Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Σαββατο 10 Οκτωβριου 2015


Τροικα – εξολοθρευτης για φτηνα φαρμακα. Χειρουργικη παρεμβαση υπερ των πανακριβων εισαγωμενων. Πιεσεις για να συμπεριληφθει στο πολυνομοισχεδιο η καταστροφη της εγχωριας βιομηχανιας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυμα ανατιμησεων και τον Σεπτεμβριο
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικη – Fraport. Λιγα δινει, πολλα παιρνει, γα τα δεκατεσσερα αεροδρομια. Το ελληνικο Δημοσιο θα παρει 1,2 δις από την ημικρατικη γερμανικη εταιρεια που διεκδικει τα 14 περιφερειακα αεροδρομια, αλλα θα ξοδεψει 2 δις για να τα παραδωσει συντηρημενα όπως τα θελει η εταιρεια! Τα στοιχεια της Ομοσπονδιας Συλλογων Πολιτικης Αεροποριας περιγραφουν το σκανδαλο για το οποιο θα συζηταμε τα επομενα χρονια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ΗΠΑ σταματουν την εκπαιδευση συρων ισλαμοφασιστων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποφαση για το Χαρατσι. Αντισυνταγματικο εκρινε το Συμβουλιο της Επικρατειας τον τροπο υπολογισμου της εκτακτης εισφορας
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξησεις φωτια στα εισαγωμενα φαρμακα. Παραλληλα οι ξενοι τοκογλυφοι επιδιωκουν τη διαλυση της ελληνικης φαρμακοβιομηχανιας ωστα να εξαρτομαστε από τις πανακριβες πολυεθνικες, ενώ θα μεινουν στην ανεργια χιλιαδες ελληνες που εργαζονται στην ελληνικη φαρμοκοβιομηχανια
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαυρα σεναρια για τις τραπεζες. Νεος εφιαλτης για κουρεμα καταθεσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,6 δις φοροι για αρχη ώστε να συμπληρωσουμε ένα… εικοσαρικο. Απιστευτη επιδρομη ως το τελος του 16.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ψαλιδι εως 13% για 911.592 συνταξιουχους. Νεες «βομβες» στον οριζοντα. Δεν θα μεινει κανεις που να παιρνει πανω από 1.000 ευρω
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυβερνηση φερνει Μνημονιο, οι δανειστες συνεχιζουν το …χοντρο δουλεμα! Μεγαλωνει το χασμα ΔΝΤ – Ευρωπαιων για το χρεος. Ο Νταισενμπλουμ «τρολαρει» τις μεγαλες κυβερνητικες προσδοκιες. Πρεπει να αποτραπει το ξεπουλημα της χωρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ασκησεις στο Δημοσιο απ αριστερα. Το Μνημονιο γερνει μεγαλες ανατροπες στον κρατικο μηχανισμο. Το χρονοφιαγραμμα μεχρι τελους του ετους. Μονιμη και υποχρεωτικη κινητικοτητα των υπαλληλων. Νέο ενιαιο μισθολογια και συστημα αξιολογησης. Επανεξςεταση της επιλογης διευθυντων και προισταμενων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Μολύβου της Λεσβου πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε 4 φουσκωτές βάρκες με ισλαμοφασιστες από τη Συρια που τους ονομαζουν οι κυριαρχοι «πρόσφυγες» και κατέστρεψαν τις μηχανές τους. Από τις 9 το πρωί και για οκτώ ώρες οι βάρκες έμειναν ακυβέρνητες με κίνδυνο να υπάρχει ανατροπή ή πνιγμοί προσφύγων. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά αρκετοί ισλαμοφασιστες (κυρίως στην πλειοψηφια τους άνδρες) έπεσαν στη θάλασσα και προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές κολυμπώντας. Το συμβάν έγινε μάλλον στα διεθνή ύδατα και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχει και η Τούρκικη Ακτοφυλακή καθώς ο λιγες γυναίκες και παιδιά μεταφέρθηκαν στις ακτές της Τουρκίας. Στην φωτo φαίνονται οι Ισπανοί ναυαγοσώστες να τραβάνε μια από τις τέσσερις πλαστικές λέμβους προς τις ακτές της Λέσβου (ώρα 17:15 μετά από 8 ώρες στη θάλασσα) με τους άνδρες που είχαν πέσει νωρίτερα στη θάλασσα. Η καταγγελία έρχεται από τον Βέλγο Peter N. Bouckaert (διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ένας εμπειρογνώμονας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων, είναι υπεύθυνος για το συντονισμό ανταπόκριση του οργανισμού σε μεγάλους πολέμους και άλλες κρίσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων) που αυτό το καιρό προσφέρει τις υπηρεσίες του στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις η επίθεση με φουσκωτό έγινε από Έλληνες κατοικους της Λεσβου που οι κυριαρχοι τους οναμαζουν στην ανακοινωση σαν «ακροδεξιούς».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι δολοφονίες είναι παράδοση για το Φασιστικό κράτος της Τουρκίας!
