Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σαββατο 31 Οκτωβριου 2015


ΣΥΡΙΖΑ 2014: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
ΣΥΡΙΖΑ 2015: Λεφτά στον τραπεζίτη κι ας πάρει και το σπίτι!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Μανώλης Σταθάκης, αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ στο Μωρηά.
Γεννήθηκε στο χωριό Ασωπός - Μολάων, Λακωνίας. Μόνιμος αξιωματικός του προπολεμικού στρατού. Πήρε μέρος στον Πόλεμο της Αλβανίας (1940-1941) ως ανθυπολοχαγός - διοικητής λόχου. Διοικητής λόχου του 8ου Συντάγματος τον ΕΛΑΣ στην περίοδο της Κατοχής. Μέλος του ΚΚΕ από το Φθινόπωρο του 1942.
Ο Λόχος του, στις 27 Απρίλη 1944 σκότωσε σε μάχη, στην τοποθεσία «Γκαγκανιά» - Μολάων, το Γερμανό στρατηγό Κρεζ, διοικητή της γερμανικής Μεραρχίας Άμυνας φρουρίου Πελοποννήσου. Μετά την απελευθέρωση της χώρας μας και τη «Συμφωνία της Βάρκιζας» καταδιώχτηκε για την αντιστασιακή του δράση στην περίοδο της Κατοχής και αναγκαστικά κατέφυγε στον Πάρνωνα, μαζί με άλλους καταδιωκόμενους, και αποτέλεσαν τη μαγιά για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού στον Πάρνωνα. Το Μάρτη του 1947 ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής του Αρχηγείου Μαινάλου (Αρκαδίας) και τον Απρίλη του 1948 του ανατέθηκε η διοίκηση του Αρχηγείου Αργολιδοκορινθίας του ΔΣΠ. Με Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣ Ελλάδας ονομάστηκε αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ.
Στις 03/03/1949, ο ΗΡΩΑΣ Μανώλης Σταθάκης αυτοκτόνησε με την τελευταία σφαίρα του περιστρόφου του, στην περιοχή τον χωριού Κάρυα - Κορινθίας, όταν το τμήμα του, που είχε εξαντλήσει τα πυρομαχικά του, κυκλώθηκε από κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ μαινόταν η χιονοθύελλα. Πριν αυτοκτονήσει, σκότωσε την ηρωίδα αντάρτισσα Γιαννούλα Γιαννακούρα -αδελφή του Πέρδικα, που ήταν βαριά τραυματισμένη και είχε εξαντλήσει τα πυρομαχικά της. Τον ικέτευε να τη σκοτώσει για να μην πέσει στα χέρια των μοναρχοφασιστών χωροφυλάκων.
Ο Μανώλης Σταθάκης είχε πάρει μέρος σ όλες σχεδόν τις μεγάλες μάχες στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο (Καλαβρύτων, Χαλανδρίτσας, Ζαχάρως, Πιάνας, Δημητσάνας, δεύτερη μάχη Ζαχάρως κ.ά.), στις οποίες επέδειξε τις εξαιρετικές διοικητικές ικανότητες και τη δεξιοτεχνία του στη διεύθυνση των μαχών σε κατοικημένους τόπους και στους ελιγμούς των τμημάτων του Δημοκρατικού Στρατού σύμφωνα με τους κανόνες της αντάρτικης τακτικής.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: "Χάσαμε δυστυχώς τη μάχη για το δημόσιο χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ"
ΞΑΝΘΟΣ: "Χάσαμε τελικά τη μάχη για τα φαρμακεία|
ΣΤΑΘΑΚΗΣ:"Χάσαμε δυστυχώς τη μάχη για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας"
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: "Χασαμε τη μαχη για τις διοικησεις των Τραπεζων".
Τίποτα δε χάσατε.Πουλημένα δουλάκια ήσασταν από την αρχή...
----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ από τη Σοφία Σακοράφα: «Η Ε.Ε. Χρηματοδοτεί την Πολεμική Βιομηχανία του Ισραήλ»
«Να σταματήσει η Ε.Ε. να χρηματοδοτεί την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα»
