Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Παρασκευη 12 Δεκεμβριου 2014


Συνεχίζεται το εργοδοτικό λοκάουτ στην «Ελευθεροτυπία»
Συνεχίζεται το λοκάουτ από την εταιρία «Τρίτη Όψη», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» και το enet: Σαν να μην έφταναν οι μήνες απληρωσιάς, τα χρεωστούμενα δεδουλευμένα που ξεπερνούν το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, το lock out της εργοδοσίας και η άδηλη τύχη των 140 εργαζομένων για την «Ελευθεροτυπία» και το Enet, η διοίκηση της Τρίτης Οψης αποφάσισε να αλλάξει κλειδαριές στο κτίριο της Μίνωος, κλειδώνοντάς μας απέξω. Επίσημη δικαιολογία, ο φόβος για «λεηλασίες και δολιοφθορές». Για όποιον ξέρει τι συνέβη τα τελευταία 3 χρόνια, είναι τουλάχιστον προσβολή. Το κτίριο είχε μείνει επί ένα χρόνο ανενεργό, αλλά δεν έλειψε από αυτό ούτε μια καρφίτσα. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν το χώρο εργασίας τους, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον γι΄αυτόν απ” ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία. Στα δυο χρόνια που η εφημερίδα εκδίδεται από την Τρίτη Οψη, οι εργαζόμενοι δούλεψαν για μέρες χωρίς νερό, χωρίς θέρμανση, χωρίς Διαδίκτυο, χωρίς ειδησεογραφικά πρακτορεία, με γεννήτρια αντί για ρεύμα, υπερβάλλοντας εαυτούς. Εκαναν τη δουλειά τους – και κάτι παραπάνω. Αντίθετα, η διοίκηση της Τρίτης Οψης αποδείχτηκε ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της εταιρείας και της εφημερίδας. Συμπεριφερόταν σαν πολυεθνική, ενώ δεν μπορούσε να φέρει βόλτα ούτε περίπτερο… Οι «χτεσινοί» εμφανίζονται σαν ιδιοκτήτες, σε ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν για δεκαετίες στην εφημερίδα, έχοντάς την παραπάνω από σπίτι τους. Αυτοί είναι τα «ξένα σώματα», όχι οι εργαζόμενοι…
H φωνη των εργαζομενων στην Ελευθεροτυπια: elefenet.blogspot.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διάσπαση στο Κ.Κ. Νεπάλ (Μαοϊκό).
Αποχώρησε τελικά ο Netra Bikram Chand («Biplav») και τα συσπειρωμένα γύρω από αυτόν μέλη και στελέχη του ΚΚΝ-Μαοϊκού. Οι διαφορές είχαν φανεί εδώ και καιρό, καθώς, ο πρώην πλέον γραμματέας του κόμματος εξέφραζε τη δυσαρέσκεια πολλών, ειδικά νέων σε ηλικία, μελών του κόμματος που, εδώ και ένα χρόνο, μετά, δηλαδή, την επιτυχημένη αποχή που είχε επιλέξει το κόμμα στις εκλογές για τη Β’ Συντακτική Συνέλευση, το έβλεπαν να έχει μείνει ουσιαστικά χωρίς ατζέντα, να μην προχωρά προς κάτι πιο δυναμικό και τελικά να φυλλοροεί.
Είναι προφανώς διεθνούς εμβέλειας οι εξελίξεις στο ΚΚΝ-Μαοϊκό. Το κόμμα αυτό ιδρύθηκε μετά τη “Βάρκιζα” που υπέγραψαν μονομερώς δύο ηγετικά στελέχη του Ενοποιημένου ΚΚΝ(Μ), ο Πρατσάντα και ο Μπαταράι, με την οποία παραδινόταν ο οπλισμός των ανταρτών, καθώς και για την επαναφορά της αξιοπρέπειας στις τάξεις των κομμουνιστών, μετά από τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς σε επαγγελματικά στελέχη του κόμματος και του αντάρτικου στρατού που λίμναζε επί 6 χρόνια σε στρατόπεδα. Η περίπτωση του ΚΚΝ-Μ διαφέρει από άλλες προσπάθειες “αναγέννησης” του κομμουνιστικού κινήματος που απλώς δεν πέτυχαν να διορθώσουν τα “στραβά” του “εκφυλισμένου” κόμματος. Σε αντίθεση με αυτές, το ΚΚΝ-Μ κατάφερε να απαντήσει και στα δύο προβλήματα: αυτό της συλλογικής ηγεσίας αλλά και της διαφθοράς. Ωστόσο, αυτά δεν αρκούν. Είναι, θα’λεγε κανείς, περισσότερο, “οργανωτικής” φύσης. Υπάρχει, όμως, και