Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τεταρτη 5 Οκτωβριου 2016


Με... μουλάρια, μπουλντόζες και αγροτικά η μεταφορά ασθενών
Οκτώβριος 4, 2016 - 09:38
Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ - «Τρίο της συμφοράς» χαρακτηρίζει την ηγεσία του υπ. Υγείας και τον πρωθυπουργό
Τραγική έως και άκρως επικίνδυνη περιγράφεται η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη διακομιδή ασθενών και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την έκθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Το παζλ της μεταφοράς ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας περιλαμβάνει ακινητοποιημένα ασθενοφόρα λόγω μηχανικών βλαβών, έλλειψη πληρωμάτων και διακομιδές με... μουλάρια, άλογα, μπουλντόζες και αγροτικά οχήματα που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Φέτος, τον Σεπτέμβριο από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας, μια γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθη στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στο κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου. Οι εργαζόμενοι σε ιδιαίτερα έντονο ύφος χαρακτηρίζουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «τρίο της συμφοράς» της Δημόσιας Υγείας, κατηγορώντας τους ότι διοργανώνουν φιέστες για τα εγκαίνια νέων ασθενοφόρων, ενώ οχήματα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων πληρωμάτων. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περιοχές της χώρας που έχουν μεγάλη ανάγκη από ασθενοφόρα δεν προβλέφθηκε να προμηθευτούν καινούρια, παρ' ότι έγιναν σχετικοί διαγωνισμοί από τις Διοικητικές Περιφέρειες (μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ).
«Οι Περιφέρειες που δεν προμηθεύτηκαν νέα ασθενοφόρα είναι της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Ελλάδας. Στις περιοχές αυτές κατοικεί το 70% του πληθυσμού της χώρας και είναι ανεπτυγμένο το 70% του στελεχιακού δυναμικού και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα νέα ασθενοφόρα που προμηθεύτηκαν οι περιοχές που εξυπηρετούν το 30% του πληθυσμού της χώρας, παρ' ότι έγινε με πρωτοβουλία των Διοικητικών Περιφερειών και όχι της κυβέρνησης, παρ' ότι παραμένουν ακινητοποιημένα από την έλλειψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση. Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, «οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων πληρωμάτων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών».
Επίσης, το ΕΚΑΒ Αττικής δίνει στη κίνηση 55-60 ασθενοφόρα πρωί-απόγευμα και 28-30 τη νύχτα, με τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν διανύσει 900.000 χιλιόμετρα. Στο Νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Το ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος που καλύπτει πέντε νομούς (Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς), διαθέτει 48 ασθενοφόρα τα οποία δόθηκαν στην κυκλοφορία πριν 15 - 20 έτη και έχουν διανύσει 600.00 έως 900.000 χιλιόμετρα. Από τα 48, τα 18 ασθενοφόρα έχουν αποσυρθεί με μόνιμες βλάβες, ενώ σε καθημερινή βάση 5 ασθενοφόρα βρίσκονται σε συνεργία αυτοκινήτων προς επισκευή. Το κονδύλι του έτους 2016 που δόθηκε για ανταλλακτικά και συντήρηση των ασθενοφόρων είναι συνολικά 60.000 ευρώ, έχουν ξοδευτεί 47.000€ έως τώρα και μένουν άλλες 13.000€. Περιοχές που δεν διαθέτουν κάλυψη από το ΕΚΑΒ είναι η επαρχία Καλαβρύτων, η επαρχία Ζαχάρως και Κρεστένων, ο Δήμος Ερυμάνθου, η Ζάκυνθος, η Βορειοδυτική και Βορειοανατολική Αιτωλοακαρνανία και η Κεφαλλονιά.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κλειστόν, λόγω Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται τρεις μήνες νωρίτερα από την προγραμματισθείσα εφαρμογή του αναφερόμενου νόμου, για να ξέρουν όλοι οι Έλληνες τι τους περιμένει –και κυρίως να είναι προετοιμασμένοι- από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και μετά.
Aποφράδα νύχτα της 22ας Μαΐου 2016. Τότε που είχε περάσει τελικά και το πολυνομοσχέδιο της ντροπής από 153 εξωνημένους βολευτές. Το πολυνομοσχέδιο του υπερΤΑΥΠΕΔ, των 99 χρόνων σκλαβιάς, του ξεπουλήματος του συνόλου σχεδόν της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, των πλειστηριασμών και των εξώσεων, του «κόφτη» των κοινωνικών παροχών, των μισθών, των συντάξεων, της περίθαλψης, των πάντων, αλλά και της μετατροπής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε Ανεξάρτητη Αρχή. Για τα περισσότερα από τα μέτρα που εισάγει ο νόμος έχουν γραφτεί πολλά. Όμως ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η σιωπή για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Λες και έπεσε ένα πυκνό πέπλο αποσιώπησης. Λες και δεν τρέχει τίποτα. Σιγά το πράγμα. Από Γενική Γραμματεία έγινε Ανεξάρτητη Αρχή. Και τι έγινε; Όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα όσο φαίνονται. Η ΓΓΔΕ, η οποία, παρεμπιπτόντως, είχε θεσπιστεί το ’12, επίσης ως μνημονιακή δέσμευση, λειτουργούσε ως τόσο, ως Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών, υπόκειτο σε ιεραρχικό έλεγχο και σε διοικητική εποπτεία από τα θεσμικά όργανα του κράτους. Όλα αυτά καταργούνται. Τώρα πλέον, ή ακριβέστερα από 1/1/2017, η νέα Ανεξάρτητη Αρχή θα έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο στην είσπραξη και διαχείριση των εσόδων του κράτους (φορολογικά, τελωνειακά, τα πάντα!), αλλά και στους τρόπους και μεθόδους είσπραξης αυτών.
Σύμφωνα με τον νόμο, λοιπόν, η «Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων» θα έχει λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δεν θα υπόκειται σε κανένα έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, αλλά ούτε και σε ιεραρχικό έλεγχο, δηλαδή από το υπουργείο Οικονομικών. Όργανα διοίκησης της Αρχής θα αποτελούν το Συμβούλιο Διοίκησης και ο Διοικητής και ένας εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά την επιλογή, μάλιστα, του Συμβουλίου Διοίκησης, θα μετέχουν και δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδιαφέρον είναι το άρθρο 5 του νόμου, στο οποίο επισημαίνεται ότι «ο υπουργός δεν δύναται για συγκεκριμένες υποθέσεις ή περιπτώσεις να καταθέσει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριών ή να δώσει δεσμευτικές οδηγίες». Και ακόμα χειρότερα, η Αρχή θα έχει αρμοδιότητες «στη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και για την συμβολή στην υγιή λειτουργία της αγοράς, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας». Πλήρης ιδιωτικοποίηση του κράτους!
Ειδικότερα και σύμφωνα με τον νόμο: 1. Η Αρχή δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. 2. Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον υπουργό Οικονομικών. 3. Στο Συμβούλιο Διοίκησης συμμετέχει και εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο οποίος θα έχει πρόσβαση στα στοιχεία και στα αρχεία της επιτροπής. Προσέξτε εδώ. Πρόσβαση στα στοιχεία και στα αρχεία, στα οποία δεν θα έχει δικαίωμα ούτε καν ο Υπουργός Οικονομικών. Όχι απλά μπανανία. Εδώ μιλάμε για τον ορισμό της ξένης κατοχής. 4. Ο εμπειρογνώμονας ορίζεται με απόφαση μεν του υπουργού Οικονομικών, πλην όμως ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να επιλέξει μεταξύ τριών προτεινόμενων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ουσιαστικά δηλαδή, ολόκληρη η σύνθεση της Διοίκησης ορίζεται από τους ξένους επιτηρητές. 5. Αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβασθεί στον Διοικητή ή στα όργανα της Αρχής δεν μπορούν να μεταβιβασθούν στον υπουργό Οικονομικών ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα, με μεταγενέστερη κανονιστική διοικητική πράξη. Πλήρης παράδοση της οικονομίας μας στους ευρωκράτες, εσαεί και στο διηνεκές, χωρίς δικαίωμα αναστολής της, ούτε με μελλοντική κανονιστική διοικητική πράξη. 6. Η Αρχή δύναται να αναπτύσσει δικό της σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά και σύστημα προαγωγών και βαθμολογικής και υπηρεσιακής εξέλιξής του, κατά παρέκκλιση των κριτηρίων και τις διαδικασίες που προβλέπονται στις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα καθώς και κάθε άλλης ισχύουσας διάταξης. 7. Ο διοικητής καθορίζει το μισθολογικό καθεστώς και σύστημα επιπλέον bonus για το προσωπικό της Αρχής, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο βαθμός επίτευξης των τεθέντων στόχων της Αρχής υπερβαίνει το 100%. Ειδικά στα δύο τελευταία, φαίνεται καθαρά ο στόχος των ευρωκρατών να περιμαζέψουν και την τελευταία ικμάδα οικονομικών πόρων. Οι επιλεχθέντες «υπάλληλοι» της Αρχής, δεν θα υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο για τη δράση τους, έξω από κάθε προβλεπόμενο του υπαλληλικού κώδικα κριτήριο, δρώντες ουσιαστικά ως κυνηγοί κεφαλών, προσδοκώντας και στα διάφορα bonus, που θα εισπράττουν για κάθε «επιτυχία» τους. Ο Διοικητής θα είναι εκείνος που θα επιλέγει, θα παύει και θα μετακινεί προϊσταμένους κάθε επιπέδου της Αρχής, κι αυτός είναι που θα αποφασίζει τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις πρόσληψης του προσωπικού της Αρχής.
