Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σαββατο 8 Οκτωβριου 2016


Νέα καραμπινάτη πρόκληση από την κ. Φωτίου!
Επικροτούν οι βιομήχανοι τα μέτρα της κυβέρνησης που, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο Δελτίο τους, περιλαμβάνουν "πολύ περισσότερα από τα «αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» που ο ΣΕΒ θεωρεί αναγκαία". Και η κ. Φωτίου καμαρώνει. Γιατί ο ΣΕΒ επιδοκιμάζει τον περιορισμό της κοινωνικής πρόνοιας σε ακόμη λιγότερους άπορους απ' όσους θα ήθελε κι ο ίδιος! Και το Γραφείο της εκδίδει σχετική ανακοίνωση που την αναδημοσιεύει εγκωμιαστικά και το διαδικτυακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ Left.gr. Αηδία και οργή...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hasta la victoria siempre, Comandante – 49 χρόνια από την αιχμαλωσία και τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα
Σήμερα συμπληρώνονται 49 χρόνια από την αιχμαλωσία και τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στις 8 προς 9 Οκτώβρη 1967, στη Βολιβία.
Γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής μαρξιστής-λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1967 στη Λα Ιγκέρα (La Higuera).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για πρώτη φορά, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση που στοχοποιεί αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και συγκεκριμένα τον Ηλία Παπαδόπουλο και τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο. Στους δύο αγωνιστές αποδίδεται το αδίκημα της παρακώλυσης των πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια δράσης του Κινήματος στο Ειρηνοδικείο Ιλίου.
Ως λαγοί του κυκλώματος αρπαγής της λαϊκής περιουσίας και ποινικοποίησης του παλλαϊκού αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, τοποθετήθηκαν δύο συμβολαιογράφοι Αθηνών, η Ελένη Δράγιου και η Αθηνά Καραμανλή, μαζί με τους κήρυκές Ιωάννη Μπόλα και Στέλλα Ρεντάρη. Οι συγκεκριμένοι συμβολαιογράφοι μάλιστα, έχουν το θράσος να επιχειρούν την ποινική δίωξη των αγωνιστών, την στιγμή που εκκρεμούν σε βάρος τους καταγγελίες για τέλεση παράνομων πλειστηριασμών και παράβαση καθήκοντος. Το ρόλο του καθοδηγητή σε αυτήν την επιχειρούμενη πολιτική δίωξη, αναλαμβάνει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, ο οποίος σε ένα δισέλιδο φιλοτραπεζιτικό παραλήρημα, χαρακτηρίζει ειρωνικά τους πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής περιουσίας ως “αυτόκλητους υπερασπιστές του νόμου και των συμφερόντων των οφειλετών” και ως “ηρακλείς του νόμου”. Ο συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν αρκείται στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τους αγωνιζόμενους πολίτες. Καλεί τις δυνάμεις καταστολής, να σκληρύνουν τη στάση τους προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διενέργεια των πλειστηριασμών. Ήρθε η ώρα ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξει στρατόπεδο. Ή με τους πολλούς που έχουν το δίκιο ή με τους λίγους που το επιβουλεύονται. Καλούμε όλους τους πολίτες να στρατευθούν στον μεγάλο αγώνα του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς δίνοντας το παρόν κάθε Τετάρτη 4-5μμ στα Ειρηνοδικεία της χώρας.
