Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τριτη 30 Ιουνιου 2015


Γλέζος: Αυτό είναι το επόμενο βήμα μετά το περήφανο «ΟΧΙ»
29 Ιουνίου 2015 22:16
Δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου στο ραδιοσταθμό Βήμα.
«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα, νομίζω, είναι η πρόταση την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν, και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά. Λέω δεν συμφωνούμε, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας, έχουμε τις δικές μας. Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα-ένα χωριστά. ”Έλα εδώ Ραχόι, λες μας έδωσες 26 δισ. εκατ. ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω;”» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Σε ερώτηση εάν αυτή η πρόταση, μετά από ένα «όχι» στο δημοψήφισμα, δεν γίνει αποδεκτή από την πλευρά των δανειστών εάν θα πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος τόνισε «Όχι. Παραμένουμε στο ευρώ. Ποιος λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε;», ενώ στο ερώτημα αν βγει «ναι» από το δημοψήφισμα τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είπε πως «οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές. Χωρίς συζήτηση».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα 2015 - Μίκης Θεοδωράκης: «Όχι» σε όλες τις επαχθείς συμφωνίες των Θεσμών
30 Ιουνίου 2015 10:39
«Μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε το καρκίνωμα που μας απειλεί ακόμα και με θάνατο», αναφέρει ο μουσικοσυνθέτης Καθαρά υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα τάσσεται ο Μίκης Θεοδωράκης, τονίζοντας ωστόσο πως «το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους θεσμούς. ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία». Προειδοποιεί πως κανείς δεν πρέπει να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή, εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στη δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό του:
«Εδώ και πολλά χρόνια, περισσότερο όμως την τελευταία πενταετία, ζούμε την πλήρη αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, ένα μόνο βήμα πριν από μια καταστροφή ιστορικών διαστάσεων. Ζήσαμε πρόσφατα την προσπάθεια κάποιων ξένων δυνάμεων (ανεξάρτητα από τις όποιες δικές μας ευθύνες) να σχεδιάσουν μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας μας από κάθε άποψη, εθνική, ιστορική, πολιτιστική, κοινωνική και τη μετατροπή του λαού μας σε λαό ραγιάδων, που θα επαιτεί για ένα κομμάτι ψωμί. Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το Σύστημα Εξουσίας της χώρας και να το καταστήσουν όργανο για την εφαρμογή του σχεδίου τους σε όλους τους τομείς της εθνικής μας ζωής δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο όπλο της οικονομίας, για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία σε όλους τους τομείς: της εργασίας, της μόρφωσης, της ανάπτυξης, του εμπορίου, της παραγωγής, του Πολιτισμού.
Τους είδαμε να προσπαθούν να ελέγξουν απόλυτα τους κρίσιμους τομείς των διεθνών σχέσεων και της εθνικής μας άμυνας. Τους είδαμε με τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις να αποκλείουν κάθε σχέση μας με άλλη χώρα εκτός από τους ίδιους, για να έχουν αυτοί την αποκλειστικότητα στον πλήρη έλεγχο της χώρας μας και παράλληλα να διεκδικούν τον δημόσιο πλούτο μας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα, τα ιστορικά μας μνημεία, καθώς και τον έλεγχο της Παιδείας και του Πολιτισμού. Και είδαμε τις τότε Κυβερνήσεις μας να υπογράφουν συμφωνίες και κείμενα που όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε και ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης δεν ήταν δυνατόν να υπογραφούν «ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο». Μπροστά σ' αυτή τη λαίλαπα που μας αιφνιδίασε όλους, ο Λαός μας βρέθηκε γυμνός. Το μόνο του όπλο ήταν η Ενότητα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε. Παράλληλα είδαμε τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Προσωπικά είχα προειδοποιήσει ότι μια Κυβέρνηση της Αριστεράς και μάλιστα με το ηρωικό παρελθόν της ελληνικής αριστεράς θα σημάνει συναγερμό στους νικητές του Εμφυλίου πολέμου που θα θελήσουν να εξοντώσουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τον Λαό που την ψήφισε. Ότι έτσι θα στεγνώσουν την χώρα απ’ το χρήμα και παράλληλα θα κάνουν τα πάντα για να μας τιμωρήσουν. Ότι η προσπάθεια ενός αριστερού κόμματος να γίνει κυβέρνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει ερείσματα και χωρίς να έχει σχέδιο άμεσης εφαρμογής για την επόμενη μέρα, είναι τυχοδιωκτική και θα την πληρώσουμε ακριβά. Και είχα θέσει δύο προϋποθέσεις: Τον σχηματισμό ενός άνω του 50% Παλλαϊκού Μετώπου και την προετοιμασία συμμαχιών στηριγμένων επάνω σε κοινοπραξίες με ισχυρές διεθνείς δυνάμεις για την από κοινού εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου, γιατί διαφορετικά, θα πηγαίναμε ξυπόλυτοι στ’ αγκάθια. Και να που οι εξελίξεις δυστυχώς με δικαίωσαν.
