Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Πεμπτη 17 Σεπτεμβριου 2015


Λαϊκή Ενότητα: Πρώτη φορά τόσα ψέματα στους αγρότες
16 Σεπτεμβρίου 2015 14:20
Επικρίσεις κατά των αρχηγών κομμάτων που αφού ψήφισαν το μνημόνιο και υπέγραψαν την «οικονομική καταστροφή των αγροτών» πήγαν στη Λάρισα για να εξαγγείλουν πρόγραμμα για τους αγρότες διατυπώνει η Λαϊκή Ενότητα. «Ένας - ένας οι αρχηγοί των κόμματων που ψήφισαν το μνημόνιο, έρχονται στη Λάρισα και εξαγγέλλουν πρόγραμμα για τους αγρότες. Όπως πάντα τους θυμούνται προεκλογικά για την ψήφο τους. Προχθές η κ. Γεννηματά και ο κ. Μεϊμαράκης, σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Θεοδωράκης. Αυτή τη φορά δεν τάζουν μόνο χάντρες και καθρεφτάκια, τους λένε και ψέματα ασύστολα χωρίς ντροπή και τσίπα», τονίζει η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας σε ανακοίνωσή της. Στόχος τους, όπως σημειώνει το κόμμα, είναι να ξεχάσουν ή να μην μάθουν οι αγρότες τι υπέγραψαν και ψήφισαν όλοι τους μόλις πριν ένα μήνα στο 3ο μνημόνιο. «Εμείς ως Λαϊκή Ενότητα, ένα έχουμε να τους υποσχεθούμε. Ότι θα παλέψουμε με όση δύναμη μας δώσουν και θα έχουμε, να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους», καταλήγει η ανακοίνωση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα!
Χωρίς να ντρέπεται, με την επίγνωση του δολοφόνου που ρίχνει τη χαριστική βολή, με απόλυτο κυνισμό ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM και στον Ν. Χατζηνικολάου: «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» και συνέχισε: «όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει». Τη μέρα που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, ο υπόδικος αρχηγός της Χρυσής Αυγής ομολογεί την ωμή αλήθεια: ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία δολοφόνων με ομάδες κρούσης. Την αλήθεια που ξέρουμε όσοι και όσες είμαστε στο δρόμο, στο κίνημα και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Την αλήθεια που έκαναν ότι δεν ήξεραν η αστυνομία, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι που προμόταραν τους δολοφόνους, οι δικαστικές αρχές και όλες οι... ανήξερες κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών. Την ωμή αλήθεια που δεν ήθελε να προφέρει ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το έγκλημα στο Κερατσίνι. Το τι είναι η Χρυσή Αυγή είναι προφανές: πιστοί υπηρέτες του κεφαλαίου, της εργοδοσίας, των μνημονιακών πολιτικών και του ίδιου του συστήματος. Υπάκουα σκυλιά που στέκονται προσοχή στους ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες, βιομηχάνους και εφοπλιστές αλλά επιτίθενται βίαια, δολοφονικά και ύπουλα στους εργαζόμενους, του άνεργους, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και την αριστερά. Είναι θρασύδειλοι που αναπτύσσουν την εγκληματική τους δράση επειδή βρίσκουν την ανοχή της αστυνομίας -αυτής της αστυνομίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα «εκδημοκράτιζε», όπως θα έσκιζε και τα μνημόνια!- του κράτους και του παρακράτους και τις πλάτες των ΜΜΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα
Απίστευτη πολιτική ομολογία από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο που παραμονές της δεύτερης επετείου από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από στέλεχος της Χρυσής Αυγής αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία! «Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε» είπε, με όσα συνεπάγεται αυτό… «Όσο για την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει» (!), πρόσθεσε ο Ν. Μιχαλολιάκος. Το «επιχείρημά» του: «τότε γιατί δεν υπήρχε ποινική ευθύνη για τη δολοφονία Τεμπονέρα ή του Λαμπράκη;». «Είναι σωστό», συνέχισε, «να καταδικάζεται ένα κόμμα επειδή ένα μέλος του, ένας οπαδός του προέβη σε μια καταδικαστέα πράξη;»… Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τη δολοφονία του Π. Φύσσα (18/9/13), σύσσωμη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής απέρριπτε … μετά υποτιθέμενης βδελυγμίας κάθε καταλογισμό ευθύνης στην ίδια, ισχυριζόμενη μάλιστα αρχικά ότι ο δολοφόνος είχε «χαλαρές» σχέσεις με την οργάνωση και στη συνέχεια ότι ήταν οργανωμένη προβοκάτσια εις βάρος της Χρυσής Αυγής. Τώρα φαίνεται ότι άλλαξαν γνώμη:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν μαύρος, μουσουλμάνος και ιδιοφυής μαθητής φέρνει στο σχολείο ρολόι που έφτιαξε ο ίδιος για να το δείξει στον καθηγητή κινητοποιείται όλη η μπατσαρια του Τέξας για....τον τρομοκράτη!
