Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τεταρτη 17 Δεκεμβριου 2014


Κουίκ: Ο Καμμένος δεν εννοούσε τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.
«Διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η αναφορά του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, δεν αφορούσε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά βουλευτές ανεξάρτητους και κυρίως εκείνους οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους έφυγαν από το Κίνημα» αναφέρει ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times. «Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι τα 12 ‘όχι’ είναι δεδομένα και στις τρεις ψηφοφορίες. Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου κοντή γιορτή. Οι συγκυβερνώντες να ετοιμάζονται να στήσουν τις κάλπες για εθνικές εκλογές. Δεν θα τις αποφύγουν» τονίζει ο κ. Κουίκ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελλάδα και Ρωσία στο στόχαστρο του δυτικού ιμπεριαλισμού
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ, ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. ΩΜΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ: ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ.
Τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται ένα δεύτερο γύρο σκληρής μνημονιακής επίθεσης και ωμών επεμβάσεων στα εσωτερικά της σε βάρος της Αριστεράς, κυρίως από την πλευρά του ευρωενωσιακού και ιδιαίτερα τουΓερμανικού ιμπεριαλισμού, την ίδια ώρα, ίσως όχι εντελώς συμπτωματικά, η Ρωσία δέχεται μια μεγάλη Δυτική πίεση, κυρίως από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, η οποία δεν είναι μόνο στρατιωτική αλλά εδώ και αρκετό διάστημα έχει μετατραπεί και σε οικονομική. Η Δύση και συγκεκριμένα ο αμερικανο-νατοϊκός ιμπεριαλισμός, συνεπικουρούμενος από την ΕΕ, μεθοδεύει σχεδιασμένα εδώ και μήνες την κάθετη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταρρεύσει 40%! Κύριος στόχος των σχεδιασμών είναι να πλήξουν βαρύτατα τη Ρωσική οικονομία ως βασική εξαγωγό υδρογονανθράκων, η οποία κινδυνεύει να περιέλθει σε μεγάλη ύφεση το 2015, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ενώ από την άλλη το ρωσικό ρούβλι γνωρίζει ραγδαία πτώση παρά τη δραματική αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη (16/12) στο 17% από10,5%. Οι κυρίαρχοι κύκλοι στις ΗΠΑ και τη Δύση πιστεύουν ότι ο συνδυασμός της στρατιωτικής (βλ. Ουκρανία κλπ) και οικονομικής πίεσης επί της Ρωσίας θα μεταφερθεί και στο πολιτικό πεδίο και θα μετατραπεί σε πολιτική αποσταθεροποίηση της παρούσας τάξης πραγμάτων. Επιδίωξη των Δυτικών ιεράκων είναι μια φιλοδυτική μετατόπιση, τύπου Γέλτσιν, της πολιτικής εξουσίας στη Ρωσία ή ένα είδος πολιτικού χάους που θα επιτρέψει στη Δύση να κυριαρχήσει στην ευρασιατική ζώνη. Παρ’ ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας είναι εντελώς ανόμοιες και όχι μόνο λόγω διαφορετικού βάρους της κάθε χώρας, υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιες όχι και τόσο απόμακρες και ασύνδετες αναλογίες. Πρώτη αναλογία είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί πάση θυσία, ως «πειραματόζωο» κοινωνικής διάλυσης, στη Γερμανική σφαίρα οικονομικής επιρροής και να ενισχυθεί η πολιτικοστρατιωτική δορυφοποίησή της στοναμερικανο-ισραηλινό άξονα, ενώ η Ρωσία πρέπει να αποβάλλει τη διεκδίκηση αυτόνομου ρόλου και ισχύος με ευρύτερες διαστάσεις και να μετατοπισθεί ως ένας υποβαθμισμένος εταίρος του αμερικανο-ΕΕ κυρίαρχου πλανητικά μπλοκ. Οι εξελίξεις τόσο στον ευρωπαϊκό νότο όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τηΜέση Ανατολή υπαγορεύουν ως υπερεπείγουσα την ανάγκη και για την Ελλάδα να αλλάξει δραματικά όχι μόνο τους οικονομικούς προσανατολισμούς της αλλά και τους προσανατολισμούς στην εξωτερική της πολιτική.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από το Lidice μέχρι το Πακιστάν, η προτίμηση που δείχνουν διαχρονικά οι ισλαμοφασίστες στους φόνους παιδιών είναι ευεξήγητη. Αυτοί εκπροσωπούν ό,τι πιο φριχτό και ξοφλημένο γέννησε η ανθρώπινη ιστορία. Τα παιδιά για έναν παράξενο λόγο επιμένουν να εκπροσωπούν την ελπίδα στα μυαλά όλων μας. Την ελπίδα μας πυροβολούν...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στόχος τα γραφεία του ΠΑΜΕ κατά την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ
Στόχος έγινε ξανά το γραφείο της παράταξης της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), κατά την εξαήμερη «κατάληψη» των γραφείων της ΓΣΕΕ από ομάδα αυτοαποκαλούμενων «αντιεξουσιαστών». Όπως διαπιστώθηκε η «δράση» όσων και όποιων είχαν στον έλεγχό τους για έξι μέρες το κτίριο της ΓΣΕΕ στόχευσε ειδικά το γραφείο της ΔΑΣ, αφού εκτός των άλλων γραφείων, ήταν το μοναδικό γραφείο συνδικαλιστικής παράταξης που παραβιάστηκε. Από το γραφείο της ΔΑΣ αφαίρεσαν σκληρό δίσκο με αρχεία, έκλεψαν κομπιούτερ και άνοιξαν συρτάρια και φοριαμούς. Υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά, καθώς τα γραφεία της ΔΑΣ, παραβιάστηκαν και στην προηγούμενη κατάληψη που είχε γίνει από άτομα των ίδιων «χώρων», στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Η στοχοποίηση του ΠΑΜΕ και η συγκεκριμένη δράση σε βάρος του, δημιουργεί προφανή ερωτηματικά. Ερωτηματικά για την αφαίρεση αρχείων, για το πού αυτά θα καταλήξουν και πως θα αξιοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση αποκαλύπτει τον ρόλο διαφόρων δυνάμεων για τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Σε ανακοίνωσή της για το θέμα η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι παραβίαστηκαν αρκετά γραφεία εργαζομένων από τα οποία αφαιρέθηκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να έχει στο χώρο εργασίας του. Σημειώνει ότι «εκτός των προσωπικών αντικειμένων των εργαζομένων, έχουν αφαιρεθεί σκληροί δίσκοι υπολογιστών και γραφική ύλη, ενώ καταστράφηκαν φωτοτυπικά μηχανήματα, παραβιάστηκαν γραφεία, ανάμεσα στα οποία και το λογιστήριο της ΓΣΕΕ, στο χρηματοκιβώτιο του οποίου έγινε απόπειρα παραβίασης».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Βέλγιο «κατέβασε ρολά»
