Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Τεταρτη 16 Σεπτεμβριου 2015


AFP:«Ο Αλέξης μας πρόδωσε» - Οι νέοι γυρνούν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ
Ρεπορτάζ στην «μποέμικη», όπως την χαρακτηρίζει, περιοχή των Εξαρχείων, έκανε το γαλλικό πρακτορείο AFP, την αγαπημένη γειτονιά των φοιτητών και των αναρχικών, εκεί όπου το άκουσμα του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί είτε έναν στεναγμό είτε βλαστήμια, όπως σημειώνεται.
Η γενιά αυτή έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους τα τελευταία έξι χρόνια από τη λιτότητα: σχεδόν οι μισοί δεν έχουν ελπίδα εύρεσης εργασίας. Οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου ότι θα τερματίσει τον άγονο δρόμο της λιτότητας, ήταν ... μουσική στα αυτιά των νέων ανθρώπων που είχαν ήδη πτην ταμπέλα της «χαμένης γενιάς». Ακόμη και η εμφάνιση των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα δείγμα αντίστασης για τους 20αρηδες: Με έναν πρωθυπουργό που ήταν μόλις 40 ετών, οι περισσότεροι ήταν αντικομφορμιστές με άνετο και casual ντύσιμο. Το αποτέλεσμα, βέβαια, δεν τους δικαίωσε από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, με ένα ακόμη Μνημόνιο. «Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς στα Εξάρχεια ένα νέο άνθρωπο ο οποίος θα πει ότι θα πιστέψει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τον στηρίξει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου». Ο, λέει: «Ο Αλέξης μας πρόδωσε», είπε ο 25χρονος Σπύρος, σπουδαστής σε δραματική σχολή, μία διαπίστωση στην οποία συμφωνεί και η υπόλοιπη παρέα του. «Ψήφισα μια αριστερή κυβέρνηση. Θέλω να μείνω στην Ευρώπη, αλλά με καλούς όρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα από όσα μας είπε ότι θα κάνει, λέει ο 30χρονος Άλεξ. «Τον Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσώπευε τη νεολαία, την ελπίδα και την αλλαγή», λέει ο Μάνος Παπάζογλου, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου. «Αλλά έχουν χάσει αυτή την εικόνα πολύ γρήγορα. Είναι πολύ σπάνιο στην Ευρώπη να βλέπουμε ένα κόμμα να χάνει τον πολιτικό του κεφάλαιο τόσο γρήγορα». Κάποιοι πάντως ελπίζουν ακόμη. Ο 19χρονος Αντώνης Καίσαρης, ένας από τις μερικές δεκάδες ακτιβιστές που έχουν απομείνει στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. «Μένουμε να παλέψουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, επιμένοντας ότι το κόμμα θα μπορούσε να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της διάσωσης και το τεράστιο βουνό χρέους, αν ξαναψηφιστεί. Το πρακτορείο σημειώνει πως οι αναλυτές εκτιμούν ότι περίπου το 15% του εκλογικού σώματος δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει. Οι περισσότεροι είναι γυναίκες και νέοι άνθρωποι. «Τις επόμενες ημέρες μπορεί να δούμε δραματικές αλλαγές», σημειώνει ο κ. Παπάζογλου: Επί του παρόντος, πολλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είτε πηγαίνουν προς τη Λαϊκή Ενότητα, είτε προς άλλα αριστερά κόμματα. Υπάρχουν και κάποιοι που ακόμη δεν έχουν αποφασίσει. Ο Χάρης, ένας καθηγητής γερμανικών που σκοπεύει να ψηφίσει και πάλι ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν επί 40 χρόνια και είναι υπεύθυνοι για την τωρινή κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το χρόνο να κυβερνήσεις με όλες αυτές τις διαπραγματεύσεις. Τουλάχιστον, ο Τσίπρας δεν έχει κλέψει ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες του ελληνικού λαού».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στίγκλιτς: Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί
Την άποψη ότι η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί και η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί εξέφρασε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο βραβευμένος με Νόμπελ αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. «Η κρίση στην ευρωζώνη σε καμία περίπτωση δεν είναι πίσω μας. Η κατάσταση της Ελλάδας θα επιδεινωθεί περαιτέρω, ενώ στις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση τα πράγματα θα πάνε πολύ λίγο καλύτερα», τόνισε. Παράλληλα ο Στίγκλιτς άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική λιτότητας που προωθεί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Ένας οικονομολόγος θα κατανοούσε ότι η πολιτική λιτότητας τελικά αποδεικνύεται μοιραία», εξήγησε. Όμως, όπως είπε, ο Σόιμπλε δεν είναι οικονομολόγος και επιμένει ότι οι χώρες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες. «Όμως όταν οι κανόνες είναι λανθασμένοι, τότε αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο Στίγκλιτς τάχθηκε επίσης και κατά της αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED). «Δεν υπάρχει πληθωρισμός και η ανεργία είναι πολύ υψηλότερη από το καταγεγραμμένο 5,1%. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αυξηθούν τώρα τα επιτόκια» είπε.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ευρώπη δεν μπορεί πια να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη Μέση Ανατολή
16 Σεπτεμβρίου 2015 09:18
Παρέμβαση της Ρωσίας
«Δεν αποσταθεροποιούμε εμείς την κατάσταση στις χώρες προέλευσης των προσφύγων. Δεν είμαστε εμείς που τις καταστρέφουμε και που καταστρέψαμε τα κυβερνητικά όργανα της εξουσίας, που δημιουργήσαμε ένα κενό γύρω από την εξουσία το οποίο γρήγορα καλύφθηκε από τους τρομοκράτες» δήλωσε χθες, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο κ. Πούτιν υπεραμύνθηκε της στρατηγικής του στη Συρία και της υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ απαντώντας στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και ρώσων στρατιωτών στη βόρεια Συρία. Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «αν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη». Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Kρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον για την επίλυση της συριακής κρίσης και μια συνάντηση για τον σκοπό αυτό μεταξύ του ρώσου προέδρου και του αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Πούτιν κάλεσε εκ νέου για τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κατά του ΙΚ, ο οποίος θα περιλαμβάνει επίσης τη Συρία και το Ιράκ. Προέχει να γίνουν κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η προτεραιότητα σήμερα είναι η απαραίτητη ένωση των δυνάμεών μας κατά της τρομοκρατίας, γιατί διαφορετικά είναι αδύνατο να επιλυθούν άλλα δύσκολα και επιτακτικά προβλήματα, όπως το προσφυγικό.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Θα παραιτηθώ μόνο αν το ζητήσει ο λαός
16 Σεπτεμβρίου 2015 10:08
Δεν θα παραιτηθώ επειδή με πιέζει η Δύση, παρά μόνο αν ο συριακός λαός το θελήσει, διεμήνυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. «Ο πρόεδρος έρχεται στην εξουσία με τη σύμφωνη γνώμη του λαού μέσω των εκλογών και αν φύγει, θα φύγει επειδή θα το απαιτήσει ο λαός και όχι επειδή θα το αποφασίσουν οι ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η διάσκεψη της Γενεύης», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν ο λαός θέλει να μείνει, ο πρόεδρος μένει. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να παραιτηθεί γρήγορα», πρόσθεσε. Εξάλλου, ο Άσαντ έκανε λόγο για αποφασιστικής σημασίας βοήθεια του Ιράν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, με αφορμή την προσφορά στρατιωτικής τεχνολογίας. Διευκρίνισε όμως ότι η Τεχεράνη δεν έχει στείλει στρατιωτικές μονάδες στη Δαμασκό. Τέλος, ο Σύρος πρόεδρος παρατήρησε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δεν έχει καταφέρει ως τώρα να αποτρέψει την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δανία: 15χρονη έβλεπε επί ώρες βίντεο των τζιχαντιστών και έσφαξε τη μητέρα της!
