Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τριτη 15 Μαιου 2012

Φοιτητικες εκλογες. ΠΑΣΠ. Ζήλεψαν το μπόνους των 50 εδρών...!
Η πρόθεση των παρατάξεων ΠΑΣΠ να νοθεύσουν όπου μπορούν τη διαδικασία των εκλογών και να αποσπάσουν ευνοϊκά γι' αυτούς αποτελέσματα επιβεβαιώνεται με κραυγαλέο τρόπο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που διόρισε η ΠΑΣΠ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων Τροφίμων αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα λευκά ψηφοδέλτια να καταγραφούν υπέρ της πρώτης δύναμης! Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος, με στόχο να διατηρηθούν με κάθε μέσο και τρόπο αμετάβλητοι οι συσχετισμοί δύναμης στο ΔΣ. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις αυτές από την ΠΑΣΠ, που συνιστούν ουσιαστικά αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. «Απαιτούν - συνεχίζει η καταγγελία του ΜΑΣ - να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο και με πάσο, κάτι που επίσης δεν αναγνωρίζεται από τον εκλογικό τους κανονισμό».
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΕΔΔΑ Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού
Με αφορμή την Ημέρα Ολοκληρωτικής Καταστροφής της Παλαιστίνης, στις 15 Μάη, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ο παλαιστινιακός λαός θα τιμήσει και πάλι την Ημέρα της Νάκμπα, της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας από το κράτος του Ισραήλ που, παρά την κατακραυγή των λαών και καταπατώντας όλες τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, συνεχίζει την επιθετική του πολιτική, την επέκταση των εποικισμών με αρπαγή παλαιστινιακών εδαφών, το χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής, την καθημερινή αφαίρεση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος από τους Παλαιστίνιους που για εξήντα τέσσερα χρόνια ζουν υπό κατοχή στην ίδια τους τη χώρα». Η ΕΕΔΔΑ σημειώνει τις ευθύνες του ΟΗΕ, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, ΗΠΑ, ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, που είτε στηρίζουν απροκάλυπτα το Ισραήλ, είτε κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα και συνεχίζει: «Σήμερα που η επέτειος αυτή συμπίπτει και με τις συνεχιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πολυήμερες απεργίες πείνας των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους, που ολόκληρη η ανθρωπότητα στενάζει κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης, που έχει πλήξει ιδιαίτερα την πατρίδα μας, δεν δικαιούμαστε να παραμένουμε απαθείς απέναντι σε μια τέτοια αδικία. Εχουμε υποχρέωση να εντάξουμε το πρόβλημα του παλαιστινιακού λαού στους καθημερινούς μας αγώνες και να απαιτήσουμε τη λύση του με την ίδια αγωνιστικότητα που διεκδικούμε τη λύση των δικών μας προβλημάτων». Και καταλήγει: «Απαιτούμε -- Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης -- Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ -- Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών -- Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους -- Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων -- Να γκρεμιστεί το Τείχος της Ντροπής». • Τον τερματισμό της απεργίας πείνας αποφάσισαν, χτες, όλες οι παλαιστινιακές οργανώσεις, των οποίων τα μέλη (1.600 κρατούμενοι) συμμετέχουν σε αυτήν τη μορφή διαμαρτυρίας, μετά από συμφωνία βελτίωσης των συνθηκών κράτησής τους στις ισραηλινές φυλακές.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΠΑΝΙΑ Διαδηλώσεις ενάντια στη φτώχεια και τη λιτότητα
ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί πραγματοποίησαν το Σάββατο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες στις μεγάλες πόλεις της χώρας ως αντίδραση για την επιδείνωση των συνθηκών ζωής, την αυξανόμενη ανεργία που φτάνει το 25%, την ανασφάλεια και τη φτώχεια. Αφορμή αποτέλεσε η επέτειος της εμφάνισης του λεγόμενου κινήματος «15 Μάη» και των «αγανακτισμένων» πέρσι. Παρά τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλισμού, το λεγόμενο «κίνημα», με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, στην οικονομική κρίση, στους τραπεζίτες, στην ανεργία», επανεμφανιστηκε, παροτι ολοι ελεγαν ότι ειχε διαλυθει. Οι διοργανωτές επιδίωκαν να παραμείνουν επί τέσσερις μέρες στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, της Μαδρίτης, ωστόσο η κυβέρνηση του φιλελεύθερου Λαϊκού Κόμματος, του Μαριάνο Ραχόι, είχε καταστήσει σαφές ότι οι διαδηλώσεις θα ολοκληρώνονταν καθημερινά στις 10 το βράδυ. Ετσι, την Κυριακή και χτες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν εκατοντάδες «διαδηλωτές» από την πλατεία, ενώ, όπως έγινε γνωστό από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχαν προβεί σε 18 συλλήψεις, εκ των οποίων μέχρι χτες το πρωί οι 9 είχαν αφεθεί ελεύθεροι.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Νέες κυρώσεις και συγκρούσεις Αιματηρές συγκρούσεις και στην Τρίπολη του Λιβάνου
