Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τεταρτη 14 Οκτωβριου 2015


Στο «κόκκινο» ο Ευαγγελισμός
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015, 11:45
Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με το σωματείο τους, στο νοσοκομείο δεν έχει δοθεί ούτε το 50% της προβλεπόμενης επιχορήγησης και μάλιστα η πρόσθετη επιχορήγηση που δόθηκε πρόσφατα (9,6 εκατ. ευρώ), καλύπτει τις ανάγκες ενός μόνο μήνα. Οι εργαζόμενοι διατείνονται πως η έλλειψη προσωπικού έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ «διευρύνονται οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις».
Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου θα απολυθούν 40 επικουρικοί - γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, τραυματιοφορείς και παραϊατρικό προσωπικό - οι 13 νοσηλευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ στις ΜΕΘ του νοσοκομείου θα υποχρεωθούν να κάνουν σύμβαση έργου (μπλοκάκι), ενώ οι συνταξιοδοτήσεις από όλους τους κλάδους ανέρχονται σε πολλές δεκάδες. Μόνο ο Ευαγγελισμός με τους «πετσοκομμένους», όπως λένε, οργανισμούς του 2012, έχει πάνω από 780 κενές οργανικές θέσεις όλων των κλάδων, εκτιμώντας ότι οι πραγματικές ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «σταγόνα στον ωκεανό», τις 907 προσλήψεις πανελλαδικά που είχαν ήδη εγκριθεί από πέρυσι, «η δε υπόσχεση για 2.500 προσλήψεις (με γιατρούς) μόνιμου προσωπικού για το 2016, δεν έχει διασφαλίσει τις σχετικές πιστώσεις από τον προϋπολογισμό». Γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου υπογραμμίζουν ότι η εντατικοποίηση της εργασίας είναι στο «κόκκινο», τονίζοντας ότι ήδη παρατηρούνται «βαριές ασθένειες στο προσωπικό ειδικά, των μονάδων, που φυσικά δεν καταγράφονται -όπως αναφέρουν- και δεν αξιολογούνται ως επαγγελματικός κίνδυνος, αφού δεν συγκροτείται η απολύτως αναγκαία (κι από το νόμο υποχρεωτική) Εσωτερική Υπηρεσία Υγείας και Πρόληψης με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας». Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καταγγέλλει ότι οι «εργολαβικοί εργάτες τρομοκρατούνται καθημερινά, ώστε να μην αντιδρούν στην καθυστέρηση της πληρωμής, έστω κι αυτής της απαράδεκτης αμοιβής των 500€, οι τραπεζοκόμες – μάγειροι – προσωπικό στην αποστείρωση είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας». Και όλα αυτά, όπως λένε, τη στιγμή που οι εργολάβοι «τσεπώνουν από το δημόσιο κατά μέσο όρο 1.500 με 1.700 € για κάθε εργολαβικό εργάτη τον μήνα».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόρισμα-σοκ για συντάξεις & εισφορές
ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σε κινδυνο οι υφισταμενες συνταξεις από τον νέο τροπο υπολογισμου του ασφαλιστικου. Υψος συνταξεων με βαση το προσδοκιμο ζωης κάθε γενιας. «Κουμπαρας» για την ενισχυση του ασφαλιστικου συστηματος με νεους φορους.
Σαρωτικές αλλαγές προβλέπουν οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Σοφών. Το πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος» ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ανακαθορισμό των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί και συγχώνευση Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς. Σαρωτικές αλλαγές για ασφαλισμένους και συνταξιούχους έρχονται με τη μεγάλη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού τον Νοέμβριο. Το τελικό προσχέδιο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων στη βάση του νόμου Σιούφα του 1992, επανυπολογισμό από την αρχή των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί με αναφορές σε αυτόν τον ενιαίο τρόπο, συγχώνευση όλων των Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς και εντελώς νέο σύστημα με «ατομικές μερίδες» και υπολογισμό σύνταξης με βάση το προσδόκιμο ζωής για τις νέες γενιές. Εκτός από το κυρίαρχο σενάριο, στο τελικό σχέδιο αναμένεται να καταγράφονται και οι διαφορετικές απόψεις, τις οποίες έχουν διατυπώσει μέλη της 12μελούς Επιτροπής Σοφών.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τελευταία λεπτά πριν τη δολοφονία
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015, 16:25
Μια κατάθεση που αποκαλύπτει την... «απραξία» των αστυνομικών, το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες χρυσαυγιτών φώναζαν κατά πάντων, κρατώντας ρόπαλα και ο Γιώργος Ρουπακιάς μαχαίρωνε τον 34χρονο μουσικό, απασχόλησε σήμερα τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργος Ρότας, ο οποίος είχε συλλάβει τον Γιώργο Ρουπακιά, ενώ εκείνος έμπαινε στο αυτοκίνητο του για να διαφύγει από τον τόπο της δολοφονίας, έδωσε τη δική του μαρτυρία και έκανε λόγο για μια «συμπλοκή» στην οποία όμως ουδείς συνάδελφός του επενέβη. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως είδε «ένα τσούρμο να ρίχνει κλωτσιές και μπουνιές» χωρίς να μπορεί να καταλάβει όπως είπε «ποιός βαράει ποιόν αφού μόνο χέρια και πόδια φαίνονταν». Κανείς όμως από όλους τους αστυνομικούς που ήταν εκεί δεν πήγε για να σταματήσει τη «συμπλοκή» που ισχυρίστηκε ότι έγινε. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε «τον Ρουπακιά να έχει έρθει στα χέρια με τον Φύσσα και τον μουσικό να φωνάζει "με μαχαίρωσε"». Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησε την κατάθεσή του, λέγοντας πως είχε πάρει σήμα από το κέντρο με το οποίο τους καλούσαν να μεταβούν στην καφετέρια «Κοράλλι» καθώς «άτομα της ΧΑ είχαν διένεξη με άτομα του γνωστού χώρου».
Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας «λίγο πριν τις 12 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβίου, ειδοποιηθήκαμε ότι 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται προς την καφετέρια "Κοράλλι". Εμείς ήμασταν στο Πέραμα, περίπου επτά χιλιόμετρα μακριά. Μετά από 3-4 λεπτά φτάσαμε. Εκεί είδαμε δύο μηχανές με συναδέλφους να κατεβαίνουν. Στην Παύλου Μελά είχε πολλά άτομα. Ομάδες, είχαν κράνη στα χέρια. Περίπου, 40-50 άτομα, ήταν σκοτεινά. Καταλάβαμε ότι ήταν Χρυσαυγίτες, κοντοκουρεμένοι, μαυροφορεμένοι το ίδιο στιλάκι, ξεχώριζαν το έχουμε ξαναδεί. Έξω από την καφετέρια ήταν πέντε άτομα χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ήταν μια παρέα». Ο κ. Ρότας είπε πως «τα άτομα της ΧΑ φαινόταν ότι είχαν έρθει για φασαρία, φώναζαν, κοιτούσαν και εμάς περίεργα. Εμείς πιστεύαμε ότι κάτι έχει γίνει στην καφετέρια. Τότε μια ομάδα από την Παύλου Μελά, 20 με 30 άτομα ξεκίνησε να τρέχει και να φωνάζει, να βρίζει. Εμείς λέμε "για εμάς έρχονται" αλλά εκείνοι πήγαν προς την Τσαλδάρη. Τους ακολουθήσαμε φωνάζοντας "σταματήστε αστυνομία"». Ο μάρτυρας υπογράμμισε πως δεν κατάλαβε κάτι να πυροδότησε την κίνηση αυτή και συνέχισε την περιγραφή του. «Φώναζαν "πιάστε τους , θα τους γ...». Ο συνάδελφος μεταβίβασε προς το κέντρο και εμείς τους κυνηγήσαμε. Γινόταν χαμός. Μόλις βγήκαμε στην Τσαλδάρη είδα από μακριά ένα επεισόδιο. Ένα τσούρμο, τρία-τέσσερα άτομα . Είδα ότι υπήρχε ένα αμάξι . Εγώ δεν πιστεύω ότι αυτά τα άτομα ήταν εκείνα που κυνηγούσαμε. Φορούσαν, κάποιοι, μαύρα μπλουζάκια. Τότε είδα κλωτσιές, μπουνιές. Εκείνη την ώρα δεν ξέραμε ποιοί βαράνε ποιούς».
Η στιγμή της δολοφονίας
Περιγράφοντας τη στιγμή της δολοφονίας, ο μάρτυρας είπε πως είδε τον Γ. Ρουπακιά και τον Παύλο Φύσσα να «χτυπιούνται»: «Ο Φύσσας με τον Ρουπακιά ήρθαν στα χέρια, χτυπιόντουσαν, πλακωνόντουσαν, κλωτσιές, μπουνιές . Ο Ρουπακιάς έφυγε και πήγε στο αυτοκίνητο». Πρόεδρος: - «Δεν μπορούσατε να φτάσετε νωρίτερα, σε εύλογο χρόνο;» Μάρτυρας: - «Όχι εμείς δεν είχαμε δει το μαχαίρι».
Τελικά όπως περιγράφει ο κ. Ρώτας, όταν τους χώρισαν, ο Ρουπακιάς έφυγε προς το αυτοκίνητο του και ο Φύσσας φώναζε «με μαχαίρωσε». Άνοιξα την πόρτα και είπα στον Ρουπακιά «βγες έξω και σου κάνω σωματικό έλεγχο». Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρήκαμε και το μαχαίρι πετάμενο κάτω. Ο Φύσσας φώναζε «με μαχαίρωσε». Ο Γ. Ρότας αναφέρθηκε στον Γ. Ρουπακιά, επισημαίνοντας ότι όταν ο ίδιος τον ρώτησε γιατί μαχαίρωσε τον Π. Φύσσα, εκείνος αποκρίθηκε: «Μου είπε "γιατί χτύπησε κάτι δικούς μου».
Πρόεδρος: - «Φοβηθήκατε;» Μάρτυρας: - «Σε κάθε επεισόδιο που πάω και θα φοβηθώ και θα προστατευτώ». Πρόεδρος: - «Αναγνωρίσατε κάποιον από τους κατηγορούμενους; Σας έδειξαν φωτογραφίες;» Μάρτυρας: - «Όχι, (κοίτα προς τους κατηγορούμενους) τα πρόσωπα τους μού είναι γνωστά αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι τους αναγνωρίζω από εκείνο το βράδυ, από πορείες της ΧΑ ή την τηλεόραση». Πρόεδρος: - «Ξέρετε κάτι σχετικά με την οργάνωση την ιεραρχία τους. Για συγκεκριμένες πράξεις;» Μάρτυρας: - «Όχι, μόνο ό,τι έχω δει στις τηλεοράσεις». Πρόεδρος. - «Για την τοπική της Νίκαιας ξέρετε κάτι, πως διοικείται πως είναι οργανωμένη;» Μάρτυρας: - «Όχι». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν διαπίστωσε η ομάδα των χρυσαυγιτών να παίρνει εντολές από συγκεκριμένα άτομα. «Σαν μπουλούκι κινούνταν» είπε και συνέχισε: «Την ώρα που μαχαίρωσαν τον Π. Φύσσα ήρθε η κοπέλα του. Νωρίτερα ήταν μόνος του». Εισαγγελέας: - «Κρατούσαν όλοι ρόπαλα και μαχαίρια;» Μάρτυρας: - «Όχι , δεν υπήρχε καλή ορατότητα». Εισαγγελέας: - «Αυτοί που είχαν πάει εκεί μαζί με τον Ρουπακιά μπορούσαν να τόν αποτρέψουν από τη δολοφονία;» Μάρτυρας: - Αν γνώριζαν ότι πήγε εκεί για να τον σκοτώσουν, θα μπορούσαν να το αποτρέψουν».
Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σχολιάζοντας την κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα, Παύλου Σεϊρλή, τήν χαρακτήρισαν αναξιόπιστη. Έκαναν λόγο για κενά και αντιφάσεις, λέγοντας πως ο μάρτυρας «αναγνώρισε με βεβαιότητα πρόσωπα που δεν είναι κατηγορούμενα». Όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Είτε ο μάρτυρας βρίσκεται σε σύγχυση είτε επιχειρεί να επιτύχει την καταδίκη και άλλων προσώπων που δεν εμπλέκονται». Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου έκανε λόγο για πλήρη αναξιοπιστία του μάρτυρα καθώς «κανένα στοιχείο δεν συνδέει τον γγ της ΧΑ με την υπόθεση». Μάλιστα, σχολίασε πως «ξεκάθαρος σκοπός του μάρτυρα είναι να ενοχοποιήσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο». Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ο μάρτυρας εικάζει ότι δόθηκαν εντολές αλλά δεν έχει κανένα στοιχείο . Κατέθεσε μόνο κρίσεις. Άρα δεν αποδεικνύεται κάτι και δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κανένα αδίκημα». Κατά αντιπαράσταση εξέταση Οι συνήγοροι υπεράσπισης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν άρση απορρήτου του τηλεφώνου του μάρτυρα ενώ ζήτησαν και κατά αντιπαράσταση εξέταση με μάρτυρα υπεράσπισης, ο οποίος αρχικά ήταν κατηγορούμενος. Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα ώστε «να δούμε αν αναγνωρίζει ο μάρτυρας το συγκεκριμένο πρόσωπο». Πράγματι, το δικαστήριο αποφάσισε να ακολουθήσουν τη διαδικασία αναγνώρισης και μια ξανθιά γυναίκα, η Κωνσταντίνα Βαξεβανάκη, μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Ο μάρτυρας τήν κοίταξε και είπε πως το μοιραίο βράδυ η συγκεκριμένη γυναίκα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου του Ρουπακιά. «Πρόκειται για την σύζυγο του κατηγορούμενου Ι. Άγγου, η οποία έχει απαλλαγεί από κάθε κατηγορία» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης συμπληρώνοντας πως «το σπίτι τους βρίσκεται λίγα μέτρα από τον τόπο τους εγκλήματος». Όπως υπογράμμισε ο συνήγορος στόχος του μάρτυρα είναι να δημιουργήσει την εντύπωση πως ο Ρουπακιάς κινήθηκε εκείνο το βράδυ με παρέα χρυσαυγιτών.
