Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τεταρτη 6 Μαιου 2015


Σουπερ ντιλ. Ο Σκλαβενιτης εξαγορασε τον Βεροπουλο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απαντηση στην τροικα από τον Στρατουλη. Η προηγουμενη κυβερνηση ελεγε ψεματα. Ενας στους δυο συνταξιουχους στο οριο της φτωχειας. Το 44,8% ζει με αποδοχες κατω από το οριο της φτωχειας το 17% ζει σε συνθηκες εξαθλιωσης. Στα 664,69 ευρω η κυρια συνταξη προ φορων και στα 168,40 η επικουρικη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με κοινη υπουργικη αποφαση. Πληρης υγειονομικη καλυψη των ανασφαλιστων χωρις εισοδηματικα κριτηρια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Το χθεσινο 24ωρο, πάντως, στα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ τζιχαντιστών από το «Μέτωπο Νούσρα» και Λιβανέζων ενόπλων της «Χεζμπολάχ» οδήγησαν, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», στην «κατάληψη» του συριακού μεθοριακού χωριού Χασίνα από τους τελευταίους, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν νέες επιθέσεις από τους ισλαμιστές μισθοφόρους.
Στη Βαγδάτη, ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών προσπαθούσε να πείσει τους δημοσιογράφους πως το μεγαλύτερο μέρος των μεγαλύτερων διυλιστηρίων του Ιράκ, στο Μπαϊτζί, δεν έχει πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών και ότι εξακολουθεί να ελέγχεται από τις ιρακινές δυνάμεις. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι εδώ και μέρες γίνονται στην περιοχή σφοδρότατες συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ Κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο για πρώτη φορά Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα
ΠΕΚΙΝΟ.-- Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν, κατά πάσα πιθανότητα, οι κοινές ναυτικές ασκήσεις που Ρωσία - Κίνα θα πραγματοποιήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Αμυνας, Γκενγκ Γιανσχένγκ, είναι η πρώτη φορά που Μόσχα - Πεκίνο κάνουν τέτοιες ασκήσεις. «Ο στόχος είναι να βαθύνουμε τη φιλική και πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να αυξήσουμε την ικανότητα των δύο Πολεμικών Ναυτικών να αντιμετωπίζουν από κοινού απειλές θαλάσσιας ασφάλειας», συνέχισε ο ίδιος. Υποστήριξε ακόμα πως «αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί είναι ότι τέτοιες ασκήσεις δε στρέφονται ενάντια σε κάποια τρίτη πλευρά και δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση στην περιοχή». Ακριβής ημερομηνία των ασκήσεων δεν έχει δοθεί επίσημα, εκτός του ότι θα γίνουν στα μέσα του μήνα, ενώ διαρροές καταγράφουν ότι θα αρχίσουν μετά τις εκδηλώσεις της 9ης Μάη που θα γίνουν στη Ρωσία, για την 70ή επέτειο από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις ασκήσεις θα πάρουν μέρος συνολικά εννιά πλοία (τα τρία κινεζικά). Αυτές θα αφορούν την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, τον ανεφοδιασμό εν πλω, τη συνοδεία στρατιωτικών αποστολών, αλλά και ασκήσεις με αληθινά πυρά. Οσο και αν οι δυο χώρες προσπαθούν να εμφανίσουν τη στρατιωτική τους συνεργασία «άσχετη» με την όξυνση των ανταγωνισμών στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι φανερό ότι αποτυπώνει το «ζωηρό» τους ενδιαφέρον για ανακατατάξεις και «ισορροπίες», που θα ευνοήσουν τα σχέδια όσων μονοπωλίων στηρίζουν. Η Κίνα «νοιάζεται» ιδιαίτερα για την κατάσταση στη Μεσόγειο, από την οποία περνούν οι νέοι «δρόμοι του μεταξιού», που ενώνουν εμπορικά Δύση και Ανατολή. Η Ρωσία αναζητά τρόπους αναβάθμισης της παρουσίας της, όπως φάνηκε και από τη συμφωνία με την οποία η Λευκωσία της παραχώρησε «διευκολύνσεις» για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πληθαίνουν οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις Μεγάλα ναυτικά γυμνάσια στη Νορβηγία
Μεγάλης κλίμακας ναυτική και ανθυποβρυχιακή άσκηση, με τον τίτλο «Dynamic Mongoose 2015», ξεκίνησε από τη Δευτέρα το ΝΑΤΟ στη Νορβηγία, που θα διαρκέσει ως τις 14 Μάη, με τη συμμετοχή 20 πολεμικών πλοίων, αεροπλάνων και υποβρυχίων. Πρόκειται για άσκηση που επαναλαμβάνεται από το 2012, ενώ φέτος είναι αισθητά αναβαθμισμένη και συμμετέχει και ένα μη μέλος της λυκοσυμμαχίας, η Σουηδία. Είναι φανερό ότι η φετινή άσκηση χαρακτηρίζεται από τον κλιμακούμενο ανταγωνισμό με τη Ρωσία, με αφορμή την Ουκρανία αλλά και την Αρκτική, που για τον υποθαλάσσιο πλούτο της έχει βρεθεί στο στόχαστρο μονοπωλιακών ομίλων και των δύο πλευρών. Συνολικά, συμμετέχουν 10 χώρες και πάνω από 5.000 στρατιώτες, με το συντονισμό να έχει η Βάση Υποβρυχίων του Νόρθογουντ της Μεγάλης Βρετανίας.
Προσωρινή μεταφορά του στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τη μεταφορά του ΝΑΤΟικού στρατηγείου από τη Νάπολη της Ιταλίας στην κεντρική πόλη της Ρουμανίας, Τσίνκου, για 12 μέρες, τον ερχόμενο Ιούνη, ανακοίνωσε χτες στο Βουκουρέστι ο ανώτατος ΝΑΤΟικός διοικητής ναύαρχος Μαρκ Φέργκιουσον, με στόχο, όπως τόνισε, να διευκολυνθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας, περίπου 1.000 στρατιωτικών από 21 χώρες. Ο ναύαρχος Φέργκιουσον πρόσθεσε ότι με τη μεταφορά της έδρας διοίκησης των ΝΑΤΟικών Διακλαδικών Δυνάμεων στη Ρουμανία, «θα δοκιμαστεί η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού της διοίκησης της Νάπολης, καθώς θα μεταβιβαστεί ο έλεγχος από τη Νάπολη στις δυνάμεις στο Τσίνκου», ενώ παράλληλα, θα διενεργούνται στρατιωτικές ασκήσεις στην Πολωνία και σε χώρες της Βαλτικής αλλά και τη Δυτική Ουκρανία. Ο Φέργκιουσον ισχυρίστηκε ότι οι ασκήσεις είναι τάχα «αμυντικές από τη φύση τους και εστιάζουν στην ενίσχυση της συνεργασίας των επιχειρησιακών επιτελείων και στην αύξηση της ετοιμότητας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σήμερα η ομάδα επαφής στο Μινσκ
Σε καταγγελίες ότι οι ναζιστικες δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν και χτες το σφυροκόπημα κατοικημένων περιοχών στο Ντονέτσκ, προχώρησαν οι αρχές της δημαρχίας της πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, αναφέροντας ότι από τους βομβαρδισμούς ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς στο προάστιο Κουιμπίσεβσκι. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε χτες ότι συνάντηση της λεγόμενης Τριμερούς Ομάδας Επαφής (ναζιστικη κλικα του Κιεβου, αντιφσιστες πολιτοφύλακες, Ρωσία με συμμετοχή και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη - ΟΑΣΕ), θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Η συνάντηση θα εξετάσει τη συμφωνία εκεχειρίας της 12ης Φλεβάρη που συνεχώς παραβιάζεται, ενώ και το λεγόμενο τμήμα της πολιτικής διευθέτησης για το καθεστώς αυτονομίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, δεν έχει προχωρήσει καθόλου λόγω της κωλυσιεργίας της ναζιστικής κλικας του Κιέβου. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ανακοινώθηκε χτες ότι η ναζιστικη «ουκρανική» «Naftogaz» προπλήρωσε στο ρωσικό ενεργειακό κολοσσό «Gazprom» 40 εκατομμύρια δολάρια για την προμήθεια φυσικού αερίου για το μήνα Μάη. Η διένεξη για την Ενέργεια, πάντως, δεν έχει λυθεί παρά τον προσωρινό συμβιβασμό, με δεδομένο ότι και η ναζιστικη κλικα του Κιεβου με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ θέλει να απεξαρτηθεί από τη ρώσικη Ενέργεια και η Ρωσία ζητάει τα χρωστούμενα από την περίοδο που ανατράπηκε η προηγούμενη αστική κυβέρνηση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΥΕΜΕΝΗ Επιθέσεις - αντίποινα από τους Χούτι στη Σαουδική Αραβία
