Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παρασκευη 10 Ιουνιου 2016


Δ.Πατέλης (αν.Καθηγητής Φιλοσοφίας)-Άνδρας και γυναίκα και γεννιέσαι και γίνεσαι
9/6/2016 22.00
Ζητήματα που αφορούν το φύλο και γενικότερες θεωρίες προσέγγισε ο Δημήτρης Πατέλης αν.Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης,σε συνέντευξη στην εκπομπή «ότι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος ) στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Αρχικά τόνισε τα εξής: «Το πρόβλημα είναι αρκετά περίπλοκο για να προσφέρεται για εύκολες απαντήσεις και συνθηματολογική αντιμετώπιση.Η περιπλοκότητα συνίσταται στο ότι αν μιλήσουμε επιστημονικά το θέμα του φύλου έχει βιολογική βάση ,βιολογικές ρίζες βιολογικό πυρήνα και κοινωνικές ,πολιτισμικές προεκτάσεις.Ο άνθρωπος έχει μια βιολογική προέλευση .είναι συνέχεια του homo sapiens ,η βιολογική αυτή ιδιότητα τον συγκαταλέγει στην κατηγορία εκείνων των ζώων τα οποία αναπαράγονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο ,ο οποίος αντανακλάται στα ανατομοφυσιολογικά ,ορμονικά κ.λ.π. χαρακτηριστικά των φύλων .Αυτό έχει να κάνει με τον βιολογικό πυρήνα της οικογένειας ,ο οποίος δεν ταυτίζεται με τις εκάστοτε ιστορικές ,πολιτισμικές μορφές της οικογένειας.Οι τελευταίες πατούν πάνω σ΄αυτό αλλά έχουν μια σειρά περίπλοκων άλλων χαρακτηριστικών που συνδέονται με οικονομικά ,ιστορικά ,κοινωνικά ,πολιτισμικά στοιχεία της κάθε εποχής ..»
Στη συνέχεια έκανε αναφορά στα στάδια της μητριαρχίας και πατριαρχίας και πρόσθεσε: «Εάν ταυτίσουμε τον βιολογικό πυρήνα της οικογένειας με αυτές τις ιστορικές πολιτισμικές κ.λ.π. διαστάσεις τότε περνάμε στην αθλιότητα εκείνη ,την αντιεπιστημονική ,η οποία θέλει την πατριαρχική οικογένεια να είναι αιώνια μορφή οικογένειας προσδιοριζόμενη δήθεν από τη φύση και στις αναφορές της ανωτερότητας δήθεν του αρσενικού έναντι του θηλυκού..Από αυτό όμως και μέχρι αυτό που βιώνουμε σήμερα υπάρχει μια τεράστια απόσταση..Έχουμε μια τάση στο όνομα της καταπολέμησης της πατριαρχίας και των ανισοτήτων ως προς το φύλο, τη λεγόμενη έμφυλη προβληματική ,να παρουσιάζονται σήμερα θεωρίες οι οποίες δεν έχουν σχέση ,την παραμικρή σχέση με την επιστήμη.Θεωρίες οι οποίες ξεκινούν από την ανθρωπιστική κατά βάση διάθεση να ξεπεράσει η ανθρωπότητα κάθε είδους καταπίεση ,διάκριση διώξεις κ.λ.π. , με βάση το φύλο, και επεκτείνεται αυτό το πράγμα σε ένα πεδίο το οποίο κατά την γνώμη μου δεν έχει καμία βάση.Λένε δηλαδή ότι το ίδιο το φύλο , η έμφυλη ταυτότητα,όπως το θέλει η σημερινή μεταμοντέρνα ,νεοφιλελεύθερη ιδεολογία είναι θέμα καθαρά κατασκευής ,κοινωνικής ,συμβολικής , πολιτισμικής κατασκευής και είναι λίγο πολύ κάτι σαν multiple choice , ή σαν μία επιλογή του καταναλωτή που μπαίνει στο super market ,διαλέγει και παίρνει ποιο φύλο θέλει ,ποιο κράμα ,ποιο μείγμα αρρενωπότητας ή θηλυκότητας.. Και εν πάση περιπτώσει είναι στην πλήρη αυθαιρεσία ,όχι δικαιοδοσία, του καθενός και μάλιστα προβάλλεται σαν αναφαίρετο δικαίωμα το να εμπλέκεται ο άνθρωπος σε μια τέτοια αναζήτηση του φύλου του…»
Απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε μεταξύ άλλων πως «από τη μια πλευρά είναι το καθ’ όλα δικαιολογημένο αίτημα το οποίο απαιτεί την απουσία οποιασδήποτε διάκρισης και καταπάτησης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για οποιαδήποτε κατηγορία ανθρώπων και δεύτερο είναι η υπέρμετρη προβολή στο όνομα των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκείνης της πλευράς που έχει να κάνει με την επιβολή της κατασκευαστικής αντίληψης περί του φύλου…» Στο σημείο έκανε λόγο για «μηχανισμούς ,όχι μόνο ιδεολογικούς, αλλά και κρατικούς ,διακρατικές δομές, που με καταφανή τρόπο δηλώνουν ,16 πρεσβείες με επικεφαλής την πρεσβεία των ΗΠΑ, την στήριξή τους σ΄αυτή την εκδήλωση υπερηφάνειας των διαφόρων σεξουαλικών λεγομένων μειονοτήτων..»ενώ σε σχετική παρατήρηση γιατί δεν διαχωρίζουν μερικοί την σχετική πρωτοβουλία από δυνάμεις που «βιάζουν ολόκληρους λαούς» ,απάντησε: » Στη πολιτική τίποτα δεν είναι αθώο.Θα πρέπει να επιλέξουν ορισμένοι αν είναι αφέλεια ,άγνοια ή δολιότητα..» Τέλος σημείωσε πως «άνδρας και γυναίκα και γεννιέσαι και γίνεσαι.Και μείζον θέμα διεκδίκησης για όλους , κοινωνία ,γονείς, εκπαιδευτικούς , είναι να προτάξουμε την πραγματική πολιτισμική καλλιέργεια ανδρών και γυναικών , σε μια κοινωνία που δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός ,καταπίεση ,εκμετάλλευση ,σε μια κοινωνία στην οποία η ολόπλευρη ανάπτυξη των δημιουργικών δυνατοτήτων της προσωπικότητας του καθένα ,θα είναι όρος για την ενοποίηση συνολικά της ανθρωπότητας και την ανάπτυξή της» Ακούστε την συνέντευξη..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν γράφεις και ξαναγράφεις "αυτοί που κοιμούνται πατριώτες ξυπνάνε εθνικιστές (ή φασίστες)", να συνεχίζεις με παραδείγματα. Αυτά που έχεις στο μυαλό σου:
- Τους κομμουνάρους του Παρισιού, το 1871, που ανέλαβαν την υπεράσπιση της πόλης τους έναντι των προελαυνόντων Πρώσων με τους οποίους είχε συνθηκολογήσει η γαλλική κυβέρνηση. Βέβαια, αμέσως μετά, το εγερτικό σύνθημα "Πατριώτες στα όπλα!" το ακολούθησε η ανακήρυξη της Κομμούνας. Κακό παράδειγμα... - Τους ελασίτες, που με το "Εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα!" ρίχτηκαν στη φωτιά της μάχης κατά των φασιστών κατακτητών. Έγιναν κομμουνιστές, βέβαια, οπότε κι αυτό κακό παράδειγμα. - Τους βιετναμέζους που ξεκίνησαν αγώνα κατά των Ιαπώνων, τον συνέχισαν κατά των Γάλλων, κατόπιν πέταξαν έξω και τους Αμερικανούς. Κι αυτό κακό παράδειγμα. Κι αυτούς κομμμουνιστές τους έκανε ο πατριωτισμός τους.