Θα νικήσουμε! Κίνημα Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, 7-10-16
Επιχείρηση ποινικοποίησης του Κινήματος ενάντια στους Πλειστηριασμούς με τη σφραγίδα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς (video με δηλώσεις των αγωνιστών από το Πταισματοδικείο Αθηνών)
Το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναπτύσσεται ραγδαία σε όλη την Ελλάδα. Την περασμένη Τετάρτη, δεκάδες Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα πλημμύρισαν με αγωνιζόμενους πολίτες οι οποίοι υπερασπίζονται τη λαϊκή περιουσία από τους τραπεζίτες, το κράτος και τα κυκλώματα των κορακιών-μαυραγοριτών. Μαζί με την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, κλιμακώνεται και η κρατική καταστολή της παραδομένης νεομνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η μαζική λαϊκή συμμετοχή στον αγώνα των Ειρηνοδικείων, έχει προκαλέσει πανικό στο Μαξίμου, το οποίο εκτός από χρήση ωμής βίας φτάνει σε σημείο να αυτογελιοποιείται εκδίδοντας ανακοινώσεις σαν και τη σημερινή (7-10-16), με τις οποίες ισχυρίζεται ότι η πρώτη κατοικία δεν διατρέχει κίνδυνο και ότι οι μόνοι πλειστηριασμοί που διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία αφορούν σε βίλες πλουσίων στην Εκάλη. Την ίδια ώρα και καθόλου τυχαία, σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρώτη προσπάθεια ποινικοποίησης των δράσεων του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς και η στοχοποίηση πρωτοπόρων αγωνιστών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάτω στον Πειραιά... Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και από τους 61 ψηφίσαντες για τους αντιπροσώπους μόλις 12 έδωσαν ψήφο στον Θοδωρή Δρίτσα, κατατάσσοντάς τον 6ο μεταξύ των 8 εκλεγέντων. Πάλι καλά να λες, γιατί οι άλλοι δύο βουλευτές, η Ελένη Σταματάκη και ο Κώστας Δουζίνας, καταποντίστηκαν, με 6 ψήφους η πρώτη και 3 ο δεύτερος. Το ιδιο και ο Μαντας στα Γιαννενα. Όπου φτώχεια και γκρίνια! Άντε και καλή καρδιά, παιδιά!
Σχολιο.- δεν ε΄χει σημασία πια αν ψηφίζουν το Δρίτσα η τη Σταματάκη. Σημασία έχει ότι έχουν ταχθέι κι αυτοί/ες υπέρ του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, και έχουν ταχθε'ί υπέρ μιας πολιτικής......νεοφιλευλευθερης. ίσες ευθύνες και για αυτούς πλέον. Σχολιο.- δεν απαλλάσσω κανέναν των ευθυνών του. Απλώς, όταν σιμώνει η ώρα που τα ψέμματα τελειώνουν, πρώτοι που την πληρώνουν είναι αυτοί που μέχρι χθες εισέπρατταν τιμές και παλαμάκια. Σχολιο.- Ακολουθείς τον απατεώνα, συμμετέχεις μαζί του στην απάτη, αλλά όταν πιαστείτε στα πράσα του χρεώνεις όλες τις ευθύνες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπή: Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας που την πυροβόλησε ο πατέρας της
8/10/2016 8.00
Το πιο σκληρό της πρόσωπο έβγαλε η πολιτεία απέναντι σε ένα παιδί που βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο επειδή η μοίρα ήθελε να έχει πυροβοληθεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Οργισμένη και αγανακτισμένη η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της Ασπασίας, ξεσπά με αναρτήσεις της στο Facebook για την άδικη απόφαση του κράτους να κόψει την αναπηρική σύνταξη του παιδιού της, που δεν είναι πάνω από 350 ευρώ. Η νεαρή κοπέλα τον Αύγουστο του 2013 είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα μέσα στο κέντρο του Άργους, αφήνοντάς την με 99% αναπηρία και τώρα δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να επανέλθει. Η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, με σκληρά λόγια ανακοίνωσε το ανήκουστο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook
«ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ! Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας... Τους ενοχλεί η ύπαρξή της ...Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, αλλά αυτό δεν θα περάσει !!!!!!!!!!».
