Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριακη 20 Σεπτεμβριου 2015


"Αυτές οι καρδιές δεν βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο". Εμπρός σύντροφοι και συντρόφισσες! Για τη συνέχιση της Αντίστασης με το περήφανο ΟΧΙ μέχρι την τελική νίκη! Για ισχυρή Λαϊκή Ενότητα, εγγύηση της συνέχισης του αγώνα για τη ζωή αυτού του τόπου και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Η ευρωπαϊκή Αριστερά στηρίζει τον Τσίπρα". Ναι! Η ευρωπαϊκή Αριστερά με τα καταπληκτικά επιτεύγματα. Ανίκανο να πείσει κάποιο τμήμα του λαού της χώρας όπου δρα καθένα από αυτά τα κόμματα, έχει άποψη για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και μάλιστα στο εσωτερικό της ελληνικής Αριστεράς.
Αυτή η Αριστερά που δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το νεοφασιστικό πραξικόπημα και το καθεστώς που επιβλήθηκε στην Ουκρανία, έχει άποψη για την Ελλάδα...
Αυτή η Αριστερά που δεν έχει κάνει ούτε μια ανάλυση για τις διεργασίες που συντελούνται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στη Λατινική Αμερική, ξέρει τι συμβαίνει εδώ και παίρνει θέση. Βλέπεις, εδώ καλείται να στηρίξει ένα κόμμα που υποκλίνεται στην Ε.Ε. Στην Ουκρανία και τη Λατινική Αμερική η πολιτική της Ε.Ε. δεν περνάει. Και η ευρωπαϊκή Αριστερά δεν θέλει να δυσαρεστηθεί η Ε.Ε....
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και φυσικά, να ευχαριστήσω όλους και όλες που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία στον Τσίπρα, αν και ξέρουν ότι η μνημονιακή πολιτική που θα ακολουθήσει αν ξαναγίνει κυβέρνηση είναι δεδομένη. Τους ευχαριστώ για την περαιτέρω εξαθλίωση που θα στηρίξουν με την ψήφο τους. Για τη σύνταξη της μάνας μου που θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο, για την ανέχειά μου, για την ξενιτιά του παιδιού μου, για τα φάρμακα που θα λείψουν από τους αρρώστους μας, για τα σχολεία που θα κλείσουν, για τον δημόσιο πλούτο που θα αρπάξουν τα λαμόγια, για τόσα και τόσα... Α! Και για την αληταμπουρία των ΜΑΤ του Πανούση που θα μας μακελεύουν. Ευχαριστώ από καρδιάς!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεγάλη υπόθεση να είσαι ΠΑΣΟΚ ή Ποτάμι! Είτε με πρωθυπουργό Τσίπρα είτε με Μεϊμαράκη, υπουργεία θα πάρεις σίγουρα! Στην πρώτη περίπτωση, για να τελειώνουμε με το παλιό. Νέο αίμα, καημένε! Βενιζέλος, Φώφη, Μπόμπολας... Σταύρος θα έλεγα, αλλά μη λέμε και χοντρά ψέματα με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο! Στη δεύτερη, για σταθερή κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο Μπόμπολας. Ο τόπος θα έλεγα, αλλά μη λέμε και χοντρά ψέματα με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ, ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ"
Μιας και το σύνθημα επανέρχεται, για να επικριθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.) που δεν επιλέγουν μεταξύ μνημονιακού Τσίπρα και μνημονιακού Μεϊμαράκη, ας ξαναθυμίσω ότι το "τι Πλαστήρας, τι Παπάγος" υπήρξε ένα σλόγκαν του προέδρου της ΕΔΑ, Γιάννη Πασαλίδη, -το οποίο υιοθέτησε και το παράνομο τότε ΚΚΕ- που έχει τύχει μεγάλης κακομεταχείρισης. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ, η ψήφιση ενός αντιδημοκρατικού Συντάγματος, η αποστολή στρατού στην Κορέα, οι εκτελέσεις Μπελογιάννη κ.ά., από την κυβέρνηση Πλαστήρα, δεν επέτρεπαν στην Αριστερά να αποπροσανατολίσει τον λαό. Πόσο μάλλον που ο Πλαστήρας δεν μας πρότεινε συνεργασία -την οποία, δήθεν, απορρίψαμε- αλλά να μην κατεβεί η ΕΔΑ στις εκλογές του '52 και να τον στηρίξουμε, λόγω του πλειοψηφικού που ο ίδιος ψήφισε! Η αποδοχή της πολιτικής της ΕΔΑ από τον αριστερό κόσμο φάνηκε στο αποτέλεσμα: Αν και δεν θα μπαίναμε στη Βουλή, πήραμε 9,5% (11% μαζί με περιφέρειες όπου συνεργαστήκαμε με κεντρώους τους οποίους ο Πλαστήρας διέγραψε από την ΕΠΕΚ), έναντι 10,5% των εκλογών του 1951.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόκειται για τον Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011 και είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου, ο οποίος έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της Ε.Ε για την Ελλάδα. Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian. «Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάχονται για την πρωτιά στις εκλογές. Ομως, υπό τους δρακόντειους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, για ρευστό με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές».