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Νέο πακέτο κυρώσεων, το πέμπτο κατά σειρά, επέβαλε στη Συρία η ΕΕ. Το περιεχόμενο των κυρώσεων δεν έγινε γνωστό, αν και, σύμφωνα με διαρροές, έρχονται απλώς να αυξήσουν τα ονόματα των Σύρων αξιωματούχων και των επιχειρήσεων, των οποίων «παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία και τους επιβάλλεται απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε σειρά «μέτρων στήριξης του σχεδίου αποκλιμάκωσης του Κόφι Ανάν, ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου», το οποίο οι υπουργοί χαρακτήρισαν «μοναδική λύση που θα μπορούσε να επαναφέρει την ηρεμία στη Συρία». Ούτε τα μέτρα αυτά έγιναν γνωστά. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έχουν φτάσει πλέον 189 παρατηρητές. Εντούτοις, αυτό δεν απέτρεψε το να διεξάγονται σοβαρότατες συγκρούσεις στην πόλη Ραστάν, κοντά στη Χομς, κατά τις οποίες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην “αντιπολίτευση” των αμερικανων, σκοτώθηκαν 23 Σύροι στρατιώτες και 7 ένοπλοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που εχει εκπαιδευσει η CIA και τους χρηματοδοτουν οι τουρκοι με λεφτα των αμερικανων. Η πληροφορία δεν επιβεβαιωνόταν, χτες, από τη συριακή ηγεσία. Αξιοποιώντας τις εξελίξεις, η δουλαρα των αμερικανων ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Σαούντ αλ Φαϊζάλ, υποστήριξε ότι «πλέον διαβρώνεται σημαντικά η εμπιστοσύνη στην επιτυχία του σχεδίου Ανάν», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα, εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, η Σαουδική Αραβία θα αμφισβητήσει τη συνέχισή του. Και αυτό σημαίνει ότι κατ' επέκταση θα το αμφισβητήσει και το Συμβούλιο των σειχιδων που το λενε Συνεργασίας του Κόλπου, στο οποίο ηγεμονεύει. Ετσι κι αλλιώς, οι μοναρχίες του Κόλπου επανειλημμένως έχουν ανοιχτά ταχθεί υπέρ της ‘αντιπολίτευσης’ που εχουν στησει οι αμερικανοι και θεωρείται σχεδόν δεδομένη η παροχή μυστικής βοήθειας προς αυτήν. Οι συγκρούσεις στη Συρία έχουν πλέον περάσει τα σύνορα, καθώς στη βόρεια πόλη του Λιβάνου, Τρίπολη, και χτες σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του καθεστώτος Ασαντ, κυρίως αλαουίτες από τη συνοικία Τζάμπαλ Μόχζεν, και υποστηρικτές της Αλ Καιντα και των αμερικανων, προδοτες αραβες ισλαμοφασιστες της αντιπολίτευσης, σουνίτες από τη συνοικία Μπαμπ ελ Τεμπάνεχ. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν. Ευθύνη και σενάρια Αρκετές οργανώσεις που δηλώνουν ισλαμοφασιστικές, χαφιεδες των αμερικανων διεκδικούν την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις που έχουν συγκλονίσει τις συριακές πόλεις. Την «Αλ Κάιντα» «βλέπει» πίσω από τις επιθέσεις η Μόσχα ή οργανώσεις που σχετίζονται με αυτή.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Νέες αιματηρές επιθέσεις
ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Αφγανοί αστυνομικοί, που παρουσιάζονται ως «Ταλιμπάν», σκότωσαν δύο κατοχικούς στρατιώτες, στην επαρχία Χελμάντ, ενώ στην επαρχία Φαριάμπ έχασαν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι. Σε διαφορετικό επεισόδιο, στην Καμπούλ, σκοτώθηκε ο βασικός διαπραγματευτής του Ανώτερου Ειρηνευτικού Συμβουλίου του Αφγανιστάν και στενός σύμβουλος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, Αρσάλα Ραχμάνι. Απώλειες της τάξης των 3.000 στρατιωτών καταγράφουν οι αμερικανο-ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, από την αρχή του πολέμου το 2001 μέχρι σήμερα, με τους 1.980 περίπου να ανήκουν στις δυνάμεις των ΗΠΑ, ενώ την ίδια στιγμή οι απώλειες των αμάχων ως συνέπεια του δεκαετούς ιμπεριαλιστικού πολέμου, υπολογίζεται με πολύ μετριοπαθείς εκτιμήσεις ότι ξεπερνούν τις 34.000 ανθρώπους. Χτες στο Αφγανιστάν ξεκίνησε η τρίτη φάση της «μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας» από το ΝΑΤΟ στον αφγανικό κατοχικο στρατό, που εχουν εκπαιδευσει οι αμερικανοι ναζιστες και οι αλλοι δυτικοι αποικιοκρατες συμπεριλαμβανομενων και των ελληνων, που πλέον ελέγχει, όπως λενε οι ιδιοι ψευδως, το 75% του πληθυσμού της χώρας. Ακολούθησαν τα συγχαρητήρια του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος υποστήριξε ότι έγινε ένα «σημαντικό βήμα εμπρός», με την κατοχή να μεταλλάσσεται πάντα προς το συμφέρον των ιμπεριαλιστών. Βεβαια, ετσι και ξεμυτισουν τα δυτικα αποικιοκρατικα κοπροσκυλα, εξω από την Καμπουλ, τους εχει φαει το μαυρο σκοταδι!
