Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευη 14 Οκτωβριου 2016


2 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΦΤΩΧΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΔΡΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
Δράση επανασύνδεσης ρεύματος στη ΔΕΗ Χαλανδρίου πραγματοποίησαν σήμερα, 13-10-16, αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο. Το θύμα της αναλγησίας της ΔΕΗ ήταν αυτή τη φορά μία φτωχή ηλικιωμένη γυναίκα με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, της οποίας έχει κοπεί το ρεύμα από την κολώνα πριν από δύο μήνες. Έκτοτε ζει στο σκοτάδι έναν πραγματικό εφιάλτη. Με την δυναμική παρέμβαση του κινήματός μας σήμερα στη ΔΕΗ, πετύχαμε την άμεση επανασύνδεση του ρεύματός της και τον ευνοϊκό διακανονισμό της οφειλής της σε πολλές δόσεις και χωρίς προκαταβολή.
Όπλο μας η αλληλεγγύη! Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνέβη σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει κάποιος-α την ευθιξία και την αξιοπρέπεια να διαμαρτυρηθεί. Να απαιτήσει να γίνει η συζήτηση χωρίς την παρουσία των σωματοφυλάκων του ηγετίσκου. Τώρα η παρουσία αστυνομικών νομιμοποιήθηκε ως και στο Συνέδριο. Και κανένας-μία δεν σηκώνεται να φωνάξει "απομακρύνετε, ρε, τους μπάτσους από εδώ μέσα!" Κανένας! Καμία! Νέα ήθη και η εθελοδουλία πάει σύννεφο.... Άντε! Και στα σπίτια σας θα σας τους στείλει ο ανθρωπάκος αυτός! Όταν τρέμει ακόμη και τους εκλεγμένους συνέδρους του κόμματός του, ο τύπος είναι πολύ επικίνδυνος. Και μαζί του όλοι και όλες εσείς που νομιμοποιείτε την παρουσία της αστυνομίας σε κομματικές διαδικασίες. Μόνο ντροπή!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο έσχατος εξευτελισμός ανθρώπων που εκλέχτηκαν ως σύνεδροι αλλά που θεωρούνται και ύποπτοι. Και ούτε ένας δεν παρέδωσε την κάρτα του! Ούτε ένας δεν υπερασπίστηκε τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του! Και περιμένω μετά από τέτοιους ανθρώπους ν' αντιδράσουν στη βαρβαρότητα των ΜΑΤ. Της ένστολης αλητείας, που κάθε τρεις και λίγο ξαμολιέται για να μακελέψει απεργούς και διαδηλωτές...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία". Με περιφρόνηση για όσους-ες επέτρεψαν να εξευτελιστούν υποβαλλόμενοι σε έλεγχο κατά την είσοδό τους στον χώρο όπου πραγματοποιεί συνέδριο ο Τσίπρας και η Ασφάλεια.
Σχολιο.- με όλο τον σεβασμό.. οι σύνεδροι δεν χρειαζόταν να περάσουν από τα μηχανήματα ,αυτό γινόταν για τους μη συνέδρους. Σχολιο.- από το 1ο Συνέδριο τους έχει τους αστυνομικους ο Τσιπρας. Και στο διαρκές του καλοκαιριού του 15 ήταν πια παντού. Και σε όλες τις Κ.Ε. απο τότε. Και μεις τα ανεχόμασταν. Όταν λέω εμείς εννοώ τη σημερινή ΛΑΕ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και δώσ' του παλαμάκια ο Τζουμάκας, η Ξενογιαννακοπούλου, ο Χριστοδουλάκης και τ' άλλα τα παιδιά! Και δώσ' του "Ζήτω!" οι μπάτσοι που φύλαγαν τον αρχηγό από τα μέλη του κόμματός του!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το χειρότερο και πιο ανησυχητικό απ' όλα είναι πως επιχειρείται να εθιστεί μια κοινωνία ολόκληρη στον αμοραλισμό και την ηθική εξαχρείωση. Ως υφυπουργός Οικονομικών στα 1996-2000 ήταν αρμόδιος για το δημόσιο χρέος, ενόψει της ένταξης στην ΟΝΕ. Ήταν, δηλαδή, ένας από τους βασικούς επιτελείς της "δημιουργικής λογιστικής" των κυβερνήσεων Σημίτη, την οποία ακολούθησε και ως υπουργός στα 2000-04, έχοντας τεράστια ευθύνη για την υπερχρέωση που οδήγησε στα μνημόνια. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή. Κι όμως! Αναλαμβάνει και πάλι αρμόδιος για το δημόσιο χρέος. Με ανάθεση από την κυβέρνηση Τσίπρα. Που θα τελείωνε με το παλιό κ.λπ. κ.λπ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε ηλικία 90 χρόνων πέθανε ο μεγάλος ιταλός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Ντάριο Φο.
Στρατευμένος κομμουνιστής από τα πρώτα νεανικά του χρόνια, θα έρθει σε σύγκρουση με την Καθολική Εκκλησία, το 1951, όταν θα εμφανίσει βιβλικές ιστορίες δίνοντάς τους πολιτική διάσταση. Επηρεασμένος από την κινέζικη Πολιτιστική Επανάσταση, θα γράψει το θεατρικό έργο "Ο εργάτης ξέρει 300 λέξεις. Το αφεντικό 1000. Γι' αυτό είναι αφεντικό". Καταγγέλλοντας τη στρατηγική της έντασης που επέλεξε το βαθύ κράτος στην Ιταλία, θα γράψει τον "Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού", ενώ λόγω της αντίθεσής του στην εισβολή των στρατευμάτων του Συμφώνου της Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία τα έργα του έπαψαν ν' ανεβαίνουν στην ΕΣΣΔ και τις άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Μαζί με τη σύζυγο και συνεργάτιδά του ηθοποιό, Φράνκα Ράμε, συμμετείχαν ενεργά στο κίνημα για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, κατά του σεξισμού και υπέρ της γυναικείας χειραφέτησης, ενώ υποστήριξαν το κίνημα άρνησης πληρωμής των αυξημένων ενοικίων και τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ., με το έργο "Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!". Eιχε συνταχθει με το Κινημα 5 Αστερων του Πεπε Γκριλο. Ο Ντάριο Φο υπήρξε μέχρι τέλους ένας καλλιτέχνης με βαθιά συναίσθηση των καθηκόντων του στον αγώνα κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ομιλία Τσίπρα Αλέξιου στο "ΣΥΝΕΔΡΙΟ. . ." του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ-2. Η γλώσσα του σώματος του μα προπάντων του προσώπου του προδίδει πολλά . . . . - Λίγο πιο πέρα η Ρένα Δούρου κοιτάει τον ομιλητή ψυχρά και κοφτά, προσπαθεί ταυτοχρόνως να είναι ανέκφραστη. - Όμως καταφέρνει να είναι εκφραστικά ανέκφραστη. ' Μετά το πέρας του ωριαίου και κάτι λογύδριου του Τσίπρα Αλέξη στης 13-10-2016 στο Νέο - νεοϊδρυτικό συνέδριο του πρώην ΣΥΡΙΖΑ και νυν ;;;;;;; ' Θα μου μείνει αξέχαστο εκείνο που είπε στο Eurogrup : "Τι θέλετε; να σας δώσω και το σακάκι μου;". Το βλέμμα του Γιάννη Δραγασάκη τον παρακολουθούσε πατερναλίστικα και συγκρατημένα επιτιμητικά στις "δηλώσεις του" όταν "τελείωσαν. . ." οι εργασίες του Eurogrup
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε ξεφτίλες, υπάρχει όριο στην ξετσιπωσιά σας;
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ • 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
Αυτή είναι η Κατίνα Μανιτάρα. Είναι η αντάρτισσα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που πριν από λίγες μέρες την «ψέκασαν» με χημικά τα ΜΑΤ του Τσίπρα στην συγκέντρωση των συνταξιούχων.
