Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δευτερα 9 Νοεμβριου 2015


Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην Έπαυλη Κουβέλου
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015, 08:51
Η Κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι δέχτηκε επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό το πρωί της Δευτέρας. Άγνωστοι τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην εξωτερική αυλόπορτα, ο οποίος όταν εξερράγη προξένησε σημαντικές υλικές ζημιές σε όλη τη γειτονιά.
σχολιο.- Όταν μια κατάληψη δέχεται βόμβα δεν είναι τρομοκρατική ενέργεια, είναι Δευτέρα και κινδυνεύει ο Πανούσης. Ας μιλήσουν τα γιαούρτια...
----------------------------------------------------------------------------------------
Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα ξημερώματα
Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015, 07:56
Εμπρηστικές επιθέσεις σε τρία κτίρια όπου στεγάζονται γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας σε διάφορα σημεία της Αττικής. Μετά τη 01:36 και σε διάστημα μισής ώρας οι δράστες επιχείρησαν να πυρπολήσουν τα γραφεία του κόμματος στην Γλυφάδα (Γεννηματά 61), στη Νέα Ιωνία (Αγίας Φωτεινής) και στην Κυψέλη (Λέλας Καραγιάννη και Αγίας Ζώνης). Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές αφού οι φωτιές δεν πήραν διαστάσεις και σβήστηκαν πριν φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής
----------------------------------------------------------------------------------------
Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παράνομων Ισραηλινών εποίκων στην ‪#‎Hebron‬ και, γενικότερα, στη Δυτική Όχθη είναι να πετάνε αυγά και πέτρες σε σπίτια Παλαιστινίων, όπως και να γράφουν με σπρέυ υβριστικά και ρατσιστικά μηνύματα σε τεμένη, εκκλησίες και νεκροταφεία. Συνοδευόμενοι, φυσικά από οπλισμένες συμμορίες Ισραηλινών εποίκων και κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των στρατιωτικών μονάδων κατοχής.
----------------------------------------------------------------------------------------
Άοπλος ψαράς σκοτώθηκε από το αιγυπτιακό πολεμικο ναυτικό την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στη Γάζα. Οι αιγυιτιακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον του 18 χρονου Faris Meqdad και του αδελφού του, ενώ ψάρευαν στα παλαιστινιακά ύδατα. Τα αδέλφια ήταν σε ένα μικρό αλιευτικό σκάφος εντός του ορίου των 3 ναυτικών μιλίων από την ακτή στη Γάζα, όταν ο Faris πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα και ο αδελφός του τραυματίστηκε. Ο Faris πέθανε αφού τον έφεραν στο νοσοκομείο. Το al jazeera είπε την Παρασκευή ότι ο Μeqdad δεν ήταν σε αιγυπτιακά ύδατα όταν πυροβολήθηκε από τους Αιγυπτίους. Ήταν τελείως άοπλος και δεν αποτελούσε απειλή για τις αιγυπτιακές δυνάμεις.
-------------------------------------------------------------------------------------
Όλα στο μηδεν! Θριλερ και παλι στις διαπραγματευσεις με τους δανειστες. Μερες του 2014. Σκηνικο ιδιο με το περσινο που κατεστρεψε τον Σαμαρα. Στον αερα η δοση των 2 δις, ξανα στο τραπεζι τα αγρια σεναρια για «κουρεμα» των καταθεσεων.
-----------------------------------------------------------------------------------
Φαντασματα παντου βλεπει ο Πανουσης. Κατηγγειλε, χωρις να δωσει στοιχεια, ότι τον απειλουν πολιτικοι σε συνεργασια με τρομοκρατες.
--------------------------------------------------------------------------------------
Και γιατι δεν τους επιασες κ. Πανουση? Είναι δυνατον να απειλουν τον υπουργο Δημοσιας Ταξης και να μην τους συλλαμβανει?
----------------------------------------------------------------------------------------
Δεν αντεχουμε να πληρωνουμε αγριους φορους και να περιθαλπουμε και τους μεταναστες, δεν είναι δυνατον οι Ευρωπαιοι να τους βομβαρδιζουν και να πληρωνουμε εμεις τα σπασμενα.
