Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τριτη 21 Ιουνιου 2016


Δήλωση του λαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος του Μεξικού
Στο λαό του Μεξικό:
Το νεο-Φιλελεύθερο κτήνος, στα πρόθυρα του θανάτου του, πετάει τα τελευταία σημάδια από νύχια, για να προσπαθήσει να αποτρέψει την πτώση του όπως είναι αναπόφευκτο. Μέσα στην απελπισία τους, είναι η άγρια καταστολή των ανθρώπων και για τους εργάτες της εκπαίδευσης, που είναι αντίθετοι με την "Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση". Αυτό συμβαίνει επειδή η εκπαίδευση δεν υπήρξε ποτέ ουδέτερη, σε οποιοδήποτε στάδιο της ιστορίας ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η εκπαιδευση ηταν παντα στην υπηρεσία των συμφερόντων της άρχουσας τάξης, η τάξη που κατέχει την εξουσία, δηλαδή, η εκπαίδευση είναι ένα εργαλείο για την κυριαρχία ή για την απελευθέρωση.
Γι ' αυτό οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που έχουν επιβληθεί από το 1982 στη χώρα μας, οι οποίες ειναι απλοι λακέδες των μεγάλων επιχειρήσεων, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, έχουν επιβάλει διάφορες μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, με δημαγωγικά επιχειρήματα, που υποστηρίζονται από τις συσκευές της Μαζικής επικοινωνίας: Televisa αζτέκα, τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κοινωνικών δικτύων, κλπ., Να εξαπατήσει και, ως εκ τούτου, να κυριαρχήσει στους ανθρώπους μας, να δεχτουν μια πειθήνια εκπαίδευση, έτσι ώστε οι νέες γενιές μόνο και μόνο να μάθουν να διαβάζουν, ακόμη, και να υπακούν, αλλά να μην κρίνουν. Ωστόσο, παρά το οπλο αναισθητικου στην εκστρατεία που έχουν κάνει, ο λαός μας τόσο σοφός, δεν έχει πέσει στην παγίδα και μπόρεσε να κανει διάκριση μεταξύ των συμφερόντων της διεφθαρμένης άρχουσας τάξης που παρέδωσε τα συμφέροντα των μεγάλων εθνικών θεματων στο ξένο κεφάλαιο, και το λαϊκό και το εθνικό συμφέρον, όπως συνέβαινε πάντα σε όλη την ιστορία μας. Αυτός είναι ο λόγος, που σε διάφορα μέρη της χώρας μας, ο λαός είναι πλαϊ με τους εργάτες της εκπαίδευσης, με το ματζιστέριουμ, που είναι να είσαι θύμα μιας βίαιης καταστολής από το νεοφιλελεύθερο κράτος.
Για τους λόγους αυτούς, το Λαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα του Μεξικού, κάλεσε το λαό του Μεξικού, να δείξει την αλληλεγγύη μας με την Εθνική Σχολή Παιδαγωγών, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πολιτεια της Δημοκρατίας. Επειδή οι όροι και οι συνθηκες της oaxaca, τσιάπας, γκερέρο, michoacán, είναι διαφορετικές ανάμεσα σε αυτές τα ίδιες πολιτείες μέλη και σε διαφορετικές και σε άλλες οντότητες, όπως και σε άλλες, οι δυνατότητες τους για την εκδήλωση είναι περιορισμένες, ακόμη και σε κάποιους εργαζόμενους δεν έχουν καν την ευκαιρία να εκδηλωθουν. Τι γίνεται όμως αν μπορεί να γινει κατι και να κάνει τους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να εκφράσουν την υποστήριξή τους για τους εργαζόμενους της εκπαίδευσης, με όλα τα μέσα που βρίσκονται κοντά τους, και σε κάθε σχολείο, να ενημερώσουν τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του πένια νιέτο, και το " λοχία " Nuρo, που ειναι απλοι λακέδες του televisa, τηλεόραση αζτέκα, που είναι οι χορηγοί και οι ιδιοκτήτες του spawn " μεξικάνοι πρώτα ", Αλλά ότι αυτές επίσης εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων διεθνών οικονομικών κεφαλαίων, ιδιαίτερα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, που θελει να κυριαρχήσει και να καταλάβει το Μεξικό. Για όλα τα παραπάνω, το Λαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα του Μεξικού, κάλεσε τον λαό του Μεξικού να δείξει αλληλεγγύη προς τους εργαζόμενους της εκπαίδευσης και να καταγγείλει όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται από την κυβέρνηση του πένια νιέτο αυτή τη στιγμή, σε διαφορετικές πολιτείες μέλη της Δημοκρατίας, καθώς και η ποινικοποίηση των αριστοτεχνικων ηγετων που αντιτάχθηκαν στην "Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", Επειδή πρεπει να υπερασπιστουμε τη δημόσια εκπαίδευση, όχι μόνο ως συνταγματικό δικαίωμα, αλλά και τον εθνικό της προσανατολισμό, τον ανθρωπιστικο, και αντιιμπεριαλιστικο, δηλαδή, ως όπλο της εθνικής απελευθέρωσης. Η ενότητα των ανθρώπων με τους εργάτες της εκπαίδευσης θα μας κάνει ανίκητους!!!
