Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τεταρτη 8 Φεβρουαριου 2012

Ομαδες πεινασμενων αρπαζουν απο τα ντιλιβερι πιτσες και σουβλακια, οση ωρα ο διανομεας κανει την πρωτη παραδοση.


"Στολισαν" τον Μπουταρη της Θεσσαλονικης στο Ηρακλειο, γιατι καπνιζε μεσα σε εστιατοριο. Κατα τα αλλα, μοιραζει κλισεις ο αληταρας για παρανομο παρκαρισμα, παριστανει τον οικολογο, απαγορευει συγκεντρωσεις, και λεει καθε τρεις και λιγο τις προδοτικες του μαλακιες!!!






Εγκλώβισαν τον Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο
Κατάληψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποιούν δεκάδες συνδικαλιστές της ΔΕΗ. Εγκλωβισμένος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 08 2012 15:06
Υπό κατάληψη από εργαζομένους της ΔΕΗ μαζί με συνδικαλιστές τελεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Έχει καταληφθεί το γραφείο του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με τους εργαζομένους να επιχειρούν να συνομιλήσουν μαζί του.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο στην κατάργηση της μονιμότητας σε όλες τις ΔΕΚΟ και τη ΔΕΗ και τη μείωση των μισθών.
Απειλούν μάλιστα ότι δεν θα τον αφήσουν να αποχωρήσει από το γραφείο του, ενώ στην είσοδο και περιμετρικά του κτιρίου υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.




Οι Anonymous διείσδυσαν στην Μπούντεσταγκ
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 14:39
Χάκερ της οργάνωσης Anonymous ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκτησαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένους γερμανικούς φακέλους και τους δημοσιοποίησαν online, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας στο Αφγανιστάν.
Η οργάνωση ανακοίνωσε ότι πήρε τα δεδομένα από έναν σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ).
Οι Anonymous είχαν αναλάβει πέρυσι την ευθύνη για μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων δεδομένων σ' όλο τον κόσμο.






Στα όρια της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, 14:56
Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat για το 2010, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα έβδομη, σε ποσοστά φτώχειας, μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ.
Στην «ΕΕ των 27», το 23% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας καταγράφονται στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία (41%), στη Λετονία (38%), στη Λιθουανία (33%), στην Ουγγαρία (30%), στην Πολωνία (27,8%) και στην Ελλάδα (27,7%).
Ειδικότερα, στην Ελλάδα ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας το 28,7% των παιδιών ως 17 ετών, το 27,7% του πληθυσμού ηλικίας από 18 ως 64 ετών και το 26,7% των Ελλήνων άνω των 65 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην «ΕΕ των 27» είναι 27%, 23,3% και 19,8%.
Τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στα παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγράφονται στη Ρουμανία (48,7%), στη Βουλγαρία (44,6%), στη Λετονία (42%), στην Ουγγαρία (38,7%), στη Λιθουανία (34,3%), στην Πολωνία (30,8%), στην Ισπανία (29,8%), στη Μ. Βρετανία (29,7%), στην Ιταλία (28,9%) και στην Ελλάδα και την Πορτογαλία (28,7%).







ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Το βάρβαρο πρόσωπο της «ανάπτυξης»
ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.--
Η ανερχόμενη καπιταλιστική υπερδύναμη Βραζιλία, μπορεί να ευημερεί στους «αριθμούς» και το εγχώριο και το πολυεθνικό κεφάλαιο να θησαυρίζει, εντούτοις ο λαός στενάζει και οι φτωχοί, οι άστεγοι εκδιώχνονται. Τα μύρια τόσα προβλήματα που μαστίζουν εδώ και δεκαετίες τη βραζιλιάνικη κοινωνία δεν κρύβονται από τα μεγαθήρια που ανεγείρονται για να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του ποδοσφαίρου το 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Στο Σάο Πάολο, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προχτές, από πυρκαγιά που ξέσπασε και κατέστρεψε τουλάχιστον 60 «σπίτια» στη φαβέλα Κορουχάο, στα βόρεια του Σάο Πάολο. Η αστυνομία έχει εκκενώσει τη φαβέλα και δεν επιτρέπει στους κατοίκους να επιστρέψουν για «λόγους ασφαλείας». Την ίδια στιγμή, άστεγες οικογένειες που είχαν βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο του Σάο Πάολο την προηγούμενη βδομάδα μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου βρέθηκαν στο δρόμο. Ωστόσο, στήσανε σκηνές στο πεζοδρόμιο, αναμένοντας διαπραγματεύσεις με τις αρχές για την εξεύρεση μιας λύσης για βιώσιμη και μόνιμη στέγαση, αλλά οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται, ώστε να εκδιωχθούν και από εκεί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, με τη χρήση σπρέι πιπεριού, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης και ευρύτατη χρήση γκλομπ.