Σακοράφα σε Μογκερίνη: Αν δεν αλλάξετε πολιτική το «Κράτος Τρομοκράτης» του Ισραήλ θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί. Έντονη κριτική για την αδράνεια της Ε.Ε σχετικά με το παλαιστινιακό άσκησε σήμερα η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του ευρωκοινοβουλίου από την αρμόδια επίτροπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι. «Τι διαφορετικό ή τι καινούργιο μας παρουσιάσατε στη σημερινή συζήτηση; Μήπως το Ισραήλ σταμάτησε τις ανθρώπινες εκκαθαρίσεις, τους εποικισμούς, τις παράνομες φυλακίσεις, το απαρτχάιντ και την κατοχή στη Γάζα;» ρώτησε η Σοφία Σακοράφα, η οποία υποστήριξε ότι συνέβη το αντίθετο. Στην παρέμβασή της για το παλαιστινιακό στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η κυρία Σακοράφα είπε στην Επίτροπο Εξωτερικής Πολιτικής : «Καθημερινά, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο την παταγώδη αποτυχία και το αδιέξοδο της πολιτικής σας για ειρήνευση στην περιοχή. Τη στιγμή που ο κ. Νεντανιάχου αναίσχυντα δηλώνει ότι ο Χίτλερ παρασύρθηκε από έναν παλαιστίνιο μουφτή για τα εγκλήματα που διέπραξε, εσείς μιλάτε γενικά για αυτοσυγκράτηση και ηπιότερη ρητορική. Επιτέλους, είναι ύβρις προς τους χιλιάδες νεκρούς να συνεχίσουμε να συζητάμε με αυτό το περιεχόμενο χωρίς να κάνουμε τίποτα. Εφαρμόστε τουλάχιστον τις ρήτρες των συμφωνιών και τις αποφάσεις που ήδη έχετε πάρει. Αναστείλετε άμεσα την Συμφωνία Σύνδεσης και σταματήστε να χρηματοδοτείτε την ισραηλινή πολεμική βιομηχανία από τα κοινοτικά προγράμματα. Ίσως τότε να έχει νόημα οποιαδήποτε συζήτηση. Αλλιώς το κράτος τρομοκράτης της περιοχής θα συνεχίσει την δολοφονική πολιτική του και θα σας περιφρονεί».
-------------------------------------------------------------------------------------
O πολεμος των 11 ημερων για το γαλα. Πληρης απελευθερωση στη διαρκεια ζωης με υπουργικη αποφαση. Ανοιγουν οι πορτες για αθροες εισαγωγες από Γερμανια και Ολλανδια. Το μετρο αναμενεται να πληξει την εγχωρια παραγωγη.
--------------------------------------------------------------------------------------
Καταληψεις στα σχολεια με ένα… Like! Κινητοποιηση μεσα από ταsocial media. Χιλιαδες μαθητες εχουν εκδηλωσει την προθεση τους να συμμετασχουν την επομενη βδομαδα στις κινητοποιησεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΦΙΑ 216.000 ευρω σε Χωρια S.O.S., Χαμογελο του Παιδιου, Χατζηκυριακειο!
------------------------------------------------------------------------------------
Αποχωρησαν οι αγροτες της Ημαθιας από τον κομβο της Κουλουρας. Την ερχομενη βδομαδα συνελευση στο Μακροχωρι, για να αποφασιστει ο τροπος συμμετοχης στο προαναγγελθεν συλλαλητηριο στο κεντρο της Αθηνας.
----------------------------------------------------------------------------------------
8 μηνών βρέφος... Μάρτυρας για τη Λευτεριά της Παλαιστίνης!
Τα χημικά αέρια των σιωνιστικών γουρουνιών του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος... δολοφονούν! Έτσι έφυγε ο 8 μηνών μικρός Ramadan Mohammad Faisal Thawabta... Μόνο η Επανάσταση, οι Φενταγίν... μπορούν να φέρουν τη Λευτεριά!
