Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πεμπτη 7 Μαιου 2015


Χρυσαυγίτες χτύπησαν μετανάστη έξω από τον Κορυδαλλό
Πέμ, 07/05/2015 - 09:17
Ομάδα μαυροντυμένων ανδρών χτύπησαν μετανάστη κοντά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού όπου συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΙ επικαλούμενος μαρτυρίες συγκεντρωμένων, οι δράστες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο μετανάστης έφυγε αιμόφυρτος από το σημείο. Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν μόνο γύρω από την αίθουσα των φυλακών για προληπτικούς λόγους ασφαλείας καθώς στο σημείο βρίσκονται και κινήματα κατά του ρατσισμού που συγκεντρώνονται σιγά σιγά. Πλήθος φορέων, συνδικάτων, πολιτικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, κοινοτήτων μεταναστών και άλλων συλλογικοτήτων, συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ - Δεν υπογράφουμε νέο Μνημόνιο, το non paper δεν είναι μπλόφα
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος επικρότησε το περιεχόμενο του απογευματινού non paper-σοκ του Μεγάρου Μαξίμου. -Δεν πρόκειται να υπογράψουμε νέο Μνημόνιο ούτε μία στο εκατομμύριο...!!! είπε χαρακτηριστικά σε επικοινωνία που είχαν μαζί του
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Hμέρα των μαρτύρων" στη Συρία... ενώ ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ Ολάντ ομολογεί ότι τροφοδοτεί με όπλα τους τζιχαντιστές...
Οι Ελληνορθόδοξοι έχουν πληρώσει με αίμα την αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επίθεση... Χθς στον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του... προστάτη Αγίου Γεωργίου, στην Hasaka, την "Ημέρα των Μαρτύρων" Τα παιδάκια επισκέπτονται και αγκαλιαζουν τους τάφους των πατεράδων τους, που έδωσαν τη ζωή τους για λεύτερη πατρίδα... Kι ο πρόεδρος Ασαντ, μαζί, πλάι στον λαό του...
"6 Μάη 1916, η μέρα μνήμης των Μαρτύρων... Των ηρώων που έδιωξαν από τη γη της Συρίας του οθωμανούς Τούρκους... Χθες σαν σήμερα... Θάνατος στους οθωμανούς Τούρκους εισβολείς του Ερντογάν!" Ouday Ramadan (Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της ΧΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΗ ,ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8ΠΜ, ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ( Γ.Λαμπράκη και Χ.Σμύρνης).
Ξεκινάει την Πέμπτη 7Μάη, η δεύτερη ημέρα της δίκης των νεοναζι της ΧΑ. Η μαζική παρουσία εργαζόμενων,μεταναστών,φοιτητών,μαθητών,αμεα,καλλιτεχνών,συνδικαλιστών και του κόσμου της αριστεράς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος την πρώτη ημέρα της δίκης, επέβαλε να ξεκινήσει η δίκη και να κάτσουν οι φασίστες στο σκαμνί. Η προσπάθεια δικαστηρίων και αστυνομίας να χαθεί από το κέντρο της δημοσιότητας η δίκη με την διεξαγωγή της στον κορυδαλλό πρέπει να πέσει στο κενό με την οργανωμένη, αποφασιστική και πιο μαζική παρουσία μας. Η κοροϊδία για το ποιος αποφασίζει για το που γίνεται η δίκη, ανάμεσα στον υπουργό δικαιοσύνης και τους δικαστές, πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα με την απόφαση για μεταφορά της στο εφετείο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι στο κέντρο της δημοσιότητας. Η βίαιη επίθεση σε μάρτυρες υπεράσπισης από τους νεοναζί την πρώτη ημέρα της δίκης και η προκλητική συγκάλυψη της ελληνικής αστυνομίας, δείχνουν για άλλη μια φορά την δολοφονική δράση των νεοναζί και την συνεργασία τους με τμήματα του κρατικού μηχανισμού. Η κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια την πέμπτη και όσο χρειαστεί είναι το τείχος που πάνω του θα τσακιστεί αυτή η προκλητική δράση και συνεργασία. Η φωνή του αντιφασιστικού κινήματος πρέπει να ακουστεί δυνατά και καθαρά και μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με την αναγνώριση από τους δικαστές των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που υπερασπίζονται τα θύματα της δολοφονικής δράσης των νεοναζί. Καλούμε τα σωματεία με στάσεις εργασίας, το φοιτητικό κίνημα, τις κοινότητες των μεταναστών τις οργανώσεις της αριστεράς να δώσουν βροντερό παρών στην συγκέντρωση της Πέμπτης. Η μάχη για την καταδίκη των νεοναζί και την αποκάλυψη των στενών σχέσεων με τους θεσμούς του αστικού κράτους και τα αφεντικά θα είναι μακρόχρονη και σκληρή. Είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε γιατί έτσι θα ξαναστείλουμε τους ναζίδες στους υπονόμους της ιστορίας.
ΟΛΟΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο πλευρό της Δέσποινας Κουτσούμπα ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ – Αύριο η εκδίκαση της αγωγής της Άννας Παναγιωταρέα
Συγκεντρωση συμπαραστασης Πεμπτη 7 Μαη στις 9.00 στο κτιριο 4 της Ευελπιδων
Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στην αρχαιολόγο, περιφερειακή σύμβουλο Αττικής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, εκφράζει η ΠΟΕ ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Δ. Κουτσούμπα έχει καταθέσει αγωγή η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα αξιώνοντας 15.000 ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου». Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους ΟΤΑ αναφέρει: «Θεωρούμε απαράδεκτο, δύο αναρτήσεις της Δέσποινας Κουτσούμπα στο facebook (στην ομάδα «Κινητοποιήσεις Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και στον προσωπικό της λογαριασμό) με τις οποίες τέθηκαν εύλογα ερωτήματα για τα «έργα και τις ημέρες» της Άννας Παναγιωταρέα στο Υπουργείο Πολιτισμού να βαφτίζονται «συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου» από την Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας στο Τμήμα Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ. και να προχωρά η ίδια σε κατάθεση αγωγής για να... αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή της. Η ενέργεια να κινηθεί νομικά εναντίον της κ. Κουτσούμπα και μάλιστα μέσω αγωγής, καταδεικνύει προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης, γιατί όπως φαίνεται, η άσκηση κριτικής, ο έλεγχος των πράξεων της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των συμβούλων της, άτυπων ή μη, η διατύπωση ερωτημάτων για την παρουσία εξωθεσμικών παραγόντων σε έργα και δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας φαίνεται πώς… ενόχλησαν κάποιους. Η απειλή δια της αγωγής σε βάρος ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου από την κ. Παναγιωταρέα στρέφεται κατά του δικαιώματος των εργαζομένων να κρίνουν τις πράξεις της «εξουσίας» επί του αντικειμένου της εργασίας τους. Εκπορεύεται δε από την επί χρόνια ασκούμενη αυταρχική πολιτική στο Υπουργείο Πολιτισμού και την προσπάθεια υπαγωγής του έργου τους σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς, με αποκορύφωμα την επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.»
Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και η ΑΔΕΔΥ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ας απαντήσει η ίδια η κα Παναγιωταρέα, με ποια ακριβώς κριτήρια -αν όχι την υποστήριξή της στην εκάστοτε εξουσία- κατάφερε να οριστεί ‘’επικοινωνιακή σύμβουλος’’ του Υπουργείου Πολιτισμού για την ανασκαφή στην Αμφίπολη, θέση για την οποία υπήρχαν δεκάδες επιστήμονες δημόσιοι υπάλληλοι με πολύ περισσότερα ειδικά προσόντα για να τη φέρουν σε πέρας, χωρίς κανένα κόστος για το δημόσιο και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα; Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης». ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων αύριο, 7 Μαΐου, οπότε και θα εκδικαστεί η αγωγή της Άννας Παναγιωταρέα κατά της Δέσποινας Κουτσούμπα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταβλήθηκε η δόση των 200 εκατ. ευρώ προς ΔΝΤ- ΤΩΡΑ
06/05/2015 10:16
Η κυβέρνηση κατέβαλε την δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών,Δημήτρης Μάρδας. Στις 12 Μαίου η κυβέρνηση θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό των 770 εκατ.ευρώ στο ΔΝΤ.