ΣΥΡΙΑ
Εντονο διπλωματικό προσκήνιο και παρασκήνιο
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Εντείνεται η διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και περιφερειακών συμμάχων τους, στον αγώνα δρόμου για διαμόρφωση ισορροπιών τέτοιων στη Συρία και στην ευρύτερη περιοχή που θα ευνοούν τα συμφέροντά τους. Προφανώς διόλου τυχαία, το Συμβούλιο Συνεργασίας των σιχαμενων εμιριδων του Κόλπου, δουλαρων των ΗΠΑ, γνωστό για τις στενές συμμαχικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ, επέλεξε τη χτεσινή μέρα που ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συναντούσε τον Σύρο Πρόεδρο για να ανακοινώσει περαιτέρω σκλήρυνση της στάσης του απέναντι στη Συρία.
Την απόσυρση του όποιου διπλωματικού προσωπικού παρέμενε στη Συρία αλλά και την απέλαση των Σύρων πρέσβεων από το έδαφός τους ανακοίνωσαν οι χώρες - μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας των βρωμιαρεων εμιριδων του Κόλπου (Ομάν, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Σ. Αραβία) αν και, ήδη, είχαν υποβαθμίσει σημαντικά τις διπλωματικές τους αποστολές στη Δαμασκό. Την απόφασή τους συνόδευσαν με ανακοίνωση όπου κατηγορούν τη συριακή ηγεσία ότι «απέρριψε κάθε αραβική προσπάθεια διαμεσολάβησης και αποκλιμάκωσης». Μάλιστα, προαναγγέλλουν ότι θα πιέσουν τις άλλες χώρες του Αραβικού Συνδέσμου των μοναρχων να λάβουν ανάλογα μέτρα.
Ακολουθώντας την ανάκληση του Βρετανού πρέσβη από τη Δαμασκό και το κλείσιμο της εκεί αμερικανικής πρεσβείας, τους πρέσβεις τους ανακάλεσαν Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία. Η τουρκική ηγεσία, από την πλευρά της, προανήγγειλε μια «νέα πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης» διά στόματος Ερντογάν, που χαρακτήρισε «φιάσκο» τα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Δεν γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο της τουρκικής πρωτοβουλίας.
Συνάντηση Λαβρόφ - Ασαντ
Με θερμές εκδηλώσεις δεκαδων χιλιαδων πατριωτών της Συριας γινόταν δεκτή η αυτοκινητοπομπή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, που συνοδευόταν από τον επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας, στη Δαμασκό. «Τάχιστη δυνατή αποκλιμάκωση» επιθυμεί να δει η Μόσχα στη Συρία, φέρεται να δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Σύρο Πρόεδρο ο Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό δίκτυο «Ροσίγια 24» και το πρακτορείο «Ιντερφάξ», ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία στηρίζει «μια λύση στη βάση αραβικών πρωτοβουλιών» και ότι εισέπραξε από τον Ασαντ πως «αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του ως ηγέτης» και ότι «δεσμεύτηκε και να αποδεχτεί διεύρυνση της αποστολής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου αλλά και προωθεί τάχιστα συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα τεθούν σε δημοψήφισμα προκειμένου στη συνέχεια να διεξαχθούν πολυκομματικές εκλογές».
