Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Παρασκευη 1 Ιουλιου 2016


Για μια ακόμη φορά οι φασίστες δεν πέρασαν!
Μπορεί τα δυτικά ΜΜΕ να το αποσιώπησαν, όπως έκανε άλλωστε και η ψοφοδεής ευρωπαϊκή Αριστερά για να μην υποχρεωθεί να καταγγείλει τη βρόμικη ένωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, αλλά αυτές τις μέρες εξαπολύθηκε γενική επίθεση των στηριζόμενων στις ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων και ναζιστικών παραστρατιωτικών σωμάτων, κατά των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Η επίθεση αποκρούστηκε. Οι φασίστες υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα απελευθερωμένα από την αντιφασιστική Αντίσταση εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας. Hasta la victoria siempre!
«Ανθρακες» το «blitzkrieg» του Κιέβου...
Η απόπειρα κατάληψης του Ντεμπάλτσεβο από στρατό και φασίστες έπεσε στο κενό
Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Μπορεί όχι στην αρχική του κλιμάκωση, αλλά το αίμα ενόπλων και αμάχων ρέει άφθονο. Σπίτια και υποδομές κάθε είδους (νοσοκομεία, σχολειά, παιδικοί σταθμοί, πολιτιστικά κέντρα, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου) εξακολουθούν να καταστρέφονται και κάθε στιγμή, αυτό που τώρα περιορίζεται σε περιφερειακές «αψιμαχίες» κατά μήκος του μετώπου και βομβαρδισμούς χωριών από τον ουκρανικό στρατό, μπορεί να μετατραπεί σε κανονική μάχη μεγάλης κλίμακας. Ο λαός του Ντονμπάς* εξακολουθεί να υποφέρει και να ζει υπό καθεστώς πολιορκίας και εμπάργκο εκ μέρους της κυβέρνησης του Ουκρανού προέδρου, Ποροσένκο… ο οποίος υποτίθεται ότι θέλει να τους «ελευθερώσει» από τους «Ρώσους εισβολείς»! Η «ομάδα επαφής» της γνωστής και ως «νορμανδική τετράδα»** για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης συνεχίζει μεν τις διαπραγματεύσεις στην λευκορωσική πρωτεύουσα, το Μινσκ, αλλά το καθεστώς του Κιέβουδεν σταματά τις προβοκάτσιες και το σπάσιμο των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός. Ο στόχος γνωστός και διαχρονικός σε κάθε πόλεμο: Η δημιουργία τετελεσμένων στο πεδίο της μάχης, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση σε διπλωματικό επίπεδο.
Το Κίεβο αποτυγχάνει και στα δύο.
Χθες, όμως, έκανε ένα βήμα παραπάνω. Οπως ξεκαθαρίστηκε πλέον σήμερα και με βάση όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από ρωσικά και ουκρανικά μέσα, καθώς και από τα ΜΜΕ των Λαϊκών Δημοκρατιών τουΝτονμπάς, από νωρίς, περίπου 7 το πρωί της Τετάρτης 29 Ιούνη, η 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία τουουκρανικού στρατού, μαζί με τμήματα του ναζιστικού «Δεξιού Τομέα», επιτέθηκαν αιφνιδίως στο μέτωπο τουΝτεμπάλτσεβο, με στόχο την ανακατάληψη της πόλης. Πρώτα επιτέθηκαν τα φασιστικά τάγματα του «Δεξιού Τομέα» και ακολούθησε ο τακτικός στρατός.
Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα, η επίθεση «προκλήθηκε» από «προβοκάτσια» των «αποσχιστών». Ωστόσο, πέρα από το γεγονός ότι οι αρχές των ΛΔ διαψεύδουν κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει και κανένας λογικός λόγος να υπάρχει τέτοιου είδους πρόκληση εκ μέρους τους, αφού, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή, το πρόβλημα το έχει το Κίεβο. Το οποίο, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνει ότι οι δυτικοί «προστάτες» του δεν έχουν καμία διάθεση, φυσικά, να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την ήδη ανταγωνιστική σχέση τους με την Ρωσία, για την ικανοποίηση των τυχοδιωκτισμών της ουκρανικής ολιγαρχίας. Στον ιμπεριαλισμό αρκούν οι δικοί του, μεγάλης κλίμακας τυχοδιωκτισμοί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι παρά την τυπική παράταση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εκ μέρους τηςΕυρωπαϊκής Ενωσης, λόγω της Κριμαίας, μια σειρά ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, «ζυμώνουν» την τελική άρση αυτών των κυρώσεων, διότι το οικονομικό κόστος για το κεφάλαιό τους από αυτές είναι υπερπολλαπλάσιο του, έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτου, πολιτικού οφέλους. Οπως και νά ‘χει, ουκρανικός στρατός και ναζιστοτάγματα θεώρησαν ότι με την τακτική του «blitzkrieg», του «κεραυνοβόλου πολέμου» του, «πνευματικού ηγέτη» των απανταχού φασιστών, θα κατάφερναν να πάρουν πίσω μια περιοχή που αποτέλεσε το πεδίο μίας από τις πιο ντροπιαστικές ήττες του Κιέβου από την έναρξη του πολέμου***. Κατά τις πρώτες ώρες της επίθεσης, οι δυνάμεις του Κιέβου κατάφεραν να προωθηθούν κατά τέσσερα χιλιόμετρα εντός του εδάφους της ΛΔ του Ντονιέτσκ και να καταλάβουν ένα ύψωμα στην περιοχή τουΛογκβίνοβο, το οποίο αποτελεί σημείο – κλειδί για τον έλεγχο της οδικής αρτηρίας Ντεμπάλτσεβο – Αρτιόμοβσκ.
Ωστόσο, πολύ γρήγορα, οι δυνάμεις της ΛΔ του Ντονιέτσκ ανασυγκροτήθηκαν, αντεπιτέθηκαν και επανέφερανυπό τον έλεγχό τους τα πρόσχαιρα χαμένα εδάφη. Ταυτόχρονα, στην περιοχή των συγκρούσεων προωθήθηκε το τάγμα «Σομάλι» του διοικητή «Γκίβι», το οποίο θεωρείται ένα από επίλεκτα τμήματα της λαϊκής πολιτοφυλακής. Σύμφωνα με μία εκδοχή, στην συνέχεια, οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν διαταγή να επιστρέψουν στις προηγούμενες θέσεις τους και οι δυνάμεις των πολιτοφυλακών να μην παρέμβουν κατά την υποχώρηση του εχθρού. Σύμφωνα με την ίδια εκδοχή, αυτή η εξέλιξη προέκυψε από την έκτακτη σύσκεψη του Κοινού Κέντρου για τον έλεγχο και τον συντονισμό της κατάπαυσης του πυρός****. Οπως και να έχει, η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την παταγώδη αποτυχία της ουκρανικής επίθεσης, με τους επιτιθέμενους να έχουν βαριές απώλειες. Ανάλογη «τύχη» είχε και ταυτόχρονη απόπειρα προς την ΛΔ του Λουγκάνσκ. Φαίνεται ότι αυτή η αποτυχία είναι τόσο βαριά, που το επιτελείο της λεγόμενης «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» – όπως έχει «βαφτίσει» το Κίεβο την επίθεση στον λαό του Ντονμπάς – ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα… ότι ουδέποτε υπήρξε επίθεση εναντίον του Ντεμπάλτσεβο! Μάλιστα, ο επικεφαλής του επιτελείου, Σεργκέι Ζμουρκό, ούτε λίγο – ούτε πολύ, υποστήριξε, ότι αυτές οι «αναφορές» όχι τυχαία εμφανίστηκαν την ίδια μέρα των τακτικών συνομιλιών στο Μινσκ, στην διάρκεια των οποίων οι «αποσχιστές» ήθελαν να παρουσιάσουν την καταστρατήγηση της εκεχειρίας εκ μέρους του ουκρανικού στρατού!
Λίγο αργότερα όμως, το Κίεβο παραδέχθηκε ότι έγιναν μάχες… και ότι «κέρδισε»! «Σκληρές μάχες έλαβαν χώρα στην περιοχή Μπαχμούτ – Ντεμπάλτσεβο. Η μάχη διήρκησε 10 ώρες, ο εχθρός υποχώρησε με μεγάλες απώλειες» ήταν η νέα εκδοχή του Κιέβου δια στόματος του Αντρέι Λισένκο, εκπροσώπου της ουκρανικής προεδρίας στα θέματα της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι «αποσχιστές» ξεκίνησαν την επίθεση! Αυτό που δεν είπε είναι πώς γίνεται να «υποχώρησαν» οι «αποσχιστές», με τις ουκρανικές δυνάμεις να μην έχουν προχωρήσει τελικά ούτε μισό μέτρο προς τα μπρος στο τέλος της μέρας… Πάντως, το υπουργείο Αμυνας της ΛΔ του Ντονιέτσκ ανακοίνωσε χθες ότι μετά την επίθεσή του ο ουκρανικός στρατός επέστρεψε στις προηγούμενες θέσεις του και ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα τόσο της εξέλιξης σε στρατιωτικό επίπεδο, όσο και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Κέντρο ελέγχου της Εκεχειρίας. Είχε ανακοινωθεί επίσης, ότι η παράλληλη επίθεση του ουκρανικού στρατού στην ΛΔ του Λουγκάνσκ, όχι μόνο αποκρούστηκε από τις πολιτοφυλακές, αλλά μεταξύ άλλων, καταστράφηκαν και τρία τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων. Η κατάληξη της ανακοίνωσης είναι χαρακτηριστική: «Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα μέτρο της γης μας στον εχθρό»! Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Το πλέον επιθετικό τμήμα της ουκρανικής αστικής τάξης που άρπαξε την εξουσία συνεργαζόμενο με τους νεοναζί και τους φασίστες δείχνει ότι όσο στριμώχνεται οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, τόσο πιο πολύ θα αγριεύει. Η αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό και τον μαχόμενο λαό του Ντονμπάς είναι ταξικό, διεθνιστικό καθήκον.
*Η περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, ο λαός της οποίας εξεγέρθηκε εναντίον του αντιδραστικού καθεστώτος του Κιέβου που προέκυψε από το «μασκαρεμένο» πραξικόπημα του Φλεβάρη του 2004, το οποίο έφερε στην εξουσία το τμήμα της ουκρανικής αστικής τάξης που τα συμφέροντά της είναι άμεσα συνδεδεμένα με την Δύση) ** Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία με την συμμετοχή εκπροσώπων των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ *** Το Ντεμπάλτσβο αποτελούσε μια ελεγχόμενη από το Κίεβο γεωγραφική «σφήνα» στις ελεγχόμενες, από τις ΛΔ του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, περιοχές. Η απελευθέρωσή του θα ενοποιούσε το κοινό μέτωπο εναντίον του στρατού και των φασιστοταγμάτων, αλλά και τα εσωτερικά «σύνορα» των ΛΔ, καθώς η πόλη βρίσκεται στο μέσο της κεντρικής οδικής αρτηρίας που τις ενώνει. Τον Γενάρη – Φλεβάρη του 2015, οι ένοπλες δυνάμεις των δύο ΛΔ ενώνονται για πρώτη φορά σε κοινή επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης. Κινούμενα από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, τα ένοπλα τμήματα των λαϊκών πολιτοφυλακών περικυκλώνουν τις εχθρικές δυνάμεις και τις εγκλωβίζουν σε ένα θανάσιμο «δαχτυλίδι». Στις 18 Φλεβάρη η πόλη τίθεται υπό τον πλήρη έλεγχο των ΛΔ. Οι απώλειες του στρατού και των φασιστοταγμάτων είναι βαρύτατες. Ηταν μια νίκη ιδιαίτερης στρατηγικής, πολιτικής, ψυχολογικής σημασίας για τις ΛΔ. Στην επιχείρηση του Ντεμπάλτσεβο έλαμψε το άστρο επιφανών διοικητών των λαϊκών πολιτοφυλακών, όπως ο θρυλικός καπετάνιος της ταξιαρχίας «Φάντασμα», Μοζγκοβόϊ. **** Προβλέπεται στο Πρωτόκολλο του Μινσκ της 5/9/2014 που υπογράφηκε από την Ρωσία, την Ουκρανία και τον ΟΑΣΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν αρκεί να 'χεις διαβάσει Μαρξ, Λένιν, Μάο, και δεν ξέρω κι εγώ ποιους άλλους. Ούτε και η μελέτη της ιστορίας είναι αρκετή, όταν δεν νογάς από πολιτική. Πώς να αντιληφθείς τη "θεωρία των ρηγμάτων" του Κύρκου και να καταλάβεις ότι η αναγνώριση της χουντικής φιλελευθεροποίησης άνοιγε δρόμους για την επάνοδο στη δημοκρατία; Εσύ έχεις κολλήσει στο Πολυτεχνείο που ανέτρεψε τη διαδικασία. Πώς να καταλάβεις ότι η συμμετοχή της Αριστεράς στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα την έβγαζαν από τη γωνία και την έφερναν στο κέντρο της πολιτικής ζωής του τόπου; Εσύ κόλλησες στο ότι το 13% του Ιουνίου 1989 είχε γίνει 10% τον Απρίλιο 1990 και 4,5+3% το 1993. Πώς να αντιληφθείς ότι αν δεν διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη μνημονιακή πολιτική θα τη διαχειριστεί η Δεξιά; Εσύ κολλάς στο ότι δεν είναι αριστερό ένα κόμμα που τσαλαπατάει εθνική και λαϊκή κυριαρχία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Λες κι αν τα τσαλαπατάει η Δεξιά θα είναι καλύτερα! Σου είπα: Καλός στη θεωρία και την ιστορία, αλλά από πολιτική σκράπας. Χειρότερος κι από τον Τσίπρα στη γεωγραφία και τα ελληνικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 5 Ιουλίου 2015 είπαμε ένα μεγάλο ΟΧΙ. Στις 5 Ιουλίου 2016 ξεκινάμε να διεκδικούμε αυτά που μας παίρνουν.
Ξεκινάμε από την υπεράσπιση του θεάτρου του Λυκαβηττού. Του Λυκαβηττού που συνδέεται με τις μνήμες μας, τα βιώματά μας, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, τη ζωή της Αθήνας.
Το θέατρο Λυκαβηττού, που έπρεπε να είναι ζωντανή κοιτίδα δημιουργίας, παραμένει κλειστό από το 2008 με πρόσχημα προβλήματα στατικότητας. Οκτώ χρόνια μετά, οι αρμόδιοι συνεχίζουν την απαξίωσή του και το θέατρο περνάει στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, όπως ψηφίσθηκε από τη Βουλή πριν από λίγες εβδομάδες, με βέβαιη δρομολόγηση για το ξεπούλημά του. Αν δεν το υπερασπισθούμε, θα το χάσουμε. Δε θα τους το χαρίσουμε. Δε θα τους χαρίσουμε τη σιωπή μας.
Στις 5 Ιουλίου 2016, πάμε όλοι στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού και στα βράχια γύρω από το θέατρο, για να πούμε ΟΧΙ στα Ναι τους, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, ΌΧΙ στο ξεπούλημα του θεάτρου. Πάμε να τραγουδήσουμε και να ξενυχτήσουμε στο θέατρο. Πάμε να φωνάξουμε. Πάμε να πάρουμε πίσω το θέατρό μας. Και το μέλλον μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για σένα που κάθεσαι σπίτι σου περιμένοντας την επανάσταση, κανοναρχώντας απ' το πρωί ώς το βράδυ το "δεν κουνιέται φύλλο, δεν γίνεται τίποτα", μπορεί κάτι τέτοια πράγματι να μη σημαίνουν και τίποτα. Σημαίνουν, όμως, για εκείνο τον κόσμο που σώζονται τα σπίτια του από τ' αρπαχτικά. Ο αγώνας που διεξάγεται με συνέπεια και σταθερότητα, στη Νίκαια, το Περιστέρι, το Ίλιον, την Κερατέα και σε πολλά άλλα μέρη, για τη ματαίωση των πλειστηριασμών, φέρνει άμεσα και χειροπιαστά αποτελέσματα.
Ξέρω, τι θα πεις! Πως ούτως ή άλλως, οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά. Αλλά, αυτός ο κόσμος, που προς το παρόν τους αποτρέπει, ξέρει να σου απαντήσει: Θα είναι εκεί, μαζί με πολύ περισσότερο κόσμο από τις γειτονιές, όταν θα αποπειρώνται εξώσεις. Και τι έγινε, θα μου πεις και πάλι! Αφού δεν γίνεται επανάσταση, δεν πά' να γαμηθεί το σπίτι του κάθε μαλάκα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεοφιλελευθερισμος – Φ. Πιπιλη, «οι συνταξιουχοι είναι καλομαθημενοι»
https://www.youtube.com/watch?v=KwvHNTAF2fE&feature=share
Νεοδημοκράτες συνταξιούχοι ξανά ψηφίστε την.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«ΓΕΡΜΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΌ TΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ EΠΙΒΟΛΉΣ EΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΥΠΕΡΚΡΆΤΟΥΣ», ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΈΣ ΕΦΗΜΕΡΊΔΕΣ
Σπασμωδική αντίδραση πανικού στο Brexit
Γερμανο-Γαλλικό Σχέδιο Ευρωπαϊκου Υπερκράτους θα παρουσιασθεί σήμερα το απόγευμα, υπό μορφήν τελεσιγράφου, από τον Γερμανό υπουργός των Εξωτερικών Στάϊνμάγιερ, σε σύνοδο της ομάδας κρατών του Βιζεγκραντ, που αποτελείται από την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία.
Αυτή είναι η δραστική γερμανο-γαλλική αντίδραση στο βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, κατά πληροφορίες βρεταννικών εφημερίδων, που επισημαίνει και σχολιάζει το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο ZeroHedge, το οποίο αναφέρει| «Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναμένεται να παρουσιάσουν, κατά τελεσιγραφικό, όπως περιγράφεται, τρόπο, ένα σχέδιο για την ουσιαστική κατάργηση των κρατών που συμμετέχουν στην ΕΕ. Όπως γράφει η εφημερίδα Νταίηλυ Εξπρές, η συγκλονιστικά προβλέψιμη τελική λύση στην υπαρξιακή κρίση της ΕΕ που πυροδότησε το Brexit, είναι ένα από μακρού έτοιμο σχέδιο να μορφοποιήσουν της χώρες της ηπείρου σ’ ένα γιγάντιο υπερκράτος. Οι ριζοσπαστικές προτάσεις σημαίνουν ότι οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν το δικαίωμα να έχουν δικά τους στρατό, ποινικό δίκαιο, φορολογικό σύστημα ή κεντρική τράπεζα και όλες αυτές οι εξουσίες θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες. Κατά την Νταίηλυ Εξπρές το εννεασέλιδο σχέδιο έχει εξαγριώσει ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.
Τα σχέδια για τη δημιουργία μιας σφιχτότερης Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης χαρακτηρίζονται απόπειρα δημιουργίας «Ευρωπαϊκού Υπερκράτους» γράφει και η Νταίηλυ Μαίηλ. Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος συνάδελφός του Ζαν-Μαρκ Εϋρώ παρουσίασαν σήμερα μια πρόταση στενώτερης ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, βασιζόμενης σε τρεις κρίσιμες περιοχές –εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, μεταναστευτική κρίση και οικονομική συνεργασία. Αλλά τα σχέδια χαρακτηρίσθηκαν «τελεσίγραφο” στην Πολωνία, με το επιχείρημα ότι συνεπάγονται την υποχρέωση των χωρών-μελών να μεταφέρουν στην ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις τους, την οικονομική τους διαχείριση και τους συνοριακούς ελέγχους τους. Επίμαχο είναι επίσης ότι τά κράτη μέλη θα χάσουν όποιον ελάχιστο έλεγχο διατηρούν επί των συνόρων τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας να επιτρέπουν την είσοδο και να διαχειρίζονται την γεωγραφική κατανομή προσφύγων.
Η Νταίηλυ Εξπρές αναφέρει ότι η πραξικοπηματική απόπειρα πυροδότησε μανία και πανικό στην Πολωνία -παραδοσιακή σύμμαχο της Βρετανίας στον αγώνα κατά της ομοσπονδιοποίησης- μετά την διαρροή του σχεδίου στο πολωνικό ειδησεογραφικό κανάλι TVPINFO. Το δημόσιο δίκτυο ανέφερε ότι η πρόταση-βόμβα θα παρουσιαστεί στη σύνοδο της ομάδας Βίζεγκραντ από τον κ. Στάϊνμάγιερ, στη διάρκεια της ημέρας. Αποσπάσματα της εννεασέλιδης έκθεσης δημοσιεύθηκαν σήμερα, ενώ γινόταν η συνάντηση στο Βερολίνο των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας για την “Κρίση του Brexit”. Στην εισαγωγή της έκθεσης οι δύο υπουργοί (Γερμανός και Γάλλος) έγραψαν. « Οι χώρες μας συνδέονται με κοινή μοίρα και κοινές αξίες, που ωθούν σε ολοένα στενώτερη ένότητα μεταξύ των πολιτών μας. Κατά συνέπειαν θα αγωνιστούμε για μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη και καλούμε τους επόμενους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».
Αντιδρώντας στο πραξικόπημα, ο Πολωνός υπουργός των Εξωτερικών εξερράγη. ” Φυσικά και δεν είναι καλή η προτεινόμενη λύση. Επειδή πολλά έχουν αλλάξει από τότε που επινοήθηκε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. «Η διάθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι διαφορετική. Η Ευρώπη και οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να παραδώσουν την ΄Ενωση στα χέρια των τεχνοκρατών. Γι’ αυτό θέλω να το συζητήσουμε, εάν αυτή είναι πράγματι μια καλή σύνταγη, ακριβώς σήμερα, στον απόηχο του Brexit.” Yπάρχει σήμερα ένα βαθύ ρήγμα στην καρδιά της Ευρώπης για το πως πρέπει να προχωρήσουν σ’ αυτό το σχέδιο, υπό το φως του βρεταννικού δημοψηφίσματος υπέρ της απόσχισης. Ορισμένες προσωπικότητες προειδοποιούν εναντίον της απόπειρας εξαναγκασμού σε παραπέρα πολιτική συγχώνευση, επισημαίνοντας ότι εάν επέμεναν να το κάνουν εναντίον της θελήσεως των ευρωπαϊκών λαών, θα πυροδοτούσαν περαιτέρω ένταση του ευρωσκεπτικισμού.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα, χιλιάδες συνταξιούχοι πήραν την μισή σύνταξη από εκείνη που περίμεναν. Έτσι, γιατί το απαίτησαν κάποια τάχα μου «Ευρωπαίοι». Και το έργο θα έχει και συνέχεια. Ήθελα να ξέρω, εμείς σαν νέοι, δεν ντρεπόμαστε λιγάκι που βλέπουμε αμέτοχοι και απαθείς να εξελίσσονται τέτοιες και ακόμα χειρότερες καταστάσεις στην χώρα μας; Ηλικιωμένους δεν έχουμε στην οικογένεια; Καμιά οργή; Καθόλου φιλότιμο;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάικλ Γκόουβ: Ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να στηρίζει το Brexit
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, 21:50
Η Βρετανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί τους προκαταρκτικούς όρους της εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν προσφύγει στο άρθρο 50 της Συνθήκης που θα την οδηγήσει στην αποχώρηση, υποστήριξε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος το πρωί είχε ανακοινώσει ότι είναι υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και στην πρωθυπουργία. Eιναι πρωην υπουργς Δικαιοσυνης και ο αδιαμφισβήτητος ηγετης της πλευρας του Brexit στο κομμα των Συντηρητικων, μετα την αποσυρση του Μπορις Τζονσον πρωην δημαρχου του Λονδινου, ο οποιος ειπε ότι ποτε δεν ειχε την προθεση ουτε τις δυνατοτητες να ηγθει του Συντηρητικου κομματος, αφου ειδε οτι ολοι οσοι τον υποστηριζαν πηγαν με τον Μαικλ Γκοουβ. Ολοι οι υπολοιποι υποψηφιοι του Συντηρητικου κομματος, είναι οπαδοι του Brimain. "Πιστεύω ότι αφού έχουμε την ευκαιρία να διαπραγματευτούμε και να συζητήσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός, τότε, εν ευθέτω χρόνω, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50", είπε ο Συντηρητικός βουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC. Ο Γκόουβ είπε επίσης ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να είναι κάποιος ο οποίος στηρίζει την απόφαση της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα πρέπει να οικοδομήσει μια πιο "δυναμική" οικονομία.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Το ΝΑΤΟ εξοπλίζεται, η Μόσχα δεν ανησυχεί...
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016, 18:24
Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε την Πέμπτη το ΝΑΤΟ ότι επιδιώκει να σύρει τη Μόσχα σε μια «φρενήρη κούρσα εξοπλισμών», στοχεύοντας να καταργήσει τη στρατιωτική ισορροπία που ισχύει στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. «Ο αντι-ρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται. Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτήν τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό. Να μας παρασύρουν, δηλαδή, σε μια δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική (...) προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν στην οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με Ρώσους διπλωμάτες στην πρωτεύουσα. «Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως, δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευτούμε» διαβεβαίωσε. Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε έμφαση και στον πολλαπλασιασμό των στρατιωτικών ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «κοντά στα σύνορα» στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική. Το ΝΑΤΟ ανέπτυξε στρατιωτικά μέσα στην ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να προχωρισει στην περικυυκλωση της Ρωσας όπως εχει στοχο. Η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ θα διεξαχθεί στις 8-9 Ιουλίου στη Βαρσοβία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα 1 Ιουλίου 2016 είναι μια καταπληκτική ημέρα καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο με αμετάκλητη απόφασή του καλεί τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη να πληρώσει το ποσό των 5.000.000 ευρώ, για τη γνωστή υπόθεση με τα μαύρα φράγκα. Εμείς να του ευχηθούμε απ΄την καρδιά μας πάντα τέτοια και κακό ψόφο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στήνουν «κόλπο» για να αυξήσουν τις τιμές των φαρμάκων
Πριν καν κάνουν πρεμιέρα στα ράφια των σουπερμάρκετ τα 216 σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φάρμακα), καταγράφονται αυξήσεις στις τιμές τους έως και 70%. Οι φαρμακοποιοί της χώρας κάνουν λόγο για μεθοδεύσεις από την πλευρά των εταιρειών που θα οδηγήσουν σε επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος έδωσε χθες στη δημοσιότητα ενδεικτικά παραδείγματα, προειδοποιώντας τους καταναλωτές και την Πολιτεία ότι «τα πρώτα κρούσματα αναθεώρησης των τιμών προς υψηλότερα επίπεδα ήδη φαίνονται στην αγορά». Η τακτική που ακολουθείται – όπως καταγγέλλει ο ίδιος – είναι η εξής: «Παρουσιάζεται το φαινόμενο να εκλείπουν από την αγορά προϊόντα και στη θέση τους να εμφανίζονται νέα με διαφορετικές συσκευασίες ή με κάποιο διαφορετικό συστατικό και με αυξημένες τιμές». Ενδεικτική είναι η περίπτωση σπρέι για την ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση με τη δραστική ουσία ξυλομεταζολίνη: η παλαιά τιμή του σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς ήταν 3,36 ευρώ, πρόσφατα όμως η τιμή του αναθεωρήθηκε και έφθασε στα 4,94 ευρώ (47% αύξηση). Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα αναλγητικής κρέμας με αντιφλεγμονώδη δράση, της οποίας η τιμή αυξήθηκε 32% – από 4,99 ευρώ η τιμή της εκτινάχθηκε σε 6,61 ευρώ. Στο μεταξύ τον ανήφορο έχουν πάρει και οι τιμές διαδεδομένων αναλγητικών χαπιών (δραστική ουσία παρακεταμόλη), με το κόστος για τον καταναλωτή να αυξάνεται κατά 30%.
Η απελευθέρωση της αγοράς
Τον περασμένο Μάιο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από τα 1.582 σκευάσματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τα 216 μεταφέρονται στη λίστα των ΓΕΔΙΦΑ, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για την ελεύθερη διάθεσή τους και από τα σουπερμάρκετ.Εν τούτοις ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η λίστα, με το υπουργείο Υγείας να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι η απελευθέρωση της αγοράς θα αφορά στην πλειονότητά τους «εύχρηστα αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντικνησμώδη, φάρμακα τοπικής χρήσης, υπακτικά, στοματικά διαλύματα κτλ. σε μειωμένη δοσολογία». Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι του κλάδου επιμένουν ότι οι αυξήσεις αυτές θα πλήξουν οικονομικά τους ασθενείς λειτουργώντας σωρευτικά. Και αυτό διότι τα χρόνια του Μνημονίου έχει διπλασιαστεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων και για την αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς έχει φθάσει μεσοσταθμικά στο 30%, όταν το 2012 ήταν 15,7%.
Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Στο μεταξύ, ο Λουράντος έθεσε και ζήτημα πιθανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία. «Η εφεδρίνη που χρησιμοποιείται ευρέως ως ρινικό αποσυμφορητικό αντενδείκνυται ή χρειάζεται ειδικές προφυλάξεις εάν χορηγηθεί με φάρμακα του καρδιαγγειακού συστήματος». Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Σουηδίας: από το νέο έτος η παρακεταμόλη επιστρέφει αποκλειστικά στα φαρμακεία καθώς βρέθηκε συσχέτιση αυξημένων εισαγωγών στα νοσοκομεία έπειτα από υπερκατανάλωση του συγκεκριμένου φαρμάκου. «Δεύτερες σκέψεις» όμως καταγράφονται και σε άλλες χώρες όπως είναι για παράδειγμα η Εσθονία, η Νορβηγία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία. «Το φαρμακείο αποτελεί τον κόμβο ασφαλείας στη διακίνηση των φαρμάκων και ο φαρμακοποιός τον απαραίτητο σύμβουλο για θέματα υγείας» τονίζει ο Λουράντος, προσθέτοντας ότι τα δήθεν επιχειρήματα για ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στα φάρμακα καταρρίπτονται, αν λάβει κανείς υπόψη την αναλογία φαρμακείων και πληθυσμού. «Η Δανία εμφανίζει τη χαμηλότερη αναλογία φαρμακείων ανά κάτοικο, ενώ η Ελλάδα την υψηλότερη. Επομένως όταν έχουμε τη μεγαλύτερη αναλογία, σε τι θα ωφελήσει το υποτιθέμενο άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού;» καταλήγει.Σημειώνεται ότι χθες κατατέθηκε εκ μέρους του ΠΦΣ και αίτηση ακύρωσης – αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), η οποία επιτρέπει την είσοδο των ιδιωτών μη φαρμακοποιών στις εταιρείες φαρμακείων σε ποσοστό μέχρι και 99%, καθώς και τη χορήγηση αδειών στους ιδιώτες μη φαρμακοποιούς. Οι εκπρόσωποι του κλάδου υποστηρίζουν ότι η εν λόγω ΚΥΑ παραβιάζει μεταξύ άλλων αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς και την ελληνική φαρμακευτική νομοθεσία
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Μαρινοπουλαίοι δεν έχουν λογαριασμό στην τράπεζα να τους πάρει τα λεφτά η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία όπως κάνουν στον απλό κόσμο... Τα εχουν στο εξωτερικο…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
O εμπνευστής των Παραιτηθείτε βρίζει χυδαία τους συνταξιούχους που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ
Πέμπτη, 30 Ιούνιος, 2016 - 23:37
Ο Στάθης Στάικος, εμπνευστής του “Παραιτηθείτε”, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του αντισυριζαϊκού μετώπου, έχει να πει πεντ-έξι λογάκια που στάζουν ανθρωπισμό και αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους που είδαν τα εισοδήματά τους να ξύνουν πάτο. Ο Στάθης ο Στάικος ανεβάζει το επίπεδο του πολιτικού λόγου σε δυσθεώρητα ύψη. Τα προφανή προβλήματα διαχείρισης θυμού ίσως κόβουν λίγο από τις ουμανιστικές διαθέσεις του Στάθη του Στάικου ο οποίος ευχαριστιέται που οι "σκατόγεροι παίρνουν τα φλόκια του Συριζα στη μάπα" ενώ χαϊδευτικά φωνάζει όλους αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν μάλλον σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης ως “μισοπεθαμένα γέρικα ζώα”. Γραφει με το ψευδονυμο Iskar Azif
Nαι ρε σφυριζαιε σκατογερε, ρουφα τωρα την αξιοπρεπεια της συνταξης που πηγε από τα 600 στα 400 ευρω και βγαλε το σκασμο αρχομαλακα αμορφωτε κουραδοψυχε μικροσαπιοτσουτσουνε πουροπανιβλακα σφυριζαιε. Το φχαριστιεμε σκατογερε. Ετσι. Παρε τα φλοκια του σφυριζα στη μαπα σου βρωμερο μισοπεθαμενο γερικο ζωο. Γαμω το σφυριζαισμο σου γαμω. Σκατογερε σκατογερε σκατογερε.
Στη συνέχεια όταν είδε ότι η ανάρτησή του εξαπλώνεται στο ίντερνετ μαζί με κοσμητικά σχόλια για τις χοντράδες του, αποφάσισε να αντικαταστήσει το αρχικό του ποστ με ένα υποτίθεται πιο μετριοπαθές, που όμως κρατάει ακόμα αληθινό τον πυρήνα της σκέψης του:
Τεταρτη Iskar Azif
Στα παπάρια μου οι μειωμένες σας συντάξεις. Όταν το σφυρίζατε στην κάλπη και γαμούσατε εντελώς το μέλλον μου γραμμένο με είχατε και εσείς εμένα. Σφυριζαίοι κωλόγεροι.
Εδώ σε ένα διαγωνισμό σιχαμάρας ο εμπνευστής του Παραιτηθείτε συνομιλεί με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=-Cso2K3xink
Η συγκέντρωση των #paretithite , την οποία οργάνωσε ο Στάικος μέσω των social media και τελικά πήρε δημοσιότητα μέσω των τραγικών δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια γραφική τρύπα στο νερό, αλλά ο εμπνευστής της τρύπας συνεχίζει το θεάρεστο έργο του στο facebook. Ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ του Στάθη Στάικου στο facebook συνειδητοποιεί εύκολα κανείς ότι προκειμένου να παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έδινε τα πάντα. Και τις ψυχές των “βρωμερών μισοπεθαμένων γέρικων ζώων” στην ανάγκη. Η συγκέντρωση των #paretithite , την οποία οργάνωσε ο Στάικος μέσω των social media και τελικά πήρε δημοσιότητα μέσω των τραγικών δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια γραφική τρύπα στο νερό, αλλά ο εμπνευστής της τρύπας συνεχίζει το θεάρεστο έργο του στο facebook. Ρίχνοντας μια ματιά στο προφίλ του Στάθη Στάικου στο facebook συνειδητοποιεί εύκολα κανείς ότι προκειμένου να παραιτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα έδινε τα πάντα. Και τις ψυχές των “βρωμερών μισοπεθαμένων γέρικων ζώων” στην ανάγκη.
Iskar Azif June 24
Oσοι νομιζουν ότι ειμαι κανας χτεσινος στο διαδικτυο να τους ενημερωσω ότι με την ευκαιρια του brexit καθαρισα εντελως το προφιλ μου από τους διαφορους σφυριζαυγιτες εθνικιστες που ειχαν μαζευτει σε αυτό το τελευταιο μηνα λογω του «Παραιτηθητε». Εγραψα λοιπον χθες το βραδυ -χωρις να ξερω κανενα απολυτως επισημο αποτελεσμα- ότι επικρατησε το bremain στη Βρετανια. Το πρωι με την ησυχια μου εκανα Μπλοκ σε ολους τους κουραδομυαλους οι οποιοι πανηγυριζαν με σχολια στο προφιλ μου για την «επικη γκαφα» που δηθεν εκανα. Αν καποιοι νομιζετε ότι με ενδιαφερει οτιδηποτε άλλο εκτος από το να φυγει αυτή η τραγικη Συγκυβερνηση από την Ελλαδα ειστε γελασμενοι. Φιλακια γατακια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ε.ΠΑ.Μ.
1-3 Ιουλίου 2016
Η ΛΥΣΗ για την ΠΑΤΡΙΔΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ «ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΟΣ 76 ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρουκετα ΔΝΤ στο Βερολινο. «Κοιταξτε τα του οικου σας. Η Deutsche Bank, βρισκεται υπο καταρρευση, απειλη για την παγκοσμια οικονομια»
Αντιθετα το χρηματιστηριο του Λονδινου, καλπαζει, γιατι οι αγορες προεξοφλουν μια νεα πορεια της Βρετανικης οικονομιας μετα το Brexit, μια απαλλαγμανη Βρετανια από τις αγκυλωσεις της Γερμανοκρατουμενης Ευρωπης. Στο Σιτι του Λονδινου επικρατει αισιοδοξια και οι μεγαλες επιχειρησεις θεωρουν δεδομενο ότι το Σιτι θα γινει παγκοσμιο οικονομικο κεντρο συγκεντρωνοντας κεφαλαια από ολο το κοσμο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με διαταξη που ψηφισε εν κρυπτω η ευρωκατοχικη «κυβερνηση» Τζιφρα, κατ εντολη των ευρωπαιων αποικιοκρατων αληταραδων τοκογλυφων, και τωρα εφαρμοζει. Ξενοι στη διοικηση του ΤΧΣ.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλαους Ρεντλινγκ (επικεφαλης ESM, Ευρωπαικου Μηχανισμου Σταθεροτητας). «Δεν πιστευω ότι η Βρετανια τελικα θα αποχωρησει από την Ε.Ε.».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Προεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπαμα μιλησε για την αναγκη να μην υπαρξει υστερια εναντιον της Βρετανιας μετα το Brexit, γιατι υπαρχει το ΝΑΤΟ που η Βρετανια συμμετεχει, και η διατλαντικη Συμμαχια δεν εχει διαλυθει.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιερουσαλήμ (Quds) Ημέρα πορειας στη Δαμασκό με τη συμμετοχή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
O Παλαιστίνιος ηγέτης του Λαϊκού Μετώπου Γ.Δ. (Γενικη Διοικηση) Ahmed Jepreel, σηκώνει στη Δαμασκό τη σημαία της υπεράσπισης της Αραβικής Δημκρατίας της Συρίας, με τους Παλαιστίνιους Φενταγίν της Επανάστασης!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάνουν οριστικά και το Ιράκ τα "πολιτισμένα" νεοναζιστικά κτήνη της δύσης...
Έτσι απαντούν οι στρατιώτες του Ιράκ σ' αυτούς που θέλουν να μιλούν και να γράφουν για "εμφύλιο" -όπως και με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Κρατωντας ταμπελες που γραφουν:
Εγώ είμαι Σουνίτης Εγώ είμαι Σιίτης Εγώ είμαι Χριστιανός Εγώ είμαι Κούρδος
Η δολοφονία του Σαντάμ γυρνάει σαν τιμωρός καταπέλτης!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στους Άγιους Σαράντα έκαναν άγαλμα στη Hillary Clinton! Έλα μουνί στον τόπο σου...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!»! EAM EΛAΣ Μελιγαλάς!
Αυτό είναι το γερμανικο γουρούνι, το ναζιστικό κτήνος, εκπροσωπος στην Ελλαδα του χριστιανοκοινωνικου κομματος γερμανιας που συνοδευε τον Γκαμπριελ (αντιπροεδρος της Γερμανιας), που αποκάλεσε φωτορεπόρτερ «βρωμιάρη Έλληνα» μέσα στο Μαξίμου! Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραξικοπημα στην Αυστρία εναντια στη Δημοκρατια: Επανάληψη προεδρικών εκλογών πέτυχε ο ακροδεξιός Χόφερ
Την επανάληψη του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο, αποφάσισε την Παρασκευή το ναζιστοκρατουμενο Αυστριακό (αντι)Συνταγματικό Δικαστήριο. Ο πρόεδρος του Ναζιστικου δικαστηρίου πως η εκλογική αναμέτρηση του Χοφερ και του Βαν ντερ Μπελλεν, θα πρέπει να επαναληφθεί σε όλη τη χώρα, αφού μετά από υποτιθεμενη έρευνα προέκυψαν παρατυπίες κατά την καταμέτρηση. Το ακροδεξιό φασιστικό Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) είχε προσβάλει τη διαδικασία, επικαλούμενο παρατυπίες στη διαδικασία ανοίγματος των επιστολικών ψήφων. Το δικαστήριο έκρινε βάσιμη την προσφυγή κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο ο υποψήφιος του FPO Νόρμπερτ Χόφερ είχε ηττηθεί οριακά με ποσοστό 49,7%, έναντι 50,3%, διαφορά μόλις 30.863 ψήφων, του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν των Πρασίνων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εύγε..η οικογένεια του νεκρού Ρώσου πιλότου έφτυσε κατάμουτρα τους Τούρκους.Δεν δέχονται να λάβουν ούτε ένα δολαριο αποζημείωση,για τον νεκρό άνθρωπο τους.Μαθήματα αξιοπρέπειας εντός και εκτός Ρωσίας!!!
Με μια συγκλονιστική δήλωση του πριν λίγο ο αδελφός του νεκρού Ρώσου πιλότου που κατέρριψαν οι Τούρκοι,εκπροσωπόντας όλη την οικογένεια δήλωσε »πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την παραμικρή αποζημείωση από τους Τούρκους.Μας σκότωσαν εν ψυχρώ τον άνθρωπο μας και εμείς θα πάρουμε χρήματα από αυτούς;Αλλίμονο θα είναι για εμάς κάτι κάτι το ταπεινωτικό και εξευτελιστικό αν το δεχθούμε!!!» Ο Παύλος Peshkov,παρέδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας,εντός και εκτός Ρωσίας και αποκαλύπτει αυτό που το Dioptranews,σας είχε ενημέρωσει από εχθές,με την μεγάλη δημοσκόπιση κόλαφο κατά των Τούρκων στην ρωσική επικράτεια.Το μίσος των Ρώσων κατά των Τούρκων,είναι βαθειά ριζωμένο μέσα στην ρωσική κοινωνία…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Μην με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!»: Ρατσιστική επίθεση Γερμανού πολιτικού σε Έλληνα φωτορεπόρτερ
Φραστική επίθεση που δεν έχει προηγούμενο δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη στιγμή της φωτογράφησης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη με αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και τα αγγλικά. Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες, οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό. Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο του προκάλεσε... μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.
Αυτό το ανθρωπάριο με τη ναζιστική κληρονομιά είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών του Ράιχ, Πέτερ Ραμσάουερ, και συνόδευε τον αντικαγγελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στη συνάντησή του με τον Τσίπρα. Υπήρξε διαμαρτυρία από την ελληνική πλευρά, οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, αλλά το ρατσιστικό απόβρασμα έφυγε σαν κύριος από την Ελλάδα. Και μπορεί να ξανάρθει ως μέλος κάποιας άλλης αντιπροσωπείας ή και μιας αυριανής κυβέρνησης του Ράιχ.
Αυτός είναι, κυρίες και κύριοι, ο Βαυαρός Peter Ramsauer που γεννήθηκε στο Μόναχο το 1954 και ήρθε ως ακόλουθος του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να βρίσει τον Έλληνα εργαζόμενο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Μη με αγγίζεις βρομιάρη Έλληνα!» είπε ο Ramsauer αποδεικνύοντας πως είναι άξιος απόγονος του Χίτλερ και του Χίμλερ και δρώντας όπως οι πρόγονοι του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτοί είναι οι Γερμανοί. Πάντοτε θεωρούσαν εαυτόν ανώτερο γιατί είναι κομπλεξικοί. Ο Ramsauer, μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα έχει και βραβεία του Order of Merit. Μόνο που οι πράξεις του αποδεικνύουν πως είναι χειρότερος και από τον κώνωψ τον ανωφελή. Δεν τον αποκαλώ σκουλίκι γιατί ακόμη και το σκουλίκι έχει μια χρησιμότητα. Αυτός όχι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το BBC και τα αλλα διεθνη ΜΜΕ θα αναφέρουν πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, λαικες διαμαρτυρίας σε καμια μουσουλμανικη χωρα αλλά αγνοουνε παντελώς την μαζική διαμαρτυρία στην Γαλλια Το BBC ειδικα δεν τα αναφερει ποτε και η Βρετανια ειναι λιγότερο από 30 μίλια μακριά από τις ακτές της Γαλλιας ..Το BBC μια οργάνωση που δεν έχει αναφερει ποτε τι πραγματικά συμβαίνει στους δρόμους της Γαλλίας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Ενας Χριστιανός κοπτης ιερέας και δύο φρουροί ασφαλείας σκοτώθηκαν χτες από επίθεση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» σε δρόμο της πόλης Ελ Αρίς στη χερσόνησο του Σινά. Τον πυροβολισαν ενώ εφτιαχνε το αυτοκινητο του.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα επιβάλει κυρώσεις όπως αποταξη η 6μηνη φυλακιση στους οκτώ πεζοναύτες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Γενάρη από τις ιρανικές αρχές κοντά στο νησί Φαρσί, στον Περσικό Κόλπο, επειδή «μίλησαν πολύ» κατά τη διάρκεια της κρατισης τους και έδωσαν «υπερβολικά πολλές πληροφορίες» στην Τεχεράνη, χωρις λογο και χωρις πιεση. "Οκτώ πεζοναύτες θα υποστούν κυρώσεις", αλλά δεν θα τους ασκηθούν διώξεις, ανέφερε ένας αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Άλλος ένας έχει ήδη απολυθεί από το Σώμα και δεν θα του επιβληθούν άλλου είδους κυρώσεις, διευκρίνισε.