Ζήτω το Μεξικό! Ζήτω το Μεξικό! Ζήτω το Μεξικό!
Για την εθνική απελευθέρωση και τον σοσιαλισμό!
Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Μεξικού
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν και δέν υπάρχει επιβεβαίωση ανεπίσημες πληροφοριες κάνουν λόγο γιά 6 νεκρούς και 51 τραυματίες στο Μεξικό
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και της αστυνομίας στην Οαχάκα
Την Κυριακή υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και της αστυνομίας οι οποίοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν ένα οδόφραγμα στην Oaxaca-Πόλη του Μεξικό στόν αυτοκινητόδρομο κοντά στή Nochixtlán. Διαμαρτυρίες από τους εκπαιδευτικούς γιά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, απαιτώντας επίσης την απελευθέρωση τών κρατουμένων συντρόφων τους πού συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι πορείες και τα οδοφράγματα στις εθνικές οδούς έχουν επαναληφθεί σε πόλεις σε όλη τη χώρα, μέ αποκορύφωμα τίς διαδηλώσεις στη νότια πολιτεία της Οαχάκα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
8 νεκροί, 22 αγνοούμενοι και δεκάδες τραυματίες. Όμως, το Μεξικό έχει "δημοκρατία" όπως η Γαλλία. Δεν έχει "δικτατορία", όπως η Βενεζουέλα...!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θριλερ με τη Ζωη Γεωργαντα που αποκαλυψε το σκανδαλο της ΕΛ.ΣΤΑΤ με το ελλειμμα. Μαυρο τζιπ στην εθνικη οδο την παρακολουθουσε και εμβολισε το αυτοκινητο της. «Σωθηκα από θαυμα, θελουν να μου κλεισουν το στομα», καταγγελλει.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο σκοτεινος ρολος και η καταδικη του Γεωργιου της ΕΛ.ΣΤΑΤ , το «μαγειρεμενο» ελλειμα που μας οδηγησε στα μνημονια. Εσχατη προδοσια το ελλειμα του 2009.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στα ορια της φτωχειας το 60% των Ελληνων. Πολλαπλασιαζονται ημερα με την ημερα οι φτωχοι συμπατριωτες μας που δεν εχουν χρηματα ουτε για τα βασικα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Φιασκο» η αυξηση του ΦΠΑ στα νησια. Εως και 62% (στη Μυκονο) η μειωση των εσοδων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαριζαν 30 δις για να σωθουμε, και κατεβασαμε τα παντελονια. Ρωσια, Κινα, Ινδια, αγοραζαν το δημοσιο χρεος, και οι δοσιλογοι ξεπουλησαν την Ελλαδα στα κορακια της γερμανοκρατουμενης ΕΕ του 4ου Ραιχ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ήττα του Αλμάγκρο στη Γενική Συνέλευση του ΟΑΚ
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ενέκρινε την προηγούμενη Τετάρτη αίτημα της Βενεζουέλας, να γίνει σύσταση στον Γενικό Γραμματέα του οργανισμού, Λουίς Αλμάγκρο, να σέβεται τους θεσμούς της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Η πρόταση εγκρίθηκε με 19 ψήφους υπέρ, 12 κατά, 2 λευκά και 1 αποχή κατά τη διάρκεια της 46ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΑΚ, που ξεκίνησε στις 13 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Σάντο Ντομίνγκο, πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Η 46η Γενική Συνέλευση του ΟΑΚ για τρεις ημέρες συγκέντρωσε τους υπουργούς εξωτερικών και τους πρέσβεις όλων των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, μαζί με τους ομολόγους τους των ΗΠΑ και του Καναδά. Το άρθρο του δημοσιογράφου Juan Manuel Karg στην ιστοσελίδα της κρατικής τηλεόρασης της Βενεζουέλας (vtv.gov.ve) εστιάζει σε πέντε σημεία που ερμηνεύουν τις αποφάσεις της συνόδου του ΟΑΚ και τον αντίκτυπο αυτών για τους επόμενους μήνες.