Δε διευκρινίζεται, βέβαια, ποιες ακριβώς αραβικές πρωτοβουλίες στηρίζει η Μόσχα, αφού η τελευταία απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου των σιχαμενων εμιριδων, στην οποία βασίστηκε και το σχέδιο απόφασης που καταψηφίστηκε με ρωσικό και κινεζικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το Σαββατοκύριακο, αναφέρεται και στην αναγκαιότητα ο Ασαντ να εγκαταλείψει την εξουσία. Προφανως εννοει σαν αραβες τους Συριους, αλλα που να το καταλαβει αυτο το Πουλημενο στην τροικα ΚΚΕ. Η ρωσική διπλωματία, διά του πρέσβη της στον ΟΗΕ, επέμεινε ως προς αυτό το σημείο ότι μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας «πρέπει να είναι ισορροπημένη και να μην υιοθετεί τη θέση μόνο της αντιπολίτευσης», συμπληρώνοντας ότι «αν τα υπόλοιπα μέλη δεν επέμεναν τόσο ως προς την πραγματοποίηση της συνεδρίασης και έδιναν λίγες μέρες παράταση στις διαβουλεύσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίσκεψη Λαβρόφ στη Συρία, πιθανώς δεν θα είχε ασκηθεί το ρωσικό βέτο». Πρόκειται, βέβαια, για την αληθεια, αφού ούτε και τώρα, μετά τη συνάντηση, Ρωσία και Κίνα φαίνονται να ταυτίζουν τα συμφέροντά τους ως προς τις εξελίξεις στην περιοχή με αυτά των δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών και των περιφερειακών τους συμμάχων.
Τα συριακά ΜΜΕ, από την άλλη, μετέδωσαν ότι ο Ασαντ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του «να τερματίσει τη βία στη χώρα» και να «συνεργαστεί με οποιαδήποτε πρωτοβουλία στοχεύει στην αποκατάσταση της σταθερότητας».






ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αντιδρασεις στις κυρωσεις των κωλοαμερικανων
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--
«Ψυχολογικό πόλεμο που δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών τις νέες κυρώσεις που επέβαλε ο Αμερικανός Πρόεδρος στην κεντρική Τράπεζα του Ιράν. Ο Ράμιν Μεχμανπαράστ υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται φυσικά να οδηγήσουν σε υπαναχώρηση της Τεχεράνης ως προς τη συνέχιση του ειρηνικού της πυρηνικού προγράμματος».
Οι κυρώσεις που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός Πρόεδρος αποτελούν ουσιαστικά περαιτέρω ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της κεντρικής Τράπεζας του Ιράν. Τώρα, δεν απαγορεύεται απλώς στις αμερικανικές τράπεζες και το οποιοδήποτε αμερικανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να συναλλάσσονται με την ιρανική Τράπεζα αλλά τίθενται σειρά εμποδίων και απειλών και προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλων χωρών, που έχουν σωρεία συναλλαγών με το Ιράν όπως οι Ρωσία, Κίνα, οι οποιες διευκρινησαν οτι τους εχουν γραμμενους στα αρχιδια τους τους κωλογιανκιδες και τα κοπροσκυλα τους τους πουστροευρωπαιους. Μια πρώτη αντίδραση, πάντως, ήρθε και από την Ινδία, όπου ανώνυμος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριζε ότι το Νέο Δελχί εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο πέραν της χρήσης «ενδιάμεσων καναλιών» για τις συναλλαγές του με το Ιράν, να πληρώσει και σε ινδικές ρουπίες τουλάχιστον το 45% του ιρανικού πετρελαίου που προμηθεύεται, καθιστώντας σαφές ότι «θα κάνει τα πάντα για να μην διακοπεί η ροή του ιρανικού πετρελαίου».
Ταυτόχρονα, Ιρανοί βουλευτές διέρρεαν ότι επιταχύνεται η διαδικασία κατάρτισης του νομοσχεδίου που θα προβλέπει άμεση διακοπή της χορήγησης πετρελαίου σε ευρωπαϊκές χώρες, πριν τεθεί σε εφαρμογή το εμπάργκο που σχεδίασε η ΕΕ. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, δεν είναι βέβαιο ότι η διακοπή χορήγησης θα αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά το σίγουρο είναι ότι εφόσον εφαρμοστεί θα συνδυαστεί με διακοπή και των εισαγωγών προϊόντων από αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες στο Ιράν.





ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Νέος πρωθυπουργός για συνέχιση της αντιλαϊκής επέλασης
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--
Διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού είχε χτες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Μιχάι Ράζβαν Ουνγκουρεάνου (πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών), μία μέρα μετά την παραίτηση του Εμίλ Μποκ ύστερα από μαζικές καθημερινές σχεδόν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα το Γενάρη, ενάντια στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα.
Οπως δήλωσε ο ίδιος, στόχος του είναι η εξεύρεση της «καλύτερης φόρμουλας» όσον αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ υπεραμύνθηκε των μέτρων λιτότητας που ήδη εφαρμόζονται, υποστηρίζοντας πως «αυτό που θα φέρω εγώ είναι η συμβολή ενός καλού διαχειριστή»... Ο Ουνγκουρεάνου θα πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση εντός δέκα ημερών και να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, στο οποίο τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού - Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα, Κόμμα της Ουγγρικής Μειοψηφίας και Εθνική Ενωση για την Πρόοδο της Ρουμανίας - διατηρούν την πλειοψηφία.