Guardian: Όποιος κι αν εκλεγεί, ένας Ολλανδός κοστουμαρισμένος θα διοικεί την Ελλάδα
Οι Έλληνες καλούνται στις κάλπες την Κυριακή. Όμως, όποιος κι αν είναι ο επόμενος «ένοικος» του Μεγάρου Μαξίμου, δεν θα διοικεί τη χώρα, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα Guardian. Αντί για αυτό, η συγκεκριμένη «τιμή» θα ανήκει σε έναν «κοστουμαρισμένο» Ολλανδό οικονομολόγο των Βρυξελλών, με τον τίτλο του Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν, γράφει η βρετανική εφημερίδα. Πρόκειται για τον Maarten Verwey, ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Κομισιόν το 2011 και είχε το ρόλο του επικεφαλής της Κύπρου, ο οποίος έχει αντίστοιχη θέση στην taskforce της Ε.Ε για την Ελλάδα. Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian. «Και παρότι λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομά του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πώς θα ψηφίσουν κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μάχονται για την πρωτιά στις εκλογές. Ομως, υπό τους δρακόντειους όρους του νέου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, για ρευστό με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, η Αθήνα ουσιαστικά «παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές». Το μνημόνιο κατανόησης με τις λεπτομέρειες για την τριετή συμφωνία και το δάνειο των 86 δισ. ευρώ απαιτεί από την κυβέρνηση «να συμβουλεύεται και να συμφωνεί με την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις σχετικές ενέργειες... πριν αυτές οριστικοποιηθούν και υιοθετηθούν νομοθετικά». Σε αντάλλαγμα για το δάνειο, η Ελλάδα- που πρέπει να αποπληρώσει περίπου 1,3 δισ. των δανείων της το Δεκέμβριο και άλλα 6 δισ. το 2016- έχει δεσμευθεί να αναθεωρήσει δραστικά την οικονομία της και να κάνει ριζικές αλλαγές στην Υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τις συντάξεις και τη φορολογία, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα. Περίπου 120 νόμοι πρέπει να περάσουν φέτος, με τις μελλοντικές δόσεις του δανείου να εξαρτώνται από ικανοποιητικές τριμηνιαίες αξιολογήσεις προόδου, τονίζει ο Guardian. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά», το 20μελές επιτελείο του Verwey ουσιαστικά θα συγγράψει τους νόμους για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, από τη φορολογία για τις επιχειρήσεις και τα εργασιακά, μέχρι την Υγεία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ενώ θα προετοιμάσουν ενδιάμεσες εκθέσεις κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της οικονομίας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ολλανδός θα έχει απευθείας επικοινωνία με το γραφείο του πρωθυπουργού, έπειτα από σχετική απαίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Πριν καν το σχηματισμό της, η νέα κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για την επίτευξη μίας σειράς σκληρών στόχων, ανάμεσά τους να διαμορφώσει το προβλεπόμενο πρωτογενές έλλειμμα από 1,5% σε 0,25% έως το τέλος του οικονομικού έτους και να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μεσοπρόθεσμα. Πρέπει να βελτιώσει τη φορολογική συμμόρφωση και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, όπως και να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα μέσω μέτρων, όπως η κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τους αγρότες, η αύξηση του ΦΠΑ και ο έλεγχος των προμηθειών υγείας. Αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αναμένεται να εξοικονομήσουν 1% του ΑΕΠ έως το 2016 και το όφελος των μεταρρυθμίσεων 0,5%. Επιπλέον, πρέπει να αναθεωρηθεί η νομοθεσία για την αγορά εργασίας, να απελευθερωθούν αγορές όπως εκείνη της ενέργειας και τα κλειστά επαγγέλματα, όπως των συμβολαιογράφων να ανοίξουν. Για να εκσυγχρονιστεί το κράτος και η δημόσια διοίκηση, πρέπει να μεταρρυθμιστεί η Δικαιοσύνη, να περικοπούν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων και να «απολιτικοποιηθεί» η γραφειοκρατία.
