Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Πεμπτη 25 Ιουνιου 2015


Αν νιώθω βαριά προσβεβλημένος από τον Νίκο Φίλη είναι γιατί, συμμετέχοντας σε κίνηση αλληλεγγύης σε λαϊκή συνοικία, διαπίστωνα πως τα μισά από τα τρόφιμα που μας έδινε ο φτωχόκοσμος έξω από τα σούπερ μάρκετ για τους ανθρώπους που δεν είχαν, ήταν μακαρόνια. Για ποιον κόσμο μιλάει ο Νίκος Φίλης; Για το Αιγάλεω που έδωσε στο κόμμα του κοντά 45% ή για την Εκάλη του 5%;
"Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του, 10% αυξηση είναι 6 λεπτα στο πακετο, σιγα το ποσο", είπε ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23%. Πού να δεις και πόσο παντεσπάνι τρώμε, Νίκο μου!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέο άρθρο φωτιά στο iskra: Οι 'θεσμοί' ζητούν πλήρη υποταγή του ελληνικού λαού. Ώρα ιστορικών αποφάσεων
Για επιδίωξη πλήρης υποταγής και παραδειγματικής τιμωρίας του ελληνικού λαού από τους 'θεσμούς' κάνει λόγο άρθρο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, που απηχεί τις απόψεις της 'Αριστερής Πλατφόρμας' του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιούνιος 25 2015 08:04
Σε "βόμβα" στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, με τους δανειστές να αξιώνουν ολοένα και περισσότερα μέτρα, τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν αποδεκτά. Στο εσωτερικό του κόμματος η κατάσταση είναι τεταμένη, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει τελικά η λεγόμενη "Αριστερή Πλατφόρμα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ενδεικτικό είναι άρθρο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της πλατφόρμας. Στο κείμενο σημειώνεται ότι είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων, καθώς μπροστά στις "ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών" επιβάλλεται να ανοίξει η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα "χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς". Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι θεσμοί δεν διαπραγματεύονται, αλλά αντιθέτως ζητούν πλήρη υποταγή και παραδειγματική τιμωρία του ελληνικού λαού και συμπληρώνεται ότι δικαιώνονται όσοι εδώ και καιρό προέβλεπαν "πως οι διαρκείς υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, ανοίγουν την όρεξη των δανειστών για να αξιώνουν ακόμη περισσότερα και πιο βάρβαρα μέτρα". Στο σχετικό άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι "η κυβέρνηση, υπό το βάρος των ιστορικών ευθυνών που έχει αναλάβει, πρέπει και μπορεί να αντιδράσει και θα αντιδράσει στις ιταμές μεθοδεύσεις των πιστωτών, εκπροσωπώντας γνήσια τη λαϊκή βούληση για απαλλαγή της χώρας από τα νεοαποικιάκα μνημονιακά δεσμά της κοινωνικής λεηλασίας". Κατά τον συντάκτη του κειμένου, Νίκο Δημάκο, η προοπτική για μια συμφωνία, που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, που θα δίνει στην αναγκαία ρευστότητα στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία και θα προβλέπει την αναγκαία βαθιά διαγράφη του αβίωτου χρέους, εντός του υφιστάμενου ασφυκτικού πλαισίου που θέτουν οι κυρίαρχες ευρωατλαντικές ελίτ, μοιάζει να απομακρύνεται περισσότερο παρά ποτέ. "Είναι ώρα ιστορικών αποφάσεων για την προοπτική του τόπου και το μέλλον του ελληνικού λαού. Η συζήτηση των εναλλακτικών επιλογών που διαθέτει η χώρα, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, επιβάλλεται να ανοίξει χωρίς δαιμονοποιήσεις και δογματισμούς", καταλήγει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γερμανικός Τύπος: Η βασανιστική αναζήτηση για έναν συμβιβασμό. Οι Έλληνες παραμένουν εκπληκτικά ήρεμοι
Σχολιο.- Οι Έλληνες παραμένουν εκπληκτικά ήρεμοι, διότι πέρα από την ψυχολογική κούραση από τους ψυχρούς εκβιασμούς των τελευταίων 5,5 ετών, στην πλειοψηφία τους πια, θέλουν έξοδο από το ευρώ. Όσο και να παραποιείται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, μία απλή ερώτηση του καθενός μας στο περιβάλλον του δείχνει την πραγματικότητα. Θα είναι πολύ πολύ δύσκολα, αλλά κάπου στο βάθος θα φανεί φως. Μέσα στο ευρώ ήμαστε εντελώς καταδικασμένοι για δεκαετίες.
Σχολιο.- ο βρεγμενος τη βροχη δεν τη φοβαται.. Τα 2 πρωτα χρονια θα ειναι σιγουρα δυσκολα εξω απο το ευρω.. μεσα σε αυτο ομως θα ειναι φρικτο το υπολοιπο της ζωης μας.. Ειμαστε ηρεμοι ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. προτιμω τη ρηξη οπως η πλειοψηφια των ελληνων.