Ο Τσίπρας τώρα είναι ο πρωθυπουργός του τρίτου και των προηγούμενων Μνημονίων, είναι τύπος που ο Βαλς «τον ζηλεύει», ο Ντάισελμπλουμ «τον θαυμάζει» και που οι Αμερικάνοι «του βγάζουν το καπέλο». Είναι επίσης ο τύπος που κάλεσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κήρυκας του δόγματος «η θέση της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν αμφισβητείται», ο «θα δώσω την 13η σύνταξη» που έκοψε και το ΕΚΑΣ, ο εκποιητής του Ελληνικού στον Λάτση και του νερού στο υπερταμείο. Αυτός, ο Τσίπρας, χτες είχε ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από κάτω τον χειροκροτούσαν εκτός του «κομμουνιστή» Κατρούγκαλου διάφοροι γνωστοί «αριστεροί»: Από τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη μέχρι την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Στέφανο Τζουμάκα. Ε, λοιπόν, την ώρα που ξεκινούσε το συνέδριο των συνοδοιπόρων των ΑΝΕΛ, η Αυγή – η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ – αποτίνοντας φόρο τιμής στον… έρπη του μεγάλου διαπραγματευτή και αγωνιστή Τσίπρα, πως λέτε ότι διαφήμιζε το Συνέδριο του κόμματος των πλειστηριασμών και της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζιτών; Διακινώντας στα κοινωνικά δίκτυα η Αυγη ανάρτηση με το σύνθημα «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές»!
Ναι! Αυτά τα απίθανα θρασίμια, που δεν υπάρχει δήλωση μετανοίας που να μην την έχουν υπογράψει,μετά τον τοίχο της Καισαριανής, στο στόμα τους – στο ίδιο στόμα με το οποίο γλύφουν «θεσμούς», «τροικανούς», Αμερικανούς, Γερμανούς και κάθε λογής πραιτοριανούς της ολιγαρχίας – πιάσανε και τα ξερονήσια! Και τις φυλακές! Πιάσανε στο στόμα τους και τους κομμουνιστές! Πήραν το σύνθημα που περιγράφει τη ζωή και τη θυσία των αλύγιστων, καπηλεύτηκαν τα άρματα των άλλων για να κρεμάσουν αυτοί τα νταούλια τους! Μαγάρισαν τα τιμαλφή της λεβεντιάς και της συνέπειας των άλλων, που ούτε στα όνειρά τους δεν θα φτάσουν, για να τα κάνουν κρεμαστάρια! Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο. Η αθλιότητά τους δεν έχει προηγούμενο. Και στο απολύτως εύλογο, απολύτως πολιτικό και εξόχως ευγενικό – όταν έχεις να κάνεις με τέτοια αθύρματα – ερώτημα «ρε ξεφτίλες, υπάρχει τελικά όριο στην ξετσιπωσιάς σας;», η απάντηση είναι σαφής: Όχι, δεν υπάρχει.
Έβλεπα αυτό που έγραψε η Αυγή και δεν το πίστευα. Και την απάντηση στην ερώτηση αν έχει όριο η ξετσιπωσιά και η καπήλευση που εχουν διαπράξει, την ξέρουμε όλοι δεν μπορώ να χωνέψω τόση καπήλευση, δεν μπορω να διανοηθώ πόσο κακό έχουν κάνει σε έννοιες, ιδεολογίες, ιστορίες που βάφτηκαν με αίμα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ούτε σε εξορίες ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές", φώναξαν οι εναπομείναντες νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά τον σωματικό έλεγχο με ανιχνευτή μετάλλου κατά την είσοδό τους στο συνέδριο του κόμματος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έκαναν το λάθος να συναντηθούν με τα στελέχη της εγκληματικής συμμορίας και τώρα απαιτούν να κατεβούν οι φωτογραφίες τους από τις ιστοσελίδες των ναζί. Άλλωστε, οι θέσεις των φονιάδων νοσταλγών του Χίτλερ είναι γνωστές: Οι ανάπηροι στον Καιάδα...
Παραολυμπιονίκες προς Χρυσή Αυγή: Κατεβάστε στις φωτογραφίες μας από το σάιτ σας
Την απόσυρση προσωπικών φωτογραφικών στιγμιοτύπων με βουλευτές της Χρυσής Αυγής που υπάρχουν στα site του κόμματος από την πρόσφατη εκδήλωση στο Κοινοβούλιο, ζητούν με ανακοίνωσή τους έξι αθλητές που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους των 6 Παραολυμπιονικών:
Οι φωτογραφίες μας που αναρτήθηκαν στους επίσημους δικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής, έγιναν αντικείμενο συζήτησης και παραφιλολογίας. Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν, προφανώς για τους δικούς τους σκοπούς. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι τους. Άλλωστε η Χρυσή Αυγή ουδέποτε μας εξέφραζε ως πολιτικό κόμμα με δεδομένες τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους πάνω στο θέμα αναπηρία. Ζητάμε τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής να αποσυρθούν, προκειμένου να αποκατασταθεί το όνομα και η λάμψη ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος.
Τα μέλη της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας Παύλος Μάμαλος Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης Δημήτρης Μπακοχρήστος Πασχάλης Κουλούμογλου Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης Γεράσιμος Λιγνός
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με κάποιους από τους υπογράφοντες την ανακοίνωση, εισέπραξε την αγανάκτησή τους κυρίως λόγω των ακραίων τοποθετήσεων της Χρυσής Αυγής πάνω στο θέμα της αναπηρίας με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση που είχε φιλοξενηθεί σε παλαιότερα δημοσιεύματα ότι «οι ανάπηροι και οι ψυχικά νοσούντες πρέπει να στειρώνονται και να πετιούνται στον Καιάδα»!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντικομμουνιστική παραχάραξη της Ιστορίας
Είναι γεγονός πως, ιστορικά, κάθε φορά που ξέσπαγε βαθιά και παρατεταμένη καπιταλιστική οικονομική κρίση, ο αντικομμουνισμός οξυνόταν (δίπλα σε κάθε μορφής καταστολή) υπό το φόβο της ριζοσπαστικοποίησης των μαζών και με στόχο την ενσωμάτωσή τους. Σήμερα, ένα δείγμα της έντασης αυτής του αντικομμουνισμού αποτελεί η αναβίωση μιας σειράς «επιχειρημάτων» κατά του ΚΚΕ που κατασκευάστηκαν την περίοδο της Κατοχής και διαδίδονται στις μέρες μας ευρέως από διάφορα αστικά, εθνικιστικά, νεοναζιστικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. «Αξιοποιούνται» δε στην πρώτη γραμμή της αντικομμουνιστικής επίθεσης κομμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή ή ο ΛΑ.Ο.Σ. και όχι μόνο. Πρόκειται για «ντοκουμέντα», που στη διάρκεια της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης παράχθηκαν μαζικά, προκειμένου να δυσφημιστεί ο αγώνας του ΕΑΜ και του ΚΚΕ. Δεκάδες «συμφωνίες» έκαναν τότε την εμφάνισή τους, με τις οποίες το ΕΑΜ και το ΚΚΕ άλλοτε εμφανίζονταν να «προδίδουν» την Ελλάδα στους Αλβανούς, άλλοτε στους Βούλγαρους, άλλοτε στους Γιουγκοσλάβους, άλλοτε στους Γερμανούς κ.ο.κ. Είναι χαρακτηριστικό πως τα κείμενα αυτά στην πλειονότητά τους «ανακαλύφθηκαν» και διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από τις ίδιες τις δυνάμεις κατοχής, από οργανώσεις όπως η ΠΑΟ (βλ. στη συνέχεια) ή ακόμα και από τις βρετανικές υπηρεσίες.
Με το πέρας του πολέμου, συναντάμε τα εν λόγω «έγγραφα» συγκεντρωμένα στην έκδοση του Υφυπουργείου Τύπου & Πληροφοριών (1947), με τίτλο «Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή». Αποτελούν πλέον τμήμα του οπλοστασίου της άρχουσας τάξης, από το οποίο επιστρατεύονται όλα εκείνα τα «στοιχεία» που απαιτούνται, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί ο διωγμός των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ (φυλακές, εξορίες, εκτελέσεις κ.ο.κ.). Ετσι τα «ντοκουμέντα» αυτά ανασύρονται ξανά και ξανά για να «αποδείξουν» τα περί «ξενοκίνητου κομμουνισμού», περί «πρακτορισμού», περί «σχεδιαζόμενου διαμελισμού της Ελλάδας» χάριν των «Σλαύων» κ.ο.κ. Οι πρώην συνεργάτες των Ναζί εμφανίζονταν πια ως τιμητές της «εθνικοφροσύνης», ισχυριζόμενοι πως «ούτε ο ΕΛΑΣ ούτε οι Σέρβοι παρτιζάνοι διεξήγον αγώνα κατά του κατακτητού» (σ.σ. η Ελλάδα και η Γιουγκοσλαβία ήταν εν τω μεταξύ οι μόνες χώρες της Ευρώπης που απελευθερώθηκαν από ίδιες δυνάμεις) και πως «η μετά των Γερμανών και Βουλγάρων συνεργασία των κομμουνιστών ήταν πλέον απροκάλυπτος»!1 Κατόπιν, τα «ντοκουμέντα» αυτά αναπαράχθηκαν σε εκδόσεις της Χούντας («Δεκέμβριος 1944 - Δεκέμβριος 1967»), στα «έργα» του «διαφωτιστή» της δικτατορίας και υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Γ. Γεωργαλά («Η Προπαγάνδα»), του καθηγητή στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Αρχηγείου Στρατού (επί Χούντας) και ιδιαιτέρου του Ι. Λαδά Κ. Πλεύρη («Ο λαός ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά») κ.ά. Πλέον, αποτελούν «πρώτη ύλη» στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα των σύγχρονων «Ταγμάτων Εφόδου» του συστήματος,
Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε έξι από τα «επίμαχα» αυτά «ντοκουμέντα», που είναι και τα πλέον «δημοφιλή» στις ανάλογες αναφορές. Πρόκειται για το «Σύμφωνο του Πετριτσίου», τη «Συμφωνία ΕΑΜ - ΣΝΟΦ», το «Στρατιωτικό Σύμφωνο Γερμανών - ΕΛΑΣ», τις «Συμφωνίες» του Γ. Σιάντου με τους Γερμανούς και το «Σύμφωνο του Μελισσοχωρίου». Παρότι, όπως παρατήρησε ο ιστορικός H. Fleischer «οι περισσότερες από τις πλαστογραφίες αυτές είχαν κατασκευασθεί μάλλον αδέξια»3, ωστόσο πολλές από αυτές περιλαμβάνονται και στην έκδοση του Γενικού Επιτελείου Στρατού «Αρχεία Εθνικής Αντίστασης 1941-1944», προσδίδοντάς τους μια κάποια «σοβαρότητα» και «επισημότητα». Στο ίδιο έργο βέβαια παρατίθενται ως «ιστορικά ντοκουμέντα» ακόμα και καταθέσεις ταγματασφαλιτών, στις οποίες φέρονταν να πολεμούν στα βουνά της Λακωνίας τον ίδιο τον Γ. Δημητρώφ (ΓΓ της Κομμουνιστικής Διεθνούς), ο οποίος δήθεν μαχόταν μαζί με τον ΕΛΑΣ εναντίον των «αληθινών πατριωτών»!4 Επομένως, το τι μπορεί από εκεί μέσα να χαρακτηριστεί ως αξιόπιστο και τι όχι είναι ένα μεγάλο ζήτημα.
ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ «ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Στη διάρκεια της Κατοχής εμφανίστηκαν και έδρασαν μια σειρά «εθνικιστικές οργανώσεις», όπως η «Χ» (οι γνωστοί Χίτες), ο ΕΔΕΣ Αθήνας, η Εθνική Δράση, η Τρίαινα, η ΠΑΟ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση), η ΡΑΝ (Ρωμυλία - Αυλών - Νήσοι) κ.ά. Ορισμένες από αυτές «μοίρασαν» τη δράση τους, άλλοτε κάνοντας «αντίσταση» στον κατακτητή και άλλοτε μαχόμενοι κατά του ΕΑΜ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, βέβαια, επικέντρωσαν τις ενέργειές τους στο δεύτερο. Οι εν λόγω οργανώσεις διατηρούσαν δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας, τόσο με τις δυνάμεις κατοχής και τις δοσιλογικές κυβερνήσεις, όσο και με το Βρετανικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής και την κυβέρνηση του Καΐρου. Η σύγκρουση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ με αυτές υπήρξε καταλυτική στη διαμόρφωση του συσχετισμού δυνάμεων εντός της Ελλάδας προς τα τέλη της κατοχικής περιόδου. Με τη λήξη δε του πολέμου, οι αστικές κυβερνήσεις δε δίστασαν να τις «αναγνωρίσουν» ως «αντιστασιακές», ενώ πολλοί από τους πρωταγωνιστές τους τιμήθηκαν ή έκαναν καριέρα στον κρατικό (και παρακρατικό) μηχανισμό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των Ταγμάτων Ασφαλείας (ΤΑ). Στις περιβόητες «δίκες των δοσίλογων» η συντριπτική τους πλειοψηφία «βγήκε λάδι». Οταν ο αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων Θ. Σοφούλης (ο οποίος μάλιστα είχε προσέλθει ως μάρτυρας κατηγορίας) ρωτήθηκε «διατί συνεκροτήθησαν τα Τάγματα Ασφαλείας», εκείνος απάντησε: «Είναι γνωστός ο σκοπός. Εγιναν διά να κτυπήσουν τα δήθεν τάγματα αντιστάσεως του ΕΑΜ. Διά της ιδρύσεώς των η κυβέρνησις [σ.σ. η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη] ηθέλησε να εξασφαλίσει την δημοσίαν τάξιν. Αυτή ήτο η αρχική σκέψις. Εξετράπησαν όμως εις ασχήμιας, εξορμήσεις προς συνοικισμούς κ.λπ. Ο σκοπός των όμως είναι ο εκτεθείς. Περί τούτου δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία».5
Είχε, βεβαίως, προηγηθεί η ευρεία χρήση ανδρών των Ταγμάτων Ασφαλείας στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944 (καθ' υπόδειξη και με τις ευλογίες των Βρετανών).6 Στη συνέχεια, ακόμα και γνωστοί εγκληματίες ταγματασφαλίτες (όπως π.χ. ο Ι. Πλυντζανόπουλος και οι συνεργάτες του, που μετείχαν ενεργά στη δολοφονία δεκάδων πατριωτών στο μπλόκο της Κοκκινιάς) απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία. Αλλοι, όπως ο διοικητής των ΤΑ Καλαμάτας Δ. Παπαδόπουλος, ο διοικητής των ΤΑ Σπάρτης Κ. Κωστόπουλος, ο διοικητής των ΤΑ Γυθείου Π. Δεμέστιχας, ο διοικητής των ΤΑ Ναυπλίου Δ. Μουστακόπουλος, ο υποδιοικητής των ΤΑ Χαλκίδας και τόσοι άλλοι, θα συνεχίσουν να κάνουν «λαμπρές» καριέρες στον ελληνικό στρατό.7
Επομένως, μάλλον δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ο χαρακτηρισμός «εθνικοί αγωνιστές» που απέδωσε στους ταγματασφαλίτες ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ή η απόδοση τιμών στα Τάγματα Ασφαλείας από τη Χρυσή Αυγή στο «μνημόσυνο» που τέλεσε στο Μελιγαλά στις 16 Σεπτέμβρη 2012. Εκεί, όπου υπό το σύνθημα «Τιμή στους Χίτες και τους Ταγματασφαλίτες» η εν λόγω οργάνωση «δεσμεύτηκε» να αναγορεύσει την «επέτειο» σε «εθνική εορτή». Μεταξύ άλλων, η επίκληση της ιστορίας των λεγόμενων «εθνικιστικών οργανώσεων» της Κατοχής έχει και την έννοια της δημιουργίας ενός ιστορικού προηγούμενου, μιας «παράδοσης» και μιας συνέχειας για τις σύγχρονες ακροδεξιές - φασιστικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΡΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ.ΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΠΟΥ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Νίκος Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος
Στη θέση του επικεφαλής της ομάδας που εξετάζει το ζήτημα για το χρέος φαίνεται πως θα τοποθετηθεί ο πρώην υπουργός... Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά η θέση για την οποία προαλείφεται τελικά είναι του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μην αγοράζετε προϊόντα με πενταψήφιο κωδικό που αρχίζει από 8..πρόκειται για γενετικά τροποποιημένα!! Το 4 σημαίνει καλλιέργειες με φυτοφάρμακα και λιπάσματα και από 9 καθαρά βιολογικά προϊόντα .
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΖΕΡΑΠΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΤΗΝ ΕΝΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ.ΑΝΟΙΞΑΝ ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΒΟΥΛΗ .ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ένας στους τρεις Έλληνες δυσκολεύεται να αγοράσει βασικά είδη διατροφής
Πιο κοντά στη μεσογειακή διατροφή βρίσκονται σήμερα οι Έλληνες καταναλωτές, ενώ λόγω οικονομικής κρίσης μειώθηκε, σε σχέση με το 2011, το ποσοστό εκείνων που γευματίζουν εκτός σπιτιού ή σε καταστήματα fast food. Ωστόσο, ένας στους τρεις δηλώνει πλέον, ότι λόγω οικονομικής κατάστασης, έχει αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες, καθώς δεν μπορεί να αγοράσει βασικά είδη διατροφής.
Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε το περασμένο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), σε δείγμα 1.059 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα. Όπως ανέφεραν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, Νίκος Τσεμπερλίδης και η γενική γραμματέας του Κέντρου, Ευαγγελία Κεκελέκη, η οικονομική κρίση οδήγησε τους καταναλωτές σε καλύτερες επιλογές σε σχέση με τη μεσογειακή διατροφή.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως προκύπτει από την έρευνα που έγινε μέσω ερωτηματολογίου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΚΑ και πραγματοποιήθηκε από τις 8 Ιουλίου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, το ψωμί, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν μπει σχεδόν καθημερινά στο τραπέζι των καταναλωτών. Από την άλλη πλευρά, τα κόκκινα κρέατα, τα ψάρια, οι τηγανητές πατάτες και τα αναψυκτικά έχουν περιοριστεί σε μία φορά την εβδομάδα. Τα γλυκά, τα όσπρια, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τα αυγά και το γάλα καταναλώνονται ελάχιστες φορές την εβδομάδα, ενώ η κατανάλωση αρνιού και κατσικιού περιορίζεται σε μια φορά το μήνα.
Σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2011, η διατροφή των Ελλήνων φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν λιγότερο το χοιρινό, τα αναψυκτικά και τις τηγανητές πατάτες και περισσότερο τα φρούτα και τα λαχανικά. Άλλωστε, σε σχέση με το 2011, αυξήθηκε κατά 15 μονάδες το ποσοστό των καταναλωτών που δεν τρώνε κανένα γεύμα εκτός σπιτιού (από 25,28% το 2011 σε 39,70% το 2016), μειώθηκε το ποσοστό των καταναλωτών που γευματίζουν μόνο μία φορά την εβδομάδα εκτός σπιτιού (από 37,60%, το 2011, σε 31,00%, το 2016) μειώθηκε, κατά περίπου 4 μονάδες, το ποσοστό των καταναλωτών που γευματίζουν συχνά (2-4 φορές την εβδομάδα) εκτός σπιτιού, (από 28,32% το 2011, σε 24,20% το 2016), ενώ αυξήθηκαν κατά 12 μονάδες, περίπου, αυτοί, που δεν τρώνε σε fast food (από 48,96%, το 2011, σε 60,08%, το 2016).
Στο ερώτημα που αφορά την αιτία που προκάλεσε τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν ότι η αιτία αυτή είναι η υγεία, σε ποσοστό 48,45%, η οικονομική κατάσταση σε ποσοστό 27,49%, άλλο, σε ποσοστό 9,28%, η οικογενειακή κατάσταση σε ποσοστό 5,84%, η εργασία κατά 4,82% και ο τόπος κατοικίας κατά 4,12%. Ειδικότερα, το 63,06% των καταναλωτών δηλώνει ότι επηρεάστηκαν οι αγοραστικές του συνήθειες απέναντι στα προϊόντα διατροφής λόγω οικονομικής κρίσης. Στην ερώτηση πώς έγινε αυτό, ποσοστό 49,52% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ψάχνουν τα ίδια προϊόντα με χαμηλότερη τιμή σε άλλα καταστήματα, 46,62% αγοράζουν με την ίδια συχνότητα μόνο τα απαραίτητα, 37,94% στράφηκαν σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των σούπερ μάρκετ, 33,12% αγοράζουν στην ίδια συχνότητα μικρότερες, όμως, ποσότητες, ενώ 10,93% αγοράζουν συχνότερα μικρότερες ποσότητες και 6,43% πιο σπάνια ίδιες ποσότητες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Ισραήλ ανέστειλε τη συνεργασία με την UNESCO
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 15:23
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία του με την UNESCO μετά από ψηφοφορία η οποία, όπως ανέφερε, αμφισβητεί τον ιστορικό δεσμό των εβραίων με την Ιερουσαλήμ. Η Unesco ενέκρινε χθες ένα κείμενο που υπέβαλαν επτά αραβικές χώρες με σκοπό τη «διασφάλιση της Παλαιστινιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και του χαρακτήρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ» καθώς όπως επισημαίνεται «η παλαιστινιακή πλευρά της πόλης καταλαμβάνεται και προσαρτήθηκε από το Ισραήλ» καταγγέλλοντας έτσι τους περιορισμούς πρόσβασης που έχουν επιβληθεί από τις ισραηλινές αρχές για τους μουσουλμάνους που επιθυμούν να επισκεφθούν το Όρος του Ναού. Το κείμενο ψήφισαν 24 χώρες, έξι χώρες το καταψήφισαν, ενώ 26 απείχαν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
To τερματισανε στη μαλακια!! Δοθηκε το βραβειο Νομπελ λογοτεχνειας στον Μπομπ Ντιλαν!
Οι νομπελίστες καλούνται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη για να παραλάβουν τα βραβεία τους από τα χέρια του βασιλιά της Σουηδίας και να εκφωνήσουν μια ομιλία. Προφανώς η Σουηδική Ακαδημία δεν γνωρίζει αν ο Μπομπ Ντίλαν προτίθεται να έρθει. Το 1964 ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ είχε αρνηθεί το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας και είχε ανακοινώσει την απόφασή του μόλις είχε μάθει για τη βράβευσή του. Δεν είχε λάβει τις 273.000 κορώνες που αποτελούσαν τότε το χρηματικό έπαθλο του βραβείου.
Στον Bob Dylan απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, όπως ανακοινώθηκε χθες Πεμπτη από την αρμόδια Σουηδική Ακαδημία. Η Ακαδημία ανέφερε πως ο μουσικός και συγγραφέας έχει «δημιουργήσει νέες μορφές ποιητικής έκφρασης μέσα στη σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση». Eκτός από το βραβείο, ο Dylan θα λάβει και το χρηματικό έπαθλο των 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (σ.σ. 820.500 ευρώ).
Έμειναν... απ'έξω ηχηρά ονόματα
Παρόλο που πολλές στοιχηματικές εταιρείες έδιναν αρκετές πιθανότητες στην κατάκτηση του βραβείου από τον διάσημο τραγουδοποιό, οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση κάνουν λόγο για «απονομή- έκπληξη» καθώς ο Dylan είχε να «συναγωνιστεί» ηχηρά ονόματα από τον κόσμο της Λογοτεχνίας.