----------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Καταγγελία για προετοιμασία Σύρων αντικαθεστωτικών στο Κόσσοβο
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί με ανακοίνωση, που εξέδωσε τη Δευτέρα 14/5, τις διεθνείς οργανώσεις που δρουν στο Κόσσοβο να αποτρέψουν τη μετατροπή του προτεκτοράτου σε πεδίο στρατιωτικής προετοιμασίας ενόπλων. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «πραγματικά το τελευταίο διάστημα τραβούν την προσοχή υλικά που εμφανίζονται στα ΜΜΕ για επαφές εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης με τις λεγόμενες αρχές της Δημοκρατίας του Κοσσόβου. Λόγος γίνεται όχι απλώς για "ανταλλαγή εμπειριών" στην οργάνωση αποσχιστικών κινημάτων, που στοχεύουν στην ανατροπή υπαρχόντων καθεστώτων, αλλά για την προετοιμασία Σύρων ενόπλων στο έδαφος του Κοσσόβου». Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως για την προετοιμασία των ενόπλων χρησιμοποιούνται περιοχές με γεωγραφικά χαρακτηριστικά ανάλογα με αυτά της Συρίας και δεν αποκλείεται τα κέντρα προετοιμασίας να είναι εκείνα που χρησιμοποιούσε ο λεγόμενος «Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσόβου». Σημειώνεται πως τέτοιες ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του ΟΗΕ στη Συρία και «μετατρέπουν το Κόσσοβο σε διεθνές πεδίο στρατιωτικής προετοιμασίας ενόπλων διαφόρων ένοπλων σχηματισμών, κάτι που μπορεί να αποβεί σημαντικός αποσταθεροποιητικός παράγοντας, πέρα κι από τα σύνορα της περιοχής των Βαλκανίων».
-------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΥΗ «Αθώον του αίματος» δηλώνει το ΝΑΤΟ!
ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Να «κλείσει» το θέμα των θυμάτων του στη Λιβύη επιδιώκει το ΝΑΤΟ απαντώντας λακωνικά στις καταγγελίες ξεφτιλισμενων ανθρωπιστικών οργανώσεων (Human Riht Watch)και του ξεφτιλοΟΗΕ, που του δινουν δικιο, ότι με βάση την έρευνα που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ, καταβλήθηκε δήθεν η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να αποφευχθούν τα θύματα μεταξύ των αμάχων. Οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη βορειοαφρικανική χώρα με το πρόσχημα της «προστασίας των αμάχων», πραγματοποίησαν 9.658 αεροπορικές επιθέσεις, στο πλευρό των δυνάμεων που ειχαν εκπαιδευσει και το επαιζαν «εξεγερμενοι» και που ήδη είχαν θέσει ζήτημα ανατροπής του καθεστώτος Καντάφι. Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ επιμένουν ότι η Συμμαχία έχει διεξάγει έρευνα, ότι «λυπάται για τα θύματα μεταξύ των αμάχων», και ότι πρόκειται «μόνο για παράπλευρες απώλειες», λες και η ζωή κάποιου μετρά λιγότερο αν είναι «παράπλευρη απώλεια». Το ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, κατηγόρησε επανειλημμένως το καθεστώς Καντάφι ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, κάτι που δεν αποδείχτηκε ποτέ. Η τότε λιβυκή ηγεσία, από την άλλη, είχε κάποια στιγμή αναφέρει ότι από τις ΝΑΤΟικές επιδρομές είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 856 αμαχοι άνθρωποι. Εφόσον το ΝΑΤΟ αναγνωρίσει ότι έπληξε πολιτικούς στόχους θα πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων. Γιαυτο το καλυπτουν οι οργανωσεις οπισθοφυλακης του, οι δηθεν «ανθρωπιστικες» και ο ξεφτιλοΟΗΕ. Στις δολοφονίες αμάχων υπολογίζονται μόνο αυτές από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, και δεν υπολογίζονται αυτές από εισβολές σε πόλεις, των τότε αντικαθεστωτικών των αμερικανων που τωρα εχουν την κυβερνησει οι δουλοι των αμερικανων, τις δολοφονίες που πραγματοποιουσαν αυτά τα τομαρια κατ εντολη των αποικιοκρατικων αφεντικων τους, τους θανάτους αμαχων από έλλειψη νερού, τροφίμων και φαρμάκων, και φυσικά οι εκτοπίσεις ολόκληρων πληθυσμών, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Αυτή τη «δημοκρατία» έφερε στη Λιβύη το ΝΑΤΟ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τη χρήση ενός υπερηχητικού όπλου κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας. Το εν λόγω όπλο αμερικανικής κατασκευής, γνωστό και ως «Ακουστική Συσκευή Μεγάλης Εμβέλειας - (LRAD)», εκπέμπει ήχους που προκαλούν αφόρητο πόνο σε όσους βρίσκονται κοντά στον πομπό και θα τοποθετηθεί σε σκάφη στον Τάμεση κοντά στο Γουεστμίνστερ.
ΡΙΑΝΤ.-- Την προοπτική μετεξέλιξης σε ένωση της τρέχουσας στενής σχέσης των χωρών - μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, σε οικονομικό, πολιτικό επίπεδο αλλά και στον τομέα ασφάλειας, συζητούν, από χτες, στη σαουδαραβική πρωτεύουσα οι ηγέτες των έξι χωρών - Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Ομάν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει με επίκεντρο την ομάδα γυμναστικής του πυροσβεστικού Σώματος του Παρισιού μετά την καταγγελία νεοσύλλεκτων ότι κακοποιήθηκαν και βιάστηκαν στο πλαίσιο καψωνιού. Πρόκειται για σοβαρό πλήγμα στο πυροσβεστικό σώμα του Παρισιού, το οποίο έχει υπό την εποπτεία του την πόλη του Παρισιού και ορισμένα συγκεκριμένα διαμερίσματα, ενώ αποτελεί στρατιωτικό σώμα και έχει ανάλογες διαδικασίες εισαγωγής και εξέλιξης.
ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Η «Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα» απείλησε χτες με την επιβολή νέων κυρώσεων το δυτικοαφρικανικό Μάλι, κατηγορώντας τον αρχηγό των πραξικοπηματιών λοχαγό Σανόγκο,(που τον εχουν βαλει οι αμερικανοι), πως διακόπτει την πολιτική διαδικασία μετάβασης της εξουσίας σε προσωρινή κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών...
ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Χιονοπτώσεις σημειώνονται από το περασμένο 48ωρο σε πολλές πόλεις της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, την ίδια στιγμή που η θερμοκρασία σε άλλα τμήματα της χώρας φθάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Το ύψος του χιονιού έφθασε τα 30 εκατοστά και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και των φορτηγών στο όρος Ρομάνιγια και στους δήμους Σόκολατς και Χαν Πιέσακ. Στην πρωτεύουσα, Σαράγεβο, χιόνιζε την Κυριακή επί 12 ώρες... Αυτά είναι τα αποτελεσματα του ελεγχου του κλιματος και των συνειδησεων των ανθρωπων, που πραγματοποιουν οι αμερικανοι και τα δυτικοευρωπαικα σκυλακια τους
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Γραφειο τυπου ανταρσυα
Να μην πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο, ούτε κανένα! Ούτε δεκάρα τσακιστή στους τοκογλύφους
Για δες τι μαθαίνει κανείς από σπόντα: στην προσπάθειά τους να εκβιάσουν τον λαό, οι Παπαδήμιοι και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια «θυμήθηκαν» το ομόλογο των 435 εκ. ευρώ που λήγει σήμερα και πως, αν δεν πληρωθεί, αυτό θα ισοδυναμεί με χρεοκοπία της χώρας. Μόνο που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν και μια άλλη αλήθεια, την οποία τόσον καιρό μας έκρυβαν: ότι το ομόλογο αυτό δεν συμμετείχε στο PSI! Έχουμε και λέμε: την ίδια στιγμή που τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δημοσίου κουρεύτηκαν από 53 μέχρι 99%, προκειμένου να «πανηγυρίζουν» για την επιτυχία του PSI οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, οι τοκογλύφοι θα αποζημιωθούν στο ακέραιο για τα ομόλογα που κατέχουν. Την ίδια στιγμή δηλαδή που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό, που «κούρεψαν» τις αποταμιεύσεις όλων μας, ετοιμάζονται να χαρίσουν 435 εκ. σε εκείνους που έχουν αγοράσει ομόλογα ελληνικού δημοσίου στην δευτερογενή αγορά στο μισό και κάτω της αξίας τους! Εκτός από το ομόλογο που λήγει σήμερα, ακολουθούν κι άλλα ομόλογα ύψους 6,4 δις ευρώ που δεν έχουν συμμετάσχει στο «κούρεμα». Κι αυτά θα τα πληρώσουμε; Αυτή είναι η «επιτυχία» του PSI: εξαφάνισε σε μια νύχτα τα χρήματα των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των φοιτητών, τα έσοδα του δημοσίου, αλλά πληρώνει στο ακέραιο τους κερδοσκόπους που, με την κάλυψη ΔΝΤ και ΕΕ, δεν συμμετείχαν στο κούρεμα. Οι μάσκες έπεσαν: λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, αλλά μόνο για τους κερδοσκόπους; Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνεχίζει κόντρα στη λαϊκή βούληση την υλοποίηση των Μνημονίων, δεν δικαιούται να δώσει ούτε ένα ευρώ στους κερδοσκόπους! Εδώ και τώρα να γίνει παύση πληρωμών στους γδάρτες της χώρας και να διαγραφεί ολόκληρο το «δημόσιο» χρέος με μονομερή απόφαση. Αυτό θα διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι, σε αυτό πρέπει να πάρει θέση και όλη η Αριστερά. Είναι ώρα για καθαρές κουβέντες και λαϊκή κινητοποίηση για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ μετά το εκλογικό στραπάτσο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ. Αυτό το χρέος δεν ανήκει στον ελληνικό λαό, και δεν θα το πληρώσουμε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------- •
Πλήρης εξευτελισμός Μνημονιακών και ναζιστικών «αντιμνημονιακών» δυνάμεων Όλες οι δυνάμεις του συστήματος, είτε αυτές είναι Μνημονιακές, είτε ναζιστικές «αντιμνημονιακές» συσπειρώνονται για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης «Προσωπικοτήτων» που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Από κοντά και η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Στέφανος Μάνος συμφωνούν για ένα πολιτικό έκτρωμα που ερχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού. Βρώμικος πόλεμος εναντίον του Καμμένου από μεριας ακόμη και συριζεων δημοσιογραφίσκων, που τα πάντα συζητάνε, και ο Τσίπρας παρευρίσκεται σε συνάντηση 3 αρχηγών στον προεδρο δημοκρατίας, ενώ το Σύνταγμα λέει ότι πρέπει να παρευρίσκονται όλοι! Να σημειωθεί ότι ο Καμμένος έκλεισε την πόρτα στον Νίκο Ευαγγελάτο αρνούμενος να εμφανιστεί στο Σκαι μετά τους δύο χρυσαυγίτες βουλευτές την περασμένη Πέμπτη τους οποίους διαφήμιζε και εκθείαζε. Ακόμη όμως και οι ναζί της Χρυσής Αυγής που θα συμμετάσχουν στην σημερινή ξεχωριστή συνάντηση με τον πρόεδρο δημοκρατίας, λένε ότι στηρίζουν μια κυβέρνηση προσωπικοτίτων, και λένε ότι ήταν δική τους πρόταση. Λένε ότι αυτοί πιστεύουν στην ενωμένη ευρώπη και στην εθνική ασφάλεια. «Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος που μίλησε για κυβέρνηση προσωπικοτήτων είπε χθές στη ΝΕΤ ο Κασσιδιάρης βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο ναζί βουλευτής είπε ότι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Βασίλειος Μαρκεζίνης. Ο ξευτιλισμός της πολιτικής ζωής σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια! • • •