Εν μέσω αυτών των εξελίξεων ανακοινώθηκε πως το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων της «τρόικας» κατέληξε σε συμφωνία με τις ρουμανικές αρχές σε σχέση με τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και πως το ΔΝΤ πρόκειται να χορηγήσει την επόμενη δόση ύψους 505 εκατομμυρίων δολαρίων στη Ρουμανία (δηλαδή στο ντόπιο κεφάλαιο), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Agerpres». Υπενθυμίζεται πως το 2009 η κυβέρνηση της Ρουμανίας ήρθε σε συμφωνία με την «τρόικα» για την παροχή δανείου ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο το κεφάλαιο να έχει λιγότερες απώλειες λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και βέβαια τα βάρη της κρίσης να φορτωθούν στα λαϊκά στρώματα. Αυτό και εφαρμόζεται κατά γράμμα. Μπαράζ απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25%, «πάγωμα» των συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και έπονται νέα αντιλαϊκά μέτρα.







Δίκη Γεράσιμου Λιόντου: Αφαντοι οι μπάτσοι – αναβολή για 20 Φλεβάρη
από από Κόντρα 16:59, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Θρασύδειλοι, όπως πάντοτε, οι δυο μπάτσοι της ΔΙΑΣ που υπέβαλαν μήνυση κατά του συντρόφου Γεράσιμου Λιόντου, δεν εμφανίστηκαν και σήμερα στο δικαστήριο. Ετσι, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 20 Φλεβάρη.
Την απουσία των μπάτσων την περιμέναμε, καθώς δεν ήρθαν ούτε την πρώτη φορά, την περασμένη Δευτέρα. Προφανώς, οι ανώτεροί τους είδαν το θόρυβο που ξέσπασε, άκουσαν το ηχητικό ντοκουμέντο της ντροπής (που δεν δικαιώνει μόνο τον σύντροφό μας από τις ψεύτικες κατηγορίες που του προσήψαν, αλλά αποκαλύπτει και την προκλητική, ρατσιστική-φασιστική συμπεριφορά των μπάτσων) και τους είπαν να κρυφτούν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.
Στο μεταξύ, σήμερα γίναμε μάρτυρες ενός βλακώδους παιχνιδιού σπασίματος νεύρων από τη μεριά της Εισαγγελίας. Βλέποντας μια αίθουσα γεμάτη από Ελληνες και μετανάστες αλληλέγγυους, «έκρυψαν» τη δικογραφία. Γύρω στις 10:30 τελείωσε η εκδίκαση των υποθέσεων του πινάκιου, στο οποίο δεν είχε προστεθεί η υπόθεση του σ. Λιόντου. Η πρόεδρος ενημερώθηκε και ανακοίνωσε διακοπή μέχρι τις 12:30. Στις 12:30 διεκπεραίωσε κάποια αυτόφωρα και ανακοίνωσε νέα διακοπή για τις 13:30, προκειμένου να… βρεθεί η δικογραφία!
Τελικά, γύρω στις 14:00 εκφωνήθηκε η υπόθεση και οι μπάτσοι μάρτυρες κατηγορίας ήταν απόντες. Η πρόεδρος ρώτησε τον σ. Λιόντο αν θέλει να προχωρήσει η υπόθεση κι αυτός της απάντησε αρνητικά. Αυτοί οι κύριοι, είπε, όταν κατασκευάζουν κατηγορίες, να έχουν το θάρρος να έρθουν να καταθέσουν. Να μην κρύβονται. Επειδή ο σ. Λιόντος εξέφρασε ταυτόχρονα τη διαμαρτυρία του για την ταλαιπωρία που υπέστη τόσος κόσμος, περιμένοντας από το πρωί μια δικογραφία που τουλάχιστον το πρωί βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο (ο ίδιος είχε πάρει κάποιο αντίγραφο), και έριξε την ευθύνη στην Εισαγγελία, ενοχλήθηκε η εισαγγελέας της έδρας. Προσπάθησε, με ξινισμένο ύφος, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, όμως πήρε αυστηρότατες απαντήσεις από τον σ. Λιόντο και από τον σ. Γιώτη που παρενέβη από το ακροατήριο, χωρίς η πρόεδρος να κάνει παρατήρηση σε κανέναν από τους δύο. Μάλλον καταλαβαίνοντας τι έχει γίνει, είπε δυο φορές χαμογελαστή «καλό σας μεσημέρι», χωρίς να υιοθετήσει τις δικαιολογίες που ανεπιτυχώς προσπαθούσε να αρθρώσει η εισαγγελέας.