Από πού ως πού ανεξάρτητη όμως, όταν η διοίκησή της διορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό; Και σε σχέση με τι ορίζεται η ανεξαρτησία της; Μα είναι προφανές. Είναι ανεξάρτητη σε σχέση με τη δημοκρατία! Διότι δημοκρατία είναι όταν ο ίδιος ο λαός, είτε αυτοπροσώπως, είτε διά των θεσμικών του οργάνων, ελέγχει την ασκούμενη πολιτική της χώρας του. Η λογική των Ανεξάρτητων αρχών κινείται ακριβώς στην αντίπερα όχθη και έρχεται από τα κατάβαθα των μαύρου Μεσαίωνα, όπως εκφραζόταν τότε με τα πριγκιπικά Σώματα (τα corpus). Η υιοθέτηση τέτοιων λογικών και η λάθρα εισαγωγή τους στο σύνταγμα της χώρας, όπως έγινε στην τελευταία αναθεώρηση, συνιστά ολομέτωπη αντεπίθεση του πιο σκοτεινού Μεσαίωνα κατά της δημοκρατίας. Βεβαίως, το τελευταίο νομοθέτημα ξεπερνά κατά πολύ κι αυτό ακόμα το φαλκιδευμένο σύνταγμα, αφού το τελευταίο προβλέπει τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες ανεξάρτητων Αρχών και δεν αφήνει περιθώρια γενίκευσής τους. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει ανεξάρτητες αρχές που λειτουργούν ως θεσμικές εγγυήσεις για τα συνταγματικά δικαιώματα, όπως είναι η Αρχή Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και η Αρχή Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι αρχές που ασκούν εποπτεία στη δημόσια διοίκηση, όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη και το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Η τρίτη κατηγορία είναι οι ανεξάρτητες αρχές που ασκούν εποπτεία στη λειτουργία της αγοράς, όπως είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Και η τέταρτη κατηγορία περιλαμβάνει τις ανεξάρτητες αρχές που εγγυούνται το συνταγματικό δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Καμία άλλη Ανεξάρτητη αρχή δεν χωράει στις συνταγματικές προβλέψεις, και πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη για τα δημόσια έσοδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Στιβ Γιατζογλου ( ο προπονητης ντε του μπασκετ) λεει εκανε δηλωσης στηριξης της Χρυσης Αυγης, και ειπε ότι είναι πατριωτες και όχι ναζιστες όπως οι ιδιοι παραδεχονται. Και τι μας νοιαζει εμας τι δηλωσε ο κάθε μαλακας Στιβ Γιατζογλου? Ε?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τετάρτη, 5 Οκτώβριος - 6:00
Το Καράβι Γυναικών για τη Γάζα Zaytouna-Oliva βρίσκεται λιγότερο από 100 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Γάζας και αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι της Γάζας μέσα σε 20 ώρες. Όλες οι γυναίκες στο σκάφος είναι καλά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα περιστατικά είναι πολλά για να τα θεωρήσεις τυχαία. Μόνο η πρόσφατη συγκομιδή μαρτυρά του λόγου το ασφαλές. Πριν λίγες ημέρες ΜΑΤ και χρυσαυγίτες “πατριώτες”, σε αγαστή συνεργασία, επιτέθηκαν με χημικά και λοστάρια στου συγκεντρωμένους στο Ρέθυμνο. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν, έξω από το Δημαρχείο, για τις ξενοφοβικές απόψεις σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων. Την προηγούμενη ημέρα είχε αλλάξει ο αστυνομικός διοικητής Κρήτης, γιατί ο προηγούμενος ήταν εκτεθειμένος σε ζητήματα αστυνομικής βίας. Την Κυριακή το βράδυ όταν ο πρωθυπουργός παρουσίαζε την παράδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο της Καισαριανής, ως δικαίωση των αγώνων εκείνων που εκτελέστηκαν - τους οποίους αγώνες η Αριστερά που κυβερνά συνεχίζει, γιατί κι αυτή μένει όρθια και ανυποχώρητη στις πιέσεις και τις απειλές, όπως και εκείνοι υπό την απειλή της εκτέλεσης (το μέτρο έχει χαθεί προ πολλού και η ευτέλεια και η ύβρις, έχει γίνει πλέον συστατικό της κυβερνητικής πολιτικής και της συμπεριφοράς του Αλέξη Τσίπρα) - η αστυνομία ψέκασε με χημικά εκείνους που διαδήλωναν κατά της φιέστας, προκειμένου να μην προσεγγίσουν το χώρο και χαλάσουν τη γιορτή.! Για τα περιστατικά αυτά κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκινήθηκαν!
Την προηγούμενη βδομάδα βγήκε στη δημοσιότητα η αποκάλυψη πως νεαρά τπροσφυγόπουλα βασανίστηκαν στο περίφημο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Εδώ το κόμμα συγκινήθηκε και έβγαλε σχετική ανακοίνωση (ο Ανδρέας Παπανδρέου το έχει διδάξει αυτό, άλλο το κόμμα άλλο η κυβέρνηση, για να τους έχουμε όλους ικανοποιημένους), αλλά το υπουργείο συνέστησε στους κομματικούς του συντρόφους να περιμένουν την έρευνα (οι οποίες έρευνες είναι γνωστό πως γίνονται και που καταλήγουν). Αυτή τη φορά εκτός από το κόμμα, συγκινήθηκε και η κυβέρνηση και αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός. Εμ πως. Τώρα το πράγμα προκάλεσε γενική κατακραυγή. Η θέα των συνταξιούχων που διαδηλώνουν και λούζονται με χημικά γωνία Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού, για να μη τυχόν κατέβουν προς τα κάτω και φτάσουν μπρός από το Μαξίμου και ταράξουν τους κύκλους του πρωυπουργού, είναι εξαιρετικά απεχθής. Οπότε και η ευαίσθητη κυβέρνηση, και πρώτος ο εξαιρετικά ευαίσθητος πρωθυπουργός εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους. Και διαμήνυσαν πως δεν θα ξαναχρησιμοποιηθούν χημικά σε διαδηλώσεις συνταξιούχων και εργαζομένων. Να θυμήσουμε πως ακριβώς το ίδιο έργο έχει ξαναπαιχτεί, επί κυβέρνησης Σημίτη; Τότε, στο ίδιο σημείο είχαν πάλι λουστεί οι συνταξιούχοι με χημικά και είχαν χτυπηθεί από τους ΑΝΤΡΕΣ των ΜΑΤ, και πάλι τότε η κυβέρνηση είχε εκφράσει δυσαρέσκεια. Αλλά αυτό δεν έσωσε τη κυβέρνηση από την λαϊκή δυσαρέσκεια, καθώς η βία αποκάλυπτε, στο πανελλήνιο, τον ανερμάτιστο τρόπο με τον οποίο πολιτευόταν, οδηγώντας πολύ σύντομα στην κατάρρευση του λογιστή πρωθυπουργού. Από τότε μέχρι τώρα έχει γίνει το …τεράστιο βήμα να απωθεί με χημικά η αστυνομία υπό την κυβέρνηση της “Αριστεράς”. Και η κυβέρνηση αυτή, για να διατηρήσει όσα προσχήματα, μπορεί ακόμα να εξαγγέλλει μέτρα. Ας το θεωρήσουμε θετικό ή, ορθότερα θα μπορούσαμε (και θα θέλαμε) να το θεωρήσουμε θετικό. Το θέμα είναι, θα το εφαρμόσει; Ή θα ανακαλύψει για άλλη μια φορά, όπως όλες τις προηγούμενες, με του δανειστές, με τους εφοπλιστές, με τους Κινέζους, με τον ΣΕΒ, πως η αστυνομία είναι δύναμη που δεν ελέγχεται και άρα τι να κάνουμε;
Τουλάχιστον ως Αριστερά διατηρούμε την ευαισθησία των ανακοινώσεων και της δυσαρέσκειας. Διότι τα χημικά είναι εσωτερική ανάγκη μιας αντιλαϊκής πολιτικής, όσο εσωτερική ανάγκη είναι η βία γενικά, αστυνομική, δικαστική, οικονομική κλπ. για την υπεράσπιση μιας πολιτικής εχθρικής προς το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους και τη νεολαία. Τελικά τα χημικά, ως φαίνεται είναι ένα ακόμα κοινό σημείο της κατά ΣΥΡΙΖΑ “Αριστεράς” με την κεντροδεξιά ή ακροδεξιά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τόσο κοινό όσο η αντιλαϊκή πολιτική. Η οποία προκαλεί δάκρυα των πληττόμενων συνταξιούχων και εργαζομένων, είτε με την περιστολή των εισοδημάτων τους, είτε με τα δακρυγόνα, αλλά συνήθως και με τα δυο μαζί, καθώς το ένα είναι παράγωγο του άλλου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ιερώνυμος, με τις δηλώσεις του, που -όπως είπε- εκφράζουν άποψη που "δανείστηκε" από τον φασίστα μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, επέλεξε τον ρόλο του κομματικού φερέφωνου της Δεξιάς. Εκτός του ότι διαχωρίζεται από εκείνο το τμήμα των πιστών που είναι συνάμα και αριστεροί, εμφανίζεται συνεχιστής των πιο βρώμικων παραδόσεων μιας Ιεραρχίας στιγματισμένης στο μεγαλύτερο μέρος της με τις σχέσεις της με κατακτητές και δικτάτορες. Ο Ιερώνυμος, που δεν βρήκε μέχρι σήμερα να πει μια κουβέντα για την τραγωδία του λαού μας από τα μνημόνια και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα ξένα συμφέροντα, θυμήθηκε τον αθεϊσμό των κομμουνιστών. Ζήλεψε, όπως φαίνεται, τη δόξα του συνονόματού του Αρχιεπισκόπου της Χούντας.
