Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τριτη 28 Ιουνιου 2016


Πλεύρης (πατήρ) και Μιχαλολιάκος πληροφοριοδότες της ΚΥΠ το 1982 με μηνιαίο μισθό 200.000 Δρχ και 120.000 Δρχ Αντίστοιχα και κωδικές ονομασίες "Αναστάσιος" και "Αστυάναξ" έγγραφο της ΚΥΠ που αναμεταδιδόταν στην CIA και υπεκλάπη από τον Snowden τον Ιουνιο του 2013 για λογαριασμό του Wikileaks...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
προταση για Νομπελ ειρηνης για τον Μαρουαν Μπαργουτι
Το πρόσωπο του πολιτικου κρατουμενου Μαρουαν Μπαργουτι, στελέχους της Φατάχ και της PLO, είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης (στη Δύση τον αποκαλούν Παλαιστίνιο Νέλσον Μαντέλα) καθώς ειναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός. Πολλοί εδώ στην Παλαιστίνη θεωρούν ότι ειναι ίσως ο μόνος πολιτικός που αν απελευθερώνονταν θα μπορούσε να ενώσει ξανά το διχασμένο παλαιστινιακό λαό, καθώς ειναι απο τα λίγα στελέχη που θεωρουνται αξιόπιστοι συνομιλητές και από τη Φατάχ και από τη Χαμάς. Ο Μαρουάν Μπαργούτι , που σήμερα κλείνει 14 χρόνια στις φυλακές του Ισραήλ,ειχε στειλει το εξης μυνημα το 2013 «Σας σφίγγω το χέρι και υπόσχομαι ότι θα κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της αντίστασης, όσες θυσίες κι αν χρειαστεί να κάνουμε ακόμα, για να κερδίσουμε την ανεξαρτησία μας και να απελευθερώσουμε την Παλαιστίνη. Αυτή η θέλησή μας είναι πιο δυνατή από την κατοχή, τον αποκλεισμό, τις δολοφονίες των φυλακισμένων και το σκοτάδι των κελιων μας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το λιμάνι των Πατρέων περνά οριστικά στην πόλη και τους πολίτες και όχι στο υπερταμείο για ξεπούλημα . Μία νίκη - νησίδα όασης στην έρημο της αφυδατωμένης μας ύπαρξης , που ανήκει ολοκληρωτικά στον κομμουνιστή Πελετίδη . Όταν ένας δήμαρχος έχει αρχίδια και δεν είναι αρχίδι .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τον λόγο που κράτησες Σοφία και έμεινες αταλάντευτα και ανυποχώρητα κοντά στον αγώνα μας..και με το παραπάνω ..εμείς κρατήσαμε το λόγο μας ..φέραμε την Λέιλα ..την αγκάλιασες και της έσφιξες το χέρι και μιλήσατε για όλα .. Ο αγώνας συνεχίζεται...
http://www.sakorafa.gr/page.php?pge=1073&lng=1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ | «Άκυρα τα μνημόνια αν υπογράφηκαν υπό οικονομική απειλή»
Μαρτιος 2015
Ο συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, πως η συγκρότηση της Επιτροπής, θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο. Η συγκρότηση της Επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος, ενισχύει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και «δίνει το μήνυμα της κόκκινης γραμμής. Η κόκκινη γραμμή είναι να φύγουνε απ’ τον πολιτισμό της Ευρώπης οι παραβιάσεις των αρχών νομιμότητας της αστικής δημοκρατίας» σημείωσε ο κ. Κασιμάτης. «Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο λαός είχε πληρώσει γι’ αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό. Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και απ’ αυτό, τα 211 δισ. αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος, επονείδιστο, ή με όποιο άλλο επίθετο θέλετε να το ονομάσετε!» παρατήρησε ο νομικός Πέτρος Μηλιαράκης.
Έχοντας εμπειρία από προσφυγές στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, ο κ. Μηλιαράκης, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρότεινε «να δημιουργηθεί μια διαδικασία προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο του Λουξεμβούργου, προκειμένου να αποφανθεί αν θίγεται από το PSI ο πυρήνας του δικαιώματος των ασφαλιστικών ταμείων ως ΝΠΔΔ, και να κουρεύονται καταθέσεις που αποτελούν εγγύηση και ασφάλεια των ασφαλισμένων».
Από την πλευρά του, ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Ολιβιέ ντε Σούτερ πρότεινε για το έργο της Επιτροπής, τρεις βασικές κατευθύνσεις διερεύνησης: Το αν οι διαπραγματεύσεις των δύο Μνημονίων έγιναν υπό πίεση και άρα έλλειψη συγκατάθεσης από πλευρά της Ελλάδος, (καθώς η σύναψη σύμβασης υπό οικονομική απειλή και χωρίς συναίνεση και των δύο μερών, απαγορεύεται από τη Σύμβαση της Βιέννης), το κατά πόσον έχει αλλάξει η συγκυρία από το 2010 ή το 2012, ώστε να δικαιολογείται σήμερα η επανεξέταση των τότε συμφωνιών (έλλειψη συναίνεσης σήμερα), καθώς και το αν η εφαρμογή των Μνημονίων έχει οδηγήσει σε παραβίαση του Κοινωνικού Χάρτη της ΕΕ, και τα ευρωπαϊκά όργανα έχουν ξεπεράσει τις αρμοδιότητες που τους χορηγούσε η Συνθήκη της Λισσαβώνας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ντε Σούτερ, προειδοποίησε πως «η ισχύς του εθνικού δικαίου μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για τη μη τήρηση μιας διεθνούς συμφωνίας, μόνον όταν είναι πρόδηλη η παραβίασή της και για θεμελιώδεις κανόνες».
Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αριστείδης Καζάκος επισήμανε πως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες παραμέτρους για την πιστοποίηση της νομιμότητας ή της παρανομίας του δημοσίου χρέους, είναι και τα στοιχεία που αφορούν τις ξένες κυβερνήσεις. «Δεν είναι για παράδειγμα, καθόλου συμπτωματικό, ότι κάποια στιγμή οι τράπεζες πχ της Γερμανίας πωλούν τα ελληνικά ομόλογα- και δεν είναι καθόλου συμπτωματικό ότι έχουμε μια οιονεί εκχώρηση χρέους από τις (γαλλικές και γερμανικές κυρίως), τράπεζες προς τις κυβερνήσεις» ανέφερε.
