Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τεταρτη 11 Νοεμβριου 2015


Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015, 07:59
Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Ειδικότερα, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας. Τα λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινούνται από τις 5:00 π.μ. έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Έρχεται το πρώτο κύμα...χιονιά!
Έρχεται το πρώτο κύμα χιονιά από τις 20 Νοεμβρίου και μετά… Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 19-20 Νοεμβρίου, μαζί με ισχυρές καταιγίδες και σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Δείτε ποιοι απεργούν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η χώρα θα «παραλύσει» από τη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με το ραντεβού να δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. «Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» αναφέρει.. «Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ. «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. [...] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα. Στην απεργια συμμετεχουν και οι εμποροι και καταστηματαρχες με ΓΕΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε ο Χέλμουτ Σμιτ, ο εμπνευστής των λευκών κελιών, των «δημοκρατικών» βασανιστηρίων και της αντιτρομοκράτικής υστερίας, ο άνθρωπος που πρώτος εμπνεύστηκε και εφήρμοσε την κοινωνία της αφόρητης παρακολούθησης και του ελέγχου και έδωσε νέο νόημα στην έννοια της καταστολής, του πανοπτικού και της απομόνωσης στη δημοκρατία, εμπνέοντας δύο υπέροχα βιβλία διαμαρτυρίας του Χάινριχ Μπελ, τη ''Χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ'' και την ''Ασφυκτική προστασία''. Οπου πάρει το μάτι σας κάνα αφιέρωμα για τον φιλέλληνα, σοσιαλδημοκράτη, υποστηρικτή των ελληνικών θέσεων για το χρέος, μετριοπαθή καγκελάριο που έφυγε, να ξέρετε ότι εμείς οι αντιεξουσιιαστες κατουράμε στον τάφο του.
Σχολιο.- Χθες ήταν επέτειος θανάτου του Χόλγκερ Μάινς στα λευκά κελιά, από απεργία πείνας. Απεργία πείνας που ζητούσε τα αυτονόητα ανθρώπινα στοιχεία που ισχύουν σε άλλες φυλακές. Κλειστά φώτα την νύχτα. Προαυλισμό. Επισκέψεις συγγενών και δικηγόρων. Βιβλία και αφίσες μέσα στα κελιά. Μουσική...
---------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα πέθανε ο ποιητής της Ρωμιοσύνης Γιάννης Ρίτσος
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Νοέμβριος, 2013 - 08:24
Γιάννης Ρίτσος (Μονεμβασιά 1 Μαΐου 1909 - Αθήνα 11 Νοεμβρίου 1990)
Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου του 1990 πέθανε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές. Το 1921 άρχισε να συνεργάζεται με τη «Διάπλαση των Παίδων». Συνεισέφερε επίσης ποιήματα στο φιλολογικό παράρτημα της «Μεγάλης Ελληνικής Εγκυκλοπαίδειας» του Πυρσού. Ο Γ. Ρίτσος εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1934 με τον τίτλο «Τρακτέρ». Την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο ΚΚΕ, ενώ συνεργάστηκε και με το «Ριζοσπάστη», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Γ. Σοστίρ, από αναγραμματισμό του ονόματός του. Τα γεγονότα του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη συγκλονίζουν την εργατική τάξη της χώρας μας και τον ίδιο: Στις 11 Μάη στέλνει τρία από τα δεκατέσσερα θρηνητικά ποιήματά του στο «Ριζοσπάστη» και την επόμενη μέρα η εφημερίδα τα δημοσιεύει, με γενικό τίτλο «Μοιρολόι».
--------------------------------------------------------------------------------------
Νοέμβριος 2015, και εν μέσω σχεδόν καθημερινών εν ψυχρώ εκτελέσεων Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, και εν μέσω βασανισμών και συλλήψεων ακόμα και μικρών παιδιών, εν μέσω κατεδαφίσεων, δακρυγόνων και βομβών κρότου-λάμψης... θα διεξαχθεί, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, το ετήσιο Oudi Festival, στο Ισραήλ.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρουσιαστούν είναι και ο Παντελής Θαλασσινός.
Μπορεί οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις κλπ, στο Ισραήλ να σκέφτονται ότι η τέχνη δεν έχει σχέση με την πολιτική και ό,τι η μουσική ενώνει τους λαούς, όμως στην πραγματικότητα, το μόνο που επιτυγχάνουν με αυτές τις συμμετοχές, είναι να "ξεπλένουν" την εικόνα του Ισραήλ προς τον κόσμο, και είναι σαν να αποδέχονται την κατοχή και το καθεστώς του Απαρτχάιντ. Εδώ και 67 χρόνια, το Ισραήλ προσπαθεί να εξαφανίσει τον παλαιστινιακό λαό με κάθε τρόπο - μέσα από τις επεκτάσεις των παράνομων εποικισμών, το τεράστιο Τείχος της προσάρτησης εδαφών, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τις εκτελέσεις Παλαιστινίων και τις συλλήψεις στη Δυτική Όχθη, και τον αποκλεισμό και τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο παλαιστινιακός λαός αντιστέκεται με κάθε μέσο - όπως δικαιούται να κάνει - και έχει ανάγκη από την υποστήριξη όλου του κόσμου. Ένας από τους τρόπους αντίστασης,τον οποίο έχουν προτείνει 170 παλαιστινιακές οργανώσεις, με κάλεσμά τους το 2005 (http://www.pacbi.org/) προς τους πολίτες της διεθνούς κοινότητας, είναι να συμμετάσχουν σε μια εκστρατεία για Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό Μποϊκοτάζ του Ισραήλ, βασισμένο στα πρότυπα της διεθνούς εκστρατείας μποϋκοτάζ ενάντια στο καθεστώς Απαρτχάιντ της Νοτίου Αφρικής. Σ΄ αυτό το κάλεσμα, έχουν ήδη ανταποκριθεί εκατοντάδες διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων συγγραφείς όπως ο John Berger, η Arundhati Roy, ο Eduardo Galeano και η Alice Walker μουσικοί όπως ο Brian Eno, ο Roger Waters, ο David Burn, οι The Pixies, οι The Klaxons, οι Gorillaz Sound Systems, ο Carlos Santana, ο Elvis Costello και πολλοί άλλοι σκηνοθέτες όπως ο Ken Loach και ο Elia Suleiman και δημοσιογράφοι όπως η Naomi Klein καθώς και καθηγητές από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και ενώσεις φοιτητών σε όλο τον κόσμο.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν Τούρκους τη στιγμή που παρέδιδαν αντιαεροπορικά συστήματα στην Al-Nusra