Δεκάδες αλληλέγγυοι, Ελληνες και μετανάστες, περίμεναν υπομονετικά όλες αυτές τις ώρες. Κι όταν κάποια στιγμή η πρόεδρος ρώτησε απορημένη για ποιο λόγο περιμένει τόσος κόσμος, αφού δεν υπάρχει καμιά υπόθεση, αρκετοί από το ακροατήριο απάντησαν: «Γεράσιμος Λιόντος». «Βλέπω ότι είναι πολύ δημοφιλής ο κύριος Γεράσιμος», σχολίασε η πρόεδρος. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους δεκάδες μετανάστες που ήρθαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Κάποιοι ήρθαν γι’ αυτό το λόγο από τις Καλύβες και τα Χανιά.







Μετά από 30 χρόνια επισκεπτήριο στον Μουμία Αμπου Τζαμάλ
από LA 14:14, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Ο διεθνούς φήμης κρατούμενος και πολιτικός ακτιβιστής Μούμια Αμπού Τζαμάλ, δέχτηκε για δεύτερη φορά επίσκεψη στη φυλακή στις 2 Φλεβάρη μετά από 30 χρόνια, μετά την ανάκληση της θανατικής ποινής που του είχε επιβάλει αμερικανικό δικαστήριο. Η επίσκεψη που δέχτηκε ήταν από την Heidi Boghosian και την καθηγήτρια Johanna Φερνάντες. Στις 24 Απρίλη θα ξεκινήσει η καμπάνια για την απελευθέρωση του Μουμία, με κατάληψη του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην Ουασιγκτον.




Αργεντινή: δεσμοφύλακες ξυλοκοπούν κρατούμενο μεχρι θανάτου
από LA 14:23, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
25χρονος κρατούμενος στις φυλακές του Μπουένος Άυρες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δεσμοφύλακες
25χρονος κρατούμενος στις φυλακές του Μπουένος Άυρες ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από 10 δεσμοφύλακες στις 29 Ιανουαρίου, κάτι που στη συνέχεια συγκαλήφθηκε από τη διοίκηση των φυλακών, αποκαλύπτει η Επιτροπή Κατά Των Βασανιστηρίων της Αργεντινής.
Έχουμε προσδιορίσει περισσότερα από 30 χτυπήματα στο κεφάλι και τη βύθιση του αριστερού οφθαλμού καθώς και πολυάριθμους τραυματισμούς, που υποστηρίζουν το σενάριο άμυνας ενάντια σε μια επίθεση. Οι αξιωματούχοι της φυλακής προσπάθησαν να περάσουν μια εκδοχή για το περιστατικό που θα εξασφάλιζε ατιμωρησία για τη δολοφονία. Η διαμεσολάβηση μαρτύρων ματαίωσε τον ελιγμό. Η σκληρή δολοφονία δείχνει τη γυμνή κρατική βία και την ένταση των συστηματικών βασανιστηρίων στις φυλακές του Μπουένος Άιρες.
Ο κρατούμενος ξυλοκοπήθηκε βίαια λίγο πριν δεχτεί επισκεπτήριο από τη σύζυγό του, όταν απάντησε σε φραστική προσβολή που δέχτηκε από «σοφρωνιστικό» υπάλληλο. Ο ξυλοδαρμός έγινε μπροστά στα μάτια άλλων κρατουμένων.





Η Επανάσταση των Γέρων
από toixo-toixo. 17:46, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012
Αλίμονο στους Νέους... Κατεβαίνω το πρωί στο κέντρο της Αθήνας στην πανεργατική διαδήλωση. Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμόμασταν πού ήταν το κάλεσμα ποιου (είναι και πολλά παναθεμά τα) και κατεβήκαμε βλέποντας και κάνοντας ώσπου να συναντήσουμε τα μπλοκ. Περιδιαβαίνοντας τα μπλοκ με την παρέα και απογοητευόμενοι από τη μικρή -σχετικά με το διακύβευμα- προσέλευση κόσμου παρατηρούσα τον κόσμο σαν περιηγητής πλέον, αφού δεν ήλπιζα σε τίποτα. Τι παρατήρησα; Ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαδήλωση ήταν ηλικίας άνω των 45 ετών. Και μεγάλη η συμμετοχή ανθρώπων πάνω από 55 ετών...
