Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πεμπτη 13 Οκτωβριου 2016


Βόμβα μα ποια βόμβα, μια βόμβα βολικιά του Κωστα Βαξεβανη
Ας ξεκινήσουμε από τα γεγονότα για να πάμε προς τα συμπεράσματα και όχι αντίστροφα. Το γεγονός λοιπόν είναι πως εξερράγη βόμβα στο Κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους 112. Η βόμβα εξερράγη στο ισόγειο πολυκατοικίας, όπου βρίσκεται το γνωστό εθνικιστικό βιβλιοπωλείο “Ελεύθερη Σκέψη”. Στο ίδιο σημείο, το 2008, είχε γίνει επίθεση με μολότωφ. Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η βομβιστική επίθεση, ο δικηγόρος της Εισαγγελέως Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε τη δικογραφία Βγενόπουλου και καταδικάστηκε πειθαρχικά γι αυτό, με δηλώσεις του, φωτογράφισε ως στόχο την Τσατάνη. Είπε μάλιστα πως η “νομιμότητα δεν τρομοκρατείται”. Η Τσατάνη ως σήμερα ελέγχεται για τη “μη νομιμότητα” των πράξεών της, αλλά απ ό,τι φαίνεται έβαλε και η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες. Ή διαφορετικά, η κυρία Τσατάνη βρήκε την ευκαιρία να δηλώσει θύμα, στοχοποιημένη και διωκόμενη σε βαθμό απειλής. Αλλά ας επιστρέψουμε στα γεγονότα. Η βόμβα δεν μπήκε ούτε στην πόρτα της κυρίας Τσατάνη, ούτε στο σπίτι της, ούτε με τρόπο που να δικαιολογεί την άμεση αντίδραση που την εμφανίζει ως στόχο. Μπήκε στο πεζοδρόμιο ενός οικοδομικού τετραγώνου, πολλούς ορόφους και μακριά από το διαμέρισμα της Τσατάνη.
Tις επόμενες ώρες, τα Μέσα Ενημέρωσης, επειδή ακριβώς η Τσατάνη κάνει δηλώσεις πως είναι στόχος, οι “τρομοκράτες” ή τρομοκράτες, μαθαίνουν πως “χτύπησαν” και την Τσατάνη. Είναι ή όχι λογικό να επιχειρήσουν να αναβαθμίσουν εκ των υστέρων την επιχείρησή τους δηλώνοντας τιμωροί της Τσατάνη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πέθανε χτές ο δικτάτορας Παττακός 104 ετών. Στο κτήνος που σκότωσε τόσους ανθρώπους και βασάνισε εκατοντάδες λέγοντας ειρωνικά οτι οι πολιτικοί κρατουμενοι ετρωγαν αστακούς αφιερώνω την ακόλουθη ανάρτηση του Pantelis Katsilieris. "Το παρακάτω απόσπασμα ειναι απο ενα γράμμα της Ηλέκτρας Παπά την οποία βασάνισαν στην Μπουμπουλίνα κατα την διάρκεια της Χούντας. Όταν ενας ξένος δημοσιογράφος ρώτησε τον ΠΑττακό εαν γινονται βασανιστήρια αυτός απάντησε "Η ειμαστε βασανιστές ή ειμαστε ηλίθιοι.Οχι όμως και τα δυο." Και ήταν και τα δυο. Μονο δυο βασανιστές πήραν αυτό που τους άξιζε. Ο Μπάμπαλης και ο Μάλλιος. Οι υπόλοιποι κυκλοφορουν ανάμεσα μας,εχοντας γεμίσει με τα μπάσταρδα τους αυτήν την κοινωνία. Δεν υπάρχει αριστερό ηθικό πλεονέκτημα αλλά ιστορική μνήμη. Και όποτε ακούω κάποιο Μπογδάνο να ξεπλένει τους χουντάκλες και τους Φασίστες διαβάζω αυτό το απόσπασμα (το οποιο θα πρέπει να κάνετε και εσεις).
25 Νοεμβρίου:
Χθες βράδυ στις οκτώ με ανέβασαν στην ταράτσα. Ήρθαν δυο στο κελί μου και μου είπαν να τους ακολουθήσω. Περάσαμε στο διάδρομο, το χολ, και μπροστά ο ένας, στη μέση εγώ και από πίσω ο άλλος, ανεβήκαμε την εσωτερική σκάλα. Ο ένας έφυγε. Ρούφηξα με ηδονή τον καθαρό αέρα και αγωνιζόμουνα να συγκρατήσω την καρδιά μου που πήγαινε να σπάσει. Ο φρουρός μου αμίλητος. Περιεργάστηκα την ταράτσα. Μια συνηθισμένη μεγάλη ταράτσα. Στο βάθος το συνηθισμένο επίσης πλυσταριό. Στη μέση του πλυσταριού ένας πάγκος με σκοινιά λυμένα στις δυο άκρες του. Στη γωνιά πεταμένα δυο - τρία ρόπαλα σπασμένα. Ένα ντουλάπι ανοιχτό και μέσα κρεμασμένοι βούρδουλες από σύρμα. Δυο σιδερένιοι σωλήνες λυγισμένοι. Πιο κει ένα βαρέλι άδειο. Τότε δεν ήξερα ακόμη τον προορισμό του. Τώρα τον ξέρω. Καθώς το χτυπάει κάποιος αλλοιώνεται και πολλαπλασιάζεται και η πιο σπαρακτική κραυγή. Η μοτοσικλέτα είναι για να σκεπάζει τις φωνές. Το βαρέλι για να δυναμώνει τον τρόμο. Στη σειρά 3-4 ντους για τους λιποθυμισμένους. Στη συνέχεια του πλυσταριού υπάρχει ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Στον τοίχο το άνοιγμα μιας τρύπας. Ίσα - ίσα για να χωράει ένα ανθρώπινο σώμα. Αυτή η τρύπα φτάνει ως το υπόγειο. Δεν την χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την τρύπα. Είναι ένα είδος χαριστικής βολής. Πότε - πότε, όταν το θύμα δεν δίνει τα ονόματα που του ζητάνε και έχουν εξαντλήσει όλα τα μαρτύρια, τότε το τοποθετούν μέσα στην τρύπα, με το κεφάλι προς τα μέσα. Δεν το σπρώχνουν όμως. Γιατί, όπως είπαν και σε μένα, «εμείς δεν είμαστε φονιάδες σαν και σας». Αλλά τι συμβαίνει; Το παλικάρι ή το κορίτσι που βάζουν στην τρύπα, χάνει τις αισθήσεις του και το βάρος του σώματος κάνει μόνο του τη βουτιά του θανάτου. Καμιά φορά μένει σφηνωμένο ως την άλλη μέρα. Αλλά είναι άψυχο. Τότε κάποιος το σπρώχνει και πέφτει σα βολίδα στο υπόγειο. Μεταφέρεται στο νεκροτομείο με την ένδειξη: «Αυτόχειρ αγνώστων στοιχείων». Η τρύπα είναι πάλι ελεύθερη...
Βήματα ακούστηκαν στη σκάλα. Η καρδιά μου χτύπησε δυνατά. Μπροστά μου πάλι τα γυάλινα μάτια του Καραπαναγιώτη. Έδιωξε το φρουρό, με άρπαξε από το λαιμό και αμίλητος μ' εκσφενδόνισε στον τοίχο. Το κεφάλι μου χτύπησε, κλονίστηκα κι έπεσα μπρούμυτα με τα χέρια δεμένα πίσω. Αγωνιζόμουνα να κρατήσω τις αισθήσεις μου. Μερικές σταγόνες αίμα κύλησαν από το μέτωπο στα μάτια. Έβλεπα θαμπά κόκκινα τα πόδια του Καραπαναγιώτη, το τσιμεντένιο πάτωμα πιτσιλισμένο από το αίμα του κεφαλιού μου, τα σπασμένα μπαμπού. Στο βάθος η ανταύγεια από τα φώτα της νυχτερινής Αθήνας... Ήθελα να σηκωθώ, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο Καραπαναγιώτης έσκυψε και με σήκωσε τραβώντας με από τα δεμένα χέρια. Τότε ένοιωσα τον πρώτο δυνατό πόνο. Δάγκωσα τα χείλια μου για να μη φωνάξω. Έτσι κρεμασμένη με πήγε κάτω από ένα ντους και άνοιξε τη βρύση. Το νερό ξέπλυνε το αίμα και ξεκαθάρισε τα μάτια μου. Με κάθησε στον πάγκο. Εκείνη την ώρα μπήκαν στο πλυσταριό άλλοι τρεις. Από περιγραφές γνώρισα τον Μπάμπαλη και το Σπανό. Ο τρίτος ήταν καινούργιος. Με έριξαν ανάσκελα και μ' έδεσαν στον πάγκο. Τα χέρια με τις χειροπέδες στην πλάτη πονούσαν. Τα μάτια ξανακοκκίνισαν από το αίμα του κεφαλιού. Χτυπούσαν με λύσσα και οι τρεις. Από το λαιμό και κάτω οι βουρδουλιές έπεφταν με ρυθμό. Όταν ο ένας βούρδουλας υψωνότανε ο άλλος έπεφτε. Ανάπνεα δύσκολα. Αυτό κράτησε σχεδόν μισή ώρα. Κάθε δέκα λεπτά περίπου ο καθένας σταματούσε εκ περιτροπής για να ξεκουραστεί. Τώρα όλα χόρευαν μπροστά μου. Οι βούρδουλες που ανεβοκατέβαιναν, τα γυάλινα μάτια του Καραπαναγιώτη, πιο κει αυτός που ανανέωνε τις δυνάμεις του παίρνοντας βαθιές εισπνοές για να ξαναρχίσει, στο βάθος η φωτισμένη Αθήνα, όλα τώρα μπερδεύονταν σ' ένα πυρρίχιο χορό του μυαλού. Ας έχανα τουλάχιστον για λίγο τις αισθήσεις μου. Ακόμη κι ο Χριστός είπε: «παρελθέτω...». Θεέ μου παντοδύναμε, βοήθησέ με ν' ανθέξω. Βοήθησέ με να πεθάνω.
Τώρα ξεκουραζόταν ο Καραπαναγιώτης. Άναψε ένα τσιγάρο. Τράβηξε δυο - τρεις ρουφηξιές και πλησίασε. Με το τσιγάρο στο στόμα σήκωσε τα μανίκια του πουκάμισού του. Οι άλλοι σταμάτησαν. Ο Καραπαναγιώτης έλυσε τα σκοινιά των ποδιών. Έπειτα με αργές κινήσεις σήκωσε τη φούστα μου ψηλά. Τράβηξε ακόμη μια δυνατή ρουφηξιά από το τσιγάρο του, τίναξε τη στάχτη του και το έσβησε στο μηρό μου, πάνω από την κάλτσα. Έβγαλα ένα ουρλιαχτό πόνου και ένοιωσα να βυθίζομαι στο χάος. Τότε χτύπησε κάποιος το βαρέλι και ο ήχος της κολάσεως με ξαναγύρισε στον κόσμο των ανθρώπων. Ο Καραπαναγιώτης πίεζε ακόμη το τσιγάρο πάνω στην καμένη σάρκα για να σβήσει και την τελευταία μικρή κάφτρα. Όταν τέλειωσε είπε: «Δεν προτιμάς να πάμε στο γραφείο;». Η φωνή μου δεν έβγαινε. Με πολλή προσπάθεια ψιθύρισα: «Κτήνος». Με ξανάδεσαν και άρχισαν να με χτυπάνε πάλι. Κάθε φορά που έβλεπα τον βούρδουλα υψωμένο παρακαλούσα το Θεό να μην πιέσει πάνω στο καμένο σημείο του ποδιού. Οι παρακλήσεις μου δεν εισακούονταν όλες τις φορές. Ο πόνος με βύθιζε ξανά στο χάος. Ίσως να πέθαινα και να λυτρωνόμουνα από τα χέρια τους. Ναι, σίγουρα πέθαινα... Μανώλη, μάνα, πατέρα, συγχωρείστε με. Σας αγαπάω όλους. Αγαπάω τον κόσμο όλο...
26 Νοεμβρίου: Δεν είμαι σίγουρη αν είναι 26 ή 27 ή και 25 Νοεμβρίου. Είμαι σίγουρη ότι είναι νύχτα. Το καταλαβαίνω από το πηχτό σκοτάδι του κελιού. Αναπνέω δύσκολα. Και σε κάθε εισπνοή πονάω σα να με σουβλίζουνε και να με καίνε μαζί. Είμαι όμως ζωντανή. Ακούω στους διαδρόμους και στη σκάλα το πήγαινε-έλα. Η ταράτσα δεν σταματάει ποτέ. Το κλειδί στριφογύρισε στην κλειδαριά. Στο άνοιγμα της πόρτας φάνηκε η σωματώδης σκιά. Ο Καραπαναγιώτης. «Έχεις να πεις τίποτα;» ρώτησε. «Ναι, είπα. Ότι είσαι ένας φονιάς». Χύμηξε. Το πληγιασμένο κορμί δεν αισθανότανε τα χτυπήματα, τις κλωτσιές. Ευχαριστώ, Παναγιά μου, θ' αντέξω... Μανιασμένος με τράβηξε από τις χειροπέδες. Δυο με τύλιξαν σε κουβέρτα και μ' ανέβασαν. Κατ' ευθείαν μ' έδεσαν στον πάγκο. Ο Καραπαναγιώτης είπε: «Φωνάξτε το γιατρό της υπηρεσίας». Σε λίγα λεπτά ο γιατρός ανέβηκε. Ένα ήρεμο πρόσωπο εξοικειωμένο με την ταράτσα. «Για κύτταξε, κύριε Κιούπη, αντέχει ακόμη; Μας κάνει πολύ τη δύσκολη». Ο γιατρός κύριος Νικόλαος Κιούπης έβγαλε το στηθοσκόπιο και με εξέτασε. Ευσυνείδητα γνωμάτευσε: «Αντέχει ακόμη. Αλλά όχι για πολύ». Ο Καραπαναγιώτης είπε: «Καλά, γιατρέ. Αλλά μη φεύγεις, σε παρακαλώ».
Μ' έλυσαν από τον πάγκο. Μήπως φοβήθηκαν ότι θα πεθάνω; Δεν ήταν αυτό. Ο Καραπαναγιώτης με σήκωσε από τις χειροπέδες και πλησιάζοντας τον τοίχο με κρέμασε από έναν γάντζο. Ο πόνος τρύπησε το μυαλό. Έγειρα το κεφάλι και με το κάψιμο της πρώτης βουρδουλιάς ο κόσμος μέσα μου έσβησε. Συνήλθα εισπνέοντας ένα μπαμπάκι με κάτι σαν αιθέρα, που είχε βάλει στη μύτη του ο γιατρός. «Ένα όνομα και πας σπίτι σου», είπε ο Καραπαναγιώτης. Το ψιθύρισμά μου είχε τον τόνο της άγριας ικεσίας: «Σκοτώστε με». —Για αφήστε μένα, είπε μια φωνή. Το μόνο που πρόσεξα καθώς πλησίαζε ήταν ότι είχε βλογιοκομμένο πρόσωπο. Έκανε μια κίνηση και μούσκισε το μπούστο. Έπιασε τον αριστερό μαστό και τον έστυψε με όλη του τη δύναμη. Η σιχασιά ήταν δυνατότερη από τον πόνο. Άφησε το μαστό και άναψε ένα σπίρτο. Η φλογίτσα έδειξε μερικές σταγόνες ιδρώτα γύρω στα σημάδια της βλογιάς. Αλλά η φλογίτσα πλησίαζε. Το κτήνος είχε καρφώσει τα μάτια του στα δικά μου, ηδονιζόμενο προκαταβολικά με τις αντιδράσεις μου. Η φλογίτσα άγγιξε τη ρόγα. Τσίριξε η καμένη σάρκα. Το σπίρτο πήγαινε γύρω - γύρω στη ρόγα ώσπου έσβησε. Βογγητά σφαγμένου ζώου έβγαιναν από μέσα μου. Ο θάνατος δεν έρχεται όταν τον αποζητάς. Ευτυχώς που έρχεται πότε - πότε το λιποθύμισμα και μαζί και η φευγαλέα λησμονιά της φρίκης.