ΡΙΑΝΤ - ΣΑΝΑΑ.-- Αιφνιδιαστική επίθεση με ρουκέτες και όλμους στη νοτιοδυτική μεθοριακή πόλη της Σαουδικής Αραβίας, Νατζράν, εξαπέλυσαν χτες το μεσημέρι Υεμενίτες σιίτες Χούτι αποδεικνύοντας ότι διατηρούν αξιόμαχες δυνάμεις αλλά και σημαντικά αποθέματα σε πυρομαχικά, παρά τον ισοπεδωτικό βομβαρδισμό που δέχονται εδώ και ενάμιση μήνα από τον δεκαμελή ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό συνασπισμό που δρα υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Πληροφορίες αραβικών και δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφέρουν ότι η επίθεση των σιιτών Χούτι από την Υεμένη στη σαουδαραβική μεθοριακή πόλη Νατζράν προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο αμάχων, τον τραυματισμό αδιευκρίνιστου αριθμού άλλων, σημαντικές υλικές ζημιές σε αρκετά κτίρια, κεντρικούς δρόμους και ΙΧ αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένοπλες δυνάμεις των Χούτι της Υεμένης κατάφεραν επίσης να αιχμαλωτίσουν τουλάχιστον πέντε Σαουδάραβες στρατιώτες. Η επίθεση των Χούτι ανάγκασε τις σαουδαραβικές αρχές να κλείσουν τα σχολεία και τις επιχειρήσεις και να απαγορεύσουν όλες τις πτήσεις αεροσκαφών από και προς την πόλη. Το ίδιο 24ωρο, πολιτοφυλακές των σιιτών Χούτι προέλασαν και σε συνοικίες της πόλης Αντεν (νότια Υεμένη) προκαλώντας κύμα άτακτης φυγής εκατοντάδων οικογενειών. Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στην Υεμένη, που πλέον έχει μεταφερθεί για τα καλά και στο σαουδαραβικό έδαφος, προκάλεσε ανησυχία σε αξιωματούχους του ΟΗΕ, που ζήτησαν άμεση παύση των βομβαρδισμών, ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης, Σαναά, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Εκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας των Σειχιδων του Κόλπου
Εκτακτη διάσκεψη κορυφής με κεντρικό θέμα την εντεινόμενη κρίση στην Υεμένη πραγματοποιήθηκε χτες στο Ριάντ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Συνεργασίας των Σειχιδων του Κόλπου. Στη διάσκεψη εκτός των ηγετών από το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σ. Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμμετείχε και ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, που (μετά την προχτεσινή συμφωνία για την πώληση γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στη Σ. Αραβία, αξίας 6,3 δισ. ευρώ) έγινε ο πρώτος Πρόεδρος δυτικής ιμπεριαλιστικής αποικιοκρατικης χώρας που έλαβε μέρος, τιμητικά, στη σύνοδο του οργανισμού. Πληροφορίες έφεραν τον Ολάντ να τοποθετείται ανοιχτά υπέρ της επέμβασης της Σ. Αραβίας στην Υεμένη.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και αρχή χερσαίας επέμβασης
ΣΑΝΑΑ.-- Σε άνευ προηγουμένου από αέρος σφυροκόπημα σχεδόν όλων των αεροδρομίων της Υεμένης προχώρησαν προχτες Δευτερα τα βομβαρδιστικά του 10μελούς στρατιωτικού ιμπεριαλιστικού συνασπισμού με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, επιμένοντας ιδιαίτερα στην νότια πόλη Αντεν, όπου την Κυριακή αναφέρθηκε η έναρξη χερσαίας επέμβασης από δεκάδες στρατιώτες των δυνάμεων επέμβασης. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του σαουδαραβικού συνασπισμού, στρατηγός Αχμεντ Ασίρι, διέψευσε την έναρξη της χερσαίας επέμβασης. Δεν μπόρεσε, αντίθετα, να διαψεύσει τη χρήση βομβών διασποράς, που προκαλούν πολλαπλά πλήγματα ιδιαίτερα στον άμαχο πληθυσμό, καθώς οι ΗΠΑ είχαν αναγκαστεί νωρίτερα να επιβεβαιώσουν πως τις είχαν πουλήσει στους Σαουδάραβες υπό τον όρο πως τάχα θα χρησιμοποιούνταν «αυστηρώς σε στρατιωτικούς στόχους»... Ως γνωστόν, οι βόμβες διασποράς, που περιέχουν υποπυρομαχικά τα οποία εκρήγνυνται μετά τη ρίψη τους, είναι απαγορευμένες βάσει της Σύμβασης για τα Πυρομαχικά Διασποράς (ΣΠΔ), η οποία υιοθετήθηκε το 2008 από 116 χώρες, στις οποίες εντούτοις δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Σαουδική Αραβία.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Συνεχίζεται η απεργία των μηχανοδηγών
Το συνδικάτο των Μηχανοδηγών στους σιδηροδρόμους της Γερμανίας (GDL) επέκτεινε χτες την απεργία του και στις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Ετσι, πρακτικά, όλα τα τρένα σταματούν τουλάχιστον έως την Κυριακή. Η απεργία γίνεται γιατί η διοίκηση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων δείχνει αδιαλλαξία απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων για αύξηση στους μισθούς κατά 5% και μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 39 σε 37 ώρες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων, αν και η εργοδοσία υποστηρίζει ότι σε πολλές περιοχές πραγματοποιείται το 15% των δρομολογίων, ειδικά στα επιβατικά τρένα. Πάντως, ιδιαίτερα οι εργοδοτικές ενώσεις (βιομήχανοι διαφόρων κλάδων) δηλώνουν αντίθετοι στην απεργία και καλούν άμεσα την κυβέρνηση να παρέμβει. Ακόμη, το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών του Μονάχου (Ifo), γνωστό για τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, κάνει λόγο για απώλειες ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ τη μέρα για τους πελάτες, τους επιβάτες και την εργοδοσία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ Κινητοποιήσεις χτες κατά του «Καλού σχολείου»
ΡΩΜΗ.-- Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και μαθητές βγήκαν χτες στους δρόμους μεγάλων ιταλικών πόλεων (Ρώμη, Παλέρμο, Μιλάνο κ.α.) αντιδρώντας στα μέτρα που η κυβέρνηση Ρέντσι προωθεί στην Παιδεία, στο πλαίσιο ευθυγράμμισης με τις σύγχρονες ανάγκες των πολυεθνικών, που υπηρετούν συνολικά και οι κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τις μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες, με τον τίτλο «Το Καλό σχολείο» (La buona Scuola) η κυβέρνηση προωθεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες του σύγχρονου αστικού κράτους και το κατά πόσο συμβάλλουν στην πρόσδεση των σχολείων στις επιχειρηματικές ανάγκες, τη σύνδεση των μισθών στον κλάδο με την «παραγωγικότητα», την ευρεία χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε οι αυριανοί φτηνοί εργάτες να αναπτύσσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται κ.τ.λ. Συνδικαλιστές του κλάδου κατήγγειλαν ότι ακόμα και οι 150.000 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση τελικά θα είναι λιγότερες (100.000).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αξιωματούχοι της «Χαμάς» ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν επιχειρήσεις κατά ακραίων ισλαμοφασιστών Σαλαφιστών (ισλαμοφασιστες Σουνιτοφασιστες Μουσουλμάνοι) που θεωρούνται υπεύθυνοι για την εξαπόλυση σειράς αναίμακτων βομβιστικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες.
ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Οι ισλαμοφασιστικες ένοπλες οργανώσεις των γαλλων αποικιοκρατων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συμφώνησαν χτες να απελευθερώσουν περίπου 10.000 παιδιά που χρησιμοποιούνται από ένοπλες οργανώσεις ως στρατιώτες, εργάτες ή κακοποιούνται σεξουαλικά ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στην πρωτεύουσα της χώρας, Μπανγκί.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Οι αρχές στη βόρεια αγγλική πόλη Ρόδερχαμ, όπου για περίπου μιάμιση δεκαετία έως το 2013 είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά και βασανιστεί πάνω από 1.400 αγόρια και κορίτσια από συμμορίες Πακιστανών, γνώριζαν από τα πρώτα χρόνια τι συνέβαινε αλλά δεν ενήργησαν για να μη στιγματιστούν για «ρατσιστική» συμπεριφορά αναφέρουν χτεσινά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων. Παρόλα αυτά το σκάνδαλο δημοσιοποιήθηκε μόλις πέρσι το καλοκαίρι, οπότε αποκαλύφθηκε ότι παιδιά ακόμη και 11 ετών που φιλοξενούνταν σε οικοτροφεία είχαν απαχθεί, βιαστεί και υποστεί ξυλοδαρμό σε μία περίοδο 16 ετών, μέχρι το 2013.
ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Ο υπουργός Υγείας της Παραγουάης του ακροδεξιου κυβερνητικου κομματος Κολοραδο δήλωσε χτες ότι η ακροδεξια κυβέρνηση συνεχιστρια της Φασιστικης Δικτατοριας Σπενσερ απορρίπτει το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε άμβλωση ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο βίασε ο πατριός σύντροφος της μητέρας του και είναι έγκυος 23 εβδομάδων. Το σύνταγμα της Παραγουάης απαγορεύει τις αμβλώσεις εκτός αν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας και πάλι η επέμβαση πρέπει να γίνει μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραηλ. Καταγγελίες για την επέμβαση στη Γάζα
Το Ισραήλ επέφερε «μαζικές και άνευ προηγουμένου ζημίες» στους αμάχους Παλαιστίνιους κατά τον πόλεμο της Γάζας, το καλοκαίρι του 2014, καθώς ο στρατός του άνοιγε πυρ αδιακρίτως εναντίον πολιτών, σημειώνει έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Σπάστε Τη Σιωπή», επικαλούμενη μαρτυρίες ανώνυμων Ισραηλινών στρατιωτών.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Συνεχίζεται η πολυήμερη απεργία των πιλότων Αντιδρούν στην παράδοση του κρατικού αερομεταφορέα σε ιδιώτες
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των κρατικών αερογραμμών TAP αντιδρούν οι εργαζόμενοι πιλότοι της εταιρείας, οι οποίοι την 1η Μάη ξεκίνησαν 10ήμερη απεργία. Οι εργαζόμενοι «εισπράττουν» τη γνωστή κριτική αστικών κυβερνήσεων και ΜΜΕ, ότι θέτουν σε κίνδυνο την εταιρεία και κατ' επέκταση τη χώρα, ευθύνονται για απώλεια εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων κ.τ.λ. Την ίδια στιγμή, η σχεδιαζόμενη παράδοση του 66% της TAP σε ιδιώτες αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, στη μείωση του προσωπικού και στην «προσαρμογή» των μέτρων ασφαλείας με βάση τις ανάγκες της βιωσιμότητας της εταιρείας, στη διαμόρφωση των δρομολογίων με κριτήριο το μέγιστο δυνατό κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», η TAP είναι σήμερα η τελευταία «κρατική» αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, που βρίσκεται εξολοκλήρου στον «έλεγχο» του Δημοσίου. Η παράδοσή της στους ιδιώτες είναι μέρος της «ανάκτησης» της ανταγωνιστικότητας και της «ελκυστικότητας» της πορτογαλικής καπιταλιστικής οικονομίας. Και ενώ η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να σκεφτούν με βάση το «εθνικό συμφέρον», οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες καλλιεργούν επικίνδυνες αυταπάτες, προβάλλοντας ως βασικό αίτημα την εφαρμογή συμφωνίας που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε ...μετόχους της μελλοντικής εταιρείας. Από δημοσιεύματα προκύπτει ότι αυτό περιλαμβανόταν σε παλιότερη συμφωνία συνδικάτων - εργοδοσίας, και μάλιστα ως... αντάλλαγμα για να δεχτούν οι εργαζόμενοι να «παγώσουν» οι μισθοί τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ - ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ Απαγγελία κατηγοριών σε 6 αστυνομικούς
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Προς αποκλιμάκωση φαινόταν χτες πως έβαινε η κατάσταση στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ μετά από την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες ανθρωποκτονίας στους έξι αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο φονικό τραυματισμό του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι και την εντολή της δημάρχου της πόλης για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί την τελευταία βδομάδα. Επίδραση στην εκτόνωση των έντονων λαϊκών αντιδράσεων, που προκάλεσε το τελευταίο γνωστό θύμα αστυνομικής βίας σε υποβαθμισμένες εργατικές συνοικίες των ΗΠΑ φαίνεται πως είχε και η ανακοίνωση του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης πως διενεργεί ειδική έρευνα στην Αστυνομική Διεύθυνση της Βαλτιμόρης σχετικά με τη συμπεριφορά των τοπικών αστυνομικών αρχών απέναντι στους πολίτες. Παράλληλα, ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, έδωσε εντολή για αποχώρηση των περίπου 3.000 ανδρών της Εθνοφρουράς.
Απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης γουρουνιων ισλαμοφασιστών στο Τέξας
Στο μεταξύ, αργότερα, προχτες Δευτερα τα ξημερώματα, δύο γουρουνια ισλαμοφασιστες πραγματοποίησαν απόπειρα επίθεσης σε εκθεσιακό χώρο στο Γκάρλαντ του Τέξας, όπου φιλοξενούνταν έκθεση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο εκδήλωσης από την αντιισλαμοφασιστική οργάνωση «Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Αμερικανικής Ελευθερίας». Οι δύο δράστες άρχισαν να πυροβολούν έξω από το χώρο τέχνης «Curtis Culwell Center», αλλά έπεσαν σχεδόν αμέσως νεκροί από τα πυρά ειδικού φρουρού. Οπως ανακοινώθηκε αργότερα, ο ένας εκ των δύο ήταν κάτοικος του Φοίνιξ, ονομαζόταν Ελτον Σίμπσον και είχε γράψει το ακόλουθο μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Τουίτερ»: «Είθε ο Αλλάχ να μας δεχθεί ως μουτζαχεντίν». Ο συγκεκριμένος φέρεται μάλιστα πως είχε καταδικαστεί σε τριετή κάθειρξη με αναστολή για τρομοκρατία. Ας σημειωθεί πάντως ότι κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της παραπάνω οργάνωσης στο Τέξας ήταν ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός ηγέτης Χέερτ Βίλντερς, που δήλωσε «σοκαρισμένος» από μία «επίθεση εναντίον της ελευθερίας των πάντων».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΙΓΗΡΙΑ Απελευθέρωση εκατοντάδων ομήρων