Σχολιο.- Ο Jeronemo πασόκος δεν είναι; Σχολιο.- Αρβανιτης στην καταγωγη και παμπονηρος ο...Ηγετης της...Ορθδοξης Εκκλησιας ;;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τη μια, η προκλητική αδιαφορία του υπουργού Δικαιοσύνης για τα αιτήματα των γυναικών που κρατούνται στις φυλακές της Θήβας, το κυνηγητό ηλικιωμένων βιοπαλαιστών που προσπαθούν να ζήσουν πουλώντας κουλούρια, καλαμπόκια και κάστανα, ο βαρύς πέλεκυς της "Δικαιοσύνης" επί της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο του δημοτικού κ.λπ. κ.λπ. Από την άλλη, οι απαλλακτικές αποφάσεις για μεγαλοαπεώνες και εγκληματίες, όπως ο Μαρινάκης, ο Πάλης, ο Ρέστης κ.ά. Το βέβαιο είναι πως νιώθουν πολύ ισχυροί, ώστε να μην κρατούν ούτε τα προσχήματα. Δεν ξέρουν, όμως, ότι η ηθική εξαχρείωση της κοινωνίας, στην οποία ποντάρουν για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, μπορεί και να μην περάσει. Μπορεί η σαπίλα να μείνει στις κορυφές. Και να είναι ακόμη πιο εύκολο ν' απαλλαγεί η κοινωνία απ' αυτές τις κορυφές που, σαπισμένες πια, δύσκολα θα μπορέσουν να προβάλλουν σοβαρή αντίσταση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Να φύγουν οι ξένοι από τον τόπο μας!", ωρύονται οι υπερπατριώτες. Ναι! Αυτοί οι ίδιοι που παρακολουθούν απαθείς το ξεπούλημα του πλούτου και των υποδομών της χώρας στα ξένα συμφέροντα. Μια ζωή υποκρισία και ραγιαδισμός αυτή η εθνικοφροσύνη! Μια ζωή κυνήγι των φτωχών κι απελπισμένων και σκύψιμο του κεφαλιού στους ισχυρούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
πριν υπήρχαν 4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουσαν στο Χαλέπι πριν από την κρίση που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια. Δύο εκατομμύρια κατοικοι του Χαλεπίου αριστερά στις παραθαλάσσιες περιοχές... όμορφες πόλεις στις παράκτιες περιοχές της Συρίας. Δύο εκατομμύρια παρέμειναν στο χαλέπι, 1.75 εκατομμύρια άνθρωποι αποφάσισαν να ζήσουν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης επειδή αισθάνονται ασφαλείς. Πήγα για να περιγράψω πως ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου πληθυσμού έγινε όμηρο στους τρομοκράτες, και χρησιμοποιούνται τώρα ως "ανθρώπινες ασπίδες" στο πεδίο της μάχης.
" περίπου 275,000 πολίτες δυστυχώς ήταν σε κατάσταση ομηρίας από τους τρομοκράτες της al-Nusra μπροστά και ον υπαρχηγό του τζαϊζ al-Fath, και όλες αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες που αλλάζουν τις ετικέτες τους σαν γύρω από το ρολόι, δουλεύοντας για την τουρκική κυβερνηση , τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις αμερικανικές πληροφορίες... Αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν αυτά τα 275,000 άτομα ως ανθρώπινες ασπίδες και τους εμποδίζουν από το να βγουν έξω από το ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου μέσω των τεσσάρων ανθρωπιστικών διαδρόμων που άνοιξαν οι Ρώσοι με το συριακό στρατό," εξήγησε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν ηταν χημικα…. Φαρμακα ηταν, τα χορηγουν ετσι λογω περικοπων.
Ξέρω ότι η έκφραση "να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι" δεν αντιστοιχεί ακριβώς έτσι στα αγγλικά, αλλά μιλάω τη γλώσσα του ΥΠΕΞ, τα αγγλικά που καταλαβαίνει ο prime minister. Οργίστηκε λοιπόν διότι τα ΜΑΤ κατ' εντολή της κυβέρνησης του έριξαν χημικά στους συνταξι-ούχους. Δεν ήταν χημικά βρε. Φάρμακα ήταν, τα χορηγούν έτσι λόγω περικοπών. Τους βρήκαν μαζεμένους κι είπαν να τους ψεκάσουν, αντί να τους τα δώσουν στο φαρμακείο. Έκαναν ένα κοκτέιλ, τους ράντισαν, κι όποιος ζήσει. Το ξύλο που έφαγαν; Αυτό ήταν λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπε ότι θα δώσει δώρο στους συνταξιούχους; Ε, αυτό ήταν το "δώρο", ξύλο. Και μπόλικο. Μπορεί λεφτά να μην υπάρχουν, αλλά από καταστολή eat and chickens, να φάνε κι οι κότες.
Οι συνταξιούχοι θυμίζουν τους Ιρακινούς της περασμένης δεκαετίας. Όποιος έβγαινε κυβέρνηση... (στις ΗΠΑ) τους χτύπαγε. Η διαφορά είναι πως εμάς μας δέρνουν ντόπιοι. Μαρκούτσι από τον τόπο σου... Οι ηλικιωμένοι έχουν περάσει πολλά, κατοχή, χούντες... έφαγαν ξύλο από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κι ακόμα αντέχουν. Τους έκοψαν τα φάρμακα, τη σύνταξη, τους ταλαιπωρούν στις ουρές κι αυτοί εκεί, ακόμα ζωντανοί. Να είναι πάντα καλά εύχομαι, να μπαίνουν στο μάτι των τοκογλύφων και ενός γνωστού δημοσιογράφου, που δεν τους χωνεύει καθόλου.
Αλέξη, όποτε γίνουν εκλογές you painted her, την έβαψες. Υου will drink him, θα τον πιείς. Ο κόσμος είναι very - very χολοσκασμένος. Πολύ, μα πάρα πολύ, εξοργισμένος. Γιατί καταλαβαίνει πότε τον δουλεύουν. Κι εσύ τον κοροϊδεύεις χοντρά και κατάμουτρα. Όπως με τη φιέστα στην Καισαριανή. Που έπρεπε να σε πάρουν στο κυνήγι, αλλά σε γλύτωσαν οι Πραιτοριανοί. Αυτοί με τους οποίους οργίστηκες -δήθεν- γιατί έσπασαν στο ξύλο ανήμπορους ηλικιωμένους. Plate are you doing us? Πλάκα μας κάνεις; Δεν ήξερες δηλαδή ότι οι συνταξιούχοι θα διαδήλωναν; Ποιός έστειλε τους μπάτσους; Τι περίμενες λοιπόν; Να κάτσουν τα ΜΑΤ να ακούσουν ιστορίες από τον παππού και τη γιαγιά; Ένα πράμα ξέρουν να κάνουν, να βαράνε. "Τήρησα την υπόσχεσή μου, ήρθα ως Πρωθυπουργός" μας είπες στη φιέστα. Slow the very oil, σιγά τον πολυέλαιο! Η μόνη υπόσχεση που τήρησες. Οι υπόλοιπες; Γιατί είχες πει κι άλλα. Αλλά μη σκας. Τελευταία φορά που θα πας και σαν πρωθυπουργός και σαν βουλευτής. Μετά θα κρύβεσαι σπίτι σου, όπως όλοι οι προηγούμενοι "καταλληλότεροι". Είσαι ο καλύτερος νεροκουβαλητής του Μητσοτάκη.
Αλέξη, δεν ξέρω, αν τα λες αυτά για να το παίξεις τρελός στο μέλλον, όταν ο κόσμος ξεσηκωθεί στέλνοντάς σας όλους εσάς τους δοσίλογους στο απόσπασμα, πάντως δεν πιστεύει κανείς ότι έχεις διχασμένη προσωπικότητα. Οι πιο ευγενικοί μαζί σου σε λένε "ψεύτη", "απατεώνα", "πουλημένο", "δοσίλογο"... να μην τα πω όλα, είναι πάρα πολλά. Οπότε σταμάτα τουλάχιστο τον εμπαιγμό. We got wind of what fumaric smoke: Πήραμε χαμπάρι τι καπνό φουμάρεις.