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα Δημοψήφισμα. Μετά από πέντε ολόκληρους μήνες «διαπραγματεύσεων», με τους «θεσμούς» - Τρόικα που έγιναν μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου, το οποίο δεν τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει με τον «πρώτο Νόμο που θα έφερνε στη Βουλή» όπως είχε δηλώσει προεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός και που τελικά μας πέταξαν στα βράχια, μας ρωτούν αν συμφωνούμε με την τελευταία πρόταση των «θεσμών» που ζητούν περισσότερα μέτρα, μισού μόλις δισεκατομμυρίου επί πλέον των μέτρων ύψους 8 δισεκατομμυρίων που αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση και μάλιστα με υπογραφή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να ψηφίσουμε υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές. Όμως το ΟΧΙ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο αυτό, θα είναι ΟΧΙ σε όλες τις επαχθείς και δυσβάσταχτες συμφωνίες με τους «θεσμούς». ΟΧΙ σε όλες τις συμφωνίες που φορτώνουν τον Λαό με ακόμα περισσότερα βάρη οδηγώντας τον σε πλήρη εξαθλίωση και εξόντωση και στερώντας του την εθνική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία. Και δεν πρέπει κανείς να διανοηθεί να φαλκιδεύσει την απάντηση αυτή εμφανίζοντάς την ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ακόμα περισσότερο ως συναίνεση στην δική της πρόταση των 8 δισεκατομμυρίων που στο κάτω-κάτω εμπεριέχεται στην πρόταση των δανειστών.
Το πιο σπουδαίο όμως, είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Μετά την πλήρη όπως ανέφερα και προηγουμένως αποτυχία του συνόλου του πολιτικού μας κόσμου, που έχει οδηγήσει την χώρα στα πρόθυρα μιας εθνικής δοκιμασίας, μακάρι να υπήρχε τρόπος να σχηματισθεί μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» για να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο στο οποίο την έχουν οδηγήσει ηγέτες κατώτεροι των συνθηκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός και η χώρα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και ιδιαίτερα κατά την εποχή των Μνημονίων. Εφ’ όσον όμως αυτό δεν είναι εφικτό, και πάλι το μόνο όπλο που μένει στον Ελληνικό Λαό είναι η Ενότητα. Μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε το καρκίνωμα που μας απειλεί ακόμα και με θάνατο. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να επιδείξει ψυχραιμία, ωριμότητα και υπευθυνότητα και να αναδειχθεί με κάθε νόμιμο τρόπο σε κυρίαρχο υπερασπιστή των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του.
Αθήνα, 29.6.2015 Μίκης Θεοδωράκης».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΦ: Εξασφαλίζουμε την πλήρη επάρκεια των φαρμάκων που παράγουμε
29 Ιουνίου 2015 19:29
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας διαβεβαιώνει το κοινό, πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη επάρκεια των νοσοκομείων και των φαρμακείων, στα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς για τη θεραπεία τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΕΦ τονίζει ότι «στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, οι ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκου, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους, θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντάς του απρόσκοπτα την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία του. Είμαστε βέβαιοι, πως την ίδια ευαισθησία, ευθύνη και ετοιμότητα επιδεικνύει και το σύνολο των επιχειρήσεων φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας». Η ΠΕΦ καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκου στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών και στην πραγματοποίηση των ζωτικών οικονομικών συναλλαγών τους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχολιο.- ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΙΛΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ?? ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΕΡΓΕΣΤΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ,ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ....ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ.....ΑΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΙΟΙ,ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ.....ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ.....ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΣΥ ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ?ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗ8ΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?? ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΧΡΕΗ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ,ΝΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ??? ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΦΠΑ 23% ?? ΤΟ ΝΕΡΟ?? ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ?ΤΟ ΕΚΑΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ?? Ο ΟΓΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗ8ΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΟΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΕΥ8ΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ?? ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ 600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ?? ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ 8Α ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ......ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ?? ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ 8Α ΖΗΤΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 50 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ 100 ΑΤΟΜΑ......Ο ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΙΣΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΦΠΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ???ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ,ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ .....!!!ΨΗΦΙΣΕ ΝΑΙ....ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΑ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΞΕΦΤΥΛΑ .......ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟ....ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ?? ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΕΝΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ......Η ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΟ ΣΙΔΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.......!!ΤΙ ΕΙΠΕΣ?? ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ 750 ΕΥΡΩ?? ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ.........!!! ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.....ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΣΟΥ....ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΟΥ.....!!! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.......!!ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ...ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ,ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ??ΤΩΡΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΓΟΡΕΣ .....ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ??ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ???..........ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ.........ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ "ΟΧΙ" ΤΟΤΕ ΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΤΙΚΟ ΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ.....ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τζ. Γκαλμπρέιθ: «Έλληνες, πείτε "όχι" την Κυριακή»
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, 11:24
Να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής συνιστά στους Έλληνες ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ. Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών επισημαίνει ότι το «όχι» είναι ο μοναδικός τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. «Διαφορετικά η Ελλάδα ξαφνικά θα καταρρεύσει πολιτικά και η επόμενη εξέγερση θα είναι εναντίον του ευρώ» προσθέτει. «Η συμπεριφορά της Μέρκελ και του Γκάμπριελ, του Ολάντ και του Ρέντσι σε συνδυασμό με αυτή του Γιούνκερ καταδεικνύει ξεκάθαρα τι άποψη έχουν για τον ελληνικό κράτος, για την αλήθεια και ποιον πολιτικό δρόμο ακολουθούν» τονίζει ο Γκαλμπρέιθ καταφερόμενος εναντίον των Ευρωπαίων και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονται την ελληνική κρίση. Την ίδια ώρα, την Ευρώπη επικρίνει και ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να καθιστούν ξεκάθαρα τα πραγματικά κίνητρα της διαμάχης αυτής και η απάντηση δεν είναι ευχάριστη: έχουν να κάνουν περισσότερο με την ισχύ και τη δημοκρατία παρά με τα χρήματα και την οικονομία» έγραψε στο Project Syndicate. «Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καθιστούσε ξεκάθαρο ότι η Ευρωζώνη είναι ένας πρόσκαιρος θεσμός. Και τι θα γίνει όταν, για παράδειγμα, βρεθεί υπό πίεση η Ισπανία;» διερωτήθηκε ο Στίγκλιτς.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπ. Εργασίας: «Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας»
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, 13:05
Δεν θα γίνουν αποδεκτά φαινόμενα παραβατικότητας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, με πρόσχημα το δημοψήφισμα της 5η Ιουλίου, προειδοποιεί το Yπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι καθίσταται σαφές ότι ισχύει στο ακέραιο η υποχρέωση τήρησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας για όλες τις επιχειρήσεις της χώρας. Επισημαίνεται ότι φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας με πρόσχημα το δημοψήφισμα, όπως η επιβολή «αδειών» στους εργαζομένους με ή χωρίς αποδοχές καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων (lock out) είναι παράνομες ενέργειες. Παράλληλα, τονίζεται ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη τέτοιων φαινομένων και σε ό,τι αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων επ' ουδενί δικαιολογείται η μη εμπρόθεσμη καταβολή της. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι «όσες επιχειρήσεις καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά ακολουθείται η συνήθης διαδικασία και οι επιχειρήσεις που δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά καλούνται να απευθύνονται άμεσα στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιουνκέρ, Μέρκελ, Σαμαρας κήρυξαν τον πόλεμο του φόβου
Μέρα με τη μέρα από τις τελευταίες δηλώσεις και ομιλίες τους γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι μαύρες δυνάμεις του κεφαλαίου στην Ευρώπη, από το Γιουνκέρ, τη Μέρκελ και τον Ολάντ μέχρι τη ΝΔ του Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, στήνουν ένα εφιαλτικό δίχτυ πάνω από τον λαό της Ελλάδας. Ένα δίχτυ φόβου και ανασφάλειας με στόχο να εκβιάσουν την υποταγή ενός ολόκληρου λαού, να τον διασύρουν με σκυμμένο το κεφάλι για να λεηλατήσουν ότι απόμεινε από τα ψίχουλα με τα οποία ζει τα τελευταία χρόνια. Για να αρπάξουν και το τελευταίο κομμάτι ψωμί από το τραπέζι του άνεργου και του συνταξιούχου, για να κλέψουν ό,τι άφησαν απούλητο από τη δημόσια περιουσία, για να ρημάξουν κάθε εργατικό δικαίωμα και να διαγράψουν ό,τι κατακτήθηκε με θυσίες και αγώνες. Με τα επικοινωνιακά τεθωρακισμένα των δελτίων ειδήσεων και των μισθοφόρων δημοσιογράφων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., με την επιβολή των τραπεζιτών και των εργοδοτών, θα επιχειρήσουν να ισοπεδώσουν με ψέματα, προβοκάτσιες, απειλές, εκβιασμούς και μαύρη προπαγάνδα το μυαλό και τη σκέψη των ψηφοφόρων. Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει την τόλμη για να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης και να ανταποκριθεί με συνέπεια, αποφασιστικότητα και πυγμή απέναντι στον ταξικό αντίπαλο που κινεί τα νήματα και τους μηχανισμούς της τόσο καθοριστικής σύγκρουσης. Μόνο η ενεργοποίηση του λαού, μπορεί να αμφισβητήσει στην πράξη τα σχέδια της μαύρης αντίδρασης διεκδικώντας το δίκιο των αναγκών και των δικαιωμάτων του, με διαδηλώσεις, απεργίες και δράσεις ενημέρωσης και αγώνα που θα φέρνουν στο προσκήνιο τα συμφέροντα της πλειοψηφίας. Μόνο έτσι το «ΟΧΙ» που διεκδικούμε να κυριαρχήσει πανηγυρικά, δεν θα γίνει χαρτί στο επικοινωνιακό πόκερ της διαπραγμάτευσης, αλλά θα είναι η αφετηρία πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων που θα τονώσουν τη λαϊκή αυτοπεποίθηση και θα καθορίσουν τις εξελίξεις. Μας ενώνουν τα συμφέροντα της τεράστιας κοινωνικής πλειοψηφίας, των ανέργων των φτωχών και των πεινασμένων απέναντι σε όλους αυτούς που ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των φτωχών αυτού του τόπου. Σε όλους αυτούς πρέπει να υψώσουμε ένα περήφανο, δυνατό και αποφασιστικό «ΟΧΙ».
