Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τριτη 24 Νοεμβριου 2015


"ΨΩΜΙ ΚΙ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ"
Ἡ ἀνάρτηση ὀλιγόλεπτου βίντεο μὲ τὸν παραπάνω τίτλο στὸ στοίχσε τὴ σύλληψη ἀπὸ τὴν ἀστυνομία τοῦ Ἀντρέι Φέιγκελι, πανεπιστημιακοῦ ἀπὸ τὸ Νόβι Σὰντ τῆς Σερβίας καὶ μέλους τοῦ Δ.Σ. τῆς Διαβαλκανικῆς Ὁμοσπονδίας Ὀρθοδόξων Νεολαιῶν. Τὴν ἀγανάκτηση τοῦ κ. Φέιγκελι προκάλεσε ἡ κίνηση τοῦ πρωθυπουργοῦ τῆς Σερβίας Βούτσιτς νὰ προσφέρει ψωμὶ καὶ ἁλάτι στὸ Γενικὸ Γραμματέα τοῦ ΝΑΤΟ σὲ ἐπίσημη ἐπίσκεψη, μιὰ πράξη ποὺ συμβολίζει τὴν ἐγκάρδια φιλοξενία στὸν ἐκπρόσωπο ἑνὸς ὀργανισμοῦ ποὺ προκάλεσε τόσα δεινὰ στὴ χώρα, ἰδίως μὲ τοὺς βομβαρδισμοὺς καὶ τὴν κατάλυση τῆς ἀκεραιότητάς της. Ὅσο αὐστηρὴ καὶ ἂν εἶναι ἡ πολιτικὴ κριτική, ἡ σύλληψη τοῦ Ἀντρέι Φέιγκελι ἀποτελεῖ κραυγαλέα παραβίαση τῆς ἐλευθερίας τῆς ἔκφρασης. Ἀπαιοτοῦμε τὴν ἄμεση ἀπελευθέρωσή του.
---------------------------------------------------------------------------------------
Συντάξεις: Nέες περικοπες από τον Δεκέμβριο
24 Νοεμβρίου 2015 09:49
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΚΑΙ ΟΙ... ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ... ΨΥΓΕΙΟ
Βαρύς ο πέλεκυς για τις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και τους συνταξιούχους του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και των ειδικών ταμείων οι οποίοι είναι κάτω των 60 ετών. Την ώρα που ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ επιθυμεί όλα να τελειώνουν με το ασφαλιστικό μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Μάταια το υπουργείο Εργασίας προσπάθησε να εξασφαλίσει χρόνο –μέσω παράτασης «κλειδώματος» τουδεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων- με το σκεπτικό πως τα «οφέλη» από το νέο τρόπο υπολογισμού συντάξεων με μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, ενδεχομένως να γλίτωνε από περαιτέρω περικοπές τις συντάξεις.
Τι γίνεται τώρα; Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κυριολεκτικά θα πρέπει να «τρέξουν» τις διαδικασίες, ώστε να παρουσιάσουν ένα πειστικό σχέδιο επανυπολογισμού των συντάξεων το οποίο αφού κατατεθεί στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, θα οδηγήσει στη λήψη πολιτικής απόφασης η οποία –δεν είναι δύσκολο να προβλέπει κάποιος- πως πρέπει να είναι κοντά με τις θέσεις των δανειστών.
Διαφορετικά, θα υπάρχει πρόβλημα. Όπως και να ΄χει, όμως, μην περιμένουμε κάποια ακραία αλλαγή που θα περιορίσει ή θα ανακόψει τις περικοπές των συντάξεων. Έτσι κι αλλιώς οι δανειστές το έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή πως ο στόχος είναι η δραματική μείωση των δαπανών στοασφαλιστικό. Οπότε, αυτό που ουσιαστικά βρίσκεται στο «στόχαστρο» είναι το «κλείδωμα» των κριτηρίων που θα «αποφασίσει» για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα χάσουν και πόσο θα χάσουν.
Ρήτρα ηλικίας Για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί από τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ειδικά ταμεία σε ηλικία κάτω των 60 ετών, θα προκύψουν χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης. Δηλαδή, μείωσεις σε πρώτο πλάνο.
Ποσό σύνταξης Τη λίστα των «χαμένων» αναμένεται να ενισχύσουν όσοι λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1000 ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν 905.000 συνταξιούχοι (πάνω από 1000 ευρώ), 49.960 συνταξιούχοι (με σύνταξη πάνω από 2000 ευρώ) και 2.500 που λαμβάνουν πάνω από 3000 μηνιαίως. Σύμφωνα με κύκλους των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, το «κλείδωμα» θα περιλαμβάνει κλιμακωτές μειώσεις –ανάλογα με τους συντελεστές και τα κριτήρια- από 10 έως και 20%.
Παράλληλο πακέτο… μείωσης Πέρα από αυτό, όμως, θα πρέπει να συνυπολογίσει κάποιος και τις αλλαγές που θα επιφέρει ο νέος ενιαίος κανονισμός λειτουργίας (τίθεται σε ισχύ το 2016). Οι ενιαίες εισφορές (πλην του ΟΑΕΕ) θα αυξηθούν με αποτέλεσμα την συμπίεση προς τα κάτω των συντάξεων… στο μοντέλο του ΙΚΑ.
------------------------------------------------------------------------------------
Ενεργοποιείται για πέμπτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης
24 Νοεμβρίου 2015 07:47
Για πέμπτη φορά ενεργοποιείται σήμερα, Τρίτη, (24/11/2015) η κάρτα αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Το ποσό των 16.297.480 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.333 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την ε' καταβολή της κάρτας αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.
-------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ο στρατός απέσπασε από τους τζιχαντιστές του ΙΚ μια πόλη στο κεντρικό τμήμα της χώρας
24 Νοεμβρίου 2015 03:39
Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τη Δευτέρα (23/11) μια πόλη και ένα κοντινό χωριό στο κεντρικό τμήμα της Συρίας που βρίσκονταν στα χέρια της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) έπειτα από μάχες που κράτησαν περίπου είκοσι ημέρες, σύμφωνα με συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και μια αποικιοκρατικη «ΜΚΟ». «Ο στρατός, σε συνεργασία με οργανώσεις λαϊκής αυτοάμυνας, πήρε τον έλεγχο της Μάχιν και του χωριού Χαουαρίν στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας της Χομς», στην κεντρική Συρία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη μια πηγή στις ένοπλες δυνάμεις. «Ο στρατός κατάφερε βαριές απώλειες στο Ντάες», σύμφωνα με την τηλεόραση, που χρησιμοποίησε ένα προσβλητικο ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά. Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια που εδρευει στο Λονδινο επιβεβαίωσε την προέλαση του στρατού, με την υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, κάνοντας λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες στις τάξεις των τζιχαντοφασιστών. Η ίδια αποικιακη «ΜΚΟ» έκανε επίσης λόγο περί προέλασης των δυνάμεων της Συριας σε μια ορεινή περιοχή βόρεια της παράκτιας πόλης της Λαττάκειας, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, προπύργιο της μειονότητας των αλαουιτών, στην οποία ανήκουν οι Άσαντ. Σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, ο στρατός κέρδισε εδάφη στο Τζάμπαλ Ζάχι και στο Τζάμπαλ Ζουέικ, έπειτα από σφοδρές μάχες με αντάρτες, έχοντας υποστήριξη από ρωσικά αεροσκάφη. Ο αληταρας «διευθυντής» αυτής της «μη κυβερνητικής οργάνωσης», γνωστος κατασκοπος τομαρι των εγγλεζων, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, δήλωσε πως ο στρατός αναμένεται να συνεχίσει την προέλασή του προς την πόλη αλ Καριατάιν, περίπου 15 χιλιόμετρα από την Μάχιν, που είχε καταληφθεί από το ΙΚ τον Αύγουστο. Οι τζιχαντοφασιστες είχαν καταστρέψει εκεί ένα μοναστήρι του πέμπτου αιώνα. Ακόμη, επίσης στην επαρχία Χομς, οι δυνάμεις της Συριας και του Προεδρου Άσαντ κινούνται προς την αρχαία πόλη της Παλμύρας, με την υποστήριξη ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων, σημείωσε προς μεγαλη του λυπη ο αληταρς Ραχμάν.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε καλό στην Ελλάδα, προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα
24 Νοε, ’15, 12:28 πμ
Είναι ολοφάνερο πως ο Αλέκος Αλαβάνος αισθάνεται μεγάλες ενοχές επειδή είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι τον Αλέξη Τσίπρα, αφού παραιτήθηκε ο ίδιος, για να γίνει ο Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει παραδεχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν πως ήταν λάθος του να πιστέψει στον Αλέξη Τσίπρα και να τον προωθήσει , ενώ μιλώντας στην πανελλήνια συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Τσίπρα «θα πρέπει να φύγει με πίσσα και πούπουλα». Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πολύ σκληρός και άδικος με τον εαυτό του. Προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε μεγάλο καλό στην ελληνική κοινωνία. Το μεγαλύτερο καλό είναι πως ήρθαν επιτέλους στην κυβέρνηση όλοι αυτοί οι αριστεροί που γκρίνιαζαν τόσα χρόνια και υποστήριζαν πως είναι ανώτεροι και πιο ηθικοί από τους άλλους, αλλά, με το πού έγιναν κυβέρνηση, αποδείχτηκαν εξίσου απατεώνες, ξεπουλημένοι και πεινασμένοι όσο οι προηγούμενοι. Έκανε καλό ο Αλέκος Αλαβάνος που προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του όρμησαν στη μάσα και κάνουν όσα κατηγορούσαν επί χρόνια με λύσσα, επικαλούμενοι μάλιστα τους αγώνες αριστερών και κομμουνιστών περασμένων δεκαετιών, οι οποίοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα, χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα• η κίνηση του Τσίπρα να ξεκινήσει την πορεία του για το Μνημόνιο από το μνημείο της Καισαριανής είναι η πιο χυδαία κίνηση Έλληνα πρωθυπουργού και φανερώνει πόσο αδίστακτος είναι. Επίσης, ο Αλέκος Αλαβάνος έσπασε το στερεότυπο που θέλει τους μεγαλύτερους να μην δίνουν χώρο και ευκαιρίες στους νέους• ο Αλαβάνος παραχώρησε ουσιαστικά την θέση του στον νεότατο Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια, ο νέος Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε μια χαρά γέρος, αφού το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αντιγράψει με κάθε τρόπο τον Ανδρέα Παπανδρέου και να συμπεριφέρεται σαν παππούλης• πάει λοιπόν και ο μύθος πως οι νέοι είναι αλλιώς, αφού ο Τσίπρας απέδειξε πως ένας νέος μπορεί να είναι πάρα πολύ γέρος. Το πιο σημαντικό που πρόσφερε στον τόπο ο Αλέκος Αλαβάνος -προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα- ήταν η απόδειξη πως και οι αριστεροί μπορούν να είναι εξίσου σκατάδες με τους δεξιούς. Η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι εξίσου σκατένια με την δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά. Προωθώντας τον Τσίπρα που αποδείχτηκε εξίσου σκατάς με τον Σαμαρά, ο Αλέκος Αλαβάνος βοήθησε να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, αφού δεξιοί και αριστεροί μπορούν να είναι το ίδιο σκατάδες, οπότε δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ένα ακόμα καλό που έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος -προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα- ήταν να φανεί πως υπάρχουν στην Αριστερά και άνθρωποι που δεν είναι σκατάδες σαν τον Τσίπρα και την παρέα του. Αυτοί οι άνθρωποι ξεχώρισαν την θέση τους και αποχώρησαν από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν και αριστεροί που, όσα λένε, τα εννοούν. Ο Αλέκος Αλαβάνος -ηθελημένα ή όχι- έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο, προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα.
http://pitsirikos.net/2015/11/%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac/#ixzz3sPYcJ1kf
--------------------------------------------------------------------------------------
Αλαβάνος: Πίσσα και πούπουλα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!
23 Νοεμβρίου 2015 19:00
Ο Αλέκος Αλαβάνος απασφάλισε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας και περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τη σκληρή πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός, αποδομώντας παράλληλα τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο. Σφοδρότατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση από τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με πίσσα και πούπουλα. Διαβάστε ολόκληρη τον χαιρετισμό του Αλέκου Αλαβάνου στη συνδιάσκεψη της ΛΑΕ: «Λύπη, ντροπή, ενοχές, παραίτηση, απογοήτευση κυριαρχούν σήμερα στη ψυχή του κόσμου της Αριστεράς στην Ελλάδα. Όταν από παράδοση ζωγράφιζαν μέσα στην καρδιά τους την αριστερά με ένα φωτοστέφανο, που εξέφραζε τον ενθουσιασμό, το όραμα, το παθος, την πίστη , την αθωότητα. Αυτή την εβδομάδα ο Μειμαράκης στην Βουλή εξαπέλυσε τις πιο βαριές κατηγορίες ενάντια στην Αριστερά : «μνημονιακή αριστερά», «νεοφιλελεύθερη αριστερά». Δεν έχει επιχειρήματα; Έχει παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που έχουμε εμείς όταν κατηγορούμε τη δεξιά παράταξη ότι μέσα από τα σπλάχνα της βγήκαν χούντες και ακροδεξιά. Κι ο πολίτης, τι βιώνει από τη περίφημη «αριστερή» κυβέρνηση: περικύκλωση, ασφυξία, μαρτύρια. Τι πίνεις; Κρασί. Αύξηση του ΦΠΑ. Πώς ξεδίνεις; Τσιγάρο. Αύξησε την τιμή. Πού αισθάνεσαι ασφάλεια; Στο σπίτι μου. Πλήρωσε ΕΝΦΙΑ. Πώς μετακινείσαι; Με το μετρό. Δώσε σύν 20 λεπτά. Τι επιθυμείς για τα παιδιά σου; Υγεία, να μάθουν ξένες γλώσσες, να βρούν δουλειά. Θα έχεις και ΦΠΑ. Με τι πληρώνεσαι; Με την σύνταξη. Θα είναι μικρότερη. Μέσα από την αριστερά, πρέπει να το αποδεκτούμε , έχει γίνει τερατογένεση : Η κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν πρόκειται για αριστερή παρένθεση. Πρόκειται για την πιο μαύρη παρένθεση προδοσίας και όνειδους στην ιστορία της Αριστεράς. Η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στον Πρωθυπουργό. Είναι ευθυνή όλων όσων ενεργοποιούνται σήμερα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα από όλα των βουλευτών του: καθηγητές Πανεπιστημίου με ηθικολογικά κηρύγματα, συνδικαλιστές με κραυγαλέες αντιμνημονιακές ομιλίες, δημοσιογράφοι με φλογερά γραφτά ενάντια σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, ψηφίζουν σήμερα χωρίς ίχνος αιδούς μνημονιακές ρυθμίσεις χειρότερες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει κατεπειγόντως να φύγει. Όχι όμως μόνο να φύγει. Να φύγει με πίσσα και πούπουλα , με την ηθική δηλαδή απαξίωση που έφυγαν Παπανδρέου και Σαμαράς».
-----------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Έγκλημα κατά της Ρωσίας - Δεν θα το ανεχτούμε
24 Νοεμβρίου 2015 14:53
ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Πισώπλατο» χτύπημα χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και κατηγόρησε την Τουρκία ότι δρα ως συνεργός των τρομοκρατών. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε 1 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, εντός της επικράτειας της Συρίας. Το ρωσικό Su-24 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 με πύραυλο αέρος-αέρος. «Θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και ενδέχεται να υπάρξουν σφοδρές συνέπειες στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας στο Σότσι. Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης «πισώπλατο» χτύπημα την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και κατηγόρησε την Τουρκία ότι δρα ως συνεργός των τρομοκρατών. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το ρωσικό μαχητικό έπληττε στόχους τρομοκρατών στην περιοχή της Λατάκιας και δεν απειλούσε την τουρκική εθνική ασφάλεια. Η Ρωσία παρακολουθούσε το λαθρεμπόριο πετρελαίου από εδάφη της Συρίας, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο τρομοκρατών, προς την Τουρκία, πρόσθεσε. Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε πως «προφανώς, το Ισλαμικό Κράτος τώρα δεν λαμβάνει μόνο έσοδα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, αλλά έχει και την προστασία των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Τουρκίας. Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμενε πως το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία μετά το περιστατικό και βιάστηκε να καλέσει σύσκεψη του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ είναι ανησυχητικό. Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους. «Η επίθεση ήταν ένα έγκλημα και η Ρωσία δεν θα το ανεχθεί», κατέληξε ο κ. Πούτιν.
Νέο βιντεο του εκτελεσθέντος ρώσου πιλότου με εμφανή τα σημάδια βασανισμού στο πρόσωπό του. Εκτελέσθηκαν και οι δύο πιλότοι από ισλαμοφασίστες τουρκμένιους.
--------------------------------------------------------------------------------------
Εκτός από το Ισραήλ, υπάρχει κι άλλο κράτος-τρομοκράτης στην περιοχή: - Στερεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού σε περισσότερους από 15 εκατομμύρια πολίτες του, που έχουν κουρδική εθνική συνείδηση. - Στρατεύματά του κατέχουν, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το 38% του εδάφους άλλης χώρας. - Έχει ανοιχτό πόλεμο με την Αριστερά, δολοφονώντας κάθε τρεις και λίγο τους αγωνιστές της. - Πρωτοστατεί στη μαζική δολοφονία χιλιάδων προσφύγων, που φεύγουν από τα παράλιά της, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. - Συνεργάζεται στενά και ενισχύει ποικιλοτρόπως τους τζιχαντιστές του ISIS. - Παίζει με τη φωτιά, καταρρίπτοντας αεροπλάνο χώρας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τους τζιχαντιστές.
Για την Τουρκία πρόκειται. Αλλά η ελληνική κεντροαριστερά κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει δίπλα μας. Και αφήνει ασχολίαστη την επίσκεψη Τσίπρα, αδιαφορώντας για το τι ακριβώς συμφώνησε με την κυβέρνηση των δολοφόνων και εμπρηστών του πολέμου στη γειτονική χώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ!!! Καλεί όλους τους εφέδρους στρατιώτες !!! (Oπως γραφει το difernews.gr)
Δημοσιεύθηκε: 24/11/2015 17:36
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ειδοποίησε τον Τούρκο πρέσβη Umit Yardim ότι η τουρκική πρεσβεία, πρέπει να κλείσει μέσα σε 24 ώρες και να εγκαταλείψουν τη Ρωσία. Ένα αεροπλάνο τζετ περιμένει να φέρει πίσω όλους τους Τούρκους υπαλλήλους της πρεσβείας στην Άγκυρα. Από την άλλη πλευρά ο ρώσικος στρατός, ενεργοποιεί όλους τους εφέδρους στρατιώτες. Βαρύ πεζικό και άλλα ρωσικά στρατεύματα ενώνονται στα τουρκικά σύνορα για ένα νέο πόλεμο.
Αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμα: «Ρώσοι, φύγετε από την Τουρκία». Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού από τους Τούρκους. Η επίσκεψη Λαβρόφ ακυρώθηκε ενώ ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Δούμας ζητά από τους Ρώσους τουρίστες να φύγουν από την Τουρκία.
Δημοσίευση : 18:27 24-11-2015
Έκτακτο! Διάγγελμα Πούτιν...!
Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να εξαγγείλει διάγγελμα στον Ρωσικό λαό. Στο εν λόγω διάγγελμα αναμένεται να αναφερθεί στα πρόσφατα συμβάντα με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία. Οι εξελίξεις ενδέχεται να είναι καταιγιστικές.
-------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ...
Russianplane Συγκλονιστικές φωτογραφίες του Ρωσου πιλότου: βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες Τουρκμενους
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΣ – ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Με το νέο νόμο Τσίπρα περί ανακεφαλαιοποίησης οι τραπεζες έχουν περάσει στην πράξη στον ολοκληρωτικό έλεγχο των δανειστών. Για το ξεπουλημα αυτο του Τσιπρα δεν μιλαει κανενας... ουτε η αντιπολιτευση...
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ισραηλίτης Εσδρά υπεύθυνος του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ΕΛΛΑΔΑ... Όλα τακτοποιημένα από καιρό... με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις...
Ο Ισραηλίτης Εσδρά, υπεύθυνος του Γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην ΕΛΛΑΔΑ... Ώστε το Ισραήλ που βομβαρδίζει τη Συρία,να βρίσκεται εκτός κάδρου και να μην υποχρεωθεί να δεχτεί ούτε έναν μετανάστη... Όλα τακτοποιημένα από καιρό... με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις... Συμπτωματικά, την Αντιπροεδρία της Ειδικής Επιτροπής εναντίον των παράνομων Εποικισμών στον πλανήτη (π.χ. κατεχόμενη Κύπρος), ο ΟΗΕ την ανάθεσε στο Ισραήλ! Τη χώρα που επισήμως, ο ίδιος ο ΟΗΕ, έχει καταγγείλει ως τη χώρα που... παραβιάζει όσο καμία άλλη αυτές τις "αρχές" και συνεχίζει παραβιάζοντας κάθε αρχή διεθνούς δικαίου να εποικίζει την Παλαιστίνη... ΠΑΡΑΝΟΜΑ! Συμπτωματικά, την ώρα που το Ισραήλ βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση -όχι για τα διαχρονικά εγκλήματα γενοκτονία κι εθνοκάθαρσης από το 1948, ή τις σφαγές στη Γάζα-, λόγω των καθημερινών εγκλημάτων στη Δυτική Όχθη & τους παράνομους εποικισμούς, ο "αριστερός" πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Τσίπρας των διαδηλώσεων με Παλαιστινιακές μαντίλες εναντίον του "κράτους δολοφόνου", πάει αύριο στο Ισραήλ για να συναντήσει τον εγκληματία πολέμου Νετανιάχου (στην Ισπανία έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου, με την κατηγορία του εγκληματία πολέμου)...
- Στην Ισπανία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του εγκληματία Νετανιάχου, η διεθνής κοινότητα απομονώνει το Ισραήλ και... ο Τσίπρας πάει να συμπαρασταθεί στον εγκληματία Νετανιάχου! - Ιndependent: Spain ‘issues arrest warrant’ for Israeli PM Benjamin Netanyahu over 2010 Gaza flotilla attack
Μετά, ας μιλήσουμε για "συνωμοσιολόγους", ας ταυτίσουμε την αντίθεση στον σιωνισμό-ναζισμό με "αντισημιτισμό"... κι άλλα πράσινα άλογα...
-----------------------------------------------------------------------------------------
...Όπως πληροφορούμαι στο Λονδίνο έχει γίνει πάρτι με τις μίζες που δόθηκαν για να δρομολογηθεί η μεγάλη ληστεία των ελληνικών τραπεζών, μέσω των οποίων θα ληστευτούν οι Έλληνες. Λέγεται δε πως όλοι έπιναν στη υγεία των κορόιδων. Σε αυτών που είναι τόσο ανόητοι, ώστε να τους κλέβουν και να χαίρονται, επειδή πέτυχε η... ανακεφαλαιοποίηση και θα διασωθούν οι τράπεζες, για να τους πάρουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους! Κλείνοντας, ελπίζω να μην πιστεύει κανείς πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν άγνοια και δεν διαμαρτύρονται, αφού δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε πως οι τραπεζίτες σε όλον τον κόσμο εξασφαλίζουν τη σιωπή με διαφημίσεις. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση, όσον αφορά τη γνώση της, χωρίς να μπορώ να πω γιατί δολοφονεί εν ψυχρώ τους Έλληνες. Φυσικά υποθέτω, αλλά δεν θέλω να θεωρηθώ κακοπροαίρετη.
----------------------------------------------------------------------------------------
Το 1991 ο στρατός του Σαντάμ αποτελούνταν από 260.000 μάχιμους άνδρες και άλλους 800.000 σε εφεδρεία. Οι Δυτικοί ξεμπέρδεψαν με αυτόν το στρατό πριν καν τελειώσουν τα διαφημιστικά συμβόλαια του CNN που υπέγραψε αποκλειστικά για τη ζωντανή μετάδοση εκείνου του πολέμου. Τα μπουλούκια του Ισλαμικού Κράτους αριθμούν περί τους 13.000 άνδρες. Οι Δυτικοί δηλώνουν ότι αδυνατούν να ξεμπερδέψουν. Ελάχιστοι άνθρωποι πλέον σε όλο τον πλανήτη απέμειναν να πιστεύουν ότι οι Δυτικοί αδυνατούν και είναι βέβαιοι ότι απλώς δεν θέλουν να το κάνουν. Το Ισλαμικό Κράτος είναι χρήσιμο και βολεύει πολλούς. Οικονομικά, αλλά και πολιτικά. Και πλέον αυτών των κερδών, υπάρχουν και τα εξτραδάκια. Για τρεις μήνες απαγόρευση απεργιών στη Γαλλία. Τώρα που μίλησε για επίθεση με χημικά ο Βαλς, μπορεί να γίνουν και έξι οι μήνες. Η CIA που ενημέρωσε την... ιταλική κυβέρνηση να περιμένει επιθέσεις στη Ρώμη, σαφώς δίνει ένα καλό επιχείρημα για να κλειστεί ο κόσμος σπίτι του. Αύριο – μεθαύριο θα κάνει κάτι αντίστοιχο και η Γερμανία για να… προστατέψει τους πολίτες της. Ο φόβος φυλάει τα έρμα. Κι όταν δεν υπάρχει φόβος, κατασκευάζουμε έναν. Κι ας σκοτωθούν και πέντε, δέκα, διακόσιοι πολίτες της χώρας μας. Η σιωπή απαιτεί θυσίες. Μέχρι και την κυβέρνηση της μικρής Ελλάδας βόλεψε η επίθεση στο Παρίσι και όλη αυτή η τραγωδία με το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα. Περνάνε και θα περάσουν μέτρα από τη βουλή που θα τα βιώσουμε ως αβίωτα. Βέβαια, να πούμε και δυο αλήθειες για το θέμα των μέτρων που περνάνε σαν βαγόνια από πάνω μας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Για τις δημοσιογραφικές πόρνες... αυτές οι "ειδήσεις" δεν αποτελούν θέμα...
Γιατί τα αθώα παιδιά δολοφονούν οι λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Οι φονιάδες του "ισλαμικού κράτους", στην Υεμένη δουλεύουν ακόμη για τις ΗΠΑ, την "πολιτισμένη" Ευρώπη και συνεργάζονται με το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Ισραήλ... Και φυσικά, τι κοινό μπορεί να έχει ο θάνατος ενός παιδιού της Υεμένης, με τον θάνατο ένός Γάλλου, στην πόλη του "φωτός και του πολιτισμού"; Απλώς, οι φονιάδες είναι ίδιοι!
----------------------------------------------------------------------------------------
Δημοσίευση : 20:11 24-11-2015
Ο Πούτιν ξαναεπανελαβε στη συνεντευξη του αυτά που ειχε δηλωσει αρχικα και προειδοποιεί την Τουρκία!
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες» στις σχέσεις τους έπειτα από την «πισώπλατη μαχαιριά» του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία. «Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’. «Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα (…). Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό», συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος. Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το αεροσκάφος χτυπήθηκε στη Συρία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία και συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα δηλώνει πως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της. «Βέβαια, θα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Και αυτό το τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις», προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους. Σύμφωνα με τον Πούτιν, το αεροσκάφος και οι ρώσοι πιλότοι «δεν απειλούσαν καθόλου την Τουρκία» εφόσον «εκπλήρωναν την κύρια αποστολή τους» χτυπώντας ομάδες μαχητών που αποτελούνται κυρίως από ισλαμιστες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκεια,. “Είχαμε πάντα με την Τουρκία καλές σχέσεις γειτονίας αλλά ακόμη περισσότερο φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποιος είχε ανάγκη αυτό που συνέβη σήμερα. Σίγουρα όχι εμείς», είπε ο Πούτιν. Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του που η Άγκυρα ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αντί να συζητήσει το θέμα αυτό απευθείας με τη Μόσχα. «Υπογράψαμε με τους Αμερικανούς μια συμφωνία για την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο. Η Τουρκία αποτελεί τμήμα εκείνων που υποτίθεται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας στον αμερικανικό συνασπισμό», υπενθύμισε ο Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο σημείο η συμφωνία αυτή αφορά την Άγκυρα.
Η Ρωσια παρακολουθει τη συνοδο του ΝΑΤΟ που καλεσε η Τουρκια, και αναλογα με τις αποφασεις του, θα αποφασισει και αυτή. Οι οικονομικες συνεπειες για την Τουρκια είναι ηδη ορατες. Η τουρκικη λιρα εχει κατρακυλησει από την στιγμη του επεισοδειου, ενώ είναι ορατος ο κινδυνος η Ρωσια να κλεισει τις κανουλες του φυσικου αεριου στην Τουρκια.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Το αεροσκάφος Σουχόι δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας
24 Νοεμβρίου 2015 18:38
Μία διπλωματική ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει την κατάρριψη του αεροσκάφους Σουχόι Su-24 από μέρους της Τουρκίας ως «μη φιλική ενέργεια», εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. «Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούν μη φιλική ενέργεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπεβλήθη επίσημη διαμαρτυρία στον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα για το επεισόδιο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε ακόμα πως το ρωσικό αεροσκάφος δεν παρεισέφρησε στον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της αποστολής του εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Στην ανακοίνωσή του, τέλος, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων δεν θα επηρεαστούν από την κατάρριψη του μαχητικού.
--------------------------------------------------------------------------------------
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Επιτελους ο αληταρας ακροδεξιος «προεδρος» εντολή για κυβέρνηση στους σοσιαλιστες με αντιδημοκρατικες και αντισυνταγματικες ... διευκρινίσεις
ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-- Μετά από μέρες αντιδημοκρατικων και αντισυνταγματικων διαβουλεύσεων - με πιο βασικές αυτές με βιομήχανους και τραπεζίτες - ο ακροδεξιος «πρόεδρος» της Πορτογαλίας, αληταρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα, έδωσε ουσιαστικά χτες την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στο γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Κόστα. Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση που είχαν χτες το πρωί οι δύο πολιτικοί, ο Σίλβα παρέδωσε στον Κόστα έγγραφο που του ζητάει γραπτώς απαντήσεις - δεσμεύσεις για την παρουσίαση «κυβερνητικής λύσης σταθερής, αξιόπιστης και διαρκείας». Στο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Προεδρία, ζητείται «επίσημη διευκρίνιση των ζητημάτων και ερωτημάτων που είναι διακριτά στις ασύμμετρες συμφωνίες που υπέγραψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα με το Μπλοκ της Αριστεράς, το Πορτογαλικό ΚΚ και το Κόμμα των Οικολόγων "Οι Πράσινοι", που δημιουργούν αμφιβολίες ως προς τη σταθερότητα και την αντοχή της κυβέρνησης». Γίνεται αναφορά σε 6 ζητήματα: την έγκριση των προτάσεων μομφής, την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, τη συμμόρφωση με τους δημοσιονομικούς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και επικυρώθηκαν από το πορτογαλικό Δημόσιο, ιδίως εκείνους που προκύπτουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για τη δημοσιονομική συνθήκη, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τη συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση και την Τραπεζική Ενωση (δηλαδή τις δεσμεύσεις προς την ΕΕ), την τήρηση των διεθνών δεσμεύσεων για την Πορτογαλία στο πλαίσιο των συλλογικών οργανισμών ασφάλειας (δηλαδή του ΝΑΤΟ), τον κοινωνικό διάλογο, τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Η διευκρίνιση αυτών των θεμάτων - αναφέρεται στο έγγραφο - είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα, δεδομένου ότι η συνέχιση μιας κυβέρνησης που αποτελείται αποκλειστικά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα εξαρτηθεί από την κοινοβουλευτική υποστήριξη των κομματικών δυνάμεων με τις οποίες ενέκρινε το έγγραφο "Κοινή θέση σχετικά με την πολιτική κατάσταση" και από τις προκλήσεις της βιωσιμότητας της οικονομικής ανάκαμψης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της κρατικής χρηματοδότησης και της οικονομίας που θα παραμείνουν σε όλη τη διάρκεια της θητείας». Ο Κόστα δεσμεύτηκε ότι θα απαντούσε ήδη από χτες, ενώ την έντονη αντίδραση του Πορτογαλικού ΚΚ προκάλεσε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τον κατηγορεί ότι «κάνει ένα ακόμα βήμα παραβίασης του Συντάγματος» και ότι «θέτει εμπόδια στη δημιουργία κυβέρνησης από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει υπάρχει». Θυμίζουμε ότι τα 4 κόμματα με 122 έδρες μιλανε μια πολιτική που θα «θέσει τέλος στη λιτότητα».
--------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σφοδροί βομβαρδισμοί από την ναζιστική κυβέρνηση
Μπλακ άουτ στη χερσόνησο της Κριμαίας
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.-- Σε πολύωρους βομβαρδισμούς προχώρησαν οι δυνάμεις της ναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (στρατός και τάγματα του φασιστικού «Δεξιού Τομέα») κατά θέσεων των αντιφασιστων πολιτοφυλακών στην Λαϊκή Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Οπως κατήγγειλαν οι τοπικές αρχές, τις τελευταίες 24 ώρες στο στόχαστρο βολών πυροβολικού βρέθηκαν τα χωριά Σπαρτάκ, Νοβοσβιετλόφκα, Ζαμπίτσεβο, Λοζόβοε και περιοχές της Γκορλόφκα και του Πετρόφσκι στα περίχωρα του Ντονέτσκ. Στις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν 2 πολιτοφύλακες. Ταυτόχρονα, οι αρχές της Κριμαίας (που ανήκει στη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα της άνοιξης του 2014) κήρυξαν τη χερσόνησο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, από δολιοφθορά στις γραμμές υψηλής τάσης που έρχονταν από την Ουκρανία. Οι γεννήτριες που τέθηκαν σε κυκλοφορία μόλις που επαρκούν για τα νοσοκομεία και άλλα κρίσιμα κτίρια. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, τέσσερις γραμμές υψηλής τάσης μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από την Ουκρανία στην Κριμαία. Δύο από αυτές υπέστησαν δολιοφθορές τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. Η ναζιστικη ουκρανική εταιρεία Ενέργειας «Ukrenergo» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από έναν πυλώνα του ηλεκτρικού ρεύματος πεσμένο στο έδαφος και από έναν άλλο ο οποίος έχει υποστεί ζημιές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η φύση των ζημιών δείχνει ότι πρόκειται για δολιοφθορά πιθανόν «με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών», που εκαναν σιγουρα οι ναζι της Ουκρανιας με εντολες των αποικιοκρατων αφεντικων τους. Οι δύο άλλες γραμμές υψηλής τάσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εξαιτίας μιας έκρηξης. Η ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας ειχε το θρασσος να κατηγορείσει για την κατάσταση στην Κριμαία και τις δολιοφθορές στους πυλώνες υψηλής τάσης που εκανε εμφανεστατα η ιδια «σαμποτέρ από τις πολιτοφυλακές και τη Ρωσία», μια ειπομενη μαλακια που σιγουρα είναι παράλογη και απευθυνεται μονο σε πανηλιθιους.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ασαντ: «Πρόοδος σχεδόν σε όλα τα μέτωπα»
Ο Σύρος Πρόεδρος, μιλώντας την Κυριακή σε κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο, σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού καταγράφουν πρόοδο «σχεδόν σε όλα τα μέτωπα», μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην περιοχή, στις 30 Σεπτέμβρη. Σημείωσε ότι «οι Ρώσοι υπολογίζουν στις χερσαίες δυνάμεις της Συρίας» για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και διέψευσε ότι υπάρχει «συντονισμός ή επικοινωνία» με τις αμερικανικές δυνάμεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
EKTAKTO-Πρώτη Ρωσική αντίδραση...