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέες απελευθερώσεις εκατοντάδων γυναικόπαιδων που κρατούνταν όμηροι από τους εγκληματίες της «Μπόκο Χαράμ» στη Νιγηρία έγιναν από στρατιώτες της χώρας τις τελευταίες μέρες μεχρι τη Δευτερα. Πολλές από τις 277 γυναίκες και παιδιά που διασώθηκαν και μίλησαν σε δημοσιογράφους διηγήθηκαν πως έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της σφαγής των συζύγων και των παιδιών τους, πως λιμοκτονούσαν και παρακολουθούνταν ασφυκτικά από τους ισλαμοφασιστες της «Μπόκο Χαράμ». Από την περασμένη βδομάδα έως χτες, υπολογίζεται πως έχουν διασωθεί πάνω από 700 γυναικόπαιδα, πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν σε κρησφύγετα των ισλαμοφασιστών στο δάσος Σαμπίσα. Ωστόσο, ανάμεσά τους δεν είναι ούτε μία από τις περίπου 200 μαθήτριες Λυκείου που απήχθησαν τον περσινό Απρίλη από την πόλη Τσιμπόκ και έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Hezbollah πήρε τον πλήρη έλεγχο στην Qarnet Nahla Hill, ανατολικά της Britel...
Στα πλαίσια αποσταθεροποίησης του Λιβάνου δραστηριοποιείται η Αλ Κάιντα, με τη συνεισφορά του Ισραήλ, ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά κάνουν τους "λογαρισμούς" χωρίς τον "ξενοδόχο"... 20 νεκροί μισθοφόροι τρομοκράτες φορτώθηκαν σε φορτηγό... Επικίνδυνο να "παίζεις" με την Χεζμπολά... ακόμη κι αν έχεις μαζί σου ολόκληρη την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος το έχουν αισθανθεί στο πετσί τους, με την ήττα του 2006!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τιμή και δόξα στους μάρτυρες! Θα πληρώσουν ακριβά τους νεκρούς μας!
Κήδεψαν σήμερα στην Ταρτούς τον ήρωα Hamzeh Alayan... Δολοφονήθηκε από τα ανθρωπόμορφα κτήνη που χρηματοδοτεί, εξοπλίζει κι ενισχύει η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με την... Τουρκία και το Ισραήλ... Η μητέρα, τ' αδέλφια, η σύζυγός η μικρή κορούλα του... θα σηκώσουν το όπλο για την υπεράσπιση της πατρίδας και θα τιμωρήσουν ακριβά τα κτήνη τρομοκράτες! Η μικρή Ghazal στην κηδεία του πατέρα της... Συρία γερά! Φωτιά κι ατσάλι στα σκυλιά των ιμπεριαλιστών!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νόμιμο το τοκογλυφικό επιτόκιο του 16,5 % τουλάχιστον στις πιστωτικές κάρτες έκρινε ο Άρειος Πάγος... Ξέρετε, αυτοί που αυτοαποκαλούνται δικαστές
Ρε ξεφτιλισμένοι, ρόμπες ξεκούμπωτες -όπως ακριβώς σας ξεφτίλισε ο ΓΓ της κυβέρνησης κι εσείς μούγκα...-, που στο Ελληνικό Σύνταγμα δεν υπάρχει η λέξη "ΤΟΚΟΣ"; Πουθενά! Και νομιμοποιείτε τους τοκογλύφους; Εφόσον ο πολίτης συμφωνήσει, λόγω ανάγκης ή λόγω βλακείας, να πληρώνει τοκογλυφικό επιτόκιο... ο Άρειος Πάγος δικαιώνει τους τοκογλύφους, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για μία αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γαλλία εξόπλιζε τη συριακή αντιπολίτευση με βαρύ οπλισμό – Από ρουκέτες μέχρι αντιαρματικούς πυραύλους... Γιατί τώρα σταμάτησε; Γιατι στην "πορεία" του Παρισιού έκλεισε τη μπίζνα με τη Σαουδική Αραβία, που βομβαρδίζει την Υεμένη!
Μέχρι τώρα, η Γαλλία έχει παραδεχθεί επίσημα πως είχε παραδώσει στους αντάρτες μόνο τα λεγόμενα μη φονικά όπλα (που δεν έχουν σκοπό να σκοτώσουν), αλεξίσφαιρα γιλέκα ή γυαλιά νυκτερινής όρασης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Την επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση... Έγιναν τόσο γρήγορα τραπεζοϋπάλληλοι της τρόικας; Αυτό δεν είναι φόρος στις καταθέσεις, αλλά νέος φόρος στους μισθούς και στις συντάξεις!
Επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις Την επιβολή τέλους 1 τοις χιλίοις στις αναλήψεις τραπεζικών καταθέσεων εξετάζει η κυβέρνηση ως εναλλακτικό μέτρο τόνωσης των εσόδων, αλλά και ως δημοσιονομικό ισοδύναμο στα μέτρα που απορρίπτει η τρόικα Μέσω αυτής της πρακτικής προβλέπεται πως το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει σε ετήσια βάση έως και 180 εκατ. ευρώ. ]Το τέλος ανάληψης καταθέσεων θα επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ (0,001 ευρώ η επιβάρυνση) και θα παρακρατείται τόσο κατά τις συναλλαγές στο γκισέ της τράπεζας, όσο και στις... συναλλαγές που διεκπεραιώνονται μέσω ΑΤΜ και ηλεκτρονικής τραπεζικής (phone banking, web banking, κ.α.). Σύμφωνα με τη λογική του μέτρου, σε 1.000 ευρώ ανάληψης, ανεξαρτήτως συναλλαγής, είτε για μισθοδοσία, είτε για εμπορικό σκοπό, θα επιβάλλεται παρακράτηση 1 ευρώ. Σε κάθε 100 ευρώ ανάληψης το τέλος θα είναι 0,10 ευρώ, για 10.000 ευρώ θα παρακρατούνται 10 ευρώ, για 100.000 ευρώ το τέλος θα είναι 100 ευρώ και για 1 εκατ. ευρώ, η επιβάρυνση θα είναι 1.000 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύει μόνο στην ανάλυψη και όχι στη κατάθεση χρημάτων στις τράπεζες. Επίσης, καθώς για τις συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ το τέλος ανάληψης καταθέσεων λειτουργεί ως «χαράτσι» εξετάζεται είτε να υπάρξει πλαφόν στο ποσό πάνω από το οποίο θα εφαρμόζεται το τέλος, ή περιορισμός στις συναλλαγές που αυτό αφορά (συναλλαγές δημοσίου, ενδοτραπεζικές συναλλαγές, επενδύσεις, κ.α..)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άσαντ δεν θα πέσει! Μια απομάκρυνσή του θα σήμαινε το τέλος της Αντίστασης, της Χεζμπολα κι αυτό δεν θα συμβεί"
Sayyed Hassan Nasrallah
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λεφτά θέλετε; Κάντε ΠΝΠ και πάρτε τα! Η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση, γιατί δεν πάει - με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – να επιβάλει μια έκτακτη εισφορά στα πλούτη των Κροίσων; Με ένα συμβολικό ποσοστό του 10% θα μάζευε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάλαβες τώρα γιατί εκεί θα γίνει ο τάφος των... ...ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους;
Χόμς... Με την ευκαιρία της πρώτης επετείου επιστροφής στα σπίτια τους όσων εκδίωξαν οι τρομοκράτες "εκδημοκρατιστές" της Συρίας, για λογαριασμό της"πολιτισμένης" δύσης, στην παλιά πόλη (al-Hamidyya) ο πληθυσμός κι οι θρησκευτικοί ηγέτες (Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι), μαζί με τους... εκλεγμένους βουλευτές (στη Συρία οι βουλευτές εκλέγονται και δεν τους διορίζει ο βασιλιάς, όπως στη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ) και τον στρατό γιόρτασαν την επανεγκατάσταση των πολιτών στα σπίτια τους.
Κάποιοι απουσίαζαν κι είναι θαμένοι στο νεκροταφείο Μεσόγειος. Η Συρία αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό και θα νικήσει!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησε το Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς και η ελληνική αποστολή...