Η Επανάσταση των Γέρων
Αλίμονο στους Νέους...
Κατεβαίνω το πρωί στο κέντρο της Αθήνας στην πανεργατική διαδήλωση.
Για να είμαι ειλικρινής, δε θυμόμασταν πού ήταν το κάλεσμα ποιου (είναι και πολλά παναθεμά τα) και κατεβήκαμε βλέποντας και κάνοντας ώσπου να συναντήσουμε τα μπλοκ.
Περιδιαβαίνοντας τα μπλοκ με την παρέα και απογοητευόμενοι από τη μικρή -σχετικά με το διακύβευμα- προσέλευση κόσμου παρατηρούσα τον κόσμο σαν περιηγητής πλέον, αφού δεν ήλπιζα σε τίποτα.
Τι παρατήρησα;
Ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη διαδήλωση ήταν ηλικίας άνω των 45 ετών.
Και μεγάλη η συμμετοχή ανθρώπων πάνω από 55 ετών...
Όσο περνούσε η ώρα εξοργιζόμουν.
ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΟΥ;;;
Μονολογούσα σχεδόν φωνάζοντας.
Πού είναι εκείνο το 1 ή 1,5 εκατομμύριο ανέργων;
Μη μου πει κανείς πως είχαν ανάγκη το σημερινό πρωί να ανοίξουν τη Χρυσή Ευκαιρία;
Όποιος δε βρίσκει καμία δουλειά εδώ και τόσους μήνες, δε χάνει κάτι με το να θυσιάσει ένα πρωινό ψαξίματος και να κατέβει να διαδηλώσει. Λέτε να βρήκαν σήμερα δουλειά;
Δε τους φάγαν οι δουλειές τους ανέργους.
Πίνουν καφέ στο σπίτι τους, χαζεύουν στο facebook κι οι πιο φιλότιμοι κλαίνε και τη μαύρη μοίρα τους.
Πού είναι οι δεκάδες χιλιάδες των φοιτητών που πριν 5-6 χρόνια κάνανε ανάστατη την Αθήνα προκειμένου να μην περάσει ΜΙΑ αναθεώρηση ΕΝΟΣ άρθρου του Συντάγματος σε σχέση με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Πού είναι τώρα που, εκτός από τα πανεπιστήμια, ιδιωτικοποιούνται τα πάντα;
Πού είναι τώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα;
Που παραβιάζονται όλα τα άρθρα του Συντάγματος;
Πού στο διάολο είναι;
Τι τους ψεκάζουν; Μαλακία στον εγκέφαλο τους ψεκάζουν;
Τι αποβλάκωση τους έχει βαρέσει;
Υπήρχε περίπτωση να 'μαι φοιτητής και να μην κατέβω να διαδηλώσω τώρα; ΤΩΡΑ;;;
Μη μου πει κανείς ότι δεν κατέβηκαν να διαδηλώσουν διότι ήθελαν να παρακολουθήσουν μάθημα στο Πανεπιστήμιο ή να συγκεντρωθούν στα διαβάσματά τους, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...
Απλούστατα είναι πιο τρέντυ να κωλοβαράνε κάπου και να μην ασχολούνται "μ' αυτά".
Τρελαίνομαι γαμώτο!
Τρελαίνομαι όταν βλέπω η γροθιά της ανατροπής να υψώνεται από ροζιασμένα, κουρασμένα χέρια, από κρεμασμένα απ' τον καιρό μπράτσα.
Να βλέπω να γυαλίζει το μάτι ρυτιδιασμένων προσώπων.
Να βλέπω να έχουν φτερά τα πόδια με οστεοπόρωση και αρθριτικά.
Να βράζει το αίμα που 'χει υπέρταση.
Και την ίδια ώρα τα σφιχτά νεανικά χέρια, τα φουσκωμένα μπράτσα, τα έντονα μάτια, τα φρέσκα, αψεγάδιαστα πρόσωπα, τα γυμνασμένα πόδια, το νεανικό αίμα να σέρνονται κάπου μεταξύ καφετέριας και playstation, μπάφου και τάβλι.