Έχω πολλά τέτοια κακά παραδείγματα υπόψη μου. Δεν μπορεί! Διαβασμένος είσαι κι εσύ, θα τα ξέρεις. Βρε, μήπως, τελικά, όταν κοιμάσαι πατριώτης δεν ξυπνάς οπωσδήποτε εθνικιστής και φασίστας;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ!
Όταν ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι επαινούν τον Τσίπρα γιατί ξεφορτώθηκε τους αριστερούς από την κυβέρνησή του και έτσι υλοποιεί με προσήλωση την πολιτική που υπαγορεύουν ΔΝΤ και Ε.Ε., δίνουν συνάμα και το μέτρο του μεγέθους της ταπείνωσης αυτής της χώρας και του λαού της.
Η Ιστορία θα κρατήσει για την κυβέρνηση Τσίπρα μια θέση πλάι στις κυβερνήσεις εκείνες που τσαλαπάτησαν κάθε ίχνος εθνικής αξιοπρέπειας. Και καθώς χωρίς εθνική κυριαρχία δεν νοείται και λαϊκή κυριαρχία, η απαλλαγή του τόπου από την κυβέρνηση αυτών που εισπράττουν τα εγκώμια των αμερικανών φονιάδων των λαών αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 10 Ιουνίου 1944 οι ναζί πυρπόλησαν το Δίστομο, δολοφονώντας 218 από τους κατοίκους του, άντρες και γυναίκες. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και 20 βρέφη.
Μετά τον πόλεμο ο επικεφαλής της δολοφονικής αυτής επιχείρησης, Χανς Τσάμπελ, εντοπίστηκε στο Παρίσι και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές. Έχοντας ομολογήσει τα εγκλήματά του, όχι μόνο δεν εκτελέστηκε -σε μια περίοδο κατά την οποία ήταν χιλιάδες οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που εκτελούνταν ως κομμουνιστές- αλλά το 1953 εκδόθηκε στη Δυτική Γερμανία, μετά από αίτημά της για να δικαστεί για άλλη υπόθεση εγκλημάτων πολέμου. Φυσικά, λίγο μετά αφέθηκε ελεύθερος...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεμάτο σκουπίδια το Παρίσι, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας, παρόλο που αύριο ξεκινάει το Euro.
Ε ρε και να γινόταν αυτό στην Ελλάδα! Βούτυρο στο ψωμί του βαλκανικού επαρχιωτισμού και δοσ' του τα "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!".
"Είναι γιατί δεν περάσαμε διαφωτισμό!", θα έλεγε στραβομουτσουνιάζοντας η ημιμαθής κυρία από τη Φιλοθέη και θα άραζε στη βεράντα να συνεχίσει την ανάγνωση της Λένας Μαντά. "Την εθνική οικονομία δεν τη σκέφτονται;", θα αναρωτιώνταν ο τζιτζιφιόγκος με το κουστούμι, ξαναπαίρνοντας τηλέφωνο τον λογιστή του για εκείνη την εταιρία που πρόκειται να στήσει στη Βουλγαρία. "Αυτά έχει ο λαϊκισμός και η δραχμολαγνεία", θα σκεφτόταν ο συριζαίος, πρώην πασόκος, αντιδήμαρχος, ενώ με την ευκαιρία θα θυμόταν κι εκείνη την υπόθεση με τα απορριματοφόρα που πρέπει να μειωθούν για να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Καζάκης
Στην Κομοτηνή θα βρεθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία πάνω στις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην ομιλία, στην οποία θα λάβει μέρος και ο Στρατηγός ε.α. και Οργανωτικός Γραμματέας του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρης Κυπριώτης θα γίνει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου του κόμματος για τις προοπτικές εξόδου από την βαθιά κρίση και τις δυνατότητες της Ελλάδας για την ανάπτυξη και την οικονομική και κοινωνική ευημερία του λαού της. Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των αρχών και θέσεων του ΕΠΑΜ για την θέση και τον ρόλο της Ελλάδας στο νέο πολιτικό γεωστρατηγικό περιβάλλον όπως αυτό φαίνεται να διαμορφώνεται στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι κ. Καζάκης και Κυπριώτης θα απευθύνουν τον λόγο τους παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΕΠΑΜ και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα τους τεθούν, ανταποκρινόμενοι στον προβληματισμό των πολιτών της πόλης μας. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης που ευρίσκεται στην οδό Καβείρων 12 στην Κομοτηνή, με ώρα έναρξης την 19.30 και θα αποτελεί ανοιχτή εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλους.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Ρωσία μετέφερε πριν από λίγο εκτοξευτές πυραύλων s-400,στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία,στο Ροστώφ
Μαζικές διαστάσεις,λαμβάνουν οι μετακινήσεις,των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων,προς τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.Πριν λίγο δόθηκαν στην δημοσιότητα,δορυφορικές φωτογραφίες,που δείχνουν ρωσικές πυροβολαρχίες πυραύλων s-400,σε πλήρη διάταξη μάχης,οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Ροστώφ,ακριβώς πάνω στα σύνορα της Νέας Ρωσίας. Οι πύραυλοι με το βεληνεκές των 400 χλμ,υπερακαλύπτουν την εναέρια ασφάλεια του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ,ενώ σφραγίζουν και τα νότιοδυτικά σύνορα της Ρωσίας,από τα αόρατα αμερικανικά F-22,που σταθμεύουν σε βάση της Ρουμανίας.Η ρωσική επέλαση προς την δύση ξεκίνησε και όσο περνούν οι ώρες θα ξεδιπλώνεται έτι περισότερο.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016
Μια δημοσκοπική έρευνα γνώμης, η οποία δεν πρόκειται να συζητηθεί στα ΜΜΕ.
Προφανώς όλοι έχετε ακούσει τις περίφημες δημοσκοπήσεις των εγχώριων διαπλεκόμενων εταιρειών να μας λένε ότι οι Έλληνες είναι υπέρ του ευρώ και της ΕΕ με συντριπτικά ποσοστά. Κάθε φορά που δημοσιεύεται μια τέτοια δημοσκόπηση, γίνεται πρώτο θέμα στα γνωστά μέσα μαζικής εξαχρείωσης για να μας πείσουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πάσχει από μια ιδιάζουσα μορφή οξύτατου σαδομαζοχισμού.
Δείτε όμως ποιά είναι τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα μιας άλλης έρευνας, την οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα την κάνουν θέμα τα διαπλεκόμενα κανάλια και ΜΜΕ. Πρόκειται για την έρευνα της Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσινγκτον και δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη 7/6. Η έρευνα αυτή αφορούσε σε πάνω από 10.000 άτομα σ' όλη την Ευρώπη και έδειξε ότι οι ψηφοφόροι από την Ιταλία και την Πολωνία έως την Ελλάδα και τη Σουηδία έχουν χάσει την πίστη τους στην ΕΕ.
Ας δούμε επιγραμματικά τα ευρήματα. Οι απόψεις υπέρ της ΕΕ έχουν πάρει την κάτω βόλτα σ' όλες τις χώρες μέλη. Η πιο εντυπωσιακή πτώση παρατηρείται στην Γαλλία από 69% υπέρ το 2004 στο 38% υπέρ το 2016. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πτώση στην Ελλάδα όπου όσοι δηλώνουν υπέρ της ΕΕ, ή "μένουμε Ευρώπη", σύμφωνα με το γνωστό σύνθημα, βρίσκεται μόλις στο 27%! Οι Ευρωπαίοι επίσης αποδοκιμάζουν έντονα τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρίζεται τα ζητήματα της οικονομίας. Φυσικά πρώτοι είναι οι Έλληνες, οι οποίοι αποδοκιμάζουν τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας από την ΕΕ κατά 92%. Ακολουθεί η Ιταλία όπου η αποδοκιμασία φτάνει στο 68%, η Γαλλία με 66%, η Ισπανία με 65% και η Σουηδία με 59% να αποδοκιμάζει την ΕΕ για τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας. Κι όπως είναι φυσικό οι Ευρωπαίοι ανησυχούν ιδιαίτερα για την πορεία "ενοποίησης" της ΕΕ. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το εύρημα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι ενάντια στην περισσότερη "ενοποίηση" της ΕΕ. Ενώ αντίθετα οι περισσότεροι θέλουν μια αντίστροφη πορεία. Να μεταφερθούν περισσότερες εξουσίες στις εθνικές κυβερνήσεις. Οι Έλληνες είναι εκείνοι που κατά 68% θέλουν περισσότερες εξουσίες στις εθνικές κυβερνήσεις. Με άλλα λόγια οι Έλληνες δεν χάβουν πια το γνωστό παραμύθι ότι καλύτερα να μας κυβερνούν οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες γιατί οι εθνικές κυβερνήσεις είναι "διεφθαρμένες". Διαπίστωσαν στο πετσί τους ότι πολύ περισσότερο διεφθαρμένοι, αγύρτες και αρπακτικά είναι οι Ευρωπαίοι της ΕΕ. Πολύ χειρότεροι ακόμη και από τη διεφθαρμένη εθνική κυβέρνηση. Στο πνεύμα αυτό ακολουθούν οι Βρετανοί με 65%, οι Σουηδοί με 47%, κοκ. Τα δεδομένα αυτά προϊδεάζουν ότι η επιχειρούμενη "ενοποίηση" έως το 2025, που θέλουν Βρυξέλλες και Βερολίνο με δημιουργία μιας ενιαίας υπερκυβέρνησης της ΕΕ για όλες τις χώρες, θα συναντήσει τέτοιες αντιστάσεις από τους λαούς, που είναι σίγουρο ότι θα δοκιμαστεί η ίδια η συνοχή και η ύπαρξη της ΕΕ.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/06/blog-post_8.html?spref=fb
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Να επικαλεστούμε το άρθρο 50 της ιδρυτικής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποχωρήσουμε», τόνισε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, μιλώντας στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι».
Ο κ.Καζάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο Brexit, λέγοντας ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί και σημαντικό ρόλο θα παίξει μια ενδεχόμενη δημόσια τοποθέτηση της Βασίλισσας Ελισάβετ υπέρ της παραμονής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένα αντίθετο αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να δημιουργήσει και θέμα βασιλικού θεσμού. Σχετικά με την όποια προτίμηση του Ελληνικού λαού υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, ο κ.Καζάκης είπε ότι «αυτό συμβαίνει για δύο λόγους : Πρώτον γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελεύθερη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση, αλλά αντίθετα υπάρχει μια εκστρατεία φόβου σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το Ευρώ και την Ε.Ε. και δεύτερον διότι είναι αναξιόπιστες και διαπλεκόμενες οι δημοσκοπήσεις που κάνουν οι Ελληνικές εταιρείες και δεν δείχνουν την πραγματικότητα».
Όσον αφορά την ανάπτυξη, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. είπε ότι «είναι κουβέντες καφενείου να λέμε ότι μετά την αξιολόγηση θα έρθει ανάπτυξη, με τα χρήματα που θα δώσουν τα funds για την αγορά κόκκινων δανείων, καθώς πουθενά στον κόσμο τέτοιες κινήσεις δεν ωφέλησαν». Ως λύση στο Ελληνικό πρόβλημα, ο κ.Καζάκης πρότεινε τη διαγραφή του χρέους, την οποία ο κ. Τσίπρας ούτε καν προσπάθησε να συζητήσει. Μάλιστα, αυτή η πρόταση είναι επίκαιρη καθώς και η πρόσφατη έκθεση βιωσιμότητας του Δ.Ν.Τ. αναφέρει πως το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο ακόμα και αν καταφέρει η Ελλάδα να πετύχει όλους τους δημοσιονομικούς της στόχους. Το ΔΝΤ έχει ήδη προτείνει «διαγραφή του χρέους χωρίς όρους και προϋποθέσεις», αλλά οι Ευρωπαίοι και ο Τσίπρας κάνουν ότι δεν ακούν, σημείωσε ο κ. Καζάκης. Βιώσιμο, δηλαδή εξυπηρετήσιμο, γίνεται ένα χρέος, όταν μπορεί η χώρα να παράγει εισόδημα με το οποίο αφού πληρώσει τις εσωτερικές της ανάγκες, θα πληρώνει και τα δάνειά της... με δικά της χρήματα, όχι με δανεικά. Τέλος, ο κ.Καζάκης τόνισε πως το ΕΠΑΜ είναι ανοιχτό σε συνεργασίες και υπάρχει ένας διάλογος με αντιμνημονιακές δυνάμεις όπως η Λαϊκή Ενότητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα ένταση: Η Μόσχα θα απαντήσει στην είσοδο πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα
10/6/2016 14.00
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα απαντήσει στην είσοδο αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα με μέτρα που δεν διευκρίνισε, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη αυτή όπως και άλλες σχεδιάστηκαν για να αυξήσουν την ένταση ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αντιτορπιλικό USS Porter ξαναεισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο μιας επιθετικης ανάπτυξης, κίνηση --σύμφωνα με τα ρωσικά μμε-- που αύξησε την οργή στη Μόσχα, μετά την πρόσφατη εγκατάσταση ενός νέου αντιπυραυλικού συστήματος. Αξιωματούχοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι ο στρατός των ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να έχει δύο αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο εντός του μήνα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, τον Ιούλιο, καθώς η Ουάσινγκτον θέλει να εξισορροπήσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας. "Φυσικά, αυτό δεν έχει την έγκρισή μας και αναμφίβολα θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων ως απάντηση", δήλωσε ο Αντρέι Κελίν, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών που αναφερόταν στην ανάπτυξη του USS Porter, σύμφωνα με το RIA. Ο ρώσος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η ανάπτυξη αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο σημαίνει επίδειξη ισχύος η οποία, κατά την άποψή του, βαθαίνει την ψυχρότητα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, η οποία προκλήθηκε από τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και τη Συρία. "Όσον αφορά τη συνολική κατάσταση, βεβαίως υπάρχει σαφής αύξηση και υποδαύλιση της έντασης στις σχέσεις μας. Όλα γίνονται παραμονές της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία. Πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος". Το αντιτορπιλικό USS Porter αγκυροβόλησε στο βουλγαρικό λιμάνι της Βάρνας για προγραμματισμένη επίσκεψη σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών ανάμεσα στα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και της Βουλγαρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. "Οι επισκέψεις σε λιμάνια όπως αυτή, δίνουν την ευκαιρία σε ναύτες από τη Βουλγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ενισχύσουν τους δεσμούς μας, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, καθώς εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αμοιβαίων στόχων", δήλωσε η διοικητής του USS Porter Άντρια Σλαφ. Το αντιτορπιλικό Porter εισήλθε τη Δευτέρα στη Μαύρη Θάλασσα για σειρά ασκήσεων με τους συμμάχους και δυνάμεις χωρών εταίρων στο πλαίσιο αυτού που οι ΗΠΑ αποκαλούν ανάπτυξη ρουτίνας. Η ανάπτυξη διεξάγεται στο πλαίσιο της επιχείρησης Atlantic Resolve, την οποία στηρίζουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την ιστορία της Αγίας Σοφίας
10/6/2016 10.30
Να σεβαστεί την ιστορία της Αγίας Σοφίας κάλεσε την Άγκυρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκφράζοντας την αντίθεση της Ουάσιγκτον στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ είπε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν την Αγία Σοφία ως ένα μνημείο ιδιαίτερης σημασίας». «Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της» υπογράμμισε ο κ. Τόνερ. Αντιθετα, η γερμανικη κυβερνηση με την σιωπη της καλυπτει την Αγκυρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραλίγο σύρραξη μεταξύ των δικηγόρων
10/6/2016 11.30
Παρολίγον σύρραξη μεταξύ των δικηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ Ανδρέα Μπιαγκή. Η διαδικασία πήρε... φωτιά όταν ο ναζιστης συνήγορος του κατηγορούμενου Γιάννης Λαγού υπέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφία από κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση του ΠΑΜΕ αντέδρασαν λέγοντας «Εδώ δεν δικάζεται το ΠΑΜΕ. Εγκληματίες δεν μπορούν να συγκριθούν με ανθρώπους του αγώνα». Οι ναζιστες συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων τσιριζανε φωνάζοντας «Δεν ντρέπεστε. Ελάτε να μας κρεμάσετε. Έπρεπε να μείνουν ανυπεράσπιστοι;». Το δικαστήριο διέκοψε για να πέσουν οι τόνοι οι οποίοι ωστόσο ανέβηκαν και κατά τη διάρκεια της διακοπής και χρειάστηκε να παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεφτιλισμενη παρέμβαση Βερολίνου: Υπόθεση της Τουρκίας η χρήση της Αγίας Σοφίας
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016, 13:59
«H χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας. Ταυτόχρονα η Αγία Σοφία είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και θα επιθυμούσαμε να υπάρχει μια χρήση της Αγίας Σοφίας η οποία δεν αγγίζει το καθεστώς της ως Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, αναφερόμενος στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, κατά την περίοδο του Ραμαζανιού. Πρόσθεσε δε ότι δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει ότι η Τουρκία εφαρμόζει τις υποχρεώσεις που συνδέονται με το καθεστώς Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο απολαμβάνει η Αγία Σοφία. Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί τυχαίο το γεγονός ότι η Τουρκία επιλέγει τώρα να χρησιμοποιήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί, ο κ. Σέφερ επισήμανε: «Η Αγία Σοφία έχει χρησιμοποιηθεί επί αιώνες ως τζαμί. Το τι πιστεύω δεν παίζει ρόλο, νομίζω. Και το τι πιστεύουν άλλοι σε αυτό το έδρανο (ενν. των εκπροσώπων της κυβέρνησης) δεν παίζει ρόλο. Σαφή απάντηση μπορείτε να βρείτε ίσως με το να μην απευθύνετε το ερώτημα σε μας, αλλά σε αυτούς που έλαβαν τα μέτρα σχετικά με την Αγία Σοφία».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι ενώ Cia, Mossad διοχετεύουν στις πρόθυμες δημοσιογραφικές πόρνες ότι η Ρωσία εγκατέλειψε τη Συρία... Οι υπουργοί Άμυνας Ιράν, Ρωσίας, Συρίας... συναντήθηκαν χθες στην Τεχεράνη για συντονισμό δράσης!
Οι υπουργοί Άμυνας από το Ιράν, τη Ρωσία και τη Συρία πρόκειται να συναντηθουν στην Τεχεράνη την Πέμπτη για να συζητήσουν την εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Shoygu και ο Σύρος ομόλογός του Φαχντ Jassem al-Freij θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μετά την επίσημη πρόσκληση τους από τον Ιρανό ομόλογό τους Hossein Dehqan. Οι υπουργοί Άμυνας θα συνεδριάσουν για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις και τους τρόπους για να ενισχύσουν και να επεκτείνουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας κατά την τριμερή συνάντηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Στην ομιλία του στο πρόσφατα εκλεγμένο κοινοβούλιο της Συρίας την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση της Δαμασκού. Ευχαρίστησε επίσης το Λιβανικό κίνημα αντίστασης της Χεζμπολάχ. Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι δεσμοί μεταξύ Δαμασκού, Τεχεράνης και Μόσχας είναι ισχυρότεροι από ποτέ. Οι παρατηρήσεις ήρθαν μία μόλις ημέρα μετά που η Ρωσία υποσχέθηκε να προσφέρει «πιο ενεργό" στήριξη προς την κυβέρνηση της Συρίας, γύρω από την στρατηγική βόρεια πόλη του Χαλεπίου, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) βόρεια της Δαμασκού. Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 2015, η Ρωσία έχει διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Daesh και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης. Το Ιράν έχει επίσης προσφέρει συμβουλευτική στρατιωτική βοήθεια προς τη συριακή κυβέρνηση. Η Συρία έχει καταληφθεί από ξένους μισθοφόρους από τον Μάρτιο του 2011. Και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Staffan de Mistura εκτιμά ότι πάνω από 400.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα, αξιωματικέ του τουρκικού στρατού, Βαρθολομαιε, χανουμάκι του Ερντογάν και του (Πάπα) Μπεργόλιο; Τα πατριαρχεία Αντιοχείας,Μόσχας,Σόφιας,Τιφλίδος και Βελιγραδίου ανακοίνωσαν πως δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στην Σύνοδο τής Κρήτης...
Ο τούρκος αξιωματικός Βαρθολομαίος, για 5 ολόκληρα χρόνια δεν έκανε ούτε μία δήλωση συμπάθειας στο δράμα των 2.000.000 Ελληνορθόδοξων της Συρίας, που σφάζουν οι ορδές του αφέντη του Ερντογάν με τους φονιάδες μισθοφόρους,.. δεν έκανε μία δήλωση για του δύο Ελληνορθόδοξους Επισκόπους της Συρίας, όμηροι των φονιάδων του Ερντογάν! Βαρθολομαίε... εκεί στη Συρία, οι Ελληνορθόδοξοι κρατάνε Θερμοπύλες! Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η παράδοση της Ορθοδοξίας στον Μπεργκόλιο... ακούς Βαρθολομαίε;

1 σχόλιο:

e-h είπε...


We still want Proportional Representation - Sign our open letter to David Cameron & John Penrose!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
JUN 9, 2016 — Make Votes Matter invites you to sign our second open letter to David Cameron and John Penrose - the Minister responsible for electoral policy. Over a year after receiving a petition for Proportional Representation signed by 477,000 people Mr Penrose has still failed to respond coherently.

http://www.makevotesmatter.org.uk/petition/

First Past the Post is suppressing democracy in the UK. When government fails to take action to remove suppression, it becomes a participant in that suppression - just as governments of the last two centuries participated in suppression when they failed to bring in votes for women.

Sign our open letter to continue to demand Proportional Representation and let them know this issue cannot be ignored.

Owen & the Make Votes Matter Team



Εξακολουθούμε να θέλουμε την αναλογική εκπροσώπηση – Υπογράψτε την ανοιχτή επιστολή μας προς τον David Cameron & John Penrose!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
9 ΙΟΎΝΗ 2016 - Κάντε τους Ψήφους Θέμα σας προσκαλεί να υπογράψετε την δεύτερη ανοιχτή επιστολή μας προς τον David Cameron και John Penrose - αρμόδιο υπουργό για τις πολιτικές εκλογές. Πάνω από ένα χρόνο μετά τη λήψη της αναφοράς για την αναλογική εκπροσώπηση υπογεγραμμένη από 477.000 ανθρώπους ο κ Penrose δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί με συνέπεια.
Http://www.makevotesmatter.org.uk/petition/
Ο πρώτος περνάει καταστέλλει τη δημοκρατία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όταν η κυβέρνηση αδυνατεί να αναλάβει δράση για την άρση της καταστολής, γίνεται ένας συμμετέχων σε αυτή την καταστολή -. Όπως ακριβώς και οι κυβερνήσεις των δύο τελευταίων αιώνων συμμετείχε στην καταστολή, όταν απέτυχε να φέρει τους ψήφους για τις γυναίκες
Υπογραψτε την ανοικτή επιστολή μας να συνεχίσουμε να απαιτούμε την αναλογική εκπροσώπηση και καντε τους να γνωρίζουν το θέμα αυτό δεν μπορεί να αγνοηθεί.
Owen & κάνετε τους ψήφους θέμα Team