ΥΓ Η κυβέρνηση είναι η πιο ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση ως τώρα. Ο Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την ξεπεράσει σε αυτό και νομίζω πως θα καταφέρει να είναι ακόμα χειρότερος. Όμως ας το παραδεχτούμε. Είναι για κλάματα, αλλά βγάζουν γέλιο. Μπορεί να μην Επαναστατούμε, μπορεί να βασανιζόμαστε, να πεθαίνουμε, αλλά σίγουρα δεν βαριόμαστε μ' αυτούς τους άχρηστους...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-Δεν σας αφηνουν τωρα οι Τουρκοι να εκκλησιαζεστε στα κατεχομενα? -Όχι… Τωρα οι Τουρκοι κανουν άλλο θεατρο… Στη Σαλαμινα
ΤΑ ΙΔΟΠΕΔΩΣΑΝ, "ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΟΛΑ", ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Οι θεατρινισμοί και οι τεχνικές επιτροπές
... Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, παίρνοντας επιστολή με ερωτήματα από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, αποφάσισε να διερευνήσει αν το Τμήμα Αρχαιοτήτων έδωσε άδεια για την παράσταση στη Σαλαμίνα, αν δηλαδή τηρήθηκε η νομιμότητα, και ποιο ήταν το κόστος για τον ΘΟΚ ως ελεγχόμενος δημόσιος οργανισμός. Από εκείνη τη στιγμή έγινε κόκκινο πανί. Μια εφημερίδα, μάλιστα, τον έκανε κύριο θέμα την Κυριακή με τον τίτλο: «Χώνει τη μύτη του και στο Κυπριακό». Διότι, ο πρόεδρος του ΘΟΚ δικαιούται να χώνει τη μύτη του στο Κυπριακό, ο Γενικός Ελεγκτής δεν δικαιούται. Το διοικητικό συμβούλιο του ΘΟΚ έκανε ανακοίνωση για την παράσταση στη Σαλαμίνα και υπέδειξε ότι η απόφαση για την ίδρυση τεχνικών επιτροπών (η τεχνική επιτροπή πολιτισμού αποφάσισε την παράσταση στη Σαλαμίνα) πάρθηκε από το 2006 με τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου Τάσσου και Ταλάτ. Υπονοώντας, δηλαδή, ότι είναι ο Τάσσος πίσω από τις ενέργειες του, ήμαρτον σου Κύριε. Έχωσε μια χαρά τη μύτη του ο ΘΟΚ, αλλά αυτός δικαιούται.
Όμως αυτό που συμφωνήθηκε το 2006 πόρρω απέχει από αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Τότε, αποφασίστηκε η σύσταση τεχνικών επιτροπών οι οποίες θα έκαναν προπαρασκευαστική εργασία ώστε από αυτήν να αναδειχθεί η βάση της διαπραγμάτευσης, που θα ξεκινούσαν Τάσσος και Ταλάτ. Κι αυτό ήταν ένα απαραίτητο στάδιο στη διαδικασία, προτού ξεκινήσουν συνομιλίες Παπαδόπουλος και Ταλάτ. Όμως, η τουρκική πλευρά δεν τήρησε τη συμφωνία, οπότε και οι τεχνικές επιτροπές δεν λειτούργησαν ποτέ. Ήταν ως μη γενόμενες (αν δεν συμφωνηθούν όλα, που λένε). Τώρα, απ΄ ό,τι φαίνεται και από την επιστολή Αβέρωφ, τα μπερδέψαμε όλα, τα ισοπεδώσαμε όλα μάλλον, για να βολεύουν τις μικροκομματικές πολιτικές και το ξέπλυμα της κατοχής.
Για να μην κάνει έρευνες ο Γενικός Ελεγκτής και να αφήνει άλλα σκάνδαλα πίσω, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν δυο τεχνικές επιτροπές, την μία την έκανε ο Χριστόφιας με τον Ταλάτ, τον Απρίλιο του 2008, και είναι η τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά. Εκπρόσωπος μας είναι ο Τάκης Χατζηδημητρίου και ασχολείται με τη συντήρηση μνημείων όπου έγινε πολύ σημαντική δουλειά. Η άλλη είναι η τεχνική επιτροπή πολιτισμού, είναι αυτή που ασχολείται με τα θέατρα. Δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2015, από τους Αναστασιάδη και Ακιντζί (με εισήγηση Ακιντζί) και σ΄ αυτήν είναι η Ανδρούλα Βασιλείου, ο Γιάννης Τουμαζής πρόεδρος του ΘΟΚ, ο Πρόδρομος Προδρόμου κ.ά. Αυτή η επιτροπή δεν έχει σχέση ούτε με τη συντήρηση μνημείων, ούτε με τις τεχνικές επιτροπές του 2006. Και θα μπορούσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ να ρωτήσει τον κ. Προδρόμου να του πει πότε δημιουργήθηκε η επιτροπή, μην χάνει την ώρα του ο πολύτιμος Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Δημήτρης Τσαφέντας ήταν μιγάς. Δεν τον δέχτηκε ποτέ ούτε το κίνημα των Μαύρων του Μαντέλα (επειδή, ακριβώς, ήταν μιγάς) και ίσως γι αυτό να ξεχάστηκε από τους πάντες. Στις 6/9/1966 ο Δημήτρης Τσαφέντας κατάφερε 4 μαχαιριές στον πρωθυπουργό της χώρας Φερβούντ (Dr. Hendrik Verwoerd), εμπνευστή του Απαρτχάιντ, και τυράννου των Μαύρων της Αφρικής. Ο ίδιος ο Μαντέλα ειρωνεύτηκε και υποτίμησε την πράξη του “μπάσταρδου” Τσαφέντα, θεωρώντας μόνο τη δική του στάση ζωής (αναμένοντας να πέσει από μόνος του ο εχθρός) ως υπόδειγμα αντίστασης στο Απαρτχάιντ. Τάφηκε δίχως ταφόπλακα με το όνομα του, (έτσι τιμωρούν, ακόμα και σήμερα, τη μνήμη των “ατιμασμένων”). Μόνο μια πέτρα με τον αριθμό J59, ο αριθμός του ως κρατούμενος.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εσεις το γνωριζατε? Γιατι οι Κινεζες δεν παθαινουν ποτε Καρκινο του μαστου?
Οι Κινεζοι δεν τρωνε γαλακτοκομικα προιοντα! Εχουν δυσανεξια στο γαλα! Ουτε τυρι, ουτε γιαουρτι, τιποτε που να περιεχει γαλα! Δυτικοι που ειχαν καρκινο, και εκοψαν το γαλα, σε εξι βδομαδες, οι ογκοι συρικνωθηκαν και στο τελος εξαφανιστηκαν!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κα Νερουτσου, που βλέπετε εδώ, είναι μελος του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακή σύμβουλος εκλεγμένη με την παράταξη της Ρ. Δούρου. Η κα Νερουτσου αναπαράγει ένα "δημοσίευμα" που έχει ξεκινήσει από τον Στοχο και τα σαιτ της Χρυσης Αυγης. Στο δημοσίευμα αναφέρονται ως επιδοτούμενες ΜΚΟ τα εξης: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΕΚ, Κυριακατικο Σχολείο Μεταναστων, Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, ΕΛΜΕ Ευβοιας (!!).
Σχολιαστές της επισημαίνουν ότι το άρθρο είναι αβάσιμο κι ότι έχει ξεκινήσει από τη φασιστοφυλλαδα Στόχος. Η κα Νερουτσου επιμένει. Η κα Νερουτσου απλώς αποδεικνύει ότι το κατσικωμα στην εξουσία δεν έρχεται ποτέ μόνο του. Έρχεται μαζί με τον φασισμό, τη συκοφαντία, τον γκαιμπελισμο.
Η κα Νερουτσου δεν διαφέρει πλέον από τη Χριστίνα Σιδερη της ΝΔ, ουτε από τον Τζημερο. Αντιθέτως, είναι χειροτερη: Γιατί τα λέει αυτά, ενώ μέχρι πριν από δύο χρόνια το κόμμα της καλούσε στις γιορτές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Μπορεί να παρέστη και η ίδια σε κάποια από αυτές, γιατί τότε "αυτή ήταν η γραμμή για να ανελθεις". Τώρα η γραμμή άλλαξε, οπότε ξερνά φασιστικό οχετό, με την ιδια ευκολία που πριν θα σε ελεγε "σύντροφο". Πείτε μου κάτι ακόμη για το δικαίωμα του Τσίπρα και των χειροκροτητων του να μιλάνε εξ ονόματος των νεκρών της Καισαριανής!
ΥΓ. Επειδη μου γραφει ότι η συναδελφος Κουτσουμπα που στην περιφερεια δεν εχει ψηφισει ουτε τις τουαλετες για τις λαικες αγορες. Το κονδύλι για τις τουαλέτες στις λαϊκές ήταν 1,5 εκ. Μισό εκατομμύριο παραπάνω από τα κουπόνια για αγορές στη λαϊκη σε άπορες οικογένειες. Ο Γκαιμπελς θα νιωθε αποτυχημένος αν σας ειχε γνωρίσει
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στιβ Γιαντζογλου. Η χυδαιότητα ενός φασίστα
Ένας φασίστας (συγγνώμη κόουτς «εθνικιστής») πήγε στην εκδήλωση ενός άλλου φασίστα (συγγνώμη κόουτς ναζί). Εκτός από φασίστας (συγγνώμη κόουτς «εθνικιστής»), όμως είναι και τυφλός γιατί δεν έχει πάρει... πρέφα τόσα χρόνια που είναι στην Ελλάδα πως οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής είναι μια «κλασική» ναζιστική οργάνωση με αντίστοιχη ιεραρχία, δομή και δολοφονική, βέβαια, δράση. Εκτός από τυφλός, όμως είναι και χυδαίος. Πόσο θράσος χρειάζεται για να χαρακτηρίσει την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα «μια κακιά στιγμή;». Και οι άλλες δολοφονίες; Και οι ξυλοδαρμοί; Και και και; ΥΓ: Ο γνωστός πρώην μπασκετμπολίστας και προπονητής Στιβ Γιατζογλου κάλεσε τους Έλληνες να... ξυπνήσουν. Εμείς του αντιστρέφουμε το κάλεσμα: «Ξύπνα! Είσαι φασίστας».