Το δεύτερο καραβάνι αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς έχει ξεκινήσει. Η ελληνική αποστολή που συμμετέχει στο Διεθνές αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύης πλησιάζει στο Ροστόφ. Την Τετάρτη 6 Μάη η ελληνική αποστολή θα συναντηθεί με τους συναγωνιστές μέλη των... αποστολών από 13 χώρες του κόσμου. Περίπου 150 άτομα αποτελούν την αποστολή που θα φτάσει στο Ντονμπάς της Αν. Ουκρανίας και στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Λουγκάνσκ και του Ντονιέτσκ αύριο. Με τιμή και μεγάλη χαρά θα συμμετάσχουν στο διεθνές πολιτικό φόρουμ που οργανώνει η αριστερά του Λουγκάνσκ και στους εορτασμούς για τα 70χρονα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στις 9 Μάη. Η ελληνική αποστολή της "Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία" εκφράζει πολλές ευχαριστίες στις εργατικές λέσχες και το στέκι "Ντοστογιέφσκι" για τα ρούχα και τα είδη πρώτης ανάγκης που παραχώρησαν και τα οποία θα παραδώσει η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία στο σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Αν. Ουκρανίας. Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής συμμετέχουν πολλά μέλη του ΝΑΡ, της ν.Κ.Α και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όλες τις επόμενες μέρες θα υπάρχει ρεπορτάζ και νέα από τη δράση του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς.
"narnet"
http://narnet.gr/articles/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φρικτές αποκαλύψεις: Ισραηλινοί εκτελούσαν Παλαιστίνιους από πλήξη
Διεθνή κατακραυγή προκαλούν οι αποκαλύψεις Ισραηλινών στρατιωτών ότι δολοφονούσαν Παλαιστίνιους για να αντιμετωπίσουν την πλήξη τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα. Όπως αναφέρει η Washington Post, Ισραηλινοί στρατιώτες “μετέτρεπαν ολόκληρες γειτονιές σε άμμο ενώ βομβάρδιζαν τυχαία σπίτια ως αντίποινα για κάθε απώλεια του ισραηλινού στρατού”. Οι μαρτυρίες περιλαμβάνονται σε... έκθεση με τίτλο “This is How We Fought in Gaza 2014” – Έτσι πολεμούσαμε στη Γάζα το 2014. Από τις μαρτυρίες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εγκλήματα πολέμου, που περιγράφονται, γίνονταν εν γνώση εάν όχι με την παρότρυνση ανώτατων αξιωματούχων, οι οποίοι είχαν δώσει σαφείς εντολές να αντιμετωπίζεται ο άμαχος πληθυσμός με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για ενόπλους. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιδρομής στη Γάζα το 2014 εκατοντάδες Ισραηλινοί πολίτες ανέβαιναν σε γειτονικούς λόφους και παρακολουθούσαν με μπύρες και ποπ κορν ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ είχαν υποστηρίξει παλαιότερα ότι το διεθνές δίκαιο δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει τόσο ειδεχθή εγκλήματα, όπως ο βομβαρδισμός της αποκλεισμένης Γάζας καθώς δεν έχουν προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με διεθνές εμπορικό, καλλιτεχνικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ σε πολλές περιοχές του πλανήτη – με εξαίρεση την Ελλάδα όπου χαρακτηρίζεται σαν στρατηγικός σύμμαχος από την εποχή της πρωθυπουργίας Παπανδρέου μέχρι και σήμερα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Τεχεράνη, στη "δικτατορία" του Ιράν, για την οποία η Ελλάδα κάνει εμπάργκο και προτιμάει να αγοράζει πετρέλαιο σε διπλάσια τιμή από τις εταιρίες των εταίρων της ΕΕ, έχουν δώσει σε κεντρικό δρόμο την ονομασία: Bobby Sands streets...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Βρώμικη προβοκάτσια" καταγγέλλει το Μαξίμου για το θέμα του υπουργού με τα 80.000 ευρώ...
Την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε το νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά της εφημερίδας «Θεσσαλονικη», για τα περί μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό από μέλος της κυβέρνησης. «Από ό,τι φαίνεται η "δημοσιογραφική" χυδαιότητα δεν έχει όρια» σημείωσαν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας το εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη» ότι... συνεχίζει «τη βρώμικη προβοκάτσια με δήθεν πληροφορίες για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου». Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για προβοκάτσιες και συκοφαντίες που δεν γίνονται ανεκτές στη Δημοκρατία και έθεσαν το εξής ερώτημα προς την εφημερίδα: «Έχει ή δεν έχει στοιχεία για μεταφορά 80.000 ευρώ τον Μάρτιο σε τράπεζα του Λουξεμβούργου από εν ενεργεία αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης;» Όπως τόνισαν, αν έχει στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει άμεσα, διότι, όπως σημειώνουν,αν τα στοιχεία είναι αληθή δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα γιατί δεν υπάρχουν νομικές συνέπειες από την δημοσιοποίηση της αλήθειας, αντίθετα είναι υποχρέωση του Τύπου. Πρόσθεσαν πως αν δεν έχει, οφείλει να ανασκευάσει το δημοσίευμα με τη σαφή διατύπωση «δεν έχουμε στοιχεία για αναπληρωτή Υπουργό που μετέφερε 80.000 ευρώ τον Μάρτιο στο Λουξεμβούργο». «Αν το εκδοτικό συγκρότημα δεν πράξει ένα από τα δύο είναι υπόλογο για αισχρή προβοκατόρικη και συκοφαντική επίθεση κατά της κυβέρνησης» κατέληξαν οι πηγές της κυβέρνησης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τελική αιτία όλων των πραγματικών κρίσεων παραμένει πάντα η φτώχεια...
"Η τελική αιτία όλων των πραγματικών κρίσεων παραμένει πάντα η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης των μαζών, που αντιτίθεται στην τάση της καπιταλιστικής παραγωγής να αναπτύσσει έτσι τις παραγωγικές δυνάμεις, λες και το όριό της αποτελείται μόνο από την απόλυτη ικανότητα κατανάλωσης της κοινωνίας"
- Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Karl Heinrich Marx (5 Μάη 1818 – 14 Μάρτη 1883)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτή τη γενοκτονία δεν πλήρωσε ποτέ η Γαλλία... και σήμερα ενισχύει τους τζιχαντιστές για να πέσει ο Άσαντ!
Αλγερία 1945... "Μαστορες" στις δολοφονίες των στελεχών του Εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Αλγερίας οι Γάλλοι... Σήμερα, οι σοσιαΛΗΣΤΕΣ του Ολάντ, σε συνεργασία με την Μοσάντ, εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και την Πέμπτη (07/05/2015) στην Ευελπίδων...
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ (ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Israeli soldiers cast doubt on legality of Gaza military tactics
May 6, 2015 — http://www.theguardian.com/world/2015/may/04/israeli-soldiers-cast-doubt-on-legality-of-gaza-military-operation
The testimonies raise questions whether Israel fully met its obligations to protect civilians in a conflict area from unnecessary harm, requiring it not only to distinguish between civilians and combatants but also ensure that when using force, where there is the risk of civilian harm, that it is “proportionate”.