--------------------------------------------------------------------------------------
Τα "πολιτισμένα" Ολλανδικά ανθρωπόμορφα κτήνη... παραβιάζοντας ακόμη και τις οδηγίες του διευθυντηρίου της ΕΕ, προμηθεύει σκυλιά-φονιάδες τον σιωνιστικό στρατό του ναζιστικού ισραήλ!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους στις 2 Νοέμβρη
Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να καλούν σε γενικό ξεσηκωμό. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις διαδηλώνουν τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη οι μαθητές. Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων και σχολεία από όλη την Αττική καλούν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και σε καταλήψεις.
Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Νοέμβρη συλλαλητήρια στις εξής πόλεις: • Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00, στο Άγαλμα Βενιζέλου. • Στα Γιάννενα, στις 11.00, στην Ακαδημία. • Στην Πάτρα, στις 10.30, στην πλατεία Γεωργίου. • Στη Λάρισα, στις 12.00, στο 1ο Λύκειο Λάρισας. • Στην Καλαμάτα, στις 12.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου. • Στην Καρδίτσα, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία. • Στην Άρτα, στις 11.00, στην πλατεία Κιλκίς. • Στην Πρέβεζα, στις 11.00, στο Πυροβολικό. • Στη Βέροια, στις 12.00, στην πλατεία Δημαρχείου. • Στις Σέρρες, στις 12.00, στην πλατεία Ελευθερίας. • Στην Καστοριά, στις 11.00, στην περιοχή Λύκεια. • Στην Κοζάνη, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία. • Στα Τρίκαλα, στις 12.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. • Στη Λαμία, στις 11.00, στην πλατεία Πάρκου. • Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 10.00, στην πλατεία Ελευθερίας. • Στη Χαλκίδα, στις 10.00, στο Στρογγυλό.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Την απάντηση στους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" που διαδηλώνουν για φράχτες, αλλά όχι εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου, δίνει το "litlepost.blogspot": "Η υποστήριξη της Ελλάδας στον Άσαντ δεν είναι απλώς αυτονόητη. Είναι επιβεβλημένη"!
Πόλεις και χωριά της Τουρκίας βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων, που φυσικά υποστηρίζει η Δαμασκός. Αυτή είναι η γεωπολιτική πραγματικότητα που κάποιοι επιμένουν να αγνοούν. Αλίμονο εάν η Συρία πέσει στα χέρια των... ισλαμοφασιστών. Αλίμονο για την Ελλάδα, που κανονικα πρέπει να στηρίξει τον Άσαντ και τον Συριακό λαό σε όλα τα επίπεδα. Έτσι δεν έκανε στην κρίση του Μάρτη ’87 ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου; Η Τουρκία πάγωσε όταν ο Άσαντ, πατέρας του σημερινού προέδρου της Συρίας, παρέταξε τις Συριακές μεραρχίες στα σύνορα με την Τουρκία, διακηρύσσοντας: Επίθεση εναντίον της φίλης Ελλάδας, είναι επίθεση εναντίον της Συρίας! Ας αναρωτηθούμε επιτέλους, ποιά συμφέροντα εξυπηρετούσε η συμμορία Σημίτη – Παγκάλου όταν παρέδιδε τον ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλά Οτσαλάν; Προφανώς τα ίδια συμφέροντα όταν μετέτρεπε το Αιγαίο σε γκρίζα ζώνη παρέα με τα καρκινώματα τύπου Μαντέλη. Ας αναλογιστούν επιτέλους οι