-------------------------------------------------------------------------------------- • • •
Κυκλοφορεί από τοίχο σε τοίχο στο internet, αλλά δεν το έχω επιβεβαιώσει και γι' αυτό το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης μέ τήν διαδικασία τού αυτόφωρου γιά όλα τά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην Χαλυβουργική... Αν κι εφόσων ισχύει, ας πάμε όλοι όσοι μπορούμε... • • •
------------------------------------------------------------------------------ • •
Κυβέρνησηηη; Πουτέ! Μυρίζει κουπριά! • • •
---------------------------------------------------------------------------- • • •
Aπ' ό,τι μαθαίνω (γιατί αρνούμαι να δω...) τα "πορνοκάναλα" συμμορφώθηκαν πλέον: έχουν αφήσει τις ντροπές και παίζουν νυχθημερόν σκληρό ναζιστικό πορνό...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ρεπόρτερ του MEGA Α. Φουρλής επικοινώνησε στις 1 η ώρα το πρωί (!) με την Προεδρία της Δημοκρατίας και έλαβε την διαβεβαίωση ότι «το non paper Καμένου είναι γνήσιο»... 1 η ώρα το πρωί!!! Μάλλον η... Προεδρία της Δημοκρατίας λειτουργεί και ως μπουζουκτζίδικο!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλα να δεις πως "δουλεύει" η “Δημοκρατία” της Δύσης… των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Τουρκίας, των σιωνιστών και των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων
10 Μάη 7:56 το πρωί, στην πλατεία Al Kazzaz, Δαμασκός. Ώρα αιχμής. Βόμβα. Ανάμεσα σε εργαζόμενους και μαθητές…
Παρεμπιπτόντως… από το Φλεβάρη έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις της Συρίας 40 Τούρκοι στρατιωτικοί. Αυτός είναι ο λόγος που σταμάτησε ο Ερντογάν τις δηλώσεις. Είναι μετά τους 18 Γάλλους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στη Homs, η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ που... στρατιώτες της συλλαμβάνονται στη Συρία.
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ στην υπηρεσία των αμερικανοσιωνιστών: ► "Suryana" θα εκδικηθούμε! ► 55 νεκροί - 273 τραυματίες στη Δαμασκό… Aπό τη διπλή βομβιστική επίθεση των τρομοκρατών! Η Συρία να γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών! ► Συρία κράτα γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά! ► Αντιιμπεριαλιστές που δεν προσκυνάνε τους αμερικανοσιωνιστές! ► Ότι γράφαμε τόσο καιρό για τα ξεπουλημένα αμερικανοσιωνιστικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Al Jazeera… τώρα πρωτοσέλιδο & στο zougla.gr ► ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! H Κλίντον ομολογεί: Οι εξεγερμένοι Σύριοι λαμβάνουν βοήθεια από τις ΗΠΑ! ► Το AlJazeera στην υπηρεσία των σιωνιστών - AlJazeera reporters in Syria are Terrorist Gangs ► Η Κλίντον γυρνάει τα αμερικάνικα αραβικά προτεκτοράτα που προσκύνησαν τους σιωνιστές… και αγωνίζονται για… ► Φοράνε οι άραβες ηγέτες το σιωνιστικό kippah; Κι όμως φοράνε! ► Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας θα αποτύχει! (The plan to destabilize syria!) ► Αυτή είναι η αλήθεια και ας πονάει πολλούς… ► ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Κι όμως, το “τέρας” των δολοφονιών στη Γαλλία ήταν των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, πέρασε από το Ισραήλ και εργάστηκε για την «Αραβική Άνοιξη» των ΗΠΑ στη Λιβύη & την Συρία… ► Nα γιατί & το “Aljazeera” συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και εντάχθηκε στο αμερικανοσιωνιστικό μπλοκ… (5 Female Reporters Resign from Aljazeera Media Regarding the lies against Syria) ► ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ! Το σκάνδαλο του CNN στη Συρία αποκαλύπτει τη διεθνή συνομωσία των ΜΜΕ και των αργυρώνητων “δημοσιογράφων”! (Scandal Danny the Zionist CNN Reporter from Homs) ► Η μυστική επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στο Ισραήλ - Η συνωμοσία κατά του Αραβικού Κόσμου… ►ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αυτά κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ! Οι “επαναστάτες” για τη “δημοκρατία” στη Συρία… ► Καταγγέλλουν το Al Jazeera! Οι αμερικανοσιωνιστές έχουν τώρα και το Al Jazeera… αλλά η Συρία θα γίνει ο τάφος τους! ► Τι συμβαίνει στη Συρία; ► Hunein Nemer, Γ.Γ. Κ.