Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τεταρτη 22 Ιουνιου 2016


'Ήταν χθες μια μανδάμ σε διπλανό τραπέζι, που έλεγε με περίεργη αξάν, "Και στο Μαϊάμι έχουμε ζέστη και μάλιστα περισσότερη, αλλά δεν υποφέρουμε έτσι. Δεν ξέρω my friend μάλλον φταίει που οι άνθρωποι έχουν άλλον αέρα εκεί, δεν βγάζουν αυτή τη μιζέρια όπως εδώ". Τ'ακούτε μίζεροι άνθρωποι; Εσείς φταίτε που δεν υποφέρεται η ζέστη τόσες μέρες. Σκεφτόμουν τι να της πετάξω το νερό ή τον καφέ, δεν ήξερα και τι πετάνε εκεί στο Mαϊάμι, να νιώσει λίγο σαν το home της.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεχρι και ο ανεμιστηρας μου ζητησε να ανοιξω το αιρκοντισιον
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουρές και απελπισία στις εφορίες από ανθρώπους που δεν περίμεναν ότι την περασμένη εβδομάδα θα έβρισκαν δεσμευμένο το σύνολο των όποιων καταθέσεων τους στις τράπεζες λόγω οφειλών στο δημόσιο. Αλλαγή καλοκαιρινού προγράμματος για περίπου 45.000 οικογένειες φορολογουμένων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
EΠΑΜ
Οσο γινεται πιο επιγραμματικα κ αναλυουμε για εκεινους που θελουν να μαθουν περισσοτερα:
1)ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ Το πρωτο βημα,μας το εχει προτεινει ο ΟΗΕ κ ειναι η καταγγελια κ η μη αναγνωριση του παρανομου δημοσιου χρεους,με βαση το Διεθνες Δικαιο(ΟΗΕ,ανθρωπινα δικαιωματα κλπ.).Το Διεθνες Δικαιο επιτρεπει σ ενα κρατος,που ασκει την κυριαρχια του,ν αρνηθει να πληρωσει ολα τα χρεη που εχουν κριθει παρανομα,επαχθη κ αθεμιτα κ αποτελουν προ'ι'ον εκβιασμου,πλάνης ή απατης,ή τα χρεη εκεινα,τα οποια οδηγουν τον λαο κ την χωρα στην χρεοκοπια κ στην δυστυχια. Η καταγγελια αυτη θα οδηγησει στην παύση πληρωμων προς τους δανειστες,με αποτελεσμα να σταματησει η αφαιμαξη της οικονομθας κ να δοθει οριστικο τελος στους καταχρηστικους φορους,τους οποιους καταβαλλει ο λαος στους διεθνεις κερδοσκοπους.
2) ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Με σκοπο να εκφρασει την δυναμικη της νεας οικονομικης πορειας της Ελλαδας προς οφελος του λαου και οχι προς οφελος των συμφεροντων των διεθνων τοκογλυφων.Το παραδειγμα της Ισλανδιας κ αλλων χωρών εχει αποδειξει οτι το Εθνικο Νομισμα βελτιωνει τοσο τους οικονομικους οσο κ τους κοινωνικους δεικτες.Η καταστροφη που ζουμε μεσα στο ευρω δεν θα συνεβαινε εαν ειχαμε το Εθνικο μας νομισμα. Απο την πλειοψηφια πια των οικονομολογων,που εκφραζουν την ειδικη γνωση,την αληθινη γνωση κ επιστημη κ οχι απο τους καριερίστες κ θεσιθήρες του διεθνους τζετ σετ των《τεχνοκρατων》πολυτελειας,υποστηριζεται οτι η πολυ γενναια χρηματοδοτηση,που εχει αναγκη η οικονομια μας,καθως κ η ιδία βουληση ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ οσο ειμαστε εντος ΕΕ. Και τα δυο ειναι απαραιτητα για την πολυπλευρη αναπτυξη της οικονομιας μας αφου το προσφατο παραδειγμα της Βενεζουελας μας αποδεικνυει με τον πιο ηχηρο τροπο οτι μια εθνικη οικονομια δεν μπορει να βασιζεται σ εναν μονο κλαδο ή προ'ι'ον( γι αυτους το πετρελαιο κ για την Ελλαδα ο τουρισμος). Όποτε θελετε συζητουμε τα θεματα ΙΣΟΤΙΜΙΑ,ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ,ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ,ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ,ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ(τοσο απο το εξωτερικο οσο κ απο το εσωτερικο εως την ανακαμψη των οικονομικων δεικτων) κλπ.
3)ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Θα ακυρωθουν ολες οι συμφωνιες,οι δεσμευσεις,οι συνθηκες κ οι παρεμβασεις,καθως κ ολα αυτα τα μετρα που συνηγορουν στο ξεπουλημα της δημοσιας περιουσιας.Μονον ετσι θα επανελθει στην χωρα η εσωτερικη εννομη ταξη κ τα στοιχεια ενος κυριαρχου κρατους κ θ αποκατασταθει πληρως η ανεξαρτησια της χωρας που εχει εκχωρηθει δολια απο το συνολο του κυριαρχου οικονομικου κ πολιτικου προσωπικου.
4)ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Οι καθεστωτικου τυπου παρεμβασεις στο νομοθετικο εργο της χωρας απο τις ξενες δυναμεις εχουν αλλοιωσει παντελως το αισθημα δικαιου στην κοινωνια. Η αποκατασταση της Δικαιοσυνης ειναι απαραιτητη προυποθεση για να βγει η χωρα απο το τελμα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ολων εκεινων που με πραξεις ή κ με παραλειψεις (δεν ηξερα...ωστε δεν ηξερες εεε;;;;) ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ Κ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
5) ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Τα θεμελιωδη ατομικα,πολιτικα κ κοινωνικα δικαιωματα ολων των πολιτων,με βαση τις αρχες της Ισοτητας,της Δικαιοσυνης κ της Ευημεριας του λαου δεν διασφαλιζονται επαρκως απο το παρον Συνταγμα. Ειναι απαραιτητη η δημιουργια νεου Συνταγματος το οποιο οφειλει να κατοχυρωνει την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,καθως και ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ,εισαγοντας την ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ Κ ΑΝΑΚΛΗΤΟΤΗΤΑ των πολιτικων αλλά κ των στελεχων σε ολο το φασμα της δημοσιας διοικησης. Βασικο χαρ/κο του νεου Συνταγματος θα ειναι η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με τετοιον τροπο ωστε ποτέ ξανα να μην ειναι δυνατον στον οποιονδηποτε,απο ιδιοτελες συμφερον κ εκμεταλλευομενος τις σχεσεις του,να σφετεριστει την εξουσια,η οποια πρεπει παντα να πηγαζει απο τον Λαό κ να ασκειται αποκλειστικα προς οφελος του Λαού.
