Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Δευτερα 23 Νοεμβριου 2015


Οι σκλαβοι του «εναντι». Ερευνα για την… αμισθια των εργαζομενων.
Από τη μισθωτή στην... αμισθί σκλαβιά
«Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενώ αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τους ίδιους ή και σκληρότερους όρους, δεν απολαμβάνουν το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας τους».
Το χαρακτηρίζουν πανδημία. Είναι το μεγαλύτερο παράδοξο και το πιο δύσκολο να ερμηνευθεί. Η ανεργία, η δουλειά-λάστιχο, η μαύρη εργασία, όλα αυτά είναι απολύτως βαρια προβληματα σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης και με πολιτικές λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού. Αλλα υπαρχουν και αλλα προβληματα. Τι είναι αυτό που κάνει 1.200.000 εργαζομένους, που δεν πληρώνονται από τα αφεντικά τους, να εξακολουθούν να παρέχουν την εργασία τους κάθε μέρα; Η απλήρωτη εργασία έχει μετατραπεί σε νέα κανονικότητα κι είναι ίσως η ουσιωδέστερη α-συνέχεια του κόσμου, όπως τον ξέραμε επί δεκαετίες: ο εργαζόμενος παρέχει εργατική δύναμη και σε αντάλλαγμα παίρνει μισθό. Τώρα πια όμως είμαστε αντιμέτωποι μ’ ένα νέο φαινόμενο, παράδοξο μεν, αλλά μέρος της νέα κανονικότητας εκτάκτου ανάγκης: την άμισθη σκλαβιά. «Μουγκή» δύναμη Στην Ελλάδα των Μνημονίων μιλάμε πολύ για την ανάπτυξη, λιγότερο για την ανεργία και καθόλου για την απλήρωτη εργασία. Εχουμε γίνει η πολιτεία που περιγράφει ο Αζίζ Νεσίν: «Κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε. Φτιάξαμε τον σύλλογο του “σώπα” και μαζευτήκαμε πολλοί, μια πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη, αλλά μουγκή!». Οχι μόνο πια δεν εξεγειρόμαστε για την ανεργία, αλλά και θεωρούμε κανονικό το να μην πληρωνόμαστε, όταν εργαζόμαστε. Το νούμερο είναι εξωπραγματικό: ένα εκατομμύριο (1.000.000) είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στους 1.200.000 τούς ανεβάζει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Τα 2/3 όσων έχουν ακόμα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με καθυστέρηση.
Τα αφεντικά έχουν προσχωρήσει μαζικά στο κίνημα «δεν πληρώνω»: περίπου δύο στις τρεις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών. Ετσι, ο ένας μήνας χωρίς αμοιβή δεν θεωρείται πια καν καθυστέρηση, ο μέσος χρόνος απληρωσιάς είναι οι πέντε μήνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα αφεντικά μπορεί και να μην πληρώνουν ακόμα και επί δύο χρόνια. Μια απλή αναζήτηση στο google με τον όρο «απλήρωτοι εργαζόμενοι» δίνει 396.000 αποτελέσματα σε 0,40 δευτερόλεπτα και μια ατελείωτη λίστα: από τον «Αγγελιοφόρο» μέχρι το ΙΓΜΕ, από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι μεγάλα ξενοδοχεία, από το Πάρκο Τρίτση μέχρι τους εργαζομένους σε πτηνοτροφεία, από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μέχρι το μπακάλικο της γειτονιάς σου. Ακόμη και τα κόμματα, που δηλώνουν πως θέλουν να σώσουν τον τόπο από τη μάστιγα της ανεργίας, έχουν καθυστερήσει κατά περιόδους την πληρωμή των εργαζομένων τους –κι αυτό ισχύει και για τη Νέα Δημοκρατία και για το ΠΑΣΟΚ και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΓΣΕΕ, βρέθηκαν απλήρωτοι από 3 έως 6 μήνες!
«Πρόκειται για επιδημία τα τελευταία πέντε χρόνια», μας λέει η Μαργετίνα Στεφανάτου, μάχιμη δικηγόρος κι εξαιρετικά έμπειρη στα εργατικά. «Το ‘’φαινόμενο’’ εμφανίστηκε αρχικά με τη μορφή της πολύμηνης καθυστέρησης μισθοδοσίας. Σταδιακά -και δη τα τελευταία 2-3 χρόνια- υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται καθόλου πάνω από 5-6 μήνες, μέχρι και 10-12 μήνες. Το ‘’φαινόμενο’’ δεν αφορά μόνο τον ιδιωτικό τομέα, αλλά εμφανίζεται συχνά και σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και σε αναπτυξιακές εταιρείες δήμων ή εταιρείες που δουλεύουν με προγράμματα ΕΣΠΑ κ.λπ. Το ‘’φαινόμενο’’ πολλές φορές αιτιολογείται και δικαιολογείται λόγω της υστέρησης και εν τέλει της στάσης πληρωμών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, γεγονός πραγματικό που έχει φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».
Υπάρχουν κι άλλες κατηγορίες στη στρατιά των απλήρωτων, όπως μας εξηγεί η νομικός Μαρίλη Ζαλαώρα, που εργάζεται στη ΓΣΕΕ: «Υπάρχουν εργαζόμενοι, θύματα μιας συχνά προσχηματικής κι ανειλικρινούς εργοδοτικής συμπεριφοράς που έχουν να πληρωθούν κανονικά ακόμα και περισσότερο από τρία χρόνια, ζώντας με τα “έναντι”. Παράλληλα με αυτούς συμπορεύεται μια ακόμα κατηγορία απλήρωτων εργαζομένων, εκείνη των “δοκιμαστικών” υπαλλήλων, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα από τον εργοδότη κι αντικαθίστανται αμέσως μετά τη λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, χωρίς να λάβουν την παραμικρή αμοιβή. Πρόκειται επομένως για κατ’ όνομα εργαζομένους, αλλά στην πραγματικότητα για κατ’ ουσία ανέργους. Καμιά στατιστική δεν ασχολείται μαζί τους ενώ εκείνοι, συνεχώς αυξανόμενοι, εξακολουθούν να ακροβατούν στωικά στο τεντωμένο σκοινί μιας ιδιότυπης ομηρίας».
Μια κατηγορία μόνοι τους
«Σύγχρονη δουλεία» χαρακτηρίζει την απλήρωτη εργασία η νομικός Σοφία Παπαοικονόμου στη μελέτη της «Η απλήρωτη εργασία στα χρόνια των Μνημονίων και της κρίσης»: «Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αποτελούν “sui generis” κατηγορία: ενώ αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με τους ίδιους ή και σκληρότερους όρους, δεν απολαμβάνουν το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας τους. Ενώ δεν είναι τυπικώς άνεργοι, βρίσκονται όμηροι σε επιχειρήσεις και διαβιούν χειρότερα από τους ανέργους, αφού δεν δικαιούνται ούτε κι αυτό το γλίσχρο επίδομα ανεργίας. »Είναι οι σύγχρονοι δούλοι, που υπομένουν στωικά ως αναγκαία κατάσταση τα έναντι-ψίχουλα, που “βάζουν πλάτη” για τη “διάσωση” της επιχείρησης, για να μη χαθούν ολότελα οι θέσεις εργασίας. Κι έτσι “επιχορηγούν” τις επιχειρήσεις, στις οποίες εργάζονται, με τους “βερεσέ” μισθούς τους. Με τη συνέργεια του κράτους, μέσω των συνεχών μειώσεων του μισθολογικού και συνταξιοδοτικού κόστους, των κοινωνικών παροχών και της συστηματικής καθιέρωσης της απλήρωτης εργασίας, πραγματοποιείται μια γιγαντιαία μεταφορά εισοδήματος από τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία προς τις επιχειρήσεις, σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου».
