Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τεταρτη 24 Ιουνιου 2015


ΕΣΑΜΕΑ: ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠΑ
Περιλαμβάνει προτάσεις που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία
Θετικό κρίνει η ΕΣΑμεΑ το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα Ανακούφισης για τα Α.μεΑ. και απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.)», μετά τη δημόσια διαβούλευση. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται θετικές διατάξεις ως προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των ΚΕΠΑ. Θετικές επίσης είναι οι διατάξεις με τις οποίες καταργούνται άδικα μέτρα όπως, η διακοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος κατά την νοσηλεία του δικαιούχου και η διακοπή χορήγησης της σύνταξης υπερηλίκων του ΟΓΑ σε άτομα με βαριές αναπηρίες. Επισημαίνεται επίσης ότι μέρος των προτάσεων που είχε καταθέσει η ΕΣΑμεΑ κατά την διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου. Με νέα επιστολή της ΕΣΑμεΑ καταθέτει προτάσεις στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μείωση ή απαλλαγή των Δημοτικών τελών σε τρίτεκνους, ΑμΕΑ, απόρους, μονογονεϊκές οικογένεις και μακροχρόνια άνεργους.
Διευρύνεται η δυνατότητα των Δήμων να χορηγούν μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τέλη, ώστε να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οι δικαιούχοι των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης του ν. 4320/2015 (Α’ 29).
Αυτό προβλέπει το άρθρο 46 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ: «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης». Με την ίδια ρύθμιση δίνεται επιπλέον στις ΔΕΥΑ να συμπεριλαμβάνουν στα “κοινωνικά τιμολόγιά τους” και τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και νέους επαγγελματίες.
Άρθρο 46 Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους -Κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΥΑ
1. Η παράγραφος 3 του άρθρο 202 του ν. 3463/2006 (Α’ 114) αντικαθίσταται ως εξής : «3. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του, είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών μέχρι το πενήντα τοις εκατό (50%), ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια άνεργους,όπως η ιδιότητα των ανωτέρω οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και τους δικαιούχους του πρώτου κεφαλαίου του ν. 4320/2015 (Α’ 29), όπως εκάστοτε αυτοί ορίζονται με τις υπουργικές αποφάσεις του άρθρου 5 του ίδιου νόμου. Με την ίδια απόφαση μπορεί να τίθενται και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση της ως άνω μείωσης ή απαλλαγής.»
2. Πέραν των προβλεπόμενων στο άρθρο 202 παρ. 3 του ν. 3463/2006 (Α’ 114), οι ΔΕΥΑ μπορούν επιπλέον με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους και στο πλαίσιο της ετήσιας τιμολογιακής πολιτικής τους, να θεσπίζουν κατ’ έτος μειωμένα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης έως και 50% ή και απαλλαγή από αυτά για συνταξιούχους και για νέους επαγγελματίες έως τριάντα (30) ετών για τα πρώτα πέντε (5) έτη λειτουργίας της επιχείρησης ή εκμετάλλευσής τους, με εξαίρεση τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των οποίων το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τα δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παππάς: Τα δώσαμε όλα στους δανειστές, ευθυγραμμισθήκαμε πλήρως με τις απαιτήσεις τους!!!
23/6/2015
Στην παραδοχή ότι η ελληνική κυβέρνηση τα έδωσε όλα στους δανειστές και έχει πλέον ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις απαιτήσεις τους – εξ ου και το πακέτο-σοκ των 8 δις ευρώ για τους επόμενους 17 μήνες - προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κτήριο όπου γίνεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παππάς, σε μία σπάνια επίδειξη κυνικής ομολογίας είπε ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν θέσει οι δανειστές, άρα δεν έχουν καμία δικαιολογία να μην προχωρήσουν σε συμφωνία. Ο υπουργός Επικρατείας που μετείχε ενεργά στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων, όταν η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε και σε νέες υποχωρήσεις, αναγνώρισε ότι τον σημαντικό ρόλο στην θετική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα διαδραματίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ χαρακτήρισε καθοριστική τη συμβολή και των Γάλλων. Επισήμανε ότι το σημαντικό είναι ότι δέχθηκαν οι δανειστές ως βάση συζήτησης το ελληνικό κείμενο και όχι κάποια άλλη πρόταση. Σημείωσε ακόμη ότι οι δανειστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, με τους γερμανούς, το ΔΝΤ και κάποιους άλλους στην μία πλευρά και όλες τις άλλες δυνάμεις από την άλλη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελένη Σωτηρίου: Δεν μπορούν να υποστηριχθούν αυτά τα μέτρα
Η Ελένη Σωτηρίου, βουλευτίνα Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Δρόμο της Αριστεράς για τις τελευταίες εξελίξεις, έκανε το εξής σχόλιο στο Δρομο της Αριστερας:
Τα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση και μαθαίνουμε από διαρροές, ξένα Μέσα και non paper, δεν μπορούν να «καλλωπιστούν», δεν μπορούν να υποστηριχθούν, δεν μπορούν να ψηφιστούν. Η ευθύνη για τις πολιτικές εξελίξεις που συνεπάγεται η κατάθεση τέτοιων μέτρων θα ανήκει σε όσους προχωρούν σε αυτές τις επιλογές. Εκείνο που σήμερα χρειάζεται είναι να «πειθαρχήσουμε» στην προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί το καθεστώς των Μνημονίων. Αλλά και στη θέληση του λαού και την ιστορική δυνατότητα για μια χώρα με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και ανεξαρτησία και όχι χώρα περιορισμένης κυριαρχίας – αποικία των διεθνών τοκογλύφων.
http://www.e-dromos.gr/sotiriou-metra/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι στον «ιστορικό συμβιβασμό» με το μνημόνιο!
23/6.2015