Δημοσιεύθηκε: 11/11/2015 17:51
Ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν και βομβάρδισαν Τούρκους με βόμβες διασποράς, τη στιγμή που παρέδιδαν οπλισμό στους ισλαμιστές της al-Nusra μέσω του καταυλισμού- βάσης που είχαν δημιουργήσει στην περιοχή Ετμέχ, αφήνοντας έξι νεκρούς και δέκα σοβαρά τραυματίες. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο αφού και στις αρχές Οκτώβρη τα ρωσικά μαχητικά τους είχαν ξανά βομβαρδίσει με τους Τούρκους να το κάνουν “γαργάρα”. Ταυτόχρονα, βίντεο-ντοκουμέντο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας δείχνει αμερικανικό Apache να ασφαλίζει το δρόμο σε αυτοκινητοπομπή του ISIS από το Ιράκ με κατεύθυνση τη Συρία, την ίδια στιγμή που η Τουρκία παρέδωσε αντιαεροπορικά συστήματα στους ισλαμιστές ενώ δήλωσε πως θέλει να αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις και να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας στη Συρία! Mετά την πανωλεθρία που υπέστησαν οι ισλαμιστές του ISIS στο Χαλέπι, στέλνουν διαρκώς ενισχύσεις τόσο από τη Ράκκα όσο και από Ιράκ. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή των ισλαμιστών κατευθύνεται στη Συρία ενώ το Apache εμφανίζεται στο βίντεο στο 1.39! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταυλισμός που παραπονιούνται οι Τούρκοι πως βομβάρδισαν τα ρωσικά μαχητικά στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας ήταν στην πραγματικότητα κεκαλυμμένη βάση ανεφοδιασμού των Ισλαμιστών και είχε αντιαεροπορικά συστήματα που μόλις είχα νπαραδώσει οι Τούρκοι στους ισλαμιστές της al-Nusra. Η Τουρκία έστειλε πολεμικό εξοπλισμό στην al-Nusra από τις 2 Νοεμβρίου από την επαρχία Αφρίν και συγκεκριμένα από τον καταυλισμό στην περιοχή Ετμέχ. Η παράδοση συνεχίστηκε και στις 3-4 Νοεμβρίου μέσω οχήματος, το οποίο θα πήγαινε στο Χαλέπι εκεί όπου οι ισλαμιστές είναι σε δύσκολη θέση. Αν σας θυμίζει κάτι η περιοχή είναι γιατί όπως σας είχαμε ενημερώσει σε μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη ο τουρκικός στρατός είχε περάσει τα σύνορα και εισέβαλε στην Συρία από το συνοριακό πέρασμα Etmeh και μπήκε σε μια περιοχή που ελέγχουν τζιχαντιστές είχαν μεταδώσει συριακά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, μια τουρκική ταξιαρχία είχε περάσει τα σύνορα και έλαβε θέσεις στο βουνό Al-Halaqa για να δημιουργήσει τείχος κατά μήκος των συνόρων. Αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία που έδωσαν στις ρωσικές δυνάμεις! Όμως, οι Τούρκοι είχαν δημιουργήσει έναν καταυλισμό μέσω του οποίου προμήθευαν όπλα την al-Nusra! Η Τουρκία έστειλε πυρομαχικά, αντιαρματικό, αντιαεροπορικά συστήματα και ελαφρύ οπλισμό.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΝ “ΓΛΕΝΤΑΝΕ” για τα καλά τον Τσίπρα στο twitter-Τέτοιο τρολάρισμα για την απεργία δεν έχει υπάρξει ποτέ!Τον δουλεύουν ψιλό γαζί οι χρήστες
Δημοσιεύθηκε: 11/11/2015 13:00
Για άλλη μια φορά η κοινωνία των χρηστών του Twitter τα δίνει όλα και προσφέρει άπλετο γέλιο, με αφορμή βεβαίως την επικαιρότητα και όσα συμβαίνουν στη χώρα. Ήταν το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμματος που κυβερνά, στην απεργία κατά της ίδιας της κυβέρνησης την Πέμπτη, που έδωσε το έναυσμα και οι φαρμακερές ατάκες διαδέχονται η μία την άλλη με καταιγιστικούς ρυθμούς. “Ο Αλέξης διαδηλώνει, ο Τσίπρας ψηφίζει» σημειώνουν οι τουιτεράδες και επισημαίνουν πως προφανώς χρειάζονται φάρμακα για να αντιμετωπιστεί η «διπολικού τύπου» διαταραχή του διαδηλώνω ενάντια στον εαυτό μου, από την οποία φαίνεται πως… υποφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλοι διακρίνουν… πολιτικούς τακτικισμούς, του τύπου «αν δεν έχει κόσμο, ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση, αν έχει, ο λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αριστεράς» και άλλοι αναρωτιούνται: «Πόσο δούλεμα πια»;
---------------------------------------------------------------------------------------
Aπεργει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα μετρα! Ενώ οι βουλευτες του τα ψηφιζουν, καλει την κοινωνια να ανατρεψει τη λιτοτητα και τις νεοφιλελευθερες πολιτικες!
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία το λαό να διαδηλώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά των μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΥΡΙΖΑ!
----------------------------------------------------------------------------------------
Σουηδία: Σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης προχωρά η κεντροαριστερή κυβέρνηση
Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Σουηδίας είναι έτοιμη να νομοθετήσει την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης μέχρι και την ηλικία των 69, αλλά προτιμάει να ανέβει στα 68! Η συντηρητική αντιπολίτευση πιέζει να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης στα 69 και ταυτόχρονα κανένας να μην μπορεί να πάρει σύνταξη πριν τα 63. Η κεντροαριστερή κυβέρνηση επιμένει ότι η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 και παράλληλα κανένας να μην μπορεί να πάρει σύνταξη πριν τα 62, είναι καλύτερη πρόταση. Όλα βεβαίως τα κόμματα διαχείρισης του αστικού συστήματος προτείνουν να αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης, στέλνοντας στον Καιάδα χιλιάδες εργαζόμενους που περιμένουν να πάρουν σύνταξη. Το αστικό κράτος στη Σουηδία έχει καταφέρει να μειώνει τις συντάξεις κάθε χρόνο μιας και συνδέεται το συνταξιοδοτικό με την αύξηση του