Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τριτη 16 Δεκεμβριου 2014


Τι stoxos.gr, τι stokos και το πανηγύρι για την σαΐτα από "το κουλούρι"
Όπως δημοσίευσε το Luben.tv, η ακροδεξιά ιστοσελίδα stoxos.gr, ανάρτησε με διθυράμβους ελληνικής περηφάνιας την "troll" είδηση από το σατυρικό κουλούρι με τίτλο "Σαΐτα μαθητή δημοτικού από το Καστελόριζο αγόρασε η ΝΑΣΑ". Ο στόχος πανηγυρίζει για την υποτιθέμενη χάρτινη σαΐτα που αγόρασε η ΝΑΣΑ και την υποτροφία που του πρόσφερε το MIT της Βοστώνης. Δείτε παρακάτω τις ειδήσεις και κάποια ανορθόγραφα σχόλια για τα "μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό". Ελπίζουμε το εν λόγω site να μην επικοινώνησε με τη NASA για την χάρτινη σαΐτα
--------------------------------------------------------------------------
Θα ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία παρών... λέει στο mega ο Β. Οικονόμου! Αποκαλύπτουμε τι θα ψηφίσει στις επόμενες!
Θα τον επισκεφθεί στον ύπνο του ο πρωην Μητροπολιτης Παντελεήμων...(που αποπεμθηκε για καταχρηση), για να του πει πως πρέπει να κάνει εθνικό καθήκον, να ψηφίσει ότι ζητήσει ο αδέφος Αντωνάκης...
----------------------------------------------------------------------------
Κωστας Βαρναλης
Έζησε μέχρι τα 90 του. Πέθανε στις 16 Δεκεμβρίου 1974, έχοντας προλάβει να δει την πτώση της Χούντας και τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, μετά από δεκαετίες παρανομίας, του κομμουνιστικού κομματος, στο οποίο ήταν αφοσιωμένος επί μισό αιώνα.
---------------------------------------------------------------------------
Στον αέρα από την 1η Ιανουαρίου 120.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
Χωρίς νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας -λόγω τρόικας- κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, αν και οι τράπεζες δεσμεύονται ότι δεν θα υπάρξουν πλειστηριασμοί Χωρίς επί της ουσίας δίχτυ ασφαλείας βρίσκονται περί τους 120.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δίχως νόμο-πλαίσιο προστασίας κινδυνεύουν πλέον από την 1η του νέου έτους, δηλαδή μόλις σε 17 ημέρες, να απολέσουν τα χρεωμένα σπίτια τους. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων που προέκυψαν ως απότοκος των πιέσεων της τρόικας και επειδή οι δανειστές ήταν αδιάλλακτοι, δεν προχώρησε, όπως αρχικά είχαν υπάρξει υποσχέσεις, στη νομοθέτηση πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, με αποτέλεσμα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό του πλειστηριασμού κατοικιών, να παραμένουν ανοιχτά.
----------------------------------------------------------------------------
Μία από τις μεγαλύτερες πορείες στη Νέα Υόρκη
Μετά την αθώωση των αστυνομικών οι οποίοι δολοφόνησαν αφροαμερικανούς, και λόγω της συνέχισης τέτοιων περιστατικών σε όλη την Αμερική, έχουν ξεσπάσει μαζικές διαμαρτυρίες και πορείες σε πολλές πόλεις και περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ζητώντας δικαιοσύνη και αναγνώριση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Υπενθυμίζουμε πως η αστυνομία δολοφόνησε τους Αφροαμερικανούς Μάικλ Μπράουν και Έρικ Γκάρτντεν. Μια απο τις μεγαλύτερες πορείες που έχουν γίνει στην καρδιά της Αμερικής στη Νέα Υόρκη, εγινε εκει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Ποτάμι» αντιμεταναστευτικών συνθημάτων στη Δρέσδη
Δυναμικό «παρών» έδωσε χθες, Δευτέρα, στη Δρέσδη το γερμανικό αντιμεταναστευτικό κίνημα «Pegida» με συνθήματα κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, με εξαίρεση το ευρωσκεπτικιστικό «AfD» να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα βλέποντάς το να απλώνει τα πλοκάμια του ανησυχητικά σε όλη τη χώρα. Λίγες ώρες πριν την διαδήλωση στη Δρέσδη, όπου συμμετείχαν 16 χιλιάδες πολίτες, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε πως στην πατρίδα της δεν υπάρχει θέση για υποκίνηση σε μίσος και συκοφαντίες προς τους ξένους. «Όσοι συμμετέχουν στους συγκεντρώσεις που διοργανώνει το κίνημα "Pegida" πρέπει να προσέξουν να μην τους εκμεταλλευτούν», προειδοποίησε η Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας το σκεπτικό άλλων πολιτικών. Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Πατριώτες εναντίον του Εξισλαμισμού της χώρας» (Pegida) διαδήλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σαξονίας, ενός κρατιδίου της πρώην ανατολικής Γερμανίας που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Μεταξύ των διαδηλωτών πολλοί κρατούσαν την γερμανική σημαία. Κάποιος κρατούσε επίσης ένα σταυρό στα ίδια χρώματα με τη σημαία (μαύρο, κόκκινο, κίτρινο) την ώρα που άλλοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ξυπνήστε», «Δεν μας κοροιδεύουν πλέον», ή επίσης «Είμαστε ενήλικες πολίτες, όχι σκλάβοι». «Δεν θέλουμε πια τον εξισλαμισμό. Θέλουμε η χώρα μας να διατηρήσει τις αξίες της. Είναι φοβερό; Αυτό μας κάνει ναζιστές; Είναι έγκλημα να είμαστε πατριώτες;», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας διαδηλωτής. Η Γερμανίδα καγκελάριος καταδίκασε τις αντιισλαμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται εδώ και εβδομάδες στη χώρα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χάικο Μάας, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης, καταδικάζοντας επίσης τις κινητοποιήσεις αυτές. Βασικός προορισμός των μεταναστών στην Ευρώπη, η Γερμανία υποδέχθηκε φέτος αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο, περίπου 200.000, το υψηλότερο ποσοστό εδώ και 20 χρόνια και 60% περισσότερους από το 2013. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit», σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς (49%) βλέπει με «καλό μάτι» τις διαδηλώσεις του «Pediga» , ενώ το 30% τις υποστηρίζει «πλήρως».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα των πλευρικών διοδίων διοργανώνεται την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι στον κόμβο Βαρυμπόμπης Αντίθετοι με την επιβολή διοδίων στον εθνικό άξονα εντός Αττικής εμφανίζονται οι Δήμοι Ωρωπού, Διονύσου και Κηφισιάς καθώς και η Περιφέρεια Αττικής και καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την προσεχή Κυριακή 21 Δεκεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται: «Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της βορειοανατολικής Αττικής δεν αντέχουν άλλο την παράλογη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους. Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες» Σε άλλο σημείο, υπογραμμίζεται: «Η κυκλοφορία μέσω της εθνικής οδού είναι η μόνη ασφαλής επιλογή, ωστόσο -λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων- καθίσταται απολύτως απαγορευτική για όλους του πολίτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία μέσω των ημιτελών και επικίνδυνων παράδρομων, που σημαίνει καθημερινή υπερβολική ταλαιπωρία και έκθεση σε κίνδυνο των ανθρώπων που αναγκάζονται να τους χρησιμοποιούν». Όπως σημειώνεται: «η κυκλοφορία μέσω των παράδρομων, που παρουσιάζεται ως εναλλακτική δεν αποτελεί λύση καθώς: • Δεν ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας. • Δεν είναι δυνατή η εξυπηρέτηση του αυξανόμενου κυκλοφοριακού φόρτου. • Δεν λαμβάνονται υπόψη οι σαφέστατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. • Είναι πρακτικά αδύνατη η κατασκευή νέου ή η ουσιαστική βελτίωση του υπάρχοντος ημιτελούς δικτύου παράδρομων ώστε να εξυπηρετούνται με επάρκεια οι κυκλοφοριακές απαιτήσεις». Στην ανακοίνωση τονίζονται οι συμβάσεις παραχώρησης για τα διόδια αγνοούν: • την κυκλοφοριακή ασφυξία που θα προκληθεί στους άξονες Κηφισιάς, Θησέως, Μαραθώνος, Χελμού, Κρυονερίου, Τατοΐου και Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και τη σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας σε δευτερεύοντες οδούς με όλα τα επακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα, • τις δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον, • τη ζημιά από την υπέρμετρη κατανάλωση καυσίμου και από την καταπόνηση των κινητήρων των οχημάτων που θα κινούνται εκτός εθνικής οδού, • τον αποκλεισμό και τον οικονομικό στραγγαλισμό περιοχών που αποτελούν μόνιμη κατοικία αλλά και τόπο εργασίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, • την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν την εθνική οδό πληρώνοντας διόδια. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, καταλήγει η ανακοίνωση και καλούνται πολίτες, κόμματα, φορείς, σωματεία, κινήσεις και επαγγελματίες να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Πράσινο φως» ώστε να μεταβούν στη Βουλή και να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας άναψε η εισαγγελική Αρχή στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Είναι η πρώτη φορά που η αρμόδια Αρχή δίνει άδεια στους προφυλακισμένους Χρυσαυγίτες, πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.
