Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τεταρτη 29 Ιουνιου 2016


11.827 υυπογραφές! Είναι απλά στο χέρι μας πια ! 100.000 υπογραφές για #GRexit !
Οι Αγγλοι πήραν πίσω την χώρα τους χωρίς να φοβηθούν της σειρήνες της νέας παγκόσμιας τάξης! Εμείς ήδη μια φόρα είπαμε ΟΧΙ αλλά το όχι το έκαναν ναι…Όταν οι ερωτήσεις είναι δικές τους μπορούν να κάνουν οτι θέλουν! Εμεις θέλουμε μια ερώτηση ΑΛΗΘΕΙΑΣ ..εμείς θέλουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξανά!
100.000 Ελληνες μπορούν να ζητήσουν το δικαίωμα της δημοκρατίας ! Είναι στο χέρι μας λοιπόν αν μέσα σε λίγο διάστημα και εμείς έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας! Συλλογή υπογραφών για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την Έξοδο ή την Παραμονή της χώρας μας στα όργανα της Ε.Ε. (Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες Έλληνες, έχοντες δικαίωμα ψήφου και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους
ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΥ , ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΞΑΝΑ …
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΔΩ
https://secure.avaaz.org/el/petition/GREXIT_GREXIT/?cewSUfb
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάντως, ό,τι και να προσάπτουμε στη Βρετανία, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι εκεί οι τυπικοί κανόνες της αστικής δημοκρατίας είναι παραδοσιακά σεβαστοί. Γι' αυτό έχει φρυάξει ο εσμός των υποστηρικτών της βρόμικης ένωσης του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Εντάξει! Ψήφισαν έξοδο οι Βρετανοί. Είναι ανάγκη να την πραγματοποιήσουν κιόλας;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Το 1992 στην Αγγλία ένα κτήνος είχε βιάσει μέχρι θανάτου ένα τρίχρονο αγοράκι. Κατά την διάρκεια της δίκης η μάνα ψυχραιμότατη έβγαλε ένα περίστροφο από την τσάντα της και εκτέλεσε το κτήνος με μία σφαίρα στο κεφάλι. Καταδικάστηκε μόνο για προσβολή δικαστηρίου, δηλαδή κάτι στερλίνες πρόστιμο. Αυτοί είναι δικαστές!"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Δεν είναι στην φιλοσοφία της ΕΕ να αποφασίζουν οι λαοί για την μοίρα της" Μαρτιν Σούλτς ,απόψε... Και κάπου σε κάποια στρατιωτική αποθήκη υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία απο το κρανίο του Hitler ακούστηκε ένας αναστεναγμός ανακούφησης...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παλλαική άμυνα.Γυναίκες και άνδρες χριστιανοί πήραν τα όπλα στην κωμόπολη Qaa στο Λίβανο που χτυπήθηκε από 8 καμικάζι τζιχαντιστές
8 καμικάζι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε 2 κύμματα κατά της χριστιανικής κωμόπολης Al Qaa, στο Β Λίβανο τη Δευτέρα. Η Qaa βρίσκεται στον κύριο οδικό άξονα που ενώνει τη συριακή πόλη Qousseir με την Κοιλάδα Békaa. Κατά πλειοψηφίαν χριστιανική κωμόπολη απαριθμεί 3000 κατοίκους με μια συνοικία σουνιτική και περί τους 30.000 σύριους πρόσφυγες στην περιφέρειά της από τους 1,5 εκατομύριο που κατέφυγαν στην χώρα των Κέδρων. Τα άτομα στην περιοχή αυτή πήραν τα όπλα γυναίκες και άνδρες σε παλλαική άμυνα για να υπερασπιστούν το χωριό τους από τους τζιχαντιστές επιδρομείς.
Ο π.Elian Nasrallah, κάτοικος του χωριού Qaa που στοχεύθηκε από ένα σερί επιθέσεων αυτοκτονίας τη Δευτέρα καταθέτει τη μαρτυρία του στην L’Orient-Le Jour. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου το χωριό χτυπήθηκε από 8 καμικάζι που ανατινάχθηκαν με ζώνες εκρηκτικών στο χωριό που είναι πλειοψηφικά χριστιανικό στην Κοιλάδα Békaa του Λιβάνου.Σύμφωνα με τον .π.Elian « Επιχείρησα να καλέσω τον Παύλο (Boulos),αλλά μάταια.Οι τηλεφωνικες γραμμές ήταν κομμένες δεν λειτουργούσαν.Έπειτα μάθαμε ότι αυτός σκοτώθηκε στην δεύτερη επίθεση », προσθέτει ο π.Nasrallah.Δηλώνει ότι γνώριζε όλα τα θύματα. »Κάποιοι τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και προσευχόμαστε για ν΄αποκατασταθεί η υγεία τους το συντομότερο « . « Οι τρομοκράτες θέλουν να σκοτώσουν αυτό που αντιπροσωπεύει το χωριό. » « Οι τρομοκράτες είναι πανταχού παρόντες μέσα στη ζώνη. Περιμέναμε ότι αυτή η επίθεση θα συνέβαινε.Το Qaa ζει υπό την απειλή εδώ και 4 χρόνια. Σήμερα παρουσιάστηκε η ευκαiρία και οι τρομοκράτες την εκμεταλλεύθηκαν « ,αναφέρει ο παπάς. Γι αυτός ο στόχος των επιθέσεων είναι ολοφάνερος: « στοχεύουν την Qaa γιατί θέλουν να εκδιώξουν τους κατοίκους του χωριού για να το θέσουν υπό τον έλεγχό τους. Το Qaa είναι ένα π.χ συνύπαρξης και οι τρομοκράτες θέλουν να σκοτώσουν όλο αυτό που αυτό το χωριό αντιπροσωπεύει …. ».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λέγεται Ιωάννα Μάνδρου και από τον ΣΚΑΪ εκτόξευσε την έσχατη ύβρη σε βάρος της μητέρας του δολοφονημένου Φύσσα, λέγοντας πως είναι προκλητική έναντι του φονιά του γιου της.
Αυτό το ανθρωποειδές με έκανε τα θυμηθώ τους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη στο "Σφαγείο" και ν' αναρωτιέμαι πράγματι "αν έχει μάτια, στόμα και λαιμό".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θα ήταν πρόκληση να χαρακτηρίσεις "ανάχωμα" και "συμβιβασμένο" και να πεις πως "μιλάει με μισόλογα", κάποιον που σε έναν εργασιακό χώρο μοχθεί για να πείσει τους συναδέλφους του να αποτολμήσουν έστω μια στάση εργασίας. Ο ίδιος ξέρει πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, μπορεί πολύ εύκολα να μετεξελιχθεί σε απεργία και μέσα από τη δυναμική της αντιπαράθεσης να γίνει και απεργία διαρκείας. Εσύ, απλώς, δεν ξέρεις ότι οι αγώνες δεν γίνονται σύμφωνα με τις δικές σου προθέσεις, αλλά καθορίζονται από τις εκάστοτε διαθέσεις του κόσμου στον οποίο απευθύνεσαι. Εκτός κι αν δεν απευθύνεσαι στον κόσμο, θεωρώντας πως την απεργία και την απεργία διαρκείας και τη γενική απεργία διαρκείας μέχρι την αντικαπιταλιστική ρήξη, θα την κάνεις εσύ και όσοι συμφωνούν μαζί σου, ερήμην της "καθυστερημένης μάζας των συμβιβασμένων νοικοκυραίων". Έτσι δεν τους λες;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η 13χρονη Salwa Taqatqa, από το Beit Fajar στη Βηθλεέμ, αποφυλακίστηκε χθες βράδυ μετά από κράτηση 3 μηνών στην ισραηλινή φυλακή Χασαρόν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σουλτς δήλωσε ξεδιάντροπα ότι η μοίρα της ΕΕ δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται από τους λαούς της (!!!).... Και κάπου εκεί πάνω ο Χίτλερ χαμογελά!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι φτωχοί... φτωχότεροι με τη νέα παρακράτηση- Πόσα χάνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από αύριο
Χάνουν περισσότερα όσοι βγάζουν λιγότερα, με τη νέα παρακράτηση φόρου που ξεκινά να επιβάλλεται από τη μισθοδοσία που θα πληρωθεί αύριο, Πέμπτη.
Στην κυβέρνηση λένε ακόμα πως «δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις», αλλά όσοι παίρνουν ακόμα μισθούς, θα δουν λιγότερα λεφτά στην τσέπη. Βάσει του νέου νόμου, θα έπρεπε οι αυξημένες περικοπές να ξεκινήσουν από τον προηγούμενο μήνα κιόλας, αλλά δεν πρόλαβαν τα λογιστήρια, αφού ούτε η ΓΓΔΕ δεν πρόλαβε άλλωστε να εκδώσει όλες τις αναγκαίες διευκρινιστικές εγκυκλίους που θα απαντήσουν πολλά πρακτικά ζητήματα εφαρμογής των νέων φορολογικών μέτρων. Παρόλα αυτά, εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πάρουν τις επόμενες ώρες μια γεύση των αδικιών που γεννά το νέο φορολογικό καθεστώς, αφού τα λογιστήρια είναι υποχρεωμένα να υπολογίσουν τις μηνιαίες κρατήσεις με βάση τη νέα κλίμακα φόρου εισοδήματος, τη νέα έκπτωση φόρου εισοδήματος και τη νέα κλίμακα της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης -που πλέον έγινε μόνιμη.
Ποιοι θα δουν λιγότερα λεφτά στην τσέπη από τώρα και κάθε μήνα;
Χωρίς να υπολογίζονται άλλες αυξήσεις (ασφαλιστικών εισφορών, εμμέσων φόρων κλπ), με τις μειώσεις από άμεσους φόρους εισοδήματος που παρακρατούνται «στην πηγή»: -Συνταξιούχος των 850 ευρώ θα χάσει 16,5 ευρώ τον μήνα (δηλαδή 100 ευρώ ως το τέλος του χρόνου). -Δημόσιος υπάλληλος των 750 ευρώ χωρίς παιδιά χάνει 15,5 ευρώ το μήνα -Μισθωτός ιδιωτικός υπάλληλος των 25.000 ετησίως με 1 παιδί χάνει 18,6 ευρώ το μήνα. Ως το τέλος του χρόνου θα έχει χάσει 148 ευρώ. Άλλα 100 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον και αναδρομικά το 2017, με την εκκαθάριση του φόρου, για τις κρατήσεις που δεν του έγιναν στο α΄εξάμηνο της χρονιάς
Το νέο σύστημα όμως δημιουργεί και πολλές στρεβλώσεις, ιδιαίτερα για όσους έχουν παιδιά.
Για παράδειγμα
- Μισθωτός των 15.000 ετησίως με 2 παιδιά χάνει 5 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα, από όσα έπαιρνε ως τώρα. - Μισθωτός των 9.000 ετησίως και με 2 παιδιά (που ζει δηλαδή με 40% λιγότερα από τον προηγούμενο) χάνει... 50% περισσότερα, δηλαδή 7,5 ευρώ το μήνα!
Αυξήσεις μισθών
Αντιθέτως, περισσότερα λεφτά στην τσέπη θα δουν όσοι βγάζουν τα διπλάσια από τους προηγούμενους! Μετά τις αλλαγές, έμμεσες αυξήσεις μισθών έως και 41 ευρώ θα δουν όσοι έχουν μισθούς περίπου 30.000-40.000 ευρώ το χρόνο (όλοι οι άλλοι χάνουν).
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ: -χωρίς παιδιά κερδίζει 24,5 ευρώ το μήνα - με 1 παιδί:κερδίζει 28 ευρώ το μήνα -με 2 παιδιά:κερδίζει 33 ευρώ το μήνα -με 3 παιδιά:κερδίζει 41 ευρώ το μήνα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Σφαγή» στο ΕΚΑΣ: Περίμεναν σύνταξη €810 και πήραν €420
29/6/2016 12.30
Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που απο το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου. Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνεταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ. Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε μνημονιακότερη του Μνημονίου όσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ καθώς κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!
Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους
Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές - είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό! Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ. Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ.
Έκοψαν το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων ενώ το Μνημόνιο έλεγε 20%
Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού. Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης.
Έρχεται η ψυχρολουσία από τη μείωση των επικουρικών
Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω. Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου. Την αλλαγή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα. Ο ετεροχρονισμός αυτός υποχρέωνε το Ταμείο να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο γράφοντας ζημίες. Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου.
Μειώνονται και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου
Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η πλειοψηφία των 284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν από 66 έως 88 ευρώ το μήνα. Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρινόπουλος: Πρωτόγνωρες καταστάσεις λίγο πριν από την αίτηση για τον πτωχευτικό κώδικα
Πρωτόγνωρες καταστάσεις εξελίχθηκαν στα καταστήματα της Μαρινόπουλος σήμερα το πρωί σύμφωνα με τους εργαζόμενους. Την 1η Ιουλίου κρίνεται το μέλλον της επιχείρησης
Ιούνιος 28 2016 17:21
Όποιος πρόλαβε το χρήμα είδε. Οι προμηθευτές των καταστημάτων Μαρινόπουλος, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι τα χειρότερα έρχονται προχώρησαν με ένδικα μέσα σε κατασχέσεις, προϊόντων, χρημάτων που ήταν στα ταμεία και εξοπλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από εργαζόμενους σήμερα το πρωί υπήρξαν τέτοιες κινήσεις σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Αμπελόκηπους και Άλιμο και συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τις καταθέσεις της κατάσχεσης καθώς δεν είχε γίνει γνωστή η κίνηση. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ η εταιρεία δεν είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις η οποίες έγιναν γνωστές από το δικαστικό ρεπορτάζ. Σε ερωτήσεις εργαζομένων προς τους προϊστάμενους σχετικά με τις εξελίξεις η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο δεν ευσταθούσαν και ότι η εταιρεία συνεχίζει “κανονικά” την λειτουργία της. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εργαζόμενοι του ομίλου είναι διασπασμένοι καθώς πέρα από το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour – Μαρινόπουλος DIA, το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται εκτός γραμμής, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, συνδικαλιστικός φορέας που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ και τάσσεται υπερ πιο δυναμικών κινητοποιήσεων. Για σήμερα το απόγευμα στις 5 είχε προγραμματισθεί συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της Μαρινόπουλος στον Άλιμο την οποία στηρίζουν τα Σωματεια του ΠΑΜΕ, όπως ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρινόπουλος: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο
Συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Σε εξέλιξη συνάντηση με στέλεχος της εταιρείας
Ιούνιος 29 2016 12:51
Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Μαρινόπουλος» πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο, και οι Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα των Νότιων Συνοικιών της Αττικής. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να εμφανιστεί εκπρόσωπος της εταιρείας για να τους ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις της. Στην άρνηση της εργοδοσίας να μιλήσει μαζί τους, οι εργαζόμενοι με μια αιφνιδιαστική ενέργεια πέρασαν την κεντρική πύλη, παρά την προσπάθεια της Αστυνομίας και της εταιρείας secutity να τους εμποδίσει, και πορεύτηκαν μέχρι το κτίριο που στεγάζεται η εταιρεία «Μαρινόπουλος». Τελικά κάτω από την πίεση των εργαζομένων, η εταιρεία υποχρεώθηκε τελικά να δεχθεί αντιπροσωπεία τους. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση με στέλεχος της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη στάση της εργοδοσίας, η οποία προσπαθεί με τεχνάσματα να τους καθησυχάσει και να αποσπάσει την συναίνεσή τους στο σχέδιο για υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα, το οποίο εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και μόνο. Με συνθήματα όπως «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργάτη τα δικαιώματά σου να μην τα παραδώσεις, την κρίση Μαρινόπουλε εσύ να την πληρώσεις» οι συγκεντρωμένοι στέλνουν μήνυμα στην εργοδοσία ότι δεν θα επιτρέψουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζόμενων, όπως αυτά που σχεδιάζει η εταιρεία με την ανοχή ή και τη στήριξη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού Σωματείου. Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του κλαδικού Σωματείου, η υπαγωγή είτε στο άρθρο 99 είτε στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους από νέες περικοπές μισθών, απολύσεις, ανατροπές σε δικαιώματα, αφού στόχος της εργοδοσίας είναι η εξυγίανση που σημαίνει νέο γύρο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων. Το κλαδικό Σωματείο και οι ταξικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό Σωματείο διεκδικούν: Να πληρωθεί κανονικά ο Ιούνιος και να καταβληθεί το επίδομα άδειας (και τα δύο θα πρέπει να καταβληθούν αύριο Πέμπτη), να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και σε περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι προτεραιότητα έναντι των πιστωτών της εταιρείας.
Κινητοποίηση το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη - Συσκέψεις σε άλλες πόλεις
Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος Β. Ελλάδας» διοργάνωσε την Τρίτη συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στο κατάστημα του Βαρδάρη, στην οποία συμμετείχαν και κλαδικά σωματεία. Σήμερα Τετάρτη θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, στις 7 μ.μ., στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» και στην Ευκαρπία, ενώ οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν συνδικάτα της πόλης την Πέμπτη 30 Ιούνη, στις 8 μ.μ.. Στην Πάτρα, οι εξελίξεις στον «Μαρινόπουλο» και οι ανατροπές στα Εργασιακά θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες Ν. Αχαΐας, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλ. Γεωργίου, Πάτρα). Στην Αλεξανδρούπολη το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 29 Ιούνη στο Εργατικό Κέντρο στις 7 μ.μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα κείμενο του Ρουσσώ για τους αιώνια ντροπαλούς, για όσους νιώθουν ότι δεν ανήκουν πουθενά
Μία διαχρονικά επίκαιρη εξομολόγηση του ευγενούς αγρίου που γεννιέται σαν σήμερα το 1712
28.6.2016 | 10:03
Ευγενής άγριος, ακροβάτης δυο κόσμων, να ισορροπεί ενστικτωδώς ανάμεσα στον ρεαλισμό και τον διαφωτισμό, ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ υπήρξε κάτι περισσότερο από τον στοχαστή που οι ξύλινες ανεπαρκείς περιγραφές των σχολικών εγχειριδίων προσπαθούν να αποδώσουν. Από αυτά τα ανόρεχτα πονήματα θα θυμόμαστε πάντα ότι ο Ρουσσώ υπήρξε πρωτεργάτης του Διαφωτισμού, από τους πιο γνωστούς «Εγκυκλοπαιδιστές», μορφή που επέδρασε βαθιά σε ό,τι αφορά τη Γαλλική Επανάσταση με το "Κοινωνικό Συμβόλαιο", δεν θα θυμόμαστε, ποτέ, ωστόσο, ότι υπήρξε από τους πρώτους που κοίταξαν, άφονα μέσα στην ανθρώπινη ψυχή – κάνοντας την αρχή από τη δική του – αναζητώντας τις ρίζες της δύναμης και της αδυναμίας της.
Μια γεύση, για το ποιος πραγματικά ήταν αυτός ο ενδιαφέρων τύπος, μας δίνει ένα ειλικρινέστατο τρυφερό απόσπασμα από τις περίφημες «Εξομολογήσεις» του. Αυτός ο μέγας, εδώ, δηλώνει βλαξ, όταν πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και περιγράφοντας τον εαυτό του, χωρίς έπαρση, αλλά και χωρίς ντροπές, περιγράφει όλους εκείνους, τους αιώνια ντροπαλούς ανάμεσα σε κόσμο, που πάντα η σωστή κουβέντα έρχεται στο στόμα τους με καθυστέρηση ή την πιο λάθος στιγμή, όλους εκείνους που, όταν γράφουν συναισθάνονται την ευθύνη κάθε τους λέξης.
«[…] Συνυπάρχουν σ’ εμένα δύο σχεδόν ασυμβίβαστα πράγματα, χωρίς να μπορώ να καταλάβω πώς: μια πολύ θερμή ιδιοσυγκρασία, με αισθήματα δυνατά, ασυγκράτητα, και μια σκέψη αργή, συγκεχυμένη, με ιδέες που μου έρχονται πάντα εκ των υστέρων. Θα έλεγε κανείς πως η καρδιά και το μυαλό μου δεν ανήκουν στο ίδιο άτομο. Η αίσθηση πλημμυρίζει την ψυχή μου ακαριαία, σαν αστραπή · αλλά αντί να με φωτίσει, με καίει και με τυφλώνει. Αισθάνομαι τα πάντα, αλλά δεν βλέπω τίποτα. Είμαι φλεγόμενος, αλλά βλαξ. Για να σκεφτώ, πρέπει να είμαι ψύχραιμος. Το περίεργο είναι πως είμαι ιδιαίτερα εύστοχος, ή ακόμα και πνευματώδης, αρκεί να με περιμένουν. Βρίσκω τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις, αλλά μονάχα με την ησυχία μου, γιατί επί τόπου δεν θυμάμαι να έκανα ή να είπα ποτέ τίποτα αξιόλογο. Θα μπορούσα να κάνω μία απολαυστική συζήτηση δι’ αλληλογραφίας, όπως λέγεται ότι παίζουν σκάκι οι Ισπανοί. Όταν κάποτε διάβασα εκείνη τη χαρακτηριστική ιστορία κάποιου δούκα της Σαβοΐας, ο οποίος αναφώνησε ξαφνικά στα μισά του δρόμου: «Να τα φάτε, Παρισινέ πραματευτή*», είπα μέσα μου: «Να, ποιος είμαι».
(Σ.Σ: *Το περιστατικό αναφέρεται στα παζάρια του Δούκα της Σαβοΐας κάποτε, σε κατάστημα των Παρισίων. Για την αγορά ενός αντικειμένου πρόσφερε ένα εξευτελιστικό ποσό και τότε ο καταστηματάρχης που δεν το γνώριζε του απάντησε με τη λέξη "σκατά". Ο Δούκας θύμωσε, αλλά δεν βρήκε άμεσα απάντηση στη συμπεριφορά του εμπόρου. Τη βρήκε, βέβαια, στα μισά του δρόμου της επιστροφής, όταν ήδη βρισκόταν κοντά στη Λυών).
Αυτή τη βραδύτητα στη σκέψη, που συμβαδίζει με έναν καταιγισμό στην αντίληψη, δεν έχω μόνο όταν μιλάω, την έχω και μόνος μου όταν δουλεύω. Οι σκέψεις μου ταξινομούνται στο μυαλό μου με απίστευτη δυσκολία. Αναβράζουν υπόγεια, ζυμώνονται, κοχλάζουν, μέχρι που ανάβω, πάλλομαι, με πιάνει ταχυπαλμία. Αλλά στο διάστημα αυτού του αναβρασμού, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο · δεν μπορώ να γράψω ούτε λέξη · πρέπει να περιμένω. Σιγά – σιγά, ανεπαίσθητα, ο σάλος καταλαγιάζει, το χάος ξεμπερδεύεται και το κάθε τι μπαίνει στη θέση του, αλλά αργά και ύστερα από μια άγρια και παρατεταμένη σύγχυση. Έχετε δει ποτέ όπερα στην Ιταλία; Όταν αλλάζει σκηνή, κυριαρχεί στα μεγάλα αυτά θέατρα μια τρομερή αναμπουμπούλα που διαρκεί αρκετή ώρα. Όλα τα σκηνικά γίνονται άνω κάτω, βλέπεις από όλες τα μεριές ένα εκνευριστικό σούρτα φέρτα και έχεις την εντύπωση πως πρόκειται να γκρεμιστεί το παν. Αλλά σιγά – σιγά όλα τακτοποιούνται, δεν λείπει πια τίποτα, και βλέπεις κατάπληκτος ένα μαγευτικό θέαμα να διαδέχεται αυτή την έκρυθμη κατάσταση. Κάτι παρόμοιο είναι και η διαδικασία που συντελείται μέσα στο κεφάλι μου όταν προσπαθώ να γράψω. Αν είχα την υπομονή να περιμένω πρώτα, ώστε να δώσω ύστερα σε όλη τους την ομορφιά τα όσα αναδύονται μέσα από αυτή, ελάχιστοι συγγραφείς θα με είχαν ξεπεράσει.
Σ’ αυτό οφείλεται και η τεράστια δυσκολία με την οποία γράφω πάντα. Τα χειρόγραφα μου, γεμάτα σβησίματα, μουντζούρες και μπερδεμένες διορθώσεις που δεν διαβάζονται, δείχνουν περίτρανα πόσον κόπο κατέβαλα για να τα γράψω. Δεν υπάρχει ούτε ένα που να μη χρειάστηκε να το αντιγράψω τέσσερις και πέντε φορές προτού το δώσω στο τυπογραφείο. Ποτέ δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα καθισμένος σ’ ένα τραπέζι, με μια πένα στο χέρι και μπροστά μου μια κόλλα χαρτί. Μόνο περπατώντας ανάμεσα στις πέτρες και τα δέντρα ή τη νύχτα, ξαπλωμένος και ξάγρυπνος στο κρεβάτι μου, μόνο τότε γράφω και πάντα νοερά. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο αργή είναι αυτή η διαδικασία για έναν άνθρωπο εντελώς ανίκανο να απομνημονεύσει οτιδήποτε, έναν άνθρωπο που ποτέ στη ζωή του δεν κατόρθωσε να μάθει έξι στίχους απ’ έξω. Υπάρχουν παράγραφοι στα κείμενα μου, που τις στριφογύριζα και τις ξαναστριφογύριζα πέντε και έξι νύχτες στο μυαλό μου μέχρι να είναι έτοιμες να μπουν στο χαρτί. Γι’ αυτό και τα καταφέρνω καλύτερα με τα κείμενα που απαιτούν πολλή δουλειά, παρά με εκείνα που γράφονται με κάποια προχειρότητα, όπως ας πούμε τα γράμματα, ένα είδος στου οποίου το πνεύμα δεν μπόρεσα ποτέ μου να μπω, και που ανέκαθεν αποτελούσε για ‘μένα πραγματικό μαρτύριο. Για να καταφέρω να γράψω ένα γράμμα για οποιοδήποτε ασήμαντο θέμα, πρέπει να παιδευτώ ώρες ολόκληρες. Αν δοκιμάσω να γράψω απευθείας ό,τι μου έρχεται, δεν ξέρω από πού ν’ αρχίσω και που να τελειώσω · το γράμμα μου γίνεται μία δαιδαλώδης, ατέλειωτη φλυαρία, και είναι πολύ αμφίβολο, αν βγάζει κάποιο νόημα αυτός που το διαβάζει.
Δεν δυσκολεύομαι μόνο να διατυπώσω τις σκέψεις μου, δυσκολεύομαι και να τις διαμορφώσω. Έχω μελετήσει τους ανθρώπους και πιστεύω πως είμαι αρκετά καλός παρατηρητής. Κι όμως, σ’ αυτά που βλέπω, δεν μπορώ να δω τίποτα · μόνο σ’ εκείνα που θυμάμαι βλέπω καθαρά, και είμαι οξυδερκής μόνο στις αναμνήσεις μου. Σε όλα συμβαίνουν, όλα όσα λένε και κάνουν οι άλλοι μπροστά μου, δεν διαβλέπω τίποτα, δεν εμβαθύνω σε τίποτα. Το μόνο που προσέχω είναι η επιφάνεια. Αργότερα, όμως, μου ξανάρχονται όλα. Θυμάμαι τον τόπο, τον χρόνο, το ύφος, το βλέμμα, την κίνηση, την ειδική συνθήκη · τίποτα δεν μου διαφεύγει. Και τότε, μέσ’ από εκείνα που έκαναν ή είπαν, καταλαβαίνω τι σκέφτονταν και σπάνια πέφτω έξω. Όσο για την κουβέντα ανάμεσα σε δύο άτομα, έχει ένα άλλο μειονέκτημα, που για 'μένα είναι ακόμη χειρότερο. Είσαι υποχρεωμένος να μιλάς συνεχώς. Όταν σου μιλάνε, πρέπει να απαντάς και όταν πέφτει σιωπή πρέπει να τη σπας. Αυτός ο αφόρητος καταναγκασμός θα ήταν ήδη υπεραρκετός για να με κάνει να αποφεύγω τις συναναστροφές.
Από το πόσο ελάχιστα ελέγχω το μυαλό μου, όταν είμαι μόνος μου, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι μου συμβαίνει ανάμεσα σε κόσμο, όπου για να μιλήσει κανείς εύστοχα πρέπει να σκεφτεί εν ριπή οφθαλμού χίλια δυο πράγματα μαζί. Και η ιδέα μόνο όλων εκείνων των συμβατικών κανόνων, από τους οποίους είναι βέβαιο πως κάποιον θα ξεχάσω, αρκεί για να χάσω τα λόγια μου. Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που βρίσκουν οι άλλοι το κουράγιο να μιλάνε σε μια συντροφιά, όπου σε κάθε σου λέξη πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου όλους τους παρευρισκομένους, κι όπου μόνο αν ξέρεις τα πάντα για τον χαρακτήρα και την προσωπική ιστορία του καθενός, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα πεις δεν θα θίξει κανέναν. Πάνω σ’ αυτό, οι άνθρωποι των σαλονιών έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα: επειδή ξέρουν καλύτερα τι δεν πρέπει να πουν, μπορούν να είναι πιο σίγουροι γι’ αυτό που λένε. Αλλά και πάλι κάνουν κι αυτοί κάποιες γκάφες. Φανταστείτε τώρα έναν άνθρωπο που πέφτει μέσα εκεί ουρανοκατέβατος. Είναι σχεδόν αδύνατον να μιλήσει έστω και ένα λεπτό, χωρίς να το μετανιώσει. Όσο για την κουβέντα ανάμεσα σε δύο άτομα, έχει ένα άλλο μειονέκτημα, που για ‘μένα είναι ακόμη χειρότερο. Είσαι υποχρεωμένος να μιλάς συνεχώς. Όταν σου μιλάνε, πρέπει να απαντάς και όταν πέφτει σιωπή πρέπει να τη σπας. Αυτός ο αφόρητος καταναγκασμός θα ήταν ήδη υπεραρκετός για να με κάνει να αποφεύγω τις συναναστροφές. Δεν υπάρχει για ‘μένα χειρότερη καταπίεση από την υποχρέωση να μιλάω χωρίς χρονοτριβή και χωρίς ανάπαυλα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με τη θανάσιμη απέχθεια μου για κάθε μορφή καταδυνάστευσης, αλλά αρκεί να πρέπει να μιλήσω οπωσδήποτε για να είναι βέβαιο ότι θα πω κάποια βλακεία. Το τραγικότερο είναι ότι, αντί να κρατάω το στόμα μου κλειστό, όταν δεν έχω να πω τίποτα, με πιάνει μια μανία να μιλήσω για να εκπληρώσω το χρέος μου, μια ώρα αρχύτερα. Σπεύδω να ψελλίσω διάφορες κουβέντες ασυνάρτητες, και είμαι τυεχρός αν δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Προσπαθώντας να κατανικήσω ή να κρύψω τη βλακεία μου καταφέρνω να μην την επιδείξω. […]».
ΠΗΓΗ: - Ζαν Ζακ Ρουσσώ, Οι εξομολογήσεις, εκδόσεις Ιδεόγραμμα, Αθήνα 1997.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ
Αυτός είναι ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο Facebook -Πώς μπορεί να βλάψει το pc
28|06|2016 13:23
Άρχισε να... μολύνει τους λογαριασμούς των Ελλήνων χρηστών από το βράδυ του Σαββάτου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ο νέος ιός που κυκλοφορεί στο πασίγνωστο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης μπορεί εύκολα να ξεγελάσει οποιονδήποτε. Ο χρήστης βλέπει πως έχει ειδοποίηση και μόλις την πατήσει με σκοπό να τη δει, διαπιστώνει πως ένας από τους φίλους του τον έχει προσθέσει με ετικέτα σε μια δημοσίευση. Θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό, πατάει για να δει το post και αμέσως γίνεται download στον υπολογιστή του ένα αρχείο το οποίο είναι ιός και δεν είναι καθόλου... αθώο... Μια αναλυση που εγινε δειχνει ότι το αρχειο που κατεβαινει στο pc μας, είναι ακρως επικινδυνο καθως μπορει να αποκρυπτογραφησει διαφορα αρχεια μας και να τα μπλοκαρει μεχρι το εκαστοτε θυμα να πληρωσει τους δημιουργους του ιου. Γι αυτό προσοχη!
Σχολιο.- Ότι να ναι!!! Αμα εχεις ένα απλο πρόγραμμα προστασιας από ιους, ο κωδικος δεν ανοιγει, το Θεο μπάρμπα να χεις!!!! Και αμα δεν ανοίξει, ούτε εγκαθίσταται, ούτε τίποτε!!!
Σχολιο.- Σιγα μη τους πληρωσουμε! Απλως στη περιπτωση που κολησεις τον ιο, κανεις format, και επανεκινηση!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΕΕ»
Λαφαζάνης: Εχουν λυσσάξει να βρουν τον Βρετανό Τσίπρα - Για να μετατρέψει το Brexit σε Bremain
28|06|2016 23:16
Για την προσπάθεια ανεύρεσης του... Βρετανού Τσίπρα από το καταστημένο της ΕΕ, μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Έχουν λυσσάξει οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και της "παγκοσμιοποίησης" με την αναπάντεχη γι' αυτούς ψήφο του βρετανικού λαού υπέρ του Brexit» και «ψάχνουν τώρα για τον "Βρετανό Τσίπρα" και την ομάδα εκείνη των Βρετανών πολιτικών που θα τον περιβάλλει, ώστε να αναλάβουν τον βρώμικο ρόλο να μετατρέψουν το Brexit σε Bremain», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας τα πρωί σε ραδιόφωνο της Λάρισας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και τόνισε πως «μετά το Brexit, η ελληνική έξοδος από το ευρώ με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο αναγκαία, πολύ πιο ρεαλιστική και πολύ πιο επείγουσα». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο επικεφαλής της Παν. Λαφαζάνης δήλωσε: «Έχουν λυσσάξει οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ και της "παγκοσμιοποίησης" με την αναπάντεχη γι' αυτούς ψήφο του Βρετανικού λαού υπέρ του Brexit. Γι' αυτό και όλοι αυτοί οι εξουσιαστές του πλανήτη, από τους πολυεθνικούς τραπεζικούς κολοσσούς μέχρι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια, βυσσοδομούν για να εμποδίσουν να γίνει πράξη η κυρίαρχη βούληση του Βρετανικού λαού. Από τα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ μέχρι το γερμανικό κατεστημένο, έως τη μισητή από τους λαούς γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ψάχνουν τώρα για τον "Βρετανό Τσίπρα" και την ομάδα εκείνη των Βρετανών πολιτικών που θα τον περιβάλλει, ώστε να αναλάβουν τον βρώμικο ρόλο να μετατρέψουν το Brexit σε Bremain.
Όλοι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τόσο η ευρωζώνη όσο και η ΕΕ ανήκουν πλέον στο παρελθόν και δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον.
Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ που συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες χωρίζεται με ένα αγεφύρωτο χάσμα από τους λαούς της Ευρώπης και σε καμιά περίπτωση δεν τους αντιπροσωπεύει. Αποτελεί ένα θέατρο σκιών. Αυτό δείχνει και η παρουσία του Τσίπρα στη Σύνοδο, όταν πλέον δεν αντιπροσωπεύει σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα παρά μόνο την απέχθεια του λαού μας. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης, απ' άκρου εις άκρου, στρέφονται ενάντια στον δεσποτισμό και τη νέα απολυταρχία που αντιπροσωπεύει η γραφειοκρατική εξουσία των Βρυξελλών, όπως στρέφονται και ενάντια στις χρηματιστικές και κεφαλαιακές ολιγαρχίες που στηρίζονται από την, υπό Γερμανική ηγεμονία, γραφειοκρατική εξουσία. Αυτήν την ώρα μοναδική λύση για την Ευρώπη είναι η ανατροπή καιδιάλυση της ευρωζώνης και της ΕΕ με τους λαούς πρωταγωνιστές σε μια πορεία για να καταστούν οι χώρες τους κυρίαρχες και να χαράξουν νέους δημοκρατικούς και προοδευτικούς δρόμους για τις ίδιες και δρόμους ειρήνης και ισότιμης συνεργασίας μεταξύ τους για το καλό μιας νέας Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη σε σύγκρουση και απειθαρχία με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.
Η έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα φέρει στη Ελλάδα νομισματική κυριαρχία, θα συνιστά το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση. Μετά το Brexit, η ελληνική έξοδος από το ευρώ με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο αναγκαία, πολύ πιο ρεαλιστική και πολύ πιο επείγουσα. Τσίπρας και Μητσοτάκης, μετά και το Βrexit και το μνημονιακό πολιτικό κατήφορο που ακολουθούν, περισσότερο φαντάζουν ως κατάλοιπα ενός εφιαλτικού παρελθόντος, παρά ως πολιτικά πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν κάτι μέσα στο λαό για το παρόν και το μέλλον του, πέρα από αδιέξοδα, στασιμότητα και εξαθλίωση».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σβηστηκαν τα θαλασσοδανεια του ΠΑΣΟΚ;
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, 21:59
Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, είπε στην ερώτηση που του έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ότι όλα είναι ορατά. Τι εννοούσε ο ποιητής; Ο κ. Σαντορινιός ρώτησε πως «αν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει όνομα και ΑΦΜ τότε υπάρχει κίνδυνος η Τράπεζα να χάσει τα λεφτά της;». «Ορατό αυτό το πρόβλημα» απάντησε με νόημα ο κ. Φραγκιαδάκης. Συμπαράταξη Δημοκρατική, νέο ΑΦΜ κι όλα έχουν σβηστεί! Αν καταλάβαμε καλά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάμερον: Υπέρτατης σημασίας η διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 15:10
Η ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας είναι «υπέρτατης σημασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον. Η δήλωση έρχεται την ημέρα που η πρώτη υπουργός της Σκωτίας και γνωστή υπέρμαχος της ανεξαρτησίας της χώρας Νίκολα Στέρτζιον, (τωρα που εφυγε η Βρετανια από την γερμανοκρατουμενη ε.ε., γιατι τετοια εντολη της δωσανε, πριν ηταν εναντια στην ανεξαρτησια της Σκωτιας από τη Βρετανια), μετέβη στις Βρυξέλλες και συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τρόπους που θα επιτρέψουν στη Σκωτία να παραμείνει εντός Ε.Ε. Ξενοκινητες δυνάμεις στη Βόρεια Ιρλανδία συζητούν επίσης την πιθανότητα προκήρυξης δημοψηφίσματος για ενοποίηση με το υπόλοιπο νησί, που αποτελεί τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μετά την απόφαση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτές οι ξενοκινητες δυναμεις, πριν, δεν εβαζαν ζητημα δημοψηφισματος, αντιθετα ειχαν εκλεξει βουλευτες στο βρετανικο κοινοβουλιο. Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση, ενώ Αγγλία και Ουαλία υπέρ της αποχώρησης, γεγονός που εκμεταλλευονται οι γερμανοδουλοι ης ε.ε. για να δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σουλτς: «Δεν είμαι οργισμένος για το Brexit, είμαι λυπημένος»
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 09:47
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να λειτουργήσει, εάν οι κυβερνήσεις συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στα εθνικά τους συμφέροντα. Αυτός είναι ο λανθασμένος δρόμος που οδηγεί σε αδιέξοδο» υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk, DLF) ο Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άσκησε κριτική στους Ευρωπαίους υπερεθνικιστές όπως ο Νάιτζελ Φάρατζ, επισημαίνοντας ότι πολιτεύονται με ρατσιστικά συνθήματα. Όσον αφορά στο δημοψήφισμα που έβγαλε Brexit ο κ. Σουλτς τόνισε: «Δεν είμαι οργισμένος. Είμαι λυπημένος. Θα επιθυμούσα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καταγγελία του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για επεισόδιο με αμερικανική φρεγάτα στην Μεσόγειο
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, 21:41
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τρίτη, ανέφερε ότι αμερικανικό καταδρομικό «προσέγγισε επικίνδυνα» στις 17 Ιουνίου ρωσική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο, καταγγέλοντας την κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα. Το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του USS Gravely και της φρεγάτας Yaroslav Mudry. Σύμφωνα όσα ισχυρίζεται το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το αμερικανικό καταδρομικό πλησίασε το ρωσικό σκάφος σε απόσταση 60 - 70 μέτρων το πλοίο και πέρασε μπροστά του. Από την πλευρά της, η Ουάσινγκτον απάντησε ότι το ρωσικό πλοίο πραγματοποιούσε στις 17 Ιουνίου «μη ασφαλή» ναυτική επιχείρηση κοντά σε δύο αμερικανικά πλοία και έκανε λόγο για «αντιεπαγγελματική» επιχείρηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μικροεπεισόδια στο Παρίσι σε νέα διαδήλωση για τα εργασιακά
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016, 22:00
Για ενδέκατη φορά μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων, της Γαλλίας καταγγέλοντας τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που, όπως υποστηρίζουν, θα καταστήσει ευκολότερες τις προσλήψεις, αλλά και τις απολύσεις, ενώ θα δώσει στους εργοδότες μεγαλύτερα δικαιώματα στις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις εργασίας. Την Τρίτη, στην πρωτεύουσα, περίπου 200 μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και μασκοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στη διαδήλωση, εκτόξευσαν σπασμένες πλάκες πεζοδρομίων εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ορισμένοι από τους ταραξίες προσπάθησαν να καταστρέψουν μια στάση λεωφορείου. Πριν ξεκινήσει η πορεία, οι Αρχές είχαν προχωρήσει ήδη σε 27 προσαγωγές.
Ο Φιλίπ Μαρτινέ, γενικός γραμματέας της αριστερής CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να οργανωθούν νέες διαδηλώσεις στις 5 Ιουλίου, ενώ το επίμαχο νομοσχέδιο θα συζητείται ακόμη από το κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το συνδικάτο Force Ouvriere (FO - Εργατική Δύναμη), η συμμετοχή στη διαδήλωση του Παρισιού έφτασε τις 55.000. Η αστυνομία όμως, που κινητοποίησε περίπου 2.500 άνδρες της για να διασφαλίσουν την τάξη, κάνει λόγο για 14-15.000 διαδηλωτές. Διαδηλώσεις και διάφορες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν επίσης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Ρεν, το Στρασβούργο και τη Χάβρη. Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ παρέμεινε κλειστός, όπως είχε συμβεί και στις 14 Ιουνίου, καθώς το προσωπικό είχε κηρύξει απεργία. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν εξάλλου οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της CGT και της FO. Ο γενικός γραμματέας της FO, Ζαν-Κλοντ Μαϊγί, προειδοποίησε ότι, «εάν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει, τότε η συνάντηση αυτή γίνεται για το τίποτα», ενώ ο κ. Μαρτινέ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Βαλς «δεν τους κάλεσε μόνο για να πιουν καφέ».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Starbucks, Grand Optical, Beauty Shop, Sephora, Marks and Spencer, Carefour, Champion supermarket. Η οικογενεια Μαρινοπουλου εφερνε στην Ελλαδα οποια αλυσιδα εβρισκε εκει εξω. Επιθετικη πολιτικη, ασταματητο ανοιγμα μαγαζιων μεσω franchise με απαραδεκτους ορους, πληρης απορρυθμιση της αγορας, ελαστικα ωραρια, απαραδεκτα μεροκαματα. Κ οτι μαζευε το στελνε εξω μην πληρωνοντας ουτε μισο ευρω σε φορους. Ληστεια κανονικη.
Ποιος δεν θυμαται τα Starbucks, που πριν γεμισουμε Μικελ, ειχε γεμισει καθε γειτονια με ενα. 55 καταστηματα ειχε φτασει σε ολη την Αθηνα κ μονο. Μολις μαζεψε το χρημα, αρχισε να τα κλεινει το ενα μετα το αλλο αφου διελυσε την αγορα. (Οτι κανει κ το Μικελ τωρα που αρχιζει κ τα κλεινει ενω εχει παρει κ 250.000 το καταστημα για την κατασκευη.) Beauty Shop.
Μεσα σε μια νυχτα κατηργησε το franchise. Θα κραταγε μονο τα Sephora. Οσοι ειχαν δωσει εκατομμυρια για να καλυψει τα στανταρ του franchise εμειναν με τα επιπλα που υπερκοστολογουσε στην κατασκευη στο χερι. Απο 10 παντες τα μαζευε ο Μαρινοπουλος κ μετα τα εστελνε σε funds εξω, για να ερθει τωρα να σου πει οτι βαραει κανονι ενω χρωσταει 700 μυρια σε προμηθευτες. Και μισθους και εισφορες και σε οποιον εχει 2 ποδια. Εχει κλαψει πολυ κοσμος με αυτους τους αλητες. Καρχαριες αεριτζηδες που ριχναν φωτοβολιδες στα χρονια των παχιων αγελαδων και μαζεψαν ολο το χαρτι ενω σφυριζουν τωρα αδιαφορα για τις επιχειρησεις κ τα σπιτια που θα κλεισουν, οσο φτιαχνουν κοκτειλαρες στο Μαιαμι.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκτοξευση τιμων στα μη συνταγογραφουμενα φαρμακα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Γερμανοκρατουμενη ευρωπαικη ενωση τελικα δεν μας εκανε σερβοτορους –όπως φοβομασταν- αλλα ανεπιθυμητους φιλοξενουμενους μεσα στη χωρα μας.
8 στους 10 Ελληνες δεν θα πανε διακοπες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φασιστικά τάγματα και ουκρανικός στρατός πολιορκούν το Ντεμπάλτσεβο!
29/06/2016
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φασιστικά τάγματα και ουκρανικός στρατός πολιορκούν το Ντεμπάλτσεβο! Σφοδρές μάχες διεξάγονται από χθες το βράδυ σε πολλά σημεία της γραμμής του μετώπου. Σύμφωνα με σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου του Εντουάρντ Μπασούριν, εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 2016 ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τη συνοικία Πετρόφσκι νοτιοδυτικά της πόλης του Ντονιέτσκ, την πόλη Γκορλόβκα και την κωμόπολη Ντοκουτσάεφσκ 830 φορές. Αποτέλεσμα ένας 53χρονος άνδρας και μια 76χρονη γυναίκα βαριά τραυματίες ενώ 13 κατοικίες υπέστησαν ζημιές (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο). Χθες επίσης, στην περιοχή Σιρόκινο, κοντά στη Μαριούπολη, άνδρες απ’ τα φασιστικά τάγματα που δρουν μαζί με τον ουκρανικό στρατό επιτέθηκαν σε ναρκαλιευτές της ΛΔ Ντονιέτσκ, σκότωσαν δύο και αιχμαλώτισαν οχτώ. Να σημειωθεί ότι οι ναρκαλιευτές είχαν ειδοποιήσει τον ΟΑΣΕ για την ώρα και την περιοχή όπου θα βρίσκονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί δυνάμεις του ουκρανικού στρατού επιχείρησαν να εισβάλλουν στο Ντεμπάλτσεβο από την περιοχή του χωριού Λογκβίνοβο (βλ. φωτογραφία). Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα υπήρξε υποχώρηση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας και οι εχθρικές δυνάμεις έσπασαν τη γραμμή του μετώπου και προχώρησαν 5 χιλιόμετρα ενώ υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες κι από τις δυο πλευρές. Οι πληροφορίες όμως είναι ακόμη συγκεχυμένες. Από την επικοινωνία με συντρόφους στο Ντονμπάς προκύπτει ότι λαμβάνουν χώρα πολύωρες σφοδρές μάχες στα περίχωρα του Ντονιέτσκ. Η έντονη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη γραμμή του μετώπου από πλευράς του καθεστώτος του Κιέβου τις τελευταίες μέρες και οι σημερινές εξελίξεις, προμηνύουν ίσως μια γενικευμένη επίθεση στις λαϊκές δημοκρατίες.
Xθες ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, προέβη σε μια δήλωση που ούτε λίγο-ούτε πολύ ισοδυναμεί με άρνηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων κατά την υπογραφή της εκεχειρίας στο Μινσκ ενώ στην πόλη Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας η υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας συνέλαβε την κομμουνίστρια και πρώην-βουλευτίνα του ουκρανικού κοινοβουλίου Άλα Αλεκσαντρόβσκα (Alla Aleksandrovska) η οποία κρατείται. Η Αλεκσάντροβσκα όπως κι ο γιος της ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στην πόλη ενώ συμμετείχαν στο κίνημα «Για το Χάρκοβο». Υπάρχουν φήμες ότι προσπαθούν να της φορτώσουν κατηγορίες για «αποσχιστική δράση».
Το ακροδεξιό έγκλημα συνεχίζεται με τις ευλογίες της ΕΕ και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θυμίζουμε ότι, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, στις περιοχές που βομβαρδίζονται ζούνε εκατοντάδες ελληνικής καταγωγής πολίτες (στο Ντοκουτσάεφσκ, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η ελληνική κοινότητα αριθμούσε 500 μέλη). Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει τα εκλήματα του ακροδεξιού καθεστώτος. Όταν απελευθερώθηκε το Ντεμπάλτσεβο το χειμώνα του 2015, σε μια συμβολική κίνηση οι πολιτοφύλακες τοποθέτησαν τη σοβιετική κόκκινη σημαία στη θέση της ουκρανικής σημαίας, σύμβολο πλέον ενός καθεστώτος συνυφασμένου με το νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό. Η διεθνιστική αλληλεγγύη οφείλει να δυναμώσει. Νίκη στην αντίσταση των λαϊκών δημοκρατιών!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Διαδήλωσαν ξανά χτες. Επιστρατεύτηκαν πάνω από 2.500 αστυνομικοί, αριθμός - ρεκόρ
ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέα κινητοποίηση ενάντια στο έκτρωμα «Ελ Κομρί», που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό των μονοπωλίων, έγινε χτες στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ χτες αργά το βράδυ αναμενόταν να ολοκληρωθεί και η σχετική ψηφοφορία στη Γερουσία. Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις, όπως η Μασσαλία. Η διαδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει ανάμεσα στην πλατεία της Βαστίλης και την πλατεία της Ιταλίας και πάλι μετά από συνεννόηση με τις τοπικές και αστυνομικές αρχές, που στο όνομα της «ασφάλειας» ξεκίνησαν μια «φάμπρικα» απειλών αλλά και απευθείας απαγορεύσεων κινητοποιήσεων, από την προηγούμενη βδομάδα κιόλας. Οι αστυνομικοί που επιστρατεύτηκαν για την «επίβλεψη» της χτεσινής κινητοποίησης έφτασαν τις 2.500 (αριθμός - ρεκόρ). Ελάχιστη ώρα μετά την έναρξη της διαδήλωσης, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι είχαν γίνει κιόλας 27 συλλήψεις. Στο μεταξύ, για σήμερα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, και των εκπροσώπων των συνδικάτων, ενώ αύριο ο Βαλς αναμένεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων. Πάντως, ενδεικτικά της αποφασιστικότητας των αστικών δυνάμεων να στηρίξουν τις ανάγκες των μονοπωλίων είναι τα αποτελέσματα της όλης συζήτησης που προηγήθηκε στη Γερουσία, καθώς - σύμφωνα με ΜΜΕ, όπως η «Λε Μοντ» - έγιναν σειρά νέων τροποποιήσεων στο ήδη βαθιά αντιδραστικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Για παράδειγμα, αντικαταστάθηκε η αναφορά «νόμιμα όρια χρόνου εργασίας» από «τη διάρκεια αναφοράς», που θα καθορίζεται από συμφωνία σε επίπεδο επιχείρησης. Βεβαίως, οι προσπάθειες του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) να ρίξει την ευθύνη στη «δεξιά» πλειοψηφία της Γερουσίας δεν μπορεί να κρύψει και τις δικές του τεράστιες ευθύνες, την αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών όταν χρειάζεται να προστατέψουν το μεγάλο κεφάλαιο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Αίτημα για διάλυση της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης Βουλής
Τη διάλυση της σημερινής Βουλής της Βενεζουέλας (όπου έχει την πλειοψηφία η αντιδραστική αντιπολίτευση στον Πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο) ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ζητήσουν από το Ανώτατο Δικαστήριο τα κόμματα που συμμετέχουν στο λεγόμενο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο, τα οποία στηρίζουν τη λεγόμενη Μπολιβαριανή Διαδικασία και τον Πρόεδρο. Σύμφωνα με στελέχη του Πόλου, το προεδρείο της Βουλής υπό τον Ραμόν Αλουπ (είχε συμμετάσχει στο αποτυχημένο πραξικόπημα ενάντια στον ηγέτη της Βενεζουέλας το 2002, Ούγκο Τσάβες) παραβιάζει καθημερινά το σύνταγμα, ενώ αναφέρουν και την κατηγορία της «προδοσίας της πατρίδας» ειδικά σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική. Επίσης, η προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο δηλώνεται ότι θα συνδυαστεί με την αίτηση για τη διεξαγωγή νέων βουλευτικών εκλογών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πήγε να πάρει τη σύνταξη χηρείας. Από τα 360 τις έδωσαν 220! Κόντεψε να μείνει. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΔΟΛΟ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΔΟΛΟ
Έπαιρνε μετά τις περικοπές σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ 360 ευρώ και 320 δικά της από το ΤΕΒΕ. Μεγάλωσε τέσσερα παιδιά, κι αυτά της χάρισαν εννιά εγγόνια κι ένα δισέγγονο. Από αυτά τα επτά αγόρια που αν χρειαστεί θα πάρουν όπλο για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Ποια πατρίδα; Μα αυτή που παρά τα πτυχία τους τους καταδίκασε σε ανεργία ή τη μετανάστευση. Με τη σύνταξή της συντηρεί και τον άνεργο γιο, τον έναν, τον άλλον τον συντηρεί η πεθερά του. Σήμερα πήγε να πάρει τη σύνταξη χηρείας. Από τα 360 τις έδωσαν 220! Κόντεψε να μείνει. Στις Τράπεζες θρήνος και οδυρμός. Κλαίνε οι γονείς και οι παππούδες μας που συντηρούν και τα άνεργα, ενήλικα παιδιά τους. Αυτοί που για πρώτη ίσως φορά στη ζωή τους ψήφισαν σύριζα επειδή τους υποσχέθηκε πως τέρμα οι περικοπές στις συντάξεις τους, τέρμα η υποταγή στους δανειστές. Μίλησα με τον πενηνταπεντάρη γιο της που πήγε και την μάζεψε από την τράπεζα. Πως μπορώ να συνεχίσω να δέχομαι τη βοήθεια της μου είπε, όταν δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακά της. Την κορόιδεψα πως βρήκα δουλειά κι ας έχω να φάω δυο μέρες, Βλέπεις δεν δικαιούμαι ούτε καν την κάρτα σίτισης, αφού έχω στο όνομά μου, μέχρι να μου τα πάρουν, το σπίτι και το κλειστό μαγαζί..... Ανθρωποκτονία από πρόθεση λέγεται αυτό κύριοι του συριζα. Ανθρωποκτονία από πρόθεση όχι με ενδεχόμενο αλλά με άμεσο δόλο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μου μεταφέρθηκε από αγαπημένη φίλη, παρούσα στο περιστατικό, και το κοινοποιώ: Καφενείο σε γειτονιά εδώ στα δυτικά και έξι-εφτά γερόντια έχουν ξεσπάσει σε άψογα γαλλικά κατά του Τσίπρα και του Κατρούγκαλου, έχοντας γυρίσει από την τράπεζα με λειψές τις πενταροδεκάρες της σύνταξης. Παρευρισκόμενος συριζάς, που τον ήξεραν και τους ήξερε, καθώς αριστεροί είναι οι άνθρωποι, κάτι πήγε να πει για το επικουρικό που θα τους δοθεί από Δευτέρα. Δεν πρόλαβε να τελειώσει τον καφέ του. Ακόμα τρέχει! Το καλό είναι που ο καφετζής αρνήθηκε να του πληρώσουν τις δυο καρέκλες και μερικά ποτήρια, που εκσφενδονίστηκαν. "Σιγά, ρε παιδιά! Όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θ' αυξηθεί η σύνταξη και θα μου τα πληρώσετε".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
1,8 δις τζίρο το χρόνο ο απατεώνας ο Μαρινοπουλος, και άφησε απλήρωτους εργαζόμενους, ΙΚΑ, εφορία, προμηθευτές και γενικά σ'οποιον μιλάει ελληνικά. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Σε fund στο Καταρ. Ποιος θα τα πληρώσει ολα αυτά τα φέσια; Ο λαός με κόψιμο του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του κατώτατου μισθού κλπ. Ενώ ο κύριος Μαρινοφεσόπουλος θα πίνει τα μοχιτο του στο Μαιαμι και στην καραπουτσακλάρα του ολα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαρινόπουλος αγόραζε με πίστωση από τους προμηθευτές του και πωλούσε μετρητοίς. Δεν πλήρωνε το προσωπικό, την εφορία, το ΙΚΑ, κανέναν ούτε τους προμηθευτές. Μάζεψε όλο το παραδάκι, κάπου ένα δισεκατομμύριο λένε, και το έστειλε στο εξωτερικό. Τώρα βάρεσε κανόνι. Σε είκοσι τριάντα χρόνια τα παιδιά του και τα εγγόνια του θα χτίζουν όπερες και βιβλιοθήκες και θα είναι εθνικοί ευεργέτες.
Τα έτη 2012-2013-2014 δεν κατέθεσε ισολογισμούς. Πλέον της μισής ακίνητης περιουσία της εταιρείας πωλήθηκε σε εικονική εταιρεία του Κατάρ το 2013-14, για να τα γλιτώσει από τις κατασχέσεις. Ένα άλλο τμήμα δόθηκε στις τράπεζες και ενώ οι εργαζόμενοι μένουν στον δρόμο, οι ιδιοκτήτες παραθερίζουν στην υπερπολυτελή βίλα τους στο Μαϊάμι...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τα ξημερώματα σήμερα ο στρατός του ουκρανικού νεοφασιστικού καθεστώτος και ναζιστικά παραστρατιωτικά σώματα έχουν προωθηθεί στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, απειλώντας και την ίδια την πρωτεύουσα. Ας μην περιμένει να δει κανείς οποιαδήποτε ανακοίνωση διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τους αμυνόμενους αντιφασίστες και κομμουνιστές, από την ευρωπαϊκή Αριστερά. Αυτές τις μέρες θρηνολογεί για το Brexit. Άλλωστε, είναι η Ε.Ε. που στηρίζει τους νεοφασίστες του Κιέβου. Μην έρθουμε και σε αντιπαράθεση με το ευρωπαϊκό όραμα!