Γρήγορα με ξαναζωντάνεψαν. Τώρα ο πόνος, ένας άγνωστος πόνος, έρχεται από τα νύχια. Θεέ μου, θα πω ονόματα, δεν έχω άλλη δύναμη μέσα μου. Ο τρίτος βασανιστής, ενώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου, θέλοντας να με ξυπνήσει είχε πάρει μια καρφίτσα, κατέβασε τις κάλτσες μου και έμπηξε την καρφίτσα στη σάρκα κάτω από τα νύχια. Η καρφίτσα έμπαινε όλο και πιο βαθιά. Τα μάτια μου θάμπωναν ξανά. Κύριε γιατρέ, κύριε Κιούπη, δεν θα πεις το «όχι άλλο»; Αλλά ο κύριος Κιούπης είχε φύγει. Ο Καραπαναγιώτης, πιο έμπειρος και από γιατρός, σταμάτησε τον άνθρωπο με την καρφίτσα. «Φτάνει, του είπε. Έχει έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Δεν της κάνω το χατήρι να πεθάνει. Η δουλειά πρέπει να γίνεται όμορφα και πολιτισμένα, χωρίς ζοριλίκια»...
8 Δεκεμβρίου:
Είμαι στο κελί μου δυο μέρες τώρα χωρίς να μ' αγγίξει κανείς, χωρίς να με πάνε στην ταράτσα. Πονάω παντού και καίω από τον πυρετό. Αλλά το κελλί είναι η βάση της Μπουμπουλίνας. Συντροφευμένη από τον πόνο και τον πυρετό — θα πιστέψετε; — αισθάνομαι όμορφα. Άντεξα ως τώρα. Έχω κι άλλη συντροφιά. Το φρουρό μου από το έξω μέρος της πόρτας. Αλλάζει κάθε τέσσερες ώρες. Έχω δει μόνον αυτόν που έχει βάρδια 10-2 την ημέρα. Χτες μου έδωσε από την τρύπα ένα κομμάτι ψωμί και ένα πλαστικό δοχείο με νερό. Συμπαθητική ουδέτερη φυσιογνωμία. Την ώρα που μούδινε ψωμί και νερό ξεθάρρεψα και τον ρώτησα: «Ανεβαίνεις και συ στην ταράτσα;». «Όχι», είπε. «Δεν έχω υπηρεσία στις ανακρίσεις». Και αφού κοίταξε δεξιά - αριστερά πρόσθεσε σιγά μ' έναν αταίριαστο στη Μπουμπουλίνας ανθρώπινο τόνο: «Όλοι μιλάνε για σας. Έχετε ψυχή». Μου γύρισε την πλάτη και ξαναπήρε το απρόσωπο ύφος.
9 ΔΔεεκκεεμμββρρίίοουυ: Ούτε τη νύχτα που πέρασε με θυμήθηκαν. Είναι άραγε καλό σημάδι; Ή προετοιμάζουν κάτι; Και τι;
10 Δεκεμβρίου:
Στις 9 το πρωί σήμερα με πήγαν χωρίς χειροπέδες, κρατώντας με από τις μασχάλες, στο γραφείο του κυρίου Λάμπρου. Είναι διευθυντής, αρχηγός των «ανακριτικών» ομάδων της Μπουμπουλίνας. Αργότερα έμαθα ότι έχει σπουδάσει στην Αμερική σε σχολή ψυχολογικού πολέμου. Μου φέρθηκε ευγενικά. Μου πρόσφερε καρέκλα. Έπειτα μου μίλησε για τον πατέρα μου, έναν αξιοσέβαστο, όπως τον χαρακτήρισε, παράγοντα της οικονομικής ζωής της χώρας. Πώς έμπλεξα με τους εχθρούς της πατρίδος; Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Και προσφέρεται, ο ίδιος, για να προστατεύσει την εθνική υπόληψη της οικογένειάς μου, να με βοηθήσει, παραβιάζοντας ακόμη και το καθήκον του, ώστε να επαναφερθώ στους κόλπους της υγιούς κοινωνίας. Βέβαια, μερικοί υπάλληλοι της Γενικής Ασφαλείας, από υπερβάλλοντα ζήλο, συμπεριφέρονται καμιά φορά με ανάρμοστον τρόπον προς τους κρατουμένους, αλλά το κάνουν για να τους επαναφέρουν εις την εθνικήν οδόν, δηλαδή για το καλό τους! «Εγώ όμως δεν τα εγκρίνω αυτά». Τα λόγια του μου προκαλούσαν ναυτία. «Εγώ δεν θα σας ζητήσω ονόματα, συνέχισε. Μόνο μια απλή δήλωση. Έτσι για να υπάρχει στο φάκελό σας και να μην σας ξαναενοχλήσει ποτέ κανένας». Άνοιξε ένα συρτάρι, πήρε ένα τυπωμένο χαρτί και μου το έδωσε. «Διάβασέ το με την ησυχία σου, είπε. Και μόλις το υπογράψεις είσαι ελεύθερη». Το χαρτί έγραφε: «Βαθύτατα συγκεκινημένη από την στοργικήν μεταχείρισιν της οποίας έτυχον κατά την κράτησίν μου και από το πατρικόν ενδιαφέρον των Αρχών Ασφαλείας προς εμέ την παραπλανηθείσαν εκφράζω την βαθυτάτην μου ευγνωμοσύνην και δηλώ ότι εφεξής θέλω προσφέρει και την τελευταίαν ρανίδα του αίματός μου υπέρ της Εθνικής Στρατιωτικής Κυβερνήσεως, η οποία αγωνίζεται διά την πραγματικήν Δημοκρατίαν».
12 Δεκεμβρίου:
Από χθες τη νύχτα είμαι ένας χαμένος άνθρωπος. Θυμάμαι αυτή τη φράση της Νέλλης και τώρα τη νοιώθω να τυλίγει εμένα την ίδια. Όχι, δεν υπέγραψα την δήλωση του Λάμπρου. Ούτε έδωσα ονόματα. Αλλά ωστόσο είμαι ένας χαμένος άνθρωπος. Άμα σας διηγηθώ τι μου συνέβη θα με καταλάβετε. Πιο καλά θα με νοιώσουν όσες γυναίκες διαβάσουν το γράμμα μου. Από το απόγευμα διαισθανόμουνα ότι η νύχτα αυτή θα ήταν κρίσιμη για όλη μου τη ζωή. Χωρίς να έχω καμιά ένδειξη, ήξερα από μια νευρική υπερευαισθησία ότι στις οκτώ θα ξανάβλεπα την ταράτσα. Στις οκτώ παρά τέταρτο η αγωνία μου είχε φθάσει στο ζενίθ. Ακόμη κι ο μόνιμος πόνος του κορμιού είχε παραμεριστεί από το τέντωμα των νεύρων. Μυριζόμουνα έναν απροσδιόριστο κίνδυνο, που μπροστά του ο φυσικός πόνος έσβηνε. Στις 8 παρά ένα λεπτό μούρθε να βάλω τις φωνές ή να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Μετά τις οκτώ κατέρρευσα. Φαντάζομαι ότι κάτι ανάλογο θα αισθάνεται ο κατάδικος που οδηγείται στην ηλεκτρική καρέκλα και τη στιγμή που ο δήμιος πάει να πατήσει το κουμπί ειδοποιείται ότι η εκτέλεση αναβάλλεται. Γιατί κι εγώ ήξερα ότι για αναβολή επρόκειτο. Το αργότερο ως αύριο. Στις εννέα άνοιξε η πόρτα. Ο Καραπαναγιώτης. «Τι έκανες με το χαρτί που σούδωσε ο κύριος διοικητής;» ρώτησε. Από τη σιωπή μου κατάλαβε. Ανεβήκαμε. Με υποβάσταζε ο Κραβαρίτης. Άλλοι δυο, φρεσκοξυρισμένοι, προχωρούσαν μπροστά. Ο Καραπαναγιώτης από πίσω. Ένας από τους αγνώστους βλαστημούσε γιατί είχε εισιτήριο για το θέατρο και δεν προλάβαινε. Η ταράτσα η ίδια, όπως την είχα αφήσει πριν έξη μέρες. Ωραία η θέα του Λυκαβητού. Και η Ακρόπολη φωτισμένη. Όλη η Αθήνα είναι όμορφη και φαντάζει ακόμη πιο όμορφη όταν την ατενίζεις ψηλά από το κολαστήριο της ταράτσας. Σπίτια φωτισμένα και μέσα ζούνε άνθρωποι. Άντρες που γυρίζουν από τις δουλειές τους, γυναίκες που μαγειρεύουν, ζευγάρια που καυγαδίζουν γι' ασήμαντες εγωιστικές αφορμές. Παιδιά που διαβάζουν για το αυριανό σχολείο. Κάποια κοπελίτσα παίζει πιάνο. Τη φαντάζομαι να τεντώνει τα χεράκια της να πιάσει τις οκτάβες. Κοντά στο κολαστήριο μια μαιευτική κλινική. Κάποια ξεγεννάει δύσκολα. Ακούγονται οι δυνατές φωνές της. Καινούργιες ζωές έρχονται στον κόσμο. Και δεν ξέρουν ότι γεννιούνται πλάι στη ζούγκλα, ότι ο κόσμος όλο και πάει να ξαναγίνει μια απέραντη ζούγκλα... Ήσυχοι, καλοί άνθρωποι, που σας λένε η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας, δεν είμαι παρά μια ανήμπορη γυναίκα και τα θεριά γύρω ακονίζουν τα δόντια τους έτοιμα να χυμήξουν. Αν δεν ξυπνήσετε θα χιμήξουν και στις δικές σας γυναίκες και στα δικά σας παιδιά...
Χίμηξαν και οι τέσσερες μαζί. Αυτός που ήταν πίσω μου, έτσι όπως είχαν σχηματίσει κύκλο γύρω μου, μούδωσε μια δυνατή κλωτσιά στο κάτω μέρος της πλάτης. Έχασα την ισορροπία μου και κλονίστηκα. Προτού πέσω ο μπροστινός με κλώτσησε στο πρόσωπο. Καθώς ταλαντευόμουνα ο πλαϊνός με χτύπησε με γροθιά στο στομάχι και ενώ έβγαινε από μέσα μου ακατάσχετος εμετός εξακολουθούσε το κυκλικό παιγνίδι της μπάλας. Κάποιος αστόχησε και κυλίστηκα χάμω. Τότε το παιγνίδι άλλαξε. Ο Καραπαναγιώτης πήδησε στην κοιλιά μου. Ο Κραβαρίτης έκανε το ίδιο πάνω στο καμένο στήθος. Ένας τρίτος έβαλε το πόδι του στο λαιμό μου και τον πίεζε. Η αναπνοή μου σταμάτησε. Να, ο θάνατος επί τέλους έρχεται να με λυτρώσει. Όχι. Το πόδι τραβήχτηκε από το λαιμό. Τέσσερα χέρια με σήκωσαν και με πέταξαν στον πάγκο. Μου έβγαλαν όλα τα ρούχα. Θεόγυμνη, μ' έδεσαν σφιχτά. Ο Καραπαναγιώτης έσκυψε και έφερε τα σκοινιά στα σημεία που να πιέζουν τις πληγές της καμένης ρόγας του αριστερού στήθους και του δεξιού μηρού. «Θα πάθεις κι άλλα χειρότερα», είπε. Στο χέρι σου είναι να γλυτώσεις». Δεν είχα δύναμη να μιλήσω. Η φωνή δεν έβγαινε. Με υπεράνθρωπη προσπάθεια έδωσα στο στόμα το σχήμα που παίρνει όταν θέλει να φτύσει. Αλλά δεν βγήκε παρά ένα μικρό κομματάκι ματωμένο σάλιο που κόλλησε στο δεξί του μάγουλο. Ένα γερό χαστούκι με επανέφερε στην τάξη. «Ρε σεις, είπε ο Καραπαναγιώτης στρεφόμενος στους άλλους, θέλει κανείς να τη γλεντήσει; Παίρνω γω την ευθύνη».
Το βλέμμα μου πήγε διαδοχικά και στους τέσσαρες. Περιεργάζονταν το γυμνό μου κορμί, όχι όμως σαν πραγματικοί αρσενικοί. Ο Καραπαναγιώτης απομακρύνθηκε προς το κεφαλόσκαλο κι έμπηξε μια φωνή: «Ρε Φώτη, τσακίσου κι έλα απάνω». Πέρασαν ένα-δυο λεπτά νεκρικής σιγής. Ακούγονταν οι φωνές της γυναίκας που γεννούσε στο διπλανό μαιευτήριο. Κάποιο κοντινό ραδιόφωνο μετέδιδε ότι «ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός εύρεν ικανοποιητικάς τας συνθήκας διαβιώσεως των κρατουμένων εν Ελλάδι». Ο Κραβαρίτης γελούσε δυνατά... Από το κεφαλόσκαλο πρόβαλε η ζωώδης μορφή του Φώτη. Κοντός και πλατύς σαν παλαιστής με γαμψή μύτη. Το μισό χείλος ήταν κομμένο και άφηνε να φαίνονται δυο χρυσά δόντια. Η έκφρασή του δεν είχε τίποτα το ανθρώπινο. Το βλέμμα του έπεσε λαίμαργο πάνω στο γυμνό γυναικείο κορμί.
«Κοίτα, ρε Φώτη, τι μεζέ έχω για σένα. Φύτεψέ της ένα Φωτάκι να θυμάται την ταράτσα σ' όλη της τη ζωή». Ένας μορφασμός που πρέπει να σήμαινε γέλιο και χαρά διέστειλε την απαίσια μορφή. Χωρίς να πει τίποτε πέταξε το σακάκι του και ξεκουμπώθηκε μπροστά. Μισοπεθαμένη από φόβο και πόνο μπόρεσα να φωνάξω: «κτηνάνθρωποι, δεν φοβάστε το Θεό;». Ο Φώτης ξαναγέλασε. Ο Κραβαρίτης πήρε ένα κομμάτι σφουγγαρόπανο και μου τόχωσε στο στόμα. Τώρα οι τέσσερεις θεατές ήταν πολύ κοντά. Ο Φώτης έπεσε πάνω μου. Είδε όμως ότι τα πόδια μου ήταν δεμένα και δεν μπορούσε να τ' ανοίξει. Μουγκρίζοντας για το εμπόδιο ανασηκώθηκε και μισόγυμνος έλυσε τα σχοινιά. Έκλεισα τα μάτια μου τη στιγμή που μου σήκωσε τα πόδια, αλλά τα ξανάνοιξα από τον οξύ πόνο καθώς με ξέσκιζε εισορμώντας μέσα μου. Ένας δεύτερος οξύτερος πόνος ήρθε όταν τα χρυσά δόντια του μπήχτηκαν βαθιά στο πληγωμένο αριστερό στήθος. Με παίδεψε πολλή ώρα. Κάθε φορά που τελείωνε το μουγκρητό ικανοποιήσεως του γουρουνιού σκέπαζε τις κραυγές από το μαιευτήριο. Ο χορός των βασανιστών σκυμμένος πάνω μου φώναζε: «Μπράβο, Φώτη... Κι άλλο...». Όταν αποκαμωμένος τραβήχτηκε τα ελεύθερα πόδια μου σε μια υπέρτατη προσπάθεια εκτινάξεως του έδωσαν μια τρομερή κλωτσιά στο πρόσωπο. Κλονίστηκε για μια στιγμή, το μάτι του θόλωσε και είδα στα τεράστια χέρια του, καθώς τα άπλωνε προς το λαιμό μου, την έκφραση του στραγγαλιστή. Οι άλλοι πάλεψαν σκληρά για να τον συγκρατήσουν. Σηκωτό τον πέταξαν από τη σκάλα..."
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισχύει....ο σταυρός λείπει απο ορισμένα είδη και στα Lidl στα κασονια που εχουν μεσα στα σουπερ μαρκετ....σε λιγο θα γινει σε ολα τα προϊόντα ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΑΜΩ ΔΕΝ ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΌ.....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΦΌΛΑ ( ΜΗΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ ΣΚΑΤΑ) ΟΙ ΘΕΡΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΊ ΘΑ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΑΊΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΣΑΣ ΛΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΊΣΤΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΑΜ
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Μια απάντηση στην Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος
Παρά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος για αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών αύριο ημέρα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, το ΕΠΑΜ, ως ο βασικός μοχλός του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καλεί τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας. Η αρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας του λαού, κάτω από συνθήκες άγριας περικοπής των εισοδημάτων, δημευτικής φορολογίας και υπό καθεστώς μνημονιακής κατοχής, συνιστά παραβίαση θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος, και συγκεκριμένα των άρθρων 17, 21 παρ. 4 και 25. Είναι αδιανόητο να δημεύεται για λογαριασμό των "αγορών" η ιδιωτική περιουσία, καθώς η πλειονότητα του λαού οδηγείται σκόπιμα σε βιοτικό στραγγαλισμό. Από το 2010 και μετά, κανένας πλειστηριασμός δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός.
Επομένως, η επιλεκτική αναφορά του συντονιστικού του συνδικαλιστικού οργάνου των συμβολαιογράφων αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη κατοικία, φαίνεται να στοχεύει στην διάσπαση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Η προσπάθειά τους, α) να διασφαλίσουν «την νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας» της αντισυνταγματικής εκπλειστηριάσεως της λαϊκής περιουσίας, και β) η αναγόρευση, τής σε κάθε περίπτωση απαραίτητης συμμετοχής του συμβολαιογράφου ως μοναδική εγγύηση «της νομιμότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών» είναι υποκριτική. Ουσιαστικά το συντονιστικό, καλεί τους συμβολαιογράφους ν’ αποτελέσουν άλλοθι για την παράνομη διαδικασία δήμευσης της περιουσίας του Έλληνα πολίτη.
Καλούμε τους συμβολαιογράφους να υπερασπίσουν την ιδιότητά τους ως δημόσιου λειτουργού, δεδομένου ότι το καθεστώς προετοιμάζει την επιτάχυνση των διαδικασιών εκποίησης και την ανάθεση του συμβολαιογραφικού λειτουργήματος σε περισσότερο αγοραία και πειθήνια χέρια. Το ΕΠΑΜ, με το ειδικό βάρος του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται, όχι μόνο για την διαφύλαξη της πρώτης κατοικίας, αλλά για την περιουσία του ελληνικού λαού, όπως επιτάσσει η υπεράσπιση της συνταγματικής Νομιμότητας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για να προασπίσουμε την περιουσία των Ελλήνων, δημόσια και ιδιωτική και για να επιστραφεί στα χέρια τους οτι δημεύτηκε μετά την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής.
H Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μία από τα ίδια οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων
ΕΠΑΜ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου δόθηκε συνέντευξη τύπου στα Μ.Μ.Ε από τη Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, με θέμα τη θέση των συμβολαιογράφων στο ζήτημα των πλειστηριασμών.
Το Ε.ΠΑ.Μ. παραβρέθηκε δια των σ. Αντώνη Παπαντωνίου, Χριστίνα Πολυχρονοπούλου αναπληρωματικών μελών της ΠΓ και Κυριάκο Κυριακόπουλο, μέλος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού. Το παρόν έδωσαν και αντιπροσωπείες από άλλους πολιτικούς φορείς, ΛΑΕ με τους κ.κ. Δ. Στρατούλη και Δ. Σαραφιανό, οι Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αλλά και συλλογικότητες.
Στη συνέντευξη τύπου οι συμβολαιογράφοι, κινήθηκαν στο πνεύμα του Δελτίου Τύπου που είχαν εκδώσει ήδη από την 11η Οκτωβρίου 2016. Απαίτησαν την διασφάλιση της σωματικής τους ακεραιότητας, καλώντας τις δυνάμεις καταστολής να προστατεύσουν τους ίδιους και να διασφαλίσουν την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών. Η αυθόρμητη μάλιστα έκφραση του προεδρείου«να προστατευθούν από τον όχλο» είναι δηλωτικό της περιφρόνησης προς την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία που δίκαια εξεγείρεται.
Τόνισαν ότι είναι οι μόνοι που εγγυώνται την νομιμότητα διενέργειας της διαδικασίας πλειστηριασμού διεκδικώντας την διατήρηση του προνόμιου τους. Αποποιήθηκαν κάθε ευθύνη επισημαίνοντας πολλές φορές ότι ειναι μόνον εκτελεστικά όργανα και εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις. Ομολόγησαν αυτό που οι κυβερνητικοί παπαγάλοι αποκρύπτουν, ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα έρχεται μεγάλο κύμα πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας από φορείς του ελληνικού δημοσίου.
Ως περιτύλιγμα κοινωνικής ευαισθησίας, η απαίτησή τους από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας. Οι εκπρόσωποι του Ε.ΠΑ.Μ. έκαναν εύστοχες παρεμβάσεις καταγγέλλοντας την αντισυνταγματικότητα όλου του πλαισίου εκπλειστηριασμού της περιουσίας των Ελλήνων υπό καθεστώς κατοχής. Εύστοχες παρεμβάσεις έγιναν και από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων. Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθησαν, επικεντρώθηκαν ως συνήθως σε δευτερεύοντα θέματα, μένοντας πολύ μακρυά από τα επίμαχα αντισυνταγματικά ζητήματα που έθιξε η αντιπροσωπεία του Ε.ΠΑ.Μ. και που εγείρονται όταν οι πλειστηριασμοί τελούνται σε καθεστώς μνημονιακής κατοχής και με όρους αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.
Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2016
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς πίσω από τη βόμβα στην Τσατάνη
13/10/2016 13.00
Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε το χτύπημα για την έκρηξη βόμβας χθες το βράδυ έξω από το σπίτι της Γ. Τσατάνη στα Εξάρχεια.
Η προκήρυξη
Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.
ΣΧΕΔΙΟ ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων. Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...
Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της. Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ' τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους. Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ' τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας.
Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας. Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου. Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ' τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών. Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια... Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου.
Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.. Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις». Θα επανέλθουμε...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Τα σπίτια μας, οι πλειστηριασμοί και οι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου…»
11/10/2016
Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης
Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών Θεσ/νίκης
Την Παρασκευή 7/10 κυκλοφόρησε από το μέγαρο Μαξίμου ένα non-paper, για να προσφέρει “επιχειρήματα” στα στελέχη και τους οπαδούς της κυβέρνησης που ανερυθρίαστα λασπολογούν σε κανάλια, διαδίκτυο και γειτονιές, με το οποίο υποστηρίζεται ότι «η κυβέρνηση προστατεύει την πρώτη κατοικία –και μάλιστα με σημαντικά μέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναμων». Πολύ μακριά πια από καθετί λαϊκό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ξέχασε και τη λαϊκή θυμοσοφία: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί»… Προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιστρέψει την πραγματικότητα, πράγμα όμως δύσκολο γι αυτήν αφού σε ένα πράγμα το non-paper λέει την αλήθεια: «…οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση. Ασφαλώς ενδιαφέρονται για την προστασία του σπιτιού τους, δεν επιθυμούν όμως να έχουν ασυδοσία οι μεγαλόσχημοι που χρωστάνε κατά σύστημα και παντού». Οι πολίτες (ή καλύτερα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα) όντως γνωρίζουν ποιος είναι αυτός που προσφέρει την «ασυδοσία στους μεγαλόσχημους» και γι αυτό ακριβώς κρίνουν και κατακρίνουν την κυβέρνηση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα συνεχίζει την πολιτική των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους και την πάει και “ένα βήμα” παραπέρα. Και επειδή γνωρίζουν, την πολιτική αυτή θέλουν να ανατρέψουν, ακριβώς για να σώσουν τα σπίτια τους κι ό,τι τους έχει απομείνει. Γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πρόσφερε ακόμη μεγαλύτερη ασυδοσία στους τραπεζίτες, ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τα «κόκκινα δάνεια». Γνωρίζουν ταυτόχρονα πολύ καλά ποιος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα σπίτι από τους «μεγαλόσχημους που χρωστάνε κατά σύστημα», αλλά φρόντισε και για την αναπαραγωγή του συστήματος, δίνοντάς τους νέα “τροφή”, από τα δημόσια έργα και τα κανάλια, μέχρι τη δημόσια γη και τα αγαθά…
Αλλά ας μιλήσουμε με στοιχεία κι ας μας πουν αυτοί πόσα σπίτια στην Εκάλη έχουν βγει μέχρι τώρα σε πλειστηριασμό; Γιατί εμείς μπορούμε με στοιχεία να αποδείξουμε ότι καμιά βίλα στο Πανόραμα δεν έχει βγει αλλά αντίθετα δεκάδες είναι μέχρι τώρα τα λαϊκά σπίτια των 40, 60 και 80 τ.μ. που βγαίνουν στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης κι εκατοντάδες ακόμη έρχονται στο επόμενο διάστημα από τον Εύοσμο, το Καλοχώρι και τις γειτονιές της πόλης μας, όπου ως γνωστόν, δεν κατοικούν ο Μαρινόπουλος ή ο Αλαφούζος και γενικά ούτε καναλάρχες ούτε μεγαλεργολάβοι ούτε κανένας μεγαλόσχημος της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας… Ας μιλήσουμε με στοιχεία κι ας μας πουν τι προβλέπει το τεχνικό μνημόνιο που συνυπέγραψαν το καλοκαίρι κυβέρνηση και εκπρόσωποι των “θεσμών” για το ποσό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών που επιδιώκει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο μέσω της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις σε λογαριασμούς, πλειστηριασμοί κινητής και ακίνητης περιουσίας κ.ά.); Τι ακριβώς σημαίνει το ότι από το συνολικό ποσό των 2,65 δισ. € τα 2,05 δισ. € επιδιώκεται να εισπραχθούν από οφειλέτες ποσών μικρού και μεσαίου ύψους και μόνο τα 600 εκατ. € από τους “μεγαλόσχημους”;