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
[...] Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την απόφαση της ΚΣΕ πήρε καθαρή θέση: Παλεύουμε στο δημοψήφισμα να νικήσει ένα μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ που για εμάς σημαίνει: ΟΧΙ στην ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους. ΟΧΙ στην ΕΕ και την ευρωζώνη. Όχι στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Πιστεύουμε ότι η δυναμική της σύγκρουσης θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσει κάθε σχέδιο ενσωμάτωσης του ΟΧΙ σε μια νέα διαπραγμάτευση με τους δυνάστες μας, θα τροφοδοτήσει μια νέα λαϊκή αυτοπεποίθηση, θα είναι ένα ΟΧΙ που θα εμπεριέχει μέσα του το ΝΑΙ της νίκης των αγώνων μας, το ΝΑΙ σε ένα άλλο δρόμο, χωρίς ευρώ και ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τις επόμενες μέρες θα ανοιχτούν πλατιά στους εργαζόμενους και την νεολαία. Σε κάθε γειτονιά και τόπο δουλειάς, θα πάρει πάνω της την μάχη του όχι και να την σφραγίσει την αντιπαράθεση για το ΟΧΙ μέχρι την Κυριακή αλλά και τη δυναμική που ανοίγει για τη συνέχεια. Όταν ο αντίπαλος βάζει μπροστά το θέμα μέσα ή έξω από την ΕΕ, όταν βάζει στην πρώτη γραμμή όλο του το οπλοστάσιο τότε μόνο ένα καθαρό αντιΕΕ στίγμα, μόνο η προβολή του αντικαπιταλιστικού προγράμματος, μόνο η απαίτηση το ΟΧΙ να σημαίνει όχι σε όλα τα μνημόνια μπορεί να ανοίξει δρόμους νίκης και να συνεγείρει συνολικά τον λαό για μάχη. [...]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιες επιχειρήσεις εκβιάζουν τους εργαζόμενους τους για το δημοψήφισμα
Τρί, 30/06/2015 - 09:02
Δεκάδες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που εκβιάζουν τους εργαζόμενούς τους, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας ώστε να αποφευχθεί η μαζική ανυπακοή στα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι θεσμοί καθώς και να αποσπάσουν μια θετική ψήφο στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:
Αντιμέτωποι με υποχρεωτικές άδειες βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, με τους εργοδότες να επικαλούνται τη μείωση των παραγγελιών. Κλειστό για μια βδομάδα θα μείνει, για παράδειγμα, το τμήμα της διακίνησης της επιχείρησης «Τσάνταλη» στην Αθήνα. Αντίστοιχα, στην «Ευβοϊκή», μια βδομάδα υποχρεωτική άδεια χορηγήθηκε στο 80% των εργαζομένων. Σε υποχρεωτική άδεια για μια βδομάδα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στη μία μηχανή στο εργοστάσιο της «Σόφτεξ». Την επόμενη βδομάδα, εφόσον η κατάσταση στις τράπεζες είναι παρόμοια με τη σημερινή, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στη δουλειά και σε ανάλογη άδεια θα βρεθούν οι συνάδελφοί τους από άλλη μηχανή. Στον αντίποδα, στον «πάγο» φαίνεται πως μπαίνουν τα ρεπό των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ, καθώς η κίνηση έχει χτυπήσει «κόκκινο». Παράλληλα, σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, οι εργαζόμενοι «ενημερώθηκαν» από παράγοντες της εργοδοσίας ότι στην περίπτωση που στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν πλειοψηφήσει το «ναι», τότε τα καταστήματα στα οποία δουλεύουν είναι πιθανό να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από έξι μήνες. Κορυφώνεται η αβεβαιότητα και για τους εργαζόμενους στα μεγάλα εργοτάξια στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, ήδη υπολειτουργούσαν. Πλέον, οι κατασκευαστικές εταιρείες διαρρέουν φήμες για παύση των εργασιών τις επόμενες μέρες, επικαλούμενες προβλήματα στις τραπεζικές συναλλαγές, στη χρηματοδότηση, στην προμήθεια πετρελαίου και άλλων υλικών Ετσι, σε εργοτάξια της Ιονίας Οδού, οι εργαζόμενοι περίμεναν να ενημερωθούν χτες το βράδυ αν θα πάνε σήμερα για μεροκάματο, ενώ σε κάποια είχαν ήδη μάθει πως δε θα δουλέψουν. «Οποιος θέλει δουλεύει, όποιος θέλει φεύγει» ήταν η απάντηση που πήραν εργαζόμενοι σε άλλο εργοτάξιο, όταν ζήτησαν να μάθουν τι θα γίνει με τα μεροκάματά