Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τριτη 10 Νοεμβριου 2015


Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε πως η 9η Νοεμβρίου 2015 είναι μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα που μαζί με την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τη Νύχτα των Κρυστάλλων θα περάσει στην Ιστορία ως η μέρα που καταλύθηκε κάθε έννοια γελοιότητας στον τόπο που τη γέννησε.
Εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Γιάννη Πανούση ότι στελέχη της Κυβέρνησης σχεδιάζουν τη δολοφονία του, αφού είναι γνωστό ότι τα στελέχη της Κυβέρνησης δεν είναι ικανά να σχεδιάσουν ούτε μια εκδρομή μέχρι το Γαλαξίδι. Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξύπνησε σήμερα το πρωί και αποφάσισε να καταθέσει στην Εισαγγελία το νέο του μυθιστόρημα που συνδέει πολιτικά και μη πρόσωπα με απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. Θεέ μου, τί άλλη μαλακία θα σκεφτεί ο άνθρωπος για λίγη δημοσιότητα; Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης, αναρχικά στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν στενούς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις των Εξαρχείων, τα οποία έχουν μετατραπεί σε επικίνδυνο γκέτο δολοφόνων και εκτελεστών, απλησίαστο από πολίτες με λευκό ποινικό μητρώο. Τελικά καλά τα έγραφε ο Νίκος Βατόπουλος στην Καθημερινή. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τους τρομοκράτες του ISIS, οι οποίοι δε θα ησυχάσουν αν δεν δουν το κεφάλι του Γιάννη Πανούση κρεμασμένο στην Πλατεία Συντάγματος, ενώ στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται και η ιαπωνική μαφία Yakuza. Εν μέσω αυτού του εμφυλιοπολεμικού κλίματος, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν της έρευνες της Εισαγγελίας, έχουν κατακλύσει το twitter με το hashtag #εχω_απειλησει_κι_εγω_τη_ζωη_του_Γιαννη_Πανουση, ενώ οι αμέτρητοι θαυμαστές του πέρασαν αμέσως στην αντεπίθεση με το hashtag #τον_Γιαννη_Πανουση_δε_θα_τον_ξαναπειλησεις_τον_Γιαννη_Πανουση που έχει γίνει ήδη No. 1 trend παγκοσμίως. Από τη μεριά του, ο Γιάννης Πανούσης δήλωσε πως η 9η Νοεμβρίου 2015 είναι μια μαύρη μέρα για την ανθρωπότητα που μαζί με την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και τη Νύχτα των Κρυστάλλων θα περάσει στην Ιστορία ως η μέρα που καταλύθηκε κάθε έννοια γελοιότητας στον τόπο που τη γέννησε.
----------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015
Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών στην Αϊτή
Το προσωρινό Εκλεκτορικό Συμβούλιο της Αϊτής (CEP) επιβεβαίωσε την προηγούμενη Πέμπτη ότι στις 27 Δεκεμβρίου οι Αϊτινοί θα πάνε σε δεύτερο εκλογικό γύρο για να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας ανάμεσα στον υποψήφιο του κυβερνόντος κόμματος Ζοβενέλ Μουάζ και τον Ζιντ Σελεστίν, που υποστηρίζεται από το κόμμα του πρώην προέδρου Ρενέ Πρεβάλ. Ο Μουάζ, 47 ετών, έλαβε το 32,81% των ψήφων και ο Σελεστίν, 53 ετών, το 25,27% στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 25 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων καθυστέρησε χαρακτηριστικά από το CEP, εξαιτίας των πολυάριθμων καταγγελιών για νοθεία. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Prensa Latina, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάστηκε από την παραπάνω επιτροπή, από ένα σύνολο 162 καταγγελιών που δέχτηκε από τα πολιτικά κόμματα, 116 κρίθηκαν αβάσιμες. Ωστόσο, 43 έγιναν αποδεκτές για να τεκμηριωθούν κατάλληλα και στάλθηκαν στο Συμβούλιο του Κέντρου Καταμέτρησης που εξακριβώνει αν πρέπει να επικυρωθούν ή όχι. Ο πρόεδρος του CEP, Πιέρ Λουίς Οποντ, είχε ανακοινώσει ότι στις 5 Νοέμβρη θα δημοσιοποιούνταν μόνο τα προσωρινά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, ενώ αυτά των βουλευτικών και δημοτικών θα ανακοινωθούν πολύ αργότερα. Ο Οποντ υποσχέθηκε ότι τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν το αληθινό αποτέλεσμα της κάλπης και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Πολλοί υποψήφιοι πρόεδροι και πολιτικοί ηγέτες της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν γενικευμένη νοθεία στις εν λόγω εκλογές, με άτομα που ψήφισαν πάνω από μια φορά και πολλές κάλπες που παραγεμίστηκαν με ευνοϊκούς ψήφους προς την κυβέρνηση.
--------------------------------------------------------------------------------------
Έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ -και σωστά- για τον γαμπρό του Μπακατσέλου, για τα σχέδια του Άμυνας που είχε σπίτι του, τα στικάκια και Σια... Αυτός ο Πανούσης έχει πάρει μέχρις και αρχεία ηχητικών υποκλοπών (με εντολή εισαγγελέα;), μαζί με αρχεία υπηρεσιών που ήταν πολιτικός προϊστάμενος...
--------------------------------------------------------------------------------------
Και... που ΄σαι, OXI στη βία! 22 μήνες φυλακή με 3ετή αναστολη για άνεργο που δεν πλήρωσε εισιτήριο λεωφορειου στον ΟΑΣΘ...
Σύμφωνα με την καταγγελία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ επιβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Όταν οι ελεγκτές τον βρήκαν χωρίς εισιτήριο τον «διαπόμπευσαν, τον εξύβρισαν και τον κράτησαν παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις» αν και είχε πει ότι είναι άνεργος και επέδειξε και την κάρτα ανεργίας.
Η ανακοίνωση της Αντεπίθεσης Εργαζομένων 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση! Αυτή ήταν η κατάπτυστη απόφαση δικαστηρίου σε βάρος ανέργου, που έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο και να υπερασπιστεί το δίκιο του! Μια μέρα πριν την γενική απεργία στις 11 Μάη του 2011, ο άνεργος Β.Κ ο οποίος έκανε το «έγκλημα» να μην έχει εισιτήριο διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές στο λεωφορείο της γραμμής 11 στην Θεσσαλονίκη , αν και είχε πει ότι είναι άνεργος (επέδειξε και την κάρτα ανεργίας). Απέναντι στον υπερβάλλοντα ζήλο και στη χυδαία συμπεριφορά των ελεγκτών ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι οι δυο ελεγκτές είναι γνωστοί για την χυδαία και τραμπουκική συμπεριφορά τους και από άλλες περιπτώσεις (ένας από αυτούς σύμφωνα με μαρτυρίες έχει συμπεριφερθεί βίαια σε ανάλογο περιστατικό).
