Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τριτη 7 Φεβρουαριου 2012

Γενική Απεργία, η μόνη λύση
Ο Τραπεζοτσολιάς Παπαδήμος και τα ελεεινά κόμματα που τον στηρίζουν έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.
Πάμε για αγώνα διαρκείας με υπομονή, κουράγιο και πίστη.
Με αγάπη κι έρωτα για τη ζωή μας.
... Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες.
Ας πολεμήσουμε με ό,τι έχουμε.
Όποια σωματεία έχουμε, όποια κόμματα έχουμε, όποιους φοβισμένους εαυτούς έχουμε, όση δύναμη ή αδυναμία έχουμε.
Αν δεν το κάνουμε σε λίγο θα χτυπήσουν οι πόρτες των σπιτιών μας και θα μας πουν ότι υπάρχει συμφωνία να φύγουμε ακόμη κι από κει.
Καλημέρα καλή δύναμη.




"Το πρόβλημα μ αυτούς τους ανθρώπους(τους Αμερικάνους)είναι οτι κανείς δεν έχει βομβαρδίσει τις πόλεις τους και κανείς δεν έχει πει στις μανάδες τους να σκάσουν."Τσάρλς Μπουκόφσκι


"Αν νομίζεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, άφησε για δύο μήνες απλήρωτη την πιστωτική σου κάρτα..."



"Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική..."







Ένταση έξω από τη Βουλή
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 11:33
Με συνθήματα όπως «παραιτήσου» δεκάδες διαδηλωτές που βρίσκονται στα σκαλιά της Βουλής εκφράζουν την αγανάκτηση και την εναντίωσή τους στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.
Στις 11:00 το πρωί ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.
Αυτή την ώρα διαδηλωτές που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και μέλη Πρωτοβάθμιων Σωματείων βρίσκονται επί της Λ. Αμαλίας.
Το ραντεβού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δόθηκε στην πλ. Συντάγματος. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 διαδηλωτές.
Στην πλατεία Κλαυθμώνος, περίπου 5.000 μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα για διαδήλωση, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην πλ. Ομονοίας, με πάνω από 8.000 μέλη. Η πορεία του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν τις 12:00 και οι διαδηλωτές έφθασαν στην πλατεία στις 12:15. Λίγα λεπτά πριν τις 13:00 η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Κλειστοί παραμένουν αυτή την ώρα οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός».





Απάντηση ΚΚΕ για τις μαλακιες και τις ψευτιες που εγραφε το πρωτοσέλιδο της zougla.gr
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 10:38
Aνακοίνωση εξέδωσε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με το πρωτοσέλιδο της zougla.gr με τίτλο: Ο "κόκκινος" ελεγκτής που εκβίαζε για το 50%.
Η αληταραδικη zougla.gr δημοσιεύει αυτούσια την απάντηση - επιστολή, οπως εχει υποχρεωση:
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στο δημοσίευμα σας στην ιστοσελίδα σας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και ώρα 22:56 με τίτλο: Ο "κόκκινος" ελεγκτής που εκβίαζε για το 50%, όπου συνδέεται με το ΚΚΕ ο φερόμενος για εμπλοκή σε φορολογικά σκάνδαλα κατά τον ιστότοπο, Περικλής Στυλιάδης. Ο αναφερόμενος εφοριακός δεν υπήρξε ποτέ μέλος, πολύ περισσότερο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα σας. Ενώ η αναφερόμενη παράταξη ΑΣΚΕ είναι σε όλους γνωστό πως δεν είναι παράταξη του ΚΚΕ, αλλά του Συνασπισμού στους εφοριακούς. Αυτά ο αρθρογράφος θα μπορούσε να τα εξακριβώσει πολύ εύκολα. Είναι εύλογο απορίας όμως, γιατί με τέτοια ευκολία εμπλέκει το ΚΚΕ.
Απαιτούμε άμεση επανόρθωση».
Το Γραφείο Τύπου
της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.