Συνεχεια στο http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2016/06/blog-post_20.html?spref=fb
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στέλνει κι άλλες δυνάμεις η Χεζμπολάχ για την υπεράσπιση της Συριας! Η Συρία... τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
Η ηγεσία της Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την πιθανότητα να αυξήσει τις δυνάμεις της στη Συρία, για να βοηθήσουν τον Αραβικό στρατό της Συρίας και τον νόμιμο κι εκλεγμένο πρόεδρο Άσαντ. Ο Nabil Qaouk επισήμανε: “Αν υπάρξει αναγκαιότητα αύξησης της δύναμής μας στη Συρία, δεν θα σκεφτούμε καν την αποστολή ενισχύσεων. Θα κάνουμε τα πάντα για να πολεμήσουμε τις ομάδες των τζιχαντοφασιστών στη Συρία".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ συνεχίζει να παρέχει στήριξη στο FSA
O διοικητής του μισθοφορικου Ελεύθερου Συριακού Στρατού των δυτικων αποικιοκρατων (του γνωστού FSA) Ισαάμ Ζεϊτούν βρέθηκε στην Σιωνιστική "Συνδιάσκεψη της Χερζλίγια". Μία διάσκεψη που γίνεται στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης και έχει σαν σκοπό την στρατηγική πολιτική που θα ακολουθήσει το Ισραήλ στην περιοχή και πως αυτό θα συνεχίσει να επεκτείνεται και λαμβάνουν μέρος διάφοροι προσκεκλημένοι σε διαφορετικά και... σημαντικά πόστα.
Σε συνέντευξη που του πήρε το κανάλι 24 News Live,έδωσε το μήνυμα πως "Συμμετέχουμε στην συνδιάσκεψη για να δείξουμε σε όλον τον κόσμο πως υπάρχουμε" Αδιαμφισβήτητα είναι μία πολύ σημαντική συμβολική κίνηση και δήλωση από τον αξιωματικό του FSA που με αυτόν τον τρόπο θέλησε να δείξει πως το FSA, συνεχίζοντας να έχει την έμπρακτη στήριξη του Ισραήλ, μπορεί να κρατάει την ελπίδα ζωντανή πως μπορεί να καταφέρει την πολυπόθητη πτώση του Άσαντ και να περάσει έτσι η Συρία στα χέρια της Αμερικής. Βέβαια το Ισραήλ συνεχίζει να είναι μία σημαντική χώρα υποστήριξης των λεγόμενων αντικαθεστωτικών(όλων ανεξαιρέτως) και τους παρέχει κάθε είδους υποστήριξη όπως ιατρική περίθαλψη, στρατιωτικό εξοπλισμό ή ακόμα και άμεση στρατιωτική βοήθεια με βομβαρδισμούς θέσεων του Συριακού Στρατού ή της Χεζμπολάχ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο θρύλος της παλαιστινιακής αντίστασης στο Resistance Festival 2016...
Leyla Khaled, η πρώτη γυναίκα αντάρτισσα της Παλαιστινιακής Αντίστασης που έκανε το 1969 την αεροπειρατεία στην πτήση της TWA 840 για την απελευθέρωση της πατρίδας της.
Μετά την απελευθέρωσή της, στη Δαμασκό της Συρίας, τη χώρα που ποτέ δεν πούλησε τον αγώνα των Παλαιστινίων και σήμερα δέχεται τηνιμπεριαλιστική επίθεση ακόμη και από τα φιλο-σιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα στην υπηρεσία των ΗΠΑ.
Είναι μεγάλη μου χαρά που θα επισκεφτώ την Ελλάδα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Έρχομαι να εκπροσωπήσω τον Παλαιστινιακό λαό που εξακολουθεί να υποφέρει από την ισραηλινή κατοχή, συνεχίζει όμως να αντιστέκεται. Το 1969 πέταξα πάνω από την Αθήνα, στην αεροπειρατεία της TWA. Μίλησα στον υπεύθυνο του πύργου ελέγχου στο αεροδρόμιο της Αθήνας και έστειλα μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό που εκείνη την περίοδο υπέφερε από την στρατιωτική χούντα. Εμείς οι Παλαιστίνιοι νοιώθουμε όλους τους... λαούς που καταπιέζονται γιατί υποφέραμε πριν από 69 χρόνια και ο πόνος της νάκμπα εξακολουθεί να είναι ζωντανός. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές ήμασταν πολύ χαρούμενοι και θεωρούσαμε πως αυτή η νίκη θα είχε θετικό αποτέλεσμα στην αμοιβαία μας σχέση. Ωστόσο σοκαριστήκαμε από τις πολιτικές της κυβέρνησης σε σχέση με το Ισραήλ. Πρώτα η συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Δεύτερον, οι στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Ελλάδας και Ισραήλ. Θεωρούμε ότι αυτές οι πολιτικές δεν εξυπηρετούν τους Έλληνες με κανέναν τρόπο. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Ελλάδα περνάει οικονομική κρίση, αλλά η λύση δεν βρίσκεται στους εχθρούς της ανθρωπότητας (ΗΠΑ και Ισραήλ). Πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις χωρίς να εξαρτάται από εκείνους που είναι υπαίτιοι για τα βάσανά του. Από τα βάθη της καρδιάς μου στέλνω επαναστατικούς χαιρετισμούς και την υποστήριξή μου στις προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στον λαό που πιστεύει στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον σιωνισμό, το απαρτχάιντ, την κατοχή και την καταπίεση.
Λέιλα Χάλεντ
15 Ιουνίου 2016
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η νεοναζιστική Ε.Ε. φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας... Η Ρωσία ανθρωπιστική βοήθεια... Μετά, ας μιλήσουμε για "ιμπεριαλισμούς"...
Ανθρωπιστική βοήθεια 2,5 τόνοι τροφίμων χθες στους άμαχους της Herjalleh... από τη Ρωσική στρατιωτική αποστολή στη Συρία...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mήπως ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος δεν είναι Χριστιανοί, αλλά υπάλληλοι του 4ου Ράιχ;
Που οδηγεί την Ορθοδοξία ο άνθρωπος που υπηρέτησε ως αξιωματικός στον τουρκικό στρατό;
Aντί η σύναξη της Κρήτης να ξεκινήσει με θρηνητική αναφορά στους σφαγμένους Χριστιανούς της Αντιόχειας και της Νινευί, και να δοξάσει το μαρτυρικό κουράγιος τών κληρικών και των πιστών παιδιών του Χριστού στη Μέση Ανατολή, επελέγη να αρχίσει με μια αήθη και άδικη επίθεση εναντίον των διωκομένων του παλαίφατου και εξόριστου Πατριαρχείου Αντιοχείας και δι αυτού ενάντια στον συριακό λαό και την ηγεσία του.
Σχολιο.- Το"ΜΗΠΩΣ"δεν χρειαζεται!Οι ανθρωποι ειναι πρακτορες με παραλαγη ιερωμενου!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο υπάλληλος του Ερντογάν κι αξιωματικός του τουρκικού στρατού, απειλεί να αποκηρύξει ως «αιρετικά» τα Πατριαρχεία Μόσχας, Αντιοχείας, Σόφιας και Γεωργίας. Δουλος για τον παπισμό!
Που οδηγεί την Ορθοδοξία ο άνθρωπος που υπηρέτησε ως αξιωματικός στον τουρκικό στρατό;
Σφοδρή επίθεση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις επιστολές των Πατριαρχών Ρωσίας Κυρίλλου και Αντιοχείας Ιωάννη, που εξηγούσαν τη μη συμμετοχή τους στην Πανορθόδοξη Σύνοδο αλλά και στις διαρροές της Μόσχας είχαμε : "Οσοι δεν αποδέχθηκαν τις αποφάσεις των Συνόδων, απομονώθηκαν και μετατράπηκαν σε αιρέσεις", είπε και...χαρακτήρισε "δυσάρεστη έκπληξη την 12η ώρα να αποσύρονται οι υπογραφές". Πραγματικά "βαριές κουβέντες"... Ο Πατριάρχης Βαρθλομαίος απάντησε με αυτό το τρόπο στις διαρροές από τη Μόσχα και σε όσα του καταλογίζουν. Ο Πατριάρχης Ρωσίας στην επιστολή του, επικαλείτο την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας στις 13 Ιουνίου. "Κωλύομαι" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο Πατριάρχης ενώ έκανε λόγο για διχογνωμίες, περιφρονήσεις και διαφωνίες. Από τη πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας επανέλαβε το θέμα που έχει προκύψει με το Κατάρ, αλλά και σε άλλα ζητήματα, στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των εκκλησιών, όπως το μυστήριο του γάμου. "Εμείς αδυνατούμε και δεν κατανοούμε τη νέα έκκληση" ανέφερε στην επιστολή του. Οι Προκαθήμενοι και οι αντιπροσωπείες των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών συνεδριάζουν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τα οποία συνοψίζονται ως εξής: Η αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, Ορθόδοξη Διασπορά, Αυτονομία και τρόπος της Διακήρυξης, Το Μυστήριο του Γάμου και κωλύματα γι' αυτόν, η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρησή της στην εποχή μας, οι σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο θρήνος της μάνας του Άρη Βελουχιώτη για τον χαμό του παλικαριού της
Ο Θανάσης Κλάρας (αυτό ήταν το πραγματικό του όνομα, προτού ξεχωρίσει και δοξαστεί ως Άρης Βελουχιώτης) γεννήθηκε στη Λαμία στις 27 Αυγούστου του 1905 και ήταν το τρίτο στη σειρά από τα τέσσερα παιδιά του Δημήτρη και της Αγλαΐας Κλάρα. Η οικογένειά του ήταν... εύπορη και ο μικρός Θανάσης Κλάρας είχε όλες τις προϋποθέσεις να ακολουθήσει μια ομαλή και σίγουρη σταδιοδρομία στα πλαίσια της τάξης του. Όμως από νωρίς διάλεξε τον δύσκολο δρόμο της εναντίωσης στην εκμετάλλευση και της υπεράσπισης του δίκιου των ανθρώπων της δουλειάς και του μόχθου. Ο κακοτράχαλος αυτός δρόμος τον οδήγησε, τον Ιούνη του 1945, στο φαράγγι του Φάγγου, λίγο έξω από το χωριό Μεσούντα Άρτας. Εκεί, ο Πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης, περικυκλωμένος από δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού δίνει τέλος στη ζωή του και περνάει στην Ιστορία και τα όρια του θρύλου. Η μάνα του πρωτοκαπετάνιου Αγλαΐα Κλάρα έγραψε τους παρακάτω στίχους λίγες μέρες μετά το τραγικό τέλος του γιου της. Το ποίημα πρωτοδημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ρούμελη» της Λαμίας. Εμπεριέχεται φωτοτυπημένο στο βιβλίο του Γιάννη Γ. Χατζηπαναγιώτου (καπετάν Θωμά) «Η πολιτική διαθήκη του Άρη Βελουχιώτη», εκδόσεις Δωρικός, Αθήνα 1982. Η φωτογραφία είναι από το ίδιο βιβλίο.
ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΟΥ – ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ Άρη μου, Άρη, Άρη μου, παιδί μου παλληκάρι, Σε ράχες ήσουν σε βουνά, το κάλεσε η ανάγκη, Αλοίμονο: ο στόνος μου τόσο μακριά δε φτάνει, Κι αν σε καλούν οι στεναγμοί κι αν σε καλούν οι θρήνοι, Εσύ κοιμάσαι αξύπνητος στο φως και στη γαλήνη, Αχ! Συ διαβάτη της ζωής! Πανέμμορφε διαβάτη! να ξαναρθής εδώ στη γη, δε θαύρης μονοπάτι, Άρη μου! Γιατί άφησες τη δόλια σου μανούλα, το δύστυχο πατέρα σου να κλαίμ’ όλη μερούλα;
Λαμία – Ιούλιος 1945 ΑΓΛΑΪΑ Δ. ΚΛΑΡΑ
Στην αντιγραφή τηρήθηκε η ορθογραφία της αρχικής δημοσίευσης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βλέπω μουσουλμάνους της Χεσπολάχ και Σύριους να προστατεύουν Εκκλησίες, να σώζουν εικόνες, και να γίνονται ασπίδα για χριστιανούς στη Συρία απο τα δίποδα ερέκτους μισθοφόρους του ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ. Βλέπω και κάτι μεγάλους "χριστιανούς" όπως ο Ιερώνυμος, ο Βοθρο-λομαίος που γλείφουν κατουρημένες ποδιές μασονικές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μένγκελε ζει...
...είναι Ουκρανός και σκοτώνει τραυματίες πολιτοφύλακες στο Ντονμπάς
Aναμενόμενο αλλά δεν παύει να προκαλεί φρίκη: Ένας Ουκρανός φασίστας γιατρός διηγήθηκε, υπερηφάνως και μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, πώς σκότωνε τραυματισμένους πολιτοφύλακεςτου Ντονμπάς στο χειρουργείο. Η συνέντευξη δόθηκε στο ουκρανικό, διαδικτυακό κανάλι Ukrlife.tv και σε αυτήν, ο ιδεολογικός απόγονος του Μένγκελε*, Αλεξάντρ Τσερνόφ, είπε ότι χρησιμοποιούσε συγκεκριμένα φάρμακα και με τέτοιο τρόπο, με στόχο«να προκαλέσω την μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους τραυματίες του εχθρού». «Με μια πρώτη ματιά», συνέχισε χαμογελαστός, «φαινόταν σαν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, ή απλώς κάτι ανεξήγητο. Για να ανακαλυφθεί ότι ο άνθρωπος σκοτώθηκε από ένα σύνολο φαρμάκων, είναι δυνατόν μόνο μετά από μια βαθιά και ακριβή έρευνα». Πρόσθεσε ότι όλα τα προσωπικά στοιχεία και τις διαγνώσεις των τραυματιών τις έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Skype, στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). «Πολλοί συνάδελφοί μου, δυστυχώς, θεωρούν ότι ο γιατρός στέκεται εκτός πολιτικής. ´Ομως διαβεβαιώνω τους πάντες, ότι ο όρκος του Ιπποκράτη, δεν δίνει κάποιου είδους επιείκεια από την ευθύνη της συνενοχής στην υποβοήθηση του εχθρού». Σε άλλο σημείο είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του Ντονμπάς είναι συμπαθούντες προς τους πολιτοφύλακες και συμμετέχουν στις δομές τους, ενώ ο ίδιος, μετά την φυγή του από την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ προσφέρει τις «ιατρικές» του «υπηρεσίες» στις ελεγχόμενες από το καθεστώς του Κιέβου περιοχές.
Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι σε αντίθεση με την ναζιστική «ιατρική» πρακτική του Τσερνόφ, οι γιατροί των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να ενδιαφέρονται για το στρατόπεδο ή την εθνικότητα του ασθενή ή του τραυματία. Για παράδειγμα, στις 24 Μάη έλαβε μεγάλη δημοσιότητα η ιστορία ενός Ουκρανού στρατιώτη, του Στάσα Στοβμπάν, ο οποίος, κατά την διάρκεια των σκληρών μαχών στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, τα μπάζα από μια έκρηξη σχεδόν έλιωσαν και τα δυο του πόδια. Οι γιατροί της ΛΔ του Ντονιέτσκ έσωσαν το ένα του πόδι, ο στρατιώτης επέστρεψε στην μονάδα του μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων… και τώρα βρίσκεται πάλι στο μέτωπο, με τον στρατό του Κιέβου, στην περιοχή της Γκόρλαφκα…
* Γερμανός ναζί γιατρός του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν στον θάνατό τους. Έμεινε στην ιστορία ως ο «Άγγελος του Θανάτου»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Περισσότεροι από 6000 μαχητές της παλαιστινιακής διασποράς στη Συρία αγωνιζονται στο πλευρο του συριακου στρατου. Οσοι αντιστεκονται σημερα εχουν το ιδιο αιμα…
Περισσότεροι από 6000 μαχητές της παλαιστινιακής διασποράς στη Συρία έχουν ολοκληρωσει τη στρατιωτική τους εκπαίδευση και έχουν ενταχθει στον αγωνα χέρι με χέρι μαζι με το συριακό στρατό και τη Χεζμπολα και έχουν ως τωρα συμμετάσχει στο πεδίο της μάχης στο Καλαμούν, στη Ντάρια Δαμασκού στην ύπαιθρο της Λαττάκειας και τώρα βρίσκονται στη Ράκκα και στη Ντειρ Εζορ. Ο Φάντι Μάλα γγ του κινήματος των Δυνάμεων της Γαλιλαίας όπως ονομάζεται δηλώνει ότι « ως παλαιστίνιοι αντιστασιακοί λόγω των ιστορικών γεωγραφικών και ιδεολογικών καταβολών μας είμαστε αδέρφια με τους σύριους κι αισθανθήκαμε την αναγκαιότητα να πάρουμε τα όπλα και να συμμeτάσχουμε στις μάχες κατά του εχθρούς της Συρίας; του συριακού λαού και στρατού κι από εκεί να συνεχίσουμε το δρόμο μας με την ελπίδα ότι όταν ολοκληρmvσουμε θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τη Γαλιλαία την κατεχόμενη Παλασιτίνη.Σήμερα όσοι αντιστέκονται έχουν το ίδιο αίμα και η παρουσία μας στις τάξεις του Συριακού Αραβικού Στρατού δεν είναι παρά μια έκφραση καθήκοντος υπεράσπισης της Συρίας με αξιοπρέπεια αλλά και η Νεολαία της Διασποράς των παλαιστίνιων προσφύγων στέκεται δίπλα μας και φέρει το βάρος τόσο της παλαιστινιακής όσο και της συριακής ταυτότητας και περιμένει την εξαγορά της καθαρής γης της με δύναμη και περηφάνια. »
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες
Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της al Tabqa έχει περάσει εξ ολοκλήρου υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο του συριακού στρατού και της μονάδας του ελίτ των Γερακιών της Ερήμου και των ρώσων συμμάχων.Το ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση αυτό οφείλεται αποκλειστικά σ΄ ένα μέτρο ασφαλείας και υπάρχει διάχυτη η προσμονή ότι θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις.