Οι Ελληνες που σηκωνουν ολο το βαρος της «προσφυγικης κρισης κινδυνευουν να μεινουν αστεγοι και να γινουν οι ιδιοι πραγματικοι προσφυγες, αφου οι δανειστες τοκογλυφοι θελουν να τους αρπαξουν τα σπιτια και να τους εξοντωσουν με νεα χαρατσια και δυσβαστακτους φορους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ: Απελευθερώθηκαν 37 Ασσύριοι Χριστιανοί που κρατούνταν όμηροι από τους ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε: 09/11/2015 12:55
Απελευθερώθηκαν το Σάββατο 7.11.15 από την Daesh άλλοι 37 χριστιανοί Ασσύριοι που είχαν απαχθεί και κρατούνταν όμηροι από το Ισλαμικό Κράτος στη Β Συρία. Η απαγωγή τους διήρκησε περισσότερο από 8 μήνες. Η τρομοκρατική οργάνωση εξακολουθεί να κρατάει ομήρους άλλους 150 ασσύριους χριστιανούς που είχε απαγάγει από την επαρχεία της AL Hassakah. Αντιφατικές είναι οι αναφορές για το πως επιτεύχθηκε η απελευθέρωση αυτών των ομήρων εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και γυναίκες. Οι σύριοι χριστιανοί απήχθησαν στις 23 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της επιδρομής του Ισλαμικού Κράτους κατά των χριστιανικών χωριών Στην κοιλάδα του ποταμού Khabur στην επαρχία της Hassakah. Η ΜΚΟ του Λονδίνου αναφέρει στο AFP ότι απελευθερώθηκαν «27 γυναίκες και 10 άνδρες στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Έφθασαν το πρωί στην ασσυριακή πόλη Tel Tamer προερχόμενοι από ζώνες που ελέγχει η Daesh κοντά στην πόλη της Hassaka. »Σύμφωνα με το ίδιο αποικιοκρατικο μέσο η απελευθέρωσή τους πραγματοποιήθηκε μετά από διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε η συρορθόδοξη επισκοπή με έδρα την Hassaka. Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι η απελευθέρωση επήλθε αφού καταβλήθηκε ένα υπέρογκο ποσό και δια της διαμεσολάβησης των προεστών των φυλών της Συρίας και του Ιράκ. Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες και σχέση με τον αριθμό των υπολοίπων χριστιανών ομήρων που κρατάει το Ισλαμικό Κράτος. Τα νούμερα κυμαίνονται μεταξύ των 140 και 150 και η ανησυχία επιτείνεται ιδίως μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων 3 ομήρων χριστιανών που εκτέλεσε η οργάνωση.
--------------------------------------------------------------------------------------
Στόχος επίθεσης αγνώστων έγινε τα ξημερώματα, η υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών, έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι. Η έπαυλη δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στην εξωτερική αυλόπορτα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε γειτονικά κτήρια. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας που απέκλεισε την περιοχή.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ιταλός Αρχιεπίσκοπος: “Μόνο ο Πούτιν έχει το μυαλό και τη δυναμη να πολεμήσει το Ισλαμικό κράτος”
Δημοσιεύθηκε: 09/11/2015 12:10
Ένας Ιταλός αρχιεπίσκοπος έκανε μια φιλοφρόνηση για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν διαβεβαιώνοντας ότι είναι ο μόνος που έχει « το μυαλό και τ΄αρχ…… » για να πολεμήσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Που πήγε η ορθόδοξη εκκλησία; Είναι σιωπηλος μαρτυρας μαρτύρων και διωγμών τοπικών όσο και γενικευμένων ……Την ώρα που η Ορθόδοξη εκκλησία είναι όμηρος του αιχμάλωτου Φαναρίου σε επίπεδο θεσμικό όσο και πληρώματος αρνείται τον ιστορικό της ρόλο αλλά και τον ομολογιακό της προσανατολισμό προδίδοντας εν ψυχρώ κι αποσιωπώντας σε καθημερινή βάση και μεθοδευμένα και κατά σύστημα τη γενοκτονία του χριστιανών της ανατολής και ακόμη κι αυτή των ελληνορθοδόξων ρωμιών της Συρίας που είναι σάρκα εκ της σαρκός της και τους παραδίδει στο μαρτύριο τους πριονισμούς τους ακρωτηριασμούς τις σταυρώσεις τις απαγωγές τις καταστροφές και βεβηλώσεις ναών τους μαζικούς εκπατρισμούς τους εξισλαμισμούς τον κεφαλικό φόρο και τα τζίζια τους βιασμούς τις ομαδικές σφαγές μην αναγνωρίζοντας τους μάρτυρες της κλπ, χτυπώντας τις καμπάνες της αδιάφορα, έρχεται ένας ιταλός καθολικός αρχιεπίσκοπος να πει το αυτονοήτο « Θα έπρεπε να επιχειρήσουμε να συντρίψουμε τη κεφαλή της ISIS με μια δράση δυναμική και στοχευμένη αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις μυαλό και αρχ…… Και ο μόνος που το έχει κι οφείλω να το ομολογήσω με βαθύτατη ντροπή είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Luigi Negri σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Panorama. Αυτή η εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Berlusconi, και διέδωσε την Τετάρτη αποσπάσματα από τη συνέντευξη που τελικά θα παρουσίαζε την Πέμπτη. Ο 74χρονος Negri, είναι αρχιεπίκσοπος της Ferrare και Comacchio στο Βορρα της Ιταλίας. 8.11.15
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας:
"Εμείς, οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας, που βιώσαμε τη γενοκτονική πολιτική του κεμαλισμού, που αποτέλεσε το πρελούδιο του ναζισμού, καταδικάζουμε το χθεσινό αποτρόπαιο συμβάν και καταγγέλλουμε τη σχεδιασμένη και σκόπιμη προβοκάτσια που επισκίασε την συγκέντρωσή μας. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ρητά, πως ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ την παρουσία των βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγής, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς δεν είναι δυνατόν, ως θύματα γενοκτονίας, να επιτρέπουμε τον οποιοδήποτε συσχετισμό με οπαδούς του Ναζισμού. Τονίζουμε, απευθυνόμενοι προς όλους τους πολιτικούς χώρους, ότι το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας δεν προσφέρεται για μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ούτε μπορεί να αποτελεί προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης".