Ας μιλήσουμε με στοιχεία κι ας μας πουν πόσοι από τους 2000 πλειστηριασμούς των τραπεζών και τους 16300 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2016 αλλά και τους πολλαπλάσιους που ετοιμάζονται για το 2017, αφορούν εργαζόμενους, άνεργους ή συνταξιούχος και πόσοι «μεγαλόσχημους»; Ας μιλήσουμε με στοιχεία κι ας μας πουν σε ποιο από τα σημεία 3 και 4 του non-paper λένε την αλήθεια; Γιατί πίσω από το θολό τοπίο που δημιουργεί ο συνδυασμός αυτών των σημείων, κρύβεται η πραγματικότητα του ποιοι και πόσοι προστατεύονται και σε ποιο βαθμό καθώς και ποιοι και πόσοι μένουν παντελώς απροστάτευτοι. Στην πραγματικότητα λοιπόν προστασία της πρώτης κατοικίας (υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταφέρει να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη) υπάρχει μόνο για όσους έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα 8180€ και κατοικία με αντικειμενική αξία κάτω από 120000€ ενώ για τριμελή οικογένεια 17.278€ εισόδημα και 180000€ αξία του ακινήτου (το 25% του συνόλου των δανειοληπτών σύμφωνα με την κυβέρνηση). Για τη συγκεκριμένη κατηγορία προβλέπεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας του δανειολήπτη να καλύψει την αποφασισμένη από το δικαστήριο δόση, το υπόλοιπο καλύπτεται (για το 2016) από το κράτος (δηλ. από τους φορολογούμενους, για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ οι χρυσοπληρωμένες και πολλές φορές αγορασμένες απ’ όλους εμάς τράπεζες). Μερική προστασία (και πάντα υπό την προϋπόθεση ένταξης στο νόμο Κατσέλη) προσφέρεται σε όσους έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 13906€ και αντικειμενική αξία της κατοικίας κάτω από τα 180000€ ενώ για τριμελή οικογένεια 29373€ εισόδημα και 240000€ αξία του ακινήτου (το 35% του συνόλου των δανειοληπτών σύμφωνα με την κυβέρνηση). Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι η καταβολή μιας τέτοιας δόσης, με την οποία το ποσό που θα εισπράξει η τράπεζα δεν θα είναι μικρότερο από αυτό που θα εισέπραττε αν έβγαζε το σπίτι στο σφυρί (προστασία δηλ. για την τράπεζα και τα κέρδη της και όχι για την κατοικία). Τέλος για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα από αυτά της δεύτερης κατηγορίας, για το 40% των δανειοληπτών δηλαδή, δεν υπάρχει καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας. Μ’ άλλα λόγια αν κάποιος εργαζόμενος έχει μηνιαίο μισθό μεγαλύτερο από τα 586€ του κατώτατου μισθού ή μια τριμελής οικογένεια έχει μηνιαίο εισόδημα περισσότερα από 1440€, θεωρείται ότι όχι μόνο μπορούν να ζήσουν αλλά και ότι μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου. Κάποιος εργαζόμενος δε που έχει μηνιαίο εισόδημα μεγαλύτερο από τα 1160€ ή μια τριμελής οικογένεια με εισόδημα πάνω από τα 2450€ θεωρούνται «μεγαλόσχημοι» και δεν χρειάζονται καμιά προστασία της κατοικίας τους…
Ας μας πουν ποιος φταίει για το ότι πολύ μεγάλος αριθμός δανειοληπτών δεν έχει προσφύγει στην προστασία του νόμου Κατσέλη; Γιατί κι αν ακόμη κάποιος άνεργος, ελαστικά ή απλήρωτος εργαζόμενος βρει τα 1000 περίπου ευρώ που απαιτούνται για τις διαδικασίες της προσφυγής, τι γίνεται με την κωλυσιεργία των τραπεζών στην έκδοση των αναγκαίων δικαιολογητικών (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Μιχάλη Π.) αλλά και την διόλου τυχαία αδράνεια των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών για τη συγκεκριμένη στάση των τραπεζών; Ας μας πουν τέλος τι ακριβώς σημαίνει «οι αρχές κινούνται με γνώμονα την προστασία της έννομης τάξης καθώς και της αποφυγής εντάσεων»; Οι διαδηλωτές στα ειρηνοδικεία (όπως και οι συνταξιούχοι και κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση) είναι αυτοί που διασαλεύουν την «έννομη τάξη» ή οι δυνάμεις της καταστολής που άλλοτε με δακρυγόνα κι άλλοτε με γκλομπς, ασπίδες και συλλήψεις φροντίζουν ν’ αφήσουν ελεύθερο το πεδίο στους μεγαλοσυμβολαιογράφους να υλοποιήσουν το έργο της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας; Υπάρχουν κανόνες για τη διενέργεια των πλειστηριασμών (δημόσια διαδικασία, ωράριο 4-5μ.μ. κ.ά.) και ποιος θα ελέγξει την τήρηση ή την απροσχημάτιστη παραβίασή τους;
Ξέρουμε ότι σε τίποτα από όλα αυτά δεν θα απαντήσουν. Ούτε και έχει ιδιαίτερη σημασία άλλωστε οποιαδήποτε απάντησή τους. Αυτό που όλοι γνωρίζουμε και το non-paper προσπαθεί να αποκρύψει είναι ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν προστατεύει τη λαϊκή κατοικία αλλά με το 3ο μνημόνιο και τους νόμους που ψήφισε για την εφαρμογή του κάνει πολύ πιο εύκολη την αρπαγή της από τους τραπεζίτες και τα διεθνή funds, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας χρονικά τις διαδικασίες, καθορίζοντας χαμηλότερες τιμές πλειστηριασμών (την εμπορική αντί της αντικειμενικής) κλπ. Αυτό εξάλλου το πνεύμα του απολογητή των τραπεζών αποπνέει όλο το κείμενο, χωρίς καμιά προσπάθεια μάλιστα από την πλευρά τους να το κρύψουν. Αντίθετα, χωρίς κανείς να κοκκινίζει για όλα αυτά, στο non-paper αναφέρεται αυτολεξεί: «Οι τράπεζες, μάλιστα, με βάση τους στόχους που τέθηκαν, σε συνεργασία με την ΤτΕ και τον ESM, προχωρούν σε γενναίες ρυθμίσεις δανείων»…
Τη μία και μοναδική απάντηση σ’ όλα τα παραπάνω και τόσα άλλα που τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας κατατρώνε, την έδωσαν μια και καλή όταν επέλεξαν να ταχθούν με την με κάθε θυσία πληρωμή (αντί της διαγραφής) του χρέους, με την με κάθε θυσία παραμονή στην Ε.Ε. και το ευρώ, με τη διατήρηση των παλιών και την υπογραφή του 3ου μνημονίου. Διάλεξαν πλευρά: με τους “μεγαλόσχημους”… Όσο για τα ερωτήματα για τον Καμίνη και την προσπάθεια ταύτισης του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με τη Νέα Δημοκρατία (κατά την προσφιλή τους τακτική, όταν το κίνημα τους επικρίνει για την ταύτισή τους με την απάνθρωπη πολιτική της Ε.Ε. στο προσφυγικό να το ταυτίζουν με τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή, όταν μιλά για την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων κλπ.), να τους θυμίσουμε και πάλι το «σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου». Το κίνημα αυτό (ξανα)γεννήθηκε μέσα από ανθρώπους και συλλογικότητες που τάχθηκαν ξεκάθαρα με το λαϊκό ΟΧΙ στο περσινό δημοψήφισμα κι αυτό το ΟΧΙ θέλουν να το πάνε μέχρι το τέλος. Ο Καμίνης, η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα των «Μένουμε Ευρώπη» ήταν και είναι οι συνέταιροι του Τσίπρα και της κυβέρνησής του στη μετατροπή του λαϊκού ΟΧΙ σε ΝΑΙ και όλοι μαζί μνημόνια και κάθε αντιλαϊκό μέτρο σχεδιάζουν, ψηφίζουν, εφαρμόζουν και τη λαϊκή αντίδραση σ’ αυτά προσπαθούν να κατευνάσουν.
Καλό είναι βέβαια να θυμούνται κάπου κάπου οι «αυριανιστές της νέας εποχής» εκεί στο Μαξίμου ότι τους παλιούς ο λαός τους καταδίκασε στο 6%. Να τη φοβάστε λοιπόν τη «φασαρία για τους πλειστηριασμούς» γιατί, καθημερινά όλο και περισσότερο, τίποτα δεν θα σας θυμίζει από τους ξέπνοους αγώνες του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος που μέχρι τώρα ξέρατε και πολύ γρήγορα στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας» (όπως λέγανε κάποτε τα μισά από τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός σας) θα σας στείλει… Όσο για μας, το πήραμε το μάθημά μας. Μια είναι η απάντηση σε κάθε αυριανιστή, πολιτικό απατεώνα, εχθρό του λαού, έχουμε κι εμείς τη δική μας ΤΙΝΑ: Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση παρά ο αποφασιστικός, αδιαπραγμάτευτος, ανυποχώρητος αγώνας για κάθε ζήτημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε γειτονιά που θα φέρει τις μικρές και τη μεγάλη νίκη του μέλλοντός μας! Κι επειδή για μας δεν είναι απλά ένα σύνθημα σε κάποια συγκέντρωση που ψηφαλάκια θα μας φέρει…
Την Τετάρτη 12 του Οκτώβρη (και κάθε Τετάρτη), στις 3.30μ.μ., θα είμαστε στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης να βροντοφωνάξουμε ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαμαρτυρία του Συλλόγου Παραπληγικών στο Μαξίμου
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, 14:32
Σε συμβολικό αποκλεισμό του Μεγάρου Μαξίμου προχώρησαν, σήμερα το πρωί, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ζητώντας να μη μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις τους και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας. Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, όπου προσερχόμενος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δήλωσή του τάχθηκε στο πλευρό των παραπληγικών και ζήτησε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
«Πόρτα» της ΛΑΕ στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στο συνέδριο
Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, 08:58
Με ανακοίνωσή της, η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε έπειτα από κάλεσμα του κυβερνώντος κόμματος στη ΛΑΕ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει στο συνέδριό του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η Π.Γ. του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. τονίζει ότι δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθεί και να χαιρετίσει στο Συνέδριό του.
Η Π.Γ. της ΛΑ.Ε. θεωρεί αναγκαίο να υπογραμμίσει εκ νέου τη θέση της ότι ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Αριστερά, της οποίας σφετερίζεται και προσπαθεί να διασύρει τις αξίες, ενώ έχει «μεταλλαχθεί» βαθιά σε ένα κόμμα που στηρίζει, εφαρμόζει και κλιμακώνει μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και εθνικής υποτέλειας.
Η Π.Γ. του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. εκτιμά ότι στη σημερινή ιδιαίτερα συγκυρία δεν έχει κανένα νόημα η παρουσία της ΛΑ.Ε. σε ένα Συνέδριο το οποίο στο μόνο που θα αποβλέπει είναι να «νομιμοποιήσει» τετελεσμένα, να επικυρώσει και να κλιμακώσει καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, οι οποίες «πραξικοπηματικά» επεβλήθησαν, ερήμην του κόμματος και των μελών του, τον Αύγουστο του 2015 και επιχειρήθηκε να «ξεπλυθούν» με θερινές αντιδημοκρατικές διαδικασίες «εξπρές» στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015. Αυτό που έχει νόημα σήμερα είναι ένας ανοικτός δημοκρατικός διάλογος που αφορά όσους/ες προβληματίζονται και αναζητούν μια αγωνιστική ριζοσπαστική απάντηση στην κρίση, που θέλουν να αμφισβητήσουν και να συγκρουστούν με τα Μνημόνια, το χρέος, το ευρώ και τις ευρωσυνθήκες, που θέλουν να δουν το λαϊκό κίνημα να ανασυγκροτείται για να συγκρουστεί νικηφόρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό σύστημα για να ανατρέψει τα Μνημόνια και τις κυβερνήσεις, που τα εφαρμόζουν.
Σε αυτήν τη συζήτηση για τον άλλο δρόμο των ρήξεων και των ανατροπών για τη φιλολαϊκή διέξοδο και σε αυτήν την προσπάθεια για ένα μέτωπο των αριστερών, ριζοσπαστικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων στρατεύεται η ΛΑ.Ε. με όλες τις δυνάμεις της. Σε αυτόν τον κοινό αγώνα θέλουμε να συναντηθούμε, πέρα από διαφορές, με τις άλλες ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις και με τον κόσμο του αγώνα και της αναζήτησης της πραγματικής αριστερής εναλλακτικής αλλά και με τον κόσμο που μπορεί να ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα, ολοένα και περισσότερο, γυρνά την πλάτη σε έναν κομματικό μηχανισμό, που καθημερινά καπηλεύεται και εξευτελίζει την έννοια της Αριστεράς. Για να μπορέσουμε να δικαιώσουμε τους αγώνες του λαού μας και να αναδείξουμε με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την Αριστερά ως συνώνυμη με την αντίσταση, τη ρήξη, την ελπίδα, την προοδευτική και σοσιαλιστική προοπτική.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
