Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πεμπτη 23 Ιουνιου 2016


Τα «μάζεψε» ο Ολάντ και οι διαδηλώσεις θα γίνουν κανονικά την Πεμπτη 23/6
Μετά την αρχική απαγόρευση που είχε επιβάλει, τελικά η Γαλλική Κυβέρνηση υποχώρησε στο αίτημα των συνδικάτων για πραγματοποίηση της διαδήλωσης στο Παρίσι την Πέμπτη. «Μετά από δύσκολες συνομιλίες με τον Υπουργό Εσωτερικών, το συνδικάτο και οι φοιτητικές οργανώσεις επανέκτησαν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν πορεία, σε διαδρομή, ωστόσο, που πρότεινε το Υπουργείο Εσωτερικών» είπε οι Φιλίπ Μαρτίνεζ του συνδικάτου CGT. Η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά απαγορεύσει τη διαδήλωση κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης που είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου από τα συνδικάτα τα οποία αντιτίθενται στο νομοσχέδιο. Η απόφαση της Κυβέρνησης προήλθε από τον φόβο επανάληψης των βίαιων επεισοδίων που σημάδεψαν τις πρόσφατες πορείες και ήταν η πρώτη απαγόρευση διαδήλωσης συνδικάτων στη Γαλλία εδώ και δεκαετίες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πορεία τών εργαζομένων στά πετρέλαια σήμερα στό Καράκας μέ σύνθημα #PetrolerosPorLaPatria στηρίζουν τη κυβέρνηση Μαδούρο
Πορεία τών εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών σήμερα στη πρωτεύουσα της Βενεζουέλα Καράκας,προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει την Εθνική της κυριαρχία Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στό twitter ο υπουργός πετρελαίου Eulogio Del Pino η πορεία θα ξεκινούσε στίς 9 το πρωί καί θά κατέληγε στο προεδρικό μέγαρο Miraflores γιά να συναντηθούν με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο Οι εργαζόμενοι στηρίζουν την κυβέρνηση Μαδούρο όπως ακριβώς είχαν στηρίξει και τον προκάτοχο του Ούγκο Τσάβες τόν άνθρωπο που τόλμησε να κρατικοποιήσει τίς επιχειρήσεις πετρελαίου ,αποκλείοντας τα διεθνή κοράκια από τον πλούτο της χώρας.(ένας από τους λόγους πού βάλλεται σήμερα η Βενεζουέλα είναι και αυτός) Η εργαζόμενοι στη βιομηχανία πετρελαίου έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν τήν κυβέρνηση Μαδούρο όπως ακριβώς την περίοδο 2002-2003
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το αναπηρικό αμαξίδιο της Ελλάδας...
Η Μαρία στα 28 της τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη με παράλυση των κάτω άκρων. Η Μαρία είχε ανάγκη από αναπηρικό αμαξίδιο αλλά το ταμείο πρόνοιας δεν της δικαιολογούσε ούτε ένα ευρώ. Η Μαρία στις φετεινές πανελλήνιες εξετάσεις περνάει στην... ιατρική σχολή Αθηνών (19,9). Η Μαρία έχει δύο υπέροχους γονείς! Η Μαρία είχε ακόμη έναν λόγο από το Σεπτέμβριο να έχει ένα αναπηρικό αμαξίδιο, να πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία της γύρισε τη πλάτη και δεν βρήκε ούτε έναν λόγο για να χορηγήσει ένα... αναπηρικό αμαξίδιο, έχει όμως λόγους να παρακρατά από τη σύνταξη του πατέρα της 300 ευρώ το μήνα για χρέη στην εφορία με αποτέλεσμα η Μαρία και οι γονείς της να ζούν με 400 ευρώ το μήνα. Η Μαρία από χθές έχει αυτό που πάντα ονειρευόταν από την Αλληλεγγύη Ανθρώπων από τη χώρα μας και μιας ομάδας από το εξωτερικό. Χθές απέκτησε ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο που της δίνει πλήρη αυτονομία. Όπως είπε χαρακτηριστικά η ίδια: ''σήμερα δώσατε την ελευθερία σε έναν άνθρωπο!'' Αυτά τα λόγια της Μαρίας απευθύνονται στους Ανθρώπους που βοήθησαν να γίνει το όνειρο της πραγματικότητα. Τους ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eνώ οι νεοναζί υπουργοί εξωτερικών της εγκληματικής οργάνωσης Ευρωπαϊκή Ένωση, επέβαλαν νέο εμπάργκο στο λαό της Συρίας, ανθρωπιστική βοήθεια από τη Μόσχα στον χειμαζόμενο Συριακό λαό!
Περισσότεροι από 25 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρι), παραδόθηκαν στις οικογένειες των επαρχιών της Χομς και του Χαλεπίου... Επίσης, αεροπλάνα της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας "Abakan Air" έριξαν 18 τόνους τρόφιμα (σε κατάλληλες συσκευασίες), στην πόλη Deir ez-Zor, που ακόμη πολιορκούν κι έχουν αποκλείσει τα ανθρωπόμορφα κτήνη του χαλιφάτου...
- Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
Στην αποικία Ελλάδα, υπάρχει πολιτικός που ντρέπεται για την "πολιτική" δουλικού προτεκτοράτου της πατρίδας μας; Οι "φιλάνθρωποι ιεράρχες", ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος, που τόσο ενδιαφέρονται μαζί με τον εγκληματία Μπεργκόλιο για τους πρόσφυγες, γιατί δεν έχουν στείλει, έστω ένα μήνυμα συμπαράστασης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, εδώ και πέντε χρόνια; Δεν λέμε να στείλουν ένα πακέτο μακαρόνια, αλλά ούτε ένα μήνυμα... δεν έχουν στείλει οι παπικοί υπάλληλοι!
Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
48 ώρες προθεσμία στους λεγόμενους "μετριοπαθείς" της Συρίας...
Τελεσίγραφο!
Οι "μετριοπαθείς εξεγερμένοι" στη Συρία, "μετριοπαθείς" σύμφωνα με τις ΗΠΑ και τη νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν στη διάθεσή τους 48 ώρες ν' αποφασίσουν αν θα εισέλθουν στη Συνταγματική νομιμότητα της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και θα απαρνηθούν την κοινή τρομοκρατική δράση με τους τρομοκράτες της Al Nusra (Αλ Κάιντα), σύμφωνα με επιστολή του Πούτιν, που παρέδωσε στον πρόεδρο Bashar Al Assad και του δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Serghej Shoigú. Μετά από αυτό το τελεσίγραφο, ο Serghej Shoigú ανακοίνωσε πως οι συμμαχικές δυνάμεις που πολεμούν τους τρομοκράτες στη Συρία ξεκινούν νέες επιχειρήσεις... Ο φασίστας Ερντογάν και τα αφεντικά του (ΗΠΑ-ΕΕ)... έλαβαν το μήνυμα;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στη Συρία (βιβλιοπαρουσίαση - συζήτηση)
O συγραφεας Τιμ Αντερσον παρουσιαζει το βιβλιο του.
