Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τεταρτη 16 Μαιου 2012

Κριτική υποστήριξη του ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές
από andre 12:13, Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
Το ξέρω εξ αρχής οτι ένα κείμενο που θέλει να πείσει για την ανάγκη υποστήριξης του ΚΚΕ θα ξυπνήσει αντανακλαστικά που κινούνται απο καχύποπτα μέχρι πολεμικά. Θα περάσουν σκέψεις απο τα μυαλά πολλών όπως τα κλασσικά Βάρκιζα, 20/10, σταλινικοί κτλ. Και συμφωνώ στα περισσότερα. Παρόλα αυτά θέλω να καταθέσω μια μινι ανάλυση γιατί η κριτική εκλογική υποστήριξη του ΚΚΕ σε αυτό το σημείο είναι δομικής σημασίας για την δική μας υπόθεση. Αυτή η ανάλυση στηρίζεται σε δύο άξονες κυρίως. Α. Η εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο αφομείωσης της εργατικής τάξης σε ενδοσυστημικούς κόλπους. Με το φόβο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία δηλαδή, θα γίνει ο κύριος εκφραστής παρηκμασμένων ρεφορμιστικών πολιτικών. Το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό φορέα που έχει βαθιές ρίζες στην εργατική τάξη και που όταν όλοι καθορίζουν την πολιτική σαν κάτι που συμβαίνει μέσα σε γραφεία, αντιτάσει ταξικούς αγώνες(πχ η απεργία στις 15 του Μάη). Δυστυχώς για εμάς, ούτε η αναρχία ούτε η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά έχει τις δυνάμεις και την οργάνωση να καταφέρει κάτι τέτοιο. Οπότε το δίλλημα δεν είναι "ρεφορμισμός ή επι της Γης αναρχία", αλλά τέλος πάντων "ρεφορμισμός ή ταξική πολιτική". Β. Το ΚΚΕ έχει σαν κεντρικό πολιτικό πρόταγμα αυτό που λέει και το ίδιο σαν "Λαϊκή Εξουσία" το οποίο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Γενικά πολλά απο τα χαρακτηριστικά της πολιτικής πρότασης ταιριάζουν και στο πρόταγμα της αναρχίας και της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας πάνω στο θέμα(εργατικός έλεγχος στους χώρους εργασίας, εξουσία απο τα κάτω κτλ). Το ΚΚΕ έχει μια απεύθυνση στον κόσμο που εμείς δεν έχουμε φανταστεί ακόμα. Και μόνο που είναι ένας φορέας που μιλάει στον κόσμο για εργατικό έλεγχο, μας βοηθάει και εμάς στην δική μας υπόθεση. Και μάλιστα, αν ο κόσμος πεισθεί γενικά για το πολιτικό πρόγραμμα αυτό, με την δική μας αντιπρόταση που περικόπτει τα αρνητικά στοιχεία της πρότασης του ΚΚΕ(γραφειοκρατία, κομματισμό απομονοτισμο δογματισμο κτλ) είναι στρωμένος δρόμος για να την αποδεχθει. Προφανώς όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν μπορούσαμε να παράξουμε μαζική πολιτική απο μόνοι μας, να έχουμε δικό μας ξεκάθαρο πρόταγμα και μηχανισμό και να μπορούμε να μπούμε δυναμικά στον κοινωνικό διάλογο. Δυστυχώς τα πολιτικά κενά που έχουμε αφήσει τόσα χρόνια δεν μας δίνουν τέτοια περιθώρια. Οπότε προκειμένου να παραμείνουμε σε μια θέση σχετικότητας στην πολιτική ζωή της κοινωνίας, πρέπει να έχουμε κάποιες τακτικές, άτυπες, συνεργασίες. Γιατί σε άλλη περίπτωση, είναι πάρα πολύ πιθανό να πεταχτούμε και τελείως εκτός, σε περίπτωση δηλαδή που η κοινωνία βολευτεί με την ιδέα του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που θα μοιράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του σαν κυβέρνηση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περι Χρυσης Αυγης
να εγερθούμε.Αλλά οχι με τα φασιστοειδή.Είπαμε να απο φυγουμε τους αλήτες τους πολιτικούς και βάλατε τους χειρότερους στη Βουλή. Δε φτάνει που μας κορόϊδευουν τόσα χρόνια, τώρα θα θέλουν και να μας δείρουν. Μια ζωή δίπλα στους μπάτσους. Και όταν δεν είσαι μαζί τους, "δεν είσαι έλληνας". ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WP: Οι Η.Π.Α. συντονίζουν τον εξοπλισμό των Σύρων αντικαθεστωτικών
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 08:03
Οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται με περισσότερα και καλύτερα όπλα στη μάχη που δίνουν κατω από τις εντολες των αφεντικων τους αμερικανων για την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής «Washington Post», αυτή η προσπάθεια χρηματοδοτείται από κράτη του Περσικού Κόλπου τα οποια συντονίζουν οι Η.Π.Α.. Αυτό όμως δε σημαίνει πως διατίθενται αμερικανικά κεφάλαια στους Σύρους αντικαθεστωτικούς για την αγορά όπλων. «Ενισχύουμε τη βοήθειά μας προς τη συριακή αντιπολίτευση και συνεχίζουμε να συντονίζουμε τις προσπάθειες με τους φίλους και συμμάχους μας στην περιοχή και εκτός αυτής, ώστε να έχουμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από τις συλλογικές μας προσπάθειες» υπογράμμισε στην εφημερίδα ανώτατος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α., που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, οι επαφές των Η.Π.Α. με τους αντικαθεστωτικούς ανθρωπους των αμερικανων δείχνουν μια αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης Obama, καθώς οι ελπίδες για υποταγη της Συρίας σταδιακά σβήνουν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώπιον του ΔΠΔ ο Ratko Mladic
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 06:08
Αντιμέτωπος με χαλκευμενες και πλαστες 11 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και κατά της «ανθρωπότητας», όπως μονιμα ψευδονται οι ναζιστες αμερικανοαγγλοι και γερμανοι, που θεωρουν τα τομαρια τους και τους καπιταλιστες τους που υπερασπιζουν σαν «ανθρωποτητα», βρίσκεται ο πρώην επικεφαλής του στρατού στη Σερβία, Ratko Mladic, ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, Τρίτη, ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης. Ανάμεσα σε αυτά που τον κατηγορουν οι δολοφονοι εισβολεις ναζιστες, οι οποιοι χρηματοδοτησαν την διαλυση της ενιαιας Γιουγκοσλαβιας, είναι οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στη διάρκεια του εμφυλίου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Λες, και μονο οι Σερβοι σκοτωναν. Οι αλλοι ηταν αγγελουδια. Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει ξεκαθαρίσει πως είναι αθώος, χαρακτηρίζοντας «τερατουργήματα» τις κατηγορίες. «Όλος ο κόσμος γνωρίζει ποιος είμαι. Είμαι ο στρατηγός Ratko Mladic. Υπερασπίστηκα τον λαό και την πατρίδα μου και τώρα υπερασπίζομαι τον εαυτό μου», είχε πει σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις ενώπιον των δικαστών το 2011. Στη διάρκεια της δίκης του αναμένεται να καταθέσουν περισσότεροι από 400 στημενοι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του παραμένει «εύθραυστη», προσπαθουν να τον δηλητηριασουν και αυτόν όπως τους αλλους Σερβους, αλλα ο γερο στρατηγος είναι γερο σκαρι φαινεται και δεν τους κανει το χατηρι να «πεθανει», και αυτός ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο καθυστέρησε η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Εχει σκυψει το κεφαλι και δηλωνει υποταγη στους ναζιστες η Σερβία Ο 70χρονος πρώην αξιωματούχος του στρατού παρέμενε κρυμμένος για 15 χρόνια, ώσπου τελικά συνελήφθη τον περασμένο Μάιο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Ολλανδία. Μέχρι την έναρξη της δίκης του βρισκόταν στην ίδια φυλακή με τον πολιτικό ηγέτη της Σερβίας στη διάρκεια του εμφυλίου, Radovan Karadzic, ο οποίος συνελήφθη το 2008. Η σύλληψη και η έκδοση του Ratko Mladic από τις Κατοχικες αρχές της Σερβίας δεν είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων όπως αναμενοταν σε μια χώρα που εχει πληγει από το Ναζιστικο ΝΑΤΟ και η οποία ακόμα και τώρα εχει σκυψει το κεφαλι και εμφανιζεται πληρως υποταγμενη όσον αφορά στους όρους που της έχουν τεθεί από την Ναζιστικη Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ραιχ προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η ευρωπαϊκή της προοπτική του προτεκτορατου(Κόσσοβο, έκδοση πρώην στρατιωτικών αξιωματούχων).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Αγνωστοι δολοφόνησαν τον Χουάν Πάμπλο Αλφάρο Ροντρίγκες, στέλεχος και πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μετώπου Φαραμπούντο Μαρτί - FMLN στην περιφέρεια Ελ Ροσάριο. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση από το FMLN, αν και η οικογένειά του υποστηρίζει ότι τα κίνητρα είναι πολιτικά, καθώς δεχόταν συνεχώς απειλές για τη ζωή του και κατέστησε το κόμμα ARENA ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας.
ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο ισπανικός πετρελαϊκός κολοσσός Repsol ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τη διαδικασία της αποστολής ειδοποιήσεων στο πλαίσιο της διεκδίκησης αποζημιώσεων από το Διεθνές Κέντρο Διακανονισμών για Επενδυτικές Διαφωνίες (ICSID) της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η εταιρεία τόνισε πως διαβίβασε επιστολή στην πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ, στην οποία της κοινοποιεί την αντίθεσή της ως προς την εθνικοποίηση του 51% της YPF. Η κίνηση της Repsol αποτελεί το πρώτο βήμα για την έναρξη των νομικών διαδικασιών, για να κηρυχθεί παράνομη η μονομερής πράξη της Αργεντινής, με σκοπό είτε να παραμείνει η εταιρεία σε ισπανικά χέρια ή να αποζημιωθεί καταλλήλως η Repsol.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Συγκρούσεις μεταξύ συνδικαλιστών του Κογκρέσου Νοτιοαφρικανικών Συνδικάτων «COSATU» και υποστηρικτών της αντιπολιτευόμενης φιλοδυτικης ρατσιστικης «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Χέλεν Ζίλε σχετικά με ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας στους νέους σημειώθηκε χτες σε κεντρική περιοχή του Γιοχάνεσμπουργκ.
ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η Αφρική πρέπει να ενισχύσει τη γεωργική παραγωγή της, για να καταπολεμήσει την πείνα, κυρίως στην υποσαχάρεια Αφρική, που με τη σειρά της απειλεί την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αναφέρει έκθεση του Προγράμματος για την Ανάπτυξη του ΟΗΕ (UNDP). Επισημαίνεται επιπλέον πως υποσιτίζεται ένας στους τέσσερις κατοίκους από τον πληθυσμό των 856 εκατομμυρίων της υποσαχάρειας Αφρικής, κάνοντας έτσι την περιοχή πρώτη στον κατάλογο περιοχών με τη μεγαλύτερη επισιτιστική ανασφάλεια διεθνώς...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΛΟΒΑΚΙΑ Αναμένονται μέτρα σοσιαλδημοκρατικης λιτότητας
ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε χτες η κυβέρνηση του σοσιαλδημοκράτη Ρόμπερτ Φίκο, καθώς απέσπασε 82 ψήφους υπέρ στο σύνολο 150 βουλευτών δύο μήνες μετά τις πρόσφατες πρόωρες εκλογές του Μάρτη. Οι πρόωρες εκλογές είχαν κηρυχθεί μετά την κατάρρευση της προηγούμενης χριστιανοδημοκρατικης τετρακομματικής κυβέρνησης της Ιβέτα Ραντιτσόβα τον Οκτώβρη του 2011, έπειτα από την απόρριψη από το κοινοβούλιο της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ψηφοφορία που είχε συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση Φίκο - ο οποίος διακυβέρνησε τη χώρα το διάστημα 2006 - 2010 - σχεδιάζει αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, που σημαίνει μέτρα λιτότητας για το λαό και τους εργαζόμενους, υποστηρίζοντας πως έχει στόχο να μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ οι προβλέψεις για φέτος είναι στο 5,2%. Θέλοντας να μειώσει μια ενδεχόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, υποσχέθηκε την αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και τις τράπεζες, αλλά και την «ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» και την «αφοσίωση στην Ευρωζώνη», εφαρμόζοντας την ίδια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καθημερινή ζωή του λαού ολοένα και χειροτερεύει μετά τις ανατροπές πριν είκοσι χρόνια, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να αναγκάζεται να επιβιώσει με λιγότερα από 198 ευρώ το μήνα, ενώ η επίσημη ανεργία το 2011 ξεπέρασε το 12,5% ενώ στους νέους κυμαίνεται στο 35,1%.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΚΟΛΟΜΒΙΑ Διαδηλωσεις για την συμφωνία ελευθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ και κατά των μικρών αγροτών
ΜΠΟΓΚΟΤΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε αντίθεση με τη διθυραμβική υποδοχή που έτυχε εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας και της εγχώριας ολιγαρχίας η έναρξη της ισχύος της Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΗΠΑ - Κολομβία, χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν ενάντια στην εφαρμογή της συμφωνίας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση έγινε στην Μπογκοτά, όπου τη διαδήλωση διοργάνωσαν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CUT) και φοιτητικές οργανώσεις. Η CUT τονίζει ότι η εφαρμογή της συμφωνίας θα έχει σφοδρές συνέπειες για τους αγρότες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους καθώς αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα θα συμπιεστούν. Σύμφωνα με μελέτη για τις «επιπτώσεις της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου στην αγροτική οικονομία της Κολομβίας», των οργανώσεων Oxfam και της «Κοινωνίας των Πολιτών των ΗΠΑ, που δημοσίευσε χτες η κολομβιανή εφημερίδα «El Espectador» αναφέρει πολύ χαρακτηριστικό ότι το 70% των αγροτών της Κολομβίας (μικροί αγρότες) δηλαδή 1,36 εκατομμύρια οικογένειες θα χάσουν άμεσα το 16% των εισοδημάτων τους με την εφαρμογή της συμφωνίας. Παράλληλα, ερευνητές τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ήταν «ασύμμετρες» υπέρ των ΗΠΑ. Η συμφωνία καταργεί την πλειονότητα των δασμών που επιβάλλουν οι δύο χώρες - κυρίως εκ μέρους της Κολομβίας των δασμών στα αμερικανικά αγροτικά και βιομηχανοποιημένα προϊόντα - και σταδιακά προβλέπεται η εξάλειψη όλων των δασμών. Σημειωτέον, η Κολομβία είχε μέχρι χτες αφορολόγητη πρόσβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα περισσότερα αγαθά, που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα προγράμματα εμπορικού προτιμησιακού καθεστώτος των ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα θα είναι σε αρκετά προϊόντα διατροφής που παράγουν οι μικροί αγρότες να πέσει η τιμή (δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα φτηνότερα εισαγόμενα) και αυτό θα επιδεινώσει τις δύσκολες συνθήκες ζωής τους. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.
