Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευη 2 Οκτωβριου 2015


Συρία: η δημοσιογραφική πορνεία σε διατεταγμένη Υπηρεσία...
Ζούμε εκ νέου -Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη...- έναν πόλεμο προπαγάνδας, με όπλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, εναντίον του αγώνα του λαού της Συρίας, που αντιστέκεται πέντε (5) χρόνια στην αδυσώπητη ιμπεριαλιστική επίθεση, για Λευτεριά, Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία.
Τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αναλυτές... σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δυσφημήσουν τον αγώνα του Συριακού λαού, τη θέλησή του να μην παραδοθεί και να ζήσει αδούλωτος κι ανεξάρτητος. Η δυτική δημοσιογραφική πορνεία, για 5 χρόνια χυδαίας ιμπεριαλιστικής επίθεσης, δεν έκανε καμία αναφορά στις θέσεις του λαού της Συρίας. Σε διατεταγμένη υπηρεσία αποσιώπησε, όχι μόνον τις θέσεις-απόψεις της επίσημης και νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, αλλά και αυτό που εξέφραζαν και προσπαθούσαν να μεταδώσουν στη διεθνή κοινή γνώμη οι 18 θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας, που ζουν αρμονικά και προοδεύουν από αιώνες. Ποτέ δεν έμαθε η ελληνική κοινή γνώμη τις απόψεις των Ελληνορθοδόξων της Συρίας, των 2 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών. Αλλά συνένοχοι είναι και οι ταγοί της ορθοδοξίας (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), που σιώπησαν ένοχα. Μάλιστα, η Ελλάδα προχώρησε -βασιλικότερη του βασιλέως- σε ευθεία επίθεση εναντίον της φίλης Συρίας, με απέλαση της πρέσβειρας από την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μέσω του Αβραμόπουλου, του τότε αρμόδιου υπουργού των Εξωτερικών που δήλωνε ότι ο Άσαντ μετράει ημέρες, προχώρησε στην απέλαση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Συρίας, ευχόμενος να υπάρξει επανέναρξη διπλωματικών σχέσεων "μετά την απομάκρυνση του Άσαντ και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη φίλη χώρα". Επιπροσθέτως προχώρησε σε εμπάργκο εναντίον της Συρίας. Ένα φονικό εμπάργκο "εκδημοκρατισμού", που οδήγησε σε θανάτους Σύρους συνανθρώπους μας και ειδικότερα παιδιά, από ελλείψεις φαρμάκων, ειδών διατροφής γεωργικών εργαλείων και ειδών πρώτης ανάγκης, που χρειαζόταν ο χειμαζόμενος λαός της Συρίας, από τους μισθοφόρους-φονιάδες, τους "εκδημοκρατιστές" της "πολιτισμένης" δύσης. Κι αυτή η πολιτική συνεχίστηκε από τον Βενιζέλο και τον Κοτζιά, σε πλήρη ταύτιση, και συνεχίζεται σήμερα! Κι αφού το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" (έτσι το χαρακτηρίζουν ακόμη κι οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οργανωσεις της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας, ακομα και το ΚΚΕ που κραταει επαμφοτεριζουσα διφορουμενη σταση), δεχόταν τη συντονισμένη επίθεση των ιμπεριαλιστικών λεκέδων (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ), και η Γερμανία εγκαθιστούσε πυραύλους πάτριοτ στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, οι ΗΠΑ δημιούργησαν στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Τουρκία και Ιορδανία, η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία ποιούσε τη νήσσα.
Ακόμη κι όταν η δύση έβαλε μπροστά το "προσφυγικό", τις βίαιες πιέσεις κι εκβιασμούς του Τουρκικού καθεστώτος ώστε να ξεκινήσει η φυγή προς την Ευρώπη, πάλι η δημοσιογραφική πορνεία κι οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές" συνέχισαν τη διετεταγμένη υπηρεσία. Ακόμη κι όταν οι φονιάδες τζιχαντιστές ¨μεταναστεύουν" στη δύση... Με το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τη γειτονιάς μας, από την ενεργή και νόμιμη παρουσία της Ρωσίας στη Συρία (ζητήθηκε βοήθεια και αρωγή από τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση), ας προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε σκέψεις κι εκτιμήσεις από τη Συρία. Ας δούμε αποσπάσματα μιας χθεσινής συνέντευξης στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, του φίλου Ouday Ramadan, στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, για τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή την ώρα στη Μέση Ανατολή, ώστε να καταγραφεί μια άλλη άποψη, έστω στο ιστολογοφόρο "PRESS-GR" που μας φιλοξενεί και να προσπαθήσουμε να δώσουμε και τις απόψεις αυτών που ζουν το πρόβλημα: "Η Ρωσία του Πούτιν είναι διαφορετική απ' αυτή των τελευταίων 40 χρόνων... Η Ρωσία ήταν εξαφανισμένη από τη διεθνή σκηνή, από την ημέρα που έγινε υποστολή της Κόκκινης σημαίας στο Κρεμλίνο... Σήμερα μπορούμε να καταγράψουμε μια συνταρακτική αλλαγή με τον Πούτιν... Μετά την αποτυχία του Αφγανιστάν, το 1989, η Ρωσία μπόρεσε να διαδραματίσει μόνον τον ρόλο του θεατή στη διάρκεια των παρακάτω επιθέσεων:- η επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, που πρόσβαλε κάθε ίχνος ανθρωπισμού - η επίθεση στο Ιράκ, με τη δόλια δικαιολογία των χημικών όπλων - την εγκληματική επίθεση στη Τζαμαχιρία (Λιβύη).
Σήμερα, η Ρωσία του Πούτιν έχει επίγνωση της κοινωνικής φύσης και του μεγέθους της συμμάχου της Συρίας. Στη Συρία, εκείνοι που υπερασπίζονται την πατρίδα είναι ο γιος του εργάτη και του αγρότη. Σήμερα, η Ρωσία του Πούτιν ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, σε αντίθεση με τη χρήση παράνομης βίας από τις ΗΠΑ και τους μπράβους της. Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει τη Συρία μετά από αίτημα της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας. Η ρωσική παρέμβαση περιορίζεται στα αεροσκάφη υποστήριξης και όχι με χερσαία στρατεύματα. Εμείς οι Σύριοι δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός να πολεμήσει για τη δική μας γη. Χρειαζόμαστε μια τεχνολογική και υλικοτεχνική αεροπορική, και όπως είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, η μάχη στο έδαφος θα συνεχίσει από τον στρατό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας". Όσοι δεν έχουν γνωρίσει από κοντά, δεν έχουν επισκεφθεί τη γη της Συρίας, δεν θα μπορούσαν να κατανοήσουν τον περήφανο λαό της. Λαός που έζησε, όπως ο ελληνικός την οθωμανική κατοχή και με τον οποίο μας συνδέει φιλία αιώνων. Από την αρχαία Ελλάδα, την Ελληνιστική περίοδο, την αιώνια παρουσία της Ελληνορθοδοξίας και την ιδεολογικοπολιτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη και τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Πως να ξεχάσει κάποιος πολιτικός, ιστορικός, αναλυτής... τη σχέση του Ανδρέα Παπανδρέου με τον Hafez Al Assad... Πως να ξεχάσει τη βοήθεια της Συρίας στον αντιδικτατορικό αγώνα... Πως να ξεχάσει την κρίση του Μάρτη 1987, όταν ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία, ο Hafez Al Assad παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!" Έτσι, πάντα με την ευγενική συνεισφορά της δημοσιογραφικής πορνείας, δηλαδή τη δαιμονοποίηση ηγετών που δεν σκύβουν στα κελεύσματα των αφεντικών της γης, δεν μπορεί κάποιος να διανοηθεί πως ο πρόεδρος Bashar Al Assad, δεν είναι Μουμπάρακ για να δραπετεύσει από την πατρίδα του, αλλά κυρίως πόσο αγαπητός είναι από τον λαό.
Το παρακάτω γεγονός (που μας προσφέρει ο φίλος Ouday Ramadan), δείχνει πως ο πρόεδρος της Συρίας δεν είναι λιποτάκτης, δεν εξαγοράζεται και πόσο τον αγαπάει ο λαός του. O Ouday Ramadan me ton Sayyed Ammar El Mussawi, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της Χεζμπολά Η σεμνότητα ενός Προέδρου, του Bashar Al Assad Αυτός είναι ο Πρόεδρος μου. Ouday Ramadan" Ένας πρόεδρος αγαπητός, όχι μόνον από τους οπαδούς του κόμματός του, αλλά από όλους τους πολίτες, σε βαθμό υπερβολής. Αυτόν τον πρόεδρο, αγαπητό ακόμη και στα αντιπολιτευόμενα κόμματα της βουλής στη Συρία, νόμισαν οι "μεγάλες" μυστικές υπηρεσίες της δύσης κι η Μοσάντ, τελειώσουν με το ισλαμικό κράτος! Τον πρόεδρο όλων των Σύρων πολιτών, γιατί έχει "άπιστη" σύζυγο (δεν φοράει μαντίλα) κι αυτός φοράει γραβάτα.
"Tα λόγια, οι λεξούλες, το πες πες, το κουτσομπολιό κι οι ψίθυροι για δήθεν θύματα αμάχων στη διάρκεια των ρωσικών επιχειρήσεων, άρχισε πριν καν απογειωθούν τα αεροπλάνα μας" Vladimir Putin, τώρα στη Συρία επονομαζόμενος και Abou Ali!!! "Οι δικές μας επίγειες δυνάμεις στη Συρία, σταθμεύουν στην Ταρτούς κι οι αεροπορικές στη Λαττάκεια (Λαοδίκεια ἡ Πάραλος)" ΥΠΕΞ Ρωσίας
"Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 20 αεροπορικές επιθέσεις στους ουρανούς της Συρίας, καταστρέφοντας οκτώ στρατηγικούς στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών. Οι επιχειρήσεις έγιναν σε συντονισμό με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας" Ρωσικό υπουργείο Άμυνας
"Δεν συνάντησα τον Jhon Kerry στον ΟΗΕ... αφήστε τον να περιμένει". Walid El Moalem, ΥΠΕΞ Συρίας
"Η δική μας αντίδραση εναντίον των ενόχων (Σαουδική Αραβία) θα είναι σκληρή" Imam Ali Khameni, Πνευματικός Ηγέτης Ιράν
Στη Συρία, πριν την κρίση, είχαμε ένα πρότυπο συμβίωσης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Έχουμε ακόμη και εβραίους Σύρους. Παρά την ταλαιπωρία και την κρίση, είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι οι δύο φτερούγες της Συρίας, και κανένα πτηνό μπορεί να πετάξει με ένα μόνο φτερό. Μαζί θα κάνουμε την ανθρωπότητα να πετάξει όσο δυνατόν ψηλότερα. Σας εύχομαι ειρήνη, όπως το εύχομαι για τη δική μας Συρία, και ολοκληρώνω λέγοντας "οι άνδρες είναι δύο τύπων. Ή ο αδελφός σου στην πίστη, ή ο όμοιος σου στην ανθρωπότητα". Όλοι μαζί, με πάθος για μια Συρία κοσμική και σοσιαλιστική.
Ouday Ramadan
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βιβλίο Ιστορίας του Λυκείου αναφέρει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015, 18:12
Τη στιγμή που η συμμετοχή των Σκοπίων με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» στη Σύνοδο για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και των τζιχαντιστών που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού και οδήγησε στη ματαίωση της παρουσίας του, καθώς φαίνεται, κύκλοι στο εσωτερικό της χώρας επιθυμούν να «χαρίσουν» την ονομασία στη γείτονα χώρα. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από χάρτη της Ευρώπης κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, που βρίσκεται στο βιβλίο Ιστορίας Γενικής Παιδείας της Γ' Λυκείου, καθώς η γεωγραφική περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η FYROM, αναφέρεται ως «Μακεδονία». Το γεγονός εγείρει ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά του, καθώς ενώ η Ελλάδα μάχεται εναντίον της αναγνώρισης του ονόματος «Μακεδονία» σε διεθνές επίπεδο, ένα σχολικό εγχειρίδιο ρίχνει νερό στον μύλο όσων επιθυμούν το αντίθετο. Παράλληλα, πρόκειται για μία άκρως ανιστόρητη αναφορά, δεδομένου ότι κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε καν τεθεί το ζήτημα ονομασίας της περιοχής ως «Μακεδονία». Σημειώνεται ότι ο επίμαχος χάρτης βρίσκεται στο βιβλίο της Γ' Λυκείου από την προηγούμενη σχολική χρονιά, στο κεφαλαιο 5 της Ιστοριας, ωστόσο, το γεγονός δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση την προσεχή Τρίτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαβιβαστεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΦΙΑ. Ποιοι χανουν την απαλλαγη από φετος.
Η αποφαση του υπουργειου Οικονομικων. Ανεργοι, αναπηροι, τυφλοι, τριτεκνοι και πολυτεκνοι, θα κληθουν να πληρωσουν ολοκληρο το δυσβασταχτο χαρατσι. Το υπουργειο Οικονομικων υπολογιζει στο οικογενειακο εισοδημα, επιδοματα ανεργιας, ΕΚΑΣ, αποζημιωσεις απολυσεων, επιδοματα στηριξης τεκνων, τριτεκνων, πολυτεκνων, και την παγια αντιμισθια ολικα τυφλων η κινητικα αναπηρων σε ποσοστο ανω του 80%.
Εως το τελος Oκτωβριου η πληρωμη της πρωτης δοσης. Μετα τις 10 Οκτωβριου θα αναρτηθουν τα εκκαθαριστικα σημειωματα για τον ΕΝΦΙΑ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ “ΦΤΥΝΟΥΝ” ΤΙΣ ΗΠΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ISIS ΚΑΙ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ
Δημοσιεύθηκε: 01/10/2015 11:52
Μετά την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ που κάλεσε τη Ρωσία να τη βοηθήσει προκειμένου να εξουδετερώσει την απειλή των τζιχαντιστών, τώρα βοήθεια από τη Μόσχα ζητούν και οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) για να καταπολεμήσουν αφενός τον ISIS, αλλά και την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, η οποία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη, καθώς οι Κούρδοι της Συρίας έως τώρα πόνταραν μόνο στη βοήθεια από τις ΗΠΑ και αυτή ήταν σημαντικά περιορισμένη, αφενός γιατί οι τζιχαντιστές εξυπηρετούσαν τα σχέδια της Ουάσιγκτον και αφετέρου γιατί η Τουρκία θεωρεί τους Κούρδους εχθρούς και προκειμένου να επιτρέψει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τις βάσεις της είχε θέσει ως όρο να μην βοηθηθεί το YPG. «Η Ρωσία μπορεί να παράσχει βοήθεια στους Κούρδους της Συρίας να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μετώπου Αλ Νούσρα, της Αλ Κάιντα δηλαδή», δήλωσε ο γενικός διοικητής του κουρδικού στρατού των ανταρτών (YPG) στη Συρία Sipan Hemo, στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες μόνο ώρες μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Ρωσίας κατά θέσεων των τζιχαντιστών κατόπιν βέβαια αιτήματος της κυβέρνησης της Δαμασκού. «Θέλουμε η Ρωσία να μας παράσχει αεροπορική υποστήριξη, όπως και όπλα να πολεμήσουμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε ο Sipan Hemo στο Sputnik. «Μπορούμε να οργανώσουμε μια αποτελεσματική συνεργασία με τη Ρωσία πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ρωσία δεν πρέπει να αναμετρηθεί μόνο με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, αφού δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Και οι δύο είναι βραχίονες της Αλ Κάιντα και αμφότερες πρέπει να εξοντωθούν», σημείωσε. Όπως είπαμε η στάση αυτή των Κούρδων είναι μείζονος σημασίας, αφού μέχρι να εκδηλωθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία λογαριάζονταν ως οι μοναδικοί αποτελεσματικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή. Φαίνεται όμως τώρα πώς «φτύνουν» τους Αμερικανούς, λόγω της ολιγωρίας τους (;) στο θέμα των τζιχαντιστών και στρέφονται και αυτοί στη Μόσχα. Οι Κούρδοι της Συρίας ελάμβαναν περιορισμένη βοήθεια από τις ΗΠΑ εξαιτίας και της Τουρκίας, που τους θεωρεί απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα. Στην περίπτωση ωστόσο που η Ρωσία ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των Κούρδων και αρχίσει να τους προμηθεύει με όπλα τότε οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν έναν σημαντικό σύμμαχος στην περιοχή. Θα πρόκειται δηλαδή για μία συντριπτική ήττα των ΗΠΑ στην περιοχή, η οποία σαφώς πλήττεται για δεύτερη φορά στο θέμα της Συρίας. Αυτή τη φορά όμως οι Ρώσοι έδρασαν με τέτοιο τρόπο που η Ουάσιγκτον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, μη έχοντας περιθώρια ελιγμών, αλλά αναγκαζόμενη να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα. Κι αυτό γιατί η Ρωσία αφενός δημιούργησε μία no-fly-zone και με τις αεροπορικές δυνάμεις που μετέφερε σε χρόνο «dt» θα συντρίψει τους τζιχαντιστές και αφετέρου έχει επιβάλλει έναν θαλάσσιο αποκλεισμό ανοιχτά της Συρίας μεταφέροντας ισχυρές ναυτικές δυνάμεις, βάζοντας στο παιχνίδι και την Κίνα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΦΩΝΟΥΣ. “ΒΡΥΧΑΤΑΙ” Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ! ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ISIS; ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ;
Δημοσιεύθηκε: 01/10/2015 18:35
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ λέγοντας τα εξής: Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS…Ποιος λοιπόν τους έδωσε τα όπλα; Ποιος έδωσε τα όπλα στους Σύρους που πολεμούσαν κατά του Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό-πληροφοριακό κλίμα που εξυπηρέτησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για παράδοση όπλων στην περιοχή; Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία; Είναι κατά κύριο λόγο μισθοφόροι. Καταλαβαίνετε ότι πληρώνονται; Οι μισθοφόροι πολεμούν για όποια πλευρά πληρώνει περισσότερα. Οπότε τους εξοπλίζουν και τους πληρώνουν με συγκεκριμένα ποσά…Γνωρίζω κιόλας τα ποσά… Πολεμούν, έχουν όπλα φυσικά στο τέλος δεν πρόκειται να τα επιστρέψουν. Μετά διαπιστώνουν ότι κάποιοι άλλοι πληρώνουν λίγο παραπάνω και πάνε να πολεμήσουν εκεί. Μετά καταλαμβάνουν τις περιοχές εξόρυξης πετρελαίου..οπουδήποτε…στο Ιράκ, στη Συρία και αρχίζουν να βγάζουν πετρέλαιο…Αυτό κάποιος το αγοράζει…Που είναι οι κυρώσεις γι αυτούς που αγοράζουν αυτό το πετρέλαιο; Πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν ποιος το αγοράζει; Οι σύμμαχοι τους δεν αγοράζουν πετρέλαιο από την ISIS; Δεν πιστεύεται ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επηρεάσουν τους συμμάχους τους; Ή μήπως στην πραγματικότητα δεν μπορούν να τους επηρεάσουν; Tότε γιατί να βομβαρδίσουν την ISIS; Σε περιοχές που άρχισαν να βγάζουν πετρέλαιο και να πληρώνουν πιο πολύ τους μισθοφόρους…Σε αυτές τις περιοχές οι αντάρτες από την “πολιτισμένη” αντιπολίτευση της Συρίας κατατάχθηκαν αμέσως στην ISIS. Επειδή πληρώνονται περισσότερο! Αυτό το θεωρώ απολύτως αντιεπαγγελματική πολιτική! Δεν βασίζονται σε γεγονότα στον πραγματικό κόσμο. Πρέπει να στηρίξουμε την πολιτισμένη δημοκρατική αντιπολίτευση στη Συρία όπως λέτε.. οπότε τους στηρίζετε, τους εξοπλίζετε και αύριο κατατάσσονται στην ISIS! Δεν μπορείτε να σκεφτείτε ένα βήμα πιο μπροστά; Δεν είμαστε υπέρ αυτού του είδους πολιτικής που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ! Τη θεωρούμε λανθασμένη! Βλάπτει τους πάντες και εσάς (ΗΠΑ)! Όταν μπαίνει το θέμα των εθνικών μας συμφερόντων θα ήθελα πολύ εσείς οι δημοσιογράφοι των ΗΠΑ που θέσατε τα ερωτήματα να ηγηθείτε μια μέρα της κυβέρνησης σας. Ίσως τότε να βρεθεί τρόπος που θα αντιστρέψει την κατάσταση. Αν δεν γίνει αυτό, σας ζητώ τουλάχιστον να παραδώσετε τα μηνύματα μου στην κυβέρνηση σας, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, στον Αντιπρόεδρο και σε όλους όσουας σχετίζονται…Πείτε τους ότι σε καμιά περίπτωση δεν πιθυμούμε ούτε αποζητούμε τη σύγκρουση…Όταν αρχίσετε να σκέφτεστε τα εθνικά μας συμφέροντα στις πράξεις σας, θα ρυθμιστούν από μόνες τους όλες οι διαφωνίες που μπορεί να έχουμε. Αυτό πρέπει να γίνει, όχι απλά να το συζητάμε! Πρέπει να σκεφτείται τα συμφέροντα των άλλων και να σεβαστείτε τους υπόλοιπους. Δεν μπορείτε να “στίβετε” τους άλλους με μόνο γνώμονα τα οφέλη σας, στις οικονομικές, στις στρατιωτικές δραστηριότητες στα πάντα… Koιτάξτε το Ιράκ, η κατάσταση είναι τρομερή! Δείτε τη Λιβύη και τι κάνατε εκεί! Γι αυτό δολοφονήθηκε ο Πρέσβης σας! Εμείς το κάναμε αυτό; Mέχρι απόφαση από το ΣΑ πήρατε για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων! Για πιο λόγο όμως; Για να μην πετούν οι δυνάμεις του Καντάφι και αν βομβαρδίζουν τους αντάρτες! Αυτή δεν ήταν και η εξυπνότερη απόφαση… Εσείς τι κάνατε στη συνέχεια; Αρχίσατε να βομβαρδίζετε την περιοχή! Αυτό ήταν κατάφωρη παραβίαση της απόφασης του ΣΑ! Είναι πασιφανής επιθετικότητα απέναντι σε μια χώρα! Εμείς το κάναμε αυτό; Εσείς το κάνατε με τα ίδια σας τα χέρια! Και κατέληξε με τη δολοφονία του Πρέσβη σας!Ποιος φταίει γι αυτό; Mην ψάχνετε να ρίξετε το φταίξιμο σε κάποιον όταν εσείς κάνετε όλα αυτά τα λάθη! Πρέπει να ξεπεράσετε το διαρκή πόθο σας να κυριαρχήσετε!Πρέπει αν σταματήσετε να έχετε ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες! Μην δηλητηριάζετε τις συνειδήσεις εκατ. ανθρώπων λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο ιμπεριαλιστική πολιτική!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποιοι απαλλάσσονται ή πληρώνουν τον μισό ΕΝΦΙΑ
Δημοσιεύθηκε: 02/10/2015 14:07
Διαβάστε τι αναφέρει η εγκύκλιος Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατά 50% ή εξ ολοκλήρου, προβλέπεται και φέτος για μια σειρά κατηγοριών φορολογούμενων, τους οποίους περιγράφει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Έτσι, ενόψει της αποστολής των εκκαθαριστικών για την καταβολή του φόρου έως τις 20 Οκτωβρίου, σε όλους τους ιδιοκτήτες, διευκρινίζεται στην εγκύκλιο ότι ιδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, δικαιούνται έκπτωση 50% από το φόρο ή πλήρη απαλλαγή. Ειδικότερα, το μισό φόρο θα πρέπει να καταβάλουν άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο. Προϋπόθεση είναι, η αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά. Από το σύνολο του φόρου απαλλάσσονται οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό άνω του 80% και εισόδημα ως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική έκταση της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150 τμ. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του φόρου θα ολοκληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στόχος του μακελάρη που σκότωσε 13 άτομα στο Ορεγκον ήταν…οι χριστιανοί !!
Δημοσιεύθηκε: 02/10/2015 12:15
Είναι 26 χρονών και ζούσε με την μητέρα του λίγα χιλιόμετρα μακριά από… τον Umpqua Community College του Όρεγκον. Εχθές σκόρπισε τον θάνατο όταν άνοιξε πυρ στο κολέγιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα ο δράστης που ονομάζεται Κρις Χάρπερ Μέρσερ δήλωνε «όχι θρήσκος, αλλά πνευματιστής» και πριν σκοτώσει τα θύματα του τα ρώταγε για την θρησκεία τους. Όπως μάλιστα αναφέρει στο CNN ο πατέρας μιας τραυματία, στόχος του ήταν αποκλειστικά οι χριστιανοί. Στην ιστοσελίδα 4chan λίγες ώρες πριν σκορπίσει τον θάνατο ο δράστης είχε γράψει: «Ορισμένοι από εσάς είστε εντάξει. Μην πάτε στο σχολείο αύριο αν είστε στα βορειοδυτικά. Τα όσα θα συμβούν θα ανέβουν αύριο το πρωί. Αντίο space robots». Αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό σημάδι ότι ο Μέρσερ είχε περίεργες αντιλήψεις. Στη σελίδα του στο Myspace είχε αναρτήσει φωτογραφία στην οποία κρατούσε όπλο καθώς και άλλες με μασκοφόρους ένοπλους άνδρες, αλλά και μηνύματα υπέρ του ιρλανδικού απελευθερωτικού στρατού IRA. Χωρίς να έχει ακόμα διευκρινιστεί το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός πάντως ο δράστης, ο θάνατός του προήλθε από τα πυρά δύο αστυνομικών. Ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο ένοπλος που σκόρπισε το θάνατο σε κολέγιο του Όρεγκον. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ο 26χρονος Κρις Χάρπερ Μέρσερ είναι ο δράστης του μακελειού στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα στο Ρόζμπεργκ της πολιτείας Όρεγκον.Και όπως αποκαλύπτεται ήταν άμεσα συνδεδεμένος με τους τζιχαντιστές
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αερομαχία στις ακτές της Συρίας! Τα ρωσικά Sukhoj Su-30SM έτρεψαν σε φυγή τα ισραηλινά F-15, που διέφυγαν στο παρά 1 την κατάρριψη!
Έξι ρωσικά μαχητικά Sukhoj Su-30SM έτρεψαν σε φυγή τέσσερα ισραηλινά McDonnell Douglas F-15, ανοικτά των ακτών της Συρίας. Απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο al-Humaymim, απέναντι από την Κύπρο, τα ρωσικά μαχητικά, όταν διαπιστώθηκε ότι... ισραηλινά αεροπλάνα πλησίαζαν από τη θάλλασσα τον εναέριο χώρο της Συρίας... Οι ισραηλινοί τράπηκαν σε φυγή και το Ισραήλ διαμαρτηρήθηκε με επίσημη νότα στη Μόσχα για την παρ' ολίγου κατάρριψη των αεροσκαφών της. Αυστηρή η απάντηση της Μόσχας: "Ο εναέριος χώρος της Συρίας βρίσκεται υπό την προστασία της ρωσικής αεροπορίας και κάθε παραβίαση θα αντιμετωπίζεται με κανόνες πολέμου"! Τα ΜΜΕ της δύσης αποσιωπούν το γεγονός, για να μην τροφοδοτήσουν με περισσότερη απαισιοδοξία, τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις και τους μισθοφόρους τους στη Συρία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης... Kανένα πρόβλημα... μπορεί να επιληφθεί ο ριζοσπάστης αριστερός υπουργός Παπαγγελόπουλος, που έχει μεγάλη πείρα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα taxi σήμερα στην Αδούλωτη Δαμασκό!
Πότε πρόλαβαν οι ταξιτζήδες της Δαμασκού να βαλουν τις φωτογραφιες του Ασαντ του Πουτιν Και του Νασραλα... κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει... Δείχνει πόσο κουράγιο έδωσε η ρωσική παρουσία κι ελπίδα να τελειώνουν με τους "εξεγερμένους" της "αραβικής άνοιξης made in USA"! Και φυσικά, σηματοδοτεί αυτή η φωτογραφία τον άξονα εναντίον της τρομοκρατίας των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης! Εξαφανίστηκαν από τους ουρανούς της Συρίας ΟΛΑ τα αεροσκάφη της... "συμμαχίας" των φονιάδων των λαών! Εκείνα με το μαύρο κοράκι του Λευκού Οίκου, εκείνα τα μπλε της γερασμένης ξεδοντιάρας Αγγλίας, εκείνα του σιωνιστή Ολάντ και του ευνουχισμένου οθωμανού! Τα ρωσικά μινγκ κυριαρχούν στους ουρανούς της Αδούλωτης Συρίας!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκεί που η Ορθοδοξία παραμένει αδέσποτη κι αδούλωτη!
Οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας, προστατευμένοι από τον "δικτάτορα" Άσαντ και τους μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολά, τους φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης, δεν εγκατέλειψαν την πατρίδα, τη γη τους. Δεν λιποτάκτησαν... έδωσαν μαζί με Συριακό λαό τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα!
Αρνούνται να φύγουν, να πάνε στα σκλαβοπάζαρα της "πολιτισμένης" δύσης, να γίνουν γυναίκες και κόρες πόρνες στα μπουρδέλα των "πολιτισμένων" της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τώρα, και η Ρωσία είναι εκεί. Στο πλευρό των ομοδόξων! Απουσιάζει η επίσημη Ελλάδα, η αποικία του 4ου Ράιχ, ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος, που έσκυψαν πρόθυμα στα... κελεύσματα της νέας τάξης! Η Ελληνορθόδοξοι της Συρίας και στις δύσκολες ώρες μεγαλουργούν, ανθίζουν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Πάνος Τριγάζης ξερνάει Σιωνισμό
Ο Πάνος Τριγάζης ενοχλήθηκε από τη συνέντευξη του Νασίμ Αλατράς στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο. Τηλεφώνησε εξοργισμένος να μας επαναλάβει την επίσημη γραμμή του ισραηλινού ΥΠΕΞ. Το Ισραήλ είναι η μόνη και η μεγαλύτερη Δημοκρατία στη Μ.Ανατολή. Για ποιο λόγο? Γιατί έχει ΚΚ. Ξέρετε κάποια άλλη αραβική χώρα με ΚΚ, ρώτησε ρητορικά. Έσταζε μέλι η φωνή του όταν αναφερόταν στη διεφθαρμένη παλαιστινιακή αρχή και έσταζε χολή αναφερόμενος στη Χαμάς και την Παλαιστινιακή αντίσταση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ότι λογοκρίνουν οι πόρνες της δημοσιογραφίας, ΜΜΕ & δημοσιογράφοι σε λίστες πρεσβειών και μυστικών υπηρεσιών Που είναι οι "ανθρωπιστικές" οργανώσεις;
Αυτές οι "οργανώσεις" κι οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", βρίσκονται πάντα εκεί που υπάρχει χρήμα, μπίζνα και εντολές της νέας τάξης! Αυτές οι "οργανώσεις", σε διατεταγμένη υπηρεσία, δείχνουν "ενδιαφέρον" στο μεγάλο φαγοπότι χρημάτων φορολογούμενων, πλουτίζοντας τις ΜΚΟ των "δημοκρατικών" ευρωπαϊκών καθεστώτων:!
Η σφαγή στην Υεμένη δεν απασχολεί κανένα ΜΜΕ... Μια Γενοκτονία χωρίς προηγούμενο! Το σκοταδιστικό μοναρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, από τον... Μάρτη, βομβαρδίζει άμαχο πληθυσμό... Χιλιάδες νεκρά παιδιά, αλλά πουθενά δεν υπάρχει στα ΜΜΕ του 4ου Ράιχ, συμπεριλαμβανομένου κι αυτά της αποικίας Ελλάδας, μία φωτογραφία των εγκλημάτων! Η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια των βομβαρδισμών, μαζί με τις ταφές αμάχων, γυναικών, γερόντων, παιδιών... είναι η καθημερινότητα στην μαρτυρική Υεμένη
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλήρης υποστήριξη του Ιράν στις αεροπορικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία...
Η κυρία Marziyeh Afkham, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου των Εξωτερικών του Ιράν, ανακοίνωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υποστηρίζει πλήρως τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία, εναντίον των τρομοκρατών: "Ένας δίκαιος αγώνας και θεμελιώδης εναντίον της τρομοκρατίας, που είναι μια κοινή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην... περιοχή και τον κόσμο ολόκληρο. Είναι μια αναγκαιότητα".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πού "κολλάει" η υποστήριξη της Μισέλ Ασημακοπούλου στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα...
Για όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν που κολλάει η υποστήριξη της Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτίνας Ιωαννίνων, στην υποψηφιότητα του ΝεοΔημοκρατικού βιτάμ, και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, διευκρινίζουμε και από εδώ, ότι:
Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, είναι βαφτισιμιά του τέως Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και δεν κρύβει τον φιλοβασιλισμό της. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας (που παριστάνει τον αυτοδημιούργητο) είναι γιος του αποβιώσαντος το 2000 ακροδεξιού βασιλόφρονα πολιτικού, Γεωργίου Τζιτζικώστα, στη κηδεία του οποίου το 2000 παραβρέθηκε και ο Γλύξμπουργκ!!!! Άλλη απορία για τον βιτάμ υποψήφιο αρχηγό Απόστολο Τζιτζικώστα????
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oι φονιάδες των λαών θα μας τρελάνουν; Διαμαρτυρία των ΗΠΑ γιατί τα ρωσικά αεροπλάνα κτύπησαν εκπαιδευμένους από τη Cia μισθοφόρους, που μάχονται για την ανατροπή της νόμης κυβέρνησης Άσαντ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Kίνα στο πλευρό της Ρωσίας, με πλοία και στρατό για τον Άσαντ...
ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Η Συρία, που δεν υπέκυψε στις τράπεζες και τις πολυεθνικές του μεγάλου κεφαλαίου, που βρίσκεται κάτω από στρατιωτική επίθεση, εδώ και 5 χρόνια, από τους τρομοκράτες της Al-Nussra και του ισλαμικού κράτους (ISIL) από τη μια μεριά, και από την άλλη από τους μισθοφόρους της δήθεν "εξόριστης κυβέρνησης", με έδρα το Λονδίνο (μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη). Με τους μισθοφόρους τροκράτες της "εξόριστης κυβέρνησης" που στάλθηκαν στη Συρία, εκπαιδευμένοι κι εξοπλισμένοι από το ΝΑΤΟ, με χρήματα του καρτέλ ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/Ισραήλ, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cia & Μοσάντ χάνουν τον πόλεμο προπαγάνδας με τα σκηνοθετημένα βίντεο και φωτογραφίες για δήθεν αθώα θύματα από τη ρωσική επέμβαση!
Με άφθονο υλικό (βίντεο και φωτογραφίες) και την πλήρη συστράτευση των ελεγχόμενων ΜΜΕ, οι Cia και Μοσάντ, όπως ακριβώς σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή -αλλά και τη φωτογράφιση του πνιγμένου μικρού στις ακτές της Τουρκίας-, προσπαθούν να πείσουν ότι η ρωσική επέμβαση εναντίον των φονιάδων της ISIS στη Συρία, προκαλούν αθώα θύματα. Από τα πρώτα δείγματα του πολέμου προπαγάνδας η φωτογραφία που είχε δημοσιοποιηθεί πριν ένα χρόνο για δήθεν αθώα θύματα που προκαλούσαν βομβαρδισμοί του Άσαντ στη Χομς (την είχαν καταλάβει τζιχαντιστές), εμφανίζονται ξανά ως... φωτογραφίες θυμάτων από ρωσικούς βομβαρδισμούς... Ρεντίκολα μυστικές υπηρεσίες του κώλου, που θέλουν να εμφανίζονται ανίκητες... Αναπαράγουν ψέματα!
Ιδια γευση με τη προπαγανδα για τα πυρινικα οπλα του Σανταμ που ακομα τα ψαχνουν,για το κακο Μιλοσεβιτς στη Σερβια και το"καλο" Θατσι στο ΚΟσοβο που εκανε εμπορειο ανθρωπινων οργανων απο αιχμαλωτους Σερβους που δολοφονουσε!Για το κακο Κανταφι στη Λιβυη και τους¨"καλους"βιδουινους που μαζυ με φραξιες του ISIS ανελαβαν με τη βοηθεια παντα του ΝΑΤΟ τη σωτηρια της χωρας!Και παει λεγοντας,αλλα αυτη τη φορα στη Συρια φαινεται οτι βρηκαν το δασκαλο τους!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χρειάστηκαν 18 μέρες απεργίας πείνας για να δικαιωθεί έστω και ελάχιστα η Εύη Στατήρη, σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και να αποφυλακιστεί. Χρειάστηκε να κινδυνέψει η ζωή ακόμα ενός ανθρώπου για να κερδηθούν τα αυτονόητα ή έστω, ένα πολύ μικρό κομμάτι από αυτά. Γιατί οι όροι της απελευθέρωσης της Εύης Στατήρη δεν αποδεικνύουν κάτι διαφορετικό από το γεγονός ότι οι ελληνικές διωκτικές αρχές είναι εκδικητικές και επιδιώκουν την εξόντωση όποιου και όποιας ορθώνει ανάστημα.
Πριν από λίγες μέρες, καταδικάστηκε διαδηλωτής σε 11 μήνες μόνο και μόνο επειδή προστάτεψε την Αγγελική Κουτσουμπού. Ο αστυνομικός που τη χτύπησε και κόντεψε να τη σκοτώσει διεμβολίζοντάς τη με τη μηχανή του, δεν υπέστη την παραμικρή ποινή. Πριν από ένα χρόνο, ο Νίκος Ρωμανός έφτασε στο κατώφλι του θανάτου ζητώντας επίσης το αυτονόητο, που δικαιούται, να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή όπου πέρασε. Σήμερα, του αρνούνται ξανά το δικαίωμα αυτό. Πριν από λίγους μήνες, ο φύρερ της νεοναζιστικής ΧΑ ανέλαβε πολιτική ευθύνη για τις δολοφονίες που διαπράττουν οι «στρατιώτες» του. Κανένα πρόβλημα. Κυκλοφορεί ελεύθερος, όπως και ο Λαγός, ο «λοχαγός» που με εντολή του εκτελέστηκε ο Παύλος Φύσσας. Πρόσφατα μάλιστα, ο Λαγός πήρε «προεκλογική άδεια» και πρωτοστάτησε σε επίθεση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Κερατσίνι.
Η Εύη Στατήρη προφυλακίστηκε για την πολιτική της στάση και τις ιδέες της, με μοναδικό στοιχείο τη συντροφική της σχέση με τον Γερ. Τσάκαλο. Την ίδια ώρα, η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου βρίσκεται σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού με το ίδιο «ενοχοποιητικό» στοιχείο, τη συγγενική σχέση. Σε αμφότερες, απαγορεύεται να δουν τα συγγενικά και αγαπημένα τους πρόσωπα. Στην Στατήρη, που είναι αποδυναμωμένη από την απεργία πείνας, επιβλήθηκε υποχρέωση παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα τρεις (!) φορές το μήνα και της απαγορεύτηκε κάθε επαφή με τον Γερ. Τσάκαλο ή συγκατηγορούμενούς της. Επίσης, θα πρέπει υποχρεωτικά να επιστρέψει στο σπίτι της, το οποίο έχει ξενοικιαστεί και να μην απομακρυνθεί από αυτό σε ακτίνα 1.000 μέτρων. Η "δικαιοσύνη" αδιαφορεί φυσικά για το πώς θα ζήσει χωρίς δουλειά ή πώς θα επιστρέψει σε ένα σπίτι που δεν της ανήκει πια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέρασε και τρίτη μέρα από τον προπηλακισμό των Βαλαβάνη, Ήσυχου, Χατζηλάμπρου κ.ά. από ουκρανούς φασίστες στην Οδησσό. Διάβημα διαμαρτυρίας από την ελληνική κυβέρνηση ούτε υπήρξε ούτε και θα υπάρξει. Το μήνυμα είναι σαφές: Οι έλληνες πολίτες θα μένουν πλήρως εκτεθειμένοι σε επιθέσεις από φασίστες, για να μη διαταράξει η ελληνική κυβέρνηση τις σχέσεις της με καθεστώτα νεοφασιστικά, που στηρίζονται από Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Πόσο μάλλον, αν δέχονται επιθέσεις σε χώρες της Ε.Ε. ή στις ΗΠΑ...
Σχολιο.- πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τρείς "προδότες" και "αποστάτες" που έριξαν ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβερνηση Σχολιο.- Άσε που δεν ισχύει και η δικαιολογία περί υπηρεσιακής που ανασύρθηκε για το ζήτημα της Παλαιστίνης... Σχολιο.- Αυτό ακριβώς και πρόκειται για μεγάλη Ντροπή!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σουηδία υιοθετεί 6ωρη εργασία και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά
«Πιστεύουμε ότι το ευτυχισμένο προσωπικό είναι η απόλυτη προτεραιότητα για μια επιτυχημένη επιχείρηση» Το οκτάωρο στην εργασία δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε που ο Henry Ford πειραματίστηκε στην Αμερική με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιό του. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε τις (πολλές) ώρες που περνάμε στο γραφείο; Στη Σουηδία, οι έξι ώρες εργασίας γίνονται πλέον κανόνας. «Νομίζω ότι το οκτάωρο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο θα νόμιζε κανείς» λέει ο Linus Feldt, Διευθύνων Σύμβουλος της Filimundus με έδρα τη Στοκχόλμη. «Το να παραμείνει ένας εργαζόμενος εστιασμένος σε ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ για οκτώ ώρες, είναι μια τεράστια πρόκληση. Για να είναι το ωράριο αυτό πιο υποφερτό οι εργαζόμενοι, κάνουμε παράλληλα και άλλα πράγματα όπως και αρκετά διαλείμματα. Την ίδια στιγμή, δυσκολευόμαστε όλο και περισσότερο να διαχειριστούμε την προσωπική μας ζωή έξω από τη δουλειά. Θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας, θέλουμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα ή να γυμναζόμαστε περισσότερο. Ήθελα να δω αν θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος τρόπος ώστε να συνδυάσουμε αυτά τα πράγματα».
Η Filimundus τον περασμένο χρόνο μείωσε το οκτάωρο σε εξάωρο και όπως λέει η αλλαγή δεν έκανε μεγάλη διαφορά στο πώς λειτουργούν οι άνθρωποι. Η ηγετική ομάδα ζήτησε από τους υπαλλήλους να μείνουν μακριά από τα social media και τους προσωπικούς περισπασμούς, αλλά και να σταματήσουν τις τυπικές εβδομαδιαίες συναντήσεις. «Η εντύπωσή μου είναι ότι τώρα είναι πιο εύκολο να επικεντρωθούν και να είναι απερίσπαστοι στο έργο που πρέπει να γίνει, να έχουν τη δύναμη να το κάνουν, αλλά και να συνεχίζουν να έχουν ενέργεια φεύγοντας από το γραφείο» λέει ο Feldt. Δεν είναι όμως μόνο η Filimundus που μείωσε το ωράριο. Τα κεντρικά της Toyota στο Γκέτεμποργκ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, έκαναν την αλλαγή αυτή πριν από 13 χρόνια, με την εταιρεία να αναφέρει πιο ευτυχισμένο προσωπικό και αύξηση των κερδών σε αυτό το διάστημα.
Η Brath, μια τεχνολογική start up, έκανε την ίδια κίνηση πριν από τρία χρόνια. Για την εταιρεία αυτή ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα είναι ότι προσλαμβάνει και διατηρεί στις θέσεις τους πιο εύκολα τους εργαζομένους. Και στον δημόσιο τομέα όμως, σε ένα πρόσφατο πείραμα, νοσοκόμες σε οίκο ευγηρίας ξεκίνησαν να εργάζονται έξι ώρες για την ίδια αμοιβή. Οι δαπάνες αντισταθμίστηκαν από την καλύτερη περίθαλψη των ασθενών, επειδή οι νοσηλευτές στο οκτάωρο ήταν εξαντλημένοι. Στη Filimundus, δεν υπήρξε καμία αρνητική επίπτωση στην αλλαγή με την εταιρεία να λαμβάνει το ίδιο ποσοστό παραγωγικότητας από τους εργαζόμενους κάθε ημέρα. «Σίγουρα, υπήρξαν φορές που χρειαστήκαμε έναν υπάλληλο ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος, επειδή είχε φύγει από το γραφείο. Αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί ακόμη κι αν κάποιος δούλευε οκτάωρο» λέει ο Feldt. «Μερικοί άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι πρόκειται για ένα δαπανηρό μέτρο για την εταιρεία, αλλά αυτό βασίζεται στη συμβατική αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι αποτελεσματικοί 100% και τις οκτώ ώρες». «Πιστεύω ότι σήμερα εκτιμούμε τον χρόνο περισσότερο από τα χρήματα» συνεχίζει ο Feldt. «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέγουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ότι έναν πιο υψηλό μισθό. Η μετάβαση από μια εργάσιμη ημέρα οκτώ ωρών σε έξι, μας βοήθησε να διαδώσουμε το μήνυμα ότι έχουμε επενδύσει στο προσωπικό μας. Πιστεύουμε ότι το ευτυχισμένο προσωπικό είναι η απόλυτη προτεραιότητα για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Αν το προσωπικό σας είναι ευτυχισμένο, η εταιρεία σας είναι ευτυχισμένη».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρότζερ Γουότερς: Τζον Μπον Τζόβι, υπερασπίζεσαι τον έποικο που έκαψε το μωρό!
"Οι νεκροί δεν μπορούν να σας θυμίσουν τα εγκλήματα που αγνοείτε¨ γράφει ο Γουότερς, προς το συγκρότημα Μπον Τζόβι, που πρόκειται να δώσει συναυλία στο Τελ Αβίβ.
"Αγαπητοί Τζον Μπον Τζόβι, Ντέϊβιντ Μπράϊαν και Τίκο Τόρες, Συχνά στο παρελθόν έχω γράψει επιστολές, λεπτομερείς και μερικές φορές με αρκετή πειθώ, σε συναδέλφους μου στη μουσική βιομηχανία, ενθαρρύνοντάς τους να μην υποστηρίζουν τις πολιτικές Απαρτχάϊντ της Ισραηλινής κυβέρνησης, παίζοντας στο Ισραήλ. Έχοντας διαβάσει τα σχόλια του Τζον την περασμένη βδομάδα, στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth, δε θα χάσω το χρόνο μου. Ώστε η απόφαση είναι ειλημμένη, έχετε αποφασίσει να πραγματοποιήσετε τη συναυλία σας στο Τελ Αβίβ στις 3 Οκτωβρίου. Έχετε διαλέξει πλευρά. Υπερασπίζεστε, Τον έποικο που έκαψε το μωρό, Τον οδηγό της μπουλντόζας που συνέθλιψε τη Ρέϊτσελ Κόρρυ, Τον στρατιώτη που πυροβόλησε το πόδι του ποδοσφαιριστή και το έκανε κομμάτια, Το ναύτη που έριξε την οβίδα στ' αγοράκια στην παραλία, Τον ελεύθερο σκοπευτή που σκότωσε το παιδί με το πράσινο πουκάμισο, Αυτόν που άδειασε το όπλο του πάνω στο 13χρονο κορίτσι και την Υπουργό Δικαιοσύνης που κάλεσε σε γενοκτονία.
Είχατε την ευκαιρία να είστε με την πλευρά, Της Δικαιοσύνης, Του πιλότου που αρνήθηκε να βομβαρδίσει το στρατόπεδο προσφύγων, Του έφηβου που αρνήθηκε 8 φορές να υπηρετήσει στο στρατό, και προτίμησε τη φυλακή, Του φυλακισμένου που έκανε απεργία πείνας επί 266 μέρες για την ελευθερία του, Του γιατρού που του απαγορέψανε την είσοδο για να σώσει ζωές, Του αγρότη που τον σκότωσαν επειδή διαμαρτυρόταν για το Τοίχος, Του παιδιού χωρίς πόδια που μεγαλώνει στα χαλάσματα, Και των 550 που δε θα μεγαλώσουν ποτέ, Εξ αιτίας των πυραύλων και των οβίδων από τα τανκς και των σφαιρών που ρίξαμε. Οι νεκροί δεν μπορούν να σας θυμίσουν τα εγκλήματα που αγνοείτε. Αλλά, ας μην ξεχνάμε, "Το να σιωπάς και το να είσαι αδιάφορος, είναι το μεγαλύτερο έγκλημα απ' όλα"."
Ρότζερ Γουότερς