Αυτα ειναι τα πρωτα πεντε βασικα βηματα που πρεπει να γινουν,αν θελουμε να παρουμε την πατριδα μας πισω απο τα νυχια αυτης της συμμοριας που αποτελειται απο την ελιτ των πιο διαβολικων κρατων στην παγκοσμια ιστορια!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στην Κύπρο, διαβάζω πως η αδυναμία αντιμετώπισής της είναι αποτέλεσμα ελλείψεων που οφείλονται στα μεγάλα έξοδα του κυπριακού προϋπολογισμού για την εθνική άμυνα. Με το επιχείρημα, μάλιστα, πως ούτως ή άλλως και το 1974 ο Αττίλας δεν αποκρούστηκε. Επιπλέον, ασκείται κριτική γιατί δεν έγινε δεκτή η βοήθεια που προσέφερε το τουρκοκυπριακό κρατίδιο.
Δεν γνωρίζω τις ελλείψεις για τις οποίες γίνεται λόγος. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν και αν αυτό συμβαίνει πρόκειται για εγκληματική παράλειψη του κυπριακού κράτους. Όμως, είναι εντυπωσιακή η πλήρης παραγνώριση της ιστορίας και της πραγματικότητας. Το ότι το 1974 η εισβολή έγινε με αποδιοργανωμένη την άμυνα του νησιού μετά από τις επί εφτά χρόνια διαλυτικές χουντικές συνωμοσίες και το προδοτικό πραξικόπημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγνωρίζεται έτσι πως η Χούντα πράγματι είχε διάθεση αντίστασης, αλλά δεν τα κατάφερε.
Παραγνωρίζεται πως η τουρκική κατοχή -αυτή που στήριξαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ- συνεχίζεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και ουδέποτε έπαψε να υπάρχει η τουρκική απειλή. Εκτός κι αν αναγνωρίσουμε φιλειρηνικές προθέσεις στην Άγκυρα, που συνεχίζει την εξόντωση του κουρδικού λαού και τις πολεμικές παρεμβάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εκτός κι αν αναγνωρίσουμε την κρατική οντότητα του ψευδοκράτους που δημιούργησαν τα στρατεύματα του Αττίλα. Μόνο την ειρήνη δεν θα εξυπηρετούσε μια τέτοια πολιτική. Μόνο τα συμφέροντα του κυπριακού λαού (ελληνοκυπριακού και τουρκοκυπριακού) δεν θα εξυπηρετούσε η αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής και της διχοτόμησης του νησιού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα πρόσφατα αιματηρά και φρικτά γεγονότα στο Μεξικό με οδήγησαν να γράψω το παρακάτω κείμενο. Είμαστε όμως ικανοί να σκίσουμε το πέπλο και να δούμε την γυμνή βαρβαρότητα του καπιταλισμού κατάματα; Ή θα τον αφήσουμε να μας καταβροχθίσει και να μας τσακίσει ενώ κάποιοι μας δείχνουν τον δρόμο; Εκτός αν έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στην χειραγώγηση και στην υποτέλεια που καταπραΰνουμε την επαναστατικότητα μας με το να σχολιάζουμε τις ανοησίες του φελλού Μαραβέγια,τους συνασπισμίτες της πουλάτζας των «παραιτηθείτε» και τον γονυπετή Παυλόπουλο…
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Μεξικό.
Τον 20ο αιώνα, με την επέκταση των ιμπεριαλιστικών κατακτήσεων των ΗΠΑ ιδιαίτερα στην Λατινική Αμερική, υιοθετηθήκαν διάφορα ιδεολογήματα για να δικαιολογήσουν αυτήν την επέκταση: το ηθικό δικαίωμα της «ανώτερης λευκής ράτσας», το προνόμιο της «προάσπιση της τάξης και της σταθερότητας», αργότερα η πρόφαση της «κομμουνιστικής απειλής» για να στηριχτούν οι τραπεζίτες τα πετρελαϊκά μονοπώλια και οι εταιρείες εμπορίας μπανάνας. To 1982 ήταν η χρόνια εμπλοκής του ΔΝΤ στο Μεξικό όταν αυτό ανακοίνωσε μορατόριουμ για τα διεθνή χρέη του μετά από χρόνια κλοπής των πρώτων υλών του από πολυεθνικές των ΗΠΑ. Όμως καθοριστικό ρόλο άρχισε να παίζει το 1995 όταν το Μεξικό έγινε η πρώτη χώρα που υπέγραψε τη λεγόμενη «Γραμμή Ευέλικτης Πίστωσης» με το ΔΝΤ το οποίο συνεργάστηκε με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα, για να εκπονηθεί ένα σχέδιο «αναδιάρθρωσης της οικονομίας» του. Μετά έπρεπε να εφαρμοστεί έτσι ώστε να πιστωθεί η «Γραμμή» με 30 δισ. δολάρια.
Η «αναδιάρθρωσης της οικονομίας» επενδύθηκε από τους κυβερνώντες και τα ΜΜΕ με τις συνήθεις σε αυτές της περιπτώσεις δικαιολογίες: «αδυναμία του δημοσίου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες» οι «ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας» οι «φόροι υπέρ του δημοσίου καταστρέφουν την ανταγωνιστικότητα» οι «συντάξεις απειλούν τα δημόσια ταμεία» η «οικονομία πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς». Ένα από τα πρώτα μέτρα ήταν η ριζική αναμόρφωση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος με βάση ιδιωτικοοικονομικά και τεχνοκρατικά κριτήρια με κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια και αλλαγές στον μέγιστο χρόνο σπουδών που απέκλεισαν εκ των πραγμάτων χιλιάδες εργαζόμενους φοιτητές από την συνέχιση των σπουδών τους.
Όλα αυτά θεσμοθετηθήκαν «νομιμότατα» με την συνταγματική αναθεώρηση του 1992 όπου και καταργήθηκε κάθε διάταξη περί δημόσιας δωρεάν παιδείας. Η αναθεώρηση στην παιδεία μαζί με την ιδιωτικοποίηση της αγροτικής γης (που πυροδότησε την εξέγερση των Ζαπατίστας) αποτέλεσαν την πρώτη δέσμη των νεοφιλελευθέρων μέτρων του ΔΝΤ στο Μεξικό. Ακολούθησε κύμα καταλήψεων των Πανεπιστημίων από φοιτητές που κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο. Έληξαν με βία από την κυβέρνηση του Ερνέστο Σεντίγιο. Αυτή η καταστολή προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στα αμερικανικά ΜΜΕ. Με ενθουσιασμό οι New York Times έγραφαν πως: «Ειρηνική επιδρομή τερματίζει τη μακρά πολιορκία των φοιτητών στο Μεξικό» και η εφημερίδα Boston Globe διαπιστώνει πως «οι Σχολές είναι μπάχαλο μετά από ταλαιπωρία 291 ημερών». Ενώ ο πρόεδρος Ερνέστο Σεντίγιο εξήγησε ότι «η δημοκρατία δεν μπορούσε να ανεχτεί άλλο την αρπαγή του πανεπιστημίου» από τους καταληψίες «που το μετέτρεψαν σε ατομική ιδιοκτησία τους». Η κυβέρνηση Σεντίγιο έστειλε 745 φοιτητές στα δικαστήρια με την κατηγορία της «ιδιοποίησης ξένης περιουσίας»!!!