Όταν λευκός, χριστιανός και διόλου ιδιοφυής μαθητής φέρνει στο σχολείο το όπλο που του έδωσε ο αμερικανόβλαχος ρεπουμπλικάνος μπαμπάς του είναι απλά Τετάρτη!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε λίγο θα διαδηλώνουμε υπέρ της “φιλάνθρωπης” Τουρκίας!
Τα ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, μας έχουν μετατρέψει σταδιακά κι έντεχνα, αρχικά σε οπαδούς της “Αραβικής άνοιξης” εναντίον των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων, όλους Charlie, θαυμαστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους γκέι, τις λεσβίες και το ανθρώπινο δικαίωμα τους να συνάπτουν γάμο και να γίνονται “γονείς” με την υιοθεσία παιδιών... Ζούμε την ευτυχία που μας προσφέρει ο ευρωπαϊκός “πολιτισμός” και το πιστοποιεί ακόμη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Τι όμορφα, τι αγαλλίαση, τι πρόοδος... γίναμε σωστοί Ευρωπαίοι, πολιτισμένοι! Βέβαια, ποτέ τα ΜΜΕ και οι “θεσμοί” δεν μας είπαν για τα κέρδη που είχαν οι πολεμικές βιομηχανίες από την καταστροφή χωρών και λαών, τα οφέλη από τον “εκδημοκρατισμό” του Ιράκ, της Λιβύης και τους συνεχιζόμενους δικούς τους πολέμους σήμερα στη Συρία και την Υεμένη... Βέβαια, ποτέ τα ΜΜΕ και οι “θεσμοί” δεν μιλούν για τις... “συμμαχικές” αραβικές χώρες, τις δημοκρατικές αραβικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ... όπου ο μονάρχης έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό να διορίζει τη Βουλή κι οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγούν ή να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία συζύγου...
Σήμερα, μετά την αιφνίδια φυγή “προσφύγων” από την Τουρκία, όπου τους περισσότερους είχαν "σταθμεύσει" για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, έχουμε την έξαρση του “ανθρωπισμού”, της “φιλοξενίας”, της “φιλανθρωπίας” και φυσικά την ανάδειξη εκείνης της χώρας που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υπηρετήσεις αυτούς τους ιερούς κανόνες “ανθρωπίνων δι8καιωμάτων”: την Τουρκία. Τώρα, το διευθυντήριο της Ε.Ε., το 4ο Ράιχ, μας επέβαλλε και τη συλλογική ενοχή για τον ανθρωπισμό μας απέναντι στους φτωχούς “πρόσφυγες”, μετανάστες... (όπως ακριβώς για τη συλλογική μας ευθύνη για την αναγκαιότητα των Μνημονίων και της λιτότητας: όλοι μαζί τα φάγαμε, και την αναγκαιότητα να “εκσυγχρονιστεί” το κράτος). Ο λαός, ακόμη μια φορά με το “αριστερό” Μνημόνιο Τσίπρα, προσφέρει εκ νέου αίμα αίμα για “σωθούν” οι τράπεζες κι ο Γιούργκεν μας δουλεύει ψιλό γαζί με τον φιλάνθρωπο έλληνα φούρναρη. Ένοχοι για τους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν είναι αυτοί που αποκεφαλίζουν στη Συρία, ενισχυόμενοι από τους “πολιτισμένους” δυτικούς ηγέτες είναι οι λαοί που που έχουν τραπεί σε φυγή οργανωμένα από τους ίδιους τους νεοαποικιοκράτες, τους “πολιτισμένους” της δύσης. Βέβαια, ποτέ τα ΜΜΕ και οι “θεσμοί” δεν μίλησαν ποτέ για τους λόγους που στηρίζουν πολιτικά, εκπαιδεύουν στρατιωτικά, εξοπλίζουν με όπλα τους “εξεγερμένους” στη Συρία, τους φονιάδες αποκεφαλιστές. Φυσικά ούτε λέξη για την Τουρκία, βάση εξόρμησης των φονιάδων μισθοφόρων προς τη Συρία. Έτσι φθάνουμε σε μια νέα φάση, που ξεκίνησε με την πλαστή φωτογραφία του πνιγμένου μικρού παιδιού, στις ακτές της Μικράς Ασίας: τον εξωραϊσμό της φιλελεύθερης, δημοκρατικής, εκσυγχρονισμένης Τουρκίας, που μπορεί να αποτελέσει τον “σταθεροποιητικό” παράγοντα, για τους φονιάδες των λαών. Και γιατί όχι, να αναλάβει όλα όσα δεν μπορεί η αποικία Ελλάδα: Αιγαίο, ορυκτό πλούτο, Κύπρο, Θράκη και να “επενδύσει” σε ότι ξεπουλάνε οι κυβερνήσεις γερμανοτσολιάδων! Σε λίγο, τα ΜΜΕ θα μας βγάλουν στους δρόμους και τις πλατείες να διαδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο “φιλάνθρωπο” έργο του τουρκικού καθεστώτος!