Από την πλευρά του, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κ. Παπαδάκης αναφερόμενος στην κατάθεση του Παύλου Σεϊρλή τόνισε πως «το γεγονός ότι οι μάρτυρες δέχονται απειλές και επιθέσεις δίνει μεγαλύτερη απαξία στην οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Π. Φύσσα και αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο». Στο περιθώριο της δίκης πάντως, ερωτήματα και προβληματισμό στους δικηγόρους των θυμάτων και όχι μόνο προκαλεί το γεγονός της συνέχισης της διαδικασίας στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά τις διαβεβαιώσεις από επίσημα χείλη περί μεταφορά της στο Εφετείο Αθηνών. Την ίδια ώρα μάλιστα που στην αίθουσα όπου προοριζόταν για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μεταφέρθηκε ….αστραπιαία η δίκη για το ΝOOR 1 η οποία εκδικαζόταν στον Πειραιά! Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ κατήγγειλαν την «απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών» ενώ όπως είπαν «είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτήριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και διαρρύθμισης του εσωτερικού της». Όπως ανέφεραν στη δήλωση τους: «Αντί να μεταφερθεί εκεί η δίκη της ΧΑ , όπως επανειλημμένα ζητήθηκε από την πολιτική αγωγή, εκατοντάδες κοινωνικούς φορείς, σύσσωμη την τοπική κοινωνία Κορυδαλλού αλλά και την ίδια την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης με την υπ.αριθμ.. 73774/7/10/2015 απόφαση (ΦΕΚ 2160/7/10/2015 ) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία ναρκωτικών και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της ΧΑ . Πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό όλων των παραπάνω που δείχνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση, την περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόλιση της ανάγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απρόσκοπτης δημοσιότητας και την περιφρόνηση ακόμα και του ίδιου δικαστηρίου. Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στον φυσικό της χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών , παραμένει ανυποχώρητη και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίηση της».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μετα την κατακραυγη ο ΣΥΡΙΖΑ «μαζεψε» τα χαρατσια στα ενοικια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Φλαμπουραρης ομολογησε ότι «ξεχασε» να δηλωσει στο «Ποθεν εσχες» την τεχνικη του εταιρεια.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυξανονται τα επιτοκια για οσους μπηκαν στις 100 δοσεις. Ποιοι χανουν τη ρυθμιση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακριβαινουν ως 400% τα εισιτηρια σε Αρχαιολογικους Χωρους και Μουσεια. Αδιανοητο, με 20 ευρω πλεον στην Ακροπολη.
---------------------------------------------------------------------------------
Παιχνιδια παραγραφης. Μονομερη ενεργεια θεωρει η «τροικα» την παραταση των ερευνων για τη Λιστα Λαγκαρντ. Στις καλενδες κινδυνευουν να παραπεφθουν φορολογικα σκανδαλα με τη ληξη της φετινης χρονιας. Ο κινδυνος να σταματησει στο τελος του ετους ο ελεγχος εκκρεμων φορολογικων σκανδαλων που προκυπτουν από την περιβοητη λιστα Λαγκαρντ ηρθε στην επικαιροτητα ξαφνικα μετα τις δηλωσεις του αρμοδιου υπουργου στη βουλη. Ο Τρυφων Αλεξιαδης, παρα τις προεκλογικες και μετεκλογικες δεσμευσεις της κυβερνησης για παραταση της διερευνησης και μετα το 2016, ειπε η Αθηνα δεν μπορει να νομοθετησει μονομερως. Ωστοσο αλλοι κυβερνητικοι παραγοντες και νομικοι κυκλοι υποστηριζουν ακριβως το αντιθετο.
---------------------------------------------------------------------------------
Σαλος με τον βιασμο ανηλικου στο Παπαφειο Θεσσαλονικης. Εκ των υστερων ερευνουν το κουκουλωμα. Εσωτερικη διερευνιση «κατοπιν εορτης» από τον Μητροπολιτη Ανθιμο, που ηταν προεδρος του ιδρυματος. Στα χερια του εισαγγελεα πρωτοδικων η δικογραφια.
------------------------------------------------------------------------------------
Τσακαλωτος, Φλαμπουραρης, Μητροπουλος, υπουργοι που κονομαγαν και δεν τα δηλωναν στο ποθεν εσχες
-----------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ! ΕΤΣΙ H ΡΩΣΙΚΗ FSB ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ISIS ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Δημοσιεύθηκε: 14/10/2015 13:02
Πολλά άτομα συνελήφθησαν σ΄ένα διαμέρισμα στη Μόσχα με την υποψία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα αναφέρουν ρωσικά ειδησεογραφικά επικαλούμενα την υπηρεσία τύπου του FSB.Δύο από τους συλληφθέντες υπόπτους ομολόγησαν ότι θα πραγματοποιούνταν επίθεση στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναφέρει το FSB. « Διαπιστώθηκε ότι σε διεύθυνση στη Μόσχα που την είχαν ευκαιριακά από 6 ως 11 άτομα κάποια ανάμεσά τους είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους επί συριακού εδάφους και έφθασαν στη Ρωσία λίγο πριν την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία « , δήλωσε το γραφείο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας. Στο διαμέρισμα μιας συνηθισμένης πολυκατοικίας στη δυτική Μόσχα ανακαλύφθηκαν μια βόμβα που περιείχε 5 κιλά TNT, ένας ηλεκτρικός πυροκροτητής,ζυγαριές για να ζυγίζουν τις βόμβες εγχειρίδια σχετικά με εκρηκτικά.Η βόμβα εξουδετερώθηκε. Δύο από τους υπόπτους ομολόγησαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης για μια επίθεση που θα γινόταν στα μέσα μαξικής μεταφοράς στη Μόσχα και ότι χτηματοδοτήθηκαν κι εξοπλίστηκαν με εκρηκτικά από ανώτερα στελέχη στην ιεραρχία τςη οργάνωσης αναφέρει το FSB.
---------------------------------------------------------------------------------
Ο αφανισμός της ελληνικής μεσαίας τάξης.Ποιοι είναι οι λόγοι..
