Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Τεταρτη 12 Οκτωβριου 2016


Να ξεπουλήσουμε τη χώρα, να καταστρέψουμε τα πάντα, να φέρουμε τους ανθρώπους σε απελπισία. Να πάρουμε την δόση του 1.2 δισ. ευρώ, να πέσει λέει χρήμα στην πραγματική οικονομία που έχει χρέη. Ορίστε η πραγματική οικονομία, και τα χρέη της. 11δισ ευρώ!
1. AXON HOLDINGS: 447.200.000 και 372.700.000 Ευρώ. 2. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: 123.500.000 ευρώ και 98.000.000 ευρώ 3. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: 861.300.000 ευρώ και 172.500.000 ευρώ. 4. INTRACOM: 315.700.000 ευρώ. 5. ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: 164.300.000 ευρώ. 6. ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 1.700.000.000 ευρώ. 7. ΔΟΛ: 134.000.000. ευρώ. 8. ΜΟΤΟR OIL: 1.200.000.000 ευρώ. 9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: 22.900.000 ευρώ. 10. STAR CHANNEL: 58.100.000 ευρώ. 11. ΟΜΙΛΟΣ ANT1: 170.000.000 ευρώ. 12. ALPHA TV: 58.000.000 ευρώ. 13. J&P ΑΒΑΞ: 268.900.000 ευρώ 14. MARFIN INVESTMENT GROUP: 2.000.000.000 ευρώ. 15. ΒΙΟΧΑΛΚΟ: 1.100.000.000 ευρώ. 16. ΤΙΤΑΝ: 1.000.000.000 ευρώ. 17. FORTHNET: 331.000.000 ευρώ. 18. MINOAN LINES: 270.100.000 ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΡΔΑΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ...
Αναφέρομαι βέβαια στη χθεσινή αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη, που με βαρύγδουπο ύφος μας πληροφόρησε ότι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών ανάγεται στον ...Ρουσώ (!) Και ασφαλώς το πρόβλημά μου δεν είναι ο Μητσοτάκης: δεν τον θεωρώ ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο ηλίθιο,κάθαρμα και γελοίο από τους υπόλοιπους της παρέας του. Τον Αλέξη, τη Φώφη, τον Σταύρο κλπ Το θέμα είναι τα 3 πτυχία του. Σε κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες. Από ξένα πανεπιστήμια, που σίγουρα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 100 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, με την οποία μας πρήζουν τ' αρχίδια κάθε χρόνο. Εκεί όπου φυσικά δεν γίνονται καταλήψεις, δεν αλωνίζουν οι συνδικαλιστές, δεν υπάρχει η ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς κλπ κλπ... Εκεί απ' όπου κάθε χρόνο αποφοιτούν χιλιάδες παρόμοιοι αμόρφωτοι μαλάκες, κατά κανόνα παιδιά πλουσίων,που με ύφος 100 καρδιναλίων στη συνέχεια μας κάθονται στο σβέρκο και έχουν το θράσος να επικαλούνται τα πτυχία τους και τα ένσημα που έχουν κολλήσει (ασφαλώς ως διευθυντές επιχειρήσεων και "ειδικοί"). Εν πάση περιπτώσει, από την ταπεινή μας Πάντειο ή το Οικονομικό της Σάμου δεν θα' παιρνε κανείς πτυχίο αν ισχυριζόταν ότι η αρχή της διάκρισης των εξουσιών ήταν έμπνευση του ...Ρουσώ. Ακόμη και αν ήταν ο αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ. Ακόμη και αν ήταν γιος πρωθυπουργού...
Ρουσσώ, Μοντεσκιέ, Διαφωτισμός, Πασόκ, Μητσοτάκης, κάτι ξέρω όταν λέω πως κάποια βλάβη έχει συμβεί στον χωροχρόνο, έχω γυρίσει στη δεκαετία του 90 και δίνω πανελλήνιες ξανά. Μετά τα διαγωνίσματα σ'εκείνο το μπλε αχώνευτο βιβλίο της Ιστορίας ακολουθούσε και διάλογος ανάλογος μ'εκείνον της χθεσινής βουλής. - " ρε αυτό που έγραψες δεν το είχε πει ο Ρουσσώ, ο Μοντεσκιέ το είχε πει" - "σοβάρα;;; πωω ρε πάλι σκατά έγραψα"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από DC Leaks: Πώς ο Τ.Σόρος μετατρέπει την Ελλάδα σε ισλαμική αποικία ελέγχοντας ΜΜΕ, πολιτικούς, τράπεζες
5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Τ.ΣΟΡΟΣ ΣΕ ΜΚΟ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΜΜΕ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΛΠ
Από το 1979 το δίκτυο των ιδρυμάτων OSF του "επενδυτή" 86χρονου Ουγγροαμερικανού Τ.Σόρος με το πραγματικό όνομα György Schwartz (ο οποίος αποδεικνύεται "επενδυτής στην διασάλευση της παγκόσμιας έννομης τάξης) διέθεσε πάνω από 5 δισ, ευρώ σε μια πληθώρα ποικίλων οργανώσεων με εντελώς διαφορετικές δραστηριότητες, αποκαλύπτουν τα DC Leaks. Ορισμένα από αυτά κατέληξαν στον κaθηγητή Γιάννη Καρρά και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου, Ματθαίο Τσιμιτσάκη, σε 6 ελληνικές ιστοσελίδες, 6 ελληνικές εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ, προκειμένου να υποστηρίξουν το ουκρανικό πραξικόπημα και να κατευθύνουν την ελληνική κοινή γνώμη κατά της Ρωσίας και υπέρ της Ουκρανίας.
Χρηματοδότης των ελληνικών ΜΜΕ ήταν ο ευρωπαϊκός βραχίονας του OSF, η οργάνωση Policy Association for the Open Society (PASOS) με έδρα την Πράγα, που δραστηριοποιείται υπέρ των ανοιχτών συνόρων και την κατάργηση της βίζας και στους χρηματοδότες της περιλαμβάνονται τρανταχτά ονόματα όπως: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, NATO, EACEA, UNDEF, NED κ.ά. Τα ιδρύματα του Τ.Σόρος από τις ΗΠΑ, αλλά και από ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Ιταλία) συγκρότησαν, ήδη από το 2005, το European Programme for Integration and Emigration (EPIM) – «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση». Σύμφωνα με τον Sheena McLoughlin, υπάλληλο του Σόρος, βασικός στόχος του EPIM είναι η χρηματοδότηση ΜΚΟ που αφενός θα υποστηρίζουν όσους αιτούνται άσυλο ή είναι οικονομικοί μετανάστες χωρίς έγγραφα και αφετέρου θα προωθούν την ενσωμάτωση, την κοινωνική ένταξη (πρόσβαση στη δημόσια υγεία και περίθαλψη, στη σχολική εκπαίδευση κ.λπ.) και την ισότιμη αντιμετώπιση των μεταναστών που αναζητούν προστασία. Στους στόχους των «μεγάλων χορηγών» του ΕΡΙΜ περιλαμβάνονται επίσης και θέματα όπως η άσκηση επιρροής στα νομοπαρασκευαστικά όργανα της Ε.Ε. υπέρ των μεταναστών, οι δημόσιες σχέσεις αλλά και «εξειδικευμένα προγράμματα», όπως advocacy και capacity building. Περισσότερες από 450 οργανώσεις από 45 χώρες, που εμπλέκονται άμεσα σε θέματα μετανάστευσης, συμμετέχουν στο πολύπλοκο δίκτυο EPIM, το οποίο όχι μόνο χρηματοδοτεί αυτές τις οργανώσεις αλλά και τις φιλοξενεί συχνά στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, όπου γίνονται και τα σχετικά σεμινάρια.
Την ίδια στιγμή διατηρεί έχει μεγάλους διαφημιστικούς λογαριασμού επηρεάζοντας τα media shop και τα ΜΜΕ χωρών, όπως η Ελλάδα, αποκλείοντας από την διαφημιστική αγορά αντίθετα με τις απόψεις του Τ.Σόρρος, ΜΜΕ και ενισχύοντας οικονομικά με διαφημίσεις, μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών, ομίλων κλπ, τα ΜΜΕ που συντάσσονται με τις θέσεις του Τ.Σόρος!
Σύμφωνα με το ντουκουμέντο από τα DC Leaks θα πρέπει να πολεμηθούν με κάθε τρόπο, πατριωτικά και εθνοτικά ("εθνικιστικά" κατά τον Σόρος) στην Ευρώπη και να εξουδετερωθούν προκειμένου να μην μπορέσουν να εμποδίσουν: 1) Να χορηγείται σε κάθε πρόσφυγα το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ και να παρέχονται επιπλέον κοινωνικές παροχές 2) Να υπάρχει ευρωπαϊκός και όχι εθνικός έλεγχος των συνόρων (όπως έχει γίνει αυτή την στιγμή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας). 3) Η νομική διαφοροποίηση μεταξύ πρόσφυγα, οικονομικού μετανάστη κ.λπ. να καταργηθεί, όπως και η δυνατότητα των κρατών να προστατεύουν μόνα τους τα σύνορά τους. 4) Το ευρωτουρκικό σχέδιο Μέρκελ-Ερντογάν για την αντιμετώπιση της «προσφυγικής κρίσης», είναι δημιούργημα της δεξαμενής σκέψης European Stabillity Initiative (ESI) που χρηματοδοτείται απο τον Τ.Σόρος! Στον ESI διευθυντής είναι ο Γκέραλντ Κνάους, σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου σε προσφυγικά θέματα. Καμία αμφιβολία για το πώς η Ελλάδα ξαφνικά άνοιξε τα σύνορά της και έχει πλημμυρίσει με μουσουλμάνους πρόσφυγες; Μόνο για μία συγκεκριμένη δράση, αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφο η διάθεση του ποσού των 500.000 ευρώ από ίδρυμα του Σόρρος! Στους έξι σημαντικότερους, ανάμεσα στους συνολικά 150 αποδέκτες δωρεών του OSF για τα έτη 2005-2009, περιλαμβάνονταν οι οργανώσεις: Media Development Loan Fund, Inc (15,69 εκατ. δολάρια), Drug Policy Alliance (12,5 εκατ. δολάρια), Tides Foundation (11,04 εκατ. δολάρια), American Civil Liberties Union Foun. Inc (10,98 εκατ. δολάρια), The Alliance for Climate Protection (10 εκατ. δολάρια), Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe / CEE (13) (8,52 εκατ. δολάρια).