Υπεύθυνος για τις δολοφονίες στην Άγκυρα είναι ο ιμπεριαλισμός και ο συνεργάτης τους το ΑΚΡ!
Σήμερα στην Άγκυρα, οι βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της «Συγκέντρωσης για την Ειρήνη», η οποία διοργανώθηκε από τις Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και Ένωση Γιατρών Τουρκίας, για άλλη μία φορά αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση σκοτώθηκαν 86 και τραυματίστηκαν 186. Οι παρακρατικοί αιματοκύλησαν πάλι το λαό. Ο φασισμός συνεχίζει να χύνει σαν ποτάμι το αίμα του λαού. Ο φασισμός, χωρίς να κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους, νέους, παιδιά με τις αιματοβαμμένες επιθέσεις που πραγματοποιεί αποδεικνύει τον φόβο που τον διακατέχει απέναντι στο λαό και αποδεικνύει ότι πλησιάζει το τέλος του. Ο μόνος δρόμος για να θάψουμε το φασισμό την στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι ο πόλεμος μέχρι την κατάκτηση της ελευθερίας, δεν είναι η προσέγγιση με αυτούς που μας αιματοκυλούν αλλά να τον πνίξουμε στο αίμα που ο φασισμός χύνει. Το ΑΚΡ δεν κυβερνάει. Με το φόβο ότι θα χάσει την εξουσία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την έχθρα του απέναντι στο λαό. Να μην προσπαθήσει κανείς να αποκρύψει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος ότι πίσω από αυτές τις βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες βρίσκεται το ΙΣΙΣ ή κάποιες άλλες οργανώσεις. Ο πραγματικός υπεύθυνος είναι ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) Σε αυτά τα χώματα δεν ζούμε για πρώτη φορά τέτοιες μαζικές δολοφονίες. Έφτασε η ώρα, απέναντι σε αυτές τις δολοφονίες ο λαός να ξεσπάσει στον εχθρό, να στραφεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον συνεργάτη του που είναι το φασιστικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ), να ζητήσει λογαριασμό για το αίμα μας που χύνεται. Η πραγματική ΕΙΡΗΝΗ μπορεί να γίνει μόνο όταν νικήσουμε το φασισμό, διώξουμε από τα χώματά μας τον ιμπεριαλισμό, και κατακτήσουμε μια αταξική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ισότητα και ελευθερία, δηλαδή με την εγκαθίδρυση του σοσιαλισμού. Ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση των λαών είναι ο κοινός αγώνας όλων των εθνών και θρησκευτικών δογμάτων.
Ο Φασισμός με Δολοφονίες και με Βόμβες δεν θα Υποτάξει τους Λαούς της Ανατολίας! Υπεύθυνος των Δολοφονιών Είναι ο Φασισμός του ΑΚΡ. Δολοφόνος Είναι το Κράτος! Θα Ζητήσουμε Λογαριασμό από τους Εχθρούς του Λαού που Μετέτρεψαν τη Χώρα μας σε Λίμνη Αίματος!
10.10.2015
Λαϊκού Μετώπου στην Ελλάδα
http://oagonas.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεράστια διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στο νέο μαζικό έγκλημα των υπηρεσιών του τουρκικού κράτους. Sizinle, kardesler! Μαζί σας, αδέλφια!
Μέχρι τώρα ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει στους 86 από την βομβιστική επίθεση σε πορεία στην Άγκυρα. Υπέρ των θυμάτων της επίθεσης γίνονται από το απόγευμα του Σαββάτου και μετά συγκεντρώσεις σε όλη την Τουρκία με την πιο ογκώδη στην Κωνσταντινούπολη. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Ερντογάν και του εθνικισμού που υποκινείται από διάφορους κύκλους εντός της Τουρκίας.
Τεράστια πορεία αυτή την ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, υπέρ των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης που έγινε το πρωί στη Άγκυρα, όπυο δολοφονήθηκαν διαδηλωτές συνδικάτων και της αριστεράς στην γείτονα χώρα, προφανώς από εθνικιστικούς κύκλους. Η οργή στον δημοκρατικό κόσμο της Τουρκίας είναι μεγάλη, και οι διαδηλωτές τώρα, κατηγορούν τον φασιστάκο Ερντογάν, που υποκινεί τον εθνικισμό στην Τουρκία, ως ηθικό αυτουργό της βομβιστικής επίθεσης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση του ΕΜΕΡ για τη μαζική δολοφονία στην Άγκυρα
Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα δολοφονήθηκαν δεκάδες αγωνιστές και υπάρχουν εκατοντάδες τραυματίες.