Σχολιο.- Νομιζαν οι Ναζι οτι θα εβλεπαν αναταραχες στη χωρα επειδη καποιοι αθλιοι τους το ειπαν! Ελπιζω οτι τετοια χαρα δεν θα παρετε ουτε εσεις ουτε αυτοι που σας τα λενε, κτηνη της ιστοριας, μακελαρηδες της ανθρωποτητας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωμανιάς: Ζητούν να κόψουμε 400 εκατ. ευρώ από τις συντάξεις
Τι αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες σε ό,τι αφορά τις μειώσεις συντάξεων που ζητά επίμονα το ΔΝΤ
Ιούνιος 25 2015 08:48
Οι δανειστές ζητούν ισοδύναμα από την Ελλάδα για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. "Όλη η προσπάθεια η ελληνική ήταν να μην έχουμε μείωση συντάξεων, φάνηκε ότι το είχαν πετύχει πριν μερικές μέρες, υπήρχε έμμεση μείωση επικουρικών λόγω 5%, μείναμε με εντύπωση ότι θα επιτραπεί η κατάργηση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, άρα μια αποφασισμένη μείωση των επικουρικών που για το 2015 θα ήταν 7+8 ίσον 15%, νομίζαμε ότι έχει τελειώσει το θέμα άρα δεν θα υπάρξει αυτή η μείωση", είπε. Και πρόσθεσε: "Τώρα μας είπαν όχι δεν θα καταργηθεί ή φέρε ισοδύναμα. Όλη η ιστορία δυστυχώς ξεκινά από τον κ. Τόμσεν, αυτός έχει πείσει τη Λαγκάρντ, έρχεται και σου λέει όχι γιατί κάνετε μεν αύξηση των φόρων και θα έχετε έσοδα άλλα δεν κάνετε μείωση δαπανών, εγώ θέλω μείωση των δαπανών, θέλω 400 εκατομμύρια ευρώ να μειωθούν οι συντάξεις". Αναφορικά με την πληροφορία περί απόσυρσης από την Ελλάδα της πρότασης για μειώσεις στις συντάξεις μέσω αύξησης των εισφορών στην υγεία τόνισε ότι η κυβέρνηση "δήλωσε καθαρά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το καινούργιο πακέτο που φέρανε, για την εισφορά υγείας χθες, έγινε μια πρόταση από την Ελλάδα να αποσυρθεί το 5% της εισφοράς στην υγεία και το 1% στις κύριες συντάξεις". Διευκρίνισε ότι "έγινε αυτή η πρόταση από εμάς και έπεσε μετά η ομοβροντία μετά των υπολοίπων μέτρων που προτείνανε που είναι παλιά, είναι καινούργια σε σχέση με αυτά που συζητούσαμε τις τελευταίες μέρες". Είπε μάλιστα ότι ανάμεσα στα μέτρα που προτείνουν "περιλαμβάνουν και ένα μέτρο που είναι εντυπωσιακό, να βρεθεί λέει ισοδύναμο λόγω των αποφάσεων του ΣτΕ, είναι παραπάνω από 2 δισ. ευρώ, αυτό πάντως είναι ένα μέτρο που εκτός των άλλων είναι ανεξήγητο, ποιος τους λέει ότι και αυτά που πάμε να πάρουμε τώρα δεν θα κριθούν αύριο αντισυνταγματικά;" προσθέτοντας ότι "η διαδικασία θα τελειώσει στο διοικητικό πρωτοδικείο που θα έχει ξεκινήσει ακόμα εκεί, μετά από ένα χρόνο περίπου θα βγει".
Σχολιο.- Μα τι λέμε από την αρχή ; Και μόλις πείτε ναι ... θα σας πουν είμαστε μακρυά ακόμα ... και μετά θα σας πετάξουν και την μείωση των μισθών στα 300€ για να την φάμε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χατζηνικολάου: Είναι ο θάνατος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
24 Ιουνίου 2015 20:52
Τις παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και στον τομέα του φαρμάκου κατήγγειλε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του Star. Μιλώντας με σκληρή γλώσσα για τους δανειστές, ο έγκριτος δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι απαιτήσεις των δανειστών φωτογραφίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα, μεγάλων γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών, αναφερόμενος στην πρόταση για εξευτελιστικές μειώσεις στις τιμές των off-patent και γενοσήμων φαρμάκων. «Είναι ο θάνατος και το τέλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση, το γεγονός ότι η τρόικα επιμένει σε κάποια μέτρα, τα οποία οδηγούν στο να τελειώσει η ελληνική οικονομία. Όπως επιμένουν να αυξήσουν τους συντελεστές στην εστίαση, στον τουρισμό, τα ξενοδοχεία, και τα μεγάλα τουριστικά νησιά, έτσι επιμένουν να τελειώσουν και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Και με συγχωρείτε πάρα πολύ, αλλά η φωτογραφία των συμφερόντων που εκπροσωπεί η τρόικα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πασιφανής. Είναι οι μεγάλες γερμανικές και άλλες βιομηχανίες φαρμάκων των βορείων χωρών και δεν πρέπει να το δεχτεί αυτό καμιά ελληνική κυβέρνηση. Η τρόικα θέλει, όπου είμαστε ακόμα όρθιοι, να γονατίσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κουρουμπλης ξηλωνει ολους τους ανικανους διοικητες νοσοκομειων που ειχε διορισει ρουσφετολογικα η ΝΔ, και βαζει καινουριους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΝΤ, φροντιζουν την πολυτελεια τους. Το ΔΝΤ απαιτει περικοπη συνταξεων στην Ελλαδα, αλλα προσφερει στους υπαλληλους του προωρη συνταξιοδοτηση στα 50 και κανονικη στα 62! Πεντακοσιες πενηντα χιλιαδες δολαρια η ετησια αμοιβη της Κριστιν Λαγκαρντ , αφορολογητα και με ρητρα πληθωρισμου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θελουν να οδηγησουν σε αποτυχια τις συνομιλιες, να κλεισουν τις τραπεζες, να βγει ο κοσμος στους δρομους, να μας φορτωσουν νεα Χουντα, και να μην ξαναμιλησει κανεις πλεον στην Ευρωπη εναντιον της λιτοτητας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Στουρναρας καλυπτει τα χρεη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΜΕ. Αρνειται να δωσει στον υπουργο Οικονομικων τα στοιχεια για τα δανεια των κομματων, καναλιων εφημεριδων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπο την πιεση της Ε.Ε. Η Βουδαπεστη υπαναχωρησε για την αναστολη της ισχυος της συνθηκης Δουβλινο ΙΙΙ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαμιρ Αμιν, «μη φοβαστε την επιστροφη στη δραχμη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπορις Καγκαρλιτσκι «μονη λυση για αναπτυξη το Grexit»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενταση στις σχέσεις Ισραήλ - Δρούζων