Καλή η ανακοίνωση, αλλά πού ήσασταν όταν οι ναζί βουλευτές μόλυναν τα λάβαρα της ιστορικής σας μνήμης; Δεν τους βλέπατε ή κάνατε πως δεν τους βλέπετε; Γιατί οι φωτογραφίες με τους Κασιδιάρηδες και τους Μπαρμπαρούσηδες έκαναν το γύρο της Οικουμένης. Την ανακοίνωσή σας τη διαβάζουν μερικές χιλιάδες και πολλούς λέω...
----------------------------------------------------------------------------------------
«Ο ιστορικος ρολος του φασισμου είναι να συντριψει την εργατικη ταξη, να διαλυσει τις οργανωσεις της και να ξεριζωσει τις πολιτικες ελευθεριες, όταν οι καπιταλιστες νιωθουν ανισχυροι να κυβερνουν και να επιβαλλουν την κυριαρχια τους με τη βοηθεια του μηχανισμου της δημοκρατιας»
Λεων Τροτσκι
---------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά για απλήρωτους λογαριασμούς
09 Νοεμβρίου 2015 08:08
Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Σύμφωνα με τα όσα ισχυριστικε ψευδομενος στο Mega, ο κ. Γιώργος Αδαμίδης πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν τους λογαριασμoύς. Το «σαφάρι» της ΔΕΗ για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000.
--------------------------------------------------------------------------------------
Έμειναν απο βενζίνη οι κυνηγοί της νοθείας
08 Νοεμβρίου 2015 16:50
ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΝΤΕΠΟΖΙΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΔΑΚ- ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΝΟΘΕΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΝΤΖΙΝΗ ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!
Έμειναν από βενζίνη τις τελευταίες 90 μέρες τα ειδικά φορτηγά των κλιμακίων Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμου ΚΕΔΑΚ αφού κόπηκε η πίστωση από το πρακτορείο υγρών καυσίμων που φούλαραν. Και ενώ έχει ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε χιλιάδες νοικοκυριά της χώρας, οι πολίτες είναι εντελώς απροστάτευτοι σε όσους επιτηδείους θέλήσουν να κερδοσκοπήσουν εναντίον τους. Το κράτος όπως φαίνεται εξακολουθεί να «σφυρίζει αδιάφορα», αφού για 90 μέρες έχει αποδυναμώσει το δυνατό του όπλο κατά της μάχης στη νοθεία καυσίμου και αφήνει τους Έλληνες στο έρμαιο των επιτηδείων. Σε μεγάλο κίνδυνο νοθείας φυσικά βρίσκονται και εκατομμύρια καταναλωτές που προμηθεύουν καθημερινά αυτοκίνητα και δίκυκλα με καύσιμα απο τα πρατήρια υγρών καυσιμών. Με τα συγκεκριμένα έξι οχήματα οι υπάλληλοι της υπηρεσίας συλλέγουν δείγματα από τα σημεία πώλησης καυσίμου και επιτόπου πραγματοποιούν ειδικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι νοθευμένο. Ωστόσο μέχρι σήμερα παραμένουν ακινητοποιημένα στο πάρκινγκ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα παραμείνουν με κλειστές τις μηχανές τους μέχρι να εξοφληθεί το χρέος προς το προμηθευτη το οποιο κυμαίνεται μεταξύ 9.000 και 11.000 ευρω. Να σημειωθεί πώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» απλήρωτοι για 9 μήνες είναι και οι υπαλλήλοι που πραγματοποιούν τους ελέγχους, ενω πληροφορίες αναφέρουν οτι το πόσο που δεν έχει καταβληθεί είναι μεταξύ των 70.000 με 90.000ευρώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
ΟΓΑ: «Κολπακια» για καθυστερηση σε 60.000 αιτήσεις δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων
08 Νοεμβρίου 2015 19:57
Στο μικροσκόπιο, λενε σαν δικαιολογια οι κυβερνητικοι, έχουν μπει από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ, 60.000 αιτήσεις δικαιούχων για τα οικογενειακά επιδόματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, γίνεται επανέλεγχος για 60.000 αιτήσεις χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων λόγω έλλειψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Αυτό σημαίνει ότι τώρα οι πολίτες που υπέβαλαν το έντυπο Α21, αλλά δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η χορήγηση του επιδόματος που επιθυμούσαν πρέπει να υποβάλλουν έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ανά περίπτωση, για να επιταχυνθεί έτσι η ολοκλήρωση του επανελέγχου. Με τον τρόπο αυτό θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να λάβουν το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών με την καταβολή της δ' δόσης των οικογενειακών επιδομάτων, η οποία είναι προγραμματισμένο να γίνει έως τις 20 Δεκεμβρίου. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν ως την καταβολή της α' δόσης το 2016, όπου θα λάβουν αναδρομικά όλο το ποσό που τους οφείλεται. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να μπουν στο site του Οργανισμού (www.oga.gr) και να ενημερωθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων» για το λόγο που δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα που περίμεναν, όπως επίσης και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν.