Όποιος και να πραγματοποίησε αυτή τη δολοφονία, πίσω του είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του. Δεν διστάζουν να ανοίξουν πόλεμο στο λαό για τη συνέχιση της εξουσίας τους. Στις 5 Ιούνη στο Ντιγιάρμπακιρ, και στις 20 Ιούλη στο Σουρούτς είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες δολοφονίες όπου αποδείχτηκε ότι πίσω απ’ αυτές ήταν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση, ο Ερντογάν. Σκοπός τους είναι να επικρατεί τρομοκρατία πάνω απ’ την εργατική τάξη και τους λαούς μας για να συνεχίσουν την κυριαρχία τους. Γι’ αυτό, ο αγώνας που διεξάγεται σήμερα ενάντια στην κυβέρνηση και τα ανάκτορα του Ερντογάν είναι ένας αγώνας για το μέλλον της χώρας μας. Ο στόχος της φασιστικής τρομοκρατίας και των προβοκατσιών είναι όλοι οι λαοί και οι εργαζόμενοι. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του πολέμου εδώ και καιρό επιμένουν να υποστηρίζουν το ISIS – Nusra. Απ’ την άλλη μεριά, σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις με τους Κούρδους και αύξησαν την τρομοκρατία, όπως επιθέσεις στις κουρδικές περιοχές, απαγόρευση της κυκλοφορίας, δολοφονίες κ.α. συνεχίζοντας έτσι την τρομοκρατία. Οι κούρδοι που ζητάνε ισότητα, οι δυνάμεις που ζητούν δημοκρατία, τα συνδικάτα, ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν απεργίες για τα δικαιώματά τους, με λίγα λόγια όλος ο λαός, είναι στόχος. Οι επιθέσεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο ως επιθέσεις των κρατικών δυνάμεων αλλά ευλογούν και τις επιθέσεις των ισλαμιστών. Είναι γνωστό ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προμήθευαν με όπλα το ISIS. Σήμερα είναι μέρα αγώνων και πρέπει να μετατρέψουμε όλες τις πλατείες και τους δρόμους σε χώρους αγώνα. Βρισκόμαστε σ’ ένα σταυροδρόμι. Ή θα παραδοθούμε σ’ αυτό τον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ή θα υψώσουμε τη σημαία του αγώνα. Για να σταματήσουμε τη φασιστική τρομοκρατία και την προβοκάτσια και να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να ενώσουμε τη δύναμή μας. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε συνοικία πρέπει να ανυψωθεί ο αγώνας.
Γενική απεργία, γενική αντίσταση
Κόμμα Εργασίας EMEP
Σημείωση: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου του ΕΜΕΡ δολοφονήθηκαν 9 μέλη και στελέχη του Κόμματος. Μέσα στους δολοφονημένους είναι και ο Κορκμάζ Τεντίκ μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΕΜΕΡ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τεράστια ήταν η σημερινή διαδήλωση στο Βερολίνο ενάντια στις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου (ΤΤΙΡ, CETA, TISA), που θέτουν τις βάσεις για πλήρη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, για επιχειρηματική ασυδοσία, για ολομέτωπη επίθεση κατά του περιβάλλοντος κ.λπ. Οι διαδηλωτές/τριες ήταν περίπου 250.000! Εμείς στην οδό Ερμού, για το ίδιο θέμα, δεν ήμασταν ούτε 250... Φταίνε τα κόμματα της Αριστεράς που έχουν υποβαθμίσει το ζήτημα ή δεν έχουν ασχοληθεί και καθόλου. Φταίει και ο κόσμος της Αριστεράς που έχει μάθει να κινητοποιείται μόνο όταν κάποιο θέμα έχει τύχει ιδιαίτερης προβολής. Για τη μεγάλη πλειονότητα το ζήτημα αυτό είναι άγνωστο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόσο ξεφτιλισμένος, τι γουσουφάκι είσαι ρε Τσίπρα; Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Κουρδικό κόμμα ζητάει να μην σταλεί συλληπητήριο μήνυμα ηγετών στον φασίστα Ερντογάν, που οι μυστικές υπηρεσίες του σκόρπισαν το θάνατο κι εσύ, τσουτσέκι, πουλημένο τομάρι...
...σπεύδεις πρώτος, μεταξύ πρώτων, να στείλεις τα συλληπητήριά σου;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όλες οι πολυθρόνες έχουν καταληφθεί! Ποιοι απουσιάζουν;
Σαουδική Αραβία... Συνέδριο για τα "δικαιώματα των γυναικών"... Συνεχίζεται η απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες, να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία συζύγου και η ενίσχυση της ειδικής αστυνομίας για τη συμπεριφορά των γυναικών... Απουσιαζουν οι γυναικες! Οι οργανώσεις "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι φεμινιστικές οργανώσεις; Φυσικα απουσιαζουν! Έχουν ν' ασχοληθούν με το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", την άπιστη σύζυγο, γιατί δεν φοράει μαντίλα, του προέδρου Άσαντ και την ενίσχυση των "εξεγερμένων" μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης, για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας!
Ρώμη... Σύνοδος των παπικών αρχιεπισκοπων για την οικογένεια... Η παιδεραστία, η ομοφυλοφιλία, πλέον, μη μετρήσιμες...
ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tιμή κι Aιώνια δόξα στον φρουρό της Επανάστασης Hossein Hamedani! Η τιμωρία των φονιάδων θα κάνει τα ιμπεριαλιστικά κτήνη να τρέμουν!
Δολοφονήθηκε στα περίχωρα του Χαλεπίου ο Ιρανός ταξίαρχοςHossein Hamedani, ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη Συρία, από τρομοκρατικές ομάδες. Ο πρόεδρος του Ιράν Rouhani,δήλωσε ότι η δολοφονία του γενναίου δεν θα λυγίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης και το αντιστασιακό κίνημα στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
8/10/2015
«Κατιναριό» και «βλάκες» ήταν οι χαρακτηρισμοί του Ζουράρι για την «καμαρίλα» του «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου». Δεν διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς, εύστοχοι είναι, αν και πολύ ετεροχρονισμένοι… Αυτό που μας προκαλεί ναυτία είναι το κακόγουστο σώου του Ζουράρι: Το σώου ενός πολιτικού χαμαιλέοντα!!! Ο Ζουράρις είναι και αυτός ένας θορυβώδης χαμαιλέοντας που κατά περίσταση και …μελετημένα το παίζει λέοντας…
Το παρακάτω σχόλιο της Ραχήλ Μακρή είναι πολύ εύστοχο:
«Κατιναριό και βλάκες; Σώπα. Πώς μιλάς έτσι για τους συγκυβερνώντες σας; Τώρα το πήρες χαμπάρι; Τώρα για να ανεβάσεις τις μετοχούλες σου; Να το παίξεις οργισμένος και ότι τάχα ενδιαφέρεσαι για την πατρίδα; Τώρα εξοργίστηκες για τον Κολοκοτρώνη; Εσύ; Που πούλησες την πατρίδα που ελευθέρωσε ο κολοκοτρώνης μαζί με τα κατιναριά και τους βλάκες; Στην πράξη εσχάτης προδοσίας είπες ΝΑΙ και δεν ενδιαφέρθηκες τότε γιατί κρινόταν η θέση σου στα έδρανα. Κάτσε τώρα μαζί με τους λοιπούς ηλίθιους και κατιναριά μαζί με τους υπόδικους για εσχάτη προδοσία και κόψε το θέατρο και τις αναφορές σε ήρωες. Αν ζούσε θα σου απαντούσε: φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ζουράρις παρευρέθη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Τζιτζικώστα, δηλώνοντας ότι τον στηρίζει «γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός»!!! Καμία έκπληξη… Καταρχήν βρίσκονται στο ίδιο μνημονιακό στρατόπεδο: Των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ… Εξάλλου και ο Καμμένος προέρχεται από τη Δεξιά και μάλιστα είχε στηρίξει τον Τζιτζικώστα στις Περιφερειακές εκλογές… Το σημαντικότερο; Ο Ζουράρις ανήκει σ’ αυτό το ζωολογικό είδος των «αριστερών», οι οποίοι είναι πιο απαραίτητοι από τη Δεξιά, διότι, σύμφωνα με τον Ιταλό μεγαλοβιομήχανο Ανιέλι, κάνουν εκείνα που δεν μπορεί να κάνει η Δεξιά… Το μέγα αυτό «αριστερό» προσόν του ΣΥΡΙΖΑ (αυτός τώρα κάνει αυτά που δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά) το έχει και ο Ζουράρις: Προσόν υψηλότατης «ανταλλακτικής αξίας»!!! Αυτήν την «ανταλλακτική αξία» που διαθέτει ο Ζουράρις την εμπορεύεται αχαλίνωτα με στόχο να την αξιοποιήσει και αύριο στη ΝΔ, όταν οι ΑΝΕΛ θα εκλείψουν από το κοινοβουλευτικό τοπίο… Ο Ζουράρις γνωρίζει ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ημερομηνία λήξεως και στρώνει το έδαφος για άλλες πτήσεις… Καμία έκπληξη λοιπόν για τις κινήσεις του Ζουράρι: Κινήσεις πώλησης του ειδώλου του…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ζουράρις, φυσικά, πάντα ερωτοτροπούσε με τη ΝΔ… Στη φωτογραφία, μαζί με τον Καραμπελιά, στις πρώτες θέσεις, στο Συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο του 2010, στην ομιλία Σαμαρά… Τώρα διεκδικητής είναι ένας νέος «σωτήρας»: ο Τζιτζικώστας… Αναζητείται ο Καραμπελιάς…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ενός φίλου. Ένα κείμενο γροθιά και χαστούκι προς τον κύριο Κατρούγκαλο που τον καιρό των πλατειών το έπαιζε και ολίγον επαναστάτης στα πάνελ των αλήτικων καναλιών. Το κείμενο είναι σα να το έγραψα εγώ και θα κοινοποιείται καθημερινά στο χρονολόγιό μου....
