Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δευτερα 29 Ιουνιου 2015


Ανοίγουν 70 υποκαταστήματα της Εθνικής μετα τις 12: Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά
10:28 | 29.06.2015
Τη λειτουργία 70 υποκαταστημάτων από όπου οι συνταξιούχοι θα προμηθευτούν τις συντάξεις τους αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στην ημέρα η Εθνική Τράπεζατης Ελλάδας. Οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά και θα δοθούν σε ολόκληρες στους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγώνας δρόμου διεξάγεται προκειμένου να ανοίξουν τα ΑΤΜ μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μ. Σουλτς: Θα κάνω εκστρατεία για το "Ναι"
Δευ, 29/06/2015 - 09:17
Στο πλευρό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα σταθεί ένας από τους σφοδρούς πολέμιους της κυβέρνησης ,Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου που ουκ ολίγες φορές στάθηκε επικριτικά ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης παρεμβαίνοντας εξόφθαλμα με τις προτάσεις τους για συγκυβέρνηση με το Ποτάμι και όχι με τους ΑΝΕΛ, επιστρέφει ξανά. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρει: «Ποτέ δεν ήθελε συμφωνία ο Τσίπρας. Το δημοψήφισμα μπορεί να έχει πολιτική κατάχρηση, αλλά είτε με "ναι" είτε με "όχι" η κυβέρνηση έχει ευθύνες». Ο ίδιο μάλιστα δηλώνει ότι θα κάνει «εκστρατεία υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής», μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεσπεκτ κ πάλι στον Γάλλο σύντροφο Μελανσό. Γυρνάει όλη μέρα στα κανάλια της Γαλλίας κ καταγγέλει το eurogroup ότι καταργεί την δημοκρατία κ την λαική θέληση στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε Ζαν Λουκ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κίνηση Τσίπρα γκρέμισε τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου
Δευ, 29/06/2015 - 10:06
Το ευρώ σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 2 σεντς του αμερικανικού δολαρίου και βρέθηκε σε χαμηλό μήνα, γύρω στο 1,0990 δολάριο, στις πρώτες συναλλαγές στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, σύμφωνα με τα δεδομένα του Reuters, από περίπου 1,1165 δολάριο που ήταν αργά την Παρασκευή. Έναντι του ελβετικού φράγκου, η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε πτώση στο 1,0260 φράγκο, το χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Απριλίου, ενώ έπεσε σε χαμηλό μήνα γύρω στα 134,90 γεν, καθώς επενδυτές κατέφυγαν στα νομίσματα της Ελβετίας και της Ιαπωνίας, τα οποία συχνά ανατιμώνται σε περιόδους αβεβαιότητας.
Βουτιά στο Χρηματιστήριο της Κίνας Βουτιά 3,63% και απώλειες 969,01 μονάδων κατέγραφε ο δείκτης Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς διαμορφωνόταν στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, γύρω στις 08.30 το πρωί, στις 25.964,86 μονάδες Στο "κόκκινο" τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια Ισχυρή πτώση σημειώνουν και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της Δευτέρας. Μόνο στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας χάθηκαν 35 δισ. δολ. Δείτε την πτώση των χρηματιστηριακών μονάδων σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μαδρίτη, Μιλάνο.
Πτώση στο πετρέλαιο Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούσαν σήμερα στην Ασία, όπως και τα ασιατικά χρηματιστήρια που ανησυχούν για την ελληνική κρίση χρέους. Οι τιμές για το αργό πετρέλαιο WTI- για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησαν κατά 82 σεντς για να διαμορφωθεί στα 58,81 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας επίσης για παραδόσεις Αυγούστου υποχώρησε κατά 70 σεντς το βαρέλι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexis Tsipras
Αυτό που απαιτείται τις επόμενες μέρες είναι νηφαλιότητα & υπομονή. Οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες Το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν πρέπει να αντιμετωπισθούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα Όσο πιο ψύχραιμα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, τόσο πιο σύντομα θα τις ξεπεράσουμε και τόσο πιο ήπιες θα είναι οι συνέπειές τους. Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον κόσμο ολόκληρο ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπίγκελ: Ο Γιούνκερ δε λέει αλήθεια ότι δεν προβλέπονται περικοπές στις συντάξεις
Μ' ένα tweet διέψευσε άμεσα ο δημοσιογράφος Πήτερ Σπίγκελ τον ισχυρισμό του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι στο πακέτο που προτάθηκε στην ελληνική κυβέρνηση δεν προβλέπονται περικοπές στις συντάξεις. Ο επικεφαλής δημοσιογράφος των Financial Times για την κάλυψη των ευρωπαϊκών υποθέσεων ανέφερε συγκεκριμένα στο tweet, αμέσως μετά τη σχετική αποστροφή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το ελληνικό ζήτημα: «Δεν υπάρχουν περικοπές συντάξεων σε αυτό το πακέτο», λέει ο Γιούνκερ. Λυπάμαι, αυτό δεν είναι αλήθεια.