Ο άνεργος-επιβάτης υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ οι οποίοι εκδικητικά κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Το θράσος των ελεγκτών ήταν τέτοιο που κατάθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη που ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης. Η μήνυση του άνεργου Β.Κ δεν εκδικάστηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο (!), αντιθέτως οι μηνύσεις των ελεγκτών πήραν κανονικά τον δρόμο της τυφλής «δικαιοσύνης». Τα πράγματα ακολούθησαν μια πορεία που δείχνουν την ποιότητα της αστικής δικαιοσύνης: Στις 15/7/2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή! Στις 4/11/2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με 3ετή αναστολή! Αυτή η εξοντωτική ποινή επιβλήθηκε αν και όλοι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας), όπως και οι ελεγκτές βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη. Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν χυδαία και προκλητική και ότι κράτησαν και προπηλάκισαν τον άνεργο-επιβάτη για περισσότερο από τρεις στάσεις. Όμως, ταυτόχρονα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι όλα έγιναν νομίμως μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους! Και συνέχισε ότι από την εποχή που εμφανίστηκαν κινήματα- επιτροπές που δεν πλήρωναν εισιτήριο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στην δουλειά των ελεγκτών! Αυτή η απόφαση του δικαστηρίου είναι απαράδεκτη, προκλητική και μας φέρνει στη θύμηση την περίπτωση του Γιάννη Αγιάννη. Αποφάσεις σαν και αυτές προετοιμάζουν το έδαφος για τις νέες αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ, νομιμοποιούν τραμπούκους ελεγκτές που για να πάρουν τα ποσοστά τους, βρίζουν, χειροδικούν και οδηγούν και στον θάνατο επιβάτες για 1 ευρώ, όπως έγινε πριν από δύο χρόνια με τον μαθητή Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Από την άλλη πλευρά, η αληθινά «τυφλή δικαιοσύνη» και πραγματικό στήριγμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης με τέτοιες αποφάσεις θέλει να μας τρομοκρατήσει, να μας ταπεινώσει ώστε να υποταχθούμε στην μνημονιακή βαρβαρότητα. Δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιες εξοντωτικές και παράλογες αποφάσεις, δεν υποχωρούμε! Νόμος είναι το δίκιο μας, δεν έχουμε δουλειά/χρήματα δεν πληρώνουμε! Θα επιβάλουμε το δίκιο μας, με την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με οργάνωση, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες. Αντεπίθεση των Εργαζομένων»
---------------------------------------------------------------------------------------
Nα οι "επενδύσεις" στην Ελλάδα, τώρα που έχουμε "αριστερά" χωρίς μίζες και "προμήθειες"! ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΤΟΛΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ! Ο υπουργός Σπιρτζης που δεν έχει επιλύσει κανένα πρόβλημα
Τα έμπλεξε ο κ. Σπίρτζης Αλλά ας επανέλθω στον πολυπράγμονα υπουργό Υποδομών κ.τ.λ. Μαθαίνω λοιπόν ότι ο κ. Σπίρτζης τα έχει μπλέξει με τις συγκοινωνίες πολύ. Αφού έκανε ό,τι έκανε το καλοκαίρι που μας πέρασε με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών, ανακοίνωσε εν συνεχεία ότι θα αυξήσει την τιμή των εισιτηρίων για να... ισοφαρίσει προφανώς τη χασούρα. Το έκανε όμως; Αύξησε τις τιμές; Η απάντηση είναι «ουδέν νεώτερον από το μέτωπο των συγκοινωνιών». Αντιθέτως, αυτό που έμαθα είναι ότι ο προϋπολογισμός των αστικών συγκοινωνιών για το 2016 που πήγε στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους με έλλειμμα 100 εκατ. ευρώ επεστράφη μετά πολλών επαίνων. Ετσι ο κ. Σπίρτζης μπορεί να συγκρούεται δημοσίως και να δημιουργεί συνεχώς εστίες έντασης, αλλά ως τώρα κανένα πρόβλημα δεν έχει επιλύσει. Ούτε τις διοικήσεις αλλάζει ούτε τα εισιτήρια αυξάνει ούτε κάποιο μέτρο λαμβάνει. Παραμένουν, λέτε, όλα στάσιμα ή μήπως... Οι κακές γλώσσες λένε ότι η γενική γραμματέας Μεταφορών Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, συμβία του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας (και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) Δ. Βίτσα, έχει μεταφέρει εκεί όπου πρέπει τα προβλήματα που δημιουργεί ο πολιτικά προϊστάμενός της στις αστικές συγκοινωνίες. Μαθαίνω επίσης ότι ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει τη «δραστηριότητα» της κυρίας Πέρκα και σας πληροφορώ ότι αν μπορούσε θα ήθελε να τη...«φάει πάραυτα», δηλαδή να την εξοντώσει πολιτικά. Ελα όμως που η γενική γραμματέας του απολαμβάνει την προστασία του συντρόφου της Δ. Βίτσα και δεν τολμά να την πειράξει. Προβλέπω πάντως ότι την άνοιξη τα λεωφορεία θα μείνουν από... λάστιχα, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Μεταφορών θα προσπαθεί να αγοράσει (μη έχοντας λεφτά) καινούργιο στόλο λεωφορείων από τη Γαλλία. Λέγεται μάλιστα ότι έχει άποψη για τα παράθυρα των (νέων) λεωφορείων: θέλει να μην ανοίγουν με ανάκληση αλλά... συρταρωτά. Πουθενά στον κόσμο τα παράθυρα των λεωφορείων δεν ανοίγουν συρταρωτά, για τον απλούστατο λόγο ότι τα συρταρωτά παράθυρα, πέραν των κινδύνων που ενέχουν, είναι και πολύ ακριβότερα. Αυτά για την ώρα...
----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ολάντ παραδέχεται ότι εξοπλίζει αντάρτες της Συρίας κατά παράβαση του εμπάργκο
Σε ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί σύντομα, ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε έχει παραδοθεί όπλα για τους αντάρτες της Συρίας, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού εμπάργκο για τις μεταφορές αυτές στη Συρία.Οι παραδόσεις έχουν λάβει χώρα το 2012, πριν από την ακύρωση του εμπάργκο το 2013. Αυτή είναι τουλάχιστον τα λόγια του Φρανσουά Ολάντ, όπως η ...έχει συλλέξει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Xavier Panon πέρυσι. «Ξεκινήσαμε όταν είχαμε τη βεβαιότητα ότι θα πάνε σε ασφαλή χέρια. Για θανατηφόρων όπλων υπηρεσίες μας που έχουν κάνει τις παραδόσεις, "δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα, σύμφωνα με το AFP.Ο Xavier Panon που χρησιμοποιούνται αυτή τη συνέντευξη στο βιβλίο του "Πίσω από τις σκηνές της γαλλικής διπλωματίας", που κυκλοφόρησε στη Γαλλία αυτό το μήνα.Σύμφωνα με τα λόγια του Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε από τον συγγραφέα, η Γαλλία έχει προμηθεύσει όπλα, πολυβόλα, εκτοξευτές πυραύλων και αντιαρματικών πυραύλων στις δυνάμεις αγωνίζονται ενάντια Άσαντ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάντα έλεγε μέχρι τώρα ότι η Γαλλία είχε στείλει όπλα στη Συρία μετά την άρση του εμπάργκο.Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2, ο Άσαντ κατηγόρησε τη Γαλλία υποστηρίζουν τους ίδιους τους τρομοκράτες ότι αυτοί που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο. "Είναι αυτό δημοκρατία της αποστολής όπλων σε τρομοκράτες και να τους υποστηρίξει; Έχω το δικαίωμα να υποστηρίξει τους τρομοκράτες που επιτέθηκαν Charlie Hebdo για παράδειγμα; »ρώτησε ο πρόεδρος της Συρίας.Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε τη Δύση ότι υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές να ανατρέψουν το συριακό καθεστώς. «Η Ρωσία καταδικάζει τη χρήση των εξτρεμιστικών ομάδων στην προσπάθεια να αλλάξει το καθεστώς», είχε πει σταθερά σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Νοέμβριο.Ο Xavier Panon περιγράφει επίσης στο βιβλίο του τα σχέδια επίθεσης της γαλλικής κυβέρνησης στη Συρία. Ήταν αεροπορικές επιθέσεις κατά του συριακού καθεστώτος υπόνοιες ότι έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του, τον Αύγουστο του 2013. Μεταξύ των στόχων ήταν η έδρα των υπηρεσιών πληροφοριών του συριακού στρατού που ευθύνεται Γαλλία χημικές επιθέσεις. Αλλά χωρίς την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, τα σχέδια αυτά δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.Ένας Γάλλος πολιτικός σύμβουλος φέρεται να είπε ο Xavier Panon απεργίες που είχαν ως στόχο να αλλάξει την πολιτική τάξη στη Συρία και να αποσταθεροποιήσει τη Ρωσία, υποχρεώνοντάς την να αλλάξει θέση σχετικά με τη συριακή σύγκρουση.Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία που διαρκεί εδώ και πέντε χρόνια υποστήριξε πάνω από 220.000 θύματα και έχει οδηγήσει εκατομμύρια των Σύρων στις γύρω χώρες. Ορισμένες ισλαμικές ομάδες έχουν το πλεονέκτημα του χάους για να κερδίζει έδαφος στη Συρία. Το Ισλαμικό Κράτος, η Ελεύθερου Συριακού Στρατού και το Ισλαμικό Μέτωπο εξακολουθούν να αγωνίζονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.