Στις οργανώσεις που επιχορηγούνται απευθείας από το OSF, επειδή δραστηριοποιούνται στην κατάργηση των εθνικών συνόρων, την αποδόμηση των εθνικών μεταναστευτικών πολιτικών και είναι υπέρ των δικαιωμάτων και πλεονεκτημάτων των παράνομων μεταναστών, περιλαμβάνονται επίσης τα: National Immigration Forum, American Immigration Council, Immigrant Legal Resource Center, Casa de Maryland, National Immigration Law Center, Migration Policy Institute, Immigration Policy Center κ.ά. Χρήματα του Σόρος κατέληξαν και σε φιλομεταναστευτικές ομάδες όπως η British Future, που ανάλαβε τον αγώνα κατά του UKIP του Ν. Φάρατζ, αλλά και σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, κατά τη διάρκεια των «πολύχρωμων επαναστάσεων» σε Σερβία, Γεωργία και Ουκρανία. Μάλιστα, ο πρόεδρος Ποροσένκο της Ουκρανίας απένειμε πρόσφατα στο Σόρος το Μετάλλιο της Ελευθερίας για την αντιρωσική συνεισφορά του, έχοντας ως πρώτο διδάξαντα τον Φράνκο Τούτσμαν της Κροατίας, ο οποίος το 1996 ευχαρίστησε δημοσίως τον Σόρος για τη βοήθεια που προσέφερε στη χώρα του στον πόλεμο κατά της Σερβίας. Δείτε το πρώτο έγγραφο από μία σειρά που θα φέρει στην δημοσιότητα το pronews.gr τις επόμενες ημέρες και ώρες. Check George Soros's OSF plans to counter Russian policy and traditional values dcleaks.com
Τα έγγραφα για την Ελλάδα: Έγγραφο από τα αρχεία του G.Soros που έδωσαν στη δημοσιότητα τα DC Leaks, όπου φαίνεται η οργάνωση διαφόρων ΜΚΟ όπως η οργάνωση No Borders που προωθεί τα συμφέροντα του οργανισμού του Soros OSF. Το «φακέλωμα» από τις «υπηρεσίες» του Σόρος αναφορικά με την ποιότητα των καλεσμένων σε τηλεοπτικές εκπομπές στην Γερμανία για το ουκρανικό ζήτημα. Αναφορές για τις εφημερίδες στη Γερμανία Το ενδιαφέρον του Σόρος για τις ελεγχόμενες από τον ίδιο ΜΚΟ είναι έντονο. Στο απόσπασμα έκθεσης από τον Απρίλιο του 2012 φαίνεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ΜΚΟ στην Ουγγαρία. Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ιταλία ο OSF διερευνά τις δυνατότητες επηρεασμού των ιταλικών ΜΜΕ για το ουκρανικό ζήτημα. Οι εκθέσεις για την υπόθεση των προσφύγων και των μεταναστών είναι 48ωρες στον OSF. Αν και αυτές ουσιαστικά περιγράφουν τις σημαντικότερες εξελίξεις από ανοικτές πηγές δείχνουν ότι ο Σόρος έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση των εκατομμυρίων μεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη επιχειρώντας να επιταχύνει τις διαδικασίες. Η συμφωνία μεταξύ της σουηδικής οργάνωσης Sida η οποία εκπροσωπείται στην Ουκρανία από την σουηδική πρεσβεία και του οργανισμού του Σόρος IRF για την επιδότηση του προγράμματος Think Tank Development Initiative (TTDI) ύψους 3 762 600 USD.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απέχουν οι συμβολαιογράφοι;;;; Τώρα;;; γιατί;;;;; Μα...Οταν βλέπουν πως δεν τους παίρνει, πως ο κόσμος αντιδρά, πως δεν παίζει άλλο θέμα στην τηλεόραση, ε, βάζουν τους δικούς τους να απέχουν. Παγίδα είναι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΕΣ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάδελφος έμπορος και μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.στο νησί μετά από αγώνα 6 ετών κατάφερε να νικήσει την ALPHA BANK και να γλυτώσει 160.000 ευρώ και την οικογενειακή του ακίνητη περιουσία.Αφού πρώτα σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις και αρνήθηκε τον επαχθή διακανονισμό που ήθελε η Τράπεζα.Κόντρα σε όλους δεν φοβήθηκε και παρά τις προτροπές δικηγόρων για συμβιβασμό ΝΙΚΗΣΕ και φανερώθηκε σε όλους ότι και ΔΙΚΑΣΤΕΣ υπάρχουν ακόμα στην κατεχόμενη Πατρίδα μας που τιμούν τον όρκο τους και δικηγόροι γνώστες της αδικίας που τολμούν με νομική επάρκεια να αντισταθούν. ''ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ -ΜΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΈΛΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ''
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκάλυψη προέδρου δανειοληπτών: Εκπαιδεύουν ειδική μονάδα των ΜΑΤ για τις εξώσεις από τους πλειστηριασμούς
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ αλα ΙΣΠΑΝΙΑ! "... σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, έχει υπάρξει ήδη ειδική εκπαίδευση και συγκρότηση εντός των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε τμήμα πάνω σε θέματα διαχείρισης εξώσεων και πλειστηριασμών...."
Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας ακόμη και για ελάχιστα ευρώ οφειλή στο Δημόσιο, τις τράπεζες και τα funds, όχι απλά θα πολλαπλασιαστούν το πρώτο του 2017 , αλλά θα πάρουν χαρακτηριστικά μοντέλου Ισπανίας, είπε στον 9.84 ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δανειοληπτών. Μάλιστα αποκάλυψε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες της Ομοσπονδίας, έχει υπάρξει ήδη ειδική εκπαίδευση και συγκρότηση εντός των δυνάμεων των ΜΑΤ, σε τμήμα πάνω σε θέματα διαχείρισης εξώσεων και πλειστηριασμών. Ο Βαγγέλης Κρητικός , παρουσίασε νέα αρνητικά στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις σε λαϊκά νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις, σημειώνοντας με νόημα ότι είμαστε μπροστά σε κοινωνική όξυνση που μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αν δεν υπάρξει πολιτική λύση στα κόκκινα δάνεια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Έρχεται η αστυνομία των τρολ
29/08/2016
Δυτικές κυβερνήσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη στο διαδίκτυο. Πρώτα όμως πρέπει να μας πείσουν ότι ο σύγχρονος διαδικτυακός πολιτισμός απειλείται από τα τρολ. Ηταν ο Σωκράτης το πρώτο τρολ της Ιστορίας; Σύμφωνα με τη σατιρική ηλεκτρονική Encyclopedia Dramatica, «ήταν ένα διάσημο IRL (υπαρκτό) τρολ που έζησε στην προ-ιντερνετική Ελλάδα και θεωρείται ο δημιουργός των πρώτων τεχνικών τρολαρίσματος». Οπως διαβάζουμε στο σχετικό λήμμα «έθετε ερωτήματα για τα οποία κανένας δεν ενδιαφερόταν, έδειχνε μεγάλη προσήλωση στη συζήτηση προσποιούμενος ότι συμφωνεί, παρουσιαζόταν σαν αντικειμενικός συνομιλητής χωρίς προσωπική γνώση του θέματος και στο τέλος προωθούσε εξωφρενικές απόψεις για να κερδίσει μερικά lulz» (σε ελεύθερη απόδοση τα γέλια εις βάρος του θύματος ενός επιτυχημένου τρολαρίσματος).
Θυμάμαι την εποχή που τα τρολ ήταν μυθικά τέρατα και όχι ο κάθε γελοίος που ζητά την προσοχή μας στο ίντερνετ Ρόμπερτ Ο’ Σάλιβαν
Η άποψη ότι ο Σωκράτης ήταν το πρώτο τρολ της Ιστορίας κέρδισε τέτοια δημοτικότητα ώστε η Ρέιτσελ Μπάρνεϊ, καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, αναγκάστηκε να γράψει ένα επιστημονικό άρθρο για να αντικρούσει τα σχετικά επιχειρήματα. Για την ακρίβεια υποστήριξε ότι βρήκε και μετέφρασε ένα αδημοσίευτο κείμενο του Αριστοτέλη με τίτλο «Περί Τρολαρίσματος», που αποδείκνυε με λογικά επιχειρήματα ότι ο Σωκράτης δεν ήταν τρολ.
Η άποψη πάντως ότι ο Σωκράτης καταδικάστηκε να πιει το κώνειο επειδή τρόλαρε ασύστολα την αθηναϊκή κοινωνία βρίσκει ακόμη και σήμερα υποστηρικτές -ιδιαίτερα ανάμεσα σε εκείνους που πιστεύουν στους ρομαντικούς ορισμούς του trolling που διατυπώθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’90: η προώθηση σε διαδικτυακά fora εμπρηστικών και συχνά εκτός θέματος επιχειρημάτων με στόχο την πρόκληση συναισθηματικά φορτισμένων αντιδράσεων ή της ολοκληρωτικής διακοπής της συζήτησης. Αν διαβάσει όμως κανείς το τελευταίο αφιέρωμα του περιοδικού TIME για τα τρολ, συνειδητοποιεί ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αλλάξει δραματικά. Η απάντηση που προτείνει το περιοδικό TIME συνοψίζεται στο ότι το ίντερνετ χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση από το κράτος και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα προκύψουν μέσα από (ή θα δρουν παράλληλα με) την αστυνομία.
Στη Βρετανία, μάλιστα, που βρίσκεται πάντα ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του εφιάλτη του Οργουελ, η αστυνομία δημιούργησε στα μέσα Αυγούστου το Κέντρο Αντιμετώπισης Διαδικτυακού Μίσους. Πέντε ανώτατοι αξιωματικοί, με διαθέσιμα κονδύλια 1,7 εκατομμυρίων λιρών, θα συντονίζουν ομάδες που θα αναζητούν και θα συλλαμβάνουν τα πιο επιθετικά τρολ.
Στη μάχη εισήλθε από το 2016 και η Βορειοατλαντική Συμμαχία, η οποία σε ειδική έκθεσή της με τίτλο «Το τρολάρισμα ως μορφή υβριδικού πολέμου» περιέγραφε τον ρόλο που έπαιξαν τα τρολ κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης της Ρωσίας με την Ουκρανία και άλλες πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες. Το ΝΑΤΟ αναφέρεται συγκεκριμένα στα λεγόμενα Wikipedia Trolls, δηλαδή χρήστες που παρεμβαίνουν σε διαδικτυακές συζητήσεις και αναρτούν αποσπάσματα της Wikipedia (συνήθως για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του αμερικανικού στρατού) διαταράσσοντας τη συζήτηση. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, για τα πιο επικίνδυνα τρολ αφού δεν είναι συναισθηματικά φορτισμένα και παρέχουν αληθινές πληροφορίες αλλά σε λάθος πλαίσιο.
Εάν όμως οι διωκτικές αρχές και οι ισχυρότεροι στρατοί του κόσμου ενοχλούνται ακόμη και από χρήστες που απλώς αναρτούν αποσπάσματα από εγκυκλοπαίδειες, ποιος μας εξασφαλίζει ότι η αστυνομία των τρολ, που κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της στις κοινωνίες της Δύσης, δεν θα μετατραπεί σύντομα σε μια πραγματική αστυνομία της σκέψης; Και εν τέλει ποιος θα αποφασίσει πότε ένα επιχείρημα, που σπάει τους κανόνες μιας συζήτησης, αποτελεί τρολάρισμα και όχι μια ριζοσπαστική απάντηση στην κυρίαρχη σκέψη που επιβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης ή ακόμη και το εκπαιδευτικό σύστημα; Ποιος θα κρίνει, παραδείγματος χάριν, ότι η σελίδα για τον «γέροντα Παστίτσιο», που τρόλαρε τη λατρεία του Παΐσιου, ήταν μια κακόβουλη ενέργεια και όχι η υγιής αντίδραση απέναντι σε μια κοινωνία που φλερτάρει με την άβυσσο του χριστιανικού φονταμενταλισμού; Πριν εξαπολύσουμε νέες ορδές κυβερνο-αστυνομικών εναντίον των τρολ ίσως θα πρέπει απλώς να δοκιμάσουμε την πρωταρχική συμβουλή: «Μην ταΐζετε τα τρολ»
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αποχή των συμβολαιογράφων από τους σημερινούς πλειστηριασμούς, γιατί δεν διασφαλίζεται η νόμιμη διεξαγωγή τους. Θα ήθελαν να αρπάζουν τα κοράκια τα σπίτια του κόσμου χωρίς αντίσταση. 'Αρα, σημερα πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν κι αυτό αποτελεί, αναμφίβολα, μια πρώτη νίκη. Και συνεχίζουμε!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
11/10/2016
Μια διαφορά, πάντως, την έχουμε και δεν πρόκειται για χρονική, μιας μέρας. Εμείς θα είμαστε αύριο, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, έξω από τα ειρηνοδικεία για να υπερασπιστούμε τη λαϊκή περιουσία, αποτρέποντας τους πλειστηριασμούς. Οι άλλοι θα είναι την Πέμπτη στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για να χειροκροτήσουν τον απατεώνα που τους λέει ότι κατάσχονται μόνο βίλες. Και θα τον χειροκροτήσουν ως κοπάδι, ξέροντας πως μόνο φτωχόσπιτα επιχειρείται να κατασχεθούν. Κανονικά, ως κοπάδι! Ούτε ένας δεν θα ΄χει το φιλότιμο να τον χαρακτηρίσει δημοσίως ψεύτη και απατεώνα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016
Ποιόν εκπροσώπησε ο κ. Τσίπρας στον ΟΗΕ;
Δημητρης Καζακης
Καθώς το hot spot στην Μόρια της Λέσβου τυλιγόταν στις φλόγες και η Κρήτη ξεσηκώνεται από την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την απαίτηση της Γερμανίας να μεταφέρει 3.000 και πλέον "πρόσφυγες" στο νησί, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να κάνει την εμφάνιση του στον ΟΗΕ. Συνήθης εμφάνιση για τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς κανένα περιεχόμενο και με τα συνήθη αδίστακτα ψέματα. Εκεί όμως που για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του, είναι η αναφορά του στο προσφυγικό και μεταναστευτικό. Στις τρεις ομιλίες που έδωσε οι αναφορές στο διεθνές δίκαιο έδωσαν και πήραν, αλλά ούτε μια φορά δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής της Διεθνούς Σύμβασης της Γενεύης για το προσφυγικό, ούτε των σχετικών πρωτοκόλλων που ακολούθησαν. Έστω κι αν η Ελλάδα τα έχει συνυπογράψει.
Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμία μνεία σ' αυτά; Διότι πολύ απλά ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση - ειδικά με τη συμφωνία της με την Τουρκία - τα εφαρμόζει. Αν τα εφάρμοζε τότε τι θα έπρεπε να κάνει; (α) Θα είχε δημιουργήσει κατάλληλους χώρους υποδοχής και υποστήριξης των προσφύγων και μεταναστών με όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες ταυτοποίησης. (β) Θα διαχώριζε τους πρόσφυγες από τους μετανάστες κατά τα διεθνώς νόμιμα και θα προμήθευε τάχιστα με τα κατάλληλα έγγραφα όσους χρήζουν διεθνούς προστασίας. (γ) Θα προμήθευε τους μετανάστες με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να πάνε δια της νομίμου οδού όπου θέλουν εκτός Ελλάδας. (δ) Ενώ όσους συνιστούν οιονεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, αφού ταυτοποιηθούν από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την Interpol, επιστρέφουν πίσω στην Τουρκία. Κι όλα αυτά με την άμεση συνδρομή του ΟΗΕ και πιο συγκεκριμένα της Ύπατης Αρμοστείας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Σ' αυτή την περίπτωση το πού θα πάνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα ρυθμιζόταν πρωτίστως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ κι όχι από την Ελλάδα. Αυτά θα έκανε ένα κυρίαρχο κράτος αν ακολουθούσε τα διεθνώς νόμιμα. Όμως η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος, αλλά χώρα υπό κατοχή. Κι αντί να ακολουθήσει τα διεθνώς νόμιμα και προβλεπόμενα, ακολούθησε και ακολουθεί τις επιταγές των Βρυξελλών και του Βερολίνου, που θέλουν την Ελλάδα χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε στη Νέα Υόρκη ότι παραμένουν 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Γιατί; Διότι, λέει, οι άλλες χώρες έκλεισαν τα σύνορα. Μέγα ψέμα. Σαν αυτά που συνηθίζει να λέει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών έγινε γιατί αυτό επιθυμούν τα αφεντικά της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει εγκλωβίσει αυτούς τους ανθρώπους σε κέντρα ανοιχτής και κλειστής κράτησης κατ' απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να τους αναγνωρίζει νομική υπόσταση. Παραμένουν χωρίς χαρτιά και υπό καθεστώς παρανομίας. Κι όλα αυτά για να μπορούν οι άλλες χώρες της Ευρώπης να κλείνουν τα σύνορα και να μην τους αναγνωρίζουν το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης. Είπε επίσης ψέματα ο κ. Τσίπρας ότι η Ελλάδα μέχρι πριν τρία χρόνια δεν είχε υπηρεσία ασύλου. Η αλήθεια είναι ότι από την εποχή τουλάχιστον της υπουργίας Σαμαρά στο υπουργείο εξωτερικών (1991) το άσυλο αποτέλεσε αντικείμενο εκβιασμού και εκμετάλλευσης όσων εισέρχονταν στην Ελλάδα παράνομα.
Οι κυβερνήσεις επί δεκαετίες αρνιόντουσαν να δώσουν άσυλο, ή νόμιμα χαρτιά μετανάστη, ώστε να κρατούν τους ξένους υπό καθεστώς ομηρίας για χρόνια. Με τον τρόπο αυτό τους εξωθούσαν στην παρανομία, το έγκλημα και τους μετέτρεπαν σε υποχείρια της άγριας εκμετάλλευσης των επιτηδείων. Όταν περνούσαν τα χρόνια, φρόντιζαν να "ελληνοποιήσουν" ορισμένους απ' αυτούς ανάλογα με τις ψηφοθηρικές ανάγκες των κομμάτων που εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι "ελληνοποιήθηκαν" πολλοί Αλβανοί κι άλλοι Βαλκάνιοι, ως ομογενείς, καθώς και Γεωργιανοί, Ρώσοι και άλλοι ως Έλληνες από τον Πόντο. Μιλάμε για ολόκληρη βιομηχανία, που λειτουργεί τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τώρα με την έκρηξη του προσφυγικού η χώρα πήρε προαγωγή. Μετατράπηκε σε κέντρο κράτησης και εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα μετά τη Σύνοδο της Μπρατισλάβα, η Ελλάδα πήρε ακόμη μία προαγωγή. Μετατράπηκε επίσης σε front line State (χώρα πρώτης γραμμής) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο όρος αυτός είναι στρατιωτικός και χρησιμοποιείται προκειμένου να υποδηλώσει ότι η μεταχείριση των πληθυσμιακών ροών από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει με όρους στρατιωτικούς. Λες και πρόκειται για εισβολή από ορδές βαρβάρων και η ΕΕ θα οργανώσει τη στρατιωτική της άμυνα στην παραμεθόριο των χωρών πρώτης γραμμής. Όλα αυτά δεν λέγονται υπό τύπον λεκτικής μεταφοράς. Πρόκειται για κυριολεξία. Η χρησιμοποίηση στρατιωτικοπολιτικών όρων στα κοινά ανακοινωθέντα της ΕΕ γίνεται για να οικοδομηθεί ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης ασφαλείας, ένα είδος καθεστώτος πολιορκίας πρωτίστως στην παραμεθόριο, δηλαδή στις χώρες πρώτης γραμμής. Υπό το καθεστώς αυτής της έκτακτης στρατιωτικής και αστυνομικής ανάγκης, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ αποφάσισε να αφαιρέσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών πρώτης γραμμής στη φύλαξη των συνόρων τους. Όχι μόνο με τη ταχύτατη συγκρότηση Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής, αλλά και ευρωστρατού, που θα υποκαταστήσουν τον κυρίαρχο ρόλο των εθνικών δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας. Αυτά αποφάσισαν στην Μπρατισλάβα με τον κ. Τσίπρα να επικροτεί. Η απόφαση αυτή ήδη σε μεγάλο βαθμό έχει πραγματοποιηθεί στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου πλησίον της τουρκικής ακτής. Οι δυνάμεις της Frontex δεν λειτουργούν επικουρικά στις δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας της Ελλάδας. Δεν είναι πλέον παρατηρητές, αλλά δρουν επιχειρησιακά στο σύνολο του θαλάσσιου, επίγειου και εναέριου χώρου της ελληνοτουρκικής μεθορίου, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε καμιά ελληνική αρχή.
Προχωρούν σε ελέγχους ακόμη και σε έλληνες πολίτες, αρκεί να συνοδεύονται από έλληνα αστυνομικό. Ενώ έχει καταγγελθεί και έλεγχος της Frontex σε οχήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Όλα αυτά δεν μπορούν να συμβούν παρά μόνο σε μια χώρα που βρίσκεται υπό κατοχή. Με την Μπρατισλάβα να κηρύσσει σε καθεστώς έκτακτης στρατιωτικής και αστυνομικής ανάγκης τις χώρες της παραμεθορίου (front line states) δεν θα αργήσουμε να δούμε την ανάπτυξη ξένων δυνάμεων ασφαλείας και σε ηπειρωτικό έδαφος, στο σύνολο της εθνικής επικράτειας. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους λόγους που στην Ελλάδα τα hot spot, δηλαδή τα κέντρα κράτησης και εγκλωβισμού μεταναστών και προσφύγων εκτείνονται σ' όλη την εθνική επικράτεια. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Πόσο λέτε να πάρει μέχρι να έχουμε ξένες δυνάμεις καταστολής να μας φυλάνε;
Σχολιο.- Στην αρχή πήγαν να βγάλουν ψεύτη τον Γιούνγκερ (όχι ότι δε μπορεί και να είναι βέβαια). Μετά, δια στόματος Σταθάκη, είπαν ότι το συναποφάσισαν, ότι δηλαδή η κυβέρνηση με την Κομισιόν συμφώνησαν να πωλούνται τα "κόκκινα δάνεια" στα funds και όχι να δίνεται στους δανειολήπτες η δυνατότητα να τα αγοράζουν αυτοί κουρεμένα! Κι όταν ρώτησαν το Σταθάκη, είπε πως αυτό δεν γίνεται σε καμία χώρα! ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ! Αυτό το διαπραγματεύτηκε η Κύπρος, δεν έκανε πίσω και τελικά το κέρδισε! Για να μη μας κοροϊδεύουν αυτοί (και όχι μόνο) οι δωσίλογοι ότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς! Τους ζητούν κάτι και αυτοί απλά το δίνουν, όσο κι αν είναι καταστροφικό για το λαό!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε λίγες μέρες οι βουλευτές μπορούν να αποφασίσουν αν θα σώσουν τα σπίτια των Ελλήνων απ΄τα νύχια των αρπακτικών funds. Ένωσε τώρα τη φωνή σου με τους 77.000 πολίτες που έχουμε ήδη υπογράψει:
Έρχονται τα ξένα funds για να αρπάξουν τα σπίτια των Ελλήνων. Ως δικηγόρος, κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στους πολίτες στην αγορά των δανείων μας. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σταματήσουμε το μεγαλύτερο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας στη χώρα μας. Μας μένουν μόνο λίγες μέρες. Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα :
https://secure.avaaz.org/el/vulture_funds_greece_rb/?bhriTjb&v=82149&cl=10773498015&_checksum=02334071b76ad8dccd1b8dd259181a29f29d254181e9d2b3964a8b0ac1b9314e
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Έρχονται τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αρπάξουν σπίτια και επιχειρήσεις. Αφού αγοράσουν τα δάνειά μας κοψοχρονιά απ’ τις τράπεζες, θα μας πιέζουν με μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Μπορούμε όμως να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους πριν προσγειωθούν! Σε λίγες μέρες, φθάνει στη Βουλή ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, καλώ την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους Έλληνες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds. Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύουμε χιλιάδες σπίτια. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε παρόμοιο προστατευτικό νόμο. Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές: - να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε βορά στα αρπακτικά - ή να ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση Μας μένουν μόνο λίγες μέρες.