Απάντηση Ιράν στο εμπάργκο της Ε.Ε.
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 10:08
Το ιρανικό κοινοβούλιο είναι έτοιμο να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου προς ορισμένες χώρες της Ε.Ε., μετέδωσε το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, Press TV.
«Σε αντίποινα για το σιωνιστικό μέτρο των Ευρωπαϊκών χωρών για το εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο, είμαστε έτοιμοι να επιβάλλουμε απαγόρευση στις εξαγωγές προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο βουλευτής Μοχάμαντ Τζαβάντ Καρίμι Κοντούσι.
Σημειωτεον, οτι το Ιραν ουδολως επιρεαζεται απο το εμπαργκο που του κηρυξαν τα κοπροσκυλα της ΕΕ υπακουωντας στις προσταγες των ΗΠΑ, γιατι μονο το 20% των εξαγωγων του ειναι προς την ΕΕ, και θα βρει αλλους αγοραστες. Αντιθετα, εκεινοι που θα υποφερουν, ειναι η ΕΕ, και ιδιαιτερα οι χωρες του Νοτου, ιδιαιτερα η Ελλαδα, που το Ιραν τους χορηγουσε πετρελαιο, χωρις να πληρωνεται αμεσα, αλλα πληρωνοταν με γραμματια, με πιστωση δηλαδη. Οι σκεψεις που εχει κανει το Ιραν ειναι τρεις. Να κοψει το πετρελαιο σε ολη την ΕΕ και να της γαμισει το κερατο που την πεταξε, να κοψει το πετρελαιο στις χωρες του Νοτου απαιτωντας τα χρηματα του, και να κοψει το πετρελαιο και τα ποδια στην Αγγλια Γαλλια και Γερμανια, για να καταλαβουν τι εστι βερυκοκο. Αυτο το τελευταιο θα χαροποιησει ολο τον κοσμο!!!!






Δεν «μάσησε» και εκανε ληστεία στις ΗΠΑ
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 13:37
Μία γυναίκα χωρίς δόντια συνέλαβε η Αστυνομία στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με την κατηγορία της ληστείας τράπεζας.
Η 49χρονη γυναίκα εισέβαλε στην τράπεζα και έδωσε ένα σημείωμα στον ταμεία, γράφοντας πόσα χρήματα ήθελε και ότι είχε επάνω της όπλο, εξηγώντας παράλληλα, ότι αναγκάστηκε να ληστέψει την τράπεζα, γιατί δεν είχε τα χρήματα να αγοράσει μασέλα.
Μάλιστα, στο βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας, φαίνεται ότι δεν έχει καθόλου δόντια.
Ωστόσο, μία από τις υπαλλήλους της τράπεζας την αναγνώρισε και την κατέδωσε στην αστυνομία.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η 49χρονη δήλωσε ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την κίνηση, καθώς δεν μπόρεσε να πάρει τη μασέλα μέσω της Πρόνοιας.






Νέα σύλληψη πρώην στελέχους της Farc στη Βενεζουέλα απο τον αληταρα Τσαβες
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 05:22
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένα από τα πιο καταζητούμενα πρώην μέλη της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (Farc), μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Ο Hector German Buitrago, γνωστός ως «Martin Lianos» συνελήφθη το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον αδερφό τους στη γειτονική Βενεζουέλα. Ήταν ένας από τους διοικητές της ένοπλης οργάνωσης.
Μια από τις πρώτες κινήσεις του προέδρου της Κολομβίας, Juan Manuel Santos, όταν εξελέγη στο προεδρικό αξίωμα το 2010, ήταν να αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις με τον Τσαβες στη Βενεζουέλα, υπογράφοντας μεταξύ άλλων συμφωνίες για τη σύλληψη και έκδοση καταζητούμενων ανάμεσα στις δύο χώρες.




«Οι ασκήσεις δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή»
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 04:31
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε τη Δευτέρα ανώτερος διοικητής του ιρανικού στρατού όσον αφορά στις στρατιωτικές ασκήσεις των Φρουρών της Επανάστασης.
«Οι ελιγμοί γίνονται μόνο για άμυνα και όχι για να εξαπολύσουν απειλές. Αυτή η αμυντική προσέγγιση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα και στο πολιτικό δόγμα του Ιράν», εξήγησε ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Hussein Salami στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars.
Η χθεσινή του τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από πρόσφατες δηλώσεις του στις οποίες ανέφερε ρητά πως το Ιράν δε θα διστάσει να επιτεθεί εναντίον οποιασδήποτε χώρας χρησιμοποιηθεί ως βάση για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν.
Η συγκεκριμένη προειδοποίηση αφορούσε κυρίως σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, καθώς και οι μοναρχίες του Κόλπου.
«Αν οι εχθροί μας μάς απειλούν, τότε πρέπει να τους απειλήσουμε και εμείς και οι στρατιωτικοί ελιγμοί μας γίνονται για να αποδείξουν την εθνική βούληση να αντιμετωπίσουμε τέτοιες στρατιωτικές απειλές εναντίον της χώρας μας», πρόσθεσε.