Ενταση στις σχέσεις της θρησκευτικής μειονότητας των Δρούζων με τις ισραηλινές αρχές προκαλούν οι προσπάθειες των τελευταίων να παράσχουν προστασία και νοσηλεία στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα», που φτάνουν στη μεθόριο Συρίας - Ισραήλ, στα κατεχόμενα του Γκολάν. Μετά τις προχτεσινές κινητοποιήσεις Δρούζων της Συρίας κατά δύο ασθενοφόρων του ισραηλινού στρατού που προσπάθησαν να μεταφέρουν τραυματίες, οι οποίοι, σύμφωνα με τους Δρούζους, ήταν τζιχαντιστές μισθοφόροι του «Μετώπου Νούσρα» (που τους είχαν επιτεθεί πριν περίπου δύο βδομάδες...), το Ισραήλ συνέλαβε εννιά «ύποπτους» Δρούζους σε σχέση με τις επιθέσεις στα ασθενοφόρα. Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, καταδίκασε τις επιθέσεις της Δευτέρας που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ και στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, απευθύνοντας έκκληση «να μειωθούν οι εντάσεις και να σεβαστεί κάθε Δρούζος Ισραηλινός πολίτης τους στρατιώτες, την τάξη και να μην παίρνει το νόμο στα χέρια του».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλαιστινιακή κίνηση στο Δικαστήριο της Χάγης
Σήμερα, ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ Μάλικι αναμένεται να μεταβεί στην έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη της Ολλανδίας, για να παραδώσει πυκνογραμμένο φάκελο εκατοντάδων σελίδων, κατηγορώντας το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, αλλά και για κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου για την περίοδο 13/6/14 έως 31/5/15. Το φάκελο συνέταξε επιτροπή 45 Παλαιστινίων αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της παλαιστινιακής πλευράς Σαέμπ Ερεκάτ, υπουργοί της παλαιστινιακής κυβέρνησης, αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, εκπρόσωπος της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας και πέντε δικηγόροι διεθνούς κύρους. Μετά την παραλαβή του φακέλου, η επικεφαλής γενική εισαγγελέας του ΔΠΔ από την Γκάμπια, Φάτου Μπενσούντα, αναμένεται να αποφασίσει εάν θα απαγγείλει κατηγορίες για διώξεις σε βάρος Ισραηλινών στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων. Το ενδεχόμενο δεν θεωρείται εντελώς απίθανο μετά την προχτεσινή έκθεση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κρίνει το Ισραήλ και τη «Χαμάς» στη Γάζα πιθανούς ενόχους για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, μολονότι ο διεθνής οργανισμό εξίσωσε, για μια ακόμη φορά, το θύμα με το θύτη...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» ανάγκασαν χτες ένα 12χρονο κορίτσι να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία με αποτέλεσμα τον οικτρό θάνατο της ίδιας και άλλων τουλάχιστον 40 ατόμων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ
Οσο η τουρκική πλουτοκρατία αναζητά τους καλύτερους διαχειριστές της εξουσίας της, η εργατική τάξη συνεχίζει να «φορτώνεται» τις συνέπειες της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας. Ετσι, χτες, η αυτοκινητοβιομηχανία «Tofas» προχώρησε στην απόλυση 142 εργατών, που σύμφωνα με τη «Σαμπάχ», είχαν πρωτοστατήσει στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι κι αυτό ένα μήνυμα στους εργάτες για το ότι, όποιος κι αν επικρατήσει στα παζάρια για τη νέα κυβέρνηση, οι καπιταλιστές θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονική επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση επιχείρησε ομάδα 20 περίπου τραμπούκων σήμερα το βράδυ. Η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της απρόκλητης επιδρομής ασφαλίτικου τύπου και της αστικής βίας, ανεξάρτητα από την μάσκα που φορούν οι κομπάρσοι που την υλοποιούν. Οι τραμπούκοι, οι οποίοι επιτέθηκαν με λοστούς, αποκρούστηκαν, αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου, στην οδό Κλεισόβης στην πλατεία Κάνιγγος. Ας σημειωθεί πως η επίθεση έγινε αμέσως μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στη νέα συμφωνία – μνημόνιο. Είναι φανερό πως η σταθερή και μαχητική στάση του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο σφαγείο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, τα παλιά και νέα μνημόνια, ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς και την αστική διαχείριση ενοχλεί. Όπως ενόχλησε και η μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ των Αναιρέσεων της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Οι επιθέσεις και οι απειλές των τραμπούκων όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αποκαλύπτουν τον αντιδραστικό ρόλο και τα σχέδια των εμπνευστών τους. Συνδέονται και εκφράζουν την τάση σκλήρυνσης της κρατικής και αστυνομικής βίας κατά του μαχόμενου κινήματος και της ανατρεπτικής Αριστεράς, μπροστά στην όξυνση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Για μια ακόμα φορά οι σχεδιασμοί αυτοί θα πέσουν στο κενό και θα πάρουν απάντηση από την μαζική δράση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα, 25 Ιουνίου 2015
Επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΡ πραγματοποίησε χθες το βράδυ Πέμπτη 25 Ιουνίου ομάδα 20 περίπου Μεσολογγιτων.
Η οργάνωση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς χαρακτηρίζει την επίθεση δολοφονική επιδρομή ασφαλίτικου τύπου και αστικής βίας. Οι δράστες επιτέθηκαν αμέσως μετά τη λήξη της χθεσινής διαδήλωσης κατά του μνημονίου με λοστούς και κράνη, αποκρούστηκαν αλλά προκάλεσαν φθορές στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Κλεισόβης.
Η επίθεση αποτελεί πιθανότατα αντίποινα ομάδας «χούλιγκαν» των Εξαρχείων για την απόκρουση αντίστοχης επίθεσης που επιχειρήθηκε την πρώτη μέρα του φετινού φεστιβάλ των Αναιρέσεων στη Γεωπονική την Παρασκευή 12 Ιουλίου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν προκλητικότατα απόψε τους διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα. Χάρη στην ψυχραιμία των συντρόφων δεν έγινε Κούγκι με τους ένστολους χρυσαυγίτες. Τα ΜΑΤ του Πανούση, δηλαδή της κυβέρνησης που κρατάει το φασισταριό υπουργό, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ που αν διαφωνούσε ως κόμμα με τη συμμετοχή του φασισταριού στην κυβέρνηση θα απαιτούσε και θα επέβαλε -στο όνομα του καταστατικού και των δημοκρατικών διαδικασιών- από τον Τσίπρα να διώξει το φασισταριό.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστράτευση και πόλεμος για τους φτωχούς, μαχαίρι για τους αντιφρονούντες και ιδιωτικοποιήσεις για τους ολιγάρχες: αυτή είναι η σημερινή Ουκρανία
Posted on 25/06/2015 by solidarity2014
1. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ δηλώνει ότι η χώρα θα απαλλαγεί απ’ τα σοβιετικά κρατικά στάνταρντς και θα προσαρμόσει επιτέλους την παραγωγή της στα ΕυρωΕνωσιακά δεδομένα ώστε να κατακτήσει νέες αγορές.