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 10:03
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 07.00 έως τις 11.00, ενώ στην περιφέρεια οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν για ένα 24ωρο. Παράλληλα, στις 07.00 θα ξεκινήσει από το ΕΚΑΒ το «Καραβάνι της Υγείας», το οποίο θα περάσει από νοσοκομεία της Αθήνας και θα φτάσει έως το Υπουργείο Υγείας με σύνθημα «τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχετε πέτρες στα νεφρά; Ανεβείτε στο τρενάκι του λούνα παρκ
Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016, 07:38
Να ανεβούμε στο τρενάκι του λούνα παρκ για να απαλλαγούμε από τις πέτρες στα νεφρά προτείνουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Μπορεί να χρειαστούν βέβαια πολλές βόλτες, αλλά τελικά δεν αποκλείεται οι πέτρες να γίνουν παρελθόν. Την ιδέα δοκίμασε ο ουρολόγος δρ David Wartinger με την ομάδα του σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο νεφρού από σιλικόνη γεμάτο ούρα και τρεις πέτρες διαφορετικού μεγέθους. Επί χρόνια ο δρ Wartinger άκουγε ασθενείς του να υποστηρίζουν ότι οι τρελές βόλτες με τα τρενάκια του λούνα παρκ τους βοηθούσαν. Κάπως έτσι αποφάσισε και ο ίδιος να δοκιμάσει αν αυτό συμβαίνει. Χρειάστηκε να κάνουν περί τις 60 βόλτες για να εξετάσουν το αν ευσταθεί η υπόθεσή τους και τελικά κατέληξαν στη διαπίστωση ότι η παράδοξη αυτή μέθοδος μπορεί να έχει αποτέλεσμα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη μετά το κλείσιμο του φιλοκουρδικού τηλεοπτικού δικτύου
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 22:33
Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλουν το κλείσιμο ενός εκ των μεγαλύτερων φιλοκουρδικών τηλεοπτικών δικτύων από τις τουρκικές αρχές νωρίτερα σήμερα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές – κυρίως δημοσιογράφοι που εργάζονταν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία έκλεισαν έπειτα από απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης τις τελευταίες εβδομάδες – φώναζαν "δεν μπορούν να κλείσουν το IMCTV" ή "όλοι μαζί εναντίον του φασισμού". Κρατώντας πλακάτ στα οποία μπορούσε να διαβάσει κανείς "δεν θα αναγκάσετε ποτέ τον ελεύθερο τύπο να σωπάσει" το πλήθος καταδίκαζε το κλείσιμο του δικτύου IMCTV, που υπερασπίζεται τον κουρδικό αγώνα, τον φεμινισμό και την οικολογία.
Νωρίς το βράδυ οι διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν από τον χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να προκληθούν επεισόδια, σύμφωνα με ένα φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο. Το τηλεοπτικό δίκτυο IMCTV, που ιδρύθηκε το 2011, είχε ενημερωθεί την προηγούμενη εβδομάδα για το επικείμενο κλείσιμό του, που αποφασίστηκε στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία παρατάθηκε χθες Δευτέρα κατά τρεις επιπλέον μήνες αρχής γενομένης από την 19η Οκτωβρίου. Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει την εκπομπή συνολικά 12 τηλεοπτικών δικτύων, μεταξύ αυτών το IMCTV, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και υποστήριζουν την "τρομοκρατία".
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ουγγαρία: Το κοινοβούλιο προτίθεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016, 20:02
Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενδέχεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απορρίψει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων και η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μηνός, ανακοίνωσε σήμερα το κυβερνών κόμμα Fidesz, μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Ο Λάγιος Κόσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Fidesz, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαβεβαίωσε ότι το κόμμα δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε: "Πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες (...) δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μετανάστες στην Ουγγαρία. Και πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαγορεύουμε την εξαναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών".
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων απέρριψε το σύστημα των ποσοστώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όμως το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρό, με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να κριθεί άκυρο. Ο Όρμπαν ωστόσο τόνισε ότι μολονότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, του δίνει μια ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στις Βρυξέλλες, καθώς περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν τις ποσοστώσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Μητροπολιτες σηκωνουν το γαντι και ζητουν δημοψηφισμα για τον διαχωρισμο εκκλησιας και κρατους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με χρηματα της 1ης δοσης των τηλεοπτικων αδειων. (από 48,8 εκατ). 4.000 προσληψεις νοσηλευτων (με 6μηνες συμβασεις) στην Υγεια.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
05 Οκτ 2016 | 18:48
Το ισραηλινό ναυτικό μπλόκαρε το Καράβι Γυναικών για τη Γάζα
Στις 16:58 σήμερα, χάθηκε η επαφή με το ιστιοπλοϊκό Zaytouna - Oliva που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του στη Μεσόγειο από τον Σεπτέμβριο με, προορισμό την επί 9 χρόνια αποκλεισμένη διά ξηράς και θαλάσσης Λωρίδα της Γάζας. Το Καράβι των Γυναικών για τη Γάζα, μια διεθνής πρωτοβουλία που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Συμμαχίας του Στόλου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition) έχει σκοπό να αναδείξει τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα μάλιστα από τη σκοπιά των γυναικών. Οι συμμετέχουσες στην αποστολή, 13 τον αριθμό, προέρχονταν από: Αλγερία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Μαλαισία, Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Αφρική και Σουηδία.
Η εφημερίδα Haaretz επιβεβαίωσε ότι το πλοίο καταλήφθηκε από ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις. Το Καράβι των Γυναικών για τη Γάζα δημοσίευσε βίντεο με μηνύματα κάποιων από τις επιβάτισσες που καλούν τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να θέσουν τις κυνερνήσεις τους προ των ευθυνών τους.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής της Πολιτικής και Νομικής Φιλοσοφίας, ο κ. Κώστας Δουζίνας, καταπιάνεται με τη θεωρητική απολογητική, επιχειρώντας μια απόπειρα απόκρυψης της μετατόπισης του ΣΥΡΙΖΑ πέραν του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς. Δεν είναι εδώ ο χώρος για μια ολοκληρωμένη κριτική των όσων γράφει, πολλά από τα οποία βασίζονται, όντως, σε πραγματικές καταστάσεις. Θα μείνω, όμως, σε δυο-τρία σημεία που δείχνουν την τσαπατσουλιά των διαβασμάτων του κ. καθηγητή. Γράφει κάπου ότι σήμερα "έχει εξαφανιστεί η κλασική εργατική τάξη" και πως στον κόσμο της εργασίας έχουν εμφανιστεί αντιθέσεις μεταξύ απασχολούμενων και ανέργων, εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ.
Υποθέτω ότι μιλώντας για "κλασική εργατική τάξη" αναφέρεται στο βιομηχανικό προλεταριάτο. Μπορεί να μην γνωρίζει ούτε έναν βιομηχανικό εργάτη ο κ. καθηγητής, αλλά γιατί δεν ρίχνει και μια ματιά στα υλικά αγαθά που καταναλώνει και χρησιμοποιεί; Δεν σκέφτεται πως αυτά κάποιοι τα παράγουν; Κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια εργατών-τριών σε όλον τον πλανήτη; Ανακαλύπτω, επίσης, πως ο κ. καθηγητής μιλάει για τον Μαρξ, αλλά "Το Κεφάλαιο" τού είναι άγνωστο. Γιατί, αν το είχε διαβάσει, θα ήξερε πως αντιθέσεις μεταξύ των εργαζομένων υπήρχαν και τότε που γραφόταν το κορυφαίο έργο του μεγάλου διανοητή τον οποίο επικαλείται.