Σχολιο.- Πολύ μας αγαπάει αυτός ο Γιούνκερ, συγκινήθηκα, άσε που μας συμβουλεύει και τι να ψηφίσουμε... Κρατήστε λίγο και το "δεν αυτοκτονούμε επειδή φοβόμαστε το θάνατο" που είπε. Κοινώς βρε χαζά αφήστε μας να σας πεθάνουμε εμείς...μη μας χαλάτε το πάρτι...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΤΑ: Κανονικά η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ
Κανονικά θα γίνεται η πληρωμή, σε όλη την χώρα, των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ελληνικά ταχυδρομεία. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Eurobank. Επίσης στην ιστοσελίδα www.elta.gr οι πολίτες θα βρουν τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20:30.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αρχιτέκτονας του «δόγματος του σοκ» λέει: Ελλάδα μην πληρώνεις
O Τζέφρι Σακς χτυπά για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα με σκληρές αλήθειες που αποκαλύπτουν την υποκρισία των πιστωτών. Ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος, από τους αρχιτέκτονες του «δόγματος του σοκ» και της θεραπείας της βίαιης προσαρμογής, σε μια θεαματική μεταστροφή, βομβαρδίζει με ένα δριμύτατο κατηγορώ την Ευρώπη και του ΔΝΤ καταγγέλλοντας τους πιστωτές για τη «λάθος συνταγή»στην ελληνική κρίση και καλεί την Ελλάδα να αντισταθεί. Μετά το σκληρό άρθρο του της περασμένης εβδομάδας στην ιστοσελίδα του Wolrd Economic Forum, με τίτλο «Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει», ο Τζέφρι Σακς, νυν διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια επανέρχεται σήμερα κατακεραυνώνοντας με έναν βομβαρδισμό από tweets τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup και των πιστωτών και καταλογίζοντας την βαρύτερη ευθύνη, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα πιο χαρακτηριστικά του tweets είναι τα εξής: «Οταν θα γραφτεί η ιστορία, δε θα είναι ο υπουργός Σόιμπλε, ούτε η Μέρκελ, ούτε το ΔΝΤ, ούτε καν η Κομισιόν, εκείνος που απέτρεψε τη συμφωνία». «Στην Πολωνία προσφέρθηκε ανακούφιση από το χρέος για να κάνει μια νέα αρχή. Ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θα έπρεπε να υπενθυμίσει στους ευρωπαίους ηγέτες αυτό το βασικό γεγονός». «Η Ελλάδα πρέπει απλώς να πει όχι στις απαράδεκτες απαιτήσεις των πιστωτών. Σταματήστε να πληρώνετε. Κρατήστε το ευρώ αλλά χωρίς το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους». «Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολύ άνθρωποι συμπεραίνουν τυφλά ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι εκείνοι που έχουν το δίκιο απέναντι στην Ελλάδα. Η ιστορία της οικονομίας έχει άλλη άποψη». «Οι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν πραγματικοί τραπεζίτες. Πλήρωσε ή σε κλείνουμε. Κοντόφθαλμο φαρισαϊκό, αυτοκαταστροφικό».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Είμαστε με τους Έλληνες»: Τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλη την Ευρώπη
29/6/2015
Την ώρα που οι Έλληνες τρέχουν στα ΑΤΜ και τα σούπερ μάρκετ, Ισπανοί, Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι και Ιρλανδοί δηλώνουν την συμπαράσταση τους στη χώρα μας διαδηλώνοντας. Πρώτο trending topic στο Twitter της Ισπανίας είναι το #YoVoyConGrecia, η διαδικτυακή καμπάνια αλληλεγγύης των Ισπανών πολιτών στα social media υπέρ της χώρας μας και εναντίον της πίεσης από πλευράς Θεσμών και Eurogroup. Οι Ισπανοί συντάσσονται υπέρ του δημοψηφίσματος και κατά της πολιτικής λιτότητας που έχει άλλωστε εφαρμοστεί με ιδιαιτέρως σκληρό τρόπο και στη χώρα τους. Οι περισσότεροι τοποθετούνται υπέρ του «Όχι» θεωρώντας πως μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να γίνει «όχημα» αλλαγής για την Ευρώπη, έτσι ώστε να μετατραπεί σε μια πιο δημοκρατική Ένωση με προοπτική ανάπτυξης για τους οικονομικά ασθενέστερους. Πέραν από το #YoVoyConGrecia, trend στην Ισπανία έχει γίνει και το #Varoufakis. Παράλληλα διοργάνωσαν και μεγάλη συγκέντρωση για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους στον ελληνικό λαό. O κόσμος μαζεύεται στη Μαδρίτη σε υποστήριξη της Ελλάδας. Η μπάντα παίζει Μίκη Θεοδωράκη
Σχολιο.- ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!! Δευτέρα 29-6-2015 O χρηματιστηριακός δείκτης στη Φρανκφούρτη κάτω -5%, Παρίσι - 4,7%, Λονδίνο (που ΔΕΝ είναι στο ευρώ) περίπου στο -2,5%, και γενικά, όλοι άνω-κάτω, τα ξενοδοχεία του Συντάγματος γεμάτα από ξένα συνεργεία και δημοσιογράφους. Λοιπόν, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση του Διονύση Χαριτόπουλου: "Bουλώστε το όλοι! Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας"
"Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών."
Με δήλωση που απέστειλε o συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος τοποθετείται στην παρατηρούμενη πόλωση που επιχειρούν αυτές τις μέρες όλες οι πλευρές, εκτροχιάζοντας μια ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία.
Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών. Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν, είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική. Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε με ευρώ ή δραχμή. Θα το μάθετε στις 5 Ιουλίου το βράδυ. Τότε θα σας δώσουμε την εντολή. Ως τότε βουλώστε το όλοι. Σας ξέρουμε, δεν σας εκτιμάμε, δεν σας πιστεύουμε. Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας.»