4 σχόλια:

e-h είπε...



[Gaza] Invitation to journalists: sail on Women’s Boat to Gaza & Turkey-Israel agreement
Also, below is the Freedom Flotilla Coalition release (June 27, 2016) re. the Turkey-Israel agreement*

Dear journalists:

The women's Boat to Gaza (WBG) is a Freedom Flotilla Coalition (FFC) initiative that will sail this September to challenge the Israeli blockade of Gaza. For more info about WBG please visit:
https://wbg.freedomflotilla.org/faq and see our latest press statement (https://wbg.freedomflotilla.org/news/womens-boat-to-gaza-presented-at-the-european-parliament), released after our meeting with and receiving support from many Members of European Parliament in Brussels last month.

The Women's Boat to Gaza is an all-women mission where the boats will have only women on board: the crew, activists and prominent people sailing in support of the Palestinians of Gaza, as well as the journalists covering the voyage.

On board there will be a Nobel Laureate, Members of Parliament from different countries, Members of European Parliament, other eminent women and activists from over a dozen countries. This is an opportunity to share the stories and wisdom of Palestinian women in Gaza and the women of the world who support them. We aim not only to break the physical barriers of the blockade, but also to break the media silence and help the voices of Palestinian women in Gaza be heard.

We are inviting interested women journalists (visual, audio, written) from various media organizations worldwide to join the mission. If you are interested please send your CV todelegates.wbg@gmail.com, specifying what support you can count on from your media organization, if any. If you have any questions or would like more information, please do not hesitate to contact us at the same address.

Please note that space is limited so you are urged to contact us without delay if you are interested. Deadline to receive applications is July 10, 2016.

WBG Steering Committee

e-h είπε...