Δημοσιεύθηκε: 14/10/2015 16:19
Τέτοιο κακό δεν ξανάγινε.. Είναι αλήθεια και το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Τα ελληνικά νοικοκυριά μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και πιο φτωχά. Συνάνθρωποι μας οδηγούνται στην απόλυτη φτώχια και οι ουρές των συσσιτίων αυξάνονται! Τα τρία μνημόνια που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας από το 2009 έως σήμερα έχουν καταστρέψει ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας και έχουν στείλει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse, η οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα μας έχει αφανίσει τη μεσαία τάξη, η οποία για δεκαετίες ήταν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, από το 2008 έως σήμερα περίπου 1,2 εκατομμύρια Έλληνες υποβαθμίστηκαν σε χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, ενώ η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων μειώθηκε κοντά στα 500 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 43% και άνω, αν αναλογιστεί κανείς ότι η σημερινή αξία των περιουσιακών στοιχείων της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα αγγίζει τα 678 δισ. δολάρια, από σχεδόν 1,2 τρισ. δολάρια που άγγιζε στην κορυφή του 2007. Γιατί αφανίστηκε η μεσαία τάξη Η κατάρρευση της αξίας των ακινήτων, η βουτιά του χρηματιστηρίου και της κεφαλαιοποίησης των μετοχών, αλλά και το σημαντικό έδαφος που έχασε το ευρώ είναι οι βασικοί «υπεύθυνοι» για τον αφανισμό του πλούτου του Έλληνα της μεσαίας τάξης. Η μεσαία τάξη το 2008 αριθμούσε 5,8 εκατομμύρια πολίτες και σήμερα έχουν «εξαφανιστεί» 1,2 εκατ. από αυτούς, αφού ο αριθμός του αγγίζει τα 4,6 εκατομμύρια. Το 2000, τη μεταβατική χρονιά ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, τη μεσαία τάξη διαμόρφωναν 4,7 εκατομμύρια Έλληνες. Ο πλούτος των Ελλήνων υπέστη τεράστια μείωση μεταξύ του 2007 και του 2008 κατά 216 δισ. δολάρια και μεταξύ του 2008 έως και τα μέσα του 2015 βυθίστηκε κατά 272 δισ. δολάρια περαιτέρω. Εν τω μεταξύ, ο μέσος πλούτος κάθε Έλληνα υποχώρησε στα 81.300 δολάρια φέτος, όταν το 2007 διαμορφωνόταν στα 136.800 δολάρια.
-----------------------------------------------------------------------------------
Δύο μήνες προθεσμία ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη για να καταβάλει τη χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ
Δημοσιεύθηκε: 14/10/2015 14:56
Δυο μήνες προθεσμία ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη για να συγκεντρώσει και να καταβάλει την χρηματική εγγύηση των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το δικαστήριο προκείμενου να αποφυλακιστεί. Οι δικαστές αποφάσισαν να αποφυλακιστεί εκτός από την χρηματική εκτίμηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης 3 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα, της αφαίρεσης διαβατηρίου, της Υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που δήλωσε στο δικαστηρίου. “Με άκρα επιείκεια αποφάσισε το δικαστήριο και για τους όρους και για την εγγυοδοσία” είπε η πρόεδρος του Δικαστηρίου. Οι δικηγόροι της Β. Σταμάτη επέμειναν ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα της εγγύησης για αυτό ζήτησαν προθεσμία δυο μηνών.
Αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη καθώς το πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων έκανε δεκτό το αίτημα της μετά και την θετική εισήγηση της εισαγγελέως. Η πρόταση της εισαγγελέως για εγγυοδοσία 70000 ευρω προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους συνηγόρους της όσο και από την ίδια που αποχώρησε κλαίγοντας. Όπως είπε ο συνήγορος της Φραγκισκος Ραγκουσης:”βάλτε της όποιον όρο θέλετε εκτός από αυτόν. Αυτή τη στιγμή πένονται. Δεν εχουν να συντηρήσουν ούτε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει δυνατότητα να μαζέψουν ούτε τρία χιλιάρικα. Συντηρούνται στη φυλακή από 10-20 ευρώ που θα δώσουν φίλοι και συγγενείς. Είναι σαν να τη σταυρώνεται. Περιμένει πως και πως να πάει στο παιδί της. Βάλτε της ακόμα και κατ’ οίκον περιορισμό”. Τελικά αποφασίσθηκε το ποσό της εγγύησης να πέσει στις 50.000 ευρώ.Η εισαγγελέας επέβαλλε εκτός της εγγυοδοσίας, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση 3 φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και αφαίρεση διαβατηρίου.
Σχολιο.- για τα 50 χιλιαρικα που να τα βρει ρε αφου παραμενουν τα καπιταλ κοντρολ
----------------------------------------------------------------------------------
Αιώνια κρατικοδίαιτο κομματόσκυλο με καλό μνημόνιο... Zήτουλας... Οτι ηταν ο Φίλης για την Αυγή, είναι ο Ανανδρανιστάκης για το "στο κόκκινο". Αιώνια κρατικοδίαιτο κομματόσκυλο με καλό μνημόνιο, που ειρωνεύεται την ΛΑ.Ε.
-----------------------------------------------------------------------------------
Λιώμα την κάναμε τη διαφθορά. Αρχίσαμε με τη SIEMENS του Δραγασάκη, προχωρήσαμε με τον εργολάβο Φλαμπουράρη και την αποτελειώνουμε με το εκατομμύριο του Σταθάκη. "Αποκρατικοποιήσεις" το λέμε
----------------------------------------------------------------------------------
H Ελένα Σεν ήταν 9 χρονών. Δολοφονήθηκε πριν δυο μέρες από την τουρκική αστυνομία, που πυροβολούσε για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μαζική σφαγή της Άγκυρας, στο κουρδικό Ντιγιαρμπακίρ.
Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς πώς και δεν συλλυπήθηκαν κι αυτή τη φορά τους φονιάδες Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου;
----------------------------------------------------------------------------------
η Αλ Κάιντα (Al Qaeda) επικήρυξε με 3 εκατ. δολάρια τον πρόεδρο Άσαντ και με 2 εκατ. δολάρια τον Hasan Nasrallah, αρχηγό της Χεζμπολά!
Με 3 και 2 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα επικήρυξε η Αλ Κάιντα τον πρόεδρο της Συρίας και τον γενικό Γραμματέα της Χεζμπολά... νεκρούς ή ζωντανούς!
Και τώρα οι δύο ηγέτες της Αντίστασης στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους, φοβήθηκαν!
----------------------------------------------------------------------------------
Εβραίος Iσραηλινός μαχαιρώνει Εβραίο Ισραηλινό επειδή τον πέρασε για Παλαιστίνιο!!!! είπαμε, φασισμός και ηλιθιότητα πάνε παρέα
-----------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΟΧΕΔΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ.
ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 μμ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 6.30 μμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 7 μμ
Την Παρασκευή 16.10 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζει την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων μέτρων του 3ου Μνημονίου για να "πάρει τη δόση" των 2 δις ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, συντάξεις πείνας και σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει μπροστά το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας ξεκινώντας από το χάρισμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεξαιρεί μόνιμα τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου, προωθεί αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών στο όνομα της αναδιοργάνωσής τους και φτάνει στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο να απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ, που τον πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι, το ΤΑΙΠΕΔ και ότι του ανήκει (!) για να τα πάρουν οι "επενδυτές" χωρίς υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου και για αυτό θα βρει, και αυτή, τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντί της, όπως και οι προηγούμενοι. Αγώνας μέχρι το τέλος για να μην περάσουν τα μέτρα του 3ου μνημονίου, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Όλοι στις συγκεντρώσεις των σωματείων την Παρασκευή 16.10 την ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου. Αθήνα, προσυγκέντρωση: 6.30 μμ στη πλατεία Κολοκοτρώνη. Κλιμάκωση με πανεργατική απεργία τις επόμενες ημέρες.
