Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Δευτερα 21 Σεπτεμβριου 2015


Αποτελέσματα εκλογών 2015: Σε ποσοστά - ρεκόρ η αποχή - Ένας στους δύο δεν ψήφισε!
21 Σεπτεμβρίου 2015 10:37
Σάρωσε η αποχή από την εκλογική διαδικασία, καθώς σχεδόν ένας στους δύο από τους εγγεγραμμένους δεν προσήλθε στις κάλπες! Το ποσοστό της αποχής έφτασε το 44,1% (συμμετοχή των εγγεγραμμένων κατά 55,9%), ενώ το 2,45% όσων ψήφισαν έριξαν στην κάλπη άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο. Η αποχή διευρύνθηκε κατά 7,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, δηλαδή ψήφισαν περίπου 650.000 λιγότερα άτομα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η αλαζονεία των συριζαίων κομματοφρουρών θα είναι στο εξής εντελώς πρωτόγνωρη, τα πασοκόσκυλα του '80 θα ωχριούν μπροστά τους!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Δ.Κ. μπορεί πλέον να αρχίσει την φοιτητική ζωή της. Συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα
20/9/2015
Μεγάλη η ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια της επιτυχούσας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Αγρινίου και το Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση που είχε ο κόσμος στην έκκληση για βοήθεια της επιτυχούσας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η οποία δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει έως ούτε και εισιτήριο για ΚΤΕΛ Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως η βοήθεια που της παρασχέθηκε έως τώρα είναι αρκετή για να ξεκινήσει την φοιτητική της ζωή. Θυμίζουμε πως η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας είχε αναδείξει την περίπτωση της Δ.Κ. η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι ψήφισαν τα νησιά του προσφυγικού: Κως, Σάμος και Λέσβος
Δευ, 21/09/2015 - 11:39
Είναι τα νησιά που τις τελευταίες μέρες έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο κύμα των προσφύγων. Ο λόγος για την Λέσβο, την Κω και την Σάμο Σε αυτά τα νησιά, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής κατάφεραν να αυξήσουν τα ποσοστά τους.
Διπλασιάζει τα ποσοστά της η Χ.Α.
Στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι 7,85% (από 4,66% στις εκλογές του Ιανουαρίου) στο νησί της Λέσβου ανεβαίνει σε 8,35 (από 4,61%) και στο Δήμο Μυτιλήνης ξεπερνάει και το ΚΚΕ – που είναι παραδοσιακή δύναμη στο νησί και φτάνει σε ποσοστό 9,83% (από 5,4%). Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Μυτιλήνης πάει από το 37,07% στο 31,25% ενώ η Ν.Δ. γράφει 27,23% από 28,53% Στο νησί του Ιπποκράτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τις δυνάμεις του να περιορίζονται σε 36,2% (από 38,84%) ενώ η Χρυσή Αυγή εκτοξεύθηκε στο 10,23% (από 5,87% στις εκλογές του Ιανουαρίου και 7,96% στο σύνολο της εκλογικής περιφέρειας Δωδεκανήσων). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο νησί που ο πρόεδρός τους δέχτηκε επίθεση, είδαν την δύναμη τους να περιορίζεται από 4,23% σε 3,29%. Η Χρυσή Αυγή στην Σάμο από 5,54% πήρε 7,77% ενώ οι ΑΝΕΛ πήραν από 3,65%, 5,38%. Το ΚΚΕ ανέβηκε μια μονάδα από 15% στο 16%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την δύναμη του να περιορίζεται από το 36,17% σε 31,03% και η Νέα Δημοκρατία από 24,85% σε 22,47%.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Η συναγωνίστρια Γεωργία Καρακωνσταντινίδου, που στις 23/8 πήρε μέρος στη διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, δέχτηκε βίαιη επίθεση από τις ομάδες καταστολής με αποτέλεσμα να της σπάσουν το πόδι. Χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και τώρα βρίσκεται σε κέντρο αποθεραπείας όπου θα χρειαστεί να νοσηλευθεί για 30 ημέρες. Λόγω του ότι η συναγωνίστρια είναι άνεργη δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί στην δαπάνη για την πληρωμή των νοσηλείων. Το ποσό που θα χρειαστεί είναι περίπου 1000€. Όπως υπήρξε άμεση ανταπόκριση στην έκκληση για αιμοπετάλια έτσι και τώρα γίνεται κάλεσμα σε επιτροπές αγώνα, συλλογικότητες, αλλά και άτομα για κάποια μικρή οικονομική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Είναι υποχρέωση μας.