τους. Αξίζει να σημειωθεί πως στους εργαζόμενους, σε πολλές περιπτώσεις, ήδη οφείλονται δεδουλευμένα. Ακόμα κι αν λογιστικά προχωρήσει η καταβολή της μισθοδοσίας τους, οι οικοδόμοι που είναι απλήρωτοι για δύο και τρεις μήνες, με δεδομένο τον περιορισμό στις αναλήψεις, θα μπορούν να εκταμιεύσουν μόνο 60 ευρώ κάθε μέρα από τη μισθοδοσία τους. Τέλος, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής Αττικής, σε επιχειρήσεις με τηλεφωνικά κέντρα, οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να πάρουν υποχρεωτικές άδειες «ιδιαίτερα στα τμήματα πωλήσεων και ληξιπρόθεσμων οφειλών, τραβώντας την κανονική άδεια, είτε άδειες άνευ αποδοχών». Ενδεικτικά, το Σωματείο αναφέρει τις εταιρείες «CQS», «Online Sales» και «Oncall Center». Το Σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας να μην αποδεχτεί καμία αλλαγή στα προγράμματα των εργαζομένων όπως κατατέθηκαν την Παρασκευή 25/6/15. Καμία υποχρεωτική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών. Να πληρωθούν κανονικά τα μεροκάματα των εργαζομένων. Ακόμα, το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας πληροφορικής «Sieben» (απασχολεί πάνω από 100 εργαζόμενους), που ανακοίνωσε στους εργαζόμενους «πως θα τους καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων τους για τον Ιούλη». Ακόμα, ανακοίνωσαν «μειώσεις μισθών και μειώσεις των παροχών που είχαν οι εργαζόμενοι, ακόμα και αύξηση στην τιμή του φαγητού». Σύμφωνα επίσης με καταγγελία εργαζομένου στο Κόκκινο, μεγάλη παραφαρμακευτική εταιρεία (σ.σ το όνομα της εταιρείας βρίσκεται στην διάθεση του σταθμού μας) σήμερα το πρωί κάλεσε τους εργαζομένους της και μέσω των διευθυντών τους ανακοίνωσε πως οφείλουν να δώσουν μαζικά το “παρών” στην αυριανή συγκέντρωση που προγραμματίζει το μπλοκ “Μένουμε Ευρώπη” για το “Ναι” στο Σύνταγμα. Παρόμοια καταγγελία έλαβε και το alfavita.gr για μεγάλη βιομηχανία η οποία ανακοίνωσε στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους για το μήνα Ιούνιο λόγω των πολιτκών εξελίξεων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα χέρια των Ισραηλινών το πλοίο "Μαριάν" του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ
29 Ιουν 2015 | 09:13
Το πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ "Μαριάν", με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται στα χέρια του ισραηλινού ναυτικού. Ακτιβιστές λένε ότι ισραηλινός στρατός σταμάτησε τη Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση του Freedom Flotilla Coalition στο FB:"Χάσαμε επαφή με τη Μαριάν στις 22.57 (UTC). Το σημείο ήταν 31º43' N, 32º33' E, περίπου 105νμ από τον προορισμό της στη Γάζα. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν στο πλοίο και το κατέλαβαν". Ο Πέτρος Στεργίου, ένας από τους εκπρόσωπους του στολίσκου, είπε στο Al Jazeera ότι οι διοργανωτές έχασαν επαφή με τη Μαριάν γύρω στις δύο τοπική ώρα το πρωί της Δευτέρας, όταν πλησίαζαν τρία ισραηλινά στρατιωτικά σκάφη. "Αυτό που μάθαμε είναι ότι το ισραηλινό ναυτικό επιτέθηκε στη Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας", δήλωσε ο Στεργίου. "Μας είπαν ότι διέκριναν τρία στρατιωτικά σκάφη να τους πλησιάζουν. "Για άλλη μια φορά, η ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός της ενήργησε ως κρατικοί πειρατές και επιτέθηκαν σε πλοίο μας που έπλεε σε διεθνή ύδατα." Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Πίτερ Λέρνερ, δήλωσε ότι η κατάληψη του πλοίου ήταν «χωρίς επεισόδια» και ότι το πλοΐο οδηγείται στο λιμάνι του Ασντότ στο νότιο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου επαίνεσε το ισραηλινό ναυτικό για τη σύλληψη των επιβατών στο πλοίο. "Αυτός ο στολίσκος δεν είναι παρά μια επίδειξη υποκρισίας και ψεμάτων που βοηθά μόνο την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και αγνοεί όλα τα προβλήματα στην περιοχή μας", είπε ο Νετανιάχου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περί άκυρου.