Το Μεξικό είναι μια χώρα όπου το 42% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, και μόνο το 5,6% των παιδιών συνεχίζουν την μάθηση τους στην ιδιωτικοποιημένη παιδεία μετά από τα πρώτα έξι χρόνια του σχολείου, και με όλες τις οικονομικές και πολιτικές δομές της να είναι παραδομένες στις ΗΠΑ στο ΔΝΤ και στις πολυεθνικές. Επιπροσθέτως με νόμο η κυβέρνηση του Μεξικού ποινικοποίησε την κοινωνική διαμαρτυρία χαρακτηρίζοντας ως «τρομοκράτες» και «υπονομευτές του πολιτεύματος» τους κοινωνικούς αγωνιστές και με το πρόσχημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών τα αστυνομικά, τα στρατιωτικά και παραστρατιωτικά σώματα συντρίβουν κάθε πολιτική ή κοινωνική αντίσταση.
Οι φοιτητές οι εργάτες οι δάσκαλοι στο Μεξικό το οποίο έχει καταργήσει τα βασικότερα κοινωνικά δικαιώματα όπως η κοινωνική ασφάλιση οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας την ιδιοκτησία γης από μικροκαλλιεργητές την δημόσια εκπαίδευση και τα εργατικά δικαιώματα, δεν έχουν πάψη να εξεγείρονται. Πρόσφατα στο Μεξικό οι αποκαλύψεις, με αφορμή την δολοφονία, από μεικτό απόσπασμα θανάτου, αποτελούμενο από αστυνομικούς και ναρκω-εμπόρους, των 43 φοιτητών της σχολής Normal Rural de Ayotzinapa, οι οποίοι είχαν πάει στην πόλη Ιγκουάλα για να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση με σκοπό να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους- για τη στενή συνεργασία πολιτικών, αστυνομίας και καρτέλ ναρκωτικών συγκλόνισαν την χώρα.
Μα ας θυμηθούμε και τον Μάιο του 2006, όταν οι δάσκαλοι της Πολιτείας Οαχάκα του Μεξικού κατέβησαν σε απεργία με αίτημα το κράτος να παρέχει στους ξυπόλυτους και υποσιτισμένους μαθητές παπούτσια ώστε να μπορούν να διασχίσουν τα βουνά για να φτάσουν στο σχολείο,ένα γεύμα ώστε να μην ζαλίζονταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος, και μια αύξηση στον πενιχρό μισθό τους. Ακολουθεί… η γνωστή ιστορία: Συλλήψεις και βασανισμοί. Παρακρατικά «τάγματα θανάτου» περιφέρονται στην πόλη πυροβολώντας. Πολίτες «εξαφανίζονται» και ξένοι δημοσιογράφοι δολοφονούνται στους δρόμους μέρα μεσημέρι… Τώρα στην Οαχάκα που οι μαζικές εργατικές οργανώσεις ποτέ δεν έπαψαν να δρουν για την ανατροπή των ως τώρα δεδομένων που δημιούργησαν τα διαρθρωτικά προγράμματα του ΔΝΤ και των ντόπιων φιλελεύθερων, αντιμετώπισαν ξανά την επέλαση των δυνάμεων της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής τάξης. Αποτέλεσμα: εξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Πρέπει να κάνουμε γρήγορα τις επιλογές μας: ή θα παραμείνουμε πειθήνια όντα σε ένα στενά καθορισμένο πλαίσιο σχεδιασμένο από αυτούς που μας διαχειρίζονται ή θα σηκώσουμε ανάστημα για την απώτατη πραγμάτωση της συντριβής του βάρβαρου καπιταλισμού!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ζαπατίστας για τον αγώνα των εκπαιδευτικών και τις επιθέσεις της αστυνομίας στο Μεξικό.
Προς τους ανθρώπους του Μεξικού: Προς τους λαούς του κόσμου:
Εκείνοι που επιθυμούν την εξουσία αποφάσισαν ότι η εκπαίδευση, η υγεία, τα αυτόχθονα και campesino εδάφη, ακόμη και η ειρήνη και η ασφάλεια είναι αγαθά, μόνο για όποιον μπορεί να τα πληρώνει, ότι τα δικαιώματα δεν είναι δικαιώματα, αλλά μάλλον προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να τ’αρπάξουν και έτσι εκδιώχνουν, καταστρέφουν, και διαπραγματεύονται σύμφωνα με τις προσταγές του μεγάλου κεφαλαίου. Και σκοπεύουν να επιβάλουν αυτήν την εκτροπή με αιματηρό τρόπο... Καλούμε όλους τους λαούς της υπαίθρου και των πόλεων να είναι προσεκτικοί και σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των εκπαιδευτικών, να οργανωθούν αυτόνομα, προκειμένου να παραμείνουν ενημερωμένοι και σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της καταιγίδας που έρχεται για όλους μας, γνωρίζοντας ότι μια καταιγίδα, εκτός από την αναταραχή και το χάος της, καθιστά επίσης το έδαφος γόνιμο, όπου ένας νέος κόσμος πάντα γεννιέται.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρε φίλε, πόσο έξυπνος μπορεί να θεωρείς πως είσαι εσύ και για πόσο χαϊβάνια τους μετράς όλους τους άλλους; Αφού ξέρεις πολύ καλά πως ο λόγος για τον οποίο η Κύπρος αρνήθηκε τη συνδρομή του κρατιδίου - μορφώματος του Αττίλα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς είναι η άρνηση αναγνώρισης της διχοτόμησης του νησιού, που επέβαλε η τουρκική εισβολή. Άσε τα παραμύθια περί εθνικισμού και πες με εντιμότητα την άποψή σου. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος θα είσαι που θα ταχθεί δημοσίως υπέρ της διχοτόμησης. Τόσες δεκαετίες αγωνίζονται Τουρκία, ΗΠΑ, Βρετανία, ΝΑΤΟ, για να αναγνωριστούν τα τετελεσμένα της εισβολής. Ένας ακόμα κι εσύ. Σιγά τώρα! Αλλά μην τον δουλεύεις τον κόσμο. Να έχεις το θάρρος να λες ανοιχτά τη γνώμη σου. Επαναστάτης και ψεματάκια λόγω δειλίας γίνεται;
Σχολιο.- Ποιος μαλάκας το αμφιβήτήσε αυτό ???????? ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!
Σχολιο.- Όταν τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Ο ανάποδος εθνοκεντρισμός στην πιο απαράλλαχτη εκδοχή του ψευδοδιεθνισμού του Ακη Γαβριηλιδη συνεπικουρουμενου και του ψευδοαναρχοπατερισμού του Γιαννη Ανδρουλιδακη. Η χούντα του Ιωαννίδη δικαιώνεται πλήρως.