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως από τώρα και στο εξής, οι ρωσικές δυνάμεις θα καταρρίπτουν οποιοδήποτε αεροπλάνο παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας κι αποτελεί απειλεί για τα ρωσικά μαχητικά...
Ο Ερντογάν αναζητούσε αγωνιωδώς μια ΝΑΤΟϊκή no-fly zone κι έδωσε την δικαιολογία στη Ρωσία να μετατρέψει ολόκληρη τη Συρία σε no-fly zone για το ΝΑΤΟ...
----------------------------------------------------------------------------------------
Sergey Rumyantsev... Πιλοτος. Μάρτυρας για τον λαό της Συρίας και τους ελεύθερους του κόσμου... δολοφονήθηκε άνανδρα από τα ισλαμοφασιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη του Ερντογάν, του παλιολακέ των ιμπεριαλιστών!

5 σχόλια:

e-h είπε...


Palestinian Human Rights Organisations Deliver Submission to the International Criminal Court on All
Anna Farkas
Rome, Italy
23 November 2015

Today, in a historic moment in Palestinian pursuit of accountability, four Palestinian human rights organisations delivered a confidential communication to Madam Prosecutor Bensouda of the International Criminal Court on behalf of themselves and Palestinian victims of Israel’s “Operation Protective Edge”. The communication, which was submitted by Al-Haq, Al-Mezan Center for Human Rights, Aldameer and the Palestinian Center for Human Rights pursuant to Article 15 of the Rome Statute, contains information on crimes jointly documented during Israel’s 2014 offensive against the Gaza Strip.
“We have become used to Israel killing and injuring Palestinians in the Gaza Strip. The 2014 offensive is the third war on our people in about six years. But nothing could have fully prepared me for the devastating loss of my sons, grandsons and granddaughters in an attack against our family home.” said Bouthaineh Al Louh, a Palestinian 57-year old grieving mother. “On 20 August 2014 at 04.45am, Israel attacked our home in Deir al Balah whilst my family was fast asleep. My son and two stepsons were killed in the attack, as well as my nine months pregnant daughter-in-law and her three children. Our family will never again be complete, and our house is in ruins. I hope that the ICC can acknowledge the crimes that we endured and punish those that deprived us of our loved ones”.
Speaking from The Hague, Mr. Shawan Jabarin (Al-Haq Director) said that, “We have provided the Office of the Prosecutor with enough information for it to determine that there is a reasonable basis to believe that senior Israeli military and civilian officials committed crimes against humanity and war crimes during the offensive against Gaza. We are confident that the information now at the disposal of the Office of the Prosecutor is sufficient to open an investigation, and urge her to act quickly to begin a formal investigation.”
Guided by the Court’s mandate to put an end to impunity for war crimes and crimes against humanity, the submitting organisations detailed illustrative instances of murder, persecution, torture and other inhumane acts as well as intentional attacks on civilian persons and objects and the extensive destruction not justified by military necessity. Overall, the Israeli forces killed more than 1,540 Palestinian civilians during the span of 51 days and displaced hundreds of thousands. The high death toll and mass displacement was the direct result of Israeli indiscriminate and direct attacks against Palestinian civilians and civilian objects. The communication addresses specific attacks on Palestinian homes, hospitals, schools and high-rise buildings.

e-h είπε...

“Based on our long experience in representing Palestinian victims before available Israeli mechanisms, including the High Court of Justice, it is clear that complementarity does not bar the Prosecutor from seeking authorisation to open an investigation. Israel is unwilling and Palestine is unable to domestically hold to account Israeli perpetrators of international crimes,” said Mr. Raji Sourani (PCHR Director). “We need the ICC to break the cycle of impunity.”
The organisations submitted that crimes were committed in the course of a widespread or systematic attack pursuant to or in furtherance of a policy put in place by the highest Israeli civilian and military leadership, including members of the Israeli security cabinet, and qualify as both crimes against humanity and war crimes.
From the Gaza Strip, Mr. Issam Younis (Al Mezan Director) said that “Israel’s occupation, as well as the suffocating closure on the Gaza Strip, has continued for far too long and we do not believe that any people, especially the Palestinian victims, must choose between peace and justice. The ICC has the opportunity to objectively investigate, prosecute and punish Israelis responsible for heinous crimes condemned by the international community. The ICC can also deter the commission of future crimes. As such, Madam Prosecutor must proceed to request authorization to open an investigation”.
In submitting their information, the organisations declared their intention to continue to cooperate with the Court with the aim of ensuring that the victims receive justice and reparation.

e-h είπε...



Παλαιστινιακή Οργανωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Παραδιδει την Υποβολή προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Όλα
Άννα Farkas
Ρώμη, Ιταλία
23 του Νοέμβρη 2015

Σήμερα, σε μια ιστορική στιγμή στην παλαιστινιακή επιδίωξη της λογοδοσίας, τέσσερις παλαιστινιακές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέδωσαν απόρρητη επικοινωνία σε κυρία Εισαγγελέα Bensouda του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για λογαριασμό του εαυτού τους και των παλαιστινιων θύματων του Ισραήλ "Λειτουργία προστατευτικής γραμμής". Η ανακοίνωση, η οποία υποβλήθηκε από τον Al-Haq, Al-Μεζάν από το Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Aldameer απο το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού της Ρώμης, περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα κατά κοινού που εχουν τεκμηριωθεί κατά την διάρκεια του 2014 επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας .
«Έχουμε συνηθίσει το Ισραήλ να σκοτώνει και τραυματίζει Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας. Το 2014 είναι ο τρίτος πόλεμος κατά του λαού μας σε περίπου έξι χρόνια. Αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει πλήρως για την καταστροφική απώλεια των γιων μου, τα εγγόνια και εγγονές σε μια επίθεση εναντίον του σπιτιου της οικογένειάς μας. ", Δήλωσε ο Αλ Louh Bouthaineh, ένας Παλαιστίνιος 57 ετών θρηνεί τη μητέρα του. "Στις 20 Αυγούστου 2014 4:45 π.μ., το Ισραήλ επιτέθηκε στο σπίτι μας στο Deir al Balah ενώ η οικογένειά μου κοιμόταν βαθιά. Ο γιος μου και δύο εγγονοί σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και εννέα μου μηνών έγκυος κόρη-από-γαμο και τα τρία παιδιά της. Η οικογένειά μας δεν θα είναι ποτέ ξανά πλήρης, και το σπίτι μας είναι σε ερείπια. Ελπίζω ότι το ΔΠΔ μπορεί να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που υπέστησαν και να τιμωρεί εκείνους που μας στέρησε από τους αγαπημένους μας ».

e-h είπε...


Μιλώντας από τη Χάγη, ο κ Shawan Jabarin (Al-Haq Διευθυντής), δήλωσε ότι, «Έχουμε παρέχει στο Γραφείο του Εισαγγελέα αρκετές πληροφορίες για να καθορίσει ότι υπάρχει μια λογική βάση για να πιστέψουμε ότι οι ανώτεροι ισραηλινών στρατιωτικών και μη στρατιωτικών αξιωματούχων διαπράξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον της Γάζας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πληροφορίες που τώρα έχει στη διάθεσή του το Γραφείο του Εισαγγελέα είναι επαρκής για να κινήσει διαδικασία έρευνας, και προτρέπω της να ενεργήσει γρήγορα για να ξεκινήσει μια επίσημη έρευνα. "
Καθοδηγούμενη από την εντολή του Δικαστηρίου να θέσει τέρμα στην ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, οι οργανισμοί που υποβάλλουν λεπτομερή επεξηγηματικά παραδείγματα της δολοφονίας, τις διώξεις, τα βασανιστήρια και άλλες απάνθρωπες πράξεις, καθώς και εσκεμμένες επιθέσεις κατά του άμαχων πρόσωπων και αντικείμενων και την εκτεταμένη καταστροφή δεν δικαιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα. Συνολικά, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 1.540 Παλαιστίνιους αμάχους κατά τη διάρκεια της διάρκεια 51 ημέρες εισβολης και των εκτοπισμένων εκατοντάδες χιλιάδες. Ο υψηλος αριθμός των νεκρών και μαζικός εκτοπισμός ήταν το άμεσο αποτέλεσμα των ισραηλινών αδιακρίτος με άμεσες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων αμάχων και πολιτικών στόχων. Η ανακοίνωση εξετάζει συγκεκριμένες επιθέσεις σε σπίτια Παλαιστινίων, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και τα πολυώροφα κτίρια.
"Με βάση την πολύχρονη εμπειρία μας στο παλαιστινιακό που εκπροσωπούν τα θύματα ενώπιον διαθέσιμων ισραηλινων μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένου του High Court of Justice, είναι σαφές ότι η συμπληρωματικότητα δεν κωλύει τον εισαγγελέα να ζητεί τη χορήγηση άδειας για την έναρξη έρευνας. Το Ισραήλ είναι απρόθυμο και η Παλαιστίνη δεν είναι σε θέση να δικασει εγχωρίως τους υπόλογους ισραηλινους δράστες διεθνών εγκλημάτων », είπε ο κ Raji Sourani (PCHR Διευθυντής). «Χρειαζόμαστε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για να σπάσει ο κύκλος της ατιμωρησίας».

e-h είπε...

Οι οργανώσεις υποστήριξαν ότι τα εγκλήματα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης και συστηματικής επίθεσης, σύμφωνα και για την προώθηση μιας πολιτικής που ειχε τεθεί σε εφαρμογή από τους ισραηλινους πολιτικους και την υψηλότερη στρατιωτική ηγεσία, συμπεριλαμβανομένων των μελών του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, και χαρακτηρίζονται ως τα δύο εγκλήματα ότι είναι κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
Από τη Λωρίδα της Γάζας, ο κ Issam Γιουνίς (Αλ Μεζάν Σύμβουλος), δήλωσε ότι «η κατοχή του Ισραήλ, καθώς και το ασφυκτικό κλείσιμο της Λωρίδας της Γάζας, έχει συνεχιστεί για πάρα πολύ καιρό και δεν πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι, ειδικά οι Παλαιστίνιοι που είναι θύματα , πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της ειρήνης και της δικαιοσύνης. Το ΔΠΔ έχει την ευκαιρία να ερευνήσει αντικειμενικά, τη δίωξη και τιμωρία των Ισραηλινών υπεύθυνων για ειδεχθή εγκλήματα που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα. Το ΔΠΔ μπορεί επίσης να αποτρέψει τη διάπραξη εγκλημάτων στο μέλλον. Ως εκ τούτου, η κυρία Εισαγγελέα πρέπει να προχωρήσει για να ζητήσει την άδεια να ξεκινήσει έρευνα ».
Για την υποβολή των πληροφοριών τους, οι οργανώσεις δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Δικαστήριο, με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα θύματα λαμβάνουν δικαιοσύνη και αποκατάσταση.