13 Οκτωβρίου 2016 - 02:20
Πούτιν: Πολιτική ρητορεία οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Συρία
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εξήγησε ότι οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι στοχεύουν να πλήξουν «το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια οργάνωση (που) θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές από τα Ηνωμένα Έθνη». Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε χθες «πολιτική ρητορεία» τις κατηγορίες ότι εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, σε μια συνέντευξη που μετέδωσε σήμερα το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1. «Πρόκειται για πολιτική ρητορεία που δεν έχει και πολύ νόημα και δεν λαμβάνει υπόψη την πραγματικότητα στη Συρία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι οι εταίροι μας των χωρών της Δύσης- και καταρχάς σίγουρα οι ΗΠΑ- είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση» δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους εξήγησε ότι οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι στοχεύουν να πλήξουν «το Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια οργάνωση (που) θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα και βρίσκεται στον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές από τα Ηνωμένα Έθνη». «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Και δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να εκβιάζουν ολόκληρο τον πλανήτη αιχμαλωτίζοντας ομήρους, σκοτώνοντας κρατουμένους, σφάζοντάς τους» τόνισε ο Πούτιν. «Εάν θέλουμε να φθάσουμε έως το τέλος στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, πρέπει να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες και να μην επιτρέπουμε να μας λυγίζουν ή να μας αναγκάζουν σε οπισθοχώρηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας-Ρωσίας - Πούτιν: Οι εκβιασμοί δεν λειτουργούν με εμάς
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 22:51
Η ένταση συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας για το συριακό σκέλος, ενώ η Μόσχα έχει ανακοινώσει συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι το Σάββατο στην Ελβετία, για να συζητήσουν το θέμα της Συρίας. Την Τετάρτη, o Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς περιέγραψε ως «αδικαιολόγητη» στάση το «εμπόδιο» που «στήθηκε» από τη Ρωσία μετά το βέτο που έθεσε το Σάββατο στο σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ, το οποίο υποβλήθηκε από τη Γαλλία και την Ισπανία, ζητώντας την παύση των βομβαρδισμών και τη δημιουργία μιας ζώνης αποκλεισμού αέρος στο Χαλέπι. «Καλούμε τη Ρωσία να αναλάβει τις ευθύνες που πρέπει ως μεγάλη χώρα που είναι», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην Εθνοσυνέλευση. «Χωρίς την υποστήριξη της Ρωσίας, δε μπορούμε να συνεχίσουμε. Πρέπει να βρούμε μια ειρηνική λύση [...] Έχουμε λάβει γνώση της εν λόγω ακυρώσεως του ταξιδιού του Ρώσου Προέδρου, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται» ανέφερε και προσέθεσε: Η Γαλλία επιθυμεί «μια ανακωχή, μια κατάπαυση του πυρός» στο Χαλέπι για να επιτραπεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτευχθεί στις πολιορκημένες γειτονιές η εκκένωση από τους τραυματίες. Ένα αίτημα για βοήθεια που υποβλήθηκε επίσης από τις οργανώσεις όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
Μόσχα: Το Παρίσι «δηλητηριάζει» το κλίμα...
Από την πλευρά της η Μόσχα αφήνει να διαρρεύσει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πρόθυμος να πάει στο Παρίσι «όταν ο πρόεδρος Ολάντ θα αισθάνεται πιο άνετα» ενώ ο Πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί τη Γαλλία ότι προσπαθεί να «πυροδοτήσει την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Συρία αναγκάζοντας στην ουσία τη Ρωσία να ασκήσει βέτο στο σχέδιο ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών για την παύση των βομβαρδισμών στη Συρία», με δήλωσή του στο περιθώριο ομιλίας του, σε οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Αιρώ, μετέβη στις 6 Οκτωβρίου στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και να τον ενημερώσει για την υποβολή του σχετικού σχεδίου ψηφίσματος στον ΟΗΕ. «Και ο Λαβρόφ τον διαβεβαίωσε: Εμείς δεν θα ψηφίσουμε κατά του ψηφίσματος, αν ληφθούν υπόψη οι τροπολογίες μας» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Και να τι συνέβη στη συνέχεια: ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας πέταξε στην Ουάσιγκτον , συναντήθηκε την επόμενη μέρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και άρχισε να κατηγορεί τη Ρωσία για θανάσιμα αμαρτήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.
«Αυτή η συμπεριφορά εξηγείται με δύο τρόπους. Είναι θέμα επιρροής αλλά και εκβιασμού και αυτή η λογική με τη Ρωσία δεν λειτουργεί και δε θα λειτουργήσει ποτέ» κατέληξε. Το Σάββατο μετά το ρωσικό βέτο στα Ηνωμένα Έθνη στο γαλλικό ψήφισμα, ξεκίνησε η διπλωματική ένταση μεταξύ της Γαλλίας και της Ρωσίας, η οποία κορυφώθηκε την Τρίτη με την ακύρωση του Βλαντιμίρ Πούτιν μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο Παρίσι. Ωστόσο, ο Πούτιν διαβεβαιώνει ότι η «προσωπική σχέση» του με τον Φρανσουά Ολάντ είναι «καλή» και ελπίζει ότι θα τους «βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το επεισόδιο».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένα ταξίδι στον Άρη θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 18:05
Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Irvine, δείχνει ότι οι αστροναύτες που συμμετέχουν στην εξερεύνηση του Άρη, μπορεί κάλλιστα να αποκτήσουν μετέπειτα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Κάτι που σαφώς αποτελεί πολύ κακή είδηση για εκείνους τους αστροναύτες που αναμένεται να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στο διάστημα, τις επόμενες δεκαετίες. Και για τους αστροναύτες φυσικά, που σκοπεύει ο Ομπάμα να στείλει στον Άρη το 2030, στο πλαίσιο του μεγάλου σχεδίου αποίκησης του πλανήτη Άρη. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Irvine, έχει δείξει ότι η παραμονή στον Κόκκινο Πλανήτη θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Επιπτώσεις στη μνήμη, αλλά και κρίσεις άγχους. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την κοσμική ακτινοβολία που έχει αναγνωριστεί μετά από πειράματα σε ποντίκια που υποβάλλονται σε προσομοίωση ταξιδιού στον Άρη (εκτίθενται στην ακτινοβολία για μεγάλη διάρκεια).
Δεύτερη μελέτη
Μια δεύτερη μελέτη μάλιστα τείνει να αποδείξει ότι η εγκεφαλική βλάβη θα είναι μόνιμη και μη αναστρέψιμη. «Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν εδώ αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι το μακρινό διαστημικό ταξίδι είναι μια πραγματική απειλή για την ακεραιότητα των νευρωνικών κυκλωμάτων μας», λέει ο ερευνητής Charles Limoni σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature και προσθέτει: «Στη Γη τα ιονίζοντα ραδιενεργά σωματίδια εκτρέπονται από τη μαγνητόσφαιρα, η οποία αποτελεί ένα είδος προστατευτικού καλύμματος. Ομοίως, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός έχει μια ασπίδα εμπνευσμένη από την μαγνητόσφαιρα» ανέφερε ο ερευνητής. Ωστόσο, αποδείχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες ότι τα μέλη αποστολής αστροναυτών στο φεγγάρι - και ιδιαίτερα τα μέλη του προγράμματος Απόλλων - είχαν εκτεθεί σε αυτό το είδος της ακτινοβολίας παρά το προστατευτικό κέλυφος, με αποτέλεσμα τα επακόλουθα σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων.
Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Ιούλιο, από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, φάνηκε ότι ο αριθμός των θανάτων αστροναυτών μετά από σεληνιακή αποστολή, ήταν πέντε φορές υψηλότερος από εκείνον που παρατηρήθηκε σε αστροναύτες που είχαν συμμετάσχει μόνο σε αποστολές εδάφους. Αλλά μετά από μια παραμονή στον Άρη, οι συνέπειες για το σώμα θα μπορούσαν να είναι ακόμη χειρότερες ενώ πέραν από τις νευρολογικές βλάβες, υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης καρκίνου: «Η έκθεση σε αυτά τα σωματίδια μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά πιθανών επιπλοκών Συστήματος στο κεντρικό νεύρο. Και μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια αλλά και αρκετά μετά από ένα ταξίδι στο διάστημα. «Οι διαταραχές της μνήμης και το αυξημένο άγχος (ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη και 10 φορές πάνω από το κανονικό!), τα συμπτώματα της κατάθλιψης αποτελούν κάποιες από αυτές τις αρνητικές συνέπειες και μπορεί να εξελίσσονται για μια ολόκληρη ζωή» αναφέρει το άρθρο από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Προβληματισμός της ΝΑΣΑ
Από την πλευρά της, η NASA, η οποία σχεδιάζει να κατακτήσει τον Μάρτη του 2030 τον Άρη, εργάζεται ενεργά για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να προστατευθούμε από αυτά τα σωματίδια και τις δευτερογενείς ακτινοβολίες: να αυξήσουμε τη μάζα του προστατευτικού υλικού σε παραδοσιακές διαστημικές αποστολές στα σκάφη ή να χρησιμοποιήσουμε υλικά πιο ανθεκτικά», ανέφερε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ στην ιστοσελίδα της. «Ο όγκος του υλικού που περιβάλλει μία δομή θα απορροφήσει σωματίδια ενέργειας και ακτινοβολίας των δευτερογενών σωματιδίων για να μπορούν να περάσουν στο σώμα των αστροναυτών» επισημάνθηκε. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι για το ταξίδι στον Άρη θα πρέπει να λάβουν στα υπόψιν το εξής: ότι δεν υπάρχουν –προς το παρόν τουλάχιστον- σούπερ-κοστούμια δεδομένου ότι η πολλή δουλειά θα πρέπει να γίνει απ’ότι φαίνεται μόνο στα σκάφη και στα πιλοτήρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερωτηματολόγιο σε σχολεία της Αγγλίας και της Ουαλίας βάζει... φωτιά στη Ρώμη
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 18:22
Η ιταλική πρεσβεία στο Λονδίνο διαμαρτυρήθηκε επίσημα για την αποστολή ενός ερωτηματολογίου σε παιδιά ιταλών μεταναστών που είναι εγγεγραμμένα σε σχολεία της Αγγλίας και της Ουαλίας. Στο εν λόγω ερωτηματολόγιο ζητείται να αναφερθεί αν πρόκειται για Ιταλούς, «Ιταλούς από τη Νάπολη» ή «Ιταλούς από τη Σικελία». Μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου προέβαλε με έμφαση την είδηση, τονίζοντας ότι μπορούσε να διακρίνει κανείς ενδεχόμενες ρατσιστικές διαθέσεις έναντι του ιταλικού Νότου, από τον οποίο κατάγεται, ιστορικά, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που αποφασίζουν ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας.
Μετά τη διαμαρτυρία της ιταλικής διπλωματικής αρχής, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε το γεγονός, υποσχόμενο ότι «θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο για να απαλειφθούν οι νέες αυτές κατηγορίες μαθητών, η δημιουργία των οποίων είναι εντελώς αστήρικτη και αδικαιολόγητη». Το Φόρεϊν Όφις διαβεβαίωσε ότι θα εξακριβώσει για ποιο λόγο αναλήφθηκε η πρωτοβουλία αυτή σε μεμονωμένες σχολικές περιφέρειες, ο στόχος της οποίας πάντως, κατά τις βρετανικές αρχές, ήταν να παρασχεθεί τυχόν αναγκαία υποστήριξη για την καλύτερη δυνατή εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. «Πρόκειται για τοπικές πρωτοβουλίες, οι οποίες στόχευαν στον εντοπισμό ανύπαρκτων γλωσσικών διαφορών. Οι καλές προθέσεις μπορούν όμως να οδηγήσουν, έστω και χωρίς να υπάρχει πρόθεση, σε πραγματικές διακρίσεις», τόνισε ο Ιταλός πρέσβης στη Βρετανία, Πασκουάλε Τερατσιάνο.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πυρά Πούτιν κατά ΗΠΑ και Γαλλίας
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016, 17:00
Είναι δύσκολο να διεξαχθεί διάλογος με τη σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή προτιμάει να υπαγορεύει τη βούλησή της από το να συνομιλεί, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ. Τονίζοντας ότι η Μόσχα ανησυχούσε για την επιδείνωση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον χρηματοδότησε τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση της Ουκρανίας και βοήθησε στο πραξικόπημα στη χώρα αυτή. Η Ρωσία αναγκάστηκε τότε να προστατεύσει τους κατοίκους ρωσικής καταγωγής. "Είναι ανάγκη να συμπεριφερόμαστε σαν εταίροι και να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συμφέροντα των άλλων. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο", σημείωσε, αναφερόμενος στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις. Για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ γύρω από τις δικτυοπαραβιάσεις σε λογαριασμούς στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και την υποκλοπή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, ο Πούτιν είπε ότι δεν αφορά τη Ρωσία. Όπως υποστήριξε, όλοι οι συμμετέχοντες στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές χρησιμοποιούν μια ρητορική σε βάρος της Ρωσίας για τους δικούς τους σκοπούς. Ωστόσο, τόνισε, η Μόσχα θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τις εκλογές. Για την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Γαλλία, ο Πούτιν κατηγόρησε το Παρίσι ότι επιχείρησε να "δηλητηριάσει την κατάσταση" αναγκάζοντας τη Μόσχα να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα που είχε υποβληθεί στον ΟΗΕ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Συρία.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προνοικα επιδοματα για τους λαθρομεταναστες που ζητουν ασυλο! Και ας πεινανε τοσοι Ελληνες!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανταλλακτικα από την Ελλαδα για τα «αγροτικα» του ISIS.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Απασφαλισε ο Ερντογαν! Δεν αναγνωριζει ΑΟΖ και υφαλοκρηπιδα
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ελληνοτουρκικα. Κλιμακωση της τουρκικης προκλητικοτητας και ΝΑΤΟικες «ισες αποστασεις». Στο φως της δημοσιοτητας επιστολη της Τουρκιας στον ΟΗΕ, με την οποια «εξαφανιζει» τεραστια τμηματα της ελληνικης υφαλοκρηπιδας
------------------------------------------------------------------------------------------------------
εισαγγελέας Τσατάνη.... οπως λέμε στρατιωτικος επίτροπος:
1)σύζυγος του Αντώνη Γρηγοράκη, πρώην νομάρχη και πολιτευτή της ΝΔ 2) Η κόρη της υποψήφια βουλευτης με ΝΔ 3) αφαίρεσε τη δικογραφία από τους εισαγγελείς Διαφθοράς -ενώ ηταν στο στάδιο της δίωξης- και στην συνέχεια ΑΘΩΩΣΕ τον γνωστό Βγενόπουλο απο την γνωστή υπόθεση διαφθοράς...(15 δις ευρω τα ακαλυπτα δάνεια που στο τέλος πλήρωσε ο λαος) 4)Συγκάλυψε τον Μειμαράκη στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων SONAC ( 43 εκατομμυρια η ζημια του δημοσίου) 5) και φυσικά η "αξιότιμος" εισαγγελεύς .....ηταν εποπτεύουσα στην υπόθεση Βατοπεδίου......και αθωωσε το σύμπαν....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί η "ελληνική" δημοσιογραφική πορνεία σκύλευσε και τον θάνατο του Dario Fo;
Πέθανε ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και λογοτέχνης Dario Fo(Ντάριο Φο)... μας μετέφερε σήμερα, μαζί με διθυράμβους η "ελληνική" δημοσιογραφία. Πως μπορείς ν' αποσιωπείς την πολιτική στράτευση του Dario Fo
Σταχυολογούμε ορισμένα από τα χιλιάδες που πολέμησε και πολέμησαν τον Dario και "διέφυγαν" της προσοχής των ΜΜΕ: - Ο Dario ήταν πολιτικό ζώο μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Στρατευμένος στο "Κίνημα 5 Αστέρων" του Beppe Grillo, υπέρ του Εθνικού Νομίσματος, την έξοδο της Ιταλίας από τα δεσμά του ευρώ... - Ο Darioήταν ανυπότακτος, αδέσποτος και συνεπώς πολεμήθηκε τόσο από τη δεξιά (η αλήθεια είναι λιγότερο από τον πόλεμο της κοσμοπολίτικης "αριστεράς"), όσο και από την καθεστωτική και κυβερνητική "αριστερά". Στις 9 Μάρτη 1973, η σύζυγός του Franca Rame, ήταν θύμα απαγωγής και μαζικού βιασμού. Για το έργο του "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού" (υπέροχη ερμηνεία στο Θέατρο Άλφα, από τον Στέφανο Ληναίο και την Έλλη Φωτίου) , όπως αποδείχθηκε και στις δικαστικές αίθουσες, οι βιαστές ήταν υποκινούμενοι από τις μυστικές υπηρεσίες. - Ο αποκλεισμός του από τα ΜΜΕ και την τηλεόραση, δεν είχε προηγούμενο στη γειτονική Ιταλία. - Ενάντιος στην προσπάθεια Renzi, για "αναθεώρηση του Ιταλικού Συντάγματος, ως επιλογή του Διευθυντηρίου της Ε.Ε. για όσα Συντάγματα ευρωπαϊκών χωρών θα μπορούσαν να ανασχέσουν την πολιτική της νέας τάξης.
Ο Dario Fo ήταν σ' όλη του τη ζωή στρατευμένος πολιτικά και ούτε που τον "ακούμπησε" το Νόμπελ Λογοτεχνίας... Έτσι, τον Dario Fo θα έπρεπε να τον θυμηθούν οι "δημοσιογράφοι" χωρίς ρητορική υποκρισία, κατευθυνόμενη αρθρογραφία, αλλά για ότι έδωσε στη σημερινή άρρωστη κοινωνία από τους τραπεζοϋπαλλήλους, πλασιέ εμπόρων όπλων και πολυεθνικών, δήθεν πολιτικοί "ηγέτες" μιας Ευρώπης που δυναστεύει τους λαούς.
Ο Beppe Grillo θυμήθηκε όπως ακριβώς άξιζε στο Dario: "Σήμερα έφυγε ο Dario Fo. Τον θυμόμαστε με την ομιλία του στην piazza Duomo, στις 19 Φλεβάρη 2013, όταν μας είπε με τη δυνατή του φωνή: "Κάντε το εσείς!". "Νομίζω πως γύρισα πολλά χρόνια πίσω, στα τέλη του πολέμου, τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο. Έγινε μια γιορτή σαν αυτή την αποψινή κι ήταν τόσοι πολλοί άνθρωποι ευτυχισμένοι, όπως εσείς. Γεμάτοι χαρά και δεν λέω ελπίδα, ας αφήσουμε κατά μέρος την ελπίδα, αλλά με τη σιγουριά πως θα ανατρέπαμε τα πάντα και δεν το κατορθώσαμε. Σας παρακαλώ, κάντε το εσείς! Ανατρέψτε τα πάντα, σας παρακαλώ".
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Τουρκία αμφισβητεί πλήρως την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου...
Σε πλήρη αμφισβήτηση της ελληνικής και της κυπριακής υφαλοκρηπίδας σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο επιμένει η Τουρκία, καθώς με επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη, η οποία δημοσιεύτηκε και ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στις 30 Σεπτεμβρίου (Α/71/421), δηλώνει ότι... έχει «απαράγραπτα» δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα δυτικά των ακτών της Κύπρου, έξω από τα στενά όρια των χωρικών υδάτων της. Σε μια περιοχή που όχι μόνο επικαλύπτει ένα σημαντικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ και Οικοπέδων για τα οποία ήδη υπάρχει διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού, αλλά «εξαφανίζει» και την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή βάσει της επήρειας που έχουν όχι μόνο το Καστελόριζο και η Στρογγύλη, αλλά και η Ρόδος, η Κάρπαθος και η Ανατολική Κρήτη.
Ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη (και νέος πρεσβευτής στην Ελλάδα) Χαλιτ Τσεβικ, με την επιστολή του προς τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, απαντά ουσιαστικά στην επίσημη διαμαρτυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας (της 6ης Σεπτεμβρίου) για την παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο, του κυπριακού ερευνητικού σκάφους R/V Flash Royal στις 25 Αυγούστου, ενώ πραγματοποιούσε επιστημονική έρευνα εντος της κυπριακής ΑΟΖ.
Η τουρκική επιστολή δηλώνει ότι οι συντεταμένες στις οποίες έγινε η παρενόχληση «βρίσκονται δυτικά του μεσημβρινού 32ο 16’ 58” και εμπίπτει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπου η Τουρκία έχει ipso facto και ab initio δικαιώματα, καθώς και νόμιμα συμφέροντα». Και η επιστολή προειδοποεί για συνέχιση τέτοιου είδους πειρατικών ενεργειών επισημαίνοντας: «Σε συμφωνία με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δίκαιου, τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν το νομιμοποιημένο δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε κάθε επιστημονική ερευνητική δραστηριότητα που γίνεται χωρίς την συγκατάθεση η άδεια της Τουρκίας. Συνεπώς το τουρκικό πλοίο έδρασε σύμφωνα με τις καθιερωμένες διεθνείς πρακτικές και κανένα περιστατικό “παρενόχλησης” δεν έλαβε χώρα ..». Η Αγκυρα όμως με την συγκεκριμένη επιστολή παραπέμπει σε μια σειρά μονομερών διακοινώσεων προς τον ΟΗΕ, που θεωρεί ότι έχουν αποτυπώσει το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στις διακοινώσεις αυτές όμως έκτος εκείνων που αμφισβητούν την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Αίγυπτου (και στην οποία περιγράφεται η τουρκική διεκδίκηση στην περιοχή αυτή ,περιμαζώνεται και η διακοίνωση της 12ης Μάρτιου 2013 η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τουρκική την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου και στην περιοχή της Ρόδου, τις οποίες μάλιστα έχει συμπεριλάβει σε Οικόπεδα τα οποία έχει προσφέρει για έρευνα και εκμετάλλευση στην τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ. Καθώς η τουρκική αυτή επιστολή στον ΟΗΕ έγινε λίγες ημέρες μετα τις συνομιλίες του κ. Αναστασιάδη στον ΟΗΕ και την Τριμερή συνάντηση του με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζι, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και η συνολική παρέμβαση για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αλλά και η αναφορά ότι «δεν υπάρχει μια μόνο Αρχή, η οποία νομίμως να εκπροσωπεί τόσο τους τουρκοκυπρίους όσο και τους ελληνοκυπρίους, αλλά και την Κύπρο ως ένα σύνολο», αμφισβητώντας φυσικά και πάλι εμπράκτως την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Elaliberta, δηλαδή το ανεπίσημο μέσο του ΚΕΕΡΦΑ έχει αναρτήσει την αφίσα της "αντιιμπεριαλιστικής" συγκέντρωσης στις 20 Οκτώβρη.. Δηλαδή όποιος θα πάει σε αυτή,καλό θα είναι να πάρει μαζί του σημαίες του FSA, της ΙΣΙΣ, του Ισραήλ και των ΗΠΑ και να αγοράσει απαραίτητα την Εργατική Αλληλεγγύη