Κάθε επανάσταση, κάθε εξέγερση, την κάνουν οι νέοι που βράζει το αίμα τους και ανατρέπουν ένα καθεστώς γιατί ελπίζουν, ονειρεύονται να ανοίξουν τα φτερά τους σε ένα καινούριο.
Ανεξαρτήτως του τι θα προκύψει μετά, πάντα μια γενεσιουργός αιτία των εξεγέρσεων είναι η νεανική ορμή.
Η ανατροπη που ίσως γίνει στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι η πρώτη στην Ιστορία "Επανάσταση των Γέρων".
Και μιλώ για ανθρώπους που έζησαν ανατροπές επί ανατροπών στα νιάτα τους, έζησαν την Κατοχή, την μετεμφυλιακή πόλωση, το 114, τα Ιουλιανά, τη Χούντα, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση...
άλλά το λέει η καρδούλα τους ρε γαμώτο!
Αυτούς τους θαυμάζω!
Ζήσαν τόσα, αγωνίστηκαν σαν νέοι για το μέλλον τους κι έρχονται τώρα σαν γέροι και αγωνίζονται για το μέλλον το δικό μας, αφού εμείς λείπουμε.
Εμείς, η γενιά των κάτω των 45 ετών, που δεν έχουμε "φτιαχτεί" ακόμη κοινωνικά και οικονομικά, δεν έχουμε ζήσει τίποτα σπουδαίο, εμείς που βλέπουμε τη ζωή μας απ' την τηλεόραση και το internet, να περνά από μπροστά μας.
Και άρχισα και αναλογιζόμουν πως σε μεγάλο βαθμό και το καλοκαίρι επί "Αγανακτισμένων" πάλι οι ηλικιωμένοι δίναν τον παλμό.
Και σε σχεδόν όλες τις συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις που γίνονται ιδιαιτέρως τα δύο τελευταία χρόνια με θέμα την ανατροπή του παρόντος καθεστώτος, συναντώ ως επί το πλείστον απομάχους της ζωής και της εργασίας, ανθρώπους που θεωρητικά δεν έχουν κανένα λόγο να σκοτώνονται για το μέλλον, αφού όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη αξία δίνει στο παρόν του, σε αντίθεση με τον νέο που κεντρικός του άξονας είναι το μέλλον.
Ρίξτε μια ματιά (ανεξαρτήτως αν συμφωνείτε ή όχι με αυτά) σε κάποια κινήματα αντικαθεστωτικά.
"Δεν Πληρώνω", "Ε.ΠΑ.Μ", "Σπίθα"... οι περισσότεροι άνω των 50 ετών!
Αν ρίξατε μια ματιά και στη σημερινή διαδήλωση, και κυρίως στο μοναδικό πολύ μαζικό μπλοκ, αυτό του ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία του κόσμου μεσήλικες και άνω.
Ούτε οι Κνίτες δεν κατέβηκαν μαζικά! Ούτε οι Κνίτες!
Αυτή είναι η μεγαλύτερη τραγωδία του Ελληνικού λαού.
Ότι η νεολαία έχει αναθέσει στα περήφανα γηρατειά να κάνει την ανατροπή για λογαριασμό της.
Το -υποτίθεται- πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού (18-45 ετών) αποδεικνύεται άξιο της μοίρας του.
Την ώρα που χιλιάδες περήφανοι ηλικιωμένοι διαδηλώνουν, τα εκατομμύρια των νέων αυνανίζονται μπροστά σε μια οθόνη.
Την ώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος εδώ και δύο χρόνια κάνουν έναν τεράστιο αγώνα για να συγκροτηθεί ένα παλλαικό κίνημα αντίστασης ενάντια στις νεο-κατοχικές κυβερνήσεις, δεν υπάρχει ούτε ένας νέος που να επιδιώκει κάτι αντίστοιχο.
Είχα κατέβει μάλιστα το καλοκαίρι στη μεγάλη εκδήλωση-ομιλία που διοργάνωσε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με το Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια και είχε γεμίσει ασφυκτικά το κέντρο της Αθήνας εκείνο το απόγευμα από πολίτες με τη φλόγα της ανατροπής στα μάτια τους. Από πολίτες ως επί το πλείστον, άνω των 50 ετών.
Πολλοί κατηγορούν αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι γέροι και σηκώνουν τα λάβαρα.
Ε, εγώ λοιπόν σήμερα απαντώ ότι καλά κάνουν οι γέροι.
Ας πάνε να βρούνε δυο νέους να βγουν μπροστάρηδες στον αγώνα και να 'χουν τα αρχίδια του Μίκη και του Γλέζου.