η αμιγώς πολιτική παράμετρος, πέραν της προσαρμογής στις νέες συνθήκες, εσωτερικές και διεθνείς. Όταν ένα κομμουνιστικό κόμμα, δηλαδή μια αγωνιστική συλλογικότητα ανθρώπων, χάνει τη μαχητικότητά του, χάνει όσα το έκαναν γνωστό, και περιορίζεται σε “ζύμωση”, μετατρεπόμενο σε συλλογικότητα (αυτοαποκαλούμενων) αγωνιζόμενων ανθρώπων, τότε είναι λογικό να μη βρίσκουν τα μέλη το νόημα της ένταξης σε αυτό, και ο ίδιος ο λαός το νόημα της ξεχωριστής ύπαρξης του κόμματος αυτού γενικά. Από αυτή την άποψη, δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς την περίοδο όπου το κόμμα «ζύμωνε απόψεις» και μόνο, είχε αναζωπυρωθεί η συζήτηση (και οι πιέσεις των δυνάμεων του συστήματος) για επανένωση με το κόμμα των Πρατσάντα-Μπαταράι, αφ’ης στιγμής το ΚΚΝ-Μ δεν προχωρούσε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως προνοούσε η γραμμή του για “Λαϊκή Εξέγερση στη βάση του Λαϊκού Πολέμου”.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά, τα Τραγκάκια και τα Θεμάκια έμειναν στα κρύα του λουτρού
Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η Ν.Δ. είχε μείνει μόνη με τη Χρυσή Αυγή να αρνούνται πεισματικά τη νομοθετική ρύθμιση που θα έσωζε τη ζωή του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Μόνοι εναντίον όλων, ακόμη και το ΠΑΣΟΚ είχε βρεθεί απέναντί τους, αυτοί όμως εκεί, να αλυχτούν για το νόμο και την τάξη, να εξάψουν τα άγρια ένστικτα, μπας και τα ένστικτα γίνουν ψήφοι. Ψήφοι βουλευτών για τους 180 κι ας είναι και χρυσαυγίτες, ψήφοι πολιτών στις εκλογές κι ας είναι και φασίστες.
Αλυχτούσαν τα σκυλιά μέχρι τα μεσάνυχτα, αλυχτούσαν και μετά, όταν οι βουλευτές διαβεβαίωναν τους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω και να δικαιώσουν τον ληστή με το καλάσνικοφ. Αλύχτησαν νυχτιάτικα οι βουλευτές της Ν.Δ., αλύχτησε πρωινιάτικα και ο Τράγκας, το μαντρόσκυλο του καθεστώτος, που φώναζε από τα μικρόφωνα του Real FM «Αφήστε τον Ρωμανό να βγει έξω, δώστε του κι ένα καλάσνικοφ!». «Αν πεθάνει ο Ρωμανός, οι γιατροί του θα είναι δολοφόνοι», γάβγισε ο συνδαιτυμόνας των χρυσαυγιτών κι είναι και παιδί γιατρού, ο απύλωτος. Τζάμπα γάβγισε ο Τράγκας πρωινιάτικα, τζάμπα αποκάλεσε δολοφόνους εκείνους που σώζουν ζωές. Λίγες ώρες αργότερα η Ν.Δ. αναγκάστηκε να κάνει πίσω, ο Αθανασίου άλλαξε την τροπολογία του, η Βουλή την υπερψήφισε μετά χαράς και ο Νίκος Ρωμανός επέστρεψε στη ζωή, προς απογοήτευση όσων προσδοκούσαν φωτιές που θα ζέσταιναν την εξουσία τους. Θα μπορούσαν να τη φέρουν την τροπολογία μέρες πριν, αυτοί όμως επέλεξαν να σείουν το σκιάχτρο του φόβου μέχρι την ύστατη στιγμή, παίζοντας στα ζάρια τη ζωή ενός εικοσάχρονου. Λίγο πριν το τέλος οι ερίφηδες έκαναν πίσω. Ίσως ήταν βαρύ ακόμη και γι' αυτούς να κουβαλούν στη συνείδησή τους τον θάνατο ενός παιδιού. Τους ταρακούνησε η πολιτική απομόνωση, πιο πολύ όμως τους τράνταξε το πρωτοφανές κίνημα συμπαράστασης στον Ρωμανό, χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν σε πορείες, που βρέθηκαν έξω από το νοσοκομείο και τα δικαστήρια, που έβαλαν υπογραφές, που φώναξαν, που τραγούδησαν. Πολίτες που δεν είχαν καμία ιδεολογική σχέση με τον απεργό πείνας, ένιωσαν ωστόσο ότι ο αγώνας του υπερβαίνει τη δράση και την ιδεολογία του. Αυτή είναι η φωτεινή πλευρά. Δυστυχώς, υπάρχει και η κατασκότεινη, υπάρχει ο Τράγκας που