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον νέο Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο που με μεγάλη επιμέλεια φρόντισε να εξαφανίσει τις διατάξεις τις 15ετίας του ιδιωτικού τομέα για τους νεφροπαθείς και τα άλλα αμεα, στο τρίτο μνημόνιο μετά από 40 χρόνια. Και με αυτό τον τρόπο, ο εν λόγω κύριος, η νέα κυβέρνηση και οι διαφοροι πρόθυμοι απάλαξαν τα...ασφαλιστικά ταμεία από τον ενοχλητικό βάρος της έκδοσης αναπηρικών συντάξεων, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν και μέρος των χρήματων που έχουν δεσμευτεί για να στείλουν στους δανειστές. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο και την κυβέρνηση του που πιστός στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού περί ατομικής ευθύνης ( μαζί επίσης με άλλλους πρόθυμους) θα μας αναγκάσει να μείνουμε με το ζόρι στην ζούγκλα της αγορά εργασίας, σε βάρος του προσδόκιμου της ζωής μας. Όποιος από εμάς δεν το καταφέρει !!!!!!!!!! Άλλωστε εμείς φταίμε που γίναμε νεφροπαθείς και έπρεπε να το προβλέψουμε έτσι ώστε να κάνουμε οικονομίες για ανταπεξέλθουμε στα έξοδα διαχείρησης της πάθησης. Μπορεί να βρήκε νέα θεραπεία για την νεφροπάθεια μέσω της εντατικής εργασίας. Άλλωστε Arbeit macht frei (Η εργασία απελευθερώνει) σύμφωνα με τους ναζιστές. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο που αναγκάζει τους νεφροπαθείς να δουλέυουν μέχρι τα 67 τους χρόνια για να πάρουν σύνταξη (μάλλον στον παράδεισο). ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο που κατεβάζει την σύνταξη στα 300 ευρώ. Έτσι θα μειωθούν και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι αφού ούτε για τον αέρα δεν θα έχουμε χρήματα. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο και την κυβέρνηση του που θα κάνει την Ελλάδα την χώρα με το μικρότερο ποσοστό αμεα, συμβάλλοντας στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο και την κυβέρνηση του που φροντίζει την κοινωνική συνοχή των εχόντων και διαλύει αυτή των μη εχόντων . Μάλλον θέλει να παλέψουμε μόνοι μας σκληρά για να αναβαπτιστούμε στον δικό του κόσμο. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον κ. Κατρούγκαλο για τις πολιτικές του επιλογές που λέει ότι δεν τις πιστέυει αλλά πρέπει να τις εφαρμόσει. Αν τις πίστευε δηλαδή θα έστεινε καιάδες στην Αριστοτέλους;;;;; .
ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΜΕΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ Κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βόμβα Ντάισελμπλουμ για το χρέος: Λύση αλλά σε βάθος 15ετίας! Ούτε τα φτωχοκομεία που θέλει να κάνει ο Τσίπρας... δεν θα γίνουν! «Θα δούμε αν υπάρχουν χρηματοδοτικά ανώτατα σημεία τα επόμενα 30 χρόνια», δήλωσε
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Η εργοδοσία κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση
Εργατικές κινητοποιήσεις σε Παρίσι και άλλες πόλεις
ΠΑΡΙΣΙ.-- Μέρα απεργιακών και άλλων αγωνιστικών κινητοποιήσεων ήταν η προχτεσινή στη Γαλλία, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις CGT, «Solidaires» και FSU και τις φοιτητικές UNEF και UNL να καλούν σε διαδηλώσεις σε Παρίσι, Λιλ, Μονπελιέ, Στρασβούργο κ.τ.λ. Στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και συνταξιούχοι, νέοι, ειδικά από χώρους όπου η επίθεση κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα (όπως η «Air France» που ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες 3.000 απολύσεις). Κυριάρχησαν συνθήματα για την αύξηση των μισθών και τη μείωση της ανεργίας. Χαρακτηριστικά, στελέχη της CGT επέκριναν τους αντεργατικούς νόμους ως «νόμους κοινωνικής οπισθοδρόμησης». Η ανάγκη για οργάνωση των εργατών σε ταξική κατεύθυνση επιβεβαιώνεται και από τη σχεδιασμένη όξυνση της εργοδοτικής επίθεσης. Για παράδειγμα, σε εργοστάσιο όπου φτιάχνεται το γνωστό μοντέλο αυτοκινήτου «Smart», η διοίκηση οργάνωσε «δημοψήφισμα» για να δεχτούν αύξηση των ωρών εργασίας αλλά με μικρότερη αμοιβή (θα δουλεύουν 39 ώρες, αλλά θα πληρώνονται για 37). Ως ...αντάλλαγμα, σύμφωνα με τη «Λιμπερασιόν», η εργοδοσία συμφώνησε να «εγγυηθεί» τις θέσεις εργασίας μέχρι το 2020 και να καλύψει 50 άτομα ως ενοικιαζόμενα. Δηλαδή, να μπάσει μοντέλα ελαστικής και προσωρινής απασχόλησης με την έγκριση του προσωπικού και να μοιράσει ακάλυπτες επιταγές περί προστασίας από την ανεργία, που καμιά εταιρεία δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα μπορέσει να τηρήσει, δεδομένης της όξυνσης της ανταγωνιστικότητας και των μεγάλων δυσκολιών ανάκαμψης της κερδοφορίας. Γι' αυτό άλλωστε και επανειλημμένα μια σειρά τέτοιες υποσχέσεις εργοδοτών πολύ γρήγορα «αθετούνται». Πάντως, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στην περιοχή Μοσέλ της βόρειας Γαλλίας, η εργοδοτική πρόταση εγκρίθηκε με 56,1%. Θυμίζουμε ότι το «Smart» είναι ένα από τα μοντέλα που βγάζει ο γερμανικός κολοσσός «Daimler».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ Συνεχίζονται οι ισραηλινές προκλήσεις