Δεκτό έκανε ο εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού το αίτημά των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής να παρίστανται στη Βουλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των ψηφοφοριών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι προφυλακσιμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Χρυσαυγίτες βουλευτές, είχαν υποβάλει αίτηση για να μεταχθούν στη Βουλή στις τρεις ψηφοφορίες -στις 17, 23 και 29 Δεκεμβρίου.
Σχολιο.- Το να πάρουν άδεια από τη φυλακη οι χρυσαυγιτες για να ψηφίσουν έχει μια λογική. Με φοβίζει πάρα πολύ όμως ότι αυτό συνδιάζεται με το ότι σήμερα μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο. Ελπίζω οι "αντισυστημικοί" να μην κάναν τίποτα συμφωνίες με το Σαμαρά Σχολιο.- Το παραδοξο να μην πιστευουν στη δημοκρατία και θέλουν να ψηφίσουν για τον πρόεδρο της μόνο εγώ το βλέπω ή οχι ? Σχολιο.- Και εγένετο 180! Σχολιο.- Οι αντισυστημικοί; Κοίτα να δεις ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
180 νεκροί από συγκρούσεις ανάμεσα αληταραδες γουρουνια ισλαμοφασιστες και στρατιώτες στη Συρια
Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για την Συρια, τις τελευταίες δυο μέρες, περίπου 180 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μάχες στη στρατιωτική βάση Γουαντί αλ Ντεΐφ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Δαμασκό και το Χαλέπι. Σύμφωνα με το Αποικιακο παρατηρητήριο, γουρουνια ισλαμοφασιστες μισθοφοροι των αποικιοκρατων από το Μετωπο Νουσρα, παρακλάδι της αλ-Κάιντα στη Συρία, κατέλαβαν τη βάση που βρίσκεται στο βασικό οδικό άξονα βορρά και νότου. Δυνάμεις της Συριας και του Προεδρου της Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχαν επιτυχημένα απωθήσει παρόμοιες επιθέσεις, στο παρελθόν, όμως αυτή τη φορά η επιχείρηση των αληταραδων ισλαμοφασιστών, στέφθηκε με επιτυχία, μετά από δυο χρόνια προσπαθειών. Αν και οι αριθμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από κάποιον άλλο φορέα, το Αποικιακό Παρατηρητήριο «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για την Συρια, αναφέρει πως στις τελευταίες μάχες σκοτώθηκαν 80 άτομα από την πλευρά των μισθοφορων ισλαμοφασιστών και 100 στρατιώτες του Λαου της Δημοκρατιας της Συριας. Αν και θλιβερό το γεγονός, οι αριθμοί αυτοί ωχριούν, μπροστά στο συνολικό αριθμό των θυμάτων, αυτού του ιμπεριαλιστικου αποικιοκρατικου πολέμου στη Συρία, που σύμφωνα ακομα με τον ξεφτιλοΟ.Η.Ε.των ιμπεριαλιστων αποικιοκρατων ανέρχονται σε περισσότερες από 200.000
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θάλεια Ματίκα για Διαβάτη: Δηλαδή στην Ελλάδα δεν μπορούμε να λέμε τίποτα;
Για την «κόντρα» ανάμεσα στην Χρυσούλα Διαβάτη και τον Σάκη Ρουβά μίλησε - μεταξύ άλλων - η Θάλεια Ματίκα, καλεσμένη σε πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου. «Είναι φοβερό το γεγονός ότι βγαίνει ένας άνθρωπος και θέλει να τοποθετηθεί γι'αυτό που τον πονάει, για τη δουλειά του, λέει ουσιώδη, απλά και πολύ σημαντικά πράγματα και γίνεται όλο αυτό. Δηλαδή στην Ελλάδα δεν μπορούμε να λέμε τίποτα; Μόνο βλακείες; Μίλησε για σημαντικά πράγματα, όπως η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ήταν προαποφισμένη να τα πει όλα αυτά» δήλωσε αρχικά, στην εκπομπή «Στα Καλά Καθούμενα», στηρίζοντας ανοιχτά τη συμπρωταγωνίστριά της, στην παράσταση «Δυο Γυναίκες Χορεύουν», Χρυσούλα Διαβάτη, Και συνέχισε: «Αρχικά έλεγε να μην βρεθεί καν στην εκδήλωση, αλλά την έπνιγε και ήθελε να τα πει. Δεν είχε σχέση με τον κύριο Ρουβά. Όλα αυτά τα είπε για τον κόσμο, όχι για τον εαυτό της, έχει κάνει την πορεία της, την καριέρα της».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μας δούλεψε όλους κανονικά! Πως ένας 17χρονος έγινε ο Μίλι Βανίλι της Γουολ Στριτ σε δύο 24ωρα
Ήταν Ιούλιος του 1989 όταν ο Φαμπ Μορβαν και ο Ρομπ Πιλάτους, τα δύο μέλη του συγκροτήματος Μίλι Βανίλι βρίσκονταν επί σκηνής και ερμήνευαν τον pop-funk ύμνο τους "Girl You Know It's True" και ο Νόμος του Μέρφι αποφάσισε να επιβεβαιωθεί. Η κασέτα του playback κόλλησε, το ρεφρεν αρχισε να επαναλαμβάνεται και η στιγμή πέρασε στην ιστορία της ποπ μουσικής ως ένα από τα πιο κλασσικά παραδείγματα απάτης. Αυτό συνέβη δύο μέρες στην ιστορία του χρήματος. Το New York Magazine δημοσίευσε πορτρέτο του πιο “σατανικά ευφυή 17χρονου που γνώρισε ποτέ το Κουίνς της Νέας Υόρκης”. Σύμφωνα με όσα στοιχειοθέτησε στο κείμενο της η συνάδελφος Τζέσικα Πρεσλερ, ο Μοχάμεντ Ισλαμ (ακόμη και το όνομα μοιάζει να είναι βγαλμένο από σεναριογράφο του NBC) είναι ένας ντροπαλός και σεμνός έφηβος που πριν καν ακόμη ενηλικωθεί κατάφερε να βγάλει περίπου 72 εκατομμύρια δολάρια, παίζοντας μετοχές κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμάτων.
Όλα αυτά συνέβησαν δύο μέρες πριν. Σήμερα όμως γράφεται μια άλλη ιστορία. Από εχθές στο timeline μου μικρές, συμπαθητικές αναρτήσεις προειδοποιούσαν για μια ακόμη μεγάλη απάτη που στήθηκε εις βάρος των media που αγωνιουν για τη Μεγάλη Ειδηση. Το Business Insider προσπάθησε να μάθει αν τα 72 εκατομμύρια ισχύουν, δεν το κατάφερε -βέβαια το BI τον είχε ήδη μοσχοπουλήσει σαν διάνοια χρηματιστηριακή κάποιους μήνες πριν αλλά προφανώς το ξέχασε γιατί έτσι το συμφέρει. Το Gawker ψαχούλεψε λίγο παραπάνω και πάλι δεν κατάφερε να ταυτοποιήσει τον "Μο" με τον πακτωλό χρημάτων που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κέρδισε και επιτέλους, η New York Observer κατάφερε να κλείσει μια μικρή συνεντευξη με τον Μοχάμεντ και τον φίλο του Νταμίρ για να βάλει τα δολάρια (που προφανώς δεν υπάρχουν) στη θέση τους. Αυτό είναι το απίθανο απόσπασμα αμαρτίας εξομολογουμένης.
Observer: Πως ήρθατε σε επαφή με τη δημοσιογράφο του New York magazine; Μοχάμεντ Ισλαμ: Ο πατέρας ενός φίλου μου εργάζεται εκεί και έδωσε το τηλέφωνο μου στη δημοσιογράφο. Τότε εκείνη (η Τζέσικα Πρέσλερ) με κάλεσε και κανονίσαμε τη συνάντηση. Observer:Φέρεσαι να ισχυρίστηκες ότι έχεις κερδίσει χρηματικό ποσό που αγγίζει τα οκτώ ψηφία. Ισχύει; Μοχάμεντ Ισλαμ: Όχι, δεν είναι αλήθεια. Observer: Υπάρχει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ποσό; Έχεις επενδύσει σε κάτι, έχεις κερδίσει κάτι, οτιδήποτε; Μοχάμεντ Ισλαμ: Όχι. Observer: Οπότε είναι όλα ένα ολοκληρωτικό ψέμα; Μοχάμεντ Ισλαμ: Ναι.
Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο που πιστεύει ότι όλα αυτά είναι μια υπερβολική επίθεση απέναντι στην ακεραιότητα και το ήθος της, το πορτρέτο του Μοχάμεντ Ισλαμ δεν δήλωνε μια πραγματικότητα αλλά ήταν μια ακόμη ιστορία που φύτρωσε στο Μεγαλο Μήλο. “Άλλωστε ήταν μέρος του αφιερώματος “Λόγοι για να αγαπήσεις την Νέα Υόρκη. Το New York Magazine δεν είναι και κανένα οικονομικό φύλλο” είπε, ρίχοντας ακόμη περισσότερο ηλιέλαιο στη φωτιά. Θιασώτης μάλλον η ίδια της φιλοσοφίας του συνεντευξιαζόμενου που είπε "δεν κερδίζεις, αν δε χάσεις. Ο μεγαλύτερος δάσκαλος για να πας μπροστά είναι η χασούρα!" η Πρέσλερ σήμερα είναι κρεμασμένη στα πρωτοσέλιδα της βλακείας σαν ακόμη ένα θύμα απάτης από έφηβους τρολ που διασκεδάζουν την ανία τους σερβίροντας στους ορεξάτους φιλάργυρους ιστορίες γεμάτες από μουχλιασμένα φίκια και ξεφτισμένες μεταξωτές κορδέλες. Ο Μοχάμεντ εχθές δεν κοιμηθηκε στο σπίτι του. “Ο πατέρας μου θέλει να με διώξει από το σπίτι, δεν του αρέσει να λέω ψέμματα στον κόσμο” είπε. Είναι ένας πολύ καλύτερος επίλογος στην ιστορία του από εκείνον που γράφτηκε τον Ιούλιο του 1989 και έκλεισε άδοξα το 1998 -όταν ο Πιλάτους πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Κορίτσια και αγόρια, δικό σας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αμερικανός Διαδηλωτής: "Go SYRIZA!"
Πορεία ενάντια στην αστυνομική βία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον. Αμερικανός διαδηλωτής έκανε παρέμβαση και είπε πως η Ελλάδα αποτελεί έμπνευση για τους διαδηλωτές
Δεκέμβριος 16 2014 08:58
Την συμπαράστασή τους στον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν Αμερικανοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στην μεγάλη πανεθνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Ουάσιγκτον. Πώς συσχέτισαν τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ με την κατάσταση στην Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή. Το ενδιαφέρον τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα εξέφρασαν Αμερικανοί διαδηλωτές, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του τηλεοπτικού συνεργείου του New Greek TV στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον DC. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μέλους της τροτσικιστικης Διεθνούς Σοσιαλιστικής Οργάνωσης, Μάικλ Σταρκ, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συσχέτισε τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα με τις αντίστοιχες στις ΗΠΑ. Η τροτσικιστικη Διεθνη Σοσιαλιστικη Οργανωση λειτουργει με βαση τον εισοδισμο ιδρυοντας φραξιες σε αλλα κομματα. "Πάμε Σύριζα. Είμαι εμπνευσμένος από τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και μαθητών ενάντια στην λιτότητα. Η Ελλάδα είναι μια έμπνευση για τον αγώνα εδώ.", ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια, ο Σταρκ αναφέρθηκε στην Χρυσή Αυγή, για την οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί "εργαλείο του συστήματος". "Μπορείτε να δείτε ότι τα αφεντικά χρησιμοποιούν παντού τους ίδιους μηχανισμούς. Όπως για παράδειγμα υποστηρίζουν την Χρυσή Αυγή, η οποία συνδέεται με την αστυνομία. Το ίδιο σύστημα που παράγει φυλετική προκατάληψη και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να διαιρέσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους. Αυτόν τον αγώνα δίνουμε και εδώ (στην Αμερική) συνεπώς μας εμπνέουν οι αγώνες της Ελλάδας".
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επανασύνδεση ρεύματος από την Περιφέρεια διεταξε η Ρενα Δουρου κατόπιν ρύθμισης με τη ΔΕΗ
Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται και τι απαντά το ΥΠΕΚΑ στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής και της Ρένας Δούρου για την ηλεκτροδότηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων
Δεκέμβριος 16 2014 11:32
Τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού αναλαμβάνει άμεσα η Περιφέρεια Αττικής. Το νέο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» έχει ενταχθεί στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό που κατατέθηκε τον Οκτώβριο και προβλέπει την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα. Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας. Έτσι, η Περιφέρεια Αττικής, με συναίσθηση της κοινωνικής της ευθύνης, προχωρά στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»”.
Οι αρχές του προγράμματος 1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης. 2. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο – στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. 3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής. 4. Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου 2. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών. Δικαιολογητικά Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ). 2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. 4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του. 5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής
Oι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στα γραφεία Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) τα οποία παρατίθενται παρακάτω: 1)Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λ. Αλεξάνδρας 196, Τ.Κ 115 21 τηλ. 213 1600 326, -334, -346, -333, -336 -322, -340 2)Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ελευθερίου Βενιζέλου 273 & Σόλωνος 133, Καλλιθέα Τ.Κ 176 74 τηλ. 213 210 12 57 , 213 210 12 46 3)Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λ.Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή Τ.Κ 153 42 Τηλ. 213 2100 563 , 213 2100 587 4)Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω Τ.Κ 122 43 Τηλ. 213 2100 956, 213 2100 950 5)Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς Τ.Κ 185 32 Τηλ. 213 160 18 21, 213 160 18 44 6)Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εθνικής Αντιστάσεως 80, Ελευσίνα, Τ.Κ 192 000 Τηλ. 213 160 13 48 , 213 160 13 38 7)Περιφερειακή Ενότητα Aνατολικής Αττικής Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 17 χλμ. Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη Τ.Κ 153 51 Τηλ. 213 200 5272 , 213 200 , 213 200 52 49 8) Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημοσθένους 1, Πειραιάς Τ.Κ 185 31 Τηλ. 213 16 18 524, 213 16 18 567 Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε : Στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής τηλ. 1539 Δ/νση Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Οργάνωσης (Τμήμα Ενημέρωσης του Πολίτη) Λ.Συγγρού 80-88, 3 όροφος (Γραφείο 302), Στάση Μετρό Fix Τηλ. 213 20 65 116, 213 20 65 023, 213 20 65 014, 213 20 65083
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο εδώλιο 35 οπαδοί της Μπεσίκτας για απόπειρα πραξικοπήματος
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014, 14:41
Εχει παλαβωσει πλεον τελειως ο Ερντογαν!!!
Η δίκη 35 μελών της οργάνωσης των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, τα οποία κατηγορούνται επισήμως ότι θέλησαν να ανατρέψουν την νεοσυντηρητικη ισλαμοφασιστική κυβέρνηση κατά την εξέγερση του 2013, άρχισε σήμερα ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της πόλης. Η εισαγγελία κατηγορεί τους οπαδούς της Μπεσίκτας, οι οποίοι αποκαλούνται «Τσαρσί», ότι συγκρότησαν μια εγκληματική συμμορία για να πραγματοποιήσουν απόπειρα πραξικοπήματος και ζητεί να τους επιβληθούν ποινές ισοβίων. Οι κατηγορούμενοι, συμφωνα με το κατηγορητηριο, οι οποίοι δεν είναι προφυλακισμένοι, επιχείρησαν να διαδώσουν μια εικόνα (για τα γεγονότα) παρόμοια με αυτή των «αραβικών ανοίξεων» που σπονσοραρανε οι αμερικανοι, προμηθεύοντας τον ξένο Τύπο με φωτογραφίες συγκρούσεων με στόχο να ανατρέψουν με παράνομα μέσα τη νόμιμη κυβέρνηση της Τουρκίας. Πολυάριθμοι οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους και επιτηρούνται από αστυνομικές δυνάμεις.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- Το να πάρουν άδεια από τη φυλακη οι χρυσαυγιτες για να ψηφίσουν έχει μια λογική. Με φοβίζει πάρα πολύ όμως ότι αυτό συνδιάζεται με το ότι σήμερα μπήκε στο αρχείο αγνώστων δραστών η επίθεση στο Συνεργείο. Ελπίζω οι "αντισυστημικοί" να μην κάναν τίποτα συμφωνίες με το Σαμαρά
Σχολιο.- Το παραδοξο να μην πιστευουν στη δημοκρατία και θέλουν να ψηφίσουν για τον πρόεδρο της μόνο εγώ το βλέπω ή οχι ?
Σχολιο.- Και εγένετο 180!