ΑΕΠ και το μέσο όρο της προσδόκιμης ηλικίας. Έτσι τα τελευταία χρόνια που η αύξηση του ΑΕΠ είναι μηδενική ή πολύ μικρή, έχει αντανάκλαση και στις συντάξεις, ενώ με το προσδόκιμο ηλικίας που ανεβαίνει, συνδέεται και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Ταυτόχρονα, τα χρήματα του ασφαλιστικού οργανισμού παίζονται στο τζόγο των διαφόρων πιστωτικών ιδρυμάτων και στο χρηματιστήριο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις εκατομμυρίων συνταξιούχων στη Σουηδία. Σήμερα το όριο συνταξιοδότησης στη Σουηδία είναι τα 65 με κατώτερο όριο τα 61 με εργασία 40 χρόνων για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη, που αντιστοιχεί περίπου στο 40-45% του τελευταίου μισθού. Προαιρετικά, μπορεί κάποιος να βγει στη σύνταξη στα 67, κάτι που επιλέγει ένα μέρος των εργαζομένων, γιατί το ποσό της σύνταξης όταν βγαίνουν στα 65 είναι πολύ μικρό για να μπορέσουν να έχουν μια ανθρώπινη ζωή σαν συνταξιούχοι. Ένα μεγάλο μέρος επίσης των εργαζόμενων που δουλεύουν σε βαριές και ανθυγιεινές δουλειές (δεν υπάρχουν Βαρέα και Ανθυγιεινά στη Σουηδία), όπως οικοδόμοι, πυροσβέστες, εργάτες μετάλλου, καθαριστές κ.λπ. αναγκάζονται να βγουν στη σύνταξη από τα 61 ή τα 62, γιατί η υγεία τους έχει κλονιστεί σοβαρά. Με το νέο νόμο που θα έρθει για την αύξηση των ορίων ηλικίας, οι εργαζόμενοι σε τέτοιες δουλειές, ιδίως μετανάστες που δουλεύουν σε κακοπληρωμένες και βαριές δουλειές, θα χτυπηθούν ιδιαίτερα άγρια από το κεφάλαιο, που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του. Τα συμβιβασμένα συνδικάτα τηρούν «σιγήν ιχθύος» για το ζήτημα, χρησιμοποιούν όμως τα ΜΜΕ για να περάσουν μαζί με την εργοδοσία, την άποψη ότι για να σωθεί το συνταξιοδοτικό σύστημα, είναι μονόδρομος η αύξηση του ορίου ηλικίας και η μείωση συντάξεων. Χρησιμοποιούν επίσης, την εργατική αριστοκρατία, με το επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να δουλεύουν μέχρι τα βαθιά γεράματα για να νιώθουν χρήσιμοι! Σε αντίθεση με τις επιθέσεις αυτές, ήδη ταξικά συνδικάτα όπως το συνδικάτο εργαζομένων στο μετρό, τοπικά σωματεία οικοδόμων κ.λπ., συζητάνε τις εξελίξεις σε γενικές συνελεύσεις, με προτάσεις για αντίσταση στην πρόταση νόμου που θα έρθει για αύξηση του ορίου ηλικίας και επισημαίνουν ότι χρειάζεται μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση μισθών και συντάξεων. Η κριτική τους εστιάζεται και συνολικά στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα που είναι στα χέρια του κεφαλαίου, τονίζοντας ότι χρειάζεται αλλαγή του κοινωνικού συστήματος και η εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της την εξουσία.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά από πολύωρη κατάληψη του Ειρηνοδικείου της Νίκαιας δεν έγιναν οι προγραμματισμένοι για σήμερα πλειστηριασμοί σπιτιών! Ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση της μνημονιακής απάτης! Μια ακόμη απάντηση σ' αυτούς/ές που βολεύονται με το μίζερο "δεν κουνιέται φύλλο"! Μέχρι τη νίκη, πάντα! Hasta la victoria siempre!
--------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτοβουλία για δικαιώματα κρατουμένων: Ενοχλεί η φωνή κρατουμένων, κάποιοι δεν θέλουν να σπάσει το άβατο
«Θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα τον Πάνο Λάμπρου όχι μόνο επειδή για πολλά χρόνια βαδίσαμε μαζί στον όμορφο αυτό αγώνα, αλλά επειδή είμαστε πεπεισμένοι πως η παρακρατικού τύπου στοχοποίηση του ίδιου -και ποιος ξέρει πόσων ακόμη- στοχεύει στην «απενεργοποίηση» και την απομόνωση όσων δραστηριοποιούνται χωρίς παρωπίδες για τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην ουσία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης συνολικά.» τονίζει η πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση για σχέδιο εξόντωσής του και σχέσεις μεταξύ του Σύριζα και μελών ένοπλων οργανώσεων, και επισημαίνει πως » καμιά επιχείρηση σπίλωσης αλλά και καμιά δίωξη-παρωδία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία μας με τους «μέσα»•»
Ολόκληρη η ανακοίνωση τ έχει ως εξής:
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2015 Η απόπειρα στοχοποίησης και συκοφάντησης ενός εκ των ιδρυτικών μελών της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, του Πάνου Λάμπρου, από μερίδα τηλεοπτικών σταθμών με αφορμή τις αστυνομικές μυθιστορίες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, μόνο ερωτηματικά για τον εμπνευστή τους πρώην υπουργό θα μπορούσε να προκαλέσει, αν δεν εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους. Στόχος μας, τα εννιά χρόνια κοινής μας πορείας στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ήταν και παραμένει να ακουστεί η φωνή των κρατουμένων. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, με τις «καταγγελίες» του κ. Πανούση, πως αυτή η προσπάθεια ενοχλεί. Ενοχλεί, με άλλα λόγια, η ιδέα ότι οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι με δικαιώματα, ενοχλούν οι καταγγελίες τους για τις παραβιάσεις του νόμου, ενοχλεί ο αγώνας για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενοχλεί ό,τι σπάει το άβατο που έχτισαν οι εκάστοτε ιθύνοντες. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος υπουργός προσπαθεί να ταυτίσει τον αγώνα των κρατουμένων και την αλληλεγγύη σ’ αυτόν με εγκληματική δράση. Θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα τον Πάνο Λάμπρου όχι μόνο επειδή για πολλά χρόνια βαδίσαμε μαζί στον όμορφο αυτό αγώνα, αλλά επειδή είμαστε πεπεισμένοι πως η παρακρατικού τύπου στοχοποίηση του ίδιου -και ποιος ξέρει πόσων ακόμη- στοχεύει στην «απενεργοποίηση» και την απομόνωση όσων δραστηριοποιούνται χωρίς παρωπίδες για τον έμπρακτο σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών και στην ουσία στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης συνολικά. Δηλώνουμε ότι καμιά επιχείρηση σπίλωσης αλλά και καμιά δίωξη-παρωδία δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επικοινωνία μας με τους «μέσα»• αντίθετα ατσαλώνει τη θέληση και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Σχολιο.- Και να σκεφτει κανεις πως ο ανουσιος Πανουσης σαν εγκληματολογος πανεπιστημιακος δασκαλος "μιλουσε" κι'αυτος με κρατουμενους.