15 Σεπτεμβρίου 2015 19:40
Την ανατριχιαστική επιρροή των τζιχαντιστών που εξαπλώνεται δραματικά σε όλο τον πλανήτη, ακόμα και σε ανήλικα παιδιά, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη βάση των φρικαλεοτήτων τους, επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο η δολοφονία μιας Δανής από την ίδια της την κόρη. Η 15χρονη Λίζα Μπορκ κατακρεούργησε με 20 μαχαιριές την άτυχη γυναίκα, έχοντας προηγουμένως παρακολουθήσει έναν «μαραθώνιο» βίντεο με εκτελέσεις του Ισλαμικού Κράτους! Σύμφωνα με τις Αρχές, το νεαρό κορίτσι είχε αποκτήσει εμμονή με το Ισλάμ, κάνοντας παρέα με μουσουλμάνους, ενώ φέρεται να διατηρούσε σχέση με έναν 29χρονο τζιχαντιστή, τον οποίο γνώρισε σε κέντρο προσφύγων κοντά στο σπίτι της. Ο Μπαχτιάρ Μοχάμεντ Αμπντούλα ήταν μάλιστα αυτός που όχι μόνο βοήθησε τη Λίζα να ξεπεράσει την ερωτική της απογοήτευση με έναν άλλο μουσουλμάνο ο οποίος την παράτησε για να επιστρέψει στη γυναίκα και τα παιδιά του στη Σουηδία, αλλά και να σκοτώσει τη μητέρα της με ένα κουζινομάχαιρο! Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι η ίδια η 15χρονη ενημέρωσε τις Αρχές για τη δολοφονία της μητέρας της, υποκρινόμενη ότι είδε το δράστη, επιτείνει την αίσθηση του σοκαριστικού. «Άκουσα τη μητέρα μου να ουρλιάζει και είδα έναν λευκό άνδρα να τρέχει μακριά. Σας παρακαλώ ελάτε γρήγορα», είπε η Λίζα στο τηλεφώνημα που έκανε στην αστυνομία. Οι Αρχές τη βρήκαν να κάθεται σε μια καρέκλα στο σαλόνι και να παίζει με το κινητό της, βλέποντας παράλληλα βίντεο στο ίντερνετ… Όταν, μάλιστα, τη ρώτησαν που είναι η μητέρας της, δήλωσε με ανατριχιαστική ψυχραιμία: «στον πάνω όροφο», χωρίς καν να κουνηθεί. Ο πατέρας της οικογένειας έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, ενώ η δίδυμη αδερφή της 15χρονης είχε μετακομίσει πρόσφατα, καθώς δεν άντεχε τους συνεχείς καυγάδες της Λίζα με τη μητέρα της, η οποία την πίεζε να διακόψει το δεσμό της με τον Αμπντούλα… Η Λίζα καταδικάστηκε τελικά σε εννιά χρόνια φυλάκισης, ενώ τον πρώτο χρόνο θα τον εκτίσει σε αναμορφωτήριο. Όσον αφορά, δε, στον μουσουλμάνο σύντροφό της με τον οποίο σχεδίαζε να κλεφτεί και να ταξιδέψει στη Συρία ώστε να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, εκτίει κάθειρξη 13 χρόνων, ενώ θα απελαθεί αφού αποφυλακιστεί. Στη δίκη ο ένας επέρριψε τις ευθύνες για τη φρικιαστική δολοφονία στον άλλο…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μιχαλολιάκος, με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αποσαφήνισε τις θέσεις της ναζιστικής συμμορίας, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, υπέρ του ευρώ και της Ε.Ε., υπέρ των φοροαπαλλαγών στο μεγάλο κεφάλαιο κ.λπ..
Η συμμορία δεν κρύβει, πλέον, τις φιλομνημονιακές και φιλο-Ε.Ε. θέσεις της. Κατά συνέπεια, όσοι εξακολουθούν να αναμασάνε το παραμύθι της δήθεν αντιμνημονιακής Χρυσής Αυγής, που τάσσεται, τάχα, υπέρ της δραχμής κ.λπ., αποκαλύπτονται ως συνειδητοί απατεώνες. Επιπλέον, ρίχνουν νερό στον μύλο της συμμορίας, εμφανίζοντάς την σαν δήθεν "αντισυστημική". Όταν, μάλιστα, αυτό γίνεται για να χτυπηθούν οι απόψεις αριστερών κομμάτων, που εμφανίζονται ταυτισμένες με αυτές των ναζί (όπως ψευδώς παρουσιάζονται), έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για βρώμικη προβοκάτσια.
Για τον αληταρα τον Λαζοπουλο μιλαω και την χθεσινη προβοκατορικη "εκπομπη του".
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για Να Μη Μπερδεύεσαι Έλληνα Δεν Έχουμε Ενωμένη Ευρώπη Εμείς Είμαστε Οι Σκλάβοι Τους
Αυτή είναι η Ενωμενη Ευρωπη. Στη Γερμανια, αν βγαζεις 8.000 το χρονο, ο φορος είναι 20 ευρω. Η πρωτη κατοικια για ιδιοκατοικηση δεν φορολογειται. Ποσοστο ιδιοκατοικησης 53,3%. Στην Ελλαδα αν βγαζεις 8.000 το χρονο, ο φορος είναι 3.200 ευρω. (Οσα πληρωνει αυτος που βγαζει 22.000 ευρω το χρονο στη Γερμνανια). Η πρωτη κατοικια για ιδιοκατοικηση είναι Τεκμηριο. Ποσοστο ιδιοκατοικησης 75,9%.
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε ποτέ Ενωμένη Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι μία αυτοκρατορία που έχει υποδουλώσει την Ελλάδα απλά στα σημερινά χρόνια η υποδούλωση έχει αλλάξει μορφή. Απλοί σκλάβοι είμαστε που ψηφίζουμε τον μαστιγωτή μας. ΄ Δεν έχουμε τίποτα ίδιο με την Ευρώπη και δεν υπάρχει και η διάθεση από την Ευρώπη να αλλάξει αυτό. Ούτε καν στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Πόσο μάλλον για το οικονομικό θέμα. Δεν διαφέρει σε τίποτα από την Τουρκοκρατία η μόνη διαφορά είναι ότι εκεί είχες έναν Πασά Ενώ τώρα την Τρόικα. Καληνύχτα Ελλάδα αν ποτέ ξυπνήσεις ξύπνα και εμένα…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαφαζάνης: Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ συνιστά έναν βιώσιμο δρόμο
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015, 12:37
Η επιλογή της εξόδου από την Ευρωζώνη, ως μέσο για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος διεξόδου, συνιστά μια απάντηση στους εκβιασμούς και ένα βιώσιμο δρόμο για τη χώρα με ελπίδα και προοπτική, τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον Κόντρα TV. Αν και παραδέχθηκε ότι «ο δρόμος δεν θα είναι ανθόσπαρτος», υπογράμμισε την ανάγκη να αντισταθούμε. Ο κ. Λαφαζάνης επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την υπογραφή του μνημονίου, λέγοντας ότι κυβέρνηση της Αριστεράς και μνημόνιο δεν συμβιβάζονται. «Για να πάει στο μνημόνιο εγκατέλειψε τις ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του» σημείωσε και πρόσθεσε ότι το κόμμα που απέμεινε δεν είναι πια κόμμα της Αριστεράς, με τις ελπίδες του, με τις προσδοκίες του, με τα οράματά του, με τις αρχές και τις αξίες του». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ψήφιση του μνημονίου από αυτήν την κυβέρνηση ωφέλησε τη Δεξιά: «Γι’ αυτό βλέπουμε τη νεκρανάσταση της Δεξιάς. Η Δεξιά ήταν στα αζήτητα και τώρα ο Μεϊμαράκης εμφανίζεται να είναι διεκδικητής της πρωθυπουργίας. Ποιος τον έβγαλε τον Μεϊμαράκη στο προσκήνιο; Εγώ που ψήφισα όχι στα μνημόνια ή αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο και απογοήτευσαν τον λαό;». Ερωτηθείς ποιο νομίζει πως θα είναι πρώτο κόμμα ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι όποιο και να είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν, «γιατί ψήφισαν συνεταιρικά το μνημόνιο». «Όποιος μπαίνει στον μνημονιακό σωλήνα, ομογενοποιείται μαζί με τους άλλους μνημονιακούς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο ερώτημα αν η έξοδος από την Ευρωζώνη θα στοιχίσει στη χώρα μας από άποψη ασφάλειας, ο κ. Λαφαζάνης ρώτησε: «Έχουμε ασφάλεια τώρα; Δεν βλέπετε την τραγωδία που ζούμε με τους πρόσφυγες;». Και επέκρινε την Ευρώπη: «Όλη η Ευρώπη βομβάρδιζε γύρω – γύρω τις χώρες, μετέτρεψε όλη την περιοχή σε χώρο προσφύγων και ποιος την πληρώνει τη νύφη; Η Ελλάδα που έχει και μνημόνιο. Και μνημόνιο και πρόσφυγες. Και στέλνουμε και τα παιδιά μας πρόσφυγες και φεύγουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εμπορευματοκιβώτιο βοήθεια στους πρόσφυγες έρχεται στην ελλάδα και μαντέψτε τι ήταν μέσα; Όπλα και άλλα όπλα! Είδε κανείς αυτές τις εικόνες στις ειδήσεις; Υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες ότι σύντομα θα αρχίσουν οι επιθέσεις;
http://secretstoryblog.pt/autoridades-gregas-arrestam-cargueiro-com-armas-nao-declaradas/
Τι γίνεται ρε παιδιά;;;
Η αυτόματη μετάφραση της περιγραφής που συνοδεύει το βίντεο, βγάζει αυτό: "Εμπορευματοκιβώτιο βοήθεια στους πρόσφυγες έρχεται στην ελλάδα και μαντέψτε τι ήταν μέσα; Όπλα και άλλα όπλα! Είδε κανείς αυτές τις εικόνες στις ειδήσεις; Υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες ότι σύντομα θα αρχίσουν οι επιθέσεις;".... Στο βίντεο, άνθρωπος του λιμενικού αναφέρει πως στο κοντέινερ εντοπίστηκαν 5000 αστυνομικές καραμπίνες και 500.000 σφαίρες 9mm... (!!!)...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Να πώς κατασκευάζουν δημοσκοπήσεις - Υπάρχει εισαγγελέας;
Το εσωτερικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε επιβεβαιώσει το μαγείρεμα
Σοβαρό θέμα έχει προκύψει σχετικά με την αξιοπιστία των εταιριών δημοσκοπήσεων που σε κάθε προεκλογική περίοδο παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κλίματος και ρεύματος υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος αλλά σπάνια καταφέρνουν να προσεγγίσουν την αλήθεια. Έγκυρες πληροφορίες θέλουν εταιρίες να κατασκευάζουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη, παραποιώντας συγκεκριμένα στοιχεία.
Ειμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως εταιρίες, κάποιες από τις οποίες δεν είναι μάλιστα εγκεκριμένες από το ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), κατασκευάζουν αποτελέσματα δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη παρουσιάζοντας άλλοτε ισοπαλία ανάμεσα στα κόμματα κι άλλοτε προβάδισμα του ενός ή του άλλου.
Πώς γίνεται το μαγείρεμα Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κατασκευασμένα αποτελέσματα δεν προκύπτουν μέσα από αλλοίωση των πρωτογενών ευρημάτων αλλά παραποιώντας ποιοτικά στοιχεία από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Εξηγούμαστε: Το να γίνει παρέμβαση στην καταγραφή των απαντήσεων που δίνουν οι πολίτες κατά τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις θεωρείται παρακινδυνευμένο από τις εν λόγω εταιρίες, αφού σε περίπτωση έρευνας είναι σχετικά εύκολη η διασταύρωση των απαντήσεων. Έτσι καταφεύγουν σε λαθροχειρία κατά τη διαδικασία υπολογισμού της εκτίμησης ψήφου επί των εγκύρων η οποία βασίζεται στο τί είχαν ψηφίσει στο παρελθόν όσοι τώρα δηλώνουν αναποφάσιστοι. Για παράδειγμα, αν από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων ένα 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου, ένα 20% Νέα Δημοκρατία κι ένα 50% Ποτάμι, οι εν λόγω εταιρίες αλλάζουν αυτά τα ποσοστά για να "δώσουν" στην εκτίμηση ψήφου επί των έγκυρων το επιθυμητό επιπλέον ποσοστό.
Το εσωτερικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας που είχε επιβεβαιώσει το μαγείρεμα Ήταν η Παρασκευή της εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, τότε που οι εταιρίες δημοσκοπήσεων εμφάνιζαν επικράτηση του ΝΑΙ, όταν το koutipandoras.gr δημοσίευσε εσωτερικό έγγραφο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο γινόταν σαφής παραδοχή πως τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων μπορούν να παραποιηθούν.
Ιδού το απόσπασμα του σημειώματος που αποδεικνύει πως "στήνουν" δημοσκοπήσεις: Γι’ αυτό, στο βαθμό που είναι δυνατό, θα πρέπει η δημοσκοπική/κοινωνική δυναμική υπέρ του ΝΑΙ να αποτυπωθεί κλιμακούμενη από τις εταιρείες μετρήσεων, να φανεί δηλαδή ότι υπάρχει μία δυναμική – ρεύμα υπέρ του ΝΑΙ, η οποία είναι σταθερή. Όχι όμως με ομοειδή ποσοστά, γιατί ο κόσμος παραμένει καχύποπτος απέναντι στους δημοσκόπους. Τους θεωρεί κομμάτι του συστήματος. Από την άλλη, την Παρασκευή 3/7, που είναι και η τελευταία μέρα που επιτρέπεται βάσει νόμου να δημοσιευθούν μετρήσεις, θα πρέπει να αποτυπώνεται μία καθολική υπεροχή του ΝΑΙ, που δεν θα χωρεί αμφισβήτηση, χωρίς όμως να δημιουργεί και επανάπαυση. Μία διαφορά που θα κυμαίνεται από 5 έως 10 μονάδες ανάλογα με την εταιρεία. Σημειώνουμε ότι σε ανάλογα δημοψηφίσματα στο εξωτερικό το ΝΑΙ συνήθως υποαντιπροσωπεύεται.
Υπάρχει εισαγγελέας; Παρά τις διαδοχικές δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων που όχι απλά είχαν αποτύχει να προβλέψουν το αποτέλεσμα των αναμετρήσεων αλλά σε βαθμό τέτοιο που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για την επιστημονικότητα των μεθόδων τους, ουδέποτε έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση αποτυχίας, οι εταιρίες επαναφέρουν τη δικαιολογία πως οι δημοσκοπήσεις είναι "φωτογραφίες της στιγμής" κι όχι προβλέψεις αποτελεσμάτων, αλλά πώς γίνεται η φωτογραφία της μίας ημέρας να είναι τόσο διαφορετική από αυτή της μεθεπόμενης; Στην απόλυτα διαμεσολαβημένη δημοκρατία στην οποία ζούμε όπου οι δημοσκοπήσεις αναμφίβολα παίζουν ρόλο στη δημιουργία πολιτικού κλίματος, ειδικά τις τελευταίες ημέρες κάθε προεκλογικής περιόδου, δε θα έπρεπε οι εταιρίες να κάνουν τη δουλειά τους με υπευθυνότητα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τη Δημοκρατία; Κι αν δεν το κάνουν, δεν οφείλει η Δικαιοσύνη να παρέμβει;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αχρειότητα των ΜΜΕ, ο κοσμοπολιτισμός της “ανανεωτικής αριστεράς” και οι “πρόσφυγες” από τη Συρία...
Το σημερινό ΄φαινόμενο΄ της μαζικής εισόδου “προσφύγων” στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τα πολιτικά κόμματα της “ανανεωτικής αριστεράς”, αλλά και τμήματος της “εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς”, σε πλήρη εναρμόνισης με τις κατευθυντήριες γραμμές του διευθυντηρίου της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης... με τον νεοφιλελευθερισμό. Από την ώρα που η “αριστερά” πήρε διαζύγιο από τους εργαζόμενους, τις τάξεις και στρώματα καταπιεσμένων που εξέφραζε, μετατοπίστηκε στο πεδίο δράσης της αστικής τάξης και έκανε ιδεολογικό της εικόνισμα τον κοσμοπολιτισμό, που του έδωσε περιτύλιγμα ιδεολογίας κι αντιπαράθεσης με τον “εθνικισμό” της ακροδεξιάς. Όμως, ούτε ο κοσμοπολιτισμός, ούτε ο “εθνικισμός” της ακροδεξιάς ανήκουν στις ιστορικές ιδεολογικές παραδόσεις των εργαζομένων και των εργατικού κινήματος. Αντιθέτως, οι μάζες των εργαζομένων αισθάνονται ως αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας τους και του έθνους τους. Ο προλεταριακός διεθνισμός δεν σημαίνει άρνηση της εθνικής προέλευσης. Τουναντίον, είσαι επαναστάτης όταν θέλεις να αλλάξεις τις συνθήκες εξάρτησης κι εκμετάλλευσης, πρώτα απ' όλα της πατρίδας σου. Να παραβλέψουμε το “Πατρίδα ή Θάνατος” της Κουβανέζικης σοσιαλιστικής επανάστασης και του Τσε Γκεβάρα; Αρκεί να δούμε την... προτελευταία -η τελευταία είναι η βίαια φονική μετανάστευση από την Ελλάδα των μνημονίων-, βίαια μετανάστευση που επιτελέστηκε στην πατρίδα μας, μετά τον εμφύλιο και τη φονική βία των “νικητών”, προς τα σκλαβοπάζαρα της δύσης. Στα ορυχεία του Βελγίου, στους ξυλοκόπους του Καναδά, στους λαντζέρηδες πιάτων στα εστιατόρια όλου του κόσμου, στις φάμπρικες της Γερμανίας, στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και παντού όπου βρέθηκαν οι μετανάστες μας, έστησαν τις Ελληνικές Κοινότητες για τη διάσωση των πολιτιστικών παραδόσεων του έθνους. Αυτές οι Κοινότητες μπήκαν μπροστά στον αντιδικτατορικό αγώνα εναντίον της αμερικανοκίνητης χούντας και δεν αποτέλεσαν “εθνικιστικές” οργανώσεις, που αρέσκεται να παπαγαλίζει η κοσμοπολίτικη “αριστερά”. Είσαι διεθνιστής γιατί αναγνωρίζεις πως η ταξική σύγκρουση είναι μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας κι όχι σε σύνορα που δημιουργούν διεθνισμό εχθρών ή “αδελφών”, λόγω εθνικής καταγωγής. Αυτός είναι “διεθνισμός” της μπουρζουαζίας και δεν έχει καμία σχέση με αριστερά.