Έλληνες πολιτικοί ότι δεν είναι εδώ για να κάνουν δημόσιες σχέσεις με παγκόσμιους δολοφόνους αλλά για να ασκήσουν εθνική πολιτική. Πολιτική που θα διαφυλάξει 4,000 χρόνια ιστορίας και θα εγγυηθεί την συνέχιση της τουλάχιστον για άλλα τόσα. Όχι για τα παλαμάκια «λεσχών» και την αγκίστρωση σε θώκους εξουσίας. Θα αναρωτηθούν κάποιοι «Δηλαδή ήταν άγιος ο Ανδρέας;». Όχι βέβαια. Ήταν όμως ένας πολιτικός που έκανε το αυτονόητο, χρησιμοποιώντας όσα όπλα είχε στην διάθεση του. Σε αντίθεση με τους ακατανόητους των καιρών μας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Για τον "φράχτη", πορεια σημερα Σαββατο στον Εβρο, χωρίς μια λέξη για τον πόλεμο, για τους φονιάδες των λαών που "παράγουν" πρόσφυγες; Τι σκατά “αντιεξουσιαστες” και "αριστερά” είναι αυτή;
Ούτε μια λέξη για τον πόλεμο, για τους ιμπεριαλιστές..."φιλάνθρωποι" όπως φιλόζωοι! Επαγγελματίες "αντιρατσιστές"... Λένιν: Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία!
---------------------------------------------------------------------------------------
Aυτή είναι η "ιμπεριαλιστική αριστερά" και “ιμπεριαλιστες αντιεξουσιαστες”: Να πέσει ο φράχτης και ΤΙΠΟΤΑ για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στη Συρία, ΤΙΠΟΤΑ εναντίον του πολέμου, του φασίστα Ερντογάν και τους "μετριοπαθείς" φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΛΔΑΒΙΑ Αποπομπή της κυβέρνησης
Το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας απέπεμψε την Πέμπτη την κυβέρνηση που ειχε σχηματιστει μετα τις εκλογες του Νοεμβριου του 2014, της «Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση» και τον πρωθυπουργό Βαλέριου Στρέλετς, του Φιλελεύθερου - Δημοκρατικού Κόμματος, με την κατηγορία για υπεξαίρεση τεράστιων κεφαλαίων, κοντά στο 1 δισ. ευρώ ή 15% του ΑΕΠ της χώρας που «έκαναν φτερά» από τις τράπεζες. Την πρόταση μομφής ψήφισαν 65 βουλευτές στους 101 (25 και 20,5% του (ρωσοφιλου) Σοσιαλιστικού Κόμματος, 21 και 17,5% του (ευροδουλου) ΚΚ Μολδαβίας, και 19 και 15,8% του Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετειχε στη συμμαχικη κυβερνηση και απεσυρθηκε) καταγγέλλοντας τις «κούφιες υποσχέσεις» της κυβέρνησης για «μάχη κατά της διαφθοράς». Στα τέλη Ιούλη είχε παραιτηθεί ο τότε πρωθυπουργός Κίριλ Γκαμπουρίσι, εξαιτίας κατηγοριών για πλαστογράφηση πτυχίου, ενώ διαδηλώσεις γίνονται για τα «χαμένα χρήματα» στις τράπεζες εδώ και μήνες. Η κυβέρνηση της Μολδαβίας, μιας χώρα 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία, υπέγραψε πέρυσι μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ που έφερε την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία επέβαλε εμπάργκο στα φρούτα που προέρχονται από τη Μολδαβία, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της αστικής τάξης επίσης θέλει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΣΧΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο διευθύνων σύμβουλος της GAZPROM, Αλεξέι Μίλερ, και ο γενικός διευθυντής της σερβικής κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου «Srbijagas», Ντούσαν Μπατζάτοβιτς, υπέγραψαν στη Μόσχα συμφωνία για την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου σε προνομιακή τιμή και τη διεύρυνση σερβικών αποθηκευτικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για ένα χρόνο.