----------------------------------------------------------------------------------
Ποινικές διώξεις κατά Άνθιμου για το «κουκούλωμα» τριπλού βιασμού 7χρονου στο Παπάφειο
Για να μη… «χαλάσει» το όνομα του Ιδρύματος!
Ποινικές διώξεις για “κουκούλωμα” υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές. Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2012. Τρόφιμος του Παπάφειου, ηλικίας μόλις 7,5 χρόνων τότε, τρομοκρατημένος απευθύνθηκε στην κοινωνική λειτουργό του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το προηγούμενο βράδυ μεγαλύτερος σε ηλικία τρόφιμος, συγκεκριμένα ένας 13χρονος, τον βίασε. Η επιστήμονας αμέσως ενημέρωσε τον διευθυντή και τη διοίκηση του Παπάφειου, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ειδικά όμως να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τη δικογραφία που ήδη έχει σχηματιστεί και εκκρεμεί στην ανάκριση, πέραν της αρχικής αναφοράς από την επιστήμονα, κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε σαν να μην έγινε ποτέ και ο άτυχος 7χρονος έμεινε απροστάτευτος. Η διεύθυνση του Παπάφειου το μόνο που έκανε, περίπου 15 ημέρες αργότερα, ήταν να στείλει έγγραφο στην εισαγγελία Καστοριάς, ζητώντας να απομακρυνθεί ο 13χρονος από το ίδρυμα, επειδή “παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά”. Το έγγραφο στάλθηκε εκεί, επειδή η εντολή φιλοξενίας του ανήλικου στο Παπάφειο δόθηκε από τον εισαγγελέα Καστοριάς, με σχετική διάταξη.
Ξανά βιασμός Το περιστατικό με τραγικό θύμα τον ανήλικο θα έμενε στην αφάνεια εάν το άτυχο παιδί δεν βιαζόταν ακόμη δύο φορές από τον ίδιο τρόφιμο, τρεις μήνες μετά το πρώτο περιστατικό, τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Το παιδί λόγω της κατάστασής του διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της αποκάλυψης. Οι υπεύθυνοι του Παπάφειου έστειλαν σχετική αναφορά στις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, και τότε σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 13χρονου για βιασμό ανηλίκου. Η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης στη Θεσσαλονίκη, όμως από τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές διαπιστώθηκε, από τα έγγραφα, ότι η υπόθεση των βιασμών στο Παπάφειο δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο αλλά από τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Τότε ζητήθηκε να διαχωριστεί η δικογραφία και να γίνει ξεχωριστή έρευνα για ευθύνες των διοικούντων στο ίδρυμα, επειδή απέκρυψαν το πρώτο περιστατικό βιασμού. Ανωμοτί καταθέσεις, ως ύποπτοι, έδωσαν ο διευθυντής του ιδρύματος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ως πρόεδρος που είναι. Στις εξηγήσεις τους ανέφεραν ότι το περιστατικό εκτιμήθηκε ότι θα αντιμετωπιζόταν από τους επιστήμονες του ιδρύματος. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που χειρίστηκε τη δικογραφία των ευθυνών πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ως προς τους διοικούντες του Παπάφειου, θεωρώντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά επιλήψιμες πράξεις. Η αρχειοθέτηση όμως δεν εγκρίθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη έστειλε πίσω τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με την παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης εγκληματία.
-----------------------------------------------------------------------------------
Θαύμα! Η Εκκλησία εξαιρείται προνομιακά από τα capital controls
Πώς τροποποιείται το καθεστώς των capital controls για τις Μητροπόλεις και για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Πόσα χρήματα μπορούν να "τραβήξουν", τι ανακοινώνει η Εκκλησία
Η προσέγγιση κυβέρνησης-Εκκλησίας, φαίνεται ότι δεν έμεινε μόνο στις αβρότητες μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου, κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 28ης Σεπτεμβρίου, επιτρέπονται πλέον αναλήψεις μετρητών για τις Μητροπόλεις έως του ποσού των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών έως είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) μηνιαίως. Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε και ως Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου.
Η επεξήγηση του Υπουργείου Οικονομικών: Σε δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει στις 28 Σεπτεμβρίου, παραπέμπει το αρμόδιο υπουργείο. Σε αυτό αναφέρονται τα εξής: "Εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ μηνιαίως αντίστοιχα". Το υπουργείο Οικονομικών συμπληρώνει ότι στο ίδιο δελτίο Τύπου περιγράφεται σειρά διευκολύνσεων και για οργανισμούς (φιλανθρωπικά ιδρύματα εξωτερικού) και για φυσικά πρόσωπα (νοσηλεία στο εξωτερικό, συνοδοί αρρώστων, οπλίτες, φοιτητές, διενέργεια εράνων για πάσχοντες από ανίατες ασθένειες, και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε λοιπά, αλλά και για αρρώστους όπως και συνοδούς αυτών σε περίπτωση νοσηλείας εκτός Ελλάδας, άρση προθεσμιακών λογαριασμών για λόγους βιωσιμότητας κ.ό.κ.). Η Εκκλησία αντιμετωπίζεται εδώ, ως "φιλανθρωπικό ίδρυμα" και εξαιρείται λόγω αγαθοεργιών. Κρίνουμε πως η προνομιακή εξαίρεση της Εκκλησίας δεν αιτιολογείται πλήρως καθ' αυτόν τον τρόπο, μιας και οι ανθρωπιστικές δράσεις θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και με εναλλακτικούς τρόπους (πλαστικό χρήμα και λογαριασμοί).