Διονύσης Χαριτόπουλος
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
από τον "Πιτσιρίκο"
Πώς πήρα την απόφαση να ψηφίσω ΟΧΙ
Δεν χρειάστηκε και πολλή σκέψη, για να αποφασίσω να ψηφίσω ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Χρειάστηκε μόνο να σκεφτώ ποιοι θα ψηφίσουν ΝΑΙ. ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Μπόμπολας, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος και οι υπόλοιποι ολιγάρχες. ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Σημίτης, ο Παπανδρέου, η Μπακογιάννη, ο Άδωνις, ο Βορίδης και όλοι οι πολιτικοί που ξέσκισαν τη χώρα και την οδήγησαν στην χρεοκοπία. ΝΑΙ θα ψηφίσουν ο Πρετεντέρης, ο Μπάμπης, η Όλγα, ο Τσίμας, και όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι που δίνουν καθημερινά τον αγνό αγώνα για τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Μπορείς να ψηφίσεις κι εσύ ΝΑΙ μαζί με αυτούς. Αλλά μετά, μην απορείς που αυτή η χώρα δεν αλλάζει ποτέ. Για να αλλάξει η χώρα, πρέπει να αλλάξεις εσύ. Ένα καλό βήμα για να αλλάξεις είναι να καταλάβεις πως τα συμφέροντά σου είναι κάπως διαφορετικά από τα συμφέροντα του Μπόμπολα. Συγγνώμη που σου το είπα έτσι ξαφνικά. Ελπίζω να ξεπεράσεις το σοκ. ΟΧΙ λοιπόν.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό ναυτικό το Μarianne σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ καθώς πήγαινε για Γάζα και οδηγείται στο λιμάνι του Ασντότ. Οι επιβάτες του πλοίου κάνουν έκκληση για πιέσεις στα υπουργεία εξωτερικών όλων των χωρών
(ξέρω, τι σας λέμε και μεις πρωι, πρωί με τα χρηματιστήρια να ανοίγουν αλλά συμβαίνουν κι άλλα σημαντικά.....)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτά θα γίνουν μετά το δημοψήφισμα αν περάσει το "ΝΑΙ"
«Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην παραφιλολογία. Όπως βάζει τέλος και στα επιχειρήματα των οπαδών του NAI ΣΕ ΟΛΑ οι οποίοι ισχυρίζονταν μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει κείμενο θεσμών», αναφέρουν χαρακτηριστικώς κυβερνητικές πηγές. Και στα δύο κείμενα, το σημερινό και αυτό της 25ης Ιουνίου, που εδόθη ως τελεσίγραφο , οι θεσμού ζητούν, μεταξύ άλλων:
• Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση • Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά • Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες • Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος) • Να περικοπούν κατά €900 εκατ. (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια (επιδόματα κλπ) • Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις • Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ • Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό • Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους • Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ. • Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6% • Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021 • Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί • Να μειωθεί το ακατάσχετο των €1500 στις καταθέσεις • Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών • Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο • Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές κλπ). • Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο. • Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ • Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο • Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014. • Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014
Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια δέσμη προτάσεων φιλοσοφίας Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι οποίες παραδόθηκαν ως τελεσίγραφο στην Ελλάδα όπως προκύπτει κα από την σχετική απόφαση του Eurogroup. Η μόνο διαφορά αφορά τον ΦΠΑ στα ξενοδοχεία που, στο σημερινό κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, ο συντελεστής αυξάνεται στο 13% από 23% που ζητούσαν την 25η Ιουνίου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα και στο Λονδίνο
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα, σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες του Λονδίνου, την πλατεία Τραφάλγκαρ. Οι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα θα διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής στάσης που η Ευρώπη κρατά απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eurogroup: Γαλλοϊταλική ανταρσία για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Ξεκάθαρα μηνύματα έστειλε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά την άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία δεν συμμετείχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ύστερα από μη πρόσκληση του Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η Γαλλία είναι έτοιμη για επανέναρξη των συνομιλιών ανά πάσα στιγμή πριν τις 30 Ιουνίου, στις 30 Ιουνίου, μετά τις 30 Ιουνίου», τόνισε ο Μισέλ Σαπέν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν με τις χώρες του Νότου να τον υποχρεώνουν σε μια δεύτερη Συνέντευξη Τύπου, όπου και απολογήθηκε για τη μη πρόσκληση του Έλληνα υπουργού λέγοντας πως «ο ίδιος αποφάσισε να φύγει», ενώ εχει γινει γνωστο πως ο ιδιος τον εδιωξε. Σύμφωνα με το Βήμα, ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης των 18 είπε πως «εμείς εργαστήκαμε να χτίσουμε την ευρωζώνη και δεν θα την αποδομήσουμε με μια απλοϊκή απόφαση, είναι θέμα Δημοκρατίας». «Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για την Ελλάδα», είπε και υποστήριξε ότι «η Αθήνα ήταν αυτή που έφυγε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Άμεσα ξεσηκώθηκαν και άλλοι υπουργοί Οικονομικών κατηγορώντας τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τους χειρισμούς του.
Το λόγο πήρε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Καρλ Παντοάν, ο οποίος εξερχόμενος της συνεδρίασης είπε πως «η μη παράταση του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι τίθεται αυτόματα εκτός Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει καμία νομική οδός που να το επιτρέπει κάτι τέτοιο».Ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, παίρνοντας το λόγο, είπε πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σταθερότητας έχει δημιουργηθεί για να λύνει προβλήματα και να εξασφαλίζει την σταθερότητα της Ευρωζώνης και ότι υπάρχουν τα εργαλεία για να υποστηρίξει έστω και τώρα την Ελλάδα. Σε εκείνο το σημείο επικράτησε ένταση καθώς οι υπουργοί του Νότου είπαν ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο ρόλος του Ντάισελμπλουμ. Κατά τις ίδιες πηγές το κλίμα «ήταν ιδιαίτερα βαρύ για τον πρόεδρο του Eurogroup ο οποίος υποχρεώθηκε σε νέες δηλώσεις (2η συνέντευξη) να απολογηθεί για το γεγονός ότι δεν προσκάλεσε τον έλληνα υπουργό Οικονομικών και να διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι η Ευρωζώνη έχει 19 μέλη και ότι η εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλληλεγγύη από την Ιταλική Αριστερα - Πιθανό συμβολικό δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις και κινήματα της ιταλικής αριστεράς προσανατολίζονται προς τη διοργάνωση συμβολικού δημοψηφίσματος σε πόλεις της Ιταλίας στις 5 Ιουλίου, προς στήριξη της πρωτοβουλίας και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αυστριακοί ζητούν δημοψήφισμα για να φύγουν από την ΕΕ
«Η χώρα μας θα είναι καλύτερα αν αποχωρήσει από την ΕΕ» λένε Aυστριακοί ακτιβιστές και ξεκινούν συλλογή υπογραφών για το δικό τους… δημοψήφισμα. Μάλιστα, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το κοινοβούλιο τους να τους «ακούσει» πρέπει να συγκεντρώσουν 100.000 μέχρι την 1η Ιουλίου. Την πρωτοβουλία για το αίτημα ξεκίνησε ένας 66χρονος ο Inge Rauscher, ο οποίος συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές, ώστε να ξεκινήσει μια επίσημη καμπάνια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψηφισμα. Ψηφιζουμε ΟΧΙ με το ψηφοδελτιο του ΚΚΕ. Μπραβο στο ΚΚΕ. Με το δικο του ψηφοδελτιο στο Δημοψηφισμα μας εβγαλε από τη δυσκολη θεση της αποχης. Τωρα ξερουμε τι ψηφιζουμε και γιατι…
Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη!