Η ζωή σταμάτησε προχθές Δευτέρα στο Βέλγιο στην πιο μαζική απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων ετών: περίπου 600 πτήσεις ματαιώθηκαν επηρεάζοντας την μετακίνηση 50.000 ανθρώπων στα 5 αεροδρόμια της χώρας, έκλεισε ο εναέριος χώρος του Βελγίου, διακόπηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια με το εξωτερικό, έκλεισαν τα λιμάνια, δεν λειτούργησαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία. Κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους μετά από ένα μήνα κινητοποιήσεων κατά των πολιτικών λιτότητας της νέας κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Βελγίου, οι εργαζόμενοι παρέλυσαν την χώρα και μπλόκαραν την κυκλοφορία γύρω από το αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, εν μέσω γιορτών. Για τον διευθύνοντα σύμβουλο του αεροδρομίου Charleroi η απεργία αποτελεί «εθνική καταστροφή», καθώς το Βέλγιο αποκόπηκε από την υπόλοιπη Ευρώπη: εκτός από τις πτήσεις έχουν διακοπεί μέχρι το πρωί της Τρίτης τα τρένα Eurostar από τις Βρυξέλλες προς το Λονδίνο και το Παρίσι, αλλά και τα δρομολόγια προς Αμστερνταμ και Κολονία. Αδυνατώντας να φθάσουν στις δουλειές τους, πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα πήραν σήμερα ρεπό, ενώ η απεργία επηρέασε την λειτουργία των ταχυδρομείων, τις υπηρεσίες συλλογής απορριμάτων, των φυλακών και των δικαστηρίων. Στο λιμάνι της Αμβέρσας- ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης- περισσότερα από 50 πλοία ήταν αδύνατο αν αποπλεύσουν ή να αγκυροβολήσουν, ενώ στη Γάνδη τα συνδικάτα απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στη μεγάλη χαλυβουργία Arcelor/Mittal. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε πολλούς δρόμους εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια με την αστυνομία όταν οι συνδικαλιστές προσπάθησαν να πετάξουν αυγά στα γραφεία του αυτονομιστικού κόμματος της Φλαμανδίας N-VA, ένα από τα τέσσερα που μετέχουν στην κυβέρνηση Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Τσαρλς Μισέλ- που αποτελείται από τρία φλαμανδικά κόμματα και ένα γαλλόφωνο- θέλει να αυξήσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης από 65 στα 67 χρόνια και να καταργήσει την αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή των μισθών, με στόχο την εξοικονόμηση 11 δις ευρώ την επόμενη 5ετία, μπροστα στον κίνδυνο να ξεκινήσουν διαδικασίες επιβολής προστίμου στη χώρα για παραβίαση του Συμφώνου Σταθερότητας από την Κομισιόν, λόγω του υψηλού χρέους που φθάνει το 100% του ΑΕΠ.
Σχολιο.- ήρθε κρουαζιερόπλοιο με έλληνες τουρίστες στην Αμβέρσα και το βελγικό ΠΑΜΕ δεν το άφησε να δέσει και έτσι έφυγε για Αγγλία κάνοντας έξω φρενών τον βέλγο Πορτοσάλτε....διαδώστε
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ηξεραν ολοι από το 1997 για τα κοιτασματα… αλλα μας πηγαν στο ΔΝΤ!
Την απόρρητη έκθεση που υπήρχε ήδη από το 1997 κλειδωμένη στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε.) και αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων-κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης, έφερε στο «φως» η Realnews. Σε αυτή περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων, όπως αποκάλυψε η Realnews. ... Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε «θαμμένη» και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα «χέρια» της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος (με κύριο μέτοχο το υπουργείο Οικονομικών) τον Απρίλιο του 1998. «Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo», ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού. ... Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν... με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.... Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ. Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη.... Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων. ... Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ’ όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.... Ενα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις....
σχολιο.- Το εχουμε γραψει πολλακις: Η γνωση των ορυκτων μας υπαρχει απο το 1947, οταν και υπεγραφη ΣΥΜΒΑΣΗ (cooper) ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ 7 αδελφων κι εληγε 31.12.2010! Παει το μυαλο σας καπου;;; Ισως στο οτι λιγο πριν τη ληξη της εισηλθαμε στο... Μνημονιο για να ελεγχθουν τα κοιτασματα για αλλα 50 ετη ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς ξεχωρίζεις τον καναπεδάτο "αριστερό" από τον αριστερό που αγωνίζεται; Ο καναπεδάτος νομίζει πως όλοι είναι αραχτοί όπως κι η αφεντιά του. Και γι' αυτό τους λέει ζώα και κοπάδι. Αυτός που αγωνίζεται ούτως ή άλλως το κάνει μέσα στην κοινωνία, όπου συναντάει κόσμο, μιλάει μαζί του, καταλαβαίνει πως δεν είναι ο μόνος σ' αυτόν τον τόπο που αγωνιά και θέλει κάτι ν' αλλάξει.
Σχολιο.- επειδή συναντιέμαι με τους ίδιους και τους ίδιους σε μια πορεία ή συμμετέχω δεν σημαίνει πως οι έλληνες δεν είναι αραχτοί...μειοψηφία είμαστε...ας το παραδεχτούμε...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εκλογές είναι ένα εξαιρετικά πιθανό -έως σίγουρο- ενδεχόμενο. Όπως εξαιρετικά πιθανή είναι και η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ψήφο του κόσμου, βέβαια. Αλήθεια, τι θα κάνουν κατόπιν όλοι εκείνοι οι κακομοίρηδες που αγωνιούν να δείξουν πως υπερέχουν από όλο τον άλλο κόσμο, και μη έχοντας κάτι να επιδείξουν, τον βρίζουν; Αλλά θα μου πεις, βρίζουν, παρόλο που ο λαός αυτός συρρίκνωσε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από το 80% του 2009 στο 40% το 2012, και έφερε την Αριστερά από το 12,5% στο 32%. Όλο και κάτι θα βρουν για να δείξουν πόσο ξεχωριστοί είναι μέσα στην κενότητά τους... Και θα βρίζουν και πάλι!
Σχολιο.- το να ψηφίσει κανείς σύριζα σήμερα έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν είναι δα και καμμιά επαναστατική πράξη...πολλοί ψηφοφόροι είναι αυτοί που επιθυμούν τα πράγματα να επανέλθουν εκεί που ήταν πριν...και πάνε στον σύριζα...δεν είναι συνειδητοποιημένοι αριστεροί...