Η συμφωνία δεν είναι απλώς «επώδυνη», είναι «ταφόπλακα» για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά!
Την προηγούμενη βδομάδα, όταν οι συνομιλίες κυβέρνησης και δανειστών είχαν «παγώσει» και ο αέρας «μύριζε μπαρούτι», οι ελπίδες ότι, έστω και χάρη στη σκληρή στάση των δανειστών, η κυβέρνηση θα διάλεγε το δρόμο της ρήξης αναπτερώθηκαν. Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων ήταν απλώς ένα «επεισόδιο» τακτικής σημασίας, μια περιπλοκή στην πορεία προς τη συμφωνία. Μια βδομάδα αργότερα, η στρατηγική κατεύθυνση φαίνεται –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου– να επιβάλλεται πάνω στις τακτικές στροφές και τις περιπλοκές: είμαστε ένα βήμα από μια συμφωνία που αποτελεί «μεταβατικό» τμήμα ενός νέου, του τρίτου μνημονίου –ανεξαρτήτως του πόσο πλαστική θα αποδειχτεί η ελληνική γλώσσα στο χαρακτηρισμό
Η συμφωνία χωρίς παραισθήσεις: τμήμα του νέου μνημονίου! Το κυβερνητικό non paper, που είχαν την καλοσύνη να μας σερβίρουν οι κυβερνητικές διαρροές μέσω των μίντια, προσπαθεί να οικοδομήσει διάφορα άλλοθι για να πείσει ότι η διαφαινόμενη συμφωνία δεν είναι απλώς «ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει», αλλά και ένα «πολύ σημαντικό βήμα»!
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: α. Με τη συμφωνία εμπεδώνεται –και εμβαθύνεται– μεσοπρόθεσμα το μνημονιακό «καθεστώς» εκμετάλλευσης. Έχοντας αποδειχτεί πέρα από κάθε αμφιβολία πόσο εγκλώβισε στην παγίωση και αναπαραγωγή των μνημονιακών πολιτικών η συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, παρόλο που δεν περιλάμβανε κανένα συγκεκριμένο μέτρο, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να καταλάβουμε ότι η νέα συμφωνία θα αποδειχτεί δεκάδες φορές πιο αποτελεσματική στην ίδια κατεύθυνση.
Έτσι, η απάντηση, για όσους/ες δεν θέλουν στο όνομα της «κυβερνώσας Αριστεράς» να γίνει η ίδια η Αριστερά «παρένθεση» είναι μόνο μία: αγώνας για να μπλοκαριστεί αυτή η καταστροφική εξέλιξη. Δεν αποδεχόμαστε αυτήν τη συνθηκολόγηση με τα μνημόνια!
http://rproject.gr/article/ohi-ston-istoriko-symvivasmo-me-mnimonio-0
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εμπλοκή και από που προήλθε .
Ολοι αυτοί που ζητούσαν άρον -άρον συμφωνία μία απο τα ίδια δηλαδή να πληρώσουν πάλι μόνο τα γνωστά κορόϊδα μισθωτοί και συνταξιούχοι, αυτοί που φώναζαν πάση θυσία στο ευρώ αλλιώς η χώρα οδηγείται στα βράχια , όταν διαπίστωσαν ότι ο λογαριασμός γι΄ αυτό το "πάση θυσία " περιλαμβάνει ΚΑΙ αυτούς , όταν επιπλέον εκτίμησαν ότι αυτή η συμφωνία δεν ρίχνει τη κυβέρνηση αντέδρασαν. Μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό δλδ ΝΔ -ΠΑΣΟΚ Ποταμι ζήτησαν από ΔΝΤ και Σόϊμπλε να ακυρώσουν τη φορολογία των κερδών τη φορολογία των πλουσίων γιατί είναι υφεσιακή και να επιβάλουν τα συνήθησμένα "αναπτυξιακά" μέτρα που μας έφεραν εδώ δλδ περικοπές μισθών συντάξεων και απολύσεις. Είναι το παλιό "Βάστα Ρόμελ", σήμερα "Βάστα Σόϊμπλε" "Γερούν γερά" κλπ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε συλλαλητήριο την Πέμπτη καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
23/6/2015
Με σύνθημα «Όχι στη νέα συμφωνία- μνημόνιο» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό σε κινητοποίηση την Πέμπτη 25 Ιούνη και ώρα 7 μ.μ., στα Προπύλαια.
Η ανακοίνωση – κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει: Η διαφαινόμενη πλέον συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών αποτελεί μία βαθιά αντιδραστική πράξη, μέσα από την οποία συνεχίζεται η βάναυση μνημονιακή επιτήρηση, διατηρείται αλώβητο όλο το πλαίσιο των μνημονιακών νόμων που τσάκισαν τον λαό την προηγούμενη πενταετία και κλιμακώνεται η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μέσα από την φορολεηλασία, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και την άμεση ή έμμεση μείωση του εισοδήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους. Να καταγγείλει την νέα συμφωνία μνημόνιο. Καλεί όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν απόφαση για κινητοποίηση την Πέμπτη ώρα 19.00 στα Προπύλαια, πρώτη μέρα της συνόδου κορυφής που θα επικυρώσει την μνημονιακή συμφωνία. Να καλέσουν σε συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα και σε όλες τις πλατείες, σε πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες για να μην περάσει ούτε στον λαό ούτε στην Βουλή. Δεν παλέψαμε πέντε χρόνια για να μας έλθει ένα νέο μνημόνιο!! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την νομιμοποίηση να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία!! Όλες οι δυνάμεις του κινήματος, το ΚΚΕ, οι μαχόμενες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο της αριστεράς οφείλουν να δώσουν έμπρακτα το παρών στις κινητοποιήσεις, να εκδηλώσουν έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους και να παλέψoυν για να μην περάσει η συμφωνία αυτή. Είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε συνειδητού εργαζόμενου και κάθε αριστερού αγωνιστή να μην επιτρέψουμε η μνημονιακή συμφωνία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ, να κάνει την αριστερά παρένθεση στην λαϊκή συνείδηση για δεκαετίες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεταξύ άλλων και με την κατηγορία πως έκαψαν τη σημαία της Ε.Ε. θα περάσουν από δίκη οι σύντροφοι αντιεξουσιαστες που συνελήφθησαν τη Δευτερα βράδυ στο Σύνταγμα. Είναι προφανές πως από αύριο, με κάθε ευκαιρία, καίμε το κουρελόπανο. Κι αν τολμούν, ας στέλνουν τους ένστολους γερμανοτσολιάδες να μας συλλαμβάνουν. Για να δούμε! Πόλεμο θέλουν, πόλεμο θα έχουν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι επόμενες μέρες διοργανώνονται κινητοποιήσεις από αριστερούς πολιτικούς φορείς κατά του νέου μνημονίου. Ας έχουν υπόψη τους στην κυβέρνηση πως αν ο φασίστας Πανούσης ξαμολύσει τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ και υπάρχει έστω και ένας τραυματισμός ή μία έστω προσαγωγή διαδηλωτή, θα έχουν κηρύξει πόλεμο κατά της Αριστεράς. Και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως. Ανοχή τέλος!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι τζιχαντιστές άρχισαν να ανατινάζουν την Παλμύρα
Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ανατίναξε αρχαίους ναούς στην Παλμύρα
Ιούνιος 24 2015 08:16
Τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση. Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντοφασιστες μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές. Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς ισλαμοφασιστες να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα οι τζιχαντοφασιστες είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, τονίζοντας πως δεν είχε γίνει σαφές αν οι τζιχαντοφασιστες ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα μνημεία, ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα θηριωδία του ΙSIS. Έπνιξε 'κατασκόπους' μέσα σε κλουβιά
Ένα ακόμη ανατριχιαστικό βίντεο με ακόμη μια θηριωδία των τζιχαντοφασιστών του Ισλαμοφασιστικού κράτους κάνει το γύρο του κόσμου καθώς τους δείχνει να πνίγουν σε πισίνα αιχμαλώτους που είναι κλειδωμένοι σε κλουβί
Ιούνιος 24 2015 08:12
Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από την τζιχαντοφασιστική οργάνωση Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) δείχνει την ιδιαίτερα ωμή εκτέλεση 16 ανδρών που παρουσιάζονται ως "κατάσκοποι" και μερικοί από τους οποίους πεθαίνουν από πνιγμό μέσα σ' ένα κλουβί που βυθίζεται σε μια πισίνα. Το βίντεο αυτό διάρκειας 7 λεπτών και 30 δευτερολέπτων αναρτήθηκε σε τζιχαντοφασιστικούς ιστότοπους από τον κλάδο του ΙΚ της επαρχίας Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη. Στο βίντεο παρουσιάζονται δεκάξι "κατάσκοποι" με πορτοκαλί στολές οι οποίοι λένε τα ονόματά τους και μιλούν για λίγο στην κάμερα. Εκτελούνται σε τρεις ομάδες, με μεθόδους που το ΙΚ δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ ως τώρα δημοσίως. Πέντε άνδρες κλειδώνονται μέσα σ' ένα ατσάλινο κλουβί, το οποίο ανυψώνεται από το έδαφος για να βυθισθεί μέσα σε μια μεγάλη πισίνα, όπου ο πνιγμός τους κινηματογραφείται από δύο αμφίβιες κάμερες που είναι κρεμασμένες από τα κάγκελα. Μια άλλη ομάδα τεσσάρων ανδρών κλείνεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο το οποίο καταστρέφεται με βολή από ρουκετοβόλο. Επτά άλλοι "κατάσκοποι" αποκεφαλίζονται από την έκρηξη ενός καλωδίου που συνδέει τα κεφάλια τους, σύμφωνα με το βίντεο. Το ΙΚ έχει δημοσιοποιήσει πολυάριθμα βίντεο εκτελέσεων με βάρβαρες μεθόδους αφότου αυτή η τζιχαντιστική οργάνωση κατέλαβε μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ, όπου έχει ανακηρύξει ένα "χαλιφάτο". Τα αφόρητα αυτά βίντεο έχουν γίνει το κύριο όπλο της προπαγάνδας του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νιγηρία: 12χρονη καμικάζι σκόρπισε το θάνατο
Ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε μια αγορά της χώρας με αποτέλεσμα δέκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και τριάντα τραυματίες
Ιούνιος 24 2015 10:11
Ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών ανατίναξε χθες τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε μια αγορά στην βορειοανατολική Νιγηρία, συμπαρασύροντας στον θάνατο 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας 30, δήλωσαν ο πατέρας ενός από τους τραυματίες και ένα μέλος των σωστικών συνεργείων. Η επίθεση αυτοκτονίας έγινε στην Γκούτζμπα, στην πολιτεία Γιόμπε, γύρω στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος). "Πρόκειται για μια επίθεση αυτοκτονίας που έκανε ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 12 ετών", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουσάινι Αϊσάμι, πατέρας ενός από τους 30 τραυματίες. Η μικρή "μπήκε στην αγορά και κατευθύνθηκε προς το τμήμα των δημητριακών. Ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους εμπόρους και τους πελάτες", συνέχισε. "Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη. Άλλοι 30 άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο", πρόσθεσε. Τον απολογισμό αυτόν επιβεβαίωσε και ένα μέλος σωστικού συνεργείου. Η επίθεση αυτή αυτοκτονίας σημειώνεται την επομένη άλλης του ιδίου είδους που πραγματοποιήθηκε από μια νεαρή καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων που βρισκόταν δίπλα στην ιχθυαγορά του Μαϊντουγκούρι, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της βορειοανατολικής Νιγηρίας. Από την επίθεση αυτή έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 50. Καμία συμμορια δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δύο αυτές επιθέσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο οι επιθέσεις της ισλαμοφασιστικής συμμοριας Μπόκο Χαράμ, από τις βιαιότητες της οποίας έχουν χάσει την ζωή τους περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι από το 2009, είχαν συχνά στόχο στο παρελθόν σταθμούς λεωφορείων και αγορές. Η συμμορια αυτή χρησιμοποιούσε επίσης συχνά πολύ νεαρούς ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις της. Η Γκούτζμπα ανήκει στην πολιτεία Γιόμπε, την οποία κυρίευσε η Μπόκο Χαράμ το 2014. Μια ένοπλη επιχείρηση, που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο η Νιγηρία με την βοήθεια των γειτονικών της χωρών και το Τσαντ επικεφαλής, επέτρεψε στην χώρα αυτή να ξαναθέσει υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της σχεδόν το σύνολο των περιοχών του βορειοανατολικού της τμήματος που ήλεγχε η ισλαμοφασιστική συμμορια. Ωστόσο οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν. Συνολικά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις βιαιότητες των ισλαμοφασιστών από τις 29 Μαΐου, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι, ο οποίος κατέστησε την εξουδετέρωση της Μπόκο Χαράμ μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξοργισμένος ο Τσίπρας: Ή δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα
24 Ιουνίου 2015 12:48
Την επιμονή «συγκεκριμένων» θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνεργάτες του, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας υπονόησε μάλιστα την ύπαρξη συγκεκριμένων συμφερόντων εντός της χώρας, τα οποία εξυπηρετεί η στάση του συγκεκριμένου θεσμού, δηλαδή του ΔΝΤ. «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Είναι προφανές ότι ο στόχος των δανειστών είναι να δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια στη χώρα, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει με αποκλειστικό ρεπορτάζ . Στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει αυτά ακριβώς τα ζητήματα στους επικεφαλής των θεσμών. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, εκτός απροόπτου έχει ως εξής: - Στις 14:00 αναμένεται να συναντηθεί με Κριστίν Λαγκάρντ και Ντράγκι - Θα συναντήσει κατ' ιδίαν και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - Στις 13:00 θα συνεδριάσουν οι Θεσμοί παρουσία Ρέγκλινγκ και Ντάισελμπλουμ - Στις 20:00 ξεκινά το κρίσιμο Eurogroup
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ουγγαρία αποχωρεί απ' το Δουβλίνο ΙΙ και κλείνει τα σύνορα σε πρόσφυγες
Προβληματισμό και μούδιασμα προκαλεί η απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα της σε πρόσφυγες και να χτίσει φράχτη στα σύνορα της με τη Σερβία.
Ιούνιος 24 2015 08:10
Η Βουδαπέστη ανακοίνωσε πως αποχωρεί προσωρινά από τον ευρωπαϊκό κανονισμό "Δουβλίνο 2" προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην Ε.Ε. Επί της ουσίας, η Ουγγαρία σταματά να δέχεται την επιστροφή προσφύγων που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω αυτής, αλλά κατόπιν έφυγαν για κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αλλα όταν συλλαμβανονται σε άλλη ευρωπαικη χωρα, στελνονται πισω στην Ουγγαρια. Η κυβέρνηση ανάφερε με απλο κατανοητο τρόπο, "η βάρκα γέμισε και δεν χωράει άλλους". Μεγάλος αριθμός μεταναστών περνούν στην Ουγγαρία μέσω των συνόρων της με τη Σερβία. Οι περισσότεροι συνεχίζουν προς άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, οι οποιες τους στελνουν πισω στην Ουγγαρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Ουγγαρία να δώσει επειγόντως εξηγήσεις για την απόφασή της.
Την ίδια ώρα όμως, η χώρα ετοιμάζεται να σηκώσει φράχτη ύψους τεσσάρων μέτρων στα σύνορα με τη Σερβία. Στο νότο η Ουγγαρία συνορεύει με τη Ρουμανία, την Σερβία και την Κροατία. Η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κροατία και η Ρουμανία δεν είναι στη ζωνη του ευρω, η Βουδαπέστη υποστηρίζει πως η απόφασή της Ουγγαριας δεν παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες. "Η κυβέρνηση της Ουγγαριας έχει αποφασίσει να ζητήσει από τον υπουργό εσωτερικών να ξεκινήσει αμέσως τις προετοιμασίες να σφραγίσει τα ουγγροσερβικά σύνορα. Μιλάμε για μια περιοχή μήκους 175 χλμ., το κλείσιμο της οποίας μπορεί να γίνει με έναν φράχτη ύψους τεσσάρων μέτρων", δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας. Πρόσθεσε ότι θα γίνει συνάντηση με τις αρχές της Σερβίας την 1η Ιουλίου για να συζητηθεί το σχέδιο για τον φράκτη.
Σχολιο.- Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά λέει ότι το δουβλίνο ΙΙ είναι μια άθλια συνθήκη που απλά βολεύει τους βορειο ευρωπάιους και τους γάλλους. Ρώτησαν ποτέ τις χώρες υποδοχής (Ελλάδα-Ιταλία-Ουγγαρία) αν μπορούν να σηκώσουν το βάρος τόσων μεταναστών; Το λάθος της Ουγγαρίας ειναι ότι κλείνει τα σύνορα από τον Νότο. Το σωστό θα ήταν να τα ανοίξει από τον βορρά. Οπως πρέπει να κάνει και η Ελλάδα με την Ιταλία. Σχολιο.- Εμείς είμαστε οι μοναδικοί που δεχτήκαμε δεχόμαστε αλλά δίνουμε και ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ σε λαθρέποικους! Μέχρι και η Αγγλία την κάνει από την ΕΕ σε ένα χρόνο. Ο Κάμερον το πήρε απόφαση. Σχολιο.- Αλλοι ενδιαφερονται για την εθνικη ομοιογενεια της πατριδας τους και αλλοι δινουν ιθαγενειες αβερτα σε οποιον και οπως να ναι.Η ουγγαρια βαζει τα γυαλια κυριοι
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτη συμπεριφορά του ηθοποιού και στελέχους του Ποταμιού Γ. Γιαννόπουλου: Μεθυσμένος παραβίασε κόκκινο και εγκατέλειψε το θύμα του
23/6.2015
Εγκληματική αποδείχθηκε η οδηγική συμπεριφορά του γνωστού ηθοποιού και στέλεχος του Ποταμιού, Γιώργου Γιαννόπουλου ο οποίος, όχι μόνο παρέσυρε και τραυμάτισε μοτοσικλετιστή παραβιάζοντας κόκκινο σηματοδότη μετά από μεθύσι αλλά στη συνέχεια εγκατέλειψε αβοήθητο το θύμα του. Το περιστατικό και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ereportaz συνέβη στις 04:50 της Τρίτης όταν ο Γιαννόπουλος κινούμενος με το ΙΧ του επί της Ακαδημίας και στη διασταύρωση με τη Ρήγα Φεραίου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη χτυπώντας τον άτυχο μοτοσικλετιστή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε χωρίς καν να ενδιαφερθεί για την κατάσταση του ανθρώπου που τραυμάτισε και φυσικά χωρίς να καλέσει καν το ΕΚΑΒ ή να ενημερώσει την Τροχαία. Ακολούθησε αναζήτηση του ύποπτου οχήματος και μετά από καταδίωξη μέσα στο κέντρο της Αθήνας, οι άνδρες της Αστυνομίας το εντόπισαν στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα για να συλλάβουν τον εξαίρετο μεν ως ηθοποιό αλλά ταυτόχρονα και τον απολύτως ασυνείδητο ως οδηγό Γιώργο Γιαννόπουλο τον οποίο φυσικά και συνέλαβαν αλλά στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από αλκοτέστ διαπιστώθηκε πως ο Γιώργος Γιαννόπουλος οδηγούσε σε κατάσταση μέθης. Ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία και, σε πρώτη φάση, αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενώ του έγινε και αφαίρεση της Άδειας Ικανότητος Οδήγησης για 6 μήνες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Όχι στο νέο μνημόνιο της κυβέρνησης"
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 17:00
