Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Δευτερα 15 Δεκεμβριου 2014


Δεν γλυτώνουν τις κατασχέσεις όσοι μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Μεγάλη κοροϊδία αποδεικνύεται το μέτρο για χιλιάδες οφειλέτες
Μπροστά σε μια απίστευτη κοροϊδία θα έρθουν αντιμέτωποι δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες που θέλησαν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ώστε να αρθεί η κατάσχεση του εισοδήματός τους. Σύμφωνα με το capital.gr οι κατασχέσεις δεν αίρονται καθώς υπάρχει πρόβλεψη στις διατάξεις της ρύθμισης των 100 δόσεων ότι για να αρθεί θα πρέπει να εξοφληθεί το 50% της οφειλής. Για παραδειγμα εάν ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία 20.000 ευρώ και έχει επιβληθεί σε βάρος του κατάσχεση εισοδήματος από την εκμίσθωση ενός ακινήτου ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος προχώρησε στη ρύθμιση της οφειλής του με 100 δόσεις και καλείται κάθε μήνα να καταβάλει 260 ευρώ (μαζί με τους τόκους). Θα συνεχίσει να του παρακρατείται και το εισόδημα από το ενοίκιο μέχρι το ποσό της οφειλής να μειωθεί κάτω από τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα, για να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει εφεξής να είναι συνεπής σε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις (πχ. πληρωμή ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος κλπ)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δαμανάκη στην υπηρεσία των βρώμικων «ωκεανών» του χρήματος
Η Μαρία Δαμανάκη θα προσφέρει, πλέον, τις υπηρεσίες της σε μια «περιβαλλοντική» οργάνωση που χρηματοδοτείται από πετρελαϊκές εταιρείες, επενδύει τα χρήματά της σε πετρελαϊκές εταιρείες και διαθέτει ακόμα και δική της πετρελαιοπηγή στο Τέξας! Μια «περιβαλλοντική» οργάνωση που ευθύνεται για την εξαφάνιση ενός σπάνιου είδους, (Το Nature Conservancy, είχε δεχθεί το 1995 ως χορηγία από τον πετρελαϊκό κολοσσό Mobil Oil, μια έκταση που αποτελούσε το τελευταίο καταφύγιο ένα εξαιρετικό σπάνιο πτηνό που ενδημεί μόνο στο Τέξας, γνωστό ως μεγάλη πέρδικα Άτγουοτερ), έναν Οργανισμό που λειτουργεί ως το «πράσινο πλυντήριο» για εταιρείες κολοσσούς που οι δραστηριότητές τους είναι συνώνυμες με δραματικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Εταιρείες όπως η BP America, η Chevron, η Dow Chemical και η Monsanto, η πολυεθνική των μεταλλαγμένων, που συμμετέχουν μάλιστα στο Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Οργανισμού!
«Οικολόγοι» με πετρελαιοπηγή!
Το Nature Conservancy ιδρύθηκε το 1951 και έχει έδρα το Άρλιγκτον ενώ εκτός από τις ΗΠΑ δραστηριοποιείται σε 35 χώρες. Πρόκειται για την πιο πλούσια κατ΄όνομα περιβαλλοντική οργάνωση στον κόσμο με 1 εκατομμύριο μέλη και μυθώδη ποσά από κρατικές επιχορηγήσεις και δωρεές κυρίως από πολυεθνικές που έχουν λόγο να ξεπλύνουν τις δραστηριότητές τους μέσα από χρήματα που «επενδύουν» στη συγκεκριμένη οργάνωση. Όπως ο ίδιος ο Οργανισμός υποστηρίζει στόχος του είναι η προστασία των ευαίσθητων οικοσυστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο με έμφαση στα εδάφη και τα υδάτινα οικοσυστήματα. Η θέση αυτή δεν ταιριάζει, βέβαια, καθόλου με την ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνει ο Οργανισμός στις πετρελαϊκές εταιρείες. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο «This Changes Everything Capitalism Vs.The Climate», έκανε έρευνα και για κάποιους από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς που προβάλλονται ως περιβαλλοντικοί και εντόπισε σημεία και τέρατα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο αναφέρθηκε μάλιστα ειδικά στο Nature Conservancy λέγοντας τα εξής: «ένα από τα πιο τρελά πράγματα που εντόπισα είναι ότι το Nature Conservancy όχι μόνο χρηματοδοτείται από εταιρείες ορυκτών καυσίμων, όχι μόνο επενδύει τους δικούς του πόρους σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων αλλά όχι έχει δική του πετρελαιοπηγή στο Τέξας! Δεν υπάρχει πιο τρελό πράγμα από αυτό. Η πετρελαιοπηγή είναι, μάλιστα, εντός προστατευόμενης περιοχής αφού εκεί διαβιεί ένα από τα περισσότερο απειλούμενα είδη πουλιών της Αμερικής. Κάτω, λοιπόν από τη δική τους επίβλεψη τα πουλιά εξαφανίστηκαν»! Η Ναόμι Κλάιν, αναφέρεται σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Οργανισμός στις τάξεις του οποίου εντάχθηκε η Μαρία Δαμανάκη, σκάνδαλο το οποίο αποκαλύφθηκε το 2003 όταν με ευθύνη της δήθεν περιβαλλοντικής οργάνωσης εξαφανίστηκε ένα σπάνιο είδος πουλιού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί να έχουμε και να πληρώνουμε 90 αεροπαγίτες δικαστές, όταν αποφασίζουν με εντολή κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου; Δείτε τι ποσό θα είχε ωφεληθεί η "εθνική οικονομία" αν πληρώναμε 3 ή έστω 5(έτσι δεν "νομιμοποιούν" κάθε αντισυνταγματική πράξη της κατοχικής κυβέρνησης;)
Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 4.134 ευρώ (από 3.023 ευρώ) Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 3.721 ευρώ (από 2.880 ευρώ) Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 3.307 ευρώ (από 2.525 ευρώ) Επίδομα Βιβλιοθήκης... για να μελετούν πως θα αποφασίζουν ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων -παραβιάζουν το Σύνταγμα- αλλά σώζουν τους τραπεζίτες, τα αφεντικά της... κυβέρνησης: Πρόεδρος Αρείου Πάγου και αντίστοιχοι: 688,16 ευρώ (από 500 ευρώ) Αντιπρόεδρος και αντίστοιχοι: 656,88 ευρώ (από 485 ευρώ) Πρόεδρος Εφετών, Αρεοπαγίτης και αντίστοιχοι: 625 ευρώ (από 470 ευρώ) Πάγια μηναία αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα κ.λπ. Πρωτοδίκης και ανώτεροι: 769,12 ευρώ (από 560 ευρώ) Στον Άρειο Πάγο σήμερα υπηρετούν ο Πρόεδρος, η Εισαγγελέας, δέκα Αντιπρόεδροι, εξήντα Αρεοπαγίτες και δεκαοχτώ Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου... Τι χρειάζονται όταν ήδη εκδικάζουν κατόπιν εντολών; Δεν θα πρόσφεραν στην "εθνική" οικονομία αν περιοριζόταν ο αριθμός τους σε 3 - 5; Κι ο πιο αδαής μπορεί πλέον να καταλάβει τι είδους δικαιοσύνη έχουμε στην πατρίδα μας... Αυτοί παίρνουν αναδρομικά, είναι αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές και τσιμπανε αυξήσεις (Συνταγματικές είναι όλες οι άλλες πράξεις της κατοχικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... οι περικοπές μισθών, συντάξεων, οι απολύσεις, η εξαθλίωση, η πείνα, το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, oι αυτοκτονίες, οι θάνατοι από το κρύο... η εθνοκάθαρση του λαού μας)... Γι' αυτό έχουν ξεφτιλιστεί στη λαϊκή συνείδηση, αφού τους ξεφτίλισε και το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά κι ο ίδιος ο Σαμαράς που δίνει εντολές στο πως να δικάσουν! Οι ισχυρισμοί πως η διαπόμπευσή τους, ο απόλυτος εξευτελισμός τους, έγινε με "προϊόντα" υποκλοπής, δεν αλλάζει το γεγονός ότι έγιναν ρόμπες ξεκούμπωτες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν να ηταν παγοδρομιο γλιστρουσε η Εθνικη οδος! Οι μαρτυριες των οδηγων για τη φονικη καταμπολα στο Σχηματαρι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το mail Χαρδούβελη στην τρόικα: Τα δίνει όλα στους τροϊκανούς η κυβέρνηση