---------------------------------------------------------------------------------------
Το "The Press Project" απογαλακτίζεται από τις θέσεις της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) στο θέμα Συρία.. 'Aντε να δούμε... θα μιλήσει και κάποιος για το φονικό εμπάργκο & τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη φίλη Συρία;
Πρώτα η "Εφημερίδα των Συντακτών" με το άρθρο "Η Δαμασκός της ανοχής"... Τώρα και το "The Press Project" με το άρθρο "Ο Βρώμικος Ρόλος Δύσης και Τουρκίας στην Συρία"... Πρώτα δείγματα απογαλακτισμού από την φιλοΝΑΤΟϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριζε κι υποστηρίζει την πτώση του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ" στη Συρία, υποστηρίζοντας τους "εξεγερμένους επαναστάτες" της "αραβικής άνοιξης made in USA" και που δυστυχώς προωθούσε πιστά και με φανατισμό ο κ. Ήσυχος, τώρα της "Λαϊκής Ενότητας" του Λαφαζάνη. Με εξαίρεση τις εφημερίδες "Ριζοσπάστη" και "Λαϊκό Δρόμο" (που και αυτοι ακολουθουσαν την γραμμη «ουτε με τον Ασαντ ουτε με τους δυτικους ιμπεριαλιστες!)... κανένα άλλο ΜΜΕ και κανένας δημοσιογράφος δεν συμπαρατάχθηκαν με τον αγωνιζόμενο λαό της Συρίας κι εναντίον της ιμπεριαλιστική επίθεσης που δέχεται για πέντε χρόνια! Η δημοσιογραφική πορνεία σε όλο της το "μεγαλείο"... το ξεβράκωμα! Όλοι για την πτώση μιας νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, από έναν λαό που Αντιστέκεται! Βέβαια, μέχρι τώρα ΚΑΝΕΝΑΣ δημοσιογράφος, καμία εφημερίδα, κανένα ΜΜΕ [εξαίρεση αποτελούν ελάχιστα θαρραλέα ιστολογοφόρα (blogs)], που δεν συμπεριλαμβάνονται στα... payrollrs του 4ου Ράιχ, δεν τολμάει να θέσει το ζήτημα υπεράσπισης του δικαιώματος της Εθνικής Ανεξαρτησία και Κυριαρχίας, μιας φίλης χώρας, στην οποία το έθνος μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας... ΧΡΩΣΤΑΕΙ πολλά: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! Κανένας δημοσιογράφος και ΜΜΕ δεν έχει τολμήσει (;) να θίξει ένα απλό ζήτημα. Γιατί η Ελλάδα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιβάλει φονικό εμπάργκο στη Συρία; Γιατί η η Ελλάδα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, απελαύνοντας την πρέσβειρα της χώρα από την Ελλάδα και ευχόμενοι (δήλωση Αβραμόπουλου) ότι θα αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις όταν εκδημοκρατιστεί η Συρία; Δεν υπάρχει "δημοσιογραφικό" ενδιαφέρον για το εμπάργκο και τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, όταν έχουμε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία και η ελληνική οικονομία θα έπαιρνε τεράστιες ανάσες από εξαγωγές φαρμακευτικού υλικού, αγροτικών προϊόντων, εργαλείων κ.α.π.; Τυχαία όλοι "αγνοούν" αυτό το ζήτημα; Σήμερα, όταν υπερασπίζεσαι τον πιο ακραίο, φασιστικό εθνικισμό τωνΓκρίζων Λύκων και του Ερντογάν... όταν αγωνίζεσαι για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" των γκέι και λεσβιών, όταν υπερασπίζεσαι τον ακροδεξιό εθνικισμό των Σκοπίων, όταν θέλεις διζωνική ομοσπονδία, δηλαδή διχοτόμηση της Κύπρου κι όχι αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής... είσαι "προοδευτικός"! Όταν υπερασπίζεσαι το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει ο ίδιος την πολιτική του ηγεσία... το δικαίωμα ενός λαού να μην υποταχθεί στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες του... τότε δεν είσαι υπέρ των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", δεν είσαι προοδευτικός! Όταν στους κοσμοπολίτες "αριστερούς" των αποικιοκρατων επισημαίνεις ότι στη Συρία το Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ και είναι στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων με τους μισθοφόρους φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης... τότε αυτοί οι κομμουνιστές της Συριας δεν είναι "εκσυγχρονισμένοι" αριστεροί, αλλά σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές!
----------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΣΙΠΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ...
Έτσι είναι, Νίκο Φίλη! Λίγο φιλότιμο να σου είχε απομείνει, θα έπρεπε να είχες υποβάλλει την παραίτησή του, μαζί με την άλλη Μαρία Αντουανέττα, την κ. Σία Αναγνωστοπούλου, από τη μέρα που διαπιστώθηκε -εδώ και ενάμισι μήνα- ότι τα δημόσια ΙΕΚ δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα, λέει, ώστε να πληρώνονται οι αναγκαίοι καθηγητές. Κατά συνέπεια, δεκάδες χιλιάδες παιδιά, στην τεράστια πλειονότητα (αν όχι στο σύνολό τους) από φτωχές λαϊκές οικογένειες, πετιούνται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Έτσι! Γιατί αυτό αποφάσισαν οι γόνοι πλούσιων οικογενειών και απόφοιτοι ακριβών ξένων πανεπιστημίων, Τσακαλώτος και Σταθάκης: να τα ρίξουν στον Καιάδα. Κι εσύ καμώνεσαι τον υπουργό Παιδείας, με αναπληρώτρια την άλλη κοινωνικά ανάλγητη. Ξετσιπωσιά λέγεται αυτό, Νίκο Φίλη...
------------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως, είχε υπάρξει δημόσια καταγγελία για τη δραστηριοποίηση του Πανούση σε υποκλοπές επικοινωνίας κυβερνητικών στελεχών! Τότε, όμως, η καταγγέλουσσα Νάντια Βαλαβάνη είχε έρθει σε ρήξη με τον Τσίπρα, λόγω 3ου Μνημονίου. Και φυσικά, τόσο ο Ηγετίσκος όσο και οι άλλοι που σήμερα "ανακαλύπτουν" το πόσο επικίνδυνος είναι ο ακροδεξιός πρώην υπουργός του, τον κάλυπταν και τον χειροκροτούσαν..
Διαψεύδει ο Πανούσης τους ισχυρισμούς Βαλαβάνη περί παρακολούθησης των τηλεφώνων της
21/07/2015
Την έντονη ενόχληση και την άμεση διάψευση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι ισχυρισμοί της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, σύμφωνα με τους οποίους οι τηλεφωνικές της επικοινωνίες παρακολουθούνται. «Η κυρία Βαλαβάνη ως υπουργός όφειλε να γνωρίζει ότι κανείς από το επίσημο κράτος δεν παρακολουθεί Ελληνες πολιτικούς ή πολίτες για μη τρομοκρατικές ή εγκληματικές δραστηριότητες», απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ιδιαίτερα αυστηρή ανακοίνωση προστίθεται: «Οφειλε επίσης να γνωρίζει ότι τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσο και ο Διοικητής της ΕΥΠ ενεργούν με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και δεν αναμιγνύονται σε πολιτικά παιχνίδια εντυπώσεων». Αν όμως, η κ. Βαλαβάνη «στο πλαίσιο οποιασδήποτε υπερασπιστικής γραμμής έχει στοιχεία υποκλοπής τηλεφωνικών της συνομιλιών ως υπουργού, συνιστάται να απευθυνθεί στις αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές προκειμένου να εξετασθούν οι καταγγελίες της». Η κ.Βαλαβάνη απαντώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega για την υπόθεση της ανάληψης μεγάλου χρηματικού ποσού από την μητέρα της το κρίσιμο διάστημα προ της επιβολής των capital controls υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι δεν γνώριζε τίποτε σχετικά, ούτε παρενέβη καθ'οιονδήποτε τρόπο. Οπως είπε, η 85χρονη μητέρα της διαχειρίζεται η ίδια τις καταθέσεις της, στις οποίες ούτε η κ.Βαλαβάνη, ούτε η αδελφή της είναι δικαιούχοι. Παραδέχθηκε ωστόσο, σήμερα, ότι συνδικαιούχοι είναι τα δύο παιδιά της και ο ανιψιός της, που ουδέποτε, ωστόσο, έχουν κάνει κάποια κίνηση σε λογαριασμό της γιαγιάς τους. Η κ.Βαλαβάνη περιγράφοντας ότι η επικοινωνία με τη μητέρα της από τότε που έγινε υπουργός ήταν αραιή και περιοριζόταν στα τυπικά λόγω φόρτου εργασίας της, ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου, πράγμα που όπως είπε, αποδεικνύει όσα λέει. Μάλιστα, σημείωσε ότι τα τηλέφωνά της παρακολουθούνται και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρήκε λιγότερα βαλιτσάκια (συσκευές παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων). Η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι κατά το διάστημα της κρίσης η μητέρα της έχει κάνει κι άλλες φορές από φόβο αναλήψεις ποσών από λογαριασμούς της, ενώ πρόσθεσε ότι η επίμαχη ανάληψη ποσού 100.000 ευρώ και όχι 200.000, έγινε στις 18 Ιουλίου «όταν πηγαίναμε για συμφωνία». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αυτό που παρακίνησε τη μητέρα της να κάνει την ανάληψη ήταν τα όσα λέγονταν στις τηλεοράσεις και ιδιαίτερα δηλώσεις πολιτικών περί επιβολής capital controls. "Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου", είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι. Τέλος, η κ. Βαλαβάνη αρνήθηκε ότι μετέφερε τα χρήματα υπάλληλος της τράπεζας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την τελευταία εβδομάδα μίλησε με τη μητέρα της τόσες φορές όσες δεν είχε μιλήσει από τη μέρα που υπουργοποιήθηκε.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Για ένα εισιτήριο 1,20 ευρώ, τρως 22 μήνες με αναστολή. Για 152 εκατομμύρια τρως χαβιάρι στη Μύκονο
Θυμάστε που ο βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power Βασίλης Μηλιώνης έκανε ξέφρενο πάρτι στη Μύκονο. Να σας θυμίσουμε και εμείς η υπόθεση της Energa – Hellas Power, με κεντρικό πρόσωπο τον Βασίλη Μηλιώνη, αφορά σε απάτη και ζημιά του ελληνικού Δημόσιο κατά 152 εκατ. ευρώ καθώς η εταιρεία έπαιρνε το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες της αλλά δεν το απέδιδε στο κράτος. Η διοίκηση της εταιρείας έστελνε τα χρήματα στο εξωτερικό σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αυτή την στιγμή ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ελεύθερος. Θα μου πείτε όλα αυτά είναι γνωστά, γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια. Γιατί χτες έγινε γνωστό πως επιβλήθη σε έναν άνεργο στη Θεσσαλονίκη, 22 μήνες φυλάκιση με αναστολή, επειδή δεν είχε εισιτήριο, ενώ μάλιστα είχε δείξει την κάρτα ανεργίας του. Είναι το ευρύτερο αίσθημα για την δικαιοσύνη που δημιουργείται. Όταν η κοινωνικόοικονομική αφετηρία από την οποία ξεκινάει κάποιος είναι σαν να προδιαγράφει και το αποτέλεσμα. Φτωχός και δεν έχεις να πληρώσεις το ρεύμα ή το εισιτήριο...την πάτησες! Έκλεψες το δημόσιο έχοντας μεγάλη "μπίζνα"; Με 2,3 καλούς δικηγόρους παρτάρεις σε νησί χλιδάτο και γίνεσαι πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Και αυτή η αναλογία χτίζεται στο μυαλό των ανθρώπων, ιδίαιτερα των απο κάτω ως φυσικό φαινόμενο...