Δευτέρα 4 Ιούλη, στις 7 μ.μ. - 10 μ.μ.
Καφενείο Σαμπίρ, Πλαταιών 18, Κεραμεικός
Περιοδικο Avantgarde,
Avantgarde2009.wordpress.com
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ζαπατίστας για τον αγώνα των εκπαιδευτικών και τις επιθέσεις της αστυνομίας στο Μεξικό.
Σε κοινό ανακοινωθέν, το Εθνικό γηγενές Κογκρέσο (CNI)και ο EZLN καταδικάζουν τη θανατηφόρα βία που άσκησε η μεξικανική πολιτεία στην Οαχάκα, εναντίον των δασκάλων που συνδέονται με την Ένωση CNTE, και εναντίον της γηγενούς κοινότητας των Nochixtlan στην Οαχάκα, βία που άφησε τουλάχιστον μια ντουζίνα νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η αστυνομία προσπαθούσε να εκδιώξει τους εκπαιδευτικούς από ένα οδόφραγμα στην εθνική οδό Oaxaca-Puebla, στις 19 Ιουνίου στο δήμο Nochixtlan όταν έπεσαν πυροβολισμοί, οδηγώντας σε βίαιες συγκρούσεις που διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες. Οι εκπαιδευτικοί από την αντιφρονούντα Ένωση CNTE, είχαν στήσει το οδόφραγμα στο πλαίσιο των διαμαρτυριών, ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται από τον πρόεδρο Enrique Peña Nieto και ως αντίδραση στη σύλληψη αρκετών ηγετών των συνδικάτων την περασμένη εβδομάδα. CNI- EZLN Μέσα από την καταιγίδα.
Κοινό Ανακοινωθέν από το Εθνικό γηγενές Κογκρέσο και τον EZLN για την άνανδρη επίθεση της αστυνομίας κατά της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής των Εργαζωμένων της Εκπαίδευσης και της γηγενούς κοινότητας των Nochixtlán, Οαχάκα.
20 Ιουνίου 2016 Προς τους ανθρώπους του Μεξικού: Προς τους λαούς του κόσμου:
Αντιμέτωποι με την άνανδρη κατασταλτική επίθεση που δέχτηκαν οι δάσκαλοι και η κοινότητα στην Nochixtlán, Οαχάκα- με την οποία η μεξικανική πολιτεία μας θυμίζει ότι αυτός είναι ένας πόλεμος ενάντια σ’όλους τους λαούς, τα έθνη και τις φυλές που απαρτίζουν το Εθνικό γηγενές Κογκρέσο και τον Ζαπατιστικό στρατό για την Εθνική Απελευθέρωση. Λέμε λοιπόν στους αξιοπρεπείς εκπαιδευτικούς ότι δεν είναι μόνοι, ότι ξέρουμε, πως ο λόγος και η αλήθεια είναι με το μέρος τους, ότι η συλλογική αξιοπρέπεια με την οποία μιλούν κάνει την αντίστασή τους άθραυστη, και ότι αυτό είναι το κύριο όπλο όσων από εμάς βρισκόμαστε στους κάτω. Καταδικάζουμε την κλιμάκωση της καταστολής με την οποία η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική μεταρρύθμιση, που δήθεν είναι υπέρ της «εκπαίδευσης», έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα και κυρίως στις πολιτείες της Οαχάκα, της Τσιάπας, της Guerrero, και της Michoacán. Με απειλές, διώξεις, ξυλοδαρμούς, άδικες φυλακίσεις και τώρα δολοφονίες, που προσπαθούν να σπάσουν την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε εξέγερση.
Καλούμε τους λαούς μας και την κοινωνία των πολιτών εν γένει να είναι με τους καθηγητές που αντιστέκονται σε κάθε περίπτωση, να αναγνωρίσουμε σε αυτούς τους εαυτούς μας. Η βία που χρησιμοποιείται για να τους απομακρύνει από τις βασικές παροχές του έργου τους με στόχο την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης είναι μια αντανάκλαση της βίας με την οποία εκδιώχθηκαν και αντιμετωπίστηκαν οι γηγενείς λαοί αλλά και εκείνοι των αγροτικών και αστικών περιοχών. Εκείνοι που επιθυμούν την εξουσία αποφάσισαν ότι η εκπαίδευση, η υγεία, τα αυτόχθονα και campesino εδάφη, ακόμη και η ειρήνη και η ασφάλεια είναι αγαθά, μόνο για όποιον μπορεί να τα πληρώνει, ότι τα δικαιώματα δεν είναι δικαιώματα, αλλά μάλλον προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να τ’αρπάξουν και έτσι εκδιώχνουν, καταστρέφουν, και διαπραγματεύονται σύμφωνα με τις προσταγές του μεγάλου κεφαλαίου. Και σκοπεύουν να επιβάλουν αυτήν την εκτροπή με αιματηρό τρόπο, με το να δολοφονούν και να εξαφανίζουν τους συντρόφους μας, στέλνοντας εκπροσώπους μας σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, μετατρέποντας τα ξεδιάντροπα βασανιστήρια σε μάρκετινγκ της κυβέρνησης, και με τη βοήθεια του καλοπληρωμένου Τύπου, να ποινικοποιούν το πιο γενναίο κομμάτι της μεξικανικής κοινωνίας , δηλαδή, εκείνους που αγωνίζονται, που δεν λυγίζουν, που δεν ξεπουλιούνται, και που δεν υποχωρούν.
Απαιτούμε να σταματήσει η καταστολή εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται και ν’απελευθερωθούν άμεσα και άνευ όρων όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι. Καλούμε όλους τους λαούς της υπαίθρου και των πόλεων να είναι προσεκτικοί και σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των εκπαιδευτικών, να οργανωθούν αυτόνομα, προκειμένου να παραμείνουν ενημερωμένοι και σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση της καταιγίδας που έρχεται για όλους μας, γνωρίζοντας ότι μια καταιγίδα, εκτός από την αναταραχή και το χάος της, καθιστά επίσης το έδαφος γόνιμο, όπου ένας νέος κόσμος πάντα γεννιέται. Από τα βουνά, την επαρχία, τις κοιλάδες, τα φαράγγια, και τις γειτονιές των γηγενών λαών τα έθνη και τις φυλές του Μεξικού. Ποτέ ξανά ένα Μεξικό χωρίς εμάς!
