Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σαββατο 13 Δεκεμβριου 2014


Στρατιώτες του ΟΗΕ πυροβολούν κατά του λαού της Αϊτής
Με πυροβολισμούς κατά του πλήθους προσπαθεί να αντιμετωπίσει το διεφθαρμένο καθεστώς του προέδρου Michael Martelly το κύμα διαδηλώσεων που έχει ξεσπάσει στην Αϊτή, ο λαός της οποίας απαιτεί την παραίτησή του. Στις δολοφονικές αυτές επιθέσεις, εκτός από την αστυνομία και τον στρατό της Αϊτής, συμμετέχουν και οι στρατιώτες του ΟΗΕ.
Σχολιο.- στις οποίες δυνάμεις του ΟΗΕ στην Αιτή κυρίαρχο ρόλο έχουν οι στρατοί της Βραζιλίας, της Αργεντινής και άλλων ...."αριστερών" κυβερνήσεων για να μην ξεχνιόμαστε
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ! ΑΛΛΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΛΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε., ΜΙΛΑ ΓΙΑ "ΛΑΘΟΣ ΕΚΛΟΓΗ" ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΤΗΘΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ! ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ!
Ερώτηση Γ. Κατρούγκαλου στην Κομισιόν για την παρέμβαση Γιούνκερ περί «κακού» εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή απηύθυνε ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Γιώργος Κατρούγκαλος για τις δηλώσεις του προέδρου της, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κατά τις οποίες χαρακτήρισε την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εθνικές εκλογές ως «ένα κακό αποτέλεσμα». Στη συνέχεια της ερώτησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ότι η στάση Γιούνκερ έρχεται μετά από τη δήλωση στήριξης της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ προς τον Έλληνα υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «συνειδητό ευρωπαίο». Με δεδομένα τα παραπάνω, ο κ. Κατρούγκαλος ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση για το αν συμμερίζεται αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν υπάρχει νομικό έρεισμα στις συνθήκες παρόμοιας επέμβασης. Τέλος, ο Ευρωβουλευτής της GUE/NGL διερωτάται αν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο κατά το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχει υποστηρίξει τον προεκλογικό αγώνα πρώην Επιτρόπου για οποιοδήποτε αξίωμα, όπως στην προκειμένη περίπτωση με τον κ. Δήμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μοιράζει λεφτά για να ... καταγράψει την παιδική φτώχεια η Περιφέρεια Αττικής
Τι λέει το ΚΚΕ
Μια προκλητική απόφαση, που αφορά δαπάνη ποσού 100.000 - 200.000 ευρώ για να γίνει μια έρευνα που αφορά την «Κατάρτιση και τεκμηρίωση δείκτη παιδικής φτώχειας ως εργαλείο αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού και εφαρμογή του για το προσδιορισμό της παιδικής φτώχειας στην περιφέρεια Αττικής», αποδέχθηκε χτες η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μετά από εισήγηση της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, την πρόταση ψήφισαν οι παρατάξεις των κ.κ. Σγουρού και Κουμουτσάκου. Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο εκλεγμένος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Μανουσογιαννάκης, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Θεωρούμε ότι είναι πρόκληση αυτό που γίνεται σήμερα. Στο όνομα της φτώχειας κάποιοι θα πλουτίσουν με τις πλάτες της πλειοψηφίας. Μπαίνετε μεσάζοντες για να δώσετε από 100.000 έως 200.000 ευρώ σε κάποιον, λέει, για να μελετήσει, που θα μας δώσει τη βιβλιογραφία, τη φύση της φτώχειας κτλ. Και δεν πάει ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα λεπτό από αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Ούτε ένα. Και τι θέλετε να μάθετε; Πού είναι η φτώχεια; Δεν τη βλέπετε γύρω; Πηγαίνετε σε ένα δήμο και πέστε του: "Δώστε μας τους καταλόγους των απόρων που δεν έχουν να φάνε και έχουν παιδιά". Να δώσουμε αυτά τα 200.000 ευρώ να ανακουφίσουμε κάποιους ανθρώπους. Γιατί δεν κάνετε αυτό το απλό πράγμα, το τόσο εύκολο; Αλλά λέει πρέπει να μελετούμε. Και θα πάει κάποιος σε έναν υπολογιστή, θα κατεβάσει μια βιβλιογραφία, θα κάνει μια - δύο μέρες δουλειά, θα μας φέρει μερικούς τόμους για να ζαλιστούμε αλλά από αυτά τα χρήματα δε θα πάει ούτε ένα λεπτό, μα ούτε ένα, σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Και δεν είναι λίγοι. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Τουλάχιστον αποσύρετέ το». Σημειώνεται πως, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχοντες φορείς στη μελέτη είναι οι: Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ομάδα Εκπαιδευτικής Ερευνας και Αξιολόγησης του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία «βόμβα» Καμμένου: Τηλέφωνα Σαμαρά σε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ.
Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιβεβαίωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι το τελευταίο 24ωρο βουλευτές του -χωρίς να τους κατονομάσει- δέχθηκαν επίμονες τηλεφωνικές κλήσεις από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις οποίες όπως είπε ο ίδιος, δεν απάντησαν. Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε κάνει την ίδια καταγγελία στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha. Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. είχε δηλώσει: «ο πανικός του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που παίρνει ο ίδιος τους βουλευτές πλέον. Λοιπόν, θα σας πω το εξής: μην ψάχνουν να βρουν, 180 δεν πρόκειται να βρουν. Ο κ. Σαμαράς πρέπει να καταλάβει ότι λίγοι είναι οι "Συμπιλίδηδες" στην Ελλάδα». Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, με τους στενούς του συνεργάτες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βάλτε Υποψηφιότητα Και Δώστε Αγώνα Για Την Πατρίδα Μας! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!
Ανεξαρτητοι Ελληνες - Δελτίο τύπου 12/12/2014
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Σας ενημερώνουμε ότι οι διαδικασίες για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών ξεκίνησαν. Για να συμμετέχετε στη διαδικασία παρακαλούμε πολύ συμπληρώστε την «ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» και στείλτε την μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα πιστοποίησης τυπικών προϋποθέσεων, όπως αυτά αναφέρονται στον Κανονισμούς Λειτουργίας της Επιτροπής Έγκρισης Υποψηφίων, το αργότερο έως την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, με τους ακόλουθους τρόπους: α) Ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Κίνημα Ανεξάρτητων Ελλήνων Επιτροπή Έγκρισης Υποψηφίων Χαροκόπου 2 17671 Καλλιθέα β) Με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ypopsifiotites@anexartitoiellines.gr Την «ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ τον «ΚΑΝΟΝΙΣΜO ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ όπως και άλλα συναφή έγγραφα που θα αναρτηθούν προσεχώς, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή αρχείων .pdf από στην ιστοσελίδαwww.anexartitoiellines.gr. Θα τα βρείτε κάτω από την ροή: «Εκλογές -> Εκδήλωση Eνδιαφέροντος Yποψηφιότητας»
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Του έκοψαν τη σύνταξη, γιατί τον θεώρησαν πεθαμένο! Γολγοθάς για 75χρονο Ροδίτη που καλείται να αποδείξει ότι... ζει!