Σχολιο.- Τους σκίσαμε τους κερατάδες Θα τους πληρώσουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ και θα πουν και ένα τραγούδι. ....... Σχολιο.- ουφ τωρα ησύχασα ελεγα κι εγω θα τα πληρωσουν δεν θα τα πληρωσουν .Πάντως την τσεπη μου την νιώθω πιο αδεια Σχολιο.- Τώρα θα βγουν σα τις πουτάνες και θα ζητιανεύουν δανικα για να τα πληρώσουμε σε 30 χρονια!! ΕΕΕΕΕΕΕΡΡΡΕΕΕΕ μαλακές που είμαστε!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά
Πολλή συζήτηση προκάλεσε η υποτιθέμενη στήριξη που προσέφερε ο Ομπάμα στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών. Και γιατί και πώς και με τι ανταλλάγματα και άλλα τέτοια. Ακόμη περισσότερη συζήτηση προκάλεσε η οργή τους για τον κατ’ οίκον περιορισμό του Σάββα Ξηρού. «Χάσατε ένα διεθνή σύμμαχο για να ωφελήσετε έναν τρομοκράτη» ξιφουλκούσε σύσσωμο το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό. Τι τους έπιασε ξαφνικά τους Αμερικανούς με τον Ξηρό; αναρωτιέται ένας «πολιτικός και -αθλητικός- στροβιλιστής» στο strovilos.gr: «Και γιατί δεν είχαν πει τίποτα, όταν είχε αποδράσει ο Χριστόδουλος; Μήπως επειδή ήταν μεταμφιεσμένος σε Μέριλιν Μονρόε με μούσι; Η γελοιοποίηση ενός χολιγουντιανού μύθου, της διαχρονικής εθνικής σταρ των ΗΠΑ, δεν ήταν “μη φιλική ενέργεια προς τις ΗΠΑ”, ενώ είναι (“μη φιλική ενέργεια προς τις ΗΠΑ”) ο κατ’ οίκον περιορισμός (με βραχιολάκι παρακαλώ) ενός 98% ανάπηρου; Τίποτα δεν τους έπιασε τους Aμερικάνους με το Σάββα. Στα από τέτοια τους (στα παλιά τους υποδήματα δηλαδή) γράφουνε και τον ξηρό, και τον χλωρό, και τον υγρό. Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΓΚΑΖΠΡΟΜ τους πείραξε και θέλανε, να βρούνε κάτι, για να την πουν στον Τσίπρα. Και επειδή δεν είχαν πρόχειρο τίποτα άλλο, θυμήθηκαν τον ξηρό…
Θα μπορούσαν, βέβαια, να βγουν και ως εξής: “Ρε συ ALEX, γιατί ξηγιέσαι έτσι, ρε φιλαράκο; Εμείς δε σε στηρίξαμε στη Μέρκελ; Εμείς δε λέμε, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε, καλά λόγια για σένα; Αλλού τρως, αλλού πίνεις, αλλού πας και τον δίνεις (τον αγωγό), ALEX;” Θα απαντούσε, όμως, ο ALEX: “Ούτε τρώω, ούτε πίνω (από σας), όπου θέλω, τον εδίνω (τον αγωγό)” Ή: “Όλο υποσχέσεις είστε, από έργα; Χορτάσαμε απ’ τα καλά λόγια, κοκό δεν έχει; Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, για τα καλά σας λόγια, αλλά χρειαζόμαστε το παραδάκι του ξανθού γένους (των Ρώσων δηλαδή)” Έτσι θα τους απαντούσε ο Αλέξης, οπότε οι Αμερικάνοι δε θα είχαν και τίποτα να πούνε – πέρα από μπούρδες: “Ναι, αλλά εσείς γιατί απελευθερώνετε τον χλωρό (σόρυ, τον ξηρό); Και γιατί δεν υλοποιείτε τις μεταρρυθμίσεις, που σας ζητάνε οι θεσμοί (και σ’ αυτό σκλήρυναν τη στάση τους οι Αμερικάνοι μετά τη συμφωνία με τη ΓΚΑΖΠΡΟΜ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών από εκεί που υποστήριζαν -λεκτικά έστω- τις ελληνικές θέσεις). Και γιατί κάνετε πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία; Και γιατί δεν έχετε πρωτάθλημα μπέιζμπολ και αμέρικαν φούτμπολ;” και πάει λέγοντας…