Η Τουρκία διέκοψε την προσφορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα
Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, 13:11
Αξιωματούχοι της Τουρκίας ανέφεραν στο Reuters ότι η χώρα διέκοψε την προσφορά φυσικού αερίου προς την Ελλάδα, διότι η παροχή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν έχει σταματήσει, ενώ έχει μειωθεί κατά πολύ από το Ιράν.
«Η προμήθεια προς την Ελλάδα διεκόπη, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν με την παροχή αερίου από το Αζερμπαϊτζάν», προσέθεσαν πηγές.
Σημειώνεται ότι η τουρκική εταιρεία Botas προμηθεύει τη Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.







Έντονη ήταν η αντίδραση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για το κάψιμο της γερμανικής σημαίας με την σβάστικα στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη στις σημερινες διαδηλωσεις.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε:
"Είναι απαράδεκτο μια Δημοκρατία, μια συντεταγμένη Πολιτεία, να ανέχεται μειοψηφίες τραμπούκων που προβαίνουν σε ακραίες πράξεις βεβήλωσης. Η απόδοση συλλογικών ευθυνών είναι μια πρακτική βάρβαρη που πρέπει να καταπολεμηθεί στις ρίζες της."
καλά τρολιά είναι, αλλά έχει χαβαλέ! Ασε που θα μπορούσε να είναι και αλήθεια αν ακούγαμε τι λένε στα γραφεία τους.....






Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πολιτικός φίλος και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στον Real-Fm είπε το εξής εκπληκτικό:
"Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά...σώσαμε τον 13-14ο μισθό. Το σκέφτεστε να χάναμε 3 μισθούς απο την μείωση του κατώτατου μισθού αλλά και 2 μισθούς απο τα δώρα;;;!!!"
... Άρα χάρη στον Αντώνη Σαμαρά χάσαμε μόνο 3 μισθούς!
Αγαπητό κομματόσκυλο Φαήλε, πόσο ακόμη νομίζεις θα κοροιδεύετε απροκάλυπτα το λαό για εξουσία και μέλι;;







ΣΥΡΙΑ
Στο «κόκκινο» οι πιέσεις
Ταξίδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στη Δαμασκό
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΑΝΑΜΑ.--
Ολοένα πιο εκρηκτικό γίνεται το κλίμα εντός και πέριξ της Συρίας, καθώς κλιμακώνονται κατακόρυφα οι πιέσεις με αιχμή την αποχώρηση Ασαντ από την εξουσία, για την οποία «το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε», όπως δήλωνε, χτες, ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι το όλο ζήτημα θα λυθεί «διπλωματικά». Χτες, η αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό έκλεισε και απομακρύνθηκε όλο το προσωπικό της, ενώ ανακλήθηκε στο Λονδίνο ο Βρετανός πρέσβης.
Ολα αυτά, μία μέρα πριν φτάσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Λαβρόφ, που χτες συναντήθηκε με το βασιλιά του Μπαχρέιν, χαρακτήρισε «υστερικές» τις αντιδράσεις της Δύσης στο ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας το Σάββατο, όπου μπλοκαρίστηκε, μαζί και με το κινεζικό βέτο, σχέδιο απόφασης σκληρής καταδίκης της Δαμασκού στη βάση σχεδίου του Αραβικού Συνδέσμου.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Μόσχα ζήτησε «ν' αναβληθεί για λίγες μέρες η ψηφοφορία προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι και να υπάρξει συριακή αντίδραση σε μήνυμα που κομίζει ο ίδιος στον Ασαντ» - δεν έγινε γνωστό φυσικά το περιεχόμενό του -, αλλά το αίτημά της απορρίφτηκε. «Η στάση αυτή θυμίζει την παροιμία ότι όσοι φωνάζουν περισσότερο συνήθως έχουν άδικο» κατέληξε με νόημα ο Λαβρόφ. Ως σεβασμό «του δικαίου» αιτιολόγησε το δικό του βέτο το Πεκίνο, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο απόφασης «προκαταλάμβανε το αποτέλεσμα της όποιας διαβούλευσης μεταξύ πολιτικών δυνάμεων στη Συρία» και ήταν ετεροβαρές κατά της συριακής ηγεσίας.





ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυρώσεις και διαρροές
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-
Σε νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που εστιάζουν κυρίως κατά της ιρανικής ηγεσίας και της Κεντρικής Τράπεζας, προχώρησε, χτες, ο Αμερικανός Πρόεδρος, «παγώνοντας» όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, σε συνέντευξή του ο Ομπάμα προσπαθούσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες ως προς το ενδεχόμενο εξαπόλυσης μονομερούς ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν, λέγοντας ότι «Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ συνεργάζονται πολύ στενά για το θέμα» και ότι δεν έχει την εκτίμηση ότι η ισραηλινή ηγεσία «έχει λάβει τέτοιες αποφάσεις».
Διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 80 πόλεις των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο εναντίον ενός πολέμου στο Ιράν, αν και όπως υποστήριξαν οι διοργανωτές «ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν έχει ήδη αρχίσει με πολλούς τρόπους». Επίσης διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και στον Καναδά, στο Κάλγκαρι και στο Βανκούβερ





ΙΡΑΝ – ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος του Ιράν
Ομάδα βουλευτών της δουλαρας των ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, κατέθεσε στο Κοινοβούλιο αίτημα μετονομασίας της χώρας σε «Βόρειο Αζερμπαϊτζάν», ζητώντας επιπρόσθετα την ακύρωση των συμφωνιών που καθορίζουν τα νότια σύνορα της χώρας. Η πρωτοβουλία αυτή, που ουσιαστικά θέτει ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων σε βάρος του Ιράν, εκδηλώνεται σε μια στιγμή που πυκνώνουν οι φήμες για πιθανή αμερικάνο-ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν, δοκιμάζοντας τις σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το Ιράν, που ήδη έχουν έρθει στο πρόσφατο παρελθόν σε αντιπαράθεση για το ζήτημα του διαμελισμού της Κασπίας, όπου η κάθε χώρα επιδιώκει το διαχωρισμό της στη βάση διαφορετικών αρχών.
Να σημειωθεί πως το αίτημα της μετονομασίας το στήριξαν βουλευτές όλων των κομμάτων, που πληρωνονται απο τη CIA και που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, που προχώρησαν στις ομιλίες τους σε δηλώσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα.
Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια που εμπλέκουν το Αζερμπαϊτζάν στον πιθανό πόλεμο κατά του Ιράν, αλλά και προβλέπουν την αναζωπύρωση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ που ελέγχει η Αρμενία, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με Ρωσία και Ιράν.





ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συμφωνία μεταξύ «Φατάχ» και «Χαμάς»
ΝΤΟΧΑ.--
Ο Μαχμούντ Αμπάς, νυν επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, θα προεδρεύσει της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα οδηγήσει τα παλαιστινιακά εδάφη σε νέες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε, χτες, στην Ντόχα του Κατάρ, όπου ο Αμπάς έχει, εδώ και ημέρες, αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον πολιτικό ηγέτη της «Χαμάς», Κχάλεντ Μασχάαλ, προκειμένου να καταλήξουν σε συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης της αρχικής συμφωνίας συμφιλίωσης στην οποία είχαν καταλήξει, πέρσι την άνοιξη, στο Κάιρο.
Και οι δύο άνδρες, με δηλώσεις τους, τόνισαν την «αποφασιστικότητα» των δύο μεγαλύτερων παλαιστινιακών οργανώσεων («Φατάχ» - «Χαμάς») να «επουλώσουν τις πληγές, να προχωρήσουν ενωμένα και να διεκδικήσουν τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού». Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε υπό το βλέμμα του υπερδραστήριου διπλωματικά, όπως φαίνεται τους τελευταίους μήνες, συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή, του εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Κχαλίφα αλ Θάνι.
Το χρονοδιάγραμμα ζωής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, καθώς και τα ακριβή καθήκοντά της θα ανακοινωθούν στις 18 Φλεβάρη στο Κάιρο. Σύμφωνα με διαρροές, θα αποτελείται μόνο από ανεξάρτητους και τεχνοκράτες που θα αναλάβουν να ενοποιήσουν τις υπηρεσίες που τώρα είναι διχασμένες ανάμεσα σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Οχθη έτσι ώστε και τα δύο τμήματα να υπαχθούν πλέον υπό μία διοίκηση. Εντονα αντέδρασε η ισραηλινή ηγεσία, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να απειλεί τον Αμπάς ότι «αν διαλέξει την ειρήνη με τη "Χαμάς", σημαίνει ότι απορρίπτει την ειρήνη με το Ισραήλ».




ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ελιγμοί της στρατιωτικης χουντας για να μπερδεψει το κοσμο
Να κεφαλαιοποιήσουν τη δυσαρέσκεια χωρίς να έρθουν σε αντιπαράθεση με το στρατό προσπαθούν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»
ΚΑΪΡΟ._
Νέες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας, μικρότερης εμβέλειας όμως από αυτές των τελευταίων 24ώρων (13 νεκροί, δεκάδες τραυματίες σε Κάιρο και Σουέζ), σημειώνονταν, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Σε έναν ελιγμό κατευνασμού, διέρρευσε ότι ο επικεφαλής του Στρατιωτικού Συμβουλίου που ελέγχει τη χώρα, στρατάρχης Ταντάουι, ζήτησε από την επιτροπή που προετοιμάζει τις προεδρικές εκλογές, να «επισπεύσει τις διαδικασίες».
Σύμφωνα, πάντα, με τις πηγές αυτές, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές, με τις οποίες θεωρητικώς ο στρατός θα παραδώσει την εξουσία στον όποιον νικητή, ν' αρχίσει στις 10 Μαρτίου, περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι προγραμματιζόταν, για να διεξαχθεί η ψηφοφορία ίσως πριν και από τον Μάη. Από την άλλη, να αξιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια αλλά και να τη χειραγωγήσουν επιδιώκουν οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», οι οποίοι κατέχουν την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών εδρών.
Συναίνεσαν στο αίτημα για επίσπευση των εκλογών, συμφώνησαν με την εκτίμηση των διαδηλωτών ότι ο στρατός «έστρωσε το έδαφος» για την εκατόμβη στον ποδοσφαιρικό αγώνα της Πέμπτης στο Σουέζ (74 νεκροί, περισσότεροι από 1.000 τραυματίες) για να δείξει «πόσο χρήσιμος είναι», αλλά απέφυγαν να ζητήσουν την άμεση αποχώρησή του ή να καταδικάσουν το γεγονός ότι ακόμη και οι εκλογές έγιναν υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Επίσης, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, που προέρχεται από αυτούς, ζήτησε «εκατέρωθεν αυτοσυγκράτηση».







Πληροφοριακα...για την προσπαθεια για ντου στη βουλη σημερα...
από un 21:53, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
... τη φαση στις σκαλες την ξεκινησαν οι επαμιτες. Το ίδιο και με τις σημαιες. (καψανε μια χιτλερικη και μια γερμανικη σημαια). Δικο τους ειναι και το συνθημα εναντια στους ναζι. (μαζι μαζι να φυγουν οι ναζι). Εγω το ακουσα πρωτη φορα στην καταληψη της ΔΕΗ. Επειδη τους παρακολουθω καιρο τωρα προκειται για νυκοκυραιους προδομενους πρωην βολεμένους -τουλαχιστον ενα μερος τους- που ξυπνησαν ξαφνικα απο το λήθαργο, εχουν δημιουργήσει δικτυο οργανωσεων σε ολη την Αθηνα και εχουν αναπτυξει αναπαντεχα ριζοσπαστικο λογο μιλωντας ανοιχτα για συγκρουση ακομα και για αντισταση μεσω ενοπλου ανταρτικου. Εχουν και καποιες ελληνικες σημαιες αλλα νομιζω οτι δεν εχει καμμια σχεση με τους χρυσαυγιτες (αλλιως δεν κολλαει ουτε το συνθημα ουτε η φαση με τη σβαστιγκα). Πιο πολυ ενα ειδος αριστεριζοντος πατριωτισμου μου φαινεται οπως για παραδειγμα του ΕΑΜ, σε σχεση με την αυτοδιαχειριση των πλουτοπαραγωγικων πηγων της χωρας, την καταδικη των δοσιλογων (χρησιμοποιω την ορολογια τους) και τη δημευση των περιουσιων τους. Επίσης μιλανε για παυση πληρωμων του χρεους και αποϊδιωτικοποιηση των τραπεζων, πετρελαιων και των καρτελ γενικως. Αυτοι λοιπον οι μεχρι προτινος κοιμισμενοι νυκοκυραιοι απ αυτα που ειδα σημερα και απο οσο εχω παρακολουθησει μεσω ιντερνετ παρουσιαζονται αποφασισμενοι να τις παιζουν στα ισα με τους μπατσους. Ειναι και μεγαλοι ανθρωποι που μαλλον τους θιχτηκε το ελληνικο φιλοτιμο, πιθανον και το οικογενειακο τους εισοδημα, μπορει και οι δουλειες τους. Αυτα προς ενημερωση για το τι συμβαινει τριγυρω μας σε σχεση με το πολιτικο πεδιο στην ελλαδα που ξαναχαρτογραφειται με ταχυτητα και για να μη δημιουργουνται παρερμηνειες των φαινομενων που θα δουμε απο δω και περα ή ακομα και φοβιες για βαλτες ακροδεξιες ομαδες.







