Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Πεμπτη 15 Οκτωβριου 2015


Πρώτη φορά… αριστερά ερωτήματα προς τον Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
14 Οκτωβρίου 2015 23:17
Το φιάσκο που θα βιώσει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του αν τελικά εκτελέσει πιστά και απαρέγκλιτα τα βρόμικα σχέδια του Καρόνε και των Ισραηλινών, για τον αργό ή γρήγορο θάνατο της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας θα είναι πρωτοφανές. Ήδη, εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα τύγχανε της απόλυτης αποδοχής από τον ελληνικό λαό η ομιλία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου του ΣΑΦΕ στη Βουλή, το πρωί της Tεταρτης, αλλά και οι απόλυτα οργανωμένες και ορθές θέσεις – προτάσεις που παρουσίασαν οι υπόλοιποι φορείς που εκπροσώπησαν τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας της χώρας, στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής. Πλέον, το… ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που μπορεί και θα κληθεί τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όσο και από αρκετούς βουλευτές της κυβέρνησης, να δώσει λύση και να αποσύρει τα προβλεπόμενα στο άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου που οδηγούν στο κλείσιμο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και στην ανεργία 11.000 ελληνικές οικογένειες.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλείται πλέον, μαζί και οι… σύντροφοί του που δηλώνουν και παραμένουν ακόμα - θέλουμε να πιστεύουμε – αριστεροί, να απαντήσει στα παρακάτω «αριστερής φύσεως» ερωτήματα… - Υπάρχει στον πλανήτη άλλη αριστερή κυβέρνηση που θα τολμούσε να προχωρήσει στο κλείσιμο εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής φαρμάκου προς όφελος ξένων πολυεθνικών; - Πόσο αριστερό είναι να υποκαθιστάς τα παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα με εισαγόμενα; - Μπορούν, αλήθεια, ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του, να φανταστούν τι θα συνέβαινε στην Κίνα, αν τολμούσε κάποιος «ξένος» να προτείνει το κλείσιμο της εγχώριας βιομηχανίας για να γεμίσει η αγορά με ξένα προϊόντα; - Δεν τους διδάσκει το παράδειγμα του Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας; - Υπάρχει στον κόσμο όλο κυβέρνηση της Αριστεράς που θα προτιμούσε να στείλει στην ανεργία 11.000 Έλληνες εργαζομένους, για να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας στα εργοστάσια της Μαλαισίας και της Λιθουανίας; - Οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι λιγότερο προλετάριοι από εκείνους των άλλων χωρών που θα πάρουν τις δουλειές; - Έχει νόημα να χτυπάς το ντόπιο κεφάλαιο για να αυξάνεις τη δύναμη του πολυεθνικού; - Το «Σοσιαλισμό σε μια πατρίδα» το ξέχασαν; Μπορεί να το είπε ο Στάλιν, αλλά μήπως είναι σωστό; - Αυτή είναι η κυβερνώσα αριστερά;
----------------------------------------------------------------------------------------
Δ. Γιαννακόπουλος: «Αν το ψηφίσετε, στέλνετε στην ανεργία 11.000 οικογένειες...»
14 Οκτωβρίου 2015 13:55
Εξεταστική για το φάρμακο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τις ολέθριες συνέπειες που θα προκαλέσει η υλοποίηση των σχεδίων της τρόικας που θέλει διακαώς το κλείσιμο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.
Για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, τον οποίο οι εκπρόσωποι του λαού έχουν μετατρέψει εδώ και 5 χρόνια σε όργανο εκτέλεσης ενός «συμβολαίου θανάτου των Ελλήνων», κατ’ εντολή της τρόικας και των Γερμανών, η φωνή της αλήθειας. Μια φωνή υπέρ της πατρίδας, υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων, υπέρ της Ελλάδας και όχι υπέρ των συμφερόντων των Ισραηλινών και των Γερμανών. Και ήταν η φωνή του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΒΙΑΝΕΞ, του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ως πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ παρέστη στη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που συζητά το νέο πολυνομοσχέδιο και είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Κάτι που – δυστυχώς - δεν τόλμησαν μέχρι τώρα να πουν ποτέ, αυτοί που εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό για να προασπίσουν τα συμφέροντά του. Αυτοί που άλλα έταζαν προεκλογικά και άλλα πράττουν μετεκλογικά. Αυτοί που αρνούνται να δεχτούν πως για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της υγείας στο ελληνικό φάρμακο, προστίθενται 3.42 ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας μας. Ο κ. Γιαννακόπουλος έθεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προ των ευθυνών τους, καθιστώντας τους απόλυτα υπεύθυνους και τους 300 που σήμερα εκπροσωπούν τους Έλληνες στην Βουλή, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα, αλλά και11.000 εργαζομένους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η ψήφιση της διάταξης που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, κατ’ εντολή του Τζουζέπε Καρόνε και της τρόικας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών. Και το είπε ωμά... «Οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι...». Ο αντιπρόεδρος της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν δίστασε να μιλήσει με ονόματα και να δείξει τους «υπεύθυνους» για όσα έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα οι δανειστές, υλοποιώντας σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς, τα ύποπτα σχέδιά τους, που στόχο έχουν να διαλυθεί το ελληνικό φάρμακο και να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων και τα νοσοκομεία με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων.
Η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου προκάλεσε τεράστια αίσθηση και έστειλε προς τους 300 της Βουλής το μήνυμα της οργής που επικρατεί και στο χώρο της υγείας, αφού 11.000 εργαζόμενοι θα μείνουν στο δρόμο, αν δεν αποσυρθεί η διάταξη που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τις νέες μειώσεις στις τιμές των εκτός πατέντου φαρμάκων και γενοσήμων. «Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ. Και έσπευσε ο κ. Γιαννακόπουλος να ενημερώσει άπαντες από το βήμα της Βουλής πως όταν έρθει η στιγμή που θα δρομολογηθεί η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το φάρμακο, θα μάθουν όλοι οι Έλληνες αν και με ποιο τρόπο Λοβέρδος, Σαμαράς, Παπασταύρου, Μιωνής και Ντέιβιντ Χάρις εξυπηρέτησαν τα ξένα και όχι τα ελληνικά συμφέροντα... Και τους έθεσε για μια ακόμη φορά προ των ιστορικών ευθυνών τους σημειώνοντας στον επίλογο της ομιλίας του: «Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουν κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για την μήνιν του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».
Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αντιπροέδρου της ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ):
«Πριν από 5 χρόνια αρχίσαμε και φωνάζαμε και λέγαμε ότι υπάρχει ένα σχέδιο Καρόνε, σχέδιο της τρόικας, να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει όλη πίτα σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από ισραηλινά συμφέροντα. Τότε, όλοι μας κοιτούσαν και λέγανε: “A! Κοίτα, ψάχνουμε φαντάσματα”. Πλέον, όμως, θέλω να πιστεύω ότι οποιοιδήποτε παρακολουθούν τον τομέα του φαρμάκου και το τι έχει γίνει, αν δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα είναι είτε στημένοι, είτε βλάκες, είτε άσχετοι. Θα ήθελα να πω το εξής: Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της Υγείας στο ελληνικό φάρμακο προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ, ένας συντελεστής ο οποίος είναι πιο υψηλός και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό που όλοι καυχιόμαστε ότι είμαστε πρώτοι στον κόσμο. Έχουμε κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκου 1,945 δισ. ευρώ που βέβαια και αυτό είναι πλασματικό γιατί μέσα εντάσσονται τα εμβόλια, οι ανασφάλιστοι και το ΦΠΑ. Πού ακούστηκε, σε ποια χώρα του κόσμου η πρόληψη να είναι μέρος της δαπάνης; Μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε 11.000 θέσεις εργασίας και οφείλω από αυτό εδώ το βήμα να σας πω τι σημαίνει το να ψηφίσετε “ναι” και να περάσει αυτό το άρθρο. Σημαίνει ότι 11.000 άνθρωποι θα μείνουν στο δρόμο, σημαίνει ότι επιχειρήσεις δεκαετιών θα κλείσουνε, σημαίνει ότι η χώρα μας στην όποια επόμενη διαπραγμάτευση δεν θα μπορέσει να έχει στη φαρέτρα της φάρμακο, ό,τι μας φέρνουνε οι ξένοι θα πρέπει να λέμε “ναι” σε όλα. Να είσαστε βέβαιοι ότι το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί με ξένο ακριβό φάρμακο, θα έρθουν αυτοί στη χώρα μας. Και κάποια στιγμή θα αποδειχθεί. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όταν κάποια στιγμή θα έχει ανάγκη η χώρα από ελληνικό, από εγχώριο φάρμακο θα γίνει φαντάζομαι μια Εξεταστική Επιτροπή. Εκεί θα καλέσετε τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπασταύρου, τον Μιώνη, τον Ντέιβιντ Χάρις, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι. Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε. Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό». Ο κ. Γιαννακόπουλος, εξερχόμενος από τη Βουλή και μιλώντας σε δημοσιογράφους, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να μην περάσει η διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων και «να καθίσουμε μαζί με την Πολιτεία, να φτιάξουμε μια πολιτική φαρμάκου. Δεν γίνεται να λέμε "ναι σε όλα”, σε ό,τι θέλουν οι ξένοι».