-------------------------------------------------------------------------------------
Αρνητικα ιστορική μέρα για την Αργεντινή – αληταρας νεοφιλελε Mαουρίτσιο Μάκρι: O πρώην πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς έβαλε τέλος στην διακυβέρνηση της χώρας από τους αριστερούς…
Δημοσιεύθηκε: 23/11/2015 16:48
Αλλάζει σελίδα μετά από 12 χρόνια παρουσίας στην εξουσια των αριστερών “Περονιστών”. Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες και πρώην πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορς έγινε ο δευτερος νεοφιλελεύθερος περονιστης, μετα τον Μενεμ το 2000 που βουλιαξε και χρεοκοπησε τη χωρα, που έγινε πρόεδρος της χώρας. «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας φάσης για την Αργεντινή». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του αληταρα Μαουρίτσιο Μάκρι μετά τη νίκη του χθες στις αργεντίνικες προεδρικές εκλογές. Για δευτερη φορά στην Ιστορία της Αργεντινής ένας νεοφιλελεύθερος γίνεται Πρόεδρος της χώρας.
Μέσω εκλογών. Ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, 56 ετών, νίκησε το φαβορί των προεδρικών εκλογών, όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, τον Σιόλι, με 53,46% των έως τώρα καταμετρηθέντων ψήφων, ενώ ο Σιόλι έχει λάβει 46,54%. Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 66% των εκλογικών κέντρων. O υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι παραδέχθηκε την ήττα του, νωρίς σήμερα το πρωί. Μετά από τηλεφώνημα στον Μάκρι, ο Σιόλι δήλωσε: «Ο λαός της Αργεντινής [...] εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρηκα τηλεφωνικά». Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, βρισκόταν στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, αλλά τώρα δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το αργεντίνικο Σύνταγμα. Μάκρι, ο άνθρωπος που έκανε σημαία του την νεοφιλελε «Αλλαγή» Ο Μάκρι υποδέχθηκε το αποτέλεσμα της κάλπης κάνοντας μια μετρημένη ομιλία, σε εντελώς αντίθετο στιλ από ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια συνήθιζε η προκάτοχός του Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία μίλαγε με πάθος προκειμένου να κινητοποιήσει τις μάζες. Το σίγουρο είναι ότι ο Μάκρι μόνο τυχαία δεν έκανε την επιλογή να δώσει μια πολύ συγκρατημένη ομιλία. Υποδηλώνει τη σαφή επιθυμία του να αποστασιοποιηθεί από την προηγούμενη πρόεδρο της χώρας και να ενσαρκώσει την νεοφιλελε αλλαγή. Αλλωστε «Αλλαγή», «Cambiemos» ήταν και το όνομα του πολιτικού φορέα που δημιούργησε για να κερδίσει την εξουσία, ενός φορέα συνασπισμού δυνάμεων της μέχρι πρότινος αλητικης αντιπολίτευσης.
Το τέλος της Κίρχνερ εποχής Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η νίκη του Μάκρι σηματοδοτεί μαι απότομη πολιτική μεταστροφή για την Αργεντινή. Σπάει τον αριστερο Περονισμό, το ευρύ λαϊκιστικό κίνημα που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Αργεντινής τα τελευταία 10 χρόνια. Μάλιστα, η αλητικη νεοφιλελε κωλοφυλλαδα Liberation σημειώνει ότι η νίκη του Μάκρι οφείλεται ακριβώς στην «κούραση» που είχε προκαλέσει η ηγεμονία της Κίρχνερ και στη φθορά που είχε υποστεί η ίδια από τα 12 χρόνια στην εξουσία. Η Κριστίνα Κίρχνερ ταύτισε την πορεία της με την έξοδο της χώρας από τη χειρότερη κρίση που είχε βιώσει ποτέ, τις φιλόδοξες πολιτικές της και τον αγώνα της για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Από το ποδόσφαιρο στην πολιτική Πρώην πρόεδρος της Μπόκα Τζούνιορ, αργότερα δήμαρχος της πόλης, γιος ενός Ιταλοαργεντίνου μεγαλοκατασκευαστή, ο 56χρονος νέος πρόεδρος της χώρας κληρονομεί μια αδύναμη αλλα σταθερα σε ανοδο οικονομία: Η ανάπτυξη στηρίζεται σε μη βιώσιμες δημόσιες δαπάνες, ο πληθωρισμός εκτιμάται ότι κινείται στο 20% και η κεντρική τράπεζα της χώρας λειτουργεί με επικίνδυνα χαμηλά αποθέματα νομίσματος. Η χωρα εχει ξεπερασει τη χρεοκοπια του Μενεμ, οι ανθρωποι βρισκουν δουλεια, οι εξαγωγες αυξανονται, οι ανθρωποι δεν πεινανε. Τωρα όλα αυτά θα συαματησουν, και θα αντιστραφουν. Ο Μάκρι αναμένεται να είναι ο δευτερος πιο οικονομικά νεοφιλελεύθερος ηγέτης της Αργεντινής από το 1990. Σπάζοντας τη 12ετή ηγεμονία της Αριστεράς στην Αργεντινή, ο Μάκρι έχει υποσχεθεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς για το εξωτερικό εμπόριο και το δολάριο. Στην ομιλία του την Κυριακή συνεχισε να κοροιδευει τους ηλιθιους που τον ψηφισαν ότι «ήρθε η ώρα να χτίσουμε μια Αργεντινή με μηδενική φτώχεια, να χτυπήσουμε τη διακίνηση ναρκωτικών και να ενισχύσουμε τη δημοκρατία». Ακόμη, έχει δεσμευθεί να διαπραγματευτεί με τους ξένους πιστωτές που είχαν οδηγήσει την Αργεντινή στα αμερικανικά δικαστήρια για απλήρωτα χρέη. Και τα χασανε. Η Κίρχνερ αποκαλούσε τα hedge funds γύπες. Και ειχε αρνηθει να πληρωσει τους αλητες αμερικανους τοκογλυφους. Και κερδισε. Ο Μάκρι έχει κοροιδεψει τους ηλιθιους που τον ψηφισαν ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά για την αναζήτηση μιας συμφωνίας που απαιτείται για την ανάκτηση της πρόσβασης στις παγκόσμιες πιστωτικές αγορές. Και για αυτό επισκέφθηκε επίσης να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να φύγουν τα capital controls και οι περιορισμοί στο εμπόριο. Ωστόσο, ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Μάκρι θα μπορούσε να ρισκάρει ένα οικονομικό σοκ το οποίο θα οδηγούσε τη χώρα στην ύφεση, αν οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνει είναι πολύ απότομες. Ο αντίπαλός του, Σιόλι, είχε περιγράψει τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της νεοφιλελε αγοράς του Μάκρι, ως έναν «κίνδυνο για την κοινωνία», προειδοποιώντας τους ψηφοφόρους ότι θα μειώσει τις κοινωνικές παροχές και θα επιστρέψει την Αργεντινή στις δεξιές πολιτικές της δεκαετίας του 1990 που προηγήθηκαν της κρίσης που βύθισε στη φτώχεια και την εξαθλιωση εκατομμύρια πολίτες της χώρας, και οδηγησαν τη χωρα στη χρεοκοπια το 2000. Ηταν μια θέση του αντιπάλου του Μάκρι που επηρέασε κάποιους ψηφοφόρους. Η νίκη του Μάκρι σηματοδοτεί μια αποφασιστική στροφή προς την πουλημενη στους αμερικανους νεοφιλελε δεξιά και αυξάνει την προοπτική της δουλικοτητας που ειχε ξεπεραστει των σχέσεων της Αργεντινής με τους αποικιοκρατες από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά και τις πιθανότητες για μια μεγαλύτερη ελευθερία συναλλαγών με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στις ακτές του Ειρηνικού, όπως τη Χιλή και το Περού. Κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής το Μάκρι, πάντως αναμένεται να είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην προβληματική εμπορική σχέση με τη Βραζιλία και για αυτό έχει υποσχεθεί ότι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό θα είναι σε αυτή τη χώρα για μια συνάντηση με την Ντίλμα Ρούσεφ.