Διαδώστε, τυπώστε και ρίξτε στην κάλπη του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιούλη την πρόταση του ΚΚΕ (Εκτυπώστε την πρόταση εδώ). Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της. Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47 + 8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, «ρίχνοντας» στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ: Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψάχνω έναν "Μένουμε Ασία" να μου πει γιατί πέφτει το ευρώ. Υπάρχει κανείς;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και το 1974 πλαστό ήταν το δίλημμα: Είτε βασιλευόμενη είτε αβασίλευτη, αστική θα ήταν η δημοκρατία. Τσάμπα τρέχαμε για να μη γυρίσει ο βασιλιάς! Αφού εμείς με τη λαϊκή δημοκρατία ήμασταν! Σωστά, σύντροφε Κουτσούμπα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΚΚΕ θα τυπωσει το δικο του ψηφοδελτιο και θα το ριξει στην καλπη οπως ειπαν στελεχη του κομματος. Ουσιαστικα ειναι ψηφος ακυρη
Ερωτηματα 1-Οι ψηφοφοροι θα προμηθευονται δηλαδη απο τα μελη του κομματος τα εν λογω ψηφοδελτια; 2-Ειναι αρκετα τα μελη και οι φιλοι του κομματος ωστε να τροφοδοτησουν επαρκως τον κοσμο με τα ψηφοδελτια; 3-Σε περιπτωση που δεν πετυχει το εγχειρημα-πραγμα τεχνικα πολυ δυσκολο-δεν φοβαται το ΚΚΕ μια παταγωδη αποτυχια; 4-Σε περιπτωση που θα ειναι το εκλογικο αποτελεσμα ακομη μικροτερο απο την τελευταια εκλογικη καταγραφη,πως θα το δικαιολογησει η ηγεσια του κομματος που πηρε αυτην την αποφαση;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κοέλιο στο πλευρό των Ελλήνων - 'Όχι στη λιτότητα, ναι στη δημοκρατία'
Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωση ο Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάουλο Κοέλιο
Ιούνιος 29 2015 10:57
Στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών τάχθηκε ο Πάουλο Κοέλιο, αυτές τις δύσκολες ώρες που διακυβεύεται η παραμονή στη ευρωζώνη και η Δημοκρατία. Έτσι, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των Ελλήνων κατά της λιτότητας και υπέρ της Δημοκρατίας, με ανάρτησή του στο twitter ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάουλο Κοέλιο. «Όχι στη λιτότητα - ναι στη δημοκρατία» είναι το μήνυμα αλληλεγγύης του Κοέλιο που αναρήθηκε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό https://twitter.com/paulocoelho . Το μήνυμα έχει ως εξής: «No to austerity - yes to democracy @GreekSolidarity»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία καλύπτει το 100% των αναγκών των Ελλήνων
29 Ιουνίου 2015 13:12
Στο πλευρό των δανειστών παίρνουν θέση οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, επιχειρώντας να διαδώσουν το κλίμα πανικού και στην αγορά του φαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες αποφάσισαν να εξυπηρετούν μόνο το 50% των παραγγελιών τους, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο τους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν ξεκάθαρα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στην αγορά, με μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, καθώς οι πολίτες θα πηγαίνουν στα φαρμακεία να προμηθευτούν τα αναγκαία τους φάρμακα και οι φαρμακοποιοί θα αδυνατούν να τους εξυπηρετήσουν. Σε σύμπνοια με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές, βρίσκονται και κάποιες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες. Ήδη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ορισμένες από αυτές, οι οποίες «απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς. Οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν με όποιες οικονομικές και ψυχικές δυνάμεις διαθέτουν , να επιτελούν τον ρόλο τους και να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Ζητάμε από τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να προφυλάξει την φαρμακευτική αγορά, από τους λίγους μέχρι στιγμής "εμπόρους φαρμάκων", γιατί το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα». Ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να κρίνει και θα κρίνει, εκείνους που τούτες τις κρίσιμες στιγμές παίζουν το πιο βρώμικο παιχνίδι, με μόνο στόχο να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, από την επιβολή των νέων μέτρων που επιχειρούν –μέσω των δανειστών- να επιβάλουν στην αγορά φαρμάκου... Απέναντι σε αυτό τον «πόλεμο» των ξένων πολυεθνικών, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συναισθανόμενες την κρισιμότητα των ωρών, αποφάσισαν να εξυπηρετούν το 100% των αναγκών, προμηθεύοντας τις απαραίτητες ποσότητες φαρμάκων ακόμα και με πίστωση. Ξεπερνώντας το σκόπελο της ρευστότητας, ακόμα και το γεγονός ότι τους οφείλονται εκατοντάδες εκατομμύρια από τον ΕΟΠΥΥ και τα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζουν όπως πάντοτε τα ελληνικά φαρμακεία, τον Έλληνα πολίτη και τη δημόσια υγεία στη χώρα. Οι πολυεθνικές, από την άλλη, αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, επιλέγουν να τραβήξουν το χαλί, όχι μόνο κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή, αλλά υπονομεύοντας εν γένει τη δημόσια υγεία στη χώρα.
Αποδεικνύεται περίτρανα δε, ότι περίμεναν στη γωνία να πλήξουν την αξιοπιστία του υπουργείου Υγείας, καθώς ο υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε δηλώσει στη Βουλή, το Σάββατο, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δημοψηφίσματος: «Κυκλοφορούν ορισμένες φήμες στο διαδίκτυο για την έλλειψη φαρμάκων. Το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία. Δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα και διαβεβαιώνω κατηγορηματικά τον ελληνικό λαό, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στον τομέα του φαρμάκου». Η κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει στην πράξη, ότι αντιλαμβάνεται ποιοι είναι αυτοί που βάζουν πλάτη στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου και ποιοι είναι αυτοί που ενεργούν αποκλειστικά και μόνο με βάση τα συμφέροντά τους. Το «όχι» της κυβέρνησης στα παράλογα αιτήματα των δανειστών, τα οποία στρέφονται και πάλι ενάντια στις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις, είναι επιβεβλημένο, μετά και από αυτή την ιδιαιτέρως αρνητική εξέλιξη.
σχολιο.- Μα γιατί το κάνουν αυτό οι πολυεθνικές ?? Αφού μας αγαπάνε και νοιάζονται για μας...Έτσι δεν είπε ο Γιούνκερ....????? Την Κυριακή θα πάρετε το μήνυμα . ΟΧΙ στους εκβιαστές. ΟΧΙ στους τοκογλύφους. Υ.Γ Όσο συνεχίζεται η τρομοκρατία, εντός και εκτός συνόρων , τόσο μεγαλώνει το ΟΧΙ σχολιο.- ΕΥΓΕ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!! (δεν θα μιλήσω γιά τις ξένες πολυεθνικές, που πίνουν το αίμα των Ελλήνων !!! )
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσκόπηση: μπροστά το ΟΧΙ!