Ισραηλινοί στρατιώτες θέτουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα για της Γάζας στρατιωτική τακτική
6 του Μάη του 2015 -http://www.theguardian.com/world/2015/may/04/israeli-soldiers-cast-doubt-on-legality-of-gaza-military-operation
Οι μαρτυρίες εγείρουν ερωτήματα κατά πόσον το Ισραήλ τήρησε πλήρως τις υποχρεώσεις του για την προστασία των αμάχων σε μια περιοχή της σύγκρουσης από περιττές βλάβες, απαιτουν όχι μόνο να γίνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών αλλά και να εξασφαλίσει ότι κατά τη χρήση βίας, όπου υπάρχει ο κίνδυνος της μη στρατιωτικής βλάβης, ότι είναι «αναλογική».

Ανώνυμος είπε...





Η Ευρώπη συνεργάζεται με το Διεθνές Δικαστήριο για την Παλαιστίνη
Perché firmare? Per dire no alla continuazione dei crimini di Israele.
L’impunità di Israele sembra non finire mai. Sono trascorsi, infatti, più di 67 anni da quando, prima ancora che l’Onu adottasse nel 1947 la Risoluzione 181 sulla spartizione della Palestina storica e vi fosse, nel 1948, la dichiarazione unilaterale di istituzione dello Stato di Israele, iniziarono in Palestina, ad opera di formazioni paramilitari, poi confluite nell’esercito israeliano, aggressioni armate, espropriazioni, distruzioni, eccidi che portarono alla deportazione e al trasferimento forzato della popolazione. In pochi mesi furono cancellate 9 città, distrutti 532 villaggi, uccisi migliaia di palestinesi, mentre 900.000 furono scacciati dalle loro case e dalla loro terra. Da allora non c’è stata più pace in Palestina, nonostante le numerose risoluzioni ONU di condanna.