----------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Μεγάλες διαδηλώσεις για τη «Νάκμπα»
ΡΑΜΑΛΑ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν, χτες, σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Οχθης, στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στην 64η επέτειο από την «Νάκμπα» ή «Καταστροφή», όπως αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι την επόμενη ημέρα από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους το 1948, κατά την οποία εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια και τα χωριά τους που βρέθηκαν ξαφνικά να αποτελούν ισραηλινή επικράτεια. Από τις συγκρούσεις δεν έλειψαν τα επεισόδια, διαφορετικής έντασης και εμβέλειας ανά περίπτωση, με τα σημαντικότερα να γίνονται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα όρια της Ραμάλα, όπου ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε δακρυγόνα και λαστιχένιες σφαίρες, για να διαλύσει τους διαδηλωτές, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί όλες οι ισραηλινές δυνάμεις. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υπογράμμισε ότι ο παλαιστινιακός λαός «δεν μπορεί ποτέ να ξεχάσει πότε άρχισαν τα βάσανά του». Ο πρωθυπουργός της «Χαμάς», Ισμαήλ Χανίγια, δεσμεύτηκε ότι δε θα εγκαταλειφθεί ποτέ το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα σπίτια τους, κάτι που φυσικά αρνείται κατηγορηματικά το Ισραήλ, τονίζοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, καταρρέει η πληθυσμιακή σύνθεση του Ισραήλ και ουσιαστικά τελειώνει το ισραηλινό κράτος. Σήμερα, οι περίπου 800.000 πρόσφυγες που είχαν εκδιωχθεί από τις εστίες τους εντός Ισραήλ αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια (μαζί με τους απογόνους τους) και είναι διασκορπισμένοι τόσο στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και σε γειτονικές αραβικές χώρες, όπου κατοικούν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, προκειμένου να μη χάσουν το στάτους του πρόσφυγα από τον ΟΗΕ. Από τα 1.300 χωριά και πόλεις των Παλαιστινίων, καταστράφηκαν το 1948, 531, 774 τέθηκαν υπό πλήρη ισραηλινό έλεγχο και διαπράχθηκαν περισσότερες από 70 σφαγές κατά τις οποίες 15.000 δολοφονήθηκαν. Στο περιθώριο της «Νάκμπα», οι διαδηλωτές πανηγύρισαν και την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις παλαιστινιακές οργανώσεις που δρουν εντός των ισραηλινών φυλακών και στις ισραηλινές αρχές, η οποία προβλέπει χαλάρωση των όρων κράτησης των κρατουμένων με δεσμεύσεις, όπως διαρρέεται, για μείωση του φαινομένου της διοικητικής κράτησης - φυλάκιση επ' αόριστον χωρίς απόδοση κατηγοριών - και της απομόνωσης. Η συμφωνία έδωσε τέλος και στην απεργία πείνας που έκαναν περισσότεροι από 1.500 κρατούμενοι, διεκδικώντας ακριβώς βελτίωση των όρων κράτησής τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Νέα βομβιστική επίθεση κατά των παρατηρητών
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Στο στόχαστρο επιθέσεων βρέθηκε και πάλι αυτοκινητοπομπή παρατηρητών του ΟΗΕ, αυτή τη φορά στην περιοχή Χαν Σεϊχούν, στην επαρχία Ιντλίμπ. Από τα τέσσερα αυτοκίνητα των παρατηρητών που επλήγησαν από την έκρηξη, που οι συριακές αρχές απέδωσαν σε αυτοσχέδια βόμβα, τα τρία υπέστησαν ζημιές. Οπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ δεν τραυματίστηκε κανένας, αλλά επεσήμανε ότι οι παρατηρητές προσπαθούν να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, αλλά δεν μπορεί επ' αόριστον να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Σημειώνεται, όμως, ότι η παρουσία των παρατηρητών, που πλέον φθάνουν τους 190, έχει αποδεδειγμένα συμβάλει στη μείωση της βίας. Η συριακή ηγεσία δεν σχολίασε και αρκέστηκε ν' ανακοινώσει, μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ότι σε αυτές συμμετείχε το 51% του εκλογικού σώματος. Δεν δόθηκαν όμως καθόλου στοιχεία για τη συμμετοχή ανά πόλη ή ανά περιοχή για να καταλάβει κανείς τι έγινε στις περιοχές όπου σημειώνονται επεισόδια. Για «αυξανόμενη αποτυχία» του σχεδίου Ανάν περί αποκλιμάκωσης όσο δεν επιτυγχάνεται απόλυτη κατάπαυση πυρός έκανε λόγο ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ. Η Μόσχα, από την πλευρά της, επανήλθε στις καταγγελίες περί ανάμειξης τρίτων χωρών στα εσωτερικά της Συρίας στο πλευρό της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των ενόπλων ομάδων. Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να διασφαλίσει ότι δεν θα εκπαιδεύονται ένοπλοι αντικαθεστωτικοί στο Κόσσοβο για να σταλούν μετά στη Συρία. Η παρατήρηση του Τσούρκιν ήρθε μία μέρα μετά την ανοιχτή δήλωση υποστήριξης του υπουργού Εξωτερικών του Κοσσόβου για τη συριακή αντιπολίτευση, καθώς εκτίμησε ότι «μάχεται για όλα όσα αγωνίστηκαν και οι μαχητές του Κοσσόβου»!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΙ «G8» - ΝΑΤΟ Σε κλοιό διαδηλώσεων ενώ σπρωχνουν την Γερμανια να γινει πιο φονικη