Εξι νεκροί Παλαιστίνιοι από πυρά στρατιωτών
TEΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Η προκλητική βία των πάνοπλων ισραηλινών κατοχικών αρχών και Εβραίων εποίκων ρίχνει καθημερινά λάδι στη φωτιά, τροφοδοτώντας επικίνδυνα την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μέρες στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, αλλά και στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου χτες το απόγευμα οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ κατά των νεαρών Παλαιστίνιων διαδηλωτών που πέταγαν πέτρες, με αποτέλεσμα το θάνατο 6 εξ αυτών (μεταξύ των οποίων ένας 15χρονος και ένας 20χρονος) και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Νωρίτερα, το πρωί, η κηδεία του 20χρονου Παλαιστίνιου Ουισάμ Φαράτζ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή χιλιάδων συμπατριωτών του, ένα 24ωρο μετά το φόνο του από Ισραηλινούς στρατιώτες στον παλαιστινιακό καταυλισμό Σουφάτ. Μεταξύ των επιθέσεων με μαχαίρια που σημειώθηκαν χτες σε παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στο Ισραήλ ξεχωρίζουν η επίθεση ενός 17χρονου ακροδεξιού Εβραίου στην πόλη Ντιμόνα του Ισραήλ σε βάρος τεσσάρων Αράβων εργατών και η επίθεση 19χρονου Παλαιστίνιου με μαχαίρι σε 47χρονο αστυνομικό που κατέληξε με το θάνατο του νεαρού. Στο μεταξύ, η μεγάλη αραβική κοινότητα του Ισραήλ εντείνει τις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων όσο κλιμακώνεται η βία, ενώ οι ισραηλινές αρχές υπό την εντολή του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «να πατάξουν το κύμα τρομοκρατίας», απαγόρευσαν χτες επ' αόριστον την πρόσβαση σε όλους τους άνδρες κάτω των 45 ετών στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.
«Η τρίτη Ιντιφάντα άρχισε...» Αυτή η τεταμένη κατάσταση κάνει πολλούς να προβλέπουν πως έχει ήδη αρχίσει η τρίτη παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση). Ανάμεσά τους ο αναπληρωτής επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της «Χαμάς» στη Γάζα, Ισμαΐλ Χανίγια, που σημείωσε πως η τρίτη Ιντιφάντα με επίκεντρο το μεγάλο τέμενος Αλ Ακσα «ξεκίνησε και σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε». Ο ίδιος κατηγόρησε τις ισραηλινές κατοχικές αρχές ότι «προσπαθούν να καταλάβουν το τέμενος Αλ Ακσα αλλά δεν θα το πετύχουν»... Οι προκλητικές επιθέσεις των κατοχικών αρχών σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού συζητήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ του Παλαιστίνιου πρέσβη στον ΟΗΕ, Ριγιάντ Μανσούρ, και του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για Πολιτικές Υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν. Ο Μανσούρ ζήτησε από τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Ο Ισραηλινός γεωλόγος Δρ. Γιουβάλ Μπάρτοφ, επικεφαλής πετρελαϊκών ερευνών της εταιρείας «Afek Oil & Gas» στα Υψίπεδα του Γκολάν, επιβεβαίωσε τον εντοπισμό κοιτασμάτων πολλών εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, εκτιμώντας ότι η εκμετάλλευσή του (σε κατεχόμενο, ας μην ξεχνάμε, συριακό έδαφος...) «θα μπορούσε να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του Ισραήλ για δεκαετίες». Γίνεται φανερό ότι αυτή η ανακάλυψη θα ρίξει και ...άλλο μπαρούτι στην περιοχή.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Κόντρες σε όλα τα επίπεδα...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία που οξύνουν την αντιπαράθεση με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, οι οποίες ξεκίνησαν την επέμβαση στην περιοχή, συνεχίστηκαν με ένταση και χτες, προκαλώντας νέα δεδομένα στα πεδία των συγκρούσεων, αλλά και ανακαταλήψεις εδαφών που κατείχαν μισθοφορικες αποικιοκρατικες δυνάμεις από τζιχαντοφαιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» βόρεια της επαρχίας Χαλέπι. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ οξύνουν την κόντρα με τη Ρωσία και προσπαθούν να «απαξιώσουν» τη δυναμική της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, ισχυριζόμενες πως τέσσερις από τους 26 ρωσικούς πυραύλους Κρουζ που εκτοξεύτηκαν από ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κασπία σε θέσεις των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία «έπεσαν στο Ιράν». Χτες, ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Αστον Κάρτερ, επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο αυτούς τους ισχυρισμούς, δίχως να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και διαψεύστηκε από Ιρανούς και Ρώσους στρατιωτικούς, αλλά και από την Αφχαμ Μαρζίεχ, την εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, με δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο. Από την άλλη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φερόταν χτες βράδυ έτοιμος να ανακοινώσει την αναστολή ενός ακόμη αντικειμενικά αποτυχημένου προγράμματος που διαχειρίστηκε το Πεντάγωνο και κόστισε μισό δισεκατομμύριο δολάρια, με στόχο την «εκπαίδευση μισθοφορικών συριακών δυνάμεων» υποτίθεται «κατά του "Ισλαμικού Κράτους"».