Οι δανειστές θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλο λόγο στη διάσωση των ελληνικών τραπεζών, τονίζει ακόμη ο Guardian. «Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και από τα δύο κόμματα που προηγούνται πως αν εκλεγούν θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις, τα μέτρα διαμορφώνουν ένα δύσκολο νομοθετικό πρόγραμμα από το οποίο ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, όποιο κι αν είναι το όνομά του, θα το βρει δύσκολο- αν όχι αδύνατο- να αποκλίνει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλαδή σύντροφε έφυγες από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και θα μείνεις στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ;
Το 2012 συντελέσθηκε ένας πραγματικός πολιτικός σεισμός: το σημαντικότερο κομματικό φαινόμενο της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ, 3 περίπου χρόνια μετά το 44% των εκλογών του 2009 βρέθηκε στο 12%. Έκτοτε, η κατρακύλα του δεν έχει τελειωμό.
Στις εκλογές του 2012 η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστήριζε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος πλην των μνημονίων, ότι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια θα φεύγαμε από την ευρωζώνη, ότι δεν έπρεπε η δεξιά να ξαναέρθει στην κυβέρνηση και ότι μια σειρά μέτρων- διαύγεια, αλλαγές στην ποινική νομοθεσία, νόμος για την ιθαγένεια και Καλλικράτης- είχαν προοδευτικό πρόσημο. Τότε σύντροφε και συντρόφισσα απάντησες διά της ψήφου σου ότι όταν ένα κόμμα που αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό, πατριωτικό και δημοκρατικό προσυπογράφει και εφαρμόζει πολιτικές νεοφιλελεύθερες, νεοαποικιακής εξάρτησης και μετατροπής της Βουλής σε όργανο εντεταλμένο από τους δανειστές δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ότι όταν ένα κόμμα εφαρμόζει δεξιές πολιτικές είναι δεξιό και επομένως κανένα αντιδεξιό σύνδρομο δεν μπορεί να το σώσει παρά μόνο να το καταδικάσει εξίσου με την παραδοσιακή δεξιά. Ότι η επίκληση προοδευτικών πολιτικών ή πολιτικών διαφάνειας σε ένα μνημονιακό καθεστώς που αναδιανέμει τον πλούτο υπέρ της ολιγαρχίας, που ενισχύει τους στυλοβάτες της διαπλοκής- τραπεζίτες και καναλάρχες- που γιγαντώνει τη μαύρη εργασία και αφαιρεί δημοκρατικά δικαιώματα μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να ακουστεί, αφού εκ των πραγμάτων οι όποιες επιμέρους προοδευτικές επιλογές ακυρώνονται. Όταν μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μιλήσει για διαπλοκή που τον πολέμησε του απάντησες ότι ο ίδιος επέλεξε τη στήριξη της διαπλοκής αντί της στήριξης του λαού του. Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σου λέει να τον ψηφίσεις γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από τα μνημόνια, για να μην έρθει η δεξιά, γιατί υιοθέτησε ορισμένες προοδευτικές πολιτικές- αλήθεια ποιες πλην αυτών που πήρε πίσω με το τρίτο μνημόνιο ούτως ή άλλως;- ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή και τους καναλάρχες- παρεμπιπτόντως νόμο για τα ΜΜΕ ακούμε από το Γενάρη και νόμο δε βλέπουμε ενώ αντίθετα και όλως τυχαίως ο Αλέξης Τσίπρας έχει γίνει από τις 6 Ιουλίου το αγαπημένο τους παιδί- ότι θα φέρει τη διαφάνεια, την ίδια στιγμή που το δημόσιο εξακολουθεί να εθνικοποιεί μόνο τις ζημιές των τραπεζών. Αν καλώς δεν πίστεψες τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα το 2012 και αν καλώς διέλυσες το επί 30-40 χρόνια κόμμα σου, γιατί θα τα πιστέψεις σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα και από το ΣΥΡΙΖΑ; Αν απέδειξες ότι η κομματική και εκλογική επιλογή σου γίνεται βάσει ταξικών συμφερόντων, πατριωτικού, δημοκρατικού καθήκοντος αλλά και αξιακού πλαισίου γιατί να προσχωρήσεις σήμερα στον τυφλό οπαδισμό; Αν ένας, δύο, τρεις πρωθυπουργοί πρόδωσαν τις αξίες σου γιατί πρέπει να τις προδώσεις και εσύ ο ίδιος; Και αν δεν εξακολουθήσεις να σταματάς την καταστροφή της ζωής σου, όσο νέος ή φτιασιδωμένος από επικοινωνιολόγους και αν είναι αυτός που την προωθεί ποιος θα τη σταματήσει; Με άλλα λόγια σύντροφε και συντρόφισσα έφυγες από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και θα μείνεις στο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, δίδοντας τρίτη ευκαιρία να σε προδώσουν; Ελπίζω όχι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