Κανείς πολιτικός δεν θα τολμήσει -όχι γιατί φοβάται αλλά γιατί έχει αποδεχτεί το ρόλο εκπροσώπου και τοποτηρητή του 4ου Ράιχ και των μνημονίων-, να αναρωτηθεί δημόσια: Πως η Τουρκία είναι βάση εκπαίδευσης, εξόρμησης των τρομοκρατών και ταυτόχρονα η χώρα μοντέλο για φιλοξενία προσφύγων από της δικές της πολεμικές δράσεις; Πριν ακόμη ξεκινήσει η “αραβική άνοιξη made in USA” την “εξέγερση” για δημοκρατία στην Συρία, το προτεκτοράτο των φονιάδων είχε κατασκευάσει “προσφυγικούς καταυλισμούς” στα σύνορα Τουρκίας Συρίας. Η φωτογραφία που βλέπετε και που κάνει πάταγο στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ όλου του κόσμου, μαζί με άλλες αντίστοιχες, θέλει να μας πείσει για το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της τουρκικής κυβέρνησης του σουλτάνου Ερντογάν. Όμως, τραβήχτηκε τον Φλεβάρη του 2011, ένα μήνα πριν αρχίσουν στη Δαμασκό οι πρώτες “διαδηλώσεις” της Παρασκευής, εναντίον του “δικτάτορα” Άσαντ. Σ' αυτά τα στρατόπεδα, οι λεγόμενοι πρόσφυγες έζησαν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ως την ώρα που το διευθυντήριο της Ε.Ε. Αποφάσισε ότι τους έχει ανάγκη για να εισέλθουν την “αγορά φτηνής εργασίας”, κακοπληρωμένοι σκλάβοι... Κι όλα αυτά όταν από τα πολεμικά αεροδρόμια της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, τα πολεμικά μαχητικά τους πάνε κι έρχονται στην Τουρκία, το Κουρδιστάν του Ιράκ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και το Κατάρ. Κανείς δεν λέει στον ευρωπαίο πολίτη, στον έλληνα πολίτη, πως αυτή η αεροπορική κινητικότητα των πολεμικών μηχανών του θανάτου, έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Εσύ ευρωπαίε πολίτη, έλληνα πολίτη πίστευε το παραμύθι της φιλανθρωπίας, των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” για τους “πρόσφυγες”, όπως επιτάσσει το 4ο Ράιχ και το πιο χυδαίο και φονικό του όπλο: τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι!
Υ.Γ. Ήδη σ' ολόκληρη τη δυτική Ευρώπη οι πολίτες μετά από καλέσματα της δεξιάς και της κοσμοπολίτικης νεοφιλελεύθερης "αριστεράς" διαδηλώνουν τη θέλησή τους για προσφορά "φιλοξενίας" στους "πρόσφυγες".
Η Μερκελική ιταλική αριστερά, υψώνει σ' αυτές τις εκδηλώσεις και τις "πορείες ξυπόλητων πολιτών"... τη σημαία των "εξεγερμένων", των φονιάδων του λαού της Συρίας, με τα 3 κόκκινα αστέρια. Η δική μας Μερκελική "αριστερά" είναι πιο προχωρημένη! Ο Τσίπρας διαδήλωνε μαζί με τις σημαίες των φονιάδων, ένα χρόνο πριν!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κωλόπαιδα...
Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, απεγνωσμένες είναι οι προσπάθειες του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Οι δημοσκοπήσεις -που δίνουν μια πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ και μια την Νέα Δημοκρατία- δεν έχουν κανένα άλλο σκοπό παρά να μαζέψουν πελάτες για τα... δυο κόμματα των Μνημονίων. Κι από Δευτέρα, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μαζί θα συνεργαστούν στην κυβέρνηση, για να εφαρμόσουν το Μνημόνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει συνεργασία στην κυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία αλλά ποιος τον πιστεύει πια τον Αλέξη Τσίπρα; Κανείς. Αυτές οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, και ο κύριος υπεύθυνος για αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτός το κατάφερε αυτό. Εξαπατώντας τους πολίτες αλλά και στελέχη του κόμματός του. Από την επόμενη των εκλογών, η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει να αντιμετωπίσει το ανεφάρμοστο της συμφωνίας για τα μνημονιακά μέτρα. Κι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πάει μακριά. Η Ελλάδα πάει ολοταχώς για την έξοδο από την ευρωζώνη και τότε θα τεθεί ένα αμείλικτο ερώτημα: Γιατί η Ελλάδα δεν βγήκε από την ευρωζώνη από το 2010 -που χρεοκόπησε- και χρειάστηκε να ακολουθήσουν τόσα καταστροφικά χρόνια; Εγώ την ξέρω την απάντηση αλλά δεν είναι του παρόντος. Η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο και αυτοί που υποδύονται τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας είναι γελοίοι και απατεώνες. Μου είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα των εκλογών. Αλλά βαρέθηκα στην Ελλάδα να βλέπω κωλόπαιδα να κάνουν την πουστιά τους και να την βγάζουν καθαρή. Ένα από αυτά τα κωλόπαιδα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Τσίπρας εκφράζει τον κωλοπαιδαρισμό σε όλο του το μεγαλείο. Ο Τσίπρας νομίζει ότι όλα του συγχωρούνται. Μου θυμίζει κάτι τυπάκια στο σχολείο που είχαν ωραίο χαμόγελο, ήταν ψεύτες και απατεώνες, και νόμιζαν ότι η ζωή τους χρωστάει. Μετά το σχολείο, διαπίστωσαν πως αυτό δεν ίσχυε. Ο Τσίπρας νομίζει ότι δεν έγινε και τίποτα που εξαπάτησε τους πολίτες της χώρας με το δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας νομίζει ότι δεν έγινε και τίποτα που έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτό που έλεγε. Όσο για τον περίφημο «εκβιασμό», υπήρχε και η παραίτηση. Όχι, οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία. Όσο η χώρα είναι προτεκτοράτο, οι εκλογές δεν θα έχουν καμία σημασία. Πάντως, όσο οι Έλληνες θα επιβραβεύουν τα κωλόπαιδα, η χώρα θα συνεχίσει να είναι προτεκτοράτο. Πρέπει να επιβραβεύονται αυτοί που είναι συνεπείς σε όσα λένε. Μόνο έτσι θα αλλάξει η χώρα. Μην επιβραβεύετε τα κωλόπαιδα. Μην αφήνετε τα κωλόπαιδα να την βγάζουν καθαρή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε και άλλα κωλόπαιδα. Και θα τα βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.
"Πιτσιρίκος"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταπέλτης ο Σύρος πρόεδρος Bashar Al-Assad: "Η Τουρκία κι η δύση εξοπλίζουν τους τρομοκράτες"!
Στη συνέντευξή τους πτος τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Bashar Al-Assad δεν άφησε περιθώρια: "Η Τουρκία κι η δύση εξοπλίζουν τους τρομοκράτες... Η δύση και η Τουρκία εφοδιάζουν τους τζιχαντιστές της Jabhat al-Nusra και τους τρομοκράτες της Isis, που πολεμούν στη Συρία, με όπλα, χρήματα κι εθελοντές... Η συνεργασία μεταξύ δύσης και Jabhat al-Nusra είναι αυταπόδεικτο γεγονός. Όλοι γνωρίζουμε πως Jabhat al-Nusra και Isis προμηθεύονται όπλα μέσω Τουρκίας, που έχει στενές σχέσεις με τη... δύση... Χώρες όπως η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, και δυτικές χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και άλλες, που υποστηρίζουν την τρομοκρτία, δεν μπορούν να την πολεμήσουν. Δεν μπορείς να αντισταθείς στους τρομοκράτες και την ίδια ώρα να είσαι στο πλευρό τους...". Αναφορικά με ερώτηση για την περίπτωση που εγκαταλείψει την Συρία, ο πρόεδρος τόνισε "Ο πρόεδρος εκλέγεται από τον λαό και ανακαλείται από τον λαό. Κι όχι επειδή το αποφασίζουν οι ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Διάσκεψη της Γενεύης ή αποφάσεις της Γενεύης"!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gino Strada (Emergency): "Το χαλιφάτο δεν παράγει όπλα, τους τα πουλάμε εμείς... Το 80-90% των όπλων (στους τζιχαντιστές) προέρχονται από 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ"...