2. Ο Λιθουανός υπουργός οικονομικών της Ουκρανίας και πρώην τραπεζικός επενδυτής, Aivaras Abromavicius, δηλώνει ότι ως το τέλος της χρονιάς θα γίνουν οι πρώτες εκποιήσεις κρατικής περιουσίας της χώρας. Οι κρατικές επιχειρήσεις -όπως έσπευσε να διευκρινίσει- μπορεί και να πουληθούν στην αξία του ενός hryvna (λιγότερο από ευρώ δηλαδή). Σύμφωνα με το πλάνο, ο πρώτος τομέας που θα δεχτεί αλλαγές θα είναι η βιομηχανία άνθρακα. Έτσι, ως το 2019, αναμένεται να κλείσουν 32 ορυχεία που δεν θεωρούνται κερδοφόρα, 24 να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο και 37 να ιδιωτικοποιηθούν. Ταυτόχρονα ο Abromavicius αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο στο λιμάνι της Οδησσού όπως και η κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «Центрэнерго» θα πωληθούν άμεσα για να «γεμίσουν τα ταμεία χρήματα». Για τη δεύτερη ενδιαφέρεται γαλλική εταιρεία (πηγή: http://antifashist.com/item/gryadushhaya-privatizaciya-vse-po-100-grivne.html)
3. Αλλά που πάνε τα λεφτά απ’ τις ιδιωτικοποιήσεις; Μα φυσικά για να θρέψουν τηνουκρανική πολεμική μηχανή, η οποία καθημερινά βομβαρδίζει πόλεις και χωριά στο Ντονμπάς. Χθες, ήταν η σειρά της κωμόπολης Ντοκουτσάεφσκ, να δεχτεί τα πυρά του ουκρανικού στρατού. 15 σπίτια καταστράφηκαν, 5 πολίτες τραυματίστηκαν και 2 άμαχοι βρέθηκαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς. Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2001, στο Ντοκουτσάεφσκ κατοικούν πάνω από 500 μέλη της ελληνικής μειονότητας. Εκτός από το Ντοκουτσάεφσκ βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στο προάστιο Πετρόφσκι της πόλης του Ντονιέτσκ με υλικές μόνο ζημιές αυτή τη φορά. Η συνεχιζόμενη ουκρανική επιθετικότητα κι η αδυναμία εξεύρεσης λύσης σε διπλωματικό επίπεδο παρά τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ οδήγησαν τον Πρόεδρο της Βουλής της ΛΔ Ντονιέτσκ, Αντρέι Πούργκιν να δηλώσει ότι η Συφμωνία του Μινσκ δε λειτουργεί και να παραδεχτεί ότι οι προοπτικές ειρηνικής επίλυσης της κρίσης είναι άσχημες ενώ σημείωσε πως αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα είναι ένας χαμηλής έντασης πόλεμος. Μία ημέρα πριν, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας ενώ απείλησε τις ηγεσίες των Λαϊκών Δημοκρατιών ότι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης…
4. Έχουμε ξαναγράψει και θα επανέλθουμε στο θέμα των διώξεων εναντίον δημοσιογράφων με αντικυβερνητική-αντιπολεμική θέση από το καθεστώς του Κιέβου, διώξεων που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και τις δολοφονίες. Αυτή ήταν κι η περίπτωση του κεντρώου δημοσιογράφου, Oles Buzina, ο οποίος δολοφονήθηκε κάτω από το σπίτι του, μέρα-μεσημέρι στο Κίεβο. Ο Buzina έπαιρνε ανοιχτά αντιπολεμικές κι αντικυβερνητικές θέσεις και αυτό πλήρωσε. Για τη δολοφονία του έγιναν αυτές τις μέρες δύο συλλήψεις. Και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον φασιστικό, ακροδεξιό χώρο. Φυσικά αφέθηκαν κι οι δύο ελεύθεροι μετά από μερικές μέρες. Το ενδιαφέρον όμως έρχεται ακριβώς εδώ. Ο ένας εκ των δύο, ο Denis Polischuk, μέλος του τάγματος UNSO της Εθνικο Σοσιαλιστικής Συνέλευσης, ενός φασιστικού κόμματος, αφέθηκε ελεύθερος όταν ο επιχειρηματίας Oleksiy Tamrazov, ιδιοκτήτης του μηντιακού ομίλου MediaGroup και εταιρειών πετρελαίου/αερίου κατέβαλλε για λογαριασμό του εγγύηση αξίας 230 χιλιάδων δολλαρίων… (πηγή: http://newcoldwar.org/arrests-in-ukraine-over-the-murder-of-journalist-oles-buzina/) Ταυτόχρονα εκτυλίσσεται η δίκη του Alexander Bondarchuk, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Εργατική Τάξη», ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του «σεπαρατισμού» (αποσχιστής), μια κατηγορία η οποία φορτώνεται σε όποιον ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση στη Χούντα του Κιέβου. Παρά την έλλειψη στοιχείων εις βάρος του και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του κατά τη σύλληψη και την κράτησή του, η δίκη του Bondarchuk συνεχίζεται με τον ίδιο να απολογείται μέσα από κλουβί.
5. Κι αν οι δημοσιογράφοι με την πένα τους αποτελούν κίνδυνο για το καθεστώς του Κιέβου, το ίδιο μάλλον ισχύει και για τη νεολαία. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότιαφέθηκαν ελεύθεροι οι ακροδεξιοί, μέλη του Δεξιού Τομέα, που είχαν συλληφθεί στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας για επίθεση με μαχαίρια και λοστούς σε συνάντηση φοιτητών. Αρκετοί φοιτητές ήταν ξένοι (Ιορδανοί) και νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα από μαχαίρι. Και πάλι στο Χάρκοβο, φοιτητές της παιδαγωγικής-τεχνικής σχολής βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δίλημμα «ή κατατάσσεστε και πάτε στον πόλεμο ή δεν δίνετε εξετάσεις και διαγράφεστε απ’ το πανεπιστήμιο» μια τακτική που ανάγκασε ακόμα και το φιλο-ουκρανικό human rights watch να πάρει θέση καταγγέλοντας το γεγονός. Πίσω απ’ αυτές τις άγαρμπες τακτικές του ουκρανικού καθεστώτος κρύβεται η αποτυχία και του 6ου κύματος επιστράτευσης, γεγονός που ομολόγησε κι ο αρχηγός του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Γιάρος σε συνέντευξή του.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/06/25/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%86%CF%84%CF%89/#more-1798
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη για την προεκλογική εξαπάτηση του λαού... προκλητικός ο Φίλης και βολεμένος με παχυλό μισθό και προνόμια... απαξιώνει την αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα! Καβαλήσατε καλάμι ή θέλετε να επαναφέρετε τη δεξιά; Αει σιχτίρ μαλάκα!