Κ. Συρίας: “Στη Συρία πίσω από τις αναταραχές υπάρχει δάκτυλο των ΗΠΑ…” ► Oι “επαναστάτες” στη Συρία συνεχίζουν τα εγκλήματα! Η ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία να γίνει ο τάφος τους! ► Η Σφαγή της Hasiba! Οι τρομοκράτες σφάζουν γυναίκες και παιδιά… (Syria: Armed opposition groups committing massacre in Homs) ► Τα λυσσασμένα σκυλιά του Κατάρ, των Αμερικάνων και του Ισραήλ… ► ΣΥΡΙΑ: Σήμερα το πρωί διπλή τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό (Two Terrorist Attacks Target Damascus) ► ΣΥΡΙΑ HOMS: Οι σφαγές των πολιτών που έρχονται στο φώς μετά την απόσυρση των τρομοκρατών από την πόλη ► Η Αλήθεια για τη Συρία που κρύβουν τα ΜΜΕ - Ο Μάρτυρας Ελληνορθόδοξος Ιερομόναχος Βασίλειος Nassar (New Martyr Basil - Nassar)… ► Οι δυτικοί “ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι” στη Συρία για τη “δημοκρατία”… πράκτορες της MI6 ("Journalist" Paul Conroy is MI6 operative) ► Συνελήφθησαν Γάλλοι στρατιώτες που πολεμούν μαζί με τον “Ελεύθερο Στρατό” της Cia & Αλ Κάιντα για να αμερικανοποιήσουν τη Συρία ► Η Γαλλία εξοπλίζει τον "Ελεύθερο Συριακό στρατό" με πυραύλους... ► Mar’ea Mohammad ένας αληθινός Σύριος Πατριώτης. Κι έχει ο διάολος λεφτά για όλους τους προδότες! ► Ότι κρύβουν τα αργυρώνητα ΜΜΕ & οι δημοσιοκάφροι στην υπηρεσία των αμερικανών και σιωνιστών! ► Ιμπεριαλιστικά γουρούνια, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ! Giù le mani dalla Siria! Hands off Syria! ► Tα αμερικανοσιωνιστικά γουρούνια επιτέθηκαν στη Συρία, στο Μοναστήρι της Κυράς Saydnaya… ► Τι συμβαίνει σ’ αυτή την αριστερά; Γιατί η “Αυγή” συντάσσεται με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών; ► ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ...
------------------------------------------------------------------------------------------------
Επείγον : Ελληνική Χαλυβουργία - Ο ταξικός πόλεμος οξύνεται.
από είμαστε όλοι χαλυβουργοί 14:17, Τρίτη 15 Μαΐου 2012
Η απεργία απειλείται από διοίκηση κι απεργοσπάστες. Έχει κινηθεί διαδικασία αυτόφωρου εξαιτίας συμπλοκών απεργών-απεργοσπαστών κι η απεργία απειλείται τις επόμενες 30 ώρες. Από τη Δευτέρα τα ξημερώματα ομάδα 20 απεργοσπαστών μαζί με πράβους της εργοδοσίας προσπαθούν να σπάσουν την περιφρούρηση και να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν. Σήμερα το πρωί, μετά από μικροσυμπλοκές, κατάθεσαν μηνύσεις εναντίον του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και τεσσάρων ακόμα εργαζομένων για παρεμπόδιση πρόσβασης στο χώρο εργασίας και πρόκληση σωματικών βλαβών. Διώκονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μπορούν να συλληφθούν οποιαδήποτε στιγμή τις επόμενες τριάντα ώρες, πράγμα που θα σημάνει και σπάσιμο της απεργίας. Οι χαλυβουργοί καλούν όλους αυτούς που τους έχουν συμπαρασταθεί τους τελευταίους έξι μήνες να ενισχύσουν την περιφρούρηση στην πύλη του εργοστασίου. Οι ταξικοί αγώνες είναι αγώνες όλων μας.
επειγον... από . 14:41, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 υπαρχει επιβεβαιωμενη πληροφορια για επικειμενη εισβολη μπατσων και απεργοσπαστων στην χαλυβουργια...οσοι μπορουνε κα κατεβουνε στο εργοστασιο απο τωρα κιολας...
ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ από ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 15:02, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ 6 ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΥΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΙΑΔΩΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΙ ΕΠΕΦΤΕ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΗ ΜΑΝΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΜΕΡΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΥΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ 5-6 ΑΛΛΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.ΙΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Η ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣΟΛΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΟΣΤΗ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΠΕΙΣΤΡΑΤΕΨΕΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ. ΙΔΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΤΑΣΕΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΧΗ από ΑΟΠΛΟΣ 15:15, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΚΟΙΓΟΡΟΥΣ ΚΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ 198 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ. Ο ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ 15 ΑΤΟΜΑ ΔΙΕΥΘΗΝΤΕΣ ΚΑΙ 5 ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΙΑ ΔΥΣΛΕΞΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΦΕΤΖΟΥ,. 3 ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ"ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΥΝΔΗΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΗΣΤΗ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Χρειαζεται από προσοχη! 15:50, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 Ειναι πάγια τακτική των αφεντικών να βάζουν κάποιους να έρθουν σε συμπλοκή με μέλη του ΔΣ του Σωματείου γιατί τότε είναι η μόνη περίπτωση να έχουν πάτημα να κινηθούν εναντίον του σωματείου! Προσοχή σύντροφοι, όλοι Χαλυβουργία!
ΕΠΕΙΓΟΝ - 4.30 - εκδόθηκαν εντάλματα από μηχ/μηχ 17:00, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 5.00 ενημέρωση - πριν απο λίγο βγήκαν απο την εισαγγελία εντάλματα σύλληψης με την διαδικασία του αυτοφώρου για όλα τα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου της χαλυβουργίας.