Σχολιο.- Οι αντισυστημικοί; Κοίτα να δεις ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί λέμε «Μπάτε σκύλοι αλέστε» ;
Η περίοδος της φραγκοκρατίας (13ος-16ος αιώνας) υπήρξε καταλυτική για την δημιουργία της εν λόγω φράσης. Οι Φράγκοι έκαναν τόσα μαρτύρια στους κατοίκους, ώστε οι Έλληνες τους βάφτισαν Σκυλόφραγκους. Ό, τι είχαν και δεν είχαν τους το έπαιρναν, κυρίως όμως ενδιαφερόντουσαν για το αλεύρι, που ήταν απαραίτητο για να φτιάχνουν ψωμί. Μια ημέρα οι Φράγκοι εισέβαλαν σε ένα μύλο και απαίτησαν από το μυλωνά να τους αλέσει όλο το σιτάρι που υπήρχε εκεί, με την υπόσχεση ότι θα του πλήρωναν τα αλεστικά. Ο μυλωνάς Γιάννης Ζήσιμος όμως, ήταν γνωστός για το θάρρος και την εξυπνάδα του. Απάντησε ότι δεν μπορεί να αλέσει μόνος του τόσες οκάδες σιτάρι και έτσι οι στρατιώτες προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθούσαν. Ο Ζήσιμος τότε τους πέρασε στο μύλο και τους είπε δήθεν ευγενικά «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε». Ύστερα τους κλείδωσε μέσα κι έβαλε φωτιά στο μύλο. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Από τότε έμεινε ο λόγος του σαν παροιμιώδης έκφραση, αν και σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως το πρώτο μισό της φράσης (μπάτε σκύλοι αλέστε) για να δηλώσει το «ξέφραγο αμπέλι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα, το 1974, πέθανε ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης, σε ηλικία 90 χρονών. Είχε γεννηθεί το 1884, στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας. Εκτός του ότι είναι ο πιο επιφανής συμπατριώτης όλων όσοι καταγόμαστε από την Ανατολική Ρωμυλία, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι και ο αυθεντικότερος προλεταριακός ποιητής της χώρας μας. Πολλοί φίλοι πόσταραν σήμερα στίχους του μεγάλου μας ποιητή. Εμείς θα αναφερθούμε σε ένα πιπεράτο περιστατικό, όπως μας το 'χε διηγηθεί σύντροφος που δεν ζει πια, για το πώς πρωτο-συνάντησε τον Βάρναλη: Κοντά στο κέντρο της Αθήνας, σε αστικό λεωφορείο, μεσούσης της δικτατορίας του '67, ένας άγνωστος, ψηλόλιγνος γέρος κάθεται κοντά στο παράθυρο και κοιτάζει έξω. Χυμώδης νεαρά ύπαρξη βαδίζει στο απέναντι πεζοδρόμιο και ο γέρος με στεντόρεια φωνή ανακράζει: «Ποπό, μια κωλάρα!» Κάποιοι επιβάτες του λεωφορείου δυσαρεστούνται, κάποιοι του κάνουν παρατήρηση, αυτός όμως, χωρίς να δίνει σημασία, επαναλαμβάνει: «Ποπό, μια κωλάρα!» Κάποιοι σηκώνονται για να κινηθούν εναντίον του, οπότε παρεμβαίνει ως από μηχανής θεός ο εισπράκτορας (τότε υπήρχε ακόμη αυτό το επάγγελμα): «Σας παρακαλώ, μην τον παραξηγείτε τον ηλικιωμένο κύριο. Είναι σχεδόν εντελώς κουφός και δεν ελέγχει τον τόνο της φωνής του! Αν και οι περισσότεροι δεν φαίνεται να τον ξέρετε, σας λέω ότι πρόκειται για τον μεγάλο μας ποιητή Κώστα Βάρναλη!» Ο μπαρμπα-Κώστας εξακολουθούσε να κοιτάζει έξω απ' το τζάμι του παραθύρου του λεωφορείου... Ο Βάρναλης, εκτός όλων των άλλων, ήταν και γνωστός ως χειμερινός κολυμβητής και ως φανατικός λάτρης του γυναικείου φύλου...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό και συμμετέχουν ενεργά στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι που διοργανώνει ο 105,5 Στο Κόκκινο, το ΚΕΘΕΑ, η Αλληλεγγύη για Όλους, το Συντονιστικό Κοινωνικών Ιατρείων-Φαρμακείων Αττικής και η ΑΔΕΔΥ .
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 9:00 μ.μ, η παράσταση «Μπεεε» θα αφιερωθεί σε αυτό το σκοπό ενώ παράλληλα θα συγκεντρωθούν φάρμακα * σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο φουαγιέ του Ι.Μ.Κ. Η Σπείρα Σπείρα μπαίνει στον δέκατο πέμπτο λειτουργίας της. Με εξαιρετικές κριτικές και πάρα πολλά χρέη. Απελπισμένη κραυγή απελπισίας που εκφράζει το παλλαϊκό αίσθημα της μουσικοχορευτικής της παράδοσης η κραυγή «ΜΠΕΕΕΕ!!!» Θέαμα ποικιλιών, μουσική, τραγούδια και νούμερα ενός κόσμου που χάνεται κι ενός κόσμου που γεννιέται στα βαλτόνερα της κρίσης και στο φως της πιθανότητας ότι θα επιζήσουμε τραγουδώντας. Το εκκεντρικό τρίο που τα ‘σπασε πέρσι ξανάγραψε με τον πήχη ακόμα ψηλότερα, με τα πνεύματα του Λάμπρου Κωνσταντάρα, της Ταϋγέτης και της Σαπφούς Νοταρά συνεπίκουρα. Με επικλήσεις δέκα αριστερών ιερέων και του ίδιου του πάπα της Ρώμης και με συνεργασία μεγάλων καλλιτεχνών της ντόπιας και διεθνούς σκηνής εκτός από τον κύριο Κραουνάκη, τον κύριο Άρη Βλάχο και τους απογειωμένους εργάτες καλλιτέχνες της Σπείρας, πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες και άτομα της δημόσιας ζωής θα συνεπικουρούν στην κάθε βραδιά, χωρίς να αποκαλύπτονται από τα πριν. Μουσική έγραψαν οι κύριοι Σταμάτης Κραουνάκης και Άρης Βλάχος. Κείμενα έγραψαν οι κύριοι Δημήτρης Μανιάτης, Φώτης Μιχαλόπουλος και Σταμάτης Κραουνάκης.
Τιμή εισιτηρίου 12€ Κρατήσεις με sms για τους ακροατές του 105,5 Στο Κόκκινο Γράφετε 1055 αφήνετε κενό, τη λέξη ΚΡΑΟΥ, ονοματεπώνυμο, ημέρα, αριθμό εισιτηρίων και αποστολή στο 54045. Από φέτος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φτάνει Προαστιακός Σιδηρόδρομος: Στη Γραμμή προς Πειραιά, Σταθμός Ταύρος και 5 λεπτά με τα πόδια. Όλα τα μετρό συναντιούνται με τον Προαστιακό. *Φάρμακα: αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιορτή αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι
Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης διοργανώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου με τους Imam Baildi την Κυριακη στις 21 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου. Ο δήμος καλεί τους δημότες να είναι όλοι εκεί,προσφέροντας τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη και παιχνίδια, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Παγώνει» από την Περιφέρεια Αττικής η πώληση του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ
«Παγώνει» εκ νέου, με προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής, η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Κρίνοντας ότι είναι χαμηλό το ύψος του τιμήματος της σύμβασης παραχώρησης σε εταιρεία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη Δευτέρα (15.12.2014) ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, με κατάθεση εγγράφων, να αναθεωρηθεί η απόφαση του Στ' τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανοίγει το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Ζ΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (πράξη 197/2014) βάσει της οποίας δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην Lamda Development της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Στ' ΄Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ΄κλιμακίου , αίροντας τα νομικά εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση. Έτσι, τώρα παρεμβαίνει η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου κατά της υπ' αριθμ. 3800/2014 απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βούλησή της «να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ. μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού». Κατέθεσε στο Ελεγκτικό συνέδριο συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, «το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως τότε έτσι και τώρα, ο φασισμός δεν θα περάσει!
Αντιφασίστας πολιτοφύλακας μπροστά από το μνημείο του Σάβουρ Μογκίλα, στο Ντονμπάς. Το μνημείο, που είχε ανεγερθεί στη μνήμη των μαχητών του Κόκκινου Στρατού που έπεσαν πολεμώντας τους ναζί εισβολείς στα 1941-45, καταστράφηκε από τον νεοφασιστικό στρατό του Κιέβου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Στουρναρας παιζει με τη σταθεροτητα. Οι απαραδεκτες δηλωσεις του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναστατωση από μια ψοφια γατα στο Νοσοκομειο «Γιωργος Γεννηματας». Στο εστιατοριο των γιατρων, διπλα στα μαγειρεια των ασθενων.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιδιωτικες σχολες παλι για καπετανιους και μηχανικους
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυμα καταθεσης πινακιδων ΙΧ. 50.000 μεχρι στιγμης, πιθανον να ξεπερασουν τις 135.000 που βγηκαν περυσι από την κυκλοφορια. Τα παραλογα τελη και τεκμηρια δημιουργουν τις ουρες στις εφοριες. Μεγαλη απωλεια εσοδων, πανω από 50.000.000, φοβουνται στο υπουργειο Οικονομικων. 1.000.000 αυτοκινητα εχουν ακινητοποιηθει από το 2010
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρειαζομαστε 9.500.000 τωρα, ζητουν ζηταει ο Φορτσακης από το Εθνικο Καποδιστριακο Πανεπιστημιο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνης κατακραυγη κατά του ισλαμοφασιστα Ερντογαν για το πογκρομ κατά των δημοσιογραφων και το κλεισιμο της ισλαμικης εφημεριδας Ζαμαν που προσκειται στον ισλαμοφασιστα Γκιουλεν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με λουκετο κινδυνευει το ΕΚΠΑ. «Φερτε πισω τους διοικητικους». Συμβολικη αλυσιδα υπερασπισης του Πανεπιστημιου σχηματισαν ο πρυτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Φορτσακης και οι διοικητικοι υπαλληλοι που κατεβαινουν σε απεργια καθως ληγει το οκταμηνο της διαθεσιμοτητας. Μαλιστα ο Πρυτανης κατηγγειλε ότι το Πανεπιστημιο κινδυνευει να βαλει λουκετο το δευτερο εξαμηνο του 2015 λογω υποχρηματοδοτησης, ζητησε επανοδο των διοικητικων υπαλληλων που είναι σε κινητικοτητα και διαθεσιμοτητα και μεταταξη στο ΕΚΠΑ υπαλληλων, όπως οι καθαριστριες του υπουργειου Οικονομικων, που εχουν βγει σε διαθεσιμοτητα από αλλους φορεις του δημοσιου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περιφερεια Αττικης, προγραμμα «ηλεκτρικο ρευμα για ολους». Μερες που είναι, η Περιφερεια επιδοτει με ποσο εως 360 ευρω την επανασυνδεση ρευματος σε ευπαθεις καταναλωτες της ΔΕΗ.