------------------------------------------------------------------------------------------
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δρόμου της Αριστεράς στην ΑΣΟΕΕ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αποψινή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Καθεστώς δανεισμού και πολιτικός αγώνας για να μη σβήσει η χώρα» που διοργάνωσε η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς. Την εκδήλωση που είχε κεντρικό ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργο Κασιμάτη, και πολλές παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες, παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις τοποθετήσεις. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί και σχετικό υλικό στο σάιτ μας.
http://www.e-dromos.gr/ekdhlosh-asoee/
----------------------------------------------------------------------------------------
Η ευρωατλαντικη «αριστερή» κυβέρνηση θα κόψει το ρεύμα σε 100 000 σπίτια ανέργων, πολύτεκνων και συνταξιούχων κακοποιών καθαρμάτων που από χόμπυ δεν πληρώνουν . Τέτοιες κακουργηματικές πράξεις πρέπει να πατάσσονται άμεσα και ορθά πράττει.Εξετάζεται μήπως είχαν υπόγειες διασυνδέσεις με το άνεργο καθίκι στο λεωφορείο που δεν χτύπησε το εισιτήριο κι έφαγε 22 μήνες φυλακή.
----------------------------------------------------------------------------------------
Πυρήνες της Φωτιάς: Φαιδρότητες τα όσα λέει ο Πανούσης
08 Νοεμβρίου 2015 17:53
Ως «φαιδρότητες» χαρακτήρισαν τις καταγγελίες του ο πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, -Πολιτικοί που έχουν σχέση με την τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου-, με επιστολή τους που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, φίλοι και αλληλέγγυοι των «Πυρήνων της Φωτιάς».
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
«ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ- ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄. (Με φόντο τις δηλώσεις Πανούση)
Στις 6 Νοεμβρίου είχε καλεστεί από το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου (Σ.Π.Φ.) εμπρησμών (FAI) και 5 ληστειών τραπεζών, ως μάρτυρας του αναρχικού συντρόφου της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου , ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο. Ο Ντούσκο μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, που κρατούνταν, στις 5 Νοεμβρίου στις φυλάκές Κορυδαλλού. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην Γ πτέρυγα «εμφανίστηκε» εκτάκτως χαρτί από την ελληνική αστυνομία που με εντολή εισαγγελέα εφετών έδινε οδηγίες για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και φύλαξή του εκεί λόγω « επικινδυνότητας»…Τελικά μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Διατυπώθηκε αίτημα στην δίκη να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία, λόγω των συνεχών και εξοντωτικών του μεταγωγών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο Ντούσκο δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος για την φιλία του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και αποχώρησε… Λίγους μήνες μετά από τη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωσης μέχρι και αιφνιδιαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων προς τη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών. Με λίγα λόγια καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ΄ στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ΄ στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους). Κι όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις «τρομοκρατών»- πολιτικών που δήθεν «αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση». Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές- μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες των κρατουμένων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο αυστηροποιημένο εσωτερικό μοντέλο διαχείρισης των φυλακών Κορυδαλλού. (Επιπλέον εσωτερικές απαγορεύσεις στην καθημερινότητα των κρατουμένων), καθώς και η αποσιώπηση της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες τόσο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις γυναικείες … Οι τοίχοι των φυλακών δεν κρύβουν την ασχήμια τους Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους Νίκη στον αγώνα τους Να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταγωγές- απαγωγές. Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους Υ.Γ. Τις στιγμές που γραφόταν αυτό το κείμενο, πληροφορηθήκαμε πως απορρίφτηκε η αίτηση της Εύης Στατήρη για άρση των φασιστικών περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί… Το σιδερένιο φασιστικό κράτος της αριστερής απόχρωσης του Σύριζα , συνεχίζει να επελαύνει…».
----------------------------------------------------------------------------------------
Η λύση της Ευρώπης για το προσφυγικό βρίσκεται στα Βαλκάνια?
10 Νοεμβρίου 2015 09:11
ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ «ΑΠΟΘΗΚΕΣ» ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ;
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανώς αμήχανη και τρομοκρατημένη από τη συνεχώς ογκούμενη μεταναστευτική ροή δοκιμάζει τα πάντα για να την κρατήσει υπό έλεγχο. Φυσικά καμία συζήτηση δε γίνεται προς το παρόν για να αντιμετωπιστεί το θέμα στη ρίζα του. Δηλαδή να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία. Η νέα ιδέα των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής στις βαλκανικές χώρες. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν που προέδρευσε χθεσινής συνάντησης στην Ένωση δήλωσε πως ζήτησε από τους υπουργούς να αναζητήσουν τρόπους καταγραφής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου του μεγάλου αριθμού μεταναστών που φεύγουν από την Ελλάδα χωρίς έγγραφα. Το θέμα φυσικά είναι βαθιά πολιτικό. Οι χώρες των Βαλκανίων στις οποίες αναφέρεται η απόφαση δεν είναι μέλη της ΕΕ, αλλά η Ένωση προφανώς είναι αποφασισμένη να μοιράσει τα βάρη παντού. Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η πρόταση για δημιουργία «κέντρων ελέγχου και επεξεργασίας» στις χώρες των Βαλκανίων, ουσιαστικά οφείλεται στο γεγονός ότι Γερμανία, Σουηδία και άλλες χώρες έχουν αναφέρει πως έχουν φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους για υποδοχή προσφύγων. Βάσει της πρότασης τα κέντρα καταγραφής θα στελεχωθούν πιθανότατα με προσωπικό της Ένωσης και θα μπορούν να πραγματοποιούν καταγραφές και ταυτοποιήσεις, όπως συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και μια αρχική εξέταση των κριτηρίων για την χορήγηση ασύλου ή την απέλαση από την Ευρώπη. Αυτό που ποτέ δεν διευκρινίστηκε βέβαια είναι ο χρόνος απόκρισης του συστήματος. Γιατί δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι χιλιάδες πρόσφυγες θα βρεθούν σε κέντρα-στρατόπεδα όπου θα παραμένουν μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους. Τα Βαλκάνια θα γίνουν αποθήκες ανθρώπων; Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει σχέδιο δημιουργίας «κέντρων κράτησης» και η πρόταση αφορά την χορήγηση υποστήριξης στους πρόσφυγες που ταξιδεύουν μέσα από τα Βαλκάνια. Ήδη, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εκτεθιμένοι σε πολύ σκληρές συνθήκες στο δρόμο τους για το Βορρά. Ο Άσελμπορν πάντως υπερθεμάτισε την πρόταση υπενθυμίζοντας ότι ο αριθμός των μεταναστών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, κυμαίνεται πάνω από τους 5.000 ημερησίως, περισσότερους από όσους μπορεί η Ελλάδα να διαχειριστεί. Ουσιαστικά παρουσίασε την πρόταση για δημιουργία επιπλέον εγκαταστάσεων κατά μήκος της διαδρομής μετάβασης από την Ελλάδα στην ΕΕ μέσα από τα Βαλκάνια, ως τη μόνη ρεαλιστική λύση. Οικονομική βοήθεια υποσχέθηκε ο Σουλτς Το «τυράκι» το οποίο προετοίμαζε τα Βαλκάνια για αυτό που θα προτεινόταν είχε ρίξει λίγες ώρες πριν τη συνάντηση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Αν και είχε μιλήσει για το σύστημα μετεγκατάστασης ο Σουλτς είχε δηλώσει ότι: «αν οι Ευρωπαίοι δεν συμφωνήσουν τώρα, τότε η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω». Όπως προέβλεψε «αν κανείς πει στις χώρες που είναι διστακτικές: Θα σας βοηθήσουμε οικονομικά, με υποδομές ή με προσωπικό, τότε πιστεύω ότι θα είναι έτοιμες να συνεισφέρουν». Το σύστημα μετεγκατάστασης δε βρίσκει σύμφωνες αρκετές χώρες της Ένωσης και έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της. Ήδη, ο Ζαν Ασελμπορν υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου έχει προειδοποιήσει ότι η Σένγκεν μπορεί να καταρρεύσει, όπως και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν υπάρξει συμφωνία για τη διαχείριση του προσφυγικού.