-------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Καταστολή εναντίον διαδηλωτών
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού «υποδέχτηκε» η αστυνομία τους απεργούς
ΑΓΚΥΡΑ.-- Διαδηλώσεις σε πολλές τουρκικές πόλεις έγιναν και χτες, με χιλιάδες να καταγγέλλουν το θάνατο σχεδόν 100 αθώων ανθρώπων, το «λουτρό αίματος» στο οποίο μια βομβιστική επίθεση μετέτρεψε τη λαϊκή κινητοποίηση που είχε οργανωθεί το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην Αγκυρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις «υποδέχτηκαν» με δακρυγόνα και αντλίες νερού τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις, στο πλαίσιο της διήμερης απεργίας που μια σειρά συνδικάτα προκήρυξαν και στην οποία καλούσε και το Κομμουνιστικό Κόμμα (KP) της Τουρκίας. Στις κινητοποιήσεις κυριάρχησαν συνθήματα κατά της σημερινής κυβέρνησης. Στην Κωνσταντινούπολη, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις με το σκεπτικό ότι είχαν προγραμματιστεί σε πολυσύχναστα σημεία και επικαλούμενες τη χρονική συγκυρία που θεωρήθηκε «ευαίσθητη»... Η αστυνομία επενέβη για να εμποδίσει τον κόσμο να φτάσει σε σημεία συγκεντρώσεων, μεταξύ άλλων σε αυλές νοσοκομείων όπου νοσηλεύονταν τραυματίες. Οσον αφορά τον ακριβή αριθμό των νεκρών η σύγχυση παραμένει. Το υπουργείο Υγείας υποστήριξε και χτες ότι οι νεκροί είναι 97 και δεν έχουν αυξηθεί (συμπληρώνοντας ότι πάνω από 50 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση) ενώ ΜΜΕ, όπως η «Χουριέτ», έγραψαν ότι το HDP (σοσιαλδημοκρατικό aristero, κουρδικό κόμμα) αναγνώρισε ότι ήταν «λάθος» η αναφορά του σε 127 θύματα και ζήτησε συγνώμη. Ο τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) μιλούσε για 107 νεκρούς. Πάντως, η οργή είναι διάχυτη στα λαϊκά στρώματα, αναμεμειγμένη με τον τρόμο, που μεγαλώνει και η στρατιωτική «επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας», σφίγγοντας έναν «κλοιό ασφάλειας» που προστατεύει τα συμφέροντα των κυρίαρχων μερίδων του τουρκικού κεφαλαίου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η συχνή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε πολλές νοτιοανατολικές πόλεις της χώρας, αλλά και η παρεμπόδιση διαδηλώσεων, όπως έγινε από την πρώτη στιγμή που διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν την πολύνεκρη επίθεση. Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, το ίδιο το γεγονός ότι χτυπήθηκε ωμά μια λαϊκή διαδήλωση, με σαφή στόχο να υπάρξουν πολλοί νεκροί, αναδεικνύει ότι ο τουρκικός λαός βρίσκεται στο στόχαστρο επικίνδυνων μεθοδεύσεων που το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν, με ζητούμενο πριν από όλα να υφαρπάξουν τη λαϊκή ανοχή και υποταγή στην πολιτική υπεράσπισης της πλουτοκρατίας.
Το HDP κατηγορεί την κυβέρνηση
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μιλώντας προχτές το βράδυ στο CNN, επανέλαβε τις κατηγορίες του κόμματός του ότι η κυβέρνηση (δηλαδή το AKP) είναι συνυπεύθυνη για το μακελειό, ότι το «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ», που θεωρείται βασικός ύποπτος για το μακελειό) δε θα μπορούσε να διαπράξει μια τέτοια επίθεση χωρίς στήριξη από «στοιχεία μέσα στον κρατικό μηχανισμό», αλλά και ότι η μονομερής κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το ΡΚΚ δημιουργεί ένα «περιβάλλον ελπίδας» που πρέπει να αξιοποιηθεί. Να σημειώσουμε ότι σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο Ντεμιρτάς και η επίσης πρόεδρος του κόμματος, Φιντέν Γιουκσεκντάγκ, η επίθεση του Σαββάτου συνδέεται με την πολύνεκρη επίθεση στη Σουρούτς (Ιούλης 2015 με πάνω από 30 θύματα) αλλά και προηγούμενη με στόχο συγκέντρωση του HDP και αναφέρεται ότι «έχουμε μια σειρά προσδοκίες και καθαρά αιτήματα από τη διεθνή κοινότητα και τους πολιτικούς ηγέτες». Προσθέτουν ότι οι παραπάνω επιθέσεις έχουν «διεθνή εμβέλεια» και ότι «βλέπουν (ορατό) το ενδεχόμενο τέτοια γεγονότα να ανοίξουν το δρόμο στην περιφερειακή αστάθεια». Οσον αφορά τις έρευνες για τους υπεύθυνους της σαββατιάτικης επίθεσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, ανέφερε ότι οι δύο βομβιστές χρησιμοποίησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών (ΤΝΤ), ενώ επίσημα αναμενόταν να επιβεβαιωθεί η σύνδεση των βασικών υπόπτων με δράστες προηγούμενων επιθέσεων που είχαν αποδοθεί στο «ΙΚ».
--------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΚΡΑΝΙΑ Νέα παραπλανητικα ψευδη των αποικιοκρατων για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους
ΚΙΕΒΟ.-- Η υπόθεση της συντριβής του αεροσκάφους των «Μαλαισιανών Αερογραμμών» ΜΗ17, στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, στις 17 Ιούλη του 2014, έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, με αφορμή το λεγόμενο πρώτο πόρισμα του Ολλανδικού Γραφείου για την Ασφάλεια που δόθηκε στη δημοσιότητα χτες. Το αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αμστερνταμ - Κουάλα Λουμπούρ, φέρεται να χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους - αέρος ρωσικής κατασκευής τύπου BUK, στέλνοντας στο θάνατο τους 298 επιβάτες και πλήρωμα, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί. Το περιστατικό συνέβη ενώ στην περιοχή μαίνονταν μάχες ανάμεσα στην ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου (προϊόν πραξικοπήματος με τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ) και των αντιφασιστων πολιτοφυλακών που αντέδρασαν. Στην έκθεση του συγκεκριμένου Γραφείου δε δίνεται απάντηση στο ποιος μπορεί να εκτόξευσε τον πύραυλο, ωστόσο ο επικεφαλής του, Τίμπε Γιούστρα, από τη στρατιωτική βάση Γκίλζε - Ρίγεν, διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για βλήμα από σύστημα ΒUK, που χτύπησε το μπροστινό μέρος του αεροσκάφος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι επιβάτες που δε σκοτώθηκαν από την έκρηξη του πυραύλου, θα έχασαν τις αισθήσεις τους από την ξαφνική αποσυμπίεση της καμπίνας του αεροπλάνου και την έλλειψη οξυγόνου στα 33.000 πόδια. Το πόρισμα επικρίνει την ουκρανική κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να κλείσει τον εναέριο χώρο της πάνω από τη ζώνη των συγκρούσεων. Λίγο πριν την ανακοίνωση του πορίσματος, ο ναζιστης πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ειπε τις γνωστες μαλακιες και τα ψεματα του: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι επρόκειτο για επιχείρηση που σχεδίασαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, για να καταρρίψουν ένα εμπορικό αεροσκάφος. Κατά την άποψή μας, έγινε αποκλειστικά από εδάφη που ελέγχουν οι Ρώσοι μαχητές και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεθυσμένοι αυτονομιστές δεν είναι ικανοί να χειριστούν τα συστήματα BUK. Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα αυτά τα χειρίζονταν αποκλειστικά επαγγελματίες Ρώσοι στρατιώτες». Την εκδοχή ότι ρωσικές δυνάμεις είναι αυτές που εκτόξευαν τον πύραυλο διέψευσε η ρωσική πλευρά, λέγοντας ότι τέτοια οπλικά συστήματα (και συγκεκριμένα ο παλιότερος τύπος πυραύλου που έχει αποσυρθεί) ήταν στην κατοχή του ουκρανικού στρατού και μόνο. Εκπρόσωποι του κρατικού μονοπωλίου οπλικών συστημάτων «Αλμάζ - Αντέι» έκαναν μια εξομοίωση με πύραυλο 9Μ38Μ1 σε αεροπλάνο, με βάση και τα ευρήματα που παρουσίασαν οι Ολλανδοί, λέγοντας ότι φέρει τα ίδια σημάδια, αλλά τέτοιου τύπου πύραυλος σταμάτησε να παράγεται το 1986 και ήταν στην κατοχή του ουκρανικού στρατού, ενώ σημείωσαν ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από θέσεις που ο ναζιστικος στρατος έλεγχε.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛ Κλιμακώνει την τρομοκρατία