«Το 10% είναι 6 λεπτά το πακέτο μακαρόνια. Αυτό συζητάμε; Αυτό κουβεντιάζουμε όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά;», σημείωσε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ! Τι μισθό παίρνεις ρε παχύδερμε ¨αριστερέ" αριστοκράτη; Ξέρεις ότι μας έλεγες ότι θα καταργήσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο μνημόνια και συμφωνίες κι εμείς οι μαλάκες σε πιστέψαμε; Ξέρεις τι είναι να μετράς σεντς για να πάρεις γάλα στα παιδιά σου; Ξέρεις τι είναι να είσαι άνεργος; Ξέρεις τι είναι να σε απειλεί η εφορία με κατασχέσεις, γιατί έχεις 3 παιδιά (τεκμήριο) και δεν έχεις πληρώσεις ΕΝΦΙΑ για κωλόσπιτο που σου άφησε ο πατέρας σου (και που ΕΣΥ μας ΄πεκλεψες την ψήφο, δεσμευόμενος ότι θα καταργούσες) και φόρο (για χρήματα που δεν έβγαλες); Βούλωστο και κάνε τον ηλίθιο, γιατί μας βγάζεις έξω από τα ρούχα μας! Τι σκατά ξέρεις ταξικό κτήνος για το μεροδούλι μεροφάι; Αει σιχτίρ βολεμένε μαλάκα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tα μνημόνια της χούντας
Ο Περικλής Κοροβέσης (ξανα)βάζει τα πράγματα στη θέση τους: ..."Eπέζησαν διάφορα στερεότυπα που λέγονται ακόμη και σήμερα. Για παράδειγμα, «χρειαζόμαστε έναν Μεταξά ή έναν Παπαδόπουλο» ή «στη χούντα κανένας δεν πεινούσε». Και ακόμα το πιο εξωφρενικό, ότι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος πέθανε στην ψάθα. Λίγη σημασία είχε αν ο δικτάτορας, σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας του, ζούσε σαν τον...Ωνάση και μάλιστα μένοντας στο σπίτι του ίδιου του Ωνάση στο Λαγονήσι. Και ακόμα πρώην αριστεροί ηγέτες που τους εφώτισε το Αγιο Πνεύμα και έγιναν χριστιανοί-φιλόσοφοι, όπως ο Στέλιος Ράμφος, κάνουν θεόπνευστα κηρύγματα και μέσα από αποκαλύψεις μάς διαβεβαιώνουν πως η χούντα δεν άφησε κανένα χρέος"....
Ολόκληρο το άρθρο του Περικλή Κοροβέση:
Tα μνημόνια της χούντας.
Οταν μιλάμε για ναζιστικά, φασιστικά, χουντικά, δικτατορικά ή άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα, το μυαλό μας πάει σε Αουσβιτς, εκτελέσεις, βασανιστήρια, εξορίες και φυλακές. Λογικό είναι. Μια εγκληματική οργάνωση, συχνά με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, τυχαίνει να πάρει την εξουσία. Αλλά το έγκλημα και η βία, σημάδια ανωτερότητας σε αντιδιαστολή με τους υπανθρώπους ή τις κατώτερες φυλές, γίνονται συστατικό στοιχεία της ύπαρξής τους και προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους. Για τη ναζιστική ιδεολογία, η εξαφάνιση του άλλου, του διαφορετικού, είναι η επιβεβαίωση της ανωτερότητας του εγκληματία. Ο φασίστας εγκληματίας δεν θεωρεί πως σκοτώνοντας κάποιον περαστικό μετανάστη, διαπράττει κάτι το ειδεχθές. Απλά επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του. Και όσο πιο πολλούς σφάξει τόσο ανεβαίνει στην ιεραρχία και γίνεται ήρωας. Δικαιολογημένα η φρίκη μας και το αντιφασιστικό μας μένος. Αλλά ποια είναι η οικονομική πολιτική του φασισμού; Αυτά τα ερωτήματα δεν τα βάζουμε. Λίγοι είναι οι μελετητές του οικονομικού μοντέλου των ποικίλων φασισμών. Και όπου είχαμε πτώση ενός δικτατορικού καθεστώτος, η μετέπειτα εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση αδιαφόρησε πλήρως για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι φασίστες την οικονομία.
Γιατί αυτό; Καταδίκαζαν σε όλους τους τόνους το απάνθρωπο καθεστώς, αλλά η οικονομική του πολιτική έμενε στο απυρόβλητο. Μπορούσε μια δικτατορία να έχει μια καλή πολιτική για τον λαό της και ταυτόχρονα να βασανίζει και να εκτελεί τους πολίτες της; Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν αυτόν τον παραλογισμό που στηρίζεται στην προπαγάνδα των φασιστικών καθεστώτων, που κατόρθωσαν να κρατήσουν τον σκληρό πυρήνα τους σε όλη τη μεταπολιτευτική Ευρώπη. Και έτσι επέζησαν διάφορα στερεότυπα που λέγονται ακόμη και σήμερα. Για παράδειγμα, «χρειαζόμαστε έναν Μεταξά ή έναν Παπαδόπουλο» ή «στη χούντα κανένας δεν πεινούσε». Και ακόμα το πιο εξωφρενικό, ότι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος πέθανε στην ψάθα. Λίγη σημασία είχε αν ο δικτάτορας, σε όλη τη διάρκεια της βασιλείας του, ζούσε σαν τον Ωνάση και μάλιστα μένοντας στο σπίτι του ίδιου του Ωνάση στο Λαγονήσι. Και ακόμα πρώην αριστεροί ηγέτες που τους εφώτισε το Αγιο Πνεύμα και έγιναν χριστιανοί-φιλόσοφοι, όπως ο Στέλιος Ράμφος, κάνουν θεόπνευστα κηρύγματα και μέσα από αποκαλύψεις μάς διαβεβαιώνουν πως η χούντα δεν άφησε κανένα χρέος.