Ισχυρό κλονισμό αναμένεται να υποστεί η κυβερνητική πλειοψηφία των 162 βουλευτών που αθροίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ όταν η επί θύραις συμφωνία διαβιβαστεί στη Βουλή για επικύρωση, όπως άλλωστε προαπαιτούν και οι δανειστές. Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επίφοβοι να καταψηφίσουν, πλην των Αλέξη Μητρόπουλου, Γιάννη Μιχελογιαννάκη είναι και οι Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς, Βαγγελης Διαμαντοπουλος βουλευτης Καστοριας, Κώστας Λαπαβίτσας («Κόκκινο Δίκτυο»), από την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ οι Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Κυριακάκης, και από τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά οι Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη τι θα πράξουν συνολικά τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας με επικεφαλής τον Π. Λαφαζάνη, ωστόσο πηγές του Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα συναινέσουν τελικώς με «βαριά καρδιά» για να μην είναι υπεύθυνοι για την επιβεβαίωση του σεναρίου της «αριστερής παρένθεσης». Ερώτημα παραμένει το τι θα πράξει και η πρόεδρος της Βουλής. Να σημειωθεί ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν τα μέτρα εισαχθούν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος, απάντησε: «Είναι όνειρο θερινής νυκτός». Προφανώς, πλέον επίφοβος θεωρείται και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του, γιατι θεωρουν κοκκινη γραμμη την αυξηση του ΦΠΑ στα νησια. «Δεν θα ψηφίσω καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά στρώματα στις νησιωτικές περιοχές» δήλωσε από την πλευρά του στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής. Την καταψήφιση της συμφωνίας ζητεί και η Αριστερή Πλατφόρμα με επικεφαλης της τον Π. Λαφαζανη. Η «μπάλα» τώρα είναι στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να «καταπιεί» τις ενστάσεις που υπέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα και να βρει επιχειρήματα για να ψηφίσει την συμφωνία ή σε διαφορετική περίπτωση να προκαλέσει εσωκομματικές και πολιτικές εξελίξεις. Αξιοσημείωτο ειναι ότι μέχρι και χθες, στο βασικό της άρθρο η ιστοσελίδα Iskra με άρθρο με τίτλο «ρεαλισμός ετούτες τις ώρες είναι η τόλμη για μία μεγάλη ανατροπή».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μίκης στην FAZ: Όταν πιέζεις έναν λαό, κάποτε σηκώνεται
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 21:53
«Όταν ασκείς πίεση σε έναν λαό, τότε αυτός κάποτε σηκώνεται», δηλώνει ο Μίκης Θεοδωράκης και στέλνει το μήνυμα «σ' αυτούς που θέλουν να μας στήσουν στον τοίχο», όπως αναφέρει. Σε εκτενή συνέντευξη για τη ζωή και το έργο του στο ένθετο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ. Θεοδωράκης καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του. «Η Ευρώπη, η οποία διευθύνεται από το χρήμα, μου φαίνεται εν τω μεταξύ σαν μια τεράστια αράχνη και ο καθένας ο οποίος πέφτει στα δίχτυα της είναι χαμένος. Εμείς οι Έλληνες έχουμε καταφέρει πολλά», τονίζει ο διάσημος συνθέτης και προσθέτει: «Από την αρχαιότητα είναι έτσι: η προδοσία ήρθε συχνά από μέσα. Οι προκάτοχοι της σημερινής κυβέρνησης τα υπέγραψαν όλα, πούλησαν τα ελληνικά ασημικά και μας είπαν ότι ο Σόιμπλε είναι ο αρχηγός. Τώρα εναπόκειται στον Αλέξη Τσίπρα να τα πάρει πίσω. Ελπίζω ότι δεν θα πάει στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους του». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την συμμετοχή του πλέον σε μαζικές κινητοποιήσεις, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται στην τελευταία διαδήλωση που συμμετείχε, στις 12 Φεβρουαρίου του 2012, στην οποία βρέθηκε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο. «Εκείνος περπατούσε, εγώ ήμουν στο αμαξίδιο. Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στο πλήθος, όπως πρέπει και να συμβαίνει, όταν συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Ήταν κατά της πολιτικής λιτότητας, η οποία μας έσπρωξε στην δυστυχία. Σήμερα είμαστε πάλι εκεί όπου ξεκινήσαμε μετά την Χούντα: στο μηδέν. Μετά έγινε αναταραχή. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και εγώ δέχτηκα μια γερή δόση στο πρόσωπο, διότι είχα σηκωθεί και έπεσα πίσω στο αμαξίδιό μου. Νεαροί που ήθελαν να βοηθήσουν μου φόρεσαν μια μάσκα οξυγόνου, αλλά ήταν πολύ αργά. Τα πνευμόνια μου έπαθαν μεγάλη ζημιά και έπρεπε να μείνω επί εβδομάδες στο κρεβάτι, δεν είμαι πλέον ο παλιός Μίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσκαρ Λαφοντέν: «Γ****στε τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό» (F**k US imperialism)
Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015, 10:50
Ο εκ των επικεφαλής του Κόμματος «η Αριστερά» στη Γερμανία και διατελέσας υπουργός Οικονομικών, Όσκαρ Λαφοντέν, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα έστειλε μήνυμα για την αμερικανική πολιτική απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιταχθεί στην Ουάσινγκτον. Σε ανάρτησή του στο Facebook, με εξαιρετικά αυστηρό και ασυνήθιστο τόνο (τον οποίο δεν μεταφέρουμε ακριβώς), ο ηλικίας 71 χρόνων Λαφοντέν, συμπρόεδρος του σοσιαλιστικού (μετακομμουνιστικού) κόμματος της Αριστερας «DieLinke», αποκαλεί τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ «υπουργό Πολέμου» και την πολιτική της Ουάσιγκτον «ιμπεριαλιστική». «Ο Αμερικάνος υπουργός Πολέμου καλεί τους Ευρωπαίους να αντιπαρατεθούν στην “επιθετικότητα” της Ρωσίας», γράφει ο Λαφοντέν στο κείμενό του μετά από μία φράση με σεξουαλικό υπονοούμενο. «Οι Ευρωπαίοι έχουν κάθε λόγο να αντιταχθούν στην αμερικάνικη επιθετικότητα». Ο Άστον Κάρτερ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ταλίν (Εσθονία), όπου υποσχέθηκε την αποστολή 250 αμερικανικών τεθωρακισμένων (μεταξύ των οποίων και τύπου Έιμπραμς) σε ευρωπαϊκά κράτη που συνορεύουν με τη Ρωσία. Την πρότασή του υποδέχθηκαν ασμένως οι ομόλογοί του υπουργοί από την Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία, λέγοντας πως αυτό αποτελεί σαφές μήνυμα προς την «επιθετικότητα της Ρωσίας».