----------------------------------------------------------------------------------------
Απόδημοι σε Τσίπρα: Θέλουμε δικαίωμα ψήφου όπως στην Τουρκία
08 Νοεμβρίου 2015 21:54
Γλυκόπικρη γεύση άφησε στους απόδημους Έλληνες η δημόσια ευχαριστήρια δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στους απόδημους Τούρκους που ψήφισαν από κάθε γωνιά της γης. Ο τελευταίος πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, κ.Στέφανος Ταμβάκης, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απευθύνει έκκληση, για άλλη μια φορά, να υλοποιήσει την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των αποδήμων, στον τόπο διαμονής τους, είτε με κάλπη είτε με επιστολική ψήφο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Ο κ. Ταμβάκης, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Θετικά εξεπλάγην, όταν στα πρώτα πέντε λεπτά της ομιλίας του (σ.σ. ο κ. Νταβούτογλου) ευχαρίστησε με θέρμη και χαιρέτησε με έμφαση και ενθουσιασμό τους απανταχού Τούρκους, που ζουν στο εξωτερικό για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία και την στήριξη τους, προς το Κόμμα του και εκείνον προσωπικά. Με λύπησε αφάνταστα ειδικά αυτή η αποστροφή του λόγου του για τους Απόδημους Τούρκους, γιατί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα προηγούμενα Κόμματα που βρισκόντουσαν στην διακυβέρνηση της Πατρίδας μας, εμάς τους Απανταχού Έλληνες με τον τρόπο τους, μας αποχαιρέτισαν". "Είμαι βέβαιος ότι εσείς κύριε Πρόεδρε", συνεχίζει ο κ. Ταμβάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, "ότι όχι μόνο δεν θα συνεχίσετε να μας αποχαιρετάτε, αλλά σύντομα κάνοντας μια νέα αρχή, θα καλωσορίσετε τον Απανταχού Ελληνισμό, που θα συμβάλει στην ανασύσταση, στην αυτοοργάνωσή του και στην υλοποίηση της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος στον τόπο διαμονής του, είτε με κάλπη είτε με επιστολική ψήφο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα".
----------------------------------------------------------------------------------
Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» νικητής των εκλογών στην Κροατία
09 Νοεμβρίου 2015 11:11
Ο «Πατριωτικός Συνασπισμός» με επικεφαλής τη συντηρητική Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ) βγηκε νικητης στις εκλογες εναντια στον κυβερνοντα κεντροαριστερό συνασπισμό «Η Κροατία μεγαλώνει» με επικεφαλής το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP). Νίκησαν σε πέντε εκλογικές περιφέρειες ο καθένας, αλλά ο ο Πατριωτικός Συνασπισμός κέρδισε και τις ψήφους της διασποράς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των χθεσινών βουλευτικών εκλογών στην Κροατία με καταμετρημένο το 99,79% των ψήφων. Ο συνασπισμός της Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης (HDZ) καταλαμβάνει 59 έδρες (συμπεριλαμβανομένων των εδρών της διασποράς) στη Βουλή των 151 εδρών και ο συνασπισμός του SDP έχει 56 έδρες, ανακοίνωσε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Έκπληξη των εκλογών είναι το κόμμα "Most" (Γέφυρα) που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στο Ζάγκρεμπ και στη νότια Κροατία και καταλαμβάνει 19 έδρες. Τρεις έδρες καταλαμβάνει η Δημοκρατική Συνέλευση Ίστριας (IDS), δύο έδρες η Κροατική Δημοκρατική Συμμαχία Σλαβονίας - Μπαράνια (HDSSP), δύο έδρες έχει ο συνδυασμός του δημάρχου Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς. Από μία έδρα καταλαμβάνουν η Επιτυχημένη Κροατία και το Ζωντανό Τείχος. Ο πρόεδρος της αντιπολιτευόμενης μέχρι τώρα Κροατικής Δημοκρατικής Ένωσης, Τόμισλαβ Καραμάρκο ανακοίνωσε δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα τη νίκη του "Πατριωτικού Συνασπισμού", ο οποίος, όπως τόνισε, είναι ανοιχτός για συνεργασία με όλους, ανεξάρτητα από κομματικές διαφορές, επειδή πάνω από τα κόμματα είναι η Κροατία και συνεχάρη ιδιαίτερα το κόμμα "Most" για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Νικήσαμε και η νίκη αυτή είναι το αποκορύφωμα όλων των νικών μας τα τελευταία 3,5 χρόνια. Αυτή η νίκη μας οδηγεί στη θέση ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Τόμισλαβ Καραμάρκο.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Στα «μαχαίρια» Εργατικοί και στρατός για τα πυρηνικά