ΣΙΚΑΓΟ.-- Ξεκίνησε η εβδομάδα κινητοποιήσεων διαφόρων οργανώσεων, με τον βαρύγδουπο - σε σχέση με την κατάσταση και την μικρη συμμετοχη του κοσμου στο κινημα στις ΗΠΑ - τίτλο «εβδομάδα χωρίς καπιταλισμό». Στους διοργανωτές συμπεριλαμβάνονται το αντιπολεμικό κίνημα, το κίνημα «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» και άλλες, και βάζουν στο στόχαστρό τους την ετήσια Σύνοδο της «Ομάδας των Οκτώ» («G8»), που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 18 και 19 Μάη, στον απολύτως περιφρουρημένο χώρο του προεδρικού θέρετρου Κάμπ Ντέιβιντ, και του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο το διήμερο 20-21 Μάη. Στο Σικάγο τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις, για «προληπτικούς λόγους»... Συλλήψεις που έγιναν στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο κέντρο της ιδιαίτερης «πολιτικής» του πατρίδας, του Σικάγο. Οι διαδηλωτές σύμφωνα με την εφημερίδα «Chicago Tribune», πέρασαν τα όρια ασφαλείας που είχαν τεθεί και συνελήφθησαν αστραπιαία. Στο Σικάγο, πρακτικά, έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, με εκκένωση περιοχών, καθορισμός ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς και προειδοποιήσεις για άνοιγμα πυρ «δίχως περιορισμό στη διατήρηση της ζωής» για όσους παραβαίνουν την απαγόρευση ή τα όρια κυκλοφορίας που έχουν τεθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο για τον εξοπλισμό των αστυνομικών και των ειδικών δυνάμεων έχει διατεθεί επιπλέον 1 εκατομμύριο δολάρια, ούτως ώστε να ενισχυθούν οι ασπίδες των αστυνομικών και να προμηθευτεί η αστυνομία του Σικάγο με όπλο γνωστό και ως «Ακουστική Συσκευή Μεγάλης Εμβέλειας (LRAD)», η οποία εκπέμπει ήχους που προκαλούν αφόρητο πόνο σε όσους βρίσκονται κοντά στον πομπό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νew York Times», η χρήση του LARD μπορεί να προκαλέσει και μόνιμη βλάβη της ακοής ή και κώφωση, πρόκειται για όπλο που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Ιράκ, ενώ στις ΗΠΑ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ενάντια σε διαδηλωτές κατά τη Σύνοδο της «G20» στο Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια το 2009. Αντιθέσεις και διαγκωνισμοί Στην 25η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να επαναβεβαιωθεί ο ρόλος της λυκοσυμμαχίας ως η «σιδερένια γροθιά» του ιμπεριαλιστικού συστήματος κατά των λαών και ταυτόχρονα χώρος διευθέτησης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων που εντείνονται. Περισσότεροι από 60 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ, θα συναντηθούν «για να συζητήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρωατλαντική περιοχή», που πλέον είναι όλος ο πλανήτης. Στην ατζέντα οι σημερινές και οι μελλοντικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι εντάσεις θα είναι παρούσες. Στο πλαίσιο δε της προετοιμασίας του κλίματος δημοσιοποιήθηκε από το Ατλαντικό Συμβούλιο έκθεση που προτείνει τρόπους για την ενίσχυση της Συμμαχίας τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη αδυναμία του ΝΑΤΟ είναι η αποτυχία της Γερμανίας να ηγηθεί πολιτικά και στρατιωτικά στους κόλπους του. «Μια πιο αδύναμη Γερμανία θα αποδυναμώσει τη Συμμαχία», δήλωσε ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης Νίκολας Μπερνς, επικεφαλής της ομάδας μελέτης υπογραμμίζοντας συνάμα την απόφαση του Βερολίνου να μη συμμετάσχει στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στη Λιβύη και να διατηρήσει τα στρατεύματά του εκτός των περιοχών όπου σημειώνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν. «Η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει κυρίαρχη δύναμη εντός της ΝΑΤΟικής συμμαχίας αν μια χώρα με το μέγεθος, τη γεωγραφία και την ευημερία της Γερμανίας κάνει αυτού του είδους τις μεγάλες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες που εξήγγειλε η κυβέρνηση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ το 2011», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΜΑΛΙΑ - ΕΕ Πειραματική η πρώτη επίθεση της ΕΕ με πρόσχημα τους πειρατές...
BΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Την πρώτη της ιμπεριαλιστική επίθεση στη Σομαλία με αποκλειστικά δικές της δυνάμεις πραγματοποίησε χτες η ευρωενωσιακή αντιπειρατική δύναμη «Αταλάντα», κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για ένοπλες επιχειρήσεις σε έδαφος εκτός των ορίων της ΕΕ δίχως τη συνδρομή ΝΑΤΟ και ΗΠΑ... Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί από στρατιωτικά ελικόπτερα που απογειώθηκαν από ευρωενωσιακά πολεμικά πλοία (μέχρι το Μάρτη, συμμετείχε και ελληνική φρεγάτα, που αποσύρθηκε) και έκαναν χρήση πυρός «ακριβείας», καταστρέφοντας πέντε σκάφη Σομαλών πειρατών (πρωην ψαραδες, που επειδη οι δυτικοι αποικιοκρατες τους γεμισαν τις ακτες με πυρηνικα αποβλητα αποφασισαν να γινουν πειρατες για να ζησουν τις οικογενειες τους) σε ένα από τα προπύργιά τους στο παράκτιο χωριό Ζαραντχίρ της κεντρικής Σομαλίας με αποτελεσμα να προκληθεί τραυματισμός Σομαλών αμάχων. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά από εναέρια παρακολούθηση της περιοχής επί βδομάδες και σύμφωνα με τον επικεφαλής της δύναμης, ναύαρχο Ντάνκαν Ποτς, «δίχως να πατήσει το εκεί σομαλικό έδαφος στρατιωτική μπότα». Ο ίδιος επιχείρησε να καθησυχάσει τους «Σομαλούς ψαράδες και άμαχους» πως τα πυρά των χτεσινών και των μελλοντικών επιχειρήσεων της ΕΕ έχουν ως αποκλειστικό στόχο τους «πειρατές και τις βάσεις ανεφοδιασμού τους». Η εκπρόσωπος της ναυτικής «αντιπειρατικής» αποστολής της ΕΕ, Ζακλίν Σέριφ, διευκρίνισε μάλιστα ότι η επιχείρηση είχε διάρκεια «μόλις λίγα λεπτά», ήταν σύννομη αφενός με την απόφαση 1851 του ξεφτιλισμενου Συμβουλίου Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ, αφετέρου με την απόφαση που πήρε τον περασμένο Μάρτη το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ για την εξαπόλυση επιθέσεων στις σομαλικές ακτές με πρόσχημα την καταπολέμηση της πειρατείας και απώτερο στόχο τον έλεγχο μίας νευραλγικής περιοχής για τη διεθνή ναυτιλία και εμπόριο... Την ίδια περίοδο, οι ΗΠΑ, αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισαν από τις ματοβαμμένες ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν, διευρύνουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητά τους στη Σομαλία με πρόσχημα τους ισλαμιστές της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ». Σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, οι ΗΠΑ, έχοντας στείλει μερικές δεκάδες στρατιωτικούς εκπαιδευτές και αξιωματούχους στην Ουγκάντα, προχωρούν εντατικά αυτό το διάστημα στην εκπαίδευση περίπου 3.500 Ουγκαντέζων μισθοφορων πιθικοειδω στρατιωτών της ένοπλης αποστολής της ξεφτιλο Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία στην τεράστια στρατιωτική βάση Σίνγκο, την οποία έχει κατασκευάσει η αμερικανική εταιρεία εργολάβων και μισθοφόρων MPRI, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευσης σε Επιχειρήσεις Εκτάκτου Ανάγκης στην Αφρική» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με ετήσιο κόστος περίπου 3.800.000 δολάρια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την εκπαίδευση των Ουγκαντέζων μισθοφορων πιθικοειδων στρατιωτών που προορίζονται για τη Σομαλία έχουν αναλάβει όχι μόνο Αμερικανοί μισθοφόροι πρώην και νυν στρατιωτικοί, αλλά και Γάλλοι, Βρετανοί και Ουγκαντέζοι αξιωματούχοι. Υπενθυμίζεται πάντως πως οι ΗΠΑ πριν πέντε - έξι χρόνια είχαν ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών της «Αλ Σαμπάμπ» ενθαρρύνοντας και προκαλώντας τις στρατιωτικές επεμβάσεις χωρών της περιοχής στη Σομαλία, όπως η Αιθιοπία και αργότερα η Κένυα, ενώ οι ίδιες πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές «ακριβείας» με τη χρήση αεροπλάνων που απογειώνονταν από τις βάσεις τους σε Τζιμπουτί και Σεϊχέλες...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αμερικανοί και το Ισραήλ προσπαθούν τώρα να αποσταθεροποιήσουν και το Λίβανο... Η Αντίσταση τους περιμένει!