Σχολιο.- Ό,τι χειρότερο για τον εξυπνάκια είναι να του χαλάσεις το στερεότυπο. Και για να μη του το χαλάσεις, δεν πά' να διαψεύδονται οι εξυπνακισμοί του από την πραγματικότητα; Δεν πα' να γελοιοποιείται αποκαλύπτοντας την άγνοιά του που την πλασάρει σαν εξυπνάδα; Αυτός, εκεί! Οι προλετάριοι του φταίνε του γελοίου! Οι "αμόρφωτοι" προλετάριοι, οι εργάτες, οι φτωχοί. Τι κι αν στις εργατικές συνοικίες η Αριστερά παίρνει ποσοστά που ούτε στα όνειρά του δεν θα δει στο κωλοπροάστειο των χορτάτων και δήθεν "μορφωμένων" με τα πολλά πτυχία, όπου ζει; Εκεί αυτός: οι προλετάριοι είναι που δεν ξυπνάνε! Ενώ οι κολλητοί του, το κωλόσογό του και οι κωλοσυνάδελφοί του είναι όλοι ξυπνητοί...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ολλανδική παλιανθρωπιά στην Ε.Ε. του ζόφου
«Σ” αυτές τις σκοτεινές ημέρες, πριν από τα Χριστούγεννα, είναι τρομερό που η ολλανδική κυβέρνηση δεν δεσμεύει ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε το 0,01% του ετήσιου προϋπολογισμού της για να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας και φτώχειας», ανέφερε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ακραία φτώχεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φίλιπ Άλστον. Ο διεθνής οργανισμός καταγγέλλει την απάνθρωπη συμπεριφορά της ολλανδικής κυβέρνησης προς τους άστεγους, που σχεδόν στο σύνολό τους είναι μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Ε.Ε. και η Ολλανδία. Η χώρα που πλούτισε λεηλατώντας Ινδονησίες και Καραϊβικές… Ξεχνιούνται οι παλιές συνήθειες; Άλλο ο προκομένος Ολλανδός κι άλλο ο κυνηγημένος «έγχρωμος»…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιούνκερ προς Γλέζο - Μαριά: Eιχε το θρασσος να πει μην προσπαθείτε να με φιμώσετε
Ειχε μπολικο θρασσος σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος, απαντώντας στα «πυρά» των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανώλη Γλέζου και Νότη Μαριά, επειδη προσπαθησε να παρεμβει στα εσωτερικα της Ελλαδας, τολμησε να πει ο αληταρς ότι κανένας δεν θα τον φιμώσει. Οι ευρωβουλευτές εγκάλεσαν τον κ. Γιούνκερ σχετικά με την προειδοποίηση που έκανε την περασμένη εβδομάδα προς την Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν πρέπει να εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην εξουσία καθώς και πως θα προτιμούσε «οικεία πρόσωπα». Πρώτος ο κ. Γλέζος είπε ότι ο κ. Γιούνκερ επεμβαίνει με τις «αντιδεοντολογικές» του δηλώσεις «για να σώσει την οικεία του κυβέρνηση», ενώ στη συνέχεια, ο κ. Μαριάς ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να σεβαστεί τη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τον κάλεσε να πάψει να ενεργεί «ως εκπρόσωπος των δανειστών». «Σταματήστε να ανακατεύεστε στα εσωτερικά της Ελλάδας γιατί ό,τι και να κάνετε δεν μπορείτε να σώσετε τους μνημονιακούς σας φίλους», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ. Ο κ. Γιούνκερ ειχε και το θρασσος να πει στους ευρωβουλευτές ότι θα λέει ό,τι θέλει να πει και πως δεν μπορεί να φιμωθεί. «Εγώ είμαι πολιτικός και μην προσπαθείτε να με φιμώσετε. Θα λέω ό,τι θέλω να πω. Αν αφορά μια χώρα θα το λέω. Ο κόσμος μπορεί να επικρίνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκείνη να σιωπά. Ε, λοιπόν δεν πρόκειται να σιωπήσει», ανέφερε κιολας σε έντονο ύφος ο κ. Γιούνκερ. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία περίπου εβδομάδα και κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης, που διοργάνωσε η αυστριακή δημόσια τηλεόραση μαζί με τον EuObserver, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που ένα «λάθος εκλογικό αποτέλεσμα» θα μπορούσε να έχει στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε ευθέως για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην χώρα, στην περίπτωση που στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Δεν θα κρύψω την γνώμη μου καθώς υπάρχει πιθανότητα το τιμόνι της χώρας να αναλάβουν ακραίες δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ, αλλά στο ερώτημα του δημοσιογράφον αν με τη δήλωσή του αυτή εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε εμμέσως με τη διπλωματική μέθοδο της σιωπηράς αποδοχής. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα και έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των δηλώσεών του, ο κ. Γιούνκερ ειπε διπλωματικα ψεματα ότι όταν μιλούσε για ακραίες δυνάμεις, εννοούσε την ακροδεξιά. «Εγώ δεν ξέρω ελληνικά και δεν ξέρω τι έγραψαν οι ελληνικές εφημερίδες. Δεν κατανοώ, γιατί η ελληνική Αριστερά υπερασπίζεται την άκρα Δεξιά. Εγώ μισώ την άκρα Δεξιά», είπε ο αληταρας, κανοντας τα χειροτερα, σχολιάζοντας τα περί «οικείου προσώπου στην εξουσία, στην Ελλάδα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Δεκάδες διαδήλωσαν κατά των απολύσεων
Δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου της ΑΔΕΔΥ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Λόγω της πορείας για πάνω από μια ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και την οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Με το τέλος της διαδήλωσης ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν. Νωρίτερα το πρωί, σχολικοί φύλακες πραγματοποίησαν επίσης διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου και προκλήθηκε μικροένταση όταν οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν την Βασ. Σοφίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Μας πιέζουν για να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας
15/12/2014
Οι πιέσεις που ασκούνται σε εμένα και στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, για να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι τεράστιες, είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στην εκπομπη του Παπαδακη, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που ήταν στους ΑΝ.ΕΛ, προκειμένου να τους ζητήσει να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παίρνει τηλέφωνα. Οι πιέσεις είναι τεράστιες. Με παίρνουν τηλέφωνα διάφοροι απίθανοι τύποι, προκειμένου να μου συστήσουν ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έστειλα ένα sms σε τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛ. και αυτοί δεν είναι από εκείνους που γονάτισαν. Τους έγραψαν ότι ασχέτως από τις διαφορές που έχουμε μεταξύ μας, αυτή τη στιγμή, πρέπει να αποφασίσουν, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και το συμφέρον του ελληνικού λαού», ανέφερε, μεταξύ άλλων. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι ο κ. Καπερνάρος δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Όπως και για τον κ. Γιοβανόπουλο το ελπίζω και το ζητάω και δημόσια και στην κ. Γιαταγάνα. Η κ. Μακρή ξέρω ότι δεν θα ψηφίσει», πρόσθεσε. Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης πως υπάρχουν διαρροές ότι ετοιμάζουν προσωπική επίθεση εναντίον του μέσα στις επόμενες ημέρες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ
Τουρκία: Νεκρός 17χρονος από πυρά αστυνομικών στη νοτιοανατολικη Τουρκια τη νυχτα
Ένα 17χρονος έφηβος σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και ενόπλων στη νοτιοανατολική Τουρκία τη νύχτα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο σε μια σειρά θανάτων που θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνευτική διαδικασία που διαρκεί δύο χρόνια μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και έχει στόχο να τερματίσει τις συγκρούσεις που διαρκούν τρεις δεκαετίες. Οι πηγές δήλωσαν ότι περίπου τα μεσάνυχτα νεαροί που συνδέονται με το PKK άνοιξαν πυρ με τουφέκια εναντίον των αστυνομικών και τους πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ, η πλειονότητα του πληθυσμού της οποίας είναι Κούρδοι, προκαλώντας την αντίδραση των μελών των δυνάμεων ασφαλείας. Νεκρός έπεσε ο Αμπντουλκαντίρ Τσακμάκ, αφού δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι και το στήθος του. Οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι πυροβολήθηκε από την αστυνομία. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το συμβάν, στο οποίο φαίνεται ένας άνθρωπος που γονατίζει και φαίνεται να σημαδεύει με ένα τουφέκι προτού ξαφνικά καταρρεύσει στο έδαφος. Το επεισόδια σημειώθηκε περίπου 10 ημέρες αφού ένας άλλος νεαρό πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη διάρκεια ταραχών στη Γιουκσεκόβα, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Οι ευρωβουλευτές υπερψήφισαν μαζικά την αναγνώριση της Παλαιστίνης σε μια απόφαση που έχει φυσικά μόνο συμβολικό χαρακτήρα
Δεκέμβριος 17 2014 14:34
Η Ευρωπαίοι βουλευτές έδωσαν θετική ψήφο στην αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης σήμερα με 498 ψήφους υπέρ και 88 κατά. Το θέμα είχε συζητηθεί στο ευρωκοινοβούλιο από τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από πρόταση του Γάλλου σοσιαλιστή Ζιλ Παρνιό. Το ψήφισμα ήρθε στην ολομέλεια του κοινοβουλίου από πέντε πολιτικές ομάδες και φυσικά υπερψηφίστηκε πανηγυρικά. "Είναι μια δυνατή υποστήριξη για μια επίλυση από τα δύο κράτη στη βάση των συνόρων του 1967, με την Ιεροσαλήμ να αποτελεί την πρωτεύουσα και των δύο κρατών, ένα ασφαλές Ισραήλ και μια ανεξάρτητη, δημοκρατική και βιώσιμη Παλαιστίνη να ζουν δίπλα, δίπλα ειρηνικά και με ασφάλεια στη βάση του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου." αναφέρει η ανακοίνωση του ευρωκοινοβουλίου. Η απόφαση τονίζει πως οι εποικισμοί των Ισραηλινών είναι παράνομοι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και καλεί την Ε.Ε. να αποτελέσει έναν αυθεντικό παράγοντα ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Αν και το Ισραήλ δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, κύκλοι της κυβέρνησης δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους, ενώ τόνιζαν πως απόφαση θα εκλαμβάνονταν ως αντι-ισραηλινή. Το ζήτημα της αναγνώρισης της Παλαιστίνης επανήλθε στον πολιτικό διάλογο της Ευρώπης, έπειτα από την αναγνώριση από τη Σουηδία, που ήταν και το πρώτο κράτος της Δυτικής Ευρώπης που προέβη σε μια τέτοια ενέργεια στις 30 Οκτωβρίου 2014. Την ίδια ώρα, τόσο η Μεγάλη Βρετανία, όσο και η Γαλλία είχε προτείνει στα εθνικά της κοινοβούλια να προχωρήσουν σε αντίστοιχη απόφαση υπέρ των κατοίκων και του κράτους της Παλαιστίνης. Σήμερα, εκτός από την Ε.Ε. άλλες 135 χώρες έχουν αναγνωρίσει παγκοσμίως την Παλαιστίνη, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία, όλες χώρες που αναγνώρισαν το κράτος πριν γίνουν μέλη της ένωσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαθεσιμότητα, απολύσεις και στο βάθος λουκέτο σε νευραλγικές κλινικές του Αρεταίειου
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 18:35
Toν απόλυτο παραλογισμό με το μέτρο της διαθεσιμότητας βιώνουν εδώ και καιρό οι διοικητικοί υπάλληλοι που βρίσκονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, καθώς σε λίγες μέρες θα γίνουν οι πρώτες απολύσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι υπάλληλοι επικοινώνησαν καταγγέλλοντας ότι λόγω του μέτρο και των επερχόμενων απολύσεων κινδυνεύουν με λουκέτο και οι Πανεπιστημιακές κλινικές του ιδρύματος και συγκεκριμένα η Ακτινοθεραπευτική μονάδα του Αρεταίειου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστολή απέστειλε o Χρηστογιάννης Νικόλαος, Τεχνολόγος Ακτινοθεραπείας του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Αναλυτικά η επιστολή, όπως εστάλη:
Εδώ και 15 μήνες σχεδόν το Πανεπιστήμιο Αθηνών βάλλεται με το παράλογο μέτρο της διαθεσιμότητας των Διοικητικών υπαλλήλων και όχι μόνο αφού κινδυνεύουν με λουκέτο και οι Πανεπιστημιακές κλινικές του ιδρύματος και συγκεκριμένα η Ακτινοθεραπευτική μονάδα του Αρεταίειου Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού βάλλεται και ο κλάδος των παραϊατρικών επαγγελμάτων. Και συγκεκριμένα ο κλάδος των Κοινωνικών υπηρεσιών(Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας)... Και ονομάζω παράλογο το συγκεκριμένο μέτρο της διαθεσιμότητας αφού δεν υπήρξε αξιολόγηση και μελέτη όσο αφορά τις ανάγκες του ιδρύματος... Αργότερα και συγκεκριμένα τον Αύγουστου του 2014 η αξιολόγηση από Ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία και την Αρχή διασφάλισης ποιότητας (ΑΔΙΠ) δείχνανε την Υποστελέχωση του Πανεπιστημίου Αθηνών και τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ίδρυμα εν έτη 2014... Βλέπουμε λοιπόν και αποδεικνύουμε ότι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν Στημένο στο πόδι αφού δεν υπήρξε η αναγκαία αξιολόγηση εκ του νόμου και αντισυνταγματικό αφού παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος όσο αφορά το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου... Εκτός από την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και τη διαθεσιμότητα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό είναι ολοφάνερο πλέον πως μέσα στο 2015 το ίδρυμα κάτω από αυτές τις συνθήκες αδυνατεί να λειτουργήσει... Συγκεκριμένα εκτός από το διοικητικό έργο αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές αφού 150 ασθενείς καρκινοπαθείς με όλες τις μορφές καρκίνου βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη Ακτινοθεραπείας περιμένοντας 4-5 μήνες για έναρξη Ακτινοθεραπείας... Ένα νούμερο ασθενών μη διαχειρίσιμο πλέον και ένας χρόνος που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τους Συνανθρώπους μας Καρκινοπαθείς... Κάνουμε μια ακόμη φορά έκκληση στη πολιτεία οι Τεχνολόγοι Ακτινοθεραπείας σε διαθεσιμότητα, ο Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Κούβαρης Ιωάννης (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και ο ίδιος ο πρύτανης κ. Φορτσάκης (ΕΚΠΑ) για την άμεση αποκατάσταση του ιδρύματος και ανάκληση της Διαθεσιμότητας... Άνθρωποι με όλες τις μορφές καρκίνου σε