Ο Gino Strada, ιδρυτής της "Emergency", δεν αφήνει περιθώρια για το ποιοί είναι οι διεθνείς εγκληματίες γι' αυτό που συμβαίνει στη Συρία... Η συνεντευξή του περιλαμβάνει και τη θέση του για τις "ιδιωτικοποιήσεις" στην υγεία, τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε "δημόσιες επιχειρήσεις": "Η Υγεία είναι καθήκον της πολιτικής να είναι όπως η Παιδεία (δημόσια και δωρεάν)... Ποιος παράγει "πρόσφυγες"; Χρειάζεται απάντηση;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πως ο Ολλανδός δημοσιογράφος Harald Doornbos, για να ξεφτιλίσει τους ελέγχους για εισοδους τζιχαντιστών στην Ευρώπη, απόκτησε Συριακό διαβατήριο... με φωτογραφία του Ολλανδού πρωθυπουργού!
Στην Ελλάδα λένε πως κάνουν ταυτοποιήσεις διαβατηρίων (και κανείς δημοσιοκάφρος δεν γελάει... όταν τα λένε οι λινάτσες πολιτικοί, στα κανάλια των νταβατζήδων δημοσίων έργων), ενώ κάνουμε εμπάργκο στη Συρία και έχουμε διακόψε τις διπλωματικές σχέσεις.
Ο Ολλανδός δημοσιογράφος Harald Doornbos, μέσα σε 40 ώρες και με 750 ευρώ, έβγαλε πλαστό διαβατήριο Συρίας στο όνομα Malek Ramadan και φωτογραφία του Ολλανδού πρωθυπουργού Mark Rutte, ξεφτιλίζοντας τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαϊκών αρχών περί ελέγχου και εντοπισμό εισόδου τζιχαντιστών στην Ευρώπη. "Όταν μπορώ να το αποκτήσω εδώ με αυτή την ευκολία κι οι τζιχαντιστές μπορούν να το αποκτήσουν και να εισέλθουν εύκολα στην Ευρώπη..."... δήλωσε ο δημοσιογράφος. Ο Harald Doornbos πιστεύει ότι οι τζιχαντιστές περνούν με τα πλαστά διαβατήρια από την Τουρκία και την Ελλάδα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΑΠΩΝΙΑ Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις
Στην τελική ευθεία η ψήφιση των νόμων που «βγάζουν» τις Ενοπλες Δυνάμεις ξανά εκτός συνόρων
ΤΟΚΙΟ.-- Συνεχίζονταν και χτες οι διαδηλώσεις σε Τόκιο και άλλες ιαπωνικές πόλεις, καθώς μέχρι αύριο Παρασκευή η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση των ρυθμίσεων που θα επιτρέπουν τη μεγαλύτερη «δραστηριοποίηση» των Ενόπλων Δυνάμεων και εκτός συνόρων. Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν τα σχέδια του κυβερνητικού συνασπισμού, ως προάγγελο της εμπλοκής της χώρας σε νέους πολέμους, θυμίζοντας το βαρύ πλήγμα που εξακολουθεί να φέρει ο ιαπωνικός λαός, π.χ. από τη χρήση της πρώτης πυρηνικής βόμβας πάνω στα δικά του παιδιά και σπίτια. Το πακέτο νόμων που προωθείται, αφορά ουσιαστικά και αναθεώρηση συνταγματικών άρθρων, τα οποία μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έθεταν εμπόδια στη δράση του στρατού έξω από τη χώρα. Οι νέες ρυθμίσεις έχουν ήδη εγκριθεί από την Κάτω Βουλή τον Ιούλη και πλέον μένει η έγκριση της Ανω Βουλής. Επιβεβαιώνοντας ότι στόχος είναι η αποφασιστικότερη προάσπιση των σχεδιασμών της ιαπωνικής πλουτοκρατίας και η πιο «δραστική» συμμετοχή της στους διεθνείς ανταγωνισμούς, ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε επισήμανε, σύμφωνα με το Ασοσιέτεντ Πρες, «ότι η Ιαπωνία χρειάζεται αυτούς τους νόμους για να ενισχύσει την ασφάλεια - καθώς η επιθετικότητα της Κίνας αυξάνεται - και να μοιραστεί την προσπάθεια για την παγκόσμια διατήρηση της ειρήνης». Βεβαίως, οι λαοί ξέρουν καλά ότι κάθε προσπάθεια των ιμπεριαλιστών για «ειρηνευτικές αποστολές» και «διατήρηση της ειρήνης» κουβαλά μέσα της τους σπόρους για μια νέα μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάφλεξη, με καταστροφικές συνέπειες για τους ίδιους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέοι βομβαρδισμοί και μάχες
ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ.-- Με δεκάδες παραβιάσεις σημαδεύτηκε η χτεσινή μέρα στην Ανατολική Ουκρανία όπου δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και ταγματα εφοδου της εθνοφυλακης όπου δρουν οι φασίστες του «Δεξιού Τομέα») χτύπησαν χωριά του Λουγκάνσκ στις περιοχές που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφυλακές και έχουν συγκροτήσει την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Από ένα άρμα μάχης και όπλα διαφόρων διαμετρημάτων χτυπήθηκαν τα χωριά Καλινόφκα, Λοζοβόιε και Λουγκάνσκογιε προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Επίσης, σποραδικές μάχες σημειώθηκαν και στον άλλο θύλακα που ελέγχουν οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και συγκεκριμένα στα χωριά Σταρομιχαΐλοφκα, Σπάρτακ και στην ίδια την πόλη του Ντονέτσκ όπου επιτέθηκαν φασίστες της εθνοφυλακής. Την ίδια ώρα που παραβιάζεται η συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ μετά από κάποιες μέρες σχετικής ηρεμίας, συνεχίστηκε το παζάρι στη λεγόμενη Ομάδα Επαφής (εκπροσώπων της ναζιστικης κυβέρνησης του Κιέβου, αντιφασιστων πολιτοφυλάκων, της Ρωσίας και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία). Ωστόσο, από την προχτεσινή συνεδρίαση των υποομάδων για την πολιτική διευθέτηση και την εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης των βαρέων όπλων από τη γραμμή αντιπαράθεση, δε δόθηκε καμία περαιτέρω πληροφορία. Ακόμα το ζήτημα της διενέργειας τοπικών εκλογών στους θύλακες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, οι οποίες προβλέπονταν και στη συμφωνία του Μινσκ του Φλεβάρη, που προγραμματίζονται για τις 18 Οκτώβρη και 1 Νοέμβρη, αντίστοιχα, αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» όπου αντιδρούν τόσο η ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου αλλά και οι ιμπεριαλιστές προστάτες της.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αίσθηση προκάλεσε χτες στις ΗΠΑ η σύλληψη 14χρονου μαθητή σουδανικής καταγωγής από την αστυνομία σε σχολείο του Τέξας, επειδή ένας δάσκαλος πέρασε για «βόμβα» μία κατασκευή με ρολόι που είχε φτιάξει για το μάθημα της Μηχανικής στο Γυμνάσιο Μακ Αρθρουρ του Ντάλας. Ο πατέρας του μαθητή κατήγγειλε το γεγονός στο Συμβούλιο Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων, θεωρώντας ότι ο γιος του στοχοποιήθηκε για ρατσιστικούς και θρησκευτικούς λόγους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Νέα σύλληψη Παλαιστίνιου απεργού πείνας
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Στη φυλακή ξανάβαλαν χτες οι ισραηλινές κατοχικές αρχές τον 31χρονο Παλαιστίνιο δικηγόρο Μοχάμεντ Αλάν τον οποίο είχαν αφήσει ελεύθερο τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από εξαντλητική απεργία πείνας 66 ημερών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη «διοικητική κράτησή» του δίχως απαγγελία κατηγοριών. Συνεργάτες του Αλάν είπαν σε δημοσιογράφους ότι ο 31χρονος δικηγόρος τέθηκε υπό κράτηση σε αυλόγυρο νοσοκομείου στη νότια ισραηλινή πόλη Ασκελόν, λίγα λεπτά μετά την αποφυλάκιση και τη χορήγηση εξιτηρίου από κλινική όπου νοσηλευόταν υποφέροντας από εγκεφαλική αιμορραγία και άλλα προβλήματα υγείας. Ο πατέρας του Μοχάμεντ Αλάν, Νάσερ Αλάν, σημείωσε πως η νέα σύλληψη του γιου του αποσκοπεί στη φυσική του εξόντωση καθώς ξανάρχισε την απεργία πείνας παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο αγώνας του Μοχάμεντ Αλάν, που είχε συλληφθεί τον Νοέμβρη του 2014 δίχως κατηγορίες παρά μόνον με την «υποψία» των αρχών ότι συνεργαζόταν με την ισλαμική «Τζιχάντ», είχε προκαλέσει την υποστήριξη χιλιάδων συμπατριωτών του όχι μόνον στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στο εξωτερικό. Το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο είχε αναστείλει την κράτησή του τον περασμένο μήνα όσο διάστημα ο Αλάν νοσηλευόταν σε κλινική, αφήνοντας «παραθυράκι» για τη σύλληψή του εφόσον έπαιρνε εξιτήριο (όπως και τελικά έγινε...).