ΣΑΝ ΡΑΜΟΝ.-- Εκπρόσωπος της πετρελαϊκής εταιρείας «ChevronTexaco» ανακοίνωσε την απόλυση 7.000 εργαζομένων (περίπου το 11% του συνολικού προσωπικού) λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω απολύσεων μέσα στο 2017 και το 2018.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Σιαμάκ Ναμάζι, Ιρανοαμερικανός επιχειρηματίας επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της πετρελαϊκής εταιρείας «Crescent Petroleum Co», με έδρα το Ντουμπάι, ανακοινώθηκε χτες πως έγινε ο τέταρτος Ιρανοαμερικανός που συνελήφθη από τις ιρανικές αρχές ασφαλείας και φυλακίστηκε στην Τεχεράνη, ενώ επισκεπτόταν κάποιον φίλο του στην ιρανική πρωτεύουσα. Ο Ναμάζι είναι γιος πρώην κυβερνήτη στην πετρελαιοφόρο ιρανική επαρχία Κχουζεστάν και η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1973.
ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Το θάνατο έως 20 Ιρακινών στρατιωτών, τον τραυματισμό άλλων 16 ατόμων και ερωτήματα για τον απώτερο στόχο αυτής της επίθεσης προκάλεσε το χτεσινοβραδινό μπαράζ ρουκετών στην πρώην στρατιωτική βάση «ΛΙΜΠΕΡΤΙ» κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όπου έχει καταφύγει η ιρανική αντιπολιτευτική οργάνωση «Μουτζαχεντίν ελ Χαλκ»(γνωστή και ως ΜΕΚ).
--------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η Κίνα βλέπει απειλές για τη σταθερότητα
ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Κινεζική Θάλασσα, όπου μετά την «εμφάνιση» του αντιτορπιλικού «USS Lassen» των ΗΠΑ για περιπολίες, στο όνομα της υπεράσπισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, οι τόνοι υψώνονται. Προχτές, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον και ο Κινέζος ομόλογός του ναύαρχος Γου Σενγκλί είχαν τηλεδιάσκεψη. Σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο «Σινχουά», ο Γου δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι «τέτοιες επικίνδυνες και προκλητικές ενέργειες (σ.σ. αναφερόταν στην εμφάνιση του «USS Lassen») αποτελούν απειλή για την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας και βλάβη για την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής». Ο Γου τόνισε ακόμα ότι η Κίνα «θα πρέπει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την κυριαρχία και την ασφάλεια», εφόσον οι ΗΠΑ επιμείνουν να αγνοούν τις κινεζικές ανησυχίες. Να σημειωθεί ότι το αμερικανικό πρακτορείο «Ρόιτερς» επικαλέστηκε χτες δήλωση αξιωματούχου του κινεζικού ΠΝ, που εμφάνισε τον Γου να λέει ότι «θα μπορούσε να προκληθεί μια αρκετά πιεστική κατάσταση μεταξύ των δυνάμεων πρώτης γραμμής των δύο πλευρών σε θάλασσα και αέρα, ή ακόμα και ένα μικρότερο επεισόδιο που θα προκαλέσει πόλεμο». Στο μεταξύ, την αντίδραση της Κίνας προκάλεσε και το γεγονός ότι το Μόνιμο Δικαστήριο Διαιτησίας (διεθνές δικαστήριο που ιδρύθηκε στην Ολλανδία το 1899 με αντικείμενο την ειρηνική διευθέτηση διαφορών μεταξύ κρατών) δήλωσε την πρόθεσή του να εξετάσει τις εδαφικές διαφορές με τις Φιλιππίνες στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Η Κίνα δήλωσε ότι δε δέχεται τη δικαιοδοσία του συγκεκριμένου δικαστηρίου, αφού δεν αναγνωρίζει διεκδικήσεις από άλλους στην εδαφική της κυριαρχία