απο ραδιοφωνο σκαι από εργ(Α)της 17:30, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 Σημερα το πρωι στην εκπομπη του ρουφιανου πορτοσαλτε βγηκε και μιλησε ενας απεργοσπαστης χαλυβουργος. Αφου κλαφτηκε για τους εργατες που θελουν να δουλεψουν κ οι κακοι απεργοι δεν τους αφηνουν και για τις οικογενειες τους που πεινανε (τις οικογενειες των απολυμενων τις σκεφτηκε ποτε ο μπινες?) δηλωσε οτι θα ζητησουν τη βοηθεια της χρυσης αυγης ωστε να σπασουν την απεργια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηνωμένες Πολιτείες: Διαδηλωτές συνελήφθησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στο ΝΑΤΟ
από rebelian 12:11, Τρίτη 15 Μαΐου 2012
Στόχος των διαδηλωτών ήταν στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας του Ομπάμα στο Σικάγο. Έξι άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν από την αστυνομία της πόλης όταν αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο Prudental που είχαν καταλάβει. Διαδηλωτές που θα συμμετέχουν στην μαζική διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 20 και 21 Μαΐου, άρχισαν να φθάνουν στο Σικάγο και να καταλαμβάνουν εκκλησίες, σπίτια και κτίρια. Οκτώ διαδηλωτές συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, όταν παραβίασαν του φράκτη ασφαλείας στο κτίριο Prudential σε μια προσπάθεια να φέρουν το μήνυμα διαμαρτυρίας ενάντια στο ΝΑΤΟ απευθείας στα κεντρικά γραφεία της εκστρατείας επανεκλογής του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Έξι άνδρες και δύο γυναίκες συνελήφθησαν επειδή αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο και οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της καταπάτησης. Η διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο, ξεκίνησε έξω από το κτίριο Prudential, με εκατοντάδες ακτιβιστές , δασκάλους, μαθητές και γονείς να συμμετέχουν σε αυτήν και με κεντρικό της σύνθημα «Χρήματα για την εκπαίδευση όχι για τον πόλεμο» και αποτελεί μέρος της γενικής απαίτησης για την διάθεση περισσότερων πόρων για την εκπαίδευση. Από την άλλη πλευρά, αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι αναμένουν χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορες πολιτείες της χώρας να στηρίξουν το κάλεσμα του Occupay Cicago και να συρρεύσουν στην πόλη και ότι θα υπάρξει ανεξακρίβωτος αριθμός διαδηλώσεων και άλλων εκδηλώσεων. Οι διαδηλωτές, σήμερα, θα καταλάβουν κάποια δικαστήρια που ασχολούνται με ζητήματα μετανάστευσης, σε μία ένδειξη ολοκληρωτικής απόρριψης οτιδήποτε έχει σχέση με την λογική των απελάσεων. Νωρίτερα, το πρόγραμμα του Συνασπισμού, κατά του πολέμου, της φτώχειας και του ΝΑΤΟ (CANG8) και το κίνημα Occupay ενημέρωσε τον Τύπο ότι στις 22 και 23ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί «Σύνοδος Κορυφής των ανθρώπων», ένα συνέδριο με συζητήσεις και εργαστήρια που θα εξετάσει τις "εναλλακτικές λύσεις ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
MEGA Προπαγάνδα, παραποίησαν τη δήλωση Σόιμπλε
από ` 14:38, Τρίτη 15 Μαΐου 2012
MEGA Προπαγάνδα, παραποίησαν τη δήλωση Σόιμπλε Τελειωμό δεν έχει η προπαγάνδα του Μega και η προσπάθεια τρομοκράτησης για να ψηφίσει ο κόσμος το αγαπημένο παιδί του Μπόμπολα, Βενιζέλο. Στο σημερινό δελτίο των 8 παρουσίασε δηλώσεις του Γερμανού υπουργού οικονομικών κ. Σόιμπλε ότι .. "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα υποφέρουν τις επόμενες δεκαετίες. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα..." Μόνο που όσοι γνωρίζουν γερμανικά κατάλαβαν πως ο κ. Σόιμπλε είπε: "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες υποφέρουν εξαιτίας κακοδιαχείρισης των τελευταίων δεκαετιών. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα..." Κύριοι της ΕΣΗΕΑ πότε θα παρέμβετε επιτέλους; Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης μόνο όταν η πρώτη είναι αντικειμενική, αλλιώς καταντά η ψυχή της ποδηγέτησης ενός λαού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Στον αέρα η φαρμακευτική περίθαλψη από αύριο
από φέρτε μου ένα λοναρίντ 17:44, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια οι οφειλές του κράτους στους φαρμακοποιούς μόνο για τον Μάιο. απλήρωτοι ακόμα για μήνες του 2011. κρύβονται πίσω απ' την "ακυβερνησία" για να καλύψουν τη στάση πληρωμών του κράτους προς τους φαρμακοποιούς που πληρώνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη του λαού με μεγάλες ζημιές κι απ' τη τσέπη τους, χωρίς να γνωρίζουν πότε και αν θα πληρωθούν. «Αναστολή πληρωμών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. – Διάλυση κοινωνικού κράτους» Επιστολή προς τον κ. Σαχινίδη Κύριε Υπουργέ, Η Χώρα διαθέτει κυβέρνηση, η οποία έχει εξαγγείλει από τον περασμένο Δεκέμβριο πως με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα οικονομικά μέτρα που θα λαμβάνονταν, θα εξασφαλιζόταν η απρόσκοπτη ρευστότητα στις πληρωμές των φαρμακοποιών από τα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και η εξόφληση των χρεών του 2011, έως τις 31 Μαρτίου του 2012. Το PSI ολοκληρώθηκε, οι 2 στυλοβάτες της κυβέρνησης Παπαδήμου, κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος υπέγραψαν τις σχετικές εγγυητικές επιστολές, προς τους εταίρους μας, τα μέτρα ψηφίστηκαν, οι φαρμακοποιοί απώλεσαν σημαντικό μερίδιο από το ποσοστό κέρδους τους, από τις εκπτώσεις τους από τις εταιρίες, από τις πιστώσεις τους από τους Συνεταιρισμούς, απώλεσαν τις αποταμιεύσεις τους σε φάρμακα λόγω της νέας μείωσης τιμών των φαρμάκων, ενώ παράλληλα παραμένουν ως σήμερα, συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Τίποτα όμως από όλα όσα εξαγγείλατε, ως νέα σωτηρία της χώρας, δεν έχει υλοποιηθεί. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται «στον αέρα» ακόμα και η τρέχουσα πληρωμή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ως υπεύθυνος Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, που εξακολουθεί να ασκεί εξουσία, είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι συμβεί από δω και πέρα. Τα πολιτικά παιχνίδια των 2 πρώην μεγάλων κομμάτων, δεν αφορούν το εισόδημα των φαρμακοποιών και την υγεία των ασφαλισμένων. Εξακολουθείτε να εισπράττετε φόρους, χαράτσια και εισφορές ασφαλισμένων. Σταματήστε να σπαταλάτε τους κόπους του ελληνικού λαού, πληρώνοντας τόκους και τοκοχρεολύσια στους εκβιαστές μας και δώστε στον ελληνικό λαό αυτά που δικαιούται. Να γνωρίζετε ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Αχαΐας, Αττικής, Ιωαννίνων και Δωδεκανήσου θα προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς Τράπεζες και κράτος, σε περίπτωση που δεν φανείτε συνεπείς στις υποχρεώσεις σας, απέναντι μας. Ταυτόχρονα, οι Γενικές μας Συνελεύσεις θα κληθούν άμεσα να αποφασίσουν, για επ΄ αόριστον άρση πίστωσης στο συγκεκριμένο μόρφωμα που ονομάσατε Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ο κόσμος, γνωρίζει ποιοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του και εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι. Η σημερινή κυβέρνηση, οφείλει και πρέπει να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλιώς, ας παραδεχτείτε ανοιχτά πως για τα αιτήματα μας πρέπει να απευθυνόμαστε στον κύριο SOIBLE και στην κυρία MERKEL. ΓΙΑ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Φ.Σ. ΑΧΑΪΑΣ Ανδρέας Σοφιανόπουλος Ευθύμιος Καμίτσος Φ.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ Κωνσταντίνος Λουράντος Ηλίας Γιαννόγλου Φ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Χαρίλαος Γιαννούλης Γεώργιος Παπαμιχαήλ Φ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Νικόλαος Φουτούλης Κυριάκος Παπαλαζάρου
ενημέρωση από Cipralex 18:39, Τρίτη 15 Μαΐου 2012 Αναβολή της πληρωμής κατά δέκα τουλάχιστον ημέρες. Παραμένουν απλήρωτοι οι φαρμακοποιοί, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν απ' την τσέπη τους τα φάρμακα. Στο μεταξύ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έχει καταρρεύσει καθώς το κράτος δεν πληρώνει ούτε καν τους σέρβερς του συστήματος...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διέλυσαν συγκέντρωση στην Πουέρτα Ντελ Σολ
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 12:00
Η ισπανική αστυνομία διέλυσε σήμερα το πρωί συγκέντρωση του κινήματος των «Αγανακτισμένων», προχωρώντας σε οκτώ συλλήψεις. Περίπου 1000 άνθρωποι παρέμεναν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, μετά τη συγκέντρωση περίπου 12.000 ατόμων εκεί, για να συζητήσουν ζητήματα κοινωνικής αλλαγής. Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν φέρονται ότι πέταξαν μπουκάλια και πέτρες σε αστυνομικούς. Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν ελαφρά. Συνολικά 27 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση, αφότου το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ξανάρχισε πορείες για την πρώτη επέτειο από την εμφάνισή του, το περασμένο Σάββατο, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε πορείες σε όλη την Ισπανία. Απαίτησαν να δοθεί τέλος στην «οικονομική βία» και στον επηρεασμό της πολιτικής από τον χρηματοοικονομικό κόσμο. Το κίνημα, γνωστό και ως 15-M, είχε εμφανιστεί την 15η Μαΐου του 2011. Οι διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο αναμενόταν να διαρκέσουν έως και σήμερα.
-------------------------------------------------------------------------
Εκτέλεσαν πράκτορα της Μοσάντ στο Ιράν
Τρίτη, 15 Μαΐου 2012, 11:14
Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία, τον Ιανουάριο του 2010, ενός Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα στην Τεχεράνη, ενεργώντας για λογαριασμό του Ισραήλ, εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των δικαστικών αρχών. «Ο Ματζίντ Τζαμαλί Φάσι, πράκτορας της Μοσάντ και υπεύθυνος για τη δολοφονία του πυρηνικού μας επιστήμονα Μασούντ Αλι Μοχαμαντί, εκτελέσθηκε δι’ απαγχονισμού σήμερα στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης», σύμφωνα με το IRNA, που επικαλείται το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Ο 24χρονος Τζαμαλί Φάσι εθεωρείτο ο βασικός υπεύθυνος της επίθεσης με παγιδευμένη μοτοσικλέτα, που στοίχισε τη ζωή στον 50χρονο Μοχαμαντί, έναν διεθνούς φήμης πυρηνικό φυσικό. Είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Αύγουστο του 2011 από το επαναστατικό δικαστήριο της Τεχεράνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενήργησε με υποκίνηση της Μοσάντ, των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες φέρεται να του κατέβαλαν 120.000 δολάρια.