λειτούργησε ως το μεγάφωνο του ακροδεξιού καθεστώτος, υπάρχει κι ο Θέμος Αναστασιάδης που ειρωνεύτηκε με τον χυδαιότερο τρόπο τον απεργό πείνας, καθισμένος αναπαυτικά πάνω στο λίπος του και στα μαύρα εκατομμύρια της Ελβετίας. Κι από κάτω χιλιάδες θεμάκια και τραγκάκια ούρλιαζαν σαν μαινόμενο πλήθος σε αρένα, έδειχναν τον Ρωμανό με τον αντίχειρα κατεβασμένο, ξεστομίζοντας λόγια γεμάτα μίσος και ηλιθιότητα. Μίσος και ηλιθιότητα, ηλιθιότητα και μίσος, ιδού τα υλικά του καθημερινού φασισμού. Τελικά, τα Τραγκάκια και τα Θεμάκια έμειναν στα κρύα του λουτρού, με τους αντίχειρες, όμως, σταθερά κατεβασμένους προς τα κάτω, μέχρι να τους χρειαστούν για το επόμενο θύμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργατικά ηλεκτρονικά μανίκια
Οι τεχνικές ελέγχου, παρακίνησης και παρακολούθησης των εργαζομένων έχουν σκοπό να αποκωδικοποιήσουν και να προσδιορίσουν τις συμπεριφορές των εργαζομένων για να τους καθιστούν πιο ευάλωτους και ανοργάνωτους στην εκμετάλλευση. Κατά την διάρκεια του 19ου μέχρι και τον 21ο, είχαμε διάφορες τεχνικές σε διάφορους κλάδους, με την ανάπτυξη της διοίκησης επιχειρήσεων ως επιστημονικό κλάδο ανάλυσης. Τι έχουμε όταν συνδέσουμε τα δυό αυτά πράγματα, την διοίκηση επιχειρήσεων και την τεχνολογία; Ένα από τα παραδείγματα παρακολούθησης και ελέγχου των εργαζομένων είναι και τα μηχανογραφημένα ηλεκτρονικά μανίκια τα οποία θα είναι στο εγγύς μέλλον η νέα “στολή” των εργαζομένων στις κατασκευαστικές βιομηχανίες. Τα συγκεκριμένα μανίκια-θήκες θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την παρακολούθηση και τις κινήσεις των εργαζομένων. Τα μανίκια θα καταγράφουν τις κινήσεις των εργατικών χεριών σε μια βάση δεδομένων της εκάστοτε εταιρείας. Τα μηχανογραφημένα αυτά μανίκια θα έχουν αισθητήρες και ένα πολύπλοκο κύκλωμα το οποίο θα καταγράφει με λεπτομέρια όλες τις κινήσεις των χεριών. Συγκεκριμένα και κατ’ επέκταση θα γίνεται αυτόματα μια παρακολούθηση όσον αφορά το χρόνο εργασίας του κάθε εργαζομένου, το πότε δηλαδή σταματάει και το πότε αρχίζει αλλά και την ταχύτητα των εργατικών χεριών εν ώρα εργασίας. Επίσης θα έχει την λειτουργεία να μειώνεται ο χαμένος χρόνος, οι περιττές μετακινήσεις, οι υπερβολικές συχνές αναλλαγές εργαλείων αλλά και η λανθασμένη τοποθεσία εξαρτημάτων. Τεχνολογία δηλαδή που θα επιτρέψει σε μια επιχείρηση να τυποποιήσει τις κινήσεις, όπως ακριβώς θα έκαναν σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Ως αποτέλεσμα, τα αφεντικά των εταιρειών θα έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν την παραγωγή των κατασκευαστικών προϊόντων από τους εργαζομένους σε τέτοιο βαθμό ούτως ώστε ένας για παράδειγμα εργαζόμενος να μην πληρεί την απαιτούμενη από την εταιρεία αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα είτε να απολύεται, είτε να του αποκόπτεται μέρος του μισθού του, είτε άλλα εργατικά δικαιώματα. Αυτό είναι η πεμπτουσία της εντατικοποίησης της εργασίας. Η τεχνολογία δεν είναι ποτέ ουδέτερη. Το ηλεκτρονικά χέρια επιτηρητές είναι μια καπιταλιστική τεχνολογία στην υπηρεσία του συστήματος που την γέννησε. Επιπλέον, το γεγονός αυτό θα συνεισφέρει στην παραγωγική διαδικασία της εταιρείας άρα και στο κέρδος του καπιταλιστή βιομήχανου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ξεχνάμε τους σημερινούς Ανανιστές! Σαν σήμερα έφυγε ο Τάσσος Παπαδόπουλος...
Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν ο Σατανάς βίαζε τον Φαήλο Κρανιδιώτη, παιδί τους θα ήταν η Χριστίνα Σιδέρη
Ποια είναι η άθλια ακροδεξιά θείτσα που έχει πάντα έναν κακό λόγο για όλα
Η χτεσινή απόφαση της Βουλής για το Νίκο Ρωμανό εξόργισε τη Χριστίνα Σίδερη, μικρομεσαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υπερδύναμη της οποίας είναι το σκληρό τρολάρισμα της «αριστεράς», δηλαδή άκρως εριστικά και σκατόψυχα σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μοιραία προκαλούν ακόμα περισσότερα άκρως εριστικά και σκατόψυχα σχόλια, τόσο υπέρ οσο και κατά της εκάστοτε «θέσης» που υποστηρίζει. Η χοντροβαρελα και σκατοψυχη Χριστίνα δηλώνει οτι δεν είναι μέλος κανενός κόμματος, άλλα της αρέσουν τα Καλαματιανά και ο εθνικοσοσιαλισμός. Βιολόγος γενετιστής δεν είμαι, άλλα ένας κλώνος Χριστίνας Σιδέρη – Έλλης Παπαγγελή λογικά θα κυριαρχούσε στο χώρο της παγκόσμιας ακροδεξιάς για τα επόμενα 200 χρόνια.
Σχολιο.- Αγαπητη Σιδερη, ευχομαστε να πεθανεις μονη και φοβισμενη, μεσα σε ενα βουνο απο τα ξερατα και τα σκατα σου, παρατημενη απο οποιοδηποτε ανθρωπο αγαπησες ποτε, ξεροντας πως ακομα κι οταν πεθανεις δε θα ησυχασεις, καθως θα σε περιμενει μια πριβε κι αποκλειστικη Κολαση, οπου χιλιοι δαιμονες θα αλυχτανε ανυπομονωντας να φτασεις, για να σε γλεντησουν μεχρι να σβησει ο ηλιος του συμπαντος. Με εκτιμηση, ολοι.
Σχολιο.- Κάψιμο στο σύνταγμα... Το κακό με αυτά τα παράσιτα είναι οτι ζουν σε μια ψευδαίσθηση και οτι έχουν πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πιάτσα Φοντάνα: το μεγάλο έγκλημα και η στρατηγική της έντασης
Τις 12 Δεκεμβρίου 1969 μια ισχυρή έκρηξη βόμβας στην Αγροτική Τράπεζα στην πιάτσα Φοντάνα του Μιλάνου σκοτώνει 16 και τραυματίζει 88 ανθρώπους. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν σαν υπαίτιους του στυγερού αυτού εγκλήματος τους αναρχικούς, ενώ ο αστικός Τύπος ξεκινάει μία μεγάλων διαστάσεων εκστρατεία συκοφάντησης όλων των κινημάτων και των ιδεολογικών ρευμάτων που σχετίζονται με την κοινωνική έκρηξη των τελευταίων χρόνων στην Ιταλία και κυρίως με το εργατικό «θερμό φθινόπωρο» του 1969 που μόλις είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του. Ένας από τους συλληφθέντες και εμφανιζόμενος από την αστυνομία σαν ο κύριος ύποπτος της εγκληματικής βομβιστικής ενέργειας, ήταν ο αναρχικός εργάτης Τζουζέπε (Πίνο) Πινέλι, ο οποίος σκοτώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, τον ειχαν ριξει οι αστυνομικοι από τον 4ο όροφο του κτιρίου της Ασφάλειας. Η αστυνομική εκδοχή περί αυτοκτονίας δεν μπόρεσε να πείσει παρά ελάχιστους. Στην υπόθεση αυτή αναφέρεται και το θεατρικό έργο του Ντάριο Φο «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού». Μετά τη δολοφονία του Πινέλι και επί μία τριετία, σαν βασικός ύποπτος εμφανιζόταν ο επίσης αναρχικός Πιέτρο Βαλπρέντα, ένας χορευτής με κοινωνική δραστηριότητα, ο οποίος τελικά απαλλάχθηκε. Τελικα αποδειχθηκε ότι την βομβα την ειχαν βαλει νεοφασιστες οι οποιοι συνεργαζονταν με τις μυστικες υπηρεσιες. Έχοντας ξεκινήσει με το έγκλημα της πιάτσα Φοντάνα τη «στρατηγική της έντασης», οι μηχανισμοί της ιταλικής Ασφάλειας, των ιταλικών και αμερικανο-νατοϊκών μυστικών υπηρεσιών και οι νεοφασιστικοί κύκλοι, στόχευαν πολύ μακριά: στην ανακοπή του μαζικού κινήματος που έπαιρνε χαρακτηριστικά ανοιχτής ταξικής αναμέτρησης, στην εξώθηση τμημάτων της νέας επαναστατικής Αριστεράς στην απάντηση με λαϊκή αντιβία και στη δημιουργία κλίματος αναταραχής που θα υποχρέωνε την επίσημη κοινοβουλευτική Αριστερά (κυρίως το πανίσχυρο Ιταλικό Κ.Κ.) να ακολουθήσει πολιτική μετριοπάθειας και συνδιαλλαγής με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Όπως φάνηκε αργότερα, η στρατηγική αυτή πέτυχε και μάλιστα σε όλα τα σημεία…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Panos Kammenos
ΟΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ 7 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΑΜΑΡΑ. ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς η Ελλάδα βοήθησε στις κρυφές επιχειρήσεις βασανισμών της CIA
Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αναφέρονται στην περίφημη έκθεση για τα βασανιστήρια της CIA μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, ως χώρα της οποίας η κυβέρνηση συνεργάστηκε με το πρόγραμμα μυστικών μεταγωγών και ανακρίσεων υπόπτων για τρομοκρατία. Συγκεκριμένα, στην έκθεση αναφέρεται ότι «η Ελλάδα επέτρεψε τη χρήση του εναέριου χώρου της και των αεροδρομίων της για πτήσεις που σχετίζονταν» με το πρόγραμμα βασανισμών της CIA. Σε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που παρατίθεται στην έκθεση γίνεται λόγος για 64 προσγειώσεις αεροσκαφών υπό τον έλεγχο της CIA σε ελληνικά αεροδρόμια, ενώ αναφορά υπάρχει και στην Κύπρο, για 57 προσγειώσεις αεροσκαφών. Σύμφωνα με άλλη έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από το 2006, η Ελλάδα μπορεί να κατηγορηθεί για «συμπαιγνία» με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς παρείχε το έδαφός της για στάσεις αεροσκαφών στα οποία μετέβαιναν προσαχθέντες για τρομοκρατία, προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλες χώρες. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «δεν υπάρχουν γνωστές δικαστικές υποθέσεις ή έρευνες στην Ελλάδα σχετικά με τη συμμετοχή της» στο πρόγραμμα της CIA. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί συμβαίνει αυτό, ειδικά όταν θυμάται τις κατηγορίες περί απαγωγής Πακιστανών μεταναστών στη χώρα μας, όταν υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΕΗ τα μαζευει για τον πεζοναυτη. Μετα τον σαλο που ξεσπασε δεν εκοψαν το τιμολογιο για πολυτεκνους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι ακομα υπουργος ο Παρις Κουκουλοπουλος? Πρεπει να αποπεφθει από την κυβερνηση! Εκτεθηκε παλι στην προσπαθεια του να δικαιολογησει τις δηθεν αποκαλυψεις για δειπνο Τσιπρα με τις κυριες Λατση και Αγγελοπουλου
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αρπαξαν για ΕΝΦΙΑ την επιχορηγηση του Κεντρου Εκπαιδευσης και Αποκαταστασης Τυφλων. Το υπουργειο Οικονομικων καταδικαζει αναπηρα παιδια και τους υπαλληλους που τα φροντιζουν, οι οποιοι εχουν λαμβανειν μισθους τουλαχιστον ενός ετους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βασανιστηρια CIA. Ο Μπους ηξερε τα παντα… «Πληρως ενημερωμενος» για τις μεθοδους ανακρισης της CIA ηταν ο πρωην προεδρος των ΗΠΑ Τζωρζ Μπους συμφωνα με οσα δηλωσε χθες ο τοτε αντπροεδρος του Ντικ Τσενι
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλιατσικο από τους καταληψιες της ΓΣΕΕ. Φθορες και κλοπες στο κτιριο της ΓΣΕΕ από τους καταληψιες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αδικως χαρηκαν οσοι νομιζαν ότι οι αντιδρασεις της Αθηνας εκαμψαν την Αγκυρα και ακυρωσε τα σχεδια της για επισκεψη τουρκων αξιωματουχων στη Θρακη. Ο Τουρκος υπουργος Εξωτερικων Μ. Τσαβουσογλου βρεθηκε χθες στη Θεσσαλονικη, επισκεφθηκε το σπιτι του Κεμαλ Ατατουρκ και σημερα το πρωι θα συμμετασχει στη συνοδο του Οργανισμου Παραευξεινιας Συνεργασιας, ενώ στη συνεχεια θα μεταβει στη Κομοτηνη.
Δεν ηρθε ο Νταβουτογλου ερχεται ο Τσαβουσογλου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κομοτηνη. Μια ιδιαιτερη περιπτωση που πρεπει να δουν οι αρμοδιοι. Στο ελεος του Θεου τετραπληγικη γυναικα. Της εκοψαν την αναπηρικη συνταξη και την «φροντιζουν» συγγενεις και γειτονες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νικος Κοτζιας, συνεντευξη. «Στην Ελλαδα εκλεισαν χιλιαδες επιχειρησεις. Αντεξαν όμως οι επιχειρησεις της διαπλοκης, οι οποιες θυσαυρισαν».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο ισλαμοφασιστας Ερντογαν στελνει γεωτρυπανο στην κυπριακη ΑΟΖ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαμηλοτερα του μεσου μισθου οι αμοιβες στο 61% των μισθωτων
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανία: Ψηφίστηκε ο «Νόμος Φίμωτρο» - #LeyMordaza
Μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εγκρίθηκε στην Ισπανία ο νόμος "φίμωτρο" #LeyMordaza , ο οποίος νομιμοποιεί ουσιαστικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βάσει του νέου νόμου, η παραγωγή και η διανομή εικόνων, όπως αυτή που βλέπουμε, μπορεί να κοστίσουν ένα πρόστιμο των 30.000 €.
