Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Τριτη 11 Οκτωβριου 2016


Τα «παλληκάρια» με τα φουσκωμένα μπράτσα και τα άδεια κρανία
10 Οκτωβρίου 2016
Είχαμε καιρό να ακούσουμε νέα από τα «παλληκάρια» της Χρυσής Αυγής. Τόσον καιρό τώρα και με όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται για το προσφυγικό, οι «λεβέντες» μας ήταν ιδιαιτέρως ήσυχοι, παρότι δεν μας είχαν συνηθίσει ως τώρα στην τακτική του «χαμηλού προφίλ». Μια λογική εξήγηση γι’ αυτήν τη στάση, θα ήταν ότι δεν δρουν όπως παλιότερα, γιατί δεν το χρειάζονται. Για ποιο λόγο να μπουν στον κόπο, όταν χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους, καρπώνονται κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, κάθε αντίδραση πολιτών για τα προβλήματα που προκαλεί η συσσώρευση των μεταναστών στις διάφορες περιοχές; Γιατί να κουραστούν τα «παιδιά με τα καθαρά χέρια», όταν με μεγάλη ευκολία βαφτίζονται φασίστες και χρυσαυγίτες όλοι οι γονείς, όλοι οι Χιώτες, όλοι οι Μυτιληνιοί, όλος γενικά ο κόσμος που (αν και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο) προσπαθεί να υπερασπιστεί τη ζωή και την πατρίδα του; Αρκεί απλώς να κάθονται αναπαυτικά και να απολαμβάνουν τους καρπούς της «αντιρατσιστικής» προπαγάνδας. Ή, το πολύ πολύ, να χώνουν κάποιους δικούς τους σε συγκεντρώσεις κατοίκων, για να δώσουν το δικό τους «χρώμα» στη διαμαρτυρία. Δηλαδή, να περάσουν αποπροσανατολιστικό περιεχόμενο και αιτήματα, με ακραίες θέσεις και δηλώσεις, δίνοντας έτσι τα απαραίτητα «πατήματα» για να στοχοποιηθούν οι κάτοικοι ως «φασίστες», διχάζοντας την κοινή γνώμη και διαλύοντας κάθε πιθανότητα να ενωθεί ο λαός σε ένα μαζικό, δημοκρατικό κίνημα. Όπως λειτουργούν πάντοτε οι προβοκάτορες, τα καλύτερα δεκανίκια του συστήματος!
Φαίνεται όμως, ότι κάποιους τους «έτρωγε το χέρι τους» να ρίξουν λίγο ξύλο και είπαν να αναλάβουν δράση. Έτσι, για να ξεμουδιάσουν λίγο, βρε αδερφέ, τα παιδιά! Να μη χάσουν και τη φόρμα τους… Μαζεύτηκαν λοιπόν καμιά 10αριά από δαύτους και πήγαν και σπάσαν στο ξύλο κάτι αλληλέγγυους στο Ηράκλειο. Διαλύσαν, λέει, τις τέντες τους και τους πέταξαν στη θάλασσα. Μπράβο παιδιά! Μέγα κατόρθωμα! Κάποτε είχαμε τους Πακιστανούς και άλλους «μελαχρινούς» που τις έτρωγαν από τους νταήδες της ΧΑ, τώρα είναι η σειρά των αλληλέγγυων! Τι σημασία έχει άλλωστε; Ξύλο να πέφτει, σαματάς να γίνεται και ο κόσμος να χωρίζεται ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ. Ανάμεσα στο ΜΕΣΑ αυτός και ΕΞΩ ο άλλος. ΠΑΝΩ εμείς – ΚΑΤΩ εσείς. Χωρίς σκέψη, χωρίς ουσία και λογική, χωρίς νόημα και περιεχόμενο. Αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους ανεγκέφαλους, τους απολογητές και νοσταλγούς του ναζισμού. Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο από αυτούς. Άλλωστε ούτε το πολιτικό υπόβαθρο διαθέτουν, ούτε τις νοητικές ικανότητες για κάτι καλύτερο.
Το ανησυχητικό όμως, είναι ότι αρκετός κόσμος, προφανώς αγανακτισμένος και απηυδισμένος από τη δράση των ΜΚΟ και το χάλι που ζούμε εξαιτίας της ανυπαρξίας μεταναστευτικής πολιτικής, έσπευσε να επικροτήσει. Εδώ τώρα είναι που χρειάζεται λίγο να σταθούμε. Όλοι έχουμε καταλάβει πλέον το ρόλο των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων και το ύποπτο παιχνίδι που παίζουν στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που για «ιδεολογικούς» λόγους, ή για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων δεν το ομολογούν και συνεχίζουν να τους υπερασπίζονται, ακόμα και αυτοί θα πρέπει πλέον να το ξέρουν. Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους; Ότι προσφέρουν εργασία στα hot spot ή ότι βοηθούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να εγκατασταθούν στη χώρα; Ας το πούμε καθαρά. Όλο αυτό το συνονθύλευμα των δήθεν ανθρωπιστικών οργανώσεων, απλώς βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε. Το πρόβλημα είναι το ανύπαρκτο κράτος που τους άνοιξε την πόρτα και αυτό δεν απαντιέται με «τσαμπουκάδες» στους αλληλέγγυους.
Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί άπειρα για τις ΜΚΟ και για το τι κρύβεται πίσω από το προσωπείο της «αλληλεγγύης» και του «ανθρωπισμού» τους. Με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας, περνούν τη δική τους ατζέντα της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων (μέχρι και της κατάργησης των συνόρων), πολιτική η οποία υπαγορεύεται από τα μεγάλα αφεντικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και χρηματοδοτείται αδρά από την ΕΕ και τον «αγαθό και φιλάνθρωπο» δισεκατομμυριούχο, κ. Σόρος. Η δράση τους είναι ανεξέλεγκτη και το ίδιο εκτός κάθε ελέγχου είναι και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τις επιδοτήσεις και τα διάφορα «πακέτα». Η «φιλανθρωπία» τους καλύπτει το χειρότερο λαθρεμπόριο ανθρώπων εδώ και αιώνες. Η πολιτική την οποία προωθούν είναι εθνικά επικίνδυνη και τα επιχειρήματά τους άθλια γιατί χτυπούν στο συναίσθημα του (πάντα φιλότιμου) Έλληνα. Όταν όμως έχεις καταφέρει να αγγίξεις τις πιο ευαίσθητες χορδές ενός ανθρώπου και μετά αυτός καταλαβαίνει ότι τον έχεις κοροϊδέψει και τον έχεις εκμεταλλευτεί, τότε είναι που η συγκίνηση και η συμπόνια δίνουν τη θέση τους στην οργή και, ακόμα και, στο μίσος. Κάπου εδώ βρισκόμαστε τώρα. Και βλέπουμε κόσμο που μπορεί μέχρι χθες να έβλεπε με εκτίμηση, ίσως και με θαυμασμό όλους αυτούς που έσπευσαν από τις 4 γωνιές της γης για να «συνδράμουν στους κατατρεγμένους», να δηλώνει με ικανοποίηση και χαιρεκακία ότι «καλά τους έκαναν και τους τσάκισαν» οι μπράβοι με τα φουσκωμένα μπράτσα και τα άδεια κρανία… Άιντε, λεβέντες, γιούρια! Εμπρός να τους ρίξουμε στη θάλασσα!
Έχουμε κάποιες ερωτήσεις για τη Χρυσή Αυγή αφού, εκτός από ομάδα τραμπούκων, διατείνεται ότι είναι και πολιτική παράταξη, τρομάρα της! Οι ΜΚΟ και οι αλληλέγγυοι μόνοι τους ήρθαν στη χώρα; Έτσι, ξαφνικά κάποιες ομάδες ανθρώπων φτιάξαν οργανώσεις, αποφάσισαν να δράσουν με αυτόν τον τρόπο και απλά το έκαναν; Δηλαδή, κάποιες παρέες συγκινήθηκαν από τις ταλαιπωρίες των προσφύγων και αποφάσισαν να τους βοηθήσουν; Και, επειδή «έτυχε» αυτοί να είναι και «ανθέλληνες», λειτουργούν υπονομευτικά για τη χώρα; Είναι ή δεν είναι μέρος της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ όλο αυτό το χάλι που ζούμε; Είναι ή δεν είναι απόφαση της ΕΕ ότι οι επιδοτήσεις για το προσφυγικό δεν πηγαίνουν στο κράτος αλλά απευθείας στις ΜΚΟ για να τις διαχειριστούν όπως νομίζουν; Αυτής της ΕΕ που, με την περιβόητη συμφωνία με την Τουρκία, με τις «συνθήκες», τις «ρυθμίσεις» και τους «κανόνες» της, έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Αυτής της ΕΕ που, με την απειλή του χρέους και του Ευρώ, μας έχει αφαιρέσει κάθε έλεγχο και κάθε δυνατότητα άσκησης αυτόνομης πολιτικής στα όρια της επικράτειάς μας. Ναι, αυτής της ΕΕ, απ’ την οποία μας λέτε ότι αν φύγουμε θα καταστραφούμε, κύριοι γιαλαντζί πατριώτες της κακιάς ώρας…
Και πώς αλλιώς θα μπορούσαν οι ΜΚΟ να λύνουν και να δένουν στη χώρα μας αν δεν έβρισκαν πρόσφορο έδαφος; Αν δεν είχαμε ένα κράτος υπό κατοχή, που αδυνατεί να ρυθμίσει όχι μόνο το προσφυγικό, αλλά ούτε και τα στοιχειώδη για τους ίδιους τους πολίτες του; Αν δεν είχαμε κυβερνήσεις μαριονέτες των ξένων συμφερόντων, έρμαια των «εταίρων», που το βρίσκουν πολύ βολικό να έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθηκευτικό χώρο ανθρώπων, για να τους χρησιμοποιούν όπως και όταν τους βολεύει; Και, τελικά, το να σπάσετε στο ξύλο τους αλληλέγγυους, ποιον βοηθά; Βοηθά τον κόσμο να δει τον πραγματικό εχθρό; Μάλλον το αντίθετο. Συγκαλύπτει τον πραγματικό εχθρό, καλλιεργεί το μίσος προς τον άνθρωπο, στρέφεται εναντίον των ανθρώπων και όχι εναντίον του συστήματος. Αυτή άλλωστε είναι και η πάγια «πολιτική» σας για το μεταναστευτικό. Έρχονται παράνομα στη χώρα; Να τους πνίξουμε στο Αιγαίο. Δεν τους πνίξαμε και μπήκαν; Να τους σπάσουμε στο ξύλο. Έτσι και τώρα, όπως πάντα. Όταν από τη μια μεριά δεν αφήνατε σε χλωρό κλαρί τον κάθε Πακιστανό και Αφγανό και από την άλλη πρωταγωνιστούσατε στην εκμετάλλευσή τους. Και οι πραγματικοί υπαίτιοι στο απυρόβλητο, να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Πώς να στραφείτε, άλλωστε εναντίον τους, όταν και αυτοί έχουν τόσα «ράμματα για τη γούνα» σας; Όταν ανταλλάσσετε την πολιτική σας δράση με το κελί της φυλακής;
Αυτά και ακόμα περισσότερα ερωτήματα θα είχαμε να απευθύνουμε στη Χρυσή Αυγή, αν δεν ξέραμε ότι είναι εντελώς μάταιο. Γιατί, πράγματι είναι μάταιο να τους απευθύνει κανείς οποιοδήποτε ερώτημα το οποίο απαιτεί μια, τουλάχιστον, μέση νοημοσύνη για να απαντηθεί. Θα το πούμε πάλι και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε. Όχι στη Χρυσή Αυγή, αλλά σε όποιον έχει το μυαλό για να το καταλάβει. Η λύση για το προσφυγικό είναι να ακολουθήσουμε τους κανόνες του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, πρέπει να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας από την κατοχή της ΕΕ και να έχουμε μια δημοκρατική, πατριωτική κυβέρνηση. Αυτό. Τελεία. Και παύλα.
