Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Δευτερα 20 Ιουνιου 2016


ΜΕΘΟΔΟΣ ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ!!!! Φυσική καλλιέργεια άφθονης τροφής σε άγονες περιοχές!!!
Γεωπόνος, αγρότης, φιλόσοφος, ο Παναγιώτης Μανίκης, έμαθε τα μυστικά της φυσικής καλλιέργειας δίπλα στον Ιάπωνα φυτοπαθολόγο Μασανόμπου Φουκουόκα και ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο για να αποφασίσει να φτιάξει τον μικρό του “παράδεισο” στην Ελλάδα. Από το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας στο Κλησοχώρι της Έδεσσας, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Χίο με πρωτοβουλία της Ομάδας Διατήρησης Παραδοσιακών Ποικιλιών Σπόρων και μίλησε στην Απλωταριά για τα αγροκτήματα της αυτάρκειας ελπίζοντας ότι η “σπορά” του θα πιάσει τόπο.
Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη φυσική καλλιέργεια;
Από ένα πρόβλημα υγείας… Όταν ήμουν 18 χρονών, αρρώστησα βαριά και οι γιατροί μου είπαν ότι δεν θα ζήσω για πολλά χρόνια. Ξεκίνησα να κάνω μια αγωγή με φάρμακα για να μπορέσω να λύσω το πρόβλημα υγείας που είχα. Δεν είδα, όμως, καμιά βελτίωση. Άρχισα να αισθάνομαι ότι κινδυνεύω από τα ίδια τα φάρμακα που υποτίθεται ότι θα με έσωζαν και κάποια στιγμή έκανα τη μεγάλη στροφή και άρχισα να κάνω μια πιο υγιεινή -χορτοφαγική κατά βάση- διατροφή, να νιώθω καλύτερα και τότε η υγεία μου βελτιώθηκε και άρχισα να αναπνέω ελεύθερα. Τότε σπούδαζα στην γεωπονική σχολή και σκέφτηκα ότι όπως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει απόλυτα υγιής αν τρώει σωστά, το ίδιο θα ισχύει για τα φυτά και τα ζώα. Αισθάνθηκα ότι σίγουρα και άλλοι θα είχαν κάνει το μονοπάτι αυτό πριν από μένα και θα είχαν δουλέψει πρακτικά και ίσως να υπήρχαν και βιβλία που θα μιλούσαν για αυτό. Το δεύτερο βιβλίο που έπεσε στα χέρια μου ήταν “Η επανάσταση ενός άχυρου” του Φουκουόκα. Το ξεφύλλισα και είπα “αυτό είναι”. Σε λίγους μήνες βρέθηκα στην μακρινή Ιαπωνία, κοντά στον άνθρωπο που εμπνεύστηκε τη μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας και έμαθα τα πρακτικά της δουλεύοντας στο χωράφι του.
Τι είναι ακριβώς η μέθοδος της φυσικής καλλιέργειας;
Η φυσική καλλιέργεια δεν είναι απλώς μια μέθοδος γεωργίας αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Θα έλεγα ότι είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που φιλοδοξεί να παντρέψει θρησκεία, φιλοσοφία και επιστήμη, θεό, άνθρωπο και φύση.
Και πως γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην Ελλάδα;
Μετά την Ιαπωνία, άρχισα να ταξιδεύω σε διάφορες χώρες. Δούλεψα σε φυσικά αγροκτήματα στην Ινδία, τη Βραζιλία… και κάποια στιγμή αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα, να πάρω ένα μικρό χωράφι και να δουλέψω πρακτικά για να αποδείξω, πρώτα στον εαυτό μου, ότι αυτή η μέθοδος είναι εφαρμόσιμη και δεν είναι απλώς μια φιλοσοφία αφηρημένη. Πήρα λοιπόν το ’88 ένα μικρό αγρόκτημα 15 στρεμμάτων στην Έδεσσα και άρχισα να καλλιεργώ χωρίς φάρμακα, χωρίς λιπάσματα, χωρίς γεωργικά μηχανήματα, χωρίς βοτάνισμα, ακόμα και χωρίς να κλαδεύω τα οπωροφόρα δέντρα. Σήμερα, μετά από 25 χρόνια, τα 15 στρέμματα έγιναν 35 και φιλοξενούν 120 ποικιλίες οπωροφόρων δέντρων που συνυπάρχουν μαζί με δασικά δέντρα, μαζί με λαχανικά που μεγαλώνουν κάτω από τα πόδια τους, μαζί με σιτηρά και μαζί με φυτά που βελτιώνουν το έδαφος, χλωρής λίπανσης, όπως λέγονται. Πρόκειται δηλαδή για μια τρισδιάστατη αξιοποίηση του κτήματος.
Τι είναι αυτό που σας έφερε στη Χίο;
Όταν πήρα στα χέρια μου το βιβλίο του Φουκουόκα και το διάβασα, κατάλαβα ότι το να δημιουργήσουμε μια μικρή ουτοπία και να ζήσουμε εκεί ευτυχισμένοι, δεν ήταν αρκετό. Δεν αρκέστηκα λοιπόν στην δημιουργία αυτού του μικρού “παραδείσου” αλλά ένιωσα ότι έπρεπε να σπείρουμε σπόρους στην έρημο, σπόρους στις ανθρώπινες καρδιές. Ξεκινήσαμε λοιπόν να υλοποιούμε σπορές για να πρασινίσουμε τα βουνά και τις ερήμους. Και το ένα έφερε τ” άλλο. Αυτό που κάναμε ήταν να προωθούμε πρακτικά την ιδέα της αυτάρκειας αλλά και να προσφέρουμε και μια διέξοδο στη σημερινή πραγματικότητα της κρίσης, και μάλιστα σε μια Ελλάδα που ταλανίζεται και υποφέρει σοβαρά από αυτή την κρίση. Θέλουμε να δώσουμε μια μικρή ανάσα στους ανθρώπους, να τους μάθουμε να καλλιεργούν τη γη, να φτιάχνουν λαχανόκηπους αυτάρκειας, να αξιοποιούν τα χωράφια που παλιά είχαν εγκαταλείψει, να πρασινίσουμε τον τόπο μας και να κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο περιβόλι. Αυτό λοιπόν ήρθαμε να κάνουμε και στη Χίο, μαζί με την ομάδα των παιδιών που μαζεύουν σπόρους και οραματίζονται μια πιο όμορφη Χίο. Και ακόμη κι αν ένας- δύο άνθρωποι ξεκινήσουν για μας θα είναι πολύ σημαντικό.