Η ιατρική επιτροπή που εξέτασε την Ασπασία έκρινε πως έχει 99% αναπηρία και πως σε όλη της τη ζωή θα χρειάζεται έναν συνοδό. Αυτό σημαίνει πως δικαιούται ένα επίδομα αναπηρίας, τόσο αυτή όσο και η μητέρα της, ωστόσο σύμφωνα με την κυρία Φατούρου τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους ο ΟΓΑ της έκοψε το επίδομα τετραπληγίας -παραπληγίας. Το επίδομα αυτό ήταν εξωιδρυματικό και η Ασπασία νοσηλεύεται, της είχαν πει, άρα δεν το δικαιούται. Πολλές φορές η μητέρα της Ασπασίας στο παρελθόν είχε απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και προς κάθε αρμόδιο υπουργό να σταθούν κοντά στην κόρη της. Αρκετές φορές είχε παραπονεθεί ότι πούλησε όλη της την περιουσία για να καλύψει τα νοσήλια αλλά το κράτος ήταν άφαντο.
Το δράμα
«Πάγωσα μόλις έμαθα τι έγινε»! Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της μητέρας της 18 χρονης Ασπασίας που περνά το δικό της Γολγοθά. Ήταν Αύγουστος του 2013, όταν ο εν διαστάσει σύζυγος της Σπυριδούλας Φατούρου έτρωγε με την κόρη τους σε μια ταβέρνα στο κέντρο της πόλης του Άργους, όπου ζούσαν . Όταν η μικρή σηκώθηκε για να πάει μεχρι το περίπτερο ο πατέρας της τυφλωμένος από τη ζήλια που είχε για τη γυναίκα του που τον εγκατέλειψε,τράβηξε όπλο και πυροβόλησε την έφηβη κόρη του στο κεφάλι μπροστά στους εμβρόντητους περαστικούς,θέλοντας να εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο τη σύζυγό του. Οι δυο σφαίρες από το όπλο του δράστη διαπέρασαν το κεφάλι της Ασπασίας και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου άλλαξε όλη της η ζωή. Στη συνέχεια, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας έστρεψε το όπλο προς τον εαυτό του. Στο σημείωμα που άφησε, μάλιστα, πριν αυτοκτονήσει, ο δράστης έγραφε: «Για να σε εκδικηθώ που με άφησες». Η ιστορία της Ασπασίας συντάραξε το πανελλήνιο. Για εννέα μήνες η κοπέλα νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στην εντατική μονάδα του ΚΑΤ, ενώ μόλις συνήλθε μεταφέρθηκε σε εξειδικευμένο ιδιωτικό κέντρο θεραπείας στη Λάρισα, όπου ζει στο ίδιο δωμάτιο μαζί με τη μητέρα της τους τελευταίους μήνες. Έχει σημειώσει σημαντική βελτίωση. Επικοινωνεί. Χαμογελά στο άκουσμα της φωνής της μητέρας της. Καταλαβαίνει και προσπαθεί. Συνεννοείται με τα μάτια ή κουνώντας το κεφάλι της, γεγονός που δίνει μικρές ελπίδες στη μητέρα της και στους φίλους της.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς στα social media όταν πεθαίνει ο χρήστης
08 Οκτωβρίου 2016 - 07:45
Με το Facebook να μετρά ήδη 30 εκατομμύρια «νεκρούς χρήστες» των οποίων τα προφίλ συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο, το κάθε κοινωνικό δίκτυο ακολουθεί τη δική του πολιτική για όσους πεθαίνουν. Με το Facebook να μετρά ήδη 30 εκατομμύρια «νεκρούς χρήστες» των οποίων τα προφίλ συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο, το κάθε κοινωνικό δίκτυο ακολουθεί τη δική του πολιτική για όσους πεθαίνουν.
Σύμφωνα με το ABC, 8.000 άνθρωποι που έχουν λογαριασμό στο Facebook πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι ένα ποσοστό από αυτούς έχει επίσης ένα προφίλ στο Instagram και στο Twitter. Οι ειδικοί παραδέχονται ότι αυτό είναι ένα από τα «προβλήματα» της επανάστασης των κοινωνικών δικτύων, καθώς πολλά από αυτά τα προφίλ δε σβήνονται και παραμένουν οι λογαριασμοί των νεκρών στον «αέρα». Οι νόμοι προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εταιρειών, καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προβλέπουν ότι κανείς δεν επιτρέπεται να συνδεθεί στο λογαριασμό κάποιου άλλου εκτός αν του έχει δοθεί η έγκριση από τον ίδιο τον χρήστη.