Εθνικό γηγενές Κογκρέσο. Ζαπατιστικός Στρατός για την Εθνική Απελευθέρωση Μεξικό, 20 του Ιούνη 2016
Ο Peña Nieto παρουσίασε μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση το 2013, ως μέρος ενός συνόλου 11 νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, που εφαρμόστηκαν τους πρώτους 20 μήνες της εξουσίας του. Ο αμφιλεγόμενος νόμος επιβάλλει αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών, προκειμένου να καθορίσει ποια αιτούντες θα επιλεγούν για την πλήρωση κενών θέσεων στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα σε εθνικό επίπεδο. Οι επικριτές λένε ότι η αξιολόγηση δικαιολογεί μόνο τις μαζικές απολύσεις και δεν μετρά αποτελεσματικά τις διδακτικές δεξιότητες, όπως την ειδική γνώση και την συμπεριφορά που απαιτούνται για να διδάξουν στις αγροτικές περιοχές και τις αυτόχθονες κοινότητες. Ο ΕΖLN πριν λίγες μέρες δημοσίευσε και την παρακάτω ανακοίνωση σχολιάζονταν την συγκεκριμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά και το πώς βλέπουν οι απλοί άνθρωποι τον αγώνα των εκπαιδευτικών του Μεξικού. ΕΖLN:Σημειώσεις για τον πόλεμο εναντίον των Δασκάλων που αντιστέκονται (Η Ώρα της Αστυνομίας 3) Ιούνιος 2016 Από το σημειωματάριο της γάτας-σκύλου: -Δεν Ξέρω για την υπόλοιπη χώρα, αλλά στην Τσιάπας οι πάνω, χάνουν τον πόλεμο των μέσων ενημέρωσης.
Έχουμε δει ολόκληρες οικογένειες να υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς, στις αγροτικές περιοχές, καθώς και στις αστικές. Και δεν μιλάμε για την υποστήριξη του τύπου «βλέπουμε τις υψωμένες γροθιές σας», ή του τύπου «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος» και άλλα συνθήματα που εξακολουθούν να είναι τα ίδια, παρά τις αποστάσεις στο ημερολόγιο και τη γεωγραφία, διότι οι από τα κάτω αλληλεγγύη συνεχίζει να είναι μια βασική αρχή. Αλλά ενώ με προηγούμενες κινητοποιήσεις των εξεγερμένων δασκάλων, οι "πολίτες" (ένας όρος που κρύβει ανισότητα) είχαν ενοχληθεί, τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν όλο και περισσότερες οικογένειες που βοηθούν τους δασκάλους, δίνοντας χρήματα για να τους υποστηρίξουν και να τους βοηθήσουν στα ταξίδια και τις πορείες τους, οικογένειες που ανησυχούν όταν δέχονται επιθέσεις οι δάσκαλοι και τους προσφέρουν φαγητό, νερό, και καταφύγιο. Πρόκειται για οικογένειες, που σύμφωνα με την ταξινόμηση της εκλογικής αριστεράς, έχουν "γίνει χαζοί" από την τηλεόραση, ή είναι «sandwich-gobblers» (ξεπουλημένοι) [i], «διαταραγμένοι», «πρόβατα», «άνθρωποι χωρίς συνείδηση». Αλλά αυτό δείχνει, ότι η μεγάλη εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης εναντίον των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται, απέτυχε. Το κίνημα αντίστασης ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχει γίνει ένας καθρέφτης για όλο και περισσότερους ανθρώπους, (ανθρώπους με την έννοια, όχι των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, αλλά απλούς ανθρώπους). Είναι σαν η αντίσταση των δασκάλων να έχει ξυπνήσει μια συλλογική αίσθηση του επείγοντος στο πρόσωπο της επερχόμενης τραγωδίας. Είναι σαν κάθε κίνηση του αστυνομικού γκλομπ, κάθε κάνιστρο των δακρυγόνων, κάθε πλαστική σφαίρα, και κάθε ένταλμα σύλληψης να αποτελεί ένα εύγλωττο σύνθημα: «Σήμερα επιτίθεμαι σ’αυτόν, σ’αυτήν, αύριο έρχομαι για σένα». Ίσως αυτός είναι ο λόγος, που πίσω από κάθε δάσκαλο υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που συμμερίζονται τον σκοπό και τον αγώνα τους.
Γιατί; Γιατί ένα κίνημα που έχει δεχτεί επίθεση από όλες τις πλευρές , συνεχίζει να μεγαλώνει ; Αν είναι «βάνδαλοι», «τεμπέληδες», «τρομοκράτες», «διεφθαρμένοι» και «ενάντια στην πρόοδο», τότε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι από τα κάτω, ένας όχι μικρός αριθμός της μεσαίας τάξης, και ακόμη και μερικοί από αυτούς που είναι στους πάνω χαιρετίζουν τον αγώνα των δασκάλων; - "Η πραγματικότητα είναι ένα ψέμα." Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Τσιάπας "Cuarto Poder" (μια εφημερίδα που νοσταλγεί την εποχή των χασιέντας και των κυρίων που κουβαλούσαν δίκρανα και μαχαίρια ) όταν "κατήγγειλε" ότι το κόμμα του δρόμου που γιόρτασε την υποστήριξη προς την αντίσταση των εκπαιδευτικών στις 9 Ιουνίου στο Tuxtla Gutiérrez, πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής μεξικανικής πολιτείας Τσιάπας, ήταν μια απάτη. Parachicos, [ii] χορευτές, μουσικοί, άνθρωποι σε αναπηρικές καρέκλες, τύμπανα, σφυρίχτρες και φλάουτα, οι καλύτεροι της τέχνης Zoque και χιλιάδες άνθρωποι, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτιών. Η λεγόμενη "επιτυχία" του πολέμου των μέσων ενημέρωσης εναντίον της CNTE [Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων για την Εκπαίδευση] μπορεί να συνοψιστεί σε ένα πανό που έγραφε: «Σ’ευχαριστώ δάσκαλε, που μου έμαθες πώς να αγωνίζομαι», ένα άλλο έγραφε, «Εγώ δεν είμαι δάσκαλος, αλλά είμαι από την Τσιάπας και είμαι εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».