Έκθεση μαθητή 3ης Δημοτικού σε σχολείο της Ξάνθης για τους Μετανάστες
από s 13:28, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ»
Ήταν κάποτε ένας εγωιστής γίγαντας που είχε ένα πανέμορφο κήπο. Όταν μια μέρα είδε ξένα παιδιά να παίζουν στον κήπο του τα έδιωξε με φωνές: «ο κήπος μου είναι κήπος μου και βάλτε καλά στο μυαλουδάκι σας πως δε σκοπεύω να αφήσω κανέναν να παίζει εδώ εκτός από τον εαυτό μου». Και μετά έχτισε ολόγυρα έναν πανύψηλο τοίχο και έβαλε μια πινακίδα: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ». Όταν ήρθε η άνοιξη σε όλη τη γη ξεπρόβαλλαν μπουμπούκια και πουλιά. Μονάχα στον κήπο του εγωιστή δεν έλεγε να τελειώσει ο χειμώνας. Τα πουλιά δεν ήθελαν να κελαηδούν, τα λουλούδια να ανθίσουν. Κάποτε ένα μικρό λουλούδι έβγαλε το κεφάλι του από το χώμα αλλά είδε την πινακίδα λυπήθηκε και γλίστρησε πίσω ξανά. Οι μόνοι που χαίρονταν ήταν το Χιόνι, η Παγωνιά, ο Βοριάς και το Χαλάζι που χαλάσανε τα πάντα. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αργεί η άνοιξη» είπε ο γίγαντας. ‘Όμως στον κήπο του εγωιστή ποτέ δεν ήρθε πια Άνοιξη ούτε Καλοκαίρι, ήταν Χειμώνας μέχρι τη μέρα που ένα παιδάκι σκαρφάλωσε τον τοίχο και πήδηξε στην αυλή και έφερε την άνοιξη. Όταν ο γίγαντας το είδε αυτό γκρέμισε τον τοίχο και άφησε τα παιδιά ελεύθερα να παίζουν για πάντα.
Γιατί λοιπόν χτίζουμε φράχτη ολόγυρα από την χώρα μας και διώχνουμε τους ξένους (μετανάστες τους λέει ο μπαμπάς); Εγώ τους ξέρω ότι είναι καλοί, μας χτίσανε το σπίτι, δουλεύουν στον κήπο μας, παίζουμε με τα παιδιά τους, ο μπαμπάς δίνει φάρμακα στα άρρωστα μωρά τους. Να τον γκρεμίσουμε τον φράχτη όλοι μαζί για να ρθει η Άνοιξη.
Τηλέμαχος
Μαθητής τρίτης τάξης
10o Δημοτικό Ξάνθης





Σιγά μη σκίσετε κανά καλτσόν!
από * 21:17, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Όλη μέρα μάχες δίνετε ρε ευαίσθητοι πολιτικοί πω πωωωω
Φοβερές διαπραγματεύσεις και σκληρές μάχες με την τρόικα όλη μέρα, έτσι; ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧAXAXA





ΣΤΟΥΣ 13 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.
από REBEL 13:44, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
ΣΤΟΥΣ 13 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.
ΣΤΟΥΣ 13 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.13 ΦΤΩΧΟΙ ΗΛΗΚΙΩΜΕΝΟΙ,ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ KYΡΙΩΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ.ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ!!!
2 ΝΕΚΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ,3 ΑΣΤΕΓΟΙ (Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ),ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ(ΠΝΙΓΗΚΕ ΧΤΕΣ) ΚΑΙ 3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΗΣ Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ηλικιωμένος στο Καστρί Κυνουρίας, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σπίτι που διέμενε...ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΗ.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ.ΟΧΙ...