--------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Μαζικές διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών
Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώθηκαν την Πέμπτη σε Κοπεγχάγη και Ααρχους, από μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, ως ένδειξη αντίδρασης ενάντια στις μεγάλες περικοπές για την Παιδεία που σχεδιάζει η κυβέρνηση, με βάση τον προϋπολογισμό που παρουσίασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, θα κοπούν 2% από τα κονδύλια για την Παιδεία για τα επόμενα 4 χρόνια, που σημαίνει 8,7 δισ. κορώνες (περίπου 1,2 δισ. ευρώ). Ηδη η κατάσταση είναι ασφυκτική λόγω των περικοπών των προηγούμενων χρόνων. Μόνο στο Τεχνικό Γυμνάσιο της Κοπεγχάγης απολύθηκαν την προηγούμενη βδομάδα 34 καθηγητές και σύντομα οι απολύσεις σε όλη την επικράτεια θα ξεπεράσουν τις 160. Το κύμα απολύσεων αφορά τα τεχνικά γυμνάσια αλλά και τα υπόλοιπα γυμνάσια καθώς και τα πανεπιστήμια. Υπολογίζεται ότι θα απολυθεί συνολικά το 1/3 των καθηγητών, που σημαίνει μεγάλη υποβάθμιση του επιπέδου σπουδών (περισσότεροι μαθητές ανά τάξη, εξαναγκασμός των καθηγητών που θα παραμένουν να διδάσκουν περισσότερες ώρες με λιγότερο χρόνο για προετοιμασία και χωρίς αύξηση μισθών, όπως έχει ήδη γίνει με τους δασκάλους στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Ακόμα, θα επιβληθούν σοβαρές περικοπές και σε άλλους τομείς, όπως της καθαριότητας, της συντήρησης των κτιρίων διδασκαλίας και της ασφάλειας, που είναι δεδομένο ότι θα ανατεθούν σε υπεργολάβους, με προσωπικό από τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται κύρια τους νέους μετανάστες. Πολύ μεγάλες περικοπές θα γίνουν και στον τομέα της έρευνας, όπου η Δανία μέχρι σήμερα θεωρούνταν πρωτοπόρα. Να σημειωθεί ότι εκτός από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, θετικά βλέπουν τις περικοπές - όπως και μια σειρά άλλων αντιλαϊκών μέτρων - και οι βολεμένοι εργατοπατέρες του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Ο Ομπάμα φέρεται έτοιμος να στείλει δεκάδες κομάντος μεταμφιεσμένους σε «στρατιωτικούς συμβούλους» στη βόρεια Συρία
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε με νόημα ότι καμία χώρα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στρατιωτική βία στη Συρία, χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει τη συμφωνία της συριακής κυβέρνησης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα «περιορισμένης» χερσαίας επιχείρησης από τις ΗΠΑ στη Συρία, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Αστον Κάρτερ, στο Κογκρέσο. Ο ίδιος απάντησε έτσι ότι «το ερώτημα της χρήσης στρατιωτικής βίας με όποια μορφή, χωρίς τη συμφωνία της Δαμασκού, για μας είναι μη αποδεκτό». Αυτές οι δηλωσεις αφορουσαν και την Τουρκια, που νομιζει η ξευτιλισμενη ότι είναι καμια περιφερειακη δυναμη, κα;ι δεν εχει καταλαβει ότι η Ρωσια μπορει να την διαλυσει ολοκληρη σε 3 ωρες, και οι αμερικανοι και ευρωπαιοι να μην βγαλουν κουβεντα!