09 Νοεμβρίου 2015 06:56
Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας κατηγόρησε την Κυριακή (8/11) τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων ότι διατύπωσε πολιτική θέση, δηλώνοντας "ανήσυχος" σε περίπτωση που ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανέλθει στην εξουσία, εξαιτίας της άρνησής του να προσφύγει στην πυρηνική αποτροπή. "Είναι σημαντικό σε μία δημοκρατία ο στρατός να παραμένει πολιτικά ουδέτερος σε κάθε περίσταση", αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος έχει ορκιστεί να μη πατήσει ποτέ το "πυρηνικό κουμπί", εάν κάποια μέρα γίνει πρωθυπουργός και είναι αντίθετος με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πυρηνικών υποβρυχίων Trident. "Υιοθετώντας δημοσίως πολιτική θέση, ο σερ Νίκολας Χάτον παραβίασε σαφώς αυτήν τη συνταγματική αρχή", αναφέρει στην ανακοίνωση ο Κόρμπιν διευκρινίζοντας ότι απευθύνθηκε γραπτώς προς τον υπουργό Αμυνας Μάικλ Φάλον ζητώντας του "να λάβει μέτρα για τη διαφύλαξη της ουδετερότητας των ενόπλων δυνάμεων". Μιλώντας στο BBC, ο στρατηγός Νίκολας Χάτον δήλωσε ότι το να υπάρχει ένας πρωθυπουργός που αποκλείει την προσφυγή στα πυρηνικά όπλα, "θα υπονόμευε σοβαρά" την δύναμη αποτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου. Όταν δε ερωτήθηκε για το πώς αισθάνεται απέναντι στις αντιπυρηνικές δηλώσεις του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του βρετανικών ενόπλων δυνάμεων απάντησε: "θα με ανησυχούσε εάν αυτή η σκέψη γινόταν εξουσία". "Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν θα προσφύγουμε ποτέ στη δύναμη αποτροπής, απαντώ ότι η δύναμη αποτροπής χρησιμοποιείται κάθε δευτερόλεπτο, κάθε λεπτό κάθε μέρας και ότι στόχος της είναι να μην χρειασθεί να χρησιμοποιηθεί διότι έχουμε επιτύχει να αποτρέψουμε" τους εχθρούς μας, δήλωσε ο Νίκολας Χάτον. Σε άλλη του συνέντευξη στο Sky News δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "εγκαταλείπει τους συμμάχους του" αρνούμενο να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει την πρόθεση να επεκτείνει στη Συρία τις αεροπορικές επιδρομές που η βρετανική πολεμική αεροπορία πραγματοποιείσ το Ιράκ, αλλά περιμένει τη δημιουργία "συναίνεσης", κυρίως με το Εργατικό Κόμμα, για να θέσει την πρόταση προς ψήφισιν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Την Κυριακή, ο Τζέρεμι Κόρμπιν και ο Ντέιβιντ Κάμερον συμμετείχαν από κοινού στις εκδηλώσεις της παραδοσιακής "Κυριακής της Μνήμης" , στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ της Ολλανδίας. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, με την παραδοσιακή παπαρούνα στο πέτο, τραγούδησε αυτήν τη φορά τον εθνικό ύμνο, αφού πριν από λίγες εβδομάδες είχε επικριθεί για το ότι απέφυγε να το κάνει σε άλλη επίσημη εκδήλωση, αλλά κατηγορήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ότι "δεν υποκλίθηκε αρκετά" για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών αφού κατέθεσε το στεφάνι του.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Israel Terrorizes Hebron Residents. Settlers urge Soldiers to Kill the Palestinians
Ισραήλ τρομοκρατεί της Χεβρώνας κατοίκους. Έποικοι παροτρύνουν τους στρατιώτες, να σκοτώσουν τους Παλαιστίνιους