----------------------------------------------------------------------------------------
Τον Σταθάκη «φωτογραφίζουν» ως τον υπουργό που «ξέχασε» να δηλώσει το ένα εκατ. ευρώ
14 Οκτωβρίου 2015 21:10
Διαστάσεις χιτσκοκικού… θρίλερ τείνει να πάρει τις τελευταίες ώρες το μυστήριο με τον υπουργό που φέρεται να «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο «πόθεν έσχες» - Σαφείς εξηγήσεις καλείται να δώσει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, τον οποίο «φωτογραφίζουν» στοιχεία και ενδείξεις. Γιατί μπορεί ο κ. Σταθάκης να υποστήριξε ότι θα λάμψει η αλήθεια, ωστόσο ο θυμόσοφος ελληνικός λαός απαιτεί μια ξεκάθαρη απάντηση, καθώς «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται»…
Ερωτηθείς λοιπόν αν είναι αυτός ένας από τους δύο υπουργούς, το «πόθεν έσχες» των οποίων «καίει» την κυβέρνηση, αφού το μονοπάτι της έντονης φημολογίας που έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες για κυβερνητικό στέλεχος που απέκρυψε ένα εκατ. ευρώ, οδηγεί σε αυτόν, ο κ. Σταθάκης, άπλωσε ακόμα περισσότερο το πέπλο του μυστηρίου, χωρίς να το διαψεύσει ή να το επιβεβαιώσει. «Δεν μπορώ να προβώ σε καμία δήλωση με βάση το νόμο, πριν ολοκληρώσει η βουλή τον έλεγχό της. Να περιμένετε σε λίγες μέρες τον έλεγχο από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τότε θα φανεί», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους στη Βουλή, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «θα λάμψει η αλήθεια». Όσο για το αν η εσπευσμένη μετάβασή του στο Μαξίμου (σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες είχε πολύωρα τετ-α-τετ με τον πρωθυπουργό Αλέξη τσίπρα) συνδέεται με πιθανή παραίτησή του, ο κ. Σταθάκης απάντησε αρνητικά.
Μπορεί ωστόσο ο υπουργός να μην ήθελε (ορθά) να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής «Πόθεν Έσχες», ωστόσο ο άνθρωπος ο οποίος έχει επωμιστεί το βάρος της υπόθεσης των «κόκκινων δανείων», όχι μόνο οφείλει, αλλά χρωστά εξηγήσεις. Και αυτό γιατί δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομίας να αφήνει να πλανάται ότι έχει «προβληματική» δήλωση πόθεν έσχες, αποκρύπτοντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως μέλος μιας κυβέρνησης που πήρε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό μετά τις υποσχέσεις για πλήρη πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγωνιούν αν θα χάσουν τα σπίτια τους. Και μάλιστα με τον ίδιο να καλείται να δώσει λύση σε αυτό. Σε αυτό το σημείο, αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες, επιχειρώντας να τακτοποιήσει το… πρόβλημα της απουσίας του ενός εκατ. ευρώ από τη δήλωσή του. Το γεγονός, δε, ότι όχι μόνο είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας είχε ξεχάσει να δηλώσει το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό, αλλά και ότι δεν το… θυμήθηκε εδώ και χρόνια, δυσχεράνει την ήδη άβολη θέση στην οποία έβαλε ο ίδιος τον εαυτό του… Και όσο δεν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τις πληροφορίες, τόσο θα εκθέτει ανεπανόρθωτα (;) την κυβέρνηση...
-----------------------------------------------------------------------------------
Μειώσεις - σοκ και σε συντάξεις των 700 ευρώ!
15 Οκτωβρίου 2015 09:33 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Συντάξεις σε πλήρως αναλογική βάση, που θα υπολογίζονται με τη μέθοδο της επιτοκιακής απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών και θα συμπληρώνονται με μια εθνική κατώτατη σύνταξη προκρίνει η Επιτροπή Σοφών για τις αλλαγές που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό, με νέο νόμο εντός του Νοεμβρίου. Η αναλογική και η εθνική σύνταξη δεν θα υπερβαίνει το 55% του μέσου όρου των αποδοχών όλου του εργασιακού βίου των ασφαλισμένων, που σημαίνει ότι αν ο μέσος μισθός του εργασιακού βίου για έναν 60άρη είναι 1.300 ευρώ, η σύνταξή του δεν θα ξεπεράσει τα 715 ευρώ. Οι επικουρικές συντάξεις αποτελούν τον δεύτερο πυλώνα του νέου ασφαλιστικού. Προτείνεται η λειτουργία ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου που θα επενδύει τις εισφορές και θα δίνει συντάξεις ανάλογα με τις αποδόσεις. Αλλαγές σε όλους Οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2016 για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» θα είναι τεκτονικές και περιγράφονται σε εμπιστευτικό κείμενο πέντε σελίδων με τις προτάσεις της Επιτροπής. Το πόρισμα οριστικοποιήθηκε χθες και παραδίδεται σήμερα στον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο. Για τις κύριες συντάξεις, η πρόταση προβλέπει την κατάργηση του σημερινού συστήματος καθορισμού εισφορών βάσει του μισθού και την ενσωμάτωσή τους στη φορολογία, όπως ισχύει στο σουηδικό συνταξιοδοτικό μοντέλο.
Κλειδί του νέου συστήματος, που θα ισχύσει άμεσα για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993, είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ για όσους είναι άνεργοι προτείνεται –χωρίς να είναι και η κρατούσα άποψη- η κάθετη μείωση των εισφορών ώστε να τονωθεί η απασχόληση. Μάλιστα η εκτίμηση που γίνεται στο κείμενο της Επιτροπής είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θα προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις και θα δημιουργηθούν 500.000 θέσεις απασχόλησης από το 2016. Το ποσό σύνταξης που θα προσδοκούν όμως λόγω των πολύ μικρών εισφορών, θα ξεκινά από τα 600 ευρώ για 40 χρόνια εργασίας. Το μοντέλο αυτό εισάγει και περιουσιακά κριτήρια καθώς η σύνταξη θα αυξομειώνεται αν υπάρχει σύζυγος, ή ιδιόκτητο σπίτι (μοντέλο Νέας Ζηλανδίας). Το κράτος θα καταβάλλει ένα κατώτατο ποσό σύνταξης, τη λεγόμενη εθνική σύνταξη το ύψος της οποίας με τα σημερινά δεδομένα θα είναι μεταξύ 300 και 400 ευρώ.
Tην ίδια ώρα, από έξι μήνες έως 17 χρόνια σε ακραίες περιπτώσεις, αυξάνονται έως το 2022 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε χιλιάδες ασφαλισμένους που μέχρι πριν από την ψήφιση του 3ου μνημονίου μπορούσαν να συνταξιοδοτηθούν με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη, νωρίτερα από τα 67 έτη. Στο σχέδιο υπουργικής απόφασης που δημοσιεύει η «Καθημερινή» περιλαμβάνονται αναλυτικοί πίνακες τόσο γι’ αυτούς που με ειδικές διατάξεις θεμελίωναν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τη συμπλήρωση 10.000 ημερών ασφάλισης (33,3 έτη) και πάνω, όσο και για τους υπόλοιπους που απαιτούνταν λιγότερα ένσημα, με καταληκτικό όριο ηλικίας το 67ο έτος. Τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αφορούν όσους συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος από φορείς κοινωνικής ασφάλισης συμπεριλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος, και οι οποίοι πριν από την έναρξη ισχύος του 3ου μνημονίου (ν. 4336/2015) δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα πλήρους ή μειωμένης σύνταξης. Αυξάνονται δε, σταδιακά έως την 1η Ιανουαρίου 2022 προκειμένου να κλείσει κάθε δυνατότητα πρόωρης εξόδου σε ηλικία πριν από τα 67, ή πριν από τα 62 με παράλληλη όμως συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης. Στη στήλη «Ηλικία» των δύο πινάκων εμφανίζεται η ηλικία θεμελίωσης πλήρους ή μειωμένης σύνταξης, όπως αυτή προβλεπόταν από τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις πριν από την ισχύ του ν. 4336/2015. Στη στήλη «Ηλικία συνταξιοδότησης» εμφανίζεται το νέο κατά περίπτωση όριο ηλικίας πλήρους ή μειωμένης σύνταξης από την ισχύ του ν. 4336/2015 από το 2015 και μέχρι 31.12.2021.