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Νέο «λάδι στη φωτιά» της τρομοκράτησης του λαού στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ φαίνεται πως προτίθεται να ρίξει η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού τηλεοπτικού σταθμού «Channel 2», η κυβέρνηση Νετανιάχου, κατά τη νέα έκτακτη χτεσινοβραδινή σύσκεψη με αξιωματούχους των δυνάμεων ασφαλείας, προσανατολίζεται στην... «ενίσχυση» των περιπολιών της αστυνομίας με δυνάμεις του στρατού. Αλλες προτάσεις που εξετάζονταν ήταν η πρόταση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γκιλάντ Αρντάν, να επιβληθεί αποκλεισμός στις Παλαιστινιακές συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τις κατοχικές δυνάμεις (δηλαδή ακόμα πιο ασφυκτικά μέτρα) και να διευκολυνθεί περαιτέρω η οπλοφορία Ισραηλινών πολιτών σε δημόσιους χώρους. Ο υπουργός Παιδείας, Ναφτάλι Μπένετ, πρότεινε επίσης την επιβολή «λουκέτου» σε όλα τα σχολεία των Παλαιστινιακών εδαφών σε Δυτική Οχθη και Αν. Ιερουσαλήμ, «μέχρις ότου αποκλιμακωθεί η ένταση». Ηδη, πάντως, από χτες, η ισραηλινή αστυνομία είχε προχωρήσει στο κλείσιμο όλων των κεντρικών δρόμων της Ιερουσαλήμ.
Μέσα σε αυτό κλίμα, χτες, σε Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, σημειώθηκαν επιθέσεις με μαχαίρια από οργισμένους Παλαιστίνιους. Το πρωί, δύο Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο συνοικίας της Ανατολικής Ιερουσαλήμ σε Ισραηλινούς επιβάτες, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ηλικιωμένων Ισραηλινών (λίγες ώρες μετά τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία) και ενός εκ των δύο Παλαιστινίων δραστών από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη. Στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλα 15 άτομα. Σχεδόν ταυτόχρονα, άλλος Παλαιστίνιος όρμησε με το αυτοκίνητό του σε άλλη στάση λεωφορείου της ίδιας πόλης και βγαίνοντας επιτέθηκε με μαχαίρι. Εκπρόσωπος της «Χαμάς» στη Γάζα επικρότησε τις επιθέσεις Παλαιστινίων σε βάρος Ισραηλινών, λέγοντας ότι κάνουν «ηρωικές πράξεις αντίστασης». Ο Νετανιάχου, από την άλλη, κατηγόρησε ευθέως «για τη βία» τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μ. Αμπάς.
Πάντως, χτες το απόγευμα, πάνω από 20.000 Αραβες του Ισραήλ στην πόλη Σακχνίν (από τους 25.000 που κατοικούν σε αυτή τη βόρεια ισραηλινή κωμόπολη) διαδήλωσαν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Από την 1η του μήνα ως χτες, υπολογίζεται συνολικά ότι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων ή επιθέσεων επτά Ισραηλινοί και 29 Παλαιστίνιοι. Υπολογίζεται, επίσης, ότι η βία των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων έχει προκαλέσει τον τραυματισμό πάνω από 1.400 Παλαιστινίων. Μπροστά στις ολοένα και αυξανόμενες ισραηλινο-παλαιστινιακές συγκρούσεις, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε χτες τις δύο πλευρές «να αντιμετωπίσουν τις ρίζες της βίας, όπως είναι η ισραηλινή κατοχή».
----------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Συνεζιζονται οι αντιθέσεις
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Στην επέμβαση μέσω των μισθοφορων αποκεφαλιστων «αντικαθεστωτικών» και των εγκληματιών τζιχαντιστών, των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και συμμάχων τους, Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας κ.λπ., ήρθε να αντιπαρατεθεί η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, που στηρίζει την κυβέρνηση του Μπ. Ασαντ. Μιλώντας χτες σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε με νόημα: «Διερωτώμαι τι έχουν στα κεφάλια τους». Ενώ σχολιάζοντας είπε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι «δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημα για συνεργασία και υπόδειξη στόχων που θεωρούνται 100% τρομοκρατικοί στη Συρία». Αποδοκίμασε ως «μη εγγυημένη» την επιλογή των ΗΠΑ να κάνουν ρίψεις, προχτές βράδυ, 45 τόνων στρατιωτικού υλικού (όπλα, πολεμοφόδια κ.ά.) σε περιοχές της βόρειας Συρίας, όπου δρα, εκτος από τους μισθοφορους αποκεφαλιστες των δυτικων αποικιοκρατων τους οποιους ενισχυουν οι αμερικανοι, και η νέα οργάνωση - ομπρέλα που συγκροτήθηκε τη Δευτέρα με την ονομασία «Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας», από Σύρους Κούρδους των δυνάμεων YPG, Αραβες της Συρίας και Ασσύριους χριστιανούς. Στο μεταξύ, άρθρο που δημοσιεύτηκε χτες στη «Λαϊκή Ημερησία» του Πεκίνου τονίζει ότι ΗΠΑ και Ρωσία δεν θα πρέπει να επιτρέψουν η σύρραξη στη Συρία να αναπτυχθεί «σε πλήρη πόλεμο μεταξύ πληρεξουσίων» και υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης «πολιτικής λύσης». Επίθεση στη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό Επίθεση με δύο όλμους εξαπέλυσαν χτες το μεσημέρι μισθοφοροι αντικαθεστωτικοί των αποικιοκρατων, πιθανώς από το προάστιο Ντούμα της Δαμασκού, στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων. Λίγο πριν από την επίθεση πολλές εκατοντάδες Σύροι πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπέρ της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, με συνθήματα υπέρ των Ασαντ και Πούτιν. Στη Μόσχα ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, συναντούσε τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση γιατί Αμερικανοί και Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι κατάφεραν «να δημιουργήσουν έναν κοινό μηχανισμό για την αποφυγή μεταξύ τους ατυχημάτων» στη Συρία, αλλά από την άλλη εξέφρασε απογοήτευση για την άρνηση της αμερικανικής πλευράς να συνεργαστεί στον τομέα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Ο Ρώσος διπλωμάτης καταδίκασε επίσης την επίθεση στην πρεσβεία στη Δαμασκό.