της Αθανασίας Πέτσα (μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στη Θεσσαλονικη)
https://anapoda.news/2016/10/ta-palikaria-me-ta-foyskomena-mpratsa-kai-ta-adeia-krania/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημητρης Καζακης
Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, αλλά και της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, έχουμε εισέλθει επίσημα στην εποχή της κατάλυσης των επίσημων εθνικών και κρατικών συνόρων. Είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια όποιος φωνάζει "κάτω τα σύνορα", μπορεί να περάσει από το ταμείο του Σόρος, της ΕΕ, του ΟΗΕ και των άλλων ευαγών ιδρυμάτων της παγκόσμιας διακυβέρνησης για να εισπράξει; Δεν είναι πλέον το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις και το εθνικό δίκαιο των κρατών της διεθνούς κοινότητας που καθορίζουν τη νομιμότητα, αλλά η θέληση και τα συμφέροντα των ισχυρών σ' έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου μόνο η ζούγκλα των αγορών και τα αρπακτικά τους μπορούν να ρυθμίζουν τα πάντα.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
Προσπαθούν να ανακόψουν την κατάρρευση του ευρώ με προετοιμασία για πόλεμο.
Πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν την κατάρρευση του ευρώ, της ευρωζώνης και της ΕΕ εν μέσω μιας νέας φάσης της παγκόσμιας ύφεσης στην οποία συνεχίζει να βυθίζεται η οικονομία των κεφαλαιαγορών από το 2007. Ο Ντράγκι έχει φτάσει να χρηματοδοτεί το 36% του ΑΕΠ της ευρωζώνης για να πετύχει μια εικονική και εντελώς ασθενική άνοδο της τάξης του 1,7%. Καμιά άλλη κεντρική τράπεζα στον ανεπτυγμένο κόσμο δεν έχει οδηγηθεί σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο. Ούτε καν η αμερικανική FED, η οποία χρηματοδοτεί το 25% του ΑΕΠ των ΗΠΑ με τα ενεργητικά της για να πετύχει μια εικονική άνοδο της τάξης του 2-2,5%. Καθώς τα οικονομικά μέσα και τα "μπαζούκα" της νομισματικής πολιτικής αποτυχαίνουν να ανακόψουν την πορεία της ύφεσης και της επερχόμενης δύνης αποπληθωρισμού - δηλαδή γενικευμένης κατάρρευσης προσφοράς και ζήτησης - για το σύνολο της ευρωζώνης, τόσο ενισχύονται οι τάσεις για χρήση πολιτικών μέσων. Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν οι ισχυροί αντιμετωπίζουν τέτοια αδιέξοδα σαν τα σημερινά, όπου τα οικονομικά μέσα αποδεικνύονται τουλάχιστον ατελέσφορα, τότε το μόνο που τους μένει είναι να καταφύγουν στην επιβολή των συμφερόντων του με εξωοικονομικό καταναγκασμό. Κυρίως με στρατιωτικοπολιτικά μέσα. Σ' αυτή τη βάση βρισκόμαστε σήμερα μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η Μέρκελ απαιτεί την "πολιτική ένωση" της Ευρώπης με κάθε μέσο. Αυτό σημαίνει την πολιτική επιβολή των κυρίαρχων συμφερόντων με πολιτικά μέσα κι όχι μόνο ή κυρίως με οικονομικά. Την ίδια ώρα έχουν κηρύξει πόλεμο στον "λαϊκισμό" - που γι' αυτούς είναι κάθε προσπάθεια να επανέλθει ο έλεγχος των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών κάθε χώρας σε εθνικό επίπεδο. Και φυσικά προετοιμάζονται για τον χειρότερο πόλεμο που πιθανά θα γνωρίσει η ανθρωπότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος και παγκόσμια.
Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία τον Ιούλιο φέτος, για πρώτη φορά μετά τον "ψυχρό πόλεμο" αναβίωσε το δόγμα του "πολέμου αποτροπής" εναντίον του Ρώσικου "επεκτατισμού" ακόμη και με τη χρήση πυρηνικών. Αμέσως μετά στις 24 Αυγούστου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ πρότεινε οδηγίες στο Υπουργικό Συμβούλιο, που είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται από το 2012 ως μέρος μιας «Konzeption Zivile Verteidigung KZV" (Αντίληψη για την πολιτική Άμυνα). Οι προτάσεις αυτές εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι οργανικό μέρος ενός συνολικού «πλαισίου οδηγιών για το σύνολο της άμυνας" (RRGV), η οποία περιλαμβάνει επίσης ένα «Bundeswehr Konzeption"(KDB), δηλαδή την μετεξέλιξη των Γερμανικών ενόπλων δυνάμεων σε βασικό κορμό των δυνάμεων ασφαλείας της Ευρώπης. Φυσικά υπό την σκέπη του ΝΑΤΟ. Το KZV των 70 σελίδων από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της 24ης Αυγούστου απαριθμεί λεπτομερώς τα βήματα μιας πολιτικής προετοιμασία για την περίπτωση πολέμου. Ένας πόλεμος με πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα λαμβάνεται υπόψη. Σύμφωνα με το κείμενο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, (βλ. SPIEGEL ONLINE, 21 Αυγούστου) δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι "έμμεσα μια επίθεση εναντίον της εδαφικής επικράτειας δεν μπορεί πλέον αποκλειστεί». Κι αυτό δεν αφορά μόνο την εδαφική επικράτεια της Γερμανίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.
Μια στρατιωτική αναμέτρηση με τη Ρωσία όχι μόνο δεν θεωρείται πλέον πιθανή, αλλά τόσο η Γερμανία, όσο και το ΝΑΤΟ ετοιμάζονται συστηματικά γι' αυτό το ενδεχόμενο. Η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές του ΝΑΤΟ κι έχει δεσμευθεί απόλυτα σ' αυτό. Κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ έχουν πλέον αναλάβει να (Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung της 21ης Αυγούστου) «ενίσχυσουν την πολιτική αντίσταση ενάντια σε αντισυμβατικές απειλές". Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πρώτα και κύρια την επιβολή ενός καθεστώτος όπου η απειλή των τρομοκρατικών χτυπημάτων και της αναμέτρησης με τη Ρωσία θα επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών ως δαμόκλειος σπάθη. Ταυτόχρονα, προχωρά γρήγορα ο κοινός ευρωπαϊκός χώρος ασφάλειας, όπου οι ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας ειδικά των παραμεθόριων χωρών της ΕΕ αλλάζουν ριζικά χαρακτήρα για να υπηρετήσουν το νέο δόγμα πολεμικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον της τρομοκρατίας και της Ρωσίας. Αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και η άτυπη σύνοδος της Μπρατισλάβα. Κι έτσι η ίδια η έννοια των κρατικών συνόρων για τις χώρες μέλη της ΕΕ καταργήθηκε, ή ορθότερα τέθηκε καθαρά στην διακριτική ευχέρεια των οργάνων της Ένωσης να τα αναγνωρίζουν ή όχι ανάλογα με τις δικές τους σκοπιμότητες. Δεν είναι πλέον οι διεθνείς συνθήκες και το διεθνές θεσμικό δίκαιο που καθορίζει τα σύνορα των κρατών, αλλά το συμφέρον των οργάνων της ΕΕ.
Δεν πρέπει λοιπόν να ξενίζει κανέναν το γεγονός ότι μετά την Μπρατισλάβα, αλλά και τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογκάν στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου, όπου ο φερόμενος ως Έλλην πρωθυπουργός ανέδειξε τον επίδοξο Σουλτάνο ως εγγυητή της δημοκρατίας και της ομαλότητας στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Γείτονος χώρας έθεσε ανοιχτά πλέον θέμα Συνθήκης της Λωζάννης. Η εν λόγω συνθήκη δεν είναι μια απλή σύμβαση οριοθέτησης συνόρων ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 1923. Αλλά συνιστά οργανικό μέρος της διευθέτησης των μεταπολεμικών συνόρων στο σύνολο της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Όχι μόνο μετά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών του 1919, αλλά και μετά τη Συνδιάσκεψη του Σαν Φραντσίσκο το 1945. Στην πράξη ο Ερντογκάν αμφισβήτησε μια από τις θεμελιώδεις διεθνείς συνθήκες καθορισμού συνόρων μετά το 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Μήπως είδατε καμιά αντίδραση από μεριάς ΕΕ και ΝΑΤΟ; Και μάλιστα ιδιαίτερα για τα ελληνικά σύνορα, τα οποία υποτίθεται ότι είναι και "ευρωπαϊκά σύνορα";
Ούτε μιλιά! Γιατί; Διότι η πρόκληση του Ερντογκάν εντάσσεται στο πλαίσιο συνολικής αμφισβήτησης του καθορισμού των μεταπολεμικών συνόρων στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα Βαλκάνια και σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Από το 1998 το επίσημο δόγμα του ΝΑΤΟ είναι ότι περίοδος που ξεκίνησε με την Συνθήκη της Βεστφαλίας (1648) και βασιζόταν στην μη ανάμιξη στα εσωτερικά άλλου κράτους, αλλά και στην αποκλειστικότητα της άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων εντός της επικράτειας ενός κράτους, τελείωσε οριστικά. Η Γιουγκοσλαβία ήταν από τους πρώτες χώρες που πλήρωσε με αίμα και διαμελισμό το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ. Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, αλλά και της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, έχουμε εισέλθει επίσημα στην εποχή της κατάλυσης των επίσημων εθνικών και κρατικών συνόρων. Είναι τυχαίο που εδώ και χρόνια όποιος φωνάζει "κάτω τα σύνορα", μπορεί να περάσει από το ταμείο του Σόρος, της ΕΕ, του ΟΗΕ και των άλλων ευαγών ιδρυμάτων της παγκόσμιας διακυβέρνησης για να εισπράξει; Δεν είναι πλέον το διεθνές δίκαιο, οι διεθνείς συμβάσεις και το εθνικό δίκαιο των κρατών της διεθνούς κοινότητας που καθορίζουν τη νομιμότητα, αλλά η θέληση και τα συμφέροντα των ισχυρών σ' έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου μόνο η ζούγκλα των αγορών και τα αρπακτικά τους μπορούν να ρυθμίζουν τα πάντα.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_10.html?spref=fb
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ
09/10/2016
Ο πρώτος – ο εθνάρχης – μετέτρεψε την ποινή από «εις θάνατον» σε ισόβια δεσμά με το περίφημο «όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια». Ο δεύτερος βέβαια δεν εννοούσε ακριβώς ισόβια. Ο Μητσοτάκης έβγαλε τον Παττακό από τη φυλακή «λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του». Η βλάβη βέβαια δεν ήταν ανήκεστη αλλά μάλλον… ανήκουστη, αφού ο δικτάτορας έζησε για άλλα 26 χρόνια για να πεθάνει υπερπλήρης ημερών. Ο τεταρτος δεν χρειάζεται συστάσεις. Είχε μια ιδιόχειρη αφιέρωση του Παττακού στην οποία τον χαρακτήριζε «αξιότιμο φίλο». Ανάμεσα σε αυτούς πρέπει φυσικά να συμπεριλάβουμε και τον Αντώνη Σαμαρά. Στις 13 Μαΐου 1996, σε συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Πολιτική Άνοιξη, ζητούσε (μαζί με τη ΝΔ) την αποφυλάκιση των Χουντικών πραξικοπηματιών, επειδή όπως έλεγαν «η Δημοκρατία δεν είναι εκδικητική» και επειδή «στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας». Ο Παττακός όφειλε πολλά στη Νέα Δημοκρατία αφού τέσσερις άνθρωποι που βρέθηκαν στην προεδρία ή την αντιπροεδρία του κόμματος έδωσαν μάχες για τη ζωή του αλλά και την υπόληψή του. Αν προσθέσεις κανείς και τον Πλεύρη, γιο του υμνητή της Χούντας αλλά και του εθνικοσοσιαλισμού, και τον Βορίδη, ο οποίος επελέγη προσωπικά από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο για να ηγηθεί της νεολαίας του κόμματός του, καταλαβαίνουμε ότι οι σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη χούντα έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ????