------------------------------------------------------------------------------------
Ακούει κανείς; Χίλια παιδιά στην Πάτρα δεν έχουν να φάνε…
14 Οκτωβρίου 2015 15:55
Όπως Ελλάδα είναι και ο οδηγός που κατέβασε το παιδάκι 10 χρονων από το λεωφορείο χθες στην Κορινθο, όπως Ελλάδα είναι και τα χίλια παιδιά στην Πάτρα, που δεν έχουν να φάνε και τρέφονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Προσέξτε: Χίλια μόνο στην Πάτρα! Σε αυτή την Ελλάδα, το ζήτημα είναι να σωθούν οι Τράπεζες, να βγουν οι αριθμοί, να μην πειραχτούν οι καναλάρχες ώστε να κρατάνε τον κοσμάκη σε καταστολή, να ξεχνάει ο Υπουργός το 1 εκατ. ευρώ και να μην ανοίγει μύτη… Να πάμε στο διάολο όλοι μαζί, που τους ανεχόμαστε και δεν βγαίνουμε στους δρόμους… Χίλια παιδιά πεινάνε... Μόνο στην Πάτρα… Ντροπή μας…
--------------------------------------------------------------------------------------
Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για 1 ευρώ!
Καταγγελία πολίτη ότι στην Αρχαία Κόρινθο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει… ότι ήταν μαθητής! Το παιδί δεν είχε χρήματα και το άφησε στη μέση του δρόμου. Αντιδράσεις από τους συναδέλφους του οδηγού
Οκτώβριος 13 2015 08:36
Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει παράλληλα την κατάντια της παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις 12:30 περίπου στην Αρχαία Κόρινθο. Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως οι σχετικές αποφάσεις, οι ταυτότητες των μαθητών και γενικά οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί με συνέπεια να σημειώνονται κάθε χρόνο σχεδόν στην Κορινθία περιστατικά όπως το παρακάτω: Ένας πολίτης κατήγγειλε σε τοπικο site ότι στην Αρχαία Κόρινθο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει… ότι ήταν μαθητής! Ως εκ τούτου, δεν του επετράπη να μεταφερθεί δωρεάν και ο οδηγός του ζήτησε 1 ευρώ για τη μεταφορά του. Ο 10χρονος δεν είχε χρήματα και ο οδηγός τελικά τον κατέβασε από το όχημα και αμέσως… πάτησε το γκάζι, αφήνοντας τον μαθητή στη μέση του δρόμου. Κανείς από τους επιβάτες που ήταν παρόντες δεν προθυμοποιήθηκε να δώσει 1 ευρώ να μη μείνει ο μικρός μαθητής στο δρόμο. Μάλιστα, όπως είπε ο πατέρας του παιδιού στη τηλεοραση, ο οδηγός απευθυνόμενος στο παιδί του ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο με την αιτιολογία ότι "δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα". Οι συνάδελφοι του οδηγού αντιδρούν για τη στάση του συναδέλφου τους ενώ ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Κορινθίας Παναγιώτης Μαρκέλλος, μιλώντας στη τηλεοραση δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή για για τον οδηγό. Παράλληλα, είπε πως επικοινώνησε με τον οδηγό ο οποίος απολογητικά του είπε ότι "θόλωσε" το μυαλό του. Τις προηγούμενες μέρες το παιδί επικαλείτο την επερχόμενη παραλαβή της μαθητικής του κάρτας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, και μπορούσε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο χωρίς πρόβλημα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Προκληση από Βερολινο και Βρυξελλες λιγο πριν από την συναντηση Μερκελ – Ερντογαν. Επιμενουν για κοινες ελληνοτουρκικες περιπολιες για το προσφυγικο στο ελληνικο Αιγαιο! Μετα τη πουτανογρια τη Μερκελ, τωρα και ο αληταρας ο Γιουνκερ!
--------------------------------------------------------------------------------------
Απιστευτη κοροιδια! Ξαναφερνουν τα χαρατσια στα ενοικια με νεες κλιμακες!
--------------------------------------------------------------------------------------
«Μπλοκα» στη φοροκαταιγιδα ετοιμαζουν οι αγροτες.
------------------------------------------------------------------------------------
Περικοπες 25%-27% στις συνταξεις. Με περιουσιακα κριτιρια ακομα και η ελαχιστη εγγυημενη. Η ένα Ταμειο για τους παντες, η τρια για μισθωτους αγροτες και ελ. Επαγγελματιες. Βομβα το πορισμα της επιτροπης σοφων, μειωνεται σε 55% από 65% το ποσοστο αναπληρωσης.
------------------------------------------------------------------------------------
Αιτησεις από οικογενειες με μωρα για λιγο φαγητο. 10.000 δικαιουχοι σε πρωτη φαση.
--------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτοφανης εισηγηση του προεδρου του ΟΑΣΑ! Να συλλαμβανονται μεσα στα λεωφορεια και στο αυτοφωρο οσοι δεν εχουν εισιτηριο.
------------------------------------------------------------------------------------
Σοκαριστικες αποκαλυψεις για οσα συνεβησαν στο Παπαφειο Θεσσαλονικης. Βιασμοι και βιντεοσκοπισεις στο ορφανοτροφειο. Που ηταν διευθυντης ο Μητροπολιτης Θεσσαλονικης Ανθιμος. Στη σεξουαλικη κακοποιηση του 7χρονου αγοριου εμπλεκονται εξι ανηλικοι φιλοξενουμενοι.
-----------------------------------------------------------------------------------
Οι αγροτες ανοιγουν το χορο. Τα πρωτα τρακτερ βγαινουν από σημερα στις εθνικες οδους στον Πυργο Ηλειας. Κρισιμη συσκεψη την Κυριακη του Συντονιστικου των Μπλοκων.
--------------------------------------------------------------------------------------
«Κοκκινη καρτα» Σπιρτζη στον διοικητη του ΟΑΣΑ, (ο οποιος αποχωρει όπως γραφει η Εφημεριδα των Συντακτων), για την προταση του να γινει πλημμελημα η λαθρεπιβιβαση στα λεωφορεια. «Εγω λεω να τους εκτελουμε» απαντησε ειρωνικα στον διοικητη.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΜΕ. Δινουμε απαντηση αυριο Παρασκευη στα αντιλαικα μετρα του 3 Μνημονιου Τσιπρα. Αθηνα 6.30 στην Ομονοια. Θεσσαλονικη στις 6.30 στο Αγαλμα Βενιζελου. Συλλαλητηρια του ΠΑΜΕ και στις 22 Οκτωβρη, Απεργια στις 12 Νοεμβρη.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΟΧΕΔΟ - ΣΦΑΓΕΙΟ. ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7 μμ - ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 6.30 μμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΠΛ. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 7 μμ
Την Παρασκευή 16.10 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζει την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων μέτρων του 3ου Μνημονίου για να "πάρει τη δόση" των 2 δις ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, συντάξεις πείνας και σφαγή στα ασφαλιστικά δικαιώματα, βάζει μπροστά το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας ξεκινώντας από το χάρισμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπεξαιρεί μόνιμα τα αποθεματικά φορέων του δημοσίου, προωθεί αυξήσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών στο όνομα της αναδιοργάνωσής τους και φτάνει στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο να απαλλάσσει από τον ΕΝΦΙΑ, που τον πληρώνουν οι φτωχοί και οι άνεργοι, το ΤΑΙΠΕΔ και ότι του ανήκει (!) για να τα πάρουν οι "επενδυτές" χωρίς υποχρεώσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική Σαμαρά - Βενιζέλου και για αυτό θα βρει, και αυτή, τους εργαζόμενους και τον λαό απέναντί της, όπως και οι προηγούμενοι. Αγώνας μέχρι το τέλος για να μην περάσουν τα μέτρα του 3ου μνημονίου, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική. Όλοι στις συγκεντρώσεις των σωματείων την Παρασκευή 16.10 την ημέρα ψήφισης του Πολυνομοσχέδιου. Αθήνα, προσυγκέντρωση: 6.30 μμ στη πλατεία Κολοκοτρώνη. Κλιμάκωση με πανεργατική απεργία τις επόμενες ημέρες.