Στο μεταξύ, άρχισε να αποκλιμακώνεται η ένταση πέριξ και εντός του τεμένους Αλ Ακσα στην Ιερουσαλήμ μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών της «εβραϊκής Πρωτοχρονιάς» προχτές βράδυ, οπότε είχε συγκαλέσει εκτάκτως σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν πολύ πιο αυστηρές οι ποινές φυλάκισης (που ήδη φθάνουν τα 20 χρόνια) και θα αυξηθούν σημαντικά τα πρόστιμα που θα επιβληθούν σε όσους συλλαμβάνονται για λιθοβολισμό των ισραηλινών κατοχικών αρχών. Τέλος, χτες 12 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι κατήγγειλαν ότι έγιναν στόχος αστυνομικής βίας στη διάρκεια κάλυψης των γεγονότων του προηγούμενου τριημέρου κατά το οποίο σημειώνονταν οι προκλητικές επιθέσεις της ισραηλινής αστυνομίας κατά Παλαιστινίων και Μουσουλμάνων προσκυνητών στο τέμενος Αλ Ακσα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Συνέδριο αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας
Στο Διεθνές Συνέδριο Αλληλεγγύης στο Λαό της Συρίας, το οποίο διοργάνωσε η ΠΣΟ στη Δαμασκό, συμμετείχε το ΠΑΜΕ. Το συνέδριο έγινε στις 13-14 Σεπτέμβρη με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, από όλες τις ηπείρους. Το ΠΑΜΕ στο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας του ΠΑΜΕ με τη Γενική Ομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας κατήγγειλε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μισθοφόρων της στο συνδικαλιστικό κίνημα, όπως είναι η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Κατήγγειλε, επίσης, τη διαχρονική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων που στηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα των προσφύγων και την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος της Ελλάδας σε αυτούς που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους. Το ΠΑΜΕ δεσμεύτηκε να πάρει νέες πρωτοβουλίες, τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας στο συριακό λαό για τον τερματισμό της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κήρυξε χτες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άλλες 4 περιοχές σε επαρχίες στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία, με στόχο την καταπολέμηση των εγκληματικών παραστρατιωτικών ομάδων, του λαθρεμπορίου καυσίμων και τροφίμων που ελέγχουν οι μαφίες. Πρόκειται για τις επαρχίες της Ζούλια και του Απούρε, που έρχονται να προστεθούν σε αυτές της επαρχίας της Τάτσιρα, που προηγήθηκαν από τις 20 Αυγούστου και όπου εξαρθρώθηκαν αρκετά κυκλώματα λαθρεμπορίου, διακίνησης ανθρώπων, ενώ κατασχέθηκαν δεκάδες τόνοι τροφίμων που προορίζονταν για μεταπώληση στη γειτονική Κολομβία.
ΣΑΝΑΑ.-- Μέλη της κυβέρνησης της Υεμένης που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία και τη Δύση, επέστρεψαν χτες για πρώτη φορά μετά από μήνες στο νότιο λιμάνι του Αντεν, αν και ο Πρόεδρος Χάντι εξακολουθεί να παραμένει στη Σαουδική Αραβία.