Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πεμπτη 9 Ιουνιου 2016


Συνέδεσε το όνομά του με το ξέπλυμα του κατοχικού δωσιλογισμού, παραδίδοντας εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου στον απόγονο του μαυραγορίτη Λάτση. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη απέναντι στο Τζιφρα σε αυτό το ξεφτιλισμένο θρασίμι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές Ιανουαρίου 2015 με συμμετοχή στελέχους της Χριστιανικής Δημοκρατίας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, η Χ.Δ. δεν ακολούθησε τον μνημονιακό κατήφορο, οπότε έγινε ξαφνικά ανεπιθύμητη! Έλα κι εσύ τώρα! Τι πας και θυμάσαι!
Η "Χριστιανική Δημοκρατία" και η ψήφος στο Μανόλη Τασόγλου στην Α' Θεσσαλονίκης
Η Χριστιανική Δημοκρατία, σύμφωνα μὲ τὴν πολιτικὴ ἀπόφαση τῆς Κ.Ε. καλεῖ τὰ μέλη καὶ τοὺς φίλους της σὲ ψῆφο ὑποψηφίων βουλευτῶν σὲ ἀντιμνημονιακὰ κόμματα μὲ θέσεις πλησιέστερες στὶς δικές της καὶ δὲν κατεβαίνει στὶς ἐκλογὲς οὔτε αὐτοτελῶς, οὔτε συνεργαζόμενη. Ο Μανόλης Τασόγλου είναι μέλος της Κ.Ε. της Χριστιανικής Δημοκρατίας και με απόφασή της, στην έκτακτη Σύνοδο στις 6 Ιανουαρίου 2015, αποδεσμεύτηκε, προκειμένου να αποδεχθεί πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πρωτοσέλιδο της ντροπής. Στην Αυγη της Τεταρτης. «Προτραιοτητα στο πρασινο».
Μέχρι και τον μεγαλοαπατεώνα Λάτση εγκωμιάζουν, προκειμένου να εξαπατήσουν τον κόσμο. Προτεραιότητα το πράσινο για τον γιο του κατοχικού δολοφόνου! Λίγος σεβασμός στον ιστορικό τίτλο της εφημερίδας δεν θα έβλαπτε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!
Αυτός ο τόπος κι αυτή η παραλία μας ανήκουν. Κανένας ξεφτιλισμένος δεν έχει το δικαίωμα να τα ξεπουλάει σε κανέναν Λάτση, απόγονο του κατοχικού δωσίλογου.
Ζήτημα αξιοπρέπειας είναι να μην επιτρέψουμε την ολοκλήρωση του εγκλήματος. Να μας βρουν μπροστά τους από την πρώτη στιγμή που θα τολμήσουν ν' αρχίσουν εργασίες καταστροφής του χώρου και περίφραξης της παραλίας. Στο Ελληνικό κρίνεται η περηφάνια μας. Και μη διανοηθούν να στείλουν τα ένστολα ένοπλα σώματα των χρυσαυγιτισμού για να μας αντιμετωπίσουν. Τσίπρας, Λάτσης και ΜΑΤ θα τσακιστούν στον χώρο του Ελληνικού!
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΡΑ 0 22/6 ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μ.Μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κόφτης Παυλόπουλου στη σύνδεση συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα
9/6/2016 11.30
Aπέκλεισε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε ενδεχόμενο σύνδεσης της συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα. Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρενέβη αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκαν οι δηλώσεις της Όλγα Γεροβασίλη και το μήνυμα που εστάλη προς το Μέγαρο Μάξιμου είναι ότι υπάρχει «απαγορευτικό» για αλλαγές στον συντακτικό χάρτη της χώρας μέσω δημοψηφίσματος.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρευνα σοκ για την φτώχεια στην Ελλάδα
9/6/2016 9.30
Το 15% του ελληνικού πληθυσμού για το 2015, δηλαδή 1.647.703 πολίτες, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό είναι το σοκαριστικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει έρευνα της «διαΝΕΟσις» που φέρει τον τίτλο «ακραία φτώχεια στην Ελλάδα». Σύμφωνα με την έρευνα, μέσα οι Έλληνες έχασαν το 1/3 της αγοραστικής τους δύναμης και το 1/4 του εισοδήματός τους. Το 95% των Ελλήνων το 2014 δήλωνε πως «τα βγάζει πέρα δύσκολα», ενώ το ποσοστό της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα το 2011, έφτανε στο 8,9% και το 2009 δεν ξεπερνούσε το 2,2%. Το όριο της ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα κυμαίνεται από 182 ευρώ το μήνα για μονομελές νοικοκυριό σε ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές που ζει σε ιδιόκτητο σπίτι, μέχρι 905 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά που ζει στην Αθήνα και πληρώνει ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο. Εντυπωσιακά υψηλό είναι το ποσοστό ακραίας φτώχειας στα παιδιά (17,6%) και στους νέους ηλικίας 18-29 (24,4%), ενώ αντίθετα μόνο το 2,7% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 65 έχει εισόδημα κάτω από το όριο.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ! Το σαφραν είναι το ελληνικό βότανο που θεραπεύει από τα προβλήματα όρασης
Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα για νέα γυαλιά, ή φακούς επαφής, επειδή η όρασή τους χειροτερεύει συν τω χρόνω. Σε γενικές γραμμές, τα γυαλιά και οι φακοί επαφής σας βοηθούν να βλέπετε καθαρά, αλλά δεν βελτιώνουν την όραση σας. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την όρασή σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας, διότι είναι πολύ καλύτερα για να διορθώσετε το πρόβλημα στην αρχή, παρά αργότερα. Ευτυχώς, σύμφωνα με το iatropedia, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την όρασή σας ή να την διατηρήσετε σε πολύ καλό επίπεδο για περισσότερα χρόνια. Το σαφράν είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά και προέρχεται από το αποξηραμένο στίγμα του λουλουδιού του κρόκου. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κρόκος Κοζάνης θα μπορούσε να σταματήσει την τύφλωση και να συμβάλλει στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών των ματιών. Επίσης, το σαφράν σε μορφή συμπληρώματος βελτιώνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που εμφανίζεται συνήθως σε άτομα τρίτης ηλικίας και μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ολική τύφλωση. Αυτό το μπαχαρικό κοστίζει μέχρι και $800 ανά κιλό, ανάλογα με την ποιότητά του.
Χρησιμοποιείται με πολλούς τρόπους: ως καρύκευμα τροφίμων, ως χρωστικός παράγοντας ή για τη θεραπεία περισσοτέρων από 90 ασθενειών. Το σαφράν περιέχει πάρα πολλά αντιοξειδωτικά καροτενοειδή, κροκίνη και κροκετίνη, οι οποίες έχουν κυτταρικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Η κροκίνη έχει τη δυνατότητα να εμποδίσει τη δημιουργία υπεροξειδωμένων λιπιδίων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το συμπλήρωμα σαφράν (περίπου 20 mg ανά ημέρα με λήψη από το στόμα) που λαμβάνεται για περίοδο τριών μηνών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία των ματιών σας. Επιπλέον, μια έρευνα που διεξήχθη σε ασθενείς που είχαν διαγνωστεί με πρώιμο στάδιο ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και στους οποίους δόθηκε συμπλήρωμα σαφράν, έδειξαν σημαντική βελτίωση στην λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και της όρασής τους γενικότερα. Η λήψη συμπληρωμάτων σαφράν είναι ένας φυσικός τρόπος για να επιβραδύνετε και να αποκαταστήσετε τη βλάβη που προκαλείται στην όραση από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Ο κρόκος έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση των λιπαρών οξέων της κυτταρικής μεμβράνης, η οποία ενισχύει τα κύτταρα της όρασης και τα κάνει πιο ανθεκτικά.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πληθαίνουν οι λιποταξίες από το Ισλαμικό Κράτος
Οι λιποταξίες, κυρίως τζιχαντιστών που προέρχονται από δυτικές χώρες, αυξάνονται στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους προκαλεί πονοκέφαλο στις υπηρεσίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές. Σε υποχώρηση στη Συρία και στο Ιράκ, η τζιχαντιστική οργάνωση που βομβαρδίζεται ασταμάτητα από δεκάδες μαχητικά, αποτρέπει ορισμένους από τους χιλιάδες ξένους εθελοντές που έχουν ενταχθεί στις τάξεις της από το 2014 να εγκαταλείψουν τα εδάφη του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Τα κίνητρά τους είναι πολλά, με σημαντικότερα τον φόβο των αεροπορικών επιδρομών, την απογοήτευση σε σχέση με αυτά που φαντάζονταν, τη διαφθορά των τοπικών ηγετών, τις ωμότητες απέναντι σε άλλους σουνίτες μουσουλμάνους ή απλά την πλήξη, διευκρινίζει μελέτη που διεξήχθη με βάση συνεντεύξεις από 60 λιποτάκτες μεταξύ αυτών από το Διεθνές Κέντρο Μελέτης της Ριζοσπαστικοποίησης College του Λονδίνου. «Αισθάνονται ότι άρχισε η τελική φάση, πολλοί αρχίζουν να μας στέλνουν μηνύματα για να μάθουν πώς θα επιστρέψουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εθνικός συντονιστής της υπηρεσίας πληροφοριών στη Γαλλία, Ντιντιέ Λε Μπε. «Δεν τίθεται πλέον θέμα επέκτασης του ένδοξου χαλιφάτου και ξέρουμε ότι κάποιοι χάνουν τη ζωή τους όταν προσπαθούν να διαφύγουν. Εξάλλου, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του ΙΚ έχουν πολλές υποψίες, μας ανησυχεί όταν κάποιος επιστρέφει: πώς να ξέρουμε αν είναι ειλικρινής ή σε αποστολή;». Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (DGSI), Πατρίκ Καλβάρ, στα μέσα Μαΐου «244 άτομα είχαν επιστρέψει από τη συρο-ιρακινή ζώνη στη Γαλλία. «Βλέπουμε περισσότερες προθέσεις για επιστροφή στο έδαφος μας», διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Εθνοσυνέλευση. Ωστόσο όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Συρία «εμποδίζονται από την πολιτική του Νταές (ακρωνύμιο στα αραβικά του ΙΚ), σύμφωνα με την οποία θεωρούνται προδότες που πρέπει να εκτελεστούν αμέσως». Από τον Ιανουάριο του 2014, πριν ακόμη από την επίσημη ανακήρυξη της ίδρυσης του χαλιφάτου, η ICSR δημιούργησε μια βάση δεδομένων από συνεντεύξεις που οι ερευνητές μπόρεσαν να πάρουν από λιποτάκτες του ΙΚ, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τα κίνητρά τους. Σήμερα περιλαμβάνει 60 ονόματα.
Σκέτη σφαγή «Οι λόγοι για τους οποίους διέφυγαν είναι το ίδιο περίπλοκοι με αυτούς που τους ώθησαν να πάνε», έγραψε σε έκθεση ο Πέτερ Νόιμαν, διευθυντής της ICSR. «Δεν έγιναν όλοι ένθερμοι υποστηρικτές της δυτικής δημοκρατίας. Ορισμένοι έχουν διαπράξει εγκλήματα». Στις αφηγήσεις τους, τέσσερις κατηγορίες επανέρχονται: «Το ΙΚ ενδιαφέρεται περισσότερο να πολεμήσει άλλους μουσουλμάνους παρά την κυβέρνηση Άσαντ, το ΙΚ διαπράττει ωμότητες σε βάρος μουσουλμάνων, το IΚ είναι διεφθαρμένο και δεν ακολουθεί τις αρχές του Ισλάμ, η ζωή υπό τον ζυγό του ΙΚ είναι σκληρή και απογοητευτική», επισημαίνει. Ο Σιράζ Μάχερ, μέλος της ICSR, είναι ένας από τους ερευνητές που πήραν συνέντευξη από τους λιποτάκτες. "Οι περισσότεροι μας λένε: «Δεν ήρθαμε γι’ αυτό», αναφέρει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι. «Ένας από αυτούς μου είπε: "θα ήθελα να πω σε όλους τους μουτζαχεντίν να μην πάνε στη Συρία. Δεν είναι αυτό τζιχάντ (ιερός αγώνας). Θα καταλήξετε να σκοτώνετε μουσουλμάνους"». Αναχωρούν άλλοτε εντελώς παρορμητικά, άλλοτε πεπεισμένοι ότι θα μετάσχουν σε μια ουτοπία, μια ιδανική κοινωνία που διέπεται από τη σαρία (ισλαμικό νόμο), μερικές φορές αναζητούν αδρεναλίνη, συντροφικότητα, τον ρόλο του λευκού ιππότη, οι μαθητευόμενοι τζιχαντιστές συχνά αντιμετωπίζουν --σύμφωνα με τις αφηγήσεις λιποτακτών-- καθημερινά βία, βαρβαρότητα, φόβο, στερήσεις, προβλήματα, έλλειψη κατανόησης, διακρίσεις με βάση τη χώρα καταγωγής τους. «Ένας από αυτούς μου είπε», προσθέτει ο Μάχερ, «ότι οι ηγέτες του ΙΚ δεν θα διστάσουν να ισοπεδώσουν ένα κτίριο, με γυναίκες και παιδιά μέσα, για να σκοτώσουν ένα μόνο άτομο. Αυτό δεν είναι ο επαναστατικός τζιχάντ, είναι σκέτη σφαγή». «Ένας ινδός μαχητής συνόψισε τα πάντα λέγοντας: "Αυτό δεν είναι τζιχάντ. Με έβαζαν να καθαρίζω τις τουαλέτες..."».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ
Τι συνέβη στο σώμα του αστροναύτη που έμεινε 340 ημέρες στο διάστημα -Ακόμη πονάει παντού
08|06|2016 21:57
Εχουν περάσει τρεις μήνες πλέον από τη στιγμή που πάτησε ξανά στη Γη. Ομως, ο Σκοτ Κέλι νιώθει ακόμη τις συνέπειες της παραμονής του στο διάστημα για 340 ημέρες. Ο Αμερικανός αστροναύτης περιέγραψε σε εκδήλωση της NASA το τι συνέβη στο σώμα του, μετά από την τελευταία του αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. «Οταν επέστρεψα, ήμουν πραγματικά πιασμένος και πονούσα. Το δέρμα μου δεν είχε αγγίξει τίποτα πέρα από τα ρούχα μου για 340 ημέρες. Ο,τι κι αν άγγιζα, ένιωθα να φλέγεται το δέρμα μου», είπε ο Κέλι, που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο με τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το διάστημα που ανέβαζε στο Instagram κατά τη διάρκεια της αποστολής του. «Μάλιστα είχα κάποια εξανθήματα και αποχρωματισμούς όπου ακουμπούσα. Και στη συνέχεια για μέρες εμφάνισα συμπτώματα σαν να είχα γρίπη. Αν δεν είχα βρεθεί για ένα χρόνο στο διάστημα, θα είχα τρέξει στα επείγοντα ενός νοσοκομείου και θα τους έλεγα ''Δεν ξέρω τι έχω, αλλά δεν νιώθω καθόλου καλά''», παραδέχθηκε ο αστροναύτης, σύμφωνα με το Business Insider.
Σχολιο.- Ματαιώνεται η αποστολή στον Άρη λοιπόν; Γιατί εκεί δε θα μιλάμε μόνο για ένα χρόνο παραμονή, και μάλιστα ούτε για την μικρή (σε σχέση με την αποστολή στον Άρη) και σταθερή ταχύτητα του ISS.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξέσπασμα πατέρα Φύσσα για την απουσία Ρουπακιά
8/6/2016 13.30
Με έναν μόνο από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τον Γιώργο Ρουπακιά να επιλέγει να μείνει σπίτι τους συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη φασιστες δικηγόρους των ναζιστων, και ναζιστες, η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και όταν έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι' αυτό δεν έχει έρθει». Η παρέμβαση του ναζιστη συνηγόρου υπεράσπισης ήταν άμεση «δεν κατάλαβα» είπε και η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενίωτη ειχε το Θρασσος απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα παρατήρησε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά παρακαλώ». Το ανωτατο ναζιστικο στελεχος Γιώργος Ρουπακιάς και σήμερα επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκιση του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης, γραφοντας στα παλιοτερα των υποδηματων του το ξεφτιλισμενο δικαστηριο.
Στο Εφετείο η συνέχεια Κατά τη σημερινή διαδικασία, εξάλλου, η πρόεδρος ανακοίνωσε και επίσημα τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, από τις 27 Ιουνίου. Όπως είχε γραφτεί στο «Εθνος» της 8ης Ιουνίου (ρεπορτάζ Αλέξανδρος Αυλωνίτης), η απόφαση πάρθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Θεσσαλονικείς πραγματοποιούν ολονύχτια διαμαρτυρία για τους διωκόμενους στις Σκουριές
Οι πολίτες θα παραμείνουν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους
8.6.2016 | 23:38
Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο δίκη 21 ατόμων για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013. Οι κάτοικοι έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «ΔιεκΔΙΚΗση για το νερό, τον τόπο και τη ζωή μας» και «Θεσσαλονίκη ξύπνα, στην σκόνη θα πνιγείς από τα ορυχεία Κιλκίς, Χαλκιδικής». Σύμφωνα με το seleo.gr, οι διαδηλωτές σκοπεύουν να παραμείνουν όλη νύχτα στην πλατεία Αριστοτέλους και το πρωί να κάνουν πορεία ως τα δικαστήρια Σε οθόνη προβάλλονται στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις και από τα μέρη όπου γίνεται εξόρυξη. Οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
H μπατσαρια «σπρωχνει» στα Εξαρχεια τους πρεζεμπορους της πλατειας Βαθης. Εχει οργανωμενο σχεδιο. Την αλητια της προπαγανδιζουν τα ακροδεξια δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια των μεγαλων ΜΜΕ. Η κυβερνηση σιωπα ως συνηθως για τις αλητειες της μπατσαριας και των δημοσιοκαφρων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ιστορική έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν γερμανοί στρατιώτες που πολέμησαν το ναζισμό, είτε με αυτομόληση στους αντάρτες, είτε με σαμποτάζ. Αυτή η πτυχή της ιστορίας θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση στο Δίστομο Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, που αλλάζει τα στερεότυπα, παρουσιάζεται στην Μαρτυρική Πόλη Διστόμου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 72η επέτειο της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τα Γερμανικά στρατεύματα, στις 10 Ιουνίου 1944. Η έρευνα των ιστορικών δείχνει ότι υπήρξαν γερμανοί στρατιώτες, αντιφασίστες, που πολέμησαν τον ναζισμό είτε με σαμποτάζ είτε με αυτομόληση στους αντάρτες: Για αυτούς τους Γερμανούς στρατιώτες, που προέρχονταν κυρίως από τα Τάγματα Ανεπιθύμητων του ναζιστικού καθεστώτος που στάλθηκαν στην Ελλάδα, θα μιλήσουν στο Δίστομο, την Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, (7:30 μ.μ.) οι:
-Δρ. Friedhelm Boll, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του πανεπιστημίου του Κάσελ, Ίδρυμα «Κατά της Λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας» («Gegen Vergessen – Für Demokratie e.V.») και ο Δρ. Ιάσονας Χανδρινός, διδάκτωρ νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το θέμα της ομιλίας είναι «Οι άλλοι Γερμανοί της ναζιστικής κατοχής. Τα τάγματα ανεπιθυμήτων της Βέρμαχτ στην Ελλάδα, 1943-1944» και των ειδικών επιστημόνων θα προηγηθεί χαιρετισμός από την κ. Νικόλ Κατσιούλη, διευθύντρια του Ιδρύματος Friedrich Ebert Αθηνών. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια δράση - μήνυμα ελπίδας από του μαθητές του Γενικού Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος συνεργασίας των δύο σχολείων με θεμα «ΤΟΠΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ». Συντονίστρια η Βασιλική Καρανάσου, καθηγήτρια φιλόλογος του Λυκείου Διστόμου. Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει η νεοδιορισμένη Διοικούσα Επιτροπή Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος παράλληλων εκδηλώσεων που ετοιμάζει με στόχο την διατήρηση της Μνήμης και τον αγώνα για Δικαίωση. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Friedrich Ebert. Συμμετέχουν δε, εκτός από το προαναφερθέν Ίδρυμα, το Γενικό Λύκειο Διστόμου , η Γερμανική Σχολή Αθηνών και το Ίδρυμα «Κατά της Λήθης – Υπέρ της Δημοκρατίας».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016
Άθλια ταύτιση από Κουτσούμπα των Αγανακτισμένων του 2011 με το νεοφιλελέ "παραιτηθείτε"
Η Ηγεσία του ΚΚΕ για άλλη μία φορα εξυβρίζει κομμάτι του κινήματος ταυτίζοντας το, έστω και συνειρμικά με το νεοδημοκράτικο "Παραιτηθείτε"! ΝΤΡΟΠΗ!!
Η ειδηση: Διπλή επίθεση τόσο εναντίον των δηλώσεων Φίλη που αφορούσαν την επικείμενη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα όσο και των ίδιων των κινημάτων των πλατειών γενικώς εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τις μεν πρώτες ως υποκριτικές, τις δε δεύτερες, όχι απλώς αναποτελεσματικές αλλά και παγίδες για το «οργανωμένο λαϊκό κίνημα» Αναφερόμενος στην αποστροφή Φίλη για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση σύμφωνα με την οποία «αυτή βρίσκεται στα όρια της Συνταγματικής ανοχής», ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως «η υποκρισία δεν έχει όριο και ο κύριος Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες». Στην ίδια ανακοίνωση και με αφορμή το «Παραιτηθείτε», ο Περισσός αναφέρθηκε σε όλα τα λεγόμενα «κινήματα των πλατειών» αμφισβητώντας ευθέως την αποτελεσματικότητά τους αλλά και αφήνοντας υποννοούμενα για τον ρόλο που διαδραμάτισαν λέγοντας πως αυτά οδήγησαν απλά σε εναλλαγές κυβερνήσεων. «Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις -παλιότερα οι 'πλατείες', σήμερα το 'παραιτηθείτε'- και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων 'εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών».
Σχολιο.- Πείτε μου κάποιοι για την μεγάλη ελπίδα , το ΚΚΕ...Και όπως σωστά επισημανε ενας φίλος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ηήταν φουλ αντιμνημονιακός το ΚΚΕ λύσσαγε κάθε μερα εναντίον του...Σήμερα στην χάση και στην φέξη κανει κριτική! Σχολιο.- ΚΚΕ οι συνεπέστεροι βαστάζοι του συστήματος Σχολιο.- Ναι μωρέ είχε γίνει κι ένα "πολυτεχνείο" από 300 προβοκάτορες, κάτι ¨πλατείες" από ανεμομαζώματα και η ζωή συνεχίζεται στο μαγαζάκι του Περισσού. Σχολιο.- και το δεκανικι του συστηματος το κκε μιλαει και λεει παρλαπιπες για τους ηλιθιους που το ακολουθουν, στις θεσεις του, για καταργηση του αστικου κρατους για δικτατορια του προλεταριατου για επανασταση !!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλευτής η αδελφή του 22χρονου ηρωϊκού στρατιώτη, που ξεφτίλισε τους δολοφόνους του, πριν τον κατακρεουργήσουν!
Η Nour Shoghri, εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Λαοδίκειας, σημερινή Λατάκεια της Συρίας... Είναι αδελφή του 22χρονου στρατιώτη Yahya Adnan Shoughry, του κληρωτού στρατιώτη, του Μάρτυρα στο πάνθεο των ηρώων της Συρίας, που ξεφτίλισε τους δολοφόνους του, λίγα δευτερόλεπτα πριν τον δολοφονήσουν: "Ορκίζομαι, θα σας εξαφανίσουμε", ήταν τα τελευταία λόγια του πριν αφήσει την τελευταία του πνοή... Από την πρώτη της ομιλία στη Βουλή της Αδούλωτης Συριακής γης: "Αν ζήσουμε, θα ζήσουμε μαζί... Αν είναι να πεθάνουμε, θα μοιραστούμε το φέρετρο της πατρίδας Συρίας" ‪ Και οι νεοναζί της Ε.Ε. ελπίζουν ακόμη να υποδουλώσουν αυτό τον λαό!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα κατάλαβες για ποιους "εργάζεται" ο "ελευθεριακός" Ανδρουλιδάκης; Κατανόιησες ποια είναι η φωνή των αφεντικών του;
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Ή ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;
Όντας γνώστης γενικά των αναρχικών απόψεων δεν με παραξένεψαν ιδιαίτερα οι απόψεις που ακούγονται στο βίντεο παρακάτω. Αν και θα περίμενε κανείς από ανθρώπους του κινήματος και αλληλέγγυους, άσχετα από το αν συμφωνεί κανείς με το είδος αλληλεγγύης τύπου καταλήψεων και City Plaza, να κρατούν τα προσχήματα και να μη φαίνονται τόσο απροκάλυπτα φιλοκυβερνητικοί και φιλοσυστημικοί! Είπα τελικά να το σχολιάσω και εγώ αλλά τελικά προτίμησα να ξεσηκώσω δύο σχόλια, διαφορετικών προσώπων, που δημοσιεύτηκαν στο facebook. Μιας και το κάνω αυθαίρετα δε βάζω τα ονόματα αυτών που τα έγραψαν, αν θελήσουν το κάνουμε αργότερα! (Πάντως όλα τα λεφτά είναι σε αυτά που ακούγονται στο τέλος του βίντεο από έναν συμμετέχοντα στη συγκέντρωση στο 8:48!)
1ο σχόλιο: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Ή ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;
Οι «αλληλέγγυοι» καταληψίες του “City Plaza” συμφωνούν με την άποψη του καθοδηγητή τους, Γιάννη Αδρουλιδάκη, ότι δεν φταίνε για τους πρόσφυγες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν και ότι είναι εφιαλτικό να ζητάμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.;Συμφωνούν επίσης ότι «δεν θέλουμε να λύσουμε το προσφυγικό, ούτε καν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους οι πρόσφυγες»; Και στην τελική τη θέλουν οι ψευτο-αλληλέγγυοι να γίνουν οι πρόσφυγες δουλοπάροικοι σε ξένες χώρες όπως επιθυμούν οι Γερμανοί βιομηχάνοι και όχι μόνο; Αν δεν συμφωνούν τότε γιατί δεν τον πετάνε έξω από την κατάληψη, αλλά του επιτρέπουν μέσα από το “City Plaza” να δίνει και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Παραπληροφόρησης, που είναι και η… ειδικότητα του, ως τέως «αυτόνομο» παπαγαλάκι της «Καθημερινής» και του Ψυχάρη; (Το βίντεο είναι από συγκέντρωση στα Βριλήσσια και πριν την κατάληψη στο City Plaza).
2ο σχόλιο:
Για τη συγκεκριμένη κατάληψη έχω πει την άποψη μου. Δεν είχα καμμία αμφιβολία για τον "επαναστάτη αναρχοκομμουνιστή" κύριο Ανδρουλιδάκη......λαμπρά...Μην ξανακούσω για "σοβαρούς αναρχικούς" που είναι του κινήματος και καλά παιδιά. Στα τσακίδια οι υποστηρικτές είτε άμεσα είτε έμμεσα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που μακελεύουν λαούς διαλύουν χώρες είτε με πόλεμο είτε με οικονομική καταστροφή. Για όσους βαριούνται ν ακούσουν τι λέει στο βίντεο η επαναστατική πρωτοπορία της Ροσινάντε..λέει τα εξής και απ όσο μαθαίνω μέχρι στιγμή ούτε τ έχει διαψεύσει ουτε τα έχει ανασκευάσει:
Α) Χάρη «της συμβίωσης με τους πρόσφυγες» δεν πρέπει να «υπερπολιτικοποιούμε» και δεν πρέπει να μιλάμε για τους βομβαρδισμούς από τους Αμερικάνους και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Β) Ως Ελληνικός Λαός- και κυρίως ως «πρωτοβουλίες αλληλεγγύης»- να μη ζητάμε την.. εφιαλτική έξοδο της χώρας μας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη! Για να μην πάνε και "τσάμπα τα χιλιόμετρα που έκαναν οι πρόσφυγες για να έρθουν σε αυτήν"! Γ) «Δεν θέτουμε τους πρόσφυγες ως πρόβλημα, δεν θέλουμε να το λύσουμε, δεν θέλουμε ούτε καν να γυρίσουν στις πατρίδες τους! Οι αριθμοί είναι εντελώς ελέγξιμοι! Το θέμα είναι διανομής!»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διεθνή αναγνώριση και τα εύσημα του εγχώριου κεφαλαίου κατακτά με το σπαθί της η κυβέρνηση, με τις εξαιρετικές αντιλαϊκές και φιλομονοπωλιακές της επιδόσεις.
Προ ολίγων ημερών, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, ο γνωστός μας Γ. Ντάισελμπλουμ, δήλωσε: «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για τον Τσίπρα, που καταφέρνει και μένει στην εξουσία παρά τα τόσα μέτρα». Σχεδόν ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μ. Βαλς, δήλωνε: «Ζηλεύω τον Τσίπρα. Πέρασε 7.500 σελίδες με μέτρα χωρίς καμία αλλαγή».
Σ' αυτούς ήρθαν να προστεθούν οι εκπρόσωποι των διαφόρων ενώσεων του εγχώριου κεφαλαίου που, στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για τον νέο «αναπτυξιακό νόμο», έπλεξαν εγκώμια στην κυβέρνηση. Εγκώμια για τα νέα προνόμια που αφειδώς τους παρέχει, στηρίζοντας την προσπάθεια ανάκαμψης της κερδοφορίας τους με ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές, απ' τη μια, και, απ' την άλλη, με πολιτικές περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος μέσω της φορολεηλασίας. Η τελευταία πινελιά σ' αυτό τον «πανόραμα» επαίνων προστέθηκε απ' τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζ. Ερνεστ. Οχι που οι ΗΠΑ δεν θα σημείωναν την πρόοδο της κυβέρνησης, άμεσα σχετιζόμενη με συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων στην περιοχή... Βροχή τα «μπράβο». Αλλωστε, «όμοιος ομοίω» και η κοπρια στα λαχανα, και παινεύει...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Νέοι αιματηροί βομβαρδισμοί στο Χαλέπι...
ΔΑΜΑΣΚΟΣ .-- Επιθέσεις τζιχαντοφασιστών του «Μετώπου Νούσρα» και ισλαμοφασιστών της συμμοριας «Αχράρ αλ Σαμ» με όλμους σε τουλάχιστον δύο συνοικίες της πόλης Χαλέπι στη βόρεια Συρία προκάλεσαν χτες, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ΣΑΝΑ, το θάνατο τουλάχιστον 20 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 40. Παράλληλα, αραβικά και ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν αργά το βράδυ της Τρίτης αποθήκη βάσης του συριακού στρατού, όπου φέρεται πως φυλάσσονταν όπλα και πολεμοφόδια για τη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ». Τα βομβαρδιστικά προκάλεσαν «τεράστια έκρηξη» στην περιοχή Κουατάιφα (βορείως της πρωτεύουσας Δαμασκού), όπου βρίσκεται η βάση της 19ης ταξιαρχίας στρατού.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ «Ολα τα σφυριά» κατά των αγωνιστικών εργατικών διαθέσεων
Στενή η συνεργασία κυβέρνησης, εργοδοσίας και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών
ΠΑΡΙΣΙ.-- Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία κάνουν ό,τι μπορούν, για να «χτυπήσουν» τις αγωνιστικές διαθέσεις και κινητοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στη Γαλλία, αξιοποιώντας και την πολύτιμη συνεργασία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μέχρι χτες αργά το απόγευμα, αναμένονταν εξελίξεις στους Σιδηροδρόμους, όπου η διοίκηση της SNCF (σ.σ. αντίστοιχος ΟΣΕ) έχει επιδοθεί σε μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μαζί με τις περισσότερες συνδικαλιστικές ηγεσίες, εμφανίζοντας προχτές ένα «κείμενο συμφωνίας» που - δήθεν - «προστατεύει τους εργαζόμενους». Την Τρίτη, το κείμενο υπέγραψε η συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου CFDT, και χτες το ίδιο έκανε και η Unsa Ferroviaire. Οι αμαζες οργανώσεις Sud-Rail και Fo - cheminots που εχουν ελαχιστη επιρρροη και μελη το απέρριψαν καλώντας σε συνέχιση των απεργιών, ενώ η στάση της CGT παρέπεμπε σε αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων. Χτες, ο πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ενίσχυσε τη θέση της εργοδοσίας, ανακοινώνοντας «οικονομική βοήθεια για τη SNCF», εννοώντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 100 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα το 2017 για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, κάτι που φυσικά δεν έχει σχέση με τη στήριξη των εργαζομένων, αλλά της εταιρείας, προικοδοτώντας κι άλλο ώστε να γίνει ακόμα πιο «ελκυστική» για τους επενδυτές που η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει στο πλαίσιο της πλήρους ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Γενικότερα, εδώ και μέρες, είναι φανερό ότι αναζητείται φόρμουλα «συμβιβασμού» σε πολλούς χώρους, όπου οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ήδη προέτασσαν την «ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου» για το νόμο «Ελ Κομρί», θολώνοντας έτσι τον ταξικό χαρακτήρα και του νόμου και της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ολάντ - Βαλς. Προβοκατορικα χτες, η «Λε Μοντ» είχε τίτλο σε κεντρικό της ρεπορτάζ ότι «η CGT ψάχνει έξοδο από την κρίση χωρίς να πληγώσει τη βάση της».
Ενδεικτικές είναι οι θέσεις με τις οποίες γίνονται οι διαπραγματεύσεις και σε άλλους κλάδους, όπως οι αερομεταφορές. Για παράδειγμα, τα σωματεία των εργαζομένων στην «Air France», συζητούν με τη διοίκηση της εταιρείας, εντοπίζοντας ως πρόβλημα π.χ. «τη δυσανάλογη ανάπτυξη μεταξύ Air France και KLM», όπως δήλωναν χτες εκπρόσωποι της Ενωσης των πιλότων. Δηλαδή, αφετηρία τέτοιων συνδικαλιστών είναι πώς θα εμπλακούν στις «κόντρες» των εταιρειών. Κατά τα άλλα, η αστική τάξη της χώρας με αφορμή το «φαγοπότι» που αντιπροσωπεύει η ποδοσφαιρική διοργάνωση του «Euro 2016» εντείνει τα «αντιτρομοκρατικά» μέτρα. Χαρακτηριστικό του κλίματος που καλλιεργείται, είναι μια νέα εφαρμογή για κινητά που εγκαινιάστηκε (με τον κωδικό «Alerte attentat» δηλαδή «Προσοχή Επίθεση»). Αυτή θα είναι δωρεάν διαθέσιμη σε γαλλικά και αγγλικά και θα επιτρέπει στο χρήστη να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016
Συνάντηση ΥπΕξ των χωρών της ALBA στο Καράκας
Το Πολιτικό Συμβούλιο της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερική (ALBA) συναντιέται την Τετάρτη στο Καράκας της Βενεζουέλας με στόχο τη συζήτηση κοινών στρατηγικών για την άμυνα της περιοχής. Αυτό ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος σημείωσε ότι στην συνάντηση θα είναιπαρόντες όλοι οι Υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συγκροτούν την περιφερειακή αυτή ένωση. “Θα έχουμε την παρουσία όλων των Υπουργών Εξωτερικών όλων των χωρών της ALBA με έναν μόνο στόχο: Κοινή στρατηγική άμυνας και απελευθέρωση της επαναστατικής μας διαδικασίας”, δήλωσε ο πρόεδρος Μαδούρο. Πρόσφατα η ALBA απέρριψε τις επιθέσεις του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) Λουίς Αλμάγκρο εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας και του λαού της.
Με ένα επίσημο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου απέρριψαν την έκθεση του Αλμάγκρο, η οποία παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Βενεζουέλας. Αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που η Βενεζουέλα έγινε στόχος επιθέσεων και παρεμβατικών δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΑΚ, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και υποστήριξε την εφαρμογή της Δημοκρατικής Χάρτας ενάντια στην Βενεζουέλα. Από την άλλη, ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι θα στείλει επιστολή στη Διεθνή Επιτροπή Διαλόγου με την Βενεζουέλα, στην οποία κάνει τρεις προτάσεις προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ατζέντα που τέθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η επίσημη εγκατάσταση της επιτροπής αλήθειας, δικαιοσύνης και αποκατάστασης των θυμάτων, η συμφωνία στο σεβασμό των θεσμών της χώρας και το σταμάτημα της βίας, είναι οι απαιτήσεις που έθεσε ο αρχηγός του κράτους σε αυτή την περίπτωση.
Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία, η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευσης. Ωστόσο, η δεύτερη συνάντηση, που ήταν προγραμματισμένη τη Δευτέρα, αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του συνασπισμού της δεξιάς, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Nτέλσι Ροντρίγκες. Στεκόμαστε με υπευθυνότητα ως εκπρόσωποι της Βενεζουέλας, προωθώντας μια ατζέντα που έχει ήδη συμφωνηθεί από πριν, δήλωσε η Βενεζολάνα υπουργός.