----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ (Τριτη 10/11, 21.00) ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ των εργαζόμενων στα πεντάμηνα πάνω από 200 συνάδελφοι, από 21 δήμους και πολλές επιτροπές στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας, Πλ. Αγ. Γεωργίου (σταθμός ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, δίπλα στο ΚΕΠ)
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μπογδάνος ως μονάδα μέτρησης της αλητείας.
Ο παρουσιαστής / σχολιαστής / πανελίστας / ποιητής / φιλόσοφος / άνθρωπος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, πριν λίγες μέρες, αφού μίλησε για τραμπούκους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, θυμήθηκε τη μητέρα του δολοφονηθέντα από τη Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα. Αφού αναρωτήθηκε γιατί είναι λυτή και όχι δεμένη,όπως παραδείγματος χάριν θα έπρεπε να είναι αυτός, μας επισήμανε ότι, «ανθρώπινα» αν το δούμε, ο δολοφόνος του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα πρέπει να είναι ράκος μετά από αυτήν την επίθεση της Μάγδας Φύσσα, η οποία πέταξε ένα μπουκάλι νερό προς τον Ρουπακιά. Μόλις χτες ο (όχι και τόσο) αγαπημένος παρουσιαστής της νεολαίας, Μπογδάνος, δήλωσε στις κάμερες, ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 κατά της χούντας ήταν υποκινούμενη από την CIA και ταυτόχρονα υπεύθυνη για την τραγωδία της Κύπρου. Όσο πλησιάζουν οι μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου, είμαστε σίγουροι ότι ο Κωνσταντίνος θα μας επισημάνει ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν νεκροί και θα λοιδορήσει συλλογικά, λέγοντας «ότι η γενιά του πολυτεχνείου, μας έφερε σε αυτό το χάλι» αφήνοντας, με την χαρακτηριστική ευελιξία ερπετού που τον χαρακτηρίζει, να εννοηθεί «ότι με την Χούντα ήταν καλύτερα» και όπως όλοι θα χετε ακούσει «έφτιαξε δρόμους» Πολλά και περίεργα έχει πει κατά καιρούς ο Μπογδάνος. Τα περισσότερα προκλητικά, αν όχι προσβλητικά. Κάτω από την προστασία της ελευθερίας του λόγου, ώστε να μπορεί ο καθένας να λέει και σωστά, ό,τι αυτός θεωρεί ορθό. Μια όμως μονόπλευρη ελευθερία του λόγου και της σκέψης, μιας και ο Μπογδάνος διαφωνεί με τον αντίλογο. Κλαίει και χτυπιέται στις κάμερες ξένων καναλιών,για τη ντροπή που νιώθει όταν κυκλοφορεί στον δρόμο και για τις λεκτικές επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο. Ξεχνώντας ένα βασικό αξίωμα της φυσικής. Ότι έχει δράση, έχει αναπόφευκτα και αντίδραση. Ο εναγκαλιασμός με ότι βρίσκεται στα όρια του φασισμού, η συμπάθεια προς δολοφόνους, η προσπάθεια ξεπλύματος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής σε παλιότερη εκπομπή του, η προσβολή νεκρών αγωνιστών, οι σεξιστικές επιθέσεις και οι ομοφοβικές δηλώσεις, που έχει κατά καιρούς κάνει, είναι ένας σίγουρος τρόπος για αντίδραση μπροστά στα συγκεκριμένα συμφέροντα που ο Μπογδάνος με τόσο ζήλο εξυπηρετεί, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή των ανθρώπων που τον πληρώνουν, κάνοντας αυτόματα τον Κωνσταντίνο έναν πιστό υπάλληλο, αν όχι τον υπάλληλο των μνημονιακών καιρών μας. Η αλητεία, δημοσιογραφική άλλα και κοινωνική, έχει μια νέα μονάδα μέτρησης. Τον δείκτη Μπογδάνο. Παράδειγματα: -Ο Πρετεντέρης, πόσους βαθμούς «Μπογδάνος» είναι. -Ο Nίκος Μαστοράκης στην χούντα ήταν τόσο Μπογδάνος, όσο ο Μπογδάνος στα χρόνια της κρίσης;
------------------------------------------------------------------------------------------
Σοκ στην αγορά: Έρχονται 65.000 λουκέτα και 138.000 απολύσεις
Ιδιαίτερα ζοφερό περιγράφεται το τοπίο στην ελληνική αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, με πάνω από 65.000 επιχειρήσεις να φυλλορροούν και χιλιάδες απολύσεις να βρίσκονται προ των πυλών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή έρευνα που παρουσιάστηκε από την ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, στο αρνητικό επιχειρηματικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο εξάμηνο αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους 138.000 άνθρωποι, οι 55.000 από τους οποίους είναι μισθωτοί εκτιμούς ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΕ, καθώς, όπως υπολογίζεται, 66.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο. Οι επιχειρηματικές ενώσεις δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών στην αυριανή 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, απευθύνοντας, παράλληλα, κραυγή αγωνίας για την πορεία της επιχειρηματικότητας μέσα στην συνεχιζόμενη κρίση. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς υποστήριξε στο newpost ότι τα στοιχεία της έρευνας είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά και δεν προβλέπεται ανάκαμψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία είναι ενδεικτικά για το γεγονός ότι πλέον έχουμε επιστρέψει στον Ιούλιο του 2012, με όλους τους επιχειρηματικούς δείκτες να σημειώνουν αρνητικό πρόσημο. Είναι τραγική η κατάσταση και οξύνθηκε ακόμα περισσότερο με τα capital controls. Σύμφωνα με τον ίδιο: Η υπερφορολόγηση, τα capital controls και η κακή ψυχολογία της αγοράς έχουν συντελέσει στην κατάρρευση της ελληνικής αγοράς. Δεν ξέρω που μπορεί να οδηγήσει αυτό.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλει στην απεργια το λαο να διαδηλωσει με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά των μετρων της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΥΡΙΖΑ!