Δε θα βρεθεί κανείς.
Γιατί είναι κότες. Γιατί η γενιά μου είμαστε κότες μπροστά σε πραγματικούς άντρες, σε πραγματικούς ήρωες του λαού, της ελευθερίας και της δημορατίας.
Γιατί σ' αυτή τη χώρα η τελευταία γενιά που άξιζε τελικά ήταν η γενιά του Μικη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου.
Η γενιά που είδε ναζιστική σημαία και την έκανε κουρελόπανο στα μούτρα του Χίτλερ.
Η γενιά που έκανε του Μουσολίνι τις επελαύνουσες φασιστικές ορδές να μοιάζουν με πορδές.
Η γενιά που φώναξε αέρα στην Πίνδο και στο Γοργοπόταμο.
Η γενιά που δεν παραδόθηκε ούτε στον Ανταρτοπόλεμο που ακολούθησε.
Η γενιά που βγήκε και φώναξε για τη Δημοκρατία και το 114 και για την ειρήνη μαζί με το Γρηγόρη Λαμπράκη.
Αυτή ήταν η τελευταία γενιά της Ελλάδας που θαυμάζω.
Η Ελλάδα που αναδείκνυε ήρωες, ηγέτες, ποιητές, αγωνιστές, μουσικούς.
Κι όχι η σημερινή Ελλάδα που αναδεικνύει μόνο πλατινέ ξανθιές πουτάνες πολυτελείας της τηλεόρασης.
Η σημερινή ηλικιακά ανερχόμενη γενιά Ελλήνων είμαστε ένα μάτσο υπηκόων.
Ένα μάτσο αποβλακωμένοι λεγεωνάριοι της "παρακμής της Ρώμης".
Μαζί με τους ήρωές της χάνεται κι η "Ρώμη".
Άυτή η τελευταία άξια γενιά του Μίκη και του Γλέζου έχει "το μεν πνεύμα πρόθυμον, τη δε σάρκα ασθενή".
Αλλά το πνεύμα δίνει πνοή και στη σάρκα ώρες-ώρες.
Και πόσες φορές σαν τον Χορν στο "Αλίμονο στους νέους" δε θα πουλούσαν την ψυχή τους στον Διάολο, αρκεί αυτός να τους ανταμείψει με τα νιάτα;
Κι αυτοί, όχι όπως στην ελληνική παραλλαγή του "Φάουστ", όπου ο Χορν πούλησε την ψυχή του για να κατακτήσει τη νεαρή Κοντού.
Αλλά για να κατακτήσουν το νεανικό όνειρο της ανατροπής του συστήματος, της λαικής νίκης.
Για να νικήσουν εκεί που έχασαν κάποτε. Αλλά έχασαν αγωνιζόμενοι.
Και τι δε θα 'διναν για μια δεύτερη ευκαιρία!!!
Εμείς δεν είμαστε άξιοι ούτε για την πρώτη.
Γαμώ τα νιάτα και την ομορφιά μας.
Είμαστε δυο-τρεις γενιές για πέταμα.
Ξέρουμε να χειριζόμαστε ένα laptop αλλά αδυνατούμε να χειριστούμε τις ζωές μας.
Μας αποβλάκωσε η κατανάλωση κι ο καπιταλισμός.
Έχετε γεια βρυσούλες...
Αυτοί οι γέροι μόνο (που γέρικο είν' το μάτι μου, αν τούτοι δω είναι γέροι) έχουν τα κότσια να σηκώσουν το λάβαρο της αλλαγής.
Αυτοί έστω και με μπαστούνι θα μπουκάρουν στη Βουλή.
"Χράτσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα" θα τα καταφέρουν.
Αλλά τώρα που ξέρουν τι έκαναν λάθος τότε, δεν έχουν πια τις φυσικές δυνάμεις για να το διορθώσουν.
Αλλά εγώ πιστεύω σ' αυτούς.
Αυτοί μπορούν, γιατί αυτοί θέλουν.
Από μας δεν περιμένω τίποτα πια.
Τίποτα παραπέρα απ' το να σκύβουμε το κεφάλι.
Η σημερινή Ελλάδα:
Υποταγμένοι νέοι.
Μα αγέρωχα γηρατειά!
Αλίμονο στους Νέους.
Ζήτωσαν οι Γέροι!
ΥΓ.: Αφιερωμένο σε σας, περήφανα γηρατειά, που με κάνετε να ντρέπομαι για τη γενιά μου!