Πόσα χρόνια χρειάζεται κανείς για να καταφέρει να έχει ένα φυσικό αγρόκτημα;
Παρά το γεγονός ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια καταστρέφουμε τη φύση, η φύση είναι τόσο νοήμων που αν της δώσουμε αφθονία σπόρων, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον ανθρώπινο νου και να αρχίσουμε να επιλέγουμε, τότε μπορεί να δημιουργήσει πολύ γρήγορα όμορφες καταστάσεις. Να πρασινίσουν τα βουνά μας, να ξανάρθουν οι βροχές, να παράγει ο τόπος άφθονη τροφή… Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, είναι να προσφέρουμε γενναιόδωρα σπόρους στη γη και κάθε τι που θα κάνουμε να έχει ως κεντρική φιλοσοφία να είναι καλό για τη φύση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η γη είναι η μάνα μας και ότι αν είναι γόνιμη, τότε και η υγεία μας θα είναι δεδομένη. Πολλοί συνδέουν την υγεία με τα αντιβιοτικά ή με τις εγχειρήσεις αλλά εμείς πιστεύουμε ότι ένα υγιές έδαφος έχει ως συνέπεια υγιή φυτά, υγιή ζώα και συνεπώς υγιείς ανθρώπους που τρέφονται με αυτά.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελετουργικες εκτελεσεις από της ISIS στη Ρακκα : μαχαιρωσε στην καρδια και σταυρωσε και 2 νεαρο
Η ISIS προχώρησε σε μια ακόμη στυγνή και τελετουργική ανθρωποθυσία στη Ράκκα.Δολοφόνησε τον Fadi Hamido.Τον σταύρωσε και τον μαχαίρωσε στην καρδιά με πανομοιότυπο τρόπο όπως εκτέλεσε και τον Μοχάμεντ Αντνάν Qadri .Η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν κατασκοπεία υπέρ του συριακού κράτους. Η εκτέλεση ήταν δημόσια.To θύμα φέρει πορτοκαλί στολή και έχει πινακίδα με την κατηγορία αναρτημένη πάνω του.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίγη ώρα μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Μπαν Κι Μουν επέλεξε να κάνει το Κέντρο Αλληλεγγύης της οργάνωσης Solidarity Now, τον πρώτο σταθμό της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας. 15 εκατομυρια έχει "επενδύσει" ο Σορος στην "διακίνηση" προσφύγων και παρατυπων μεταναστών. Ο επιτυχημενος αυτός μεγαλοεπενδυτης δεν πετάει τα λεφτά του. Οι αποδόσεις των επενδύσεων του μέχρι και 1000% σε κάποιες περιπτώσεις διασφαλιζουν και την συγκεκριμένη "επένδυση " που διαχειρίζεται τις σφαγές και τα ερείπια πατριδων και λαων. Κι εμείς στις οθόνες μας μοιραίοι κι αβουλοι.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
καλημερα 18 Ἰουνίου 1943.— Εκτελέσθηκε διά τυφεκισμού από τους Γερμανούς ο Σημαιοφόρος Ηλίας Ντεγιάννης. Έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. ----
O Ηλίας Ντεγιάννης (1912-1943) ήταν Έλληνας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ήταν αρχηγός της αντιστασιακής ομάδας ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ. Συνελήφθη από τους Γερμανούς, βασανίστηκε και εκτελέστηκε στις 18 Ιουνίου 1943 με την κατηγορία των φθορών, αφού ως ένα από τα βασικά μέλη της αντίστασης κατά του κατακτητή, υπήρξε αρχηγός μιας ομάδας που δρούσε στο Κερατσίνι και στον Πειραιά, η οποία προξενούσε πετυχημένες καταστροφές στα εχθρικά πλοία. Αν περιμένετε καταγεγραμμένη τη δράση του από τις ελληνικές αρχές, μάλλον θα απογοητευτείτε. Υπάρχει όμως από το Αγγλικό Ναυαρχείο που καταγράφει τα εξής «Ο Ηλίας Ντεγιάννης σχημάτισε και διοικούσε Ομάδα Καταστροφών, που δρούσε στην περιοχή Πειραιά και Κερατσινίου, εκτελώντας πολλές τολμηρές επιθέσεις κατά των εχθρικών πλοίων» Συνελήφθη κατόπιν προδοσίας και εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 18-6-1943, χωρίς να δεχτεί να του δέσουν τα μάτια κατά την πάγια τακτική των εκτελεστικών αποσπασμάτων, ή χωρίς να γυρίσει τα νώτα όπως του υπεδείχθη. Πριν την εκτέλεση είπε με θάρρος: «Δε γυρνώ τα νώτα μου στους στρατιώτες σας, μετατρέποντας τους σε δολοφόνους», και ατένιζε το θάνατο αγέρωχα. Απαντώντας ο Γερμανός αξιωματικός φαίνεται να λέει: «Ηλία Ντεγιάννη, η πατρίδα μου τιμά τους γενναίους σα και σένα. Αλλά σήμερα η πατρίδα μου διεξάγει ένα σκληρό αγώνα και συ είσαι επικίνδυνος γι αυτήν. Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωμένη να σε εκτελέσει.» Και οι σφαίρες κέντησαν το ανυπεράσπιστο κορμί του. Συγκινητικά ήταν τα λόγια του δάσκαλου πατέρα του στη μάνα του Ηλία «Ο Ηλίας μας δεν πέθανε. Τώρα άρχισε να ζει» Τονίζω το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πατέρας αρνήθηκε να λάβει σύνταξη εθνικής Αντίστασης λέγοντας ότι «ο Ηλίας πέθανε για την πατρίδα του, όχι για τον πατέρα του» Όπως καταλαβαίνετε τα λόγια αυτά είχαν πολύ μεγαλύτερη ισχύ για την ελληνική πατριδοκαπηλία, από τις σφαίρες των Γερμανών κατακτητών
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Ντανιέλ Ορτέγκα υποψήφιος του Σαντινιστικού Μετώπου για την προεδρία στη Νικαράγουα
Μανάγκουα – Το Σαντινιστικό Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (FSLN) της Νικαράγουα επικύρωσε την υποψηφιότητα του Ντανιέλ Ορτέγκα ως υποψηφίου του Μετώπου για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Νοέμβρη, όπου θα εκλεγεί ο πρόεδρος που θα κυβερνήσει την κεντροαμερικανική χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι η έβδομη φορά που το FSLN – κόμμα της αριστεράς που ιδρύθηκε το 1961- υποστηρίζει τον Νικαραγουανό Πρόεδρο και η τέταρτη φορά που ο Ορτέγκα θα αναμετρηθεί στις προεδρικές εκλογές της χώρας. Πάνω από 1.000 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ του Ορτέγκα κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου του κόμματος που συγκλήθηκε στη Μανάγκουα με αφορμή την επέτειο της προκήρυξης της Τελικής Επίθεσης μετά από εβδομάδες μαχών, που οδήγησε στην νίκη της Λαϊκής Επανάστασης των Σαντινίστας, στις 19 Ιουλίου 1979, και η οποία έδωσε τέλος στην επονείδιστη δικτατορία της οικογένειας Σομόζα, που κυβέρνησε την χώρα για πάνω από 40 χρόνια. Σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου, η υποστήριξη στην υποψηφιότητα του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα εκφράζει την αναγνώριση των αγώνων, των προκλήσεων αλλά και των νικών που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του, στους κοινωνικούς αγώνες. Ο αρχηγός του Κράτους της Νικαράγουα έχει ένα ποσοστό αποδοχής 77.6%, ακολουθούμενος από την σύζυγό του Ροσάριο Μουρίγιο με 71,9%, ενώ οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα 64%, μια διαφορά πάνω από 40% από τους αντιπάλους του. Στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές ο Ορτέγκα επανεξελέγη με ποσοστό 62,45%. Υπήρξε υποψήφιος πρόεδρος του Σαντινιστικού Μετώπου τα έτη 1984, 1990, 1996, 2001, 2006, 2011 και θα είναι για έβδομη φορά το 2016. Διετέλεσε Πρόεδρος τις περιόδους 1985-1990, 2007-2011 και για τρίτη φορά από το 2011 μέχρι σήμερα. Στις εκλογές της 6ης Νοέμβρη, οι κάτοικοι της Νικαράγουα προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, 90 βουλευτές και 20 βουλευτές για το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής (PARLACEN).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και της αστυνομίας στην Οαχάκα του Μεξικου
Την Κυριακή υπήρξαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των εκπαιδευτικών και της αστυνομίας οι οποίοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν ένα οδόφραγμα στην Oaxaca-Πόλη του Μεξικό στόν αυτοκινητόδρομο κοντά στή Nochixtlán. Διαμαρτυρίες από τους εκπαιδευτικούς γιά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, απαιτώντας επίσης την απελευθέρωση τών κρατουμένων συντρόφων τους πού συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι πορείες και τα οδοφράγματα στις εθνικές οδούς έχουν επαναληφθεί σε πόλεις σε όλη τη χώρα, μέ αποκορύφωμα τίς διαδηλώσεις στη νότια πολιτεία της Οαχάκα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επέτειος της ίδρυσης της CIA σήμερα και συμπτωματικά έχει ανάψει η κουβέντα για τον ρόλο της συνωμοσίας στην ιστορία. Όλως τυχαίως, το θέμα με είχε απασχολήσει πριν μερικές μέρες, με αφορμή την επέτειο της προβοκάτσιας του Έβρου που πραγματοποίησε τον Ιούνιο 1965 ο μετά από δύο χρόνια δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Η προβοκάτσια του Έβρου