Σήμερα, η “εκσυγχρονισμένη αριστερά” της Ευρώπης, σαγηνευμένη από την κυβερνητική εξουσία και τον κοσμοπολιτισμό, δεν έχει τη δυνατότητα ν' αντιληφθεί, αλλά ούτε να διαβάσει τις θέσεις της αριστεράς που παλεύει τον ιμπεριαλισμό στην πρώτη γραμμή! Τα ευρωπαϊκά κοσμοπολίτικα “αριστερά” πολιτικά κόμματα και κινήματα, και στην πατρίδα μας (ο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ κι σχεδον ολες οι «κομμουνιστικες» “εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις), στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρίας στο όνομα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Δεν τους αφορά, δεν τους ακουμπάει το γεγονός πως το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, όχι μόνον καταγγέλλει την επίθεση που δέχεται η Συρία από τους μισθοφόρους της Ε.Ε. Και των ΗΠΑ, αλλά μάχονται μαζί με τον Αραβικό στρατό του καθεστώτος Άσαντ και τη Λαϊκή πολιτοφυλακή, για την πατρίδα. Γιατί; Γιατί γνωρίζουν ως κομμουνιστές, πως χωρίς πατρίδα δεν υπάρχει σοσιαλισμός -όπως πάντα υπενθύμιζε ο Τσε! Η ευρωπαϊκή “εκσυγχρονισμένη” αριστερά κι η αντίστοιχη ελληνική, σε πλήρη ταύτιση με τη δεξιά και το διευθυντήριο της γερμανικής Ε.Ε., θεωρούν επαναστατικό καθήκον να πέσει το “αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ” και να προσφέρουν ελεημοσύνη και φιλανθρωπία στους “πρόσφυγες”. Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση κι ο πρόεδρος της Συρίας εκλέχθηκαν με ελεύθερες εκλογές, πως η αριστερά της Συρίας είναι τμήμα αναπόσπαστο του πολιτικού συστήματος, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας είναι νόμιμο από το 1944... Όμως, δεν τους ενοχλεί καθόλου να συνεργάζονται με καθεστώτα όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, όπου η Βουλή διορίζεται από τον μονάρχη (όπως η συμβουλευτική του Παπαδόπουλου), οι γυναίκες απαγορεύεται ακόμη και να οδηγούν αυτοκίνητο ή να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα... Κι όχι μόνον η κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά ούτε οι “ανθρωπιστικές” και φεμινιστικές οργανώσεις δεν βγάζουν άχνα. Και φυσικά κανείς από όλους αυτούς τους βολεμένους “αριστερούς” κοσμοπολίτες, δεν τολμάει να βάλει στο τραπέζι το απλό ζήτημα: Τους πρόσφυγες παράγουν οι μισθοφόροι μας, ο πόλεμος μας για να “εκδημοκρατίσουμε” τη Συρία, οι μισθοφόροι που εμείς επισήμως εκπαιδεύουμε, εξοπλίζουμε και στηρίζουμε στην Τουρκία και το Ισραήλ. Τελειώνουμε τον δικό μας πόλεμο για να μην έχουμε τους πρόσφυγες.
Ο πολιτικός αναλφαβητισμός της κοσμοπολίτικης αριστεράς δεν μπορεί να κατανοήσει (σωστότερα έχει επιλέξει να είναι αναπόσπαστο τμήμα του νεοφιλελευθερισμού) πως τα φαινόμενα της “μετανάστευσης” καθορίζονται σήμερα σε απόλυτο βαθμό από τη “λογική” και τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Δεν μπορεί να δει (με πρόθεση δεν θέλει να δει) πως πίσω από την δήθεν “ελεύθερη διακίνηση” ανθρώπων, χρημάτων και εμπορικών δραστηριοτήτων, βρίσκεται η ανάγκη του διευθυντηρίου της Ε.Ε. για φτηνά εργατικά χέρια και φτηνό επιστημονικό δυναμικό, ώστε να υπάρξει αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Περιζήτητοι είναι οι γιατροί μας, για παράδειγμα στην Σουηδία, τη Γερμανία, τη βόρεια Ευρώπη: Τους σπουδάζετε εσείς, τους εκπαιδεύεται εσείς (δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι), και τους παίρνουμε να εργαστούν σ' εμάς, χωρίς να έχουμε επενδύσει ούτε μία δεκάρα. Το κεφάλαιο έχει βίτσια... δημιουργεί το γεγονός (ανεργία, πόλεμο, μνημόνια, χρέος, ανάπτυξη της υπανάπτυξης...) και καρπώνεται το αποτέλεσμα. Σε ξεριζώνουν από τη γη σου για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι μεγάλες πολυεθνικές και τα μονοπώλια καθορίζουν ποιο έθνος θα είναι πλούσιο και ποιο φτωχό. Η μεγάλη συγκέντρωση των γνωστών “χρηματοπιστωτικών” εταιριών καθορίζουν την τιμή στο στάρι, το ρύζι, το αντικείμενο της παραγωγικής σου δραστηριότητας, αδιαφορώντας για τον παράγοντα Άνθρωπο. Και, ταυτόχρονα είναι "φιλάνθρωποι", ευαίσθητοι στην προσφυγιά... Φιλάνθρωποι όπως φιλόζωοι. Μέσω της διαπλοκής, τις μίζες (το σκάνδαλο siemens, στο οποίο μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και συμβαίνει), τις εμπορικές συμφωνίες... αγοράζουν κυβερνήσεις, πολιτικά κόμματα, πολιτικούς, ΜΜΕ, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Κι αν έχουν πρόβλημα στην εξαγορά, τότε ο πόλεμος μέσω “εξέγερσης” για “ελευθερία και δημοκρατία”: “Αραβική άνοιξη”. Κι αν ο πόλεμος δεν φέρνει αποτέλεσμα ποθητό για το κεφάλαιο, δηλαδή δεν υποτάσσεται ο λαός κι η πολιτική του ηγεσία, τότε οι “τρομοκρατικές” οργανώσεις που έχουμε δημιουργήσει, εκπαιδεύσει, εξοπλίσει... όπως το “ισλαμικό κράτος” στη Συρία, Ιράκ, Υεμένη κ.α. Αποτέλεσμα: χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπων δραπετεύουν, φεύγουν, “μεταναστεύουν”... Καθήκον της εργατικής τάξης, της αριστεράς είναι σήμερα να πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις τα αίτια που παράγουν “πρόσφυγες” και να εγγυηθούν -πάνω απ' όλα- το δικαίωμα του ανθρώπου να μείνει στη γη του. Όσοι αναδεικνύουν ως καθήκον της αριστεράς τη φιλανθρωπία, την ελεημοσύνη, την παροχή τροφής και στέγασης, τον “ανθρωπισμό” της εκκλησίας, του εθελοντισμού και δεν λένε την αλήθεια, είναι ένοχοι. Υπερασπίζονται τις θεωρίες της μπουρζουαζίας και τον ιμπεριαλισμό. Πρόθυμοι και δουλικοί υπηρέτες του κεφαλαίου που ξεπλένουν δημόσια τις συλλογικές τους ευθύνες με την “φιλανθρωπία”. “Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία”, τόνιζε ο Λένιν. Η άρνηση των θεωριών του νεοφιλελευθερισμού θα έπρεπε να είναι στην ημερήσια διάταξη της αριστεράς κι όχι το πως θα καρπωθούν -και θα πλουτίσουν- αυτοί που θα διαχειριστούν τα 35 ευρώ ημερησίως το κεφάλι για κάθε “πρόσφυγα”, που προσφέρει η Ε.Ε., πάντα με χρήματα των φορολογούμενων Ευρωπαίων πολιτών. Είναι ανθρωπιστές με τα χρήματα των λαών.