----------------------------------------------------------------------------------------
Ανέκρουσε πρύμναν ο Βορράς για το προσφυγικό - Πανικός με τη συνεχιζόμενη ροή εκτοπισμένων
09 Νοεμβρίου 2015 13:53
Η πολιτική της Άγκελα Μέρκελ μπορεί να χαιρετίστηκε στην αρχή της προσφυγικής κρίσης ως βαθιά ανθρωπιστική αλλά από ότι φαίνεται το κλίμα αλλάζει. Γερμανοί και Σουηδοί που αρχικά θεωρήθηκαν ως οι πλέον ανεκτικοί με τη φιλοξενία προσφύγων στο έδαφός τους, μοιάζει να αλλάζουν γνώμη υπό το βάρος των χιλιάδων εκτοπισμένων που προσπαθούν να φθάσουν στο Βορρά. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επανέλαβε την πρότασή του να ελέγχονται οι ανάγκες για την παροχή ασύλου στους Σύρους πρόσφυγες και να περιοριστεί το δικαίωμά τους να επανενώνονται με τις οικογένειές τους, κάτι που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό. Παρά την αντίδραση της καγκελαρίας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ εμφανίστηκαν να υποστηρίζουν τον ντε Μεζιέρ. Σε συνέντευξή του το Σάββατο στον ειδησεογραφικό ιστότοπο n-tv ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι στο μέλλον οι Σύροι πρόσφυγες θα λαμβάνουν μόνο «επικουρική προστασία». Βάσει της πρότασης αυτής ο χρόνος που θα επιτρέπεται στους πρόσφυγες να παραμένουν στη Γερμανία θα είναι περιορισμένος, ενώ δεν θα μπορούν να φέρουν στη χώρα και τις οικογένειές τους. Ο ντε Μεζιέρ πρόσθεσε ότι κάθε υπόθεση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά για να καθίσταται σαφές ποιος καθεστώς προστασίας είναι πιο κατάλληλο, αντί να εφαρμόζεται το ίδιο σε όλους. Αυτή τη στιγμή το Ομοσπονδιακό Γραφείο για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες (BAMF) δίνει το καθεστώς του πρόσφυγα σε όλους τους Σύρους, βάσει της Συνθήκης της Γενεύης. Αυτό σημαίνει ότι ο/η σύζυγος του προσώπου που λαμβάνει άσυλο και τα παιδιά του μπορούν να έρθουν στη χώρα. Παρόλο που η καγκελαρία αμέσως ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και ότι προς το παρόν θα συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς που υπάρχει, κάποιοι πολιτικοί του CSU και των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον ντε Μεζιέρ. Εξάλλου ο αρμόδιος για θέματα εσωτερικής πολιτικής του CSU Στέφαν Μάγιερ επεσήμανε ότι πολλοί Σύροι θα πρέπει να λαμβάνουν μόνο επικουρική προστασία διότι δεν έρχονται απευθείας από τη ζώνη του πολέμου, ενώ και ο γενικός γραμματέας του CSU Αντρέας Σόιερ τάχθηκε υπέρ του περιορισμού των δικαιωμάτων των Σύρων προσφύγων.
Η περίπτωση της Σουηδίας
Οι Σουηδοί παρακολουθούν «παγωμένοι» την προσφυγική ροή προς τη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Sifo.Το 41% των ερωτηθέντων στη Σουηδία τάσσεται εφεξής υπέρ μιας μείωσης του αριθμού των αδειών παραμονής που χορηγούνται στη χώρα τους, ενώ τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτό έφτανε μόλις το 29%, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε στις αρχές του μήνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ανθρώπων για λογαριασμό της εφημερίδας Svenska Dagbladet. Όταν είχαμε δημοσιεύσει την έρευνα του Σεπτεμβρίου, ήταν πολύ διαφορετικός ο τόνος και η συζήτηση. Σήμερα ο σοσιαλδημοκρατης πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν ζητεί μια αναδιανομή (εντός της ΕΕ ενός μέρους) των προσφύγων που φτάνουν εδώ, σχολίασε ο Τόιβο Σγερέν, υπεύθυνος δημοσκοπήσεων στο Sifo. Επίσης μια δημοσκόπηση του Ipsos που δημοσιεύτηκε αυτό το Σαββατοκύριακο από την εφημερίδα Dagens Nyheter δείχνει και αυτή μια αλλαγή της κοινής γνώμης στη Σουηδία, όπου αναμένονται φέτος έως και 190.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 26% των Σουηδών κρίνει ότι η χώρα τους θα έπρεπε να δέχεται περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι ποσοστού 44% τον Σεπτέμβριο, ενώ ποσοστό 42% τάσσεται υπέρ μιας μείωσης του αριθμού των αιτήσεων για την χορήγηση ασύλου που γίνονται δεκτές, έναντι ποσοστού 30% τον Σεπτέμβριο. Οι πιο επιφυλακτικοί είναι οι άνδρες και οι ψηφοφόροι της δεξιάς. Το 96% των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος των Δημοκρατών της Σουηδίας ζητεί μια μείωση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών που λαμβάνουν άδεια να παραμείνουν στην Σουηδία. Επίσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απηχούν αυτήν την αυξανόμενη αντίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σύμφωνα με μελέτη της Svenska Dagbladet, το 35% των πιο δημοφιλών δημοσιεύσεων στο Facebook, το Twitter και το Instagram εξέφραζαν μια αρνητική άποψη τον Οκτώβριο, έναντι ποσοστού 21% τον Σεπτέμβριο.
------------------------------------------------------------------------------------------
Άσελμπορν: Καταρρέει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της προσφυγικής κρίσης
09 Νοεμβρίου 2015 11:15
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Οι παλινωδίες, οι διαμάχες και οι εμφανείς διαφωνίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση ανέδειξε με δηλώσεις του ως κυρίαρχο πρόβλημα για την ενότητα της δεύτερης ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν. Σύμφωνα με τον Άσελμπορν, η χώρα του οποίου έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, οι λανθασμένοι εθνικισμοί διάφορων χωρών ενδέχεται «να οδηγήσουν ακόμη και σε κανονικό πόλεμο», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα των χωρών. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να καταρρεύσει. Αυτό μπορεί να γίνει ιδιαίτερα γρήγορα, αν η απομόνωση αντί για την αλληλεγγύη γίνει κανόνας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», δήλωσε ο υπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο. Ακόμη και η Συνθήκη Σένγκεν απειλείται. «Ίσως έχουμε λίγους μήνες», τόνισε ο ίδιος. Η Γερμανία και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν κατανοήσει ότι η Συνθήκη της Γενεύης ισχύει, όμως «υπάρχουν και κάποιες χώρες που δεν έχουν υιοθετήσει πλήρως τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν είναι μόνο υλικές», εξήγησε ο Άσελμπορν. «Ο δεσμός που μας συνδέει είναι πάντα η κουλτούρα των ανθρώπινων αξιών. Και αυτοί οι λανθασμένοι εθνικισμοί μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε πραγματικό πόλεμο», υπογράμμισε. Υπάρχουν πολιτικοί και κόμματα, τα οποία «εκμεταλλεύονται συνειδητά» το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης για να προκαλέσουν την ανησυχία των πολιτών και αυτό ακριβώς πρέπει να καταπολεμήσει η ΕΕ, εκτίμησε ο Άσελμπορν. Σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών, ο Λουξεμβουργιανός υπουργός επεσήμανε ότι αν η Γερμανία και η Σουηδία φτάσουν στα όριά τους, «τότε δεν ξέρω τι θα γίνει στα Βαλκάνια». Η ΕΕ βρίσκεται πλέον σε μια κρίσιμη κατάσταση, ενώ «είναι ορατός ο κίνδυνος» να απειληθεί και η Συνθήκη Σένγκεν, επεσήμανε ο Άσελμπορν. «Αν δεν καταλήξουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση για αυτή την προσφυγική κρίση, αν όλοένα και περισσότερες χώρες πιστέψουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα μόνο σε εθνικό επίπεδο, τότε η Σένγκεν είναι νεκρή», προειδοποίησε ο ίδιος. Αν καταρρεύσει η Συνθήκη Σένγκεν, θα καταρρεύσουν μαζί της τα μεγάλα επιτεύγματα της ΕΕ», κάτι που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Η επαναφορά των ελέγχων θα επηρεάσει «τα πάντα, την οικονομία, τον τουρισμό, τις μετακινήσεις», είπε ο Άσελμπορν. Όμως οι έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν αποτελούν κατάργηση της Συνθήκης, αλλά έχουν στόχο «να γνωρίζουμε ποιος, γιατί έρχεται σε εμάς ή ζητεί προστασία», ξεκαθάρισε.