-----------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΞΙΚΟ Απελευθερώθηκαν οι 2 νέοι κομμουνιστές
Με μεγάλη χαρά η Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών από το Μεξικό (Νεολαία του ΚΚ Μεξικού) ανακοίνωσε την απελευθέρωση 2 μελών, της Ροσίο Σελέστε Μαρτίνες Γκρεγκόριο και του Φιντέλ Ντεσιδέριο Μαρτίνες, την Κυριακή 11 Οκτώβρη. Τα μέλη της είχαν συλληφθεί στο περιθώριο πορείας που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Οαχάκα στις 2 Οκτώβρη. Εκείνη τη μέρα, υπήρξαν σε πολλές πόλεις σε όλο το Μεξικό εκδηλώσεις και πορείες για να τιμηθεί η μνήμη των φοιτητών κατά την 47η επέτειο της σφαγής τους, που διέπραξε ο μεξικανικός στρατός το 1968. Στην πολιτεία της Οαχάκα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια και συγκρούσεις ανάμεσα κυρίως σε ομάδες αντιεξουσιαστών, οι οποίες λεηλατούσαν μαγαζιά, και την αστυνομία. Ακολούθησε μία άγρια αστυνομική επιχείρηση, με επικεφαλής τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Γκαμπίνο Κουέ, κατά διαδηλωτών που δεν είχαν καμία σχέση με τις λεηλασίες. Εκείνη τη στιγμή, τα 2 μέλη της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών που περπατούσαν σε δρόμους αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πορεία, έπεσαν θύματα σωματικής και λεκτικής βίας και τελικά συνελήφθησαν και στις 5 Οκτώβρη μεταφέρθηκαν στις φυλακές Τανιμπέτ και Ετλα στην Πολιτεία Οαχάκα, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα, ενώ έγινε προσπάθεια να τους χρεώσουν πράξεις που δεν έκαναν.
Η Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών και το Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού αμέσως απαίτησαν την απελευθέρωση ή τους και σημείωσαν ότι «η σύλληψη των συντρόφων μας είναι προϊόν της κατάστασης πολιορκίας κατά την οποία οι κατασταλτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται, επεμβαίνουν βίαια και ποινικοποιούν διαδηλώσεις και την κοινωνική και πολιτική οργάνωση στην Οαχάκα». Μετά την απελευθέρωσή τους οι δύο κομμουνιστές σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν για την αλληλεγγύη των οργανώσεων τόσο στο Μεξικό όσο και σε όλο τον κόσμο από Κομμουνιστικές Νεολαίες και επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα: «Παίρνουμε νέα ενέργεια στην πάλη για την ελευθερία των πολιτικών κρατουμένων. Για όσους εξαφανίσθηκαν και δολοφονήθηκαν δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρεθεί δικαιοσύνη, η οποία δε βρίσκεται στη νομιμότητα και τους θεσμούς που είναι ήδη στην υπηρεσία των καπιταλιστών. Είμαστε σίγουροι ότι δικαιοσύνη για την τάξη μας και τους αγωνιστές της θα έρθει μόνο με την καταστροφή του υπάρχοντος συστήματος και την οικοδόμηση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί να είναι το καπιταλιστικό, αλλά ο νέος εργατικός και σοσιαλιστικός κόσμος».
----------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Επεισόδια μετά τη σύλληψη του αρχηγού της φασιστικης «Αυτοδιάθεσης»
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 16 φασιστων, αργά προχτές το βράδυ προκάλεσε στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, η σύλληψη του αρχηγού και βουλευτή του αντιπολιτευόμενου φασιστικου κινήματος της «Αυτοδιάθεσης», Αλμπίν Κούρτι, και η ολιγόωρη κράτησή του σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να ερωτηθεί για τη ρίψη δακρυγόνου στην αίθουσα συνεδρίασης του Βουλής του προτεκτοράτου την περασμένη βδομάδα. Το φασιστικο κίνημα της Αυτοδιάθεσης αντιτίθεται στην προ μηνών υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στις κυβερνήσεις Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου επειδή, μεταξύ άλλων, οδηγεί στη συγκρότηση Ενωσης Σερβικών Δήμων στο προτεκτοράτο και στην ενίσχυση των δικαιωμάτων της σερβικής κοινότητας στην περιοχή. Στο μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε πως η πρόταση υποψηφιότητας του Κοσσόβου για ένταξη στον πολιτιστικό οργανισμό του ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, συμπεριελήφθη στην ατζέντα της τακτικής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του οργανισμού, παρά την αντίθεση της Σερβίας και άλλων χωρών που αντιτίθενται στη διεθνή αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Το αίτημα ένταξης του προτεκτοράτου στην ΟΥΝΕΣΚΟ θα εξεταστεί στις 21 τρέχοντος μηνός κι αν εγκριθεί, η τελική απόφαση θα ληφθεί με ψηφοφορία στη σύνοδό της, στις 3-8 Νοέμβρη.
----------------------------------------------------------------------------------
ΤΥΝΙΔΑ.-- Δύο Τυνήσιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας τη Δευτέρα στη διάρκεια συγκρούσεων με τζιχαντοφασιστες της συμμοριας «Ταξιαρχία του Οκμπα Ιμπνου Νάφαα», ελάχιστες μέρες μετά την απονομή του φετινού βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο λεγόμενο κουαρτέτο της Τυνησίας.
----------------------------------------------------------------------------------
Διάβασα την είδηση για το πετροβόλημα του σπιτιού της κ. Όλγας Γεροβασίλη και κοίτα, ρε φίλε, τι είδα στα "σχετικά άρθρα" κάτω από την είδηση: "Η εκλογολογία που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες, ούτε ωφέλιμη είναι, ούτε στην πραγματικότητα ανταποκρίνεται". Πρόκειται για δήλωση αυτής της κυρίας, που έγινε τον Αύγουστο. Τότε ακριβώς που ο Τσίπρας είχε ήδη αποφασίσει εκλογές. Κάτι που η απίθανη αυτή κυρία ασφαλώς και το γνώριζε. Αλλά το πόπολο είναι για να του λες ψέματα. Ώστε να κυβερνάμε εμείς οι έξυπνοι. Μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι και να μας πλακώσουν στις πετριές...
------------------------------------------------------------------------------------
Διαλύεται η ΔΕΛΤΑ, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστράτηγος Τόσκας. Θριαμβολογούν κάμποσοι φίλοι και φίλες. Δεν πρόσεξαν μια λεπτομέρεια: Τα ανθρωποειδή της ΔΕΛΤΑ θα μπουν στα ΜΑΤ, ώστε να συνεχίσουν να λιανίζουν κόσμο, στην ΟΠΚΕ, που δεν διαφέρει και πολύ από τα ΜΑΤ και τη ΔΕΛΤΑ σε εγκληματικότητα, και στις "περιπολίες". Αλίμονο σ' όποιον βρεθεί μπροστά τους και δεν τους αρέσει η φάτσα του, την ώρα που θα "περιπολούν", αραχτοί σε κάνα "Έβερεστ"...