-----------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτύρεται η Όλγα Γεροβασίλη, γιατί το ΜΕΓΚΑ δεν της επέτρεψε να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων. Τσάμπα ο εξευτελισμός από τη συνάντηση με την Όλγα Τρέμη στο roof garden της Μεγάλης Βρετάνιας! Περίμενε να δεις και αυτά που έρχονται, κυρα-Όλγα μου! Θα σας ξεφτιλίσουν, θα σας γελοιοποιήσουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει, και πολύ σύντομα θα σας πετάξουν στα αζήτητα. Και τότε, κυρα-Όλγα μου, δεν θα βρίσκεται άνθρωπος να σας συμπονέσει. Δεν θα ξεχαστούν τόσο εύκολα τα σημερινά σας εγκλήματα... Α! Τώρα που το θυμήθηκα: Μιας και είσαι από την Ήπειρο, άκουσες τίποτα για τα ΜΑΤ που στέλνει η κυβέρνησή σου και μακελεύουν δυο μέρες τώρα εκείνους τους εργάτες στα Γιάννενα;
-----------------------------------------------------------------------------------------
Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τίθεται σε κυκλοφορία το φαρμακευτικό σκεύασμα από τα τρία πιο γνωστά βότανα της Κρήτης που μελέτησαν και παρασκεύασαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του νησιού. Το δίκταμο (γνωστός στην Κρήτη και ως «έρωντας»), το θυμάρι και το φασκόμηλο, μαζί με το παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό που κωδικά και ίσως καθ’ υπερβολή ονομάστηκε «η κρητική ασπιρίνη». Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Χρήστος Λιονής, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που εξέλιξε το εν λόγω σκεύασμα, μπορεί τα συγκεκριμένα βότανα να έχουν τις διαπιστωμένες ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο δεν θα εντάσσονται στην κατηγορία των φαρμάκων, αλλά των συμπληρωμάτων.
«Δεν θα χορηγείται με ιατρική συνταγή για κάποια πάθηση, αλλά θα δίνεται για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Μην περιμένετε να το δείτε στα ράφια ως κάποιου είδους ασπιρίνη. Εχει ήδη προταθεί στο υπουργείο Εμπορίου η ονομασία “Κρητικόν Ιαμα” και υπό αυτή θα κυκλοφορήσει το σκεύασμα στα φαρμακεία σε δύο εβδομάδες», αναφέρει ο ίδιος.
---------------------------------------------------------------------------------------
66 μήνες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο facebook!
Ο Issam Abu Gharbiah, ενώ οδηγείται στις φυλακές του ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος, μετά την καταδίκη του... Ο 19χρονος Issam Abu Gharbiah, Παλαιστίνιος νεολαίος στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, δικάστηκε σήμερα και καταδικάστηκε σε 66 μήνες φυλάκιση για μια ανάρτηση στο facebook, η οποία -σύμφωνα με τους σιωνιστές-ναζί, υποκινούσε σε Αντίσταση τους Παλαιστίνιους! Έτσι, για να ξέρουμε τι μας λένε και τι μας φέρνουν τα εγχώρια δικά μας γερμανοτσογλάνια, οι λάτρεις της ισραηλινής "δημοκρατίας"...
----------------------------------------------------------------------------------------
Σας περιμένουμε απόψε Τεταρτη στην ΑΣΟΕΕ. Για τους φίλους εκτός Αθηνών και εκτός Ελλάδας, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση με την υποστήριξη του INFOWAR. Μείνετε συντονισμένοι!
LIVE η εκδήλωση του ΚΟΜΜΟΝ
Ομιλητές: Θανάσης Σκαμνάκης (από τη συντακτική επιτροπή του ΚΟΜΜΟΝ) Βασίλης Καλαματιανός (πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης (επικεφαλής της ΛΑΕ) Άγγελος Χάγιος (στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
http://kommon.gr/i/422-kommon-live-asoee-ekd
Εκδήλωση του ΚΟΜΜΟΝ: Η Αριστερά απέναντι στο «αριστερό» μνημόνιο. Υπάρχει διέξοδος;
Μεγάλη πολιτική εκδήλωση - συζήτηση οργανώνει η συντακτική επιτροπή του ΚΟΜΜΟΝ μπροστά στα νέα πολιτικά δεδομένα και τις αρνητικές εξελίξεις για το λαό και την εργατική τάξη. Την Τετάρτη 11 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο Αντωνιάδη στην ΑΣΟΕΕ. Ομιλητές: Βασίλης Καλαματιανός (πρώην μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης (επικεφαλής της ΛΑΕ) Αγγελος Χάγιος (στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) Θανάσης Σκαμνάκης (από τη συντακτική επιτροπή του ΚΟΜΜΟΝ) Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live με την υποστήριξη του INFOWAR και μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.
http://kommon.gr/i/419-kommon-ekdhlosi-yparxei-diexodos
--------------------------------------------------------------------------------------
Νέα εμπρηστική επίθεση σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στου Γκύζη. Ο εμπρησμός σημειώθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ημιυπόγειο επί της οδού Μομφεράτου που στεγάζει τα γραφεία της οργάνωσης μελών. Εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία κτήρια όπου στεγάζονται γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν και τη Δευτέρα σε Κυψέλη, Γλυφάδα και Νέα Ιωνία.
----------------------------------------------------------------------------------------
To στρατιωτικό αεροδρόμιο Kuweries, στο Χαλέπι, απελευθερώθηκε από τους φονιάδες μισθοφόρους της δύσης! Μεγάλη γιορτή στους δρόμους του ελεύθερου Χαλεπίου!
---------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ Καταγγελίες για σκόπιμες καθυστερήσεις στην καταμέτρηση
ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.- Καταγγελίες για σκόπιμη καθυστέρηση στην καταμέτρηση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε ξανά χτες το νεοφιλελε κόμμα της (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, «Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία» (NLD). Μέχρι χτες το μεσημέρι, τοπική ώρα, οι αρμόδιες εκλογικές αρχές είχαν ανακοινώσει αποτελέσματα μόνο για τις 88 έδρες του Κοινοβουλίου (που συγκροτούν δύο Σώματα), εκ των οποίων τις 78 κατέλαβε το NLD και τις 5 το USDP, μια μετεξέλιξη των στρατιωτικών που είχαν επιβάλει για χρόνια χούντα στη χώρα. Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC η νεοφιλελε ηγέτης του NLD, Αούνγκ Σαν Σου Κι, ισχυρίστηκε ότι το κόμμα της θα καταλάβει μέχρι και το 75% των συνολικά 664 εδρών των δύο Σωμάτων του νέου Κοινοβουλίου. Η Κι εμφανίζεται από πολλά δυτικά ΜΜΕ ως «ελπίδα» για «δημοκρατικές αλλαγές» στη χώρα, εννοώντας αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και θα ευνοήσουν την προσέλκυση ξένων επενδυτών που, όπως για παράδειγμα σχολίαζε πριν μερικές μέρες το γερμανικό δίκτυο «Ντόιτσε Βέλε», «παρακολουθούν στενά πώς θα καταγραφεί το αποτέλεσμα της κάλπης». Στο ίδιο πλαίσιο, αναλυτές σημειώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα από το 2011 (όταν η χούντα «αυτοδιαλύθηκε») προκάλεσαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που συχνά προκάλεσαν το ενδιαφέρον και τις επιδοκιμασίες ισχυρών κέντρων, όπως π.χ. των ΗΠΑ.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Επεσε, χτες, στην ψηφοφορία στη Βουλή η κεντροδεξιά κυβέρνηση
Με πρόταση μομφής που κατέθεσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και στήριξαν το Μπλοκ της Αριστεράς (BE), το Πορτογαλικό ΚΚ και οι Οικολόγοι Πράσινοι (PEV) (οι δύο τελευταίοι συγκροτούν την Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία CDU), έπεσε, χτες το απόγευμα, στο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας, η παρανομη κυβέρνηση μειοψηφίας του κεντροδεξιού συνασπισμού του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Την παρανομη κυβέρνηση αυτή όρισε παρανομα και αντισυνταγματικα πριν από 10 μέρες ο κεντροδεξιός Πρόεδρος της χώρας, Ανίμπαλ Καμπάκο Σίλβα, παρότι ήταν αναμενόμενο, με τους 107 βουλευτές (από τις εκλογές της 4ης Οκτώβρη) που διέθετε, έναντι των 122 που έχουν μαζί οι Σοσιαλιστές και τα «αριστερά» κόμματα, να τερματιστεί γρήγορα ο βίος της. Τώρα, η διαδικασία του σχηματισμού κυβέρνησης επιστρέφει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτός φυσιολογικα και συνταγματικα πρεπει να δώσει την εντολή στον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και πρώην δήμαρχο Λισαβόνας, Αντόνιο Κόστα.
Εκτος και αν ο κεντροδεξιος Προεδρος λειτουργησει παλι αντισυνταγματικα και πεοκυρηξει εκλογες. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση, το μεσημέρι, της συμφωνίας των Σοσιαλιστών με τα άλλα τρία κόμματα, το Αριστερό Μπλοκ (και μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς), το Πορτογαλικό ΚΚ και τους Οικολόγους Πράσινους, που επίσης κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις μομφής αλλά ψήφισαν αυτή των Σοσιαλιστών. Με βάση τα συμφωνηθέντα των κομμάτων με τους Σοσιαλιστές προδιαγράφεται ένα πρόγραμμα κυβέρνησης αστικής διαχείρισης, που δεσμεύεται στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, δηλαδή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φυσικά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, που αξιοποιήθηκαν για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση και τα βάρη πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι τα όποια μέτρα ληφθούν - αυτά που ονομάζουν «τέλος της λιτότητας» ή «πολιτική που θα απαντά στα πιο άμεσα προβλήματα των Πορτογάλων» - θα πρέπει να είναι μέσα στα πλαίσια του κρατικού προϋπολογισμού, που ορίζονται από τις δεσμεύσεις της χώρας, τα συμφωνημένα στο Σύμφωνο Σταθερότητας, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και ουσιαστικά στα πλαίσια όλων των ελέγχων που προβλέπονται από την ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία. Στην Πορτογαλία, όπως άλλωστε έγινε και με την «πρώτη φορά αριστερά» στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.
Χθες μάλιστα έξω από το κοινοβούλιο διοργανώθηκε διαδήλωση κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και υπέρ της «αλλαγής», από την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πορτογαλίας, CGTP-IN. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στη συμφωνία, που υπογράφεται από τους ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Α. Κόστα, και του Πορτογαλικού ΚΚ, Ζερόνιμο ντε Σόουζα, όπου δηλώνεται η «διαφορετικότητα» και «αυτοτέλεια» των κομμάτων, ρητά επισημαίνεται ότι «οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται που ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό, θα πρέπει πρώτα να συζητιέται σε διμερείς διαβουλεύσεις», όπως επίσης και πιθανή πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Αυτό που προβάλλεται ως «αλλαγή της πορείας της χώρας από τη δεξιά πολιτική» είναι η σταδιακή επαναφορά του βασικού μισθού στα 600 ευρώ για τους εργαζόμενους του Δημοσίου έως το 2019 (δηλαδή 70 ευρώ παραπάνω), επιδόματα για την αντιμετώπιση της φτώχειας, περιορισμός της επισφαλούς εργασίας και της μερικής απασχόλησης, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού, όπως και η επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων. Κατά τ' άλλα γίνεται λόγος για «νέο παραγωγικό μοντέλο που θα φέρει δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας». Βάση βεβαίως δεν μπορεί παρά να αποτελεί το πρόγραμμα των Σοσιαλιστών, το σχέδιο του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ολα αυτά βέβαια, με δεδομένο το πλαίσιο της εξουσίας του κεφαλαίου, της συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως έχει αποδειχθεί και σε πολλά άλλα παραδείγματα «αριστερών» κυβερνήσεων με ή χωρίς τη συμμετοχή ΚΚ, δεν μπορεί να αλλάξουν τη ζωή των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Κυβέρνηση τεχνοκρατών συγκροτήθηκε στη Ρουμανία, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα, με αφορμή την πυρκαγιά σε κλαμπ με πάνω από 30 νεκρούς, που στην πραγματικότητα κρύβει άλλες διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Πρωθυπουργός, χρισμένος από τον Πρόεδρο της χώρας Κλάους Γιοχάνις, ανέλαβε για θητεία ενός έτους ο πρώην επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Ντατσιάν Τσιόλος. Η κυβέρνηση των τεχνοκρατών, όπως δηλώθηκε και από τα άλλα αστικά κόμματα, αποτελεί την καταλληλότερη λύση για την παρούσα στιγμή.