Πριν λίγες ημέρες ξέσπασε το σκάνδαλο στη γειτονική Ιταλία. Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα (αλλά όχι στην κυβέρνηση, λόγω εκλογικού νόμου) του Μπέπε Γκρίλο (Κίνημα 5 Αστέρια), ξεσκέπασε τον πλουτισμό των ημετέρων ΜΚΟ, της “φιλανθρωπίας” των αρχόντων της Αυτοδιοίκησης, την πολιτική μαφία που με τα 35 ευρώ την ημέρα για κάθε “παράνομο' ή νόμιμο μετανάστη, ή "πρόσφυγα", αγοράζουν ψήφους και πλουτίζουν τα κυβερνητικά κόμματα της κλεπτοκρατίας. Με τα 35 ευρώ το κεφάλι, οι χώρες προέλευσης αυτών των προσφύγων, θα ήταν χώρες παραδείσου. Όμως, το κεφάλαιο τους χρειάζεται για άλλους σχεδιασμούς. Οι “πρόσφυγες” ή μετανάστες, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι δεν είναι εχθροί των εργαζομένων. Είναι οι αναγκαίοι σύντροφοι στον αγώνα εναντίον του πραγματικού εχθρού: των εκμεταλλευτών, αυτών που προκαλούν τους πολέμους, των “φιλάνθρωπων”, του κεφαλαίου και του νεοφιλελευθερισμού. Η κοσμοπολίτικη “αριστερά” στην Ελλάδα, στεγάζεται κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει επιβάλλει τις εθνομηδενιστικές της αντιλήψεις και πολιτικές σ' ολόκληρο το κόμμα. Στην κυβέρνηση Τσίπρα παρέμειναν σε μια “ύπνωση” έχοντας τον ΄φόβο΄ του Πάνου Καμμένου, που αποδείχτηκε ουσιαστικό ανάχωμα επίλυσης εθνικών ζητημάτων (διάβαζε ξεπουλήματος), όπως: Σκοπιανό, Κύπρος, Αιγαίο, μουσουλμανική μειονότητα Θράκης κ.α.π.
Με την απόφαση του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Να χρησιμοποιήσει ως όπλο το μεταναστευτικό, συμφώνησε όχι μόνον η κυβέρνηση Τσίπρα και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι), αλλά μπήκε μπροστά και το “ρεύμα” των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, 33 χρόνια από τη Γενοκτονία στους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς Σάμπρα – Σατίλα, επέλεξε ο “αριστερός” εθνομηδενιστής Κωστής Τσιτσελίκης, να δημοσιεύσει άρθρο στην Έφημερίδα των Συντακτών΄, με τίτλο: “Θέλετε λύση στο προσφυγικό; Νομιμοποιήστε το!". Ο Τσιτσελίκης, “καθηγητής Πανεπιστημίου” και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (;), (δηλαδή μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που χρηματοδοτείται για να προπαγανδίζει τους χρηματοδότες και την πολιτική τους με βαρύγδουπο τίτλο, χωρίς να προσδιορίζει ότι είναι μια παρέα εθνομηδενιστών και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο), συγκαλύπτει τα εγκλήματα της “πολιτισμένης” δύσης στη Μέση Ανατολή. Ζητάει νομιμοποίηση των φονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων,έντεχνα και παγιδεύοντας στελέχη, μέλη, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να καταγγελθεί από τον ίδιο και την “οργάνωσή” του η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, που ξεριζώνει οικογένειες από τα σπίτι, το βιός τους και το νοικοκυριό τους, ρίχνει το πιο φασιστικό δηλητήριο της νέας τάξης: “ Νομιμοποιήστε τους ΄πρόσφυγες΄”! Και φυσικά, ρατσιστής και γιατί όχι φασίστας, είναι αυτός που καταγγέλλει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι αφού δεν είναι “φιλάνθρωπος”, “ανθρωπιστής”... Τώρα δεν ξέρουμε... το κάνει σε διατεταγμένη υπηρεσία ή στοχεύει μέρος των κονδυλίων για να δράσει η Μη Κυβερνητική Οργάνωσή του; Ή και τα δυο μαζί;
Για αυτή την παρέα των εθνομηδενιστών στην υπηρεσία του 4ου Ράιχ, των διχοτομικών Ανανιστών, έχουμε πολλά γνωστά επεισόδια: τα μαύρα δολάρια προπαγάνδισης του σχεδίου Ανάν (αποκάλυψη Μιχάλη Ιγνατίου), πρόσφατα την “τουρκική μειονότητα στη θράκη” από τον άλλο “καθηγητή” Χριστόπουλο, την γνωστή Σία Αναγνωστοπούλου (την έκανε και υπουργό ο Τσίπρας με τον ανασχηματισμό) και πολλά άλλα. Όμως, απαλλοτριώνω σημερινό σχετικό σχόλιο του φίλου και συντρόφου Γιώργου, που τα λέει όλα: “Γιώργος Είναι δυνατόν να κάνεις "πολιτική" χωρίς να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ σε ποια ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΣ;;; Ρωτήστε την ΔΕΑ, την ΣΕΚ, την Σία Αναγνωστοπούλου, τον Νάσο Θεοδωρίδη... τον Χριστόπουλο, την Τασία... όλους τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ της "παγκοσμιοποίησης"... ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ σύντομα ΗΡΑ από το ΣΤΑΡΙ...”. Κλείνοντας, για την ώρα, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε εκατοντάδες λόγους για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον του λαού της Συρία και την εφαρμογή του σχεδίου “πρόσφυγες-μετανάστες” και τα “φιλάνθρωπα” ένστικτα των Ευρωπαϊκών “δημοκρατικών κι ανθρωπιστικών” αρχών που τέθηκαν σε εφαρμογή. Θα αρκούσε ένας απλός λόγος: Η Συρία έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τις τράπεζες Ρότσιλντ, την ΕΚΤ και Σια... Δηλαδή δεν χρωστάει, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!
Η Συρία, επισήμως η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας, είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα από όλες τις άλλες Αραβικές χώρες. Πριν το 2011 ήταν μια περιοχή πλούσια και με έναν αμύθητο πολιτισμό αιώνων, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαν αδελφικά και κυριαρχούσε ο απόλυτος σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων που συνθέτουν 18 μειονότητες. Έτσι, θα κάνω αναφορά σε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα του “REUTERS”, για να μην κατηγορηθούμε για μεροληψία, με τίτλο “12 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη Συρία” κι έτσι θα έχει δυνατότητα ο αναγνώστης να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, από ένα δυτικό μέσο: REUTERS/Khaled al-Hariri: 12 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις για τη Συρία –Σε δική μου μετάφραση
1. Η Συρία είναι στην κοινωνία και τον πολιτισμό της δύσης, όπως καμία άλλη αραβική χώρα 2. Η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα με λαϊκό-κοσμικό Σύνταγμα (στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα ορκίζει την κυβέρνηση η εκκλησία). Ο Ισλαμικός Νόμος είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ 3. Πριν το 2011, η Συρία ήταν η μοναδική χώρα της περιοχής χωρίς πολέμους ή εσωτερικές συγκρούσεις 4. Η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα που πρόσφερε χωρίς καμία διάκριση πολιτική, θρησκευτική ή κοινωνική, άσυλο στους Ιρακινούς πρόσφυγες 5. Η οικογένεια του Σύρου προέδρου Bashar Al Assad, ανήκει θρησκευτικά στους αλουϊτες, κλάδο των σιιτών 6. Είχαμε πέντε (5) Πάπες (στο Βατικανό) με Συριακή καταγωγή. Η ανεξιθρησκεία στη Συρία, είναι μοναδικό φαινόμενο στην περιοχή 7. Περίπου το 10% του πληθυσμού της Συρίας είναι Χριστιανοί. Στις άλλες αραβικές χώρες οι χριστιανικοί πληθυσμοί είναι κάτω από το 1%. 8. Στη Συρία δεν υπάρχει υποχρέωση κάλυψης του προσώπου από τις γυναίκες (όπως στη Σαουδική Αραβία, Κατάρ, που μάλιστα διαθέτουν ειδική αστυνομία για αυτούς τους σκοπούς και άλλες λοιπές χώρες με μοναρχικά σκοταδιστικά καθεστώτα) με μπούργκα ή τσαντόρ (μαντήλα) 9. Οι γυναίκες έχουν ίσα και ίδια δικαιώματα με τους άνδρες... και στην Παιδεία και στην Υγεία... 10. Η Συρία είναι η μοναδική χώρα της Μεσογείου που ακόμη και σήμερα διαθέτει Κρατική Εταιρία Πετρελαίων. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση 11. Η Συρία διαθέτει αποθέματα πετρελαίου που ανέρχονται σε 2.500 εκατομμύρια βαρέλια, η εκμετάλλευση των οποίων παραμένει αποκλειστικά στις κρατικές εταιρίες 12. Η Συρία είναι η μοναδική χώρα στον αραβικό κόσμο, που δεν έχει χρέη απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο
Η Ελλάδα (κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κι η κυβέρνηση Τσίπρα) απέναντι σ' αυτή τη παραδοσιακή φίλη χώρα κάνει ΕΜΠΑΡΓΚΟ κι έχει εμπόλεμο καθεστώς με την ΑΠΕΛΑΣΗ της διπλωματικής της αντιπροσωπείας, μέχρι να "εκδημοκρατιστεί", δηλαδή οι "εξεγερμένοι" τζιχαντιστές να ρίξουν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του λαού της Συρίας: Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας Γιατί άραγε; Είναι ΑΠΟΡΡΗΤΗ δέσμευση μνημονίων;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bashar Assad, πρόεδρος της Συρίας: "Για να σταματήσουν οι πρόσφυγες, η Ευρώπη να σταματήσει να βοηθάει τους τρομοκράτες"!
Τα είπε όλα ο πρόεδρος της Συρίας, σε συνέντευξή του στα ρωσικά ΜΜΕ, που μεταδόθηκε σήμερα από το RT, στη ρωσική κι αγγλική
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Κοτζιας, ο πιο νεοταξίτης υπουργος του Τσίπρα!
KOTZIAΣ: Κύριε Πρωθυπουργέ Νετανιαχου, σας ευχαριστώ για την υποδοχή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Ισραήλ, μια χώρα με την οποία διατηρούμε δεσμούς χιλιάδων ετών [ρε νεοταξίτη, πουλημένο τομάρι... το Ισραήλ δεν αναγνωρίστηκε ΠΟΤΕ από την Ελλάδα κι η "αναγνώρισή του έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κι υπουργό εξωτερικών τον Σαμαρά... γιατί το κρύβεις;], μέσω των κοινών αξιών και οραμάτων [Ποιές είναι οι "κοινές αξιές και οράματα με τους ναζί; Αυτων που λενε, Η ράτσα μας είναι εκείνη των κυρίαρχων... Είμαστε διαφορετικοί από τις κατώτερες ράτσες...], αλλά και μέσω της κοινής ιστορικής μας πορείας, κάτι που θα μας οδηγήσει, ελπίζω, σε ακόμη πιο στενούς δεσμούς στο μέλλον. Βρίσκομαι εδώ, κύριε Πρωθυπουργέ, για μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί σας, ως καλός φίλος του Ισραήλ. Γνωρίζετε ότι θεωρούμε το Ισραήλ ένα καλό και σημαντικό φίλο της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει τις διμερείς μας σχέσεις σε όλους τους τομείς, όπως στην ασφάλεια, την ενέργεια, τον τουρισμό και την οικονομία. Χθες, συζήτησα με τον βασικό σας σύμβουλο επί θεμάτων Οικονομίας για την οικονομία. Μιλήσαμε σήμερα με τον Υπουργό Ενέργειας. Και πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ καλά σχέδια που θα υλοποιήσουμε μαζί, όχι μόνο για τη δική μας γενιά, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται σε βάθος ένας διμερής πολιτικός διάλογος σχετικά με όλα τα διμερή ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια στην περιοχή. Και πάντα λέω ότι ζούμε εντός ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία. Και πρέπει να δημιουργήσουμε εντός αυτού του τριγώνου ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας. Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικές και συνιστούν μια γραμμή σταθερότητας σε αυτή την περιοχή. Η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό μας συμφέρον. Έχουμε ορισμένους άλλους τρόπους προσέγγισης αναφορικά με πολλά άλλα προβλήματα, αλλά αυτό που θέλουμε κατά βάθος και αυτό που αποτελεί το κοινό μας συμφέρον είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα εντός αυτού του τριγώνου. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αμοιβαία απόφαση για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των λαών μας, που συνδέονται με δεσμούς φιλίας. Και πάντα, όταν βλέπω ανθρώπους από το Ισραήλ, σκέφτομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι, αυτός ο λαός αγαπά την Ελλάδα τόσο πολύ, που και εμείς θα πρέπει να μάθουμε εξίσου να αγαπάμε το Ισραήλ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Πιστεύω ότι η συζήτησή μας θα είναι πολύ παραγωγική προς το συμφέρον και των δύο χωρών μας. Σας ευχαριστώ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16 Σεπτέμβρη 1982 και ώρα 18:00, τα ναζιστικά ισραηλινά στρατεύματα ξεκινούν τη σφαγή στη Σάμπρα και Σατίλα... τα σιωνιστικά κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος, έσφαξαν 3.500 γυναικόπαιδα... Sabra and Shatila massacre: Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκέντρωση με Ζωή και Γλέζο στην Ομόνοια: "Πανίσχυρη η Λαϊκή Ενότητα στις κάλπες"
"Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι πανίσχυρη στις κάλπες" δήλωσε χθες Τριτη βραδυ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην πρώτη κεντρική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι... "το δίλημμα των εκλογών δεν είναι Τσίπρας ή Μεϊμαράκης", τονίζοντας πως "οι δύο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του μνημονίου θα είναι από τη Δευτέρα μαζί στην κυβέρνηση, με κολαούζους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι". Το δίλημμα την Κυριακή των εκλογών, είπε ο κ. Λαφαζάνης, είναι "με τη Λαϊκή Ενότητα για μια αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία ή μνημόνια της ληστείας που θα εφαρμόζει η ΝΔ μαζί με έναν καινούργιο, μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ που έχει, πλέον, γίνει μεγάλη ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μια παρακμιακή πορεία ραγδαίας Πασοκοποίησης". Καλώντας τους συγκεντρωμένους να μην πιστεύουν στις δημοσκοπήσεις, προέβλεψε υψηλά ποσοστά για το κόμμα του, υπογραμμίζοντας πως "ισχυρή Λαϊκή Ενότητα σημαίνει την κατάρρευση των μνημονίων και των μνημονιακών στηριγμάτων τους" και πως "με μια ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, η μνημονιακή συναίνεση και τα ίδια τα μνημόνια θα γίνουν αμέσως παρελθόν". Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι η Λαϊκή Ενότητα "γεννήθηκε για να κρατήσει ζωντανό το μεγάλο λαϊκό και νεανικό 'όχι' στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, ενάντια στο 'ναι' της παράδοσης, της αναξιοπρέπειας, της ήττας και της ταπείνωσης" και πρόσθεσε: "Η ΛΑΕ γεννήθηκε για να συνεχίσει και θα συνεχίσει αυτό το 'οχι' μέχρι την τελική νίκη". Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι διέψευσαν τις ελπίδες του λαού μας, γύρισαν την πλάτη στους μεγάλους ενωτικούς αγώνες της παράταξης και ακολούθησαν "κατά πόδας και με τα ίδια επιχειρήματα το βρώμικο παιχνίδι που έπαιξαν το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και το 2012 ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ σε βάρος του τόπου και του λαού". "Συνθηκολόγησαν και να παραδόθηκαν ταπεινωτικά, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. Παρέδωσαν το 'όχι' και τους αγώνες μας στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε" πρόσθεσε και έστειλε το μήνυμά του λέγοντας: "Εμείς, όμως, ο αριστερός προοδευτικός αγωνιζόμενος λαός, νέα Βάρκιζα δεν υπογράψαμε, δεν παραδεχόμαστε ούτε θα υπογράψουμε".
Στη συγκέντρωση μίλησε και η -υποψήφια στην Α' Αθηνών- Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά του κ. Τσίπρα, αλλά και ο Μανώλης Γλέζος που κάλεσε τους συγκεντρωμένους να "ξεχυθούν" μέχρι την Κυριακή για να ενισχύσουν το ποσοστό της ΛΑΕ. Η κ. Κωνσταντοπούλου που πήρε το λόγο αμέσως μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει ότι χρειάζεται για σωθεί το λόμπι των μνημονίων» υπουργούς της κυβέρνησης ότι συναλλάσσονται με την διαπλοκή και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «συμμάχησε με τις δυνάμεις του χθες για να περάσουν το τρίτο μνημόνιο και είναι διαθέσιμος για όλα στα χέρια των δανειστών». Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, εκτίμησε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εταίροι δανειστές είναι σύμφωνοι με την διεξαγωγή τους και γίνονται «για να παρακαμφθούν τα μνημόνια» και για να «εκκαθαριστούν από τη Βουλή, οι βουλευτές που δεν πρόδωσαν τη λαϊκή εντολή». «Τελικά πρέπει να το πληρώσουμε το χρέος;» αναρωτήθηκε, ξεκινώντας την ομιλία της στην εκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ οι συγκεντρωμένοι απαντούσαν επανηλλειμμένα «όχι». «Το χρέος δεν πρόκειται να το πληρώσουν οι επόμενες γενιές αλλά αυτοί που το δημιούργησαν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Το μόνο χρέος είναι αυτό της ανατροπής του σάπιου και φαύλου κατεστημένου που κατέστρεψε τη χώρα». Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι «στη χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται καθημερινά από εκείνους που προσπαθούν να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό, από όσους έσπευσαν να ανακαλύψουν συμμάχους στους ποιο αδίστακτους σφαγείς, όσους μεταλάσσουν την πατρίδα σε αποικία χρέους, παραδίδουν στις τράπεζες τα σπίτια των πολιτών και αποστέλουν φιρμάνια στο κοινοβούλιο». «Στην χώρα μας η δημοκρατία παραβιάζεται και καταλύεται καθημερινά. Η δημοκρατία δολοφονείται στο τόπο που γεννήθηκε» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία «Αξία δεν έχει η απλή επιβίωση, αλλά η ζωή με αξιοπρέπεια, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι όποιος είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει την ελευθερία με λίγη ασφάλεια δεν αξίζει ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια». «Στο δίλημμα μνημόνιο ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία. Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία. Απαντάμε: Δημοκρατία»κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου και εκτίμησε ότι «ο λαός δεν θα δεχθεί να τον σκοτώνουν για το καλό του».
«Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Είπε «όχι» και ελευθερωθήκαμε στην κατοχή. Είπε «όχι» στη χούντα. Και τώρα καλείται να πει «όχι» στα μνημόνια, «όχι» στην υποταγή της χώρας» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας Μανώλης Γλέζος. "Κατανοώ τη δική σας παρουσία στο προσκλητήριο της Ιστορίας και λέω ότι αν αρκεστούμε μόνο σε αυτή τη σύναξη, δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Θέλω, επιδιώκω, ας μου επιτραπεί να πω από την μακρόχρονη αγωνιστική μου πορεία, να ανασκουμπωθείτε, να βάλετε φτερά στα πόδια σας και να μην αφήσετε σπίτι για σπίτι, να μην αφήσετε συγγενή και να τους πείτε, ότι αν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν, χαθήκαμε. Ή θα νικήσουμε ή θα πάμε πίσω 40 χρόνια. Από μας εξαρτιέται να νικήσουμε" σημείωσε.«Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα και να υλοποιήσουμε το «όχι» απέναντι στην καινούργια προσπάθεια καθυπόταξης της χώρας» κατέληξε.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kοινός απατεώνας...
Θρασύτατη αθλιότητα του Λαζόπουλου, η προσπάθειά του να ταυτίσει τη Λαϊκή Ενότητα με τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας πως και οι δύο είναι υπέρ της δραχμής.
Ξέρει πολύ καλά ο γελωτοποιός του βασιλέως τη σαφέστατη δήλωση του Μιχαλολιάκου: "Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους".
Την ξέρει, αλλά ποντάρει στο ότι μπορεί να... μην την ξέρει μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού του κοινού. Λειτουργεί, έτσι, συνειδητά ως κοινός απατεώνας, ξεγελώντας τον κόσμο, υποτιμώντας το κοινό του, και ως θλιβερός λασπολόγος σε βάρος ενός αριστερού κόμματος.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον διέσπασε ο Σόιμπλε είπε ο μπάτλερ του Κοντομηνά, γελοιος σαλτιμπαγκος λαζοπουλος, και γέλασε ο κάθε πικραμένος...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τραγουδάει "Bella Ciao" και ξεσηκώνει την Ομόνοια! Podemos: Γυρίζουμε την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ...
Περισσότερα από 2.000 άτομα βρέθηκαν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, όπου τα στελέχη της εξαπέλυσαν μύδρους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα και των πρώην συντρόφων τους, πριν τη διάσπαση. Η κεντρική ομιλήτρια, Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέβηκε στο βήμα και αμέσως ρώτησε τους... πολίτες εάν θα πρέπει τελικά να πληρώσουν το χρέος για να της απαντήσουν δυναμικά από κάτω ΟΧΙ. Τότε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σατυρίζοντας τον εαυτό τους και γελώντας τους είπε: "Τι είπατε;", την γνωστή φράση από τον τηλεοπτικό της καυγά με τη Σία Κοσιώνη. Όσο εκείνη ρωτούσε "τι είπατε" ο κόσμος από κάτω φώναζε ΟΧΙ. Η κ. Κωνσταντοπούλου άσκησε την πιο σκληρή κριτική της προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως παραβίασε τη λαϊκή εντολή, ενώ του έκανε και κριτική για τα ψηφοφέλτια λέγοντας πως βαφτίζει τους δοτούς ως εκλεγμένους για να τους περιβάλλει με τη βουλευτική ασυλία. Έδειξε μάλιστα και τον κ. Φλαμπουράρη λέγοντας πως τους έβαλε επικεφαλής στα ψηφοδέλτια χωρίς να είναι εκλεγμένοι από τον λαό. Δεν έμεινε όμως εκεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Συνέχισε την άγρια επίθεσή της κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς ως διαπλεκόμενο τον κ. Φλαμπουράρη και λέγοντας πως παρακολουθεί τα ματς μαζί με τον κ. Μελισσανίδη. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παππά λέγοντας πως έκανε τα χατίρια της μιντιακής διαπλοκής, ενώ από τα πυρά της δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δραγασάκης, τον οποίο κατηγόρησε πως δεν άλλαξε τις διοικήσεις των τραπεζών. Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου έκλεισε με όλα τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας να ανεβαίνουν στο βήμα και να τραγουδούν το Bella Ciao. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο τραγουδούσε δυνατά, αλλά έδινε και τον ρυθμό στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Και οι Podemos στη συγκέντρωση Στελέχη των Podemos βρέθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, κάτι που από μόνο του αποτελεί είδηση. Τα στελέχη των Podemos έδειξαν πως το ισπανικό κόμμα γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε στέλεχος των Podemos η αγάπη των πολιτών πλέον είναι με τη Λαική Ενότητα και πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της Κυριακής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεφτιλισμένη ΕΡΤ! Η ΕΡΤ είναι το όνειδος της δημοσιογραφίας...
Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί η κρατική τηλεόραση να πέσει τόσο χαμηλά, όμως τα χθεσινά υπονοούμενα του Μεϊμαράκη με έκαναν να το ψάξω. Και να ανακαλύψω ΑΥΤΟ! Με ύφος συγκατάβασης (δήθεν) οι παρουσιαστές της ΕΡΤ Ανδρέας Ροδίτης και Ελένη Χρονά στην Εκπομπη on ΕΡΤ ακούνε ένα λαθραίο υποκείμενο που... ονομαζεται εκδότης της Ακροπολης... και που εκδίδει με πολύγραφο πατσαβούρες, με ιστορικά ονόματα. Και τον βάζουν να μιλά για την πολιτική κατάσταση! Και τον κοιτούν με αυτήν τη χοιρινή εμμένεια, που τους βολεύει βέβαια...
Πληρώνω αυτό το έκτρωμα τηλεόρασης, που θίγεται κιόλας όταν λες ότι ταιριάζει μόνο σε καθεστώτα Τσαουσέσκου. Τινάζει την ανταύγεια κι αναρρωτιέται στον αέρα: «Μα, τι εννοεί ο ποιητής;... Εμείς όλους τους καλούμε, να η λίστα!». Ανάμεσα σε όλους αυτούς που δεν μπορούν παρά να τους καλέσουν, καλούν με χειρουργική πονηριά και όλους έκείνους που θα τους κάνουν τη «βρομοδουλειά». Είτε οικείους, φιλαράκια της (εκάστοτε) συστράτευσης από κάτι ανυπόστατα σάιτ, είτε λούμπεν, λαθρόβια στοιχεία που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι ή εκδότες... Κοινός τελικός στόχος: να εξυπηρετήσουν το κόμμα που τους τοποθέτησε. Ξεχνούν, όμως, κάτι θεμελιωδέστατο. Το κόμμα τούς τοποθέτησε, όμως ΕΓΩ τους πλήρώνω! Κι αυτό είναι επίσης η διαφορά τους από τα ιδιωτικά κανάλια. Κι εκεί κάνουν τα ίδια, αλλά εκεί τουλάχιστον τους πληρώνει ο Κυριακού και ο Μπόμπολας. Οπότε, να πω το εξής: Η ΕΡΤ είναι το όνειδος της δημοσιογραφίας. Το τελευταίο σκαλί της δημοσιογραφικής εγκυρότητας. Είτε τεχνηέντως (με άπειρα μικρά τρικ, σκηνοθεσίας, «αυθόρμητων σχολίων», επεξηγήσεων και ερμηνειών του βίντεο που μόλις είδαμε κ.λπ.), είτε με τον άγαρμπο, λιμασμένο τρόπο του "εκδότη της Ακροπόλεως" (οι τριτόκλιτες καταλήξεις μας μαράνανε) υπάρχει για να εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Γι' αυτό και άνοιξε! Δεν υπάρχει γλυτωμός. Αυτό το τριτοκοσμικό έθνος έχει την αρρώστια στο αίμα του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Εκκληση Ασαντ για «αντιτρομοκρατικό αγώνα»
Ο Ρώσος Πρόεδρος επιβεβαιώνει τη σταθερή του στήριξη
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- «Είναι αδύνατο να κάνεις οτιδήποτε, όσο έχεις ανθρώπους που δολοφονούνται, όσο δε σταματά να ρέει το αίμα, όσο οι άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς» σημείωσε χτες, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Η Ρωσία σήμερα», ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ Ασαντ, σημειώνοντας ότι ο διάλογος για τον τερματισμό του πολέμου στη χώρα θα πρέπει να συνεχιστεί, «για να φτάσουμε σε μία λύση συναίνεσης, που όμως δε θα μπορεί να εφαρμοστεί εάν δε νικήσουμε την τρομοκρατία στη Συρία». Ο ίδιος απηύθυνε δημοσίως έκκληση σε όλα τα κόμματα της χώρας «να ενωθούν στον αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία», υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με διάλογο και πολιτική διαδικασία μπορούμε να πετύχουμε πολιτικούς στόχους, που θα καθορίσουν όμως οι ίδιοι οι Σύροι από μόνοι τους». Ο Σύρος Πρόεδρος τόνισε ότι «αυτό που θέλει κάθε Σύρος σήμερα, είναι ασφάλεια για τον καθένα και για κάθε οικογένεια». Σε επόμενο σημείο πρόσθεσε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις είτε εντός είτε εκτός κυβέρνησης, θα πρέπει να ενωθούν γύρω από αυτό που θέλει ο συριακός λαός». Αναφερόμενος στο «μωσαϊκό» εθνοτήτων, φυλών και διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων που απαρτίζουν τη Συρία, ο Ασαντ υπογράμμισε ότι δίχως αυτές τις διαφορές θα σπάσει «ο κοινωνικός ιστός» της χώρας.
Στήριξη Πούτιν στον Ασαντ Ωρες πριν τη συνέντευξη του Ασαντ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στη σύνοδο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, Ντουσαμπέ, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια στο συριακό στρατό, υποστηρίζοντας ότι «εάν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη». Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ακόμη ότι οι Σύροι πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω των βομβαρδισμών του συριακού στρατού, αλλά εξαιτίας της δράσης τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους». Δήλωσε ακόμη ότι ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, ετοιμάζεται να προσκαλέσει το «υγιές» τμήμα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Kρεμλίνου, Ντίμτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον για την επίλυση της «συριακής κρίσης», καθώς και μία συνάντηση μεταξύ των Προέδρων Ρωσίας - ΗΠΑ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη.
Στο Παρίσι, πάντως, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, δήλωσε ότι η χώρα του θα αποφασίσει «μόνη της» ποιους στόχους θα χτυπήσουν τα γαλλικά αεροσκάφη «σύντομα» στη Συρία, τονίζοντας ότι «θα αποφασίσει και θα δρα με πλήρη αυτονομία». Απέκλεισε, πάντως, οποιοδήποτε ενδεχόμενο γαλλικής χερσαίας επέμβασης στη Συρία. Τέλος, χτες, τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν τζιχαντιστές βομβάρδισαν το Χαλέπι και άλλοι επτά έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση με τη χρήση αυτοκινήτου στη Χασάκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΝ Βρήκαν νέο τεράστιο κοίτασμα ουρανίου
ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Μία περίπου βδομάδα μετά την ανακάλυψη τεράστιου αιγυπτιακού κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου στο οικόπεδο «Σορούκ» στην ανατολική Μεσόγειο από την ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία ΕΝΙ, στις 13 του μήνα, ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό ενός απροσδόκητα μεγάλου κοιτάσματος ουρανίου. Ο Σαλέχι απέφυγε να αναφερθεί στο ακριβές μέγεθος και στις ποσότητες του κοιτάσματος ουρανίου (ορυκτό απαραίτητο, μεταξύ άλλων, και για τη λειτουργία πυρηνικών σταθμών παραγωγής Ενέργειας), σημειώνοντας μόνο ότι «η εξόρυξη ουρανίου σε καινούριο ορυχείο στην κεντρική επαρχία Γιαζντ θα αρχίσει σύντομα». Ο ίδιος αξιωματούχος παρατήρησε ότι οι έρευνες για τη «χαρτογράφηση» των κοιτασμάτων ουρανίου στο Ιράν έχουν καλύψει τα 2/3 της ιρανικής επικράτειας και ότι το εναπομείναν τμήμα θα ερευνηθεί πλήρως έως το 2019. Η εξέλιξη διαψεύδει αφενός κάποιους Δυτικούς αναλυτές σε θέματα Ενέργειας που πιθανολογούσαν ότι το Ιράν διαθέτει μικρές ποσότητες ουρανίου και ότι αργά ή γρήγορα θα υποχρεωνόταν σε εισαγωγές του συγκεκριμένου πολύτιμου ορυκτού. Αφετέρου, η νέα πληροφορία για το «απροσδόκητα μεγάλο» κοίτασμα ανακατεύει τα «χαρτιά» μεγαλώνοντας την όρεξη και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των μονοπωλίων. Στο μεταξύ, χτες, ο Σαλέχι ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Γιουκίγια Αμάνο, θα επισκεφθεί το Ιράν για νέες συνομιλίες πάνω στο ζήτημα επιθεώρησης των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι κατοχικές δυνάμεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Επικίνδυνα τεταμένη παρέμενε και χτες η κατάσταση έξω από το μεγάλο τέμενος Αλ Ακσα, καθώς περιμετρικά του τζαμιού επαναλήφθηκαν οι συγκρούσεις ανάμεσα στις προκλητικές ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις και νεαρούς Παλαιστίνιους. Οι Ισραηλινοί έκαναν, για μια ακόμη φορά, χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης εντός της πλατείας, ακόμη και εντός του τεμένους, ενώ οι νεαροί απάντησαν πετώντας πέτρες. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ωστόσο η ένταση συνεχίστηκε έως το βράδυ οπότε ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την εβραϊκή πρωτοχρονιά. Το ίδιο διάστημα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο υποτίθεται για να βρει τρόπους «αντιμετώπισης της βίας» στο χώρο του τεμένους Αλ Ακσα (ή «Ορος του Ναού» όπως το αποκαλούν οι Εβραίοι). Γεγονός είναι πάντως ότι η προκλητική στάση βίας των κατοχικών αρχών προκάλεσε και χτες νέες έντονες αντιδράσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία με εκπρόσωπο του Ιορδανού μονάρχη Αμπντάλα Β να προειδοποιεί ότι τυχόν συνέχιση της προβοκάτσιας στην Ιερουσαλήμ «θα επηρεάσει δυσμενώς τις σχέσεις των δύο χωρών αναγκάζοντας την Ιορδανία να πάρει μέτρα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ Νέα τροφή για εντάσεις
ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.-- Αφορμή να αναζωπυρωθεί το τεταμένο κλίμα στην Κορεατική Χερσόνησο έδωσαν οι ανακοινώσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής της ΛΔ Κορέας, ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους δορυφόροι για την παρατήρηση της Γης. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας είπε, σύμφωνα με το Ασοσιέτεντ Πρες (ΑΡ), ότι «η ανάπτυξη στο διάστημα για ειρηνικούς σκοπούς αποτελεί νόμιμο δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους... και ο λαός της ΛΔ Κορέας είναι πλήρως αποφασισμένος να εξασκήσει αυτό το δικαίωμα, όποια κι αν είναι η γνώμη άλλων γι' αυτό». Στο ίδιο πλαίσιο, η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι το βασικό πυρηνικό σύμπλεγμα στη Γιονγκμπιόν, «αναδιατάχτηκε, προσαρμόστηκε και ξεκίνησε την κανονική του λειτουργία». Νότια Κορέα και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έσπευσαν να ερμηνεύσουν τα παραπάνω ως ενδείξεις για σχέδια εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων, χρησιμοποιώντας και δηλώσεις αξιωματούχων της ΛΔ Κορέας, που ανοιχτά σημειώνουν ότι η Πιονγιάνγκ θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις εχθρικές κινήσεις Σεούλ, Ουάσιγκτον κ.τ.λ. Ετσι, με αφορμή και εκδηλώσεις που ετοιμάζονται ενόψει της 70ής επετείου από την ίδρυση του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας, ξεκίνησε νέος γύρος «σεναρίων» που δεν αποκλείεται να ενταθούν από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, που επιδιώκουν συνεχώς την ένταση με τα προκλητικά γυμνάσια στην περιοχή.