Για πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα: 6948528565, 6974407702
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσίπρας πρότεινε στην Γεννηματά να μπει στην κυβέρνηση
21/09/2015 - 01:27
Ολο το ΠΑΣΟΚ μαζι!!
Πρόταση στην Φώφη Γεννηματά να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το STAR ο κ. Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με την Φώφη Γεννηματά την ρώτησε αν θα μπορούσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα. Η απάντηση της κυρίας Γεννηματά ήταν αρνητική και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα για το εσωτερικό του κόμματός της. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε στους δημοσιογράφους τη διαφορετική στάση που είχε για το θέμα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. «Πρέπει να δούμε ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα του κέντρου στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα έρθουν» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το STAR.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Αστικές επαναστάσεις, σαν τις επαναστάσεις του δέκατου όγδοου αιώνα, ορμούν γρήγορα από επιτυχία σε επιτυχία, τα δραματικά τους αποτελέσματα ξεπερνούν το ένα το άλλο, άνθρωποι και πράγματα φαίνονται σαν σε φωτιές διαμαντιών. Η έκσταση είναι το πνεύμα κάθε ημέρας. Μα η ζωή τους είναι μικρή. Σε λίγο φτάνουν κιόλας στο ανώτατο σημείο τους και μια μακρυά αποχαύνωση κυριεύει ύστερα την κοινωνία, πριν μάθει να αφομοιώνει νηφάλια τα αποτελέσματα της ορμητικής και θυελλώδικης εποχής της.
Αντίθετα, οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σ' εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη Γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε ξαναγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν:
Hic Rhodus, hic salta – hier ist die Rose, hier tanze (ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα – εδώ είναι το τριαντάφυλλο, εδώ χόρεψε).”
Από το “Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη”, του Κ. Μάρξ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H πρόεδρος της Βραζιλίας αρνήθηκε την τοποθέτηση του Ani Dyan, ως νέου πρεσβευτή του Ισραηλ στη χώρα της, διότι...
..είχε διατελέσει εκπρόσωπος τύπου των εποίκων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη! Μάλιστα, κατοικεί στον παράνομο εποικισμό Ma'aleh Shomron settlement και είναι επικεφαλής του εβραϊκού Συμβουλίου Ιουδαίας και Σαμαρίας. Καλά, υπάρχουν χώρες που τολμούν να πουν όχι στην αγαπημένη φυλή του θεού;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Φονικές επιδρομές και εμπάργκο
ΣΑΝΑΑ.-- Θάνατο και όλεθρο εξακολουθούν να σπέρνουν καθημερινά τα βομβαρδιστικά της Σ. Αραβίας και των συμμάχων τους στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, όπου μόνο προχτές βράδυ σκότωσαν 29 άμαχους. Βόμβες έπεσαν και στην κατοικία του πρέσβη του Ομάν στην πόλη, προκαλώντας την άμεση διαμαρτυρία της χώρας και τριγμούς στις σχέσεις της με τη Σ. Αραβία. Ταυτόχρονα, οι Αραβες ιμπεριαλιστές και οι Δυτικοί σύμμαχοί τους «σφίγγουν» τον κλοιό του ναυτικού αποκλεισμού της χώρας, εντείνοντας τις ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, τα οποία στο βόρειο τμήμα της χώρας φαίνεται να επαρκούν (μετά βίας) για ενάμιση μήνα. Σε αυτό το σκηνικό καθημερινού θανάτου και καταστροφής, που έχει στηθεί σε βάρος του λαού της Υεμένης από τον περασμένο Μάρτη, οι ΗΠΑ, που σημειωτέον στηρίζουν απόλυτα την επίθεση της Σ. Αραβίας στη χώρα, ανακοίνωσαν υποκριτικα «ανθρωπιστική βοήθεια» 89.000.000 δολαρίων, η οποια δεν προκειται να φτασει ποτε, είναι μονο λογια. Στο μεταξύ, χτες αφέθηκαν ελεύθεροι τρεις Αμερικανοί, δύο Σαουδάραβες και ένας Βρετανός, που κρατούνταν εδώ και μήνες όμηροι των σιιτών Χούτι, στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά. Οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή τους, σε αεροπλάνο με προορισμό το Ομάν.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Ενας στρατιώτης των ναζιστικων ουκρανικών ενοπλων δυνάμεων σκοτώθηκε το Σάββατο, όταν έπεσε σε νάρκη στην Ανατολική Ουκρανία, όπου πάντως η νέα εκεχειρία τηρείται, ανέφερε ο ναζιστικος ουκρανικός στρατός. Από την πλευρά τους, οι αντιφασιστες πολιτοφύλακες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κατήγγειλαν ότι τα ναζιστικα ουκρανικά στρατεύματα έκαναν χρήση βαρέων όπλων στην περιοχή του Ντονέτσκ, «για πρώτη φορά» από τη σχετική τήρηση της εκεχειρίας την 1η Σεπτέμβρη φέτος.