«Πώς θα εμποδίσετε τον οποιονδήποτε προβοκάτορα στρατοκράτην μέλος της Χούντας (…) κατονομάζοντα εις ένα χαρτί 5 ή 10.000 ονόματα, πώς θα τον εμποδίσετε να συγκλονίση μίαν νύκτα την χώραν με ομαδικάς συλλήψεις;» Το ερώτημα απηύθυνε προς την κυβέρνηση Γεώργιου Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, Ηλίας Ηλιού, στις 24 Ιουνίου 1965. Αναφερόταν στον αντισυνταγματάρχη του πυροβολικού Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετά την κατάρρευση της σκευωρίας που εξυφάνθηκε σε βάρος της Αριστεράς, με το διαβόητο «σαμποτάζ του Έβρου». Επρόκειτο για μια υπόθεση που επί μέρες είχε συνταράξει τη χώρα, σε μια περίοδο κρίσιμη και ενώ στο παρασκήνιο είχαν δρομολογηθεί διαδικασίες πραξικοπηματικής αποπομπής της εκλεγμένης, μόλις πριν δεκαέξι μήνες με το 53%, κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου. «Έκθεση» Παπαδόπουλου Πρωταγωνιστής υπήρξε ο Παπαδόπουλος, διοικητής τότε της 117 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού που έδρευε στην Ορεστιάδα. Απαντώντας στις επιπλήξεις των προϊσταμένων του στρατηγών, για την ακινητοποίηση στρατιωτικών οχημάτων της μονάδας του, ο αντισυνταγματάρχης, υπαινίχθηκε μεταξύ άλλων και «σαμποτάζ», χωρίς να παραθέτει περισσότερα στοιχεία. Εντούτοις, το πρωί της 11ης Ιουνίου 1965, πριν ακόμη η έκθεσή του αποσταλεί στους προϊσταμένους του, εφημερίδες της Δεξιάς («Ακρόπολις», «Εθνικός Κήρυξ» και «Ελληνικός Βορράς») κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδη την «είδηση» του «σαμποτάζ» σε οχήματα του στρατού, που πραγματοποίησαν αριστεροί στρατιώτες. Ο «Ελληνικός Βορράς», μάλιστα, έκανε λόγο και για ζάχαρη που ρίχτηκε στους κινητήρες τεθωρακισμένων. Τα δημοσιεύματα και η έκθεση Παπαδόπουλου συνοδεύτηκαν από τη σύλληψη τριών στρατιωτών, οι δύο από τους οποίους προέρχονταν από οικογένειες αριστερές, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε πολύ σύντομα, «ομολόγησαν» την ενοχή τους κατόπιν σκληρών βασανιστηρίων. Ακολούθησαν και άλλες συλλήψεις στρατιωτών, αλλά και ιδιωτών στην Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ιδιώτες ήταν συγγενείς των κατηγορούμενων στρατιωτών. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, όπως και ο δεξιός τύπος, έκαναν λόγο για συνωμοτικό σχέδιο το οποίο κατευθυνόταν όχι απλώς από την ΕΔΑ –τη νόμιμη πολιτική έκφραση της Αριστεράς- αλλά από το παράνομο ΚΚΕ. Μέσα σε ελάχιστες μέρες η σκευωρία κατέρρευσε. Η σχετική επίσημη έρευνα των στρατιωτικών αρχών απέδειξε πως καμμιά συνωμοσία δεν υπήρξε και όλα ξεκίνησαν από ένα «στημένο» γεγονός: υπαξιωματικός της μονάδας ζήτησε από αριστερό στρατιώτη να του δείξει πώς μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε στρατιωτικό όχημα. Τη στιγμή που ο στρατιώτης επιχειρούσε το βραχυκύκλωμα, αξιωματικοί που παρακολουθούσαν κρυφά τη διενέργειά του τον συνέλαβαν. Κατέρρευσε, επίσης, η αναφορά στη ζάχαρη στους κινητήρες τεθωρακισμένων, με επίσημη διάψευση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η υπόθεση του «σαμποτάζ του Έβρου» δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. «Σχέδιο Περικλής» Ήδη από τον Φεβρουάριο 1965 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε δώσει εντολή για τη διερεύνηση της ανάμειξης στρατιωτικών στο «Σχέδιο Περικλής», με το οποίο συντελέστηκε η εκτεταμένη βία και νοθεία στις εκλογές του 1961. Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει η υπόθεση του Έβρου, είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη κίνησης φιλοκυβερνητικών αξιωματικών –του ΑΣΠΙΔΑ -σε μια καλοστημένη απόπειρα της Δεξιάς και των κύκλων της πολιτικής ανωμαλίας να δημιουργήσουν αντίβαρο στην υπόθεση του «Σχεδίου Περικλής» και να εκθέσουν την κυβέρνηση, εμφανίζοντας ως πολιτικό ηγέτη του ΑΣΠΙΔΑ τον γιο του πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν αποδείχθηκε πως η προβοκάτσια του Έβρου εντασσόταν σε κάποιο συνολικότερο σχέδιο, όσο και το εξυπηρετούσε, αν δεν αποκαλυπτόταν τόσο γρήγορα. Επρόκειτο για προσωπική πρωτοβουλία του ίδιου του Παπαδόπουλου, ο οποίος κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Ενταγμένος, από τη δεκαετία του 1940, στον ΙΔΕΑ, την αντικομμουνιστική οργάνωση που δρούσε στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, το 1957 είχε πάρει δυσμενή μετάθεση στο Κιλκίς, μετά την αποκάλυψη της συνωμοτικής του δραστηριότητας. Εντούτοις, αμέσως μετά την εκλογική επιτυχία της ΕΔΑ, το 1958, επανέρχεται στην Αθήνα και εντάσσεται στο κεντρικό επιτελείο αντικομμουνιστικής δράσης, επικεφαλής του οποίου ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπήρξε, έτσι, ένας από τους βασικούς συντελεστές του «Σχεδίου Περικλής» στις εκλογές του 1961. Η κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου τον μετέθεσε στην Ορεστιάδα. Μετά από την αποκάλυψη της προβοκάτσιας του Ιουνίου 1965 επρόκειτο να δικαστεί, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη τον απήλλαξε πριν τη δίκη, τον Νοέμβριο 1965. Ο Ηλιού «επαληθεύεται» Κυβέρνηση των αποστατών, πια, μετά από το βασιλικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, και ο Παπαδόπουλος θα επιστρέψει στην Αθήνα, εντασσόμενος στην ΚΥΠ. Στις 21 Απριλίου 1967 θα είναι αυτός ο ίδιος που θα επαληθεύσει εμπράκτως το υποθετικό ερώτημα του Ηλιού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ραμάλα- Η Ένωση Παλαιστινίων Φυλακισμένων δήλωσε τη Δευτέρα ότι 60 Παλαιστίνιοι έγκλειστοι συνδεόμενοι με το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) ξεκίνησαν ανοιχτή απεργία πείνας στη φυλακή Megiddo του Ισραήλ.
Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι ξεκινούν απεργία πείνας
Στη δήλωσή της, η ομάδα επικαλέστηκε δικηγόρο, που επισκέφτηκε τις φυλακές Megiddo και Jilbou την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία 60 φυλακισμένοι συνδεόμενοι με το PFLP ξεκίνησαν απεργία πείνας στη φυλακή Megiddo την Κυριακή. Πρόσθεσε πως 5 έγκλειστοι προσκείμενοι στο PFLP θα άρχιζαν, επίσης, απεργία πείνας στη φυλακή Jilbou τη Δευτέρα. Η απόφαση για την έναρξη των απεργιών πείνας, πρόσθεσε η δικηγόρος, ήταν διαμαρτυρία ενάντια στην απόφαση του Ισραήλ να θέσει τον συνδεόμενο με το PFLP φυλακισμένοBilal Kayid υπό διοικητική κράτηση, χωρίς δίκη ή κατηγορία για 6 μήνες, αφότου εξέτισε ποινή 14 ετών. Ο Kayid ξεκίνησε τη δικιά του απεργία πείνας στις 13 Ιουνίου, αντιδρώντας στην επιβληθείσα ποινή υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης. Ο Kayid, καταγόμενος από το χωριό Asira al-Shamaliya κοντά στη Ναμπλούς στο βόρειο τμήμα της Κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση από το 2001, για υποτιθένη εμπλοκή στις Ταξιαρχίες του Αμπού Αλί Μουσταφά, το ένοπλο τμήμα τουPFLP. Ομάδες για τα δικαιώματα δηλώνουν ότι η πολιτική του Ισραήλ να θέτει υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης Παλαιστίνιους έχει χρησιμοποιηθεί ως απόπειρα να διαταραχτεί η παλαιστινιακή πολιτική διαδικασία, κυρίως στοχοποιώντας Παλαιστίνιους πολιτικούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους. Αν και οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν ότι η μη αποκάλυψη στοιχείων στη διάρκεια της διοικητικής κράτησης είναι ουσιώδης για λόγους ασφαλείας, ομάδες για τα δικαιώματα έχουν, αντίθετα, ισχυριστεί πως η συγκεκριμένη πολιτική επιτρέπει στις ισραηλινές αρχές να κρατούν Παλαιστίνιους για απεριόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς να επιδεικνύουν το οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο, που θα μπορούσε να δικαιολογήσει την κράτησή τους. Το Ισραήλ θεωρεί την πλειονότητα των παλαιστινιακών πολιτικών κομμάτων «τρομοκρατικές οργανώσεις». Ως συνέπεια, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι, που συμμετέχουν στην πολιτική αρένα στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, διακινδυνεύουν να φυλακιστούν από τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με το Addameer, αυτή τη στιγμή 7.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται έγκλειστοι σε ισραηλινές φυλακές, 715 από τους οποίους σε καθεστώς διοικητικής κράτησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και να ήταν μόνο οι Τάφοι των Βενιζέλων-Δείτε τι άλλο πάει στο Υπερταμείο
Ύστερα και από την ανακοίνωση του Γ. Σταθάκη, το θέμα με τους Τάφους των Βενιζέλωνμάλλον να έχει λήξει, αφού ναι μεν έχουν περάσει στο Υπερταμείο, αλλά ουσιαστικά ανήκουν στο Δήμο Χανίων και μένει ένα διαδικαστικό θέμα ώστε να περάσουν και τυπικά στην κυριότητα της Χανιώτικης κοινωνίας.