29 Ιουνίου 2015 15:40
Την κοινή αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός θα φωνάξει δυνατά το ΟΧΙ της υπερηφάνειας την επόμενη Κυριακή έρχεται να επιβεβαιώσει κρυφή δημοσκόπηση που διενεργείται και για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της οποίας έχει αποκλειστικές πληροφορίες Το ΧΩΝΙ. Πρόκειται για δημοσκόπηση που έχουν παραγγείλει επιχειρηματίες έχοντας δώσει εντολή στην εταιρεία μετρήσεων να μη τη δημοσιοποιήσει (θα αποφασίσουν αν θα βγει στον αέρα μετά το τέλος της και ανάλογα με τα αποτελέσματα. Το ΧΩΝΙ είναι σε θέση να ξέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 52% ψηφίζει ΟΧΙ, το 29% ναι και το 19% δηλώνει αναποφάσιστο. Να σημειωθεί ότι οι ερωτώμενοι απαντούν και σε άλλα ερωτήματα και οι απαντήσεις που δίνουν αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός παραμένει ψύχραιμος. ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σημαντική αποκάλυψη για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από τον Ολάντ
29 Ιουνίου 2015 12:12
Το 2012 "δεν ήταν θωρακισμένο" το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά, απειλούσε τότε τον ελληνικό λαό, ότι σε περίπτωση καταψήφισής του, στις επικείμενες τότε εκλογές, θα σήμαινε άτακτη χρεοκοπία (το περιβόητο τότε default) και άναρχη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το συμπέρασμα είναι πολύ εύκολο πλέον να καταννοηθεί, δηλαδή ότι κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπήρχε, γιατί όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αυτό θα σήμαινε και κατάρρευση αλυσυδωτού χαρακτήρα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Οπότε ο λόγος που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ Σαμαράς και Βενιζέλος - τότε που μπορούσαν να "απειλήσουν" πάνω στο τραπέζι, σε συμφέρον του λαού - ήταν ότι τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών (τραπεζιτών-επιχειρηματιών-εγκάθετων), θα εθίγονταν. Επιπλέον, υπήρχε ο φόβος... για τις ατέλειωτες λίστες που ήταν γεμάτες από ονόματα επιχειρηματιών, κατόχων ΜΜΕ και πολιτικών αλλά και των ταμείων των κομμάτων τους, που χρόνια γέμιζαν με μαύρο χρήμα προκειμένου να κάνουν πολιτική υπέρ των δανειστών, βάζοντας τον ελληνικό λαό, παράνομα και αντισυνταγματικά να πληρώνει - με περικοπές μισθών και συντάξεων - τις ζημιές, από τα λάθη στον τζόγο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κατεστημένου. Ας θυμηθούμε και την παραδοχή του Θεόδωρου Τσουκάτου, ότι τις βαλίτσες με το μαύρο χρήμα της Siemens, τις έστελνε από την Γερμανία μέσω Χριστοφοράκου, στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του... Οπως το 2012, το παράνομα χρηματοδοτούμενο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο από τις Βρυξέλλες, απειλούσε τους ψηφοφόρους...ακριβώς το ίδιο, θα κάνει κι αυτή την εβδομάδα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ μπλόκαρε νέο στολίσκο για τη Γάζα
29 Ιουνίου 2015 09:33
Ισραηλινές δυνάμεις σταμάτησαν με έφοδο αλλά χωρίς βία όπως ανέφεραν οι Αρχές, τη «ναυαρχίδα» τεσσάρων σχετικά μικρών σκαφών που κινούνταν προς τις ακτές της Γάζας. Οι δυνάμεις οδήγησαν το σκάφος, στο οποίο επέβαιναν μεταξύ άλλων και ευρωπαίοι πολίτες, ανάμεσά τους και πολιτικοί, στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντόντ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press, το αλιευτικό σκάφος Marianne of Gothenburg, είναι η «ναυαρχίδα» του στολίσκου που αποτελείται από συνολικά τέσσερα σκάφη που είχαν στόχο να «σπάσουν» το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέβηκαν σε αυτό ενώ βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και το έψαξαν, ενώ στη συνέχεια το οδήγησαν, μαζί με όσους επέβαιναν, στο λιμάνι του Αστόντ. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «δεν υπήρξε βία». Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 50 ακτιβιστές από 17 χώρες, ανάμεσά τους και ένας Παλαιστίνιος βουλευτής στην Κνεσέτ. Το σκάφος είχε αποπλεύσει στις 27 Ιουνίου και μετέφερε φάρμακα και φωτοβολταϊκά (στη Γάζα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παραμένουν). Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε πως διέταξε την επέμβαση των δυνάμεων στο σκάφος «έχοντας προηγουμένως εξαντλήσει κάθε διπλωματική οδό». Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζάμιν Νετανιάχου συνεχάρη τα μέλη των ισραηλινών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη υποκρισίας» τον στολίσκο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ALBA- TCP εκφράσει την υποστήριξή της στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση
Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής μας - Συνθήκη Εμπορίου των Λαών (ALBA-TCP) ,εκφράζει την υποστήριξή της προς την ελληνική κυβέρνηση μπροστά στις “καταστροφικές συνέπειες του υπερεθνικού νεοφιλελεύθερου κεφαλαίου” που στοχεύει στο χτύπημα της δημοκρατίας στον ελληνικό λαό μέσω χρηματοδοτικών μέτρων. Με τη δήλωσή της η ALBA-TCP, στέλνει ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση: “είμαστε πεπεισμένοι ότι η ιστορική μάχη που δίνετε είναι ένας αγώνας για τη σωτηρία της ανθρωπότητας, τη ζωή, την ελευθερία και την αυτοδιάθεση των λαών”. Την Κυριακή, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει συμφωνία αφού απέρριψε την πρότασή τους και δεν βρέθηκε λύση με το λεγόμενο “Plan B”. “Μας ζητήθηκε να βάλουμε και πάλι τα βάρη στους ώμους των συνταξιούχων και των εργαζομένων”, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας απέρριψε τη θέση ορισμένων Ευρωπαίων πολιτικών που θεωρούν το δημοψήφισμα ως έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τους ζήτησε να σεβαστούν την κυριαρχία του λαού.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Podemos καταγγέλλει τον «εκβιασμό» των πιστωτών προς την Ελλάδα
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, 18:14
Το κόμμα Podemos της ισπανικής ριζοσπαστικής αριστεράς κατήγγειλε σήμερα τον «εκβιασμό των πιστωτών» που δέχεται η Ελλάδα και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε «υποδειγματικά» προκηρύσσοντας δημοψήφισμα. Σύμφωνα με το Podemos, «οι διεθνείς πιστωτές, με πρώτο το ΔΝΤ, δεν δέχθηκαν να πληρώσει η Ελλάδα τα χρέη της μέσω της αύξησης της φορολογίας των μεγάλων ελληνικών περιουσιών, όπως πρότεινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Όμως απαίτησαν να τα πληρώσει «με τα χρήματα των πιο φτωχών οικογενειών». «Μπροστά στο τελεσίγραφο και τον εκβιασμό των πιστωτών, η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε με υποδειγματικό τρόπο: δίνοντας τον λόγο στον λαό για να αποφασίσει με δημοκρατικό και κυρίαρχο τρόπο για το μέλλον του», συνεχίζει το Podemos. Σύμφωνα με το ισπανικό κόμμα, «με την αδιαλλαξία τους, οι πιστωτές κατέδειξαν πως αυτό που κυρίως τους ενδιαφέρει δεν είναι να επιλύσουν την κρίση του ελληνικού χρέους, αλλά να υποτάξουν και να ανατρέψουν μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση για να καταδείξουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή» από τη φιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: «Η Μόσχα εξακολουθεί να στηρίζει τη συριακή ηγεσία»
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015, 15:47
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά στην υποστήριξη της Ρωσίας προς τη συριακή ηγεσία» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ελπίζει σε έναν τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία και σημείωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο τέλος ο συριακός λαός είναι αυτός που θα κερδίσει» Η Ρωσία δεσμεύτηκε να προσφέρει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στη Συρία, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα. «Μου δόθηκε υπόσχεση για βοήθεια προς τη Συρία --πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά» τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Μόσχα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Πούτιν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλιάζει το Σύνταγμα με ένα τεράστιο "ΟΧΙ"
Σύνταγμα: Βροντερό ΟΧΙ στον τρόμο (ενημέρωση και φωτογραφίες από την μεγάλη συγκέντρωση)
Τεράστιο πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στο Σόιμπλε, τους εκβιασμούς και τις ουρές στα ΑΤΜ και την τρομοκρατία των ΜΜΕ
http://left.gr/news/ohi-tis-axioprepeias-tis-dimokratias-tis-zois-deytera-730-mm-sto-syntagma
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το «όχι» που έσωσε την Ισλανδία από την καταστροφή
Δευ, 29/06/2015 - 07:09
«Σηκώστε τη σημαία σας και κηρύξτε την ανεξαρτησία σας Μην τους αφήνετε να σας φέρονται έτσι». Bjork
Αρθρογράφος: Άρης Χατζηστεφάνου
Oταν ο λαός της Ισλανδίας κλήθηκε να αναλάβει την ευθύνη για τα προβλήματα μιας τράπεζας έθεσα το ζήτημα σε δημοψήφισμα. Και όχι μία φορά, αλλά δύο. Ηταν η πρώτη φορά που η δημοκρατική βούληση του λαού κρίθηκε σημαντικότερη από τα οικονομικά συμφέροντα των αγορών». Τα λόγια του Ισλανδού προέδρου Ολάφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον αντηχούν ακόμη στα αυτιά των περίπου 300.000 κατοίκων της Ισλανδίας, που έσωσαν τη χώρα τους αρνούμενοι να πληρώσουν ένα απεχθές χρέος το οποίο δημιουργήθηκε σε βάρος τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους. «Αποφασίσαμε», εξηγούσε παλαιότερα ο Γκρίμσον, «να μη διασώσουμε τις τράπεζες και να τις αφήσουμε να καταρρεύσουν, επιβάλαμε ελέγχους στη ροή κεφαλαίων, υποτιμήσαμε το νόμισμα και δεν ακολουθήσαμε την πολιτική λιτότητας των υπόλοιπων χωρών». Η επιτυχία της Ισλανδίας ήταν τόσο μεγάλη ώστε ακόμη και το ΔΝΤ αναγκάστηκε ύστερα από μερικά χρόνια να παραδεχτεί σε έκθεσή του ότι ο λόγος για τον οποίο η ισλανδική οικονομία αναπτύσσεται, όταν οι υπόλοιπες βυθίζονταν στην ύφεση, είναι ότι δεν ακολούθησε κανέναν από τους κανόνες που συνήθως προτείνουν οι θεσμοί. Αναζητώντας εναγωνίως δικαιολογίες για να αμφισβητήσουν το success story της Ισλανδίας, οι οπαδοί των μνημονίων προωθούν την άποψη ότι «στην Ισλανδία οι τράπεζες συμπαρέσυραν τον υγιή δημόσιο τομέα ενώ στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας συμπαρέσυρε τις υγιείς τράπεζες».