Και η Χρυσή Αυγή βέβαια διαμορφώνει όλη της την προπαγάνδα πάνω στην «ηθική» των δικτατοριών της Ελλάδας, κουβαλώντας τη βαριά κληρονομιά του ναζισμού και των Αουσβιτς που τα μετατρέπει σε ευαγή ιδρύματα. Αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Καμιά δικτατορία δεν δούλεψε για τον λαό της, που ζούσε σε συνθήκες φυλακής χωρίς κανένα δικαίωμα, αλλά μπήκε στην απόλυτη υπηρεσία των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Οσους δεν είχε βάλει φυλακή τούς υποχρέωνε να δουλεύουν σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας. Εχουν μελετήσει οι διάφοροι οικονομολόγοι-αστέρες του ΣΥΡΙΖΑ ποιο ήταν το μοντέλο του Χίτλερ για την Ευρώπη, σε περίπτωση που θα έκανε τη δική του Ε.Ε.; Και σε τι θα διέφερε από το σημερινό της κυρα-Μέρκελ; Θα μας απαντήσουν άραγε; Αγνωστο. Αλλά θα αναγκαστώ τότε να απαντήσω στο ερώτημά μου. Ποια ήταν η οικονομική πολιτική του αιμοσταγούς δικτάτορα Πινοσέτ; Η πολιτική της Ε.Ε. και του απόλυτου νεοφιλελευθερισμού της σχολής του Σικάγου, που στελεχώθηκε από τους οικονομολόγους του Φρίντμαν. Μόνο δικτάτορες μπορούσαν να ασκήσουν μια τέτοια ακραία πολιτική, πριν νομιμοποιηθεί από τον Ρίγκαν και τη Θάτσερ για να γίνει παγκόσμιο μοντέλο, αναγκαστικό για κάθε χώρα. Ποιο να ήταν άραγε το οικονομικό μοντέλο της χούντας των συνταγματαρχών; Σε αυτό μάς δίνει απάντηση ο δημοσιογράφος-ερευνητής Διονύσης Ελευθεράτος, με το τεκμηριωμένο του βιβλίο «Λαμόγια στο χακί» (Εκδόσεις «Τόπος»).
Η χούντα ήταν μια Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση που κληρονόμησε όλο το βαθύ φασιστικό κράτος, όπως αυτό διαμορφώνεται από τον Μεταξά, στην κατοχή γίνεται δωσιλογικό, στον εμφύλιο υπάρχει με την εθνικοφροσύνη, και μετά τον εμφύλιο πόλεμο καταλαγιάζει στη νικηφόρα Δεξιά που καταλήγει στη χούντα. Αυτό που βγαίνει αβίαστα από την ανάγνωση του βιβλίου, χωρίς ο συγγραφέας να το λέει σταράτα, αλλά το αφήνει να εννοηθεί ή το υπαινίσσεται σαφώς, ήταν πως η χούντα είχε μια πρώιμη οικονομική πολιτική Μέρκελ. Να είναι η χούντα ο θεμελιωτής των μνημονίων; Κάπως παράδοξο, γιατί ο Μακαρέζος είχε μεσάνυχτα από οικονομία και είναι αμφίβολο αν είχε ακούσει κάτι για τον Φρίντμαν, ενώ οι δυο του συνεργάτες, υποτίθεται σπουδαγμένοι στη Αμερική, ο Θάνος και ο Ανδριτσόπουλος, ήταν απατεώνες. Τα στοιχεία που παραθέτει ο συγγραφέας είναι ατράνταχτα. Και το χρέος της χούντας τετραπλασιάστηκε. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι φυλακισμένοι, βασανισθέντες και εν γένει διωκόμενοι, αν έχουν επιζήσει, πληρώνουν ακόμα τα έξοδα της ταλαιπωρίας τους. Σαν ο Ιησούς Χριστός να πλήρωνε τα καρφιά του σταυρού του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλοί νομίζουν ότι το γερμανοτσογλάνι είναι ένας βλάκας... Δεν είναι βλάκας, αλλά υπάλληλος συγκεκριμένων οργανώσεων και ¨"εταιριών"...
«Οσοι μεταναστευσαν στο εξωτερικο να λενε παλι καλα που υπαχει η Ευρωπη και μπορουν να εργαζονται εκει στελνοντας χρηματα στους συγγενεις τους αντι να τρωνε τη συνταξη του παππου μενοντας στην Ελλαδα» Χαρης Θεοχαρης Συνεντευξη στο ΤΡΡ 22.6.2015
ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ?
Πολλοί νομίζουν ότι είναι "τυχαίος" ο εμετικός αληταράς, ο νεοταξίτης Θεοχάρης, που προστάτευσαν μέχρι τέλους οι ξεφτιλισμένοι δικαστές..., αλλά δεν είναι έτσι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O νεοταξίτης της "αριστεράς" Ν. Φίλης, ξεχνάει πως η Μαρία Αντωνία Ιωσηφίνα Ιωάννα... καρατομήθηκε στη λαιμητόμο;
Είπε το "αριστερό" στέλεχος με τον παχυλό μισθό που θα κάνει σοσιαλιστική την πατρίδα μας: "Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του;"... Στην Μαρία Αντωνία Ιωσηφίνα Ιωάννα αποδίδεται η θρυλική φράση, όταν διαδήλωναν για λίγο ψωμί: «Αν δεν έχει ο λαός ψωμί, ας φάει παντεσπάνι». Εμείς θυμίζουμε στον... "κύριο" με τα λαχανικά και το σούσι... Η Αντουαννέτα καρατομήθηκε από τους επαναστάτες
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκκληση πλατείας «Μενουμε Ευρωπη»: Tροικα...μην αφήσεις να γίνει πουτάνα η Ευγενία
Σχολιο.- ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΛΙΤΕΧΝΙΔΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΛΑΣΙΜΟ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝ ΝΤΟΥΕΤΟ ΠΟΙΑ ΤΙΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΘΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΑΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ??? ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΜΑΙΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ υγ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΑΝΑΚΑΛΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είναι αριστερή πολιτική στο "μεταναστευτικό" η ταύτιση με τις θέσεις της τρόικα;
Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
“Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία” Λένιν
Αριστερός δεν είναι ο “φιλάνθρωπος”...
Ο "διάλογος" για το "μεταναστευτικό" πρόβλημα, που οξύνεται στις μέρες μας με τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν και στην πατρίδα μας από τις εμπόλεμες περιοχές, παίρνει διαστάσεις μιας ψευδούς 'ιδεολογικής' αντιμετώπισης, ειδικότερα με το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αριστερός, προοδευτικός εμφανίζεται όποιος συμφωνεί με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης “πρώτη φορά αριστερά” και δεξιός, συντηρητικός όποιος διαφωνεί με τις ντιρεκτίβες της τρόικα. Αριστερός δεν είναι ο προσφέρων την αυτονόητη ανθρωπιστική βοήθεια και φιλοξενεία. Αριστερός δεν είναι αυτός που θεσμοθετεί την φιλανθρωπία και την αγαθοεργία, αλλά αυτός που αγωνίζεται εναντίον της αδικίας, της εκμετάλλευσης, των ανθρωποφάγων πολιτικών των νεοαποικιοκρατών και του... κεφαλαίου.
Μια απλή ανάγνωση της ευρωπαϊκής πολιτικής 'γεωγραφίας' θα μας δείξει ότι, για παράδειγμα το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα για την ιθαγένεια, είναι πιστή αντιγραφή του ανάλογου της κυβέρνησης του δεξιού Μπερλουσκόνι στη γειτονική Ιταλία, με την "νομιμοποίηση" εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, ώστε να ενισχυθούν οι "επιχειρηματίες" με φθηνά εργατικά χέρια δούλων. Οι ευαίσθητοι σημερινοί κυβερνήτες της “πρώτη φορά αριστερά”, συνεπικουρούμενοι από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, προωθούν στο πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων τις επίσημες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών, δηλαδή του Διευθυντηρίου και της τρόικα. Αναρωτιέται ο αριστερός πολίτης ποιοι κερδίζουν από την απόφαση της Ε.Ε. -την υπερψήφισε κι "πρώτη φορά αριστερά"- να πραγματοποιηθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των διακινητών "λαθρομεταναστών"; Στρατιωτικές επιχειρήσεις εκατομμυρίων ευρώ εναντίον σαπιοκάραβων και φουσκωτών... δήθεν για καταπολέμηση του "φαινομένου" της παράνομης μετανάστευσης, που προκαλούν οι ίδιοι! Κανείς στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς δεν προβληματίζεται με την ταύτιση της αριστεράς με τις θέσεις της πιο σκληρής συντήρησης στην Ε.Ε. Ορισμένοι στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, το δικαιολογούν με τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν αναρωτιούνται πως αν η Ε.Ε. διέθετε αξίες και ουμανιστικές καταβολές, δεν θα προκαλούσε η ίδια τις πολιτικές αξαθλίωσης των λαών κι ειδικότερα των λαών της Ευρώπης; Χρήματα για τις πωλήσεις όπλων και τους πολέμους υπάρχουν άφθονα, όπως και για την περίθαλψη των ανθρώπων που προκαλούν οι δικοί τους πόλεμοι. Χρήματα "επένδυσης" στο θάνατο, την εξαθλίωση, τον ξεριζωμό ανθρώπων και λαών... που πολλαπλασιάζουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Τι πραγματικά συμβαίνει; Το λεγόμενο “μεταναστευτικό” και η μαζική μετακίνηση προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, ειδικά λόγω της σημερινής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, είναι η βαριά βιομηχανία της πλουτοκρατίας και των καπιταλιστών. Η υποκρισία δεν έχει πλέον κανένα όριο. Και δυστυχώς, ένα τμήμα -ευτυχώς μικρό- της “εκσυγχρονισμένης” ευρωπαϊκής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, κλείνει τα μάτια της ή συμμετέχει συνειδητά σ' αυτό το όργιο πλουτισμού των πλουσίων. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το “μεταναστευτικό” και “προσφυγικό” πρόβλημα στην Ευρώπη και την πατρίδα μας; Οι απαντήσεις κι οι λύσεις είναι απλές και δεν επιδέχονται πλειοδοσίες “αριστεροσύνης” με δεξιές πολιτικές, καθαρά ρατσιστικές και φασίζουσες!
1. Να υπάρξει απαίτηση ώστε να τεθεί τέλος στην εκμετάλλευση των χωρών προέλευσης μεταναστών. Δηλαδή, να αναλάβει η Ε.Ε. τη σύγκρουση με τις πολυεθνικές και τις Τράπεζες. Ποιος ευρωπαίος ηγέτης, ουσιαστικά τραπεζοϋπάλληλος με επάγγελμα την πολιτική, θα μπορούσε να απαιτήσει από τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές να πάψουν να εκμεταλλεύονται χυδαία πλουτοπαραγωγικούς πόρους και ανθρώπους σ' αυτές τις χώρες παραγωγής μεταναστών; 2. Να διακοπεί κάθε χρηματοδότηση στις κυβερνήσεις μαριονέτες που εγκαθιστούν οι “πολιτισμένοι” της ευρωπαϊκής νεοαποικιοκρατίας. Όμως, αυτά τα καθεστώτα υποστηρίζονται από την Ε.Ε. και μάλιστα με χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών, μόνον και μόνον για να αυξάνονται τα κέρδη και οι κτήσεις των πολυεθνικών σ' αυτές τις χώρες. 3. Να σταματήσουν με αποφασιστικότητα εκείνα τα καθεστώτα που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύσουν. Αλήθεια, υπάρχει ευρωπαίος ηγέτης που θα απαιτήσει από την Ε.Ε. να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ (αποφάσεις υποκριτικές, σαν αυτή εναντίον της κατοχής της Κύπρου) και να αποχωρήσει από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη το Ισραήλ; Να σταματήσει ο αποκλεισμός της μαρτυρικής Γάζας; Τολμάει η Ε.Ε. να απαιτήσει τη διεθνή νομιμότητα και την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το σιωνιστικό-ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς; Η απάντηση αυτονόητη...