Βοηθημα Δουρου για επανασυνδεση ρευματος με ρυθμιση ΔΕΗ. Η Περιφερεια προτιθεται να καλυψει με 360 ευρω ανα οικογενεια τις οφειλες στη ΔΕΗ ώστε να υπαρξει επασυνδεση με το ρευμα πριν τις γιορτες. Προυποθεση να εχει γινει ρυθμιση της οφειλης τους με τη ΔΕΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισθοι πεινας. Στο 50% το «τσεκουρωμα» στον ιδιωτικο τομεα συμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Η υψηλη ανεργια και τα μνημονια με τις αντιδραστικες παρεμβασεις που εγιναν στην εργατικη νομοθεσια (μειωση κατωτατου μισθου, ατομικες συμβασεις, καταργηση μετενεργειας) «ευθυνονται» για την δραματικη μειωση των μισθων στον ιδιωτικο τομεα με αποτελεσμα να δημιουργηθει η γενια των 300 ευρω.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεος κινδυνολογος ο Στουρναρας ξεπερασε κάθε οριο κατατρομοκρατησης του λαου μας
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να φορολογουνται αγρια οσοι βγαζουν λεφτα στο εξωτερικο. 400.000.000 ευρω εβγαλαν εξω 3 εφοπλιστες μεσα σε μια βδομαδα
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ρωσοι θελουν δικο τους διαστημικο σταθμο. Σε μια περιοδο εντασης στις σχεσεις της Μοσχας με τη Δυση η ρωσικη διαστημικη υπηρεσια επιβεβαιωσε ότι εξεταζει το ενδεχομενο κατασκευης ρωσικου εθνικου διαστημικου σταθμου. Η Ρωσια ενδεχεται να αποσυρθει από τον Διεθνη Διαστημικο Σταθμο (ISS), σε μια περιοδο που η αμερικανικη NASA εχει πλεον τιναξει τα πεταλα, και ο εφοδιασμος του ΔΔΣ γινεται με ρωσικα διαστημοπλοια. Με λιγα λογια, ελος για την αμερικη το διαστημα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ομόφωνα «όχι» στην εκλογή ΠτΔ από τους ΑΝΕΛ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Την αρνητική τους θέση στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα επανέλαβαν όλοι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, σήμερα το απόγευμα, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού». Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, κάλεσε τους βουλευτές «να μην πιστεύουν τα φερόμενα ευρήματα», και εκτίμησε ότι οι έρευνες χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης προς τους βουλευτές. «Εάν δεν εκλεγεί τελικά Πρόεδρος τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά» είπε ο κ. Καμμένος. Επίσης στη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα «θα πάει μέχρι τέλους, θα είναι και στις τρεις ψηφοφορίες», ενώ αποφασίστηκε να ανεβάσουν τους τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ, που επικαλείται, χωρίς να κατονομάκει το ΑΜΠΕ, ανέφερε ότι «στο κάδρο» της κριτικής μπαίνει πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι θέσεις του για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τα εθνικά θέματα». Τέλος, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκτίμησαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολυκομματική και όχι δικομματική, υπό την έννοια της δημιουργίας φυγόκεντρων δυνάμεων στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά, και τη συμμετοχή νεοεκλεγμένων στελεχών τους σε κυβερνητικό σχήμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ζει
Τι έγινε αλήθεια ο Ανδρέας Βγενόπουλος; Τι έγινε ο ισχυρός άντρας που έβγαινε στις τηλεoράσεις και σφυροκοπούσε τα κόμματα και το πολιτικό κατεστημένο, που σήκωνε το δάχτυλο το περιπεπλεγμένο με τη χρυσή αλυσίδα φετίχ, για να δείξει τους φταίχτες; Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσφατο ενσταντανέ του Βγενόπουλου να ανάβει το πούρο του. Ακόμη και η Wikipedia, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια των χρηστών του διαδικτύου, σταμάτησε να ενημερώνει το λήμμα με το όνομά του σα να έχει πεθάνει κάπου εκεί το 2010. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι νεκρός. Ζει και απόδειξη είναι ότι συνεχίζει να μηνύει όποιον γράφει κάτι γι αυτόν που ξεφεύγει από τις αγιογραφίες στις οποίες είχε συνηθίσει. (Αχ κύριε Βγενόπουλε, το λάθος δεν ήταν οι αγιογραφίες, το λάθος ήταν ότι τις πιστεύατε και σεις που τις παραγγέλνατε). Ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις σε Κυπριακά κανάλια προσπαθώντας να αντιστρέψει το κλίμα που τον εμφανίζει να συνδέεται με την καταστροφή της Κυπριακής Οικονομίας. Οι Κυπριακές Αρχές έχουν ζητήσει την δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, το πόρισμα της Κυπριακής Βουλής τον εμφανίζει ως τον άνθρωπο που χρησιμοποίησε το κυπριακό χρήμα για να δώσει δάνεια σε φίλους και ανθρώπους που σχετίζονταν με δικές του επιχειρήσεις στην Ελλάδα και μία έκθεση της Ανακριτικής Ομάδας της Αστυνομίας που συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο διαπιστώνει πως διέπραξε σωρεία αδικημάτων με βάση και τον ελληνικό νόμο (διαβάστε σχετικά εδώ) Το ερώτημα λοιπόν είναι τι κάνει η Ελλάδα; Η υπόθεση του Βγενόπουλου είχε ανοίξει με τα ντοκουμέντα που κατέθεσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου Δημήτρης Τσιρώνης. Με βάση τα ντοκουμέντα αυτά αλλά και δύο πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Βγενόπουλος εμφανιζόταν να δίνει δάνεια σε δικούς του ανθρώπους χωρίς εγγυήσεις. Πολλοί από αυτούς με τα δάνεια αγόραζαν μετοχές εταιρειών του Ομίλου MIG του Βγενόπουλου. Έτσι εμφανιζόταν ένας επενδυτικός οργασμός που δεν ήταν τίποτα άλλο από αέρας κοπανιστός. Η MIG εμφανιζόταν ως κολοσσός, αλλά οι επενδύσεις προέρχονταν από δάνεια Τραπεζών που σχετίζονταν με τη MIG. Οι έρευνες εντόπισαν δάνεια με ειδικούς όρους πέρα από κάθε τραπεζική νομιμότητα, δάνεια χωρίς εγγυήσεις και φυσικά κόκκινα δάνεια. Ο Εισαγγελέας εφετών κύριος Μωραιτάκης, έκλεισε ωστόσο την υπόθεση καλώντας ως μάρτυρα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Τον άνθρωπο δηλαδή που θα έπρεπε επίσης να ερευνηθεί δικαστικά μαζί με το Βγενόπουλο αφού δεν πήρε μέτρα εναντίον του ως υπεύθυνος του ελεγκτικού μηχανισμού και παρότι οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος είχαν εντοπίσει το τι γινόταν. Ο κύριος Μωραιτάκης ίσως απολογηθεί στον Άρειο Πάγο γι αυτό το κλείσιμο της υπόθεσης, η οποία ξανάνοιξε μετά από αναφορά που έκανα στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας και νέα στοιχεία. Μία ακόμη δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς για τον Βγενόπουλο, μετά από δημοσιεύματα του HOT DOC για τη δράση Βγενόπουλου. Ωστόσο ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνεχίζει να μας μηνύει γιατί δημοσιοποιούμε πράγματα για τα οποία ελέγχεται. Τι γίνεται όμως με αυτές τις έρευνες; Το πόρισμα της Κυπριακής Αστυνομίας το οποίο επίσης θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία, δεν δίνει περιθώριο να μην προχωρήσει η υπόθεση. Είναι ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα να προχωρήσει σε βάθος ή να χαθεί στις ευθύνες μεταξύ Ελληνικών και Κυπριακών Αρχών. Η εισαγγελία οφείλει να προχωρήσει στον έλεγχο όλων