Αλλά αυτό που ενόχλησε τα στελέχη της εφημερίδας "Cuarto Poder" ήταν αυτό που έλεγε, «Αν κάνατε τον guero Velasco [iii] κυβερνήτη της ερήμου, σε λίγους μήνες θα υπήρχε έλλειψη άμμου»
-Μετά από περισσότερα από τρία χρόνια προώθησης της δήθεν «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», ο κ Nuño [iv] εξακολουθεί να μην παρουσιάζει κανένα επιχείρημα, ούτε καν ένα μικρό, υπέρ της εκπαίδευσης, ουσιαστικά η μεταρρύθμισή του είναι ένα «προγράμμα προσαρμογής της μισθοδοσίας». Τα επιχειρήματά του ήταν, μέχρι σήμερα, τα ίδια όπως κάθε επόπτη κατά τη διάρκεια της εποχής του Πορφίριο Ντίαζ: υστερικές κραυγές, χτυπήματα, απειλές, απολύσεις, και φυλακίσεις, τα ίδια πράγματα που πράττει κάθε θλιβερός και μέτριος υποψήφιος, που φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο της μεταμοντέρνας αστυνομίας.
-Τους έχουν χτυπήσει, τους έχουν πετάξει δακρυγόνα, τους φυλάκισαν, τους απείλησαν, τους απέλυσαν άδικα, τους συκοφαντούν και κήρυξαν μια de facto κατάσταση πολιορκίας στην Πόλη του Μεξικού. Τι θα ακολουθήσει; Θα τους εξαφανίσουν; Θα τους δολοφονήσουν; Σοβαρά; Η «εκπαιδευτική» μεταρρύθμιση, θα γεννηθεί πάνω στο αίμα και τα πτώματα των εκπαιδευτικών; Πρόκειται να αντικαταστήσουν τις κατασκηνώσεις των εκπαιδευτικών, με κατασκηνώσεις της αστυνομίας και του στρατού; Πρόκειται να αντικαταστήσουν τα μπλόκα διαμαρτυρίας με αυτά των δεξαμενών και τις ξιφολόγχες; Μαθήματα για το Nuño κατά της τρομοκρατίας: η λήψη ομήρων (γιατί κάτι τέτοιο είναι η κράτηση των μελών της ηγεσίας του CNTE), για οποιοδήποτε είδος τρομοκρατίας (από το κράτος, καθώς και από τους φονταμενταλιστικούς καθρέφτες του) είναι ένας μηχανισμός για να αναγκάσει τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση. Δεν ξέρουμε αν αυτοί που είναι πάνω το συνειδητοποιούν, αλλά αποδεικνύεται ότι η άλλη πλευρά (οι καθηγητές) είναι εκείνη που επιδιώκει το διάλογο και τη διαπραγμάτευση. Ή μήπως το SEP (Υπουργείο Παιδείας) συνδεδεμένο με το ISIS, άρχισε να παίρνει ομήρους απλά για να σπείρει τον τρόμο;
-Υπάρχει ένα ανέκδοτο που κυκλοφορεί μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών πληροφοριών των μεγάλων δυνάμεων. Λέγεται, ότι για να κερδίσουν τη μάχη των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι βορειοαμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν-αυτή είναι η λέξη ειδικά-σκηνές με εντυπωσιακές νίκες, με την αυξανόμενη αδυναμία του εχθρού, με την ηθική και υλική δύναμη των στρατευμάτων των ΗΠΑ. Όπως αποδεικνύεται, η στρατηγική αυτή που ονομαζόταν «κερδίζοντας τις καρδιές και τα μυαλά» και που αρχικά προοριζόταν να διεξαχθεί στο Βιετνάμ, έπρεπε αντ 'αυτού να διεξαχθεί στους δρόμους των μεγάλων πόλεων των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά από αυτό, τον Απρίλιο του 1975, μήνας που θύμιζε μια άλλη μεγάλη ήττα των ΗΠΑ στο Playa Girón [Κόλπο των Χοίρων] από την αξιοπρεπή Κούβα το 1961- ένας βορειοαμερικανικός αξιωματούχος δήλωσε: «το πρόβλημα είναι ότι έχουμε κατασκευάσει τόσα πολλά ψέματα για τα μέσα ενημέρωσης, που καταλήγουμε να τα πιστεύουμε και οι ίδιοι. Δημιουργήσαμε ένα θέατρο νίκης, που έκρυψε την ήττα μας. Οι δικές μας οξύτατες και φανατικές φωνές μας εμπόδισαν από το να ακούσουμε τον θόρυβο της κατάρρευσής μας. Δεν είναι κακό να λες ψέματα, το κακό είναι να πιστεύεις τα δικά σου ψέματα». Τέλος πάντων, είναι σαφές, ότι εμείς οι Ζαπατίστας δεν γνωρίζουμε πολλά για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη, είναι κακό να επιχειρείς να ηγηθείς μια εκστρατεία Τύπου για να στηρίξεις μια ξεδιάντροπη ιδιωτικοποίηση και έναν θλιβερό, μέτριο επόπτη, που θέλει να δρα σαν αστυνομικός. -Αυτό που οι εκπαιδευτικοί [maestros, maestras, maestroas] κάνουν είναι να βοηθούν τα παιδιά στα πρώτα βήματα της επιστήμης και της τέχνης.
Καταθέτω. Meow-Woof.