Λάθος η επέκταση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς
Ο Λαφοντέν επίσης υποστηρίζει πως ο «Grand Master» της αμερικανικής διπλωματίας Τζορτζ Κένναν, που είχε υπηρετήσει ως πρεσβευτής στη Σοβιετική Ένωση στη δεκαετία του ‘50 και τη Γιουγκοσλαβία το ‘60, είχε χαρακτηρίσει την εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς «ως το μεγαλύτερο λάθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή είχε ως αποτέλεσμα έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο». Επίσης, η Αμερικανίδα διπλωμάτης Βικτόρια Νούλαντ έχει πει πως «δαπανήσαμε περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποσταθεροποιήσουμε την Ουκρανία», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Λαφοντέν, αναφερόμενος προφανώς στη δήλωση της βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2014, ότι «η Ουάσιγκτον έχει επενδύσει περισσότερα από 5 δις. δολάρια σε “δημοκρατικά ιδρύματα” στην Ουκρανία». Η Ε.Ε. συμφώνησε πρόσφατα να επεκτείνει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για άλλους 6 μήνες. Η επιβολή των κυρώσεων γίνονται κατόπιν πιέσεων της Ουάσιγκτον, αλλά σύμφωνα με μελέτη πλήττουν άμεσα την Ε.Ε. καθώς οδηγούν στην απώλεια περισσότερων από 2,5 εκατ. θέσεων εργασίας. Ο Λαφοντέν θυμίζει ακόμη στους αναγνώστες του πως η Νούλαντ είχε πει πρόσφατα σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αμερικάνο πρέσβη στο Κίεβο «f**k the EU». «Συνεχίζετε να παίζετε με τη φωτιά ενώ η Ευρώπη έχει πληρώσει ακριβά τη μείωση των εμπορικών συναλλαγών της με τη Ρωσία που στοιχίζει θέσεις εργασίας… Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που να είναι αντίθετη με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό» καταλήγει ο Γερμανός πολιτικός.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνασφάλιστοι ασθενείς βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των νοσοκομείων
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 17:42
Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο υπουργείο Υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κλειστές παραμένουν οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων, για τους ανασφάλιστους πολίτες, παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας, για την υποτιθέμενη κάλυψη της περίθαλψης αυτών των ασθενών». Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του υπουργείου ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός αυτών των ασθενών, αφού σύμφωνα με τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του συλλόγου, «το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο δεν ξεκίνησε η κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, όπως ανακοινώθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερεύσει δραματικά και ακόμα και νοσοκομεία που μέχρι πρόσφατα, εξυπηρετούσαν τους ασθενείς του Ιατρείου, πλέον έκλεισαν τις πόρτες τους στους ανασφάλιστους, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο Σισμανόγλειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως οι καρδιοπαθείς που πρέπει να υποβληθούν άμεσα σε στεφανιογραφία, δεν γίνονται δεκτοί από τα δημόσια νοσοκομεία, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους. Ο ΙΣΑ αναφέρει στην επιστολή προς τον υπουργό Υγείας ως παράδειγμα το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». «Ζητάμε να μας απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για ποιο λόγο όχι μόνο δεν εφαρμόζονται όσα ανακοίνωσε για την κάλυψη της περίθαλψης των ανασφάλιστων, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, οι πόρτες των Δημόσιων νοσοκομείων έχουν κλείσει περαιτέρω και η περίθαλψη των ανασφάλιστων παραμένει στον αέρα, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των ασθενών» καταλήγει η επιστολή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ/Συνταξιουχοι, ειπαν «ΟΧΙ» στα νεα μετρα. Χιλιαδες συνταξιουχοι, εργαζομενοι μελη του ΠΑΜΕ διαδηλωσαν χθες από την Ομονοια μεχρι το Μεγαρο Μαξιμου, «εναντια στην νεα αντιλαικη συμφωνια». Όταν η «κεφαλη» της πορειας ειχε φτασει στην Ηρωδου Αττικου, η «ουρα» της βρισκοταν ακομη στην Πανεπιστημιου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλαλητηρι την Παρασκευη από την Κομματικη Οργανωση Αττικης του ΚΚΕ στις 8 στο Συνταγμα εναντια στην συμφωνια κυβερνησης δανειστων. Θα μιλησει ο Δ. Κουτσουμπας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θέμα δεδηλωμένης μετά την καταψήφιση από… τους Ανεξάρτητους Έλληνες του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια έθεσε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.
24/6/2015
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, αν και το κόμμα του υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνοντας αυτή την κυβέρνηση που δεν τον στηρίζει, να βασίζεται σε ψήφους κομμάτων που δεν είναι στην κυβέρνηση». «Δεν είναι ηθικό, δεν είναι πολιτικό, δεν μπορεί περνάνε νομοσχέδια με παράταιρες συμπράξεις» σημείωσε και πρόσθεσε: «Ναι στο νομοσχέδιο, όχι στη δεδηλωμένη». Πάντως, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης επί της αρχής νομοσχεδίου». Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για τακτικισμό. Σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν ανάμεσά μας κόμματα περιορισμένη ευθύνης ούτε αλά κάρτ» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα να μην περάσει με πλειοψηφία και μάλιστα άνετη αυτό το νομοσχέδιο. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να υπαναχωρήσει να το καταθέτει στη συζήτηση και δεν υπάρχει κανένα λόγος να τίθεται θέμα περί δεδηλωμένης. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να είναι όμηρος τακτικών επιλογών κομμάτων και δεν αναφέρομαι στους ΑΝΕΛ». Από την πλευρά της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει «είτε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ή δεν θα περάσει». Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δρούζοι σταματούν μεταφορά τζιχαντιστών από Ισραηλινούς