---------------------------------------------------------------------------------------
EΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ- ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ ΟΡΘΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2015 12:23
Οι 28 σελίδες της επιτροπής σοφών σαρώνουν το ασφαλιστικό… Βασική σύνταξη 360 ευρω μόνο για πένητες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας , μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης αλλά και επαναυπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για τους νυν συνταξιούχους με στόχο δραματικές περικοπές , προβλέπει το πόρισμα της 12μελούς επιτροπής σοφών το οποίο θα παραδοθεί σήμερα στον υπουργό εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο και στους κοινωνικούς φορείς. Το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα που προτείνει η επιτροπή , σε κείμενο 28 σελίδων βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου ( αναλογική ) τακτοποιημένες σε ατομικές μερίδες με βάση κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης + τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα χορηγείται στα 67. Ωστόσο αυτή τη σύνταξη δε θα τη δικαιούνται όλοι ,αλλά μόνο όσοι διαβιούν στα όρια της φτώχειας αφού θα χορηγείται με βάση εισοδηματικά κριτήρια . Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη το ατομικό και οικογενειακό εισόδημα αλλά και εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις . Όσοι δηλώνουν κάτι επιπλέον θα παίρνουν μέρος της σύνταξης ενώ οι «έχοντες» δε θα δικαιούνται καθόλου σύνταξη από το κράτος παρά μόνο το ποσό που συγκέντρωσαν στον ατομικό τους κουμπαρά από τις εισφορές . Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση. Πως θα λειτουργεί πρακτικά το σύστημα; Οι εργαζόμενοι θα συσσωρεύουν σε εικονικές «ατομικές μερίδες» τις εισφορές όλου του εργασιακού τους βίου κι αυτές θα τοκίζονται με εικονικό επιτόκιο καθορισμένο από το κράτος. Το τελικό ποσό της σύνταξης δε θα είναι σταθερό αλλά θα κυμαίνεται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής και το ποσοστό αναπροσαρμογής των συντάξεων. Το σύστημα θα προβλέπει αυτόματο μηχανισμό περικοπών , αν αρχίσει να δημιουργεί ελλείμματα ενώ προτείνεται να δημιουργηθεί νέος κουμπαράς τύπου ΑΚΑΓΕ για την ενίσχυση των ταμείων ο οποίος θα αντλεί πόρους από εισφορές που θα επιβληθούν στις τραπεζικές συναλλαγές , στη μεγάλη περιουσία , στους υψηλόμισθους κα. Οι νέοι πόροι θα προορίζονται για την ενίσχυση των συντάξεων κάτω των 1000 ευρώ. Σημειώνουμε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού είχε ζητήσει να αναζητηθεί επιπλέον κονδύλι από τις περικοπές των υψηλών συντάξεων με στόχο την καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους. Αν η εξοικονόμηση συνταξιοδοτικών δαπανών που απαιτείται από το μνημόνιο δεν επέλθει με την εφαρμογή του νέου συστήματος , το μαχαίρι θα βγει και για τους νυν συνταξιούχους για τους οποίους η επιτροπή προτείνει επαναυπολογισμό της σύνταξής που εισέπρατταν για χρόνια με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης . Τα μέτρα που θα υιοθετηθούν ακόμα και αν δεν είναι αυτά που προτείνει η επιτροπή θα είναι εξίσου σκληρά . Ενδεικτική των προθέσεων είναι η παραδοχή του υφυπουργού αφού Εργασίας, Αν. Πετρόπουλου παραδέχτηκε στη Βουλή ότι « αν δεν πάρουμε μέτρα σήμερα το σύστημα θα καταρρεύσει το 2030.»
Το νέο σύστημα με τις ατομικές μερίδες θα εφαρμοστεί για τους πρωτοασφαλιζόμενους από την 1/1/2016 , θα προβλέπει μειωμένους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων και θα οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις . Η επιτροπή δεν «ποσοτικοποίησε» τις προτάσεις της ενώ απέφυγε να αναφέρει συντελεστές , ποσοστά αναπλήρωσης καθώς και ποσοστά αυξομείωσης των εισφορών. Μέχρις ότου ωριμάσει το νέο σύστημα και να μπορεί να αποδώσει την εξοικονόμηση που απαιτείται , θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 5-10 χρόνων κατά την οποία προτείνεται να εφαρμοστεί για τους σημερινούς ασφαλισμένους : 1η πρόταση: ό τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα του 1992 με χαμηλότερους όμως συντελεστές . Δηλαδή από 70% που είναι το ποσοστό αναπλήρωσης στην 35ετία να συρρικνωθεί στο 55%. 2η πρόταση ( μειοψήφισε) να εφαρμοστεί ο νόμος 3863/2010 επικαιροποιημένος επί τα χείρω με επιτάχυνση των εφαρμογών. Ειδικά για τον ΟΓΑ προτείνεται να έρθει πιο κοντά (στο 2020 από το 2026 που προβλέπεται) ο χρόνος κατάργησης της βασικής σύνταξης, που έχει καθαρά προνοιακό χαρακτήρα και να αυξηθούν οι εισφορές μέχρι και 40% ή να αντιστραφεί η αναλογία τους (από 7% αγρότες και 14% κράτος σε 14% αγρότες και 7% κράτος) με βελτίωση της κύριας σύνταξης. Πάντως ο νέος τρόπος υπολογισμού θα εφαρμοστεί για όσους ασφαλισμένους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Όταν ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες και δείξουν ότι προκύπτουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη σύνταξη που πρόκειται να απονεμηθεί και σε αυτή που απονέμεται σήμερα , προτείνεται ο επανυπολογισμός της σύνταξης άνω των 1000 ευρώ των νυν συνταξιούχων με το νόμο Σιούφα και χαμηλότερους συντελεστές κατά 10%.
Η μείωση που υπολογίζεται ότι θα επέλθει σε συντάξεις που έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια κυμαίνεται από 12%-17%. Μεγάλοι χαμένοι της πρωτόγνωρης ανατροπής είναι όσοι πλήρωναν υψηλές εισφορές όπως οι υπάλληλοι ΟΤΕ-ΔΕΗ, οι έμποροι και οι μηχανικοί. Έτσι για παράδειγμα ένας βιοτέχνης με 35 χρόνια ασφάλιση, ο οποίος παίρνει 1.400 ευρώ (2.200 πριν από τις περικοπές) με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα χάσει 100 ευρώ. Επίσης ένας υπάλληλος της ΔΕΗ η του ΟΤΕ που εισπράττει 1250 ευρώ ( 1900 πριν από τις περικοπές) θα δει τη σύνταξή του να μειώνεται στα 1050 ευρώ . Η επιτροπή δικαιολογεί τη πρωτοφανή πρότασή της επικαλούμενη την ισότητα αλλά την αποφυγή της προσφυγής στη δικαιοσύνη ώστε να μην κριθούν οι περικοπές αντισυνταγματικές όπως συνέβη πρόσφατα με την απόφαση του ΣτΕ. Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα, «στα πλαίσια της ισότητας και για να αποφευχθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των περικοπών, προτείνεται ο επανα-υπολογισμός όλων των συντάξεων με ενιαίο τρόπο για όλους, ώστε το ποσό που θα προκύψει να μην χρειαστεί να περικοπεί. » Δηλαδή , για να μην εφαρμόσουν την απόφαση του ΣτΕ ,που έχει υπέρογκο κόστος πάνω από 4 δισ, επαναυπολογίζουν τις συντάξεις και αποφεύγουν νέες περικοπές! Για την επικουρική σύνταξη υποβλήθηκαν δύο προτάσεις : α) η επικουρική να ενσωματωθεί ως μικρό συμπλήρωμα στην κύρια να ενσωματωθεί στην κύρια β) να παραμείνει το ενιαίο επικουρικό ταμείο με διαφορετικά χαρακτηριστικά . Δηλαδή το αναδιενεμητικό σύστημα που ίσχυε έως τώρα να μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό και να ισχύσει ένα άλλου είδους πιο ήπιος μηχανισμός περικοπών , η ρήτρα ελεγχόμενου ελλείμματος. Επίσης προτείνεται η δημιουργία επαγγελματικών ταμείων για όσους δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο ΕΤΕΑ. Ενιαίο υπερταμείο για όλους τους ασφαλισμένους O προσανατολισμός της επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας στα πρότυπα του ΙΚΑ. Ωστόσο διατυπώθηκαν και απόψεις να δημιουργηθούν τρεις φορείς ένας για τους μισθωτούς , ένας για τους αυταπασχολούμενους ( ΟΑΕΕ- ΕΤΑΑ) και ένας για τους αγρότες. Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, το πόρισμα προτείνει επίσης οι εισφορές να προσαρμοστούν στα πρότυπα του ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλες περιπτώσεις θα αυξηθούν ( πχ ΟΓΑ) και σε άλλες θα μειωθούν ( ΔΕΚΟ) Στον ΟΑΕΕ ,οι εισφορές θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα ( τζίρος). Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος και θα εισπράττονται από τις εφορίες.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ!! Αυτό είναι το κακομαθημένο golden boy με τον παχυλό μισθό και την χρυσή πιστωτική κάρτα που θέλει να στείλει φυλακή τους φτωχούς που δεν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2015 11:30
Υπάρχει κάποιο ίχνος ανθρωπιάς στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να τον μαζέψουν; Αυτό είναι το “ανθρώπινο, αριστερό” πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει αυτάπου λέγαμε εδώ και χρόνια: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να εφαρμόσει σκληρά και απάνθρωπα μέτρα που δεν τολμούσαν να τα πάρουν και οι πιο αντιδραστικές δεξιές κυβερνήσεις Πασοκ και ΝΔ. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω δεν θα αφήσει να ισχύσουν τέτοια απάνθρωπα μέτρα που μας γυρίζουν στις πιο μαύρες μέρες κοινωνικού κανιβαλισμού. Ποιός είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ που προτείνει να μπαίνουν φυλακή 3- χρόνια όσοι αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο. Θα λέγαμε πάλι καλά που δεν προτείνει και το μαρτύριο της φάλαγγα. Αυτό τον ρόλο τον έχουν αναλάβει οι ελεγκτές. Ας μην ξεχνάμε την υπόθεση του Θανάση Καναούτη… Σε πλημμέλημα από πταίσμα εισηγήθηκε να μετατραπεί η ποινή της λαθρεπιβίβασης ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης κατά την ακρόαση στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση… ο παραβάτης, αν κριθεί ένοχος, σύμφωνα με νομικούς, τιμωρείται με φυλάκιση από τρία έως πέντε έτη. Ο παραβάτης είτε θα οδηγείται στο Αυτόφωρο είτε θα δικάζεται με τακτική δικάσιμο από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Εάν ο κατηγορούμενος θελήσει να κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αυτή θα δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ο παραβάτης, για να κριθεί ένοχος για πλημμέλημα, απαιτείται να έχει δόλο (πρόθεση), εκτός κι αν ο νόμος θα προβλέπει να τιμωρείται ρητώς και η αμέλεια. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του πταίσματος προβλέπεται ως ποινή η κράτηση ή η επιβολή προστίμου. Η διάρκεια της κράτησης κυμαίνεται από μία ημέρα ως ένα μήνα. Σήμερα ο νόμος κατά της λαθρεπιβίβασης του ΟΑΣΑ προβλέπει μόνο την επιβολή προστίμου, περίπου 60πλάσιο του κομίστρου. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πρόταση του κ. Δημητριάδη δεν αντέδρασε κανένας βουλευτής, ούτε καν κυβερνητικός.