…. Κι εσύ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ …
Κυνικό μεν, αληθινό δε το άρθρο του Guardian. Απεικονίζει την πραγματικότητα που το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό κάνει ότι δεν την αντιλαμβάνεται. Μας λέει δηλαδή ξεκάθαρα, η βρετανική εφημερίδα ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των αυριανών βουλευτικών εκλογών απλώς θα αναδείξει έναν αχυράνθρωπο στην θέση του πρωθυπουργού και μια κυβέρνηση σε διακοσμητικό ρόλο. Σύμφωνα με τον τον Guardian, «η Αθήνα ουσιαστικά παρέδωσε στους Ευρωπαίους δανειστές τον έλεγχο για τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές» και αυτοί ανέθεσαν στον Ολλανδό Maarten Verwey να διοικεί την χώρα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα «ότι οι εξουσίες του δεν έχουν προηγούμενο» και ότι ο ίδιος με το 20μελές επιτελείο του θα συγγράψουν τους νόμους που θα ισχύσουν για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής: τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, τα εργασιακά, την Υγεία και το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας…. Οτι αποτέλεσμα προκύψει απ’ τις κάλπες «κάνει λίγη διαφορά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια», προσθέτει η εφημερίδα αφού «ένας Ολλανδός κοστουμαρισμένος θα διοικεί την Ελλάδα». …. Κι εσύ πνίγεσαι σε δίχρωμα κασκόλ … που λέει και ο Βασίλης …
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Exit Polls: Εκπλήξεις και ανατροπές από το πρώτο κύμα των μετρήσεων έξω από τα εκλογικά κέντρα
20 Σεπτεμβρίου 2015 12:59
Το πρώτο κύμα των πρωϊνών EXIT POLLS φαίνεται πως κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις, όχι τόσο για τα δύο πρώτα κόμματα... Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις αφορούν περισσότερο τα μικρά κόμματα, όπου άλλα έδειχναν οι πλαστες πληρωμενες προεκλογικές δημοσκοπήσεις που προσπαθουσαν να κατευθυνουν τον κοσμο για τα ποσοστά τους και άλλα βγάζουν οι κάλπες των EXIT POLLS. Αν και η δημοσιοποίηση των αριθμών είναι απαγορευτική, ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι θα δοθούν και ομηρικές μάχες για τα κόμματα που είναι στο όριο για να μπουν στη Βουλή. Βεβαίως σε όλα τα παραπάνω πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, αφού ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος άλλα ψηφίζει και άλλα λέει όταν βγαίνει από το παραβάν. Επίσης χρειάζεται υπομονή αφού απομένουν ακόμα αρκετές ώρες για να κλείσουν οι κάλπες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι εκλογές μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο
20 Σεπτεμβρίου 2015 06:44
ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο ελληνικός κινηματογράφος έχει καταφέρει να αποτυπώσει, με τον πιο γλαφυρό, καυστικό και επιτυχημένο τρόπο, τα όσα ακούμε και ζούμε κατά την περίοδο των εκλογών - και όχι μόνο ασφαλώς! Όσες φορές και να δούμε τις κλασικές ελληνικές ταινίες, κάποια πράγματα μοιάζουν τελικά να μην αλλάζουν καθόλου, όσα χρόνια και αν περάσουν! Οι αξέχαστες, σαρκαστικές ατάκες από τις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν πάντα να χαμογελάμε κατά την περίοδο των εκλογών. Και ασφαλώς καλό θα είναι να... γινόμαστε πιο σοφοί τελικά μέσα από τη σάτιρά τους. Μαυρογιαλούρος, Γκόρτσος και Μαντάς είναι μερικά ονόματα «υποψηφίων» που μας χαρίζουν, όποτε προβάλλονται, μοναδικές στιγμές γέλιου!
Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές: -Τα ατελείωτα ΘΑ του Μαυρογιαλούρου, με τον Λαμπρο Κωνστανταρα στην ταινια «Υπαρχει και φιλοτιμο». - Ο αξέχαστος διάλογος από την ταινία «Θανασάκης ο πολιτευόμενος». Από την ταινία Θανασάκης ο Πολιτευόμενος (1954) στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ντίνος Ηλιόπουλος στον ρολο του εμπορου Καπλανη), Άννα Συνοδινού, Βύρων Πάλλης, - Τα «άνω, κάτω, πέρα, δώθε, Παναγιά» και το «μου έλεγε και σας έλεγα» του Γκόρτσου. Απίθανος πολιτικάντης Γκόρτσος από την ταινία Τζένη Τζένη, με την Τζενη Καρεζη, τον Διονυση Παπαγιανοπουλο, τον Ανδρεα Μπαρκουλη, τον Λαμπρο κωνστανταρα. - Το «ετελείωσε» και τα ρουσφέτια του βουλευτή Καλοχαιρέτα, από την ταινία «Στουρνάρα 288». Ο Απόστολος Αβδής στο ρολο του Καλοχαιρετα στην ταινία "Φτώχεια και Αριστοκρατία" (1959) ή «Στουρναρα 288». - Οι υποσχέσεις της «Βουλευτίνας» και η ομιλία του Αράπη στην Πευκη (Κουκουβαουνες). Από την ταινία Η Βουλευτίνα (1966) στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ρένα Βλαχοπούλου, Σταύρος Ξενίδης, Νίκος Ρίζος, Νίτσα Μαρούδα, Αλέκος Τζαννετάκος, - Τα... χαστούκια που «τρώει» ο Θανάσης Βέγγος! ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ
- Η ταινια «Ένα τανκς στο κρεββάτι μου», με τον Κωστα Βουτσα, που είναι μία κωμική, αισθηματική, ταινία του Ελληνικού κινηματογράφου, που γυρίστηκε το 1975, από τη Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη Η ταινία τοποθετείται στις αρχές του 1967, όπου Κώστας είναι ένας νομοταγής πολίτης, ένας ήσυχος άνθρωπος που μένει με τη μητέρα του, την αδελφή του, την Καίτη και τον μικρότερο αδελφό του, τον Γιώργο, ο οποίος είναι φοιτητής. Ο Κώστας εργάζεται νυχθημερόν στο ψιλικατζίδικό τους, βιώνοντας την καθημερινότητα και την αναταραχή της εποχής. Είναι ερωτευμένος με την Ελένη και θέλει να την παντρευτεί, αλλά πρώτα πρέπει να αρραβωνιαστεί η Καίτη με τον Λεωνίδα, ο οποίος είναι δεξιών πεποιθήσεων. Ο Κώστας αναγκάζεται να πάει με τα νερά των κρατούντων, μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, κρεμάει και ξεκρεμάει, λοιπόν εικόνες: του Βασιλιά, του Παπαδόπουλου κλπ, από την άλλη ο Γιώργος, ο αδελφός του, γίνεται μέλος μιας αντιστασιακής οργάνωσης που βάζει βόμβες. Η παράνομη δράση του αδελφού τον βάζει σε μπελάδες. Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Κώστας θα τραυματιστεί, αλλά μετά την επάνοδο της Δημοκρατίας, τα βάσανά του θα λάβουν τέλος, και θα παντρευτεί την αγαπημένη του, την Ελένη.