Ενδεικτικά, φέτος «φαβορί» θεωρούνταν Αμερικανοί μυθιστοριογράφοι και ποιητές (σ.σ. Μέριλιν Ρόμπινσον, Ντον Ντελλίλο, Τόμας Πύντσον, Λύντια Ντέιβις, Τζον Άσμπερι) αλλά και συγγραφείς εκτός Αμερικής: ο Σύρος ποιητής Άδωνις, ο Κενυάτης μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Ngugi Wa Thiong'o, ο Νορβηγός μυθιστοριογράφος Jon Fosse και ο Νοτιοκορεάτης ποιητής Ko Un. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ανθρώπου ή έχουν ζήσει πολλά χρόνια εξόριστοι - και όλοι ξέρουν πως η επιτροπή του Νόμπελ αρέσκεται να τιμά τέτοια κριτήρια. Μικρότερες πιθανότητες δίνονταν σε συγγραφικές διασημότητες που έχουν διαβαστεί πολύ και στην Ελλάδα, όπως ο Ιάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι, ο Ινδός Σάλμαν Ράσντι, η Καναδή Μάργκαρετ Άτγουντ, ο Τσέχος (γράφει στα γαλλικά) Μίλαν Κούντερα και οι Βρετανοί Τομ Στόπαραντ, Τζούλιαν Μπαρνς και Χίλαρυ Μαντέλ.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 189 δικαστές και εισαγγελείς
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 14:09
Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της χώρας, έχοντας εντάλματα σύλληψης για 189 δικαστές και εισαγγελείς, καθώς και σε άλλα δικαστήρια, στο τελευταίο κύμα καταστολής με τη δικαιολογια παλι για την αποτυχημένη απόπειρα «πραξικοπήματος», που πλεον ολοι πιστευουν ότι ηταν σχεδιασμενη από τον ισλαμοφασιστα σουλτανο Ερντογαν, που έχει οδηγήσει στη δίωξη χιλιάδων ανθρώπων, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Άγκυρας της σουλτανικης ισλαμοφασιστικης κυβερνησης ζήτησε αυτές τις τελευταίες συλλήψεις μελών του δικαστικού σώματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης και σε δικαστήρια, περιλαμβανομένων και δικαστών του Ακυρωτικού Δικαστηρίου καθώς και του Συμβουλίου της Επικρατείας, του κορυφαίου διοικητικού δικαστηρίου της Τουρκίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Άσαντ: Η κατάληψη του Χαλεπιού θα οδηγήσει τους τρομοκράτες στην Τουρκία
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 04:35
Η ανάκτηση του Χαλεπιού από τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών θα αποτελέσει τη αφετηρία για το στρατό της Συρίας να ωθήσει τους "τρομοκράτες" πίσω στη Τουρκία, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ. «Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νόσρα. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού», τόνισε. Τον τελευταίο μήνα, το Χαλέπι έχει γίνει τόπος μάχης μεταξύ των συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων, των τζιχαντοφασιστών, και αρκετών ισλαμοφασιστικών ομάδων των αποικιοκρατων. Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της, με τις συριακές δυνάμεις να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις της συμφωνίας από ισλαμοφασιστες καθιστούν την κατάπαυση των εχθροπραξιών αδύνατη. Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ είπε ότι η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο, και ότι ο αποικιοκρατικος πολεμος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανία: Η Μέι θα επιδιώξει πρόσβαση στην αγορά της Ε.Ε. μετά το Brexit
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, 02:07
Η Βρετανία θα επιδιώξει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα περιλαμβάνει την μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ένωσης μετά την αποχώρησή της από την Ε.Ε, δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. «Αυτό που θα κάνουμε είναι να είμαστε φιλόδοξοι στη διαπραγμάτευσή μας, να διαπραγματευθούμε την καλύτερη συμφωνία για τους Βρετανούς, που θα περιλαμβάνει τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά για να συναλλάσσονται και να λειτουργούν σε αυτή οι εταιρίες», δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει περιορισμούς στη μετανάστευση. Η Μέι δήλωσε επίσης ότι η ανακοίνωση νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει δυσκολότερο για τις βρετανικές εταιρίες το να προσλαμβάνουν εργαζομένους εκτός της ΕΕ δεν αφορούσε το να «κατονομαστούν και να εκτεθούν» οι εταιρίες.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Εξισωνεται φορολογικα το τσιπουρο με το ουισκι!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διαστρέβλωση μιας είδησης
- Ο ορισμός της δοτής και πουλημένης δημοσιογραφίας των συστημικών ΜΜΕ (ηλεκτρονικών, εν προκειμένω), σε όλο της το «μεγαλείο»!!! - Στη ροή των ειδήσεων του «έγκυρου» in.gr (του γνωστού συγκροτήματος του ΔΟΛ) δημοσιεύεται άρθρο που χρησιμοποιεί πληροφορίες από το το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το Reuters και το... Γαλλικό Πρακτορείο, με τίτλο: «Συριακές και ρωσικές βόμβες χτυπούν σχολείο στο Χαλέπι και σκοτώνουν παιδιά».
- Μπαίνοντας, όμως, στο άρθρο διαβάζουμε τα παρακάτω: «Τουλάχιστον τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε περιοχή του Χαλεπιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του κυβερνητικού στρατού (στγ: η υπογράμμιση δική μου), όταν βόμβες έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την ώρα που ρωσικά και συριακά μαχητικά συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ανηλεώς την πόλη. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι στόχος της τρομοκρατικής, όπως την χαρακτήρισε, επίθεσης ήταν το σχολείο στη συνοικία Αλ Σουλεϊμανίγια».
- Από τη στιγμή, λοιπόν, που χτυπήθηκε ένα σχολείο που βρισκόταν σε περιοχή που ελέγχεται από τον συριακό κυβερνητικό στρατό, είναι αδύνατον το βομβιστικό χτύπημα να έχει προκληθεί... από τις δικές του δυνάμεις, αλλά και από τη ρωσική αεροπορία!!! Είναιπροφανές, ότι το χτύπημα προέρχεται από αντίπαλες δυνάμεις, είτε μιλάμε για τον ISIS, είτε για την «Jabbhat Al-Nusra», είτε για την αποκαλούμενη από τους Δυτικούς «μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση», που θέλησαν να βάλλουν εναντίον του άμαχου πληθυσμού, για λόγους που γίνονται εύκολα κατανοητοί. - Συνεπώς, ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου είναι απολύτωςδιαστρεβλωτικός και παραπλανητικός και συνιστά ορισμό τηςπαραπληροφόρησης!!!
Αυτός είναι ο τρόπος που σας ενημερώνουν και σας "ευαισθητοποιούν" τα Δυτικά μέσα στις Νατοικές χώρες για τα γεγονότα στην Συρία. Την επίθεση των τρομοκρατών σε σχολείο στο Δυτικό Χαλέπι, σε σημείο που ελέγχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός,την βάφτισαν επίθεση της Ρωσίας και της Συρίας Αυτή την προπαγάνδα θα την πάρουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι και θα την αναπαράγουν καταδικάζοντας τον Άξονα που αντιστέκεται στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία. Σημ. Δημοσιογραφικές πόρνες... Αλήτες Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, έμμισθοι της ισραηλινής πρεσβείας! Κάνουν αβίαστα, φυσικά το πληρώνονται, το άσπρο μαύρο: Την ίδια ώρα οι τρομοκράτες του FSA δολοφονούν παιδιά την στιγμή που πηγαίνουν στο σχολείο στο Δυτικό Χαλέπι, τα πουστράκια το εμφανίζουν ως έγκλημα της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης (σοσιαλιστές, κομμουνιστές και πατριωτικές δυνάμεις) της Συρίας!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Λιβανέζο κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Στις 24 Οκτώβρη συμπληρώνονται 32 χρόνια εγκλεισμού του λιβανέζου κομμουνιστή Ζωρζ Ιμπραήμ Αμνταλλά στις γαλλικές φυλακές. Οι γαλλικές αρχές με διάφορα προσχήματα αρνούνται την εκτέλεσή της υφ’ όρων απόλυσης που δικαιούται ο Αμπνταλλά από το 1999, εξ αιτίας της αλύγιστης επαναστατικής του στάσης και της εκδικητικότητας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Σήμερα, ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.
Ο Αμπνταλλά από τα 19 του χρόνια, το 1971, στρατεύθηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που εισέβαλαν στον Λίβανο. Το 1980 συμμετείχε στη συγκρότηση της μαρξιστικής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης “Ενοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια”, η δράση της οποίας έφτασε και στη Γαλλία με την εκτέλεση το 1982 του συνταγματάρχη Τσαρλς Ρέυ, στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, και του Γιακόβ Μπαρσιμαντοβ, πράκτορα της Μοσσάντ και δεύτερου γραμματέα της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 ο Αμπνταλλά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τη κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις εκτελέσεις των Ρέυ και Μπαρσιμαντοβ.
Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε στο πλευρό των λαϊκών αγωνιστών που δίνουν το αίμα και την ελευθερία τους για να χτίσουν έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. Ο σύντροφος Αμπνταλλά είναι από τους χιλιάδες αυτούς αγωνιστές που θυμίζουν με το παράδειγμά τους πως η μάχη για δικαιοσύνη δεν είναι μάταιη, δεν ήταν μάταιη ποτέ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 6 μ.μ. ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Συνέλευση για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ
Για επικοινωνία: Πολιτικός χώρος στη Σπύρου Τρικούπη 44, Εξάρχεια Δευτέρα 18:30 – 21:30 και Σάββατο 13:00 – 15:00
http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/
e-mail: syneleusi-enantiastin-ee@espiv.net
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΕΜΕΝΗ Πυραυλική επίθεση Αμερικανών
Το Ιράν στέλνει πλοία στην περιοχή
ΣΑΝΑΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Δύο πολεμικά πλοία στον Κόλπο του Αντεν, ανοικτά της Υεμένης, έστειλε χτες το ιρανικό πολεμικό ναυτικό σε μια προσπάθεια να «υπενθυμίσει» στις ΗΠΑ τη στρατιωτική παρουσία του στην περιοχή, μερικές ώρες μετά την εκτόξευση τριών πυραύλων τύπου «Τόμαχοκ» από το αμερικανικό αντιτορπιλικό πλοίο USS Nitze σε θέσεις ραντάρ στο έδαφος της βόρειας Υεμένης στις 4.00 π.μ. (τοπική ώρα). Ως πρόσχημα οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την εκτόξευση πυραύλων κοντά στο αμερικανικό σκάφος USS MASON που έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα ανοικτά της Υεμένης την Κυριακή και την Τετάρτη. Τις εκτοξεύσεις πυραύλων αρνήθηκαν οι Σιίτες Χούτι που ελέγχουν την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της Υεμένης, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για αμερικανική φάρσα που επιδιώκει την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή αμέσως μετά την αποτυχία της Σαουδικής Αραβίας». Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την πυραυλική επίθεση, λέγοντας ότι κατέστρεψαν τρεις θέσεις επίγειων ραντάρ στην περιοχή Ρας Ισα της επαρχίας Μούκχα της Βόρειας Υεμένης, με εντολή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπειτα από σύσταση του υπουργού Αμυνας, Αστον Κάρτερ, και του επιτελάρχη στρατηγού, Τζόζεφ Ντάνφορντ. «Τα περιορισμένα αυτά πλήγματα νόμιμης άμυνας διεξήχθησαν για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, τα πλοία μας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας μας σε αυτή τη σημαντική θαλάσσια οδό», δήλωσε ο Πίτερ Κουκ εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στη Δαμασκό, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, σε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να μπορέσει να αλλάξει την τουρκική πολιτική σε σχέση με τη Συρία μέσω της νέας προσέγγισης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, την οποία τόνισε πως βλέπει «θετικά».
Στη Μόσχα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, κάλεσε περιφερειακές δυνάμεις να μη δίνουν φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους στις οργανώσεις ισλαμοφασιστών στη Συρία διότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία. Προειδοποίησε ότι η Ρωσία «θα απαντήσει σε τυχόν εχθρική ενέργεια κατά της Ρωσίας κατάλληλα».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, με αφορμή τη μέρα αντίστασης των ιθαγένικων πληθυσμών (από την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χρ. Κολόμβο το 1492), που κεντρικό σύνθημα είχε να υπάρξει άμεσα συμφωνία για τον τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης. Μετά την οριακή απόρριψη της συμφωνίας ειρήνης κυβέρνησης και ανταρτών των FARC-EP στο δημοψήφισμα στις 2 Οκτώβρη, έχει ξεκινήσει νέος γύρος συζητήσεων. Ο κύριος πολέμιος της συμφωνίας, ο αντιδραστικός πρώην Πρόεδρος της Κολομβίας, Α. Ουρίμπε, επιδιώκει τροποποιήσεις που ουσιαστικά ποινικοποιούν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή πάλη, της οποίας έκφραση ήταν η ένοπλη απάντηση στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Ενα 10χρονο αγόρι σκοτώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από πυρά των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Χαν Γιουνίς της Ανατολικής Γάζας.
ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Επικεφαλής της γαλλικης αποικιοκρατικης αποστολής «κυανοκράνων» με την αδεια του ξεφτιλοΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία επιβεβαίωσε χτες το θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 41 από επίθεση ισλαμοφασιστών ενόπλων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Τους οποιους υποστηριζουν οι γαλλοι αποικιοκρατες. Οι ισλαμιστες στην Κεντροαφρικανικη Δημοκρατια ειναι το 10% του πληθυσμου, ενω το 90%ειναι χριστιανοι.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, προειδοποίησε χτες την ΕΕ πως η υποστήριξη του κόσμου προς τις Βρυξέλλες φθίνει υπέρ της ενίσχυσης των ήδη ισχυρών δεσμών με τη Ρωσία.
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ο ινδικός κατοχικος στρατός ανακοίνωσε ότι η κατάληψη κυβερνητικού κτιρίου σε περιοχή του ινδικού Κασμίρ, που είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα, έληξε τελικά με το θάνατο δύο ενόπλων πατριωτων που είχαν ταμπουρωθεί μέσα σε αυτό.

2 σχόλια:

e-h είπε...





Cuba hurricane appeal launched
The Cuban government is accepting international donations to help with disaster relief following Hurricane Matthew which hit the island on 4 October. The storm destroyed thousands of homes in eastern Cuba, particularly the towns of Baracoa, Maisi and Imias.
Donations can be made directly by bank transfers to the Cuban account or sent via CSC and we will transfer the money in lump sums to the Cuban account to save on the high international bank transfer charges



Κούβα τυφώνα έκκληση που απηύθυνε
Η κουβανική κυβέρνηση αποδεχθείκε τις διεθνής δωρεές για να βοηθήσει και να ανακουφισει από καταστροφές μετά τον τυφώνα Matthew που έπληξε το νησί στις 4 Οκτωβρίου. Η καταιγίδα κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια στην ανατολική Κούβα, ιδιαίτερα τις πόλεις της Μπαρακόα, Maisi και Imias.
Οι δωρεές μπορούν να γίνουν απευθείας με τραπεζικά εμβάσματα προς τον κουβανική λογαριασμό ή να αποσταλούν μέσω ΚΕΠ και θα μεταφέρει τα χρήματα σε κατ 'αποκοπή ποσά για τον κουβανικο λογαριασμό για να σώσει απο τα υψηλά τέλη διεθνούς τραπεζικού εμβάσματος.





Cuban Arts – Here and Now
Friday 14 October 6.30-8.30pm London - Free talk - all welcome
What's going on in the arts scene in Cuba?
How important is art in Cuba?
How can the island produce so many visual and other artists?
How is Cuban culture affected by the US blockade?
Come and hear Cuban artists Luis Camejo and Adislen Reyes, Cuban curator Chrislie Perez, Cuban writer Pedro Perez Sarduy and Cuban Ambassador Teresita Vicente Sotolongo talk about these issues and more at a roundtable discussion this Friday.
Free entry, open to all




Κούβας Τέχνες - εδώ και τώρα
Παρασκευή 14 Οκτώβριος 6.30-8.30pm Λονδίνο - Δωρεάν ομιλία - όλοι ευπρόσδεκτοι
Τι συμβαίνει στην καλλιτεχνική σκηνή στην Κούβα;
Πόσο σημαντική είναι η τέχνη στην Κούβα;
Πώς μπορεί το νησί να παράγει τόσα πολλά θεαματα και άλλοι καλλιτέχνες;
Πώς είναι κουβανέζικη κουλτούρα επηρεάζεται από τον αποκλεισμό των ΗΠΑ;
Ελάτε να ακούσετε Κουβανοί καλλιτέχνες Luis Camejo και Adislen Reyes, Κούβας επιμελήτρια Chrislie Perez, Κουβανού συγγραφέα Pedro Perez Sarduy και της Κούβας Πρέσβης Teresita Vicente Σοτολόνγκο μιλήσουμε για αυτά τα θέματα και περισσότερο σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αυτή την Παρασκευή.
Δωρεάν είσοδος, ανοικτό σε όλους

e-h είπε...



Adelante! Latin America 2016
Saturday, 26 November 2016, 10am, Congress House, London.
The largest event of the year for Latin America solidarity in Britain – now in its 12th year – will feature an impressive line up of ambassadors, academics, MPs, trade unionists, activists, campaigners, journalists and artists to discuss the politics of the region including plenary sessions in the main hall and many smaller, interactive seminars, films and much more.
Featuring contributions from over 50 excellent speakers from Argentina, Brazil, Colombia, Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela and the UK


Adelante! Λατινική Αμερική το 2016
Το Σάββατο 26 του Νοεμβρίου του 2016, δέκα, το Κογκρέσο House, Λονδίνο.
Το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς για την αλληλεγγύη στη Λατινική Αμερική στη Βρετανία - τώρα στο 12ο έτος - θα διαθέτουν ένα εντυπωσιακό line up της πρέσβεις, πανεπιστημιακοί, βουλευτές, συνδικαλιστές, ακτιβιστές, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες για να συζητήσουν την πολιτική της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων συνόδους ολομέλειας στην κύρια αίθουσα και πολλές μικρότερες, διαδραστικά σεμινάρια, ταινίες και πολλά άλλα.
Με συνεισφορές από πάνω από 50 εξαιρετικούς ομιλητές από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Κολομβία, την Κούβα, τον Ισημερινό, τη Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και το Ηνωμένο Βασίλειο .






Huge turnout for solidarity with Cuba at Labour Party Conference
International solidarity with Cuba was displayed at a packed standing-room only Labour Party conference fringe meeting in Liverpool where delegates and visitors heard from speakers including Teresita Vicente, Cuban Ambassador, Baroness Angela Smith and Tony Burke, Unite Assistant General Secretary.
Adrian Weir, Deputy Chief of Staff of Unite, chaired the meeting and spoke of the progress that has been made since last year’s fringe, including Obama’s historic visit to Cuba in March. However, he highlighted the disappointment that “earlier this month Obama signed off the Trading with the Enemy Act against Cuba, continuing the blockade for another year.”



Τεράστια προσέλευση για την αλληλεγγύη με την Κούβα στο Συνέδριο του Εργατικού Κόμματος
Η διεθνής αλληλεγγύη με την Κούβα είχε εμφανιστεί σε μια κατάμεστη διαρκή αιθουσα στο συνέδριο στο Εργατικό Κόμμα συνάντηση στο περιθώριο του συνεδριου στο Λίβερπουλ, όπου οι αντιπρόσωποι και οι επισκέπτες ακούγεται από τα ηχεία συμπεριλαμβανομένων Teresita Vicente, της Κούβας Πρέσβης, βαρόνη Angela Smith και Tony Burke, Unite Βοηθός Γενικός Γραμματέας.
Adrian Weir, Αναπληρωτής Αρχηγός Γενικού Επιτελείου του Unite, προήδρευσε της συνεδρίασης και μίλησε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί από του προηγούμενου έτους, συμπεριλαμβανομένων την ιστορική επίσκεψη του Ομπάμα στην Κούβα το Μάρτιο. Ωστόσο, τόνισε την απογοήτευση ότι "νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ομπάμα υπέγραψε από το εμπόριο με την Εχθρικη Πράξη ενάντια στην Κούβα, συνεχίζοντας τον αποκλεισμό για ένα ακόμη έτος."