Σχολιο.- ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ “ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΗΔΟΝΙΚΑ ΝΟ2″.ΤΟ ΝΟ1 ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ
-----------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία κατατροπώνει τους Τζιχαντιστές στην Συρία - Κατέστρεψε 472 στόχους μέσα σε 48 ώρες
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2015 - 16:49
Τις τελευταίες 48 ώρες, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε έχει καταστρέψει 472στόχους του Ισλαμικού Κράτους σε πολλές περιοχές στη Συρία ενώ έχει βομβαρδίσει περίπου 1.000 τάνκερ πετρελαίου μέσα σε 5 μέρες. Ο καταιγσμός των ρώσικων αεροσκάφων έχει γίνει με 141 εξόδους. Όλα τα ρώσικα αεροσκάφη έχουν επιτυχώς γυρίσει πίσω στην βάση τους κοντά στο Latakia, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ρώσικου Υπουργείου Άμυνας, Igor Konasheknov. "Τα ρώσικα βομβαρδιστικά απογειώνονται από την βάση του Khmeimim και καταστρέφουν τα διυλιστήρια πετρελαίου στην βόρεια και ανατολική Συρία.
--------------------------------------------------------------------------------------
Το 1965, η Ινδονησία έχει το τρίτο μεγαλύτερο Κομμουνιστικό Κόμμα στον κόσμο (Partai Komunis Indonesia). Είναι η μαζική κινητήρια δύναμη στην κυβέρνηση συνεργασίας του προέδρου Σουκάρνο για μια ευρύτατη δέσμη μεταρρυθμίσεων υπέρ του επιπέδου διαβίωσης των καταπιεζόμενων τάξεων. Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και τα συνδικάτα, μαζί με το ΚΚΙ και μικρότερες οργανώσεις της αριστεράς, πρωτοστατούν στην κοινωνικοποίηση επιχειρήσεων, στην οργάνωση και τη στήριξη του λαού. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Χάουαρντ Τζόουνς, βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με το State Department σχετικά με τις δυνατότητες «αντιστροφής της πολιτικής τάσης στην Ινδονησία». Μετά από την προσπάθεια μιας ομάδας αριστερών αξιωματικών να ανακόψουν συγκρότηση παραστρατιωτικών ομάδων της (ακρο)δεξιάς, στις 30 Σεπτεμβρίου 1965, ο πολιτικο-κοινωνικός συνασπισμός της αντεπανάστασης δράττεται της ευκαιρίας να εκδιπλώσει πλήρως το πραξικοπηματικό του σχέδιο, με ασύλληπτη αγριότητα και αιχμή του δόρατος τον αιμοσταγή αντιστράτηγο Σουχάρτο· τον μελλοντικό δικτάτορα. Με την έμπρακτη συμπαράσταση των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κυβερνήσεων, οργανώνεται και εξαπολύεται μια σφαγή ευρύτατης κλίμακας από τον στρατό, τις ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες και την αστυνομία: σύμφωνα με μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο αριθμός των δολοφονηθέντων πρέπει να προσεγγίζει τα 3.000.000, ενώ χιλιάδες άλλοι άνθρωποι βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν για πολλά χρόνια, κλείστηκαν σε στρατόπεδα εργασίας. Με ιδιαίτερη αγριότητα αντιμετωπίστηκαν από τη δυτικόφιλη χουντάρα τα μέλη της μαζικής αριστερής φεμινιστικής οργάνωσης «Gerwani»· πρωτοπόρες αγωνίστριες όλων των ηλικιών, που μάχονταν από το 1950 για τη χειραφέτηση των γυναικών από τις σκληρές πατριαρχικές δομές, από τον αναλφαβητισμό, την ενδοοικογενειακή βία και καταπίεση, την έλλειψη προοπτικής. Με την εδραίωση του φιλοδυτικού Σουχάρτο και της εγκληματικής καραχουντάρας του, ο ασφυκτικός αντικομμουνισμός επιβλήθηκε στα σχολεία, στους τόπους εργασίας, στον δημόσιο χώρο γενικά· καθεστωτικοί «διανοούμενοι» (ξέρουμε το είδος!) έστησαν καριέρες με διαλέξεις και επιδοτούμενες δημοσιεύσεις για τον «κόκκινο κίνδυνο» και το «κόκκινο φάντασμα». Το ΔΝΤ επέστρεψε ως «μεγάλος συμπαραστάτης» του Σουχάρτο το 1966, χωρίς να αντιμετωπιστεί αυτή τη φορά με τεράστιες διαδηλώσεις, όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’60: ήταν βαριά η σκιά της σφαγής και της κρατικής τρομοκρατίας του δικτάτορα. Εκεί βρίσκονται οι ρίζες της σακατεμένης δημοκρατίας και της φρικτής φτώχειας στη σημερινή Ινδονησία. Πριν από λίγες μέρες, νομικοί, οργανώσεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστριες και αριστεροί/-ές από την Ινδονησία συγκρότησαν στη Χάγη την επιτροπή ΙΡΤ 1965: για να πιεστεί η κυβέρνηση της Τζακάρτα και να αναγνωριστεί η μαζική εξόντωση των αριστερών στην Ινδονησία ως αυτό που είναι: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Παρίσι, 23/11/2015, Γαλλία: χιλιάδες διαδηλωτές ακύρωσαν στον δρόμο το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε πρόσφατα στο γαλλικό κοινοβούλιο το οποίο μεταξύ άλλων απαγορεύει τις διαδηλώσεις για λόγους "ασφαλείας". Η τοπική αστυνομία προειδοποίησε τους διοργανωτές ότι αν η συγκέντρωση δεν ακυρωθεί τότε θα υποστούν τις συνέπειες που είναι πάνω από 6 μήνες φυλάκιση.