Ποιός είναι ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ: Ο κ. Δημητριάδης έχει διατελέσει Συντονιστής του υπουργείου Ανάπτυξης για την Εθνική Στρατηγική Διευκόλυνσης των Εξαγωγών Εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο προτεινόμενος από τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδηγια τη θέση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) κ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός μηχανικός, είναι 35 ετών και μέχρι πρότινος διατελούσε συντονιστής του υπουργείου Ανάπτυξης για την Εθνική Στρατηγική Διευκόλυνσης του Εξωτερικού Εμπορίου, αποτελώντας πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής.
Είναι ενδεικτικό ότι προσελήφθη με καθεστώς ειδικού συμβούλου το 2010, επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη, όμως στη συνέχεια ο νυν υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης τον διατήρησε στη θέση του, ορίζοντάς τον μάλιστα συντονιστή για τις εξαγωγές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, ο κ. Δημητριάδης σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, κατέχοντας ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού μηχανικού (Manchester Metropolitan University) και δύο μεταπτυχιακά, το ένα στις τηλεπικοινωνίες (University College London) και το άλλο στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις (The Fletcher School, Tufts University). Έχει εργαστεί στο Λονδίνο στην British International Television, κυρίως σε θέματα διαχείρισης διοικητικών αλλαγών (business change management), και στην Global Crossing, ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ. Στο μεταξύ, από το 2008 ως το 2010 ήταν συντονιστής και ιδρυτικό μέλος του Navarino Network, μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία υποστηρίζει την έρευνα, τον διάλογο και τη συλλογική δράση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παγκοσμιοποιημένου διεθνούς περιβάλλοντος και την προώθηση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στη δημόσια πολιτική. Ο κ. Δημητριάδης αντικαθιστά τον μηχανικό της Αττικό Μετρό κ. Αλέξανδρο Δελούκα, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει ο υπουργός Υποδομών στις αρχές Οκτωβρίου με αφορμή τη μη διεκδίκηση των οφειλών των υπουργείων στον ΟΑΣΑ για τα μειωμένα κόμιστρα ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Οι προκλήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής είναι σοβαρές, καθώς το υπουργείο Οικονομικών πιέζει συνεχώς για μείωση της επιδότησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, η κρίση συρρικνώνει τις μετακινήσεις των πολιτών -άρα και τα έσοδα της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ-, ενώ το «φάντασμα» των απομακρύνσεων προσωπικού πλανάται εκ νέου.
epitropesdiodiastop.blogspot.gr/
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ με ΒΟΥΛΗ: Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο που θα μας κάνει να πούμε το ψωμί…ψωμάκι
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2015 14:47
Eν μέσω αντιδράσεων. Με τους εισηγητές και ειδικούς αγορητές των κομμάτων, άρχισε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της αρχής, του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δόση ύψους δύο δισ. ευρώ. Αμέσως μετά, θα πάρει τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις βουλευτών και αρμόδιων υπουργών. Η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ:Διαμαρτυρία φοιτητών του ΚΚΕ για τις αυξήσεις στα εισιτήρια στα γραφεία του ΟΑΣΑ
Δημοσιεύθηκε: 15/10/2015 12:39
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα τα γραφεία του ΟΑΣΑ στην οδό Μετσόβου πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τις αυξήσεις στα εισιτήρια. «Απαιτούμε να μη διανοηθούν να καταργήσουν τα μειωμένα εισιτήρια και τις κάρτες μετακίνησης για τους φοιτητές, δυνατότητα που δίνεται μέσω του πολυνομοσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω χρεών προς τον ΟΑΣΑ» ανέφερε χθες σε σχετική ανακοίνωσή του το ΜΑΣ.
----------------------------------------------------------------------------------
Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες για το νέο πακέτο μέτρων
Κινητοποιήσεις στο προσεχές δεκαήμερο αποφάσισε η Πανελλήνια Πρωτοβουλία Αγροτών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Απ' την πλευρά της, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων θα καθορίσει τη στάση της αφού προσδιοριστούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, συντονιστής της Πρωτοβουλίας, η οποία εκπροσωπεί 63 αγροτικούς συλλόγους από την όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους συγκεντρώσεις κι έπειτα οι αγρότες θα κατεβάσουν τα τρακτέρ τους σε κεντρικά σημεία. «Η κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, «προχωρά στο πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για τον αγροτικό τομέα». Νωρίτερα, με κινητοποιήσεις προειδοποίησε και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, οι οποίες όμως θα καθοριστούν όταν προσδιοριστούν τα μέτρα μετά τις συζητήσεις που θα έχει η κυβέρνηση με τους εταίρους. «Κόκκινη» γραμμή για τους αγρότες είναι ο τρόπος φορολόγησής τους και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις σημερινές διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των αγροτών υπογράμμισε ότι στόχος είναι η προστασία του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και η διαφορετική και δίκαιη μεταχείρισή τους. Επιδίωξη είναι ο επαναπροσδιορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με κριτήριο το εισόδημα του κατά 50% και πλέον, να προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα. Ανέφερε επίσης ότι στη συζήτηση με τους εταίρους θα κατατεθούν διάφορες εναλλακτικές λύσεις, η βασική φιλοσοφία των οποίων είναι η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Για παράδειγμα, ως προς τον υπολογισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος επιδιώκεται να αναγνωριστεί ως τεκμαρτή δαπάνη η αμοιβή της οικογενειακής εργασίας, καθώς και οι αποσβέσεις κεφαλαίου και παγίων, αλλά και δαπάνες όπως η διευρυμένη και πραγματική χρήση του εργόσημου κυρίως σε εργαζόμενους μετανάστες.
----------------------------------------------------------------------------------
Νεότερα από δυτική Ουκρανία: ταγματασφαλιτισμός, αντικομμουνισμός και ξανά ταγματασφαλιτισμός
Posted on 14/10/2015 by kseeath
Παρουσιάζουμε πολύ περιληπτικά μερικά νεότερα από δυτική Ουκρανία:
α) Στις 13 Οκτώβρη ο πρόεδρος Ποροσένκο υπέγραψε το νόμο «Για τη στρατηγική της εθνικοπατριωτικής εκπαίδευσης των παιδιών και της νεολαίας». Ο νόμος αυτός θέτει ως πρότυπα για τη νεολαία της Ουκρανίας, μεταξύ άλλων, τον Μπαντέρα και τον OUN/UPA (δωσίλογοι συνεργάτες των ναζί επί Β’ ΠΠ), τον Σιμόν Πετλιούρα και το στρατό του (εθνικιστικός αντεπαναστατικός στρατός που είχε πολεμήσει ενάντια στον Κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που ακολούθησε την Οκτωβριανή Επανάσταση) και τους συμμετέχοντες στην «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση» (τον πόλεμο δηλαδή που διεξάγει το σημερινό αντιδραστικό καθεστώς ενάντια στο λαό του Ντονμπάς). Όπως σχολιάζει σωστά ένας σύντροφος από τη Μποροτμπά, βλέπουμε μια σειρά ιδεολογικών αναφορών που στόχο έχουν να κατασκευάσουν με τη στήριξη του κράτους κάτι αντίστοιχο με τη χιτλερική νεολαία. Το παραπάνω έρχεται μάλλον σαν φυσική εξέλιξη της αντιδραστικής κατρακύλας που έχει πάρει η παιδεία μετά το πραξικόπημα.