ΑΣΓΚΑΜΠΑΤ.-- Οι πρόεδροι του Τουρκμενιστάν και του Αφγανιστάν, που συναντήθηκαν στο Ασγκαμπάτ, εστίασαν στη σημασία έναρξης της κατασκευής νέου αγωγού (γνωστού ως ΤΑΡΙ) που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το πρώτο στο δεύτερο. Το Τουρκμενιστάν θεωρείται ότι έχει από τα μεγαλύτερα αποθέματα αερίου στον κόσμο (στην τέταρτη θέση κατά ορισμένους) και προς το παρόν εξάγει κυρίως στην Κίνα. Ο ΤΑΡΙ (που βρίσκεται «στα σκαριά» εδώ και καιρό) θα έχει συνολικό μήκος 1.735 χιλιόμετρα και θα ματαφέρει ετησίως 33 δις κ.μ. αέριο μέσω των αφγανικών πόλεων Χεράτ και Κανταχάρ, καταλήγοντας στην πόλη Φαζίλκα της ινδο-πακιστανικής μεθορίου.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Δηλώσεις Νταβούτογλου αναδεικνύουν επικίνδυνες μεθοδεύσεις
ΑΓΚΥΡΑ.-- Τις εναλλακτικές που μελετούν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» στη Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή φωτίζουν οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN, αναδεικνύοντας νέους σοβαρότερους κινδύνους που γεννιούνται για τους λαούς όλης της περιοχής. Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η χώρα του θα συμφωνούσε στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν το «Ισλαμικό Κράτος» («ΙΚ»), ο Νταβούτογλου απάντησε ότι υπάρχει ανάγκη «για μια ενιαία στρατηγική που θα περιλαμβάνει εναέριες επιχειρήσεις και χερσαία στρατεύματα». Ενώ διατυπώνοντας την ετοιμότητα της αστικής τάξης που εκπροσωπεί να εμπλακεί στις σοβαρές ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις, πρόσθεσε όλο νόημα: «Ωστόσο η Τουρκία μόνη της δεν μπορεί να αναλάβει όλο αυτό το κόστος. Αν υπάρξει μια συμμαχία και μια καλοσχεδιασμένη, ενιαία στρατηγική, η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει μέρος με κάθε έννοια». Με τη φράση «ενιαία και καλοσχεδιασμένη στρατηγική» ο Τούρκος ηγέτης εννοούσε προετοιμασία και της «μετάβασης» στην εποχή «μετά τον Ασαντ», «διαφορετικά - όπως έσπευσε να εξηγήσει - αν (πρόκειται) απλά για μια χερσαία επίθεση ενάντια στο "ΙΚ", αλλά θα συνεχίσουμε να έχουμε κενό εξουσίας στο έδαφος, στη θέση του "ΙΚ" θα εμφανιστεί κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση». Και μεταξύ άλλων κατέληξε: «Πρέπει να λύσουμε τη συριακή κρίση με έναν ολοκληρωμένο τρόπο». Η επιλογή του ηγέτη μιας δύναμης, όπως η Τουρκία, να βγαίνει και να δηλώνει «ετοιμότητα» για γενίκευση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία δεν είναι καθόλου τυχαία, τις παραμονές μάλιστα της νέας πολυμερούς συνάντησης που αναμένεται να γίνει για τη Συρία στη Βιέννη, στα τέλη της βδομάδας, και ενώ κλιμακώνονται τα παζάρια για την πολιτική μετάβαση στη Συρία, με τη συμμετοχή και χωρών όπως το Ιράν και η Ρωσία, δηλαδή στενών «εταίρων» της Δαμασκού. Τις εξελίξεις παρακολουθεί πάντως στενά και η Κίνα, με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Χονγκ Λέι, να σημειώνει στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών ότι η πρώτη συνάντηση που έγινε στη Βιέννη «είχε θετική σημασία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαβουλεύτηκαν με χώρες της περιοχής για το ζήτημα της πολιτικής διευθέτησης του συριακού ζητήματος». Ο ίδιος - που τοποθέτησε την επόμενη συνάντηση της Βιέννης στις 14 Νοέμβρη - υπογράμμισε πως «όλες οι πλευρές, συμπεριλαμβανομένης και της κινεζικής, στηρίζουν μια επιχείρηση ενάντια στις δυνάμεις της τρομοκρατίας», και συμπλήρωσε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί σε πλήρη ισχύ ο συντονιστικός ρόλος του ΟΗΕ για την από κοινού προώθηση αντιτρομοκρατικών δράσεων από διαφορετικές πλευρές».
Στο μεταξύ, στη Συρία συνεχίζονται οι στρατιωτικές συγκρούσεις αλλά και οι βομβιστικές επιθέσεις. Χτες, κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 62 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις στο ανατολικό τμήμα της παραλιακής πόλης της Λατάκειας (όπου η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις), που ακόμα αποτελεί «προπύργιο» του κυβερνητικού στρατού. Τα αίτια για τις εκρήξεις δεν είχαν γίνει γνωστά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. ΜΜΕ, όπως το Γαλλικό Πρακτορείο, έκαναν λόγο για επιθέσεις με οβίδες.
Στην ίδια συνέντευξη ο Νταβούτογλου επανέλαβε το μήνυμα της τουρκικής πλουτοκρατίας ότι δε θα ανεχτεί ανακατατάξεις απειλητικές για τα συμφέροντά της, διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά βοήθεια σε καμιά οργάνωση στη Συρία ή το Ιράκ που συνδέεται με το ΡΚΚ». Αντί για τους ένοπλους Κούρδους της Συρίας, υπογράμμισε, ο διεθνής συνασπισμός που έχει δημιουργηθεί κατά του «Ισλαμικού Κράτους» θα μπορούσε να εξοπλίσει ή τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» ή τους Πεσμεργκά (Κούρδους του Ιρακ), πλευρές με τις οποίες η Αγκυρα εκτιμά πως έχει διασφαλίσει ένα ικανοποιητικό βαθμό συνεργασίας, βολικής για τις συνολικότερες επιδιώξεις (π.χ. με το ιρακινό Κουρδιστάν εδώ και καιρό συνεργάζεται για εξαγωγή πετρελαίου). Τέλος, ο Νταβούτογλου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής ακόμα και χερσαίων δυνάμεων στη Συρία δηλώνοντας ότι η χώρα του «είναι έτοιμη να συμμετάσχει με όλους τους τρόπους» σε μια ενιαία και συνολική στρατηγική που θα διαμορφωθεί, σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, για τη Συρία.