Παρόλα αυτά η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά από τη Βαστίλη προς την πλατεία δημοκρατίας όπου μπλοκαρίστηκε και κατεστάλη βίαια από τους μπάτσους που έκαναν χρήση σπρέϋ πιπεριού και γκλομπ. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον φραγμό των μπάτσων και να προσεγγίσουν την πλατεία το οποίο είναι αποτελεί παράδοση ως σημείο συγκεντρώσεων στο Παρίσι.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις και οι δρόμοι γέμισαν... διαδηλωτές
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2015 - 17:46
Αντιδράσεις από τους Γάλλους πολίτες
Οι βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν το εύναυσμα στην κυβέρνηση Βαλς, υπό την αιγίδα και του Φρανσουά Ολάντ, για την καθιέρωση ενός στρατοκρατούμενου και ασυνομοκρατούμενου καθεστώτος, το οποίο θα ισχύει για τους επόμενους 3 μήνες, με το δικαίωμα μάλιστα παράτασης για άλλους τρεις, σύμφωνα με ψήφισμα της γαλλικής βουλής. Συγκεκριμένα απαγορεύτηκε οποιαδήποτε διαδήλωση η μεγάλη συγκέντρωση ατόμων σε δημόσιους χώρους, ενώ παραχωρήθηκαν στους κατασταλτικούς μηχανισμούς υπερεξουσίες, όπως για παράδειγμα η σύλληψη και η κράτηση χωρίς εισαγγελική εντολή. Ενδεικτική της τροπής που έχει λάβει η κατάσταση, είναι η θέση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία προειδοποιεί ότι όποτε λήφθησαν παρόμοια μέτρα, υπό την κάλυψη καθεστώτος "εκτάκτου ανάγκης" ή και λόγω "εθνικής ασφάλειας", αυτά παγιώθηκαν και αποτέλεσαν προπομπό άλλων αντιδημοκρατικών εξελίξεων. Στα πλαίσια αυτά είχε απαγορευτεί και η μεγάλη συγκέντρωση-διαδήλωση με αφορμή τη Σύνοδο για το Κλίμα, στις 29 Νοεμβρίου, στην οποία καλούσαν φορείς, συλλογικότητες και συνδικάτα. Πάντως οι κάτοικοι του Παρισιού είχαν άλλη άποψη σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς απάντησαν μαζικά με... διαδήλωση. Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Russia Today, πολύς κόσμος κατέβηκε στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας αντιδρώντας τόσο στα μέτρα καταστολής όσο και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Η πορεία ξεκίνησε από τη Βαστίλλη με προορισμό την "Πλατεία Δημοκρατίας", συναντώντας όμως στο δρόμο ισχυρή αστυνομική δύναμη, χωρίς να λείψουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Χτυπήματα και peper spray ήταν η αντίδραση της αστυνομίας ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές.
---------------------------------------------------------------------------------------
21 Νοεμβριου 9.08 στην πολη Τουλουζ
Αψηφισαν τον στρατιωτικο νομο και διαδηλωσαν 16.000
Κατά της βαρβαρότητας, κατά της τρομοκρατιας Για τις ελευθερίες και την Ειρήνη. 16 000 άτομα.
Σχολιο.- αν κοιταξεις τις φωτο καλα , θα προσεξεις οτι ειναι μονο ...Γαλλοι , οι ...εγχρωμοι κ' οι Ααβες περι αλλα τυρβαζουν! Το εζησα το Πασχα στη Γαλλια στη τριημερη γενικη απεργια .!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Έχει πάτο η ξεφτίλα σου ρε ? Ντρέπεσαι καθόλου ρε μαλάκα ?
23.11.2015 18.01 Τηλεφώνημα Ποροσένκο σε Αλ. Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ουκρανίας από τη Βουλή των Ελλήνων
------------------------------------------------------------------------------------------
Θέλουν για υπαλλήλους τους δεσμοφύλακές τους
«Μπλόκο» στην απόσπαση σωφρονιστικών υπαλλήλων στην “υπηρεσία” βουλευτών της Χρυσής Αυγής, βάζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, ο κατηγορούμενος για συμμετοχή και διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, Γιάννης Λαγός και οι ευρωβουλευτές του κόμματος Λάμπρος Φουντούλης και Γιώργος Επιτήδειος, ζητούν την απόσπαση σωφρονιστικών από τις Φυλακές Κορυδαλλού, Κορίνθου και Αυλώνα ως μετακλητών υπαλλήλων στα γραφεία τους, “πατώντας” στην ισχύουσα νομοθεσία και τον κανονισμό της Βουλής. Ήδη ο ένας σωφρονιστικός έχει μεταταχθεί στο γραφείο του Γιώργου Επιτήδειου, ενώ εκκρεμούν οι σχετικές αιτήσεις για τους υπόλοιπους στον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη. Κι όλα αυτά την ώρα που η Χρυσή Αυγή δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση ενώ ο Γιάννης Λαγός ήταν μέχρι πρότινος κρατούμενος στις φυλακές, υπό τη φύλαξη σωφρονιστικών που τώρα ζητά – κατόπιν σύμφωνης γνώμης τους – να έχει ως υπαλλήλους του… Η πρωτοφανής υπόθεση έχει ως εξής: Στις 13 Νοεμβρίου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης αποστέλει έγγραφο στον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο σχετικά με την απόσπαση και διάθεση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε γραφεία βουλευτών και ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής και υπόδικος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία αποδίδονται σωρεία κακουργηματικών πράξεων Γιάννης Λαγός, ζητά την απόσπαση στο γραφείο του δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων. Το αξιοσημείωτο είναι πως οι συγκεκριμένοι υπηρετούν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε ο βουλευτής και που είναι πιθανόν να οδηγηθεί και πάλι όπως σημειώνει ο κ.Παρασκευόπουλος στην απάντησή του προς τον κ.Βερναρδάκη, αρνούμενος να εγκρίνει την διάθεσή τους.
---------------------------------------------------------------------------------------
Η τρίτη στέψη του... Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ
Μια νέα «αυτοβιογραφία» του Κωνσταντίνου Γκλίξμπουργκ ανέλαβε από χτες να διανείμει το «Βήμα». Το πόνημα (Βασιλεύς Κωνσταντίνος, «Χωρίς Τίτλο») φέρει πλούσια εικονογράφηση και είναι τυπωμένο με πολύ μεγάλα στοιχεία, έτσι ώστε να επεκταθεί σε τρεις τόμους, αλλά και να είναι προσιτό σε άτομα μεγάλης ηλικίας με δυσκολίες στην όραση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κείμενο που έχει συντάξει ο σύμβουλος έκδοσης του «Βήματος» Γιώργος Μαλούχος με συνεργάτη τον Γιάννη Διαμαντή. Η συμμετοχή του Γ. Μαλούχου αναφέρεται ως «συγγραφική αρωγή» στο εξώφυλλο του βιβλίου, το οποίο βασίζεται σε «εξονυχιστική καταγραφή, σχεδόν ημέρα με την ημέρα, των αναμνήσεών του καθώς και των σκέψεων και των απόψεών του». Σύμφωνα με τον κ. Μαλούχο, «οι συζητήσεις αυτές αποτυπώθηκαν όλες σε ηχητική μορφή, η οποία υπήρξε η βάση για τη συγγραφή μιας από τις πιο σημαντικές ιστορικές μαρτυρίες της εποχής μας, που σίγουρα θα αποτελέσει πλέον κεντρικό σημείο αναφοράς στην ιστοριογραφία του μέλλοντος, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να έχει καθένας ως προς τον ίδιο και το πολίτευμα της βασιλευόμενης δημοκρατίας».