Ο στρατος παντα στα 8 χλμ από το αεροδρομιο της Ta bqa, ανεκτησε το πεδιο αεριου Thawra κι απεκρουσε επιθεση της ISIS στην επαρχια της Ρακκα
Μετά από βίαιες συγκρούσεις με την (ISIS), ο στρατός ανέκτησε το πεδίο αερίου Thawra στην ΒΑ επαρχία της Raqqa.Το πεδίο αερίου Thawra, που βρίσκεται στην δυτική επαρχία της Raqqa, ήταν υπό τον έλεγχο της ISIS για πάνω από 2 χρόνια. « Ο στρατός εκδίωξε την Daesh [ISIS] από το πεδίο αερίου al-Thawra,« ανέφερε αξιωματικός του συριακού στρατού ο Haider Hammoud σε συνέντευξή του στο ARA News. »H oργάνωση υποβλήθηκε σημαντικές απώλειες στο έμψυχο δυναμικό της και στον εξοπλισμό πριν ν΄αναδιπλωθεί στο πεδίο της μάχης »,είπε. Οι συριακές ορδές συνέχισαν την προέλασή τους προς τα δυτικά του στρατιωτικού αεροδρομίου της Tabqa στη Raqqa, με την αεροπορική κάλυψη των ρώσων.«Για μας η αεροπορική βάση της Tabqa είανι ένας πρωταρχικός στόχος στη στρατιωτική μας εκστρατεία στη Raqqa, » είπε στο ARA.Ο Haider πρόσθεσε όιι η ρωσική αεροπορία διαδραμάτισε ένα μεγαλειώδη ρόλο στην προέλαση του στρατού στην δυτική επαρχία της Raqqa.«Είμαστε μόνο 8 km από την αεροπορική βάση. Η απελευθέρωση της Tabqa θα έρθει σύντομα « ,ανέφερε. ARA news 21.6.16 Moνάδες του συριακού στρατού σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυναςσυγκρούστηκαν την τελευταία νύχτα με τρομοκρατικές ομάδες που έχουν διασυνδέσεις με την ISIS και που επιτέθηκαν στις θέσεις του στρατού σε Anbaj και Zakiyeh/ Deir Hafer διασταύρωση στον δρόμο Atherya / al-Tabqa στην δυτική περιοχή της επαρχίας της Raqq ανέφερε στρατιωτική πηγή στο SANA. Οι μάχες τελείωσαν με την απώθηση της επίθεσης και έναν αριθμό τρομοκρατών να σκοτώνονται και να τραυματίζονται ενώ καταστράφηκαν και οχήματά τους,όπλα και πυρομαχικά. sana 21/6/16 Επίσης χθες με εντολή του Bachar al-Assad, ο σύριος αρχηγός στρατού στρατηγός Ali Abdullah Ayoub, επισκέφθηκε πολλές μονάδες και θεσεις του στρατού στο Χαλέπι στα περίχωρά του και στον οδικό άξονα Atheriya-Tabqa στη Ράκκα. UPDATE σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της al Tabqa έχει περάσει εξ ολοκλήρου υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο του συριακού στρατού και της μονάδας του ελίτ των Γερακιών της Ερήμου και των ρώσων συμμάχων.Το ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση αυτό οφείλεται αποκλειστικά σ΄ ένα μέτρο ασφαλείας και υπάρχει διάχυτη η προσμονή ότι θα υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ»! ΑΠΊΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΆ, ΠΡΏΗΝ ΜΈΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΤΑΤ
Δολοφονική επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε η Ζωή Γεωργαντά πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και είχε κατήγγειλε ότι το έλλειμμα της χώρας διογκώθηκε τεχνητά, οδηγώντας τελικά τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου σε δίωξη για κακούργημα. Σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Γεωργαντά, στην εφημερίδα «Δημοκρατία», χθες το απόγευμα ταξίδευε προς τη Θεσσαλονίκη, όταν στο ύψος της Θήβας, ένα μαύρο τζιπ, την χτύπησε με δύναμη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Σοκαρισμένη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία για το συμβάν και ένα περιπολικό τη συνόδευε μέχρι τη συμπρωτεύουσα.