[I] Ένας μειωτικός όρος αναφοράς για όσους δέχονται δώρα ή ελλεημοσύνη, συχνά ακόμη κι ένα σάντουιτς σε ένα συλλαλητήριο, από τα πολιτικά κόμματα σε αντάλλαγμα για να δώσουν την υποστήριξή τους. [Ii] Παραδοσιακοί χορευτές από την Chiapa de Corzo. [Iii] Ο Manuel Velasco Coello είναι ο κυβερνήτης της Τσιάπας, με το παρατσούκλι el Guero Velasco εξαιτίας της λευκότητάς του. [Iv] Ο Aurelio Nuño Mayer είναι ο Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι στην στοχοποίηση των αγωνιστών και των οργανώσεων του κινήματος Κάτω τα χέρια από την σ. Κατερίνα Πατρικίου
Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία Πέμπτη 23/6, 13:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9)
Στις 23/6 καλείται σε απολογία η σ. Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλος της «Ανυπόταχτης Πετρούπολης», μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αθανάσιος Κουράκος. Πρόκειται για απροκάλυπτη στοχοποίηση, όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δρουν –ξανά– ως παράρτημα της ίδιας της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη «για αδικήματα ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και επικίνδυνης σωματικής βλάβης», τα οποία η συντρόφισσα φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015. Εκείνη την Κυριακή των εκλογών, οι χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να κάνουν επίδειξη δύναμης, προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας στελέχη, συναγωνιστές και φίλους οργανώσεων της Αριστεράς και στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ–ΜΑΡΣ. Την ίδια μέρα, το ΑΤ Πετρούπολης έστελνε υπηρεσιακό σημείωμα στο εγκληματολογικό της Ασφάλειας, όπου αναφέρει: «Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 25/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του». Ομολογώντας έτσι στην πράξη το φακέλωμα οργανώσεων και αγωνιστών! Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών (!)» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες. Πάγια τακτική της ΧΑ είναι, με τις πλάτες της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, να υποβάλλουν μηνύσεις στα θύματά τους, οι οποίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, ενώ υπάρχει οργανωμένη κωλυσιεργία για τις καταγγελίες των δικών τους εγκλημάτων. Ο φασισμός, χρυσαυγίτικος και μνημονιακός, έχει φωλιάσει για τα καλά στους κρατικούς μηχανισμούς – και ειδικά στον σκληρό πυρήνα, των δυνάμεων καταστολής. Τρέφεται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τη σαπίλα των Μνημονίων και όλων των δυνάμεων που τα υπηρετούν, παλιών και νέων, το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στους αγώνες, στους αγωνιστές και τις οργανώσεις του κινήματος – με πρωτεργάτη τώρα την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ. Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με «δημοκρατικά/συνταγματικά τόξα», δηλ. αυταπάτες για τους θεσμούς της σαπισμένης αστικής δημοκρατίας – αλλά μόνο με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο, με τη μαζική, ενωτική, μαχητική περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απαιτούμε: Άμεση παύση της απαράδεκτης δίωξης της σ. Πατρικίου – Να παυθεί ο διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης, που υπέγραψε το χαφιέδικο «υπηρεσιακό σημείωμα»
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό - Να κουρελιάσουμε τις νέες λίστες «φακελώματος» των κρατικών μηχανισμών - Να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και όλους τους υπηρέτες τους.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υπό αστυνομική παρακολούθηση η διαδήλωση για τα εργασιακά στο Παρίσι
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016, 13:07
Ισχυρότατη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πορεία των γαλλικών συνδικάτων στο κέντρο του Παρισιού εναντίον των αλλαγών στα εργασιακά, με φόντο τα επεισόδια σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Ο πόλεμος συνδικάτων και κυβέρνησης μαίνεται, και η διαδήλωση είχε κινδυνεύσει την προηγούμενη ημέρα να απαγορευτεί εντελώς -κάτι που θα έριχνε λάδι στη φωτιά-, αλλά τελικά πήρε άδεια για πολύ στενότερη περιοχή από ό,τι σχεδιαζόταν αρχικά. Η κινητοποίηση στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον του νόμου Ελ Κομρί -ο οποίος για τα συνδικάτα απορρυθμίζει την αγορά εργασίας- θα γίνει τελικά σε μία μικρή διαδρομή με αφετηρία τη Βαστίλη. Παρόντες θα είναι 2.000 αστυνομικοί, χωρίς να συνυπολογίζεται η περιφρούρηση από τους ίδιους τους διοργανωτές. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ένωσης αστυνομικών Φαμπιέν Βανεμελρίκ χαρακτήρισε το μέγεθος της αστυνομικής κινητοποίησης, σε σύγκριση με την ίδια την πορεία, «έξω από τα συνηθισμένα», ενώ η «Monde» γράφει χαρακτηριστικά πως «ποτέ μία πορεία διαδήλωσης δεν ήταν τόσο σύντομη και σχεδόν ποτέ δεν είχε κινητοποιήσει τόσους ενστόλους». H κυβέρνηση, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, είχε καλέσει τις προηγούμενες ημέρες τα συνδικάτα, και κυρίως το CGT, να «ακυρώσουν μόνα τους» τις συγκεντρώσεις της Πέμπτης και την Τετάρτη, έπειτα από «άκαρπες διαπραγματεύσεις», η αστυνομία κατέληξε να απαγορεύσει τη διαδήλωση στο Παρίσι. Τελικά, επενέβη η κυβέρνηση και η απαγόρευση ανακλήθηκε, με τη συμφωνία η διαδήλωση να γίνει στην πορεία που είχε προτείνει το Υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή σε μία διαδρομή μήκους περίπου 1,8 χλμ. (γύρω από το bassin de l'Arsenal).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρία: Ο Ίμαντ Χάμις είναι ο νέος πρωθυπουργός
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016, 17:21
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διόρισε σήμερα νέο πρωθυπουργό τον Ίμαντ Χάμις, μέχρι τώρα υπουργό Ηλεκτρισμού. "Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέδωσε το διάταγμα υπ΄αριθμόν 187 αναθέτοντας στον μηχανικό ‘Ιμαντ Χάμις την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Ο Χάμις, 54 ετών, αντικαθιστά τον Ουάελ αλ-Χάλκι ο οποίος κατείχε το αξίωμα αυτό από τις 9 Αυγούστου 2012. Ο νέος πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις ερχόμενες ημέρες τη νέα κυβέρνηση, ενώ η Συρία βρισκεται σε εναν πόλεμο, με τους αληταραδες δυτικους αποικιοκρατες και τα τσιρακια τους τους ισλαμοφασιστες τους, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 280.000 θανάτους, εκτοπισμούς εκατομμυρίων ανθρώπων και πλήρη αποσταθεροποίηση της οικονομίας μέσα σε πέντε χρόνια. Ο διορισμός του νέου πρωθυπουργού έρχεται μετά την εγκατάσταση του νέου Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 13ης Απριλίου οι οποίες διεξήχθησαν σε ολες τις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση, δηλαδη στις 11 επαρχιες, εκτος από δυο που ελεγχουν οι ισλαμοφασιστες. Υπουργός Ηλεκτρισμού από το 2011, ο Χάμις είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, πτυχιούχος του Πολυτεχνείου της Δαμασκού. Το όνομά του περιλαμβάνεται, από τις 23 Μαρτίου 2012, στη μαύρη λίστα των προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τους αληταραδες αποικιοκρατες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υποστηριζουν τους ισλαμοφασιστες. Του εξαπολειουν πλαστες κατηγορείες ότι "ως υπουργός μοιράζεται την ευθύνη της βίαιης καταστολής που εφαρμόζει το καθεστώς εναντίον του άμαχου πληθυσμού". Από την έναρξη του δυτικου αποικιοκρατικου πολεμου εναντιον της Δημοκρατιας της Συριας, η παραγωγή ηλεκτρισμού έχει μειωθεί κατά 58%, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία ηλεκτροπαραγωγής.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κρήτη: Επίθεση λαγοκέφαλων σε 8χρονη
23/6/2016 14.30
Τον τρόμο σκορπούν οι λαγοκέφαλοι στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, καθώς τα κοφτερά δόντια τους είδε με τα μάτια του ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Γρά Λυγιά. Αντιλήφθηκε ενώ πλατσούριζε στο κύμα, 4 μεγάλους λαγοκέφαλους να το πλησιάζουν επικίνδυνα και το έβαλε στα πόδια, ενώ δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του και ένα άλλο κοριτσάκι. «Είχαμε πάει για μπάνιο με την 8χρονη κόρη μου και ένα άλλο κοριτσάκι και ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην ακρογιαλιά με τα κύματα το ένα παιδί είδε κάποια ψάρια να μας πλησιάζουν και έβαλε τις φωνές. Διαπιστώσαμε ότι ήταν 4 μεγάλοι λαγοκέφαλοι οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί που σκάει το κύμα . Δεν επιτέθηκαν στα παιδιά , δεν δάγκωσαν κανέναν , αλλά μας τρόμαξαν γιατί δεν τα έχουμε ξαναδεί έξω στο γυαλό», μας είπε η κ Βέρα Φραγκιαδάκη- Στρατάκη. «Είδα 4 μεγάλα λαγόψαρα πολύ κοντά μου ενώ έπαιζα στο κύμα με τη φίλη μου και φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν με άγγιξαν γιατί έτρεξα και βγήκα αμέσως από τη θάλασσα», μας είπε η 8χρονη Αντωνία. Οι λαγοκέφαλοι που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στη Μεσόγειο θάλασσα, έχουν ξεπεράσει τα 11-12 κιλά και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κινηθεί με άγριες διαθέσεις, και έχουν καταδιώξει ορισμένους ερασιτέχνες αλιείς, προκειμένου να τους αποσπάσουν όσα ψάρια έχουν ψαρέψει με ψαροντούφεκο, καθώς τους έχει προσελκύσει το αίμα των αλιευμάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καρχαριοειδή.