ένα από τα πιο σύγχρονα δημόσια Ακτινοθεραπευτικά κέντρα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού και να σβήνουν μέρα με τη μέρα και αυτό διότι η διαθεσιμότητα χτυπάει ακόμα και Αντικαρκινικά τμήματα... Θέλουμε μεταρρύθμιση με στόχο και νόημα, θέλουμε μεταρρύθμιση με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη το δικαίωμα του στη ζωή και στην ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο... Δεν θα επιτρέψουμε ένα ιστορικό τμήμα που ιδρύθηκε το 1968 μέσα στις μαύρες σελίδες του έθνους τις έφταετίας και των Συνταγματαρχαίων να λειτουργεί άψογα επί Χούντας και σήμερα εν έτη 2014 και κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αντί να στηριχτεί από την Πολιτεία να καταρρέει... Κάνω έκκληση στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Μητσοτάκη και υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο να επέμβουν άμεσα αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος για τους συνάνθρωπους μας καρκινοπαθείς και να λύσουν το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των Τεχνολόγων Ακτινοθεραπείας σε πρώτη φάση για να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές... Η Υγεία και η παιδεία είναι τα δύο βασικά συστατικά για την ανάπτυξη και το μέλλον της χώρας Μας... Θέλουμε ανθρώπους υγιείς και μορφωμένους για να αλλάξουμε σελίδα στη Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μια πηγή γνώσης και Ανάπτυξης για την Χώρα μας, ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να φέρουμε τη χώρα μας στα επίπεδα που της αξίζει πραγματικά και ας μη χαράζουμε αδιάφορη πολιτική από τα γραφεία μας...
Με εκτίμηση Χρηστογιάννης Νικόλαος Τεχνολόγος. Ακτινοθεραπείας Αρεταίειο Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Αθηνών
«Ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτήριο των Προπυλαίων
Ο κ. Φορτσάκης, οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι κοσμήτορες, οι πρόεδροι των σχολών του πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές, διοικητικοί υπάλληλοι, φοιτητές, πιάστηκαν χθες Δευτερα «χέρι χέρι» σε μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από το κτήριο των Προπυλαίων, σε μια συμβολική κίνηση που στόχο είχε να δείξει ότι το πανεπιστήμιο κινδυνεύει και η Πολιτεία οφείλει να το στηρίξει. Καμία σοβαρή μελέτη από όσες έχουν κατατεθεί ως σήμερα δεν έχει δείξει ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ήταν περιττοί, τονίστηκε από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΕΚΠΑ. «Αντίθετα έχουν δείξει ότι το Ίδρυμα λειτουργούσε με λιγότερους υπαλλήλους από όσους έχει πραγματικά ανάγκη», σημείωσαν.
Απεργιακές κινητοποιήσεις για το μέτρο της διαθεσιμότητας
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από την Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων της χώρας καταγγέλλοντας την συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «για ομηρία και εμπαιγμό» αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας και των επικείμενων απολύσεων, ενώ για τη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ, με την συμμετοχή της ΟΛΜΕ και των Διοικητικών υπαλλήλων, το οποίο αναμένεται να κατευθυνθεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η διαθεσιμότητα ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
MORRISSEY «Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα»
«World, Greece is none of your business». Με αυτή την παράφραση του τίτλου του τραγουδιού του «World peace is none of your business» (έτσι ονομάζεται και το νέο του άλμπουμ) ο Morrissey κέρδισε το χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν προχθές το βράδυ στο γήπεδο του tae kwon do, στο Φάληρο, για να παρακολουθήσουν τη -με μια μικρή αναβολή- συναυλία του. Ο Moz, που ήταν να εμφανιστεί στις 5 Δεκεμβρίου, αποζημίωσε τους fans του και με το παραπάνω, ενώ καταχειροκροτήθηκε όταν «απαίτησε» από τους πάντες «να αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα». «Καλησπέρα» φώναξε ο 55χρονος rocker βγαίνοντας στη σκηνή και άρχισε να ερμηνεύει νέα τραγούδια, αλλά και παλαιότερα που έχουν αγαπηθεί και εξακολουθούν να αγαπιούνται από το κοινό. «Χαιρόμαστε πολύ που μας δεχθήκατε στη χώρα σας» είπε λίγο αργότερα και προσθέτοντας: «Είναι μεγάλη ιστορία. Εχετε ώρα να σας πω;» Τότε το κοινό που παρακολουθούσε εκστασιασμένο απάντησε θετικά κι εκείνος άρχισε να τραγουδάει: «I'm throwing my arms around Athens». Η αρένα του κλειστού γηπέδου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με όσους είχαν εξασφαλίσει εισιτήρια για το συγκεκριμένο σημείο να δίνουν τον ρυθμό. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Morrissey κατέβηκε από τη σκηνή, όμως ο κόσμος ζητούσε encore. Τότε εκείνος εμφανίστηκε κρατώντας μια μπάλα κι αφού φώναξε «sports arena!», την πέταξε στο κοινό. «Να με θυμάστε... Αλλά, ω! Ξεχάστε το πρόσωπό μου» είπε λίγο πριν αρχίσει να τραγουδάει το «How soon is now», με τους θαυμαστές του να τον συνοδεύουν στα φωνητικά. Με το τέλος του κομματιού έβγαλε το πουκάμισο που φορούσε και το πέταξε κι αυτό στους θεατές, αποχαιρετώντας τους με αυτόν τον τρόπο. Να πούμε ότι η συναυλία είχε πάρει αναβολή, αφού ο τραγουδιστής είχε πετάξει με καθυστέρηση από το Δουβλίνο στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση για Αθήνα. Ετσι το live που οι θαυμαστές του περίμεναν με αγωνία μετατέθηκε για τις 15 του μήνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω από τον πήχη η κυβέρνηση, 160 υπέρ του Δήμα, 135 παρων
Συγκεντρώνοντας μόνο 160 ψήφους υπέρ του κ. Δήμα, ολοκληρώθηκε άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο υποψήφιος της κυβέρνησης φαίνεται να περνά κάτω από τον πήχη, που έθεταν, ανεπισήμως, τα κυβερνητικά στελέχη για 162 έως 165 ψήφους, το λιγότερο. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τη θετική ψήφο ως ψήφο σεβασμού στο Σύνταγμα και είχε καλέσει να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα ακόμη κι εκείνοι που δεν στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούσε ότι κάθε θετική ψήφος για την εκλογή Προέδρου, από την παρούσα Βουλή, είναι ψήφος ναι σε νέο μνημόνιο. Ψήφισαν, συνολικά, 295 βουλευτές, εκ των οποίων 160 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα και 135 "παρών". Εκτός των βουλευτών της συμπολίτευσης, υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα τάχθηκαν οι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γ. Νταβρής, Χ. Αηδόνης και Αικατερίνη Μάρκου. Πέντε βουλευτές, 4 ανεξάρτητοι, οι Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης, Ε. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος καθώς και η Άννα Χατζησοφιά του ΣΥΡΙΖΑ, απουσίαζαν. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μετά από πέντε πλήρεις ημέρες, δηλαδή την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι.