β) Νέος γύρος αποκομμουνιστικοποίησης, που περιλαμβάνει την ένταξη σε μαύρη λίστα προσωπικοτήτων που σχετίζονται με ενοχλητικές για το καθεστώς ιδεολογίες και τη μετονομασία όλων των δημόσιων χώρων που φέρουν το όνομά τους. Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με τα ονόματα που εξέδωσε το «Ουκρανικό Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης», που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα παρακάτω: Καρλ Μαρξ, Φρίντριχ Ένγκελς, Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν, Ρόζα Λούξεμπουργκ, Καρλ Λίμπκνεχτ, Κλάρα Τσέτκιν, Αλεξάνδρα Κολλοντάι, Έρνστ Τέλμαν. Καμιά έκπληξη κι εδώ.
γ) Μαζικές φασιστικές συγκεντρώσεις σε Κίεβο και Χάρκοβο για τον εορτασμό της «ημέρας των ηρώων», της επετείου ίδρυσης του OUN/UPA δηλαδή. Οι «ήρωες» είναι οι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί κατά τον Β’ ΠΠ, παππούδες των σημερινών φασιστών.
https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/10/14/western_ukr_anticommunism_upa/#more-1996
--------------------------------------------------------------------------------------
"Νίκη" στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις με τη συμβολή του Μαριά
15/10/2015 20:24
Σημαντική ελληνική νίκη σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Συνεδρίαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς μετά από αρκετές αντεγκλήσεις έγινε δεκτή η πρόταση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Παρά τις συστηματικές προσπάθειες αρκετών κύκλων να κλείσουν κάθε συζήτηση για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ανεδαφικό επιχείρημα ότι δήθεν το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Αναφορών, τελικά έγινε δεκτή η πληρέστατη Εισήγηση του Νότη Μαριά η οποία μάλιστα ανέτρεψε και σχετική προγενέστερη Γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είχε προηγηθεί η υποβολή Ένστασης εκ μέρους του Νότη Μαριά για λογαριασμό των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών κατά της Σύστασης της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών που ζητούσε να απορριφθεί η παραπάνω υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά ως δήθεν μη-παραδεκτή. Την πρόταση του Νότη Μαριά, ο οποίος είναι και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής μεταξύ των επτά συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών, υπερψήφισαν οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.
Στη συνέχεια οι Συντονιστές μετά από νέα Εισήγηση του Νότη Μαριά αποφάσισαν να σταλεί εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών σχετική επιστολή στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κομισιόν προκειμένου να εκφράσουν εγγράφως τις απόψεις τους για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο και τις Αποζημιώσεις των Συγγενών των Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Δίστομο και σε άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδας.
Είναι λοιπόν η πρώτη φορά που η Γερμανία καλείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να τοποθετηθεί εγγράφως, δημοσίως και επισήμως για το ζήτημα των Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων. Η εποχή της μυστικής διπλωματίας και των κατ΄ιδίαν ανεπισήμων συναντήσεων για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έληξε πλέον ανεπιστρεπτί. Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ο Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τον αντισημιτισμό έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για τις γερμανικές αποζημιώσεις και την 71η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
----------------------------------------------------------------------------------------
Στη Συρία η Κούβα, με στρατιωτικές δυνάμεις συντηρησης... για να στηρίξουν τον "δικτάτορα" Άσαντ...
Σήμερα η Κούβα, στα χνάρια του κομαντάντε Τσε, βρίσκεται στη Συρία, στο πλευρό του Συριακού λαού και της νόμιμης κυβέρνησής του, μαζί με τους μαχητές της ηρωικής Χεζμπολά και τους Ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης. Η Κούβα, πάντα σύμμαχος της Συρίας, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ και του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας -που τα μέλη και στελέχη του πολεμούν τους μισθοφόρους-τρομοκράτες μαζί με τους συντρόφους τους, του Μπάαθ-, δεν είναι η πρώτη φορά που στρατεύεται στο πλευρό της Συρίας στρατιωτικά κι όχι αδιάκοπα πολιτικά. Η Κούβα έστειλε δυνάμεις στην Συρία, για πρώτη φορά το 1973, στον πόλεμο Yom Kippur, όταν οι Κουβανοί αξιωματικοί μελέτησαν τις τακτικές του ισραηλινού στρατού.
Από την πρώτη ημέρα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, εδώ και πέντε χρόνια, ο Ραούλ Κάστρο εξέφραζε σε κάθε διεθνή συνάντηση και σε συνεντεύξεις του, την αλληλεγγύη της Επαναστατικής κυβέρνησης της Κούβας στην Συριακή κυβέρνηση και τον πρόεδρο Άσαντ, όπως κι όλες οι Λατινοαμερικάνικες χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Η Κούβα, με την σημερινή της παρουσία στη Συρία, σηματοδοτεί τον νέο διεθνισμό των χωρών που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές. Η στράτευση των Κουβανών μαζί με τους Σύρους αδελφούς τους, επιβεβαιώνει πως έτσι η Κούβα σπάει την για 50 χρόνια πολιτική τους απομόνωση από τις ΗΠΑ, αλλά και δίνει σαφές μήνυμα: Η Κούβα δεν θυσιάζει, δεν πουλάει χώρες που τη συνδέουν κοινοί αγώνες για Ελευθερία, Δημοκρατία! Γελάστηκαν όσοι προπαγάνδισαν πως κι η Κούβα υπέκυψε στις ΗΠΑ, λόγω της πρόσφατης τάσης για εξομάλυνση των σχέσεων της μαζί τους. Οι δυνάμεις της Κούβας στη Συρία, ανησυχούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και το εκφράζει επίσημα το αμερικάνικο πεντάγωνο, μιλώντας μάλιστα πως μεταφέρθηκαν στη Συρία με ρωσικά αεροσκάφη.
Ο στρατηγός της Κούβας Leopoldo Cintra Frias, αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Κούβας, είχε ήδη προσφάτως επισκεφθεί τη Συρία μαζί με Κουβανούς αξιωματικούς, για να διαπιστώσουν οι ίδιοι τις ανάγκες που είχε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ. Έτσι, τώρα η Κούβα έστειλε προσωπικό εξειδικευμένο στη συντήρηση των σοβιετικής κατασκευή αρμάτων μάχης (τέτοια διαθέτει κι η Κούβα), που ήταν και αίτημα του Άσαντ. Συγχρόνως, οι ειδικές δυνάμεις από την Κούβα, όπως κι όλος ο λαός που υπερασπίζεται την Κουβανέζικη Επανάσταση, εκπαιδεύονται αδιάκοπα, ακόμη και στα σχολεία, στην αντιμετώπιση εισβολής από τις ΗΠΑ και θεωρούνται αυθεντίες στον ανταρτοπόλεμο απώθησης εισβολής: ότι ακριβώς συμβαίνει με τους μισθοφόρους-τρομοκράτες που δρουν στη Συρία.
Σύμφωνα με το globalfirepower.com, ο στρατός της Κούβας κατατάσσεται στην 110η θέση, μεταξύ των ισχυρότερων στρατών του πλανήτη. Κι η ειδίκευση στον μη συμβατικό πόλεμο (αντιμετώπιση τζιχαντιστών στη Συρία) είναι ένα νέο μεγάλο όπλο της Συρίας και πονοκέφαλος για τη δύση, που επέλεξαν ένα νέο μισθοφορικό σχήμα παραμονής στην περιοχή. Είναι σαφές πως η παρτίδα σκάκι που διεξάγεται στην Ανατολική Μεσόγειο: από τη μια πλευρά οι ΗΠΑ με τους νέους μισθοφόρους-τρομοκράτες και τη στήριξή τους από Τουρκία και αραβικά μοναρχικά δικτατορικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Κατάρ...) κι από την άλλη η Ρωσία, το Ιράν, η Χεζμπολά και τώρα η σοσιαλιστική Κούβα. Η Κούβα, ο Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα, ο Φιντέλ, η Επανάσταση... χώρα σύμβολο της διεθνιστικής αλληλεγγύης, που ενέπνευσε κι εμπνέει γενιές και γενιές στον πλανήτη. Η Κούβα της αριστεράς δεν “μίλησε”, κραυγάζει!
Η Κούβα σήμερα ξεσκέπασε, στην καθομιλουμένη θα λέγαμε “ξεβράκωσε” την “εκσυγχρονισμένη, ανανεωτική ευρωπαϊκή αριστερά”, όλα εκείνα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα που ενσωματώθηκαν από τον νεοφιλελευθερισμό και δυστυχώς έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως στην εφαρμογή των πολιτικών του κεφαλαίου και της νέας τάξης. Σήμερα πενθούν οι χυδαίοι νεοφιλελεύθεροι της “εκσυγχρονισμένης αριστεράς”, οι προσκυνημένου ολετήρες που ντρόπιασαν την ιστορία και τους αγώνες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος... η εθνομηδενιστική "αριστερά". Μπορεί αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι “αριστεροί”, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, μέχρι τώρα να κρυβόταν πίσω από το νεοταξικό αγώνα για δήθεν “ανθρώπινα δικαιώματα” και να μιλούσαν για “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”. Αυτό το μυθιστόρημα τελείωσε! Από σήμερα τέλος γι' αυτή την “αριστερά” της νέας τάξης η σημαία της Κούβας, ο Τσε και τα μπλουζάκια, ως φερετζές του “προοδευτικού” στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Από σήμερα τέλος για τον πρωθυπουργό Τσίπρα, οι φωτογραφίες με μπλουζάκια του Τσε όταν ήταν “επαναστατημένος” και μοδάτος να φοράς αυτά τα σύμβολα.