Στα σύνορα Συρίας - Ισραήλ, περίπου 150 Δρούζοι, μέλη πολιτοφυλακών, αναφέρθηκε πως τη Δευτέρα σταμάτησαν ασθενοφόρο του ισραηλινού στρατού, που μετέφερε τραυματισμένους τζιχαντιστές οι οποίοι είχαν τραυματιστεί σε μάχες κοντά στην πόλη Κουνέιτρα, και τους σκότωσαν. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ένοπλη δράση των Δρούζων της Συρίας ενάντια στη στρατιωτική, νοσοκομειακή και άλλη κάλυψη που παρέχουν κατά καιρούς οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις σε τζιχαντιστές μισθοφόρους. Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες που συνόδευαν τους τζιχαντιστές τραυματίστηκαν ελαφρά. Η ένοπλη αντίδραση των Δρούζων σημειώνεται δύο βδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών του Μετώπου Νούσρα σε χωριό τους στη βορειοδυτική Συρία...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Αστυνομικές δυνάμεις της Σερβίας, της Αυστρίας και της Ουγγαρίας θα πραγματοποιούν από κοινού περιπολίες κατά μήκος των συνόρων Σερβίας - ΠΓΔΜ, λόγω του αυξανόμενου αριθμού οικονομικων λαθρομεταναστών που ακολουθούν τη διαδρομή αυτή, για να φτάσουν σε βόρειες χώρες της ΕΕ, συμφώνησαν χτες οι αρχηγοί των αστυνομιών της Σερβίας, Μίλοραντ Βέλιοβιτς και της Ουγγαρίας, Κάρολ Παπ, σε συνάντηση στην ουγγρική πόλη Σέγκεντιν. Ο αρχηγός της σερβικής αστυνομίας τόνισε ότι περίπου 1.000 λαθρομεταναστες βρίσκονται στα σερβικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία κάθε μέρα και προσπαθούν να εισέλθουν στη Σερβία και να συνεχίσουν μέσω Ουγγαρίας το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της ΕΕ.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η πρόσφατη μαζική δολοφονία εννιά Αφροαμερικανών σε ναό Μεθοδιστών, στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας, από 21χρονο λευκό ρατσιστή, αναζωπυρώνει στις ΗΠΑ την κουβέντα για την υποστολή της σημαίας της συνομοσπονδίας, που κυματίζει σε πολιτειακά κτίρια και χρησιμοποιείται συχνά ως σύμβολο ρατσιστικών οργανώσεων που «νοσταλγούν» την εποχή της σκλαβιάς των μαύρων στη χώρα.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το εντομοκτόνο «Lindane» προκαλεί καρκίνο στους ανθρώπους και συνδέεται με την ασθένεια που είναι γνωστή ως λέμφωμα «non-Hodgkin», επισημαίνει ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σε κρίσιμη κατάσταση είναι πλέον η ζωή του Παλαιστίνιου αγωνιστή Χάντερ Αντνάν της Παλαιστινιακής Επιτροπής Συμφιλίωσης στη Δυτική Οχθη, που έχει περάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της ζωής του στις λεγόμενες «διοικητικές φυλακές» του Ισραήλ, εξαιτίας της συμμετοχής του σε αντιστασιακές κινητοποιήσεις και πραγματοποιεί επί 49 ημέρες απεργία πείνας. Αξιωματούχοι της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού άσκησαν χτες πιέσεις στις ισραηλινές κατοχικές αρχές να επιτρέψουν στην οικογένειά του να τον επισκεφτεί σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φασίστες του Δεξιού Τομέα καταλαμβάνουν τα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας στην Οδησσό!
Posted on 24/06/2015 by solidarity2014
Συνεχίζεται η φασιστική τρομοκρατία στις ουκρανικές πόλεις από τα μέλη του Δεξιού Τομέα ενάντια σε ο,τι κινείται σε αντικυβερνητική-αντιπολεμική κατεύθυνση. Το τελευταίο επεισόδιο έρχεται αυτή τη φορά από την πόλη της Οδησσού όπου πριν δέκα μέρες, οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα κατέλαβαν τα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας υψώνοντας τα δικά τους σύμβολα και σημαίες. Όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, το έκαναν αυτό επειδή το ΚΚ Ουκρανίας διατηρεί δεσμούς με τρομοκρατικά δίκτυα που κάνουν επιθέσεις στην πόλη. Φυσικά η επίκληση της «ρωσόφιλης τρομοκρατίας» αποτελεί την αφορμή για κάθε είδους δίωξη στη σημερινή Ουκρανία. Με παρόμοιες κατηγορίες έχουν συλληφθεί πολλοί δημοσιογράφοι, ακόμα και του κεντρώου χώρου, έχουν κλείσει εφημερίδες κι έχουν φυλακιστεί αγωνιστές. Τα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας επισκέφτηκε και αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος απ’ τους φασίστες που τα φρουρούσαν. Τα μέλη του Δεξιού Τομέα παρέμειναν για τουλάχιστον τρεις μέρες μέσα στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας χωρίς να ενοχληθούν απ’ τις Αρχές της Οδησσού. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πόλη όπου διορίστηκε ως κυβερνήτης ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας, Σαακασβίλι, καταζητούμενος στη χώρα του για εγκλήματα… Ο προκλητικός διορισμός του ανθρώπου που ξεκίνησε τον πόλεμο στην Οσσετία στη θέση του κυβερνήτη μιας επαρχίας πολύ κοντά στα σύνορα με την Υπερδνειστερία άνοιξε τη συζήτηση για μια νέα ένταση στα δυτικά σύνορα της Ουκρανίας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόθεση της ουκρανικής κυβέρνησης να τοποθετήσει συστήματα S-300 στην Οδησσό πράξη που αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ειρήνη ακόμα κι από αμερικανικά think-tanks. Η Οδησσός αποτελεί πόλη-κλειδί καθώς, εκτός από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, διαθέτει πλειοψηφία ρωσόφωνου πληθυσμού και ισχυρό αντικυβερνητικό ρεύμα. Στις τελευταίες εκλογές για το ουκρανικό κοινοβούλιο η αποχή στην Οδησσό ξεπέρασε το 50% ενώ απ’ όσους ψήφισαν, μεγάλο μερίδιο πήραν τα κόμματα που τάσσονταν εναντίον του πολέμου στα Ανατολικά. Αποτελεί επίσης πόλη-σύμβολο του αντιφασισμού αλλά και της φασιστικής θηριωδίας μετά τα γεγονότα της 2ας Μάη 2014 όταν οι εγκληματικές ναζιστικές ορδές του Δεξιού Τομέα κι άλλων οργανώσεων εγκλώβισαν και έκαψαν ζωντανούς 50 αντιφασίστες στο Κτίριο των Συνδικάτων.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/06/24/%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2/