Η άγνοια και τσαπατσουλιά του κ. Δουζίνα προδίδεται κι εκεί που αναφερόμενος στα "Grundrisse" μιλάει για "πρώιμο Μαρξ". Όχι, κ. καθηγητά! Ο Μαρξ της δεκαετίας του 1850 δεν ήταν, πλέον, πρώιμος!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νέα επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης! Η τρομοκρατία της νεομνημονιακής χούντας δε θα περάσει! Μία ακόμη επίδειξη εθελοδουλείας στο σύστημα έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με περίσσιο ζήλο τα ΜΑΤ της νεομνημονιακής χούντας επιτέθηκαν στους αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί και μία προσαγωγή. Τελικά η δράση στέφτηκε με επιτυχία και οι πλειστηριασμοί ματαιώθηκαν από τους αποφασισμένους αγωνιστές. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο καταδικάζει την βίαιη κρατική καταστολή απέναντι στους πολίτες που διαδηλώνουν και υπερασπίζονται το συνταγματικά κατοχυρομένο δικαίωμα στη στέγη. Δεσμευόμαστε ότι θα κλιμακώσουμε τη δράση μας σε όλα τα επίπεδα για την προστασία της λαϊκής περιουσίας απέναντι σε κυβέρνηση, ΜΑΤ, κοράκια και τραπεζίτες.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ματαιώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
05/10/2016
Εκατοντάδες άτομα κατάφεραν να ματαιώσουν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκαν επεισόδια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως μεταδίδει από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον μια προσαγωγή ενώ η αστυνομία εμπόδισε φωτορεπόρτερ να καταγράφουν τα γεγονότα. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατάφεραν να επιβάλουν την είσοδό τους στο δικαστικό μέγαρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκρούσεις ήταν γενικευμένες και έτσι ενώ συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστήριο προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο, τη ίδια στιγμή όσοι είχαν καταφέρει να μπουν από πριν, συγκρούονταν προκειμένου να μπουν στην αίθουσα. Εν τέλει και οι δύο ομάδες κατάφεραν να επιβάλουν την παρουσία τους και την συνεπαγόμενη ακύρωση της κατάσχεσης λαϊκής κατοικίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Αστυνομικό τμήμα για την απελευθέρωση του προσαχθέντα. Αρχικά, η αστυνομία έδωσε την ενημέρωση ότι δεν ξέρει που βρίσκεται ο διαδηλωτής. Στη συνέχεια μετά από τις πιέσεις των συγκεντρωμένων, ανέφερε ότι βρίσκεται στη ΓΑΔΘ και θα μεταφερθεί εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα, δίχως όμως να ξεκαθαριστεί το εάν έχει μετατραπεί η προσαγωγή σε σύλληψη.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
σύντροφοι συντροφισες και φιλοι/φιλες....είχα ένα ατύχημα και έπεσα από τον 3ο οροφο...για καλή μου τύχη το κεφάλι μου χτύπησε στο χώμα του κήπου ....όλα τα άλλα μέρη μου βρήκαν σε πλακακια....σπάσανε όλα τα πλευρά μου και κάποιο τρύπησε πνευμόνια έσπασε η λεκάνη μου και το ισχυο μου ....θα χρειαστώ αίμα οποίος μπορεί ας συνυσφαιρη αύριο θα ξέρω το νοσοκομείο το όνομα είναι στο υφή Διονύσια του Γεωργίου 1000 ευχαριστώ αδέρφια <3 γενικο κρατικο αγιος διονυσιος.ζακυνθου
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Xρυσαυγίτης με Τατουάζ το Άουσβιτς στην Πρώτη Γραμμή των «Αγανακτισμένων» Κατοίκων της Λέσβου
5/10/2016
Γνωστός Χρυσαυγίτης της Λέσβου φαίνεται να είναι στην πρώτη γραμμή στις διαμαρτυρίες «αγανακτισμένων» κατοίκων του νησιού, ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως δείχνει η φωτογραφία, ο νεαρός άντρας, ονόματι Βασίλης Κεχαγιάς, ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος σε συγκέντρωση που είχαν βίαιη κατάληξη, με επίθεση απέναντι σε γυναίκες. Ο άντρας διακρίνεται στα αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία, φορώντας μπλε αμάνικο μπλουζάκι και γυαλιά στο κεφάλι.
Το τελευταίο διάστημα, ένας ακροδεξιός πυρήνας προσπαθεί, κατά την πάγια τακτική του, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν, με πιο τρανταχτή την περίπτωση τον Άγιο Παντελεήμονα, να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια μερίδας κατοίκων στο νησί δρώντας χωρίς διακριτικά και καλυπτόμενος από τον μανδύα του «αγανακτισμένου πολίτη».Συχνά οι πρωταγωνιστές είναι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής, που μαζί και με άλλα ακραία στοιχεία επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και τον ρατσισμό στο νησί. Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετείχαν στην κινητοποίηση κατοίκων της Μόριας στις 19 Σεπτεμβρίου, επιτέθηκαν σε τέσσερις γυναίκες, χτύπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο εθελόντρια, ενώ επιδόθηκαν σε ένα ξενοφοβικό παραλήρημα έξω από το δημαρχείο, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα και στοχοποιώντας τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, τον οποίο προπηλάκισαν. «Γνωστοί Xρυσαυγίτες και κάποιοι που τους χρησιμοποιούν προκαλούν την κοινωνία και προβοκάρουν. Κάποιοι επιθυμούν να χυθεί αίμα», δήλωσε ο κ. Γαληνός.
Ο Βασίλης Κεχαγιάς, που έχει απαθανατιστεί ανάμεσα στο πλήθος, σε δημόσια ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook εμφανίζεται να έχει φωτογραφία με ένα τατουάζ με το Άουσβιτς. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς ήταν ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας, το οποίο στάθηκε το μεγαλύτερο συγκρότημα συστηματικής εξόντωσης, εκτέλεσης και βασανισμού ανθρώπων, κυρίως Εβραίων, κομμουνιστών και αντιστασιακών από την Πολωνία, τη Σοβιετική Ένωση, την Ελλάδα, τη Γαλλία και πολλές άλλες χώρες. Ο ίδιος έχει εμφανιστεί παλαιότερα σε φωτογραφίες από το site της Χρυσής Αυγής δίπλα στον πρώην βουλευτή της οργάνωσης, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και φαίνεται πως αμφότεροι είναι υμνητές του Άουσβιτς. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υπόδικος στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, ήταν παλιότερα μπασίστας σε συγκρότημα που ονομαζόταν Πογκρόμ ή Pogrom, που είχε τραγούδι που τιτλοφορείται «Άουσβιτς».
Ο Βασίλης Κεχαγιάς σε παλαιότερα δημοσιεύματα από το σάιτ της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο εμφανίζεται με φόρμες παραλλαγής, μαύρες μπλούζες της Χρυσής Αυγής και αρβύλες ως μέλος του χαρακτηρισμένου «τάγματος εφόδου» του νησιού. Σε άλλη ανάρτηση, σε δημόσιο διάλογο, αφήνει ανοικτό το ζήτημα της δημιουργίας ταγμάτων εφόδων, λέγοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί «φάτσα με φάτσα».
Η περίπτωση του Βασίλη Κεχαγιά δεν είναι η μόνη. Πριν από λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι ο «αγανακτισμένος πολίτης» που επιτέθηκε φραστικά στον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό έξω από το Δημαρχείο Λέσβου είναι ο Στρατής Κουτσαμπάσης, υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Μάλιστα συμμετείχε στην πορεία των κατοίκων της Μόριας χωρίς να έχει καμία σχέση με τη Μόρια, αφού κατοικεί στην Καλλονή, που απέχει 40 χιλιόμετρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
330 ευρώ το μήνα σύνταξη έδινε το Κράτος στην ασπα... Τόσα όσα χαλάει ένας βουλευτής για κορδονια κάθε μήνα.. Κόπηκε όμως και αυτή η σύνταξη γιατί ο τσιπρας φοβάται μην πέσει έξω ο προυπολογισμος... Έχουμε βλέπετε και τους μετανάστες να φροντίσουμε... Τα δικά μας παιδιά ας πεθάνουν... Αρκεί να μην μας πουν ρατσιστες... Κύριοι... Εσείς οι 300 της βουλής.. Με τα ακριβά σας κουστούμια... Με τις σπουδές και την μόρφωση σας... Το έχετε καταλάβει ότι είστε δολοφόνοι; Οι χειρότεροι οι πιο ψυχρή δολοφόνοι είστε εσείς οι 300 εκεί μέσα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Αλβανοί «καρφώνουν» τον Νίκο Κοτζιά για το Τσάμικο
Μείζον θέμα για τον τρόπο χειρισμού των ελληνοαλβανικών σχέσεων από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εγείρουν οι δηλώσεις στις οποίες προέβη σε σχέση με το ζήτημα των Τσάμηδων ο αλβανός ομόλογός του Ντίτμιρ Μπουσάτι. Ο κ. Μπουσάτι, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Report TV, φέρεται να δήλωσε ότι η Αθήνα έχει συμπεριλάβει στα υπό εκκρεμότητα διμερή ζητήματα τα οποία συζητούν οι δύο χώρες και το Τσάμικο. Μάλιστα, εμφανίζεται να έχει συντάξει ειδικό non paper (αντίστοιχο non paper έχει συντάξει και η αλβανική πλευρά) το οποίο, με βάσει πάντα όσα ισχυρίζεται ο κ. Μπουσάτι, έχει δοθεί τόσο στον (Αυστριακό) Επίτροπο με αρμοδιότητα τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν όσο και στην ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. Ο κ. Μπουσάτι εμφανίζεται μάλιστα να απορεί για τη «συναισθηματική» αντίδραση της Αθήνας στην πρόσφατη απάντηση του Επιτρόπου Χαν προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαν είχε επισημάνει ότι τα εκκρεμή ζητήματα που συζητούν οι δύο χώρες είναι η α) η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών, β) τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και γ) το τσάμικο ζήτημα.
Αυτό που είναι δε εντυπωσιακό είναι ότι ο Επίτροπος Χαν, στην κατακλείδα της απάντησής του προς την κυρία Σπυράκη, έχει προχωρήσει σε μία επισήμανση που πέρασε απαρατήρητη. Σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης των διμερών ελληνοαλβανικών διαφορών σημειώνει ότι «η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για την εν λόγω σημαντική νέα διπλωματική δέσμευση σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος». Άρα, ο κ. Χαν εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι όντως ο κ. Κοτζιάς τον έχει ενημερώσει και του έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο – πιθανόν το non paper στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μπουσάτι. Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπήρξε οξύτατη μετά την απάντηση Χαν. «Ως γνωστόν, τσάμικο ζήτημα δεν υφίσταται και ως εκ τούτου ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδος και Αλβανίας» σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του Επιτρόπου Χαν τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται και «δεν ασκεί τον ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το Άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας».