Μετριοφροσύνη ξανά Αφήνοντας ασχολίαστη τη μετριοφροσύνη του συγγραφέα, ξεκαθαρίζω ότι ασφαλώς είναι ευπρόσδεκτη κάθε νέα μαρτυρία οποιουδήποτε έπαιξε κάποιο ρόλο στα δημόσια πράγματα της χώρας. Μόνο που δεν πρόκειται περί αυτού. Η νέα «προσφορά» της εφημερίδας είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται το «ξέπλυμα» του Γκλίξμπουργκ και η αβασάνιστη υιοθέτηση των δικών του απόψεων για τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές, στις οποίες είχαμε την ατυχία να βρίσκεται στον θρόνο. Και οι δύο προηγούμενες πλασαρίστηκαν κι αυτές ως «η πρώτη φορά που μιλά για όλα ο Κωνσταντίνος». Προηγήθηκε το «ΒΗΜΑgazino» (3.6.2001) με πολυσέλιδη συνέντευξη στον Θανάση Λάλα. Ακολούθησε νέα συνέντευξη στον Αλέξη Παπαχελά σε συνέχειες (29.1-12.2.2006). Χαρακτηριστικό και των δύο πρώτων εκδοχών της ίδιας αφήγησης υπήρξε η εξιστόρηση εντελώς φανταστικών περιστατικών, όπως λ.χ., ότι ο ίδιος πρότεινε στον Γεώργιο Παπανδρέου να νομιμοποιήσει το ΚΚΕ το 1964 και ο τότε πρωθυπουργός διαφώνησε (βλ. σχετ. Ιός, «Τα Ιουλιανά του 2001», 8.7.2001).
Ο πρώτος τόμος της νέας αγιογραφίας του Γκλίξμπουργκ που κυκλοφόρησε χτες αναφέρεται σε γεγονότα έως το 1964, προτού δηλαδή αναλάβει καθήκοντα, αλλά ακόμα και σ' αυτήν την περίοδο φροντίζει ο τέως βασιλιάς και οι οικοδεσπότες του να εκτεθούν. Τα εξόφθαλμα ψέματα ξεκινούν από τη γέννησή του, τον Ιούνιο του 1940: «Ενα από τα πρώτα δώρα που έλαβαν ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν από τον Ιωάννη Μεταξά, η παιδική στολή των μελών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ). Παρόλο που ήταν Ιούνιος μήνας, ο πατέρας μου ζήτησε να ανάψουν το τζάκι και την πέταξε μέσα στη φωτιά». Αλλά είναι γνωστό ότι ο Μεταξάς κήρυξε τη δικτατορία με βασιλικό διάταγμα, ενώ ο πατέρας του Κωνσταντίνου, τότε διάδοχος Παύλος, ήταν ο επίσημος αρχηγός της ΕΟΝ και παραβρισκόταν σε όλες τις εκδηλώσεις της μεταξικής νεολαίας, συχνά μάλιστα συνοδευόμενος από τη Φρειδερίκη, προκειμένου να ελέγξει τους φαλαγγίτες και να τους παραδώσει τις σημαίες τους! Αλλά τι περιμένεις από κάποιον που γράφει ότι στο σχολείο του, στα Ανάβρυτα, όλοι ήταν υποχρεωμένοι να του μιλούν στον πληθυντικό και να τον προσφωνούν Υψηλότατο, όμως «κατά τα άλλα καμία ειδική μεταχείριση δεν είχα».
Για το ποια ζητήματα τον απασχολούσαν αυτόν και τον πατέρα του υπάρχει εκτενής αναφορά στη βασιλική χορηγία και την άρνησή τους να τη μειώσουν, με την επισήμανση ότι «από το ποσό που ανακοινωνόταν μόνο ένα ελάχιστο τμήμα έφτανε αληθινά στον Βασιλέα ως δική του αποζημίωση, το μεγαλύτερο μέρος προοριζόταν για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων των Ανακτόρων, τα έξοδα διατροφής και συντήρησης του υπηρετικού προσωπικού της Αυλής» κ.λπ. Οπως μαθαίνουμε από την εισαγωγή του Γ. Μαλούχου («Μικρό ιστορικό ενός μεγάλου βιβλίου»), εκείνος που τον επέλεξε για τη «συγγραφική αρωγή» ήταν ο ίδιος ο Γκλίξμπουργκ: «Εχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την ημέρα που δέχθηκα το τηλεφώνημα του εξέχοντος δικηγόρου και καλού φίλου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, “Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος έχει αποφασίσει να γράψει βιβλίο και θέλει να σε δει”. “Εμένα; Σίγουρα;” ήταν η πρώτη άμεση, αυθόρμητη απάντηση, δηλώνοντας ευθύς αμέσως έτοιμος να συναντηθούμε όπου και όποτε το επιθυμούσε».
Και πώς δικαιολογείται αυτή η επιλογή; Ο κ. Μαλούχος θυμίζει τις ανάλογες αυτοβιογραφικές αφηγήσεις του Μίκη Θεοδωράκη και του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου που είχε συντάξει. Στο δικό του εισαγωγικό σημείωμα, που επίσης περιλαμβάνεται στο βιβλίο, ο εκδότης του «Βήματος» Σταύρος Ψυχάρης σπεύδει απολογητικά να καταγγείλει όσους αναρωτιούνται για τη σκοπιμότητα της φιλοξενίας του Γκλίξμπουργκ από την εφημερίδα του ως «επιρρεπείς σε συνωμοσιολογίες» και «υποψιαζόμενους ότι “το Συγκρότημα μαγειρεύει πολιτικές ανατροπές”». Είναι άραγε «συνωμοσιολογία», αν σκεφτεί κανείς ότι την περίοδο που αποφάσισε ο Γκλίξ¬μπουργκ να εμπιστευτεί τον κ. Μαλούχο, το στέλεχος αυτό του Συγκροτήματος είχε εισηγηθεί την επομένη της βίαιης καταστολής του συλλαλητηρίου της 20ής Οκτωβρίου 2011 την άμεση εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει την κήρυξη κατάστασης πολιορκίας και την αναστολή των άρθρων που αναφέρονται στις ατομικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες;
---------------------------------------------------------------------------------------
Τα χάπια που παίρνουν οι τζιχαντιστές για να σφάζουν και να γελάνε!
Captagon: Το Ισλαμικό Κράτος προμηθεύει τους τζιχαντιστές του με ένα φτηνό διεγερτικό, που μοιάζει με κοκαΐνη, το οποίο τους βοηθά να στέκονται όρθιοι και να πολεμάνε για ώρες, με λίγο ύπνο και ελάχιστο φαγητό. Βεβαίως έχει και παρενέργειες, όπως να «πυροδοτεί» και ψυχωτικά επεισόδια στους τζιχαντιστές που κάνουν χρήση. Υπάρχουν ενδείξεις, γράφει η βρετανική Express, ότι οι τζιχαντιστές που προκάλεσαν το πολύνεκρο μακελειό στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου είχαν κάνει χρήση. Το συγκεκριμένο διεγερτικό παράγεται από χημικούς του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και πωλείται σε όλη τη Μέση Ανατολή.
Το Captagon, όπως είναι η εμπορική ονομασία του συνθετικού διεγερτικού φενεθυλίνη, απαγορευμένου γερμανικού φαρμάκου που είχε παρασκευαστεί τη δεκαετία του 1960 για να γιατρεύει την ADHD (Ελλειμματική Προσοχή – Υπερκινητικότητα), τη ναρκοληψία και την κατάθλιψη, έχει αντιγραφεί και πωλείται ως φτηνό ναρκωτικό στη Μέση Ανατολή. Το Captagon απαγορεύτηκε στις περισσότερες χώρες τη δεκαετία του ’80 επειδή ήταν ιδιαίτερα εθιστικό.
Για το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Ria Novosti, αυτό το «φίλτρο του τρόμου» διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο στην αραβική άνοιξη. «Η χρήση του εξηγεί εν μέρει τον ενθουσιασμό του πλήθους στη Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη», αναφέρει. To ειδησεογραφικό πρακτορείο υπενθυμίζει όπως και πολυάριθμα άλλα ρωσικά Μέσα ότι το Captagon ομοίως διοχετευόταν στους διαδηλωτές στην πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου αλλά χρησιμοποιήθηκε και από τις ουκρανικές δυνάμεις ως διεγερτικό κατά τις επιχειρήσεις τους στην Ανατολική Ουκρανία.
Απαγορευμένο από το 1986, το Captagon επιτρέπει να νικηθεί ο φόβος, η κούραση και ο πόνος αλλά και αυξάνει θεαματικά τις σεξουαλικές επιδόσεις. Επίσης, η δυνατή αμφεταμίνη Captagon καταργεί το συναίσθημα της συμπάθειας και αυξάνει τη φυσική αντίσταση. Σύμφωνα με το Ria Novosti, παράγεται από το 2011 και έπειτα στη Βουλγαρία σε ένα εργοστάσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Πληροφορία που φυσικά διαψεύδεται από τις ΗΠΑ. Η Διεύθυνση Ναρκωτικών και Εγκλήματος του ΟΗΕ αναφέρει πως το χάπι παρασκευάζεται στα εδάφη της Συρίας.
H Σαουδική Αραβία πάντως, είναι ο καλύτερος «πελάτης» σε ό,τι αφορά την κατανάλωση της αμφεταμίνης αυτής. Πάνω 55 εκατ. χαπιών κατασχέθηκαν μόνο την περασμένη χρονιά. Κι οι αριθμοί αυτοί δίνουν μόνο μια ιδέα της πραγματικότητας, αφού δεν αντιπροσωπεύουν παρά το 10% των χαπιών που κυκλοφορούν στο βασίλειο. Στη συριακή αγορά, ένα χαπάκι κοστίζει μεταξύ $5 και $20.
Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει ένα άρθρο που αναφέρει ότι το πρώτο Captagon χρησιμοποιήθηκε στο Κάιρο. Το «μείγμα του τρόμου» διαδόθηκε αστραπιαία με την αραβική άνοιξη ως το ελιξίριο της αντοχής και της ενδυνάμωσης της επανάστασης και διαδόθηκε στα πλήθη που ήταν έτοιμα να θυσιαστούν από την Τυνησία ως την Αίγυπτο και από την Λιβύη ως την Συρία. Η θανάσιμη αμφεταμίνη έγινε ένας εφιάλτης για την Μέση Ανατολή: σε κατάσταση έκστασης τα άτομα αποκεφαλίζουν και σκοτώνουν με χαμόγελο και άδειο κεφάλι.
Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι βρήκαν αυτά τα χάπια στις τσέπες εκατοντάδων μαχητών τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν στην Κόμπανι. Οι αναλύσεις Αμερικανών ειδικών στα βίντεο που εμφανίζουν τον Βρετανό Τζιχάντι Τζον να εκτελεί άτομα καταδεικνύουν ότι ο δήμιος είναι υπό την επήρεια αμφεταμίνης. Οι πρώτες αναφορές για τη χρήση αυτής της ουσίας προέρχονται από τους διαδηλωτές που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας το 2011. Πολλοί από αυτούς αναγνώρισαν ότι δέχθηκαν από τους διοργανωτές αυτά τα καταπληκτικά χάπια που δίνουν κουράγιο και δύναμη. Οι παραδόσεις των χαπιών γίνονταν τότε στους αδελφούς Μουσουλμάνους από Ντουμπάι και Κατάρ. Οι πρώτες χημικές αναλύσεις έγιναν από τους Ιταλούς καραμπινιέρους. Όταν αυτοί πήγαν στη Λιβύη το 2013 για να αποπειραθούν να μετασχηματίσουν τις ομάδες των μαχητών σε κανονικό στρατό και στη βάση των αναλύσεων αίματος συνειδητοποίησαν ότι το 30% των υποψηφίων ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικά.
Μιλάμε για ένα λευκό χαπάκι που σου επιτρέπει να ξεχάσεις πόνο και φόβο, το οποίο χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο μέτωπο της Συρίας. Το Captagon είναι ο καλύτερος σύμμαχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που καταφεύγει σε τούτο το ναρκωτικό με βάση την αμφεταμίνη και την καφεΐνη. Στο συριακό μέτωπο, τα μέλη της Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα και οι ένοπλοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επίσης το χρησιμοποιούν, για να παίρνουν θάρρος. Το Captagon είναι ποικιλοτρόπως αποτελεσματικό. Σύμφωνα με έναν διακινητή, ο οποίος μίλησε στο κανάλι ARTE: «Σε πουσάρει, μάχεσαι χωρίς να κουράζεσαι, προχωράς ευθεία μπροστά, αγνοείς τι σημαίνει φόβος. Οι μαχητές το χρησιμοποιούν για να είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση, για να ελέγχουν τα νεύρα τους και να βελτιώνουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις». Ελάχιστη σημασία έχει ότι η χρήση του απαγορεύεται από το Ισλάμ, αφού «στις μέρες μας, οι πάντες αδιαφορούν για τη θρησκεία». Ένας αξιωματούχος της Δίωξης Ναρκωτικών της Χομς, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Reuters, επισημαίνει την παράδοξη στάση των εγκλείστων υπό την επήρεια του Captagon: «Τους βαράγαμε και δεν νιώθανε τον πόνο. Οι περισσότεροι γελάγανε όσο τους ξυλοφορτώναμε». Το φάρμακο αυτό φτιάχτηκε το 1963 και αρχικά το συνταγογραφούσαν για να καταπολεμήσουν τις διαταραχές στη συγκέντρωση και τη ναρκοληψία, προτού περιληφθεί στον κατάλογο των ψυχοτρόπων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1986. Έκτοτε, το Captagon απαγορεύεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου.