ΑΒΑΝΑ.-- Επίσημη επίσκεψη στην Κούβα πραγματοποιεί από το Σάββατο ο πάπας Φραγκίσκος, που έκανε χτες λειτουργία στην πλατεία της Επανάστασης, παρουσία του Προέδρου της χώρας Ραούλ Κάστρο και άλλων 3.500 επισήμων, όπως και η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες. Ο πάπας είναι γνωστό ότι μεσολάβησε στην επαναπροσέγγιση των ΗΠΑ - Κούβας για την επανέναρξη διμερών διπλωματικών σχέσεων. Για το θέμα αυτό συζήτησαν τηλεφωνικά και οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Ομπάμα και Κάστρο. Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή τη χαλάρωση κάποιων μέτρων του αποκλεισμού που αφορούν τα ταξίδια, τα εμβάσματα και τις τηλεπικοινωνίες, χωρίς ωστόσο να θίγεται η ουσία του εγκληματικού πολύμορφου αποκλεισμού.
ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Τουλάχιστον 29 άτομα σκοτώθηκαν μετά από επίθεση Ταλιμπάν στην αεροπορική βάση του Μπανταμπέρ, κοντά στην πακιστανική πόλη Πεσαβάρ. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και 16 μουσουλμάνοι που εκείνη την ώρα προσεύχονταν σε ένα τζαμί. Πρακτορεία μετέδωσαν ότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει βίντεο όπου οι Πακιστανοί Ταλιμπάν αναλάμβαναν την ευθύνη, με πρωταγωνιστές τους ίδιους που πριν μερικούς μήνες είχαν προκαλέσει σφαγή σε σχολείο της Πεσαβάρ, με τουλάχιστον 150 νεκρούς μαθητές και δασκάλους.
ΚΑΪΡΟ.-- Τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) δολοφόνησαν ταξίαρχο, χτες τα ξημερώματα, στην πόλη Αρίς της επαρχίας του Βόρειου Σινά, όπου πριν τέσσερις μέρες είχαν δολοφονήσει και ένα στρατηγό.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.—Παάιστινιοι αστυνομικοί στη Λωρίδα της Γάζας κατάσχεσαν ισραηλινό τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό αεροσκάφος, αφότου κατέπεσε στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Εντολή για καθημερινούς ελέγχους της ποιότητας του νερού έδωσε χτες ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ αλ Αμπάντι, μετά την εκδήλωση κρουσμάτων χολέρας με έξι νεκρούς στην πόλη Αμπού Γράιμπ, που βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ξανάνοιξαν χτες τα σχολεία στην πολιτεία Μπόρνο της ΝΑ Νιγηρίας, αφότου ισχυρές δυνάμεις του στρατού κατάφεραν να διώξουν από πόλεις και περίχωρα της πολιτείας εκατοντάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ». Ωστόσο, ο αρχηγός της συμμοριας, Αμπουμπακάρ Σεκάου, το διέψευσε, κατηγορώντας το νιγηριανό στρατό για «ψέματα».