Δεν ξεχνάμε αυτα που γραψανε... Κάτω ο Άσαντ Κάτω ο Πούτιν Μπρος για το Μεγάλο Ισραήλ
υ.γ. Ανεπίσημες πληροφορίες θέλουν να απευθύνει χαιρετισμό ο Γ.Γ. της ΟΑΚΚΕ Ηλίας Ζαφειρόπολος
ΚΚΕ Μλ όπως λέμε ΣΕΚ... Πούστηδες και παλικάρια, γίνανε μαλλιά κουβάρια...
Μεταξύ άλλων... Μάθαμε από το ΚΚΕ μ-λ πως την Χεζμπολάχ την έφτιαξε το Ισραήλ και οι ΗΠΑ σήμερα...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως από το ερχόμενο Σάββατο έως τις 26 του μήνα θα πραγματοποιηθούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Ρωσία ανοιχτά του Ελ Αλαμέιν με την κωδική ονομασία «Φρουροί της Φιλίας».
ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Το Κοινοβούλιο του Μπουρούντι ψήφισε χτες κατά πλειοψηφία (94 βουλευτές υπέρ, σε σύνολο 110) υπέρ της αποχώρησης της χώρας από το Διεθνές Αποικιοκρατικο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Είναι η πρώτη χώρα που αποφάσισε μία τέτοια ενέργεια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κριτική Σαρκοζί προς Ολάντ για τη Ρωσία
ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί (και υποψήφιος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές της επόμενης άνοιξης), χαρακτήρισε «ανεύθυνη» τη στάση με την οποία η γαλλική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα της Ρωσίας, μετά την ακύρωση της ανεπίσημης επίσκεψης που ο Βλ. Πούτιν επρόκειτο να κάνει στη Γαλλία. «Εχω διαφωνίες με τον κ. Πούτιν, αλλά θεωρώ ως καθήκον της Γαλλίας, ως συμφέρον της Γαλλίας και της Ευρώπης, η Ρωσία, η Γαλλία και η Ευρώπη να κάνουν διάλογο», δήλωσε μεταξύ άλλων. «Πώς θα διευθετήσουμε την κατάσταση αν δε μιλάμε, παρά μόνο με δελτία Τύπου... Αν μπούμε σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο;» πρόσθεσε, αποτυπώνοντας προβληματισμούς μερίδων του γαλλικού κεφαλαίου που τάσσονται υπέρ μεγαλύτερων προσπαθειών για ένα συμβιβασμό και συντονισμό με τη Μόσχα. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορες επισκέψεις Γάλλων στην Κριμαία, σηματοδοτώντας και έτσι μια «ηπιότερη» στάση απέναντι στη ρωσική πλευρά, εν μέσω της «ουκρανικής κρίσης».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ Δίωξη αγωνιστών κατά της ιδιωτικοποίησης της γης στο Καζακστάν
Από τις 18 Μάη κρατούνται στις φυλακές τα στελέχη του κινήματος ενάντια στη μεταρρύθμιση της γης, Max Bokayev και Talgat Ayan. Τη μέρα αυτή, συνελήφθησαν από τις αρχές και κρατήθηκαν για 15 μέρες άλλοι 50 αγωνιστές σε διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό να αποτραπεί η πραγματοποίηση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενάντια στον πλειστηριασμό 2 εκατομμυρίων και 300 χιλιάδων εκταρίων γης σε ξένες εταιρείες. Ομως, ειδικά για τον Max Bokayev και τον Talgat Ayan, η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας άσκησε ποινική δίωξη, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορούνται ότι προετοίμασαν «μαζικές αναταραχές» και ενέργειες με σκοπό την ανατροπή της υπάρχουσας κυβέρνησης. Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Καζακστάν προσκομίζουν ως πειστήριο για την «ενοχή» τους μία αίτηση για τη διεξαγωγή ειρηνικής διαδήλωσης προγραμματισμένης για τις 21 Μάη, μαρτυρίες άλλων προσώπων, καθώς επίσης και το γεγονός της διεξαγωγής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας με χιλιάδες κόσμο, στις 24 Απρίλη στην πόλη Ατιράου. Η έρευνα δεν παρουσίασε κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο σχετικό με την προετοιμασία «πραξικοπήματος» και από τη στιγμή της σύλληψης, η διάρκεια των ανακρίσεων παρατεινόταν όλο και περισσότερο. Οι αρχές στην πόλη Ατιράου προετοιμάζουν μεγάλη πολιτική δίκη για τον Max Bokayev και τον Talgat Ayan, με σκοπό να εκφοβίσουν τους συνδικαλιστές και τους πετρελαιοεργάτες του Δυτικού Καζακστάν, οι οποίοι πήραν ενεργό μέρος στις διαμαρτυρίες ενάντια στη μεταρρύθμιση της γης. Στον κυβερνητικό Τύπο όλοι αυτοί εξισώνονται με τους «τρομοκράτες» και υπάρχει κίνδυνος, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, να χρησιμοποιηθούν όπλα ενάντια στους διαδηλωτές, όπως συνέβη πριν από πέντε χρόνια, όταν ανοίχτηκε πυρ κατά των απεργών πετρελαιοεργατών της πόλης Ζαναοζέν, που διαδήλωναν ειρηνικά. Ολοι οι συλληφθέντες απειλούνται με μεγάλες ποινές φυλάκισης και ενώ ο Max Bokayev έχει ήδη προσβληθεί στη φυλακή από βαριάς μορφής ηπατίτιδα C, δεν του χορηγείται επαρκής θεραπεία, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Κόντρες κυβέρνησης – αντιδημοκρατικης Βουλής για τα παζάρια του Brexit...
ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, φάνηκε χτες διατεθειμένη να δώσει περιορισμένο αλλά όχι καταλυτικό ρόλο στη Βουλή των Κοινοτήτων σε σχέση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου για την αποχώρησή του από την ΕΕ (Brexit). Απώτερος στόχος ήταν η εκτόνωση των αντιδημοκρατικων αντιλαικων φασιστικων αντιδράσεων που αντιμετωπίζει και από πληρωμενους πουλημενους στο κεφαλαιο βουλευτές του κόμματός της, πέρα από τους αντιπολιτευόμενους ξεπουλημενους Εργατικούς, που απαιτούν να αποφανθεί η Βουλή σε σχέση όχι μόνο με τη διαδικασία αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ αλλά και εάν θα πρέπει να ενεργοποιηθεί τελικώς το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας... Δηλαδη αν θα πρεπει να γινει σεβαστη η αποφαση του Βρετανικου Λαου για εξοδο από τη λυκοφωλια της γερμανοκρατουμενης Ε.Ε. Τα χαλια της Ελλαδας δηλαδη!!! Η Μέι, πάντως, φερθικε σαν γνησια Δημοκρατισα, και επέμεινε και χτες ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιούνη θα πρέπει να γίνει σεβαστό και ότι ως εκ τούτου η Βουλή των Κοινοτήτων μπορεί να έχει ένα λόγο στο ζήτημα του Brexit μέχρι του σημείου που δεν θα υποβαθμίζει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Οι ξεπουλημενοι Εργατικοί, του Τζέρεμι Κόρμπιν, κλιμάκωσαν τις πιέσεις έναντι του κυβερνητικού ρόλου στα παζάρια για το Brexit, καταθέτοντας πακέτο με 170 ερωτήσεις σε σχέση με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Θα καταθέτουν, όπως είπαν, «μία για κάθε μέρα» έως το τέλος του ερχόμενου Μάρτη, διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση της Μέι αναμένεται να έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πυρά Πούτιν κατά Ολάντ για την Συρια
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, νωρίτερα κατηγόρησε την κυβέρνηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, πως παίζει το ρόλο του «λαγού» των ΗΠΑ στη Συρία, «κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για τον Πρόεδρο Ομπάμα». Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, επίσης απάντησε στις προχτεσινές προκλητικές δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία πως ευθύνεται για το βομβαρδισμό κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία στις 19/9 και προέτρεψε να γίνουν αντιρωσικές διαδηλώσεις έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο. «Φαίνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα λόγια στα έργα, κάνοντας χρήση όπλων κατά της Ρωσίας - ντροπή!», είπε η Ζακχάροβα. Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημείωσε πως «στη Μόσχα έχουμε συνηθίσει στη ρωσοφοβική υστερία μελών της βρετανικής ελίτ» και πως οι κατηγορίες του Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας «δεν είναι τίποτα άλλο παρά "τρικυμία μέσα σε ένα ποτήρι θολό λονδρέζικο νερό...».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ιρακ. Συνεχίζεται η ιρακινο-τουρκική κόντραγια την αποχωρηση των τουρκικων στρατευματων κατοχης
Aνεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης και στην κόντρα Ιράκ - Τουρκίας με αφορμή την επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης. Εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού επέμεινε πως στην επικείμενη επιχείρηση στη Μοσούλη θα επιτραπεί «μόνον η είσοδος ιρακινών ειδικών δυνάμεων, στρατιωτών, Κούρδων μαχητών και σιιτικών πολιτοφυλακών... σε κανέναν άλλο». Οι Τούρκοι σουλτανικοι επέμειναν ότι έχουν «κάθε δικαίωμα» να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για την «απελευθέρωση της Μοσούλης» και πως επιβάλλεται να το κάνουν «για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της μειονότητας Τουρκμάνων» που ζει στη Μοσούλη. Ο αντιπρόεδρος της σουλτανικης τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε πως τα τουρκικά κατοχικα στρατεύματα θα παραμείνουν στο στρατόπεδο Μπασίκα στο βόρειο Ιράκ, μέχρις ότου να απομακρυνθούν όλα τα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» από τη γειτονική Μοσούλη. Επέμεινε έτσι ότι ο τουρκικός στρατός θα συμμετάσχει στην επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Μοσούλη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πάρει μέρος η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, YPG, και πως η σύρραξη στη Συρία έχει φέρει όλο τον κόσμο «στο χείλος ενός μεγάλου περιφερειακού ή παγκόσμιου πολέμου». Ρόλο στην ένταση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο εταίρους των ΗΠΑ πήρε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι όλες οι διεθνείς δυνάμεις στο Ιράκ «πρέπει να βρίσκονται στη χώρα σε συμφωνία και συντονισμό με την ιρακινή κυβέρνηση, υπό την αιγίδα του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού κατά του "Ισλαμικού Κράτους"».
Τέλος, χτες επανήλθε στο προσκήνιο η χρήση μη επανδρωμένων μικρών αεροπλάνων από τους τζιχαντιστές. Σε ρεπορτάζ της «Ουάσιγκτον Ποστ» και της «Λε Μοντ» αναφέρεται ο θάνατος δύο Κούρδων του Ιράκ και ο σοβαρός τραυματισμός δύο Γάλλων κομάντος από επίθεση τζιχαντιστών με τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος στις 2 Οκτώβρη και η απόφαση του Πενταγώνου να εντείνει τις έρευνες για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών όπλων κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, που χρησιμοποιούνται πλέον από στρατούς και ποικίλες οργανώσεις στα πεδία των συγκρούσεων.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Let's get PR debated in Parliament!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
OCT 12, 2016 — To get PR tabled for debate in the House of Commons, please sign our new, official Parliamentary petition calling for Proportional Representation:https://petition.parliament.uk/petitions/168657.

Why start a new petition?

As this one is hosted by the Government's official petition website, we can make sure it is debated by MPs if it receives over 100,000 signatures.

Our campaigning since the last General Election has helped establish fully cross-party support for PR within Parliament - with Labour and Conservative MPs aligning themselves with long-standing supporters of electoral reform.

That's why the time is right for this debate to take place - to give a platform to all pro-PR MPs and their arguments, to attract more media attention to the cause, and to build public awareness.

We have six months to gather 100,000 signatures, and we want to get the petition off to a flying start. So please sign and share here: https://petition.parliament.uk/petitions/168657 (please note that you will need to then click on a confirmation link sent to you by the Government petitions site, to verify your email address).

If you haven’t yet signed up for updates for the Make Votes Matter campaign, we invite you to do so here:http://www.makevotesmatter.org.uk/join-mailing-list. We often have exciting news to share!

With thanks and hope from Owen, Joe, Klina, Tim, Jack, Patrick and everyone at Make Votes Matter


e-h είπε...


Ας πάρει PR συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
12 του Οκτωβρίου, 2016 - Για να πάρετε PR κατατέθηκε για συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, και να συνδεθείτε με τη νέα, επίσημη κοινοβουλευτική αναφορά μας έκκληση για την αναλογική εκπροσώπηση: https: //petition.parliament.uk/petitions/168657.

Γιατί ξεκινήσαμε μια νέα αναφορά;

Όπως αυτό φιλοξενείται από την επίσημη ιστοσελίδα αίτηση της Κυβέρνησης, μπορούμε να βεβαιωθουμε ότι θα συζητηθεί από τους βουλευτές εάν λάβει πάνω από 100.000 υπογραφές.

Η εκστρατεία μας από τις τελευταίες Γενικες Εκλογες συνέβαλε στη δημιουργία από μια πλήρως διακομματική υποστήριξη για PR στο Κοινοβούλιο - με Εργατικών και των Συντηρητικών βουλευτών ευθυγραμμίζονται με τους μακροχρόνιους υποστηρικτές της μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος.

Γι 'αυτό η στιγμή είναι κατάλληλη για αυτή τη συζήτηση να διεξαχθεί - να δώσει μια πλατφόρμα για όλους τους προ-PR βουλευτές και τα επιχειρήματά τους, για να προσελκύσουμε την προσοχή από περισσότερα μέσα ενημερωσης για την αιτία, και να οικοδομήσουμε την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Έχουμε έξι μήνες για να συγκεντρώσουμε 100.000 υπογραφές, και θέλουμε να πάρετε την αναφορά να τη πατε μακριά σε μια καλή αρχή. Επομένως, σας παρακαλώ να υπογράψτε και μοιραστετη από εδώ: https://petition.parliament.uk/petitions/168657 (παρακαλώ σημειώστε ότι θα πρέπει στη συνέχεια να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο επιβεβαίωσης που αποστέλλονται σε σας από την ιστοσελίδα αναφοράς της κυβέρνησης, για να επαληθεύσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Αν δεν έχετε ακόμη εγγραφεί για ενημερώσεις για τις ψήφους Make Votes Matter εκστρατεία, σας προσκαλούμε να το κάνετε εδώ: http: //www.makevotesmatter.org.uk/join-mailing-list. Έχουμε συχνά συναρπαστικά νέα να μοιραστουμε!

Με ευχαριστίες και ελπίδα από τον Όουεν, Τζο, Klina, Tim, Jack, Πάτρικ και τον καθένα απο Καντε τους Ψηφους Θεμα