Αντιμέτωπος με τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους και της γραφειοκρατίας βρίσκεται ένας 75χρονος Ροδίτης, ο οποίος είδε ξαφνικά την σύνταξή του να κόβεται και όταν έψαξε να μάθει το γιατί, διαπίστωσε πως για το επίσημο κράτος είναι... πεθαμένος!Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μανωλά του Εμμανουήλ, ο οποίος έχει να λάβει τη σύνταξή του από τον περασμένο Οκτώβριο. Από την στιγμή που ο 75χρονος συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο να εισπράξει τη σύνταξή του, ξεκίνησε έναν τηλεφωνικό… Γολγοθά ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα. «Αδυνατώ να πιστέψω αυτό που μου συμβαίνει. Το λάθος το κατανοώ. Με μπέρδεψαν με άλλον συνταξιούχο που είχε αποβιώσει κι είχε το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο και έκοψαν και τη δική μου σύνταξη. Γιατί όμως τώρα εγώ πρέπει να μπω σε τέτοια διαδικασία; Γιατί πρέπει να διορθώσω εγώ και να αγωνιώ ένα λάθος που οι ίδιοι έκαναν στο γενικό λογιστήριο του κράτους; Με είχαν διαβεβαιώσει ότι στις 22 Νοεμβρίου θα έπαιρνα κανονικά τη σύνταξή μου. Μέχρι σήμερα δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ! Τους εξήγησα ότι έχω υποχρεώσεις να πληρώσω και να ανταποκριθώ και επειδή είχα και λίγο αυστηρό τόνο, αφού είχα αγανακτήσει, μου έβαλαν κι από πάνω και τις φωνές! Τώρα με διαβεβαίωσαν και πάλι ότι τον Δεκέμβριο θα με πληρώσουν τη σύνταξη και τα καθυστερούμενα. Για να δούμε…», δηλώνει ο 75χρονος στη Ροδιακή. Το περιστατικό κατήγγειλε χθες ο Σύνδεσμος συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων Δωδεκανήσου και ο πρόεδρος κ. Νίκος Παπαεμμανουήλ κάνοντας λόγο για “αναλγησία του ελληνικού κράτους”. Σημειώνεται ότι ο 75χρονος έχει καταγραφεί στην Τράπεζα που έχει δηλώσει να του κατατίθεται η σύνταξή του. Ωστόσο, κάποιος άλλος συνταξιούχος, με το ίδιο ονοματεπώνυμο έφυγε από τη ζωή, και κάπως έτσι ξεκίνησε το δράμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραφαέλ Κορέα: Επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα το εμπάργκο στην Κούβα
Ο πρόεδρος του Eκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα ζήτησε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την καταπολέμηση του για πάνω από 50 χρόνια αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα, χαρακτηρίζοντας τον αποκλεισμό ως την χειρότερη επίθεση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter (@MashiRafael), εξέφρασε την λύπη του τονίζοντας ότι οι Κουβανοί είναι θύματα κακοποίησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τόνισε ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε για τις αντιθέσεις του αμερικάνικου συστήματος σχετικά με τον αποκλεισμό της Κούβας και τις επιπτώσεις που προκαλεί στον κουβανικό λαό, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει καμία Συμφωνία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επισήμανε επίσης, ότι είναι απαραίτητο να εμβαθύνουμε πάνω στο ζήτημα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ιδιαίτερα, στο δικαίωμα στο ψωμί, στην υγεία, στην εκπαίδευση και στην αξιοπρεπή εργασία σε παγκόσμιο επίπεδο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισπανια. Παραλογες αντιδρασεις για το «αντιο» της Google. Παραλογες αντιδρασεις των αληταραδων της ισπανικης δεξιας Ενωσης Εκδοτων μετα την αποφαση του ιστοτοπου της Google να αναστειλει τη δραστηριοτητα του στην Ισπανια και να φυγει από τη χωρα μετα την αποφαση της δεξιας κυβερνησης να πληρωσει πνευματικα δικαιωματα για το ενημερωτικο περιεχομενο που χρησιμοποιει. Η δεξια ισπανικη Ενωση Εκδοτων καλει την δεξια κυβερνηση και την γερμανοκρατουμενη ΕΕ να παρεμβουν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χειρα βοηθειας στην συγκυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου από Μοσκοβισι και Γιουνκερ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εργαζομενοι στα ξενοδοχεια και στον επισιτισμο καταγγελλουν τον εργατοκτονο υπουργο Βρουτση ότι με τις αλλαγες που προωθει χρειαζονται 60 χρονια δουλειας για κατωτατη συνταξη
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη. Εκοψαν επιδομα αναπηριας σε συνταξιουχο επειδη εχει χρεη!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστατοι οι γιατροι στο Βολο με το «τσεκουρι» του Βοριδη. Ενδεχομενο να επιστρεψουν χρηματα στον ΕΟΠΥΥ