Η Ισπανική βουλή ενέκρινε τον περιοριστικό Νόμο για την Ασφάλεια του Πολίτη ή αλλιώς Νόμο Φίμωτρο ο οποίος πηγαίνει τώρα στη Γερουσία για την τελική έγκριση. Όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες, εκτός του Λαϊκού Κόμματος (PP) αντιτάχθηκαν στον νόμο, αλλά το Λαϊκό Κόμμα κατέχει την πλειοψηφία τόσο στο Κογκρέσο όσο και στην Γερουσία, έτσι αναμένεται ότι ο νόμος θα περάσει πανηγυρικά.
Ο Νόμος περιλαμβάνει: 1. Φωτογράφηση ή ηχογράφηση της αστυνομίας - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 2. Ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 4. Διαμαρτυρία χωρίς άδεια - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 5. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ή συναντήσεων σε δημόσιους χώρους - 100 έως 600 € πρόστιμο. 6. Παρεμπόδιση ή διακοπή έξωσης - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 7. Παρουσία σε έναν κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο κοινωνικά κέντρα, αλλά και σπίτια που καταλαμβάνονται από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση) 8. Οι μαύρες λίστες της αστυνομίας για διαδηλωτές, ακτιβιστές και για τον εναλλακτικό Τύπο έχουν νομιμοποιηθεί. 9. Συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το Κογκρέσο - 600 έως 30,000 € πρόστιμο. 10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο. 11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων. 12. Η αστυνομία μπορεί πλέον να πραγματοποιεί επιδρομές κατά την κρίση της, χωρίς να έχει διαταραχθεί η "τάξη" . 13.Επιτρέπονται πλέον οι σωματικοί έλεγχοι κατά την κρίση των αστυνομικών 14. Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει κάθε διαμαρτυρία κατά βούληση, αν αισθάνεται ότι διαταράσσεται η «τάξη». 15. Οποιαδήποτε ασαφώς προσδιορισμένη «υποδομή ζωτικής σημασίας» θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις αν θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία τους. 16. Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους ανεβαίνουν σε κτίρια και μνημεία χωρίς άδεια.
Ακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επικρίνουν το νέο νόμο που δίνει συντριπτική δύναμη με την αστυνομία, θυμίζοντας επιστροφή στην εποχή του Φράνκο. Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστία, Maria Serrano, λέει πως ο νόμος στερεί από τους μετανάστες το δικαίωμα του ασύλου και εξαλείφει τις εγγυήσεις ότι οι μετανάστες θα μπορούσαν να έχουν το δικαίωμα της νομικής προστασίας. Τα ισπανικά κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα το νόμο και οργάνωσαν μια διαμαρτυρία με φίμωτρα ως απάντηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία της στοχοποίησης από φασίστες του Νίκου Γαλιατσάτου
Ο Πυρήνας Κεφαλονιάς-Ιθάκης της Χρυσής Αυγής με πρόσφατη ανακοίνωσή του στοχοποιεί το σύντροφο και μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Νίκο Γαλιατσάτο. Το «έγκλημά» του; υπέγραψε μαζί με άλλους 210 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων κείμενο συμπαράστασης στους δύο απεργούς πείνας, Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό οι οποίοι διεκδικούσαν με κίνδυνο της ζωής τους το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση που τους στερούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ παραβιάζοντας κάθε έννοια ισονομίας και δικαιοσύνης . Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη, φασιστικής έμπνευσης στοχοποίηση του συντρόφου. Ο Νίκος Γαλιατσάτος, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ επί σειρά ετών, ανήκει στους εκπαιδευτικούς που όλη τους τη ζωή τίμησαν και τιμούν το λειτούργημα του καθηγητή δίνοντας στους μαθητές τους μαθήματα γνώσης και αξιοπρέπειας μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Όλη του τη ζωή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν! Αυτό ακριβώς είναι που τους ενοχλεί! Αυτό ακριβώς που φοβίζει το αστικό μπλοκ εξουσίας που κυβερνάει τη χώρα μας, και κατ’ επέκταση τη Χρυσή Αυγή που λειτουργεί ως η σιδερένια γροθιά του, είναι η αγωνιστική στάση των εργαζομένων και η ανυπακοή τους στο σύστημα . Είναι η ζωντανή δράση τους και η συντροφικότητα ως στάση ζωής που δεν κάμπτεται και δεν υποκύπτει στο φιλοτομαρισμό . Είναι η αναγνώριση ότι η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην ενωμένη πάλη, στη συμμετοχή και στην συλλογικότητα . Άλλωστε και σ’ αυτόν τον αγώνα η αλληλεγγύη και η ανένδοτη στάση του Ρωμανού ήταν που ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει . Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο σύντροφο μας, και μαζί μας καλούμε όλους τους μαθητές, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, όλη η κοινωνία . Στην απομόνωση θα πάνε τα φασιστικά στοιχεία που προσπαθούν μέσω του φόβου να επιβιώσουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σκοταδισμό προκειμένου να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση του λαού και της νεολαίας από το κεφάλαιο, την Ε . Ε . και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ .
Οργάνωση Βάσης ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκεφάλισαν χριστιανό στη Χομς γιατί ήταν με τον Άσαντ
Ο "δικτάτορας" Άσαντ... είναι στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών και γιατί προστατεύει όλες τις θρησκείες. Στη φωτο, επισκέπτεται Ελληνορθόδοξους ναούς που έχουν καταστρέψει η μισθοφόροι-τρομοκράτες της "πολιτισμένης" δύσης
Στην περιφέρεια της Χομς οι ισλαμιστές τρομοκράτες ανακοίνωσαν ότι αποκεφάλισαν έναν χριστιανό που κατ΄αυτούς ήταν πράκτορας της συριακής κυβέρνησης. Του έκοψαν το κεφάλι προς παραδειγματισμό. Το... twitter.com/bakoon7 δημοσιοποιεί την φωτογραφία που συνοδεύεται από το επίμαχο μήνυμα που έχει άλλωστε εναποτεθεί από τους φονιάδες στην ιδιότυπη προτομή του αποκεφαλισμένου. Στο Ιράκ oι ισλαμιστές ανακοινώνουν μέσω του λογαρισμού manbar.me την τριπλή παραδειγματική εκτέλεση και δημόσια σταύρωση προς κοινή θέα 3 ατόμων με τις κατηγορίες Embedded image permalink:της κλοπής οικίας ,του βιασμού της ιδιοκτήτριας ,και της απειλής κατά της ζωής του γιου της.Η ανακοίνωση γίνεται στο όνομα του Ελεήμονος Θεού και η απόφαση ελήφθη από το Ισλαμικό Δικαστήριο της Πολιτείας του Ευφράτη.Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του ψευεδεπίγραφου ισλαμικού κράτους του Ευφράτη κοινοποιεί το μήνυμα.Ο νομικός πολιτισμός σε επίπεδο ποινικού δικαίου στην κατά σαρία εκδοχή……
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νταβρή το Νταβρή γεμίσει το σακί, Νταβρή το Νταβρη ποσο παει το πουγκί ;;;;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι άλλη αγωνίστρια της δημοκρατίας!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο» είπε η κ. Τάνια Ιακωβίδου, βουλευτής της Ν.Δ. Τη συμφωνία τους εξέφρασαν οι κ.κ. Βορίδης, Γεωργιάδης και Πλεύρης. Τη γνωρίζουν, άλλωστε, από τότε που αγωνιζόταν και πάλι μαζί τους για τη δημοκρατία χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ Νομοσχέδιο για επιβολή κυρώσεων στη Βενεζουέλα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνεχίζουν οι ΗΠΑ τις πιέσεις ενάντια στη Βενεζουέλα με το νέο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε χτες στο Κογκρέσο και προωθεί κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων για τη δήθεν «παραβίαση των δικαιωμάτων των διαδηλωτών». Ο γνωστός για τη δράση του και ενάντια στην Κούβα, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μαρτίνες, ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία για την επιβολή κυρώσεων, ενώ ο Πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο αντέδρασε σκωπτικά: «Ποιος είναι η Γερουσία για να επιβάλλει κυρώσεις στην πατρίδα του Μπολιβάρ;». Το ζήτημα αυτό ανακινήθηκε για τις διαδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί φέτος το Φλεβάρη από την αντιδραστική αντιπολίτευση, όπου αποδεδειγμένα ομάδες κρούσης και με όπλα επιχείρησαν να δημιουργήσουν συνθήκες χάους και να ανατρέψουν τη μη αρεστή σε αυτούς και τις ΗΠΑ, κυβέρνηση του Μαδούρο. Σε αυτές συμμετείχε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπεζ, που, μετά από την προσκόμιση στοιχείων, συνελήφθη και έχει παραπεμφθεί σε δίκη. Επίσης, η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρία Κορίνα Ματσάδο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για οργάνωση συνωμοσίας για τη δολοφονία του Προέδρου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μαζική διαδήλωση διοργάνωσαν γαλακτοπαραγωγοί κτηνοτρόφοι από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Πολωνία και άλλες χώρες διαμαρτυρόμενοι για τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα, που φτάνει να πουλιέται φτηνότερα από το νερό. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχυσαν στο δρόμο γάλα, ενώ έκαψαν φωτογραφίες των ηγετών των κρατών - μελών της ΕΕ.
ΡΩΜΗ.-- Ενταση της αντιγερμανοευρωενωσιακης εναντιωσης δείχνουν οι τόνοι που μια σειρά πολιτικές δυνάμεις στην Ιταλία υψώνουν κατά της ΕΕ. Η «Λέγκα του Βορρά» ανακοίνωσε ότι τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ το «Κίνημα Πέντε Αστέρων» (Μ5S) του Μπέπε Γκρίλο δηλώνει ότι θα συγκεντρώσει υπογραφές για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.