Βορά στις ορέξεις των τροϊκανών παραδίδει, για ακόμη μία φορά, εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά η συγκυβέρνηση Με επιστολή που έστειλε την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών στους εκπροσώπους των δανειστών, δεσμεύεται μεταξύ άλλων για νέες επιβαρύνσεις στην έμμεση φορολογία και ειδικά στον ΦΠΑ, που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ προαναγγέλλει επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων ενοποιήσεις ταμείων και τερματισμό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αίμα νερό δεν γίνεται... κι από τον γερμανοτσολιά της κυβέρνησης ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΠΑΣΟΚ! Ο κωλοτούμπας Κουβέλης: Οποιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει Πρόεδρο δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος
Σταθερός παράγοντας των Μερκελιστών, παρά το φλερτ απ τον Αλέξη -Απαιτούσε διαγραφή Λαφαζάνη και αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ-... και πριν καν στεγνώσει η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της ΔΗΜΑΡ... Μπορεί οι 10 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να είναι δεσμευμένοι από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων να καταψηφίσουν και στις τρεις ψηφοφορίες, ωστόσο ο Φώτης Κουβέλης έκανε σήμερα το πρωί στροφή 180 μοιρών...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς τι η έκπληξη;
«Αν κάποιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι αυτονόητο πως δεν θα τον θεωρήσω ούτε αποστάτη ούτε αργυρώνητο», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον σταθμό ΒΗΜΑ FM. Ε, ναι! Άλλωστε, όταν το 2012 έβγαιναν βουλευτές το έκαναν με διακηρυγμένη την υποστήριξή τους στο μνημονιακό καθεστώς. Μέχρι και στην κυβέρνηση μπήκαν για να το στηρίξουν ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Προς τι η έκπληξη τώρα; Κάποιοι θα ψηφίσουν για Πρόεδρο, κάποιοι άλλοι μπορεί και να βρεθούν σε τίποτα ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά. Ανοιχτά μυαλά είναι οι άνθρωποι. Καμιά σχέση με δογματισμούς και περιχαρακώσεις.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Σπύρος Λυκούδης
Θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από τυχόν αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την τελική απόφαση της σύσκεψης, οι Μεταρρυθμιστές ζητούν: την εκλογή Προέδρου, τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών το 2015, την κατάργηση ή περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα, καθώς και το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και την έναρξη και ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συνταγματικής αναθεώρησης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και στην Κύπρο ξεσηκώνονται οι μαθητές
Κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο Τρίτη οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων, των Τεχνικών και των Εξατάξιων Γυμνασίων σε όλη την Κύπρο, αντιδρώντας για το ύψος των σχολικών εξόδων. Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών της Κύπρου, να μην μπούνε στις αίθουσες για μάθημα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενική απεργία σήμερα στο Βέλγιο
Σε γενική απεργία κατεβαίνουν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι του Βελγίου, ενάντια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της δεξιάς κυβέρνησης που περιλαμβάνουν αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, αυξήσεις των τιμών σε εισιτήρια λεωφορείων και τρένων, στο πετρέλαιο κ.ά., αύξηση του κόστους για την Παιδεία, μειώσεις των κρατικών δαπανών για υγεία και κοινωνικές παροχές. Η απεργία ξεκίνησε χθες το βράδυ από τον κλάδο των μεταφορών. Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ούτε προσγειώθηκε στα αεροδρόμια, τα τρένα σταμάτησαν να κινούνται, ενώ κανένα λεωφορείο, τραμ ή συρμός του μετρό δεν θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρη τη χώρα. Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία. Οι τομείς της βιομηχανίας και της διανομής, όπως και τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων θα υπολειτουργούν, ενώ η απεργία των δημοσιογράφων καλύπτει το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Αν προκηρυχθούν εκλογές, θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός», λέει χωρίς ντροπή ή συνέπειες η Βούλτεψη... Αν ένα μπλόγκ γράψει να πάρει ο κόσμος τις καταθέσεις του από τα μπουρδέλα-τράπεζες του Μερκελιστάν ή ότι τον παίρνουν -είναι πουσταράδες- όσοι θήτευσαν στο χαρέμι της Ροζαλίας... θα διαπράττει αδίκημα;
Στο Μεγκα η Βουλτεψη , εαν παμε σε εκλογες θα γινει πολεμος ----Καμπουρακης , κ Βουλτεψη ειπαμε να κινδινολογουμε αλλα οχι και ετσι Μεχρι και ο Καμπουρακης δεν αντεξε την παπαρολογια του σουργελου
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστήριξε ότι «έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», για να την διακόψει, ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «όχι δα». H Σοφία Βούλτεψη συνέχισε ακάθεκτη, λέγοντας ότι «ναι, βέβαια ο Moody’s το είπε την Παρασκευή το βράδυ ότι αν προκηρυχθούν εκλογές θα θεωρηθεί αρνητικό πιστωτικό γεγονός». «Δηλαδή τι θα γίνει; Δικτατορία;», τόνισε ο Γιώργος Οικονομέας, για να απαντήσει εκ νέου η Σοφία Βούλτεψη ότι «δεν πρόκειται περί δικτατορίας, πρόκειται περί της πραγματικότητας». Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν την Σοφία Βούλτεψη ότι «επικαλείστε κάποιον αναλυτή;», για να συνεχίσει η κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας «όχι . Έκθεση του Moody’s είναι την Παρασκευή το βράδυ». Ο Δημήτρης Καμπουράκης ξανά διέκοψε την Σοφία Βούλτεψη λέγοντάς της πως: «δυο λεπτά γιατί είστε και κυβερνητική εκπρόσωπος. Είπαμε να κινδυνολογήσουμε, αλλά όχι και έτσι βρε αδελφέ».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καμμένος: Μας πιέζουν για να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Οι πιέσεις που ασκούνται σε εμένα και στους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, για να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι τεράστιες, είπε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στην εκπομπη του Παπαδακη, ενώ, παράλληλα, τόνισε ότι έχει επικοινωνήσει με τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που ήταν στους ΑΝ.ΕΛ, προκειμένου να τους ζητήσει να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παίρνει τηλέφωνα. Οι πιέσεις είναι τεράστιες. Με παίρνουν τηλέφωνα διάφοροι απίθανοι τύποι, προκειμένου να μου συστήσουν ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επισήμανε ο κ. Καμμένος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έστειλα ένα sms σε τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝ.ΕΛ. και αυτοί δεν είναι από εκείνους που γονάτισαν. Τους έγραψαν ότι ασχέτως από τις διαφορές που έχουμε μεταξύ μας, αυτή τη στιγμή, πρέπει να αποφασίσουν, με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και το συμφέρον του ελληνικού λαού», ανέφερε, μεταξύ άλλων. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι ο κ. Καπερνάρος δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Όπως και για τον κ. Γιοβανόπουλο το ελπίζω και το ζητάω και δημόσια και στην κ. Γιαταγάνα. Η κ. Μακρή ξέρω ότι δεν θα ψηφίσει», πρόσθεσε. Ο κ. Καμμένος είπε, επίσης πως υπάρχουν διαρροές ότι ετοιμάζουν προσωπική επίθεση εναντίον του μέσα στις επόμενες ημέρες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαράλαμπος Μούσκος. Ο πρώτος νεκρός του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα
Γεννημένος το 1932 στην Παναγιά Πάφου, ο Χαράλαμπος Μούσκος εντάχθηκε από τους πρώτους το 1955 στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα ενάντια στην αγγλική αποικιοκρατία. Τις 15 Δεκεμβρίου 1955, μαζί με τους Μάρκο Δράκο, Ανδρέα Ζάκο και Χαρίλαο Μιχαήλ, έστησαν ενέδρα σε αγγλικό αυτοκίνητο στη περιοχή Μερσινάκι της Λευκωσίας, κοντά στην αρχαία πόλη Σόλοι, και σκοτώθηκε κατά τη μάχη που ακολούθησε. Ο Χαράλαμπος Μούσκος, ξάδελφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, υπήρξε ο πρώτος νεκρός του κυπριακού αγώνα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πώς να βγάλουμε τον Λένιν από τα μυαλά των Ουκρανών»
Από την πλατεία Μαϊντάν μέχρι το στούντιο του ΣΚΑΙ, φιλελεύθεροι και ακροδεξιοί σε ενιαίο μέτωπο ενάντια στις «σοβιετίες» Συνέδριο με θέμα: «Πώς να βγάλουμε τον Λένιν από τα μυαλά των Ουκρανών» διοργανώνουν στο Κίεβο η Γαλλική Πρεσβεία και μια σειρά άλλα ευαγή ιδρύματα*. Στο συνέδριο θα παραστούν μεταξύ άλλων και διεθνείς εμπειρογνώμονες, για να μοιραστούν την εμπειρία τους πάνω στο θέμα τής «αποκομμουνιστικοποίησης». Δε μπορούμε να μη σχολιάσουμε το πόσο εντυπωσιακά όμοια είναι η ορολογία των απανταχού φιλελεύθερων και ακροδεξιών, που από ό,τι φαίνεται μοιράζονται από την πλατεία Μαϊντάν μέχρι το στούντιο του ΣΚΑΙ τον ίδιο καημό ενάντια στις «σοβιετίες», τις «σοβιετικές νοοτροπίες» κ.ο.κ. Ο Σεργκέι Κιριτσούκ, συντονιστής της οργάνωσης Μποροτμπά, έλεγε σε συνέντευξή του στο βουλευτή της γερμανικής Die Linke, Αντρέι Χούνκο: «[…] οι διαδηλωτές του Μαϊντάν ισχυρίζονταν ότι η λεγόμενη ‘σοβιετική νοοτροπία’ δε μας άφηνε καμία δυνατότητα να γίνουμε ελεύθεροι και πλούσιοι. Στην πλατεία Μαϊντάν έχουν ακόμη και ένα συμβολικό σύνορο – όταν μπαίνετε στο Μαϊντάν μπορείτε να δείτε μια ανακοίνωση ότι αποχωρείτε από τη Σοβιετική Ένωση και εισέρχεστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.» Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι οι ουκρανικές αρχές, τα φασιστικά τάγματα εφόδου και οι ιμπεριαλιστές πατρόνες τους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να πετύχουν το στόχο της «αποκομμουνιστικοποίησης», παρά το πραξικόπημα του περσινού Φλεβάρη και την τρομοκρατία που ακολούθησε. Οι Λαϊκές Δημοκρατίες στη νοτιοανατολική Ουκρανία κρατούν ακόμα γερά• την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι δυναμώνει και η αντίσταση στη δυτική Ουκρανία. Τις τελευταίες μόνο ημέρες είχαμε τρεις επιθέσεις: μια ανατίναξη ενός μνημείου του UPA στο Χάρκοβο (παραστρατιωτικού σώματος Ουκρανών εθνικιστών που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατά το Β’ ΠΠ), μια ανατίναξη των γραφείων της «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» – του εύηχου δηλαδή ονόματος με το οποίο το Κίεβο αποκαλεί τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ενάντια στον αντιστεκόμενο λαό στα νοτιοανατολικά – στην Οδησσό, και έναν εμπρησμό των γραφείων του Δεξιού Τομέα στην πόλη Χερσόνα. * Κάποιοι από τους συμμετέχοντες: Γαλλική Πρεσβεία στην Ουκρανία, Γαλλικό Ινστιτούτο στην Ουκρανία, Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Ουκρανία, ρωσικό think-tank «Levada», το γαλλικό «Philosophie Magazine», η Σχολή Οικονομικών τού Κιέβου, το Κέντρο Προστασίας των Επιχειρηματιών στην Ουκρανία, Συμβουλευτικός Οργανισμός PRP Group (Ουκρανία), ο Vitautas Landsbergis (πρώτος πρόεδρος της Λιθουανίας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ). Το συνέδριο θα ανοίξει ο Γάλλος πρέσβης στην Ουκρανία.
Πηγή: solidarityantifascistukraine.wordpress.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
48% δίνει στον Τσίπρα η Πρεσβεία και 7% στους ΑΝΕΛ! Τρέμουν κι είναι ικανοί να αιματοκυλίσουν τη χώρα... οι Μερκελιστές (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ)!