Μ’ άλλα λόγια: από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα. Αν, από την άλλη, η κυβέρνηση έσπαγε τη συμφωνία της με τη ΓΚΑΖΠΡΟΜ ή έκανε μια άλλη οικονομική συμφωνία (και) με τους αμερικάνους, ο κατ’ οίκον περιορισμός του ξηρού θα ξεχνιόταν στο πιτς-φιτίλι. Και ο Ομπάμα θα ξανατηλεφωνούσε στη Μέρκελ, ζητώντας της να μην επιβληθεί κι άλλη λιτότητα στην Ελλάδα. Γεωπολιτική σκακιέρα, σου λένε μετά…. Ολοκληρώνουμε την ενασχόληση μας με την τραγελαφική αυτή ιστορία με δυο ερωτήματα: 1) Πώς είναι δυνατόν, να ξεμπλέξει η χώρα μας απ’ αυτό το γεωπολιτικό τρελοκομείο; Με κατ’ οίκον περιορισμό; 2) Γιατί οι Αμερικάνοι δεν κατήγγειλαν και τη συμφωνία της παράγκας του Πλατινί (της ΟΥΕΦΑ – της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δηλαδή) με τη ΓΚΑΖΠΡΟΜ; Το να τα παίρνει (τα ρούβλια της ΓΚΑΖΠΡΟΜ) ο Πλατινί είναι καλό, ενώ να τα παίρνει ο Τσίπρας είναι κακό; Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
http://www.e-dromos.gr/mazi-me-ta-xera-kaigontai-kai-ta-xlwra/#sthash.se0EkzXn.dpuf
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγυη στον Στεφανο Κολλια
Συγκεντρωση αλληλεγγυης στον Στεφανο Κολλια δραστηριο αγωνιστη εναντια στην ασυδοσια των μεταλλευτικων εταιρειων στην περιοχη Οιτη Στερεας Ελλαδας, πραγματοποιηθηκε το Σαββατο 2 Μαιου στην πλατεια της Καλοσκοπης. Αφορμη σταθηκε το γεγονος πως μολις πριν ένα μηνα το σπιτι του Στεφανου Κολλια καταστραφηκε ολοσχερως από εμπρησμο για δευτερη φορα μεσα σε εξι χρονια. «Για ολους εμας όμως, ανεξαρτητα από τη σταση και τις προθεσεις των αρχων, η υποθεση αυτή δεν μπορει να μπει στο αρχειο.Οι εμπρηστες με τη φωτια στο σπιτι του Στεφανου εβαλαν φωτια στην ιδια την αξιοπρεπεια μας.Δεν μπορουμε να χωνεψουμε ποσο μαλλον να ανεχτουμε, πως υπαρχουν καποιοι που λειτουργωντας ειτε μονοι τους ειτε για λογαριασμο αλλων, χρησιμοποιωντας φασιστικες και μαφιοζικες μεθοδους, προσπαθουν να διαδιαφεντεψουν τις ζωες των ανθρωπων θεωρωντας τον τοπο τσιφλικι τους. Θεωρουμε προσωπικη υποθεση του καθενα και της καθεμιας μας όχι μονο να σταθουμε αλληλεγγυοι στο πλευρο του Στεφανου, αλλα και να δηλωσουμε εμφατικα ότι δεν θα ανεχτουμε καμια καθυστερηση και συγκαλυψη που αποθρασυνουν φυσικους και ηθικους αυτουργουςτετοιων ενεργειων» ανεφερε το καλεσμα της κινητοποιησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Για τις 12 Μαΐου, στην ίδια αίθουσα, διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, κυρία Μαρία Λεπενιώτη, για το αίτημα της μεταφοράς της διεξαγωγής της δίκης σε άλλον χώρο αρμόδια είναι η πολιτική ηγεσία. «Εμείς δεν επιλέγουμε χώρους για να δικάσουμε, το θέμα της αίθουσας ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Μόλις το λύσει, βρίσκοντας άλλον χώρο, αμέσως θα μετακινηθούμε» ανέφερε.
Με τη λήξη της σημερινής διαδικασίας, η πρόεδρος ζήτησε στην επόμενη συνεδρίαση να παραδοθεί στο δικαστήριο κατάλογος με τις ημέρες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να συντονιστεί ανάλογα το δικαστήριο. Μάλιστα, η πρόεδρος είπε ότι μια λύση θα ήταν, το δικαστήριο να συνεδριάζει μετά τις μεσημεριανές ώρες. Ούτως ή άλλως, όπως επισήμανε, η δίκη δεν θα γίνεται κάθε μέρα, καθώς η ίδια αίθουσα χρησιμοποιείται και για εκδίκαση άλλων υποθέσεων, όπως για τις δικογραφίες των «Πυρήνων της Φωτιάς». Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των συγκεντρωμένων, από τον ευρύτερο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.
Δήμαρχος Κορυδαλλού: Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολιορκίας
"Ο Κορυδαλλός είναι σε κατάσταση πολιορκίας" κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Στεφ. Κασσίμης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αιτήματος για τη μεταφορά σε άλλη αίθουσα. Μετά από αίτημα του δικηγόρου Κ. Παπαδάκη, ο οποίος επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτικό ενάγοντας, αλλά και τη θέση των υπερασπιστών ότι "υπάρχει ζήτημα χώρου", το δικαστήριο άκουσε το δήμαρχο Κορυδαλλού. "Το σημαντικό πρόβλημα είναι και σήμερα ότι ο Κορυδαλλός βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Δεν μπαίνω στη λογική για την αίθουσα. Σήμερα τα σχολεία είναι κλειστά. Δίπλα σας είναι 11 σχολικές μονάδες και σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι εξετάσεις των παιδιών. Τετρακόσια παιδιά από τον Κορυδαλλό θα πρέπει να πάνε στη Νίκαια και στο Κερατσίνι στις 18 Μαΐου, που αρχίζουν οι εξετάσεις αν δεν αλλάξει ο χώρος διεξαγωγής της δίκης", είπε ο Στ. Κασσίμης, προσθέτοντας πως "η αγωνία είναι μεγάλη" καθώς και πως "δεν πρόκειται για τοπικό καπρίτσιο". Πάντως από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, ανέφερε στο δικαστήριο ως εναλλακτική λύση, η συνεδρίαση της δίκης κάθε Σάββατο, ημέρα κατά την οποία δεν διεξάγονται εξετάσεις. Το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναβλήθηκε η δίκη της Δέσποινας Κουτσούμπα για τις 12 Νοέμβρη
Αναβλήθηκε η δίκη της Δέσποινας Κουτσούμπα για τις 12 Νοεμβρίου. Την αναβολή ζήτησε η Άννα Παναγιωταρέα η οποία κατηγορεί την αρχαιολόγο στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» για συκοφαντική δυσφήμιση.
Η Άννα Παναγιωταρέα ζητά από τη Δέσποινα Κουτσούμπα το ποσό των 15.000 ευρώ ως αποζημίωση για αναρτήσεις της στην προσωπική της σελίδα στο facebook, που κατά την ενάγουσα αποτελούν «μία συστηματική προσπάθεια αποδόμησης και απαξίωσης του προσώπου μου καi της δουλειάς μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην αγωγή. Πρόκειται για δύο αναρτήσεις με τις οποίες η αρχαιολόγος Δ. Κουτσούμπα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι Α. Παναγιωταρέα είχε αναλάβει την ανάληψη γυρίσματος μικρού μήκους βίντεο προβολής των έργων ΕΣΠΑ, ρωτώντας να μάθει πότε ανέλαβε το έργο και πόσο πληρώνεται. «Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα προβαίνει σε αγωγή εναντίον μου (που δεν είμαι δημοσιογράφος) κατηγορώντας με για "συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου" για δημόσιο σχολιασμό μου που ποτέ δεν δημοσιεύτηκε στον τύπο...», σχολιάζει με νόημα η Δέσποινα Κουτσούμπα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. «Μάλιστα η αγωγή εναντίον μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα την ιδιότητά μου ως "επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" (δεν έχουμε επικεφαλής, αλλά θα το παρακάμψω), κάτι που μου επιτρέπει να το θεωρήσω και ως πολιτική δίωξη.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καναδάς: Ιστορική πολιτική αλλαγή στην Αλμπέρτα
Μια ιστορική νίκη πέτυχε χθες το αριστερό "Νέο Δημοκρατικό Κόμμα" (NPD) στον Καναδά τερματίζοντας την 44χρονη τοπικη διακυβέρνηση της επαρχίας της Αλμπέρτα, της πιο συντηρητικής περιοχής της χώρας, από το δεξιό "Προοδευτικό Συντηρητικό" κόμμα. Το αποτέλεσμα των τοπικων εκλογών αποτέλεσε μια σεισμικού μεγέθους πολιτική αλλαγή στην περιοχή και προκάλεσε την άμεση παραίτηση του τοπικου πρωθυπουργού των Συντηρητικών Τζιμ Πρέντις από την ηγεσία του κόμματος αλλά και από τη βουλευτική του έδρα! "Γράψαμε λίγη ιστορία απόψε", είπε χαρακτηριστικά στους ενθουσιώδεις υποστηρικτές της η νεοεκλεγείσα τοπικη πρωθυπουργός των Νέων Δημοκρατών Ρέιτσελ Νότλι. Το NDP, το οποίο δεν είχε εξασφαλίσει ποτέ περισσότερες από 16 έδρες στο τοπικό κοινοβούλιο, που αριθμεί συνολικά 87 έδρες, θα ηγηθεί πλέον τοπικης κυβέρνησης πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι νικητές των εκλογών κερδίζουν 54 έδρες, ενώ οι Προοδευτικοί Συντηρητικοί είναι πιθανό να πάρουν μόλις 10 και έρχονται τρίτοι μετά το ακόμα πιο συντηρητικό τοπικο Κόμμα Γουαϊλντρόουζ ("Άγριο Ρόδο") που κερδίζει 21 έδρες. Το NDP έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει τάξη στην πολιτικά και οικονομικά ισχυρά πετρελαϊκή βιομηχανία της περιοχής. Η Νότλι έχει προτείνει αναθεώρηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης πετρελαίου και αερίου στην πλούσια σε φυσικούς πόρους Αλμπέρτα και δεν καλοβλέπει ορισμένα σχέδια αγωγών όπως το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα Keystone XL της TransCanada Corp. Το NDP είχε υποσχεθεί επίσης ότι θα αυξήσει τη φορολογία των επιχειρήσεων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, στο 12%. Στην επινίκια ομιλία της η Νότλι προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες της πετρελαϊκής βιομηχανίας λέγοντας πως το κόμμα της θα είναι "καλός εταίρος". Η Νότλι είπε επίσης πως ο Καναδάς χρειάζεται μια εθνική προσέγγιση όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η ιστορική νίκη του NDP, που ένα μήνα νωρίτερα καταλάμβανε μόλις την τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό στα social media, ενώ ακόμη και οι υποστηρικτές του εμφανίζονταν έκπληκτοι από το μέγεθος της νίκης. "Στον ουρανό της Αλμπέρτα πετάνε ελέφαντες", ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο στο Twitter.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Υεμένη συνέλαβαν 20 Αιγύπτιους και Τούρκους τρομοκράτες! Φυσικά συνεχίζονται οι φονικοί βομβαρδισμοί της Σαουδικής Αραβίας με όπλα του Ολάντ και της πολιτισμένης δύσης! * SHOCKING: Yemeni Forces Capture Egyptian, Turkish Nationals Tunnel Diggers