2 σχόλια:

e-h είπε...



Vote for our new name!
Update on "David Cameron: Reform our voting system to make it fair and representative #MakeSeatsMatchVotes"
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
Nov 10, 2015 — The final and binding poll for our new name is now available to vote on! We have produced this shortlist from the top six options from the initial brainstorming poll when it shut at midnight on Sunday 1st November. Vote for the best name/s for our campaign here:

http://goo.gl/forms/QhoqRL9cJm

This phase is a secret ballot, i.e. you can't see others' responses. List as many preferences as you like. The most popular name will be calculated using the Alternative Vote method. It will potentially be used with different appendages depending on the circumstance, for example --- Alliance / --- Campaign / --- Coalition / --- Team.

The poll will close at midnight on Sunday 15th November.

If you have any technical difficulties or questions please contact votingreformteam@gmail.com.

Happy voting!

Owen and the Voting Reform Team (for now!)

Vote here: http://goo.gl/forms/QhoqRL9cJm

e-h είπε...


Ψηφοφορία για το νέο όνομά μας!
Ενημέρωση για "David Cameron: Η μεταρρύθμιση του συστήματος ψηφοφορίας μας για να το κάνουμε πιο δίκαιο και αντιπροσωπευτικό #MakeSeatsMatchVotes"
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
10, Νοεμβρίου, 2015 - Η τελική και δεσμευτική ψηφοφορία για το νέο όνομά μας είναι τώρα διαθέσιμο για να ψηφίσουν στις! Έχουμε παράγονται αυτή την λίστα από τις έξι πρώτες επιλογές από την αρχική δημοσκόπηση brainstorming όταν έκλεισε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1η Νοεμβρίου. Ψηφοφορία για το καλύτερο όνομα / s για την εκστρατεία μας εδώ:

http://goo.gl/forms/QhoqRL9cJm

Αυτή η φάση είναι μια μυστική ψηφοφορία, δηλαδή δεν μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις τους άλλους ». Λίστα όσες προτιμήσεις, όπως σας αρέσει. Το πιο δημοφιλές όνομα θα υπολογιστεί χρησιμοποιώντας την Εναλλακτική μέθοδος ψηφοφορίας. Είναι πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς εξαρτήματα ανάλογα με την περίσταση, για παράδειγμα --- Συμμαχία / --- Καμπάνια / --- Συνασπισμού / --- ομάδας.

Η δημοσκόπηση θα κλείσει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου.

Αν έχετε οποιεσδήποτε τεχνικές δυσκολίες ή ερωτήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε με votingreformteam@gmail.com.

Ευτυχισμένο το δικαίωμα ψήφου!

Owen και η μεταρρύθμιση της ομάδας των ψηφοφοριών (για τώρα!)

Ψηφίστε εδώ: http://goo.gl/forms/QhoqRL9cJm