5 σχόλια:

e-h είπε...



US allocates US $30 million more for interference in Cuba
Despite claiming to be taking steps to normalise relations with Cuba, the US has allocated funding for the National Endowment for Democracy (NED).
On 12 June the US Congress Committee on Appropriations approved US $30 million for “programmes to promote democracy and strengthen civil society in Cuba, of which not less than US$8,000,000 shall be for NED,” as quoted from the committee report.
NED is a fund used by the US government to undermine left-wing and socialist governments and support opposition groups by supposedly promoting “democracy”.

ΗΠΑ διαθέτουν 30 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια περισσότερα για παρεμβολή στην Κούβα
Παρά τα οσα ισχυρίζονται ότι πρέπει να λάβουν μέτρα για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα, οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει χρηματοδότηση για το National Endowment for Democracy (NED).
Στις 12 Ιουνίου η επιτροπή Κογκρέσου για τις πιστώσεις των ΗΠΑ ενέκρινε 30.000.000 δολάρια για τα «προγράμματα για την προώθηση της δημοκρατίας και την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών στην Κούβα, εκ των οποίων όχι λιγότερο από US 8.000.000 δολάρια είναι για NED", όπως αναφέρεται από την έκθεση της επιτροπής.
NED είναι ένα ταμείο που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να υπονομεύσουν αριστερές και σοσιαλιστικές κυβερνήσεις και να στηρίξει τις ομάδες της αντιπολίτευσης δήθεν για την προώθηση της «δημοκρατίας».

e-h είπε...


Hundreds celebrate solidarity at annual Garden Party
More than 600 people celebrated solidarity with Cuba at the 13th RMT Garden Party on 17 June. The annual event at the headquarters of the Rail, Maritime and Transport Union (RMT) has become a highlight in the trade union and labour movement calendar.
Guest speakers included RMT General Secretary Mick Cash, John McDonnell MP, and Cuban Ambassador Teresita Vicente, with entertainment keeping the dance floor packed from Omar Puente and Raices Cubanas and the Alabama 3.
Read the full report here See the gallery of great photos from the night here.

Εκατοντάδες γιορτάσαν την αλληλεγγύη στο ετήσιο Garden Party
Περισσότεροι από 600 άνθρωποι γιόρτασαν την αλληλεγγύη με την Κούβα στο 13ο RMT Garden Party στις 17 Ιουνίου. Η ετήσια εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και Μεταφορών (RMT) έχει γίνει ένα ορόσημο στο ημερολόγιο των συνδικάτων και του εργατικού κινήματος.
Καλεσμενοι ομιλητές περιλαμβανομενvn RMT γενικός γραμματέας του Mick Cash, John McDonnell βουλευτής, και της Κούβας Πρέσβης Teresita Vicente, με τη διατήρηση της ψυχαγωγίας στην πίστα γεμάτη από Omar Puente και Raices Cubanas και την Αλαμπάμα 3.
Διαβάστε την πλήρη έκθεση εδώ Δείτε τις φωτογραφίες εξαιρετικές φωτογραφίες από τη νύχτα εδώ.

e-h είπε...



Cuban Futures 2015
A major one day conference on Cuba will take place at the TUC Congress House on Saturday 3 October aimed at anyone who wants to know what’s happening in Cuba and the reality behind the headlines on US-Cuba relations.
Cuban Futures 2015 will bring together experts on the Cuban Revolution, economy, democracy, trade union rights, US-Cuba relations, and internationalism, from Cuba, the US, and Britain to discuss recent developments and the opportunities and threats they pose to the Cuban Revolution.

Κούβας Futures 2015
Μια σημαντική ημερίδα με θέμα την Κούβα θα πραγματοποιηθεί στο ΤUC Congress House, το Σάββατο 3 του Οκτώβρη απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην Κούβα και την πραγματικότητα πίσω από τα πρωτοσέλιδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας.
Κούβας Futures 2015 θα φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες από την Κουβανική Επανάσταση, την οικονομία, τη δημοκρατία, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, τον διεθνισμό, από την Κούβα, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις και τις ευκαιρίες και τις απειλές που δημιουργούν για την κουβανική Επανάσταση.


e-h είπε...

Miami Five visit South Africa
The Miami Five arrived in South Africa on Sunday 21 June to begin a two week tour of the of the country followed by visits to Namibia and Angola.
The five, three of whom fought against apartheid South African forces in Angola during the 1980s, were greeted by crowds at the airport and the general secretary of the ruling African National Congress (ANC) party which had invited them to visit the country.
The three southern African states now join an increasing list of nations around the world that have issued visas to the Five to visit, unlike Britain, where the British government faces a legal challenge over its refusal to grant a visa to René Gonzalez in September 2014.
Read the full report of visit to South Africa here. See photos of their warm welcome to the country here.

Οι Πέντε του Μαϊάμι επισκεφθείκαν τη Νότιο Αφρική
Οι Μαϊάμι Πέντε έφτασαν στη Νότια Αφρική την Κυριακή 21 Ιουν να ξεκινήσουν δύο εβδομάδων περιοδεία της χώρας που ακολουθείται από επισκέψεις στη Ναμίμπια και την Αγκόλα.
Οι πέντε, τρεις από τους οποίους αγωνίστηκαν ενάντια στο απαρτχάιντ των δυνάμεων της Νότιας Αφρικής στην Αγκόλα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, υποδέχτηκαν πλήθη στο αεροδρόμιο και ο Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC), το κόμμα που τους είχε προσκαλεσει να επισκεφθουν τη χώρα.
Τα τρεια νότια κρατη της Αφρικής θα ενταχθούν τώρα σε μια αυξανόμενη λίστα των εθνών σε όλο τον κόσμο που έχουν εκδοθεί θεωρήσεις στους Πέντε για να τους επισκεφθουν, σε αντίθεση με τη Βρετανία, όπου η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νομική πρόκληση για την άρνησή της να χορηγήσει βίζα στον René Gonzalez από τον Σεπτέμβριο 2014.
Διαβάστε την πλήρη έκθεση της επίσκεψης εδώ στη Νότια Αφρική. Δείτε φωτογραφίες από τη θερμή υποδοχή τους στη χώρα εδώ.

e-h είπε...



Campaigning for tomorrow – AGM agrees future work plan
Christine Blower, General Secretary of the National Union of Teachers, delivered a keynote speech at the Annual General Meeting of the Cuba Solidarity Campaign in June.
CSC members and supporters met to review the last twelve months’ work and agree future campaigns and priorities. Motions on ending the US blockade, closing Guantanamo, the Miami Five and support for Venezuela were unanimously passed and the meeting was followed by a celebration and review of 13 years of campaigning for freedom for the Miami Five.

Εκστρατεία για το αύριο – AGM συμφωνεί μελλοντικού σχεδίου εργασίας
Christine Blower, Γενικη Γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικών, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα τον Ιούνιο.
Τα μέλη της CSC και οι υποστηρικτές της συνήλθε για να επανεξετάσει το έργο των τελευταίων δώδεκα μηνών και να συμφωνήσουν στις μελλοντικές εκστρατείες και τις προτεραιότητες. Προτάσεις για τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ, το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, τους Μαϊάμι Πέντε και υποστήριξη για τη Βενεζουέλα ομόφωνα πέρασαν και η συνάντηση αυτή ακολούθησε μια γιορτή και ανασκοπηση από τα 13 χρόνια αγώνων για την ελευθερία των Μαϊάμι Πέντε.