ΟΤΤΑΒΑ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά αποφάσισε χτες ότι η αστυνομία μπορεί να διενεργεί περιορισμένους ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα συλληφθέντων υπόπτων δίχως εισαγγελική εντολή.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Τετάρτης 76 ανθρώπους στη διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας εκατοντάδων πολιτών για τα θύματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ. Μέρος των διαδηλωτών συγκρούστηκε με το προσωπικό ασφαλείας του εμπορικού κέντρου Westfield με αποτέλεσμα περιορισμένες υλικές ζημιές.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Οργή και ένταση στην κηδεία του Παλαιστίνιου υπουργού
ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Πολλές χιλιάδες Παλαιστίνιοι αποχαιρέτησαν, χτες, τον Παλαιστίνιο υπουργό Ανευ Χαρτοφυλακίου και υπεύθυνο για ζητήματα εποικισμών, Ζιγάντ Αμπουαγίν, που πέθανε το πρωί της Τετάρτης από βία που ασκήθηκε σε βάρος του από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις σε χωριό της Δυτικής Οχθης, στη διάρκεια ειρηνικής φύτευσης ελαιοδέντρων. Τη σορό του συνόδευσαν πλήθη κόσμου έως το νεκροταφείο του Μπίρεχ, στα περίχωρα της Ραμάλα όπου κηδεύτηκε, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως: «Θα συνεχίσουμε τη μάχη σου!», «Εκδίκηση» και «Το αίμα σου δεν χύθηκε μάταια». Μετά την κηδεία, σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια και συγκρούσεις νεαρών Παλαιστίνιων με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στις περιοχές Ψαγκότ, Νάμπι Σάλεχ, Καλάντια και Χεβρώνα, όπου εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας προτού τους απωθήσει η αστυνομία. Ιδιαίτερα αυξημένος παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος μεγαλύτερων ταραχών, μετά τη μεσημεριανή προσευχή της Παρασκευής, αλλά και τα νέα, αυξημένα μέτρα «ασφαλείας» και εκφοβισμού που έσπευσαν να πάρουν, προληπτικά, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απηύθυνε υποκριτικές εκκλήσεις για «ηρεμία», ενώ ο Ισραηλινός Πρόεδρος, Ρεουβέν Ρίβλιν, διαβεβαίωσε για τη διεξαγωγή έρευνας. Μπροστά σε όλα αυτά, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι «όλα τα ενδεχόμενα» είναι ανοιχτά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο η Παλαιστινιακή Αρχή θα αντιδράσει στη δολοφονία του υπουργού, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «βάρβαρη ενέργεια που δεν πρέπει να αποδεχθούμε ή να ανεχθούμε»...
Αντικρουόμενες γνωματεύσεις για τα αίτια θανάτου
Από νωρίς χτες, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έδιναν αντικρουόμενες εκτιμήσεις έπειτα από τη νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του Παλαιστίνιου υπουργού, ο οποίος, ως γνωστόν, εξέπνευσε προχτές έπειτα από τον ξυλοδαρμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια ειρηνικής δεντροφύτευσης σε χωριό της Δυτικής Οχθης. Ο Χουσεΐν αλ Σέιχ, ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, επικαλούμενος γνωμάτευση Ιορδανών και Παλαιστίνιων γιατρών που πραγματοποίησαν νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 55χρονου υπουργού, είπε ότι το θύμα κατέληξε έπειτα από χτύπημα που δέχτηκε σε συνδυασμό με την εισπνοή δακρυγόνων και επειδή δεν του παρασχέθηκε έγκαιρα ιατρική φροντίδα. Επιπροσθέτως, ο Παλαιστίνιος υπουργός Υγείας, Τζαουάντ Αουαντ, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα νεκροψίας δείχνουν πως «αυτοί που σκότωσαν τον μάρτυρα είναι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις». Αντίθετα, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, επικαλούμενο τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής Ισραηλινών γιατρών, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός έπαθε καρδιακή προσβολή, η οποία «ενδεχομένως να προκλήθηκε από το στρες» που υπέστη αλλά είχε «βασική αιτία σοβαρό καρδιακό νόσημα».
Οργή Ισραηλινών για την απόφαση της Ιρλανδίας
Στο μεταξύ, η απόφαση της ιρλανδικής Βουλής, αργά το βράδυ της Τετάρτης, να υιοθετήσει μη δεσμευτική (νομικώς) απόφαση υπέρ της υποστήριξης της ανεξάρτητης Παλαιστίνης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. Παρόμοια ψηφίσματα, συμβολικού χαρακτήρα, έχουν ήδη εγκρίνει τα Κοινοβούλια Βρετανίας, Γαλλίας και Ισπανίας ακολουθώντας τη Σουηδία που αποφάσισε στις 30 Οκτώβρη να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος.