Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Πεμπτη 30 Ιουνιου 2016


ΣΟΚ: Η Γερμανία ζήτησε από την Ιταλία να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών!
ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ Α.ΜΕΡΚΕΛ
Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΕΡΧΕΤΑΙ BANK RUN ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ»!
29 Ιουνίου 2016 21:59
ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ Α.ΜΕΡΚΕΛ – Ζ.Κ.ΓΙΟΥΝΚΕΡ: «ΕΡΧΕΤΑΙ BANK RUN ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ»!
Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας καταγράφηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ ζήτησε από τον Ιταλό πρωθυπουργό Μ.Ρέντσι, να «κουρευθούν» οι καταθέσεις των Ιταλών καταθετών για να διασωθούν οι ιταλικές τράπεζες! Σύμφωνα με το Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ότι οι κανόνες που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης πρέπει να τηρούνται, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των πολιτών σε περίπτωση που μια τράπεζα της ευρωζώνης χρειαστεί διάσωσης. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει «κούρεμα» των ιταλικών καταθέσεων!
Πρώτα «κουρεύονται» μέτοχοι και ομολογιούχοι και αν χρειαστεί καταθέτες με λογαριασμούς άνω των 100.000 ευρώ) για τυχόν διάσωση των ιταλικών τραπεζών! Και βέβαια, οι ομολογιούχοι δεν έχουν «ούτε παλιά λιρέτα», άρα πάνε για «κούρεμα» καταθέσεων! «Δεν μπορούμε να ξανακάνουμε τα ίδια χρόνο παρά χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. «Οι νόμοι της ευρωζώνης για την επίλυση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προσφέρουν ικανό περιθώριο για τις ανάλογες συνθήκες σε κάθε κράτος μέλος» διεμήνυσε. «Ξέρουμε τι πρέπει να πράξουμε για τις τράπεζες και θα το κάνουμε γνωρίζοντας ότι εξυπηρετείται η χώρα με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες» απάντησε ο ιταλός πρωθυπουργός. Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει μέτρα που θα δώσουν ρευστότητα ύψους 40 δισεκ. ευρώ στις ιταλικές τράπεζες , σύμφωνα με ένα πηγή που επικαλείται το πρακτορείο.
Μιλώντας μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε κάθε χρόνο να συζητούμε τα ίδια και τα ίδια. Οι κανόνες της ευρωζώνης για τη διάσωση και αναδιάρθρωση των τραπεζών αφήνουν αρκετά περιθώρια χειρισμού στα κράτη-μέλη». Ο Μ.Ρέντσι έσπευσε να απαντήσει και μάλιστα σε έντονο ύφος, υπογραμμίζοντας ότι «γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε για τις τράπεζες και πώς θα εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, σεβόμενοι ταυτόχρονα τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Δεν είμαστε εδώ για να μας κάνει κάποιος τον δάσκαλο». Υπενθυμίζεται ότι η προσπάθεια της ιταλικής κυβέρνησης για δημιουργία «τοξικής» τράπεζας (Bad Bank) δεν ευοδώθηκε, καθώς δεν έγινε δεκτή από την Κομισιόν.
Η κυβέρνηση Ρέντσι εξετάζει, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του Bloomberg και μετέδωσε το newmoney.gr, να «ρίξει» στο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας κεφάλαια ύψους 40 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην καταρρεύσει. Αρκετές ιταλικές τράπεζες έχουν υψηλότατα επίπεδα «κόκκινων» δανείων, ενώ οι μετοχές τους έχουν δεχθεί πραγματικό σφυροκόπημα από την αρχή του έτους. Αυτή, όμως, η επιθυμία του κ. Ρέντσι «σκοντάφτει» στο Βερολίνο, το οποίο παραμένει σταθερό στη θέση του ότι το κόστος για τη διάσωση μίας τράπεζας θα πρέπει να το αναλάβουν πρώτα οι μέτοχοί της και πιθανώς και οι καταθέτες («bail-in») και, εάν αυτό δεν αρκεί, τότε μόνο θα μπορούν να διοχετευθούν κρατικά κεφάλαια, για να μην υπάρξει κατάρρευση. Ταυτόχρονα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το Brexit, το οποίο είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, με τις απώλειές τους να φθάνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, δεν είναι κάτι ικανό για να παραβιαστούν οι κανόνες που ορίζονται από την οδηγία Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD).
«Ποτέ δεν ζητήσαμε να αλλάξουμε τους κανόνες. Στην τρέχουσα κατάσταση και εάν υπάρξουν προβλήματα είμαστε ικανοί, σεβόμενοι τους κανόνες, να προστατεύσουμε τα χρήματα των καταθετών» επέμεινε ο κ. Ρέντσι. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Observer, ο Ματέο Ρέντσι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ειδικό ιταλικό ταμείο διάσωσης των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Γιούνκερ τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά το τέλος του δείπνου με τους Ευρωπαίους ηγέτες στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για «bank run» στην Ιταλία, προκαλώντας ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι «η Κομισιόν θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει κάθε είδους bank run στην Ιταλία». Ακολούθησε μικρή παύση και ο κ. Γιούνκερ έσπευσε να προσθέσει: «Αυτό δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ιταλία προς το παρόν».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Απαρτχάιντ νερού" στους Παλαιστίνιους έχει επιβάλει η εταιρεία που διεκδικεί το νερό της Θεσσαλονίκης
Εκστρατεία κατά της Mekorot της εταιρείας που διεκδικεί το νερό της θεσσαλονίκης, έχει ξεκινήσει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι της Γης» και παλαιστινιακές οργανώσεις που κατηγορούν την εταιρεία ότι είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του " απαρτχάιντ νερού " που επέβαλε στους Παλαιστίνιους. Στο κείμενο της διεθνούς καμπάνιας κατά της Mekorot, καλούν το παγκόσμιο κίνημα σε μποϊκοτάζ κατά του ισραηλινού κολοσσού, παρουσίαζοντας έξι λόγους για τους οποίους οι πολίτες οφείλουν να ξεσηκωθούν, ασκώντας πίεση στις κυβερνήσεις τους να διακόψουν οποιαδήποτε συνεργασία με την εταιρεία:
Έξι λόγοι για μποϊκοτάζ
1. Η Mekorot εφαρμόζει σύστημα απαρτχάιντ νερού: Η παλαιστινιακή κατανάλωση στα Κατεχόμενα είναι περίπου 70 λίτρα ανά άτομο την ημέρα ενω ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας συστήνει 100 λίτρα ανά άτομο την ημέρα και η ημερήσια κατανάλωση από τους Ισραηλινούς είναι περίπου 300 λίτρα, δηλαδή 14 φορές περισσότερο. Η Mekorot έχει αρνηθεί την παροχή νερού σε παλαιστινιακές κοινότητες μέσα στο Ισραήλ, παρ' ότι απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ αναγνωρίζει το δικαίωμά τους στην πρόσβαση στο νερό. Εκθεση του γαλλικού Κοινοβουλίου έχει χαρακτηρίσει αυτή την κατάσταση «απαρτχάιντ νερού». 2. Η υποστήριξη της Mekorot για τον αποικιοκρατικό εποικισμό συνεχίζεται αδιάλειπτα από την κατοχή το 1967 της Δυτικής Οχθης, της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν μέχρι σήμερα. Στην εταιρεία δόθηκε το μονοπώλιο όλων των πηγών νερού στα κατεχόμενα εδάφη, εφαρμόζοντας πολιτικές που ενισχύουν τον ισραηλινό εποικισμό εις βάρος των παλαιστινιακών κοινοτήτων. 3. Η Mekorot συμμετέχει στο διεθνές έγκλημα της λεηλασίας των φυσικών πηγών και στη χωρίς όρια καταστροφή των υποδομών νερού: Η Mekorot λειτουργεί 42 πηγάδια στη Δυτική Οχθη, κυρίως στην περιοχή της Κοιλάδας του Ιορδάνη που κατά κύριο λόγο υδροδοτούν τους ισραηλινούς εποικισμούς. Η Mekorot δουλεύει σε στενή συνεργασία με τον ισραηλινό στρατό για να κατάσχει σωλήνες ύδρευσης από Παλαιστίνιους αγρότες και να καταστρέφει τις πηγές παροχής νερού των παλαιστινιακών κοινοτήτων. 4. Η στέρηση του ανθρώπινου δικαιώματος στο νερό στους Παλαιστινίους από τη Mekorot είναι μέσο για την ισραηλινή πολιτική εκτοπισμού: Το καλοκαίρι η Mekorot συνοδευόμενη από το στρατό, κλείνει τη βρύση για τους Παλαιστινίους στις κοινότητες της Δυτικής Οχθης, αφήνοντάς τους στην ξηρασία. Η Mekorot είναι υπερήφανος συνεργάτης στο «Σχέδιο Ερημος Νέγκεβ» του Εβραϊκού Εθνικού Συμβουλίου, σύμφωνα με το οποίο 40.000 Παλαιστίνιοι Βεδουίνοι, κάτοικοι του Ισραήλ, θα ξεριζωθούν από τα σπίτια τους και τα εδάφη τους θα χρησιμοποιηθούν για εποικισμούς «μόνο για εβραίους» στην έρημο Νέγκεβ. 5. Η Mekorot εξάγει το απαρτχάιντ νερού επωφελούμενη από την ιδιωτικοποίηση του νερού. Το Συνδικάτο Δημόσιου Τομέα της Αργεντινής δήλωσε στην καμπάνια του ότι «αν η σύμβαση δοθεί στη Mekorot, το νερό θα θεωρείται από εδώ και πέρα είδος πολυτελείας και όχι ζωτικός πόρος. 6. Η προβαλλόμενη ειδίκευση της Mekorot στο νερό χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για αποπροσανατολισμό: Η δημιουργία μύθων σχετικά με το νερό έχει στόχο να βελτιώσει την εικόνα του Ισραήλ διεθνώς. Αντίθετα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το Ισραήλ δεν έκανε την «έρημο να ανθήσει».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016
Ο Στρατός της Ονδούρας δολοφόνησε την Berta Cáceres
Ένας πρώην στρατιωτικός Τάγματος Θανάτου εκπαιδευμένος στις ΗΠΑ, ο οποίος αρνήθηκε να πραγματοποιήσει δολοφονίες ακτιβιστών, μίλησε ανώνυμα στην εφημερίδα The Guardian. Μια μονάδα των ειδικών δυνάμεων του στρατού της Ονδούρας, είχε την ιθαγενή ηγέτη Μπέρτα Κάσερες στη λίστα των ανθρώπων που θα δολοφονούσαν, ενώ ένα μέλος αυτής της μονάδας που λειτουργεί ως τάγμα θανάτου, διαβεβαίωσε ότι είναι “σίγουρος 100%” ότι ο στρατός δολοφόνησε την ιθαγενή ηγέτη. Από την άλλη, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Guardian, αυτοί που αρνήθηκαν από το στρατιωτικό προσωπικό να εκτελέσουν διαταγές για την δολοφονία ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα θανάτου, έχουν εξαφανιστεί.
“Είμαι 100% σίγουρος” ότι η Κάσερες δολοφονήθηκε από τον στρατό της Ονδούρας, δήλωσε ένας λοχίας με το ψευδώνυμο – για λόγους ασφαλείας – Ροντρίγκο Κρους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας. Ό Κρους ανέφερε ότι γνωρίζει ένα “θάλαμο βασανιστηρίων” του στρατού και μια μέρα είδε φρέσκο αίμα, σφυριά, αλυσίδες και άλλα όργανα βασανισμού.
Η Κάσερες η οποία είχε ξεκινήσει μια σκληρή μάχη ενάντια στο υδροηλεκτρικό φράγμα Άγουα Σάρκα, είχε αναφέρει ότι βρισκόταν σε μαύρη λίστα και είχε δεχθεί 33 απειλές για την ζωή της, λόγω της εκστρατείας της ενάντια στο φράγμα. Ηταν ιδρυτικό στέλεχος του Συμβουλίου των Ιθαγενών Λαών της Ονδούρα (Copinh). Ο Κρούς επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει δει αρκετές μαύρες λίστες με ονόματα ακτιβιστών της περιοχής Μπάχο ντε Άγουαν που παράγει φοινικέλαιο, και του Κινήματος Αγροτικής Ενότητας. Μία από τις λίστες η οποία περιελάμβανε επιφανείς ηγέτες των αγροτών που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη γη τους, παραδόθηκε από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (Fusina) σε μια μονάδα στρατιωτικής αστυνομίας, μήνες πριν η βραβευμένη ακτιβίστρια δολοφονηθεί τον περασμένο Μάρτη.
Ο Κρους ήταν μέλος αυτής της μονάδας και διέφυγε από την χώρα φοβούμενος ότι θα δολοφονηθεί, όπως δήλωσε τηλεφωνικά στην βρετανική εφημερίδα. Πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι που είδαν την λίστα που περιελάμβανε την Κάσερες, αρνήθηκαν να εκτελέσουν την διαταγή της εκτέλεσης. “Ο υπολοχαγός μας αρνήθηκε επίσης να πραγματοποιήσει αρκετές δολοφονίες, γιατί επρόκειτο για αξιοπρεπείς ανθρώπους που αγωνίζονταν για τις κοινότητές τους”, δήλωσε ο αρχιλοχίας Κρους. Ο υπολοχαγός μας είπε επίσης, ότι η διαταγή προέρχονταν από ψηλά στην ιεραρχία του στρατού και ότι ο ίδιος πιέστηκε από τον διοικητή Ξάτρουτς για να εκτελέσει αυτές τις διαταγές. Η Ειδική Μονάδα του στρατού δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την πολιτική αστυνομική δύναμη και είναι ανάμεσα στους οργανισμούς της κεντροαμερικανικής χώρας, που έλαβαν 200 εκατομμύρια δολάρια από τις ΗΠΑ και 750 εκατομμύρια από το βορειοαμερικάνικο Ταμείο για την Ευημερία της Συμμαχίας στο Βόρειο Τρίγωνο, το οποίο περιλαμβάνει το Ελ Σαλβαδόρ, την Γουατεμάλα και την Ονδούρα, του οποίου ο σκοπός υποτίθεται ότι είναι να εξαλείψει την μετανάστευση πολιτών τρίτων χωρών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη βορειοαμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει να αποσυρθούν δυνάμεις ασφαλείας και να ανασταλεί η (στρατιωτική) εκπαίδευση στην Ονδούρα, να αποσύρει στρατιωτικό εξοπλισμό και δάνεια, μέχρι η χώρα να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Υπηρεσία Εθνικής Αφάλειας (Fusina) έχει λάβει εκπαίδευση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το FBI. Ένας από τους πέντε ύποπτους που συνελήφθησαν για την δολοφονία της Κάσερες, βρισκόταν σε ενεργή στρατιωτική υπηρεσία στο Ιράκ μαζί με βορειοαμερικάνικες δυνάμεις, οι οποίες τον υπέβαλαν σε μαθήματα ειδικών επιχειρήσεων. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το αμφιλεγόμενο υδροηλεκτρικό έργο, η Desarrollos Energéticos S.A,γνωστή και ως DESA, έχει ένα συμβόλαιο από τις 15 Δεκέμβρη με την FINTRAC , εταιρεία συνδεδεμένη με τονUSAID (Χρηματοδοτικό οργανισμό της CIA, που ασχολείται με έργα αποσταθεροποίησης και πολιτικές παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο). Αυτό το συμβόλαιο υπογράφτηκε τρεις μήνες πριν την δολοφονία της Κάσερες. Από το 2010 μέχρι το 2015 πάνω από 100 αγωνιστές για το περιβάλλον, έχουν δολοφονηθεί στην Ονδούρα. Αυτή η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για τους ακτιβιστές, σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δολοφονήθηκε η οικολόγος ακτιβίστρια Μπέρτα Κάσερες στην Ονδούρα
Έξω από το σπίτι της δολοφονήθηκε από αγνώστους η ακτιβίστρια οικολόγος Μπέρτα Κάσερες, μετά από απειλές που είχε δεχθεί
Μάρτιος 03 2016 20:10
Μία ακτιβίστρια οικολόγος από την Ονδούρα, η Μπέρτα Κάσερες, δολοφονήθηκε σήμερα από αγνώστους που την πυροβόλησαν ενώ επέστρεφε στο σπίτι της, στη Λα Εσπεράνσα, περίπου 200 χλμ βορειοδυτικά της Τεγκουσιγκάλπα, ανακοίνωσε η οικογένειά της. Η αστυνομία υποστήριξε πως η επικεφαλής του Συμβουλίου των Πολιτών των Οργανώσεων των Αυτοχθόνων Λαών της Ονδούρας (Copinh), η οποία είχε βραβευθεί το 2015 για τους αγώνες της στην προάσπιση του περιβάλλοντος, σκοτώθηκε από κλέφτες, "αλλά γνωρίζουμε όλοι πως ήταν για τον αγώνα της" υπέρ του περιβάλλοντος, δήλωσε η μητέρα της, η Μπέρτα Φλόρες, στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo. "Η αστυνομία λέει πως της επιτέθηκαν για να την κλέψουν αλλά είναι ένα πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης" της Ονδούρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κάρλος Ρέγες, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Λαϊκής Αντίστασης (FNRP). "Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της από την πίσω πόρτα και την πυροβόλησαν πολλές φορές, αλλά ξέρουμε όλοι πως αυτά είναι ψέματα, τη σκότωσαν για τον αγώνα της" υπέρ του περιβάλλοντος, επέμεινε ο Ρέγες. Η Φλόρες πρόσθεσε πως η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια της ακτιβίστριας, όμως στην πραγματικότητα αυτή δεν είχε καμία προστασία από το κράτος, ενώ της ασκούνταν αφόρητες πιέσεις από εκείνους που υποστηρίζουν τον μεταλλευτικό τομέα και τις υδροηλεκτρικές εταιρίες. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ασφάλειας Χούλιαν Πατσέκο υποστήριξε πως μια περίπολος της αστυνομίας είχε διατεθεί για την ασφάλεια της Μπέρτα Κάσερες σε μόνιμη βάση, αλλά "έπειτα από αίτημά της", δεν επενέβαινε παρά μόνο περιστασιακά. Ο Πατσέκο πρόσθεσε πως δύο άτομα συνελήφθησαν –ένας τραυματίας και ο υπεύθυνος ασφαλείας της συνοικίας όπου σκοτώθηκε– χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, επικαλούμενος την εν εξελίξει έρευνα. Η Μπέρτα Κάσερες, η οποία είχε τιμηθεί το 2015 με το βραβείο Goldman, ένα από τα πιο γνωστά αμερικανικά βραβεία για την προάσπιση του περιβάλλοντος, έγινε γνωστή από την υπεράσπιση του ποταμού Γκουαλκάρκε, στο διαμέρισμα Σάντα Μπάρμπαρα, στη βορειοδυτική Ονδούρα, όπου μια εταιρία σχεδιάζει την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού φράγματος το οποίο απειλεί να στερήσει το νερό από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής. Η μητέρα της δηλώνει πως η Μπέρτα Κέσερες είχε πάει πρόσφατα στο σημείο και "είχε μια έντονη λογομαχία με τους στρατιωτικούς και τους επικεφαλής της επιχείρησης που κατασκευάζει το φράγμα. Και μου είχε πει πως έπρεπε να σταματήσουν την κατασκευή του φράγματος γιατί θα καταστρέψει τη ζωή". Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, Λουίς Αλμάγκρο, καταδίκασε ένα "φρικτό" έγκλημα το οποίο χαρακτήρισε ως "κτύπημα στα ανθρώπινα δικαιώματα".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και πώς οι νοητικές ικανότητες των χρυσάβγουλων συγκρίνονται μόνο με αυτές των συνηγόρων υπεράσπισής τους…
Πραγματικοί φασιστες δικηγοροι, που εξασκούν το επάγγελμα της δικηγορίας, έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα πτυχία που τους το επιτρέπουν. Έρχονται όμως να ισοπεδωθούν από την υπεράσπιση της χρησύς αβγοίς, η οποία δε δίστασε να βάλει το δικό της ογκόλιθο σε μια δίκη που εδώ και καιρό εξελίσσεται σε παρωδία, μόνο για να επιβεβαιώσουν πως είτε είσαι άνθρωπος της νύχτας είτε δικηγόρος, δε μπορεί να είσαι χρησαβγίτης και να τα πας καλά με τα γράμματα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Γνωρίζετε το σταλινικό χαιρετισμό;”
Δικηγόρος φασιστών: Εσείς έχετε δει τους κατηγορούμενους να χαιρετούν ναζιστικά;
Afaza: Ναι, τους έχω δει, υπάρχουν φωτογραφίες.
Δικηγόρος φασιστών: Εσείς έχετε χαιρετήσει ποτέ σταλινικά;
Afaza (καίγονται πυράκια στον εγκέφαλό του και ανοιγοκλείνει το μάτι): Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση.
Δικηγόρος φασιστών: Γνωρίζετε τον σταλινικό χαιρετισμό;
Φωνή από το ακροατήριο: DAB!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Ήταν ο Ναζίμ Χικμέτ στο ΚΚΕ Τουρκίας;”
Δικηγόρος φασιστών: Ο Ναζίμ Χικμέτ, που αναφέρατε, ήταν κομμουνιστής;
Afaza (με ύφος «δεν μπορεί να το ζω αυτό το πράγμα»): Ναι, ήταν κομμουνιστής.
Δικηγόρος φασιστών: Δηλαδή ήταν μέλος του ΚΚΕ;
Afaza: Ήταν Τούρκος ποιητής ο συγκεκριμένος.
Δικηγόρος φασιστών: Α, δηλαδή ήταν του ΚΚΕ Τουρκίας!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Γιατί δεν αποδέχεσαι το αίτημα φιλίας μου;”
Δικηγόρος φασιστών: Κυρία δικαστά, μπορώ να δώσω λίγο στον μάρτυρα να διαβάσει κάτι;
Δικαστίνα: Όχι από το κινητό.
Δικηγόρος φαιστών: Όχι, κυρία δικαστά, μόνο για λίγο, είναι από το προφίλ του στο φέησμπουκ.
Δικαστίνα: Κύριε συνήγορε, σας παρακαλώ, αν θέλετε προσκομίστε έγγραφο για να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.
Δικηγόρος φασιστών: Μόνο για λίγο, απλά να μας διαβάσει λίγο εδώ… (του δείχνει το κινητό) Πείτε μου λίγο κύριε μάρτυρα, τί βλέπετε εδώ;
Afaza: Ότι μου έχετε κάνει αίτημα φιλίας στο φέησμπουκ!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
“Παραδέχεστε ότι έχετε πάει σε πορεία;”
Δικηγόρος φασιστών: Θέλω να σας δείξω μια φωτογραφία… […] Είναι από κινητοποίηση.
Afaza: Ναι, την ξέρω τη φωτογραφία, εκεί ήμουν!
Δικηγόρος φασιστών: Δεν κατάλαβα, το παραδέχεστε;
Afaza: Είναι από 48ωρη απεργία. Αφού είχε απεργία; Να μην πάω στη συγκέντρωση;
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Έλληνες ξόδεψαν αποταμιεύσεις 19 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 14:05
Στα χρόνια της κρίσης, τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν ματώσει και αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία. Σύμφωνα με τους «FT», ο συνδυασμός υψηλής ανεργίας, περικοπών μισθών και αύξησης των φόρων οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων εισοδημάτων των νοικοκυριών. Έτσι, για να καλύψουν τη διαφορά, οι Έλληνες «τρώνε από τα έτοιμα». Την περίοδο 2006-2009 ο ρυθμός αποταμίευσης διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 6%, ενώ το 2015 ήταν αρνητικός (-6%). Όπως αναφέρουν οι «Financial Times», από τα μέσα του 2011 τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν ξοδέψει 19 δισ. ευρώ αποταμιεύσεων τη στιγμή που το βιοτικό επίπεδο έχει υποβαθμιστεί. Συγκριτικά, τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ότι στην ίδια περίοδο «έκαναν φτερά» 36 δισ. ευρώ καταθέσεων νοικοκυριών και μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων σε ξένες τράπεζες και σε ξένα νομίσματα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Άγκυρα και Μόσχα θα συνεργαστούν για την επίλυση της συριακής κρίσης
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, 18:22
Η Ρωσία και η Τουρκία είναι πιθανόν να συνεργαστούν ξανά προκειμένου να βρουν τρόπους για την επίλυση της συριακής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο. "Τώρα που λάβαμε τη συγγνώμη του Τούρκου προέδρου προς τον πρόεδρο της Ρωσίας, αφού συζητήθηκαν τηλεφωνικά οι πιθανότητες για την εξομάλυνση των σχέσεων, πιστεύω ότι με τους Τούρκους εταίρους μας θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας για να βρούμε μια λύση στη συριακή κρίση", είπε ο Λαβρόφ από το Παρίσι όπου βρίσκεται. Μιλώντας μετά τις επαφές που είχε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι θα συζητήσει τη συριακή κρίση και άλλα θέματα με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο μιας περιφερειακής συνόδου που θα διεξαχθεί στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας την Παρασκευή. Ο Ρώσος υπουργός επισήμανε πάντως ότι επαφίεται στην Τουρκία να εμποδίσει τους τρομοκράτες που θέλουν να πάνε στη Συρία ή το Ιράκ να περνούν από το έδαφός της.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σοιμπλε απαιτει να εγκρινονται από το Βερολινο τα προσχεδια των προυπολογισμων των κρατων, καταργει την Κομισιον. Ζηταει γκαουλαιτερ σε κάθε υπουργειο Οικονομικων. «Τρελαθηκε» ο δημιος της Ε.Ε.!! Αυτό είναι το σχεδιο του για ολοκληρωτικη κατοχη στην γηραια ηπειρο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Σοιμπλε υπεδειξε στην κυβερνηση της Πορτογαλαις να τηρησει το συμφωνηθεν προγραμμα λιτοτητας, ειδαλλως θα ακολουθησει νέο μνημονιο τρεισχειροτερο!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τους εχει γραμμενους ολους η Βρετανια! Το Brexit το αποφασισε το αγγλικο κεφαλαιο του Λονδινου, και δεν είναι και τοσο ευκολο στους γλιτσες κωλοευρωπαιους να τα βαλουν μαζι του!! Ο Καμερον τους ανακοινωσε ότι η αποφση για το αν θα αποχωρισει η Βρετανια από την Ε.Ε. θα την παρει ο επομενος Βρετανος πρωθυπουργος τον Σεπτεμβριο. Και οι βιασυνες των κωλογερμανων και των τσιρακιων τους, να ξωπεταξουνε την Βρετανια από την Ε.Ε., για να δημιουργησουν στη χωρα πτωχευτικο γεγονος, τις γραφει στα παλια του τα παπουτσια!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση της διεθνιστικής μονάδας Interunit
30/06/2016
Δήλωση Νο 6: Αναδιοργάνωση της μονάδας Interunit
Εδώ και αρκετό καιρό, ο πόλεμος στη ΛΔ Λουγκάνσκ ήταν χαμηλής έντασης. Δεν υπάρχουν μεγάλες μάχες, παρά μόνο μικρές και αραιές συγκρούσεις. Με δεδομένο ότι η κατάσταση έχει αλλάξει εντελώς σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, η μονάδα Interunit αποφάσισε να αναδιοργανώσει τις δράσεις της για να αντιμετωπίσει καλύτερα τη νέα κατάσταση.
Το κύριο στρατιωτικό καθήκον του στρατού της ΛΔ Λουγκάνσκ αυτή τη στιγμή είναι να υπερασπιστεί τα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω ενός δικτύου σημείων ελέγχου σε όλο το μήκος των συνόρων, όπου χιλιάδες στρατιώτες φρουρούν 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Είναι μια στατική αλλά αναγκαία δουλειά. Η μονάδα Interunit δε διαχειρίζεται ένα σημείο ελέγχου, αλλά μοιράζεται μεταξύ διάφορων θέσεων (με συχνή εναλλαγή). Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν ότι οι Ουκρανοί φασίστες θέλουν να μας σκοτώσουν ή να μας πάρουν αιχμαλώτους. Για τους Ουκρανούς, αυτό είναι ένας μεγάλος στόχος του επικοινωνιακού τους πολέμου. Αυτό εκθέτει τους διεθνιστές σε τεράστιο κίνδυνο: αν οι επιθέσεις του εχθρού επικεντρώνονται σε ένα μόνο σημείο ελέγχου, θα ήταν αδύνατο να αντισταθούμε σε αυτές. Αλλά αν χωρίζονται μεταξύ διάφορων θέσεων, η κατάσταση είναι διαφορετική.
Αυτή η κατανομή των δυνάμεων έχει και κάποια άλλα πλεονεκτήματα. Μπορούμε να έχουμε στενότερη επαφή με τους κατά τόπους συντρόφους μας, να τους γνωρίζουμε καλύτερα και να βελτιώνουμε τις γνώσεις μας στη ρωσική γλώσσα. Σύντροφοι που θέλουν να μείνουν μόνιμα στη Νοβορωσία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ενσωματωθούν πλήρως στο στρατό της ΛΔ Λουγκάνσκ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι τα μέλη της μονάδας Interunit μπορούμε να αποκτήσουμε ικανότητες σε περισσότερους τομείς και να λάβουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση, πράγμα που μας κάνει πιο αποτελεσματικούς. Η μονάδα Interunit συνεδριάζει κάθε βδομάδα για να υλοποιήσει τα καθήκοντά της και να κάνει κοινή εκπαίδευση (επίσης, τα μέλη της μοιράζονται τις δεξιότητες που αποκτούν στις διάφορες θέσεις τους). Αν και δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί επίσημα, κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες διοικητής της μονάδας έχει διατελέσει ο Νέμο και πολιτικός επίτροπος ο Σαλβατόρ. Αφού ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση, θα ορκιστούν επίσημα σε αυτούς τους ρόλους.
Μονάδα Interunit, ΛΔ Λουγκάνσκ, βορειοδυτικό μέτωπο, 25 Ιούνη 2016, Interunit@bk.ru
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάλαβες μαλάκα Έλληνα; Σου κλείσανε 3 εργοστάσια ζάχαρης όπου δούλευαν χιλιαδες εργαζόμενοι και πουλούσαν τη σοδειά τους χιλιάδες αγρότες... για να εισάγουμε ζάχαρη από τη γερμανία!
Κι εμεις αντί να αντισταθούμε, γελούσαμε και χειροκροτούσαμε σαν ηλίθιοι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκινά αύριο 1η Ιουλίου 2016 το 5ο τακτικό πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΠΑΜ
Moσχατο 1-3 Ιουλιου Η Λυση για την Πατριδα και τη Δημοκρατια!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο, όταν ξέσπασε η διπλωματική κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών και συμφώνησαν να συναντηθούν αλλά και να επαναλάβουν τη συνεργασία τους σε τομείς όπως ο τουρισμός και το εμπόριο.
Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο ανέφερε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα. «Θα ήθελα να ξεκινήσω από θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό. Αίρουμε τις διοικητικές κυρώσεις σε αυτόν τον τομέα» σε βάρος της Τουρκίας δήλωσε ο Πούτιν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η άρση των κυρώσεων σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί στις επισκέψεις Ρώσων τουριστών στην Τουρκία. Ο Ρώσος Πρόεδρος διέταξε επίσης να αρχίσει η «διαδικασία εξομάλυνσης» των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Μόσχας με την Άγκυρα. Τόνισε δε ότι η επιστολή του Προέδρου Ερντογάν, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους πέρσι τον Νοέμβριο από την τουρκική πολεμική αεροπορία, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να κλείσει «το κεφάλαιο της κρίσης» στις διμερείς σχέσεις. Το γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσε αυτή την επικοινωνία των δύο ηγετών, διευκρινίζοντας ότι οι δύο Πρόεδροι υπογράμμισαν «τη σημασία της εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων» μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, συμφώνησαν επίσης «να παραμείνουν σε επαφή και να συναντηθούν» σε ημερομηνία που μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί. Ένας Τούρκος αξιωματούχος είπε πάντως ότι αναμένεται να συναντηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου της G20 που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στο Σότσι την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό για την τριπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 239. «Λυπούμαστε και εκφράζουμε τη συμπάθειά μας για τα θύματα αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας» δήλωσε ο Πούτιν, σε συνάντηση που είχε με Γερμανούς και Ρώσους μαθητές στη Μόσχα. Την Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος, σε επιστολή του προς τον Πούτιν, είχε ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τα τουρκικά F-16 στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας πέρσι τον Νοέμβριο. Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι το μήνυμα αυτό του Ερντογάν ήταν «ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων» των δύο χωρών, προειδοποιώντας όμως ότι «δεν πρέπει να φαντάζεστε ότι θα τα εξομαλύνουμε όλα μέσα σε λίγες ημέρες».