Facebook
Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο αναφέρει στους χρήστες ότι μπορούν να διαλέξουν εκ των προτέρων αν θα ήθελαν ο λογαριασμός τους να μετατραπεί σε σελίδα μνήμης ή να διαγραφεί οριστικά από το Facebook σε περίπτωση θανάτου τους, όπως αναφέρει η Mirror. Επιπλέον ο κάθε χρήστης μπορεί να ορίσει ένα πρόσωπο από τους φίλους ή τους συγγενείς του το οποίο θα έχει μετά το θάνατο περιορισμένο έλεγχο και διαχείριση του προφίλ του, εάν αυτός πεθάνει. Μεταξύ αυτών μπορεί να δημοσιεύσει ένα τελευταίο μήνυμα μετατρέποντας το προφίλ σε σελίδα μνήμης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολεία για τα προσφυγόπουλα
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 15:31
Γονείς μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης -σε μια κίνηση που θυμίζει τις αντιδράσεις Συλλόγου Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο- αποφάσισαν να μη δεχτούν από τη Δευτέρα περίπου 15 λαθρο – «προσφυγόπουλα» γιατι είναι γεματα αρρωστιες. Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών, γιατι τα λαθρο – «προσφυγοπουλα» θα πανε στις ιδιες ταξεις με τα παιδια τους, και φοβουνται ότι τα παιδια τους θα αρρωστησουν . Οι γονείς κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ρωσία μετακινεί πυραύλους στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 16:38
Η Μόσχα προχώρησε στην τοποθέτηση πυραύλων, που μπορούν να πάρουν πυρηνική κεφαλή, στο Καλίνινγκραντ στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ασκήσεις ρουτίνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου τονίζει δεν είναι η πρώτη φορά που αυτές οι μονάδες των πυραύλων αναπτύσσονται στην περιοχή του Καλίνινγκραντ και προσθέτει ότι είναι μέρος της εκπαίδευσης των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων. Στην ουσια όμως είναι φυσιολογικη αντιδραση της Ρωσιας στο ΝΑΤΟ που εχει παει πυρηνικους πυραυλους διπλα στα συνορα της Ρωσιας, στην Πολωνια και στην Ρουμανια.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαρόκο: Οι ισλαμιστές του PJD επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 16:00
Οι ισλαμιστές του PJD, επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού τα τελευταία πέντε χρόνια στο Μαρόκο, είναι οι νικητές των βουλευτικών εκλογών, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PJD) του πρωθυπουργού Αμπντελιλάχ Μπενκιράν έλαβε 125 έδρες, έναντι 102 που απέσπασε ο βασικός του αντίπαλος, το Κόμμα Αυθεντικότητας και Εκσυγχρονισμού (PAM, φιλελεύθεροι) σε σύνολο 395 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα προσωρινά αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων.
Το Ιστικλάλ, το ιστορικό κόμμα της μάχης για την ανεξαρτησία, κατέλαβε την τρίτη θέση με 45 έδρες και ακολουθεί η Εθνική Συγκέντρωση των Ανεξαρτήτων (RNI) στην τέταρτη θέση με 37 έδρες. Αλλά οκτώ κόμματα μοιράζονται τις υπόλοιπες έδρες, μεταξύ τους η Ομοσπονδία Δημοκρατικής Αριστεράς (FGD) που έλαβε δύο έδρες.
Όλα έδειχναν ότι το PJD θα ήταν ο νικητής των εκλογών, μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων αργά το βράδυ της Παρασκευής και έπειτα από την καταμέτρηση του 90% των ψηφοδελτίων. Το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 43%, δηλαδή περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες (σε έναν πληθυσμό 34 εκατομμυρίων), σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Το PJD κέρδισε το στοίχημα μιας δεύτερης θητείας στην ηγεσία της κυβέρνησης συνασπισμού για να «συνεχίσει τη μεταρρύθμιση», όπως δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της αποτελεσματικής και καλά οργανωμένης προεκλογικής του εκστρατείας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Οι πολίτες της ΕΕ θα παραμείνουν στη Βρετανία και μετά το Brexit
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 08:31
Όλοι οι πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στη Βρετανία θα μπορούν να παραμείνουν απρόσκοπτα στη χώρα και μετά το Brexit, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην εφημερίδα τη στιγμή που επισήμως η βρετανική κυβέρνηση αρνείται να εγγυηθεί διαρρήδην την δυνατότητα στους πολίτες από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να παραμείνουν στην Βρετανία μετά την έξοδό της από την Ένωση.