Τον περικύκλωσαν 25 λαγόψαρα 500μ. από την ακτή
Η τρομακτική εμπειρία ενός ερασιτέχνη ψαρά την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου, καταδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, που ενώ έχει δεχτεί την πρόταση των επαγγελματιών αλιέων της Ιεράπετρας, να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων μέχρι να εξολοθρευτεί ο πληθυσμός τους , η κυβέρνηση απάντηση δεν έχει δώσει, αν και γνωρίζει ότι αυτή τη μέθοδο ακολουθεί με επιτυχία η Κύπρος. «Θέλω να ενημερώσω όλους εκείνους που ασχολούνται με το ψάρεμα με ψαρετούφεκο, ότι στο εξής πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί αυτό που έζησα εγώ, δε θα ήθελα να το ξαναζήσει κανείς . Ψάρευα με ψαροντούφεκο 500 μέτρα από την ακτή, κάτω από το Καλαμάκι Νέας Ανατολής , όταν με περικύκλωσαν 25 περίπου λαγόψαρα μέτριου μεγέθους από 3 έως 5 κιλά το καθένα. Προσπαθούσα να τα διώξω με διάφορους τρόπους, χτυπούσα τα χέρια μου , χτυπούσα τα βατραχοπέδιλα, τα τσιμπούσα με τα ψαροντούφεκο, αλλά εκείνα με πλησίαζαν όλο και περισσότερο», μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια του ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης. « Προσπαθούσα να μείνω όσο πιο ήρεμος μπορούσα, να τους δείξω ότι έχω το πάνω χέρι, αλλά η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να με τρομάζει.Αποφάσισα τότε να κολυμπήσω προς την ακτή με όσες δυνάμεις είχα και με όσο πιο πολύ φασαρία μπορούσα , για να τα τρομάξω.Με ακολούθησαν μέχρι που βγήκα στην παραλία, μου πήρανε όλα τα ψάρια από το ''καλαδούρι'' που είχα στη μέση μου και συνέχισαν να με καταδιώκουν ακόμη και όταν είχα μείνει χωρίς ψάρια.Φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα τρείς ώρες να συνέλθω . Είχα πιστέψει ότι ήταν έτοιμα να επιτεθούν και σε μένα .Όσο περνά ο καιρός οι λαγοκέφαλοι μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται , ξεθαρρεύουν όλο και πιο πολύ και δεν αφήνουν αλιεύματα ούτε για τους επαγγελματίες ούτε και για τους ερασιτέχνες αλιείς», μας είπε ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.
Να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων
Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιστολές με αναφορές και εκθέσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία , ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαγοκέφαλων. «Η θάλασσα έχει γεμίσει λαγοκέφαλους τα τελευταία 10 χρόνια . Τα αλιεύματα έχουν εξολοθρευτεί από αυτά τα ψάρια που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς αφού κανείς δεν τα ψαρεύει . Οι ζημιές που έχουμε υποστεί στα αλιευτικά μας εργαλεία από τα κοφτερά δόντια των λαγοκέφαλων είναι ανυπολόγιστες. Εγώ τους έχω ονομάσει τα ''πιράνχας'' της Μεσογείου. Μας τρώνε τα ψάρια που έχουμε ψαρέψει πάνω από τα δίχτυα και τα παραγάδια, μας καταστρέφουν τα εργαλεία μας, δεν μας αποζημιώνει κανείς και το κράτος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο αν και έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υποσχεση Τσιπρα για τζαμι και μουσουλμανικο νεκροταφειο. Την ωρα που οι Τουρκοι προκαλουν συνεχως με την Αγια Σοφια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιδρασεις για την απαγορευση και του ηλεκτρονικου τσιγαρου στους κλειστους χωρους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Katerina Patrikiou μετά την απολογία της για δήθεν ξυλοδαρμό και ληστεία τη μέρα των εκλογών του Γενάρη 2015, μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση/στοχοποίησή της από τον νεοναζί Κουράκο. Η συντρόφισσά μας στάθηκε πολιτικά και με αξιοπρέπεια μπροστά σε ανακριτή και εισαγγελέα. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πετρούπολης Β. Σίμος από το ΚΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, του ΣΥΡΙΖΑ. Κατατέθηκαν ψηφίσματα από τα σωματεία των δασκάλων και των καθηγητών της περιοχής, αλλά και ψηφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Ο αγώνας για να καταπέσει η ποινική δίωξη σε βάρος της Κατερίνας είναι μπροστά μας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλωση σημερα Πεμπτη στα Χανια κατά της παρουσιας του αμερικανικου αεροπλανοφορου Hari Truman. «Ανεπιθυμητοι στον τοπο μας».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Είπα στην κόρη μου: ''Θα παντρευτείς τον άντρα που θα επιλέξω ΕΓΩ για σένα!''
Μου είπε: ''ΟΧΙ''
Της λέω: ''είναι ο γιος του Bill Gates που έχει τη Microsoft!''
Μου λέει: ''ΟΚ...''
Μετά τηλεφώνησα στο Bill Gates και του είπα: ''Ο γιος σου θα παντρευτεί την κόρη μου!!!''
Μου λέει: ''ΟΧΙ''
Του λέω: ''Η κόρη μου είναι η... γενική διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank)!!!''