«Κάποιοι απ’ έξω φαίνεται ότι έχουν ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που έχω καταθέσει για το πώς αλλοίωσαν τα στοιχεία και θέλουν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα. Από ότι έμαθα μέχρι και τον Αλμούνια επιστράτευσαν για να πουν ότι ο Καραμανλής φταίει και ο Παπανδρέου τα έκανε όλα καλά! Το μαύρο αυτό τζιπ με παρακολουθούσε από τον Ωρωπό. Έτρεχα εγώ, “άνοιγε” και αυτός. Πήγαινα πιο αργά, έκανε το ίδιο. Στο ύψος της Θήβας με χτύπησε με δύναμη από πίσω και εξαφανίστηκε βολίδα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν πρόλαβα να δω τον αριθμό και εξαφανίστηκε με ταχύτητα μόλις με χτύπησε. Τώρα συνεχίζω το ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη με συνοδεία περιπολικού. Ευτυχώς είμαι καλά», ανέφερε στην εφημερίδα, ενώ ήταν καθοδόν για τη Θεσσαλονίκη. Να θυμίζουμε ότι η Ζωή Γεωργαντά υποστήριξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά και έφτασε στο 15,4 του ΑΕΠ, κυρίως επειδή (τεχνητά) εντάχτηκαν σε αυτό τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, κατ’ εντολήν της Eurostat. Η κ. Γεωργαντά επέμενε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ. ευρώ το κράτος. «Με βάση αυτά τα στοιχεία, που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat, έγιναν όλα τα μνημόνια», έχει επισημάνει η Ζωή Γεωργαντά, εκτιμώντας ότι ο πρώην Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Διονύσης Σαββόπουλος με τη μπουρδολογία και τις διχαστικές -πια- συναυλίες του
Θυμάμαι πριν από τρία τέσσερα χρόνια τον Σαββόπουλο να κατεβαίνει από μία τζιπάρα στο Κολωνάκι, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, για να αγοράσει κάτι σε ένα μαγαζί. Ήταν η εποχή που είχε πει σε συνέντευξή του πως «η οικονομική κρίση είναι ευκαιρία». Ευκαιρία ναι, εντάξει, αλλά δεν διευκρίνισε για ποιους; Για μας ή για τον ίδιο; Για το λαό, μήπως; Τέλος πάντων, πέρναγαν τα χρόνια, η κρίση μεγάλωνε όλο και περισσότερο (άρα γεμίζαμε με ευκαιρίες!) κι ευτυχώς ο Σαββόπουλος σταμάτησε να μιλάει πια τόσο πολύ. Και δεν αναφέρομαι στις συνεντεύξεις του στις οποίες μπορεί να υποστηρίζει όσεςσυντηρητικές αηδίες θέλει (δικαίωμά του), αλλά στις συναυλίες του. Έκοψε αυτά ταγελοία σχόλια στα οποία έβαζε δίπλα-δίπλα τα παιδιά των Εξαρχείων με τουςΧρυσΑυγίτες, τους μπαχαλάκηδες με τους χαφιέδες. Και ησυχάσαμε κι εμείς σανθεατές. Ηρεμήσαμε λίγο. Επιστρέψαμε στον παλιό Σαββόπουλο. Μέχρι που στη συναυλία του στο Μέγαρο τις προάλλες επανήλθε. «Τον χειμώνα τούτο άμα τον περάσουμε / και τον απατεώνα αν τον ξεπεράσουμε / για άλλα δέκα χρόνια κάτι θα προφτάσουμε» διαβάζω πως τραγούδησε για τον... απατεώνα τον Τσίπρα. Για να ακολουθήσει το «πεθαίνω για σένα κι ας είσαι απάτη» μιλώντας για αυταπάτες! Τώρα είδε τους απατεώνες ο Σαββόπουλος, τώρα τους ανακάλυψε, ξαφνικά; Μέχρι πριν από ένα χρόνο που ζούσε άραγε και το είχε βουλώσει; Είναι διχαστικές πλέον οι συναυλίες του Διονύση. Διχάζει το κοινό ο ίδιος. Προσωπικάενοχλούμαι να τον ακούω να τραγουδάει για απατεώνες, έστω κι αν δεν τρέφω καμία συμπάθεια προς τον Αλέξη Τσίπρα. Αν θέλει ο Σαββόπουλος να πολιτικολογεί έτσιφτηνά στα live του, ας το κάνει. Αλλά να περιμένει και αντίδραση. Πιθανότατα να σηκωθεί κάποιος στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο και να του φωνάξει εκείνη την ώρα «λες μαλακίες». Δίκαιο θα το βρω. Άλλο να εκφράζεσαι ενάντια στο φασισμό λόγου χάριν, κάτι για το οποίο όλοι συμφωνούν, και άλλο να πέφτεις στο επίπεδο της φτηνής κριτικήςκάνοντας λόγο για απατεώνες σε μία συναυλία. Ο μέγας Σαββόπουλος άρχισε ξανά τημπουρδολογία. Νομίζω πως αντίστοιχο πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Κωστής Μαραβέγιας με το καινούργιο του τραγούδι. Ένα κομμάτι που όπως σας είπα δεν με ενοχλεί -το αντίθετο, μου αρέσει κιόλας- αλλά δεν θα ήθελα να το ακούσω σε ένα live. Εκτός και αν πηγαίνουμε σε πολιτικές συζητήσεις αντί για συναυλίες και δεν το ξέρουμε...