Οπως απέδειξε όμως στο προκαταρκτικό της πόρισμα η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις της λιτότητας μετέτρεψαν μια κρίση του ιδιωτικού τομέα σε δημοσιονομική, παρεμβαίνοντας για τη διάσωση τραπεζών που με βάση και τους πιο σκληρούς κανόνες της καπιταλιστικής οικονομίας θα έπρεπε να έχουν αφεθεί να καταρρεύσουν και να εθνικοποιηθούν αυτομάτως από το κράτος. Δεκάδες μύθοι ακόμη επιχειρούν να αμφισβητήσουν τους τρεις πυλώνες που οδήγησαν στην επιτυχία της Ισλανδίας, δηλαδή την προσφυγή σε δημοψήφισμα, την απόφαση για αθέτηση πληρωμών ενός παράνομου και απεχθούς χρέους αλλά και την ικανότητα υποτίμησης του νομίσματος – καθώς η Ισλανδία δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης. «Το ισλανδικό Δημόσιο ακολούθησε και αυτό πολιτική λιτότητας» υποστήριζε πριν από μερικές εβδομάδες αρθρογράφος των «New York Times», θεωρώντας ότι εντόπισε κάποια τρύπα στην εξήγηση της επιτυχίας. Είναι αλήθεια ότι το Ρέικιαβικ κατάφερε να περιορίσει δαπάνες του Δημοσίου αλλά το έκανε με τρόπο που προστάτευσε και ενίσχυσε τα ασθενέστερα στρώματα. Μία από τις πρώτες αποφάσεις ήταν η αύξηση των δαπανών για την υγεία, προκειμένου να προληφθούν τα αυξημένα περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων που συνήθως ακολουθούν τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Λίγο αργότερα η κυβέρνηση προχώρησε και σε γενναίο κούρεμα των ιδιωτικών χρεών των νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων, δίνοντας μια ισχυρή δόση οξυγόνου το οποίο επέστρεψε με πολλαπλασιαστικά οφέλη στην εθνική οικονομία. Και φυσικά, αφού αμφισβήτησε έμπρακτα όλα όσα πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως την υποδούλωση χωρών στο χρέος, την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών και την ενίσχυση των τραπεζών σε βάρος των ανθρώπων και της κοινωνικής συνοχής, η Ισλανδία πήρε και την τελική απόφαση να διακόψει οριστικά τις διαδικασίες ένταξης στην Ε.Ε. Οι δρόμοι τους δεν ήταν πλέον απλώς ασύμπτωτοι, αλλά οδηγούσαν σε σύγκρουση αρχών και αξιών. Εν τέλει όποιο και αν ήταν το ερώτημα που τέθηκε στην Ισλανδία -όσο βαθιά οικονομικό ή νομικό- η απάντηση ήταν: δημοκρατία. Τα δημοψηφίσματα έφεραν την αστική δημοκρατία της Ευρώπης όσο πιο κοντά γινόταν στην αληθινή δημοκρατία που οραματιζόταν η Ντολόρες Ιμπαρούρι όταν έλεγε την περίφημη φράση της: «Καλύτερα να πεθάνεις όρθιος παρά να ζήσεις για πάντα γονατιστός».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ
29/6/2015
Από το πρωί έχει ξεκινήσει το κλίμα τρομοκράτησης από την πλευρά των εργοδοτών υπέρ του ΝΑΙ. Αυτό γίνεται είτε με ανακοινώσεις για αναστολή έργων, είτε με το κλείσιμο των εταιριών (loc out), είτε με την μη καταβολή της μισθοδοσίας. Σε πολλές εταιρείες ανακοινώθηκε ότι δεν θα καταβληθεί η μισθοδοσία μέχρι νεοτέρας. Επίσης διαρρέεται ότι οι μεγαλο-εργολάβοι θα προχωρήσουν στη διακοπή των τεσσάρων μεγάλων έργων παραχώρησης (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου). Σε άλλες εταιρείες ανακοινώνεται ότι δίνεται άδεια άνευ αποδοχών, ενώ αλλού δίνεται υποχρεωτική άδεια, μαζί με εκφοβισμούς για απολύσεις Πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους ότι εδώ δεν θα γίνουμε σοβιετία. Από μεριάς των διευθυντών υπάρχει ξεκάθαρη πίεση για να ψηφιστεί το ΝΑΙ. Μάλιστα σε μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», ενώ για όσους απουσιάσουν, αφήνουν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση. Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και να πιέσουν τους εργαζόμενους για να μην ψηφίσουν ΟΧΙ την Κυριακή. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των εργοδοτών θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, τα εργατικά σχήματα, πρέπει άμεσα να καταγγείλουν την εργοδοτική τρομοκρατία, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ώστε οι εργαζόμενοι να μην υποκύψουν στα άθλια διλλήματα. Το ΟΧΙ αποκτά ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Εγώ ξέρω πως θα ψήφιζα...
29/6/2015
Την επίθεση της Ευρώπης στην ελληνική δημοκρατία περιγράφει με σκληρή γλώσσα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόσεφ Στίγκλιτς, σε νέο άρθρο του στο οποίοι ασκεί δριμεία κριτική στην εμμονή των προθεσμιών - τελεσιγράφων προς την ελληνική κυβέρνηση με στόχο εκείνη να γονατίσει και να δεχτεί το απαράδεκτο… όχι απλά λιτότητα αλλά και τιμωρητικές πολιτικές.
«Γιατί, όμως, η Ευρώπη να κάνει κάτι τέτοιο; Γιατί οι ηγέτες της Ευρωπαικής Ένωσης αντιστέκονται στο δημοψήφισμα και αρνούνται να δώσουν μία ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία της 30ης Ιουνίου για την αποπληρωμή της επόμενης δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Δεν γίνονται όλα στην Ευρώπη για την δημοκρατία;», αναρωτιέται ο αναγνωρισμένος οικονομολόγος. Και απαντά, «το θέμα δεν είναι τα χρήματα». «Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να δουν το τέλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της αριστερής του κυβέρνησης. Εξάλλου, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που αντιτίθεται με τέτοιο τρόπο σε αυτές τις πολιτικές που έχουν κάνει τόσα πολλά, ώστε να αυξηθεί η ανισότητα σε τόσες πολλές προηγμένες χώρες και η οποία είναι τόσο αφοσιωμένη στον περιορισμό της ανεξέλεγκτης εξουσίας του πλούτου. Φαίνεται ότι είναι πεπεισμένοι ότι μπορούν να ρίξουν την ελληνική κυβέρνηση με το να την εκβιάζουν να αποδεχτεί μια συμφωνία που έρχεται σε αντίθεση με την εντολή την οποία έχει λάβει», εξηγεί ο Τζόσεφ Στίγκλιτς. Τέλος αφήνει να εννοηθεί πώς εκείνος θα ψήφιζε…
«Είναι δύσκολο να συμβουλεύσουμε τους έλληνες για το πώς θα ψηφίσουν στις 5 Ιούλη. Ούτε η εναλλακτική λύση -έγκριση ή απόρριψη των όρων της τρόικας- θα είναι εύκολη, ενώ και τα δυο ενέχουν υπερβολικό ρίσκο. Ένα ΝΑΙ θα σήμαινε μια χωρίς τέλος ύφεση. Ίσως μια χώρα στα πρόθυρα της εξάντλησης -μια χώρα που έχει ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της και της οποίας η νεολαία έχει μεταναστεύσει- θα μπορούσε τελικά να καταφέρει διαγραφή του χρέους της. Ίσως, έχοντας συρρικνωθεί σε μια μεσαίου εισοδήματος οικονομία, η Ελλάδα μπορεί τελικά να καταφέρει να λάβει βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα. Αυτά όλα είναι πιθανό να συμβούν την επόμενη ή μεθεπόμενη δεκαετία. Αντίθετα, το ΟΧΙ θα δώσει τουλάχιστον τη δυνατότητα στην Ελλάδα, μια χώρα με ισχυρή δημοκρατική παράδοση, να πάρει την τύχη της στα δικά της χέρια. Ο ελληνικός λαός μπορεί να έχει την ευκαιρία να σχεδιάσει ένα μέλλον, το οποίο, ίσως, χωρίς την ευημερία του παρελθόντος είναι πολύ πιο αισιόδοξο από το σημερινό ασυνείδητο βασανιστήριο. Εγώ ξέρω πως θα ψήφιζα.»