Τελείωσε το "ποίημα" των δήθεν επαναστατικών αριστερίστικων οργανώσεων, του κάθε Κωνσταντίνου -στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρακαλώ- που χθες μιλούσε στα Προπύλαια για αγώνες εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", μαζί με τους εκπροσώπους των τζιχαντιστών, οικόσιτων πρεσβειών και σήμερα (15/10/2015), πάλι στα Προπύλαια μιλούσε για αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες και τους "πρόσφυγες" θύματα του δικτάτορα Άσαντ! Φτάνει πια! Κι ας ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους κι αυτοί της "Λαϊκής Ενότητας",με τους δικούς τους εθνομηδενιστές, αλλά και μ' εκείνουν που μέχρι χθες ήταν υπέρμαχοι της πάλης εναντίον του δικτάτορα Άσαντ. Μπορεί να ξεκαθάρισε το ζήτημα Συρία, στη Θεσσαλονίκη ο Λαφαζάνης, αλλά ο Ήσυχος ήταν αυτός, ο υπέυθυνος του τμήματος διεθνών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ταχθεί με τις ΗΠΑ εναντίον του λαού της Συρίας. Να είναι σίγουροι οι κοσμοπολίτες “αριστεροί”, οι ευρωλάγνοι χαμηλόβαθμοι τραπεζοϋπάλληλοι, πως η πατριωτική αριστερά θα αναδυθεί ξανά και θα συναντηθεί με το λαό και τους λαούς που Αντιστέκονται... για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, μια κοινωνία ανθρώπινη στην υπηρεσία του Ανθρώπου κι όχι της νέας τάξης!
---------------------------------------------------------------------------------------
"Η Siemens το 1989 εξαγόρασε όλο το πολιτικό σύστημα!" Σύρραξη στη Βουλή ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και τον Σκουρλέτη...
Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε απόψε στη Βουλή ανάμεσα στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ εν ώρα συνεδρίασης στην αίθουσα της Ολομέλειας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι η Siemens εξαγόρασε το 1989 σύνολο του πολιτικού συστήματος. Αμέσως του απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης: «Η Siemens δεν ήρθε το 89 στην Ελλάδα αλλά ήταν από παλιά και χρηματοδοτούσε τον ιδεολογικό πατέρα σας τον Χίτλερ». Η φράση αυτή προκάλεσε την... έκρηξη του Γιάννη Λαγού ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ για τα οικονομικά του και το κατηγόρησε για διαφθορά.
Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθούν όρθιοι οι βουλευτές του ΚΚΕ με πρόθεση να αποχωρίσουν φωνάζοντάς του : «δολοφόνε !» και «είστε δολοφονική οργάνωση». Στο άκουσμα αυτών των φράσεων ο Γιάννης Λαγός άρχισε να επιτίθεται με βαριές φράσεις αρχικά κατά του ΚΚΕ αλλά στη συνέχεια και κατά πάντων οι οποίοι του ζητούσαν να επανέλθει στην τάξη. Την ίδια στιγμή αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη πετάχτηκαν από τα έδρανα και κινήθηκαν απειλητικά προς τους βουλευτές φωνασκώντας. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος επιχείρησε να επαναφέρει την τάξη αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ζητήσει τη διακοπή της συνεδρίασης και να κλείσει τα μικρόφωνα ενώ φώναξε και τον φρούραρχο της Βουλής.
Η παρέμβαση Βαρεμένου δεν στάθηκε ικανή για να κατευνάσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Έτσι ανέλαβε δράση ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος ζήτησε από τον Ηλ. Κασιδιάρη να επιστρέψει στο έδρανό του. «Σήκω φύγε ρε» του απάντησε ο βουλευτής για να εισπράξει την απάντηση του υπουργού. «Μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία στα ξενοδοχεία;» τον ρώτησε ο κ. Σκουρλέτης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκος Μανιός, και ζήτησε από τον Γιάννη Λαγό να εξέλθει από την αίθουσα. «Δεν σας φοβόμαστε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλήσιαζε προς τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Μανιός εξήγησε ότι εισήλθε στην αίθουσα για να δείξει στους βουλευτές όλων των πτερύγων ότι δεν πρέπει να φοβούνται τους «υποτίθεται μπρατσωμένους Χρυσαυγίτες». «Η Βουλή δεν ανήκει σε αυτούς η Βουλή ανήκει σε μας είπε ο κ. Μανιός».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η πορεία του λωποδύτη Σταθάκη ήταν προδιαγεγραμμένη,.Δεν ήταν μόνο το μύριο. Ηταν οι επενδύσεις σε Τζει Πι Μόργκαν και Μπλακ Ροκ και το θράσος με το οποίο τις υπερασπίστηκε τότε που μονο ανθρωπο αριστερο δεν θύμιζε
----------------------------------------------------------------------------------------
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ... E... Pε γλέντια!
Στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κατευθύνονται, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα το πρωί, στα "Πράσινα Φανάρια", στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Σκοπεύουν, όπως λένε, να... επιδώσουν ψήφισμα και στη συνέχεια πρόθεσή τους είναι να κατευθυνθούν στο γερμανικό προξενείο προκειμένου να επιδώσουν κι εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ τελικός "σταθμός" τους θα είναι η εφορία Καλαμαριάς. Όπως λένε οι αγρότες, με το τρίτο μνημόνιο τους περιμένει βαριά φορολογία που περιλαμβάνει αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, φορολογία από το πρώτο ευρώ των επιδοτήσεων και κατάργηση του αγροτικού πετρελαίου. "Τα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και φορολογικό μας, εάν περάσουν θα μας αποτελειώσουν" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης
---------------------------------------------------------------------------------------
ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Παρασκεύη 16 Οκτώβρη, Ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), ώρα 7:00μμ, στο Σύνταγμα.
ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΛΟΣ στην κυβέρνηση! Αυτός είναι ο υπουργός που "ξέχασε" να δηλώσει το 1 εκ. ευρώ;
O υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, με αφορμή τις φήμες που τον θέλουν να είναι αυτός ο υπουργός που «ξέχασε» να δηλώσει 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει ο Γιώργος Σταθάκης τις πληροφορίες που τον συσχετίζουν με την υπόθεση του υπουργού που εγκαλείται πως απέκρυψε ποσό 1 εκ. ευρώ από τις περιουσιακές δηλώσεις του.Ο κ. Σταθάκης πολιορκήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής από δημοσιογράφους καθώς η ξαφνική παρουσία του λίγη ώρα νωρίτερα στο Μαξίμου είχε φουντώσει τις φήμες που τον ήθελαν να συνδέεται με την υπόθεση των προβληματικών πόθεν έσχες και ειδικότερα με το ζήτημα του 1 εκ. ευρώ το οποίο επικρέμαται τα τελευταία εικοσιτετράωρα πάνω από το υπουργικό συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα ευθέως αν είναι εκείνος το πρόσωπο που στοχοποιούν οι καταγγελίες εκείνος απέφυγε να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. «Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε στους δημοσιογράφους για το θέμα του 1 εκ. ευρώ: «κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» που θα συνεδριάσει η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου περιουσιακής κατάστασης. Ο κ. Σταθάκης διέψευσε,αντίθετα, κατηγορηματικά ότι εκλήθη εσπευσμένα στο Μαξίμου για το θέμα των Πόθεν Έσχες και υπογράμμισε ότι η συζήτηση αφορούσε οικονομικά ζητήματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν του ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. «Δεν τέθηκε θέμα παραίτησης στο Μαξίμου» διαβεβαίωσε. Απίστευτος ο Άνθιμος! "Αδικαιολόγητος θόρυβος για το βιασμό στο Παπάφειο..." Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ως πρόεδρος τού Παπάφειου Ορφανοτροφείου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τονίζει ότι δεν δικαιολογείται εκτεταμένη δημοσιότητα για τον κατ' επανάληψη βιασμό 7χρονου από άλλο τρόφιμο μέσα στο ορφανοτροφείο και παρόλο που ο μικρός είχε ενημερώσει για όσα τραγικά βίωνε. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι... το Διοικητικό του Συμβούλιο και το προσωπικό του Ιδρύματος «υπό αντίξοες συνθήκες και παρά την έλλειψη επαρκών πόρων, αναλώνεται στην περίθαλψη και συντήρηση των τροφίμων του, αρρένων ορ¬φανών παιδιών, παρέχοντας σε αυτά κάθε μέσο αναγκαίο για την διαβίωση, ε¬πιμόρφωση, καλλιέργεια, εκπαίδευση, προαγωγή και ανάπτυξη των προσωπικοτήτων τους». Αναφέρει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του ιδρύματος και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου του. Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά: «Στην περίπτωση κακοποιήσεως επτάχρονου τροφίμου μας, που απασχόλησε όλως προσφάτως τα ΜΜΕ, το Ίδρυμά μας διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παραλλήλως αποτελεί αντικείμενο ερεύνης και της δικαιοσύνης και βεβαιώνει την κοινή γνώ¬μη πως εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επι¬βληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Η αυτονόητη δε ευαισθησία του θέματος, φρο-νούμε ότι δεν δικαιολογεί εκτεταμένη δημοσιότητα σχετικά με αυτό». Τέλος, το Παπάφειο Ορφανοτροφείο τονίζει ότι πρέπει να αφήσουμε την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη και να προστατέψουμε τα παιδιά αυτά. Έρευνα για να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η κακοποίηση του επτάχρονου διέταξε το ίδιο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης. Για την υπόθεση η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή του ιδρύματος και όλων των μελών του Διοικητικού του Συμβουλίου, για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς ερευνάται εάν το συγκεκριμένο περιστατικό επιχειρήθηκε να «κουκουλωθεί». Η φρίκη του βιασμού που βίωνε κατ' επανάληψη το 7χρονο αγόρι ήταν γνωστή, αλλά τώρα αποκαλύπτεται ότι ενδέχεται να έγινε προσπάθεια από τη διοίκηση να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Όπως έγραψε το Σάββατο η εφημερίδα Μακεδονία, ποινικές διώξεις για «κουκούλωμα» υπόθεσης βιασμού ανηλίκου από ανήλικο, που ήταν τρόφιμοι του Παπάφειου ιδρύματος Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η εισαγγελέας Εφετών μετά την αποκάλυψη ότι η διοίκηση του ιδρύματος και ο διευθυντής φέρονται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν το όνομα του ιδρύματος. Η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν οι βιασμοί επαναλήφθηκαν λίγους μήνες μετά με θύμα το ίδιο ανήλικο αγόρι και τότε έγινε αναφορά στις εισαγγελικές αρχές.
-------------------------------------------------------------------------------------
Κάνει τώρα επίθεση στην κυβέρνηση! Ο Δ. Γιαννακόπουλος κατά της διάταξης που αλλάζει τις τιμές των φαρμάκων... H ΤEVA κυβερνάει τη χώρα!
Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που τροποποιεί την φορολόγηση των φαρμάκων εκτός πατέντας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΑΦΕ) Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καταγγέλλοντας ότι η προωθούμενη ρύθμιση εξυπηρετεί ισραηλινές εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου. Ο κ. Γιαννακόπουλος που τοποθετήθηκε στο... πλαίσιο της ακρόασης των αρμόδιων φορέων στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής κάλεσε τους βουλευτές να
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Οι κατοχικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις προκλήσεις
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Καζάνι που βράζει θυμίζουν, κάθε μέρα που περνά, τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη σε Δυτική Οχθη, Λωρίδα της Γάζας και Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς κλιμακώνεται η ασύδοτη βία και σκλήρυνση της στάσης των σιωναζιστιών κατοχικών αρχών. Οι Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά, κυρίως σιωναζι ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών, ξεπερνούν πλέον τους 30, με πιο πρόσφατη περίπτωση το θανάσιμο πυροβολισμό 20χρονου Παλαιστίνιου, χτες το απόγευμα, στην Πύλη της Δαμασκού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με το πρόσχημα πως «κρατούσε μαχαίρι». Ο νεαρός πυροβολήθηκε, εν ψυχρώ, με 14 σφαίρες ισραηλινοναζιστών στρατιωτών σε παρακείμενο «σημείο ελέγχου», που τον θανάτωσαν, αποκαλώντας τον «τρομοκράτη». Τον άφησαν αιμόφυρτο και αβοήθητο επί ώρα, ώσπου ξεψύχησε. Νωρίτερα, η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πήρε νέα σκληρά μέτρα καταστολής, βίας και καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από το στήσιμο μπλόκων αποκλεισμού των Παλαιστινιακών συνοικιών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και την εκεί απαγόρευση κυκλοφορίας (!), την ανάκληση άδειας παραμονής σε όσους Παλαιστίνιους της πόλης συλλαμβάνονται για «επιθέσεις» κατά των κατοχικών δυνάμεων, την ανάπτυξη εκατοντάδων στρατιωτών, ώστε να «ενισχύσουν» περιπολίες της αστυνομίας σε μεγάλα αστικά κέντρα του σιωναζιστικου ισραήλ και σε κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, ποινές συλλογικής τιμωρίας στις οικογένειες Παλαιστινίων που συλλαμβάνονται για επιθέσεις μέσω της επίσπευσης συνοπτικών διαδικασιών κατεδάφισης ή και κατάσχεσης των σπιτιών τους και άλλων περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, αποφασίστηκε το εξής πρωτοφανές: Να μην παραδίδονται εφεξής οι σοροί των Παλαιστινίων που σκοτώνονται στη διάρκεια απόπειρας επίθεσης ή μετά από επίθεση στους συγγενείς τους, αλλά να θάβονται εν κρυπτώ από τις ισραηλινές δυνάμεις, για να μη μετατρέπονται οι κηδείες τους σε λαϊκά συλλαλητήρια κατά των κατοχικών δυνάμεων! Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, μιλώντας στην ισραηλινή βουλή, διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέσα για την αποκατάσταση της ηρεμίας» και ότι θα επιβληθούν και πρόσθετα νέα μέτρα «το γρηγορότερο δυνατό». Η κλιμάκωση της ισραηλινής βίας έχει την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς αργά προχτές βράδυ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, καταδίκασε αποκλειστικά και μόνο τις «τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος ισραηλινών πολιτών», ενώ εξισώνοντας θύτη και θύμα, κάλεσε την Παλαιστινιακή Αρχή και την ισραηλινή κυβέρνηση να «αποκαταστήσουν την ηρεμία». Το ρόλο του «Πόντιου Πιλάτου» υποδύθηκε χτες και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. Ο Σαέμπ Ερεκάτ, ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής και δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανακοίνωσε την προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), για τον τρόπο με τον οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις εξολόθρευσαν τις τελευταίες μέρες δράστες επιθέσεων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «εξωδικαστικές εκτελέσεις».
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Διαψευσεις και διπλωματια
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Το χθεσινο 24ωρο, ο Σύρος υπουργός Πληροφοριών Ομράν Ζούμπι, μιλώντας σε λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο διέψευσε τις πληροφορίες δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων πως εδώ και λίγες μέρες «εκατοντάδες Ιρανοί στρατιωτικοί» αναπτύσσονται σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Συρίας, σημειώνοντας ότι ο συριακός στρατός πραγματοποιεί μόνος του τις χερσαίες επιχειρήσεις στη χώρα. Πάντως, το ρωσικό δίκτυο ΣΠΟΥΤΝΙΚ, επικαλείται δήλωση της Μογκερίνι, για «κρίσιμο ρόλο Ρωσίας και Ιράν» στις προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία. Η αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε πως οι συνομιλίες που είχε την Τρίτη στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα «ήταν πολύ σημαντική για την εξεύρεση λύσης». Από την άλλη, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν δέχτηκαν νέα συνάντηση με Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματούχους και τόνισε με νόημα ότι μόνο η Συρία έχει ζητήσει άμεση ρωσική στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών και ότι εάν υποβληθούν ανάλογα αιτήματα από άλλες χώρες (Ιράκ και Αφγανιστάν) θα αποφασίσει σχετικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουά Τσανγίνγκ, διέψευσε χτες τις πληροφορίες διεθνών πρακτορείων πως το Πεκίνο σχεδιάζει να στείλει αεροπλανοφόρο στη Συρία, για να βοηθήσει τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα.
----------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε χτες το απόγευμα την ανάπτυξη 300 οπλισμένων Αμερικανών στρατιωτών στο Καμερούν, στο πλαίσιο αποστολής «αντιμετώπισης» των τζιχαντιστών της νιγηριανής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που δραστηριοποιείται και στις γειτονικές με τη Νιγηρία χώρες.
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανίδα νοσοκόμα Πολίν Καφέρκι, που μολύνθηκε το Γενάρη από τον ιό Εμπολα στη Δυτική Αφρική και στη συνέχεια είχε ανακοινωθεί η ανάρρωσή της, βρίσκεται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος λονδρέζικου νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.
ΚΑΪΡΟ.-- Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν νωρίς χτες το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξάνδρειας, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο διερχόμενων πολιτών. Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους σε φανατικούς ισλαμιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διαπραγματεύεται με την Παγκόσμια Τράπεζα ένα δάνειο τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλο μισό δισ. δολάρια από την Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα, για να καλύψει κενά χρηματοδότησης στον κρατικό προϋπολογισμό.