Αkis Gavriilidis Ο Ακιντζι λεει προσφερθηκε να βοηθησει στην κατασβεση της φωτιας και ο Αναστασιαδης απερριψε την προταση. Μαλλον θα ηταν επειδη οι τουρκοκυπριοι πυροσβεστες θα ηταν ψευδοπυροσβεστες και δεν μπορουν να κανουν πραγματικη κατασβεση.
Yannis Androulidakis Υπαρχει άλλη λυση. Να σπρωχτει η φωτια τεχνιτα προς το ψευδοκρατος, να γινει ψευδοφωτια και να λυθει το ζητημα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εφτασε η εβραικη «Πεντηκοστη» των εσχατων καιρων. Η «πανορθοδοξη» συνοδος καταργει την Ορθοδοξια. Ο Βαρθολομαιος να καταδικαστει ως αιρεσιαρχης. Τα 49 χρονια από την καταληψη των Ιεροσολυμων από το Ισραηλ συμπληρωνονται στις 28 Ιουνιου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oλα οσα δεν θα γραψει κανεις για τα… μυστηρια της «Πανορθοδοξης». Τι θελουν να κρυψουν? Μυστικοπαθεια και απολυτος ελεγχος σε ολες τις πληροφοριες για οσα συζητιουνται μεταξυ των Προκαθημενων πισω από κλειστες πορτες. Μονο στα αγγλικα τα πρωτα επισημα κειμενα!
Δεν αφησαν ουτε τους πιστους να μπουν στις Εκκλησιες. Η θεια κοινωνια εγινε στο προαυλιο του ναου.
«Αρωμα» CIA! Εφεραβ «ειδικους» αστυνομικους από τις ΗΠΑ, που κυκλοφορουν με μαυρα κοστουμια, είναι καλωδιωμενοι, και δεν μιλουν λεξη(!) ελληνικα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στο πλαισιο της Ιερας Συνοδους της Ορθοδοξιας στα Χανιια. Με αφορμη τα προβληματα των χωρων της Αφρικης. «Βολες» κατά της «ελευθερης οικονομιας» και του νεοφιλελευθερισμου από τον εκπροσωπο του Πατριαρχειου Αλεξανδρειας Μητροπολιτη Νιγηριας Αλεξανδρο σε συνεντευξη Τυπου
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίδομα τέκνων ΟΓΑ (που το παιρνουν από τον ΟΓΑ όλα τα ταμεια, όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) : Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή για της 2ης δόσης
21 Ιουνίου 2016 02:38
Μέχρι τις 20 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να καταβληθεί το δεύτερο µισό της πρώτης δόσης για το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ (οικογενειακά επιδόματα). Η συγκεκριμένη δόση θα πληρωθεί στους δικαιούχους ταυτόχρονα με την δεύτερη δόση του επιδόματος. Ο ΟΓΑ ευελπιστεί ότι θα είναι έτοιμος να πληρώσει τα οικογενειακά επιδόματα λίγες µέρες νωρίτερα και τα να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 15 Ιουλίου, αν και αυτό θα κριθεί γενικότερα από την κατάσταση της ρευστότητας του κρατικού «κορβανά». Ο Οργανισμός προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο των αιτήσεων Α21 που θα υποβληθούν µαζί µε τις φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε µια ταυτόχρονη καταβολή του υπολοίπου της πρώτης δόσης µαζί µε τη δεύτερη δόση των οικογενειακών επιδομάτων. Υπενθυμίζεται ότι, η καταβολή της α’ δόσης έγινε στις 22 Απριλίου, αλλά μισή για περίπου 701.000 δικαιούχους, αφού δόθηκαν 70 εκατ. ευρώ από τα 140 εκατ. ευρώ, που απαιτούνταν για το σύνολο της δόσης. Στην περίπτωση που υποβληθούν έγκαιρα τα έντυπα Α21, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ πρόκειται να εγκρίνουν όλες τις περιπτώσεις δικαιούχων, στις οποίες θα πληρούνται οι προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ανέρχεται από 13 έως 40 ευρώ το µήνα και ανάλογα µε τον αριθμό των τέκνων καθώς και με εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα τα πολυτεκνικά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ ανά παιδί.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ονδούρα: Συνεχίζεται η αιματοχυσία των αγροτών στην Κοιλάδα του Αguán.
Δολοφονία δύο νέων αγροτοσυνδικαλιστών Ο Allan Reyneri Martínez Perez, 19 ετών και ο Manuel Milla, 25 ετών, μέλη του αγροτικού κινήματος “Gregorio Chávez” δολοφονήθηκαν στις 20 Ιούνη στις 4 το απόγευμα, ανακοίνωσε η Glenda Chávez, ηγέτης της κοινότητας και συντονίστρια του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στοAguán (OPDHA). Oι δύο νέοι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός τοπικού ποδοσφαιρικού αγώνα, μπροστά σε όλους τους κατοίκους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, στο κέντρο του Κάτω Αguán, Οι δύο νέοι συμμετείχαν σε μια ομάδα αγροτών που είχαν καταλάβει και καλλιεργούσαν μία έκταση 10 εκταρίων και είχαν στήσει και έναν οικισμό εκεί, όμως η έκταση ανήκε στην εταιρεία CONFUCO . Ο Manuel Milla, ήταν ο συντονιστής της ομάδας. Ο δράστης δεν είχε ποτέ διαφορές με τα θύματα και οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες της διπλής δολοφονίας. Η περιοχή της κοιλάδας Aguán είναι διεθνώς γνωστή για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς έχουν καταγραφεί πάνω από 129 δολοφονίες κατά την διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων τέτοιου είδους
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οπλοστάσιο των τζιχαντιστών σε γιάφκα, στα περίχωρα της Δαμασκού, με τελευταίας τεχνολογίας αμερικάνικα όπλα ανακάλυψαν οι αρχές της Δημοκρατίας της Συρίας
Όπλα όλων των τύπων ανακαλύφθηκε σε γιάφκα των τζιχαντιστών κι αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση πως οι ΗΠΑ, δεν σταματούν με τίποτα να ενισχύουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη του χαλιφάτου στη Συρία. Η ανακάλυψη του οπλαστασίου των τρομοκρατών δεν εκπλήσσει τις αρχές της Συρίας, μιας και γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι ιδρυτές και αφεντικά του ισλαμικού κράτους. To δόγμα "stay behind" των φονιάδων των λαών, δεν λυγίζει το λαό της Συρίας... Η Συρία θα είναι ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Με αφορμή μια προ(σ)κληση”: “ΟΧΙ” από τον Γιάννη Κυριακάκη στην πρόσκληση των αμερικάνων του USS Harry Truman
Σε δημόσιες σχέσεις προχωρά ο στρατός των ΗΠΑ με αφορμή την έλευση του αεροπλανοφόρου Χάρυ Τρούμαν στα Χανιά. Έτσι, όπως μάθαμε μέσω κειμένου του περιφερειακού συμβούλου Κρήτης με τον συνδυασμό “Aνυπόταχτη Κρήτη” κ. Γιάννη Κυριακάκη, (ο συνδιασμος Ανυποταχτη Κρητη υποστηριζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) απεύθυναν πρόσκληση προς αυτόν, και σε άλλους περιφερειακούς συμβούλους για να συμμετάσχουν σε εκδήλωση στο αεροπλανοφόρο USS Harry Truman την Τετάρτη 22 Ιουνίου στις 19.30 το απόγευμα. Ο Γιάννης Κυριακάκης αρνήθηκε την πρόσκληση και εξηγεί τους λόγους της άρνησής του στο ακόλουθο κείμενο με τον τίτλο “Με αφορμή μια πρό(σ)κληση”: Υποθέτω ότι έλαβα αυτή την πρόσκληση σαν μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Καλούμαστε λοιπόν να δούμε από κοντά και να θαυμάσουμε το θηριώδες αεροπλανοφόρο Χ. Τρούμαν που “οργώνει” τις θάλασσες και σκορπά το θάνατο στους λαούς. Καλούμαστε να πάμε στη ναυτική βάση στο Μαράθι, μέρος μιας τεράστιας έκτασης που βρίσκεται υπό αμερικανονατοϊκή κατοχή και δεν ισχύουν καν οι νόμοι της χώρας μας.
Η βάση της Σούδας παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ για να εξαπολύει τις δολοφονικές του επιθέσεις στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Το Χ. Τρούμαν κάνει στα Χανιά ένα διάλειμμα αφού αρχές Ιούνη συμμετείχε σε βομβαρδισμούς στη Συρία, και ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση στη Λιβύη το προσεχές διάστημα. “Πολεμούν” το Ισλαμικό Κράτος αφού προηγουμένως το εξέθρεψαν, το χρηματοδότησαν και το εξόπλισαν. Τα θύματά τους, τον άμαχο πληθυσμό, δεν τα βλέπουμε πια μόνο στην τηλεόραση. Καταφτάνουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, διωγμένοι και κατεστραμμένοι από πολέμους που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν ή υποδαύλισαν. Εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε έξω από την πύλη στο Μαράθι διαδηλώνοντας για την απομάκρυνση των βάσεων του θανάτου. Δεν θέλουμε ο τόπος μας να είναι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για να μακελεύουν τους λαούς. Το αίμα των εκατομμυρίων θυμάτων του αμερικανικού στρατού, σε όλο τον πλανήτη, δεν μας επιτρέπει να παίρνουμε μέρος σε “γιορτές” βαρβαρότητας και ατιμίας. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τις στρατιωτικές επεμβάσεις ή τους βομβαρδισμούς σε: Κορέα (1950-53), Λίβανο (1958), Κούβα (1961), Βιετνάμ (1964), Άγιο Δομίνικο (1965), Παναμά (1966), Γουατεμάλα (1966-67), Καμπότζη (1969-75), Λίβανο (1978 μαζί με το Ισραήλ), Λιβύη (βομβαρδισμός 1981), Λίβανο (1982), Γρανάδα (1983), Παναμά (1989), Ιράκ (1991), Σομαλία (1992-94), Βοσνία (1994), Αϊτή (1994-96) , Ιράκ(1996), Αφγανιστάν (1998 βομβαρδισμός), Σουδάν (1998), Γιουγκοσλαβία (1999 ), Αφγανιστάν (2001-14), Ιράκ (2003-10). Τις αμερικανοκίνητες χούντες σε Ιράν, Γουατεμάλα, Κογκό, Ελλάδα, Χιλή, Κύπρο και σε πολλά άλλα μέρη της γης. Και πολλά άλλα εγκλήματα για τα οποία μια μέρα θα λογοδοτήσουν.
Γυρίστε την πλάτη στους φονιάδες. Αρνηθείτε τις προσκλήσεις τους. Να κλείσει η βάση της Σούδας – Έξω από το ΝΑΤΟ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (που βρίσκονται στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ), ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ...ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΝ. (πρωην ΥΠ.Ε.Κ.Α.) κας ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ.
ΑΣ ΔΩΣΕΙ Ο κος ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-6-2016, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΙΑΣΚΟ !!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
O "φίλος της Ελλάδας" και η γενοκτονία των Ελλήνων
Dimitris Kazakis
Ο Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ, ένας από τους πλέον διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους και απατεώνες πολιτικούς της Ευρώπης όλων των εποχών, ο οποίος βαφτίστηκε από το εγχώριο κατεστημένο ως "φίλος της Ελλάδας", από το βήμα του ΣΕΒ είχε το απίστευτο θράσος να πει προς τους Έλληνες πολίτες:
"Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ περισσότερο από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους, έτσι ώστε να τεθούν σε εφαρμογή οι κατάλληλες συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη και οι κατάλληλες συνθήκες για τις επιχειρήσεις.” Ο κύριος αυτός, πρόεδρος ενός "θεσμού", της Κομισιόν, ο οποίος δεν λογοδοτεί σε κανέναν, απολαμβάνει πλήρη ισόβια ασυλία για να μην μπορεί κανένας πολίτης να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη για όσα λέει και κάνει, ήρθε στην χώρα που βιώνει τη μεγαλύτερη γενοκτονία του πληθυσμού της από την εποχή του πολέμου, για να καυχηθεί για τα εγκλήματα εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ποιά είναι η πραγματικότητα; Όποιος είναι τόσο ηλίθιος ώστε να ζει στον εικονικό κόσμο των επίσημων δηλώσεων και της ευρωπαϊκής νομεκλατούρας, ας διαβάσει τι έχει να πει για την κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας. Πού; Στην τελευταία της έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική. Παραθέτουμε το κεφάλαιο ολόκληρο. Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο για να αντιληφθούν όλοι - ή τουλάχιστον όσοι δεν το έχουν ακόμη αντιληφθεί - ότι μιλάμε για αληθινή γενοκτονία του πληθυσμού αυτής της χώρας σε βάθος πολλών μελλοντικών γενεών Ελλήνων.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας οδήγησαν σε εξοικονόμηση δημόσιων πόρων Oι μεταρρυθμιστικές ενέργειες που σχεδιάστηκαν στόχευαν στη μείωση των δαπανών, των παρεχόμενων υπηρεσιών του συστήματος υγείας. Παράλληλα, προωθήθηκε η αναδιάρθρωση και συγχώνευση νοσοκομειακών μονάδων και καθιερώθηκε η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Επιπρόσθετα, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης και της δαπάνης για διαγνωστικές εξετάσεις βελτιώθηκε με την υλοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Στον περιορισμό της δαπάνης συνέβαλαν και άλλα μέτρα, όπως η εισαγωγή της “αρνητικής” λίστας φαρμάκων, η μείωση της τιμής των πρωτοτύπων (μετά τη λήξη ισχύος του διπλώματος ευρεσιτεχνίας) και των γενόσημων φαρμάκων (μέσω υιοθέτησης συστήματος αναφοράς με τα δεδομένα στις τρεις χώρες της ΕΕ με τις χαμηλότερες τιμές), η ενθάρρυνση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων και η κατάρτιση “θετικού” καταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, περιορίστηκε το μικτό περιθώριο κέρδους των φαρμακείων και των εμπόρων φαρμάκων και απελευθερώθηκε το επάγγελμα του φαρμακοποιού, ενώ καθιερώθηκε ο αυτόματος μηχανισμός επιστροφής χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρίες (clawback) και τα φαρμακεία (rebate).