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πολύμορφες εργοδοτικές πιέσεις προς τους εργαζόμενους για το ΝΑΙ με Λοκ αουτ, στάση πληρωμών μισθών κτλ απο μεγάλες επιχειρήσεις δείχνουν ποσο βαθιά ταξικό ειναι το ΌΧΙ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι σήμερα, 29-06-15, στο Σύνταγμα. Αντιστεκόμαστε! Λέμε ΟΧΙ στην υποταγή.
Ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται. Αντιστέκεται σθεναρά σε αυτούς που επιβουλεύονται το δικαίωμά του για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Σήμερα λοιπόν, λίγες μέρες πριν από δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ΛΕΜΕ ΟΧΙ! Δίνουμε βροντερό “παρών” σε ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία. Συγκεντρωνόμαστε όλοι στην πλατεία Συντάγματος στις 7.30 μμ. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα είναι εκεί. Καλούμε όλους τους φίλους και τα μέλη του Κινήματός μας, καθώς και κάθε ανυπόταχτο πολίτη, να ενισχύσει με την φυσική του παρουσία τη σημερινή ιστορική συγκέντρωση για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό στο Σίδνεϊ
ΣΙΔΝΕΪ - Συγκέντρωση αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τον Ελληνικό λαό έξω από τα γραφεία του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΔΝΤ) sto Σίδνει πραγματοποίησαν ομογενείς την Κυριακή, με πρωτοβουλία της Εκστρατείας Αλληλεγγύης Αυστραλία-Ελλάδα. Οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ κ. Χάρης Δανάλης, κάλεσαν την ομογένεια να σταθεί στο πλευρό του ελληνικού λαού, ο οποίος θα πρέπει να πει ΟΧΙ στον εκβιασμό και στη λιτότητα και ΝΑΙ σε μια δημοκρατική απάντηση που θα τους δίνει την δύναμη να αποφασίσουν μόνοι για το μέλλον τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία: Μεγάλες εταιρείες καλούν εργαζόμενους στο Μένουμε Ευρώπη και κάνουν στάση πληρωμών
Δευ, 29/06/2015 - 15:44
Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένου στο Κόκκινο, μεγάλη παραφαρμακευτική εταιρεία (σ.σ το όνομα της εταιρείας βρίσκεται στην διάθεση του σταθμού μας) σήμερα το πρωί κάλεσε τους εργαζομένους της και μέσω των διευθυντών τους ανακοίνωσε πως οφείλουν να δώσουν μαζικά το “παρών” στην αυριανή συγκέντρωση που προγραμματίζει το μπλοκ “Μένουμε Ευρώπη” για το “Ναι” στο Σύνταγμα. Μάλιστα, οι διευθυντές κάλεσαν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στα γραφεία της εταιρείας και όλοι μαζί να κατευθυνθούν στο Σύνταγμα, ενώ για όσους και όσες απουσιάσουν, άφησαν σαφέστατα υπονοούμενα με απειλές για απόλυση. Παρόμοια καταγγελία έλαβε και το alfavita.gr για μεγάλη βιομηχανία η οποία ανακοίνωσε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους για το μήνα Ιούνιο λόγω των πολιτκών εξελίξεων
σχολιο.- να δοθουν τα ονόματα στην δημοσιότητα και να εκτεθούν! Να καταλάβει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί του "Μενουμε Ευρωπη"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ, ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΜΕΡΕΣ....
Μόλις γύρισα από ΑΤΜ. Γύρω στα 20 άτομα ουρά. Πλακίτσα, πειράγματα, αυτοσαρκασμός και πανηγυρισμοί, όταν το μηχάνημα έβγαλε λεφτά, γιατί για λίγο είχε μπλοκάρει.Και σχόλια όπως: "Εμείς, μωρέ, περάσαμε κατοχή, τώρα θα σκύψουμε το κεφάλι;", από το γηραιότερο της παρέας. "Πάντως, εγώ, αν είχα 60 ευρώ να έβγαζα κάθε μέρα, θα ξαναπαντρευόμουν". Ένας κύριος περαστικός, κοντοστάθηκε για λίγο, μας κοίταξε και κούνησε επιτιμητικά το κεφάλι του: "Και πολλά σας δίνει, όρνια, που μου τρέξατε όλο το Σαββατοκύριακο να βγάλετε τις πενταροδεκάρες σας, μη χάσει η Βενετιά βελόνι". Μόνο μια 70χρονη, με ξανθιά εξτένσιονς,ντυμένη με το ροζ της μπι-μπι-μπο είπε:"Τσίπρα, δε θέλατε;", για να εισπράξει την απάντηση "εσύ κοίτα να περιμένεις τη σειρά σου, που έσπρωχνες πριν να περάσεις πρώτη κι ασ' τον Τσίπρα". Επιστρέφοντας, μια μικρή πλατεία δίπλα από το πάντα γεμάτο,τώρα μισοάδειο καφέ,ήταν γεμάτη με κόσμο που έπινε καφέ και λιαζόταν στα παγκάκια.Ένα αυτοκίνητο με ντουντούκα καλούσε σήμερα στις 7 στο Σύνταγμα. Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες....