Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευη 16 Οκτωβριου 2015


Όλοι στις διαδηλώσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή 16/10
Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και 3ου κατά σειρά προαπαιτούμενου του 3ου μνημονίου, συνδικάτα, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις. Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι ποινές στις συντάξεις για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη, η εξαΰλωση των επικουρικών, η νέα φοροκαταιγίδα για τα λαϊκά νοικοκυριά, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, το πιο αυστηρό πλαίσιο για όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, και από την άλλη η απαλλαγή μεγάλων ομίλων από την καταβολή ανταποδοτικών τελών για τη χρήση δημοσίων εκτάσεων στις οποίες έχουν δραστηριότητες, είναι μερικά από τα μέτρα που ψηφίζονται (θα ακολουθήσει, όπως πάντα, αναλυτική κριτική των μέτρων από το ιστολόγιό μας αλλά και κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς). Δε θα σταματήσουν εδώ, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Ακολουθεί 4η δέσμη μέτρων μέσα στον επόμενο μήνα, μια γεύση των οποίων πήραμε από τοπόρισμα της "επιτροπής σοφών" για το ασφαλιστικό. Στην Αθήνα, σε συγκεντρώσεις καλούν:
Στο Σύνταγμα στις 7 το απόγευμα: Η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με προσυγκέντρωση στις 6:30 στην πλατεία Κολοκοτρώνη), άλλα σωματεία και οργανώσεις, καθώς καιδιαδικτυακές πρωτοβουλίες.
Στην Ομόνοια στις 6:30 το απόγευμα: Το ΠΑΜΕ, με προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, Κάνιγγος, Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) και Πλ. Καραϊσκάκη, το ΚΚΕ, και άλλα σωματεία και οργανώσεις
Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΡΧΙΖΕΙ
--------------------------------------------------------------------------------------
Το ζήτημα θα το ανοίξουμε, ούτως ή άλλως. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η παρακράτηση μεγάλου μέρους του μισθού και της σύνταξης, που μόνο με κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ξέρουμε τι σημαίνει για την καθημερινότητά μας αυτό που σχεδιάζουν. Ξέρουμε πως οι μικροσυναλλαγές μας θα είναι αδύνατο να γίνουν, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε κάρτα και δοσοληψίες με τη σφηκοφωλιά των τραπεζών. Το ξέρουν μισθωτοί, άνεργοι, μικροκαταστηματάρχες. Δεν θα τους αφήσουμε! Είμαστε οι πολλοί και είναι οι ελάχιστοι, με τη διπλή έννοια του "ελάχιστος". Θα σπάσουν τα μούτρα τους πολύ πριν βάλουν σε εφαρμογή αυτό το βρώμικο σχέδιο. Η Ελλάδα έχει πολλές πλατείες. Και ξέρουμε και τις διευθύνσεις των υπουργείων. Μην τολμήσουν!
H διαφορα μεταξυ καρτας και ρευστου είναι ότι ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ , να ξερετε, τι τρωω, που τρωω, που ψωνιζω, τι ψωνιζω, που παω και τι κανω. Επι πλεον ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να πλουτισω ακομα περισσοτερο τους μετοχους των τραπεζων. ΟΥΣΤ!
------------------------------------------------------------------------------------
Δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό επιθυμεί η πλειοψηφία των Γερμανών
16 Οκτωβρίου 2015 10:58
Την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ συνεχίζουν την αντιπαράθεση για τη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει το Βερολίνο, η πλειονότητα των Γερμανών επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου N24, το 64% των ερωτηθέντων επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη μεταναστευτική πολιτική που θα ακολουθήσει η Γερμανία, καθώς φαίνεται ότι οι Γερμανοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τη στάση της κυβέρνησης. Αντίθετα το 33% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καλή ιδέα. Οι Γερμανοί ανησυχούν για την πόλωση του κλίματος στη χώρα μεταξύ όσων υπερασπίζονται τους πρόσφυγες και όσων θέλουν να τεθούν περιορισμοί στη μετανάστευση. Το 66% των ερωτηθέντων εξέφρασε τον φόβο ότι η μεταναστευτική κρίση μπορεί να διχάσει την κοινωνία. Εξάλλου, η πλειονότητα των Γερμανών (56%) εκτιμά ότι είναι καλή ιδέα η δημιουργία περιοχών τράνζιτ για τους πρόσφυγες στα σύνορα της χώρας, ενώ το 38% τη χαρακτηρίζει κακή ιδέα. Μεταξύ των ψηφοφόρων του CSU το 70% υποστηρίζει το μέτρο αυτό και μόλις το 28% διαφωνεί. Αντίθετα η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και συγκεκριμένα το 60% απορρίπτει την ιδέα και το 40% την επικροτεί. Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις της Μέρκελ με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την προσφυγική κρίση, οι Γερμανοί εναποθέτουν λίγες ελπίδες. Μόλις το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί τον Ερντογάν αξιόπιστο συνομιλητή, ενώ το 68% εκτίμα ότι είναι αναξιόπιστος.
--------------------------------------------------------------------------------------
Οι απίστευτες δικαιολογίες του Γ. Σταθάκη
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 18:24
Έπειτα από δύο 24ωρα σιωπής, εν μέσω έντονων φημολογιών και αντιδράσεων, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, με σημερινή του δήλωση επιβεβαίωσε τις φημες, μετα τον Φλαμπουραρη, καθώς παραδέχτηκε ότι είναι ο δεύτερος υπουργός με πρόβλημα στο πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός τοποθετήθηκε για το θέμα, διευκρινίζοντας ότι «ξέχασε» να δηλώσει το 1 εκατομμύριο το 2012, κάτι που έπραξε τα επόμενα χρόνια σε... δόσεις. Ο ίδιος δικαιολόγησε την αμέλειά του τονίζοντας ότι «η πρώτη δήλωση ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής», τονίζοντας ωστόσο ότι δεν απέκρυψε κάποιο στοιχείο. Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης δήλωσε τα εξής: «Ο νόμος απαγορεύει τη δημόσια συζήτηση επί του περιεχομένου των δηλώσεων πόθεν έσχες, για τις οποίες δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για τον λόγο αυτό και ενώ τα ΜΜΕ συζητούν το θέμα, επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός». Όπως ανέφερε: Τον Ιούνιο του 2012 εκλέχθηκα βουλευτής και υπέβαλα δήλωση πόθεν έσχες τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η δήλωση αυτή ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής. Αντίθετα, η δήλωση που υπέβαλα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν πλήρης και περιελάμβανε όλα τα απαιτούμενα συμπληρωματικά στοιχεία μαζί με το επίμαχο ποσό. Το ίδιο πλήρης ήταν και η δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλα το 2014. Αν και το θέμα είχε λυθεί με τις δύο δηλώσεις, με την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων μου θεώρησα σκόπιμο, και κατά πλεονασμό, να καταθέσω συμπληρωματική δήλωση τον Μάρτιο του 2015 που αφορά αποκλειστικά αυτήν του 2012 και απλώς επαναλαμβάνει τα στοιχεία που έχω καταθέσει ήδη από το 2013.
----------------------------------------------------------------------------------------
"Εγκαταλείπω το κολαστήριο"
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015, 20:25
Το βήμα προς την ελευθερία πραγματοποίησε λίγα λεπτά μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από τρία και πλέον χρόνια εγκλεισμού, η Βίκυ Σταμάτη, η οποία διέβη την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού. Καταβεβλημένη από την πολυετή περιπέτειά της, αλλά ικανοποιημένη από την απόφαση των δικαστικών Αρχών, η Βίκυ Σταμάτη, ανέφερε κατά την αποχώρησή της από το σωφρονιστικό κατάστημα: «Αισθάνομαι βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους της δικαιοσύνης που έκοψαν το νήμα και έκαναν τη διαφορά. Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" προς τους δικηγόρους μου, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Παγορόπουλο, οι οποίοι κατάφεραν με πολλές θυσίες, ώστε αυτό το βράδυ να εγκαταλείψω το κολαστήριο». «Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι να βγει σε μια κοινωνία λύκων ως λιοντάρι», πρόσθεσε. Παρόλο που την Τετάρτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τής επέβαλλε -μεταξύ άλλων- την καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ, ως περιοριστικό όρο για την αποφυλάκισή της, ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος, κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου -λόγω των capital controls- την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, έλαβε το «πράσινο φως» προκειμένου να εξασφαλίσει στη Βίκυ Σταμάτη το πολυπόθητο αποφυλακιστήριο. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, της είχε ανοίξει την πόρτα της φυλακής, έπειτα από έξι αιτήματα χωρίς αποτέλεσμα, επιβάλλοντάς της -επιπλέον- τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα, της αφαίρεσης διαβατηρίου και της υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση κατοικίας που δήλωσε στο δικαστήριο. Νωρίς το απόγευμα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφού κατέθεσε το διαβατήριό της, πέρασε την πύλη του «Δρομοκαΐτειου», όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, απ' όπου έλαβε το αποφυλακιστήριό της. Εμφανώς ευδιάθετη, δεν παρέλειψε να κάνε ένα νεύμα προς τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Διαψεύδουν τα περί μετακινήσεων Καμμένου με ελικόπτερο
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015, 12:28
Με ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, διαψεύδονται δημοσιεύματα που ανέφεραν (απο ανακοινωση που εκανε ο τρελο-Λεβεντης της ενωσης κεντρωων που καποιοι ηλιθιοι τον εβαλαν στη βουλη μαζι με τους φονιαδες ναζιστες χρυσαυγιτες) πως ο υπουργός, Πάνος Καμμένος χρησιμοποιεί ελικόπτερο για να μεταβαίνει στο υπουργείο. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Δημοσιεύματα που φέρουν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να χρησιμοποιεί ελικόπτερο για να μεταβαίνει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ψευδή, συκοφαντικά και έχουν μοναδικό σκοπό να ρίξουν «λάσπη στον ανεμιστήρα». Το ελικοδρόμιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται από το Νοέμβριο του 2004. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη με ελικόπτερο στις 14 Οκτωβρίου 2015-συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγεώργη ΠΝ-στην Φρεγάτα «Σπέτσαι» που έπλεε καταμεσής του Αιγαίου για εκπαιδευτικές βολές του Ναυτικού.
----------------------------------------------------------------------------------
Στην πυρα και οι νυν συνταξιουχοι. Μειωσεις όχι μονο σε νεους αλλα και σε παλιους συνταξιουχους προβλεπει η προταση της επιτροπης σοφων για το Ασφαλιστικο.
Οι προτασεις της επιτροπης σοφων για το Ασφαλιστικο, μονο με τη σοφια δεν εχουν σχεση. Αντιθετα ακολουθουν την πεπατημενη. Περικοπες πανω στις περικοπες.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ιδιωτικοποιησεις. Κουνανε μαντιλι οι Ρωσοι. Αποσυρουν την προταση τους οι ρωσικοι σιδηροδρομοι στο ΤΕΑΙΠΕΔ για αποκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αποσυρονται και απο τον Οργανισμο Λιμενος Θεσσαλονικης.
--------------------------------------------------------------------------------------
Από το Μηδεν παλι ολες οι συνταξεις. Απωλειες για 880.000 συνταξιουχους. Κλιμακωτα τα ποσοστα αναπληρωσης με βαση τις αποδοχες. Ψαλιδι 700 εκατ ευρω για τη συνταξιοδοτικη δαπανη του 2016.
-------------------------------------------------------------------------------------
Τραμπουκισμοι χρυσαυγιτων στη Βουλη. Επιθεση στο ΚΚΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μας πνιγουν στα προστιμα απο την Ευρωπαικη Ενωση για τα λυματα. Προστιμο 10 εκατ. Εξι περιοχες χωρις δικτυο αποχετευσης αστικων λυματων.
-----------------------------------------------------------------------------------
Αυξησεις εως 66% στα εισιτηρια συγκοινωνιων. Για μακρινα δρομολογια.
-------------------------------------------------------------------------------------
7 αλλαγες-σοκ για παλαιους και νεους ασφαλισμενους. Στο 55% η αναπληρωση συνταξεων, ενοποιουνται κυριες και επικουρικες, και συνδεονται με περιουσιακα κριτηρια. Τελος οι εισφορες επι του μισθου, ενιαιες οι κρατησεις μεσω φορολογιας, ενοποιηση ολων των ταμειων στο ΙΚΑ.
-----------------------------------------------------------------------------------
Αντισυνταγματικος ο φορος στα ανεισπρακτα ενοικια
-----------------------------------------------------------------------------------
Τι ισχυριζεται ο Σταθακης για το ποθεν εσχες. Ξεχασε το 1 εκατ ευρω το 2012, το ξαναδηλωσε το … 2015.
--------------------------------------------------------------------------------------
Συνοδος κορυφης στις Βρυεξελλες. «Όχι» από Ελλαδα στις κοινες ελληνοτουρκικες περιπολιες. Τσιπρας, «η κάθε χωρα να φυλαει τα συνορα της».
---------------------------------------------------------------------------------------
Δεν υπαρχουν παιδικα εμβολια, παγκοσμια εξαρση επιδημιων.
--------------------------------------------------------------------------------------
Οδοστρωτηρας στις συνταξεις. Ο κοσμος οδηγειται βιαιως στην ιδιωτικη ασφαλιση.
-------------------------------------------------------------------------------------
Η καταστροφη των νοσοκομειων. Στο μακρινο απροσδιοριστο μελλον η δωρεαν προσβαση 2.000.000 ανασφαλιστων και η καταργηση του πενταευρου, 1,3 δις η επιχορηγηση του 2016, 1,179 δις τα χρεη.
-------------------------------------------------------------------------------------
10 χρονια φυλακη στους μαχαιροβγαλτες της χρυσης αυγης για επιθεση σε στεκι.
Η καταδίκη των Βασιλείου Σιατούνη και Αθανάσιου Στράτου είναι σημαντική όχι μόνο για τα ίδια τα θύματα που δικαιώνονται αλλά και για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτυπώνει τον οργανωμένο τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής.
Καταδίκη σε δεύτερο βαθμό για τους δράστες της επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου του 2008. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε για απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Βασίλειο Σιατούνη και τον Αθανάσιο Στράτο σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών με πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Μια απόφαση που είναι σημαντική όχι μόνο για τα ίδια τα θύματα που δικαιώνονται, εφτά χρόνια μετά τις μαχαιριές που δέχτηκαν, αλλά και για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, αποτυπώνει καθαρά τον οργανωμένο τρόπο δράσης της Χρυσής Αυγής.
Ενδεικτικό είναι το παράγγελμα έναρξης της επίθεσης («Εχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής, μουνιά θα σας γαμήσουμε») και το παράγγελμα λήξης («Τέλος χρόνου»), ενώ τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά και ο ίδιοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους. Ο Σιατούνης είπε ότι είχε λάβει μήνυμα στο κινητό του, πράγμα που παραπέμπει στον γνωστό τρόπο οργάνωσης των χρυσαυγίτικων επιθέσεων μέσω γραπτών μηνυμάτων, ενώ ανέφερε ότι τα μέλη του τάγματος εφόδου είχαν ορίσει ως τόπο συνάντησης μια πλατεία στην περιοχή του Βοτανικού, όπου και συναντήθηκαν για να κατευθυνθούν με μηχανές προς τα Πετράλωνα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι νόμιζε τότε πως πρόκειται για μοίρασμα φυλλαδίων, αλλά απ’ ό,τι κατάλαβε μετά, όπως είπε, τα περίπου 10 μηχανάκια που είχαν από δύο αναβάτες με κράνη το καθένα, είχαν προορισμό τους το Στέκι «Αντίπνοια». Και πέρα από το ότι τον ισχυρισμό περί μοιράσματος φυλλαδίων -τα οποία δεν είχαν μαζί τους- τον έχουμε ξαναδεί και στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, εδώ ακούμε από τα χείλη του ίδιου του χρυσαυγίτη Σιατούνη, ότι εκείνη την ημέρα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν συγκροτημένα με στόχο τον κοινωνικό χώρο «Αντίπνοια». Και ο Σιατούνης βέβαια δεν είναι οποιοσδήποτε χρυσαυγίτης. Μπορεί στο δικαστήριο να ισχυρίστηκε ότι η σχέση του με τη Χρυσή Αυγή περιοριζόταν στη συμμετοχή του σε πορείες «μια-δυο φορές τον χρόνο» και στην παρακολούθηση κάποιων ομιλιών, όμως η «Εφ.Συν.» (Δ. Ψαρράς, 2/9/2014, Η Κεντρική Επιτροπή «φάντασμα») έχει αποκαλύψει ότι ο Σιατούνης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα το 2010 με τον Μιχαλολιάκο.
Κενά μνήμης Οταν ρωτήθηκε ποιος τον ειδοποίησε να πάει στο σημείο συνάντησης είπε ότι ήταν ένας «Κώστας», του οποίου το επίθετο δεν θυμάται, ενώ δεν γνωρίζει και τα ονόματα των υπόλοιπων χρυσαυγιτών που ήταν εκεί. Είπε επίσης ότι όταν μετά την επίθεση προσπάθησε να βρει τον «Κώστα», έμαθε ότι είχε φύγει στο εξωτερικό. Οσο για το μαχαίρι με τον αγκυλωτό σταυρό με το οποίο συνελήφθη, ο Σιατούνης ισχυρίστηκε ότι το είχε αγοράσει σε ένα πανηγύρι. Υπενθυμίζεται ότι οι Σιατούνης και Στράτος συνελήφθησαν με δύο μαχαίρια και ένα σκεπάρνι. Επειδή στα μαχαίρια δεν βρέθηκε αίμα, η υπεράσπιση ζήτησε την κατάθεση του μάρτυρα Παναγιώτη Χατζηγιάννη, χημικού-ταξίαρχου εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υποστήριξε ότι αν υπήρχε αίμα θα είχε ανιχνευτεί. Απαντώντας όμως στην πολιτική αγωγή είπε και κάτι άλλο. Οτι με την ευαίσθητη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε θα έπρεπε να είχε βρεθεί και επαρκές βιολογικό υλικό, το οποίο επίσης δεν βρέθηκε. «Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε βιολογικό υλικό σ’ αυτά τα μαχαίρια που οι κατηγορούμενοι είπαν ότι τα χρησιμοποιούσαν στην εργασία τους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν επιμελώς σκουπισμένα και γι’ αυτό δεν είχαν αίμα», τόνισε η δικηγόρος της πολιτικής αγωγής Μαρίνα Δαλιάνη.
Από τις δύο μέρες της δίκης, ξεχωρίζουν οι βιωματικές καταθέσεις των δύο γυναικών-αυτοπτών μαρτύρων που αναγνώρισαν τους δύο δράστες: «Θυμάμαι τον ήχο που κάνανε τα πόδια μου πατώντας το αίμα», «ήταν πνιγμένος στο αίμα, θεωρήσαμε ότι πεθαίνει, τα μάτια του είχανε γυρίσει και το χρώμα του ήταν κίτρινο προς άσπρο» (σ.σ. αναφερόμενες στο ένα από τα δύο θύματα). Σημειώνεται και το γεγονός ότι τελικά ο ιδιώτης ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ενώ είχε εκφωνηθεί από την έδρα ως μάρτυρας υπεράσπισης, τελικά δεν προσήλθε να καταθέσει. Είχε προηγηθεί σχετικό δημοσίευμα, όπου αναφέραμε την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα υπέρ του χρυσαυγίτη Αποστολόπουλου για την υπόθεση του μαχαιρώματος του μαθητή στο Π. Φάληρο, αλλά και υπέρ του Κασιδιάρη για τα γρονθοκοπήματα στη Λιάνα Κανέλλη.
---------------------------------------------------------------------------------------
Νόαμ Τσόμσκι : Το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών : “Οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο.”
Το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών. Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα.Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και κομβικά σημεία τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης αλλά και στις ΗΠΑ, είχε μιλήσει ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της DW στη Βόννη.
“Χάραξη πορείας προς ένα δίκαιο κόσμο-Ανανοηματοδοτώντας τη δημοκρατία”.
Αυτός ήταν ο τίτλος της πολυεπίπεδης διάλεξης του Αμερικανούς πολιτικού φιλοσόφου και ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι στο Global Media Forum της Deutsche Welle στη Βόννη.Στη σκιά της ευρωκρίσης και των διαδηλώσεων στην Τουρκία αλλά και με φόντο την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο, ο αμερικανός φιλόσοφος σχολίασε “όλα εκείνα τα θέματα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αλλά καταλήγουν τελικά να γίνονται ψιλά γράμματα”.Αποφεύγοντας τα κλισέ και τις ακαδημαϊκές μακρηγορίες, ο 85 ετών πλέον διανοητής ανέλυσε με ενάργεια πτυχές της κρίσης του κοινοβουλευτισμού, τις στρεβλώσεις της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και του ρόλου των ΜΜΕ. Δε δίστασε να μιλήσει με οξεία γλώσσα κατά της αμερικανικής “ρητορείας της τρομοκρατίας” που έχει γίνει το βασικότερο “εξαγώγιμο προϊόν” των ΗΠΑ από το 1945 και μετά, ασκώντας δριμεία κριτική στην εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα και των προκατόχων του.Σημείο εκκίνησης ήταν η γηραιά ήπειρος, στο συγκείμενο της οικονομικής κρίσης. “Για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών το ζητούμενο είναι η εργασία. Για τους υπερεθνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, όμως, το διακύβευμα έγκειται στη μείωση των ελλειμμάτων. Τα ελλείμματα διαμορφώνουν πλέον την πολιτική. Και ως προς αυτό η Ευρώπη βρίσκεται σε αλγεινότερη κατάσταση σε σχέση με τις ΗΠΑ”, είπε χαρακτηριστικά.Σύμφωνα με τον Τσόμσκι το κέντρο βάρος στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει μετατοπιστεί ανεπιστρεπτί από την πολιτική στην οικονομία, η οποία αποτελεί το αδιαπραγμάτευτο πρόταγμα. Στις χώρες της κρίσης ήρθαν αίφνης στο προσκήνιο τα ασαφή όρια μεταξύ σύγχρονης αριστεράς και δεξιάς ως προς την κατάστρωση πολιτικών, ώστε οι βασικοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί να καθίστανται πλέον δυσδιάκριτοι. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για αυτό ανέφερε την Κύπρο και τις πρόσφατες περιπέτειές της.Η άρση των διαφορών και η σύγκλιση εν τέλει αριστεράς και δεξιάς έγκειται στο γεγονός ότι “οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεσμεύονται να ακολουθούν προγράμματα μακροοικονομικής φύσης, τα οποία θέτει η Κομισιόν”. Αυτό συνεπάγεται την επιλογή σκληρής λιτότητας και αύξησης των φόρων σε βάθος χρόνου, ανεξαρτήτως “πολιτικού χρώματος”.Ο Αμερικανός διανοητής εκτιμά πως οι χειρισμοί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι αποτυχημένοι και πως η αναγωγή τους στην αυθεντία διεθνών οργανισμών, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε αρνητικές επιπτώσεις. Κατά τον Τσόμσκι, “το θεωρητικό μοντέλο των λεγόμενων συστημικών κινδύνων, κατά το οποίο εάν αποτύχει μία οικονομική διαπραγμάτευση, το συνολικό σύστημα καταρρέει” είναι προβληματικό και δρα εις βάρος της παραγωγικής οικονομίας.
«Τρίτο κόσμο» θυμίζουν τα κοινοβούλια της Ευρώπης
Όλες αυτές οι μεταμορφώσεις στα σύγχρονα μοντέλα διακυβέρνησης έχουν βέβαια και ένα υψηλό τίμημα: “την σταδιακή απώλεια της δημοκρατίας”. Η αντιπροσώπευση εξαντλείται -στην Ευρώπη προσφάτως ενώ στις ΗΠΑ σχεδόν εξ υπαρχής -στην εκπροσώπηση οικονομικών συμφερόντων.“Μόλις του 1/10 του 1%, στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας, καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει. Αυτό σημαίνει πως καθορίζουν την πολιτική. Έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε πλουτοκρατία” με συνέπεια να παρατηρείται μία συνεχής “παρακμή των δικαιωμάτων των πολιτών”. Στις ευρωπαϊκές χώρες της κρίσης, παρατηρεί ο Τσόμσκι, “οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο, ακριβώς όπως και στις χώρες του Τρίτου Κόσμου που διοικούνται από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα” υπογραμμίζοντας ωστόσο σκωπτικά πως “η ίδια η Ευρώπη επέλεξε να γίνει έτσι. Δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει”.Ο Tσόμσκι αναφέρθηκε και σε πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal περί “εξαφάνισης της δημοκρατίας από την Ευρώπη”, σύμφωνα με το οποίο: “Γάλλοι, Ισπανοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Πορτογάλοι, Έλληνες, Σλοβάκοι, Σλοβένοι και Κύπριοι έχουν, ο καθένας στο δικό του μέτρο, καταψηφίσει πολλά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη βάση του οικονομικού μοντέλου της ευρωζώνης από τότε που ξέσπασε η κρίση. Εντούτοις οι οικονομικές πολιτικές έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τις διαδοχικές εναλλαγές στην εξουσία περισσότερων κομμάτων”.
---------------------------------------------------------------------------------------
Πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ σε γιαγιά για δύο κιλά καλαμπόκια!!!
Σε μία γριούλα, με μηδενικά εισοδήματα, θέλησαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας! Σε μία γριούλα που καλείται να πληρώσει πρόστιμο πέντε χιλιάδων για δύο κιλά καλαμπόκια!!! Η ηλικιωμένη γυναίκα, δεν είχε άδεια μικροπωλητή. Εντοπίστηκε όμως στο χωριο Βουνοπλαγιά Ιωαννινων, τις ημέρες της εμποροπανήγυρης, να ψήνει καλαμπόκια και να τα... πουλάει. Δύο κιλά ήταν όλα κι όλα... Για λίγα ευρώ, αφού είναι εντελώς άπορη. Τη γνωρίζουν και το γνωρίζουν όλοι στην Ελεούσα. Και τώρα καλείται να πληρώσει ένα αστρονομικό ποσό... Χρυσάφι το καλαμπόκι!
Η Βουνοπλαγιά (Τοπική Κοινότητα Βουνοπλαγιάς - Δημοτική Ενότητα ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ), ανήκει στον δήμο ΖΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η επίσημη ονομασία είναι “η Βουνοπλαγιά”. Έδρα του δήμου είναι η Ελεούσα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία από γνωστό γιατρό για την τροπονίνη: "Αν είναι γιατροί, να τους αφαιρεθεί το πτυχίο!"
Ο γνωστός γιατρός, Νευροχειρουργός και Διευθυντής στο αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου της Νίκαιας, αλλά και άνθρωπος που βοηθά τους ανήμπορους ασθενείς, Π. Παπανικολάου ανάρτησε σήμερα στο facebook μία σοβαρή καταγγελία Όπως αναφέρει, η εξέταση της τροπονίνης που είναι μία καρδιολογική εξέταση ρουτίνας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει έμφραγμα ή μη, δεν δικαιολογείται από τον ΕΟΠΥΥ και έτσι οι ασφαλισμένοι με καρδιολογικό πρόβλημα στο Τμήμα Επειγόντων πληρώνουν την αξία της (11,86 ευρώ). Ο γνωστός γιατρός καταλήγει τονίζοντας ότι αν εκείνοι που προχώρησαν στο ατόπημα είναι γιατροί τότε πρέπει να τους αφαιρεθεί το πτυχίο, κι αν δεν είναι τότε πρέπει αμέσως να καθαιρεθούν..."
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Στα 99 τα θύματα του μακελειού
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τους 99 έφτασαν πλέον οι νεκροί από τη διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου 10 Οκτώβρη, στη διάρκεια μαζικής λαϊκής διαδήλωσης στην Αγκυρα. Την ίδια ώρα, δεκάδες τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Χτες, ο πρόεδρος του κουρδικού αριστερου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατήγγειλε τη δικαστική απόφαση που ουσιαστικά απαγορεύονται δημοσιεύματα για τις επίσημες έρευνες σχετικά με το μακελειό της 10ης Οκτώβρη και, στο πλαίσιο των κατηγοριών του κόμματός του ότι AKP και «Ισλαμικό Κράτος» είναι συνυπεύθυνοι για την επίθεση, υποστήριξε ότι «αν υπήρχε μία περίπτωση στο εκατομμύριο το ΡΚΚ να συνδέεται με τις επιθέσεις, το ΑΚΡ θα έκανε υποχρεωτική την αναφορά των ΜΜΕ». Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε πως 12 άνθρωποι συνελήφθησαν για αναρτήσεις που έκαναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το μακελειό, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις για τους λόγους της σύλληψης.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε ενόψει των εκλογών της 1ης Νοέμβρη καταγράφει πως το AKP συγκεντρώνει 40,8%, ποσοστό που δεν του δίνει αυτοδυναμία για να κυβερνήσει (ουσιαστικά είναι ποσοστό ίσο με αυτό που πήρε στις εκλογές του Ιούνη). Το CHP συγκεντρώνει 27,6% (από 25% τον Ιούνη), το MHP 15,8% (από 16,3%) και το HDP 13,6% (από 13,1%). Τέλος, πρέπει να καταγραφεί η δήλωση του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον οποίο η Μόσχα είναι έτοιμη «για πολύ στενή συνεργασία και πολύ στενή δέσμευση με τις τουρκικές αρχές στη μάχη εναντίον της τρομοκρατικής απειλής».
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ Φασιστικα επεισόδια για την Ενωση Σερβικών Δήμων
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Κοσσοβάροι φασιστες αλβανοί βουλευτές της φασιστικης «Αυτοδιάθεσης» έριξαν ξανά (για δεύτερη φορά από την περασμένη βδομάδα) δακρυγόνο στην αίθουσα συνεδριάσεων της βουλής του προτεκτοράτου, σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ πάνω στις αντιδράσεις τους με αφορμή τη συγκρότηση της Ενωσης Σερβικών Δήμων Κοσσυφοπεδίου. Εξω από το κοινοβούλιο, περίπου 100 φασιστες υποστηρικτές της φασιστικης «Αυτοδιάθεσης» διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη συγκρότηση της Ενωσης Σερβικών Δήμων, ενώ ελικόπτερα της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR, πετούσαν πάνω από το κέντρο της Πρίστινας, δημιουργώντας πανδαιμόνιο. Δεν είναι μόνο η «Αυτοδιάθεση» που διαφωνεί με τη συγκρότηση της Σερβικής Ενωσης Δήμων Κοσσυφοπεδίου, αλλά και ακόμη δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα: η «Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσόβου» του Ραμούς Χαραντινάι και η «Πρωτοβουλία για το Κόσσοβο» του Φατμίρ Λιμάι.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο ιός του «Εμπολα» μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει στο σπέρμα πρώην ασθενών τουλάχιστον εννιά μήνες μετά τη μετάδοσή του διαπιστώνει νέα έρευνα Αμερικανών ερευνητών που καταδεικνύει την ανάγκη για μια πιο μακροπρόθεσμη ιατρική παρακολούθηση ανθρώπων που επέζησαν της νόσου.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΠΑΡΟΛ' ΑΥΤΆ!
Δεν ήμασταν πολλοί απόψε στη συγκεντρωση στο Συνταγμα. Το ξέραμε κι από πριν πως δεν θα 'μασταν πολλοί.
Ξέρουμε πως ένας κόσμος που έδωσε σκληρούς αγώνες επί πέντε χρόνια, φτάνοντας μέχρι του σημείου να μην τρομοκρατείται με τις απειλές και τους εκβιασμούς και να ψηφίζει κατά 61,5% ΟΧΙ, όταν είδε πως ξεπουλιέται για μια ακόμη φορά και μάλιστα απ' αυτούς που μέχρι χθες τον καλούσαν σε αγώνα ενάντια σ' αυτά που τώρα τον καλούν ν' αποδεχτεί, δεν βρίσκει εύκολα το κουράγιο να συνεχίσει την αντίσταση. Δεν είναι τυχαίο το ότι απόψε έλειπε και κόσμος που καθημερινά -και από εδώ μέσα- μιλάει για αδιάλλακτη συνέχιση του αγώνα. Όλοι/ες καμπτόμαστε κάποια στιγμή και σκεφτόμαστε αν αξίζει να πάμε και σε μια διαδήλωση παραπάνω... "Όμως, εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα", όπως έλεγε κι ο ποιητής. Και ποτέ δεν πίστεψα στη γραμμική αντίληψη της Ιστορίας. Δεν είμαι κομμουνιστής επειδή κάποιος μου εγγυήθηκε τη νίκη. Είμαι κομμουνιστής γιατί ξέρω πως αν δεν αντισταθώ θα με λιώσουν. Και αγωνίζομαι. Και μέσα από αυτόν τον αγώνα, με τους πολλούς ή και με τους λίγους, δημιουργούνται οι όροι για ν' αλλάξει αυτή η κοινωνία.
Συνεχίζουμε! Γιατί θα είμαστε και πάλι πολλοί στους δρόμους. Ο κόσμος της Αριστεράς κι ο κόσμος της ανάγκης δεν έχουν άλλη επιλογή. Και να ήθελαν να κάνουν αλλιώς, θα είναι η ίδια η πραγματικότητα της καθημερινότητάς τους που θα ξαναγεμίσει τους δρόμους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ ο Σταθάκης ομολογεί πως απέκρυψε ένα εκατομμύριο ευρώ και δεν έχει φύγει με τις κλωτσιές από την κυβέρνηση, στην Ήπειρο επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, γιατί πούλαγε ψημένα καλαμπόκια χωρίς άδεια!
Δεν ντρέπεστε, ρε τομάρια; Λίγη τσίπα δεν έχετε, ρε ξεφτιλισμένοι; Καλύπτετε τον φίτσουλα, τον μεγαλοαπατεώνα από την εφοπλιστική οικογένεια, και κυνηγάτε την πεινασμένη γιαγιά, ρε κοπρόσκυλα του κερατά; Φτου σας, αληταράδες!