Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Πεμπτη 17 Μαιου 2012

Αυξήθηκε η αποχή στις φοιτητικές εκλογές πρώτη η ΔΑΠ ως είθισται Ξανά πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Άνοδος των αριστερών παρατάξεων
Μάϊος 17 2012 02:14
Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας, στις φοιτητικές εκλογές. Παράλληλα υπάρχει άνοδος των αριστερών παρατάξεων και πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ), όλα αυτά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Το πιο σημαντικό ίσως όμως στις φοιτητικές εκλογές ήταν η πτώση της συμμετοχής, από το 65% στο, περίπου, 55%. Σε απόλυτους αριθμούς, 100.000 φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν φέτος, ενώ πέρυσι στις εκλογές συμμετείχαν 135.000 άτομα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινά αποτελέσματα. Η ΔΑΠ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η ΠΑΣΠ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση ξεπερνάει το 10%), σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ή, με ισχνή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ. Η Πανσπουδαστική, σε 116 από 200 συλλόγου στα ΑΕΙ, δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρυσι), στην ΔΑΠ 30,50 (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %). Η Αριστερή Ενότητα έδωσε στοιχεία από 61 εκ των 193 συλλόγων. Καταγράφει στην ΔΑΠ 31,1% (-1,2%), στην ΠΑΣΠ 19,9% (-9,9%), στην Πανσπουδαστική 17,1% (+1,5%), στα ΕΑΑΚ 12,3% (+2%), στον εαυτό της 11,6% (3,9%). Η ΠΑΣΠ δεν έδωσε την Τετάρτη συγκεντρωτικά αποτελέσματα, και η ΔΑΠ ως συνηθως λεει ψευτιες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραποίηση επίσημης ανακοίνωσης του Κ.Κ.Ε. για λογαριασμό twitter-facebook
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 21:20
Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σχετικά με το θέμα, η οποία έχει ως εξής: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι παρά την ξεκάθαρη θέση του ότι δεν διαθέτει λογαριασμό ούτε στο twitter ούτε στο facebook, και παρά τη σχετική διάψευση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 15/5/2012 στον «Ριζοσπάστη», ορισμένοι επιμένουν να πλαστογραφούν λογαριασμούς στο όνομά του, υποστηρίζοντας μάλιστα θρασύτατα ότι αυτοί είναι επίσημοι λογαριασμοί του ΚΚΕ. Το γεγονός αυτό, ότι μετά και από τις διαψεύσεις εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το ΚΚΕ και μιλούν εξ ονόματός του, αποδεικνύει ότι ο ρόλος τους είναι ύποπτος και βρώμικος. Το ΚΚΕ προβάλλει τις θέσεις του στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του (www.kke.gr) και της ιστοσελίδας του «Ριζοσπάστη» (www.rizospastis.gr). ΑΘΗΝΑ 16/5/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναγερμός στο ψευδοκράτος για ισραηλινο αεροσκαφος
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 23:35
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος παραβίασε τον «εναέριο χώρο» της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου». Η παραβίαση σημειώθηκε στις 14 Μαΐου, πέντε φορές, ενώ το αεροσκάφος αναχαιτίστηκε από τουρκικά μαχητικά. Συνολικά ο χρόνος παραβίασης ήταν 8 λεπτά πάνω από τα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους. Εχουν μπλεξει πολύ ασχημα οι τουρκοι!! Όλα εδώ πληρωνονται!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
«Οι Σύροι στήριξαν την κυβέρνηση στις εκλογές»
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, 19:28
Οι βουλευτικές εκλογές της Συρίας έδειξαν ότι ο λαός υποστηρίζει τις αρχές και δεν υπέκυψε στις απειλές των τρομοκρατών, δήλωσε ο Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24. Η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και δεν φοβήθηκε από τις απειλές των τρομοκρατών, επεσήμανε ο Σύρος πρόεδρος. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα του ότι ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα σκεφτεί τα συμφέροντα της Γαλλίας και θα αλλάξει πολιτική απέναντι στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι το Παρίσι ευθύνεται για το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Λιβύων.