Πάνος Καμμένος: Η τρομοκράτηση απέτυχε, προχωράμε σε εκλογές
"Η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε, θα προχωρήσουμε με δημοκρατικές διαδικασίες σε αντικατάσταση της κυβέρνησης" δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, αποχωρώντας από τη Βουλή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξω από τη Βουλή οργανώσεις της Αριστεράς και συνδικάτα
Έξω από το κτίριο της Βουλής βρίσκονται αυτή τη στιγμή οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αλλες, συνδικάτα και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι πριν λίγο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια, ενώ στη Βουλή διεξάγεται η πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Ο φόβος έχει αλλάξει πλευρά, τώρα μιλάμε εμείς!", δηλώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλουσε σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση στα Προπύλαια, στις 18:00, μία ώρα πριν ξεκινήσει η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ και "Πρωτοβουλία για την αριστερή μετωπική συμπόρευση", τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών, απροσχημάτιστης στήριξης των μηχανισμών της Ε.Ε. και του ιμπεριαλισμού και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου, να συνεχίσει για ενάμιση ακόμα χρόνο την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με την τρόικα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Εργαζόμενοι, Η κυβερνητική πρωτοβουλία για την επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ δείχνει τα τεράστια αδιέξοδα της αντιδραστικής πολιτικής των μνημονίων, της τρόικα, της ΕΕ και του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα σε κλίμα χυδαίων εκβιασμών, απροσχημάτιστης στήριξης των μηχανισμών της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού (βλ δηλώσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γερμανών αξιωματούχων κλπ) και παρέμβασής τους στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις υπέρ των Σαμαρά-Βενιζέλου, να περάσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής για να συνεχίσει για 1.,5 ακόμα χρόνο την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που έχει ήδη προετοιμάσει και συμφωνήσει με την τρόικα! Για αυτούς τους λόγους οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Η διαδικασία εκλογής του ΠτΔ πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στον δρόμο, σε μεγάλες διαδηλώσεις, απεργίες και κινητοποιήσεις για να μην περάσουν οι εκβιασμοί. Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να συντρίψουμε τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν. Να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας έξω από την φυλακή των μνημονίων, του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ, της επιτροπείας, της εκμετάλλευσης, του αυταρχισμού της κυβέρνησης και του κράτους έκτακτης ανάγκης. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6.00 μμ στα Προπύλαια
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ε.Ε.Κ ΟΚΔΕ Πρωτοβουλία για την αριστερή μετωπική συμπόρευση"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
To Eυρωπαϊκό Δικαστήριο διέταξε την διαγραφή από τη "μαύρη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων"... της Χαμάς!
Στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που, μεταξύ άλλων επισημαίνει: “Το 2001 η προσθήκη της Χαμάς στη μαύρη λίστα, δεν βασίστηκε σε μια δίκαιη νομική κρίση, αλλά με βάση μια σειρά λόγους που εξέφραζαν τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο". Έχουν κάτι να πουν αυτοί που για το ότι η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές στη Γάζα, αφού την έβαλαν στη μαύρη λίστα της "πολιτισμένης" Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδίκασαν σε... εγκληματικό αποκλεισμό, σε εθνοκάθαρση κι αφανισμό, το λαό της μαρτυρικής Γάζας; Έχουν κάτι να πουν οι "δημοσιογράφοι", τα ΜΜΕ των νταβατζήδων δημοσίων έργων, που δικαιολογούσαν μέχρι χθες τα σιωνιστικά εγκλήματα του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος, αφού ταύτιζαν, σε ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ της Μοσάντ, την ΕΝΩΜΕΝΗ Παλαιστινιακή Αντίσταση ΟΛΩΝ των οργανώσεων μόνον με τη Χαμάς, που ήταν στη "μαύρη λίστα";
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπάει ο πάγος ΗΠΑ - Κούβας, συμφώνησαν σε ανταλλαγή κρατουμένων
Σε συμφωνία για ανταλλαγή κρατουμένων ήλθε η Κούβα με τις ΗΠΑ, ενώ ανακοινώσεις σχετικά με το καθεστώς που διέπει τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κούβα θα κάνουν εντός της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (19:00 ώρα Ελλάδος) και ο Κουβανός ηγέτης Ραούλ Κάστρο, με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν πως ενδέχεται να ανακοινωθούν οι σημαντικότερες αλλαγές από το 1961, οπότε και επιβλήθηκε εμπάργκο στο νησιωτικό κομμουνιστικό κράτος. Η συμφωνία προβλέπει την απελευθέρωση του Αμερικανού πολίτη Άλαν Γκρος, μετά από πέντε χρόνια κράτησης στην Κούβα, ενώ σύμφωνα με το CNN υπάρχει και «ξεχωριστή ανταλλαγή κατασκόπων» μεταξύ των δυο ψυχροπολεμικών εχθρών. Σύμφωνα πάντα με το CNN, οι ΗΠΑ δέχτηκαν να απελευθερώσουν τρεις Κουβανούς πράκτορες που είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία το 2001, ενώ ως αντάλλαγμα, πέραν του Γκρος, η Κούβα απελευθέρωσε έναν πληροφοριοδότη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που ήταν φυλακισμένος επί 20 χρόνια.