Ωστόσο, τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Μπουσάτι απειλούν να εκθέσουν τον κ. Κοτζιά ο οποίος, σημειωτέον, βρέθηκε αντιμέτωπος με την όξυνση των φιλοτσάμικων αισθημάτων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίσκεψή του στα Τίρανα τον περασμένο Ιούνιο. Ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι οι δύο πλευρές έχουν συγκροτήσει μηχανισμό επίλυσης διαφορών (σσ. στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τα Τίρανα την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Παρασκευόπουλος) και έχουν ανταλλαγεί τα προαναφερθέντα non papers. Τονίζει μάλιστα ότι τα έγγραφα έχουν κοινά σημεία και ότι τα θέματα τα οποία έθιξε ο Επίτροπος Χαν «υπάρχουν και στο αλβανικό και στο ελληνικό non paper» - άρα και το Τσάμικο. Μάλιστα, ο κ. Μπουσάτι εκτιμά ότι το Τσάμικο δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από την ατζέντα των Βρυξελλών. Και τούτο διότι, όπως εξηγεί, η Κομισιόν ενθαρρύνει τα κράτη να βρίσκουν κοινές λύσεις χωρίς να εισέρχεται στην ιστορική ή στην πρακτική φύση των ζητημάτων. Επιπλέον, ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι η σημερινή αλβανική κυβέρνηση έχει ουσιαστικά υιοθετήσει την ατζέντα των Τσάμηδων διότι έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά της την επίλυσή του, υπάρχει σχετικό ψήφισμα της αλβανικής Βουλής, ενώ το τσάμικο κόμμα PDIU συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Η Συμφωνία για τις Θαλάσσιες Ζώνες
Σε ό,τι αφορά τέλος στο ζήτημα της συμφωνίας για τις θαλάσσιες ζώνες, η τοποθέτηση Μπουσάτι είναι διφορούμενη. Εκτιμά ότι δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιευθέτηση, από τη στιγμή που υφίσταται η απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου. «Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την ελληνική πλευρά σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων» αναφέρει ο κ. Μπουσάτι (σσ. υπάρχουν συζητήσεις για έλευση αλβανικής αντιπροσωπείας προσεχώς στην Αθήνα) και καταλήγει (απαντώντας και σε σχετική ερώτηση για την πιθανότητα προσφυγής της χώρας του σε διαιτησία): «Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας πλευράς να προχωρήσει προς μονομερείς ενέργειες».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Προκαλούν οι ΗΠΑ στη Συρία... Ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη...
Οι ΗΠΑ χάνουν το τρένο για βοήθεια κι εφοδιασμό των "μετριοπαθών εξεγερμένων" στη Συρία...
Ο εκνευρισμός των ΗΠΑ από την ήττα των τζιχαντιστών στο Χαλέπι τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο των κινήσεων στην περιοχή.... Η Samantha Power, εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, αρνήθηκε την έκδοση καταδίκης των τζιχαντιστών που βομβάρδισαν με όλμους τη Ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό. Η άρνηση των ΗΠΑ να καταδικάσουν τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, συνοδεύτηκε με την πιο γελοία δήλωση που έγινε ποτέ στα διπλωματικά χρονικά, αφού με σαφήνεια υποστηρίζει το "ισλαμικό κράτος" των αποκεφαλιστών: "Εκείνο που κάνει και εξυπηρετεί η Ρωσία [στη Συρία] δεν είναι αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας. Είναι βαρβαρότητες". Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά πως η "αραβική άνοιξη made in USA" δεν μπόρεσε να ρίξει τα τείχη της Δαμασκού, του λαού της Συριας... Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά πως η Ρωσική υπεροπλία τους επιτρέπει απλώς κραυγές, που ουσιαστικά στοχεύουν να κρατούν μαντρωμένους τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση...
Στη Λαττάκεια, μπορούν πλέον να θαυμάζουν το πιο τέλειο αντιπυραυλικό σύστημα του πλανήτη με τους S-400... Στην Ταρτούς οι φονικοί S-300, μαζί οι Tomahawk κι οι Cruisε ρωσικής κατασκευής... Στο Χαλέπι αστράφτουν οι S-200... Σε όλη την επικράτεια της Συριακής γης, η Εθνική ομοψυχία κι η λαϊκή υποστήριξη στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (σοσιαλιστών, κομμουνιστών, πατριωτικών δυνάμεων) και η ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των θρησκευτικών μειονοτήτων... Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι εναντίον των μισθοφόρων-δολοφόνων, για την Πατρίδα...
Το βέτο της Samantha Power στον ΟΗΕ κι η συστράτευση στην ψήφο των ΗΠΑ, της Αγγλίας και του νεοναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, για να μην εκδοθεί καταδίκη των τζιχαντιστών, δεν αλλάζει τίποτα... Η ήττα των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους στη Συρία... είναι αναπόφευκτη. Γι' αυτό ενεργοποίησαν και το όπλο προπαγάνδας κι ενεργοποίησης των "αριστερίστικων" οργανώσεων, των ελεγχόμενων ΜΚΟ από τη Cia, όλα τα ΜΜΕ, με δήθεν "ανθρωπιστικό" ενδιαφέρον για την τύχη των δολοφόνων τζιχαντιστών ...
Χθες, ο πρόεδρος Bashar Al Assad, ο φόβος και τρόμος των σιωνιστών, σε συνέντευξή του στο Teheran Foreign Policy Studies Quarterly, ήταν σαφής: "Το μέλλον της Συρίας θα αλλάξει τον χάρτη του κόσμου... Η νίκη της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας, θα φέρει μια παγκόσμια διάδοση ιδεών για Εθνική Ανεξαρτησία, για Ανεξάρτητη Ανάπτυξη κι αυτό τρέμει περισσότερο η Δύση". Έστω και τώρα η Ελλάδα οφείλει: Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας Ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις, γνωρίζει πολύ καλά πως Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς ουσία οι διεκδικήσεις Ερντογάν... Δεν μπορεί να πάρει τα παρμένα!
Υπαρχει στο μνημονιο ρητη παραιτηση δικαιωματων εθνικης κυριαρχιας. Ποτε δεν ειχε υπογραφει κατι τετοιο στο παρελθον. Αυτό γινεται για πρωτη φορα στην ιστορια της ανθρωποτητας. Ουτε με το πιστολι στον κροταφο δεν υπογραφεις κατι τετοιο.
στειλτε τα Μνημονια στον Ερντογαν, να διαβασει οτι εχει παραχωρηθει η εθνικη_κυριαρχια στους δανειστες... ας παει να τα παρει τα παρμενα... για ποιο θεμα εγινε συσκεψη στο Μαξιμου; για την εθνικη κυριαρχια που εχουν ΕΕ κ ΔΝΤ; πριν.πεθανουμε απο πεινα, θα χουμε ψοφησει στα γελια αν μη τι άλλο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΩΡΑ! Οι σιωνιστές του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος... κτυπούν τη Γάζα!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρε αμερικανοτσολιά, ρε γαμημένε, που εισαι ιδιος με Ρόντος-ΓΑΠ & Μητσοτακέικο και σια... τι άλλο πούλησες; Αρχίσαμε να μιλάμε για την Τσαμουριά έστω και με non paper...
Ρε πουστράκια του κερατά... τα non paper ξέρετε τι σημαίνουν; Μπουσάτι: «Είμαστε εδώ και καιρό με την Ελλάδα σε διαδικασία διαλόγου για ορισμένα ανοικτά ζητήματα και θέματα. Προσπαθώ να αναλύσω τα θέματα αυτά, ιστορικά κατηγοριοποιημένα σε τρία κύρια στάδια. Ζητήματα που έχουν τις ρίζες τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζητήματα που έχουν πρακτική σημασία για την Ελλάδα και την Αλβανία και ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για το μέλλον μας. Έχουμε δημιουργήσει ένα μηχανισμό διμερούς συνεργασίας, ανταλλάξαμε επίσης σημεία παρατήρησης, με δύο έγγραφα που θεωρούνται non paper».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εγκαταστάθηκαν οι S 300 στη Συρία... Ε... ρε... γλέντια!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αρμενία έφτασε χθες στη Λαοδίκεια (Λαττάκια)
Για την υποστήριξη των προσφύγων... δηλαδή των των εκτοπισμένων από τους μισθοφόρους-φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης, που δεν εγκαταλείπουν την πατρίδα, όπως όσοι είχαν μηνιάτικο 3.000 $ το μήνα από τους τζιχαντιστές και μας ήρθαν για αντίσταση στον Άσαντ! Η Εκκλησία δεν έστειλε ούτε ένα κιλό αλέυρι στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, μιας και πιστή στο δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, περιορίζεται στα κονδύλια για τους "πρόσφυγες"...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάζω σε ποστ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πως έχουμε χούντα. Αν έχουμε χούντα και αυτός γράφει στο fb κάτι κάνει λάθος φιλικά
σχολιο.- Ή είναι με την πλευρά της χούντας. Loose-loose η φάση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με δεδομένο τον σεβασμό μου στο λαϊκό θρησκευτικό συναίσθημα που μου έχει στοιχίσει πολύ ακριβά σε αντιπαραθέσεις με κόσμο και κοσμάκη, μόνο για γέλια είναι η αναφορά του Ιερώνυμου σε παρωχημένες ιδεολογίες, μιλώντας για τον μαρξισμό, τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Τον 19ο αιώνα γεννήθηκαν, Μακαριώτατε. Και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, να προχωρούν, να επανεξετάζουν παλιές βεβαιότητες. Εσύ αναφέρεσαι σε μια ιδεολογία με ιστορία 2.000 χρόνων και μάλιστα θεωρείς πως παραμένει και πρέπει να παραμένει αναλλοίωτη. Λίγη σοβαρότητα, αρχιεπίσκοπος άνθρωπος!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Και ενώ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν από κοινού μ' αυτές του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην άσκηση "Παρμενίωνας", το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, εφαρμόζοντας μεθόδους πειρατικές και παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο θαλάσσης, επιτέθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα στο πλοίο που πήγαινε στη Γάζα, συλλαμβάνοντας τις γυναίκες που επέβαιναν σ' αυτό. Σ' ετούτο το έγκλημα υπάρχουν και οι υπογραφές των Τσίπρα-Καμμένου.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νίκη των γυναικών στην Πολωνία – Η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα των αμβλώσεων
5/10/2016
Στροφή της κυβέρνησης
Η πρόταση για τη νομοθέτηση της πλήρους απαγόρευσης των εκτρώσεων δεν θα γίνει πράξη, δήλωσε Πολωνός υπουργός, ο οποίος δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις των γυναικών στη χώρα δίδαξαν την κυβέρνηση μετριοπάθεια. Ο Γιάροσλαβ Γκόγουϊν, υπουργός Επιστήμης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, είπε την Τετάρτη ότι οι κινητοποιήσεις «έκαναν την κυβέρνηση να σκεφθεί». Η συντηρητική δεξιά κυβέρνηση του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» είχε δεχθεί πιέσεις να μην προχωρήσει στο μέτρο, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε προγραμματίσει συζήτηση για τα δικαιώματα των γυναικών στην Πολωνία.