Στο δημοψήφισμα για τη μορφή του πολιτεύματος το 1974,αν θα είναι δηλαδή βασιλευομένη δημοκρατία ή κοινοβουλευτική,το ερώτημα έμπαινε πάλι ως ναι ή όχι. Και τα δύο πολιτεύματα να υπενθυμίσω ότι είναι στήριγμα για την άρχουσα τάξη,απλά από διαφορετικούς δρόμους,αλλά με τον ίδιο πάντα σκοπό. Τη διατήρηση του αστικού κρατους και των συμφερόντων του. Και ο Κωνσταντίνος θα υπηρετούσε τους κάθε είδους Μποδοσάκηδες, αλλά και ο Καραμανλής. Το ΚΚΕ όμως είχε σαφή απάντηση και στάση και πήρε θέση κατά της παλινόρθωσης της βασιλείας. Θα μπορούσε λοιπό να του προσάψει κανείς ότι κάνει πλάτες στον Καραμανλή; Ούτε μια στο εκατομμύριο!! Μια μικρή αναδρομή για το τι σημαίνει άκυρο και σε όσους το υπερασπίζονται ως θέση πολιτικής καθαρότητας...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψηφισμα – Στον τοπο διαμονης ψηφιζουν οι ετεροδημοτες
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από Aleka Zorbala
ΆΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ να προσέλθουν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι και συναδέλφισσες, προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,Ποτάμι), όχι μόνο να εκδώσουν ψήφισμα υπέρ του ΝΑΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα, αλλά και να συμμετέχει ο ΔΣΑ στην "Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ" στη δήλωση, που θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο! την ίδια στιγμή, που οι δικηγόροι, υποτίθεται, οφείλουν ως δικαστικοίαντιπρόσωποι, να διασφαλίζουν το αδιάβλητο των εκλογών και την μυστικότητα της ψηφοφορίας... Το Μαύρο Μέτωπο επιστρατεύει κάθε μέσο στη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινωνίας και επίτευξης ενός εκλογικού αποτελέσματος, όπως αυτό συμφέρει το Κεφάλαιο και στα μέτρα αυτών, που μας εξόντωσαν την τελευταία πενταετία. Το κατάφεραν στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης! Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί και στην Αθήνα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όποιος μετά από 5 χρόνια βιβλικών καταστροφών δεν ξέρει ήδη τί θα ψηφίσει, προφανώς ζούσε σε άλλο γαλαξία. Όποιος δε βλέπει ποιοι υπεραμύνονται του ΝΑΙ, είναι τυφλός ή ακόμα χειρότερα, εθελοτυφλεί. Όποιος δεν καταλαβαίνει ποιους συμφέρει το ΝΑΙ και ποιους το ΟΧΙ, είναι καθυστερημένος και καλά θα κάνει την Κυριακή να πάει για μπάνιο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ...
Μπραβο για αλλη μια φορα!!!!!!!!!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ..............
Συγχαρητηρια στην ελληνικη επιχειρηση Σκλαβενιτης Α.Ε , η οποια για ακομα μια φορα πρωτοτυπισε και μολις πριν λιγες ωρες πληρωσε μετρητοις ολους τους υπαλληλους και τα στελεχη για τον μηνα που μολις εκλεισε . . . Θεωρησε αδικο να σταθουν στις ουρες πανω απο 500 υπαλληλοι για μολις 60 ευρω . Τα συμπερασματα ..δικα σας.