Απελευθερώθηκε ο Γκρος
Οι αρχές της Κούβας άφησαν σήμερα ελεύθερο τον Αμερικανό Άλαν Γκρος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2009 και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ενας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο 65χρονος Γκρος, που αποφυλακίστηκε κατόπιν αιτήματος της Ουάσιγκτον, βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για τις ΗΠΑ. Ο Γκρος, που ήταν υπεργολάβος της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2009 επειδή εισήγαγε στην Κούβα απαγορευμένο τηλεπικοινωνιακό υλικό.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιστορική ανταλλαγή πρακτόρων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κούβα. Χαλαρώνει το εμπάργκο ο Ομπάμα
Η ανταλλαγή του Άλαν Γκρος με τους τρεις Κουβανούς πράκτορες αναμένεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους Ρεπουμπλικανους την ακροδεξια τους πτερυγα Τι παρτυ και τους ακροδεξιους μαφιοζους κουβανους του Μαιαμι
Δεκέμβριος 17 2014 18:13
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δεχτεί αρκετές αποδοκιμασίες τόσο στην Ουάσινγκτον από το ακροδεξιο φασιστικο Tea party όσο και από τους ακροδεξιους μαφιοζους Κουβανούς στο Μαϊάμι γιατί δέχτηκε να ανταλλάξει τον 65χρονο αμερικανο κατασκοπο Άλαν Γκρος με τρεις Κουβανούς κατασκόπους που κρατούνταν επί 16 χρόνια σε αμερικανικές φυλακές. Αντιθέτως, η αποφυλάκιση των τριών αναμένεται ότι θα χαιρετιστεί ως εμφατική νίκη από την Αβάνα. Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει στο παρελθόν την Κούβα ότι κρατούσε όμηρο τον κατασκοπο Γκρος με στόχο να τον ανταλλάξει με πέντε κατασκόπους της. Οι κουβανικές αρχές συνέλαβαν τον κατασκοπο Γκρος το 2009 και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία ότι επιχείρησε να φτιάξει μια παράνομη υπηρεσία Ίντερνετ για τους νεους της Κούβας στο πλαίσιο ενός προγράμματος της κατασκοπευτικης Αμερικανικής Υπηρεσίας Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID). Οι δικηγόροι και η οικογένεια του κατασκοπου Γκρος ανέφεραν τους τελευταίους μήνες ότι ο 65χρονος ήταν καταβεβλημένος, έχει αδυνατίσει υπερβολικά και του έχουν πέσει πέντε δόντια. Οι τρεις Κουβανοί πράκτορες που "ανταλλάχθηκαν" με τον πρακτορα Γκρος είναι ο 49χρονος Χεράρδο Ερνάντες, ο 56χρονος Αντόνιο Γκερέρο και ο 51χρονος Ραμόν Λαμπανίνιο. Άλλοι δύο, ο Ρενέ Γκονσάλες, 58 ετών και ο Φερνάντο Γκονσάλες, 51 ετών, είχαν ήδη αποφυλακιστεί αφού εξέτισαν τις ποινές τους.
Οι "Πέντε της Κούβας"
Οι αποκαλούμενοι "Πέντε της Κούβας" καταδικάστηκαν στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν αντικαστρικούς ακροδεξιους κουβανους στη Φλόριντα που σχεδιαζαν δολοφονικα σαμποταζ για την Κουβα και παρακολουθούσαν αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στην Κούβα θεωρούνται ήρωες επειδή κατάφεραν να διεισδύσουν σε οργανώσεις ακροδεξιων κουβανων συνεργατων της CIA στη Φλόριντα σε μια περίοδο που ακροδεξιοι κουβανοι του Μαιαμι έβαζαν βόμβες σε κουβανικά ξενοδοχεία. Οι δύο από τους τρεις, ο Γκερέρο και ο Λαμπανίνιο, επρόκειτο να αποφυλακιστούν τα επόμενα χρόνια αλλά ο Χεράρδο Ερνάντες, ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας, είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη με πλαστες αναποδεικτες κατηγοριες δηθεν για την κατάρριψη δύο αμερικανικών πολιτικών αεροσκαφών, το 1996, στην ουσια για επιτυχη κατασκοπια υπερ της Κουβας. Οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να ανταλλάξουν τον πρακτορα Γκρος με τους πράκτορες αλλά ο Λευκός Οίκος δεχόταν ολοένα και περισσότερες πιέσεις να παρέμβει καθώς η υγεία του 65χρονου επιδεινωνόταν ραγδαία. Τον περασμένο Απρίλιο, όταν πραγματοποίησε πενθήμερη απεργία πείνας, είχε ήδη χάσει περίπου 46 κιλά ενώ τον Μάιο, όταν έκλεισε τα 65 του, προειδοποίησε ότι προτιμά να πεθάνει παρά να γιορτάσει και τα 66α γενέθλιά του στη φυλακή.
