Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τεταρτη 8 Ιουνιου 2016


Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016
Εκλογές θρίλερ στο Περού: Οριακή νίκη του Κουτσίνσκι έναντι της Φουτζιμόρι
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε σήμερα Τρίτη το Εθνικό Γραφείο Εκλογικών Διαδικασιών (ONPE), με καταμετρημένο το 97,9% των εκλογικών τμημάτων, ο Πάμπλο Κουτσίνσκι, υποψήφιος του κόμματος “Περουβιανοί για την Αλλαγή” (PKK) λαμβάνει περίπου 50,15% των ψήφων (8.338.579), ενώ η αντίπαλός του Κέικο Φουτζιμόρι, το 49,85% των ψήφων (8.287.713), με διαφορά λιγότερες από 50.000 ψήφους, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Τelesur στο Περού. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από το ΟΝPE το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, ωστόσο η οριακή νίκη του Κουτσίνσκι φαίνεται να διασφαλίζεται.
Παρ όλα αυτά η Κέικο Φουτζιμόρι (κόρη του πρώην δικτάτορα) δήλωσε ότι πιστεύει ότι η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων των απομακρυσμένων περιοχών και του εξωτερικού θα ανατρέψει το αποτέλεσμα, ενώ ο στατιστικολόγος Κάρλος Άντερσον θεωρεί ότι είναι “ στατιστικά αδύνατον” να ανατραπεί η διατηρούμενη τάση στο πάνω από το 90% των καταμετρημένων ψήφων. Ο διαφαινόμενος νικητής των προεδρικών εκλογών, οι οποίες για πρώτη φορά από το 1990 - με υποψηφίους τότε τον μετέπειτα δικτάτορα Αλμπέρτο Φουτζιμόρι και τον γνωστό συγγραφέα Μάριο Βάργκας Γιόσα - οδηγήθηκαν σε δεύτερο γύρο, θεωρείται υπέρμαχος της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς και η επικράτησή του είναι ένα βήμα της νεοφιλελεύθερης δεξιάς για την εδραίωση της θέσης της στην περιοχή μέσω στρατηγικών που συμπεριλαμβάνουν ακόμα και πραξικοπήματα, όπως στην περίπτωση της Βραζιλίας. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο γύρο ο Κουτσίνσκι συσπείρωσε κόσμο σε ένα ευρύ αντι-φουτζιμορικό μέτωπο, παίρνοντας ψήφους τόσο από τη νεοφιλελεύθερη δεξιά (με θερμή στήριξη από τον συγγραφέα Βάργκας Γιόσα σε πρόσφατο άρθρο του) όσο και από την αριστερά, σύμφωνα με τη λογική του "μικρότερου κακού".
Η αναλύτρια Μικαέλα Ράιαν υπενθύμισε ότι ο νέος πρόεδρος, λόγω της μεγάλης του ενασχόλησης με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έξω από το Περού και εγκατέλειψε την βορειοαμερικάνικη υπηκοότητα λίγο πριν τις εκλογές. Ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στην προεκλογική εκστρατεία ήταν η πιθανολογούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, που παρ ότι αυτό διαψεύστηκε από τον Κουτσίνσκι ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Πόσιμου Νερού του Περού (FENTAP), Λουίς Ντελγάδο υποστήριξε το αντίθετο. Τέλος, ο Κουτσίνσκι θεωρείται στο Περού ο υποψήφιος των νεοφιλελεύθερων ελίτ και των μεγάλων επιχειρήσεων και όπως όλα δείχνουν, το Περού θα έχει μια νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βλέπω μία γκρίνια για τη συνεργασία της ΛΑΕ (Λαική Ενότητα) με τη Χριστιανική Δημοκρατία. Γιατί όμως; Αυτή η συνεργασία είναι ό,τι πιο έξυπνο έχει κάνει μέχρι τώρα η ΛΑΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
..κι ενώ οι δημοσιογράφοι στο payroll του ΔΝΤ χθες ούρλιαζαν για τους τσάμηδες και την αγ. Σοφια, έφυγε το Ελληνικό. Κατάλαβες πως γίνεται η δουλίτσα πατριωτικά? Μπράβο. Φάε "αγιασοφιά και αγιονόρος" τώρα.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Όταν υπάρχει δυστυχία στη Γη είναι αμαρτία να συζητάμε τη διαφωνία μας για το τι υπάρχει στον ουρανό". Ραούλ Φολερό, γάλλος επίσκοπος
Συνεργασία ενάντια στη μνημονιακή πολιτική μεταξύ ΛΑΕ και Χριστιανικής Δημοκρατίας ανακοινώθηκε, μετά τη συνάντηση εκπροσώπων των δύο πολιτικών φορέων. Η ανακοίνωση προκάλεσε μεταξύ άλλων και αρνητικά σχόλια, από κόσμο που, όπως φαίνεται, θεωρεί ότι η Αριστερά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να συνεργάζεται με κινήσεις που έχουν οποιαδήποτε αναφορά στον χριστιανισμό, ακόμη κι αν αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοσοσιαλιστικές.
Με όλες τις αντιφάσεις του και τις ιδιαιτερότητές του κατά εποχή, χώρα και πολιτική κίνηση, ο χριστιανοσοσιαλισμός εκφράζεται ως ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης καπιταλιστικής πραγματικότητας, ενώ είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες μαρξιστικά κόμματα και κινήματα συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με χριστιανοσοσιαλιστικά. Κάτι που γίνεται εκτεταμένα στη Λατινική Αμερική, ήδη από τη δεκαετία του 1960, με τη Χριστιανική Αριστερά (MAPU) που συμμετείχε στη χιλιανή Λαϊκή Ενότητα του Αλλιέντε, τη συμμετοχή ιερωμένων (Καμίλο Τόρες κ.ά.) στο αντάρτικο, τη μαζική συμμετοχή χριστιανοσοσιαλιστών στα επαναστατικά κινήματα της Νικαράγουας και του Σαλβαδόρ, την ενεργητική στήριξη του τσαβικού καθεστώτος από χριστιανοσοσιαλιστές, με τον ίδιο τον Τσάβες να δηλώνει πιστός χριστιανός κ.λπ. Στην Ελλάδα ο χριστιανοσοσιαλισμός υπήρξε σημαντικό ρεύμα στα πρώτα βήματα του σοσιαλιστικού κινήματος (τέλη 19ου και αρχές 20ού αιώνα), με ιδιαίτερη δράση στην Πάτρα (Αρμαγεδδών, Χριστιανική Ισοπολιτεία), ενώ χριστιανοσοσιαλιστής ήταν και ο πρωτομάρτυρας του σοσιαλισμού Μαρίνος Αντύπας.