των κόκκινων δανείων και των δανείων που δόθηκαν με ιδιαίτερους και επισφαλείς όρους σε εταιρείες και πρόσωπα από τον Βγενόπουλου. Έχει υποχρέωση επίσης να ερευνήσει αν η δανειοδότηση της MIG από την Τράπεζα συμφερόντων της MIG και του Βγενόπουλου, οδήγησε σε χειραγώγηση του επενδυτικού κοινού το οποίο έβλεπε τον όμιλο MIG να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 5 δις ευρώ, αγνοώντας πως μεγάλο τμήμα του ποσού αυτού ήταν μια ψευδής εικόνα αφού υπήρχε κυκλοφορία χρήματος από την μια τσέπη στην άλλη. Η εισαγγελία οφείλει να κάνει ό,τι έκανε και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δηλαδή να εξετάσει όλα τα δάνεια, διαφορετικά θα έχει δύο μέτρα και σταθμά. Επίσης οφείλει να παραβλέψει το ψευδές δίλημμα αν τα δάνεια ικανοποιούνται ή όχι και να προχωρήσει στον έλεγχο όσων έγιναν και αν υπήρξαν παραβάσεις κατά την πραγμάτωσή τους. Διαφορετικά θα είναι σαν να λέμε πως αν ένας δολοφόνος αποπειραθεί να σκοτώσει κάποιον αλλά αποτύχει, δεν υπάρχει λόγος δίωξής του αφού το θύμα δεν πέθανε. ΥΓ: Κύριε Βγενόπουλε μην κάνετε άλλες μηνύσεις. Σύμφωνα με το νόμο αυτές θα εκδικαστούν αφού πρώτα δικαστείτε εσείς. Και θα δικαστείτε. Επίσης μην μας στέλνετε εκπροσώπους με αίτημα να συμβιβαστούμε. Πρέπει να καταλάβετε πως η λέξη «συμβιβασμός» για μας φτάνει ως το τάβλι. Όχι τη δημοσιογραφία.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16χρονος επιζώντας: Υποδυόμουν τον νεκρό. Ένας ταλιμπάν έψαχνε κάτω από τα θρανία και πυροβολούσε παιδιά
Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία ενός 16χρονου, που γλίτωσε από την αιματηρή επίθεση ταλιμπάν σε σχολείο του Πακιστάν, με θύματα τουλάχιστον 141 ανθρώπους
«Ένας από τους Ταλιμπάν φώναξε: "υπάρχει μία ομάδα παιδιών που κρύβεται κάτω από τους πάγκους, πηγαίνετε να τα βρείτε"» για να τα εκτελέσετε, αφηγείται—ενώ βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση τρόμου—ένας έφηβος που γλίτωσε από την επίθεση των ισλαμιστών κομάντο εναντίον ενός σχολείου στο Πακιστάν με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 141 ανθρώπων. Κλινήρης στο νοσοκομείο Lady Reading στο Πεσάβαρ, τη μητρόπολη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ο Σάκρουκ Χαν, 16 ετών, λέει ότι παρακολουθούσε ένα μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στο αμφιθέατρο του σχολείου του, όπου συχνάζουν παιδιά ηλικίας 10 έως 20 ετών, όταν μία ομάδα Ταλιμπάν, με στρατιωτικές στολές, εισέβαλε σήμερα το πρωί. «Κάποιος αμέσως μας φώναξε να ξαπλώσουμε στο πάτωμα και να κρυφτούμε κάτω από τα θρανία» λέει ψιθυριστά, συγκλονισμένος από την επίθεση, μια από τις πιο πολύνεκρες στην ιστορία του Πακιστάν. Οι δράστες στη συνέχεια φώναζαν «Ο Θεός είναι μεγάλος» προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των παιδιών. «Έπειτα ένας από τους Ταλιμπάν φώναξε: "υπάρχουν παιδιά κρυμμένα κάτω από τους πάγκους πηγαίνετε να τα βρείτε"» για να τα σκοτώσετε, αφηγείται ο έφηβος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Σάκρουκ, που έχει ύψος σχεδόν 2 μέτρα, είχε ξαπλώσει στο πάτωμα και υποδυόταν τον νεκρό. Είδε έναν άνδρα με μαύρες μπότες να τον προσεγγίζει. Ήταν ένας Ταλιμπάν που αναζητούσε τα παιδιά κάτω από τους πάγκους. Έπειτα ένας τρομοκράτης τον πυροβόλησε στα 2 του πόδια, ακριβώς πάνω από το γόνατο. Το παιδί δαγκώθηκε από τον πόνο. «Σήκωσα τη γραβάτα μου και την έβαλα στο στόμα μου για να μην φωνάξω. Ο άνδρας με τις μπότες συνέχισε να πυροβολεί τα παιδιά. Και εγώ ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος με τα μάτια κλειστά και περίμενα να με ξαναπυροβολήσει», τονίζει ο ίδιος. «Το σώμα μου έτρεμε, αντίκρισα τον θάνατο από τόσο κοντά, δεν θα ξεχάσω ποτέ τις βαριές εκείνες μαύρες μπότες, ήταν σαν ο ίδιος ο θάνατος να με είχε βρει» συνεχίζει τρέμοντας. Αφού σκότωσαν τουλάχιστον 130 ανθρώπους, οι Ταλιμπάν έφυγαν από το αμφιθέατρο του σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών, όπως επίσης και πολιτών. Όταν έφυγαν, «εγώ παρέμεινα ξαπλωμένος στο πάτωμα για μερικά λεπτά. Έπειτα προσπάθησα να σηκωθώ όμως έπεσα και πάλι κάτω εξαιτίας των τραυμάτων μου» λέει ο Σάχρουκ, ενώ ο πατέρας του, ένας έμπορος, τον παρηγορεί. «Σύρθηκα έως τη διπλανή τάξη. Ήταν φοβερό! Η βοηθός της δασκάλας ήταν εκεί, καθόταν στην καρέκλα της, από το σώμα της ανάβλυζε αίμα ενώ καιγόταν». «Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου ήμουν ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι» στο νοσοκομείο Lady Reading, όπου το προσωπικό απευθύνει έκκληση στον πληθυσμό να δώσει επειγόντως αίμα με στόχο τη διάσωση των τραυματιών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σκοταδισμός Ερντογάν, συλλήψεις δημοσιογράφων – φίμωση διανοουμένων
Ο πόλεμος εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν με τον αντίπαλό του, Φετουλάχ Γκιουλέν, κλιμακώνεται, απογυμνώνοντας το αυταρχικό πρόσωπο του Τούρκου πρωθυπουργού και τις σκοταδιστικές μεθοδεύσεις του ενάντια σε κάθε μορφή αντίδρασης. Σε μια ακόμη προσπάθεια φίμωσης των ΜΜΕ, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε χθες εφόδους στα γραφεία Μέσων Ενημέρωσης που φέρονται να υποστηρίζουν τον Γκιουλέν και συνέλαβε 24 άτομα, μεταξύ των οποίων τον διευθυντή της εφημερίδας Zaman και πρώην διοικητές της αστυνομίας. Ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 31 άτομα με την κατηγορία της «σύστασης τρομοκρατικής ομάδας», πλαστογραφία και συκοφαντία. Σε πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο διευθυντής της Zaman, Εκρέμ Ντουμανλί, φαίνεται να χαμογελάει και να διαβάζει το ένταλμα της αστυνομίας προτού μεταφερθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας με το προσωπικό της να τον χειροκροτεί από τα μπαλκόνια. «Αφήστε εκείνους που έχουν διαπράξει εγκλήματα να φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε», δήλωσε τη στιγμή της προσαγωγής του, ενώ εκατοντάδες άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται η Zaman κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν: «Ο ελεύθερος Τύπος δεν μπορεί να φιμωθεί» και «Η Τουρκία είναι υπερήφανη για σένα». Εφοδοι πραγματοποιήθηκαν και στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού ομίλου Samanyolu, όπου συνελήφθη ο πρόεδρος, Χινταγέτ Καρατζά. «Είναι εικόνα ντροπής αυτή για την Τουρκία» σχολίασε ο Καρατζά, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, στην Τουρκία του 21ου αιώνα αυτή είναι η αντιμετώπιση που έχει ένας όμιλος ΜΜΕ με δεκάδες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και περιοδικά». Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και παραγωγοί και εργαζόμενοι σε δραματικές σειρές του τηλεοπτικού δικτύου, η μία με θέμα τη δράση μιας ομάδας αστυνομικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και η άλλη πραγματεύεται τη ζωή σε μια περιοχή όπου έχουν επαναστατήσει οι Κούρδοι.