Η Telegraph επικαλείται κυβερνητική έρευνα, βάσει της οποίας το 80% των 3,6 εκατ. πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ που κατοικούν σήμερα στη Βρετανία θα ήταν αυτομάτως υποψήφιοι για παράταση της άδειας παραμονής τους εάν η χώρα επρόκειτο να εγκαταλείψει από το 2019 την ΕΕ. Σύμφωνα εξάλλου με τα σχέδια που έχει επεξεργασθεί το υπουργείο Εσωτερικών, οι υπόλοιποι θα επωφελούντο από μία ρύθμιση που θα περιλάμβανε την απονομή δικαιώματος για επ’ αόριστον παραμονή στη χώρα. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει δηλώσει πως είναι μεν διατεθειμένη να εγγυηθεί το δικαίωμα παραμονής των πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ στη Βρετανία, αλλά τούτο θα εξαρτηθεί κι από τα δικαιώματα που θα παραχωρηθούν στους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην ΕΕ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Θα βαλει βέτο στο αλητικο αποικιοκρατικο γαλλικό σχέδιο για εκεχειρία στο Χαλέπι
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 02:59
Η Ρωσία ειπε την Παρασκευή ότι θα ασκήσει το δικαίωμα βέτο που διαθέτει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει την έγκριση του αλητικου γαλλικού αποικιοκρατικου σχεδίου απόφασης το οποίο προβλέπει την εκ νέου κήρυξη εκεχειρίας στο Χαλέπι της Συρίας για να προστατευτουν οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και την απαγόρευση των υπερπτήσεων όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών, για να πετανε μονο τα αεροσκαφη των αποικιοκρατων, οι οποιοι παραβιαζουν ως γνωστων τις συμφωνιες που υπογραφουν. «Απλούστατα δε βλέπω πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτό το σχέδιο απόφασης να εγκριθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βιτάλι Τσούρκιν, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ερωτηθείς σχετικά με την ενδεχόμενη χρήση από τη Μόσχα του δικαιώματος αρνησικυρίας που διαθέτει.
Έπειτα από μια συνεδρίαση του ΣΑ κεκλεισμένων των θυρών για την κατάσταση στη Συρία, ο Τσούρκιν εκτίμησε πως το αλητικο αποικιοκρατικο γαλλικό σχέδιο απόφασης «καταρτίστηκε βιαστικά» και πρόσθεσε: «ειλικρινά πιστεύω ότι δεν καταρτίστηκε για να γίνει πρόοδος, αλλά για προκαλέσει ένα ρωσικό βέτο» στην ψηφοφορία. Η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον αληταρα αποικιοκρατη γάλλο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη Φρανσουά Ντελάτρ, αναμένεται να γίνει αύριο Σάββατο.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρωσία: Προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τον κίνδυνο ενός μη συμφωνημένου βομβαρδισμού στη Συρία
Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016, 21:24
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, διά στόματος του επισήμου εκπροσώπου του Ίγκορ Κονασένκοφ, προειδοποιεί «τους εκπροσώπους της CIA και του Πενταγώνου που βρίσκονται -όπως λέει- πίσω από τις «διαρροές» που είδαν το φως της δημοσιότητας σε δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πιθανότητα να εξαπολύσει ο Λευκός Οίκος βομβαρδισμούς κατά θέσεων του συριακού στρατού...». Ο Κονασένκοφ, σε δήλωση την οποία δημοσίευσε το πρακτορείο RIA Novosti, εξηγεί ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας C-200, Μπούκ κ.ά. των οποίων η τεχνική κατάσταση βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε. «Εκτός αυτού, θυμίζω στους Αμερικανούς "στρατηγούς" ότι τον εναέριο χώρο στις ρωσικές βάσεις στο Χμεϊμίμ και την Ταρσό καλύπτουν πλήρως τα αντιπυραυλικά συστήματα C-300 και C-400 και η ακτίνα δράσης τους μπορεί να αποτελέσει οδυνηρή έκπληξη για οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο» λέει ο Κονασένκοφ, αποκαλώντας τους θιασώτες μιας αμερικανικής επίθεσης στη Συρία «ερασιτέχνες».