---------------------------------------------------------------------------------------
Μητρόπουλος: Πρώτα θύματα οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ
10 Νοεμβρίου 2015 09:13
Πρώτα θα πληγούν οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ με το νέο ασφαλιστικό υποστήριξε εκ νέου ο Αλέξης Μητρόπουλος. Όπως τόνισε, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA", εάν εφαρμοστεί ολόκληρη η ατζέντα του ασφαλιστικού, "τότε θα πάμε σε μεγάλες μειώσεις για όλους τους συνταξιουχους" για "μικρές, μεσαίες και ανώτερες" συντάξεις ενώ συμπλήρωσε ότι "με τις επτά ρυθμίσεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου του τρίτου μνημονίου, οι πρώτες που θα πληγούν και θα πληγούν περισσότερο είναι οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ". Ανέφερε πως "το ασφαλιστικό ισορροπεί πάνω σε σχοινί, έχουμε ισορροπία τρόμου" σημειώνοντας ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις χρηματοδοτούν τις καταβαλλόμενες. Τόνισε πως τα τελευταία τρία χρόνια πάγωσε η καταβολή του εφάπαξ "όπου εκκρεμούν 61.000 ή κόστους 1,8 δισ. ευρώ", ενώ μίλησε για 4,5 δισ. ευρώ που αναλογούν στις 391.000 εκκρεμούσες συντάξεις -κύριες, επικουρικές, μεριματικές και εφάπαξ- ποσά τα οποία ζητούνται αλλά δεν καταβάλλονται. Επισήμανε ότι υπάρχει πίεση των δανειστών να ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος τόσο στις επικουρικές όσο και στις κύριες συντάξεις.
----------------------------------------------------------------------------------------
Στο σημείο «μηδέν» τα περιπολικά της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκη (αλλα και σε ολη την Ελλαδα υπαρχει προβλημα)
10 Νοεμβρίου 2015 10:32
Οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη μπαίνουν στα περιπολικά, αφού προηγουμένως έχουν κάνει τον… σταυρό τους. Δείτε τις φωτογραφίες του γενικού γραμματέα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Καλαβρά και θα καταλάβετε… Πριν από λίγες ημέρες, ο Αλέξανδρος Καλαβράς ανέβασε στην προσωπικό του σελίδα στο facebook δύο φωτογραφίες από το εσωτερικό περιπολικών της Αστυνομίας. Η λεζάντα που τις συνόδευε, ανέφερε: «Στα πλαίσια του λιτού μας βίου… να μην έχουμε και τα ανάλογα οχήματα; Όχι τίποτα άλλο αλλά να πηγαίνουν σετ οδηγός και όχημα»! Μιλώντας σήμερα το πρωί στο BHMA FM, ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πλειοψηφία των περιπολικών να είναι ουσιαστικά για απόσυρση. Χρήματα για συντήρηση δεν υπάρχουν. Αυτοκίνητα λείπουν. Αυτοκίνητα είναι χαλασμένα ή δεν έχουν βενζίνη. Η… αποσύνθεση είναι έντονη πια. Χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να βρουν περιπολικό!!! Τον περασμένο μήνα κι ένας ακόμη αστυνομικός από την Θεσσαλονίκη αναφέρονταν στο ίδιο πρόβλημα για το οποίο είναι ενήμερη και η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναφέρονταν σε ένα περιστατικό που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο, αλλά η καθημερινότητα για τους αστυνομικούς: «Δόθηκε Εισαγγελική εντολή για για ψυχιατρική εξέταση ατόμου και νοσηλεία αυτού αν συντρέχουν οι λόγοι. Το όχημα του τομέα χαλασμένο άλλη μια φορά.. Λόγω έλλειψης περιπολικών οχημάτων η εντολή εκτελέστηκε τελικά μετά απο 4 ώρες!! Και μάλιστα μετά από πολλές πιέσεις, καθώς το κέντρο δεν μπορούσε να διαθέσει όχημα! Από το μεσημέρι και μετά 4 Αστυνομικά Τμήματα του δυτικού τομέα είναι χωρίς όχημα, και ακόμα δεν έχει βρεθεί!!!! Σήμερα ήμασταν τυχεροί, σε αυτές τις 4 ώρες δεν έβλαψε το άτομο αυτό ούτε τον εαυτό του, ούτε κάποιον άλλον. Ως πότε όμως θα βασιζόμαστε στην τύχη; Ως πότε θα κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών της Θεσσαλονίκης αλλά και των Αστυνομικων;» Εδώ και μήνες η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ενηρώνει την ηγεσία για την κατάσταση των περιπολικών και παράλληλα προειδοποιεί. Σε μία από τις ανακοινώσεις της ΕΑΥΘ αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας που κινούνται στην Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστα και ελλιπώς συντηρημένα. Αυτό στερεί από την αστυνόμευση των περιοχών αφού σε πολλές περιπτώσεις δυο ή τρία Αστυνομικά Τμήματα έχουν ένα(!) περιπολικό ανά βάρδια. Δηλαδή, η ασφάλεια χιλιάδων πολιτών εξαρτάται από ένα περιπολικό, πλην των συναδέλφων της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Δ/νσης Άμεσης Δράσης. Πολλά οχήματα είναι ακινητοποιημένα και δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους. Να σημειώσουμε ότι η ΓΑΔΘ είναι μια από τις Διευθύνσεις που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να ενισχυθούν με νέα περιπολικά όπως άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Πως είναι δυνατόν η δεύτερη μεγάλη πόλη της χώρας μας να εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτό, ιδίως όταν οι αποδεδειγμένα μεγάλες ανάγκες της δεν καλύπτονται;» Μια κατάσταση για γέλια και για κλάματα μαζί!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την επίθεση με πυραύλους που έπληξαν το πανεπιστήμιο tishreen λαοδίκειας, ο διοικητής της αντίστασης της Συρίας, ο σύντροφος aly kayali επιβεβαίωσε ότι οι τρομοκράτες θα μπορούν να στείλουν όλα τα βλήματα και πύραυλοι που θέλουν, αλλά δεν θα επιτύχουν αποτελέσματα και δεν θα σταματήσουν τον πορεία της Συριακού Στρατού και των λαϊκών δυνάμεων προς τη νίκη.
--------------------------------------------------------------------------------------
Από τα πιο συγκλονιστικά βίντεο, δεν έχω λόγια...