Χωρίς να αυτοπροσδιορίζονται στο σύνολό τους ως χριστιανοσοσοσιαλιστές, ήταν περίπου 4.000 οι ιερωμένοι που συμμετείχαν στο ΕΑΜ, μεταξύ των οποίων και μητροπολίτες, ενώ τέσσερις απ' αυτούς εκλέχτηκαν και στην Εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων. Μετά τον πόλεμο συγκροτήθηκαν χριστιανοσοσιαλιστικές κινήσεις όπως το Χριστιανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΧΡΙΣΚΕ) του Γεώργιου Καψωμένου που συνεργάστηκε και εκλογικά με την ΕΔΑ, ενώ σε χριστιανοσοσιαλιστική κατεύθυνση ιδρύθηκε το 1953 και η Χριστιανική Δημοκρατία (Χ.Δ.). Όσοι-ες έζησαν τα χρόνια της δικτατορίας θα θυμούνται τη "Χριστιανική", την εβδομαδιαία εφημερίδα που εξέδιδε η τυπικά διαλυμένη Χ.Δ., και τη μαχητική αντιδικτατορική αρθρογραφία της, την οποία έκλεισε τελικά η Χούντα του Ιωαννίδη, ενώ ο εκδότης της, Νίκος Ψαρουδάκης, εξορίστηκε στη Γυάρο.
Τοποθετημένη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, η Χ.Δ. συνεργάστηκε και με το ΚΚΕ εσωτερικού στις εκλογές του 1977, ενώ ιδιαίτερα μαχητική και ριζοσπαστική ήταν η δράση της νεολαίας της, της Ελληνικής Χριστιανοσοσιαλιστικής Οργάνωσης Νέων (ΕΧΟΝ). Παρά τις κατά καιρούς συνεργασίες της με το ΠΑΣΟΚ (1985) ή ακόμη και με τον Παπαθεμελή (2007), η Χ.Δ. εξακολούθησε να αυτοπροσδιορίζεται ως κίνηση σοσιαλιστικού και αντιιμπεριαλιστικού προσανατολισμού και στα 2012 και τον Γενάρη του 2015 στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε κατεύθυνση σαφώς αντιμνημονιακή. Σε αντιπαλότητα με την επίσημη εκκλησιαστική ηγεσία, η Χ.Δ. είναι μια σχετικά μικρή κίνηση που εντάσσεται σαφώς στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Θα ήταν λάθος να την παραγνωρίσουμε, είτε λόγω εμβέλειας της απήχησής της είτε γιατί νομίζουμε πως προτεραιότητα στον αγώνα κατά της κυρίαρχης κατάστασης έχει το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μεταξύ άθεων και θρησκευόμενων.
Σχολιο.- Ετσι ακριβώς είναι , μην ξεχνάμε άλλωστε οτι ο Ψαρουδάκης , πρόεδρος τότε της ΧΔ είχε φυλακιστεί και διωχθεί απο την χούντα, ήταν ο δημοσιογράφος -δικηγόρος που είχε δημόσια με έντυπο αντιταχθεί στο στιγμιαίο του Αρειου Πάγου για τους χουντουπουργούς με το άρθρο του " διαρκές το έγκλημα σας κ.δικαστές" και του έκλεισε ο Καραμανλής για μεγάλο διάστημα την εφημερίδα, και στα εργασιακά, τα κοινωνικά και τα φοιτητικά αιτήματα έπαιρναν παντα την ίδια θέση με τις αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις , και ήταν πάντα συνεπείς αγωνιστές.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Άσαντ προειδοποίησε τον Ερντογάν ότι το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος του
Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016, 18:29
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε την Τρίτη ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας. Είπε ότι θα πάρει πίσω «κάθε εκατοστό της χώρας και τόνισε πως το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χορηγού των ισλαμοφασιστών που μάχονται για να τον ανατρέψουν. «Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται» είπε χαρακτηριστικά ο Άσαντ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. «Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ (Παλμύρα) και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία». Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες ισλαμοφασιστες στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπιού που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη. Ο Άσαντ ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στυγερο εγκλημα των αντιεξουσιαστων εναντια σε αραβα (αιγυπτιο) χαφιε της αστυνομιας που πουλουσε πρεζα στα Εξαρχεια. Ηταν εμπορος ναρκωτικων, γνωστος χαφιες της αστυνομιας, που του ειχε δωσει εντολη να πουλαει πρεζα στα Εξαρχεια. Οι αντιεξουσιαστες τον ειχαν στοχοποιησει εδώ και καιρο. Με τρεις σφαιρες τον καθαρισαν. Η αστυνομια παριστανει τον ψοφιο κοριο και πουλαει τρελα ότι ηταν διαφορες μεταξυ ναρκωμανων.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τζιφρας με τον Βαλς, εμεις ο λαος με τους γαλλους εργατες και τη γαλλικη νεολαια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oπως γραφει η καθημερινη εφημεριδα της Ξανθης Αγωνας. Ομιλια του Γ.Γ. του ΕΠΑΜ Δημητρη Καζακη και του στρατηγου και Οργανωτικου Γραμματεα του ΕΠΑΜ Δημητρη Κυπριωτη στην Ξανθη την Παρασκευη 10 Ιουνιου 2016. Η ομιλια θα πραγματοποιηθει στη μεγαλη αιθουσα του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης που ευρισκεται στο κτηριο της Καπναποθηκες 2 στην οδο Καπνεργατων 9. Ωρα εναρξης 20.00. Ανοιχτη εκδηλωση με ελευθερη εισοδο για ολους.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νοτης Μαριας ευρωβουλευτης. Η Αλβανια οφειλει στην Ελλαδα πολεμικες αποζημιωσεις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assad: "Το Χαλέπι θα είναι το νεκροταφείο των ονείρων του φασίστα δολοφόνου Ερντογάν"
Ο πρόεδρος Assad, μιλώντας στην ενακτήρια συνεδρίαση της Βουλής της Συρίας (μετά την εκλογή γυναίκας στη θέση του προέδρου. Tόνισε πως απέτυχαν όλα τα σχέδια των ξένων δυνάμεων κι ειδικότερα της Τουρκίας, για να βλάψουν τη Συρία. Επίσης, υπογράμμισε με έμφαση πως στο άμεσο μέλλον "Το Χαλέπι θα είναι το νεκροταφείο των ονείρων του φασίστα δολοφόνου Ερντογάν". Μια συγκλονιστική ομιλία του προέδρου Assad, του οποίου η πατρίδα δέχεται επί πέντε ολόκληρα μια χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση. Μια μεστή ομιλία που ανάδειξε τον πατριωτισμό και τον αγώνα του λαού της Συρίας, σε σημείο να σηκωθούν όρθιοι όλοι οι βουλευτές και να κραυγάζουν το σύνθημα: "Με το αίμα και την ψυχή μας, σε τιμούμε Bashar". Στην αίθουσα της Λαϊκής Συνέλευσης (βουλή), όλες οι πτέρυγες της βουλής, κυβέρνηση κι αντιπολίτευση, έγιναν μια γροθιά. Όρθιοι όχι μόνον οι σοσιαλιστές κι οι κομμουνιστές, που συγκροτούν την κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με άλλες πατριωτικές δυνάμεις, αλλά όλοι και όλες.
"Ο λαός της Συρίας εξέπληξε τον κόσμο για ακόμη μια φορά, με τη μαζική του και χωρίς προηγούμενο συμμετοχή του στις εκλογές Η μεγάλη και χωρίς προηγούμενο συμμετοχή στις εκλογές, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σ' ολόκληρο τον κόσμο, πως όση μεγαλύτερη επίθεση δεχόμαστε, τόσο μεγαλώνει ο πόθος της Εθνικής Κυριαρχίας... Το σχέδιο τους ήταν να κυριαρχήσει η τρομοκρατία στη Συρία και κατόπιν αυτοί να έλθουν με μετριοπαθές προσωπείο... Ζούμε διεθνείς συγκρούσεις που γεννούν τοπικές συγκρούσεις μεταξύ χωρών οι οποίες προσπαθούν να διατηρήσουν της Κυριαρχία και την Ανεξαρτησία τους. Κι υπάρχουν κράτη που προσπαθούν να υλοποιήσουν αποφάσεις άλλων κρατών, ακόμη κι εναντίον των συμφερόντων των λαών τους...
Ο δικός μας αγώνας θα συνεχιστεί εναντίον της οικονομικής τρομοκρατίας κι εναντίον της τρομοκρατίας των βομβών παγιδευμένων αυτοκινήτων και σφαγών... Ο λαός της Συρίας αντιστέκεται στο θάνατο και την τρομοκρατία, γαντζωμένος στη λαϊκή θέληση για ζωή κι ανοικοδόμηση... Αφού απέτυχε το σχέδιο τους με την τρομοκρατία, τώρα επεξεργάζονται πολιτικά σχέδια για να πλήξουν το Σύνταγμα[Σύνταγμα που κατοχυρώνει την κοσμικότητα της Συρίας, την ανεξιθρησκεία, την ελεύθερη δράση των πολιτικών κομμάτων, κοσμική δικαιοσύνη κι όχι σαρία, ισότητα ανδρών και γυναικών...] και να δημιουργήσουν χάος... να πλήξουν την έννοια της πατρίδας... Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν παίζει με τη φωτιά στο Χαλέπι, καθώς είναι η τελευταία ελπίδα του σχεδίου τους, αλλά το Χαλέπι θα γίνει νεκροταφείο όπου θα εενταφιαστούν τα όνειρα κι οι ελπίδες αυτού του δολοφόνου..."
Ο πρόεδρος Assad δεν ξεχνάει τους φίλους του Συριακού λαού: "Η εξάλλειψη της τρομοκρατίας είναι εφικτή χάρη σε χώρες όπως το Ιράν, η Κίνα και η Ρωσία. Είναι χώρες που υποστηρίζουν το δίκιο και στρατεύονται με την πλευρά του καταπιεζόμενου, εναντίον του κατακτητή. Γι' αυτό μπορούμε να τους πούμε ευχαριστώ... Αγνοήστε όσα μεταδίδουν για δικά τους συμφέροντα ορισμένα ΜΜΕ, πως δήθεν έχουμε μεταξύ μας διάσταση απόψεων. Καμία ανησυχία. Οι σχέσεις μας είναι πιο σίγουρες από όσο μπορεί κάποιος να φανταστεί. Έχουμε κοινές στέρεες απόψεις και στάση... Χάρη σ' αυτές τις χώρες και στις θέσεις τους υπέρ του σεβασμού των αρχών της υπεράσπισης δικαιωμάτων κι αυτοδιάθεσης, διατηρούμε την Ανεξαρτησία μας".
Η ήττα της "αραβικής άνοιξης", του πιο σκοταδιστικού χειμώνα της σύγχρονης ιστορίας, σταμάτησε στη Συρία. Πέντε χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης, βίας, τρομοκρατίας, αποκεφαλισμών, οικονομικής τρομοκρατίας, δεν λύγισαν το λαό της Συρίας. Στη Συρία ηττήθηκε κι ότι είχε απομείνει από τη δημοσιογραφία.
Γιατί ο διευθυντής ενός καταυλισμού φιλοξενίας προσφύγων από το Χαλέπι -που φιλοξενεί 800.000 πρόσφυγες, μια τεράστια "μεγαλούπολη", με όλες τις δυσκολίες μιας χώρας όπου καταστράφηκε η παραγωγική οικονομία, ενός εγκληματικού οργανισμού όπως ο ΟΗΕ, που δεν προσφέρει ούτε ένα γεύμα στα εκατομμύρια των εσωτερικών προσφύγων στη Συρία, αλλά προσφέρει αφειδώς στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές-, τα βγάζει πέρα και τα αναγκαία προσφέρονται σε όλους.
Γιατί οι "ΜΚΟ" του Μπεργκόλιο και σια (Μπερκολιο – παπας Φραγκισκος), η Ευρωποαϊκή Ένωση, ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος, περί των "προσφύγων" που στέλνει ο Ερντογάν τυρβάζουν. Κι οι εγχώριοι ιεράρχες, θα πρέπει μια μέρα να λογοδοτήσουν για την εγκατάλειψη των 2.000.000 εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων της Συρίας... Γιατί ο λαός της Συρίας, με τον χιλιετή πολιτισμό του, συνεχίζει να αντιστέκεται γενναία. Είναι οπλισμένος με το πιο δυνατό όπλο του πλανήτη: ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μισοί οι μισθοί... Μισές οι συντάξεις... Μισες να είναι οι μερες ολων σας
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μάθανε ότι γαμιόμαστε και ζήτησαν ακόμη κι οι Αλβανοί από τη Μέρκελ, να μας τον ακουμπήσουν! Τσίπρα, Κοτζιά... πουλημενα τομαρια!
Έντι Ράμα: Αλβανός ήταν ο Δίας και ο Όλυμπος έχει τις ρίζες του στην... Τσαμουριά
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε πούστη μου, όποιος κι αν είναι πρωθυπουργός, η ίδια κλίκα λυμαίνεται αυτή τη ρημάδα πατρίδα!
Το Ελληνικό είναι πλέον στα χέρια της Lamda Development. Εκ μέρους της εταιρείας έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Τάσος Γιαννίτσης... Σας θυμίζει κάτι το όνομα;
(Τα «παιδιά» του Σημίτη δεν πάνε...χαμένα: O Γιαννίτσης νέος πρόεδρος της LAMDA Development του Λάτση)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ: ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ
Παρατάσσει δυνάμεις το καθεστώς με την συγκέντρωση της κατσαρόλας στις 15 του Ιούνη.. Ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει.. Μόνο που ο στόχος δεν είναι ο Σύριζα επειδή είναι ήδη προς χάριν του καθεστώτος ως ο βασιλιάς γυμνός και αυτό το γνωρίζουν όσοι από οποιαδήποτε θέση το υπηρετούν. Νομοθετική, οικονομική, δικαστική ή επικοινωνιακή.
Στόχος τους είναι ο εκφοβισμός των θυμάτων. Του λαού. Πως όσοι σας δέσαμε στο άρμα του ευρωενωσιακού ράϊχ είμαστε εδώ. Ζωντανοί και παρά τις αντιρρήσεις ή ενστάσεις σας βρισκόμαστε ακόμη επί σκηνής με το... χειροκρότημά σας να μας είναι παντελώς αδιάφορο. Σε ορισμένες δε των περιπτώσεων και ενοχλητικό.. Το φόβο μας θέλουμε να έχετε και να περιορίζεστε σε αυτά που αχρεωστήτως σας προσφέρουμε. Διότι ηττηθήκατε. Και θα σας πάρουμε πίσω ότι επίσης αχρεωστήτως σας χορηγούσαμε επί δεκαετίες υπό τον τρόμο της εξάπλωσης των κομμουνιστών. Η θέση του Λοβέρδου είναι αυταπόδεικτη των προθέσεων τους. «Μιλούν επίσημα για ταξικό πόλεμο Ο Π.Θ. είχε πει: Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. ! Αυτό θα γίνει.. Παραιτηθείτε!» καταλήγει προκλητικά
Η κατάσταση οδηγείται στα άκρα ή επί το ορθότερο ωθείται στα άκρα από το πολυετές καθεστώς της δεξιάς υπό οποιαδήποτε πολιτική του μορφή και σχήμα. Το ότι διατηρείται με διάφορες νομικές αλχημείες εν ζωή η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι ένα το κρατούμενο γι αυτούς.. Πρόκειται για το μηχανικό τους χέρι.. Δι αυτού θα αφαιρούνται οι ανυπότακτες ζωές από τα τάγματα των Ρουπακιάδων.. Το ότι επέτρεψαν στον Τσίπρα να κατοικήσει επ’ ολίγον στο Μαξίμου είναι το δεύτερο. Πρόκειται για το έτερο χέρι το πολιτικό δια του οποίου οι υπογραφές παράδοσης του λαού θα στιγματίσουν ανεξίτηλα μια ολάκερη παράταξη και κυρίως θα νομιμοποιήσουν τους προκατόχους του κατά την επαναλαμβανόμενη λούπα πως δεν υπάρχει εναλλακτική παρά μόνον σκλαβιά. Και βεβαίως δεν θα υπάρξει ΤΙΝΑ (there is no alternative) όσο ο λαός είναι σκορποχώρι και ανοργάνωτος. Και προκειμένου να παραμείνει στην αφύσικη αυτή κατάσταση του στήνουν το ένα κόμμα πίσω από το άλλο μολύνοντας το πολιτικό περιβάλλον με αυταπάτες από τις οποίες όταν εξέρχεται απογοητευμένος ήδη τον αναμένουν με τις επόμενες φρούδες ελπίδες. Του Λεβέντη. Του Θεοδωράκη.
Αλλά και αρκετών αλλων των οποίων πρόσωπα πρώτου βαθμού συγγενείας είναι στενοί συνεργάτες των δραγατών του και .. «πλέουν» αντάμα στην ίδια πορεία.. Δεν του αφήνουν πολιτικά κενά.. Επειδή η πολιτική όπως και η φύση σιχαίνονται τα κενά. Έχει έτσι τη ψευδαίσθηση της επιλογής. Να ψηφίσει. Να ενταχθεί. Και εσχάτως να διαμαρτυρηθεί.. «Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα γίνεται από πολίτες και όχι κόμματα» Κώστας Μητσοτάκης. Να διαμαρτυρηθεί κατά ποίου; Αφού οργανώνεται από τον δολοφόνο για να καταδικαστεί ο νεκροθάφτης! Εκτός και αν εντέλλονταν ν’ αφήσουν άταφο το σώμα του λαού αφού η θαρραλέα Αντιγόνη που θα τελούσε σπονδές για να το θάψει είναι ένα πρόσωπο μυθικό..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτός ο Αδρουλιδάκης, "αντιεξουσιαστης" δημοσιογράφος (;), εργάζεται επαγγελματικά για την πρεσβεία των ΗΠΑ, ή απλώς θαυμάζει τη "χώρα της ελευθερίας"; ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Υπέρ ΗΠΑ και Ευρωζώνης ο επικεφαλής των «αλληλέγγυων» καταληψιών του “City Plaza”... «Δεν θέλουμε να λύσουμε το προσφυγικό πρόβλημα, δεν θέλουμε να γυρίσουν πίσω...»
Απλά θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, που δεν είναι φασίστικη γιατί ο Ομπάμα είναι μαύρος και δεν γίνεται να είναι φασίστας, που έχει ισοπεδώσει χώρες σαν της Συρίας και τους ανάγκασαν στον ξεριζωμό... Ρε σεις μιλάμε σοβαρά τώρα;;;
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ Η ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ;
Οι «αλληλέγγυοι» καταληψίες του “City Plaza” συμφωνούν με την άποψη του καθοδηγητή τους, Γιάννη Αδρουλιδάκη, ότι δεν φταίνε για τους πρόσφυγες οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν και ότι είναι εφιαλτικό να ζητάμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε.;Συμφωνούν επίσης ότι «δεν θέλουμε να λύσουμε το προσφυγικό, ούτε καν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους οι πρόσφυγες»; Και στην τελική θέλουν οι ψευτο-αλληλέγγυοι να γίνουν οι πρόσφυγες δουλοπάροικοι σε ξένες χώρες όπως επιθυμούν οι Γερμανοί βιομηχάνοι και όχι μόνο; Αν δεν συμφωνούν τότε γιατί δεν τον πετάνε έξω από την κατάληψη, αλλά του επιτρέπουν μέσα από το “City Plaza” να δίνει και συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Παραπληροφόρησης, που είναι και η… ειδικότητα του, ως τέως «αυτόνομο» παπαγαλάκι της «Καθημερινής» και του Ψυχάρη;
Ρε φιλάρα, από δημοσιογράφος ελέω "εκσυγχρονιστικού πασοκ, τώρα "αντιεξουσιαστης ελευθεριακός"; Για πες μας τη "συνταγή"... Και για πες μας... πονάνε τα παλικάρια; Πονάει πολύ η ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους στη Συρία; Πόνεσε η Παλμύρα; Και που να δεις σε λίγο, πόσο θα πονέσει η Καλλινίκη (Ράκα)... ** Με την ευκαιρία... πόσοι είναι πρόσφυγες από αυτούς που ανέλαβες την προστασία τους και πόσοι λιποτάκτες, μισθοφόροι με 3.000 ευρώ το μήνα για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"; *** α... και μην μας διαφύγει -μπορεί να έχει γίνει και μέλος της ΕΣΗΕΑ ο "ελευθεριακός" δημοσιογράφος: Υπερασπιστής των ιμπεριαλιστών, είναι λιγότερο υπόλογος από τα τσογλάνια δημοσιογράφους υπέρ του ΝΑΙ; (λέμε, αν έχει γίνει και μέλος της ΕΣΗΕΑ)... Λες κι είστε σίβυλλες... πέσαμε διάνα (κυρίως γιατί αναγνώστες μας δεν είναι σε ύπνωση και στοές)! Συνεχίζει να "εργάζεται" ο "δημοσιογράφος αλληλέγγυος" για λογαριασμό του Al Jazeera Greece; Ξέρετε... εκείνο το κανάλι Ισραήλ_Κατάρ, που τώρα πέρασε επισήμως σε αμερικάνική ιδιοκτησία και Cia! His master's voice! Τι λέει ο λαός μας; Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!
2ο σχόλιο: Για τη συγκεκριμένη κατάληψη έχω πει την άποψη μου. Δεν είχα καμμία αμφιβολία για τον "επαναστάτη αναρχοκομμουνιστή" κύριο Ανδρουλιδάκη......λαμπρά...Μην ξανακούσω για "σοβαρούς αναρχικούς" που είναι του κινήματος και καλά παιδιά. Στα τσακίδια οι υποστηρικτές είτε άμεσα είτε έμμεσα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που μακελεύουν λαούς διαλύουν χώρες είτε με πόλεμο είτε με οικονομική καταστροφή. Για όσους βαριούνται ν ακούσουν τι λέει στο βίντεο η επαναστατική πρωτοπορία της Ροσινάντε..λέει τα εξής και απ όσο μαθαίνω μέχρι στιγμή ούτε τ έχει διαψεύσει ουτε τα έχει ανασκευάσει
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είδηση που δεν θα δείτε και δεν θα διαβάσετε από καμία δημοσιογραφική πόρνη! Η Τσεχία έσπασε το δολοφονικό εμπάργκο των νεοναζί ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον του λαού της Συρίας... (Prague sends humanitarian aid to Syria)
Χθες, Η Τσεχία έσπασε το εμπάργκο! Στο αεροδρόμιο της Αδέσποτης κι Αδούλωτης Δαμασκού προσγειώθηκε αεροπλάνο της Δημοκρατίας της Τσεχίας με ανθρωπιστική βοήθεια για το χειμαζόμενο Συριακό λαό!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΑΛΛΙΑ Διαρκείς πιέσεις ενάντια στον απεργιακό αγώνα