----------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΝΔΟΥΡΑ Επιδρομή των ΗΠΑ με πρόσχημα τα ναρκωτικά
ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Τουλάχιστον 4 αγρότες σκοτώθηκαν και άγνωστος αριθμός τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια επιδρομής με μαχητικά ελικόπτερα, επιδρομής υπό την καθοδήγηση της αμερικανικής υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), σύμφωνα με τις δηλώσεις προς την εφημερίδα Ελ Τιέμπο του βουλευτή από την Γκράσια α Διός, Γουντ Γκράουελ Μάιλο, και το δήμαρχο της πόλης Αουας στην επαρχία Μοσκιτία, που έγινε η επίθεση Λούσιο Μπακεδάνο. Η επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, παρουσιάστηκε παραποιημένη ως «μεγάλη επιτυχία» των αρχών ασφαλείας στο πλαίσιο του πολέμου κατά των ναρκωτικών και των καρτέλ καθώς δύο «ναρκέμποροι» εξοντώθηκαν.... Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως δύο άντρες, δύο παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες έγιναν στόχος από τα ελικόπτερα, από άντρες της DEA και του στρατού της Ονδούρας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μέσα σε πλοίο στον ποταμό Πατούκα και ενώ επέστρεφαν στις κατοικίες τους από την εργασία τους, όπως καταγγέλλουν λαϊκές οργανώσεις. Οργανώσεις που στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η πρακτική του πολέμου στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη ή τη Συρία λαμβάνει χώρα τώρα και στην Ονδούρα, όπου ξένα στρατεύματα έχουν καταλάβει την Ονδούρα, των οποίων η δράση είναι απολύτως προστατευμένη και νομιμοποιημένη με την αναθεώρηση της στρατιωτικής συμφωνίας του 1953, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών. Τέλος, τη νύχτα της Δευτέρας βρέθηκε το πτώμα του 45χρονου δημοσιογράφου Ανχελ Αλφρέδο Βιγιατόρο Ριβέρα που αγνοείτο από την Πέμπτη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΝ Αντιδράσεις για ένωση Μπαχρέιν - Σ. Αραβίας
MANAMA.-- Στο υπουργείο Εξωτερικών του βασιλείου του Μπαχρέιν κλήθηκε, χτες, ο Ιρανός διπλωματικός επιτετραμμένος προκειμένου να του παραδοθεί επιστολή διαμαρτυρίας για την ιρανική αντίδραση στις συζητήσεις περί ένωσης της Σαουδικής Αραβίας με το βασίλειο που άρχισαν στους κόλπους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ως πρώτο βήμα προς την υλοποίηση οικονομικής, πολιτικής ένωσης μεταξύ όλων των μελών του. Σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Μεχρ», 190 από τους 290 Ιρανούς βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζάνι, εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους σε μια προοπτική ένωσης του Μπαχρέιν με τη Σ. Αραβία, ενώ κατά ορισμένες πληροφορίες έντυπο που πρόσκειται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της χώρας, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, πρότεινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο προσάρτησης από το Ιράν του Μπαχρέιν, (οπου ολοι οι κατοικοι είναι σιιτες όπως οι Ιρανοι, και μονο τα τομαρια της βασιλοχουντικης δυναστειας που εχει συγγενικους δεσμους με τα τομαρια της δυναστειας των Σαουδαραβων, είναι ουχαμπιτοναζιστες ισλαμοφασιστες), προκειμένου να αποτραπεί η ένωση. Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν χαρακτήρισε «απαράδεκτη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας» τις ιρανικές αντιδράσεις. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, όπου συμμετέχουν οι μοναρχίες του Κόλπου - Ομάν, Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σ. Αραβία - χαρακτήρισε «πλήγμα στην ανεξαρτησία και στην κυριαρχία του Μπαχρέιν» τις ιρανικές αντιδράσεις, εκτιμώντας ότι πρόκειται για «εχθρική στάση κακών προθέσεων» και ότι προκαλεί «ανησυχία και ένταση στην περιοχή». Εντός Μπαχρέιν, ο σιιτικός πληθυσμός, που αποτελεί την πλειοψηφία και στους κόλπους του οποίου διατηρεί στενούς δεσμούς το Ιράν, πραγματοποίησε διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια ένωσης με τη Σ. Αραβία, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποσκοπεί και στην αλλαγή του πληθυσμιακού χάρτη της χώρας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Καταγγέλλει την παρουσία μισθοφόρων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό δίκτυο «Ροσίγια 24» ο Σύρος Πρόεδρος Μπάσαρ αλ Ασαντ υποστήριξε ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν συλλάβει ξένους μισθοφόρους, που θα τους δημοσιοποιήσουν σύντομα, κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνωμοσία σε βάρος της Συρίας στην οποία εμπλέκονται και ξένες χώρες, οι οποίες «στηρίζουν τις τρομοκρατικές ένοπλες δυνάμεις που δρουν στο συριακό έδαφος», μια τακτική, που, όπως προειδοποίησε, θα μπορούσε να στραφεί και εναντίον τους και ν' αποκτήσουν ανάλογα προβλήματα. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αραβική άνοιξη, είναι χάος» εκτίμησε ο Ασαντ. Παραδέχτηκε ότι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί επηρεάζουν τη συριακή οικονομία αλλά δήλωσε ότι οι «σχέσεις της Συρίας με τη Δύση παραμένουν καλές». Ο Σύρος πρόεδρος αναφέρθηκε στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Δευτέρα 7 Μάη, στις οποίες συμμετείχε το 51,2%. Ο Ασαντ υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του συριακού λαού αποδεικνύει ότι ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις και τις υποστηρίζει και ότι δεν υπέκυψε στις απειλές των τρομοκρατών. Επέκρινε, επίσης, το μποϊκοτάζ που είχε κηρύξει η αντιπολίτευση λέγοντας ότι περιφρονεί τη θέληση του συριακού λαού.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΟΔΟΙ ΝΑΤΟ ΚΑΙ «G8» Αγωνιστική υποδοχή στους δολοφόνους των λαών
ΣΙΚΑΓΟ.-- Οι προληπτικές συλλήψεις διαδηλωτών συνεχίζονται καθώς ολοένα και περισσότεροι καταφτάνουν σταδιακά στο Σικάγο, πόλη όπου ήδη έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος καθώς το διήμερο 20-21 Μάη θα φιλοξενηθεί η 25η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στη Σύνοδο, που πραγματοποιείται εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που προωθεί ο δολοφονικός βραχίωνας του αμερικανοευρωπαϊκού κεφαλαίου σε όλο τον κόσμο, από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη ως το σχεδιασμό για τα «έξυπνα όλπα», μέχρι την προετοιμασία για καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Επίσης το διήμερο 18 και 19 Μάη πραγματοποιείται η Σύνοδος της «Ομάδας των Οκτώ» («G8» - ΗΠΑ, Καναδάς, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία και ΕΕ) στον απολύτως περιφρουρημένο χώρο του προεδρικού θέρετρου Καμπ Ντέιβιντ, όπου αναμένεται να κυριαρχήσει η ανησυχία για την εξελισσόμενη καπιταλιστική κρίση στην Ευρώπη, αυτό που ονομάζουν «κρίση χρέους στην Ευρωζώνη». Μετά τις αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών ενάντια στον πόλεμο του Αφγανιστάν, τη Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της εκλογικού κέντρου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Chicago Tribune», ακόμη 4 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Η κεντρική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ημέρα έναρξης της Συνόδου, κοντά στο συνεδριακό κέντρο Μακ Κόρμικ όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος. Ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί η... απαραίτητη έκδοση άδειας πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, ενώ έχουν κληθεί να ενισχύσουν την αστυνομία του Σικάγο, άλλες αστυνομικές και ειδικές μονάδες από άλλες πόλεις και πολιτείες, ενώ στρατεύματα θα συστήσουν μηχανοκίνητες ομάδες που θα βοηθούν τους αστυνομικούς και τις ειδικές μονάδες για τον «έλεγχο του πλήθους». Πριν τη συγκέντρωση της Κυριακής διοργανώνεται επίσης από το συντονιστικό 30 οργανώσεων αμερικανικών, καναδικών και ευρωπαϊκών αντιπολεμικών και πολιτικών, αντισύνοδος το διήμερο 18-19 Μάη με θέμα «Για ένα μέλλον ελεύθερο από το ΝΑΤΟ» (NATO Free Future) όπου θα υπάρξουν τουλάχιστον 28 εργαστήρια και θεματικές συζητήσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βολιβία: Αγώνας και συγκρούσεις για λιγότερες ώρες εργασίας
από rebelian 13:05, Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Σε σκληρές συγκρούσεις εξελίχθηκε η συγκέντρωση των καθηγητών των πανεπιστημίων και των απασχολούμενων στον τομέα της υγείας, την περασμένη Τετάρτη, όταν αυτοί αποπειράθηκαν να εισβάλουν και να καταλάβουν το υπουργείο υγείας, απαιτώντας την πλήρη κατάργηση και όχι την απλή αναστολή του προεδρικού διατάγματος για αύξηση των ωρών εργασίας στο εθνικό σύστημα υγείας από 6 σε 8 την ημέρα. Ο πρόεδρος Μοράλες αποφάσισε την αναστολή του νόμου που είχε προκαλέσει άγριες συγκρούσεις με εκτεταμένη χρήση δυναμίτη από μεριά των απεργών και καταστροφή κρατικών κτηρίων, πράγμα που όμως δεν ικανοποίησε τους απεργούς, που συνεχίζουν για 8 εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, έως την πλήρη αποδοχή των αιτημάτων τους. Οι συγκρούσεις διήρκησαν 3 περίπου ώρες και είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 μπάτσων, έξι φοιτητών και 2 συλλήψεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα 25 ... απολύεται επειδή κοστίζει πολύ!
από . 21:32, Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Μία ακόμα ιστορία, από τις πολλές, του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στην Ελλάδα. Το Σάββατο κλείνει τα 25, την Παρασκευή ...απολύεται! Δεν είναι «επιστημονική φαντασία», αλλά η πραγματικότητα που έχουν διαμορφώσει τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις στη χώρα μας, για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα νέας εργαζόμενης σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου των Τροφίμων όπου έχει ξεκινήσει ήδη η πρόσληψη νέων εργαζομένων (κάτω των 25 ετών) με 511 ευρώ μεικτά. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δουλεύει στη γραμμή παραγωγής εδώ και 1,5 μήνα με τις νέες εργασιακές σχέσεις σκλαβιάς για τους νέους εργαζόμενους, με 511 ευρώ το μήνα. Το Σάββατο, η νεαρή κοπέλα έχει γενέθλια και την ενημέρωσαν πως την Παρασκευή ...απολύεται επειδή γίνεται 25 ετών. «Με διώχνουν Παρασκευή και όχι νωρίτερα για να μη χάσω τα μεροκάματα. Μου έκαναν και χάρη υποτίθεται...», τόνιζε χτες σε πηγαδάκι έξω από το εργοστάσιο και συνέχιζε: «Απ' το Σάββατο, θα ψάχνω για δουλειά, επειδή έγινα 25 χρονών». Αυτή είναι η νέα τους βαρβαρότητα. Αυτός είναι ο σύγχρονος Μεσαίωνας. Ο Μεσαίωνας που αυτοί διαμορφώνουν για τη νέα γενιά, για τους ανθρώπους που ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσει μια ζωή με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, με υψηλού επιπέδου Παιδεία, εντούτοις μετατρέπεται σε ζητιάνο στους μονοπωλιακούς ομίλους και τους επιχειρηματίες, επειδή έγινε ...25 χρονών! πηγή: Ριζοσπάστης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φασιστες , τα μπλοκ και καποιοι παιδοφιλοι