σχολιο.- ΠΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΓΑΨΑΝ ;...ΚΑΝΕΝΑΣ...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επειδή όσο λέτε ψέματα απο τα καναλια της διαπλοκης ο κόσμος τόσο πεισμώνει την Παρασκευή θα βουλιάξει η Αθήνα και ο κόσμος θα φτάνει από το Σύνταγμα μέχρι το Ν.Φάληρο και το ΣΚΑΙ. Πες ‪#‎OXI‬
Όλοι μαζί συγκεντρωνόμαστε Παρασκευή 3 Ιουλίου στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 19:00 για να δείξουμε ότι δεν θέλουμε άλλους φόρους λιτότητας και για να δείξουμε ότι ψηφίζουμε "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έλληνες της Γερμανίας… «Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας.»…
Το παρακάτω κείμενο μας το στείλανε Έλληνες της Γερμανίας…
«Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Άρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή. Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν.. τίθεται τέτοιο θέμα. Ολα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαικού Συντάγματος. Εκτός και μόνον άμα αποφασίσει η Ελλάδα από μόνη της να φύγει. Αλλά ούτε αυτό δεν θα γίνει διότι δεν θα το επιτρέψουν οι ευρωπαίοι. Δεν είναι τρελοί να χάσουν δισεκατομμύρια για κάποιους εγωισμούς.
Ηδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνετε χαμός. Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα. Χρεώνουν δημοσίως στην τηλεόραση την ευθύνη στην Merkel! Με το ζόρι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτό το ξέρει και η Ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχετε ιδέα το τι γίνετε εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από τον φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας.»…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Τεράστιες ελλείψεις σε νερό, καύσιμα, τρόφιμα
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΣΑΝΑΑ.-- Δραματική και αφόρητη είναι η ζωή για εκατομμύρια αμάχους της Υεμένης, αφού οι ελλείψεις σε καθαρό, πόσιμο νερό επιδεινώνουν κατά πολύ τις άλλες μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Σύμφωνα με αραβικά δίκτυα, πολλοί άμαχοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν νερό δίνουν το 30% του εισοδήματός τους καθώς οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί από τον περασμένο Μάρτη, οπότε ξεκίνησε η επίθεση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στη χώρα. Οπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο «Ρόιτερς», τέσσερα κυβικά μέτρα νερού στοιχίζουν 10.000 ριάλια Υεμένης (περίπου 47 δολάρια) πολύ υψηλό ποσό, όχι μόνον για τα δεδομένα του φτωχότερου λαού της Αραβικής Χερσονήσου, αλλά και σε σχέση με την τιμή πώλησης του νερού διεθνώς... Πανάκριβα είναι και τα καύσιμα, αφού εξαιτίας των βομβαρδισμών έχουν καταστραφεί αποθήκες, διυλιστήρια και πετρελαιοπηγές, με αποτέλεσμα 20 λίτρα αργού πετρελαίου να κοστίζουν περίπου 40 δολάρια στη μαύρη αγορά και 20 λίτρα ντίζελ πάνω από 100 δολάρια. Οι Σαουδάραβες ιμπεριαλιστές φαίνεται πως δεν αρκούνται μόνον στις βόμβες που ρίχνουν από τις 26 Μάρτη για να αιματοκυλίσουν το λαό της Υεμένης αλλά και σε άλλα πιο δόλια μέσα. Πληροφορίες του ημι-επίσημου ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS ανέφεραν χτες πως «δεκάδες Υεμενίτες» μολύνθηκαν με τους ιούς που προκαλούν το ΑIDS, την ηπατίτιδα και άλλες μολυσματικές ασθένειες όταν τους χορηγήθηκαν φάρμακα που συμπεριλαμβάνονταν σε φορτίο «ανθρωπιστικής» βοήθειας της Σαουδικής Αραβίας. Σχετικές καταγγελίες φέρεται πως έκανε στο πρακτορείο FARS ο Δρ. Χασάν Καρίμ που υποστήριξε ότι τα δεκάδες κρούσματα μολύνσεων έγιναν έπειτα από τη χορήγηση φαρμάκων του «φορτίου βοήθειας» από τη Σ. Αραβία και ότι την ύπαρξη ιών στο φορτίο με τα φάρμακα επιβεβαίωσαν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μολονότι ο τελευταίος δεν είχε εκδώσει τουλάχιστον έως χτες σχετική ανακοίνωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραγδαίες εξελίξεις και καβγάδες στο Μαξίμου! Ζητούν από Τσίπρα να ακυρώσει το δημοψήφισμα...