Οι οπαδοί του οργάνου των Σαουδαράβων Saad Hariri (Future Movement), θεώρησαν σωστό να ρίξουν όλμους στη γειτονιά Τζάμπαλ Μόχζεν που κατοικείται από Αλαουίτες. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά τις ανταλλαγές πυρών το Σάββατο το βράδυ ανάμεσα στο Λιβανικό στρατό και ισλαμιστές που... ζητούσαν την απελευθέρωση του 27χρονου Σάντι αλ Μαουλάουϊ, τον οποίο οι αρχές θεωρούν ύποπτο για "τρομοκρατία", ενώ οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι είναι υποστηρικτής της εξέγερσης στη Συρία. Τζάμπαλ Μόχζεν. Η Αντίσταση τους περιμένει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση απεργών ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
από Απεργοι/απολυμενοι 0:53, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Προχειρη ανακοίνωση κάλεσμα απο τους απεργούς απολυμένους της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Εν αναμονή ανακοίνωσης του σωματείου εργαζομένων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ στον ασπροπυργο οι απεργοι απολυμενοι εργάτες προχωρούν σε κάλεσμα του κόσμου με μια πρόχειρη λιτή ανακοίνωση με τα πρόχειρα μέσα τα οποία διαθέτουν αυτήν την στιγμη και εχει ως εξής: ΠΟΛΙΤΕΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΚΟΣΜΟΥ Η Αλληλεγγυη που μας δειξατε ολον αυτο το καιρο ηταν και ειναι πολυτιμη. ΑΛΛΑ για να μην παει χαμενη πρεπει να ενωθουμε, εστω και τελευταια στιγμη. Οι χαλυβουργοι παλευουν για το δικαιωμα στην εργασια μεσα απο το δικαιωμα στην απεργια. Ζηταμε συμπαραστατες και αλληλεγγυους αυριο και κάθε μέρα ειδηκα της πρωτες πρωινες ωρες. Στην πυλη της χαλυβουργιας Για τους εργατες της χαλυβουργιας!!!!!!!!! Για τους εργατες της Ελλαδας!!!!!!!!!! Για τους εργατες του Κοσμου!!! Υ.Γ Γίνεται προσπάθεια για εκτύπωση του κειμένου για να μοιραστεί σε όλο τον κόσμο και πάσα ενδιαφερόμενο. Ετοιμάζεται και σχετική ανακοίνωση επίσημο κάλεσμα σε βοήθεια και απο το Σωματειο εργαζομένων. Απο το μικρόφωνο σήμερα το ΠΡΟΪ ο πρόεδρος του σωματείου έκανε έκκληση κάλεσμα για βοήθεια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλογή υπογραφών για να κατεβάσει η Google τα blogs της Χρυσής Αυγής
από ΑΧ 20:27, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Βάλτε εδώ υπογραφή (είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) για να μάθει η Google ότι η ΧΑ παραβιάζει τους όρους χρήσης του Blogger: http://www.change.org/petitions/google-suspend-the-official-greek-nazi-party-blogs-on-blogger Βάλτε εδώ υπογραφή (είτε επώνυμα είτε ανώνυμα) για να μάθει η Google ότι η ΧΑ παραβιάζει τους όρους χρήσης του Blogger και να κατεβασει τα εν λόγω ιστολόγια.