Hebron is a microcosm of Israel’s war on Palestine, unrestrained state terror, at least 22 of its residents murdered by security forces since October 1 alone. Israel’s claim about “continu(ing) to allow as... normal a fabric of life as possible for all residents” is baloney – B’Tselem calling it “a far cry from (horrific daily) reality.” “There has been no ‘normal fabric of life’ in Hebron for many days, and the measures taken in the name of security are draconian and not dictated by reality,” it stressed. Tel Rumeidah neighborhood near Hebron’s Old City is besieged, completely closed off and isolated – access granted only to so-called “registered residents,” forced to endure intrusive security checks on entering or leaving, discouraging free movement altogether. Some residents refused to submit their names to a security list required for them to enter their own homes freely. Others are denied entry for various intolerable reasons. Tel Rumeida resembles a ghost town. Visible residents are settlers, many openly displaying guns, protected by heavily armed soldiers in combat gear. Palestinian shops and other businesses were closed, their owners denied access. Draconian measures were imposed on area villages and towns, sealed off like Hebron. All vehicles leaving the city of Yatta are stopped, contents and passengers intrusively searched, making travel impossible. All youths are suspected “terrorists.” Thousands of Palestinians endure severe disruptions to their daily lives, collectively punished, commonplace Israeli policy – US major media ignoring what’s ongoing entirely, reporting nothing, horrific human rights abuses unnoticed. Hebron-based Youth Against Settlements (YAS) is an activist group against Israeli colonization of Palestine – “through non-violent popular struggle and civil disobedience,” explaining: Ostensibly to protect approximately 600 fundamentalist Israelis that have forcibly established a settlement right in the heart of Hebron, the Israeli state has imposed on the Palestinian residents of the city a regime of forced evictions, curfews, market closures, street closures, military checkpoints, subjection to military law including frequent random searches and detention without charge, and lack of protection from rampant settler violence, which has pressured approximately 13,000 Palestinian civilians to flee their homes in the Hebron city center, turning it into a virtual ghost town. The area is surrounded by hostile settlements, Palestinian residents terrorized by harassment, violence, and vandalism, Israeli closed military zones imposed to displace them from their own land – forcing them to leave, preventing their return, confiscating their property and possessions, whatever they can’t take with them. YAS coordinator Issa Amro said Hebron “is besieged. Soldiers storm Palestinian homes pre-dawn, evicting their residents, taking them over. Settlers urge them to kill the Palestinians. “They are rejoicing that they took over my home and building,” Amro explained. “One of the soldiers said that they were (raiding the home) as punishment for speaking to the international media about what’s happening in Hebron.” The raid happened hours after heavily protected settlers attacked Hebron area Palestinian homes. Besieged residents call draconian conditions intolerable. Overnight Saturday into early Sunday morning, soldiers kidnapped 18 Hebron area Palestinians, at the same time storming and ransacking homes. On Sunday, Israeli media said Netanyahu will offer Palestinians supposed goodwill gestures when he meets with Obama on Monday, aimed at easing tensions, a shameless ploy to try ending justifiable resistance, another unconditional surrender scheme likely to be denounced and rejected by long-suffering people demanding freedom. Stephen Lendman lives in Chicago. He can be reached atlendmanstephen@sbcglobal.net. His new book as editor and contributor is titled “Flashpoint in Ukraine: US Drive for Hegemony Risks WW III.” http://www.claritypress.com/LendmanIII.html Visit his blog site at sjlendman.blogspot.com. Listen to cutting-edge discussions with distinguished guests on the Progressive Radio News Hour on the Progressive Radio Network. It airs three times weekly: live on Sundays at 1PM Central time plus two prerecorded archived programs.
Η Χεβρώνα είναι ένας μικρόκοσμος του πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, ανεξέλεγκτη κρατική τρομοκρατία, τουλάχιστον 22 από τους κατοίκους της δολοφονήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας μόνο από της πρώτης του Οκτώβρη. Ο ισχυρισμός του Ισραήλ οτι "εξακολουθει να επιτρέψει στην ...κανονικη ζωή όσο το δυνατόν για όλους τους κατοίκους "είναι ανοησία - B'Tselem το αποκαλει" παρασάγγας από (την τρομακτική ημερησίως) πραγματικότητα ".«Δεν έχει υπάρξει καμία« σε κανονικο ιστό της ζωής »στη Χεβρώνα για πολλές ημέρες, και τα μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της ασφάλειας είναι δρακόντεια και δεν υπαγορεύεται από την πραγματικότητα», τόνισε.Ειπε ότι η Rumeidah γειτονιά κοντά στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας πολιορκείται, εντελώς κλειστά και απομονωμένη - η πρόσβαση παρέχεται μόνο στους λεγόμενους «συστημένους κατοίκους," που αναγκάζονται να υπομείνουν παρεμβατικους ελέγχους ασφαλείας οταν εισέρχονται ή εξέρχονται, αποθαρρύνοντας την ελεύθερη κυκλοφορία συνολικά. Κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να υποβάλουν τα ονόματά τους σε έναν κατάλογο της ασφάλειας που απαιτείται για να εισάχθουν στο δικό τους σπίτι ελεύθερα. Σε αλλους απαγορεύτηκε η είσοδος για διάφορους λόγους ανυπόφορα. Ειπε ότι η Ρουμέιδα μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Οι ορατοι κάτοικοι είναι έποικοι, με πολλά ανοιχτά σε εμφάνιση όπλα, που προστατεύονται από βαριά οπλισμένους στρατιώτες στη μάχη χρονου. Παλαιστινιακα καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις έκλεισαν, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν πρόσβαση. Δρακόντεια μέτρα επιβλήθηκαν στην περιοχή σε χωριά και τις πόλεις, σφραγίστηκαν, όπως στη Χεβρώνα. Όλα τα οχήματα αφήνοντας την πόλη της Yatta σταμάτησαν, τα πακετα και οι επιβάτες σε ενοχλητικη αναζήτηση, κάνοντας το ταξίδι αδύνατο. Όλοι οι νεαροί ύποπτοι "τρομοκράτες". Χιλιάδες Παλαιστίνιοι αντέχουν σοβαρές διαταραχές στην καθημερινή τους ζωή, συλλογικά τιμωρημενοι, συνηθισμένη πολιτική του Ισραήλ - Τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αγνοούν τι είναι συνεχής καθ 'ολοκληρίαν, καμια αναφορά, στις τρομακτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παιρνα απαρατήρητη. Hebron-based Νεολαία Ενάντια Διακανονισμών (ΥΑΣ) είναι μια ομάδα ακτιβιστών εναντίον του ισραηλινού εποικισμού της Παλαιστίνης - "μέσω της μη βίαιης λαϊκής πάλης και πολιτικής ανυπακοής», εξηγώντας: Φαινομενικά για την προστασία περίπου 600 φονταμενταλιστων Ισραηλινων που έχουν βίαια ίδρυσει έναν οικισμό στην καρδιά της Χεβρώνας, το ισραηλινό κράτος έχει επιβαλλει στον παλαιστινιους κατοίκους της πόλης, καθεστώς αναγκαστικών εξώσεων, απαγορεύσεις κυκλοφορίας, το κλείσιμο της αγοράς, το κλείσιμο του δρόμου, στρατιωτικά σημεία ελέγχου, υποταγή σε στρατιωτικό νόμο καθώς και συχνή σποραδικες ερευνες και την κράτηση χωρίς απαγγελία κατηγορίας, και την έλλειψη προστασίας από τη βία των εποίκων που είναι αχαλίνωτη, η οποία έχει πιέσει περίπου 13.000 Παλαιστινίους αμάχους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο κέντρο της πόλης της Χεβρώνας, μετατρέποντάς την σε μια εικονική πόλη-φάντασμα. Η περιοχή περιβάλλεται από εχθρικους οικισμούς, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι τρομοκρατούνται από την παρενόχληση, τη βία και το βανδαλισμό, ο Ισραηλινες κλειστές στρατιωτικές ζώνες που επιβάλλονται για τους εκτοπίζουν από τη δική τους γη - αναγκάζοντάς τους να φύγουν, αποτρέποντας την επιστροφή τους, κατάσχεση περιουσίας και τα υπάρχοντά τους, ό, τι μπορούν να πάρουν μαζί τους. Συντονιστής του ΥΑΣ Issa Amro είπε ότι η Χεβρώνα "πολιορκείται. Στρατιώτες επιτιθεντε σε σπίτια των Παλαιστινίων πριν από την αυγή, εκδιώκοντας τους κατοίκους τους, οι οποίοι τις ξαναπαίρνουν. Έποικοι τους παροτρύνουν να σκοτώσουν τους Παλαιστίνιους. "Είναι χαρά τους που πήραν εκτος από το σπίτι και το κτίριο μου,» εξήγησε ο Amro. "Ένας από τους στρατιώτες είπε ότι (η επιδρομη στο σπίτι), ηταν ως τιμωρία για την ομιλία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το τι συμβαίνει στη Χεβρώνα."Η επιδρομή έγινε ώρες μετά που υπερπροστατευόμενοι εποίκοι επιτέθηκαν στην περιοχή της Χεβρώνας σε σπίτια Παλαιστινίων. Οι πολιορκημένοι κάτοικοι το ονομάζουν αφόρητη δρακόντεια κατάσταση. Μία ημέρα Σαββάτου και νωρίς την Κυριακή το πρωί, οι στρατιώτες απήγαγαν από Χεβρώνα περιοχή 18 Παλαιστινίους, την ίδια στιγμή με έφοδο λεηλατούν τα σπίτια. Την Κυριακή, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, δήλωσαν ότι ο Νετανιάχου θα προσφέρει στους Παλαιστίνιοι υποτίθεται χειρονομία καλής θέλησης, όταν συναντιέται με τον Ομπάμα τη Δευτέρα, με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων, ένα ξεδιάντροπο τέχνασμα για να δοκιμάσει αν λήγει η δικαιολογημένη αντίσταση, ένας άλλος άνευ όρων σύστημα παράδοσης πιθανό να καταγγελθεί και να απορριφθεί από τα πολύπαθα άτομα που απαιτουν ελευθερία.Stephen Lendman ζει στο Σικάγο. Αυτός μπορεί να επικοινωνησετε σε lendmanstephen@sbcglobal.net.Το νέο του βιβλίο ως συντάκτης και συνεισφέρων έχει τίτλο "Flashpoint στην Ουκρανία: ΗΠΑ Κίνηση για την ηγεμονία Κίνδυνοι WW III."http://www.claritypress.com/LendmanIII.htmlΕπισκεφτείτε το blog ιστοσελίδα του στο sjlendman.blogspot.com.Ακούστε συζητήσεις αιχμής με διακεκριμένους προσκεκλημένους από την Προοδευτική Νέα Ραδιόφωνο ώρα της Προοδευτικής Radio Network.Προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα: ζωντανα την Κυριακή στις 13:00 ώρα Κεντρική συν δύο ηχογραφημένο αρχειοθετημένα προγράμματα.
--------------------------------------------------------------------------------------
Μετά την ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας που -δυστυχώς, εκ των υστέρων- καταδίκασε τη συμμετοχή των ναζί στο συλλαλητήριο της Αθήνας, οι χρυσαυγίτες όχι μόνο δεν έγιναν δεκτοί στο σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αλλά εκδιώχτηκαν με μπουνιές και κλωτσιές. Ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας. Φυσικά, η αστυνομία του Τσίπρα προσπάθησε να προστατέψει τους ναζί, αν και χωρίς αποτέλεσμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονίκη:ΤΩΡΑ: Έδειραν βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη
9/11/2015 05.32 μ.μ.
Επεισόδια προκλήθηκαν πριν από λίγο στο συλλαλητήριο των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη, καθώς διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μέλη της Χρυσής Αυγής απαιτώντας να φύγουν από τη συγκέντρωση. Ανάμεσα σε αυτούς που δέχτηκαν το μένος των διαδηλωτών ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας, οι οποίοι με μπουνιές και κλωτσιές αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το άγαλμα Βενιζέλου. Η αστυνομία επενέβη για να περιορίσει τα επεισόδια, ενώ αυτή την ώρα έχει κλείσει η Εγνατία.
--------------------------------------------------------------------------------------
Μαζί με τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές και τους φοιτητές, και οι αγρότες παρόντες στο πανελλαδικό παλλαϊκό κάλεσμα της 12ης Νοέμβρη. Και μη γελαστεί ο αμόρφωτος Ηγετίσκος να ξαμολήσει τίποτα ένστολους χρυσαυγίτες την Πέμπτη.
----------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως! Η υπόθεση Πανούση δεν είναι και τόσο πλακίτσα όπως νομίζουμε. Φυσικά, η ευθύνη για την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη βαραίνει εξ ολοκλήρου τον απίθανο Ηγετίσκο, που έκανε υπουργό έναν ακροδεξιό ρουφιάνο.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Όλοι και όλες στους δρόμους του αγώνα! Διακοπή ηλεκτροδότησης σε 100.000 σπίτια αποφάσισε η ΔΕΗ, ενώ έχει δρομολογηθεί και η συμφωνία για τις κατασχέσεις δεκάδων χιλιάδων σπιτιών. Όπως καταλαβαίνουμε, η απεργία της Πέμπτης, 12 Νοέμβρη, αποκτά ξεχωριστή σημασία. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική αναμέτρηση του λαού μας με την κυβέρνηση των απατεώνων. Ή αυτοί ή εμείς!
---------------------------------------------------------------------------------------
Παραλύει η χώρα λόγω απεργιών την Πέμπτη!
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου η χώρα θα «παραλύσει» από τη γενική 24ωρη απεργία που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με το ραντεβού να δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00. «Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της...εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια» αναφέρει.. «Για τη ΓΣΕΕ η 24ωρη Γενική Απεργία και τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη αποτελούν τη "μητέρα των μαχών" απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων υποβάθμισης του επιπέδου διαβίωσης της Ελληνικής κοινωνίας. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η ΑΔΕΔΥ. «Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων. [...] Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται» αναφέρει, μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 10.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.