Την "αλλαγή" της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Κούβα ενδέχεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος Ομπάμα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο
Η απελευθέρωση του Αμερικανού πρακτορα Άλαν Γκρος που κρατήθηκε επί πέντε χρόνια σε κουβανικές φυλακές ενδέχεται να ανοίξει τον δρόμο για μια "σημαντική αναθεώρηση" της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στην Κούβα, στην οποία οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει εμπάργκο εδώ και περισσότερο από μισόν αιώνα, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων "για ανθρωπιστικούς λόγους", όπως την χαρακτήρισε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, η Αβάνα απελευθέρωσε επίσης μια πηγή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ενώ η Ουάσινγκτον αποφυλάκισε τρεις Κουβανούς πράκτορες, τους Χεράρδο Ερνάντες, 49 ετών, Αντόνιο Γκερέρο, 56 ετών και Ραμόν Λαμπανίνιο, 51 ετών, που κρατούνταν από το 1998. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κούβας, Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο, θα κάνουν ανακοινώσεις για τη σχέση των δύο χωρών ταυτόχρονα, στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με έναν Αμερικανό αξιωματούχο, ο πρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να ανακοινώσει μια "αλλαγή" στην αμερικανική πολιτική έναντι της Κούβας. Επισήμως, οι ΗΠΑ και η Κούβα δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις από το 1961. Από τον περασμένο Οκτώβριο πάντως λόγω της κρίσης του Έμπολα και τη διεθνή συνεργασία για την αντιμετώπιση της επιδημίας, οι δύο χώρες πολλαπλασίασαν τις "φιλικές ανταλλαγές" τους. Πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί στη μεγάλη τους πλειονότητα τάσσονται υπέρ της αλλαγής πολιτικής απέναντι στην Κούβα, ακόμη και στη Φλόριντα όπου κατοικεί μια σημαντική αριθμητικά κοινότητα Κουβανών ακροδεξιων αντικαθεστωτικών. Χαλάρωση του εμπάργκο και των ταξιδιωτικών περιορισμών σε βάρος της Κούβας και άνοιγμα πρεσβείας στην Αβάνα σχεδιάζει ο πρόεδρος Ομπάμα Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να χαλαρώσει το εμπάργκο αλλά και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε βάρος της Κούβας, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος του αμερικανικού Κογκρέσου. Επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους το πρακτορείο Associated Press μετέδωσε ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει επίσης να ανοίξει πρεσβεία στην Κούβα, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων της με την Αβάνα. Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντάρμπιν ήταν από τους πρώτους που χαιρέτισαν την απόφαση του Ομπάμα να "εξομαλύνει τις εμπορικές και ταξιδιωτικές σχέσεις" των ΗΠΑ με την Κούβα. Ο Άλαν Γκρος, που αποφυλακίστηκε νωρίτερα στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους, αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ το μεσημέρι, την ίδια ώρα που πρόκειται να προβεί σε ανακοινώσεις για το θέμα αυτό ο πρόεδρος Ομπάμα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διάγγελμα του Κουβανού Προέδρου: Oι Πέντε βρίσκονται ήδη στην Κούβα
Συμπατριώτες Από την εκλογή μου ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών και του Κράτους, έχω επαναλάβει πολλές φορές την προθυμία μας να στηρίξουμε μαζί με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έναν ισότιμο διάλογο με σεβασμό στην κυριαρχία, για επίλυση των διαφορών στην βάση της αμοιβαιότητας χωρίς αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του λαού μας. Αυτή είναι μία θέση που είχε εκφράσει προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, δημόσια και ιδιωτικά ο σύντροφος Φιντέλ, σε διάφορες χρονικές στιγμές στην διάρκεια του μακρόχρονου αγώνα μας, με την προσέγγιση εξέτασης και επίλυσης των διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων, χωρίς να εγκαταλείψουμε ούτε μία από τις αρχές μας. Ο ηρωικός κουβανικός λαός έχει αποδείξει, μπροστά σε μεγάλους κινδύνους, επιθέσεις, κακουχίες και θυσίες, ότι είναι και θα είναι πιστός στα ιδανικά μας, της ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ενωμένοι και δυνατοί σε αυτά τα 56 χρόνια της Επανάστασης, παραμείναμε πιστοί σε αυτούς που έπεσαν υπερασπιζόμενοι αυτές τις αρχές, από την έναρξη των πολέμων μας για την ανεξαρτησία το 1868.
Τώρα, προχωράμε μπροστά , παρά τις δυσκολίες, στην επικαιροποίηση του οικονομικού μας μοντέλου, για την οικοδόμηση ενός σοσιαλισμού βιώσιμου και με ευημερία. Σαν αποτέλεσμα του διαλόγου σε ανώτατο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης και μιας τηλεφωνικής συνομιλίας που είχα χθες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα , σημειώθηκε πρόοδος στην επίλυση κάποιων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες. Όπως υποσχέθηκε ο Φιντέλ τον Ιούνιο του 2001 όταν είπε «Θα γυρίσουν», έφθασαν σήμερα στην πατρίδα μας, ο Χεράρδο, ο Ραμόν και ο Αντόνιο. Η τεράστια χαρά των οικογενειών τους και όλου του λαού μας, που κινητοποιήθηκε ακούραστα για αυτό το σκοπό, φτάνει μέχρι τις εκατοντάδες των επιτροπών και των ομάδων αλληλεγγύης, τις κυβερνήσεις, κοινοβούλια, οργανώσεις, ιδρύματα και προσωπικότητες, που κατά την διάρκεια αυτών των 16 χρόνων κατέβαλαν τις επίπονες προσπάθειες που απαιτήθηκαν για την απελευθέρωσή τους. Σε όλους αυτούς εκφράζουμε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη και την δέσμευσή μας.
Αυτή η απόφαση του Προέδρου Ομπάμα, αξίζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του λαού μας. Θέλω να ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω την υποστήριξη του Βατικανού και ειδικότερα του Πάπα Φραγκίσκου, στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης την κυβέρνηση του Καναδά για τις διευκολύνσεις που παρείχε για την υλοποίηση του διαλόγου υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών. Από πλευράς μας, αποφασίσαμε να αποφυλακίσουμε και να στείλουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες έναν κατάσκοπο κουβανικής καταγωγής, ο οποίος βρισκόταν στην υπηρεσία αυτής της χώρας. Επιπλέον, για ανθρωπιστικούς λόγους, επέστρεψε επίσης σήμερα στην χώρα του ο βορειοαμερικάνος πολίτης Άλαν Γκρός. Μονομερώς, όπως είναι η πρακτική μας, και με αυστηρή τήρηση του νομικού μας συστήματος, δόθηκαν νομικά οφέλη σε κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένης και της απελευθέρωσης προσώπων για τα οποία η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Επίσης, έχουμε συμφωνήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το βασικό ζήτημα έχει επιλυθεί. Ο οικονομικός, εμπορικός, και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός, που προκαλεί τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές ζημιές στην χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Αν και τα μέτρα του αποκλεισμού έχουν μετατραπεί σε νόμο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να αλλάξει την εφαρμογή του χρησιμοποιώντας τις εκτελεστικές του αρμοδιότητες. Προτείνουμε στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να υιοθετηθούν αμοιβαία μέτρα για την βελτίωση των διμερών σχέσεων και να κινηθούν προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας με βάση τα αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η Κούβα επαναλαμβάνει την ετοιμότητά της να υποστηρίξει την συνεργασία στα πλαίσια διεθνών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη. Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε βαθιές διαφορές, κυρίως στην εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξωτερική πολιτική, επιβεβαιώνω τη βούλησή μας να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα. Καλώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την άρση των εμποδίων που αποτρέπουν ή να περιορίζουν τους δεσμούς μεταξύ των λαών, των οικογενειών και των πολιτών των δύο χωρών, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με τα ταξίδια, το ταχυδρομείο και τις τηλεπικοινωνίες. Η πρόοδος που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες , αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις σε πολλά προβλήματα. Όπως έχουμε πει, θα πρέπει να μάθουμε την τέχνη της συμβίωσης με πολιτισμένο τρόπο, με τις διαφορές μας. Για αυτά τα σημαντικά ζητήματα θα έχουμε περεταίρω συνομιλίες. Ευχαριστώ πολύ.
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2014/12/o.html#more
Ισως να είναι μιά μάχη που θα διαρκέσει χρόνια, όμως σας λέω ένα πράγμα: Θα γυρίσουν. Φιντέλ Κάστρο / 2001
και γύρισαν...