Ισραηλινοί ανακριτές ανακρίνουν τον ανήλικο Παλαιστίνιο‪#‎Ahmad_Manasra‬ (τον οποίο έχουμε δει σε βίντεο να αιμορραγεί ενώ σιωνιστές έποικοι τον βρίζουν). Μετά από την ανάρρωσή του σε ισραηλινό νοσοκομείο, στο οποίο τον κρατούσαν δεμένο με χειροπέδες στο κρεβάτι, ο 15χρονος Μανάσρα ανακρίνεται με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο και χωρίς να παραβρίσκεται ο ένας από τους γονείς του στην ανάκριση, σε αντίθεση με ό, τι προβλέπει ο νόμος.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Βαλαβάνη:«Μαζικό πλυντήριο για χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής το τρίτο Μνημόνιο»
Σοβαρές καταγγελίες της πρώην αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών για εξώφθαλμο "deal" μεταξύ τρόικας και ολιγαρχών με ρύθμιση που δίνει οριστικό συγχωροχάρτι σε τουλάχιστον 3.500 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και ξεπλένει συγκεκριμένα «αμαρτωλά» ΑΦΜ
Η Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τις 30.10.2015 τέθηκε σε ισχύ, όπως προβλέπεται στο βασικό νόμο του Μνημονίου 4336/14.8.2015, η αφαίρεση από το ΣΔΟΕ των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του για θέματα φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής (λαθρεμπόριο) και η μεταφορά τους, μαζί με υποθέσεις του που αφορούν 3.500 ΑΦΜ, καθώς και τους 500 από τους 730 συνολικά ελεγκτές και διοικητικό προσωπικό του, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Αντίθετα, δεν υλοποιήθηκε ακόμα η πρόβλεψη του 4336/2015: «Η αντιμετώπιση των υπόλοιπων υποθέσεων, που θα παραμείνουν στην Ε.Γ. του ΣΔΟΕ, θα καθοριστεί με νομοθετική ρύθμιση μέχρι τις 30.10.2015.» Είχα επισημάνει από την αρχή ότι, εκτός αν ανατραπεί η πρόβλεψη στο βασικό νόμο του μνημονίου, μένουν πίσω στο ΣΔΟΕ – στα ντουλάπια του, χωρίς πλέον δικαιώματα ελέγχου – περίπου 39.000 υποθέσεις, που αφορούν περισσότερα από 1.200.000 ΑΦΜ, από τις οποίες οι 12.500 παραγράφονται φέτος, ενώ οι υπόλοιπες μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Στο πολυνομοσχέδιο με ορισμένα ακόμα μνημονιακά προαπαιτούμενα, το οποίο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με πρόβλεψη να ψηφιστεί αύριο, πρώτον, οι 3.500 «υποθέσεις» γίνονται 4.020 (πάντα ΑΦΜ, αφού αλλάζει μόνο ο αριθμός και όχι η βασική επεξήγηση του 4336/2015 «…με τον όρο “υπόθεση” νοείται έλεγχος φυσικού ή νομικού προσώπου»). Και, δεύτερον, προβλέπεται η μεταφορά από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ όχι μόνο των ελεγκτών, αλλά επιπλέον και των 500 από τις 730 συνολικά οργανικές θέσεις υπαλλήλων του – διαψεύδοντας τις επανειλημμένες δηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης ότι το ΣΔΟΕ δεν διαλύεται, αλλά αντίθετα θα ενδυναμωθεί. Σύμφωνα με επίμονη φημολογία των τελευταίων ημερών, τα 4.020 ΑΦΜ – που δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας αν γίνουν 5.000 ή 6.000 ΑΦΜ – δε συμπεριλαμβάνεται καν ολόκληρη η λίστα Λαγκάρντ, όπως υπέθετα ότι θα γίνει σε πρόσφατο άρθρο μου. Αντίθετα, συμπεριλαμβάνονται όλα-όλα 1.200 ΑΦΜ από τις περισσότερες από 2.000 «πραγματικές» υποθέσεις – και όχι ΑΦΜ – που ελέγχονταν κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται μόνο 500 από τα 2.062 ΑΦΜ της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που τέθησαν, τα υπόλοιπα 2.820 ΑΦΜ, των οποίων ο έλεγχος διασώζεται, θα αφορούν αποκλειστικά υποθέσεις μετά το 2010, που δεν αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παραγγελίας – άρα, προφανώς ήσσονος σημασίας σε σχέση με αυτές που παίρνουν το δρόμο της παραγραφής. Με άλλα λόγια, οι φόβοι που είχα εκφράσει στο συγκεκριμένο άρθρο μου με τίτλο «Μαζικό “πλυντήριο”; Συνέπειες από τη μνημονιακή διάλυση του ΣΔΟΕ» αποκτούν σήμερα σάρκα και οστά. Με την αναμενόμενη ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής των σχετικών δυο διατάξεων του τρέχοντος πολυνομοσχεδίου, δρομολογείται η υλοποίηση κυριολεκτικά ενός «σκανδάλου των σκανδάλων», μιας κι αφορά την, με νομοθετική απαγόρευση (!), εγκατάλειψη του ελέγχου εν αναμονή επερχόμενης παραγραφής όλων των γνωστών μεγάλων σκανδάλων (εξοπλιστικά, μίζες, «μαύρο» πολιτικό χρήμα, λίστα Λαγκάρντ ως προς την πλειοψηφία των ΑΦΜ της, άλλες «λίστες» κ.α.). Είναι χαρακτηριστικό ότι εγκαταλείπονται έτσι υποθέσεις που, αν υπήρχε τελικά πραγματική πολιτική βούληση για πόλεμο ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο (καυσίμων, καπνικών, ποτών), θα μπορούσαν ν’ αποφέρουν αρκετά δις ευρώ μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια. Ανάμεσα τους άμεσα – από τις 600 υποθέσεις που είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος τους από το ΣΔΟΕ, είχαν σταλεί στις ΔΟΥ για βεβαίωση προστίμων, αλλά με το Τρίτο Μνημόνιο οι εκθέσεις ελέγχου του ΣΔΟΕ έγιναν ξανά απλά πληροφοριακά δελτία και έτσι εντέλλονται οι, φορτωμένες με δικές τους υποθέσεις, ΔΟΥ να τις επανελέγξουν από την αρχή(!): Αυτές μόνο οι 600 «τελειωμένες» υποθέσεις, απ’ τις οποίες αρκετές παραγράφονται άμεσα, ισοδυναμούν με πρόστιμα περίπου 300 εκ. ευρώ, σε μια εποχή που ένας εξαντλημένος λαός δέχεται τη γνωστή καταιγίδα υπερφορολόγησης ενώ η κυβέρνηση ψάχνει και δε βρίσκει ισοδύναμα πρακτικά για τα πάντα… Έτσι εμφανίζεται αμείλικτη πλέον η – διπλή – διαπίστωση: Η τρόϊκα, κουαρτέτο κλπ, που όλα τα χρόνια των μνημoνίων καταλόγιζε στις ελληνικές κυβερνήσεις έλλειψη πολιτικής βούλησης για πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή, έχει η ίδια έρθει σε συμφωνία με βασικούς εκπροσώπους της ελληνικής ολιγαρχίας αλλά και του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, επιβάλλοντας πρακτικά, μέσω του Γ΄ Μνημονίου, τον τερματισμό των ελέγχων που τους αφορούσαν. Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόντρα ακόμα και στις εντελώς πρόσφατες προεκλογικές «δεσμεύσεις» της για αμείλικτο πόλεμο ενάντια στη μεγάλη φοροδιαφυγή, είχε ήδη – προεκλογικά – αποδεχθεί την υποστολή και αυτής της σημαίας, της τελευταίας που της είχε απομείνει μετά την κατά κράτος υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις της πρώτης κυβερνητικής περιόδου. Η σιωπή, λίγο-πολύ, των ΜΜΕ όσο και των βουλευτών, που αύριο Πέμπτη θα κληθούν να ψηφίσουν ως προαπαιτούμενο και τη σχετική διάταξη-μαζικό «πλυντήριο», αποτελεί προφανώς σημάδι των καιρών και της περιόδου, που διανύουν ο λαός και η χώρα».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Οι ενισχύσεις του συριακού στρατού μπήκαν στην βάση kuweires και έσπασαν την πολιορκία.
------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτη θηριωδία από Τζιχαντιστές- Εκτέλεσαν 200 μικρά παιδια!
Φρικιαστικό βίντεο φαίνεται να δείχνει άνδρες του Ισλαμικού Κράτους να εκτελούν εν ψυχρώ 200 παιδάκια! Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δολοφόνοι ανοίγουν πυρ, με αυτόματα όπλα, σκορπώντας τον θάνατο... Το βίντεο που ανέβασε ακτιβιστής στην Υεμένη, δείχνει τα παιδάκια να είναι δεμένα και να έχουν ξαπλώσει μπρούμυτα στο χώμα, μετά από υπόδειξη των τζιχαντιστών! Ο Αλλάχ να σας κάψει για αυτό που κάνετε σε μικρά παιδιά, είναι ένα από τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου που δηλώνουν σοκαρισμένοι.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3310486/Shocking-footage-shows-ISIS-militants-massacring-200-captive-Syrian-children-bloodthirsty-jihadis-latest-mass-execution.html?ito=embedded
---------------------------------------------------------------------------------------
Αιμοκαθαρση χωρις ειδικο γιατρο για τους νεφροπαθεις στη Λημνο!