Ωστόσο όμως, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων ανά την Κρήτη που περνάνε στο Υπερταμείο και πραγματικά αν οι επικεφαλείς του αποφασίσουν να τα αξιοποιήσουν, τότε θα χάσουμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα του φυσικού περιβάλλοντος, της ιστορίας και του πολιτισμού σε αυτόν τον τόπο. Μικρές και μεγάλες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη, παραλίες, νησάκια, αρχαιολογικοί χώροι και περιοχές με μοναδική ομορφιά, που μέχρι τώρα ανήκουν στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και άλλων φορέων, περνάνε στο Υπερταμείο και πλέον το μέλλον τους βρίσκεται στα χέρια των Μελών του Συμβουλίου που ελέγχεται από τους δανειστές μας. Τα ακίνητα βρίσκονται από Ανατολή σε Δύση και στην πολύωρη άναζήτηση στην λίστα του Υπουργείου, εντοπίσαμε τουλάχιστον 50 ακίνητα, από την Σητεία, το Οροπέδιο Λασιθίου, τον Αγιο Νικόλαο, την Φαιστό, τις Γουβες, την Χερσόνησο, το Ηράκλειο, τον Πλακιά, το Αρκάδι, το Ρεθυμνο, την Γεωργίουπολη, τα Χανιά, το Σελινο, το Κολυμβάρι, το Καστέλι και άλλες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα πιο σημαντικά, αφού στην λίστα υπάρχουν μερικές χιλιάδες από όλη την Ελλάδα, τα οποία δεν είναι ταξινομημένα ανά περιοχή:
• Το κτίριο του παλιού ψυγείου στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά • Το νησί στο Ελαφονήσι έκτασης 440 στρεμμάτων • Το νησί της Γραμβούσας, με το μοναδικής ιστορικής αξίας φρούριο έκτασης 804 στρεμμάτων • Η νησίδα Νανάκια στην Κίσσαμο έκτασης 13 στρεμμάτων • Το νησάκι Λαζαρέτα, απέναντι από την παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά εκτασεως 15,4 στρεμμάτων • Τα Βυρσοδεψεία στην Χαλέπα επί της οδού Βιβιλάκη έκτασης 9,5 στρεμμάτων • Το Μνημείο του Σαρρή ή αλλιώς το Αλώνι στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου εκτάσης 2 στρεμμάτων • Δυο εκτάσεις στο Αρκάδι Ρεθύμνου έκτασης 12 και 50 στρεμμάτων με την περιγραφή Μονή Αρκαδίου • Μία τεράστια έκταση γης στην Κάντανο 1.300 στρεμμάτων στην περιοχή Ψαριανά • Ένα κομμάτι της παραλίας στον Πλακιά στο Ρέθυμνο έκτασης 31 στρεμμάτων • Το Μετόχι του Περδίκι στο Ρέθυμνο έκτασης 60 στρεμμάτων • Μια έκταση 212 στρεμμάτων στην Σητεία στην περιοχή Λαμνιώνη • Ο Δημοτικός Κήπος της Σητείας έκτασης 1.8 στρεμμάτων • Ένα κτίσμα στην πλατεία στα Λιοντάρια στο Ηράκλειο έκτασης 1,4 στρεμμάτων • Μια έκταση 738 στρεμμάτων στις Γούβες
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βιρτζίνια Ράτζι των 5 αστέρων: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στη Ρώμη
Δευτέρα, 20 Ιούνιος, 2016 - 10:35
Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην Ρώμη είναι γεγονός πλέον με βάση τα αποτελέσματα της επίσημης καταμέτρησης των ψήφων των στις δημοτικές εκλογές που έγιναν στην Ιταλία επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η τριανταεπτάχρονη υποψήφια του κινήματος Πέντε Αστέρων,Βιρτζίνια Ράτζι κέρδισε την πόλη με το εντυπωσιακό ποσοστό 67,3%. "Πρόκειται για ιστορική στιγμή", δήλωσε η νέα δήμαρχος της Ρώμης. "Είναι η πρώτη φορά που στην ιταλική πρωτεύουσα εκλέγεται γυναίκα δήμαρχος, σε μια φάση κατά την οποία η ισότητα απέχει ακόμη πολύ από το να εφαρμοσθεί πραγματικά", πρόσθεσε η τριανταεπτάχρονη Ιταλίδα δικηγόρος. "Θα δώσουμε προτεραιότητα στην νομιμότητα και στη διαφάνεια των θεσμών, ξεκινά μια νέα εποχή», τόνισε στην συνέχεια, καθιστώντας σαφές ότι «έστω και αν τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, νιώθω έτοιμη να αναλάβω τη διακυβέρνηση της Ρώμης". Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι δεν ξεπερνά το 32,7%. Στο Τορίνο, επίσης, η υποψήφια των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο, υπερίσχυσε με ποσοστό 54,6% επί του απερχόμενου δημάρχου Πιέρο Φασίνο (45,4%) του Δημοκρατικού Κόμματος. Πρόκειται, πιθανότατα, για το αποτέλεσμα που εξέπληξε περισσότερο τους πολιτικούς αναλυτές, από την στιγμή που η θητεία του Φασσίνο θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό πετυχημένη. Στο Μιλάνο την νίκη εξασφάλισε, τελικά, ο κεντροαριστερός Μπέπε Σάλα, με το 51,7%, έναντι του 48,3% του κεντροδεξιού Στέφανο Παρίζι. «Δεν θέλουμε η πόλη μας να είναι μεγαλούπολη δυο ταχυτήτων, θα δώσουμε έμφαση στην αναβάθμιση των απόκεντρων συνοικιών», δήλωσε πριν λίγο ο Σάλα. Στη Νάπολη κέρδισε την σημερινή πολιτική μάχη, με μεγάλη άνεση, ο αυτόνομος, αριστερός απερχόμενος δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ο οποίος άγγιξε το 66,9% των ψήφων. «Θεωρώ το αποτέλεσμά μας το σημαντικότερο και πιο ουσιαστικό, σε πανιταλικό επίπεδο», τόνισε ο Ντε Ματζίστρις. Ο κεντροαριστερός Βιρτζίνιο Μέρολα εξασφάλισε την επανεκλογή του στην Μπολόνια με ποσοστό 54,7% ενώ την δημαρχία της Τεργέστης κατέκτησε ο κεντροδεξιός Ρομπέρτο Ντιπιάτσα, με το 52,6% των προτιμήσεων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φίλοι μου.... Τα κοράκια έχουν "ξαπολυθεί" , οπως λέμε στο νησί μου να αγοράσουν με το ζόρι την περιουσία των Σιφνιών,μαγαζιά και σπίτια....Στον Πειραιά παρατηρώ 'ξένους" να τριγυρνάνε στις γειτονιές με μία φωτογραφική μηχανή στον λαιμό.... Διαβάστε το παρακάτω κείμενο.... ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΘΟΎΜΕ Ή ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ??????????????????