Συγκλονιστικές στιγμές στο Μαξίμου, καθώς προ της κατάρρευσης της χώρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Ν. Παππάς και Ευ. Τσακαλώτος“επαναστάτησαν” και πιέζουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμβιβαστεί, να “τα βρεί” επειγόντως με τους θεσμούς και να ακυρώσει το δημοψήφισμα. Παρόντες στη έντονη συζήτηση με τον πρωθυπουργό ήταν και οι...σύμβουλοι των υπουργών κ.κ.Παπαδόπουλος και Καλπαδάκης που υποστήριξαν με στοιχεί τις εισηγήσεις των προϊσταμένων τους.Υπουργοί και σύμβουλοι κατηγόρησαν τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για “εγκληματικούς” χειρισμούς που “παρέσυραν” τον πρωθυπουργό. Τι δήλωσε μετά τον καυγά ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης του δημοψηφίσματος. Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση», εξήγησε παράλληλα, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο. «Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία» τόνισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δραγασάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είχε εισηγηθεί να υπογράψουν μνημόνιο... Για νέο μας το λες?
... Ο Δραγασάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είχε εισηγηθεί να υπογράψουν μνημόνιο.. Για νέο μας το λες?... καρέκλα να είναι και όπως είναι.. επίσης έκλεισε το "μάτι" προς αναβολή του δημοψηφίσματος... έπιασε στασίδι για την επόμενη κυβέρνηση... πόσο λίγος... Και ποιος σου είπε μαστροδραγασάκη όταν αν... υπέγραφες θα ήσουν κυβέρνηση?... δεν θα μπορούσες ούτε με ελικόπτερο να φύγεις...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΙΓΟΝ! Τι απαντά το Eurogroup στον Τσίπρα: Να εξετάσουμε το αίτημά σου, αλλά... Eίπαμε, όταν αρχίζεις "διαπραγμάτευση" μνημονίου ήδη στον έχουν ακουμπήσει και μετά πάει η παρθενιά! Έστω και τώρα το ΟΧΙ να γίνει έξοδο από το 4ο Ράιχ κι εθνικό νόμισμα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Αίτημα της Ελλάδας στον ESM για διετή συμφωνία (μνημόνιο), για χρέος και χρηματοδότηση... Ας ελπίσουμε ότι είναι ράδιο-αρβύλα!
"Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με... ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους" αναφέρει το Μαξίμου. Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού για τη διετή παράταση: Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To γνωστό μνημονιακό oικόσιτο του ΓΑΠ & σήμερα κύριος 38.000 το μήνα της "ριζοσπαστικής αριστεράς"... ζητά να αξιοποιηθεί η πρωτοβουλία Γιούνκερ... Τι "παιχνίδι" παίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ;
"Αν πράγματι η πρωτοβουλία Γιούνκερ για την επανέναρξη του διαλόγου έχει κάποια στέρεα βάση, τότε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την απορρίψει", τονίζει άρθρο-παρέμβαση στο TVXS ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα πούμε OXI την Κυριακή... αλλά μην τολμήσετε να μας φέρετε μνημόνιο 8 δισ... γιατί θα σας γαμήσουμε πατόκορφα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μόλις έχω μπει στο αεροπλάνο για Κίεβο, το οποίο είναι γεμάτο Ουκρανούς. Εξαίρεση? Ο έτερος μοναδικός Ελληναράς ο οποίος (γαμώ το φελέκι μου) κάθεται ακριβώς δίπλα μου. Μόλις έχει βάλει μπρος τις μηχανές ο πιλότος και βαράει το κινήτο του. -Έλα ρε, στ αεροπλάνο είμαι. Τι είπες? Θα γίνει συμφωνία τελικά? Να ποντάρω στο να ανέβει η ισοτιμία του ευρώ ε? Κλείσε ,κλείσε να προλάβω να δώσω εντολή πριν απογειωθούμε,έλα ρε τα λέμε. .. Αφού λοιπόν έστειλε με το κινητό την χρηματική εντολή , γυρνάει στο μέρος μου και παρατηρεί το βιβλίο που κρατάω στα χέρια μου (Ιστορία του Ευρωπαικού Πνεύματος) κι αρχίζει μόνος του : "Έλα ρε πατριωτάκι,είδα το βιβλίο που είναι ελληνικό και κατάλαβα ότι είσαι έλληνας. Πας Ουκρανία ε? Πώς κι έτσι? Τίποτα επιχειρήσεις?" Τσου , του απαντάω. "Αααα...αίσθημα?αίσθημα??" Τσου,του ξανακάνω. "Τότε?????" Πάω να καθαρίσω κανά φασίστα. Μέχρι που φτάσαμε , ευτυχώς δεν μου ξαναμίλησε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lidl: Δεν δέχονται Ελληνικές κάρτες… ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ;
Μετρητά και οτι πάρουν διότι πολύ απλά, ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Και τωρα με τις κλειστές τράπεζες, δεν μπορεί να γίνει εξαγωγή κεφαλαίου. Αντιθετα, σε άλλες αλυσίδες οι κάρτες γίνονται δεκτές κανονικότατα. Φταις ελληναρά μου και ακόμα δεν βάζουν μυαλό.