----------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015
Ο δεξιός υποψήφιος Μαουρίσιο Μάκρι υπόλογος στη δικαιοσύνη της Αργεντινής
Ο υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στην Αργεντινή του δεξιού κόμματος Cambiemos (Να αλλάξουμε), Μαουρίσιο Μάκρι, είναι υπόδικος για υποκλοπές, έχει μηνυθεί για διακρίσεις σε βάρος των παχύσαρκων και η οικογένειά του έχει κατηγορηθεί ότι επωφελήθηκε από την κυβέρνηση της δικτατορίας του Βιντέλα.
Στις 14 Μαΐου του 2010, ο δικαστής Νορμπέρτο Ογιαρμπίδε διέταξε να ξεκινήσει η νομική διαδικασία εναντίον του Μαουρίσιο Μάκρι για τα εγκλήματα της παραβίασης της μυστικότητας, κατάχρησης εξουσίας και πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων, καθώς και για αθέμιτη συνέργεια (άμεση αυτουργία) σε παράνομες υποκλοπές. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επιβεβαίωσε, τον περασμένο Ιούλιο, τη συνέχιση της διαδικασίας που έχει ανοίξει εναντίον του Μάκρι για τις παράνομες υποκλοπές. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μετά την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης για σταμάτημα της διαδικασίας με τον ισχυρισμό ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί. Η δικαστική παραγγελία εξηγεί ότι «δύο υποθέσεις απορρίφθηκαν. Εκείνη που εμπλέκει τον Μαουρίσιο Μάκρι στη πρόσβαση στις συνομιλίες του Νέστορ Ντανιέλ Λεονάρντο, για ίδιο συμφέρον, γεγονός το οποίο θα τον παρέπεμπε για ανάρμοστη και αδικαιολόγητη ανάμιξη, ενώ η άλλη θα μπορούσε να συνδέσει τις συγκεκριμένες ακροάσεις με τις υπηρεσίες, σε θέματα ασφαλείας, που είχε προσφέρει η εταιρεία Άκερμαν Γκρουπ στον Φρανσίσκο Μάκρι». Ο Μάκρι παραπέμπεται για τις παράνομες τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε συγγενή θύματος κατά την απόπειρα στην ΑΜΙΑ, τον Σέρχιο Μπουρστέϊν. Για συμμετοχή στο ίδιο δίκτυο υποκλοπών αναμένουν να δικαστούν, από τον Μάρτιο του 2014, ο πρώην κατάσκοπος και πρώην εργαζόμενος του Υπουργείου Παιδείας, Χεράρντο Σίρο Χάμες, καθώς και ο πρώην υπουργός Παιδείας Μαριάνο Ναροντόβσκι, ο επιθεωρητής Παλάσιος και ο διάδοχός του Οσβάλντο Τσαμόρο. Κατά την διάρκεια της καμπάνιας για την επανεκλογή του, το 2011, ο Μάκρι μηνύθηκε για διάκριση σε βάρος των υπέρβαρων και ότι δέχτηκε χρηματοδότηση από ένα δίκτυο πορνείας. Με παρόμοιο τρόπο, ο Μάκρι και η οικογένειά του επωφελήθηκαν από την κυβέρνηση της δικτατορίας του Βιντέλα για την διεκπεραίωση διαφόρων επιχειρηματικών συμβολαίων και για την ακύρωση χρεών που έπρεπε μετά να πληρώσει ο λαός της Αργεντινής. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη ο δικαστής Ρομπέρτο Πόνσε ερευνά μια καταγγελία σε βάρος του Μάκρι και του δημοσιογράφου και υποψηφίου για το νομοθετικό αξίωμα του Μπουένος Άιρες του κόμματος Cambiemos, Φερνάντο Νιέμπρο, για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων στη σύναψη συμβολαίων. Ο δικηγόρος Αντόνιο Λιούργο κατέθεσε αίτημα για έρευνα και άμεση «κατάσχεση εγγράφων» από την Διεύθυνση Αγορών και Συμβολαίων της κυβέρνησης του ΜπουένοςΆιρες, για «διοικητική απείθεια και απάτη». Ο Λιούργο διαβεβαιώνει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος άγεται και φέρεται ευνοημένος από την «θωράκιση που του έχει παράσχει η Δικαιοσύνη της πρωτεύουσας».
--------------------------------------------------------------------------------------
Για την γυναικα βομβιστρια που δηθεν αυτοανατιναχθηκε στο Παρισι. Ζει και μιλαει σημερα από το Μαροκο!
Η γυναίκα που μιλάει στο βίντεο στοχοποιήθηκε άδικα από τα μμε ως βομβίστρια αυτοκτονίας. Τρομοϋστερία και παραλογισμός συγκοινωνούντα δοχεία.. (via Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή - 2)
Αυτή η γυναίκα ήταν ψευδώς απεικονίζονται ως ένας βομβιστής αυτοκτονίας από ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων των aj+. την βρήκαμε στο Μαρόκο.
------------------------------------------------------------------------------------
Miguel Fernández Martínez, Κουβανός δημοσιογράφος της Latin American News Agency Prensa Latina, τώρα στη Συρία: "Αυτό δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος, είναι ένας πόλεμος λεηλασίας του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ, της Τουρκίας, και των μοναρχιών του Κόλπου...
Η Συρία ζει σε μια κόλαση κι η κρίση θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν χώρες που υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία... Το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ βλέπουν την παρέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, ως αποτυχία των προσπαθειών τους εδώ και χρόνια για να ανατρέψουν τον πρόεδρο Bashar Al Assad..."
---------------------------------------------------------------------------------------
We will erase ISIS! Aιώνια τιμή και δόξα στον Yahya Adnan Shoughry...
...στρατιώτη που υπηρετούσε τη θητεία του στον Αραβικό στρατό της Συρίας, Μάρτυρα για την πατρίδα, τον σοσιαλισμό! Ακριβώς πριν ένα χρόνο, λίγο πριν τη δολοφονία του, φώναξε κατάμουτρα στους φονιάδες μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης: We will erase ISIS...(θα διαγραψουμε το ISIS). Όπως ακριβώς οι δικοί μας πατριώτες, οι κομμουνιστές κι οι ΕΑΜίτες μπροστά στους φονιάδες ναζί...
----------------------------------------------------------------------------------------
Bashar Al Assad: Κάθε μορφή βοήθειας που φθάνει στην ISIS, περνάει μέσω Τουρκίας και...