Αντιδράσεις
Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και πρώην αστυνομικοί διοικητές: ένας από αυτούς είναι ο Τουφάν Εργκιουντέρ, πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής στην Κωνσταντινούπολη, και άλλοι τρεις αξιωματικοί. Υπουργοί της κυβέρνησης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις εφόδους αλλά ο υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουετζίνογλου είπε ότι «όποιος κάνει κάτι κακό, πληρώνει το τίμημα», μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ. Η αντιπολίτευση από την άλλη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας». Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο της κόντρας μεταξύ Ερντογάν και Γκιουλέν, δύο ανθρώπων που υπήρξαν στενοί σύμμαχοι για να πετύχουν την «αποκαθήλωση» του στρατού και στη συνέχεια βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει επικίνδυνα τα τελευταία δύο χρόνια περίπου με αποκορύφωμα την εμπλοκή στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν σε σκάνδαλα διαφθοράς και τις καταγγελίες για συμμετοχή σε αυτά ακόμη και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού. Ο Ερντογάν πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση και κατηγόρησε το δίκτυο των γκιουλενιστών για υποκίνηση πραξικοπήματος, προχωρώντας άμεσα σε εκκαθάριση της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος από τους υποστηρικτές του ιεροκήρυκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλήψεις των δημοσιογράφων είχαν προαναγγελθεί την Τετάρτη από χρήστη του Twitter με το ψευδώνυμο Φουάτ Αβνί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet. Μάλιστα, ο ίδιος χρήστης σε ανάρτησή του μια ημέρα αργότερα άφησε να εννοηθεί πως η δημοσιοποίηση του σχεδίου είχε οδηγήσει στην αναβολή του.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Εκρηκτική αύξηση των θρησκευτικών σχολείων
Ο σπόρος της ισλαμοποίησης της Τουρκίας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν έχει μπει στην εκπαίδευση και τα θρησκευτικά σχολεία βρίσκονται ακριβώς στην «καρδιά» του ζητήματος. Ο Ερντογάν, απόφοιτος και ο ίδιος ενός «χατίπ», όπως αποκαλούνται τα κρατικά θρησκευτικά σχολεία, έχει προωθήσει όσο κανένας άλλος την ανάπτυξή τους και με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν εκεί έχει αυξηθεί δραστικά κατά τη διάρκεια της θητείας του: από 63.000 το 2002/2003, οι μαθητές θρησκευτικών σχολείων σήμερα έχουν φτάσει τους 983.000. Ο ίδιος ο πρόεδρος αποδίδει την άνθιση των «χατίπ» στην αμφισβήτηση της δυτικοκεντρικής εκπαίδευσης από τους μαθητές και τους γονείς τους, που αναζητούν τις ισλαμικές αξίες στη μόρφωσή τους. «Εχουμε στοχοποιηθεί επειδή κάνουμε ερωτήσεις που δεν επιτρεπόταν να υποβάλουμε επί 200 χρόνια», δήλωσε πρόσφατα ο Ερντογάν, αναφερόμενος στις αποτυχημένες, όπως είπε, προσπάθειες δυτικοποίησης της Τουρκίας πριν έλθει το AKP στην εξουσία. «Η συζήτηση για τη θρησκεία ήταν απαγορευμένη και το Ισλάμ και οι μουσουλμάνοι ήταν αναγκασμένοι να υπομένουν συστηματικά την περιφρόνηση», συμπλήρωσε. Η νεο-οθωμανική διακυβέρνηση του Ερντογάν, όμως, σκοπεύει προφανώς να βάλει ένα τέλος σε αυτό. Το 1997 ο στρατός είχε καταργήσει τα θρησκευτικά σχολεία για τα παιδιά ηλικίας από 11 έως 15 ετών.
Ισλαμική ατζέντα
Ο Τούρκος πρόεδρος, όμως, τα επανέφερε πριν από δύο χρόνια, με στόχο να δημιουργήσει μια πολύ πιο «ευσεβή» νέα γενιά, που θα ταιριάζει με τα ισλαμοσυντηρητικά ήθη τα οποία προσπαθεί να επιβάλει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία. Οσο περνά ο καιρός, οι προθέσεις του Ερντογάν και της κυβέρνησής του να προωθήσει την ισλαμική, θρησκευτική εκπαίδευση, γίνονται πιο εμφανείς και οι προσπάθειές τους εντατικοποιούνται. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος ενέκρινε εισήγηση για τη δημιουργία θρησκευτικών σχολείων που θα δέχονται μαθητές ήδη από την ηλικία των έξι ετών, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται στα «οθωμανικά», δηλαδή τη γραπτή γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι ιμάμηδες πριν από την εισαγωγή της σύγχρονης τουρκικής γραφής. Πέραν τούτου, ακόμη και στα «συμβατικά» σχολεία το μάθημα των θρησκευτικών έχει «αναβαθμιστεί», με αποτέλεσμα τα παιδιά στο Δημοτικό να κάνουν συνολικά πάνω από 1.000 ώρες θρησκευτικά και λιγότερες από 800 μαθηματικά. Ταυτόχρονα, τα θρησκευτικά είναι υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως… θρησκεύματος. Πρόσφατα μάλιστα επιτράπηκε σε μαθήτριες δέκα ετών και άνω, αν φυσικά το επιθυμούν, να πηγαίνουν στο σχολείο φορώντας μαντίλα, με τον Μπουλέντ Αρίντς να ανακοινώνει το μέτρο λέγοντας πως «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της μαθητικής κοινότητας, η οποία-αδημονούσε- για την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης». ΜΕΤΡΑ
Aυταρχισμός και ισλαμοποίηση στην Τουρκία του σουλτάνου
1 Εκπαίδευση: Η μαντίλα μπήκε στα σχολεία, πολλαπλασιάστηκαν τα θρησκευτικά γυμνάσια και λύκεια, ο Καρλ Μαρξ βγήκε από το μάθημα της Φιλοσοφίας και τα παιδιά θα μαθαίνουν πλέον ότι οι Τούρκοι ανακάλυψαν την Αμερική. 2 Ιντερνετ: Ενέκρινε νόμο που ενισχύει τον κυβερνητικό έλεγχο στο Ιντερνετ και επεκτείνει τις εξουσίες της αρχής τηλεπικοινωνιών. Επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση στο YouTube και το Facebook. Απελάθηκε ξένος δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική στον Ερντογάν μέσω Twitter. 3 Απαγορεύσεις: Επεβλήθησαν δρακόντεια μέτρα για την κατανάλωση αλκοόλ και τσιγάρου, απαγορεύθηκε το μακιγιάζ και τα σκουλαρίκια, ακόμα και τα φιλιά στο μετρό, ενώ ο Ερντογάν τάχθηκε κατά της ύπαρξης μεικτών φοιτητικών κοιτώνων. 4 Πάρκο Γκεζί: Οι διαδηλωτές γνώρισαν τι σημαίνει βίαιη καταστολή. Οι απώλειες ήταν βαριές: οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον τέσσερις ως αποτέλεσμα της αστυνομικής βίας. Περίπου 8.000 τραυματίστηκαν. 5 Γυναίκες: Οδηγίες να μη γελούν δυνατά οι γυναίκες έδωσε ο αντιπρόεδρος, Μπουλέντ Αρίντς, ενώ ο πρωθυπουργός Μεχμέτ Νταβούτογλου είπε πως η πολλή… ισότητα προκαλεί αυτοκτονίες.
Μεσαίωνας κατά των διανοουμένων
Με βήμα ταχύ προς τον σκοταδισμό βαδίζει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φιμώνει μαζικά εκπροσώπους του Τύπου και συκοφαντεί ως «πιόνια» της δυτικής προπαγάνδας εξέχοντες συγγραφείς και διανοουμένους. Πρόκειται για τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ και την Ελίφ Σαφάκ, μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες συγγραφείς στη χώρα, που κατηγορήθηκαν από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Takvim» ότι ελέγχονται από ένα «διεθνές λογοτεχνικό λόμπι» που έχει βάλει την τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο στόχαστρό του. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα στο σχετικό της άρθρο ισχυρίζεται πως αυτό το διεθνές λόμπι επιλέγει μερικούς συγγραφείς από κάθε χώρα και στη συνέχεια τους χρησιμοποιεί για να επιτεθεί στην κυβέρνηση. «Μια κατηγορία ήταν ότι έχουμε στρατολογηθεί από δυτικές δυνάμεις προκειμένου να επικρίνουμε την Τουρκία. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που λέμε κάτι επικριτικό για την κυβέρνηση ή για την ιστορία της Τουρκίας. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούω για ένα διεθνές λογοτεχνικό λόμπι», είπε η Ελίφ Σαφάκ. Ο Νομπελίστας Ορχάν Παμούκ και η Ελίφ Σαφάκ, μία από τις πιο δημοφιλείς γυναίκες συγγραφείς στη χώρα, κατηγορήθηκαν από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Takvim» ότι ελέγχονται από ένα «διεθνές λογοτεχνικό λόμπι» που έχει βάλει την τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στο στόχαστρό του «Δυστυχώς, στην Τουρκία είναι πολύ διαδεδομένες οι θεωρίες συνωμοσίας, και οι άνθρωποι τις πιστεύουν. Αυτού του είδους η παράνοια συμβαίνει συνεχώς», πρόσθεσε η Σαφάκ. «Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γράφει κανείς με κριτική διάθεση», επισημαίνει επίσης η συγγραφέας που είχε κατηγορηθεί για «προσβολή της τουρκικότητας» εξαιτίας του βιβλίου της «Το Μπάσταρδο της Κωνσταντινούπολης». «Κατηγορώ» Ο Παμούκ, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006, είχε μόλις πριν από μερικές ημέρες καταγγείλει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet την ατμόσφαιρα «φόβου» που επικρατεί στην πατρίδα του και τις πιέσεις που ασκεί η ισλαμική κυβέρνηση στην ελευθερία του Τύπου. «Πλέον ακόμη και οι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται στην εξουσία διώκονται. Δεν έχω δει τίποτα παρόμοιο πουθενά», τόνισε.
«Το χειρότερο είναι ότι υπάρχει φόβος. Παρατηρώ ότι όλος ο κόσμος φοβάται, δεν είναι φυσιολογικό; Η ελευθερία της έκφρασης έχει πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο», δήλωσε ο Παμούκ, στη συνέντευξή του την οποία και έδωσε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου, με τον τίτλο: «Παραδοξότητα του μυαλού μου», που μιλάει για την καταπίεση των γυναικών στην Τουρκία. Στο μεταξύ και μετά τις νέες συλλήψεις αντιπολιτευόμενων εκπροσώπων τουρκικών ΜΜΕ την Κυριακή σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Επιχείρηση της 14ης Δεκεμβρίου», εντείνονται οι φόβοι για σφοδρές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Τουρκία, ενώ ΕΕ και ΗΠΑ έστειλαν προειδοποιητικά μηνύματα. Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι από κοινού με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν κάλεσαν την Τουρκία να σεβαστεί την αρχή του κράτους δικαίου και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Οι ΗΠΑ, δια της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, κάλεσαν τη «φίλη και σύμμαχο» Τουρκία να μη διαταράσσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να «ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα» προέτρεψε με τη σειρά του ο Ερντογάν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, οι έφοδοι που έγιναν σε ΜΜΕ που θεωρούνται προσκείμενα στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, σφοδρό πολέμιό του, αποτέλεσαν την απαραίτητη αντίδραση των αρχών στις «βρώμικες επιχειρήσεις» που διεξάγει το θρησκευτικό του τάγμα. Σήμερα, εξάλλου, ξεκινά στην Κων/πολη η δίκη των 35 οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, οι οποίοι φέρονται να συνέστησαν την αντικυβερνητική οργάνωση «Τσαρσί» και οι οποίοι κατηγορούνται για πραξικοπηματική δράση.
Η Τουρκία του Ερντογάν • Η Τουρκία βρίσκεται στην 154η θέση μεταξύ 180 χωρών σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. • 200 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με την Ενωση Δημοσιογράφων της Τουρκίας χωρίς δίκαιη δίκη και κυρίως με κατηγορίες περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. • Ψηφίστηκε στις αρχές του μήνα νέος νόμος που ενισχύει τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας επί της Δικαιοσύνης. • Τον Ιανουάριο αναμένεται να ψηφιστεί και νέος νόμος που θα δίνει στην αστυνομία διευρυμένες εξουσίες. • Η εκπαίδευση πρέπει να προβάλλει τη συμβολή του ισλάμ στην επιστήμη και τις τέχνες, ενώ αποφασίστηκε να διδάσκονται στα τουρκικά δημόσια σχολεία τα οθωμανικά, το αραβικό οθωμανικό αλφάβητο που απαγορεύτηκε το 1926, από τον Κεμάλ Ατατούρκ. • Εχουν πολλαπλασιαστεί τα ισλαμικά σχολεία στην Τουρκία, ενώ τα θρησκευτικά είναι υποχρεωτικό μάθημα για όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως… θρησκεύματος. • Από τη φύση τους οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες, διακήρυξε πρόσφατα ο Ερντογάν για την ανισότητα των δύο φύλων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποστασία και νοθεία... Σήμερα η ζυγαριά έγειρε κι ο φόβος ηττήθηκε. Γι αυτό τώρα είναι η ευκαιρία να τελειώσουμε επιτέλους με τους φαύλους!
Το δοσίλογο κάθαρμα που κυβερνά το γνώρισες. Τα τελευταία χρόνια ρήμαξε τα ταμεία, εκτόξευσε χρέος και ανεργία, καταπάτησε δικαιώματα, έκλεψε μισθούς και συντάξεις, έβαλε τα πιο άδικα χαράτσια. Ξέρεις επίσης ότι την πολιτική μιας χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση, άσχετα αν στη δική μας μπανανία κάνουν ότι θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα και οι τοκογλύφοι. Αλλά κι αυτό ευθύνη της κυβέρνησης είναι. Επομένως η παραδοχή ότι η οικονομία έχει μαύρα χάλια είναι εις βάρος της γαλάζιας και πράσινης συμμορίας, οι οποίοι παρά τις αιματηρές θυσίες του κόσμου, τα έκαναν σαν τα αποκρουστικά μούτρα τους. Ο δε εκβιασμός των πλουτοκρατών είναι στην ουσία: Θα πάρουμε τα κλεμμένα και θα την κάνουμε στο εξωτερικό. Αλλιώς συνεχίστε να στηρίζετε τις μαριονέτες, ώστε να συνεχιστεί η... λεηλασία και το ξεπούλημα. Μόνο εντελώς ηλίθιοι ή βολεμένα κτήνη θα είχαν ως επιχείρημα αυτή την ανοησία. Η απάντηση είναι θα πάρουμε πίσω όσα βουτήξατε, αφού "σας κόψουμε τα ξερά σας". Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζονται πολιτικοί που θα τολμούν, που είναι συνεπείς στους αγώνες κι ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους τους. Τώρα όμως πες μου: Πιστεύεις ότι ο σαμαράς, που κατέστρεψε τη χώρα, θα φύγει από μόνος του; Πιστεύεις, ότι θέλει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του; Η Ιστορία δείχνει, ότι κάθε φορά που το παρακράτος στριμώχνονταν, είχαμε βρώμικο παιχνίδι, για να μην αλλάξει τίποτα. Η αποστασία ήταν ένας τρόπος. Ο Κουβέλης έδωσε το ΟΚ να ψηφίσουν τη νέα γλάστρα. Που σημαίνει ότι "ψήνεται" εκτροπή. Οι εκλογές, κορυφαία εκδήλωση της δημοκρατίας, κηρύχτηκαν ουσιαστικά παράνομες. Ακριβώς για να συνεχίσουν το ξεπούλημα. Ακόμα όμως κι αν εξαναγκαστούν να προσφύγουν στις κάλπες, έχουν έτοιμη τη νοθεία, που θα είναι πιο χοντροκομμένη παρά ποτέ. Αυτά δείχνει το παρελθόν, αυτά είναι τα πιστεύω της δεξιάς κι αυτό είναι σίγουρο, ότι θα αποτολμήσουν. Ούτε λοιπόν με εκλογές, όπως διεξάγονται σήμερα, αλλάζει σίγουρα και ριζικά η κατάσταση. Χρειάζεται κάτι πολύ καλύτερο, κάτι οριστικό. Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τα χειρότερα είναι οι μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα καταδείξουν περίτρανα τη θέληση της πλειοψηφίας. Πρέπει να γίνει κατανοητό στους δοσίλογους, ότι πρακτικές ανωμαλίας του παρελθόντος δε θα περάσουν, δε θα γίνουν σε καμιά περίπτωση αποδεκτές. Μην επαναπαύεσαι, ιδιαίτερα τώρα που η νίκη είναι πολύ κοντά. Αντιστάσου και αγωνίσου για ένα καλύτερο μέλλον και μην περιμένεις τις αστικές εκλογές με τον άδικο εκλογικό νόμο. Μα μπορεί να γίνει; Θα ρωτήσεις. Αναμφισβήτητα ναι! Σήμερα ο κόσμος δεν τρομοκρατείται, ούτε έχει τις ξεπερασμένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Αυτό έχει πανικοβάλει τους κηφήνες. Η αποδοκιμασία στον πρωθυπουργό - μαριονέτα, όπου βρίσκεται, ακόμα και σε πόλεις που θεωρούσε δικά του "κάστρα", είναι αποδείξεις αυτής της αλλαγής. Μάλιστα ο κόσμος θέλει πιο ριζοσπαστικές λύσεις, πιο σκληρή αντιπολίτευση, πιο αποτελεσματική απάντηση στο ψέμα και την προπαγάνδα. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ οι εργαζόμενοι κατανοούν πράγματα, που λίγα χρόνια πριν αγνοούσαν ή φοβόντουσαν. Σήμερα η ζυγαριά έγειρε κι ο φόβος ηττήθηκε. Γι αυτό τώρα είναι η ευκαιρία να τελειώσουμε επιτέλους με τους φαύλους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΓΙΟ Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μεγάλη συμμετοχή είχε η χτεσινή 24ωρη γενική απεργία στο Βέλγιο κατά των μέτρων λιτότητας που παίρνει η συντηρητική κυβέρνηση του Φιλελεύθερου Κόμματος. Οι απεργοί στους χώρους δουλειάς οργάνωσαν από τα ξημερώματα ομάδες περιφρούρησης, με αποτέλεσμα να νεκρώσουν εργοστάσια, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για περικοπές 11 δισ. ευρώ έχουν προκαλέσει όλο το προηγούμενο διάστημα αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν και οι διάφορες υποταγμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες των συνομοσπονδιών FGTB (σοσιαλιστές), CSC (χριστιανοδημοκράτες) και CGSLB (φιλελεύθεροι). Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, στις αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.ά., στην αύξηση του κόστους για την Παιδεία, στις μειώσεις των κρατικών δαπανών για Υγεία και κοινωνικές παροχές. Η απεργία ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής από τον κλάδο των μεταφορών στα αεροδρόμια ενώ χτες και τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Στην απεργία συμμετείχαν και οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου και των εφημερίδων.
Bελγιο, βροντερο όχι στη λιτοτητα. Ηταν η μεγαλυτερη απεργια που εγινε στο Βελγιο εδώ και 9 χρονια και ειχε καθολικη συμμετοχη. Οι Βρυξελλες, αλλα και ολοκληρη η χωρα, παρελυσαν από τις κινητοποιησεις στελνοντας ηχητο μηνυμα στην νεοεκλεγμενη κυβερνηση , το Βερολινο, την Ευρωπαικη Επιτροπη και τους αλλους κηρυκες της λιτοτητας και των «διαρθρωτικων μεταρρυθμισεων».
24ωρο γενικο λουκετο στο Βελγιο. Παρελυσε κάθε δραστηριοτητα στη χωρα σε ιδιωτικο και δημοσιο τομεα.