The Freedom Flotilla Coalition (FFC) will sail
until the Israeli blockade of Gaza is permanently and fully lifted

In September, Cigdem Topcuoglu, whose husband was killed by Israel aboard the Mavi Marmara in 2010, will be sailing with women from all over the world on the Freedom Flotilla Coalition's latest mission, the Women's Boat to Gaza (WBG). Ms. Topcuoglu's action symbolizes FFC's position regarding the Israeli blockade of Gaza. It must be fully and unconditionally lifted.

The Gaza Strip is the largest open air prison in the world. More than 1.8M persons have been living under an inhuman an illegal Israeli blockade since 2007. The blockade is killing Gaza. Five UN special rapporteurs found that the blockade of Gaza is illegal collective punishment.

MK Haneen Zoabi, who participated in the 2010 on board the Mavi Marmara, said that the reconciliation agreement between the two countries is a clear "admission of murder" by Israel. Ms. Zoabi called for more flotillas in order to remove "the criminal siege on Gaza".

Laura Arau, an organizer with the FFC and herself a Mavi Marmara passenger said, "Keep in mind that the FFC is not affiliated with any government or political party," and made a call to civil society: "Nothing can justify the suffering of the families of the activists who were murdered on board the Mavi Marmara in 2010 nor the daily violations of the human rights in Palestine. We, people of the world, must take action when our governments remain silent and are complicit in war crimes."

Huseyin Oruc of IHH Humanitarian Relief Foundation and also an organizer with the FFC said "All the participants, all the families, all the members of Mavi Marmara are saying we are not looking for apologies, we are not looking for compensation.Our main purpose for going to Gaza was to end the blockade. If the agreement does not have this, it is unacceptable."

In mid September the Women's Boat to Gaza will sail with the same goal which is to break the illegal and inhumane blockade of Gaza. The Freedom Flotilla will continue until the port of Gaza is open, and Palestinians of Gaza have the ability to fish, to import and export freely, and to lead a normal life without daily fear and suffering. Norwegian participant Gerd von der Lippe asserts that "the Freedom Flotilla will continue to sail until the illegal and inhumane blockade of Gaza is permanently lifted."


e-h είπε...




[Γάζα] Πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους: ταξιδι στο WBG & Τουρκίας-Ισραήλ συμφωνία
Επίσης, κάτω είναι η ξαναξεκινημα του Στόλου της Ελευθερίας Συνασπισμού (27 Ιουνίου, 2016) εκ νέου. η συμφωνία Τουρκίας -Ισραήλ *

Αγαπητοί δημοσιογράφοι:
Το γυναικείο πλοιο για τη Γάζα (ΔΟΓ) είναι μια πρωτοβουλία του Συνασπισμού του Στόλου της Ελευθερίας (FFC) που πρόκειται να αποπλεύσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να αμφισβητήσει το ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με WBG παρακαλούμε επισκεφθείτε:https://wbg.freedomflotilla.org/faq και δείτε την πιο πρόσφατη δήλωση τύπου μας (https://wbg.freedomflotilla.org/news/womens-boat-to-gaza-presented-at-the-european-parliament ), που κυκλοφόρησε μετά τη συνάντησή μας και με την υποστήριξη που λαμβάνει από πολλούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα.

Το Σκάφος γυναικών για τη Γάζα είναι μια αποστολή όλων των γυναικών, όπου τα πλοία θα έχουν μόνο γυναίκες επί του σκάφους:. το πλήρωμα, οι ακτιβιστές και εξέχοντα άτομα που ταξιδεύουν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων της Γάζας, καθώς και οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ταξίδι.
Επί του σκάφους θα υπάρχουν βραβευμένοι με Νόμπελ, μέλη του Κοινοβουλίου από διάφορες χώρες, βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, άλλες επιφανείς γυναίκες και ακτιβιστές από περισσότερες από δώδεκα χώρες. Αυτή είναι μια ευκαιρία να μοιραστούν τις ιστορίες και τη σοφία των Παλαιστινίων γυναικών στη Γάζα και τις γυναίκες του κόσμου που τους υποστηρίζουν. Στόχος μας είναι όχι μόνο να σπάσουν τα φυσικά εμπόδια του αποκλεισμού, αλλά και να σπάσει τη σιωπή των μέσων ενημέρωσης και να βοηθήσει τις φωνές των Παλαιστινίων γυναικών στη Γάζα να ακουστεί.
Καλούμε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες δημοσιογράφους (οπτική, ακουστική, γραπτές) από διάφορους οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο να ενταχθούν στην αποστολή. Αν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε να στείλετε το βιογραφικό σας στο delegates.wbg@gmail.com , προσδιορίζοντας τι υποστηρίζουν μπορείτε να βασίζεστε από τον οργανισμό σας μέσα, αν υπάρχει. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή θα θέλατε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ίδια διεύθυνση.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ο χώρος είναι περιορισμένος, έτσι ώστε καλεισται να επικοινωνήσετε μαζί μας, χωρίς καθυστέρηση, αν σας ενδιαφέρει. Προθεσμία για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η 10η Ιουλίου 2016.
WBG συντονιστική επιτροπή

e-h είπε...


Ο Συνασπισμός Στόλου της Ελευθερίας (FFC) θα πλεύσει
μέχρι να είναι μόνιμα και να αρθεί πλήρως ο ισραηλινός αποκλεισμός της Γάζας

Τον Σεπτέμβριο, η Cigdem Topcuoglu, της οποίας ο σύζυγος δολοφονήθηκε από το Ισραήλ πάνω στο Mavi Marmara το 2010, θα πλεύσει με τις γυναίκες από όλο τον κόσμο στην τελευταία αποστολή του Συνασπισμού Στόλου της Ελευθερίας, Πλοίο των Γυναικών για τη Γάζα (WBG). Η Δράση της κας Topcuoglu συμβολίζει τη θέση FFC σχετικά με τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας. Θα πρέπει να είναι η πλήρως και η άνευ όρων άρση.
Η Λωρίδα της Γάζας είναι η μεγαλύτερη ανοικτή φυλακή στον κόσμο. Περισσότεροι από 1.8 Εκατ. άτομα που ζουν κάτω από απάνθρωπο παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007. Ο αποκλεισμός σκοτώνει τη Γάζα. Πέντε ειδικοί εισηγητές του ΟΗΕ διαπίστωσαν ότι ο αποκλεισμός της Γάζας είναι παράνομη συλλογική τιμωρία.
MK Haneen Zoabi, ο οποίος συμμετείχε στο 2010, επί του Mavi Marmara, δήλωσε ότι η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών είναι μια σαφή «αποδοχή του φόνου» από το Ισραήλ. Η κα Zoabi ζήτησε μεγαλύτερους στολίσκους προκειμένου να αρθεί «η εγκληματική πολιορκία της Γάζας".
Laura Arau, ο διοργανωτής με την FFC και με τον εαυτό της επιβάτη του Mavi Marmara είπε, «Λάβετε υπόψη ότι η FFC δεν είναι συνδεδεμένη με οποιαδήποτε κυβέρνηση ή πολιτικό κόμμα, "και έκανε έκκληση στην κοινωνία των πολιτών:« Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον πόνο των οικογενειών των ακτιβιστών που δολοφονήθηκαν επί του σκάφους στο Mavi Marmara το 2010, ούτε τις καθημερινές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη Εμείς, οι άνθρωποι του κόσμου. , πρέπει να αναλάβουμε δράση όταν οι κυβερνήσεις μας παραμένουν σιωπηλές και είναι συνένοχες σε εγκλήματα πολέμου ».
Ο Huseyin Oruc του Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας IHH, αλλά και διοργανωτής με την FFC είπε:« όλοι οι συμμετέχοντες, όλες οι οικογένειες, όλα τα μέλη του Mavi Marmara λέμε ότι δεν ψάχνουμε για συγνώμη, δεν ψάχνουμε για apozhm;ivsh. Ο σκοπός μας για να πάμε στη Γάζα ήταν να τερματιστεί ο αποκλεισμός. Αν η συμφωνία δεν έχει αυτό, είναι απαράδεκτη.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη το Σκάφος Γυναικών για τη Γάζα θα πλεύσει με τον ίδιο στόχο, που είναι να σπάσει τον παράνομο και απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας. Ο Στόλος της Ελευθερίας θα συνεχισει μέχρι το λιμάνι της Γάζας να είναι ανοικτό, και οι Παλαιστίνιοι της Γάζας να έχουν τη δυνατότητα να αλιεύουν, να κανουν εισαγωγή και εξαγωγή ελεύθερα, και να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς καθημερινό φόβο και πόνο. Από Νορβηγια συμμετέχων Gerd von der Lippe ισχυρίζεται ότι «ο Στόλος της Ελευθερίας θα συνεχίσει να πλεει μέχρι ο παράνομος και απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας να αρθεί μόνιμα».