...προέρχεται από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία
----------------------------------------------------------------------------------------
Οι κυβερνητικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος μετά τη ρωσική επέμβαση, δηλώνει ο Άσαντ
O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις καταγράφουν πρόοδο σε «σχεδόν όλα τα μέτωπα» μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην περιοχή. «Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει πολλές περιοχές στη Συρία. Όμως πρόσφατα, μετά την εμπλοκή της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας (…), η κατάσταση έχει βελτιωθεί κατά πολύ και μπορώ να πω ότι ο συριακός στρατός κερδίζει έδαφος σε σχεδόν όλα τα μέτωπα» διαβεβαίωσε ο Άσαντ κατά τη διάρκεια μιας... συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο «Phoenix TV», η οποία μεταδόθηκε σήμερα στη Συρία. Από τον πρώτο μήνα της ρωσικής επέμβασης που ξεκίνησε την 30η Σεπτέμβρη, «οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν οπισθοχωρήσει και χιλιάδες (στελέχη τους) το έχουν σκάσει προς την Τουρκία και προς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες» τόνισε ο Σύρος πρόεδρος. Συντονισμός δυνάμεων με Ρωσία Σε ερώτημα που του τέθηκε εάν έχει γνώση σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, ο Άσαντ απάντησε ότι «οι Ρώσοι υπολογίζουν στις χερσαίες δυνάμεις της Συρίας» για να πολεμήσουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. «Συντονίζουν τις ενέργειές τους με εμάς» διαβεβαίωσε. Ο πρόεδρος της Συρίας εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση, ότι υπάρχει «μια τεράστια διαφορά» με το διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία τωνΗΠΑ, που βομβαρδίζει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. «Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός και καμία επικοινωνία» μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των αμερικανικών δυνάμεων, τόνισε ο Άσαντ.
-----------------------------------------------------------------------------------------
«Έτσι, βρέθηκα ανάμεσα στους Γερμανούς… Βάρβαροι ανέκαθεν, έγιναν ακόμη πιο βάρβαροι με την επιμέλεια και την επιστήμη και ακόμη με την ίδια την θρησκεία, βαθύτατα ανίκανοι για κάθε θεϊκό αίσθημα, χαλασμένοι ώς το μεδούλι, ανίκανοι για την ευτυχία των... ιερών χαρίτων, επιρρεπείς στην υπερβολή και στην πενιχρότητα, προσβλητικοί για κάθε αγνή ψυχή, αναίσθητοι και χωρίς αρμονία σαν τα θρύψαλα ενός πεταγμένου αγγείου… Δεν μπορώ να φαντασθώ άλλο λαό τόσο διχασμένο σαν τους Γερμανούς. Βλέπεις χειροτέχνες, αλλά όχι ανθρώπους, φιλοσόφους, αλλά όχι ανθρώπους, ιερείς, αλλά όχι ανθρώπους, αφέντες και δούλους, νέους και ηλικιωμένους, αλλά όχι ανθρώπους».
Φρήντριχ Χαίλντερλιν (1770 – 1843), Υπερίων, σ. 221 – 226
------------------------------------------------------------------------------------------
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015
Η δεξιά επιστρέφει στην εξουσία στην Αργεντινή
Ο υποψήφιος του δεξιού κόμματος Cambiemos (Ν’ αλλάξουμε), Μαουρίσιο Μάκρι, κέρδισε με 4 μονάδες διαφορά στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή. Με άνω του 99% των ψήφων καταμετρημένο, τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν τη νίκη στον Μάκρι με ποσοστό 51,40%, έναντι 48,60% του επικεφαλής του «Μετώπου για τη Νίκη» (FPV), Ντανιέλ Σκιόλι. Ο νικητής του δεύτερου γύρου θα αναλάβει το προεδρικό αξίωμα στις 10 Δεκέμβρη, μετά από 12 χρόνια κυβερνήσεων των Κίρτσνερ (4 του Νέστορ Κίρτσνερ και 8 της συζύγου του Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρτσνερ). Στον πρώτο γύρο στις 25 Οκτώβρη, ο Ντανιέλ Σκιόλι είχε λάβει το 36,86%, έναντι 34,3% του Μάκρι. Στις εκλογές της Κυριακής, που διεξήχθησαν σε ήρεμα γενικά κλίμα, κλήθηκαν περισσότερα από 32 εκατομμύρια ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Η συμμετοχή ξεπέρασε το 80%, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Χούλιο Αλάκ. Ανησυχίες υπάρχουν για την οικονομική και εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ, Κίντο Λούκας, δήλωσε ότι μια κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι στην Αργεντινή θα τασσόταν κατά του οργανισμού Mercosur (Κοινή Αγορά του Νότου), κάτι που θα μπορούσε να σημάνει ένα πισωγύρισμα στην ολοκλήρωση της Νοτίου Αμερικής. Ο Λούκας είπε ακόμα ότι ο Μάκρι κατά πάσα πιθανότητα θα ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου, μέσω ενός σχήματος όπως η Συμμαχία του Ειρηνικού. Αυτό θα απέβαινε επίσης κατά της Unasur και της Celac, πρόσθεσε.
---------------------------------------------------------------------------------------
Το φιάσκο της Daily Mail και της γυναίκας που βάφτισαν καμικάζι ενώ ζει στο Μαρόκο
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Νοέμβριος, 2015 - 21:07
Το γύρο του κόσμου έκαναν φωτογραφίες ύστερα από την επίθεση στο Σαιντ Ντενί, με το προφίλ της Nabila και πληροφορίες ότι ανατινάχθηκε κατά την διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στο κρυσφύγετο των τζιχαντιστών. Η Nabila όμως δεν ανατινάχθηκε ποτέ, δεν βρέθηκε ποτέ εκείνη την περιόδο στο Παρίσι γιατί απλά ζει στο Μαρόκο. Η γυναίκα καταγγέλλει το απίστευτο φιάσκο της Βρετανικής Daily Mail. Θυμίζουμε πως λίγα 24ωρα μετά την επιχείρηση, πηγές της αστυνομίας έκαναν γνωστό πως δεν ανατινάχθηκε τελικά η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν αλλά ένας άνδρας. Με αφορμή αυτή τη νέα τροπή τα ΜΜΕ άρχισαν να ψάχουν στοιχεία της ταυτότητας της "πρώτης γυναίκας καμικάζι" στην Ευρώπη.Τότε η βρετανική Daily Mail άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες της Nabila ως Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν. Ουδεμία σχέση είχε όμως η Nabila με την τρομοκράτισα «Ο δημοσιογράφος δεν έκανε καμία έρευνα, απλώς δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες», λέει η Ναμπίλα, περιγράφοντας παράλληλα το σοκ των οικείων της, που είχαν καιρό να την δουν, όταν άκουσαν την «είδηση» για το θάνατό της. Το AJ+ ήρθε να φέρει τα πραγματικά στοιχεία στην δημοσιότητα Η Nabila ζει στο Μαρόκο και οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου είναι από μια περίοδο που ζούσε στη Γαλλία και δόθηκαν σε δημοσιογράφο της Daily Mail από πρώην φίλh της. Όπως εξηγεί το δημοσίευμα της 20minutes.fr η φίλη της Nabila, Fouzia ήταν αυτή που έδωσε τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα, προκειμένου να την εκδικηθεί καθώς η σχέση των δυο γυναικών ήταν τεταμένη, μιας και είχαν τσακωθεί. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η φίλη της Nabila αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και βρίσκεται υπό γιατρική παρακολούθηση.