από ... 13:55, Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Πριν καποιες μερες καποια φιλοφασιστικα μπλοκ (λιγο ναζι,λιγο εξωγηινοι κλπ) ξανακαλυψαν την ειδηση για μια νομιμοποιηση ενος παιδοφιλου κομματος στην Ολλανδια.Την ειδηση ετρεξαν να αναπαραγουν ολα τα δηθεν δημοσιογραφικα μπλοκ και πορταλ με διαφορα σχολια για τους ολλανδους,τους ευρωπαιους κλπ. Πουθενα βεβαια δεν αναφερουν οτι αυτο εγινε πριν 6 χρονια (το 2006) http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5187010.stm και οτι το δηθεν κομμα (τρια ατομα ηταν) ποτε δεν συμμετειχε σε καποιες εκλογες και οτι βεβαια εχει παψει να υπαρχει απο το 2010,οπως μπορει να βρει ο καθενας στη wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Party_for_Neighbourly_Love,_Freedom,_and_Diversity Ο βουρκος του ιντερνετ μεγαλωνει...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ την μέρα των φοιτητικών εκλογών
Εισβολή ανδρών των ομάδων ΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκε χθες στις 00:30 στην ΑΣΟΕΕ και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών. Τριάντα μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο ενώ στην συνέχεια άνδρες των ΔΙΑΣ μπήκαν στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ έσπασαν τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων και τραμπούκιζαν τους φοιτητές. Ένας φοιτητής τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Την ώρα που συνέβαινε αυτό από τον ασύρματο τους ακουγόταν ο διοικητής που προσπαθούσε να τους "μαζέψει". Καταγγελίες για την αναιτιολόγητη φασιστικού τύπου επίθεση κατά τη διάρκεια μιας δημοκρατικής θεσμοθετημένης διαδικασίας έχουν ήδη γίνει από φοιτητικούς συλλόγους και παράταξεις ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυτόνομο πυρήνα μέσα στις ομάδες ΔΙΑΣ.Ανάλογη ήταν η κατάσταση σχετικά με την κινητοποίηση της αστυνομίας και στην Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της καταμέτρησης τουλάχιστον 15 άνδρες της ασφάλειας είχαν παραταχθεί απέναντι από το Πανεπιστήμιο και παρακολουθούσαν τους φοιτητές. Ιδιαίτερα προκλητική ήταν συνολικά η κινητοποίηση της αστυνομίας χθες και στην Θεσσαλονίκη ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν έχει ξεκινήσει το "Σπουδαστικό της Ασφάλειας"To Δ..Σ του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει την κρατική καταστολή και την τρομοκρατία με αφορμή το χθεσινό γεγονός τονίζοντας τα εξής: "Σήμερα το βράδυ 16 προς 17 Μαϊου, Δελτάδες και Διάδες εισέβαλαν από την κεντρική πόρτα του Πανεπιστημίου. Πέταξαν τραπέζια και καρέκλες σε φοιτητές. Φοιτητής χτυπήθηκε εκτός του Πανεπιστημίου στη γωνία Αντωνιάδου και Πατησίων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα.Καταδικάζουμε την κρατική καταστολή και τρομοκρατία που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί με αποκορύφωση το σημερινό γεγονός.Το Δ. Σ του φοιτητικού συλλόγου ΑΣΟΕΕ Σωτήρης Πέτρουλας καλεί τους φοιτητές σε γενική συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 17-5-2012 στις 13:00 στο αμφιθέατρο α`." Η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην ΑΣΟΕΕ τα ξημερώματα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών και οι ξυλοδαρμοί φοιτητών, συνιστούν μια πρωτοφανή στη μεταπολίτευση ενέργεια που παραπέμπει σε πρακτικές παρακράτους, στρεφόμενη ευθέως ενάντια στη δημοκρατία. Η παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και η επίθεση ενάντια στις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών-τριών δεν βάζουν στο στόχαστρο μόνο το δημόσιο πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα, αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει άμεσα να απαντηθεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ το ποιος ευθύνεται για την εντολή αυτής της εισβολής και επίθεσης. Ο αρμόδιος υπηρεσιακός Υπουργός θα πρέπει άμεσα να διατάξει έρευνα για την υπόθεση και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.