Την ώρα που οι δημοσκόποι-παπαγαλάκια επιχειρούν να μανιπουλάρουν την κονή γνώμη υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας ζήτησε συνάντηση με τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο. Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει στις εκλογές ένα ποσοστό ανάμεσα στο 46-48% ενώ βλέπουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες ανάμεσα στο 5-7%. Υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο το κόμμα του Καμμένου να βρεθεί στην 3η θέση σε περίπτωση που ο σκληροτράχηλος ΓΑΠ κάνει κόμμα και στείλει για βρούβες ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Ο Καμμένος που δέχεται ένα βρώμικο πόλεμο λάσπης ετοιμάζει μια... αντεπίθεση που δεν θα έχει προηγούμενο. Ο Συμπιλίδης θα μοιάζει με tea time για υπέργηρες κυρίες της Φιλοθέης όταν ο Καμμένος θα αποκαλύπτει την πραγματική διαδρομή του χρήματος. Μια και μιλάμε για διαδρομές χρήματος ο υπουργός της μίζας των 10 εκατομμυρίων ευρώ σύντομα θα είναι από τα πρώτα θέματα στα γερμανικά ΜΜΕ!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ «ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ» ΤΟΥΣ …ΔΡΑΧΜΟΒΙΩΤΟΥΣ! Τα μόνα που μπορείτε να προσφέρετε, λειτουργώντας ως υπάλληλοι – ανδρείκελα των δανειστών και των «αγορών», είναι πόνος, αίμα, τρομοκρατία και δάκρυα… Nα γαμηθεί το ευρώ σας, εσείς και το σόι σας, γερμανοτσογλάνια!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Η νέα πτώση στην τιμή του πετρελαίου επηρέασε μία ακόμα συνεδρίαση στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 99,99 μονάδες, στο -0,58% κλείνοντας στις 17.180,84 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 48,44 μονάδων, στο -1,04% και έκλεισε στις 4.605,16 μονάδες. Τέλος, ο δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση 12,70 μονάδων, στο -0,63% κλείνοντας στις 1.989,63 μονάδες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kαταρρέει το ρωσικό νόμισμα και συμπαρασύρει την οικονομία
Το ρούβλι υποχώρησε σήμερα κατά περίπου 8% απέναντι στο ευρώ και το δολάριο, πέφτοντας σε πρωτοφανή επίπεδα, λίγη ώρα αφότου η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε δυσοίωνες προβλέψεις για τη ρωσική οικονομία για το επόμενο έτος. Το ρωσικό νόμισμα, που βρισκόταν ήδη σε ελεύθερη πτώση, έπεσε ακόμη χαμηλότερα και η ισοτιμία του έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στα 78 ρούβλια (από 72,28 που ήταν το βράδυ της Κυριακής) και έναντι του δολαρίου στα 63 ρούβλια (από 58,18). Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανόν οι δείκτες οικονομικής ανάπτυξης να βρεθούν σε αρνητικό έδαφος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Ενδέχεται μάλιστα η οικονομία να συρρικνωθεί κατά 4,5% μέσα στο επόμενο έτος εάν η τιμή του πετρελαίου πέσει κατά μέσο όρο στα 60 δολάρια το βαρέλι και διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο. Σε ένα έγγραφό της που αφορά τη νομισματική πολιτική σημειώνει ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 11,5% στις αρχές του επόμενου έτους και ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος του πληθωρισμού στο 4% θα μπορούσε να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2017, όμως για να γίνει αυτό απαιτείται να τηρηθεί αυστηρή νομισματική πολιτική τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο αυτό, οι εκροές κεφαλαίων κατά τον τέταρτο τρίμηνο του 2014 μπορεί να φτάσουν σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα του πρώτου τριμήνου, καθώς η πρόσβαση των ρωσικών εταιρειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές παραμένουν περιορισμένες λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή τις ενέργειές της στην Ουκρανία. Η Κεντρική Τράπεζα προβλέπει ότι οι εκροές κεφαλαίων θα φτάσουν περίπου τα 120 δισ. δολάρια το 2015.