- Το Ζητείται ψεύτης είναι τίτλος κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου, παραγωγής 1961, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Η ταινία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής. Ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος (τον υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερος του βουλευτή Θεόφιλου Φερέκη (τον υποδύεται ο Παντελής Ζερβός). Μια καριέρα που βασίζεται στα ασύστολα και κραυγαλέα ψέματα τα οποία σκαρφίζεται, προκειμένου να δικαιολογεί τις απραγματοποίητες υποσχέσεις του βουλευτή προς τους ψηφοφόρους του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,δείχνει το διακαναλικό exit poll
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 30-34% έναντι 28,5-32,5% της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα του διακαναλικού του exit poll για τις εθνικές εκλογές που μεταδόθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 7:00 το απόγευμα της Κυριακής.Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 30%-34% ΝΔ: 28,5%-32,5% Χρυσή Αυγή: 8%-6,5% Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 5,5%-7% ΚΚΕ: 5,5%-7% Ποτάμι: 4%-5,5% Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%-4% Ένωση Κεντρώων: 3,2%-4,2% Λαϊκή Ενότητα: 2,5%-3,5% ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,5%-1,5% Λοιπά: 1,1%-2,1%
Τα παραπάνω αποτελέσματα δίνουν μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το οριστικό αποτέλεσμα του exit poll θα ακολουθήσει περίπου στις 8:00 το βράδυ.Στην τελευταία αυτή μέτρηση θα έχει ενσωματωθεί η επεξεργασία των τελευταίων απαντήσεων από τα ερωτηματολόγια, καθώς και κάποια πρώτα στοιχεία από πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα.Το διακαναλικό exit poll διενεργήθηκε για πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων Alco, GPO, Marc, Metron Analysis και MRB.Συνολικά έχουν στηθεί 100 κάλπες σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, 35 στην Αττική και 65 στην περιφέρεια. Συνολικά, αναμένεται να συμπληρωθούν περίπου 8.000 ερωτηματολόγια.Η ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος θα δοθεί από τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ 21:00 με 21:30.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάρ... Συρία... εύκολες συγκρίσεις
Η Συρία είχε κι έχει βουλή που την εκλέγει ο λαός... νόμιμα όλα τα πολιτικά κόμματα (και το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρία)... Στο Κατάρ... αμερικάνικο προτεκτοράτο... η βουλή ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον μονάρχη, τον προνομιούχο συνομιλητή του Θεού... και τα περιβόητα "ανθρώπινα δικαιώματα", για τα οποία "ανησυχεί" ιδιαιτέρως η "πολιτισμένη" δύση:ανύπαρκτα! Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, το Ισραήλ κι η "πολιτισμένη" δύση, μέσω της "αραβικής άνοιξης" και τους φονιάδες-μισθοφόρους, θέλουν να εκδημοκρατίσουν τη Συρία...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα χάλια μας ό,τι έχω να πω, θα το πω αύριο. Kαλή νύχτα,έτσι κι αλλιώς από δω και στο εξής, η νύχτα σ αυτήν τη χώρα θα είναι μεγάλη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koυβελης. «Σύντροφοι, ψηφίζουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει η αριστερά!»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κώστας Πουλαρίκας της "Αυγής"... ένα ακόμη εθνομηδενιστικό γερμανοτσογλάνι της νέας τάξης... Πόσα αρπάζεις ρε μουνόπανο, ξεφτιλισμένε αστέ της καλοπέρασης;
πριν από ελάχιστα λεπτά, στην ΕΡΤ t.v., ο Κώστας Πουλαρίκας της "Αυγής": ΓΙΑΤΙ να ψηφίζουν οι Έλληνες της Διασποράς;;!!!!, έχουν "αλλα συμφέροντα"!!! στις χώρες που ζουν!!!)!!, την στιγμή που σκίζεται να ψηφίζουν οι αλλοεθνείς που ήλθαν χτες... ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ ρε ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙ...ΚΡΥΨΟΥ, ΑΘΛΙΕ!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tεράστια διαδήλωση-πορεία στο Μιλάνο για την Παλαιστίνη και τη Συρία που αντιστέκονται!
Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον σιωνισμό ήταν το κεντρικό σύνθημα της μεγαλειώδους διαδήλωση ςστο Μιλάνο της Ιταλίας, για το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού ν' αποκτήσει την κατεχόμενη πατρίδα του, να σταματήσει η στήριξη της δύσης στους "εξεγερμένους" φονιάδες-τζιχαντιστές, και αλληλεγγύη στη Συρία που αντιστέκεται στην ιμπεριαλιστική επίθεση τέσσερα ολόκληρα χρόνια! Αυτή η κινητοποίηση, που χρόνια είχε να δει η Ιταλία, έγινε με την ευκαιρία της παρουσίας του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος στην διεθνή έκθεση "Expo Milano 2015". Να σημειωθεί πως τόσο η κεντροδεξιά (Μπερλουσκόνι) κι η κεντροαριστερά (Ρέντζι, πρωθυπουργός) στηρίζουν την επίθεση της γερμανικής Ε.Ε., που έχει εξαπολυθεί εναντίον της νόμιμης κι εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαικη Ενοτητα 2,8%. Αποχή 50%. Η απογοητευση νικησε!!! Δυσκολες μερες νας περιμενουν!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Παπανδρέου! Eπιτέλους, δικαιώθηκε για τις σωτήριες παρεμβάσεις του ώστε να σώσει την πατρίδα: για το ΔΝΤ, τα μνημόνια, τα CDS, τον Παπακωνσταντίνου, τον Παπαδήμο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και ΣΙΑ...
Τη στήριξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις κινήσεις της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενσωμάτωση: 20-09 21:34---- 8.496/19.513--- ενσωματωση 43,54 %
Κόμμα % Εδρες
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 35,56% 145 εδρες
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 28,03% 75 εδρες
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 7,13% 19 εδρες
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.) 6,39% 17 εδρες
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 5,49% 15 εδρες
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3,90% 10 εδρες
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία 3,71% 10 εδρες
Ενωση Κεντρώων 3,48% 9 εδρες
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2,83
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ. 0,80
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 0,74
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 0,67
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος 0,52
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας 0,27
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 0,16
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ "ΕΛ.ΛΑ.Σ." 0,11
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) 0,08
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 0,05
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 0,04
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΡΩΣΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ “ΘΕΡΙΖΟΥΝ” ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΟΜΣ
18/9/2015
Tεράστιο όγκο πυρός έχει μεταφέρει η Ρωσία στη Συρία με T-90, Mi 24, Mil Mi 28, BTR-82 να επιχειρούν κατά θέσεων των ισλαμιστών ενώ ΡΩΣΟΙ Πεζοναύτες αναπτύχθηκαν σε Λαττάκεια, Χομς και Ταρτούς. Ταυτόχρονα ένα ακόμη ρωσικό αποβατικό πλοίο το “Αλέξανδρος Οστρόφσκυ” κατάφορτο με 450 τόνους φορτίου και 25 ΤΟΜΑ πλέει με προορισμό την Ταρτούς τη στιγμή που οι ισλαμιστές “θερίζονται” στη Zabadani. Νέες εικόνες όπως θα δείτε παρακάτω από τις 15 Σεπτεμβρίου δείχνουν τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που έφτασε στη Συρία. Φαίνεται τουλάχιστον ένα ρωσικό τάγμα να έχει φτάσει στη βάση μαζί με πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα ενώ ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη είναι επίσης ορατά στον διάδρομο προσγείωσης.
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» κατάφορτο με πολεμικό υλικό πέρασε από χθες το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος έχοντας ως προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς. Οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης ότι είναι το πέμπτο κατά σειρά ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Ρώσοι Πεζοναύτες μαζί με βαρύ οπλισμό έφτασαν στη Συρία και αναπτύχθηκαν σε τρεις περιοχές τη Λαττάκεια, Ταρτούς και Χόμς και ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού και τις NDF σύμφωνα με Συριακά ΜΜΕ ενώ περιμένουν την άφιξη επιπλέον βαρύ οπλισμού και σύγχρονων όπλων για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εξοπλισμός τους έφτασε την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις αφού έλαβαν χώρα εκπαιδευτικές ασκήσεις με τον Συριακό στρατό στις πόλεις του Slunfeh (Λαττάκεια) και Rif Safeeta (Tαρτούς), όπου οι Ρώσοι πεζοναύτες ξεκίνησαν να τους εκπαιδεύουν στη χρήση των ρωσικών όπλων και στους σχηματισμούς μάχης Tις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ.Σύμφωνα με στρατιωτικές και πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, το Debka μεταδίδει ότι στην εθνική οδό 4 που συνδέει Χομς και Χαλέπι έκαναν την εμφάνιση τους χτες όπως σας ενημερώσαμε τα Ρωσικά R-166-0.5 (ultra, HF/VHF) τα οποία θεωρούνται “κινητά πολεμικά στρατηγεία” ενώ συνοδεύονται από BTR-82 που μεταφέρουν Ρώσους πεζοναύτες.
Φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν πολύ βαθιά στο έδαφος της Συρίας αφού το R-166-0.5 καθιστά ικανή την επικοινωνία με τις δυνάμεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα μακριά ενώ θεωρούνται “εσωτερικό στοιχείο” της ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων αφού μπορούν να λαμβάνουν απο UAV, αεροσκάφη και να παίρνουν ή να δέχοντα εντολές από τις ρωσικές βάσεις. Αυτό που επισπεύδει την ρωσική στρατιωτική εμπλοκή είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες το ISIL “έκοψε” επιτυχώς τον δρόμο που συνδέει Χομς και Χαλέπι για αρκετές ώρες. Αυτή ήταν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το Συριακό Στρατό επειδή μια μόνιμη κατάληψη της συγκεκριμένης λεωφόρου 4 θα έφιγγε τον κλοιό στο Χαλέπι και θα οδηγούσε στην κατάκτηση της από τους ισλαμιστές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία. Γι αυτό και οι κινήσεις των Ρώσων δείχνουν ότι τα στρατεύματα τους ετοιμάζονται να επιχειρήσουν ώστε να αποτρέψουν αυτό το σενάριο. Επιπλέον, Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν νεο ρωσικό εξοπλισμό. “Λάβαμε νέα όπλα και νέα είδη όπλων που είναι ακριβή και πολύ αποτελεσματικά”. Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά αποβατικά πλοία μετέφεραν για το Συριακό στρατό MI-28 MIL επιθετικά ελικόπτερα (NATOικός κωδικός Havoc) τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν και κατά αρμάτων μάχης τα οποία έχουν καταλάβει οι ισλαμιστές! Παρακάτω θα δείτε βίντεο από τις μάχες στη Ζabadani. Ο συριακός στρατός μαζί με Χεζμπολάχ και Ρώσους πεζοναύτες τους “θερίζει”…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοίτα να δεις που ο τσίπρας είχε δίκιο. Πράγματι. Το "όχι" ήταν μια παρορμητική έκφραση της αγανάκτησής του, του έλληνα. Όχι ένα αίτημα να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Μαλακία που πιστέψαμε, όσοι πιστέψαμε, ότι ο λαός το εννοούσε το "όχι" του. Σήμερα αποδείχτηκε ότι δεν το εννούσε. Ή ότι δεν προσέχει καν τι συμβαίνει γύρω του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ από το 45,2% αποχή. Σπάει τα Ρεκορ
Κυρ, 20/09/2015 - 21:50
Μια μεγάλη «απουσία» καταγράφηκε στη σημερινή εκλογική διαδικασία, την τρίτη μέσα σε οχτώ μήνες, αυτή των ετεροδημοτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι βάσει της εκτίμησης της Singular Logic στις 20:55, η αποχή κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ, της τάξης του 45,2%! Ιστορικά, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής είχε σημειωθεί στις επαναληπτικές εκλογές το καλοκαίρι του 2012, με 37,5%. Το 2009 ηταν 29,1. Το 2007 ηταν 25,9.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ΠΑΣΟΚ θα μας κυβερνάει αιωνίως, σε διάφορες εκδοχές, ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ολλανδό για την επιτυχία του ή θα τον πάρει τηλέφωνο να του τα πει? Έμεινε κανάς συριζαίος να μη μ έχει διαγράψει ή τζάμπα μιλάω?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπαίνει κι ο Λεβέντης στη βουλή? Είμαστε και επισήμως για τα πανηγύρια!