Επιδρομές και συγκρούσεις
Νωρίτερα, τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» αναφέρθηκε πως ανακατέλαβαν χωριά πέριξ της επαρχίας Χαλέπι, τα οποία έλεγχαν προηγουμένως μισθοφορικές αποικιοκρατικες δυνάμεις αντίθετες στην κυβέρνηση της Συρίας, σε μια επιχείρηση που χαρακτηρίστηκε «έκπληξη» από διεθνή πρακτορεία. Επιπλέον, βορείως της Ράκα, της λεγόμενης «πρωτεύουσας» του «Ισλαμικού Κράτους», σημειώθηκαν τουλάχιστον 20 εκρήξεις, δίχως να διευκρινιστεί εάν αυτές οφείλονταν σε επιθέσεις γαλλικών αεροσκαφών που πραγματοποίησαν χτες για δεύτερη φορά επιδρομές στην περιοχή, με στόχο (όπως είπε ο Γάλλος υπουργός Αμυνας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν) «στρατόπεδα τζιχαντιστών που σχεδίαζαν επιθέσεις στην Ευρώπη»... Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση σχετικά με το θάνατο του Ιρανού στρατηγού, Χοσέιν Χαμεντάνι, διοικητή της «Φρουράς Ισλαμικής Επανάστασης», στη διάρκεια «συμβουλευτικής αποστολής» στη συριακή επαρχία Χαλέπι «από τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους"». Στο μεταξύ, ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, σημείωσε ότι η χώρα του λαμβάνει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα, σε σχέση με τα σχέδια του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τη στρατιωτική του παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη. Επίσης, σχετικά με το Αφγανιστάν, ανέφερε ότι «η βιαστική αποχώρηση των ΝΑΤΟικών από το Αφγανιστάν έχει ενδυναμώσει τους "Ταλιμπάν" και ταυτόχρονα παρατηρούνται κινήσεις τζιχαντιστών του "Ισλαμικού Κράτους"». Η ρωσική κυβέρνηση κάνει λόγο για διείσδυση ήδη έως 4.000 ένοπλων τζιχαντιστών στο Αφγανιστάν και συσσώρευση στα σύνορα Αφγανιστάν και Τατζικιστάν, ενώ ήδη βγαίνουν στην επιφάνεια σενάρια για πιθανές ρωσικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, κάτι που βεβαίως θα οξύνει ακόμα περισσότερο την ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση. Ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ, Βλαντιμίρ Χριστόφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο «Εuractiv», τόνισε ότι εάν η Δύση «είναι αποφασισμένη» να καταπολεμήσει το «Ισλαμικό Κράτος», «θα πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό και να σταματήσει να επιδίδεται σε διπλά παιχνίδια». Αναφερόμενος στην προχτεσινή αντίδραση του ΝΑΤΟ σχετικά με τις ρωσικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου, την αποκάλεσε «νευρική», λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δείξει πως «είναι μέρος της εικόνας, προβαίνοντας σε ασαφείς και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς». Τέλος, ο Ρώσος πρέσβης στη Βρετανία, Αλεξάντερ Γιακοβένκο, ζήτησε τη βοήθεια του Λονδίνου στην επίτευξη «επαφών» ανάμεσα στη Μόσχα και τον μισθοφορικο αποικιοκρατικό, λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», με στόχο το συντονισμό του αγώνα κατά του ΙΚ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Με απόφαση της 16ηςΔιεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Γκουαγιακίλ του Εκουαδόρ, ανάμεσα στις κοινές δράσεις που είχαν καταληχθεί ήταν και η αποστολή αντιπροσωπείας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην πάλη του Παλαιστινιακού λαού. Η αποστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 14 Οκτώβρη και θα περιλαμβάνει συναντήσεις με την παλαιστινιακή κυβέρνηση, την ισραηλινή Βουλή, Κομμουνιστικά Κόμματα και μαζικούς φορείς, καθώς και πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις πόλεις Ραμάλα, Τελ Αβίβ και Ναζαρέτ. Τη φιλοξενία της αποστολής έχουν αναλάβει το ΚΚ του Λαού της Παλαιστίνης, το ΚΚ Παλαιστίνης και το ΚΚ Ισραήλ. Η αποστολή αυτή αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, στο φόντο των ιδιαίτερα ανησυχητικών εξελίξεων στην Παλαιστίνη αυτήν την περίοδο, με την κλιμάκωση της άγριας καταστολής από το κράτος του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Στην αποστολή θα συμμετάσχει εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του Κόμματος. Θα λάβουν μέρος επίσης και τα εξής κόμματα: Κόμμα Εργατών Βελγίου, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ Ινδίας (μ), ΑΚΕΛ, Νοτιαφρικανικό ΚΚ, Πορτογαλικό ΚΚ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η σκοπιμότητα των Νόμπελ Ειρήνης