ΠΑΡΙΣΙ.- Μπροστά και στην έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, μεγαλώνουν οι πιέσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας για να σταματήσουν οι εργατικές απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο «Ελ Κομρί». Οι πιέσεις επικεντρώνονται σε κλάδους όπως οι Σιδηροδρομικοί, όπου η «εργασιακή ειρήνη» είναι κρίσιμη και για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της SNCF (κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων). Τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη έληξε ένας πολύωρος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και τους εκπροσώπους των συνδικάτων του κλάδου και ανακοινώθηκε ότι επιτεύχθηκε «συμφωνία». Η Ομοσπονδία του κλάδου CFDT (όπου πλειοψηφούν δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος) έσπευσε να βάλει την υπογραφή της αμέσως, ωστόσο άλλα συνδικάτα την απέρριψαν ή κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συνελεύσεις για να αποφασίσουν. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται όμως και σε άλλους χώρους, όπως η διαχείριση αποβλήτων, όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα την απεργία, σε μονάδες όπως αυτή στην περιοχή Ιβρί-σουρ-Σεν, κοντά στο Παρίσι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΒΥΗ - κωλοΕΕ - ξεφτιλοΟΗΕ Πιέσεις Μογκερίνι για νομιμοποιηση της 2ης κατοχικης εισβολης στη Λιβυη που την λενε «Επιχείρηση Σοφία»
ΚΩΛΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Πιέσεις για νομιμοποίηση της δράσης της ιμπεριαλιστικής ναυτικής αποστολής της ΕΕ όχι μόνον στα διεθνή ύδατα πέριξ της Λιβύης, αλλά και εντός των λιβυκών υδάτων με πρόσχημα την επιβολή του διεθνούς εμπάργκο όπλων άσκησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι. «Μπορώ να ελπίζω ότι το ΣΑ θα κάνει και πάλι το σωστό και θα μας βοηθήσει να κάνουμε τη Μεσόγειο ασφαλέστερη για όλους», είπε η Μογκερίνι, ενημερώνοντας το Σώμα το βράδυ της Δευτέρας, ευελπιστώντας πως, εάν καμφθούν οι ρωσικές επιφυλάξεις, θα εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από τον ΟΗΕ έως το τέλος της επόμενης βδομάδας, ώστε να διευρυνθεί η ναυτική αποστολή της ΕΕ που είναι γνωστή ως «Επιχείρηση Σοφία». Στην ίδια συνεδρίαση του ΣΑ, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη (Γερμανός διπλωμάτης), Μάρτιν Κόμπλερ, επιχειρηματολόγησε υπέρ της διεύρυνσης της αποστολής της ΕΕ στην περιοχή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τεθεί ένα τέρμα στο λαθρεμπόριο όπλων προς τη Λιβύη, επειδή, πλέον ο αριθμός των όπλων που καταφθάνουν στη χώρα είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των περίπου 6.000.000 Λίβυων πολιτών... Ενα 24ωρο αργότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χορήγηση 6.000.000 ευρώ για την υποστήριξη των προσπαθειών «σταθεροποίησης» της κατάστασης στη Λιβύη (που προκάλεσε το 2011 η δυτική ιμπεριαλιστική επέμβαση) εκ των οποίων τα 5.000.000 ευρώ θα πάρει η νέα λιβυκή κυβέρνηση «ενότητας» του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σεράτζ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ «Μοναδική επιλογή η νίκη», λέει ο Ασαντ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, διαβεβαίωσε χτες, στην πρώτη του ομιλία στο νέο Κοινοβούλιο που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, πως θα ανακτήσει «κάθε εκατοστό της Συρίας» και πως το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οπως απελευθερώσαμε την Παλμύρα και πριν απ' αυτήν πολλές περιοχές, έτσι θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία», είπε ο Ασαντ, κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι στέλνει ενισχύσεις χιλιάδων μισθοφόρων στους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου Νούσρα» από μεθοριακές περιοχές της Τουρκίας με τη Συρία. Ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ» του Λιβάνου για την υποστήριξη που του παράσχουν, ενώ διέψευσε φήμες περί «διαιρέσεων» στη συμμαχία, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία, σημειώνοντας πως ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει αναφορές για «διαφορές, διαμάχες και διαιρέσεις». Το ίδιο 24ωρο, στο Κάιρο, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για τη Συρία, Σίε Σιαογιάν, δήλωσε πως το Πεκίνο είναι έτοιμο να παίξει «ακόμη μεγαλύτερο ρόλο για να βοηθήσει στον τερματισμό της συριακής κρίσης», μετά από συνάντηση που είχε με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ αλ Αράμπι. Εξέφρασε την πεποίθηση της κυβέρνησής του ότι η εκεχειρία στη Συρία πρέπει να εφαρμοστεί «συνολικά και πλήρως» και ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές. Στην Αγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προειδοποίησε ότι «μπορεί οι Κούρδοι μαχητές των "Δυνάμεων Λαϊκής Προστασίας» (YPG) να υποστηρίζουν τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά η παρουσία τους δεν θα γίνει ανεκτή δυτικά του ποταμού Ευφράτη».

3 σχόλια:

e-h είπε...




Great bands, speakers and a free bar and buffet!
Book your tickets for the RMT Garden Party for Cuba
This year’s 14th annual Garden Party for Cuba features guest speakers including John McDonnell MP and the Cuban Ambassador, plus two fantastic live bands, free buffet including Cuban pork and rice, and free bar all night.
Wednesday, 15 June, 7pm
RMT Maritime House, Old Town, London, SW4 0JW
Speakers:
H. E. Teresita Vicente, Cuban Ambassador
John McDonnell MP, Shadow Chancellor
Mick Cash, RMT General Secretary
Ian Mearns MP
Tim Roache, GMB General Secretary
Bands:
Superb Cuban salsa band led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente, plus a special set from the Alabama 3 – with their politically fiery brand of “country acid house” music.
Plus chance to win return flights to Cuba in the evening's raffle.



Μεγάλες μπάντες, ηχεία και ένα δωρεάν μπαρ και μπουφέ!
Κλείστε τα εισιτήριά σας για το RMT Garden Party για την Κούβα
Η φετινή 14η ετήσια Παρτυ Κήπου για την Κούβα διαθέτει προσκεκλημένους ομιλητές, όπως ο John McDonnell MP και την κουβανη Πρέσβη, συν δύο φανταστικες live μπάντες, δωρεάν μπουφέ συμπεριλαμβανομένων της Κούβας χοιρινό και ρύζι, καθώς και δωρεάν μπαρ όλη τη νύχτα.
Τετάρτη, 15 Ιούν, 19:00
RMT Ναυτικό Σώμα, την Παλιά Πόλη, το Λονδίνο, SW4 0JW
Ομιλητές:
HE Teresita Vicente, της Κούβας Πρέσβης
John McDonnell MP, Σκιωδης καγκελάριος
Mick Μετρητά, RMT γενικός γραμματέας
Ian Mearns MP
Tim Roache, GMB Γενικός Γραμματέας
Συγκροτήματα:
Superb Κούβας συγκρότημα σάλσα με επικεφαλής τον αφρο-κουβανική jazz βιολιστή Omar Puente, καθώς και μια ειδική σειρά από την Αλαμπάμα 3 - με πολιτικά φλογερό τους εμπορικό σήμα της "country acid house" μουσική.
Συν την ευκαιρία να κερδίσετε μετ επιστροφή πτήσεις προς Κούβα στην κλήρωση της βραδιάς.





Castro calls for regional piece at Caribbean Summit
The 7th Summit of the Association of Caribbean States took place in Havana this week with representatives from 25 member states, 21 observer countries, and 9 international organisations. The topics for discussion included sustainable development, climate change and regional peace.
Talks highlighted the increase of official meetings and visits in both directions, including President Barack Obama’s visit to Havana in March 2016.
Opening the Summit, President Raul Castro of Cuba called for respect for the right of every State to choose its political system and reaffirmed Cuba’s solidarity with Venezuela and its President Nicolas Maduro, and its support for Brazilian Dilma Rousseff and her fight to restore democracy in her country after the parliamentary coup d’état that took place last month.



Ο Κάστρο καλεί για την περιφερειακή ειρήνη στη Σύνοδο Κορυφής της Καραϊβικής
Η 7η Σύνοδο Κορυφής του Συνδέσμου των Κρατών της Καραϊβικής έλαβε χώρα στην Αβάνα αυτή την εβδομάδα με εκπροσώπους από 25 κράτη μέλη, 21 χώρες παρατηρητή, και 9 διεθνείς οργανισμούς. Τα θέματα προς συζήτηση περιλαμβάνονται η αειφόρος ανάπτυξη, η αλλαγή του κλίματος και την περιφερειακή ειρήνη.
Οι συνομιλίες υπογράμμισε την αύξηση των επίσημων συναντήσεων και επισκέψεων σε δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αβάνα το Μάρτιο 2016.
Ανοίγοντας τη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο της Κούβας ζήτησε τον σεβασμό του δικαιώματος του κάθε μέλους να επιλέξει το πολιτικό της σύστημα και επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη της Κούβας με τη Βενεζουέλα και τον πρόεδρο του Nicolas Maduro, και την υποστήριξή του για την Προεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και τον αγώνα της για την αποκατάσταση της δημοκρατίας μέσα της χώρα της μετά το κοινοβουλευτικο πραξικόπημα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα.

e-h είπε...




Cuban Ambassador joins expert panel to discuss Cuban Futures
This is the first major UK meeting on Cuba following President Obama’s visit to the island in March. It will look at the current state of US-Cuba relations, and cover issues such as the Cuban economy, and the major challenges for the country and the region.
Cuban Futures follows the CSC AGM at the NUT's Hamilton House, and provides an opportunity to find out what's really going on in Cuba as well as how the US blockade is impacting on British companies and organisations. Hear first hand from the Cuban ambassador and a panel of British Cuba experts.
10.30am-1.30pm: CSC AGM - Registration from 10am.
2.30-4.30pm: Cuban Futures Round table discussion.
NUT, Hamilton House, Mabledon Place, London WC1H 9BD.
Free entry: All are welcome to attend the AGM and the roundtable discussion.



Της Κούβας Πρέσβης ενώνετε με επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να συζητήσουν Κούβας Futures
Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη συνάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την Κούβα μετά την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στο νησί το Μάρτιο. Θα εξετάσει την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων ΗΠΑ-Κούβας, και καλύπτουν θέματα όπως η κουβανική οικονομία και τις μεγάλες προκλήσεις για τη χώρα και την περιοχή.
Κούβας Futures ακολουθεί την Ετήσια Γενική Συνέλευση CSC σε το παξιμάδι του Hamilton Σπίτι, και παρέχει μια ευκαιρία για να μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει στην Κούβα καθώς και το πώς ο αποκλεισμός των ΗΠΑ έχει αντίκτυπο στις βρετανικές εταιρείες και οργανισμούς.Ακούστε πρώτο χέρι από την κουβανική πρεσβευτή και ομάδα εμπειρογνωμόνων βρετανων για την Κούβα .
Δέκα και τριάντα - 13:30 μ.μ.:. CSC Ετ.Γ.Σ. - Εγγραφή από τις 10πμ
2.30-4.30pm: Κούβας Futures συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
NUT, Hamilton Σπίτι, Mabledon Place, Λονδίνο WC1H 9BD.
Δωρεάν είσοδος: Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν το Ετ.Γ.Σ. και τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης .




Save the date - Miami Five Freedom Tour Rallies
CSC is delighted to announce that René González and Gerardo Hernández will be coming to Britain for the Miami Five Freedom Tour this July.
The two heroes of the Republic of Cuba will be joined by family members and Cuban journalists who will report on the tour.
Saturday 9 July – Durham Miners Gala
Tuesday 12 July – Unite Policy Conference
Wednesday 13 July – STUC, Glasgow, 7pm
Thursday 14 July – Manchester Town Hall, 6.30pm
Friday 15 July – Cardiff City Hall, 12pm
Friday 15 July – Hamilton House, London, 6.30pm
Sunday 17 July - Tolpuddle Festival, Dorset
Entry to all rallies is free. Please get in contact if you are able to help with publicising the events in your area or can help run CSC stalls at Durham Miners Gala or the Tolpuddle Festival.



Αποθηκεύστε την ημερομηνία – Για τους Μαϊάμι Πέντε Ελευθερίας Γύρος Περιοδεια
CSC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο René González και ο Gerardo Hernández θα έρχονται στη Βρετανία για τους Μαϊάμι Πέντε Freedom Tour φέτος τον Ιούλιο.
Οι δύο ήρωες της Δημοκρατίας της Κούβας θα συνοδεύεται από μέλη της οικογένειας τους και της Κούβας δημοσιογράφοι που θα κανουν ρεπορταζ σχετικά με την περιοδεία.
Σάββατο 9η Ιουλίου - Durham ανθρακωρύχοι Gala
Τρίτη 12 Ιούλιος - Διάσκεψη Πολιτικής Unite
Τετάρτη 13 Ιούλιος - STUC, Γλασκώβη, 19:00
Πέμπτη 14 Ιούλιος - Manchester Town Hall, 18:30
Παρασκευή 15 Ιούλιος - Κάρντιφ Δημαρχείο, 24:00
Παρασκευή 15 Ιούλιος - Hamilton House, Λονδίνο , 18:30
Κυριακή 17 Ιούλιος - Φεστιβάλ Tolpuddle, Dorset
Η Εισοδος σε όλους είναι δωρεάν. Παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή εάν είστε σε θέση να βοηθήσετε με τη δημοσιοποίηση των γεγονότων στην περιοχή σας ή μπορεί να βοηθήσετε για CSC πάγκους σε Durham Miners Gala ή το Φεστιβάλ Tolpuddle.


e-h είπε...



Cuba's First Vice President Pays Tribute to Hiroshima Victims
Cuba's First Vice President, Miguel Diaz-Canel visited Japan and paid his respects to victims of the Hiroshima atomic bomb on 1 June.
Following a tour of Hiroshima’s Peace Memorial Museum, Díaz-Canel signed the guest book dedicating his message to “a people capable of surviving and rebuilding and leaving a legacy of dignity that humanity must never forget.” He also ratified the same sentence written by the leader of the Cuban Revolution Fidel Castro on his visit to the site in 2003: “May such barbarity never happen again.”



Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κούβας αποτίει φόρο τιμής σε Χιροσίμα Θύματα
Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κούβας, Miguel Diaz-Canel επισκέφθηκε την Ιαπωνία και τα σέβη του στα θύματα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα την 1η Ιουνίου.
Μετά από μια περιοδεία του Μουσείου Ειρήνης Mνημης Χιροσίμα, ο Díaz-Canel υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών αφιερώνει το μήνυμά του "ένας λαός ικανός να επιβιώσει και να ανοικοδομησει και αφήνοντας μια κληρονομιά της αξιοπρέπειας ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάει." Αυτός επικύρωσε επίσης την ίδια φράση που γράφτηκε από τον ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο κατά την επίσκεψή του στην περιοχή το 2003: "Μακαρη τέτοια βαρβαρότητα να μην συμβεί ξανά."