Στην χώρα, οι εκτρώσεις είναι ήδη απαγορευμένες, πλην των περιπτώσεων βιασμού, αιμομιξίας, εμβρύων με πολύ σοβαρές ανωμαλίες ή όταν η ζωή της μητέρας τίθεται σε κίνδυνο. Πολλές φορές, ωστόσο, γιατροί αρνούνται να προχωρήσουν ακόμη και σε νόμιμες εκτρώσεις, για «ηθικούς λόγους». Ο πρόεδρος της πολωνικής Γερουσίας, άνω σώματος του κοινοβουλίου, Στάνισλαβ Καρζέφσκι, δήλωσε ότι το σώμα δεν θα αρχίσει εργασίες επί του σχεδίου νόμου για την πλήρη απαγόρευση των εκτρώσεων στη χώρα. Η Γερουσία θα αναμείνει τη στάση του Σέιμ, κάτω σώματος του πολωνικού κοινοβουλίου, το οποίο έχει και περισσότερες εξουσίες. Ο κ. Καρζέφσκι ωστόσο επέμεινε ότι οι εκτρώσεις για έμβρυα τα οποία πάσχουν από σύνδρομο Down πρέπει να απαγορευθούν.
Σχολιο.- Δε θα έλεγα νίκη το ότι παραμένουν παράνομες οι αμβλώσεις.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι Πορτορικάνοι των ΗΠΑ ζητούν την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες
Σε πάνω από 25 πόλεις των ΗΠΑ οι Πορτορικάνοι οργανώνουν τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Κυριακής 9 Οκτώβρη, που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Λαφαγιέτ, απέναντι από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, με σύνθημα “Obama free Oscar Now”, με αίτημα την απελευθέρωση του Πορτορικάνου Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα. Ο ιστότοπος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών (ICAP), αναφέρει ότι στόχος της διαδήλωσης είναι να εξασκηθεί άμεση πίεση στον πρόεδρο Ομπάμα, για να διατάξει την απελευθέρωση του Όσκαρ Λόπες Ριβιέρα, μαχητή της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκοπροχωρημένης ηλικίας.
Δουλεύουμε για να μεταφέρουμε κόσμο με λεωφορεία στην Ουάσινγκτον, μαζί με όλες τις κοινοτικές, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές οργανώσεις, δήλωσε ο ακτιβιστής της πόλης Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι,Χοσέ Βελάσκες. Ο πορτορικάνος αντιϊμπεριαλιστής αγωνιστής έχει εκτίσει πάνω από 30 χρόνια φυλακή στις ΗΠΑ, εξ αιτίας της συμμετοχή του στον αγώνα για την ελευθερία του Πουέρτο Ρίκο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Συνεχείς κινητοποιήσεις φοιτητών
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Με γκλομπς, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και μπαράζ συλλήψεων αντιμετώπισε χτες η νοτιοαφρικανική αστυνομία τις συνεχιζόμενες (εδώ και περίπου έξι βδομάδες) κινητοποιήσεις φοιτητών σε διάφορα πανεπιστήμια της Ν. Αφρικής, με κεντρικό αίτημα την κατάργηση των δυσβάσταχτων (για πολλές λαϊκές οικογένειες) διδάκτρων στα ΑΕΙ. Ορισμένα από τα πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χτες το πρωί στο πανεπιστήμιο του Σοβέτο, όπου η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση φοιτητών με βροχή δακρυγόνων και συλλήψεις τουλάχιστον 12 νεαρών. Την Δευτέρα, ο Νοτιοαφρικανός υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Μπλέιντ Ντζιμάντε, εκτίμησε ότι τα πανεπιστήμια στη χώρα κλείνουν «από μία μειοψηφία φοιτητών που είναι αποφασισμένη να διασπείρει την αναρχία και να καταστρέψει ό,τι έκτισε το έθνος». Προειδοποίησε ακόμη ότι είναι υπαρκτός πλέον ο κίνδυνος να χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά λόγω της συνέχισης των κινητοποιήσεων και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τις αυξήσεις διδάκτρων για το 2017 σε πολλούς φοιτητές που έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Δύσκολη η επόμενη μέρα
Στην αντεπίθεση περνά ο αντιδραστικός πρώην Πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, υπέρμαχος της απόρριψης στο δημοψήφισμα της Κυριακής, της συμφωνίας ειρήνης της κυβέρνησης του Χ. Μ. Σάντος με τους αντάρτες των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC-EP), όπως τελικά έγινε με οριακό προβάδισμα του «Οχι» με 50,21% και την τεράστια αποχή του 62,57%. Ο αντιδραστικός γερουσιαστής σήμερα με το κόμμα «Δημοκρατικό Κέντρο» και άμεσους δεσμούς με τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, δεν πήρε μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών κομμάτων που έγινε τη Δευτέρα υπό τον πρόεδρο Σάντος, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης, πιθανά με κάποιες τροποποιήσεις. Ωστόσο, χτες, ο Ουρίμπε δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάει στην Αβάνα, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις με το αντάρτικο, και θέτει το ζήτημα να υπάρξει αμνηστία για αντάρτες που δεν «εμπλέκονται σε σοβαρά εγκλήματα» και οι υπόλοιποι να καταδικαστούν. Ταυτόχρονα, να εξασφαλιστεί και «ευνοϊκή δικαστική μεταχείριση» για στρατιώτες, ενώ απευθύνει ερώτημα στον Σάντος, αν είναι διατεθειμένος να αλλάξει σημεία της συμφωνίας, όπως αυτό που προβάλλει το στρατόπεδο του «Οχι». Βεβαίως, η ερμηνεία για τα σχετικά «εγκλήματα» χωράει πολλή συζήτηση και ο Ουρίμπε, όπως αστικά ΜΜΕ και αντιδραστικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, στο κλίμα φόβου και παραπληροφόρησης που επικράτησε και στο δημοψήφισμα, επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν τη λαϊκή δράση και να «ξεπλύνουν» γενοκτονίες από την πλευρά του κράτους και του παρακράτους, των λεγόμενων παραστρατιωτικών «ομάδων αυτοάμυνας», στην υπηρεσία καπιταλιστών που εξακολουθούν να απειλούν και να δολοφονούν αγωνιστές. Πάντως, η κυβέρνηση Σάντος όρισε νέα διαπραγματευτική ομάδα, με τον ίδιο επικεφαλής όπως και στις τετράχρονες διαπραγματεύσεις στην Αβάνα, Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, τόσο με την ηγεσία των ανταρτών όσο και με το στρατόπεδο του «Οχι». Οι FARC δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία που υπέγραψαν και θεωρούν ότι δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Επίσης, η μικρότερη αντάρτικη οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να πάει σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συρια. Ρωσικοί πύραυλοι «S-300» στο Ταρτούς
Η Ρωσία ενισχύει περισσότερο τα οπλικά συστήματα που αναπτύσσει στη Συρία. Χτες, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας επιβεβαίωσε την εγκατάσταση του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας «S-300» στη ναυτική βάση που διαθέτει στο Ταρτούς της κεντροδυτικής Συρίας «για την προστασία της». Αυτό, πέρα από τους πυραύλους «S-400», που ανέπτυξε πέρσι στη Συρία, μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό «F-16». Στο Χαλέπι, η συνεργασία συριακού στρατού - ρωσικής αεροπορίας αποδίδει, καθώς και χτες Σύροι στρατιώτες ανακατέλαβαν και άλλα προάστια στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Επιπροσθέτως, ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων που στηρίζονται από την Τουρκία φέρεται πως είναι πλέον σε απόσταση μικρότερη του ενός χλμ. από τη συριακή πόλη Νταμπίκ, που κατελήφθη από τους τζιχαντοφασιστες τον Αύγουστο του 2014, δίνοντας το όνομά της στο περιοδικό του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», Νταμπίκ. Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ αναφέρουν πως τα τελευταία 24ωρα οι τζιχαντοφασιστες ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους με τουλάχιστον 800 μισθοφόρους και πως προετοιμάζονται για τη «μεγάλη επίθεση». Τέλος ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιρανικό πολιτικό περιοδικό δεν απέκλεισε συνομιλίες «με τρομοκράτες», εννοώντας κάποιες από τις ένοπλες ομάδες ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων, όπως είπε, ώστε να «βοηθήσει τον τερματισμό της αιματοχυσίας».