Πάτα εδώ για να υπογράψεις το ψήφισμα
https://secure.avaaz.org/el/vulture_funds_greece_rb/?bhriTjb&v=82149&cl=10773498015&_checksum=02334071b76ad8dccd1b8dd259181a29f29d254181e9d2b3964a8b0ac1b9314e
Υπό την πίεση της Τρόικας, η κυβέρνηση άνοιξε την κερκόπορτα στα funds και πλέον (μέσω πώλησης ή διαχείρισης) όλα τα δάνεια των Ελλήνων θα μπορούν να περνάνε στα νύχια των κερδοσκόπων: κόκκινα και εξυπηρετούμενα, στεγαστικά και καταναλωτικά, πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων… ΟΛΑ. Η τακτική των αρπακτικών funds είναι γνωστή: μυρίζονται λαβωμένες από την κρίση χώρες, αγοράζουν τα δάνεια του κόσμου κοψοχρονιά (από 5%) από τράπεζες που θέλουν να τα ξεφορτωθούν, απαιτούν πλήρη εξόφληση (στο 100% συν τόκους) και με την πρώτη ευκαιρία κάνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με αυτό τον τρόπο ξεκοκαλίζουν σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο: από την Ισπανία μέχρι την Ιρλανδία. Γιατί λοιπόν να μην δίνεται πρώτα η ευκαιρία στους Έλληνες να ξεχρεώνουμε τα δάνειά μας μια και έξω, στις αστείες τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds; Για την ελληνική τράπεζα δεν θα είχε καμία διαφορά, αφού και στις δύο περιπτώσεις θα εισέπραττε το ίδιο ποσό. Είναι μια λογική πρόταση που θα προστάτευε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες και θα εμπόδιζε τεράστια ποσά να φύγουν από τη χώρα μας. Βρισκόμαστε όμως αντιμέτωποι με πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα. Γι’ αυτό χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας, ώστε να βρεθεί η κυβέρνηση μπροστά σε μια μαζική κινητοποίηση πολιτών. Υπόγραψε τώρα και στείλε το σε φίλους και γνωστούς:
Πάτα εδώ για να υπογράψεις το ψήφισμα
https://secure.avaaz.org/el/vulture_funds_greece_rb/?bhriTjb&v=82149&cl=10773498015&_checksum=02334071b76ad8dccd1b8dd259181a29f29d254181e9d2b3964a8b0ac1b9314e
Είμαι κι εγώ μέλος του Avaaz και έχω δει πόσα μπορούμε να καταφέρουμε μαζί όταν συσπειρωνόμαστε και διεκδικούμε. Τώρα, ήρθε η στιγμή να ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να πούμε «αρκετά με την εκμετάλλευση» και να προστατεύσουμε τη χώρα μας από τους ξένους κερδοσκόπους. Μια νίκη στην Ελλάδα θα ήταν η αρχή για να αμφισβητηθεί το μοντέλο των funds σε πολλές χώρες που βρίσκονται κάτω από το ζυγό τους.
Με ελπίδα, Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος, με την ομάδα του Avaaz
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: ο δανειολήπτη να αγοράζει από την τράπεζα το δάνειό του στην τιμή των funds http://www.alphatv.gr/news/eco nomy/oikonomiko-epimelitirio- ellados-o-daneiolipti-na- agorazei-apo-tin-trapeza- daneio-toy Απάντηση Γιούνκερ για την πώληση "κόκκινων δανείων" σε ξένα funds (ΑΝΤ1 - Καλημέρα Ελλάδα) http://www.antenna.gr/webtv/wa tch?cid=_yq_f6cw0_r4_l_y= Θετική η Alpha Bank στο να δοθεί προτεραιότητα στους δανειολήπτες (Βουλή) https://drive.google.com/file/ d/0B8ZYrWgWZa_ZMXBXUGg2YUlKNmM /view?usp=sharing Νομοθέτηση της προτεραιότητας δανειοληπτών στην εξαγορά δανείων τους ζητούν πολίτες: Ψήφισμα στο Avaaz (Το Βήμα) http://www.tovima.gr/finance/a rticle/?aid=801827 Πολίτες ζητούν να νομοθετηθεί η προτεραιότητα των δανειοληπτών στην εξαγορά των δανείων τους (Έθνος) http://www.ethnos.gr/koinonia/ arthro/polites_zitoun_na_nomot hetithei_h_proteraiotita_ton_ daneiolipton_stin_eksagora_ ton_daneion_tous-64380037/ Εξουδετερώστε τ’ «αρπακτικά» (Το Ποντίκι) http://www.topontiki.gr/articl e/178614/exoydeteroste-t- arpaktika Η Ισπανία προς πώληση – στα αγγλικά (El Pais) http://elpais.com/elpais/2013/ 09/17/inenglish/1379418178_027 192.html Μεγαλύτερες οι πιθανότητες εξώσεων με την άφιξη των funds – στα αγγλικά (The Irish Times) http://www.irishtimes.com/busi ness/construction/evictions- more-likely-with-arrival-of- vulture-funds-report-says-1. 2632496 Σκάνδαλο με αμερικάνικα αρπακτικά funds που έγδυσαν την αγορά ακινήτων της Ιρλανδίας– στα αγγλικά (Irish Central) http://www.irishcentral.com/ne ws/irishvoice/Scandal-of-how- US-vulture-funds-stripped-Iris h-property-bare.html
------------------------------------------------------------------------------------------------------
αύριο Τετάρτη 12-10 καί ώρα 3.00μμ έχουμε συνάντηση στό Ειρηνοδικείο γιά να διατρανώσουμε τήν αντίθεση μας στήν ανάλγητη πολιτική των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, η παρέμβαση όλων κρίνεται ως απολύτως αναγκαία.
Σχολιο.- Όχι, απάντησα, πριν λίγο. Υπάρχει και στα μέσα ως νέο η αποχή των συμβολαιογράφων αύριο…
Σχολιο.- Απ' ότι θυμάμαι, υπήρξαν περιιπτώσεις που λαμόγια - απεργοσπάστες συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να κάνουν πλειστηριασμούς ενώ γινόταν η απεργία του κλάδου τους. Σχολιο.- Τό γνώριζα για τήν απόφαση τών συμβολαιογράφων και του οργανωτικού απλώς είπαμε να παρευρεθούμε μήπως συμβεί κανένα απρόοπτο.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Eγινε χθες η συνδιάσκεψη του συντονισμού συλλογικοτητων Αττικής κατά των Πλειστηριασμών και των Διοδιων και ενημερώθηκα ότι λόγω απεργίας των συμβολαιογράφων ΔΕΝ θα γίνουν πλειστηριασμοί αύριο Τετάρτη. θα στείλω αύριο-μεθαύριο και μια ενημέρωση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απίστευτες καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ: Η λίστα με τα νοσοκομεία στα οποία πρώτα πεθαίνεις και μετά γίνεται διάγνωση
Σε σοκαριστικές καταγγελίες για την τραγική κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία προχώρησε για μια ακόμη φορά η ΠΟΕΔΗΝ. Κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση παραμυθάδων» η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «ασθενείς πεθαίνουν αβοήθητοι από τα λειψά και χαλασμένα διαγνωστικά, επεμβατικά και θεραπευτικά ιατρικά μηχανήματα των Δημοσίων Νοσοκομείων της Χώρας». Μάλιστα, προχωρά και σε μια ακόμη, σοκαριστική καταγγελία για το Σισμανόγλειο αποκαλύπτοντας ότι λόγω των χαλασμένων αξονικών ασθενής χειρουργήθηκε στα τυφλά με ράγεν ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και τονίζοντας ότι ο άνθρωπος σώθηκε γιατί απλά ήταν τυχερός. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μια λίστα με 28 νοσοκομεία, στα οποία, όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε αυτά «πρώτα πεθαίνουν οι Ασθενείς και μετά θάνατον γίνεται διάγνωση».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους σχολείο στον Δήμο Βόλβης
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 06:43
Ύστερα από την επεισοδιακή Δευτέρα, κατά την οποία γονείς αποπειράθηκαν να βάλουν λουκέτο στην κεντρική πόρτα και χρειάστηκε η αστυνομική παρουσία για να μπουν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα, οι περισσότεροι γονείς των παιδιών στο δημοτικό σχολείο του Προφήτη στο Δήμο Βόλβης αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την Τρίτη. Η αποχή του μεγαλύτερου αριθμού των παιδιών από τα μαθήματα αποφασίστηκε από τους γονείς ύστερα από γενική συνέλευση το βράδυ της Δευτέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιλογή του σχολείου τους ως δομή εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων. «Από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο προσήλθαν τα 11. Διευθυντής και δάσκαλοι βρίσκονται στη θέση τους. Τα παιδάκια που ήρθαν στο σχολείο κάνουν μάθημα», είπε στο ΑΜΠΕ ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης. Η αποχή είναι μία αντίδραση στη φοίτηση των προσφυγόπουλων, ανέφερε ο κ. Ανανιάδης ο οποίος όμως επισήμανε πως χθες κατά τη συνάντηση του με τους γονείς συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα θέματα, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την εμβολιαστική κατάσταση των προσφυγόπουλων και τη δημόσια υγεία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αφίσες κατά μεταναστών σε πόλη της Γαλλίας
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 14:52
Αφίσες που δείχνουν γενειοφόρους άνδρες ως εισβολείς τοποθετήθηκαν την Τρίτη στους δρόμους της Μπεζιέ στη νότια Γαλλία από τον δήμαρχο της πόλης Ρομπέρ Μενάρ, ο οποίος αντιτίθεται στη δημιουργία ενός κέντρου υποδοχής μεταναστών. «Αυτό ήταν, έρχονται (...) Οι μετανάστες στο κέντρο της πόλης μας» γράφουν οι αφίσες. Στη φωτογραφία εμφανίζονται άνδρες μαύροι ή μελαψοί, με γενειάδα ή με το κεφάλι καλυμμένο από μια κουκούλα, συγκεντρωμένοι μπροστά στον καθεδρικό ναό της Μπεζιέ. Στην αφίσα κυριαρχεί η λεζάντα: «Το κράτος μάς τους επιβάλλει». Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να εκκενώσει την παραγκούπολη που έχουν δημιουργήσει οι μετανάστες στο Καλαί, όπου ζουν 7.000 με 9.000 άνθρωποι, και γι’ αυτό τον σκοπό έχει ξεκινήσει να δημιουργεί κέντρα υποδοχής σε όλη τη Γαλλία, επιπλέον των ήδη υπαρχουσών δομών για τους αιτούντες άσυλο.
Τοπικοί αξιωματούχοι αντιδρούν επισημαίνοντας ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη τους, ενώ και οι κάτοικοι είναι επιφυλακτικοί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Γαλλία. Πολλά κέντρα έχουν γίνει στόχος εμπρηστικών επιθέσεων και βανδαλισμών προτού καν ξεκινήσουν να λειτουργούν. Ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης ότι το να είναι κάποιος Γάλλος σημαίνει να είναι «Ευρωπαίος, λευκός και καθολικός». Την Παρασκευή ο Μενάρ εξεγέρθηκε κατά της επικείμενης δημιουργίας ενός κέντρου υποδοχής μεταναστών στην πόλη, την ώρα που «η δημοτική Αρχή εργάζεται εδώ και δύο χρόνια να αναμορφώσει το κέντρο» της Μπεζιέ.
Ο δήμαρχος έχει επίσης ανακοινώσει την πρόθεσή του να διοργανώσει δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Εγκρίνετε την εγκατάσταση νέων μεταναστών, την οποία επιβάλλει το κράτος χωρίς να συμβουλευθεί το δημοτικό συμβούλιο;». Πάντως ένα τέτοιο δημοψήφισμα είναι παράνομο. Η γαλλική Δικαιοσύνη έχει ακυρώσει ένα δημοψήφισμα που ήθελε να διοργανώσει για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος της Αλέξ, μιας μικρής πόλης στη νότια Γαλλία. Αντιδρώντας στην ανάρτηση των αφισών η γαλλική κυβέρνηση απευθύνθηκε στον εισαγγελέα της Μπεζιέ καλώντας τον να δράσει μπροστά «σε κάτι που αποτελεί ξεκάθαρη υποκίνηση μίσους».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εισβολή και κατάληψη στο Ασκληπιείο
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 10:27
Για αυθαίρετες μετακινήσεις τριών υπαλλήλων του Ασκληπιείου Βούλας διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Τετάρτης εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι εισέβαλαν στο γραφείο του διοικητή. Οι περίπου 30 διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν ότι ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεόδωρος Ρούπας μετακίνησε παράνομα τρεις εργαζομένους από τις θέσεις τους, επειδή τους στοχοποίησε για τη συνδικαλιστική τους δράση. Πρόκειται για δύο διοικητικούς και μια προϊσταμένη, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, μετακινήθηκαν και καθαιρέθηκαν. Οι εργαζόμενοι ζητούν να γυρίσουν πίσω στις θέσεις τους οι τρεις υπάλληλοι και να μη γίνονται αυθαίρετα μετακινήσεις μελών του προσωπικού που έχουν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στο νοσοκομείο. «Απαιτούμε τον σεβασμό που πρέπει να δείχνει ο διοικητής. Θέλουμε να πάρει πίσω τις μετακινήσεις που έχει κάνει εδώ και τέσσερις μήνες» καταγγέλλει εργαζόμενος που έχει μετακινηθεί. Κατά την εισβολή και κατάληψη του γραφείου του διοικητή από τους εργαζομένους σημειώθηκαν φραστικά επεισόδια και ένταση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοκτονία ηταν τελικα λεει η αστυνομία πίσω από την υπόθεση του απαγχονισμένου στην Κλαυθμώνος
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 14:08
Στην εκδοχή της αυτοκτονίας καταλήγει η Αστυνομία σχετικά με τον θάνατο άνδρα που βρέθηκε απαγχονισμένος το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος. Για την υπόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί, 35χρονος Πολωνός και 52χρονος Ουκρανός, οι οποίοι οδηγούνται την Τετάρτη στον ανακριτή για να απολογηθούν, μετά τη σε βάρος τους άσκηση ποινικής δίωξης για εκ προθέσως ανθρωποκτονία του. Οι δύο κατηγορούμενοι αντέτειναν ότι δεν κρέμασαν αυτοί το θύμα, αλλά προσπαθούσαν να το απελευθερώσουν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΠΑ: Δυο διαδηλωτές διέκοψαν προεκλογική ομιλία Ομπάμα υπέρ Κλίντον
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 10:53
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στο Γκρίνσμπορο, προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία στήριξης για τη Χίλαρι Κλίντον. Ξαφνικά μέσα από το πλήθος εμφανίστηκαν δύο διαδηλωτές, που φώναζαν, αλλά και φορούσαν μπλουζάκια, στα οποία αναγραφόταν ότι «ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής», με υπογραφη infowar.com. Ο Μπαράκ Ομπάμα αντέδρασε με ψυχραιμία, καλώντας το πλήθος να μην αποδοκιμάζει τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου, αλλά με την ψήφο τους να διασφαλίσουν πως δεν θα συμβαίνουν τέτοιου είδους γεγονότα, που κυρίως διαδραματίζονται σε ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Λίβανος: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ βλέπει συνέχιση του πολέμου στη Συρία
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 05:09
Ο ηγέτης της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε χθες πως η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια φάση κλιμακούμενης έντασης και κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει καμία προοπτική πολιτικής επίλυσης στον πόλεμο στην Συρία. Ο Νασράλα, η οργάνωση του οποίου μάχεται στην Συρία στο πλευρό στις κυβερνητικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, επέκρινε την Σαουδική Αραβία για την στρατιωτική της εκστρατεία στην Υεμένη, τονίζοντας πως η σαουδαραβική ηγεσία σπρώχνει την χώρα της στην «άβυσσο». Σε μια ομιλία του, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών στην Βηρυτό για την ετήσια τελετή της Ασούρα, της σημαντικότερης γιορτής των σιιτών μουσουλμάνων, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα «για μεγαλύτερες εντάσεις, κλιμάκωση και συγκρούσεις».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λαβρόφ: Η θέση της Μόσχας για το Κυπριακό παραμένει αναλλοίωτη
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 02:26
Αναλλοίωτη παραμένει η θέση της Μόσχας στο Κυπριακό, διαβεβαίωσε τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Μόσχα, την Τρίτη. Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε, είπε ο κ. Κυπριανού, ότι η Μόσχα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε διεθνή φόρα και όπου αλλού μπορεί, για να επιτευχθεί «λύση χωρίς χρονικούς περιορισμούς και χωρίς προκαταρκτικούς όρους, όπως θα ήθελαν κάποιοι». Ο Άντρος Κυπριανού μετέβη στη ρωσική πρωτεύουσα, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος του, η οποία θα έχει συναντήσεις στη Μόσχα, μεταξύ άλλων και με τους ηγέτες του Κομουνιστικού Κόμματος και των κομμάτων «Ενωμένη Ρωσία» και «Δίκαιη Ρωσία».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μπόρις Τζόνσον: «Θα ήθελα να δω διαδηλώσεις μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας» λεει ο ηλιθιος μεθυστακας
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 00:18
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε την Τρίτη τους Βρετανούς να διαδηλώσουν μπροστά στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τον ρόλο της Μόσχας στη συριακή κρίση. Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο απάντησε στις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον με ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου επισημαινόταν ότι «το ιστορικό της Ρωσίας στη Συρία είναι χιλιάδες χωριά που απελευθερώθηκαν, χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (που διανεμήθηκαν). Ποιο είναι της Βρετανίας;».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Επικυρώθηκε από τη “βουλή”που εχουν πλειοψηφια οι ισλαμοφασιστες του σουλτανου Ερντογαν η τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 21:12
Το τουρκικό σουλτανικο «κοινοβούλιο» επικύρωσε την Τρίτη την απόφαση της σουλτανικης κυβέρνησης να παρατείνει για 90 ημέρες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου. Η παράταση θα τεθεί ισχύ στη μία τα ξημερώματα (τοπική ώρα) της 19ης Οκτωβρίου. Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αποτελούσε τυπικό θέμα, δεδομένου ότι το σουλτανικο ισλαμοφασιστικο κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου σουλτανου – «προέδρου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει άνετη πλειοψηφία. Ο ίδιος ο Ερντογάν, στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε ταχθεί υπέρ της παράτασης, εκτιμώντας ότι η αρχική περίοδο των τριών μηνών «δεν αρκούσε». Εξέταζε μάλιστα το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα 12 μηνών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανάπηρη γυναίκα βιάστηκε από έξι μετανάστες στη Σουηδία
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 19:35
Μια γυναίκα καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι έπεσε θύμα βιασμού από έξι μετανάστες στη Σουηδία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η 30χρονη γυναίκα ζήτησε από τον οδηγό που την μετέφερε σπίτι της να σταματήσει σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών γιατί ήθελε να πάει στην τουαλέτα. Μπαίνοντας σε αυτές δέχθηκε επίθεση από έναν άντρα ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και πέντε ακόμη, οι οποίοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας, την βίασαν. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Expressen», οι έξι νεαροί διέμεναν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών του Βίσμπι, ενώ το κτίριο στο οποίο μπήκε η γυναίκα ανήκε στο άσυλο. «Δεν ξέρουμε από πού ήρθαν. Τη βίαζαν για δύο ώρες. Δεν μπορούσε να αντιδράσει λόγω της κατάστασής της», ανέφερε ο δικηγόρος της γυναίκας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο άκουσμα της είδησης εξαγριωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε έξω από το άσυλο και ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι όμως, (παρα αυτά που ισχυριζεται ο Τσιπρας) η τραπεζα βγαζει στο σφυρι 8 δυαρια στις εργατικες πολυκατοικιες στον Ευοσμο Θεσσαλονικης!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και νεος γυρος περικοπων για 800.000 συνταξιουχους τον Νοεμβριο
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκικες Νοταμ. Η Αγκυρα αμφισβητει (!) την ελληνικη κυριαρχια στο Καστελοριζο
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Για τα θρησκευτικα. Ανταpτικο Θεολογων. Θεολογοι στην Πιερια αρνουνται να εφαρμοσουν το καινουριο προγραμμα σπουδων των θρησκευτικων, αλλοι στα Τρικαλα αποχωρησαν από τα επιμορφωτικα σεμιναρια. Εκπαιδευτικοι και νομικοι κρινουν ότι με το νέο προγραμμα παραβιαζεται το Συνταγμα, ενώ γονεις δεν αποκλειεται να προσφυγουν στη Δικαιοσυνη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστά τα ειρηνοδικεία λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, αλλά στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος που αγωνίζεται κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιεί μαζική μαχητική πορεία. Κάτι αρχίζει και πάλι να κινείται σ' αυτήν εδώ τη χώρα. Αν αυτοί παίζουν με τη φωτιά, υπάρχει και εκείνος ο κόσμος που δεν φοβάται τις πυρκαγιές. Και δεν θα 'ναι αυτός που θα καεί! Πίσω, αρπαχτικά! Εμπρός, σύντροφοι!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
12 ΟΚΤΩΒΡΗ: HMEΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ
Στις 12 Οκτώβρη 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική. Αυτή τη μέρα και γι αυτό το λόγο, η Ισπανία γιορτάζει την εθνική της εορτή. Εθνική γιορτή της Ισπανίας δηλαδή, είναι η ημέρα της αποικιοκρατίας. Να μου ζήσεις ενωμένη ισπανία μέσα στην ενωμένη ευρώπη. Μια χώρα ζόμπι σε μια ήπειρο ζόμπι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυμα ανθρωπιας αγαπης και προσφορας για τον ανεργο οικοδομο από το Ηρακλειο Κρητης που ταιζει με γαλα από αλευρι το παιδι του.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτηση Ταβουλαρη από το Δ.Σ. των Ναυπηγιων του Νεωριο Συρου
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ελευθερος ο Λαυρεντιαδης. Αποφυλακιστηκε με χρηματικη εγγυηση 500.000 ευρω και απαγορευση εξοδου από τη χωρα
------------------------------------------------------------------------------------------------------
SOS Καστελόριζο!!! Παράκληση αυτό να κάνει το γύρο του κόσμου!….
Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:
Για τους σοβαρότατους λόγους που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης, παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς, όχι μόνο τώρα, αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα, μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση: Δημαρχείο ή Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης Μεγίστη, 851 11 ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη, προς: Megisti Municipality or Elementary School Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO GREECE
Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής. Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό. Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Mια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει. ΜΙΑ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ!!!!!!
Διευθυνση: Megisti Municipality or Elementary School, Megisti, GR-851 11 KASTELLORIZO, GREECE cid:3.1654721790@web28505.mail.ukl.yahoo.com
Παρά την σπουδαιότητα του Καστελόριζου, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ανησυχητικές. Από τον Νοέμβριο υπάρχουν πληροφορίες πως η Τουρκία αμφισβητεί νομικά το δικαίωμα του συμπλέγματος των νησιών του Καστελόριζου να έχουν υφαλοκρηπίδα. Καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλάδας, Κύπρου και Διασποράς, να στείλουν μια κάρτα ή επιστολή στο Καστελόριζο. Επιμένουμε να σταλεί ταχυδρομικώς, ούτως ώστε να αναγκαστούν τα πλοία να μεταφέρουν τα μηνύματα φυσικά (και όχι ηλεκτρονικά) στο νησί.
Να φανεί έμπρακτα και απτά το ενδιαφέρον μας για το μικρό αλλά τόσο σημαντικό κομμάτι αυτό του Ελληνισμού. Μια υλοποιημένη και όχι άυλη παρουσία μας σηματοδοτεί πολλά. Μια μικρή θυσία, να αγοράσουμε, να γράψουμε και να ταχυδρομήσουμε μια κάρτα, θα αναδείξει στους πάντες πως αυτό το νησί που δένει Ελλάδα και Κύπρο δεν το ξεχνάμε, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται.
Βλέποντας το Καστελόριζο από ένα χάρτη της ανατολική Μεσογείου, θα δείτε πως το νησί αποτελεί ένα κόμβο, που δένει γεωπολιτικά την Ελλάδα με την Κύπρο μας. Χωρίς το Καστελόριζο, τα χωρικά ύδατα των ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, θα τέμνονταν κάθετα από ένα θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου, καθιστώντας αδύνατη, την δυνατότητα κοινής ελλαδοκυπριακής συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου, όπως επίσης και την δυνατότητα ενεργοποίησης του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), αν τύχει σωστής πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης, με γνώμονα πάντοτε το εθνικό συμφέρον, θα μπορεί να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την χώρα και να την βγάλουν από τα αδιέξοδα που την οδηγούν επιλογές υποτέλειας τύπου ΔΝΤ..
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, «αν αξιοποιηθούν οι περιοχές νότια της Κρήτης, τα ευρήματα στη Δυτική Ελλάδα, το Καστελόριζο και η λεκάνη «Ηρόδοτος», που εκτείνεται μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, τότε καλύπτεται η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης για 50 χρόνια» [1]. Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να αντιληφθεί την τοπο-στρατηγική σπουδαιότητα του Καστελόριζου, χωρίς το οποίο Ελλάδα και Κύπρος δεν θα μπορέσουν να οριοθετήσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους Ζώνη.
Αναφερθήκαμε ήδη στην σπουδαιότητα της πρόσφατης συμφωνίας καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η Κύπρος έχει ήδη κάνει παρόμοιες κινήσεις επί Τάσσου Παπαδόπουλου με την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Απορήσαμε γιατί η Ελλάδα δεν κάνει παρόμοια κίνηση, αφού η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κϋπρου δεν αποτελεί μόνο οικονομική προτεραιότητα, αλλά αποτελεί εθνική ανάγκη για την επιβίωση του Ελληνισμού στον γεωπολιτικό χάρτη και αυτό διότι τα χωρικά μας ύδατα εφάπτονται κι αυτό οφείλεται στις δυνατότητες που μάς παρέχει η ευλογία της ύπαρξης του Καστελλόριζου.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση του PFLP για το πρόσφατο έγκλημα πολέμου των Σαούδ
Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σχετικά με το πρόσφατο έγκλημα πολέμου των Σαούδ στην Υεμένη.
Το PFLP καταδικάζει την αμερικανοκίνητη επίθεση και τις σφαγές της Σ. Αραβίας στην Υεμένη
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την αποκαλούμενη Αραβική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σ. Αραβίας και υπό την αιγίδα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ για τον συνεχιζόμενο πόλεμό της κατά της Υεμένης, επισημαίνοντας τη φρικτή σφαγή που διαπράχθηκε στις 8 Οκτωβρίου στη Σαναά και που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους. Ο πόλεμος ενάντια στον αραβικό λαό της Υεμένης “αποσκοπεί στην καθυπόταξη αυτού του αδάμαστου και περήφανου λαού σε μια προσπάθεια επιβολής της αμερικανικής και σιωνιστικής ατζέντας στην περιοχή”, δήλωσε ο σύντροφος Μαχμούντ Αλ Ρας της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου.
Το έγκλημα συντελέστηκε παράλληλα με τις σφαγές των Σιωνιστών εχθρών ενάντια στους λαούς της περιοχής και ιδιαίτερα τον Παλαιστινιακό λαό, συμπλήρωσε ο Αλ Ρας, τονίζοντας ότι οι παγκόσμιες δυνάμεις που στηρίζουν τη Σ. Αραβία είναι υπεύθυνες για τα ακατάπαυστα εγκλήματα κατά του λαού της Υεμένης “που έχουν σχεδιαστεί για να καταληστεύσουν τον πλούτο του, να τιθασεύσουν το αντιστασιακό του φρόνημα και τη σταθερή αφοσίωσή του στο Αραβικό έθνος και στην Παλαιστίνη”.
Το Λαϊκό Μέτωπο καλεί τις δυνάμεις του αραβικού εθνικού απελευθερωτικού κινήματος και τους αραβικούς λαούς να υπερασπιστούν έμπρακτα την Υεμένη και να σταματήσουν τον πόλεμο καθώς και να απορρίψουν τις συνωμοσίες που έχουν ως στόχο της εθνική ακεραιότητα της χώρας. Το Λαϊκό Μέτωπο εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη του προς τις οικογένειες των θυμάτων και το λαό της Υεμένης που έχουν σθεναρά υποστηρίξει τους αγώνες του αραβικού έθνους και του λαού της Παλαιστίνης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Αθήνα δεν απελευθερώθηκε, γενικώς κι αορίστως...
Η Αθήνα δεν απελευθερώθηκε, γενικώς κι αορίστως. Την απελευθέρωσαν. Ποίοι; Οι τρελοί που αντιστάθηκαν με πρώτους τους κομμουνιστές. Η απελευθέρωση δεν ήρθε μόνη της,την έφεραν. Ποιοί; Όσοι γράψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ρεαλισμό και το φόβο, όσοι αγνόησαν τη θλίψη. Με πρώτους τους ΕΑΜίτες και τους Κομμουνιστες. Εργάτες, προοδευτικοί διανοούμενοι, δημοκράτες αξιωματικοί. Κανονικοί άνθρωποι που δεν ονειρεύονταν να γίνουν ήρωες. Απλοί και σεμνοί. Back to basics, σε μια περίοδο που κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πάρουν την ιδεολογική ρεβάνς, παίζοντας βρώμικα όπως πάντα. Back to basics σε μια περίοδο που ο αντικομμουνισμός, ραφιναρισμένος ή και ακατέργαστος ξανάρθε για να μείνει.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτή την Παλαιστίνη έπεσαν χιλιάδες Μάρτυρες, έδωσαν αγώνες Εργαζόμενοι σ' όλο τον κόσμο;
Omar Suleiman
"Το Στρατοδικείο στη Ραμάλα, της Παλαιστινιακής Αρχής (διάβαζε Αμπάς) καταδίκασε τον Αξιωματικό του Παλαιστινιακού στρατού Usama Mansur, σε ένα χρόνο φυλάκισης, την απόταξή του κι απόλυση, γιατί άσκησε κριτική στον "πρόεδρο" Αμπάς, για τη συμμετοχή του στην κηδεία του εγκληματία πολέμου Perez.
Αυτή είναι η Παλαιστίνη που ήθελαν να οικοδομήσουν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι Μάρτυρες; Μια γροθιά στο στομάχι!"
* Προσυπογράφουμε κι επισημαίνουμε...
Οι Βουλευτές του Αραβικού Κόμματος στην κατοχική βουλή του σιωνιστικού ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος δεν "τίμησαν" με την παρουσία τους τον Χασάπη της Κανά, σιωνιστή-ναζί Πέρες... Μια Παλαιστίνια Βουλευτής (MP Najat Abu Bakr), που μπαινοβγαίνει στις φυλακές των σιωνιστών, επειδή κι αυτή άσκησε κριτική στον κύριο Αμπάς, για τη συμμετοχή του στην κηδεία του εγκληματία Πέρες και χαριεντίστηκε με τον δολοφόνο του Παλαιστινιακού λαού Νετανιάχου, διαγράφηκε από την Φατάχ του Αραφάτ και των Φενταγίν της Επανάστασης...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαγγελματίες, έμμισθοι "αντιρατσιστές"! Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που μας στέλνουν πρόσφυγες!
Ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης της Ροσινάντε και (της κατάληψης των ΜΚΟ) του City Plaza ,δίνει ένα μικρό ρεσιτάλ φιλοιμπεριαλισμού.. «Δεν πρεπει να λεμε ότι φταινε οι αμερικανοι και η Ε.Ε. που τους βομβαρδιζουν. Δεν θελουμε να φυγουν οι προσφυγες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΦΕΚ! ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ξεπουλήθηκε και το υπόλοιπο 5% του ΟΤΕ...
Ολοκληρώνεται και το ξεπούλημα του ΟΤΕ - Το ΦΕΚ της νέας συμφωνίας με την Deutsche Telekom Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 8 Οκτώβρη, η κυβέρνηση άνοιξε το Εθνικό Τυπογραφείο για να ξεπουλήσει οριστικά τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Συγκεκριμένα, με απόφαση της...Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποιημένη συμφωνία μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom. Υπογράφουν πέντε υπουργοί: οι υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Με την απόφαση: ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση του 5% του OΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που αποτελούσε ένα ακόμα προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση με την Deutsche Telekom. Σήμερα το δημόσιο ελέγχει το 10% του ΟΤΕ συμπεριλαμβανομένου του 4% που κατέχει το ΙΚΑ. Με το ποσοστό αυτό, το Δημόσιο διορίζει σήμερα πέντε μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας, εφόσον διατηρεί το δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις, ενώ έχει επίσης δικαίωμα πρώτης άρνησης, εφόσον η Deutsche Telekom θελήσει να πουλήσει εκείνη το μερίδιο του ΟΤΕ σε άλλον επενδυτή. Με τη μεταβίβαση του 5%, η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου περιορίζεται, η γερμανική εταιρεία κάνει πλέον ό,τι θέλει, και επιπλέον διασφαλίζει τη διατήρηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης και μετά τη μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των δανειστών, έρχεται σήμερα με τη συμφωνία αυτή να ολοκληρώσει ένα εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό έγκλημα το οποίο ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια και δεν ολοκληρώθηκε τότε λόγω της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσοι σήμερα επικαλούνται τον κίνδυνο επιστροφής ενός άλλου Μητσοτάκη οφείλουν να μας υποδείξουν τις μεταξύ τους διαφορές», σχολιάζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ – Αγωνιστική Συνεργασία και μέλος της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ Στέλιος Κυδωνάκης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944 η απελευθέρωση της Αθήνας απ' τους Γερμανούς κατακτητές
Σαν σήμερα στις 12 Οκτώβρη 1944, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ ελέγχουν απόλυτα την Αθήνα, αφού οι Γερμανοί κατακτητές κάτω απ’ την πάλη του λαού αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν. Μια τεράστια λαοθάλασσα ξεχύνεται στην πόλη με συνθήματα για μια Ελλάδα λαοκρατική να δονούν τον αέρα και τεράστια πανό του ΚΚΕ και του ΕΑΜ να γεμίζουν την Αθήνα. Η σκλαβιά στον φασισμό είχε πια τελειώσει με τους μαχητές του ΕΛΑΣ να ανεβάζουν στην Ακρόπολη την ελληνική σημαία. Ο «Ριζοσπάστης της ίδιας μέρας, προτρέπει τον λαό να δείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στα ντόπια δοσιλογικά καθάρματα που είχαν συνεργαστεί με τον κατακτητή, ενώ οι... δυνάμεις του ΕΛΑΣ εξαπέλυσαν επίθεση στις γερμανικές δυνάμεις που υποχωρούσαν. Στις 13/10 οι ΕΛΑΣίτες έδωσαν ηρωική μάχη για να σώσουν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον Πειραιά.
Κλείνουν σήμερα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική - ναζιστική κατοχή. Αυτή η επέτειος «ξύνει» στην ιστορική μνήμη το τεράστιο κατόρθωμα της ασίγαστης πάλης με όλες τις μορφές, και βασικά την ένοπλη, κατά της ναζιστικής κατοχής από τους Γερμανούς ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους, έργο αποκλειστικά των λαϊκών μαζών, με επικεφαλής την εργατική τάξη και το ΚΚΕ. Αποτέλεσμα της πολύχρονης πάλης κατά τη διάρκεια της κατοχής του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, της ΟΠΛΑ, μιας αιματηρής ηρωικής πάλης στην οποία το ΚΚΕ, το εργατικό κίνημα προσέφερε άξια στελέχη του.
Εκείνες τις μέρες της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς (12 Οκτώβρη 1944) στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί επαναστατική κατάσταση, το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, με καθοδηγητή το ΚΚΕ, κυριαρχούσε, ενώ ο αστικός κρατικός μηχανισμός ήταν σμπαραλιασμένος. Η αστική κυβέρνηση που είχε δημιουργηθεί βρισκόταν στην Αίγυπτο και οι Εγγλέζοι δεν είχαν καταφτάσει ακόμα στην Ελλάδα.
Αλλά το ΚΚΕ δεν είχε στρατηγική που θα οδηγούσε προς την επαναστατική επίλυση του προβλήματος της πολιτικής εξουσίας. Δεν έλυσε το ζήτημα της σύμπλεξης του κοινωνικοταξικού περιεχομένου του αγώνα με τον εθνικοαπελευθερωτικό. Ετσι, οδηγήθηκε στην υπαγωγή του ΕΛΑΣ στο εγγλέζικο στρατηγείο της Μ. Ανατολής (5 Ιούλη 1943) και, αργότερα, στις συμφωνίες του Λιβάνου (20 Μάη 1944) και της Καζέρτας (26 Σεπτέμβρη 1944), για να διατηρήσει και να διευρύνει την «εθνική ενότητα» και, τέλος, πήρε μέρος στην αστική κυβέρνηση της λεγόμενης «εθνικής ενότητας». Ετσι, φτάσαμε στην ένοπλη ηρωική ταξική σύγκρουση των 33 ημερών το Δεκέμβρη του 1944, κατά τη διάρκειά της οποίας ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά διατράνωσε ότι «όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας, διαλέγει τις αλυσίδες ή τα όπλα».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το απύθμενο θράσος του χρεωκοπημένου Γιάννη Μηλιού... εμείς δεν "ηττηθήκαμε" αλλά προδοθήκαμε. Κι ούτε είσαι στην ίδια πλευρά με το λαό μας...
Το απύθμενο θράσος του χρεωκοπημένου Γιάννη Μηλιού και μια απάντηση
Μετά από αφωνία πολλών μηνών, ο αρχετυπικός ευρωπαιστής "αριστερός" Γιάννης Μηλιός επανακάμπτει δριμύτερος από τας Ευρώπας όπου κατοικοεδρεύει εδώ και χρόνια με μία συνέντευξη-τραγέλαφος στη Βασιλική Σιούτη όπου βροντοφωνάζει "ηττηθήκαμε". Πρόκειται για μία έμμεση ομολογία της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ του χρεωκοπίας ως ανθρώπου, ως πολιτικού, ως οικονομολόγου, ως... "αριστερού" (από τη μεγάλη παραγωγή σαλονάτων, ροζουλί "αριστερών" του αμερικανικού Κολλεγίου) αλλά μια ομολογία "πασπαλισμένη" με πολλές εμμονές, ψεύδη, ανακρίβειες και ΚΑΜΜΙΑ συγγνώμη ή μεταμέλεια για όσες ατιμίες διαπράχθηκαν σε βάρος του λαού μας με δική του συμμετοχή. Άλλωστε εσυ λες το ιστορικά ανεκδιήγητο "διαφωνούμε με το μνημόνιο (Τσίπρα) αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση (Τσίπρα)".
Λυπάμαι Γιάννη Μηλιέ, εμείς δεν "ηττηθήκαμε" αλλά προδοθήκαμε. Κι ούτε είσαι στην ίδια πλευρά με το λαό μας για να μιλάς στον α' πληθυντικό για τις δικές σου αποτυχίες εκτός κι αν παριστάνεις τον Ιούλιο Καίσαρα που μιλούσε για τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τον γ' ενικό και τον α' πληθυντικό. Όσοι απελπισμένοι ψήφισαν το Σύριζα το Γενάρη του 2015 και ιδίως όσοι ψηφίσαμε ΟΧΙ τον Ιούλη του 2015 ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ από τον Τσίπρα και την κλίκα του στην οποία ανήκες ΚΑΙ εσύ ως υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του Σύριζα μέχρι που αποχώρησες ΟΧΙ λόγω πολιτικής διαφωνίας (αφού ακόμη και τώρα πρεσβεύεις ό,τι και ο Τσίπρας) αλλά μετά τα απανωτά δημοσιεύματα των Παραπολιτικών που έβγαζε τα οικογενειακά άπλυτά σου στη φόρα που σε κάθε ευνομούμενη χώρα θα θεωρούνταν σκανδαλάρα.
Τα δημοσιεύματα αποκάλυπταν τη ζωάρα της κόρης σου που έτρωγε τα σούσι της στα πανάκριβα θέρετρα της Ελβετίας στην υγεία του κορόιδου ελληνικού λαού που πλήρωνε τη συμβουλευτική νομική εταιρεία στην οποία εργαζόταν με σκοπό να συμβουλεύει το ελληνικό δημόσιο στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, Η δε εφημερίδα απειλούσε με περαιτέρω αποκαλύψεις για το άτομό σου και το μερτικό του από τη νεοφιλελεύθερη εκποίηση της χώρας μας στους μεγαλοκαρχαρίες ενώ εσύ επαγγελλόσουν στο πόπολο "μαρξισμό". "Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό" που έλεγε ο Βουλγαράκης, αυτός ήταν ο "μαρξισμός" σου "αριστερέ" Γιάννη Μηλιέ; Δεν "ηττηθήκαμε" λοιπόν εμείς ούτε από το Μαρινάκη, τον αγαπημένο νέο καναλάρχη της κυβέρνησης Σύριζα που με την αποκάλυψη του σκανδάλου πολιτικού αμοραλισμού και ιδεολογικής υποκρισίας σου έβγαλε εσένα Γιάννη Μηλιέ από τη νομή της συριζέικης εξουσίας, ούτε από κανέναν άλλον, αλλά ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ από το αφεντικό σου, τον Τσίπρα με τον οποίο συνεχίζεις ακόμη και τώρα 1.5 χρόνο μετά το ψευτοδημοψήφισμα να συμφωνείς για την παραμονή της χώρας μας στη φενάκη της Ευρωζώνης συνεχίζοντας το τροπάριο του γερμανικού ιμπεριαλισμού και του ντόπιου δοσιλογισμού ότι "Εθνικό νόμισμα=εθνικισμός". Άρα εν ονόματι του "διεθνισμού" σας Γιάννη Μηλιέ καλώς να συνεχίσουν να κονομάνε σε βάρος του ελληνικού λαού τα ντόπια τρωκτικά και τα ευρωγερμανικά μονοπώλια αλλά κατά τα άλλα "ηττηθήκαμε" και είσαι απέναντι στον Τσίπρα κτλ.
Άλλωστε σύμφωνα με τις ιδέες σου Γιάννη Μηλιέ -που επίσης τυχαία συμπίπτουν με αυτές του Φίλη και του Αντώνη Λιάκου, άλλοτε μέντορα του Σημίτη- "δεν υπάρχει ελληνικός λαός αλλά λαός του ελληνικού κράτους" ενώ το ελληνικό έθνος συστάθηκε από το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε ΜΕΤΑ την επανάσταση του 1821 (την οποία έκαναν μάλλον εξωγήινοι αλλά σίγουρα όχι έλληνες).
Σου χρειάζεται όμως Γιάννη Μηλιέ απάντηση και σε άλλα βασικά σημεία της συνέντευξης-αυτοεξευτελισμού σου: -Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μας ήρθε έτοιμο. Γιατί Γιάννη Μηλιέ τότε δεν το κατήγγειλες και ΓΙΑΤΙ ακόμη και τώρα ΔΕΝ καταγγέλεις ΠΟΙΟΙ το έφτιαξαν, σε ΠΟΙΑ χώρα και σας το έστειλαν στο Σύριζα; Αφού τότε ΕΣΥ ήσουν υπεύθυνος οικ.προγράμματος του Σύριζα, σίγουρα γνωρίζεις! -Πριν την εκλογική νίκη υπήρχαν φαινόμενα φατριασμού και είχε αυτονομηθεί το γραφείο του προέδρου. Ας μη σου είχαν βγάλει τα Παραπολιτικά του Μαρινάκη τα οικογενειακά σου άπλυτα και θα βλέπαμε αν ΔΕΝ θα ήσουν και ΤΩΡΑ στην κυβέρνηση Τσίπρα με την οποία άλλωστε έχετε την ίδια ακριβώς εμμονή και προσήλωση στην Ευρωζώνη, στην ευρώ-ναζιστική ΕΕ και την υποτέλεια της χώρας μας στο ντόπιο κεφάλαιο και στο ευρώ-γερμανικό ιμπεριαλισμό, γνωρίσματα "πασπαλισμένα" με μπόλικο μίσος απέναντι στο λαό μας.
Πάντως, Γιάννη Μηλιέ αφού και τώρα συμφωνείς στο 99% των όσων πρεσβεύει ο Τσίπρας υπάρχει ακόμη θέση για σένα στον Σύριζα, ιδίως όταν θέλει να ενσωματώσει και όσα ΔΗΜΑΡίτικα/πασοκικά στελέχη είχαν μείνει ως τώρα απ'έξω... θα πάει ο "σύντροφος" Κουβέλης πουΕΣΥ απέκλειες από το Σύριζα και θα μείνεις εσύ απ'έξω;
----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 στους 2 συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχειας - με 15 περικοπές συντάξεων σε 6 χρόνια που αντιστοιχούν στο 50% των συντάξεων
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ενώ τα ανθρωπόμορφα κτήνη της δύσης συνεχίζουν δολοφονικό εμπάργκο Γενοκτονίας του λαού της Συρίας... συνεχίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια των Ελεύθερων του κόσμου... (Syria: Russian military deliver flour to Aleppo’s displaced residents)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
O λαός του Σαλβαδόρ γιορτάζει τα 36 χρόνια του κόμματος FMLN
Το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN), το Εθνικό Συμβούλιο, η Πολιτική Επιτροπή και τα μέλη του FMLN τίμησαν τους ήρωες και ηρωίδες του λαού του Σαλβαδόρ στην επέτειο των 36 χρόνων από την ίδρυση του επαναστατικού κόμματος. Μιλώντας στην τελετή μνήμης στο νεκροταφείο Λα Μπερμέχα στο Σάν Σαλβαδόρ η αναπληρωτής γενική γραμματέας του FMLN Νόρμα Γκεβάρα, επεσήμανε ότι 36 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος “τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι παραμένουν σε ισχύ, με την ίδια αξία και δεν πρόκειται να εξαφανιστούν”.
Οι σύντροφοι μαχητές ρίχτηκαν τότε στον αγώνα ενάντια στην συνεχιζόμενη στρατιωτική καταπίεση, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας, είπε η Γκεβάρα, προσθέτοντας ότι “τιμούμε και μνημονεύουμε την θυσία, τις παραδόσεις και τα ιδανικά τους, για να πούμε ότι οι υπάρχουν νέες γενιές για να παραλάβουν τις σημαίες τους”. Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Σάντσες Κερέν (FMLN), καθώς και του προκατόχου του Μαουρίσιο Φούνες επικρίθηκε από την δεξιά του Σαλβαδόρ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τεχνικό γραμματέα της Προεδρίας, Ρομπέρτο Λορένσα , οι φιλελεύθεροι μιλούν για μια δικτατορία των επτά ετών από το FMLN επειδή δεν έχουν επιχειρήματα να επικρίνουν την κυβέρνηση του Κερέν.
Το FMLN ιδρύθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1980 με την ένωση των οργανώσεων: Λαικές Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί, Λαικός Επαναστατικός Στρατός, Εθνική Αντίσταση, Επαναστατικό Κόμμα Εργατων Κεντρικής Αμερικής και Κομμουνιστικό Κόμμα Σαλβαδόρ. ΟΙ συμφωνίες ειρήνης που υπογράφτηκαν το 1992 στο Μεξικό, έβγαλαν στο προσκήνιο ένα πολιτικό κόμμα και η αντιπαράθεση με τα όπλα έδωσε τη θέση της στην αντιπαράθεση στη μάχη των ιδεών. Στις 15 Μάρτη 2009 ο Μαουρίσιο Φούνες κέρδισε τις προεδρικές εκλογές , νικώντας την Φιλελεύθερη Ρεπουμπλικανική Εθνικιστική Συμμαχία (Αrena) που κυβερνούσε την χώρα επί δύο δεκαετίες. Από τότε το FMLN έχει προωθήσει μια σειρά φιλολαϊκές πολιτικές, μεταξύ των οποίων η ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, εκπαίδευσης καθώς και στον αγροτικό τομέα, μεταξύ άλλων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Αποκλεισμός Δυτικής Οχθης
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Οι ισραηλινοναζιστικές κατοχικές αρχές απέκλεισαν το τρέχον 48ωρο τα Κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και έκλεισαν όλα τα περάσματα μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας με πρόσχημα την αποτροπή «επιθέσεων» ενόψει των εορτασμών της εβραϊκής γιορτής της «Μεγάλης Εξιλέωσης» (Γιομ Κιπούρ). Παράλληλα, επέβαλαν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Ιερουσαλήμ, κυρίως στην Παλιά Πόλη και κοντά στο «Τείχος των Δακρύων». Σε ανακοίνωση του ισραηλινοναζιστικού στρατού σημειώνεται ότι ο αποκλεισμός αυτός (που λήγει απόψε) αφορά μόνο τους Παλαιστίνιους και όχι τους περίπου 400.000 Εβραίους εποίκους που ζουν στη Δυτική Οχθη.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οξύνεται η κόντρα Γαλλίας - Ρωσίας
Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Ρωσίας, μετά και την απόφαση του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην πάει στο Παρίσι την ερχόμενη βδομάδα (στις 19 Οκτώβρη, όπως είχε προγραμματιστεί, για τα εγκαίνια ενός ορθόδοξου πολιτιστικού κέντρου). Η απόφαση επίσημα δηλώνεται ότι πάρθηκε γιατί δεν υπήρξε «συμφωνία και συντονισμός με το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ», αλλά στην πραγματικότητα είναι αντίδραση στη στάση της Γαλλίας στη σύγκρουση στη Συρία. Η Γαλλία πρωτοστάτησε για να καταδικαστεί η Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι, θέτοντας το θέμα και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκαλώντας το ρωσικό βέτο, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε και στο Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο. Στην πραγματικότητα, τη γαλλική αποικιοκρατικη κεφαλαιοκρατική τάξη δεν την πήρε ο πόνος για την κατάσταση των αμάχων στη Συρία, αλλά το πώς θα εξασφαλίσει τα συμφέροντά της στη Συρία και στην επόμενη μέρα. Η Ρωσία, που στηρίζει την κυβέρνηση του Ασαντ στη Συρία και μπήκε στον πόλεμο μετά την αποικιοκρατικη επέμβαση ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, μεσω των ισλαμοφασιστων τους, αντιδρά στη αποικιοκρατικη γαλλική στάση, που σε αυτήν τη φάση, παρά τις φωνές διαφόρων αστικών δυνάμεων που καλούν σε βελτίωση των σχέσεων με τη Ρωσία σε σχέση με τις κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία (σ.σ. βλέπε Μ. Λεπέν ή Ν. Σαρκοζί), επιλέγει τη γραμμή της αντιπαράθεσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΙΘΙΟΠΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μεγαλύτερο ρόλο στην Α. Αφρική αναζητά η Μέρκελ...
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Ρόλο «μεσολαβητή» στην τεταμένη πολιτική κατάσταση, που επικρατεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στην Αιθιοπία, αναζήτησε χτες στην Αντίς Αμπέμπα η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο περιοδείας σε τρεις αφρικανικές χώρες με βασικούς στόχους την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών και την προώθηση συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή. Η Μέρκελ πρότεινε η κυβέρνησή της να μεσολαβήσει ανάμεσα στις αιθιοπικές αρχές και ομάδες της αντιπολίτευσης, κυρίως στην επαρχία Ορόμια (όπου σημειώνονται οι πιο μαζικές και βίαιες κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης), με στόχο «την αποκλιμάκωση». Πρότεινε, επίσης, να «βοηθήσουν Γερμανοί αστυνομικοί στην εκπαίδευση των αιθιοπικών δυνάμεων ασφαλείας, υπαινισσόμενη τα πολυάριθμα κρούσματα βίας και θανάτων που σημειώνονται στην καταστολή κυρίως αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ασκώντας και κριτική στον πρωθυπουργό Χαϊλεμαριάμ Ντεσαλέν.
Ο Αιθίοπας πρωθυπουργός που την Κυριακή επέβαλε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» σε όλη τη χώρα λόγω πρόσφατων πολύνεκρων συγκρούσεων αστυνομικών - διαδηλωτών, υπερασπίστηκε τη στάση των αιθιοπικών δυνάμεων ασφαλείας έναντι διαδηλωτών, λέγοντας ότι δεν άσκησαν υπερβολική βία. Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις μεγάλου μέρους της νεολαίας είπε πως είναι κατανοητές λόγω της μεγάλης ανεργίας. Απέρριψε τη χρήση «όπλων και εκρηκτικών» από ορισμένες ομάδες, κατηγορώντας τες ότι χρηματοδοτούνται από «ξένες χώρες» (π.χ. Αίγυπτο και Ερυθραία τις οποίες κατηγόρησε προχτές). Επανέλαβε, τέλος, πως σχεδιάζει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να διευκολυνθεί η εκπροσώπηση κομμάτων της αντιπολίτευσης στη Βουλή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΙΑΝΤ.-- Η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε χτες εμμέσως πλην σαφώς ότι ένα από τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στον αραβικό συνασπισμό ευθύνεται για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη διάρκεια κηδείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, το περασμένο Σάββατο. Η Βρετανία ζήτησε να συμμετάσχει στη διερεύνηση του επεισοδίου.
ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ.-- Μετά από απεργιακό αγώνα πέντε βδομάδων, περίπου 4.800 νοσοκόμες σε πέντε νοσοκομεία της Μινεσότα ανακοίνωσαν πως σταματούν τις κινητοποιήσεις τους καθώς κατάφεραν σε διαπραγματεύσεις να πετύχουν την ικανοποίηση των περισσότερων ασφαλιστικών και εργασιακών αιτημάτων τους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Ξεκινά διάλογος και με δεύτερη αντάρτικη οργάνωση
Την έναρξη και επίσημα ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ανακοίνωσαν τη Δευτέρα το βράδυ οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Κολομβίαςκαι του Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), που, από τον περασμένο Μάρτη, είχαν εγκαινιάσει τις μη δημόσιες επαφές τους. Η αντάρτικη αυτή οργάνωση είναι η δεύτερη, πολύ πιο μικροτερη όμως, απο τιςΕπαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - ΕP), ιδρύθηκε επίσης το 1964 και είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα από την Κουβανική Επανάσταση, ενώ είχαν προσχωρήσει και λαϊκοί κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας του ρεύματος της «Θεολογίας της Απελευθέρωσης», όπως ο Καμίλο Τόρες Ρεστρέπο.
Σύμφωνα με όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ως έδρα το Κίτο του Ισημερινού, όπου οι αντιπροσωπείες θα εγκατασταθούν στις 27 Οκτώβρη και οι συζητήσεις πάνω στην κοινή συμφωνημένη ατζέντα 6 σημείων θα ξεκινήσουν στις 3 Νοέμβρη, αφού θα έχει προηγηθεί η απελευθέρωση ορισμένων κρατουμένων και θα εφαρμοστεί η διμερής κατάπαυση του πυρός. Οι χώρες που εμφανίζονται ως εγγυήτριες της διαδικασίας είναι, εκτός από την Βενεζουέλα και τον Ισημερινό, η Κούβα, η Νορβηγία, η Χιλή και η Βραζιλία. Θυμίζουμε ότι Κούβα, Νορβηγία, Βενεζουέλα, Χιλή συνόδευσαν και τη διαδικασία των συζητήσεων με τις FARC-EP, που κατέληξε στις 24 Αυγούστου φέτος σε τελική συμφωνία, η οποία οριακά δεν εγκρίθηκε στις 2 Οκτώβρη σε δημοψήφισμα, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται στην Αβάνα για πιθανές τροποποιήσεις σε κάποια σημεία της συμφωνίας.
Σε ό,τι αφορά την ατζέντα των συζητήσεων με τον ELN, αυτή περιλαμβάνει τα εξής 6 σημεία: 1. Συμμετοχή της κοινωνίας στην οικοδόμηση της ειρήνης. 2. Δημοκρατία και λαϊκή συμμετοχή στις αποφάσεις. 3. Μετασχηματισμοί για την ειρήνη με προγράμματα «για το ξεπέρασμα της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της διαφθοράς, της περιβαλλοντολογικής υποβάθμισης, σε αναζήτηση της πραγματικής ισότητας». 4. Συναίνεση για την οικοδόμηση μιας σταθερής και διαρκούς ειρήνης που είναι δυνατή αν υπάρξει αναγνώριση των δικαιωμάτων των θυμάτων, με βάση την αλήθεια, τη δικαιοσύνη και τις εγγυήσεις για τη μη επανάληψη και τη λήθη. 5. Τερματισμός της ένοπλης σύγκρουσης (που περιλαμβάνει τη μετατροπή σε πολιτική οργάνωση, τις εγγυήσεις και τη δικαστική αντιμετώπιση των ανταρτών, τη διμερή εκεχειρία, την εγκατάλειψη των όπλων), διαδικασία θα είναι παρόμοια με αυτή που συμφωνήθηκε και με τους FARC-EP. 6. Εφαρμογή της συμφωνίας, με μηχανισμούς ελέγχου με συμβολή κοινωνικών οργανώσεων και της διεθνούς κοινότητας.
Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο Πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, και πρόσφατα κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, σε διάγγελμά του δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν «γρήγορες και αποτελεσματικές συζητήσεις και με τις δύο οργανώσεις, ώστε να επιτευχθεί οριστικά η ειρήνη». Για μεγάλη «κοινωνική συμφωνία που θα ενώσει το έθνος» κάνει λόγο έκκληση που υπογράφουν 380 Κολομβιανοί επιχειρηματίες, αποδεικνύοντας ότι σημαντικό τμήμα της αστικής τάξης βλέπει δυνατότητα να διευρυνθεί η δράση των μονοπωλίων μέσω της ειρηνευτικής διαδικασίας και βέβαια να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκμετάλλευση του λαού.