Μου λέει: ''ΟΚ''
Μέτα τηλεφώνησα στον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και του λέω: ''Θα κάνεις την κόρη μου γενική διευθυντή στην Παγκόσμια Τράπεζα!!!''
Μου λέει : ''ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!''
Του λέω: ''Μα..είναι νύφη του Bill Gates!!''
Και μου λέει ''ΟΚ''...
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Δύο νεκροί σε επεισόδια στην Πρετόρια
ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Και χτες συνεχίστηκαν οι λεηλασίες καταστημάτων που ανήκουν κυρίως σε μετανάστες από τη Σομαλία και το Πακιστάν, σε προάστια της Πρετόρια, με αποτέλεσμα συγκρούσεις, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και τη σύλληψη περισσότερων από 40 άλλων. Οι μεγαλύτερες λεηλασίες καταστημάτων μεταναστών σημειώθηκαν στα προάστια Μπαμποπάνε και Γκαρανκούα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, η αστυνομία, σε μία προσπάθεια να σταματήσει τις επιθέσεις, χρησιμοποίησε σφαίρες καουτσούκ στο πλήθος, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων στην περιοχή Μαμελόντι.
Διαδηλώσεις, λεηλασίες και ταραχές σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο και σε άλλες περιοχές της Πρετόρια, με αφορμή (σύμφωνα με μία εκδοχή...) τη δυσαρέσκεια ψηφοφόρων του ANC για την απόφαση του κόμματος να μη βαλει υποψήφιο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 3ης Αυγούστου τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης Κγκοσιέντσο «Σπούτλα» Ραμοκγκόπα, αλλά την πρώην υπουργό Γεωργίας από το Ντέρμπαν, Αντζελα Τόκο Ντίντιζα. Τα σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνώντος ANC, που επέρριψε την ευθύνη για τις λεηλασίες, τις καταστροφές περιουσιών μεταναστών σε «ομάδες κακοποιών, αναρχικών και χούλιγκαν».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές διώξεις στην Ουκρανία ...που στηρίζει η ΕΕ
«Κλείνει τα μάτια» συνειδητά η ΕΕ στις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον κομμουνιστών από φασιστικές δυνάμεις στην Ουκρανία. Αυτό προκύπτει αβίαστα από την απάντηση της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φ. Μογκερίνι, στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις αντικομμουνιστικές διώξεις στη χώρα. Η ΕΕ προκαλεί υποστηρίζοντας ότι «η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας βασίζεται σε κοινές αξίες, ιδίως στον πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, του κράτους δικαίου, της χρηστής διακυβέρνησης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών», αφού στην πράξη αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη συμφωνία όχι μόνο νομιμοποιεί τις συστηματικές επιθέσεις κρατικής καταστολής αλλά και επικυρώνει τους ήδη ψηφισμένους αντικομμουνιστικούς νόμους και την απαγόρευση της πολιτικής δράσης των κομμουνιστών μετά τη δίκη - παρωδία που αποφάσισε την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας τον περασμένο Δεκέμβρη.
Η λαλίστατη ΕΕ σε άλλες βολικές για τα συμφέροντά της περιπτώσεις, που αυτόκλητα εμφανίζεται κουνώντας το δάχτυλο ως δήθεν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρεμβαίνοντας στο εσωτερικό κρατών για την προώθηση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων που υπηρετεί, δεν ...βρίσκει λέξεις για να σχολιάσει την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ανεμπόδιστη πολιτική και μαζική δράση του ΚΚ Ουκρανίας, της Νεολαίας του, των κομμουνιστών και του εργατικού - λαϊκού κινήματος, προκειμένου να μη θίξει τον «στρατηγικό της εταίρο».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ - FARC/EP Ανακοίνωση διμερούς κατάπαυσης πυρός
Βαρκιζα όπως στην Ελλαδα το 1945 υπογραψανε οι εκπροσωποι του FARC. Παραδιδουνε τα οπλα που αποκτησανε με αιμα. Ας ετοιμαστουνε για μεγαλη σφαγη. Το καθεστως της Κολομβιας εχει δωσει δειγματα γραφης τοσο καιρο.
Με κοινή ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση της Κολομβίας και των ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις στην Αβάνα της Κούβας εδώ και 4 χρόνια για τον τερματισμό της υπερπενηντάχρονης ένοπλης σύγκρουσης, γνωστοποίησαν χτες ότι σήμερα σε ειδική εκδήλωση θα ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας για τη διμερή και οριστική κατάπαυση του πυρός. Οπως σημειώνεται στο ανακοινωθέν, τα δύο μέρη έχουν φτάσει σε συμφωνία «για τη διμερή και οριστική κατάπαυση του πυρός, την εγκατάλειψη των όπλων, τις εγγυήσεις για την ασφάλεια και την καταπολέμηση των εγκληματικών οργανώσεων που είναι υπεύθυνες για δολοφονίες και σφαγές ή που επιτίθενται ενάντια τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκληματικών οργανώσεων που έχουν οριστεί ως διάδοχος παραστρατιωτικών ομάδων και των δικτύων υποστήριξής τους και τη δίωξη των εγκληματικών συμπεριφορών που απειλούν την υλοποίηση των συμφωνιών και την οικοδόμηση της ειρήνης». Επίσης, αναφέρεται ότι στη σημερινή εκδήλωση θα είναι επικεφαλής ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο ανώτατος διοικητής των FARC-EP, Τιμολέων Χιμένες, και εκπροσωπώντας τις εγγυήτριες δυνάμεις, ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και ο ΥΠΕΞ της Νορβηγίας, Μπόργκε Μπρέντε. Επίσης, η Πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ και της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, από τις χώρες που συνόδευσαν τη διαδικασία του διαλόγου. Ακόμα, θα παραστεί ως ειδικός προσκεκλημένος ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, που θα συνοδεύεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, ακόμα ο Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας ως πρόεδρος της Ενωσης Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), ο Πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ και οι ειδικοί απεσταλμένοι για την ειρηνευτική διαδικασία των ΗΠΑ και της ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Νέα επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση
Απαγόρευσε τη σημερινή διαδήλωση, προτείνοντας «εναλλακτική» διαδρομή επικαλούμενη λόγους ασφαλείας
ΠΑΡΙΣΙ.-- Την απαγόρευση της προγραμματισμένης για σήμερα νέας, μεγάλης κινητοποίησης ενάντια στο έκτρωμα «Ελ Κομρί» ανακοίνωσαν χτες το πρωί οι γαλλικές αρχές, σε μια νέα επίδειξη αυταρχισμού από την κυβέρνηση, που επικαλέστηκε την «ασφάλεια» της πόλης και των κατοίκων, συνδέοντας προκλητικά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του λαού με την ισλαμοφασιστικη τρομοκρατια. Η αλήθεια είναι ότι όλη η συζήτηση περί «ασφάλειας», που διευρύνεται στο φόντο και της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», στρέφεται ενάντια και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, όπως επιβεβαιώνεται ξανά.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, σε μια κίνηση «διαλλακτικότητας», προχώρησε σε συνάντηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων (όπως ο Φιλίπ Μαρτίνες της CGT και ο Ζαν Κλοντ Μεγί της FO), μετά την οποία ανακοινώθηκε συμφωνία για μια νέα «εναλλακτική» διαδρομή (συνολικού μήκους 1,6 χλμ.) για την οποία θα εκδοθεί τελικά άδεια για διαδήλωση. «Κερδίσαμε το δικαίωμα να διαδηλώσουμε την Πέμπτη στο Παρίσι σε μια διαδρομή που πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών» δήλωσε ο γγ της CGT (όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του μεταλλαγμένου ΚΚ Γαλλίας), σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, μετατρέποντας το «δικαίωμα στη διαδήλωση» σε ζήτημα διαπραγμάτευσης μιας διαδρομής με τις καθεστωτικές κυβερνήσεις. Και για να επιβεβαιώσει πως μείζον ζήτημα για τη συνδικαλιστική ηγεσία είναι οι όροι του παζαριού, ο ίδιος κάλεσε τον Πρόεδρο της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, να καλέσει (σε συνάντηση) τα συνδικάτα και τη νεολαία «πολύ γρήγορα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεγί της FO (όπου πλειοψηφούν τροτσκιστικές δυνάμεις) διευκρίνισε ότι η αντιπροσωπεία συνάντησε «ένα δημοκρατικό υπουργό», «προσεκτικό», επιμένοντας στην «ποιότητα» που είχε η συζήτηση μαζί του. Μεταξύ άλλων, οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι νέα κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 28 Ιούνη, με βάση «λεπτομέρειες που μένουν να διασαφηνιστούν».