5 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης; Τώρα κατάλαβες γιατί ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος δεν έχουν κάνει ούτε μία (1) δήλωση συμπαράστασης στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, που τους προστατεύει ο «δικτάτορας» Άσαντ κι οι Μουσουλμάνοι Μαχητές της Χεζμπολά; Ακολουθούν Φωτο απο την Παναγιά της Δαμασκού
Ένας «δικτάτορας» που αρνείται να μετατρέψει τη χώρα του σε αποικία, περήφανος και ορθός απέναντι στις συμμορίες του πλανήτη
Τώρα καταλαβαίνεις τι σημαίνει να υπάρχει ένας ηγέτης με αξιοπρέπεια που να εμπνέει έναν λαό με αδούλωτη ψυχή – Αυτή την αξιοπρέπεια και τη λεβεντιά πολεμούν τα συνασπισμένα κοράκια που έπεσαν πάνω στη Συρία. Τώρα κατάλαβες γιατί τα «πολιτισμένα» ανθρωπόμορφα κτήνη της δύσης (η Ελλάδα μεταξύ αυτών με φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας και διακοπή διπλωματικών σχέσεων)…αποκαλούν «δικτάτορα» τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας; Τώρα κατάλαβες γιατί αυτός ο λαός παραμένει αδούλωτος κι αδέσποτος, μετά από 5 χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης; Τώρα κατάλαβες γιατί ο Βαρθολομαίος κι ο Ιερώνυμος δεν έχουν κάνει ούτε μία (1) δήλωση συμπαράστασης στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, που τους προστατεύει ο «δικτάτορας» Άσαντ κι οι Μουσουλμάνοι Μαχητές της Χεζμπολά; Ακολουθούν Φωτο απο την Παναγιά της Δαμασκού Εκεί, στην εκκλησιά ο «δικτάτορας» Άσαντ με τα παιδιά των Χριστιανών… Πήγε στην εκκλησιά να δει και να ευχηθεί για τις προετοιμασίες των Χριστουγέννων…
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχθρα μεταξύ λαών - ηγετών της ΕΕ
του Γιώργου Δελαστίκ
Αποτελεί πια μακρινή ανάμνηση για τους ηγέτες της ΕΕ, σε βάθος δεκαετίας και πλέον, η θετική έκβαση κάποιου δημοψηφίσματος που να διεξήχθη σε οποιαδήποτε χώρα - μέλος. Τις τελευταίες δεκαετίες, για οποιοδήποτε θέμα και να ερωτηθεί οποιοσδήποτε ευρωπαϊκός λαός με δημοψήφισμα, η απάντησή του είναι ένα μεγαλοπρεπές «Όχι»! Οι σχέσεις μεταξύ λαών και ηγετών σε κάθε χώρα της ΕΕ έχουν προσλάβει εχθρικά χαρακτηριστικά. Οι λαοί της Ευρώπης δείχνουν ξεκάθαρα την άρνησή τους να δεχθούν την οικοδόμηση του Δ' Γερμανικού Ράιχ με «ειρηνικά» μέσα, με κύριο όπλο το ευρώ.
Όχι, δεν φτάσαμε στο σημείο σε κάποια χώρα – μέλος της ΕΕ να συζητείται η ...απαγόρευση των δημοψηφισμάτων ως μέσο έκφρασης της λαϊκής θέλησης, ούτε πρόκειται να γίνει αυτό. Ο προβληματισμός όμως είναι μεγάλος. «Δημοψηφίσματα κλονίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση» ήταν ο τίτλος ολοσέλιδης ανάλυσης στη σελίδα 3 της γερμανόφρονος Καθημερινής την Τρίτη. «Ο χορός που άνοιξε δύσκολα θα κλείσει... Ο λαϊκισμός ενδύεται τη φενάκη της αμεσοδημοκρατίας και υπονομεύει τη συνοχή της Ευρώπης», ήταν το συμπέρασμα του συντάκτη. Ένα συμπέρασμα που αναδεικνύει τόσο την έκταση του προβληματισμού όσο και τη δημαγωγική προσπάθεια συγκάλυψης του προβλήματος μέσω της στρέβλωσής του. Ο «λαϊκισμός» αναδεικνύεται πλέον στον υπ' αριθμόν ένα εχθρό της ΕΕ, είτε είναι δεξιού είτε.... αριστερού χαρακτήρα. Οι αποσπασμένοι εντελώς από τα λαϊκά προβλήματα γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι εισπράττουν αστρονομικές αμοιβές για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο σύστημα και ζουν μέσα στη χλιδή, χαρακτηρίζουν «λαϊκισμό» οτιδήποτε δεν τους αρέσει και νομίζουν ότι έτσι ξεμπερδεύουν με αυτήν την απειλή.
Το δυστύχημα για τα λαϊκά στρώματα είναι ότι σταδιακά την ηγεσία του αντι-ΕΕ αγώνα αναλαμβάνουν εκείνα τα στρώματα της αστικής τάξης στις σημαντικότερες χώρες της ΕΕ που καταστρέφονται λόγω της γερμανικής πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβλήθηκε ήδη σε γερμανικό πιόνι και δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο ως παράγοντας αντίστασης στα σχέδια του Βερολίνου. Αντιθέτως, η Αγγλία αποχώρησε και από την ΕΕ, αφού ουδέποτε υπήρξε μέλος της ευρωζώνης, αρνούμενη πεισματικά να υιοθετήσει τοευρώ, έχοντας και την πείρα της αυτοκρατορίας πίσω της. Στην Ιταλία, ο Ματέο Ρέντσι προσδιόρισε για τις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα, το οποίο θα χάσει και έτσι θα αρχίσει η πορεία της απομάκρυνσής του από την εξουσία. Να παραιτηθεί ο ίδιος αποκλείεται, παρά τις δηλώσεις του που έχει κάνει ότι θα παραιτηθεί οπωσδήποτε αν χάσει το δημοψήφισμα. Δεν θα το κάνει, αλλά οι πιέσεις που θα το ασκηθούν θα κάμψουν την αντίσταση παραμονής του στην εξουσία.
Πόσω μάλλον που η πλειοψηφία, η απόλυτη πλειοψηφία πλέον του ιταλικού λαού, εκφράζεται από κόμματα που έχουν ένα κεντρικό σύνθημα: «Έξω η Ιταλία από το ευρώ!». Φυσικά, οι Ιταλοί είναι σαν τους Έλληνες -άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν- αλλά σίγουρα θα είναι μεγάλη αναστάτωση για την ΕΕ, αν στην Ιταλία σχηματιστεί κυβέρνηση με αντι-ευρώ κατεύθυνση στην πολιτική της. Η ουσία, όμως, είναι ότι σε αυτή τη φάση οι ευρωπαϊκές εξελίξεις θα κριθούν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, οι οποίες θα γίνουν σε επτά μήνες από τώρα, στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου του 2017. Η Μαρίν Λεπέν μεταλλάσσει το κόμμα της, από ανοικτό νεοφασιστικότο κάνει πρώτα απ' όλα κόμμα εκείνου του τμήματος της αστικής τάξης που καταστρέφεται λόγω της γερμανικής πολιτικής στην ΕΕ. Εννοείται ότι πέρα από το τμήμα της αστικής τάξης της Γαλλίας, η Λεπέν προσπαθεί να ενσωματώσει και τα γαλλικά μεσαία στρώματα που καταστρέφονται λόγω της γερμανικής πολιτικής, όπως και εκείνα τα τμήματα της γαλλικής εργατικής τάξης που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής των Γερμανών. Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο οποίος δεν έχει σημασία, η Λεπέν θα βγει πρώτη, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις. Στο δεύτερο γύρο θα χάσει. Αν όμως το ποσοστό της κυμανθεί από 35% και πάνω, η Γερμανία θα υποχρεωθεί ή ναεγκαταλείψει την πολιτική της λιτότητας ή να καταστεί μάρτυρας της διάλυσης της ευρωζώνης μεγερμανική ευθύνη. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: μπορεί η Μαρίν Λεπέν να πάρει 35%; Δεν αποκλείεται καθόλου, είναι η απάντηση. Από το δεύτερο γύρο θα αποκλειστεί οπωσδήποτε ο Φρανσουά Ολάντ. Θα πάνε λοιπόν οι Γάλλοι κομμουνιστές και οι αριστεροί να ψηφίσουν Λεπέν ή Σαρκοζί; Το πιθανότερο είναι μεγάλο μέρος τους να μην πάει καθόλου να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο. Αν γίνει όντως έτσι, το ποσοστό της Λεπέν θα αυξηθεί λόγω της αποχής. Θα δούμε όμως τι θα γίνει στην πράξη...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Παττακός και το «μυστρί»
10/10/2016 - 09:00
Με αφορμή το θάνατο του Παττακού, όλο το χουντομάνι βγήκε επί σκηνής: Τα ναζί της Χρυσής Αυγής χέρι - χέρι με τα απριλιανά φαντάσματα, οι «δημοκράτες» απολογητές του δωσιλογισμού της Κατοχής με τους σεσημασμένους του άθλιου γκεμπελισμού περί των «δυο άκρων». Λογικό όλοι αυτοί να είναι φίλοι μεταξύ τους… Ακόμα λογικότερο το «φωτοστέφανο» που στολίζει τον μισανθρωπισμό τους: Η ανοησία. Αναπόφευκτο και το «εργαλείο» για να διαχύσουν το δηλητήριό τους: Η ιστορική άγνοια. Η ιστορική άγνοια αποτελεί λίπασμα για την πολιτική αφασία. Ο φασισμός μόνο έτσι γίνεται «ελκυστικός»: Πατώντας πάντα στο έδαφος της αφασίας και της άγνοιας. Το κράτος μας, με τους θύλακες της αέναης και μηδέποτε συντελούμενης «αποχουντοποίησης», έχει κάθε λόγο να καλλιεργεί την αφασία και την άγνοια, ώστε έτσι να κρατά πάντα ζεστό τον κόρφο που επωάζει τα «φίδια» του. Πάνω σε αυτό το έδαφος, της καλλιεργούμενης άγνοιας και της αφασίας, της ιστορικής παραχάραξης και της μαζικού τύπου πολιτικής λοβοτομής, περπατούν αυτοί που αναζητούν τον «λοχία» και αναπολούν το «μυστρί». Πάνω στο έδαφος της σαπίλας που οικοδόμησε μεταπολιτευτικά η άρχουσα τάξη είναι που αναπτύσσονται οι γνωστές θεωρίες για το «πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα επί χούντας»...
Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χούντα - στην Ελλάδα και οπουδήποτε στον κόσμο - που να μην είναι κυλισμένη στο αίμα της τρομοκρατίας, των δολοφονιών, στην αγριότητα των ανά τον κόσμο «ΕΑΤ – ΕΣΑ», στην ταξική βαρβαρότητα, στην προδοσία και την πατριδοκαπηλεία.
Ας πάρουμε ένα δείγμα αυτής της βαρβαρότητας, όπως περιγραφόταν από τον ίδιο τον Παττακό: Ας πάρουμε ένα δείγμα και του αμερικανόπνευστου… «πατριωτισμού» τους: Στα προηγούμενα, στον μισανθρωπισμό, στην πατριδοκαπηλεία και στον αμετανόητο σαδισμό, προσθέστε και τον βούρκο της διαφθοράς.Όσον αφορά στο τελευταίο, στο ζήτημα της διαφθοράς, της βρωμιάς και της δυσωδίας, με τους «ημέτερους» συνταγματάρχες είχαμε εκείνη ακριβώς τη διαφθορά και εκείνη την «τιμιότητα» που άρμοζε στη γελοιότητά τους:
α) Ήταν τόσο γελοίοι όσο και οι κομπίνες τους στην υπόθεση με τα «κρέατα του Μπαλόπουλου». Ήταν τόσο αντιφαυλοκράτες όσο και οι «τακτοποιήσεις» των γαμπρών του Παττακού, των αδερφών του Παπαδόπουλου και των ίδιων των πραξικοπηματιών που «νομοθέτησαν» τον... διπλασιασμό των μισθών τους Προσέξτε: Μια από τις πρώτες πράξεις των χουνταίων ήταν να δώσουναυξήσεις στον… εαυτό τους. Με τον Αναγκαστικό Νόμο 5/1967, οι «Παπαδόπουλοι» φρόντισαν να υπερδιπλασιάσουν τον μισθό του πρωθυπουργού από τις 23.600 στις 45.000 δραχμές και των υπουργών και υφυπουργών από τις 22.400 στις 35.000 δραχμές. Αυτοί ήταν που κατέβασαν τα τανκς για να σώσουν την Ελλάδα από την «φαυλοκρατία»…
β) Ήταν τόσο «τίμιοι» και αντικομφορμιστές όσο και οι τρεις βίλες του Παπαδόπουλου: Μια στο Ψυχικό, μία την Πάρνηθα και μια Τρίτη το Λαγονήσι (η τελευταία ήταν προσφορά του Ωνάση). γ) Ήταν τόσο «πατριώτες» που - εκτός του μέγιστου εγκλήματος κατά της Κύπρου - το βοούν και οι ληστρικές συμβάσεις με «Litton», «Μακντόναλντ», «Τομ Πάππας» και «Ζήμενς» - πάντα η... «Ζήμενς». δ) Ήταν τόσο θεομπαίχτες που έφτασαν να βουτάνε λεφτά ακόμα και από το… παγκάρι! Γνωστή η ιστορία με την ανέγερση του «θαυματουργού» (καθότι... αόρατος) Ναού του Σωτήρoς. Μόνο από εκεί, από έναν προϋπολογισμό ύψους 450 εκατομμυρίων, φαγώθηκαν τα 400...).
Ας σταθούμε ξανά, όμως, σε ένα μόνο από τα «καλά» της δικτατορίας, όπως το διακινούν τα φασιστοειδή μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Παττακού. Μιλάμε για αυτό το τόσο γελοίο όσο και «προσφιλές» τροπάρι περί του δήθεν «οικονομικού θαύματος» της χούντας των συνταγματαρχών. Είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να επανέλθουμε (σσ: Τα στοιχεία υπενθυμίζουμε είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 1975, Πηγή: Journal of the Hellenic Diaspora Vol 2 -1975, Permanent URL:http://hdl.handle.net/10066/4929 ενώ αναλυτικότερη ενημέρωση του εξεταζόμενου ζητήματος περιέχεται στην επισκόπηση του Βασίλη Καρίφη, «Η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της δικτατορίας (1967 - 1974)», «greekjunda.blogspot.com»):
1ο) Το δημόσιο χρέος από 32 δισ. δραχμές το 1966 εκτινάχτηκε στα 87,5 δισεκατομμύρια δραχμές τον Ιανουάριο του 1973 ενώ το 1974 απογειώθηκε στα 114 δισ. δραχμές. Δηλαδή ήταν τέτοιο το έγκλημα που συντελέστηκε στην ελληνική οικονομία επί χούντας ώστε το δημόσιο χρέος υπερτριπλασιάστηκε! Το επίτευγμα της χούντας ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να κρυφτεί ούτε επί των ημερών της. Στο «Βήµα» της 20/10/1973, καταγράφεται ότι στην εξαετία της δικτατορίας το εξωτερικό χρέος αυξήθηκε όσο δεν είχε αυξηθεί από την γέννηση του ελληνικού κράτους το 1821! Σε έξι χρόνια οι χουντικοί έκαναν το χρέος 1,5 φορά µεγαλύτερο απ’ όσο είχε αυξηθεί σε διάστηµα 145 χρόνων! 2ο) Το εμπορικό έλλειμμα το 1973 έγινε τέσσερις και πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό του 1968. Παρά τη λογοκρισία που ασκείτο στον Τύπο, ήταν τέτοια η κατρακύλα που δεν κρυβόταν με τίποτα: «Η δεύτερη µεγάλη θυσία της ελληνικής οικονοµίας κατά την περίοδο αυτήν (έγραφε το «Βήμα» στο ίδιο άρθρο) υπήρξε η θεαµατική διόγκωση του εµπορικού ισοζυγίου. Το έλλειµµα του εµπορικού ισοζυγίου από 745 εκατ. δολάρια προβλέπεται ότι θα φτάσει τελικά το τέλος του 1973 τα 2.600 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου θα τετραπλασιασθεί»… 3ο) Στην Ελλάδα, που 1961-71 είχε το χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ (2,2%), ο δείκτης καταναλωτικών τιμών αυξήθηκε κατά 15,3% από το 1972 έως το 1973 και κατά 37,8% από τον Απρίλη του 1973 μέχρι τον Απρίλη του επόμενου έτους, και μάλιστα σε τομείς όπως τα είδη πρώτης ανάγκης και η υγεία. Το 1973 το ποσοστό του πληθωρισμού είχε επιφέρει μειώσεις των πραγματικών μισθών κατά 4%. Με δυο λόγια επί χούντας οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι. Πράγμα που επίσης δεν κρυβόταν με τίποτα. Ο Τύπος έγραφε (στο ίδιο): «Ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας της οικονοµίας περιορίστηκε. Τα συµπτώµατα κερδοσκοπίας εντάθηκαν. Έχει ήδη σηµειωθεί ένταση στην ανισοκατανοµή µε την αύξηση της µερίδας των κερδών έναντι της µερίδας των µισθών στο εθνικό εισόδηµα. Πρέπει να προστεθεί ότι η τελευταία πληθωριστική διαδικασία δεν έθιξε τα υπέρογκα κέρδη της περιόδου αυτής».
4ο) Το ποσοστό των δαπανών για την εκπαίδευση στο σύνολο των γενικών κρατικών δαπανών μειώθηκε από 11,6% σε 10%, όταν οι δαπάνες για την «άμυνα» και «δημόσια ασφάλεια» του αστυνομοκρατικού καθεστώτος μέσα σε μια πενταετία σχεδόν διπλασιάστηκαν. 5ο) Οι προσωπικές καταθέσεις μειώθηκαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής δυσχέρειας των λαϊκών στρωμάτων από 34,2 δισεκατομμύρια δραχμές το 1972 σε 19,6 δισεκατομμύρια δραχμές το 1973. 6ο) Στον αγροτικό τομέα, όπου απασχολείτο το 44% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, αντί της πενταετούς πρόβλεψης του καθεστώτος για ανάπτυξη 5,2%, η αγροτική οικονομία αναπτύχθηκε κατά μόλις 1,8% στην περίοδο 1967 - 1974, σε αντίθεση με το 4,2% κατά την περίοδο 1963 - 1966. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν από το 63% του συνόλου των εξαγωγών το 1968 στο 48% το 1972. Το αποτέλεσμα ήταν το κατά κεφαλήν αγροτικό εισόδημα να πέσει από το 55% στο 43% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος. 7ο) Οι φόροι που επιβάρυναν τα λαϊκά στρώματα ανέρχονταν στο 91% επί του συνόλου των φορολογικών εσόδων του καθεστώτος τα οποία αυξάνονταν σταθερά: Τα φορολογικά έσοδα από 27,4% του ΑΕΠ το 1966, επί συνταγματαρχών και μέχρι το 1972 αυξήθηκαν στο 29,2%. Αυτά για τα λαϊκά στρώματα. Από την άλλη: Οι φόροι επί των επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 10,9% την περίοδο 1972 – 73.
Η φορολογική «μεταρρύθμιση» του 1968 μετέφερε το φορολογικό φορτίο στους ώμους της εργατικής τάξης με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους πλουτοκράτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερα φορολογικά προνόμια. Συνέπεια: Οι φοροαπαλλαγές 464 μεγάλων επιχειρήσεων το 1971 ήταν κατά τρεις φορές υψηλότερες από τους φόρους που οι ίδιες εταιρείες είχαν καταβάλει! Τα φορολογικά έσοδα από τις ναυτιλιακές εταιρείες μειώθηκαν από 109 εκατομμύρια δραχμές το 1968 σε 29 εκατομμύρια το 1972 (μείωση 73%!),περίοδος κατά την οποία ο ελληνικός στόλος αυξήθηκε κατά 16,7 εκατομμύρια τόνους. 8ο) Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά οχτώ φορές, μεταξύ του 1967 και 1972. Το ισοζύγιο πληρωμών από μέσο πλεόνασμα 14,6 εκατ. δολαρίων την περίοδο 1960 - 66, εμφάνισε μέσο έλλειμμα την περίοδο 1967-73 ύψους 117 εκατομμυρίων δολαρίων. 9ο) Όσο για την «ανάπτυξη» που σημειώθηκε επί συνταγματαρχών, το άρθρο του οικονομολόγου Αδαμάντιου Πεπελάση στις 2/8/1974, είναι αποκαλυπτικό και για το χαρακτήρα της «ανάπτυξης» και για το ξεπούληµα της Ελλάδας στο ξένο κεφάλαιο. Γράφει: «Η ανάπτυξη της επταετίας είχε αντιλαϊκό χαρακτήρα. Η µεγάλη µάζα δηλαδή επωµίσθηκε το βάρος της ανάπτυξης, καρπώθηκε τα λιγότερα ωφελήµατα κι έφερε το κόστος των διάφορων αντιφατικών και συγκυριακών µέτρων για την προσπάθεια επαναφοράς της οικονοµίας σε σχετική σταθερότητα και ισορροπία. Ιδιαίτερα τα µέτρα των τελευταίων 12 µηνών ήταν εξοντωτικά για τα µικρά εισοδήµατα. Η άνοδος των τιµών κατά 40%-45% το 1973 (και κατά 9% για το πρώτο εξάµηνο του 1974) υπερκάλυψε την αύξηση των αστικών εισοδηµάτων ενώ το αγροτικό εισόδηµα άρχισε να συρρικνώνεται σηµαντικά. Οι ξένες παραγωγικές επενδύσεις µειώνονται εντυπωσιακά. Ενώ στην περίοδο 1965-66 εισάγονται 200 εκατ. δολάρια για παραγωγικές επενδύσεις, σ’ όλη την επταετία 1967-1973 εισάγεται πραγµατικά το µισό περίπου της προηγούµενης επταετίας. Τα άλλα ξένα κεφάλαια που εισέρρευσαν ήταν ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ - αγορά γης, οικοπέδων και παρόµοια».
Από τη μια, λοιπόν, χούντα σήμαινε φορολογικά και κάθε λογής προνόμια σε ντόπια και ξένα μονοπώλια, χαριστικές πράξεις στους φιλικά προσκείμενους στη χούντα Ωνάσηδες και Τομ Πάπες, φτηνό και φιμωμένο εργατικό δυναμικό, απαλλαγές από δασμούς και πακτωλός επιχορηγήσεων («νόμοι» 89/1967 και 378/1968) σε εργολάβους, βιομήχανους, μεγαλεμπόρους, μεγαλοξενοδόχους, επιβολή 300 ειδικών μέτρων παροχής πλήρους ελευθερίας στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο να κερδοσκοπεί χωρίς κανέναν έλεγχο. Από την άλλη «ξεχαρβάλωμα» όλων των οικονομικών δεικτών, αποσάθρωση της εγχώριας παραγωγής, βάρη στο λαό και μια πλασματική «ανάπτυξη» που πίσω της έκρυβε αθρόες εισαγωγές, επιμήκυνση πιστώσεων και τεχνητή κυκλοφορία χρήματος, που προέκυπτε από αναγκαστικό δανεισμό κι άλλες τέτοιες υψηλού επιπέδου δημοσιονομικές αλχημείες. Αυτό ήταν το οικονομικό... «θαύμα» του καθεστώτος των συνταγματαρχών. Τόσο «θαυματουργό» ήταν το «μυστρί» τους. Όσο ακριβώς ήταν η Γυάρος, το Πολυτεχνείο, η προδοσία της Κύπρου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γελάμε με τον Κούλη, που παρά λίγο να αποδώσει στον Ντέμη Ρούσσο το έργο του Βολταίρου, γελάνε και κάποιοι συριζαίοι από τη Λέσβο, τη Μυτιλήνη και τις γειτονιές του Αιγαλέου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Στις 11 Οκτωβρίου 1962 πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων, που κατέληξε σε σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία του καραμανλικού καθεστώτος.
Απαιτώντας σύνταξη στα 60, 7ωρο και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, χιλιάδες οικοδόμοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των σωματείων τους και συγκεντρώθηκαν μέσα και έξω από το θέατρο Σαμαρτζή. Η Συντονιστική Επιτροπή αποτελούνταν από τα μαζικά σωματεία του κλάδου σε Αθήνα και Πειραιά, τα οποία ελέγχονταν από την Αριστερά και δεν γίνονταν δεκτά ως μέλη της κυβερνητικής Ομοσπονδίας Οικοδόμων του διαβόητου εργατοπατέρα Λυκιαρδόπουλου. Όταν τελείωσε η συγκέντρωση αποφασίστηκε η πραγματοποίηση πορείας προς το ΙΚΑ, στην οδό Πειραιώς. Όμως, οι απεργοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες επιτέθηκαν και τις διέσπασαν. Ακολούθησαν πολύωρες οδομαχίες, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν δεκάδες απεργοί αλλά και 14 αστυνομικοί. Μεταξύ των τραυματισθέντων απεργών, 3 είχαν χτυπηθεί από σφαίρες. Πιάστηκαν, επίσης, 25 απεργοί, από τις οποίους κρατήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη οι 13. Άλλοι 11 συνελήφθησαν την επόμενη μέρα επειδή συμμετείχαν στην ενημέρωση των οικοδόμων στους χώρους δουλειάς για την απογευματινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ενώ η τεράστια πλειονότητα του ελληνικού λαού είχε συγκλονιστεί τόσο από τη βάρβαρη και αιματηρή αστυνομική τρομοκρατία όσο και από τον ηρωισμό των οικοδόμων, η Ομοσπονδία του Λυκιαρδόπουλου απέδωσε τα επεισόδια στους "πράκτορες του κομμουνισμού". Τα γεγονότα της 11ης Οκτωβρίου 1962 αποτέλεσαν μια σημαντική στιγμή στην ανάπτυξη του τσακισμένου από τα χρόνια του Εμφυλίου εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και του μεγάλου παλλαϊκού κινήματος δημοκρατικής Αντίστασης που ένα χρόνο αργότερα θα σαρώσει την καραμανλική ΕΡΕ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το πολιτικό βιβλίο ήταν "Τα Κοινωνικά Συστήματα" του Μπέρναρντ Σω, γραμμένο το 1928. Σοσιαλιστής, ο μεγάλος ιρλανδός συγγραφέας, έγραφε σε κάποιο σημείο κάτι που με εντυπωσίασε. Ο φασίστας, έλεγε, μπορεί να επιτεθεί στα γραφεία ενός εργατικού σωματείου, μπορεί να καταστρέψει το γαλατάδικο της γειτονιάς που ανήκει σε κόκκινο ή σε Εβραίο, αλλά πότε δεν θα σπάσει μια τράπεζα.
Πολύ ουσιαστική παρατήρηση. Ένας φασίστας δεν θα επιτεθεί ποτε σε οτιδήποτε αποτελεί και συμβολίζει την εξουσία της αστικής τάξης!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας η σημερινή. Και στη μνημονιακή Ελλάδα η κατάσταση, όπως διαπίστωσε πολύ πρόσφατα ο επίτροπος της Ε.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νιλς Μουιζνιεκς, προσλαμβάνει διαστάσεις εξαιρετικά ανησυχητικές. Με μειωμένο έως και κατά ένα τρίτο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με αύξηση των περιστατικών καθήλωσης και κακοποίησης των ασθενών, καθώς και της ακούσιας εισαγωγής στα ψυχιατρεία κ.λπ. Η κατάσταση είναι τόσο δραματική, ώστε ο επίτροπος δεν διστάζει, μιλώντας και εκ μέρους των "δανειστών", όπως ο ίδιος λέει, να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να απαλλάξει "την φροντίδα υγείας, ιδιαίτερα την ψυχιατρική, από περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό κατά τη διαπραγμάτευση και σχεδίαση των μέτρων λιτότητας".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με 30 πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία της Αττικής συνεχίζεται αυτή την Τετάρτη 12-10-16, 4-5μμ, η υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας και η παράδοσή της στους τοκογλύφους, με τις ευλογίες της νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
17 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 2 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 3 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 3 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 1 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 1 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας και 2 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο θα συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις, όπως εδώ και πάνω από 3 χρόνια, στο Κίνημα Αντίστασης στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
Ενιαιο ΠΑλλαικο Μετωπο
Γενική κινητοποίηση την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Ειδικά για την Αττική, καλούνται όλες οι Τ.Ο. του Νομού, όλα τα μέλη και όλοι οι φίλοι, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.
Οδός ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14 (πίσω από το Εφετείο της Λ. Αλεξάνδρας) Ώρα συγκέντρωσης: 3:οο μ.μ.
Καλούνται οι συντονιστές όλων των Τοπικών Οργανώσεων του ΕΠΑΜ σε κινητοποίηση ολόκληρου του δυναμικού μας (μελών και φίλων). Το σημείο συγκέντρωσης του ΕΠΑΜγια την Ατική, ορίστηκε έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών (στο πεδοδρόμιο, μπροστά στην είσοδο), στις 3:00 μ.μ.
Ολοι για να σώσουμε τα σπίτια μας από την άρπαγα των τραπεζών! Όλοι στον αγώνα!
Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2016
Τομέας Κινητοποιήσεων του ΕΠΑΜ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστή η Βασ. Σοφίας λόγω κινητοποίησης εργαζομένων ΟΤΑ
11/10/2016 14.00
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιούν συνδικάτα των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η Βασιλίσσης Σοφίας. Τα βασικά τους τους αιτήματα είναι να μην υπάρξει καμία απόλυση, να παραταθούν οι συμβάσεις και να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
10.10.2016 | 18:12
Ένταση στην Ακαδημία Πλάτωνος: Γονείς και αλληλέγγυοι πιάστηκαν στα χέρια στο 66ο δημοτικό
Μεγάλη ήταν η ένταση που επικράτησε στο 66ο δημοτικό Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου αλληλέγγυοι διαπληκτίστηκαν έντονα με τους παρευρισκόμενους γονείς που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την είσοδο των παιδιών στο σχολείο. Ειδικότερα, τα 31 προσφυγόπουλα που έφτασαν για πρώτη μέρα στο σχολείο βρέθηκαν αντιμέτωπα με ένταση και μια «κλειστή» πόρτα, που άνοιξε λίγη ώρα αργότερα με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Οι γονείς των μαθητών του σχολείου διαμαρτύρονταν όχι για την φιλοξενία των προσφυγόπουλων στους χώρους αλλά επειδή κανένας αρμόδιος δεν τους ενημέρωσε για τον εμβολιασμό των παιδιών. Τα πνεύματα ηρέμησαν και τα προσφυγόπουλα μπήκαν στις διδακτικές αίθουσες, όταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας έδωσε στους γονείς τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις,
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε προσφυγικό καταυλισμό στο Κιλκίς
11/10/2016 15.00
Η ηπατίτιδα Α παρατηρείται συχνότερα σε άτομα που δεν έχουν κατάλληλες υγειονομικές εγκαταστάσεις και όταν δεν τηρούνται ορθά οι κανόνες υγιεινής. Στα παιδιά είναι μια αυτοπεριοριζόμενη νόσος, δηλαδή περνάει από μόνη της, ενώ ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, παρά μόνο σε ορισμένες ομάδες υψηλού κινδύνου.
Τα παραπάνω επισημαίνει σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στη Βόρεια Ελλάδα, Τζίνα Λεπτοκαρίδου, απαντώντας σε νέες καταγγελίες του αναπληρωτή γενικού γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, για τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.
Σύμφωνα με τον κ. Καλεμκερίδη, το ένα περιστατικό νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική και τα τρία στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, ενώ από τον Αύγουστο έως σήμερα σημειώθηκαν συνολικά 21 κρούσματα ηπατίτιδας Α στον συγκεκριμένο καταυλισμό, όπου φιλοξενούνται 2.000 άτομα.
Ο κ. Καλεμκερίδης υποστηρίζει ότι στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους. Ερωτά τους αρμοδίους αν εμβολιάστηκαν υποχρεωτικά όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους, προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πώς χαρακτηρίζουν την έξαρση των κρουσμάτων. Η κ. Λεπτοκαρίδου επισημαίνει ότι έχουν γίνει συστάσεις για την τήρηση των κανόνων καθαριότητας σε όλους τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, τους οποίους επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ, Νικόλαος Παπαευσταθίου. 'Αν δεν τηρηθούν οι κανόνες καθαριότητες από όλους, όχι μόνο από τους πρόσφυγες, αλλά και από το προσωπικό στους προσφυγικούς καταυλισμούς, θα υπάρχουν κρούσματα. Μπορεί και ένας εργαζόμενος να μεταφέρει από έξω τον ιό της ηπατίτιδας Α στον καταυλισμό. Με το πρώτο κρούσμα που εμφανίζεται σε προσφυγικό καταυλισμό λαμβάνονται μέτρα, απομονώνεται η οικογένεια και δίνονται οδηγίες και ανάλογα με τη βαρύτητα της νόσου κρίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ αν πρέπει να γίνει εμβολιασμός' τόνισε η κ Λεπτοκαρίδου, επισημαίνοντας ότι κατά καιρούς έχουν γραφεί τεράστιες ανακρίβειες για τη νόσο από άσχετους με το θέμα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πυρά Τσόμσκι κατά Ομπάμα για τη «στρατηγική θανάτου» με τη χρήση drones
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 11:48
Κριτική κατά του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα άσκησε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της σύγχρονης διανόησης, ο 87χρονος Αμερικανός πρώην καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), Νόαμ Τσόμσκι. «Στην συνολική κατάταξη όλων των Αμερικανών προέδρων θα βρίσκεται από τη θετική πλευρά, ωστόσο ο απολογισμός (σ.σ. της θητείας του) δεν είναι πολύ θετικός», δήλωσε ο ο Τσόμσκι στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). «Αν εξετάσουμε την πολιτική του, ένα μέρος της είναι πραγματικά φοβερό, αν λάβουμε υπόψη την παγκόσμια στρατηγική θανάτου», είπε ο Τσόμσκι, αναφερόμενος στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Στη συνέντευξή του ο Τσόμσκι τόνισε ότι ήδη από το 2008 έβλεπε με καχυποψία τον Αμερικανό πρόσεδρο. Και συνέχισε: «Το 2001 η ισλαμική τρομοκρατία ήταν περιορισμένη σε μια περιορισμένη περιοχή στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν... Πού είναι σήμερα; Σε όλον τον κόσμο. Κάθε φορά που χτυπάμε με τη σφύρα, τα πράγματα γίνονται χειρότερα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πόρτα Πούτιν στον Ολάντ-ένταση στις γαλλο-ρωσικές σχέσεις
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 13:18
Ένταση στις ήδη τεταμένες γαλλο-ρωσικές σχέσεις απειλεί να προκαλέσει η απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να μην πάει τελικά στο Παρίσι. Όπως ανακοίνωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Ρώσος πρόεδρος ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Παρίσι για τις 19 Οκτωβρίου. Το Reuters υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Πούτιν στη Γαλλία ακυρώθηκε. Το περασμένο Σάββατο, ο αληταρας πουσταρα γαλλος αποικιοκρατης Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την αμφιβολία για το αν θα πρέπει να δεχτεί στο Ελιζέ τον Βλαντίμιρ Πούτιν η Δημοκρατια της Συριας και ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στο Χαλέπι, διαπρατουν «εγκληματα πολεμου», επειδη βομβαρδιζουν τους ισλαμοφασιστες, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, γράφει η δεξια γαλλική κωλοφυλλαδα «Le Figaro».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Άσαντ κατά του αληταρα σχιστοματη κιτρινιαρη Μπαν Κι-Μουν
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 16:53
Σκληρή κριτική στον απερχόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν άσκησε την Τρίτη η κυβέρνηση της Συρίας, αναφέροντας ότι τραυμάτισε τον ουδέτερο χαρακτήρα του ΟΗΕ με το να λαμβάνει θέση υπέρ του ενός στρατοπέδου σε διεθνείς συγκρούσεις. Το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η στάση του κ. Μπαν έπληξε την αξιοπιστία του οργανισμού. Ο 72χρονος Νοτιοκορεάτης γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, που ακολουθουσε κατά γραμμα τις εντολες των αποικιοκρατων, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2016, μετά από δύο συναπτές θητείες.
Ο αληταρας σχιστοματης Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν ζήτησε εκ νέου χθες Δευτερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας να ζητήσει επίσημα την έναρξη έρευνας από το Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο (ΔΑΠΔ) για εγκλήματα πολέμου στη Συρία. Η διατύπωση ενός τέτοιου αιτήματος είχε εμποδιστεί το 2014 από τη Ρωσία και την Κίνα, κράτη που διαθέτουν δικαίωμα βέτο στο ΣΑ, μολαταύτα ο αληταρας σχιστοματης αποικιοκρατης Μπαν αποφάσισε να καλέσει εκ νέου να υιοθετηθεί σχετικό ψήφισμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aλλαγή σελίδας για τη Herald Tribune: Eγκαταλείπει το Παρίσι
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 09:25
Η ιστορική εφημερίδα International Herald Tribune κλείνει σήμερα τα γραφεία της στο Παρίσι για να εγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ, έναν αιώνα μετά την ίδρυσή της στη Γαλλία, δεκατρία χρόνια μετά την εξαγορά της από τους New York Times και τρία χρόνια μετά την μετονομασία της σε International New York Times. Η εφημερίδα έχει πωλήσεις 200.000 φύλλων παγκοσμίως, 16.000 στη Γαλλία. Οι πωλήσεις είναι σταθερές , αλλά τα διαφημιστικά έσοδα έχουν μειωθεί. Το κλείσιμο των γραφείων στο Παρίσι θεωρήθηκε αναπόφευκτο ενώ περί τους 70 εργαζόμενοι απολύθηκαν. Η σύνταξη της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει ήδη μεταφερθεί στο Λονδίνο. Η σύνταξη της έντυπης έκδοσης βρίσκεται στο δρόμο για το Χονγκ Κονγκ. Το περιεχόμενο της εφημερίδας θα αλλάξει, θα υπάρξει στροφή προς την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα γαλλικά θέματα θα είναι πιο σπάνια και θα περάσουν στην αρμοδιότητα του παρισινού γραφείου των New York Times. Το τελευταίο άρθρο στάλθηκε χθες το βράδυ, 10 Οκτωβρίου, 129 χρόνια μετά την πανηγυρική ίδρυση της εφημερίδας στη γαλλική πρωτεύουσα εν μέσω της χρυσής περιόδου του Τύπου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Πάνω από 70.000 συλλήψεις μετά το πραξικόπημα
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, 03:51
Σε κάποια μέρη του κόσμου οι συλλήψεις αντιφρονούντων αποτελούν κρατικό μυστικό, στην Τουρκία η ροή των πληροφοριών για τις συλλήψεις των χιλιάδων στρατιωτών, αστυνομικών, δικαστών, εισαγγελέων ακαδημαϊκών και άλλων είναι αργή και προκύπτουν από διαρροές σε δημοσιογράφους, κάποιες κυβερνητικές ανακοινώσεις και ο αριθμός κατά προσέγγιση έχει ξεπεράσει τις 70.000. Σε κάθε Αραβικό καθεστώς, σύμφωνα με τον Independent, εάν κάποιος ψέλλιζε αυτό τον αριθμό θα κινδύνευε με φυλάκιση αλλά στην Τουρκία φαίνεται να αποτελεί στοιχείο της προπαγάνδας του σουλτανου Ερντογάν. «Δεν ξέρετε ακόμη τίποτα», λένε οι αρχές στους ανθρώπους «απλά δείτε τα νούμερα, το σχέδιο ανατροπής της σουλτανικης ισλαμοφασιστικης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε». Ακόμη κι αν ο κόσμος δεν το πιστεύει αυτό οι συλλήψεις θα συνεχιστούν. Περισσότερες από 7.000 συλλήψεις έχουν γίνει μόνο στο στρατό τον υπερασπιστή της τουρκικής δημοκρατίας από την ίδρυση του σύγχρονου κράτους από τον Κεμάλ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 2.385 δικαστικοί, 7.000 αστυνομικοί, 19 νομάρχες, 76 αντινομάρχες και 59 δήμαρχοι, επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν συλληφθεί πέντε πρυτάνεις , 193 καθηγητές πανεπιστημίων και εκατοντάδες χαμηλόβαθμα μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού των πανεπιστημίων. Αυτή την περίοδο συμπληρώνει το άρθρο είναι καλύτερα να είσαι οδηγός λεωφορείου παρά μέλος της τουρκικής ελίτ, εκτός κι αν είσαι φανατικός υποστηρικτής του σουλτανου Ερντογάν.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Χρυσαυγίτισσες μοχθούν για να βρει η γυναίκα τον ρόλο της, αυτόν της "γυναίκας-κουνέλας". Τα 3 «Κ» της ναζιστικής Γερμανίας Kinder, Kuche und Kirche, δηλαδή παιδιά, κουζίνα και εκκλησία, είναι το ιδεολογικό πεδίο μέσα στο οποίο οριοθετείται η θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Εργαλείο των Ναζί ο αναπαραγωγικός ρόλος των γυναικών που συνδυάστηκε με τον αντισημιτισμό και την εμμονή στην υποτιθέμενη «μόλυνση της γερμανικής φυλής» τότε από τους Εβραίους και τώρα από τους μετανάστες.
«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων». «Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του υψίστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος , το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον».
Στα σπίτια σας λοιπόν κυρίες μου, στις κουζίνες σας και στα συζυγικά σας καθήκοντα, χωρίς -φυσικά- προφυλακτικά και ξεχάστε τα περί μόρφωσης και εργασίας και ισότητας. Άντε γιατί πολύ αέρα πήρατε!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.000.000 ασθενεις στην Ελλαδα με ρευματοπαθειες. Ελλειψεις ειδικων γιατρων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Παιδια του κομματικου σωληνα το 53% των βουλευτων (ανεξαρτητως επαγγελματος)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημοτικα ιατρεια. «Πολεμος» για το ωραριο, με φοντο τις ελλειψεις σε αναλωσιμα υλικα στα δημοτικα ιατρεια, εχουν κηρυξει τα τελευταια εικοσιτετραωρα οι γιατροι των ιατρειων στο Δημο Αθηναιων.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η τραγωδια ενός ανεργου εργατη οικοδομης στο Ηρακλειο Κρητης. Ταιζουν το μωρο με… αλευρι. Δραματικη η κατασταση οσων εβγαζαν το ψωμι τους από τον καποτε ακμαζοντα κλαδο της οικοδομης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χάνεται αργά αλλά σταθερά το ΕΚΑΣ για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι και το 2017 θα δουν μειώσεις στα ποσά που παίρνουν ενώ κάποιοι θα το χάσουν εντελώς. Στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση του ποσού που δίνεται κατά 439 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπουργείο προσανατολίζεται σε οριζόντια μείωση για όλους και για τους 270.000 εναπομείναντες δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Οι μειώσεις αυτές αναμένεται να είναι από 15% ως και 20% για να βγει ο λογαριασμός και έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το λεγόμενο «ταβάνι» του ΕΚΑΣ θα μειωθεί από τα 230 στα 180 ευρώ, ενώ η πιο χαμηλή κλίμακα θα πέσει από τα 57,5 στα 46 ευρώ ενώ υπάρχει ανοιχτό ενδεχόμενο αυτή η κλίμακα να καταργηθεί πλήρως. Έτσι με το σχέδιο για οριζόντια μείωση και όχι για αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων αναμένεται να επηρεαστούν όλες οι κατηγορίες των δικαιούχων με απώλειες περί τα 50 ευρώ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άλλη μια "ηρωική" (στα λόγια) διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα κατέληξε σε ήττα. Διαβάζω ότι ο υπουργός Σπίρτζης που δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ στην εταιρία"Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου" τελικά δέχτηκε να πληρώσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ως "αποζημίωση", παραιτούμενος μάλιστα από τις σχετικές προσφυγές του Δημοσίου!
Σκέφτομαι ότι μια κλασσική Συριζαίικη διατύπωση θα ήταν:"από νταβατζήδες τα πήραν (τηλεοπτικές άδειες) σε νταβατζήδες (εργολάβους) τα δίνουν". Και κάποιοι άλλοι που έκαναν όρεξη από τις δηλώσεις Παππά για το πού θα έδινε τα λεφτά, ας περιμένουν την...επόμενη δόση
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου του 2007 με έδρα τον Δήμο Λάρισας. Αποκλειστικός σκοπός της Εταιρείας είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων.
Οι Μέτοχοι HOCHTIEF Solutions AG via HOCHTIEF PPP Solutions GmbH με ποσοστό 35.00% ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00% J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με ποσοστό 16.25% VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75% ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00% ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00%
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι "μετριοπαθείς" “εξεγερμένοι” ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων στη Συρια, που υποστηρίζουν ΗΠΑ και νεοναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαπόλυσαν ρουκέτες εναντίον σχολείου στη ΝΤαραά της μαρτυρικής Συρίας... 6 νεκροί εκ των οποίων 5 μικροί μαθητές... δεκάδες τραυματίες...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα ναζιστικά σκουπίδια της Ουκρανίας ετοιμάζουν φιέστες σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Aς μην τους αφήσουμε να δράσουν. "Στο Κίεβο, οι ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν στους τοίχους της ρωσικής πρεσβείας. Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθει δημόσια συλλαλητήρια για την υποστήριξη της Ουκρανίας με το σύνθημα «Σταματήστε τον Πούτιν! Σταματήστε τον πόλεμο!" Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είπε η επιμελητής των μετοχών στην Ουκρανία Έλενα Ζίβκο στον αέρα Κανάλι 5. Η δράση αρχίζει σε όλο τον κόσμο, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο χαρακτηριστικό αυτής της δράσης είναι ότι οργανώνεται από τους Ουκρανούς, οι οποίοι ζουν σε όλο τον κόσμο, -. Δεν πραγματοποιείται απο κανενα κόμμα, καμία οργάνωση - είναι ακριβώς όλοι οι αδιάφοροι Ουκρανοί σε όλο τον κόσμο που οργανώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία , - δήλωσε ο συντονιστής της #StopPutinsWarInUkraineδράσης. Η δράση θα λάβει χώρα στις 14 Οκτωβρίου. Στην Ευρώπη, η Ρώμη αρχίζει πρώτα, και στην Ουκρανία - Κίεβο, όπου οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 16:00 μπροστά στη Ρωσική Πρεσβεία. Για να συμμετάσχετε στη δράση μπορεί να είσται ο οποιοσδήποτε."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινή: 100.000 γυναίκες σε διαδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών... Βίαια καταστολή! (Marcha gigantesca de más de 100 mil mujeres y dura represión frente a la Catedral) (Πορεια γιγαντιαία περισσότερες από 100.000 γυναίκες και σκληρή καταστολή απέναντι από τον καθεδρικό ναό)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΑΘΗΣ
-Τουλάχιστον τα σπίτια! Εκποιούνται αυτή τη στιγμή δυαράκια και ημιυπόγεια! Αυτές είναι οι βίλες στην Εκάλη; Παλιό το παραμύθι: συκοφαντείς την πραγματικότητα λέγοντας άλλα αντί άλλων και μετά τη φέρνεις στα μέτρα σου. Εγινε με τους Ελληνες. -Διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Εγινε με τους μισθούς και διαχωρίστηκαν οι αμνοί από τα ερίφια (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα). Πάει να γίνει το ίδιο με τα σπίτια. Μόνο που τούτη τη φορά δεν πιάνει. Διότι για τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων που πάνε να βγάλουν στο σφυρί κατ’ αρχήν οι Εφορίες (οι Τράπεζες έπονται), πλήθος πολίτες εμφανίζονται καισυμπαρίστανται στους κινδυνεύοντες. -Βλέποντας αυτό το φαινόμενο, τα ανδρείκελα του Σόιμπλε τρόμαξαν. Κι έσπευσαν να... διαβεβαιώσουν όσους έως τώρα έχουν κατακόψει κατά τους μισθούς και τις συντάξεις, όσους έχουν λιώσει στην υπερφορολόγηση, ότι δεν θα τους πειράξουν τα σπίτια - αν πρόκειται για πρώτη κατοικία. Μην τους πιστεύετε!
-Το εχουν ξανακάνει. Επιδιώκουν να εκτονώσουν τις αντιδράσεις. Επιδιώκουν τον εθισμό, σε βάθος χρόνου, στο νέο άγος. Ψέματα λένε. Για μιαν ακόμη φορά. Και δεν πρόκειται εδώ για δίκη προθέσεων, που κάνουμε σε αδοκίμαστους, αλλά για ασφαλές συμπέρασμα που έχουμε βγάλει εκ των πεπραγμένων τους. Ελεγαν ότι θαεπιστρέψουν την 13η και την 14η σύνταξη. Εφαγαν και την 11η και την 12η. Ελεγαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ. Τον διατήρησαν, τον διεύρυναν και τον αύξησαν. Και μας λένε κι από πάνω ότι τον έκαναν πιο δίκαιο! - πουλάνε τρέλα κανονικά. -Ομως, δεν έχει σημασία να λέω τι έλεγαν (για το αφορολόγητο, για το Ελληνικό, για τα νοσοκομεία, τα αεροδρόμια, για το ίδιο το μνημόνιο) και τι εν τέλει έκαναν. Κι όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, πρόβλημά του! Που όμως τοφορτώνει στην καμπούρα όλων μας. Για τα κόκκινα δάνεια (και τα μαύρα κοράκια με τα γαμψά νύχια) οι κυβερνώντες με ψέματα και χημικά έχουν υπογράψει το «δέον γενέσθαι» στα μνημόνια.
-Και γενικώς όλο αυτό το αλαλούμ στα αλαμπουρνέζικα (για το χρέος, για το ΔΝΤ) το μόνον νόημα που έχει είναι οι... γερμανικές εκλογές. Και η μόνη εικόνα που μπορούν πλέον να ζωγραφίσουν οι αριστεροί που γονάτισαν είναι εκείνη των Υπουργών της κυβέρνησης (και των κόκκινων δανείων) να τραγουδούν τηΔραπετσώνα στο Μαξίμου, την ίδια στιγμή που στις πόρτες των δικαστηρίων πολίτες προσπαθούν να αποτρέψουν την εκποίηση σπιτιών της φτωχολογιάς. -Λυπάμαι που το λέω, αλλά πάλι ψέματα λένε, μάλιστα με ευκολία, με την ίδια ευκολία που ο κ. Κατρούγκαλος, εν όψει νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ευαγγελίζεται... αυξήσεις. Είναι πια ντροπιαστικό. Ολα εκπίπτουν. Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξέπεσε σε επίπεδο παρά. Η αναθεώρηση του Συντάγματος (αν υπήρχε Σύνταγμα και όχι Μνημόνιο) εξέπεσε κι αυτή σε επίπεδο Παραρά. -Ακόμα και η μελαγχολία στη χώρα μας γίνεται φτηνή όπως οι... φιλοσοφούσες διαφημίσεις - «ποιος είμαι; πού πάω αν δεν οδηγώ Λέυλαντ Τούρμπο;». Δεν σώζεται το «μαγαζί». Οι Ελληνες χρωστούν το μισό ΑΕΠ στις εφορίες και τα Ταμεία, το (δημόσιο) χρέος αντιστοιχεί σε δυόμισι ΑΕΠ και το ιδιωτικό χρέος αντιστοιχεί στο άθροισμα δύο ΑΕΠ συν το (δημόσιο) χρέος και κάτι ψιλά (σε δισ.)... -Επί Σαμαρά το ρολόι είχε φθάσει στο και πέντε. Με τον Τσίπρα να ακολουθεί την ίδια πολιτική, το ρολόι χάλασε στο και δέκα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Γεια σας, ήταν ένας Αρμένιος εθελοντής εργάτης, που επιδιόρθωνε τις ηλεκτρικές μηχανές με τις οποίες γινόταν η υδροδότηση στην πόλη Χαλέπι της Συρίας... Τον δολοφόνησαν στις 7 Οκτώβρη 2015, οι μετριοπαθείς «εξεγερμένοι» ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ κι η Ευρωπαϊκή Ένωση. ΟΙ δυτικές τηλεοράσεις και δημοσιογράφοι δεν θα μιλήσουν ποτέ για αυτον... Ας το κάνετε εσείς!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
* ο θεοδωράκης είναι τόσο εμετικός και συγχρόνως τόσο προκλητικά βλάκας, που νομίζει πως επειδή ο κόσμος ξεφτίλισε τον παττακό γιορτάζοντας το γεγονός πως ένας ακροδεξιός δικτάτορας και δολοφόνος ψόφησε, μπορεί με την ίδια ευκολία να βρίσει έναν νεαρό blogger μετά θάνατον, και μάλιστα όχι μέσω του διαδικτύου -όπως τον ξεφτίλιζε επανειλημμένα ο @galaxiarxhs, αλλά μέσα από την βουλή. Αυτό το απόβρασμα με αυτή του την κίνηση, αποδεικνύει πόσο μικρόψυχος μπορεί να είναι κάποιος όταν από θέση ισχύος δεν τολμάει να αποκρούσει τις κατηγορίες που του προσάπτει ένας απλός blogger (για τον απλούστατο λόγο του ότι είναι όλες αληθινές) και βρίσκει ευκαιρία να τον βρίσει όταν αυτός πια απλά δεν υπάρχει. Τόσο λυράτη κότα μπορεί να γίνει ένας νεοφιλελέρας. Και συγχρόνως με αυτή του την δήλωση, προσπαθεί να απειλήσει και να ενοχοποιήσει όλους αυτούς που τόσα χρόνια προσπαθούν μέσω του μοναδικού μέσου μαζικής αντιπληροφόρησης να ενημερώσουν τους συνανθρώπους τους για τη σάπια σκατίλα που μας κυβερνάει. Να είσαι σίγουρος μαλακοπίτουρα σταύρο πως όταν και εσύ πάψεις να υπάρχεις, η απουσία σου θα στολιστεί με ένα μεγάλο, φανταχτερό " Ψ Ο Φ Ο ". Γελοίε. *
Υ.Γ. Το ιδιο εκανε πριν από αυτόν, και ενας αληταρας του ΣΥΡΙΖΑ στο ιντερνετ, στο koutipandoras του Κουλογλου.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν κι Ερντογάν συνυπέγραψαν χθες Δευτερα κιόλας τον Turkish Stream... Εμείς... «Ανήκομεν εις την Δύσιν» κι έχουμε ευρώ!
Πούτιν κι Ερντογάν συνυπέγραψαν χθες Δευτερα κιόλας τον Turkish Stream ο οποίος θα μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ετησίως στην Τουρκία. Συμφώνησαν να επιταχύνουν και το θέμα κατασκευής του Πυρηνικού Σταθμού στο Akkuyu της Νότιας Τουρκίας που χτίζουν οι Ρώσοι (Κόστος 20 Δισ.Δολάρια. Παράδοση το 2022, Κόστος πώλησης της Κιλοβατώρας στο Τουρκικό κράτος 12 σεντς του δολαρίου, Συνολική Ισχύς 4800MW) Ο Ερντογάν πέτυχε ειδικές εκπτώσεις για το αέριο που θα αγοράζει από τη Ρωσία. Η Μόσχα έκανε άρση των κυρώσεων που αφορούσαν τις εισαγωγές εσπεριδοειδών από την Τουρκία. Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν την εντατικοποίηση των στρατιωτικών τους επαφών. Εμείς όμως ...«Ανήκομεν εις την Δύσιν»
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Αντιδράσεις μετά το μακελειό δεκάδων στη Σαναά...
ΓΕΝΕΥΗ - ΣΑΝΑΑ.-- Εκκληση για τη διενέργεια «διεθνούς έρευνας για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Υεμένη», όπου εδώ και ενάμιση χρόνο η καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, Δυτικοί αποικιοκρατες και Αραβες σειχιδες σύμμαχοί της πραγματοποιούν ιμπεριαλιστική επέμβαση, απηύθυνε χτες ο Ιορδανός «Υπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν. Ο Χουσέιν στηλίτευσε την πολύνεκρη σφαγή 140 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 525 το περασμένο Σάββατο, πιθανώς από βομβαρδιστικά της Σ. Αραβίας, στην κηδεία του Υεμενίτη υπουργού Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, που ελέγχεται από πατριωτες Σιίτες Χούτι. Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε πως οι χώρες που απαρτίζουν το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών έχουν συμβάλει στην εγκαθίδρυση «ενός κλίματος ατιμωρησίας» στην Υεμένη, με την αποτυχία τους να συμφωνήσουν ακόμη και στη διενέργεια μίας κατάλληλης έρευνας.
Ακολούθως, ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε, επίσης, πως πρέπει να υπάρξει «λογοδοσία». Η ισλαμοφασιστικη Σ. Αραβία, από την πλευρά της, έστειλε επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εκφράζοντας «βαθιά λύπη για την αναφερθείσα επίθεση» και διαβεβαίωσε πως θα κάνει «έρευνα». Την Κυριακή, πλήθη χιλιάδων ατόμων διαδήλωσαν στην Σαναά κατά της εισβολής της Σ. Αραβίας στη χώρα τους, απαιτώντας άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί αξιωματούχοι διέταξαν χτες τη σύλληψη του εκπροσώπου της προσφάτως «απαγορευμένης» διά νόμου σιιτικής μουσουλμανικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κίνημα», Ιμπραχίμ Μούσα.
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Με δακρυγόνα και «κανόνια» νερού κατέστειλαν χτες φοιτητική διαδήλωση έξω από το πανεπιστήμιο Γουιτγουότερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αίτημα την κατάργηση διδάκτρων στα πανεπιστήμια όλης της χώρας.
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Διευθυντικό στέλεχος της ΜΠΑΓΕΡ δήλωσε χτες στο Βερολίνο ότι, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της αμερικανικής εταιρείας ΜΟΝΣΑΝΤΟ έναντι 57 δισεκ. δολαρίων και την «απορρόφηση» χρέους 9 δισ. δολαρίων της δεύτερης, δεν επιδιώκει να προωθήσει στην Ευρώπη την πώληση γενετικά μεταλλαγμένων υβριδίων στη γεωργία.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΝΔΙΑ Δολοφονήθηκε στέλεχος του ΚΚ Ινδίας (μ)
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Νέα στυγερή δολοφονία στελέχους του ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) σημειώθηκε χτες στη νοτιοδυτική πολιτεία Κεράλα. Πρόκειται για την 6η δολοφονία μελών και στελεχών του που το ΚΚΙ (μ) μετρά από τον περασμένο Μάη, όταν στις εκλογές για το τοπικό κοινοβούλιο επικράτησε το «Left Democratic Front» (Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο), η συμμαχία στην οποία συμμετέχει το ΚΚΙ (μ), το ΚΚ Ινδίας και άλλα μικρότερα κόμματα.
Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, και το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΙ (μ), ένοπλοι μασκοφόροι της ακροδεξιάς οργάνωσης RSS (Rashtriya Swayamsevak Sangh, ναζιστικη οργανωση με φωτογραφιες του Χιτλερ και σημα τη σβαστιγγα που πιστευουν ότι ανηκουν στην Αρια φυλη) εισέβαλαν στο μαγαζί όπου δούλευε ο 52χρονος σ.Κ. Μοχάναν, μέλος της τοπικής Επιτροπής της Κομματικής Οργάνωσης στην πόλη Παντουβιλάγι, στην επαρχία Κανούρ, τον οποίο και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Η μανία των δολοφόνων ήταν τέτοια που στο άψυχο σώμα του βρέθηκαν 30 - 40 βαθιές πληγές.
Η οργάνωση RSS είναι ναζιστική οργάνωση από την οποία θεωρείται ότι ξεπήδησε το ινδουιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP), του σημερινού πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, που έχει βάλει ως στόχο του να αναβαθμίσει διεθνώς τη θέση των ινδικών μονοπωλίων, τσακίζοντας και ενσωματώνοντας το λαϊκό - εργατικό κίνημα της χώρας. Το ΠΓ καταγγέλλει τη νέα δολοφονική επίθεση, σημειώνοντας ότι, την ώρα που έγινε, στην πρωτεύουσα της χώρας βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία μελών του BJP στην έδρα του ΚΚΙ (μ) και ζητά από τις αρχές να διαλευκάνουν πλήρως την υπόθεση.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Μικρότερης έντασης συγκρούσεις
Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπηκατηγόρησε χτες για μη τήρηση των συμφωνηθέντων και τις δύο πλευρές στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία: Ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου και ηγεσίες των Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (περιφερειες που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες στην ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς). Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ΟΑΣΕ, που επιβλέπουν τη λεγόμενη συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, από το Φλεβάρη του 2015 και την πιο πρόσφατη το Σεπτέμβρη φέτος, ανακοίνωσαν ότι είναι πολύ περιορισμένη η πρόσβασή τους σε σημεία της γραμμής αντιπαράθεσης που έχει αποφασιστεί να αποσυρθούν οπλικά συστήματα, άνδρες και να γίνει αποναρκοθέτηση. Πάντως, αν και πιο περιορισμένα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του ναζιστικου ουκρανικού στρατού σε περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας και χτες χτυπήθηκαν δύο περιοχές στο Λουγκάνσκ. Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι προετοιμάζεται μια νέα συνάντηση του «σχήματος της Νορμανδίας» (Γερμανία, Γαλλία, ναζιστικη Ουκρανία, Ρωσία), αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμα ακριβής ημερομηνία.
Διαμάχη για μια ταινία
Ενδιαφέρον έχει και μια ακόμη εξέλιξη: Η κόντρα Ουκρανίας - Πολωνίας, με αφορμή το γεγονός της κυκλοφορίας από την περασμένη Παρασκευή μιας νέας ταινίας του Πολωνού σκηνοθέτη Βόιτσεχ Σμαρζόφσκι με τίτλο «Βολίν». Η ταινία αναφέρεται στην περιοχή Βολίν (μια ευρύτερη ιστορική περιοχή δυτικά του Κιέβου, στην Ουκρανία, Πολωνία και τμήματα της Λευκορωσίας) στη σφαγή χιλιάδων Ουκρανών (κυρίως γυναικόπαιδων) το 1943 - '44 από τους ναζί και τους Ουκρανούς ναζιστές συνεργάτες τους όπως ο Στεπάν Μπαντέρα, που πολέμησαν ενάντια στον Κόκκινο Στρατό. Τέτοια αποβράσματα σήμερα τιμώνται από τις επίσημες αρχές της ναζιστικηςΟυκρανίας ως «ήρωες της ανεξαρτησίας».