4. Να σταματήσει η χρηματοδότηση του κερδοφόρου κλάδου της παράνομης μετανάστευσης. Να σταματήσει η κερδοφόρα βαριά βιομηχανία της “υποδοχής” προσφύγων και μεταναστών. Είναι σαν να ζητάς να σταματήσει το εμπόριο κοκαΐνης... Αναρωτήθηκαν οι “αριστεροί” υπέρμαχοι της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε., ποιοι πλουτίζουν από αυτή την πολιτική; Για να μην ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά να μείνουμε στο σήμερα και να διαπιστώσουμε τι κρύβεται πίσω από το πανηγύρι των ΜΚΟ, που χρηματοδοτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πολίτες και ουσιαστικά πλουτίζει η ολιγαρχία. Έχει αναρωτηθεί ποτέ ο αριστερός πολίτης τι μισθούς πείνας προσφέρει στους “εθελοντές” η γνωστή πρακτορίστικη οργάνωση “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” και που καταλήγουν -ή επιστρέφουν- οι χρηματοδοτήσεις σ' αυτή την οργάνωση, των κρατικών και διεθνών οργανισμών; Με το 1/100 αυτών των χρηματοδοτήσεων για την "αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων, θα ζούσαν πλουσιοπάροχα στις πατρίδες τους οι μετανάστες κι οι χώρες "παραγωγής" προσφύγων, λόγων των ιμπεριαλιστικών πολέμων, θα είχαν τρομακτική ανάπτυξη. 5. Η λεγόμενη “νομιμοποίηση” μεταναστών, τι εξυπηρετεί; Κανείς αριστερός δεν διακρίνει, αν κι είναι τόσο εμφανές, ότι ουσιαστικά προσφέρουν φθηνά εργατικά χέρια, σκλάβους στις πολυεθνικές; Για πρώτη φορά στην ιστορία -ευτυχώς ενός τμήματος- της αριστεράς, έχουμε αριστερές κυβερνήσεις που βαπτίζουν αριστερή πολιτική τον πλουτισμό των εκμεταλλευτών.
Δεν θα ήταν λογικό η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα, τώρα που δεχόμαστε ένα τεράστιο κύμα προσφύγων από τη Συρία, να σταματήσει τη συμπαράταξη με τους νεοαποικιοκράτες και την ενίσχυση των “εξεγερμένων” τζιχαντιστών για δημοκρατία στη Συρία; Δεν θα ήταν λογικό να σταματήσει το εμπάργκο της χώρας μας στο Ιράν; Η πατρίδα μας έκανε εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν, στη μισή τιμή απ' αυτή της παγκόσμια αγοράς και με πίστωση! Με πρόσχημα τον "εκδημοκρατισμό" (διάβαζε, κλοπή του Ιρανικού πλούτου) οι Μερκελιστές αγοράζουν το πετρέλαιο για τις ανάγκες της παραγωγής μας και της οικονομίας μας, από τις δυτικές πολυεθνικές εταιρίες, στο βωμό της "δημοκρατίας"! Θυμάστε τι απάντησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στις απαιτήσεις της Θάτσερ -ώστε να πλουτίζουν οι βρετανικές εταιρίες κάρβουνου-, για εμπάργκο στην Πολωνία του Γιαρουζέλσκι; Δεν θα ήταν λογικό κι αριστερό η κυβέρνηση "πρώτη φορά αριστερά" να κάνει άρση της διακοπής διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία -απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για απέλαση της πρέσβειρας της Συρία από την Ελλάδα, για να ενισχυθούν οι "εξεγερμένοι" Σύροι του "εκδημοκρατισμού"- κι έτσι θα μπορούσαμε με κάποια ευκολία να διαπιστώσουμε ποιοι πραγματικά είναι πρόσφυγες από τη Συρία; Δεν θα αρκούσε να καλέσει την Ε.Ε. να επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις και γιατί όχι εμπάργκο στην Τουρκία, που είναι η χώρα εκπαίδευσης, εξοπλισμού, εμπορίου ανθρώπινων οργάνων, εκμετάλλευσης προσφύγων και διείσδυσης των τζιχαντιστών του δήθεν “ισλαμικού” κράτους;
Άραγε, δεν θα ήταν λογικό να απαιτήσει η "πολιτισμένη" δύση κι η σημερινή κυβέρνηση, την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, στα πλαίσια αυτών των πολιτικών που όμως μας επιβάλλει επιλεκτικά; Η ευρωπαϊκή πατριωτική αριστερά έχει προτάξει αυτά τα ζητήματα. Η ελληνική ανανεωτική αριστερά έχει σημαντικότερες προτεραιότητες: τους γάμους γκέι και λεσβιών, τα πάρτι για το χασίς, τις χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ για να προσφέρουν φιλανθρωπία -όπως ακριβώς η φιλοζωία- στους δυστυχισμένους μετανάστες και πρόσφυγες. Το ότι ο Λένιν είχε "λύσει" ιδεολογικά αυτά τα ζητήματα, δεν τους απασχολεί. Είναι “εκσυγχρονισμένοι” αριστεροί... Τώρα βαπτίζουν την κερδοφόρα μεταναστευτική πολιτική... αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Παραδίδουν τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. “Εργάζονται” στο πεδίο που ανήκει στην Εκκλησία κι όχι σε πολιτικές οργανώσεις που όφειλαν να παλαίψουν για την αλλαγή της κοινωνία και των εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή τις υποχρεώσεις του πολιτισμένου κράτους να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, εργασία, Παιδεία, πρόνοια, ανθρώπινη διαβίωση κι όλα αυτά θυσιάζονται στο βωμό της “ελεύθερης αγοράς”, της "παγκοσμιοποίησης". Σήμερα, η εκμετάλλευση της φάμπρικας "μετανάστες", είναι μαζί με την εκμετάλλευση των σκουπιδιών και τις πωλήσεις όπλων... οι πιο κερδοφόρες πηγές του καπιταλισμού. Τα πανηγύρι του πλουτισμού λίγων κι επιτήδειων, της διασκόρπισης χρημάτων φορολογούμενων στους ημετέρους καλά κρατεί, “θεσμοθετείται” και... φοράει “αριστερό” φερετζέ!