------------------------------------------------------------------------------------
Πορτογαλια. Σημερα ψηφιζεται η προταση μoμφης των Σοσιαλιστων και αναμενεται να καταρρευση η κεντροδεξια κυβερνηση μειοψηφιας, ανοιγοντας τον δρομο στην κεντροαριστερα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Τα χρεη του ΕΟΠΥΥ «βουλιαζουν το Νοσοκομειο Παπαγεωργιου στη Θεσσαλονικη. Απειλη λουκετου. Σοβαρο πληγμα στην δημοσια υγεια της Θεσσαόνικης. Ακυρωνονται τα χειρουργεια – Τελος οι ακτινοδιαγνωστικες εξετασεις. Δεν πληρωνει τους προμηθευτες του εδώ και 2 χρονια. Ο ΕΟΠΥΥ του χρωσταει 210 εκατ ευρω.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΝΙΑ Πρόταση για συντάξεις στα 68
Πρόταση για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, από τα 67 που είναι σήμερα στα 68, κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας της Δανίας. Το νέο όριο θα ισχύει για όλους (άντρες και γυναίκες) όσους είναι γεννημένοι μετά την 1η Γενάρη του 1963. Σύμφωνα με το νόμο που είχε ψηφιστεί το 2006, από το 2015 το όριο συνταξιοδότησης θα ρυθμίζεται από τη Βουλή, κάθε 5 χρόνια, και θα προσαρμόζεται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Ανάλογη νομοθεσία θυμίζουμε ότι έχει ψηφιστεί και στην Ελλάδα και θα τεθεί σε ισχύ μετά το 2021. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι αντιασφαλιστικές ανατροπές στη χώρα μας δεν είναι συνέπεια των μνημονίων, αλλά υπηρετούν στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η πρόταση θα έρθει για συζήτηση στη Βουλή της Δανίας σε δύο βδομάδες και απ' ό,τι φαίνεται θα περάσει, αφού συμφωνούν με αυτήν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι μόνοι που διατύπωσαν ...«ενστάσεις» είναι ο Σύνδεσμος των Εργοδοτών, ο οποίος απαιτεί να παρθεί υπόψη ότι για τους εργαζόμενους προχωρημένης ηλικίας, ιδιαίτερα στα αποχαρακτηρισμένα βαρέα επαγγέλματα, αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων και ασθένειας και αυτό το κόστος, σε καμιά περίπτωση, δεν θα πρέπει να το επιβαρυνθούν οι εργοδότες.
---------------------------------------------------------------------------------------
ΡΩΣΙΑ Πώληση αντιπυραυλικών συστημάτων στο Ιράν
ΜΟΣΧΑ.-- Συμβόλαιο για την παράδοση στο Ιράν πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας «S-300» υπογράφτηκε, χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας όπλων «Rostekhnologuii» («Rostec»). Η πώληση τέτοιων οπλικών συστημάτων είχε απαγορευθεί το 2010, σε εφαρμογή της απόφασης 1929 του ΟΗΕ που επέβαλε κυρώσεις στην Τεχεράνη για το επίμαχο πυρηνικό της πρόγραμμα. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ήρε την απαγόρευση τον Απρίλη, εκτιμώντας πως το επιτρέπει η συμφωνία - πλαίσιο που υπογράφτηκε στη Λοζάνη ανάμεσα στις 5 μεγάλες δυνάμεις και την ιρανική κυβέρνηση. Οπως αναμενόταν, η κίνηση αυτή, που έρχεται και ως συνέχεια της συνεργασίας της Ρωσίας με το Ιράν και στην υπόθεση της Συρίας, έφερε την άμεση αντίδραση του Ισραήλ, καθώς και δυσφορία στους δυτικούς ιμπεριαλιστές, γιατί σηματοδοτεί τη σημαντική αναβάθμιση του Ιράν. Ο δημόσιος όμιλος «Rostec» δεν ανακοίνωσε ημερομηνία για την παράδοση των πυραύλων.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΤΟΧΑ.-- Από το Κατάρ, όπου συναντήθηκε με αξιωματούχους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε τις χώρες του Κόλπου να προχωρήσουν σε «δημοσιονομικές προσαρμογές» καθώς οι χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο θα διατηρηθούν για πολλά χρόνια και οι χώρες αυτές δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται στις αντίστοιχες εξαγωγές. Στις προσαρμογές η Λαγκάρντ περιέλαβε «αυστηρό έλεγχο» των δαπανών, κυρίως του δημόσιου τομέα, των μισθών, καθώς και «ενθάρρυνση» της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα.
------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑΝΜΑΡ Προς νίκη της αντιπολίτευσης
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Μιανμάρ (Βιρμανία) το αντιπολιτευόμενο νεοφιλελε κόμμα Εθνικός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία (NLD) της νςισυντηρητικης Αούνγκ Σαν Σου Κι, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη Δύση (έχει πάρει διάφορα βραβεία, όπως το Ζαχάροφ, το Χάβελ και το Νόμπελ Ειρήνης το 1991) φέρεται να έχει κατακτήσει, όπως δηλώνει το ίδιο το κόμμα, το 70% των 664 εδρών. Το τελικό αποτέλεσμα θα βγει σε μερικές μέρες, καθώς είναι πολύ αργή η καταμέτρηση των 30 εκατομμυρίων ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες. Την ήττα του παραδέχεται, χωρίς να δίνει το μέγεθος, και το κυβερνών κόμμα Ενωση Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης (USDP), το οποίο είναι ουσιαστικά δημιούργημα της χούντας των στρατιωτικών που με διάφορες παραλλαγές βρίσκονται στην εξουσία από το 1962. Ο πρόεδρος του κόμματος είναι ο Χτάι Οο και τα ηγετικά του όργανα συγκροτούν απόστρατοι των διαφόρων δικτατοριών διαχρονικά. Σήμερα στην νεοφιλελε νεοδεξια Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν επιτρέπεται με βάση το υπάρχον σύνταγμα να είναι πρωθυπουργός, γιατί είναι μητέρα ξένων υπηκόων, αφού ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό Μάικλ Αρις, ο οποίος πέθανε στο Λονδίνο από καρκίνο, αλλά δεν της επιτράπηκε να τον επισκεφτεί, όπως και τα δύο παιδιά της που ζουν εκεί. Η 70χρονη σήμερα Σου ήταν για πολλά χρόνια σε κατ' οίκον αποκλεισμό και είχε κερδίσει τις εκλογές το 1990, αλλά η χούντα που ακολούθησε έθεσε το κόμμα της εκτός νόμου. Στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής και με τη χαλάρωση των διαδικασιών της χούντας συμμετέχει στο αστικό πολιτικό σύστημα. Στις εκλογές πάντως συμμετείχαν 90 κόμματα, κάποια δε εξ αυτών, όταν βγουν τα τελικά αποτελέσματα, αναμένεται να πάρουν μέρος στα παζάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης.
----------------------------------------------------------------------------------------
UNESCO Απορρίφθηκε η αίτηση ένταξης του Κοσσυφοπεδίου
Απορρίφθηκε τελικά χτες η υποψηφιότητα του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO. Από τις 195 χώρες - μέλη της UNESCO οι 92 ψήφισαν υπέρ, οι 50 κατά και 22 απείχαν από την ψηφοφορία, ενώ απαιτούνταν για την ένταξη στο οργανισμό αυτό του ΟΗΕ για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς τα 2/3 των μελών της Γενικής Συνέλευσης. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά την ψηφοφορία μίλησε για «δίκαιη και ηθική νίκη για τη Σερβία» και συνεχάρη τη σερβική κυβέρνηση για τις «διπλωματικές προσπάθειές της» και επειδή «αρνήθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια ακόμη και όταν όλα φαινόταν πως είχαν χαθεί».
Αυτά να τα βλεπουν καποιοι δικη μας ευρωατλαντοαλητες, που σπερνουν την απογοητευση ότι όλα εχουν χαθει σε σχεση με τα Σκοπια και 100 κρατοι από τα 200 τα εχουν αναγνωρισει! Στμποτζαμας!
Η Σερβία και η Ρωσία είχαν ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ένταξης του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO και για το λόγο ότι θα αναλάμβανε τη διαχείριση ορθόδοξων μοναστηριών. Λίγο πριν από την ψηφοφορία, το Βελιγράδι ζήτησε την αναβολή της, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε από τις χώρες - μέλη της UNESCO. Ο Σέρβος πρεσβευτής στην οργάνωση Ντάρκο Τανάσκοβιτς, ζητώντας την απόρριψη της υποψηφιότητας υποστήριξε ότι «το Κόσσοβο δεν είναι κράτος, είναι έδαφος υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ», ενώ η εκπρόσωπος της Ρωσίας Ελεονόρα Μιτροφάνοβα επέκρινε την «πολιτικοποίηση» της UNESCO, σχολιάζοντας ότι «η κατάσταση στο Κόσσοβο δεν είναι σταθερή και η εξέταση αυτής της υποψηφιότητας είναι πρόωρη».