Σε μία προσπάθεια να αποδείξει πως η λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», ο αστικός εκσυγχρονισμός που επιχειρήθηκε από μερίδα της αστικής τάξης, είναι ένα ...πετυχημένο παράδειγμα «κοινωνικής συναίνεσης» (δηλαδή, στην ουσία ταξικής συνεργασίας), η νορβηγική επιτροπή που απονέμει τα Νόμπελ Ειρήνης αποφάσισε να δώσει το φετινό βραβείο στο λεγόμενο «κουαρτέτο» των οργανώσεων, «που καθοδήγησε τον εθνικό διάλογο στην Τυνησία, για την αποφασιστική συμβολή του στην οικοδόμηση μιας πλουραλιστικής δημοκρατίας μετά την Επανάσταση του Γιασεμιού το 2011». Αυτός ο «εθνικός διάλογος» της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Τυνησίας, της Ενωσης εργοδοτών «Utica», της τυνησιακής «Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (LTDH) και της Δικηγορικής Ενωσης Τυνησίας γίνεται, ωστόσο, με δεδομένο το καπιταλιστικό σύστημα εκμετάλλευσης, παρά την «αλλαγή» από το καθεστώς του Μπεν Αλι. Και η εργατική τάξη της Τυνησίας εξακολουθεί να υποφέρει από αυτή τη βαρβαρότητα. Το Νόμπελ Ειρήνης 2015 συνοδεύεται με το ποσό περίπου 1 εκατ. δολαρίων, που θα πάρουν τα μέρη όχι βέβαια γιατί κοντράρουν το σύστημα εκμετάλλευσης. Το συγκεκριμένο «βραβείο ειρήνης» έχει πάντα σκοπιμότητα και ανάλογα τη συγκυρία. Χαρακτηριστικά, το 2009 απονεμήθηκε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπ. Ομπάμα, και μάλιστα για τις ...καλές του προθέσεις, που στη συνέχεια έγιναν συνέχιση του αιματοκυλίσματος των λαών για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, ενδεχομένως με άλλη τακτική.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΙΑΝΤ.-- Την οργή των ινδικών αρχών προκαλεί ο ακρωτηριασμός και σοβαρός τραυματισμός μίας Ινδής οικιακής βοηθού από το αφεντικό της στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος της έκοψε το δεξί χέρι από τον ώμο επειδή «τόλμησε» να ζητήσει δεδουλευμένους μισθούς, έπειτα από χρόνια σκληρής απλήρωτης εργασίας, σωματικής και ψυχικής κακοποίησης. Το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στο Σαουδάραβα πρέσβη στο Νέο Δελχί, ενώ η είδηση ούτε που μεταδόθηκε από το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.
ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Ο Αμερικανός 23χρονος πιλότος Σπένσερ Στόουν που είχε πάρει παράσημο μαζί με άλλους δύο Αμερικανούς και ένα Βρετανό πολίτη γιατί απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστή σε τρένο στη Γαλλία πριν δύο μήνες, τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης σοβαρά, από επίθεση με μαχαίρι από δύο μέλη μιας συμμορίας σε μπαρ στην Καλιφόρνια.
ΧΑΡΑΡΕ.-- Επίσκεψη στη Ζιμπάμπουε πραγματοποίησε χτες ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, μετά την ομιλία του στη Νότια Αφρική ενώπιον του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για τη «συνεργασία των λαών και την κοινή αντιμετώπιση της φτώχειας».
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αμερικανοί ερευνητές αποκωδικοποίησαν το αρχαιότερο ανθρώπινο γονιδίωμα της Αφρικής, ηλικίας 4.500 χρόνων, σύμφωνα με αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στο αμερικανικό περιοδικό «Science» και ρίχνουν φως στις μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις από την Ευρασία προς το Κέρας της Αφρικής εδώ και 3.000 χρόνια.