Nei decenni seguenti Israele ha proseguito nelle sue politiche di discriminazione razziale, di apartheid, di espulsione degli abitanti storici e naturali, di espansione territoriale fino ad incamerare circa l’80% della Palestina contro il 55% assegnato dall’ONU. Ciò si è accompagnato ad altri crimini, tra cui la demolizione delle case palestinesi, la repressione violenta, il ricorso sistematico a trattamenti inumani e degradanti, agli omicidi mirati, alla tortura e all’imprigionamento senza processo e senza accusa, anche di minori, fino alle terribili aggressioni punitive su Gaza.
Nell’ultima, dell’estate 2014, i morti sono stati più di 2.200, quasi tutti civili e per metà donne e bambini, i feriti oltre 11.000. Sono state distrutte proprietà e abitazioni senza alcuna giustificazione militare, sono stati attaccati intenzionalmente civili ed edifici civili (scuole, rifugi ONU, ospedali, ambulanze, centrali elettriche, infrastrutture, luoghi di culto), sono state usate persone come scudi umani.

Con la decisione nel 2012 da parte dall’Assemblea Generale ONU di elevare la Palestina a “Stato osservatore, non membro”, il presidente palestinese Mahmoud Abbas ha potuto presentare, il 31 dicembre 2014, il documento di adesione al Trattato di Roma e alla Corte Penale Internazionale (CPI). L’adesione è stata accettata dal Segretario Generale ONU il quale ha stabilito che la Palestina diventerà ufficialmente uno stato parte della CPI a partire dal 1 aprile 2015. La Corte potrà allora esercitare la propria giurisdizione sui crimini di guerra, contro l’umanità e di genocidio commessi in territorio palestinese a prescindere dalla nazionalità dei presunti perpetratori, siano essi israeliani, palestinesi o altri.
Il percorso che si è aperto con la decisione di aderire alla CPI, tuttavia, è irto di ostacoli e pericoli per i palestinesi, che dovranno fronteggiare la rabbia di Israele che, disperatamente, vuole mantenere il proprio regime coloniale e di apartheid. E infatti Israele ha già messo in atto diverse manovre e minacce, che vanno ben oltre il trattenimento di milioni di dollari provenienti dalle tasse raccolte per conto della Autorità Nazionale Palestinese.

Perciò tale percorso va sostenuto e incoraggiato, soprattutto da parte degli Stati aderenti alla CPI, ai quali chiediamo di cooperare pienamente, con la stessa. È l’applicazione del diritto l’unico strumento che può veramente mettere in discussione l’impunità di Israele e portare giustizia in Palestina.
Rete Romana di Solidarietà con il Popolo Palestinese

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να εγγραφώ; Για να πούμε όχι στη συνέχιση των ισραηλινών εγκλημάτων.

Η ατιμωρησία του Ισραήλ φαίνεται να πηγαίνει για πάντα. Έχουν περάσει, στην πραγματικότητα, περισσότερο από 67 χρόνια από τότε, ακόμη και πριν υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 1947 το ψήφισμα 181 στο διαμέρισμα της ιστορικής Παλαιστίνης και ήταν εκεί, το 1948, η μονομερής διακήρυξη της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, άρχισε στην Παλαιστίνη, στα χέρια των παραστρατιωτικών, στη συνέχεια συγχωνεύθηκαν στον ισραηλινό στρατό, ένοπλη επίθεση, αποστέρηση, την καταστροφή και οι δολοφονίες που οδήγησαν στην απέλαση και βίαιη μετακίνηση πληθυσμού. Σε λίγους μήνες ακυρώθηκαν 9 πόλεις, κατέστρεψε 532 χωριά και σκότωσαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι, ενώ 900.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και τη γη τους. Από τότε δεν έχει υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη, παρά τα πολυάριθμα ψηφίσματα του ΟΗΕ καταδίκη.

Κατά τις δεκαετίες μετά το Ισραήλ συνέχισε τις πολιτικές του φυλετικών διακρίσεων, απαρτχάιντ, εκδίωξη των κατοίκων και φυσική ιστορική, γεωγραφική επέκταση μέχρι να γκανιότα σε περίπου 80% της Παλαιστίνης κατά 55% αποδίδεται από τον ΟΗΕ. Αυτό συνοδεύτηκε από άλλα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατεδάφισης παλαιστινιακών σπιτιών, τη βίαιη καταστολή, η συστηματική χρήση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, τις στοχευμένες δολοφονίες, βασανιστήρια και φυλακίσεις χωρίς δίκη και χωρίς επιβάρυνση, ακόμη και ήσσονος σημασίας, μέχρι οι τρομερές τιμωρητική επιθέσεις στη Γάζα.