Τέλος, με την ενοποίηση των ταμείων υγείας, συστάθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) με στόχο τον καθορισμό ενιαίων εισφορών και παροχών υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ μετατράπηκε αποκλειστικά σε αγοραστή (και όχι πάροχο) υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να επιτυγχάνονται πιο συμφέρουσες συμβάσεις με τους παρόχους υγείας (ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα). Παράλληλα, συστάθηκε το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), κατόπιν της ενοποίησης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ) του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ, με στόχο την αντιμετώπιση του κατακερματισμού και της αναποτελεσματικότητας του συστήματος υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2016), η δημόσια και ιδιωτική δαπάνη υγείας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 8,3% του ΑΕΠ το 2014, έναντι 9,8% του ΑΕΠ το 2010. Η δημόσια δαπάνη, κατόπιν των ανωτέρω παρεμβάσεων, αποτελούσε το 59,7% της συνολικής δαπάνης υγείας το 2014, έναντι 70% το 2010. Ειδικότερα, οι δημόσιες δαπάνες στον τομέα της υγείας διαμορφώθηκαν σε 15,6 δισεκ. ευρώ το 2014, δηλαδή περιορίστηκαν κατά 43,6% ή περίπου κατά 6,8 δισεκ. ευρώ σε σχέση με το 2010 (ΕΛΣΤΑΤ 2016). Σημαντικό μέρος της εξοικονόμησης πόρων αφορά τη δημόσια δαπάνη για φαρμακευτική περίθαλψη, η οποία περιορίστηκε κατά 54,2% (και διαμορφώθηκε σε περίπου 2,6 δισεκ. ευρώ το 2014), καθώς και τη δημόσια δαπάνη για υπηρεσίες περίθαλψης (νοσοκομεία, ιατρούς και αποκατάσταση), η οποία περιορίστηκε κατά 40,9% (σε περίπου 5,2 δισεκ. ευρώ το 2014) την εν λόγω περίοδο. Αύξηση του μεριδίου της ιδιωτικής χρηματοδότησης στη συνολική δαπάνη υγείας.
Οικονομική κρίση και επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών
Την περίοδο της οικονομικής κρίσης το ΑΕΠ εμφάνισε σωρευτική υποχώρηση περίπου κατά 26%, ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε περίπου κατά 1 εκατομμύριο άτομα, ενώ η ανεργία από 7,8% το 2008 εκτοξεύθηκε σε 27,5% το 2013, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε σε 26.5% το 2014 και 24,9% το 2015. Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν σε αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ (OECD 2016), ο δείκτης κινδύνου σχετικής φτώχειας αυξήθηκε από 12,2% το 2009 σε 16,6% το 2013, ενώ για πρώτη φορά μειώθηκε σε 15,8% το 2014. Ενδιαφέρον είναι το εύρημα μελέτης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με το οποίο τα τελευταία χρόνια ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ενισχύθηκε κυρίως για τα παιδιά, ενώ παρατηρήθηκε ελαφρά υποχώρηση του αντίστοιχου κινδύνου για την τρίτη ηλικία. Το εύρημα αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή ανεργία μεταξύ των νέων (περίπου 50%), ενισχύει το ενδεχόμενο η ύφεση να έχει μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο ανθρώπινο κεφάλαιο όσο και στην ευημερία των νέων γενεών.
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, η οικονομική κρίση, η συσσώρευση χρεών και η υψηλή και αυξανόμενη ανεργία είναι δυνατόν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών. Η επίδραση στο γενικό επίπεδο υγείας του πληθυσμού μπορεί να επέλθει είτε μέσω χαμηλότερου ατομικού εισοδήματος, είτε μέσω μικρότερων δημόσιων δαπανών στον τομέα της υγείας. Δηλαδή αφενός μεν η μείωση του ατομικού εισοδήματος και η ανεργία οδηγούν σε μεγαλύτερη νοσηρότητα και μικρότερη χρήση των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, αφετέρου δε ο περιορισμός των δημόσιων δαπανών περιορίζει την προσφερόμενη ποσότητα και υποβαθμίζει την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Τελικώς, από κοινού συμβάλλουν στην υποβάθμιση του επιπέδου υγείας του πληθυσμού. Όπως αναφέρουν πρόσφατες μελέτες, η ανεργία και το χαμηλό εισόδημα συνδέονται με εμφάνιση ψυχικών διαταραχών, προβλήματα εθισμού και χρήσης ουσιών, κατανάλωση φθηνών τροφών χωρίς υψηλή διατροφική αξία, κάπνισμα, υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών ή αύξηση των χρόνιων νοσημάτων και, όπως προαναφέρθηκε, συνοδεύονται από ανεπαρκή αντιμετώπιση των ιατρικών περιστατικών, λόγω υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Συνολικά, η χαμηλότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου (socioeconomic status) συνδέεται με κακή κατάσταση υγείας και αυξημένα επίπεδα νοσηρότητας και θνησιμότητας.
Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδας, Νομισματική Πολιτική, 2015-2016, σελ. 87-96.
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει δραστική αντιστροφή των όρων δραστικής επιδείνωσης της υγείας του πληθυσμού και των μελλοντικών γενεών με το ευρώ και τα εσαεί προγράμματ προσαρμογής; Μόνο με ένα αληθινά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας αντίστοιχο στην αξιοπρέπεια και τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας μπορεί να αντιμετωπιστεί η ζωφερή αυτή πραγματικότητα. Κι αυτό δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο αν η Ελλάδα ανακτήσει την εθνική και νομισματική της κυριαρχία ώστε να χρηματοδοτεί χωρίς χρέη τις εθνικές της πολιτικές.
Dimitris Kazakis
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΕΛΟΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!! ZHTΩ η ελληνοτουρκική φιλία Τσίπρα, Ερντογάν, Βαρθολομαίου!