Θυμίζουμε ότι ο νόμος «Ελ Κομρί» έχει πυροδοτήσει μαζικές και μαχητικές, απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία, καθώς είναι απαιτηση της μεγαλοεργοδοσίας στην κυβερνηση, μεγαλώνοντας τα περιθώρια για απολύσεις, διευθέτηση της εργασίας, μειώσεις σε μισθούς και πετσόκομμα διαφόρων δικαιωμάτων μέσω της εξάπλωσης επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κ.τ.λ. Πλέον, η προσπάθεια «πυρόσβεσης» των αγωνιστικών διαθέσεων χιλιάδων εργαζομένων δυναμώνει μέσα από τις «κατάλληλες συνθήκες διαλόγου» που αναζητούν κυβέρνηση και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πάντως, να σημειωθεί ότι η χτεσινή αρχική ανακοίνωση της απαγόρευσης της διαδήλωσης στάθηκε αφορμή για πολλές αστικές δυνάμεις να στήσουν ένα νέο σόου, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2017. Ετσι, ο «ανεξάρτητος» υποψήφιος για τις προεδρικές, Ζαν Λικ Μελανσόν (που πλέον έχει πάρει αποστάσεις από το «Μέτωπο της Αριστεράς» του οποίου ήταν συνιδρυτής), καταδίκασε την απόφαση, καλώντας τον Ολάντ «να ηρεμήσει την κατάσταση και να μας οδηγήσει στη συνηθισμένη ηρεμία μιας δημοκρατικής πολιτείας». Προκλητική και αντιδημοκρατικη ως συνηθως ήταν και η τοποθέτηση της προέδρου του ακροδεξιού φασιστικου «Εθνικού Μετώπου» («FN»), Μαρίν Λεπέν, που τόλμησε να ψελλίσει διαπιστώσεις περί ...«σοβαρής επίθεσης στη δημοκρατία», ενώ πριν ένα μήνα δήλωνε στο δίκτυο «Ερόπ 1»: «Είμαστε ο περίγελος της υφηλίου. Βρισκόμαστε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης... Εδώ και δυο μήνες εκδηλώνονται βίαιες επιθέσεις καθημερινά, 300 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί, χωρίς η κυβέρνηση να είναι ικανή να κουνήσει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι...».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαδούρο: Θα υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, αν είναι αναγκαίο, με την ίδια μας την ζωή
O Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τους Βενεζολάνους να βγουν (στους δρόμους) για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας. “Αυτή την ώρα της μάχης, πρέπει να υπερασπιστούμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας, αν είναι απαραίτητο, με την ίδια μας τη ζωή. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα που έχει η Βενεζουέλα να ακολουθήσει τον δικό της δρόμο”, προσθέτοντας: “Ή είναι κάποιος με την Βενεζουέλα ή είναι με την ολιγαρχική ξένη δεξιά που επιδιώκει να μας ξανακάνει αποικία, αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή”, επεσήμανε ο αρχηγός του Κράτους, χαιρετίζοντας την πορεία των εργαζόμενων στην πετρελαιοβιομηχανία της χώρας.
Ο Πρόεδρος Μαδούρο ευχαρίστησε για την εκδήλωση υποστήριξης από τους εργαζόμενους στο πετρέλαιο και δήλωσε: “Πραγματοποίησαν μια μεγάλη πορεία και άκουσα τις διακηρύξεις τους. Είμαι εδώ αποδεχόμενος όλες τους τις ιδέες, όλη τη λαϊκή συνείδηση, τη λαϊκή σοφία, γιατί το να ακούς τη φωνή του λαού, είναι σαν να ακούς τη φωνή του Θεού”. Επεσήμανε επίσης, την ποιότητα των ιδεών που εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης: “Τι ποιότητα λόγου, ιδεών, απόψεων, ο καθένας από εσάς, είναι από αυτούς που στηρίζουν τη χώρα δουλεύοντας, χωρίς τους εργαζόμενους δεν μπορεί να λειτουργήσει η χώρα ούτε μια μέρα”. Τέλος, ο Μαδούρο δήλωσε ότι ο λαός έχει διαμορφωθεί με επαναστατικές και σοσιαλιστικές αξίες, τονίζοντας ότι “εσείς έχετε μια συλλογική και όχι ατομική συνείδηση στην υπεράσπιση της πατρίδας”.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η δεύτερη συζήτηση: Η Κούβα και η Βενεζουέλα από κοντά !
Ο Βαγγέλης Γονατάς και η Λουκία Κωνσταντίνου μιλούν για την πραγματικότητα στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής.Τρίτη 28 Ιουνίου, 8.30 το βράδυ, στον κήπο της «Δράσης», (Πίνδου 30 & Μαραθώνος, Βριλήσσια).
http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2896