Στην πρωινή συνεδρίαση, τοποθετήθηκαν επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, Σταύρος Τομπάζος, ο οποίος υποστήριξε πως η κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν ήταν ενδημική αλλά εισαγόμενη, ο επικεφαλής της Αρχής ενάντια στο ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, Γιώργος Παντελής, που διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση της Αρχής στο έργο της Επιτροπής, ο διεθνολόγος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, και η καθ. εργατικού δυναμικού και οικονομικής ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, Οσλέμ Στοκχάμερ. «Είναι ειλικρινά συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι οι επιστήμονες και όλα τα μέλη της Επιτροπής -και μιλώ ειδικά για τους ορμώμενους από το εξωτερικό – αποδέχθηκαν να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια χωρίς απολύτως καμία αμοιβή» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής σε σύντομη παρέμβασή της. «Αυτό έχει μια σημασία, γιατί η χώρα αυτή έχει υποφέρει από τη διασπάθιση τεράστιων ποσών σε αμοιβές διαφόρων τύπων συμβούλων, οι οποίοι συνήθως κατέληγαν στην παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από διαφόρων τύπων αξιώσεις, όπως στην περίπτωση της Siemens» συμπλήρωσε η κ. Κωνσταντοπούλου…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκτακτη είδηση,έδωσαν άδεια,οι κυβερνώντες,σε τουρκικό πολεμικό πλοίο να διεξάγει επιχείρηση εντοπισμού,ρωσικού υποβρυχίου,νότια της Σκύρου,εντός ελληνικών χωρικών υδάτων!!!Σε εξέλιξη κόντρα ρωσικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο!!!
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, (Τριτη 28 Ιουνιου 2016), τουρκικό πολεμικό πλοίο,απονήωσε ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο νότια της Σκύρου,για να εντοπίσει το καμάρι του ρωσικού υποβρύχιου στόλου,το νέο υποβρύχιο »Starii Oskol»,το οποίο και συνοδεύεται από πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Το ρωσικό υποβρύχιο βρίσκεται σε κατάδυση και οι Τούρκοι δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ρωσικά πλοία έχουν απλώσει ασπίδα προστασίας από την επιφάνεια της θάλασσας.Είναι πρωτοφανές,τουρκικό ελικόπτερο και πολεμικό πλοίο,να αλωνίζουν,στην καρδιά του Αιγαίου,με το κάλυμμα των νατοϊκών και να ψάχνουν Ρώσους. Ποιος από το ΓΕΕΘΑ τους έδωσε την άδεια;Έλεος,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ή καλοσύνη μας ή ανοχή μας έχει τά όριά της . Αυτοί είναι Αλβανοί που υπηρετούν στόν Ελληνικό Στρατό . Ξελιγδωσε τό άντερο τους ,καί μείς φιλάμε φίδια στόν κόρφο μας .Πού πάς βρέ Ελλάδα μου ;
Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό
24/6/2015
Πριν από λίγο ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται "Η Ζωή είναι χαρά" ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια. Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας. Αν είναι τόσο πατριώτες γιατί δεν πήγαν να υπηρετήσουν στον αλβανικό στρατό; Μήπως με αυτή την φωτογραφία αντί να γίνουν "μάγκες" αλβανοεθνικιστές έβγαλαν τα ίδια τους τα ματάκια; Με το να φέρονται έτσι απλώς είναι σαν να μας λένε πως κρατάμε ένα φίδι στο κόρφο μας! Οι υπεύθυνοι ας κάνουν ότι θεωρούν σωστό. Γιατί και η ελευθερία έχει τα όρια της ειδικά όταν φοράς τιμημένα ρούχα που πολλοί πότισαν με το ίδιο τους το αίμα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρόβες εμφυλίου με όρους φυλετισμού για να μην φύγει η Βρετανία από την ΕΕ.
Δημητρης Καζακης
27/6/2016
Όσοι θέλουν να φύγουν από την ΕΕ είναι λαϊκιστές, ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες, ρατσιστές! Είναι γενικά τα τρία κακά της μοίρας τους! Έτσι μας λένε οι μοιρολογίστρες του νεοναζιστικού μορφώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, ο τωρινός πρόεδρος της Γερμανίας, Γκάουκ, ο οποίος αναπολεί το αυτοκρατορικό μεγαλείο της Γερμανίας προ του πολέμου, δήλωσε ότι «απορεί» για το πώς είναι δυνατόν οι λαοί να προτιμούν το έθνος κράτος από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Έλα ντε, τα παλιοεθνίκια! Κανέναν βέβαια δεν ενοχλεί το γεγονός ότι το βρετανικό κατεστημένο αξιοποιεί με τον χειρότερο τρόπο του Σκωτσέζους εθνικιστές και τους εθνικιστές του Σιν Φέιν της βόρειας Ιρλανδίας προκειμένου να δημιουργήσει την εικόνα διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Βλέπετε, αυτοί οι εθνικιστές δηλώνουν υπέρ της ΕΕ και επομένως είναι από του καλούς. Η κρατούσα τάξη στη Βρετανία έχει τρομάξει τόσο πολύ μ’ αυτή την ψήφο υπέρ του Brexit, που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει στην ίδια τη χώρα της τις ίδιες τεχνικές διαίρει και βασίλευε, τις οποίες έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρο στις αποικίες της. Όποτε πλησίαζε η ώρα της απελευθέρωσης των αποικιών τους, οι Βρετανοί αποικιοκράτες φρόντιζαν να χρησιμοποιήσουν εθνικιστικά και φυλετικά πάθη – τεχνητά ή υπαρκτά – προκειμένου να μην επιτρέψουν τη συγκρότηση ενιαίου έθνους κράτους. Το έκαναν σχεδόν παντού. Από την Ινδία και την Αφρική, έως την Κύπρο. Με τον τρόπο αυτόν οδηγούσαν στο φυλετικό κομμάτιασμα της χώρας υπό τη μορφή «ομοσπονδίας», προκειμένου είτε να παραμείνουν ως «εγγυήτρια δύναμη», είτε να έχουν το δικαίωμα παρέμβασης στο όνομα της ομαλότητας και της ειρήνης. Η τεχνική αυτή άναψε στις περισσότερες χώρες τον πόλεμο – εμφύλιο και μη – που διατηρείται έως και τις μέρες μας.
Το ίδιο επιχειρούν τώρα και στη Βρετανία. Βάζουν το εθνικιστικό κόμμα της Σκωτίας και το Σιν Φέιν, που κυριαρχούνται όχι απλά από εθνικιστική υστερία, αλλά από φυλετισμό, να εκβιάσουν τις καταστάσεις και να δημιουργήσουν εικόνα διάλυσης. Τώρα γίνεται φανερός ο σκοπός του Σκοτσέζικου δημοψηφίσματος το 2014 από τον Κάμερον και οι πρόσθετες εξουσίες που η κυβέρνησή του παραχώρησε στο επιλεγόμενο κοινοβούλιο της Σκωτίας. Η πρόθεση δεν ήταν ο αποχωρισμός της Σκωτίας, αλλά η πολιτική επικράτηση των φυλετιστών και εθνικιστών του Scottish National Party (SNP), τους οποίους ελέγχει απόλυτα το City και το βρετανικό κατεστημένο. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσε ο Κάμερον να αποτρέψει την ορμητική είσοδο στο κοινοβούλιο του UKIP στις εκλογές του 2015. Το SNP πήρε μόλις το 4,7% των ψήφων, αλλά αναδείχθηκε τρίτο σε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με 56 έδρες στο κοινοβούλιο επειδή επικράτησε σ’ όλες τις κομητείες της Σκωτίας. Αντίθετα, το UKIP μπορεί να ήρθε τρίτο κόμμα με 12,6% των ψήφων, όμως πήρε μόλις 1 έδρα.
Τώρα έβαλαν του Σκωτσέζους εθνικιστές να απειλούν με αποχώρηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε η Σκωτία να παραμείνει στην ΕΕ. Αν τυχόν και συμβεί κάτι τέτοιο, θα το πληρώσει ακριβά ο Σκωτσέζος εργαζόμενος. Θα χάσει ακόμη και τα ελάχιστα που του έχουν απομείνει εφαρμόζοντας τις οδηγίες της ενιαίας αγοράς και κοινοτικών κεκτημένων. Η Σκωτία μπόρεσε να κρατήσει καλύτερο επίπεδο δημόσιων υπηρεσιών, χαμηλότερο επίπεδο ιδιωτικοποιήσεων λόγω του ειδικού καθεστώτος εντός του Ηνωμένου Βασιλείου. Μια Σκωτία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και εντός ΕΕ δεν θα κρατήσει για πολύ. Πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να υιοθετήσει και το ευρώ. Ειδικά, αν το City μεταφερθεί εκεί, όπως κινδυνολογούν ορισμένοι. Και τότε θα απολαύσουν οι Σκωτσέζοι – πρωτίστως οι εργαζόμενοι – την κατάσταση που απολαμβάνουμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα. Στην πράξη τόσο οι Ιρλανδοί εθνικιστές, όσο και οι Σκωτσέζοι εθνικιστές αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά καλοί πελάτες της Γερμανικής Ευρώπης. Το ίδιο έκαναν και κατά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο, όπου στο όνομα του αγώνα κατά της κυριαρχίας των Άγγλων υποστήριξαν – συχνά έμπρακτα – τους ναζί. Τους αρκούσε που οι ναζί τους είχαν υποσχεθεί «ανεξαρτησία» στην Ενωμένη Ευρώπη που οικοδομούσαν καίγοντας και σφάζοντας.
Σήμερα, βέβαια, λειτουργούν όχι μόνο υπέρ της νεοναζιστικής ΕΕ, αλλά και σε στενή συνεργασία με το βρετανικό κατεστημένο που δεν θέλει με τίποτε τη Βρετανία εκτός ΕΕ. Έστω κι αν διακινδυνεύουν μ’ αυτόν τον τρόπο να σπρώξουν ολόκληρη τη χώρα σε εμφύλιο και διάλυση. Όπως ακριβώς έκαναν για δεκαετίες οι βρετανοί αποικιοκράτες με τις αποικίες τους, προκειμένου να μην αποκτήσουν ποτέ αληθινή εθνική και λαϊκή κυριαρχία.
Δημήτρης Καζάκης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισλανδία..
Και τις τράπεζες χρεοκόπησε και τους τραπεζίτες έβαλε φυλακή, και τους πολιτικούς που την εφτασαν εκει έβαλε στη μπουζού , και σε Μνημόνια δε μπήκε, και νέο Σύνταγμα εφτιαξε, και ανάπτυξη έχει και ΔΝΤ δεν έχει, και στο Euro έπαιξε, και την Αγγλία απέκλεισε..
Είχε πρόγραμμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγωγή στη Γερμανια από Γερμανους ακτιβιστες σε βάρος του Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου
27/6/2016 22.30
Γερμανοί βουλευτές, ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και γνωστές προσωπικότητες της Γερμανίας γνωστοποίησαν σήμερα ότι υποστηρίζουν την αστική αγωγή που κατατέθηκε εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ορισμένων εκ των συνεργατών του για κατηγορίες που οι ίδιοι περιέγραψαν ως «εγκλήματα πολέμου» που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων εναντίον των Κούρδων μαχητών στην πόλη Τζίζρε, ο πληθυσμός της οποίας είναι κατά πλειονότητα κουρδικός. «Οι πελάτες μας θεωρούν ότι είναι ηθική τους υποχρέωση να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της συστηματικής διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στην Τουρκία εδώ ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κράτους όπως είναι δυνατόν σύμφωνα με τον Κώδικα του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου» επισημαίνουν οι νομικοί Μπρίτα Έντερ και Πέτρα Ντέρβισαγ στο έγγραφο της αγωγής που κατατέθηκε στον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα. Οι δύο δικηγόροι εκπροσωπούν τους συγγενείς δύο ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην πόλη Τζίζρε στη νοτιανατολική Τουρκία και ενός βουλευτή του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), επίσης θύματος των φερόμενων εγκλημάτων. Μια εκπρόσωπος τύπου του εισαγγελέα δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η αγωγή κατατέθηκε. Στο έγγραφο της αγωγής στοχοθετούνται επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και άλλοι Τούρκοι πολιτικοί και στελέχη της κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Μεταξύ των εναγόντων είναι ο Γερμανός συνθέτης Κόνσταντιν Βέκερ, ο ηθοποιός Ρολφ Μπέκερ, πολλοί νομικοί και εκπρόσωποι οργανώσεων προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως επίσης βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Κόμματος της Αριστεράς. Η βουλευτίνα του Κόμματος της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε δήλωσε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στον Τούρκο πρόεδρο σε μια χρονική συγκυρία όπου η γερμανική κυβέρνηση αποφεύγει τις επικρίσεις προς το πρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπό τον φόβο ότι θα θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών- Άγκυρας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Βασικός στόχος της αγωγής είναι να αφυπνιστούν οι πολίτες σχετικά με τα εγκλήματα που διαπράττει η Τουρκία εναντίον της κουρδικής μειονότητας, πρόσθεσε η ίδια. Στο έγγραφο της αγωγής αναφέρονται ειδικά οι βιαιοπραγίες που διαπράχθηκαν στη Τζίζρε όπου 178 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κρυφτεί σε κελάρια, σκοτώθηκαν. Τα πτώματά του βρέθηκαν απανθρακωμένα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, Τούρκοι στρατιώτες είτε έριξαν βενζίνη στις εισόδους των κελαριών προτού τα πυρπολήσουν είτε σκότωσαν αμάχους ανοίγοντας πυρ με βαρέα όπλα προτού κάψουν τις σορούς τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οξυμενα προβληματα στους τοπους δουλειας, όπως η απληρωσια, οι απολυσεις, η εργασιακη ανασφαλεια. Χαρακτηριστικη είναι η παρεμβαση του ΟΜΕΔ, ( η εργοδοσια επιδυκνυει αδιαλαξια αξιοποιωντας τις αποφασεις του ΟΜΕΔ υπαρ της), για τον κλαδο των Ζαχαροπλαστειων και των Ζαχαρωδων, οπου μειωνει τους μισθους των υπαληλων κατά 20%, καταργει το επιδομα ανθυγιεινης εργασιας, και ανοιγει θεμα καταργησης και αλλων επιδοματων ( τριετιες, γαμου, κ.τ.λ).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χυδαίες ύβρεις Τζήμερου κατά του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Σε ολα χρειαζεται εκθεση στο απλετο φως κ αποδομηση του καθε μαλακα φασιστα, και το φασιστα νεοφιλελε Τζιμερο, που προσπαθει να θολωσει τα νερα, κατηγορωντας μεχρι κ την μανα του Φυσσα, οτι αυτη φταιει για την ανατροφη που του δωσε. Οτι ελεγε δλδ η καθε Σιδερη για τον Γρηγοροπουλο κ ζηταγε να συλληφθει η μανα του για αμελεια ανηλικου. Xτες ο Τζιμερος ειδε "επιθεση της μανας του Φυσσα στον Ρουπακια" κ οχι την επιθεση του Ρουπακια σε φωτορεπορτερ κ των συγγενων του φονια στους γονεις του Φυσσα. Ο φασίστας θα κάνει το έγκλημα, ο νεοφιλελές θα το δικαιολογήσει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.) Θανος Τζήμερος : «Βλέποντας την μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πως έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης» (προσωπική ανάρτηση του «συμβούλου marketing» στο FB) 2.) Ιωάννα Μάνδρου: χαρακτηρίζει στον skai τις αντιδράσεις της μάνας του Φύσσα «προκλητική συμπεριφορά».
Όχι δεν θα ασχοληθώ με αυτούς του δυο δεδομένου του τεράστιου ποσού της νευρωτικής αθλιότητας τους. Ο φασισμός όμως είναι ο βίαιος τρόπος που διαθέτει ο καπιταλισμός για να αντιμετωπίσει την διάβρωση του κοινοβουλευτισμού χωρίς να απειληθεί το οικονομικό σύστημα της καπιταλιστικής οικονομίας και χωρίς να χάσει τα κεκτημένα η άρχουσα οικονομική τάξη. Κάνει αυτά που δεν θα ήθελε να πράξει ένα αστικό καθεστώς χωρίς μάλιστα να δυσαρεστεί τους «φιλήσυχους νομοταγείς» πολίτες. Όταν ο φασισμός πετύχει τάξη και σιγή νεκροταφείου ο αστικός κοινοβουλευτισμός μπορεί να επανέλθει θριαμβευτής. Ποιοι λοιπόν νομιμοποίησαν το στιλέτο και καρφώθηκε στην καρδιά του Παύλου Φύσσα;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λέγεται Ιωάννα Μάνδρου και από τον ΣΚΑΪ εκτόξευσε την έσχατη ύβρη σε βάρος της μητέρας του δολοφονημένου Φύσσα, λέγοντας πως είναι προκλητική έναντι του φονιά του γιου της. Αυτό το ανθρωποειδές με έκανε τα θυμηθώ τους στίχους του Μίκη Θεοδωράκη στο "Σφαγείο" και ν' αναρωτιέμαι πράγματι "αν έχει μάτια, στόμα και λαιμό".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεπέρασε κάθε όριο η προκλητικότητα του μαχαιροβγάλτη δολοφόνου, έμμισθου της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά. Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στράφηκε προς την οικογένεια Φύσσα βρίζοντας χυδαία. Μάλιστα απευθύνθηκε στην χαροκαμένη μάνα του Παύλου και σε όσους την συνόδευαν λέγοντας «Γαμιέστε κουφάλες». Η πληροφόρηση που έχουμε -από την ιστοσελίδα altsantiri* - αναφέρει συγκεκριμένα: "Ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στράφηκε προς την οικογένεια Φύσσα και τους δημοσιογράφους εξυβρίζοντάς τους χυδαία λέγοντας «Γ@μιέστε κουφ@λες». Προσπαθώντας να κατεβάσει μάλιστα και την κάμερα της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη φώναξε «Τι κάνεις μωρή κ@ριόλα». Οι αστυνομικοί τον φυγάδευσαν για να αποτραπούν τα χειρότερα".
Χυδαία επίθεση Ρουπακιά στην οικογένεια Φύσσα – Αναγνώρισε 4 χρυσαυγίτες ο δεύτερος μάρτυρας
Στο Εφετείο διεξήχθη σήμερα, 27 Ιουνίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής με την ολοκλήρωση της εξέτασης του Μαντά και την κατάθεση ενός ακόμη αυτόπτη μάρτυρα του Μιχάλη Ξυπόλητου, φίλου του Παύλου Φύσσα ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από χρυσαυγίτες την πρώτη ημέρα της δίκης στον Κορυδαλλό. Παράλληλα, από τις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, με την συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ. Οι πλευρές μπήκαν όλες από την ίδια είσοδο και προκλήθηκε επεισόδιο ανάμεσα στην μητέρα του Παύλου Φύσσα και δικηγόρου της Χρυσής Αυγής, ενώ λίγο αργότερα ο χρυσαυγίτης ο Γιώργος Ρουπακιάς, δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, στράφηκε προς την οικογένεια Φύσσα και τους δημοσιογράφους εξυβρίζοντάς τους χυδαία, λέγοντας «Γ@μιέστε κουφ@λες». Προσπαθώντας να κατεβάσει μάλιστα και την κάμερα της φωτορεπόρτερ Τάνιας Μπόλαρη φώναξε «Τι κανείς μωρή κ@ριόλα». Οι αστυνομικοί τον φυγάδευσαν για να αποτραπούν τα χειρότερα. Στη συνέχεια κατά τη διακοπή της δίκης το κλίμα εντάθηκε ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα τον δικηγόρος της Χρυσής Αυγής, Στάθη Καρυδομάτη, να πιάνεται στα χέρια με τον θείο του Παύλου Φύσσα. Φωνές και συνεχείς σημειώθηκαν απειλές από τη μεριά των χρυσαυγιτών. Επεισόδιο δημιουργήθηκε και μεταξύ των δημοσιογράφων και της αστυνομίας όταν οι πρώτοι διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν στην αίθουσα και ένας αστυνομικός άρχισε να τους σπρώχνει. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση των μαρτύρων. Ο φίλος του Παύλου Φύσσα Μιχάλης Ξυπόλητος, ο οποίος ήταν παρόν τη βραδιά της δολοφονίας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναγνώρισε τέσσερις χρυσαυγιτες από τους κατηγορούμενους. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας αναγνώρισε τους κατηγορούμενους: Άγγο, Μιχάλαρο, Τσαλίκη και Ρουπακιά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνήγορος ΧΑ: Ξέρετε το σύνθημα ''τσακίστε τους φασίστες'';
Ξυπόλητος (Μάρτυρας, φίλος Παύλου Φύσσα): Όχι, ξέρω το σύνθημα: ''είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά''
'Απειρα ρισπέκτ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκκρεμότητες με το καταστατικό
Διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση
Χωρίς την ψήφιση του καταστατικού -αλλά με την ψήφιση Πολιτικής Απόφασης και την εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου- ολοκληρώθηκαν χθες βράδυ οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της ΛΑ.Ε. Το προεδρείο της συνδιάσκεψης -στο οποίο πλειοψηφούσε το Αριστερό Ρεύμα- κήρυξε την ολοκλήρωση των εργασιών της και την έναρξη της ψηφοφορίας για την εκλογή Πολιτικού Συμβουλίου της παράταξης χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και ψήφιση των τροπολογιών που κατέθεταν οι σύνεδροι επί του καταστατικού. Η κίνηση αυτή θεωρείται προσπάθεια του Ρεύματος να εμποδίσει την ψήφιση ορισμένων τροπολογιών που περιόριζαν τη δυνατότητά του να έχει τον έλεγχο των οργάνων της Λαϊκής Ενότητας. Αντίθετα με το καταστατικό, η Πολιτική Απόφαση της συνδιάσκεψης ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία καθώς έγιναν αποδεκτές δύο τροπολογίες αντιπροσώπων.
Η μία προβλέπει τον πλήρη διαχωρισμό της ΛΑ.Ε. από τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η άλλη βελτιώνει την αρχική θέση της παράταξης για τη στάση της απέναντι στην Ε.Ε. Πλην του ζητήματος του καταστατικού και ορισμένων αψιμαχιών που έλαβαν χώρα -καθώς αμφισβητήθηκε η ιδιότητα ορισμένων αντιπροσώπων από την επαρχία που δεν ήταν πιστοποιημένοι και ήθελαν να ψηφίσουν-, κατά τα άλλα οι τριήμερες εργασίες της συνδιάσκεψης κύλησαν, γενικά, ήσυχα με αντιπαράθεση απόψεων και προσπάθειες σύνθεσης από την ηγεσία. Με δεδομένο ότι στη ΛΑ.Ε. υπάρχει ομοφωνία για την έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ομιλίες των αντιπροσώπων επηρέασε πολύ το Βrexit. Ο Π. Λαφαζάνης, μάλιστα, μιλώντας εκτός κειμένου σημείωσε: «Το Βrexit υπήρξε η μεγαλύτερη πολιτική βόμβα στη μεταψυχροπολεμική εποχή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Μετά τον πολιτικό σεισμό του Brexit, η Ευρώπη και ο κόσμος δεν μπορούν να μείνουν οι ίδιοι. Μια νέα σελίδα έχει ανοίξει και μια νέα πορεία ανατροπής της ευρωζώνης και της Ε.Ε. έχει ξεκινήσει, η οποία είναι αμετάστρεπτη. Τόσο η ευρωζώνη όσο και η Ε.Ε. δεν βελτιώνονται, δεν μεταρρυθμίζονται θετικά, αλλά μόνο ανατρέπονται».
Ενδιαφέρον στη συνδιάσκεψη είχαν και οι παρεμβάσεις, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών της, προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παραβρέθηκαν, επίσης, άνθρωποι της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας. Ο Μανώλης Γλέζος υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ενότητα των αριστερών δυνάμεων της Ελλάδας, σε ένα αγωνιστικό δημοκρατικό μέτωπο που θα επιτύχει την «απελευθέρωση» της χώρας με τον λαό στην εξουσία. Ο Αλέκος Αλαβάνος, από το Σχέδιο Β, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, είπε ότι σήμερα είναι «μια άλλη ημέρα» για την Ευρώπη, η οποία σηματοδοτεί απρόσμενες για όλους αλλαγές και εξελίξεις. «Τη μέχρι σήμερα εικόνα της θα τη βλέπουμε εφεξής σε φωτογραφικά άλμπουμ», είπε χαρακτηριστικά.
Μήνυμα Ζωής
Στο μήνυμά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι «η ηθική και πολιτική συμπαράσταση συγκροτεί ιστορικό και πολιτικό καθήκον εν όψει των πολλών μαχών που καλούμαστε να δώσουμε, από διαφορετικά μετερίζια, αλλά προς κοινές κατευθύνσεις και σκοπούς, μέχρι την τελική δικαίωση του λαού μας και συνολικά των λαών και των ανθρώπων που αντιστέκονται και διεκδικούν ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική ευημερία, μια αξιοβίωτη ζωή». Αναφερόμενη στο βρετανικό δημοψήφισμα, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «ιστορική» την ημέρα που ξημέρωσε, γιατί «ο λαός όρθωσε το ανάστημά του και αμφισβήτησε τη δεσποτεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που, μέσω των οργάνων της, έχει πάψει να λειτουργεί ως διεθνής οργανισμός και έχει μετατραπεί σε μια νέου τύπου, αμετανόητη και αδίστακτη μνημονιακή απολυταρχία, με αποικιοκρατικά και ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτή η Ευρώπη είναι εγκληματική οργάνωση!
Mαρτιν Σουλτζ. «Οι Βρετανοι παραβιασαν τους κανονες. Δεν είναι φιλοσοφια της Ε.Ε. να αποφασιζει ο λαος την τυχη της».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Φάρατζ, στο ευρωκοινοβούλιο: «Τώρα σας κόπηκε το χαμόγελο! Η πολιτική που επιβλήθηκε για να επικρατήσει η φτώχεια στην Ελλάδα, εκεί τα πήγατε πολύ καλά, αλλά αμφισβητείστε»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
...η δήθεν Ελληνική βουλή της αποικίας, ψήφισε την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στις μπύρες, αλλά μόνο στις μπύρες που παράγονται εδώ, δηλαδή μόνο στις Ελληνικές μπύρες. Η κατ' όνομα βουλή των Ελλήνων... σε διατεταγμένη Υπηρεσία!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν στο σπίτι τους οι πράκτορες του Ισραήλ.
Φανταστείτε τι θα έκαναν στον Κολομβιανό... αν βρίσκονταν εντός έδρας... στο Ισραήλ δηλαδή. Ποιος ξέρει τι... συμφωνίες έχουν υπογράψει τα σούργελα της Ελληνόφωνης Κυβέρνησης με τους επικυρίαρχους... στα θέματα ασφαλείας.
Ελ. Βενιζέλος: Ισραηλινοί σεκιούριτι ξυλοκόπησαν Κολομβιανό που θεώρησαν ύποπτο – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους
Ένα σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μεταξύ τριών ισραηλινών security και ενός Κολομβιανού επιβάτη. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, υπάλληλοι security της “El Al” (ισραηλινών αερογραμμών) θεώρησανύποπτο ένα άτομο που κινούνταν στο χώρο επιβίβασης. Προσπάθησαν να το ελέγξουν, όμως ο Κολομβιανός δεν κατάλαβε ακριβώς τις παραινέσεις τους και έκανε κάποια κίνηση για να βγάλει πιθανότατα τα χαρτιά του. Οι Ισραηλινοί θεώρησαν ότι πρόκειται για απειλητική κίνηση και πως θα βγάλει όπλο και αμέσως έπεσαν πάνω του, ενώ ακολούθησε συμπλοκή για να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν. Έλληνες αστυνομικοί αντιλαμβανόμενοι το περιστατικό έφτασαν άμεσα στο σημείο , συνέλαβαν τους τρεις Ισραηλινούς σεκιούριτι τους οποίους με χειροπέδες μετέφεραν στο τμήμα του αεροδρομίου. Ο δε Κολομβιανός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς έφερε τραύματα στο πρόσωπο από την επίθεση των ισραηλινών. Σε βάρος των σεκιούριτι σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για πρόκληση σωματικών βλαβών ενώ αύριο το πρωί θα περάσουν από τον εισαγγελέα.
Δεύτερο κρούσμα ασυδοσίας των Ισραηλινών επί ελληνικού εδάφους μέσα σε λίγους μήνες Ακόμη μία… «ομορφιά» τουισραηλινού καθεστώτος επί ελληνικού εδάφους καταγράφεται και πάλι στο αεροδρόμιο«Ελευθέριος Βενιζέλος». Οπως προκύπτει από... το ρεπορτάζ, άντρες ασφαλείας των ισραηλινών αερογραμμών El-Al, με τραμπούκικο τρόπο… ξυλοκόπησαν επιβάτη, απολύτως χωρίς κανέναν λόγο! Συγκεκριμένα, στην αίθουσα αναχωρήσεων βρισκόταν ένας Κολομβιανός με την οικογένειά του, ο οποίος επέστρεφε στην Ισπανία, όπου κατοικεί, μετά τις διακοπές του στην Ελλάδα. Τόσο η πτήση και η εταιρεία, όσο και ο προορισμός, ήταν παντελώς άσχετα και εκτός δικαιοδοσίας των Ισραηλινών, οι οποίοι ελέγχουν αποκλειστικά τις πτήσεις τους. Για κάποιο λόγο, όμως – προφανώς συνηθισμένοι από την ασυδοσία έναντι των Παλαιστινίων – «αποφάσισαν» ότι ο επιβάτης ήταν «ύποπτος και άρχισαν να του μιλούν στα αγγλικά, τα οποία όμως δεν γνωρίζει. Τότε πήγε να το σακίδιό του για να δείξει το διαβατήριο… με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να ορμήξουν πάνω του και να αρχίσουν να τον ξυλοκοπούν. Η αστυνομία σταμάτησε τον ξυλοδαρμό, το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι Ισραηλινοί περιορίστηκαν σε χώρο του αεροδρομίου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για πρόκληση σωματικών βλαβών. Ομως… αφέθηκαν ελεύθεροι διότι έχουν διπλωματικό άσυλο. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί συμπεριφέρονται σαν «αφεντικά» στην Ελλάδα. Τον περασμένο Γενάρη, σε αεροπλάνο ελληνικής εταιρείας, της Aegean και στην πτήση από Αθήνα για Τελ Αβίβ, οι Ισραηλινοί επιβάτες επέβαλαν και κατάφεραν νααποβιβαστούν δύο άλλοι επιβάτες, οι οποίοι είχαν ισραηλινά διαβατήρια, δηλαδή ήταν Ισραηλινοί πολίτες, αλλά Παλαιστινιακής καταγωγής. Οι Ισραηλινοί αρνήθηκαν να προσδεθούν στις θέσεις τους, αν οι δύο Παλαιστίνιοι δεν κατέβαιναν από το αεροπλάνο επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας! Αποδεικνύεται λοιπόν και με αυτόν τον τρόπο – αν και δεν υπήρχε φυσικά ανάγκη, το αίμα των παιδιών στην Γάζα αρκεί – με το τί είδους καθεστώς έχει ανοίξει «παρτίδες» η ελληνική κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα: Από τον τουρισμό, μέχρι την άμυνα. Αυτή ακριβώς η «προσέγγιση» έχει αποθρασύνει τους Ισραηλινούς, χωρίς να φαίνονται σημάδια ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει στοιχειωδώς να τους «μαζέψει»…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Ποδέμος στήριξαν το Bremain και δήλωναν περήφανοι για αυτό.
Τρία 24άωρα αργότερα δήλωναν σοκαρισμένοι από την αναπάντεχη αποτυχία τους στις εκλογές όπου σημειώθηκε 45% αποχή. (γραφει το μαλακισμενο sibilla που διαδιδει ψευτιες και μαλακιες).
Σχολιο.- οι συριζαιοι λενε πως η αποχη ηταν 30%, ενώ πριν ηταν 27%.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για να καταλάβετε τι παίζει στη δίκη των ναζί δολοφόνων όπου εκπροσωπούνται προφανώς από καθυστερημένους δικηγόρους:
Δικηγόρος φασίστα: Μπορείτε να μου πείτε αν έχετε κάνει αυτή την ανάρτηση στο ίντερνετ εσείς;
Αφαζάκος: Εγώ την έχω κάνει, αλλά δεν το έχω γράψει εγώ το συγκεκριμένο...
Δικηγόρος φασίστα: Αυτό εδώ που λέει "Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη. Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο. Θα φροντίσουμε εμείς γι’αυτό. Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει." δεν το έχετε γράψει εσείς;
Αφαζάκος (με ύφος "με δουλεύει τώρα αυτός"): Δεν το έχω γράψει εγώ, όχι.
Δικηγόρος φασίστα: Και ποιος το έχει γράψει;
Αφαζάκος: Ο γερμανός κομμουνιστής ποιητής Wolf Biermann.
Δικηγόρος φασίστα: Α, κομμουνιστής!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Μαδούρο απευθύνει κάλεσμα για τη δημιουργία εναλλακτικών δυνάμεων στα ΜΜΕ για να ενημερώνουν για την αλήθεια της χώρας
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έκρινε τη Δευτέρα ότι καμία αλλαγή ή σημαντικός μετασχηματισμός δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο του νεοφιλελευθερισμού, του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, αν δεν είναι σε θέση να επιτύχει πρώτα μια ισχυρή δύναμη εναλλακτικής επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, ο ίδιος κάλεσε τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης να ανταποκριθούν στα συμφέροντα του λαού και όχι αυτά της αστικής τάξης. «Καμία διαδικασία δε θα λειτουργήσει αν δεν είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε μια ισχυρή εναλλακτική επικοινωνιακή δύναμη, που να μπορεί να εξαλείψει την ικανότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης (της δεξιάς), να τα αντιμετωπίσει, να τα απογυμνώσει, να τα υπερνικήσει,» δήλωσε ο Μαδούρο. Με τον ίδιο τρόπο, για να υπερασπίσουμε τη Βενεζουέλα ενάντια στις συνεχείς επιθέσεις των μέσων ενημέρωσης των πολυεθνικών της επικοινωνίας, οι οποίες εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, ο αρχηγός του Κράτους διέταξε το Γενικό Επιτελείο Επικοινωνίας να δημιουργήσει μια ειδική ομάδα για να αναλάβει την ευθύνη να διαλύσει τη διεθνή εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης και να υπερτονίσει τα επιτεύγματα της επανάστασης.
Στην κοινή ραδιοφωνική και τηλεοπτική μετάδοση από το Θέατρο Teresa Carreño, στο Καράκας, όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Πατρίδας, σχετικά με τους Επικοινωνιολόγους, ο Πρόεδρος του Έθνους είπε ότι το πρώτο σημαντικό έργο των δημοσιογράφων, οι οποίοι αυτή τη Δευτέρα γιόρτασαν την Ημέρα της Δημοσιογραφίας, «είναι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας διεθνώς» όχι μόνο μέσω των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, όπως το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον γραπτό Τύπο, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα όπου χιλιάδες άνθρωποι αναμεταδίδουν λανθασμένες και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την πατρίδα του Μπολίβαρ. «Θα πρέπει να ξεκινήσει ορμητικά μια νέα διαδικτυακή δύναμη, μέσω των κοινωνικών δικτύων, για να υπερασπιστούμε την αλήθεια της Βενεζουέλας με νέα μέσα, με νέες μορφές, δημιουργικές», προέτρεψε ο Πρόεδρος. Είπε επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε στην εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης είναι «με την αλήθεια μέσω των κοινωνικών δικτύων με όλη την δημιουργικότητα και την ομορφιά του μηνύματος που μπορεί να προέρχεται από τη Βενεζουέλα» με μια «διεθνή επικοινωνιακή επανάσταση» η οποία εκτός της αντεπίθεσης θα κάνει γνωστά και τα μεγάλα επιτεύγματα της Μπολιβαριανής Επανάστασης.
Επιπλέον, ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε: «Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο διοικητής Τσάβες ήταν το πιο σημαντικό πολιτιστικό και επικοινωνιακό φαινόμενο, των τελευταίων 25 χρόνων στην κοινωνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής, ο οποίος σηματοδότησε τα νέα μονοπάτια, τις νέες μορφές, τους νέους τρόπους άσκησης πολιτικής, πολιτισμού, επικοινωνίας. Ποιος μπορεί να το αρνηθεί;». Ο Τσάβες, πρόσθεσε ο Μαδούρο, δημιούργησε «μια συνειδητοποίηση αυτής της μάχης, ότι δηλαδή μόνο μέσω της ήττας, της εξουδετέρωσης των αστικών μέσων επικοινωνίας, εθνικών και διεθνών, και της επιρροή τους, είναι δυνατό να ανοιχτούν οι δρόμοι για έναν μεγάλο κοινωνικό, οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
Ο Φερνάντο Λούγο θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 στην Παραγουάη
Το Μέτωπο Γκουασού επικύρωσε το Σάββατο την προεδρική υποψηφιότητα του γερουσιαστή και πρώην προέδρου Φερνάντο Λούγο, για τις προεδρικές εκλογές του 2018 στην Παραγουάη. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του εκλογικού μετώπου, ο Λούγο ήταν ο βασικός ομιλητής και ευχαρίστησε για την παρουσία τους ολα τα προοδευτικά κινήματα και κόμματα. "Το Μέτωπο Γκουασού μπήκε στον πολιτικό στίβο για να μείνει, δεν ήρθε για να κάνει πασαρέλα μοντέλων ούτε επιδειξιομανία στην παραγουανή πολιτική, ήρθε για να μείνει και να μετασχηματίσει την ιστορία μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λούγο καταχειροκροτούμενος. Ο Λούγο κατέκρινε την διακυβέρνηση του προέδρου Οράσιο Κάρτες και εστίασε στην κρίση στον ποταμό Πιλκομάγιο, που υποφέρει από τη χειρότερη ξηρασία για 20 σχεδόν χρόνια, και απειλεί με θάνατο ζώα της περιοχής. "Αυτή είναι η Παραγουάη που σήμερα μας πονάει, η Παραγουάη που ματώνει". Πρόσθεσε ακόμα ότι ο αριστερός συνασπισμός του οποίου ηγείται (Frente Guasú) είναι καλύτερος από ότι το 2008, όταν νίκησε στις εκλογές και διέκοψε την ηγεμονία του Partido Colorado, και καλύτερος από ότι το 2012, όταν ο τότε πρόεδρος καθαιρέθηκε από τη γερουσία της Παραγουάης μέσω μιας πολιτικής δίκης, διαδικασίας που χαρακτηρίστηκε ως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Το Μέτωπο Γκουασού έχει τη δυνατότητα, την ευκαιρία, την ιστορική ευθύνη, με τους βουλευτές του, τους περιφερειακούς και δημορικούς συμβούλους και τους κοινωνικούς ηγέτες του. "Έφτασε η ώρα να κατεβάσουμε λίγο την κομματική μας σημαία για να σηκώσουμε την κόκκινη, λευκή και γαλάζια της πατρίδας μας", κατέληξε ο Λούγο στην ομιλία του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επιστολή Ερντογάν στον Πούτιν ….Αλλα οι διαφορες είναι βαθιες…
ΑΓΚΥΡΑ - ΜΟΣΧΑ.-- Τις «γέφυρες» που υπάρχει διάθεση να ριχτούν μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας επιβεβαιώνει η επιστολή που έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η επιστολή φέρεται να αναφέρει πως «ποτέ δεν είχαμε την επιθυμία ή τη σκόπιμη επιδίωξη να καταρρίψουμε το αεροσκάφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Το Κρεμλίνο τόνισε ακόμα ότι ο Ερντογάν «εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για ό,τι έγινε και είπε ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθούν οι παραδοσιακά φιλικοί δεσμοί μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, αλλά και για να εργαστούν μαζί (οι δύο χώρες) για την αντιμετώπιση κρίσεων στην περιοχή και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Στην Αγκυρα, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχήμ Καλίν, επιβεβαίωσε την επιστολή ωστόσο - σύμφωνα με τη «Χουριέτ» - διευκρίνισε ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι «λυπάται» και όχι ότι «απολογείται» για την κατάρριψη. Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, είχε αναγγείλει «θετικές εξελίξεις» στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις.
Οποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις, αυτές θα αλληλεπιδράσουν με τις εξελίξεις σε κρίσιμα «μέτωπα», στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας (Ανω Δούμας), Κονσταντίν Κόσατσεφ, που τόνισε: «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διαφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι πολύ πιο βαθιές και έχουν πολύ πιο ουσιαστικό χαρακτήρα... Αυτές οι διαφωνίες έχουν να κάνουν με τις αιτίες, την πορεία και τα πιθανά αποτελέσματα μιας σειράς συγκρούσεων, τώρα στη Συρία, στο Ιράκ και σε μια σειρά άλλες περιοχές». Τονίζοντας ότι χρειάζονται «έργα» εκτός από επιστολές επισήμανε ότι «περιμένουμε από την Τουρκία την ίδια αλλαγή και στην επανεξέταση θέσεων τις οποίες ακολουθούσε τον τελευταίο καιρό και οι οποίες οδήγησαν όχι μόνο σε επιδείνωση της σχέσης της με τη Ρωσία, αλλά και στο να ξεφύγουν τα πράγματα σε διάφορες συγκρούσεις...».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όπως γραφει ο Ριζοσπαστης. Οι κάλπες στην Ισπανια, στις οποίες συμμετείχε το 69,84% των ψηφοφόρων (73% ήταν το ποσοστό συμμετοχης στις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη, όπου οι μετεκλογικές διαβουλεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης).
Οι εκλογες ανέδειξαν και πάλι πρώτο το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, που πήρε 33,3% και 137 έδρες (το Δεκέμβρη είχε 28,71% και 123 έδρες). Επίσης, είναι ανεβασμένο και σε ψήφους παίρνοντας 7.906.185 (είχε 7.236.965). Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η παλιά σοσιαλδημοκρατία, ήρθε δεύτερο με 22,66%, 85 έδρες και 5.424.709 ψήφους (είχε το Δεκέμβρη 22%, 90 έδρες και 5.545.315 ψήφους). Η νέα σοσιαλδημοκρατία, η εκλογική συμμαχία «Ενωμένοι Μπορούμε» («Unidos Podemos»), του σοσιαλδημοκρατικού μορφώματος «Ποδέμος» με την οπορτουνιστική «Ενωμένη Αριστερά», όπου συμμετέχει και το μεταλλαγμένο ΚΚ Ισπανίας, ήρθε τρίτη (παρά το σπρώξιμο των δημοσκοπήσεων, που την εμφάνιζαν δεύτερη και με ποσοστό πάνω από 25%). Συγκεκριμένα, το σχήμα αυτό πήρε αθροιστικά μαζί με άλλα τρία ψηφοδέλτια, σε Βαλένθια, Καταλονία, Γαλικία 21,07%, 71 έδρες και 5.049.464 (είχε το 2015, ως σύνολο, δηλαδή Podemos, Podemos Compromis, En Comun Podem, Podemos en Marea και Ενωμένη Αριστερά, 24,36%, 71 έδρες και 6.139.494 ψήφους). Τέταρτοι είναι οι «Πολίτες» (Cuidadanos), ένα νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα όπως το Ποτάμι στη χώρα μας, με 13,05%, 32 έδρες, 3.123.769 ψήφους (από 13,94%, 40 έδρες, 3.514.528). Εδρες στη Βουλή, όσο και στη Γερουσία, εκλέγουν εκτός από αυτές τις δυνάμεις και αρκετά κόμματα σε τοπικιστική βάση.
Το αποτέλεσμα της νέας σοσιαλδημοκρατίας «Ενωμένοι Μπορούμε» και των σύμμαχων σχημάτων σκόρπισε κατήφεια στα στελέχη του, με πρώτο τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, καθώς και τους συμμάχους τους, όπως στον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα (πανηγύριζαν με τις δημοσκοπήσεις), αφού είχε απώλεια 1.090.030 ψήφων. Είναι φανερό ότι το εγχείρημα της «εναλλακτικής» στην κρίση και της «αναγέννησης της ΕΕ», μετά την εμπειρία της «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έχει φθαρεί, χωρίς να σημαίνει ότι η νέα σοσιαλδημοκρατία θα σταματήσει την επιχείρηση χειραγώγησης του λαού.
Τη δική του μάχη, με τις μικρές δυνάμεις του, έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, που πήρε 26.553 ψήφους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Ρητορική απ' τα παλιά!
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την ψήφιση του κειμένου των προγραμματικών θέσεων, του κανονισμού λειτουργίας και της πολιτικής απόφασης, καθώς και με την εκλογή νέου Πολιτικού Συμβουλίου που αποτελείται από 111 μέλη (62 προσκείμενα στην κοινή λίστα του Αριστερού Ρεύματος και των ανένταχτων). Στο άνοιγμα των εργασιών, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο Μ. Γλέζος, ο Αλ. Αλαβάνος, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ, της Χριστιανικής Δημοκρατίας κ.ά., ενώ γραπτό μήνυμα έστειλαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Σοφία Σακοράφα. Τις γνωστές αντιμνημονιακές θλεσεις υπερασπίστηκε στην ομιλία του ο άτυπος επικεφαλής μέχρι τούδε της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης. «Είμαστε η μόνη παράταξη που αμφισβητούμε πειστικά τη μνημονιακή κανονικότητα και τον ευρωζωνικό και ευρωενωσιακό μονόδρομο» ανέφερε, προσπερνώντας τι εκφράζουν τόσο η ΕΕ όσο και τα μνημόνια. Γνωστές απ' το παρελθόν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και προτάσεις ανάλογες με αυτές που διατύπωνε πριν αναδειχθεί σε κυβέρνηση είχαν την τιμητική τους. (π.χ. η διακοπή αποπληρωμής του χρέους για τη διαγραφή του, η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών με στόχο να δώσουν ώθηση στην οικονομία και φυσικά η έξοδος από την Ευρωζώνη, αλλα όχι από την Ε.Ε., η χάραξη μιας νέας εθνικής νομισματικής πολιτική κ.ά.). Προτάσεις που παρόλη τη ριζοσπαστική συνθηματολογία που τις συνοδεύει έχουν ως στόχο να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάκαμψη. Μια γεύση δηλαδή απ' τα παλιά από τον ΣΥΡΙΖΑ του 2012 και πριν από το Γενάρη του 2015.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tώρα τα ανρωπόμορφα κτήνη (Ομπάμα-Κλίντον), η νεοναζιστική Ε.Ε., μεταφέρουν τους φονιάδες τους στο Λίβανο...
Ο λαός του Λιβάνου οργανώνει Λαϊκή Πολιτοφυλακή, για να αντιμετωπίζουν τους φονιάδες της ΄πολιτισμένης΄ δύσης...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
...επίσκοπος Κυδωνίας και Αποκορώνου (Χανίων) Αγαθάγγελος Ξηρουχάκης το 1943. Ποτέ δεν έλειψαν οι δωσίλογοι σ΄ αυτή την πατρίδα...
Ο επίσκοπος Κυδωνίας και Αποκορώνου (Χανίων) Αγαθάγγελος Ξηρουχάκης χαιρετά ναζιστικά το 1943, δίπλα στον δωσίλογο διοικητή Κρήτης Ιωάννη Πασσαδάκη και τον γερμανό στρατιωτικό διοικητή Κρήτης στρατηγό Μπρούνο Μπρόυερ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η χθεσινή δήλωση της Μερκελ: "Στην ΕΕ πολεμάμε για την ειρήνη. Μην θεωρείτε την ειρήνη δεδομένη αν διαλυθεί η Ενωση".
To να πολεμας για την ειρηνη είναι σαν να γαμας καποια για να παραμεινει παρθενα!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι «ουδέτεροι» Ισπανοί στο ρωσικό μέτωπο το 1943... γυρίσανε σε κουτιά...