2 σχόλια:

e-h είπε...


Palestinians submit new evidence of alleged Israeli war crimes to the ICC
Οι Παλαιστίνιοι εχουν υποβάλει νέα στοιχεία για την υπόθεση με τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Anna Farkas
Rome, Italy
The ICC Prosecutor opened a preliminary examination of war crimes complaints relating to the 2014 Gaza war and the settlements in January 2015.
Ο Εισαγγελέας του ΔΠΔ άνοιξε μια προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών για εγκλήματα πολέμου σχετικά με το 2014 πολεμο στη Γάζα και τους οικισμούς, τον Ιανουάριο του 2015.
International Criminal Court Prosecutor Fatou Bensouda told Palestinian Authority President Mahmoud Abbas at The Hague on Friday that she was examining if the new rounds of violence and incitement between Israel and the Palestinians could be war crimes within the ICC's jurisdiction.

Bensouda referred to her meeting as having "received H.E. Mr Mahmoud Abbas, the President of Palestine," her office having recognized Palestine as a state in January, over continued vehement objection by Israel.

Referring to the recent escalation of tensions between Israel and the Palestinians, Bensouda "stressed the need for calm and restraint from all sides, and an end to the violence. She underscored that innocent people have been injured and killed on both sides, and cautioned that the situation may further degenerate into a large-scale commission of crimes that may fall within the jurisdiction of the ICC."

The ICC Prosecutor opened a preliminary examination of war crimes complaints relating to the 2014 Gaza war and the settlements in January 2015.

A press release stated that Bensouda "will also examine whether any of the newly reported incidents of violence constitute crimes...and for the same purpose, will continue to record any new instances of violence or incitement to violence that may occur in the future."

Further, she "warned that anyone – on either side – who commits, orders, incites, encourages or contributes in any other way to the commission of crimes falling within the jurisdiction of the ICC is liable to prosecution either at the national level or at the Court."

Bensouda's jurisdiction going forward is ongoing and she can add new events to her examination, but regarding the past, she has said she is limited to investigating only events from after November 29, 2012 when the UN General Assembly voted to recognize Palestine as a state.

Israel still hopes that Bensouda will close her preliminary examination without opening a full criminal investigation which would plunge Israeli soldiers and potentially civilian leaders involved in war policy into new levels of jeopardy.

e-h είπε...



Από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η Εισαγγελέας Fatou Bensouda είπε στον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Χάγη την Παρασκευή ότι εξέταζε εάν οι νέοι γύροι της βίας και της υποκίνησης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων θα μπορούσαν να είναι τα εγκλήματα πολέμου που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΔΠΔ.
Η Bensouda αναφέρεται στη συνεδρίαση την ως έχει "λάβει με τον κ Μαχμούντ Αμπάς, Πρόεδρο της Παλαιστίνης», το γραφείο της έχοντας αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος τον Ιανουάριο, συναντησε σφοδρή αντίρρηση από το Ισραήλ.
Αναφερόμενη στην πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, η Bensouda », τόνισε την ανάγκη για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, και ένα τέλος στη βία. Τόνισε ότι οι αθώοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές, και προειδοποίησε ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω σε μια μεγάλης κλίμακας διάπραξη εγκλημάτων που μπορεί να εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. "
Η Εισαγγελέας του ΔΠΔ άνοιξε μια προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών για εγκλήματα πολέμου σχετικά με το 2014 πολέμου στη Γάζα και τους οικισμούς, τον Ιανουάριο του 2015.
Ένα δελτίο τύπου ανέφερε ότι η Bensouda «θα εξετάσει επίσης κατά πόσον κάποιο από τα πρόσφατα αναφερθεντα περιστατικά βίας αποτελούν εγκλήματα ... και για τον ίδιο σκοπό, θα συνεχίσει να καταγράφει τα νέα κρούσματα βίας ή υποκίνηση βίας που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον. "
Περαιτέρω, η ίδια ", προειδοποίησε ότι ο καθένας - και στις δύο πλευρές - ο οποίος διαπράττει, διαταγες, υποκινεί, ενθαρρύνει ή συνεισφέρει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στη διάπραξη των εγκλημάτων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΔΠΔ πρέπει να είναι δυνατή η παραπομπη του είτε σε εθνικό επίπεδο είτε στο Δικαστήριο. "
Η Δικαιοδοσία της Bensouda για να πάμε μπροστά είναι σε εξέλιξη και μπορεί να προσθέσει νέες εκδηλώσεις για την εξέταση της, αλλά και όσον αφορά το παρελθόν, έχει πει ότι περιορίζεται στη διερεύνηση συμβάντων μόνο από μετά από 29 Νοεμβρίου, 2012, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος.
Το Ισραήλ εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα κλείσει η Bensouda την προκαταρκτική εξέταση της χωρίς να ανοίξει μια πλήρη ποινική έρευνα που θα βυθίσει τους ισραηλινούς στρατιώτες και ενδεχομένως πολιτικους ηγέτες που συμμετέχουν στην πολιτική πολέμου σε νέα επίπεδα κίνδυνου.