Τα κορακια
Στις Κυκλάδες. Αφορμή το πανηγύρι της Χρυσοπηγής. Το μεγαλύτερο της Σίφνου. Στο λιμάνι σταματάμε για έναν καφέ περιμένοντας το καράβι της επιστροφής. Τέσσερις άντρες μάς περιεργάζονται, εμάς και τους άλλους, Γάλλους κυρίως, θαμώνες. Εχουν ένα ύφος λαθροκυνηγού κεφαλών. Να μη φαίνονται και πολύ, να έχουν το ύφος σοβαρό, αλλά και μια δόση ξένοιαστο. Κανονικό. Μήπως είναι του ΣΔΟΕ; ρωτάμε την κοπέλα που μας σερβίρει έναν υπέροχο καφέ σε πολύχρωμα φλιτζανάκια. Κανένα ίδιο χρώμα με το άλλο. Οχι, δεν είναι του ΣΔΟΕ, μας λέει εκείνη. Μαθαίνουμε ότι είναι μιας ακόμα εταιρείας που έρχεται να αγοράσει ό,τι μπορεί στο νησί. Είναι Ελληνες που δουλεύουν για ξένα συμφέροντα. Προσφέροντας όπως σε κάθε τέτοια ώρα εξάρτησης τη σταθερή αξία της ιθαγενούς συνεργασίας. «Σε μας», μας λέει ένας άλλος μαγαζάτορας που συναντάμε πιο πέρα, «ήρθε αυτοπροσώπως ο ξένος, χωρίς διερμηνείς, πριν από λίγες ημέρες, να μας ζητήσει το μαγαζί μας. Οχι, απαντήσαμε. Δεν το πουλάμε». Ηταν ευγενής, δεν επέμεινε. Ηρθε και πάλι. Μία και ακόμα μία φορά. Οχι, του είπαμε πάλι. Και τότε εκείνος, ξεχνώντας για λίγο το προσωπείο της ευγένειας που είχε φορέσει, μας είπε: «Τι νομίζετε, ότι θα μείνουν εδώ τα μαγαζιά σας για πολύ; Σε λίγα χρόνια και να μη μου τα δώσετε, εγώ θα τα έχω αντιγράψει ίδια μέσα στην ξενοδοχειακή μονάδα που θα χτίσω. Δεν θα σας μείνει τίποτα. Τελειώνετε». Οταν ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στο «Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» μιλούσε για μια αντίστοιχη ιστορία στη Λατινική Αμερική, οι κριτικοί της λογοτεχνίας πολύ πιθανόν να ενέτασσαν την αφήγησή του, όπως και το σύνολο του έργου του, στον μαγικό ή τον ποιητικό ρεαλισμό. Ο,τι είναι πολύ πιο πραγματικό από το πραγματικό το εκχωρούμε συχνά στον χώρο του φανταστικού για να μπορούμε να το αντέξουμε. Ηταν όμως τότε για εκεί όπως και σήμερα για εδώ ο απόλυτος χωρίς διαμεσολάβηση ρεαλισμός. Ή μάλλον η ρεάλ πολιτίκ: Δυο ηλικιωμένοι άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα. Το μόνο που τους απομένει είναι το σπίτι τους. Ερχεται ένας ευγενής κύριος και τους το ζητά. «Δεν το πουλάμε», του λένε. Εκείνος φεύγει για να ξανάρθει με περισσότερα χρήματα. Και πάλι εκείνοι του το αρνούνται. Στο τέλος φτάνει και πάλι με περισσότερα, αμέτρητα χρήματα. Που τα επιδεικνύει. Ολο και πιο πολλά. Και τότε εκείνοι νικημένοι, δακρυσμένοι, υποκύπτουν. Το αφήγημα θα μπορούσε να στέκει για άλλους τόπους - και για τον δικό μας. Με έναν αστερίσκο. Τα πολλά λεφτά δεν χρειάζονται πια. Αρκούν και τα γλίσχρα ή τα καθόλου. Βλέπετε, το γέρικο ζευγάρι είχε την πολυτέλεια του πείσματος διότι δεν είχε προηγουμένως υπογράψει γραμμάτια, καθ’ ημάς Μνημόνια. Τα κοράκια στους Πύργους της Σιωπής στη Βομβάη καταφτάνουν για να καθαρίσουν τα οστά των νεκρών από κάθε τι το μολυσμένο και να τα αφήσουν έτσι καθαγιασμένα στο έλεος των ανέμων. Στα νησιά της Ελλάδας που τα τραγούδησε ο Βύρων, τα κοράκια δεν έχουν την ίδια θέση με αυτήν που έχουν στη ζωροαστρική θρησκεία του κόσμου των αντιπόδων. Γιατί σε μας είναι κατάρα και βεβήλωση να πέφτουν πάνω στους τεθνεώτες πουλιά, ζώα ή άνθρωποι. Δεν έχει προβλεφθεί ωστόσο η βεβήλωση που έχει να κάνει με τα σώματα και τις ψυχές των ζώντων. Ετσι, τα κοράκια με προσωπεία ανθρώπων εφορμούν για να αποτελειώσουν ό,τι έχει απομείνει εκτός των δανειακών υπογραφών της χώρας. Της χώρας αυτής που το πάσχον σώμα της αρνείται ακόμα να παραιτηθεί από τα στοιχειώδη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρωτη φορα νεοι Ελληνες στα χωραφια για δουλεια! Οι αλλοδαποι φευγουν, οι ντοπιοι ερχονται.
Μια αγγελια από Αγροτικο Συνεταιρισμο της Λαρισας ηταν αρκετη για να μαζευτουν πανω από 400 αιτησεις ανεργων που ελπιζουν σε ένα μεροκαματο 20 ευρω. Με πτυχια πανεπιστημιου αλλα απογοητευμενοι από τη μακροχρονια ανεργια, πρεπει να περασουν από οντισιον για μια θεση στις εποχικες καλλιεργειες.
Όλα ξεκινησαν αρχες Ιουνιου, όταν αλλοδαποι εργατες, στην πλειοψηφια τους Αλβανοι, οι οποιοι εργαζονταν τα τελευταια χρονια στα χωραφια του Αγροτικου Συνεταιρισμου Γιαννουλης στη Λαρισα, προσωρησαν σε σταση εργασιας διεκδικωντας να δουλευουν λιγοτερο με το ιδιο όμως μεροκαματο των 30 ευρω ημερεσιως μαζι με τις κρατησεις. «Επιχειρησαν να μας εκβιασουν πριν από τη συγκομιδη αλλα αυτή τους η κινηση τους γυρισε μπουμερανγκ», λεει ο Δημητρης Λεωνιδακης προεδρις του Συνεταιρισμου. «Ζητησαμε εργατες γης μεσω αγγελιας στην τοπικη εφημεριδα Ελευθερια της Λαρισας, Οι αιτησεις εφτασαν τις 420 για 80 θεσεις εργασιας. Από 18-62 ετων, κάθε μορφωτικου επιπεδου, από αποφοιτους γυμνασιου εως αποφοιτους πανεπιστημιου. Ουδεις από τους ενδιαφερομενους ζητησε λεπτομερειες για την εργασια στα χωραφια και τη συγκομιδη δειχνοντας πως είναι ενημεροι και αποφασισμενοι να ιδρωσουν στο χωραφι». «παντα ελεγα πως θα παραδεχτω πως υπαρχει κριση όταν ξαναδω Ελληνες στα χωραφια. Αυτό σημαινει ότι η κριση μας εχει αγγιξει για τα καλα».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι ιρανικές Αρχές απέτρεψαν βομβιστικές επιθέσεις σε Τεχεράνη και άλλες πόλεις
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, 13:15
Οι ιρανικές Αρχές απέτρεψαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Πληροφοριών, κάνοντας λόγο για σχέδιο ισλαμοφασιστων σουνιτών μουσουλμάνων εναντίον της σιιτικής Ισλαμικής Δημοκρατίας. «Σε μια εγκληματική σκευωρία των αντιισλαμικών, τρομοκρατικών ομάδων τακφίρι, σχεδιαζόταν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε πολλές περιοχές της χώρας εντός των επόμενων ημερών» ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA επικαλούμενο ανακοίνωση των Αρχών. «Οι τρομοκράτες συνελήφθησαν», ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες και εκρηκτικές ύλες, συνέχισε. Η λέξη «τακφίρι» παραπέμπει στους σκληροπυρηνικούς ισλαμοφασιστες σουνίτες που θεωρούν τους υπόλοιπους μουσουλμάνους αλλων μουσουλμανικων δογματων «άπιστους», δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τις επιθέσεις που εξαπολύουν εναντίον τους. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Press TV, οι συλλήψεις έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι βομβιστικές επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας τραγουδά τον ύμνο της Χρυσής Αυγής
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, 13:05
Με τον καλύτερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μιλούσαν για «στενές σχέσεις» του μέχρι πρότινος -προ διετίας- αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας και της Χρυσής Αυγής! Όπως αποκαλύπτετε, ο Λάμπρος Χουλιαράς έδωσε δυναμικό παρών στη σαββατιάτικη εκδήλωση (18-06-2016) της Χρυσής Αυγής στο ξενοδοχείο «Lucy Hotel» στη Χαλκίδα, φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης. Ο Λάμπρος Χουλιαράς, ο οποίος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας το 2014, προήχθη στον βαθμό του ταξίαρχου και αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016. Οι «στενές σχέσεις» του Λάμπρου Χουλιαρά με τη Χρυσή Αυγή άρχισαν να γίνονται επίσημα γνωστές από μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο στο site της οργάνωσης που έδειχνε τον ίδιο να παρακολουθεί το συνέδριο της Χ.Α. Ωστόσο, όλα αποκαλύφθηκαν στη σαββατιάτικη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, όπου ο κ. Χουλιαράς έδωσε δυναμικό παρών…
Ο Λάμπρος Χουλιαράς, ο οποίος έχει υπηρετήσει και παλαιότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας ως υποδιευθυντής, έγινε αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας τον Απρίλιο του 2014, όταν αντικατέστησε τον Ευάγγελο Φλεβάρη, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον τότε Διοικητή Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευά Γάτο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τα όσα είχαν διαδραματιστεί την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου υπήρχαν Χρυσαυγίτες με ρόπαλα κ.λπ. Σημειώνεται ότι τότε δεν είχαν επέμβει οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ως όφειλαν, ενώ δεν είχε υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Στα γραφεία της Χ.Α. είχαν σπεύσει διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, οι οποίες ήρθαν σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες.
Μάλιστα, τότε είχαν παραιτηθεί ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Κασκάνης. Ο Λάμπρος Χουλιαράς αποτέλεσε παρελθόν από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας τον Δεκέμβριο του 2014, όταν μετακινήθηκε εκτάκτως στη Δυτική Αττική έπειτα από απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από ένορκη διοικητική εξέταση που είχε διαταχθεί για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση με τη ληστεία με το σίδερο σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Νέα Στύρα. Είχε χρεωθεί στον Λ. Χουλιαρά ότι το περιστατικό είχε δηλωθεί ως κλοπή και όχι ως ληστεία στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ΕΔΕ
Επίσης το 2014 και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για τη σχέση αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση της Χ.Α. επισκέφθηκε μαζί με τον τότε υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Απόστολο Γκλέτσο την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου συναντήθηκαν και με τον τότε διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας Κώστα Αργύρη, σημερινό βοηθό αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα στάση εργασίας την Τρίτη σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, 09:45
Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την Τρίτη 21 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που διαμαρτύρονται για την επερχόμενη ένταξη των μέσων μεταφοράς στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Έτσι, από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ. «Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας που σκοπό έχουν να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μέχρι το 1839 η Βρετανία έκανε εξαγωγή Ιρλανδών σκλάβων σε όλο τον κόσμο. Τους έκαιγαν ζωντανούς για τιμωρία και υποχρέωναν τις κόρες τους να ζευγαρώνουν με Αφρικανούς. Μύθος ή πραγματικότητα;...
Ό,τι οι Ιρλανδοί έγιναν αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης βρίσκει τους πάντες σύμφωνους.
Η διαφωνία είναι, αν ήταν σκλάβοι και μάλιστα πιο φθηνοί από τους αφρικανούς ή αν με την εργασία τους ξεπλήρωναν τα ναύλα του ταξιδιού στην Αμερική. Η εκδοχή της δουλείας Ήρθαν ως σκλάβοι. Ανθρώπινα φορτία στοιβαγμένα σε βρετανικά πλοία με προορισμό την Αμερική. Μεταξύ τους πολλές γυναίκες και παιδιά. Το ιρλανδικό δουλεμπόριο ξεκίνησε όταν ο Ιάκωβος ΣΤ’ της Σκωτίας πούλησε 30.000 Ιρλανδούς κρατούμενους ως σκλάβους στην Αμερική. Η διακήρυξη του το 1625, απαιτούσε οι Ιρλανδοί πολιτικοί κρατούμενοι να πουληθούν σε Άγγλους αποίκους στις Δυτικές Ινδίες. Όσοι τολμούσαν να επαναστατήσουν ή να διαφωνήσουν τιμωρούνταν βάναυσα. Πολλοί από αυτούς έβρισκαν τραγικό θάνατο καθώς συνήθιζαν να τους κρεμάνε από τα χέρια ή τα πόδια βάζοντας τους φωτιά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που παλούκωναν τα κεφάλια των «ανυπάκουων» σε ξύλινες λόγχες και τα επιδείκνυαν στην κεντρική αγορά ως προειδοποίηση και επίδειξη δύναμης....
Μέσα σε μια δεκαετία ο πληθυσμός της Ιρλανδίας από 1.5 εκατομμύριο έφτασε τις 600.000
Ο Ιάκωβος ΣΤ’ μαζί με τον βασιλιά Κάρολο Α’ της Αγγλίας ηγούνταν πολλών προσπαθειών για την υποδούλωση των Ιρλανδών. Σημαντική βοήθεια στην επίτευξη αυτού του σκοπού έπαιξε και ο Όλιβερ Κρόμγουελ της Βρετανίας που προωθούσε τις τακτικές αποκτήνωσης....
Απαγορευόταν ρητά στους πατεράδες να πάρουν μαζί τα παιδιά τους πέρα από τον Ατλαντικό.
Οι περισσότερες γυναίκες έμειναν άστεγες, χωρίς να μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους. Η φτώχεια σάρωσε τις περισσότερες οικογένειες. Η λύση που δόθηκε από την Βρετανία ήταν ο άμεσος «πλειστηριασμός» του πληθυσμού. Τη δεκαετία του 1650, πάνω από 100.000 παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών χωρίστηκαν από τις οικογένειες τους και πουλήθηκαν ως σκλάβοι στις Δυτικές Ινδίες, τη Βιρτζίνια και τη Νέα Αγγλία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια 53.000 γυναίκες κυρίως, πουλήθηκαν στις νήσους Μπαρμπάντος και την Βιρτζίνια. Άλλοι 30.000 Ιρλανδοί, πουλήθηκαν στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Με εντολή του Κρόμγουελ, 2000 παιδιά μεταφέρθηκαν στην Τζαμάικα και πουλήθηκαν σε Άγγλους αποίκους....
Τους αποκαλούσαν «μισθωμένους υπηρέτες».
Στην πραγματικότητα ήταν η «φτηνή λύση.» Ένας Αφρικανός σκλάβος ήταν αρκετά πιο ακριβός από έναν Ιρλανδό. Εάν κάποιος αφέντης μαστίγωνε ή χτυπούσε έναν Ιρλανδό σκλάβο μέχρι θανάτου ήταν απλά μια οικονομική αναποδιά, πολύ φτηνότερη από το να σκότωνε έναν Αφρικανό. Οι Άγγλοι αφέντες άμεσα άρχισαν να εκμεταλλεύονται και τις γυναίκες. Τα παιδιά τους ήταν ήδη υποδουλωμένα και οι ίδιες αντικείμενο προσωπικής ευχαρίστησης και πηγή κέρδους....
Η «διασταυρωμένη» νέα γενιά σκλάβων με το πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα
Με τον καιρό οι Άγγλοι άρχισαν να «ζευγαρώνουν» τις Ιρλανδές γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν κορίτσια 12 ή 14 ετών, με άνδρες αφρικανικής καταγωγής. Μέσα από αυτές τις συνευρέσεις προέκυψε ένα νέο είδος σκλάβων, οι «μιγάδες», που είχαν διαφορετικό χρώμα δέρματος, πιο ανοιχτό. Πωλούνταν ακριβότερα από τους Ιρλανδούς και γέμιζαν ακόμα περισσότερο τις τσέπες των αφεντικών τους με χρήματα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αγοράσουν και άλλους Αφρικανούς. Η διασταύρωση συνεχίστηκε για πολλές δεκαετίες, μέχρι το 1681 που ψηφίστηκε νομοθεσία η οποία απαγόρευε την «πρακτική του ζευγαρώματος» μεταξύ Ιρλανδών γυναικών και ανδρών αφρικανικής καταγωγής με σκοπό τη δημιουργία σκλάβων προς πώληση. Στην πραγματικότητα καταργήθηκε γιατί ερχόταν ενάντια στα συμφέροντα μιας μεγάλης εταιρίας μεταφοράς σκλάβων. Η Αγγλία συνέχισε να μεταφέρει Ιρλανδούς σκλάβους για περισσότερο από έναν αιώνα. Μετά την εξέγερση της Ιρλανδίας το 1798, χιλιάδες σκλάβοι πουλήθηκαν στην Αμερική και την Αυστραλία. Η κακοποίηση ήταν βάναυση τόσο στους Αφρικανούς, όσο και στους Ιρλανδούς. Ένα βρετανικό πλοίο δεν δίστασε να πετάξει 1302 σκλάβους στη μέση του Ατλαντικού για να εξασφαλίσει περισσότερα τρόφιμα για το υπόλοιπο πλήρωμα. Το 1839 η Βρετανία αποφάσισε να σταματήσει την εξαγωγή σκλάβων. Αυτό δεν επηρέασε άμεσα τις προθέσεις των πειρατών αλλά σταδιακά έκλεισε το μαύρο κεφάλαιο την ιρλανδικής δουλείας....
H άποψη ότι πρόκειται για μύθο που έγινε viral
Στους ακαδημαϊκούς κύκλους, δεν υπάρχει ομοφωνία απόψεων για το αν όντως οι Ιρλανδοί υπέφεραν όλα αυτά δεινά στα χέρια των Βρετανών ως σκλάβοι. Η άλλη άποψη αναφέρει ότι ο μύθος αυτός έχει εξαπλωθεί στους αιώνες χωρίς να έχει γίνει σαφές ότι επρόκειτο για «λευκή μισθωμένη υπηρεσία» και όχι για υποδούλωση και αυτό εξυπηρετεί εθνικιστικούς σκοπούς. Η μισθωμένη υπηρεσία ήταν μια μορφή καταναγκαστικής εργασίας σύμφωνα με την οποία ο μετανάστης έκανε συμφωνία να εργαστεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με αντάλλαγμα το κόστος του ταξιδιού πέρα από τον Ατλαντικό. O χρόνος αποπληρωμής ήταν από δύο ως επτά χρόνια, δωρεάν εργασίας. Αναφέρεται ως μια αποικιακή καινοτομία που βοήθησε πολλούς μετανάστες να μεταβούν στο Νέο Κόσμο, παρέχοντας παράλληλα φτηνό, λευκό εργατικό δυναμικό στους εμπόρους και καλλιεργητές για να το εκμεταλλευτούν προς όφελος τους. Στο τέλος του ταξιδιού απονέμονταν τα «τέλη ελευθερίας», δηλαδή η δωρεάν μετάβαση. Αυτή η εκδοχή είναι για πολλούς η αληθινή και θεωρούν ότι δεν πρόκειται για καθεστώς δουλείας....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ζήτημα των Τσάμηδων
Θα ήθελα να προσθέσω για τους Τσάμηδες, που -για μια ακόμα φορά- είναι στην επικαιρότητα, τα επόμενα: Κατ' αρχάς, επισημαίνω, ότι το πρόβλημα δεν είναι διμερές μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Είναι ευρωπαϊκό και αφορά το status quo της Ευρώπης, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της κατοχής οι Τσάμηδες, συνολικά και ως κοινότητα, ετάχθησαν με το μέρος των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζιστών. Ετσι ανακήρυξαν αυτόνομη τη Θεσπρωτία, κατέλυσαν τις ελληνικές αρχές, λεηλατούσαν και εξόντωναν τον ντόπιο πληθυσμό.
Γράφει ο ΕΛΑΣίτης και αυτόπτης μάρτυρας της συμπεριφοράς των Τσάμηδων, ο Θεσπρωτός Π. Παπασταύρου, στο βιβλίο του "Στο Στόμα του Λύκου", εκδ. Σύγχρονη Εποχή: «Γύρω στις δεκαπέντε χιλιάδες αριθμούσε εκείνη η μειονότητα των λεγομένων Τσάμηδων. Από τις πρώτες ημέρες του πολέμου είχαν ταχθεί στο πλευρό των Ιταλών, το ίδιο έκαναν και με τους Γερμανούς αργότερα. Ντυμένοι με τις στολές των κατακτητών, λήστευαν, βασάνιζαν, δολοφονούσαν, ατίμαζαν, τρομοκρατούσαν την ύπαιθρο. Ο φόβος και ο τρόμος σκέπαζε όλη τη Θεσπρωτία. Οι πράξεις βίας και τρομοκρατίας σε καθημερινή βάση. Τα θύματά τους από όλα τα χωριά και τις πόλεις... όχι λίγες φορές δεν δίσταζαν, έτσι για πλάκα, να βάζουν στο σημάδι από απόσταση τσοπαναραίους και στρατοκόπους [...]».
Με την αποχώρηση των Γερμανών το καλοκαίρι του 1944, φρονίμως ποιούντες, ακολούθησαν αυτούς και βρέθηκαν στην Αλβανία. Βεβαίως έγιναν και από τις ελληνικές αντάρτικες ομάδες έκτροπα και αντεκδικήσεις, σε πολλή μικρότερη έκταση, γιατί ως προελέχθη, κατέφυγαν στην Αλβανία. Ετσι όπως ο Σοβιετικός στρατός, το 1945, κατά τη νικηφόρα πορεία του στην καρδιά της Γερμανίας, 13.000.000 Γερμανών των ανατολικών χωρών κατέφυγαν στη Δύση και 2.000.000 άμαχου πληθυσμού εξοντώθηκε κατά την προέλαση των Σοβιετικών. Ακριβώς ό,τι συνέβη με τους Τσάμηδες, συνέβη και με τη μειονότητα των Σουδητών της Τσεχοσλοβακίας. Ετάχθησαν με το μέρος των Γερμανών και το σύνολο αυτών, 3.500.000, εγκατέλειψε τις πανάρχαιες πατρίδες τους και κατέφυγαν στη Δύση.
Ετσι αυτό που επιδιώκουν οι Τσάμηδες, επιστροφή ή αποζημίωση, σημαίνει ότι και οι Σουδήτες μπορούν να το επιδιώξουν από τους Τσέχους και τους Ρώσους! Τα ευρωπαϊκά δικαστήρια εξάλλου δεν επιδικάζουν σε μειονότητες αποζημίωση, εφόσον κατά την κατοχή επέδειξαν έναντι της χώρας που ήσαν πολίτες, αντεθνική δράση, δηλ. αν ήσαν συνεργάτες των Γερμανών (βλ. Μελέτη Γιάννη Κτιστάκη στο νομικό περιοδικό "Δίκη" του καθηγητή Κ. Μπέη, Δ. 2006, σελ. 171). Γι' αυτό τα παρακάμπτουν. Παραδοχή, λοιπόν, του αιτήματος των Τσάμηδων είναι δυνατόν να τεθεί μόνο όταν η Ευρώπη αποφασίσει να άρει πλήρως τις συνέπειες του Β' Παγκ. Πολέμου. Αυτό σημαίνει επανακαθορισμός των συνόρων της Ευρώπης, επιστροφή γερμανικών και άλλων φύλων στις προ του Β' Παγκ. Πολέμου εστίες τους. Ορθώς, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση αρνείται πάσαν συζήτηση επί του θέματος. Πάντως οι Τσάμηδες, πλην άλλων, είναι ιδιαίτερα επίμονοι και διεκδικητικοί.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν το γαλλικό αεροπλανορφόρο τολμήσει να εισέλθει στα χωρικά μας ύδατα, να ΄στε σίγουροι ότι θα το βυθίσουμε...
..τόνισε ο Σύρος στρατηγός Mohammad Issa, ανώτατος Διοικητής του Αραβικού στρατού της Συρίας!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ούτε γουλιά!
994 μερες αγωνα και απεργιας!
Coca Cola, ουτε γουλια!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλοφάγωτα ...για την "πατρίδα" και προσοχή μην βαρυστομαχιάσετε... Τρία θαυμάσια αρχοντικά πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ στο Πήλιο - Ποιοι είναι οι νέοι ιδιοκτήτες
Τρία θαυμάσια αρχοντικά στο Πήλιο, φημισμένα για την αρχιτεκτονική τους δομή, τα οποία λειτουργούσαν ως ξενοδοχεία, πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Τα έσοδα στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση των τριών αρχοντικών του Πηλίου έφτασαν τα 900.000 ευρώ και είχαν ενταχθεί σε διαγωνιστική διαδικασία με δικαίωμα αντιπροσφορών μέσω ιστοτόπου. Πλειοδότρια αναδείχτηκε η εταιρεία Fanalsight Investments Ltd, αλλά και ένας ιδιώτης, στην ιδιοκτησία των οποίων πέρασαν τα αρχοντικά σε Μακρυνίτσα και Μηλιές Πηλίου. Τα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής κτίρια είναι:
Αρχοντικό «Ξηραδάκη» στη Μακρυνίτσα Πηλίου με προσφορά ύψους 417.000 ευρώ. Αρχοντικό «Μουσλή» στη Μακρυνίτσα με προσφορά ύψους 290.000 ευρώ. Αρχοντικό «Ευαγγελινάκη» στις Μηλιές Πηλίου με πλειοδότη τον Παναγιώτη Γαρουφαλιά με προσφορά ύψους 198.600 ευρώ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Andrey Leonidovich Timoshenkov, λοχίας του Ρωσικού στρατού, έπεσε στη μαρτυρική Χομς της Συρίας... Συνόδευε ανθρωπιστική βοήθεια για το χειμαζόμενο Συριακό λαό της περιοχής, που μετά την εκδίωξη των φονιάδων του χαλιφάτου δοκιμάζεται κι από το δολοφονικό εμπάργκο των "πολιτισμένων" νεοναζί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αποικίας του 4ου Ράιχ... Ελλάδα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πανηγύρι στη Νάπολη... ένας μοναχικός καβαλάρης εξαφάνισε "σριατερά" και δεξιά", στάθηκε στο πλευρό της Παλαιστίνης, παρά τα κτυπήματα των σιωνιστών!
Δήμαρχος στη Νάπολη, με ποσοστό ρεκόρ (67%)... ο Luigi de Magistris! Φιλέλληνας, αντισιωνιστής, ανεξάρτητος μοναχικός καβαλάρης της παλιάς αριστεράς, κατατρόπωσε "αριστερά" και δεξιά!
- Kαταστροφή για τον Renzi τα εκλογικά αποτελέσματα στους Δήμους της Ιταλίας... - Virginia Raggi, γυναίκα Δήμαρχος στη Ρώμη, για πρώτη φορά στην ιστορία της αιώνιας πόλης... - Tα καστρα της "αριστεράς" στην Ιταλία, δεν πέφτουν από τη δεξιά, αλλά από το διαδικτυακό κίνημα του Grillo... - Δύο όμορφες νίκες για την Ιταλία... Τορίνο... Ρώμη...
O Beppe Grillo τους πήρε τα σώβρακα, ακόμη και στη Σικελία! (Στο Alcamo και στη Favara)
Δεν έχει ξαναγίνει! 19 από 20 Δήμους που έγιναν επαναληπτικές εκλογές, τους πήρε ο Grillo! Ήττα Renzi χωρίς γιατρικό...
Δυσεύρετοι στις μέρες μας πολιτικοί που θεωρούν τον σιωνισμό, ναζισμό! Η Νάπολη έχει Δήμαρχο αντισιωνιστή, με Παλαιστινιακή υπηκοότητα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν σε κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) το 1841. Σήμερα είναι ιδιοκτήτες της Τράπεζας της Ελλάδος κατά 94%."
Η οποία Ε.τ.Ε., "όλως τυχαίως", διατηρούσε και διατηρεί το δικαίωμα έκδοσης του νομίσματός μας και άσκησης της νομισματικής μας πολιτικής. Κατάλαβες τώρα γιατί δεν θέλουν να ανακτήσεις τον τραπεζικό και νομισματικό σου έλεγχο, όπως ακριβώς προτείνει το Ε.ΠΑ.Μ.?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ξεχασμένος Έλληνας «Μοχάμεντ Άλι» που ανάγκασε τον Χίτλερ να εγκαταλείψει το στάδιο!
Στην Ελλάδα ο δικός μας «Μοχάμεντ Άλι», δεν είναι παρά ένα άγνωστο ονοματεπώνυμο παραδομένο στη λήθη της ιστορίας. Αν κάνετε μια βόλτα στο τετράγωνο που μένετε και ρωτήσετε τους περαστικούς «Ποιος είναι ο Αντώνης Χριστοφορίδης;», το πιθανότερο είναι κατά μεγάλο ποσοστό να μην έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Κι όμως, δεν είναι μονάχα ο μυθικός Τζέσε Όουενς που ανάγκασε τον Αδόλφο Χίτλερ να αποχωρήσει ενοχλημένος από το στάδιο, αλλά και ένας ξεχασμένος πια Έλληνας πυγμάχος, ο οποίος χρόνια πριν από τη γέννηση του Μοχάμεντ Άλι είχε γράψει τη δική του λαμπρή ιστορία στα ρινγκ. Διάβασα, προ ετών, για αυτόν όταν έπεσε τυχαία στα χέρια μου το βιβλίο«Ο Αετός της Παγκόσμιας Πυγμαχίας» του συγγραφέα Γιάννη Σούκου.
Έκτοτε άρχισα να αναζητώ πληροφορίες για την περίπτωσή του Χριστοφορίδη, προσπαθώντας να αντιληφθώ τους λόγους για τους οποίους μια τόσο σημαντική αθλητική προσωπικότητα είναι σχεδόν άγνωστη στις νεότερες γενιές. Άρχισα να «σκαλίζω» σελίδες στο internet, όμως μάταια, οι αναφορές ήταν λιγοστές και αναπαρήγαγαν όσα ήδη γνώριζα. Τις πιο ενδιαφέρουσες περιγραφές τις βρήκα στο siteτου βετεράνου δημοσιογράφου, Δημήτρη Λυμπερόπουλου, ο οποίος γνώρισε από κοντά τον σπουδαίο Έλληνα πρωτοπυγμάχο, έγιναν φίλοι και στην πορεία κατέγραψε σημαντικές στιγμές από την αφηνιασμένη διαδρομή του προς την κορυφή του κόσμου. Προτού βέβαια κατακτήσει τα ρινγκ των ΗΠΑ, το προσφυγόπουλο που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια στους Αμπελοκήπους, πρόλαβε να λάμψει στη Γηραιά Ήπειρο, κατορθώνοντας κάτι εξόχως σημαντικό -να θριαμβεύσει σε έναν επικό αγώνα ο οποίος στο Χόλιγουντ θα ήταν ήδη ταινία «βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα».
Ιανουάριος 1938, Σπορτ Πάλας, Βερολίνο. O Γερμανός υπερπρωταθλητής Γκούσταβ Έντερ, αήττητος για οκτώ χρόνια -έχοντας σημειώσει 50 νίκες με νοκ άουτ- αγωνίζεται με τον ανερχόμενο Έλληνα πυγμάχο, Αντώνη Χριστοφορίδη. Στο στάδιο βρίσκεται ο Αδόλφος Χίτλερ, συνοδευόμενος από τον θρύλο της Γερμανίας στην πυγμαχία, Μαξ Σμέλινγκ, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του στη Μάχη της Κρήτης. Σκοπός του αγώνα είναι να αναδειχθεί η ανωτερότητα και η υπεροχή της Άριας φυλής. Ο Δημήτρης Παπακώστας, φοιτητής τότε στο Παρίσι, πήγε στο Βερολίνο για τον αγώνα του Χριστοφορίδη κόντρα στη φονική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας. Αυτή είναι η περιγραφή του όπως τη διηγήθηκε στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Λυμπερόπουλο. «Στη διάρκεια του αγώνα, ούτε μια στιγμή δεν ακούστηκε μια ενθαρρυντική φωνή για τον Αντώνη. Όλοι ούρλιαζαν για τον δικό τους. Κι όμως, ο δικός μας, απτόητος, δεχόταν κι ανταπέδιδε τα χτυπήματα και, όπως ήξερα, σκεφτόταν πως αν έχανε εκείνο το παιχνίδι θα του έφραζαν το δρόμο για τον ευρωπαϊκό τίτλο. Και δεν κιότεψε. Ούτε για μια στιγμή δεν έχασε την ψυχραιμία του και το στιλ του κι οι ελάχιστοι Έλληνες που τον βλέπαμε κλαίγαμε από συγκίνηση, καθώς γύρο με γύρο μάζευε βαθμούς. Στον τελευταίο γύρο μάλιστα στρίμωξε τον αντίπαλο του στη γωνιά και τον σφυροκοπούσε. Όταν σήμανε η λήξη, ο Χίτλερ δε βρισκόταν στη θέση του. Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι πετούσαν τα χειρόγραφα τους έξαλλοι από χαρά και φιλούσε ο ένας τον άλλο. Ο ίδιος ο Έντερ, πριν δώσουν οι κριτές τη βαθμολογία, σήκωσε το χέρι του Αντώνη, του νικητή του. Και ξαφνικά, όλο εκείνο το φανατισμένο πλήθος, κάτω από τις σβάστικες, ηρέμησε κι όταν σε λίγο ο διαιτητής σήκωσε το χέρι του Αντώνη Χριστοφορίδη, ο κόσμος ικανοποιήθηκε που ο σπίκερ ανέφερε τον νικητή ως Έλληνα».
Αργότερα ο Αντώνης Χριστοφορίδης, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, έφυγε για την Αμερική, να κυνηγήσει το όνειρό του. Να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Από ένα παιχνίδι της μοίρας τα κατάφερε στις 22 Νοεμβρίου του 1940, την ημέρα που ο ελληνικός στρατός κυνηγούσε τους Ιταλούς στην Αλβανία, εκείνος νικούσε στο Κλίβελαντ έναν Ιταλοαμερικάνο, τον Μέλιο Μπετίνα. Οι εφημερίδες έγραφαν πως οι Έλληνες νικούν τους Ιταλούς παντού -και στα βουνά και στα ρινγκ. Το 1971 ο Χριστοφορίδης επέστρεψε στην Ελλάδα -είχαν περάσει 34 ολόκληρα χρόνια από το σπαραξικάρδιο αποχαιρετισμό με την αδερφή του Φεβρωνία, αναχωρώντας άσημος και πάμφτωχος για να γίνει πυγμάχος στο Παρίσι. Επέστρεψε σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα για να εγκατασταθεί μόνιμα στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής του.
Πέθανε στις 31 Οκτωβρίου του 1985 από καρδιακό επεισόδιο. Ήταν 67 ετών. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έστειλε ούτε στεφάνι στην κηδεία του. Παλιοί και νέοι πυγμάχοι παρατάχθηκαν με υψωμένα τα πυγμαχικά γάντια, καθώς το φέρετρο εφέρετο στους ώμους άλλων πυγμάχων. Όσοι ήξεραν ποιος ήταν ο Χριστοφορίδης, χειροκροτούσαν».