Από έμπειρη πηγή πληροφορηθήκαμε ότι θα πήξει το νησί της Λεσβου στις επόμενες μέρες του καλοκαιριού από μετανάστες . Ο Μόλυβος να ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους χιλιάδες μετανάστες για να αυξηθεί η ροή των τουριστών περισσότερο. Δεν καταλαβαίνεται οι τοπικοί άρχοντες την ζημιά που προκαλείτε στο νησί μας; Γιατί κύριε Δήμαρχε, κυρία Περιφερειάρχης και κύριοι της Κυβέρνησης δεν ενημερώνετε τον κόσμο το τι θα επακολουθήσει; Που θα πάνε τόσοι χιλιάδες κόσμος;;; Κύριε Δήμαρχε έμαθα ότι σήμερα θα γίνει Δημοτικό συμβούλιο της Λεσβου και θα φορτωθείτε χρήμα πάλι από το ταμείο του Δήμου για ταξιδάκι αναψυχής. Αυτή την φορά στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην Γενεύη, για να... μας φέρεται τουρίστες πάλι όπως το συνηθίζετε τώρα τελευταία και κάνετε. Γελάνε και οι πέτρες!!! Κύριοι άρχοντες του νησιού , ετοιμαστείτε για τα χειρότερα με αυτά που θα προκαλέσετε . Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κοροϊδία σας και την αδιαφορία σας για το νησί και γενικά σε βάρος όλης της Ελλάδας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάθε Μάνα της Συριακής γης, της πατρίδας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει θυσιάσει τουλάχιστον έναν γιο, για την υπεράσπιση της πατρίδας...
Αυτή η Μάνα έχασε και τα τρία παλικάρια της... Μπορείς να μην υποκλιθείς; Μπορείς να μην οργιστείς από τους αλήτες, τους λιποτάκτες, τους μισθοφόρους των 3.000 μηνιαίως, που έχουν περάσει το Αιγαίο, μετά την ήττα των φονιάδων στη Συρία και "διαδηλώνουν" για εκδημοκρατισμό στη Συρία, με τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ, του Βαρθολομαίου, του ΣΕΚCia (που δυστυχως ανηκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ), των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", των ΜΚΟ της κερδοσκοπίας και της Cia;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Θεός συγχωρεί, εμείς ποτέ! Καλός σιωνιστής-ναζί, είναι μόνον ο νεκρός σιωνιστής-ναζί!
Κατεχόμενη Παλαιστίνη... κηδεύουν τον 21χρονο Arif Jaradat, τον νεαρό Παλαιστίνιο που έπασχε από συνδρομο down και δολοφόνησαν τα ανθρωπόμορφα κτήνη του Νετανιάχου!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάργηση του άρθρου 16 και ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ θέλουν οι ΑΝΕΛ
Οι ΑΝΕΛ κατέθεσαν σήμερα πρόταση για κατάργηση του άρθρου 16 και ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, ένα θέμα που κάποτε προκάλεσε πρόωρες εθνικές εκλογές
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Πολάκης Ανοίγει Νοσοκομείο για το λαό ενώ ειχε βάλει λουκέτο ο Γεωργιάδης-Ξανά στο κοινό το «Αγία Βάρβαρα»
18 Ioυνιου 2016
Ο ΑΔΩΝΙΣ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΛΑΚΗ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ;
Ξανανοίγει τις πόρτες του το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
Επαναλειτουργεί το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», σύμφωνα με ανακοίνωση της 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση σε παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και στα μικροβιολογικά εργαστήρια για αιμοληψίες και εργαστηριακές εξετάσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ, στα πλαίσια του σχεδιασμού για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του νοσομομείου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Νίκαιας-Ρέντη μεταφέρθηκαν και λειτουργούν ήδη: Τα ιατρεία Αγίας Βαρβάρας Το φυσικοθεραπευτήριο από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας Ο σταθμός προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου από το Κέντρο Οδοντοπροσθετικής (ΚΟΠ) Νίκαιας Το οδοντοπροσθετικό του ΚΟΠ Νίκαιας (ολοκληρώνονται οι εργασίες μετεγκατάστασης στα τέλη Ιουλίου). Oυσιαστικα δηλαδη θα λειτουργει οχι σαν νοσοκομειο αλλα σαν Κεντρο Υγειας. Επίσης, η 2η ΥΠΕ στοχεύει στο αμέσο επόμενο διάστημα: Στην ενδυνάμωση του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού με τη μεταστέγαση σε αυτόν και του Σταθμού Προστασίας Μάνας-Παιδιού του Αιγάλεω. Σε διαδικασία υλοποίησης η επισκευή της στέγης της πρώην Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΔΑ «Η Αγία Βαρβάρα», μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα επαναλειτουργήσει η κλινική. Η μετεγκατάσταση της δομής της Μονάδας Υγείας Αιγάλεω σε ιδιόκτητο κτίριο. Προγραμματίζεται η ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών με έναν ορθοπαντογράφο «Τα ανωτέρω θα εξασφαλίσουν καλύτερη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων, διεύρυνση των κοινωνικών δράσεων στις όμορες περιοχές και ως εκ τούτου ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ωφελούμενων πολιτών και μαθητών» καταλήγει η ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
Να λειτουργήσει πλήρως ζητάει ο λαός της περιοχής
Συγκέντρωση και πορεία την περασμένη Πέμπτη από τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω - Χαϊδαρίου
Μαζική συγκέντρωση έξω από την πύλη του πρώην Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» («Λοιμωδών») και πορεία στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 16/6/2016 οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω - Χαϊδαρίου και μαζικοί φορείς της Αγίας Βαρβάρας. Θυμίζουμε πως το νοσοκομείο έχει κλείσει, το ελάχιστο προσωπικό του μεταφέρθηκε σε άλλα νοσοκομεία και σήμερα λειτουργούν υποβαθμισμένα εξωτερικά ιατρεία με ορισμένες ειδικότητες και μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς. Επίσης, υπηρεσίες έχουν μεταφερθεί από τη Νίκαια κι έχουν στεγαστεί στο κτίριο της Αγίας Βαρβάρας. Οι Λαϊκές Επιτροπές και οι μαζικοί φορείς κάλεσαν το λαό της περιοχής να διεκδικήσει το «Αγία Βαρβάρα» να λειτουργήσει σαν ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο νοσοκομείο με υψηλού επιπέδου δωρεάν υπηρεσίες, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και τον απαραίτητο εξοπλισμό, με όλες τις υποδομές που χρειάζονται, να ξαναλειτουργήσουν όλα τα χειρουργεία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαφοροποίηση για το ΝΑΤΟ από τον Γερμανό ΥΠΕΞ
Ηχηρή παρέμβαση ενάντια στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία έκανε, με συνέντευξή του, στην εφημερίδα της Κυριακής «Bild am Sonntag» ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, σχετικά με τις πρόσφατες μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και τις βαλτικές χώρες «Anakonda-16». Είπε χαρακτηριστικά: «Οποιος πιστεύει ότι μια συμβολική παρέλαση τεθωρακισμένων στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει σταθερότητα, κάνει λάθος». Και ο πρώην καγκελάριος σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ, μιλώντας στην «Sueddeutsche Zeitung», σημείωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να εργαστεί, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τη Ρωσία, αντί να τις επιβαρύνει, τοποθετώντας στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη. Ενδιαφέρον έχει και η στάση της βουλγαρικής κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, που δεν επιθυμεί να συμμετάσχει με στρατιωτικά πλοία στη δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, επικαλούμενη ...τη ζημιά στον τουρισμό.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Νέες καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Τη λήψη μέτρων που θα αποτρέψουν την κατοχή και χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στη Συρία απαίτησε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ ο Σύρος πρέσβης και πρώην επικεφαλής διαπραγματευτών της συριακής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, Μπασάρ αλ Τζααφάρι. Ο Τζααφάρι στηλίτευσε τον «ύποπτο ρόλο ισχυρών χωρών» - μελών του διεθνούς οργανισμού σε σχέση με τον εξοπλισμό τζιχαντιστών που δρουν στη χώρα του. Ο ίδιος κατήγγειλε ως πρόσφατο κρούσμα χρήσης χημικών όπλων από τζιχαντιστές του Μετώπου Νούσρα τις αυτοσχέδιες βόμβες με χημικές ουσίες σε βάρος του συριακού στρατού στις 13 Ιούνη στην περιοχή Χος αλ Φαρκ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Το αιγυπτιακό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε χτες κατά της διαδικασίας «αντεπιστροφής» των νησιών Τιράν και Σαναφίρ στη Σαουδική Αραβία, ακυρώνοντας στην πράξη την υπογραφή του εκπροσώπου της αιγυπτιακής κυβέρνησης στη συμφωνία οροθέτησης των θαλασσίων συνόρων Αιγύπτου - Σαουδικής Αραβίας που υπογράφτηκε στις αρχές Απρίλη. Η κυβέρνηση μπορεί να καταθέσει έφεση σε αυτή τη διοικητική απόφαση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Νέα κινητοποίηση κατά του «Ελ Κομρί» αύριο. Η αστυνομια την απαγορευσε σημερα Τεταρτη πρωι.
ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο του Παρισιού ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα πολλών κλάδων για μεθαύριο Πέμπτη, εν αναμονή της ολοκλήρωσης της συζήτησης για το έκτρωμα «Ελ Κομρί» και στη Γερουσία. Πρόκειται για το νέο νόμο, με τον οποίο η σοσιαλδημοκρατικη κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει το γαλλικο κεφαλαιο, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τις απολύσεις, την επέκταση της μαθητείας, την υπερίσχυση και δραστική επέκταση των επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) που η μεγαλοεργοδοσία θα μπορεί ακόμα πιο αποφασιστικά να προσαρμόζει στις ανάγκες της κερδοφορίας και συνολικά της θέσης της. Η συνάντηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στην υπουργό Εργασίας, Μιριάμ Ελ Κομρί, και του γγ του μεγαλυτερου συνδικατου των γαλλων εργαζομενων, της CGT, Φιλίπ Μαρτίνες, δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΤΑΛΙΑ Δήμαρχοι από το αντιευρωενωσιτικο πατριωτικο M5S σε πολλούς δήμους
...όπως η Ρώμη και το Τορίνο
ΡΩΜΗ.-- Ενδεικτική των διεργασιών είναι η επικράτηση των συνδυασμών που στηρίζει το αντιευρωενωσιτικό πατριωτικο «Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S) στο β' γύρο των δημοτικών εκλογών, που έγινε σε πολλούς δήμους της Ιταλίας την Κυριακή. Στα δημοτικά συμβούλια μεγάλων πόλεων με πρώτες τη Ρώμη και το σημαντικό βιομηχανικό κέντρο του Τορίνο, πλειοψηφούν πλέον οι δυνάμεις του M5S. Στη Ρώμη επικράτησε η 37χρονη δικηγόρος Βιρτζίνια Ράτζι, με 67,3% έναντι 32,7% του υποψηφίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD) του Μ. Ρέντσι. Στο Τορίνο, η 31χρονη επιχειρηματίας Κιάρα Απεντίνο με 54,58% έναντι 45,24% του PD. Συνολικά, το M5S ήρθε πρώτο σε 19 από τους 20 δήμους όπου συμμετείχε στο β' γύρο. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το PD του Ρεντσι έχασε 45 από τους 90 δήμους όπου ήταν πρώτη δύναμη μέχρι πρότινος και πλέον «ελέγχει» μόλις 8 (από 19) πρωτεύουσες επαρχιών. Πάντως, εξακολουθεί να είναι πρώτο σε δήμους όπως το Μιλάνο και η Μπολόνια. Ο ίδιος ο Μ. Ρέντσι αναγνώρισε τις απώλειες του κόμματός του και τη νίκη του M5S, δηλώνοντας πως «κέρδισε όποιος κατάφερε να ερμηνεύσει καλύτερα την ανάγκη ανανέωσης», αλλά και ότι «οι κάτοικοι ορισμένων πόλεων έστειλαν ένα μήνυμα που πρέπει να οδηγήσει σε προβληματισμό το Δημοκρατικό Κόμμα»... Πολλοί εμφάνισαν τα εκλογικά αποτελέσματα ως προμήνυμα για τις εθνικές εκλογές του 2018.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου
ΡΑΜΑΛΑ.-- Εναν Παλαιστίνιο έφηβο, τον Μαχμούτ Ραφάτ Μπαντράν, μόλις 15 ετών, δολοφόνησαν χτες οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές δυνάμεις στην κεντρική Δυτική Οχθη. Στην ίδια επίθεση τραυμάτισαν άλλους τέσσερις εφήβους με τον ισχυρισμό ότι θεώρησαν πως συμμετείχαν σε συγκρούσεις, που είχαν σημειωθεί νωρίτερα μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και Εβραιοναζιστων αποίκων στο χωριό Μπέιτ Σίρα, δυτικά της Ραμάλας, πάνω στον κεντρικό δρόμο 443, έναν σημαντικό οδικό άξονα που διασχίζει τη Δυτική Οχθη και τον οποίο χρησιμοποιούν οι ισραηλινοναζιστες όταν κινούνται μεταξύ Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ. Εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται ότι άτυχοι Παλαιστίνιοι νεαροί δεν είχαν σχέση με τα περιστατικά και επλήγησαν κατά λάθος». Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός από τον έφηβο που σκοτώθηκε, τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο αδέλφια του 15χρονου Μαχμούτ, ηλικίας 16 και 17 ετών. Οι τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ.
Σήμερα, αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο ο ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν, που συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ. Την περασμένη βδομάδα, είχε μεταβεί στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, διαμηνύοντας ότι το Ισραήλ «είναι πρόθυμο να μοιραστεί ευαίσθητες πληροφορίες με τα μέλη του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Στο ίδιο πνεύμα, χτες και ο ισραηλινός πρόεδρος συναντήθηκε με τον ΓΓ της λυκοσυμμαχίας.