Στην τελευταία, το καλοκαίρι του 2014, οι νεκροί ήταν πάνω από 2.200, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, οι μισοί γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν 11.000. Καταστράφηκαν περιουσία και τα σπίτια, χωρίς καμία στρατιωτική δικαιολογία, δέχθηκαν επίθεση από πρόθεση των πολιτών και αστικά κτίρια (σχολεία, καταφύγια του ΟΗΕ, νοσοκομεία, ασθενοφόρα, ισχύος, τις υποδομές, χώρους λατρείας), χρησιμοποιήθηκαν οι άνθρωποι ως ανθρώπινες ασπίδες.

Με την απόφαση του 2012 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να ανυψώσει την Παλαιστίνη στο "κράτος παρατηρητή, μη μέλος", ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ήταν σε θέση να παρουσιάσει, 31 Δεκ 2014, έγγραφο προσχώρησής της στη συνθήκη της Ρώμης και του Δικαστηρίου Διεθνές Ποινικό (ΔΤΚ). Η ένταξη έχει γίνει δεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ η οποία ανέφερε ότι η Παλαιστίνη θα γίνουν επίσημα συμβαλλόμενο κράτος στο ΔΠΔ από την 1η Απριλίου 2015. Το Δικαστήριο μπορεί, στη συνέχεια, να ασκήσει τη δικαιοδοσία του επί των εγκλημάτων πολέμου, κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία που διαπράχθηκε στα παλαιστινιακά εδάφη, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια των φερομένων ως δραστών, αν το Ισραήλ, την Παλαιστινιακή ή άλλες.

Το ταξίδι που ξεκίνησε με την απόφαση να ενταχθεί το ΔΠΔ, όμως, είναι γεμάτη με εμπόδια και κινδύνους για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή του Ισραήλ που θέλει απεγνωσμένα να διατηρήσει αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ. Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ έχει ήδη εφαρμόσει διάφορα ελιγμούς και τις απειλές, που υπερβαίνουν κατά πολύ την ψυχαγωγία εκατομμύρια δολάρια από τους φόρους που εισπράττονται για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής.

Ως εκ τούτου, αυτή η πορεία πρέπει να υποστηρίζονται και να ενθαρρύνονται, ιδιαίτερα από τα κράτη μέρη του ΔΠΔ, με την οποία ζητάμε να συνεργαστούν πλήρως με αυτό. Είναι η εφαρμογή του νόμου το μόνο εργαλείο που μπορεί να αμφισβητήσει πραγματικά ισραηλινή ατιμωρησία και να φέρει δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη.

Ρωμαϊκή δίκτυο Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Ανώνυμος είπε...


Primi firmatari:
Firme individuali
Cesare Antetomaso, Avvocato
Frank Barat, Coordinatore Tribunale Russell sulla Palestina; Presidente, Palestine Legal Action Network
Mons. Hilarion Capucci, Arcivescovo Emerito di Gerusalemme in esilio
Wassim Dahmash, Professore e Ricercatore di lingua e letteratura araba, Università di Cagliari
Mireille Fanon-Mendes-France, Esperta ONU
Giovanni Franzoni, già abate della basilica di S. Paolo, pubblicista
Domenico Gallo, Consigliere della Corte di Cassazione
Fausto Giannelli, Avvocato, Coordinatore Giuristi Democratici Modena
Giancarlo Guarino, Ordinario Diritto Internazionale, Università di Napoli Federico II
Francesca Koch, Presidente della Casa Internazionale delle Donne
Teresa Lapis, Avvocato e docente di diritti umani, Università di Venezia
Rania Madi, Consulente ONU Ginevra, Badil Resource Center
Mairead Maguire, Premio Nobel per la pace
Fabio Marcelli, Ricercatore, Istituto Studi Giuridici Internazionali del CNR.
Luisa Morgantini, già Vicepresidente del Parlamento Europeo
Dario Rossi, avvocato, coordinatore giuristi democratici di Genova.
Yousef Salman, Delegato Mezzaluna Rossa Palestinese in Italia
Gianni Tognoni, Ricercatore & Segretario generale del Tribunale Permanente dei Popoli
Nicola Vetrano, Avvocato, Napoli
Vincenzo Vita, già Senatore del Parlamento Italiano & giornalista
Reti, associazioni, organizzazioni
Rete Romana di Solidarietà con il Popolo Palestinese
Rete ECO – Ebrei contro l’occupazione (ONLUS)
Donne in Nero Italia

Ανώνυμος είπε...


Πρώτη υπογράφοντες:

Ατομική υπογραφές

Cesare Antetomaso, Δικηγόρος
Frank Μπαράτ, Συντονιστής Russell Tribunal για την Παλαιστίνη? Πρόεδρος, Παλαιστίνη Νομικό Δίκτυο Δράσης
Mons. Ιλαρίων Capucci, Επίτιμος αρχιεπίσκοπος της Ιερουσαλήμ στην εξορία
Wassim Dahmash, Καθηγητής και Ερευνητής της αραβικής γλώσσας και της λογοτεχνίας, του Πανεπιστημίου του Κάλιαρι
Mireille Φανόν-Mendes-France, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ
Giovanni Franzoni, πρώην ηγούμενος της Βασιλικής του Αγίου Παύλου, αρθρογράφος
Domenico Gallo, Διευθυντής του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Ο Fausto Giannelli, Δικηγόρος, Συντονιστής του Δημοκρατικού Δικηγόροι Μόντενα
Giancarlo Ουαπηο, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II
Francesca Koch, πρόεδρος της Βουλής της Γυναίκας
Τερέζα Lapis, Δικηγόρος και καθηγητής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Πανεπιστήμιο της Βενετίας
Ράνια Madi, Σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, Badil Resource Center
Mairead Maguire, Βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη
Fabio Marcelli, Ερευνητής, Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών Μελετών της CNR.
Luisa Morgantini, πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Dario Rossi, δικηγόρο, συντονιστής της Δημοκρατικής Δικηγόροι της Γένοβας.
Yousef Σαλμάν, Διευθυντής Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στην Ιταλία
Gianni Tognoni, Ερευνητής & Γενικός Γραμματέας του Δικαστηρίου των Μόνιμων Λαϊκής
Nicola Vetrano, Δικηγόρος, Νάπολη
Vincenzo Vita, πρώην γερουσιαστής του ιταλικού κοινοβουλίου και δημοσιογράφος

Δίκτυα, ενώσεις, οργανώσεις

Ρωμαϊκή δίκτυο Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό
ECO δίκτυο - Εβραίοι κατά της κατοχής (NPO)

Γυναίκες στα Μαύρα Ιταλία