Τα πληρώματα των ρωσικών συστημάτων, εξηγεί, δεν θα έχουν το χρόνο να διευκρινίσουν μέσω της «απ΄ευθείας» σύνδεσης το ακριβές πρόγραμμα πτήσης και σε ποιον ανήκει το ιπτάμενο αντικείμενο. Οι αυταπάτες των ερασιτεχνών του είδους περί ύπαρξης «αοράτων» αεροσκαφών μπορεί να τσακιστούν πάνω στη ζοφερή γι΄ αυτούς πραγματικότητα. Το πιο σημαντικό, καταλήγει ο Κονασένκοφ, είναι ότι στο έδαφος της Συρίας βρίσκεται η πλειοψηφία των Ρώσων αξιωματικών, που η επίπονη δουλειά τους έχει συμβάλλει στην ειρήνευση σε 732 πληθυσμιακά κέντρα και την επιστροφή στην ειρηνική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων. Οποιαδήποτε πλήγματα σε έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί ανοικτή απειλή για τους Ρώσους στρατιωτικούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Σαουδική Αραβία είναι ανακατεμενη στη χειρότερη σφαγή Μεχρι τωρα Στην Υεμένη
ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ: To Βάρβαρo, απάνθρωπο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας έχει διαπράξει to χειρότερο έγκλημα του μεχρι τωρα, τη σφαγή και τραυματίζοντας τουλάχιστον 700 αθώους με τέσσερις αεροπορικές επιδρομές σε συγκέντρωση για κηδεία σε πάνω από 2.000 ανθρώπους στη Σαναά. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι περισσότεροι οργανισμοί που εξάγoνται από τα χαλάσματα τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Υεμένης θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πιο κρισιμα τραυματίες αμάχους. Al-Jazeera και άλλες δυτικές-GCC εταιριες είναι αξιοκαταφρόνητες χρησιμοποιώντας σεχταριστική γλώσσα για την «κάλυψη» αυτής της θηριωδίας, με «Houthi ελεγχόμενη», «Houthi-run» και «Σιίτες αντάρτες» έχει υψωθεί γύρω από όλα τα στριμμένα ρεπορτάζ τους, σαν να ηταν η κηδεία ποτέ νόμιμος στρατιωτικος στόχος. Τέτοια προπαγάνδα μαστίζει την κύρια αφήγηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την Υεμένη από την πρώτη μέρα, και παρέχει κάλυψη για το δολοφονικο ξεφάντωμα στους δεσποτικους Σαουδικους δολοφόνους ». Σεβασμος σε όλους τους μάρτυρες και στις οικογένειές τους να εχουν δύναμη, δεν είναι τα μόνα θύματα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά ευθυνη εχουν όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν την Ουαχάμπι μοναρχία με τη στρατιωτική, πολιτική, οικονομική και υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης, από τις ΗΠΑ τη Βρετανία το Κατάρ και άλλες.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η κυρία Evans κάνει ανταπόκριση για το CBC του Καναδά, για το προσφυγικό απ την Αθήνα. Επικεντρώνεται στην κατάληψη του City Plaza ΚΑΙ αυτή. Στοχεύει στην ευαισθησία παγκοσμίως των ανθρώπων παίζοντας παιδάκια. Και έχει κι έναν οκτώ δωμάτια, σάλα, κουζίνα, NIKOS VASILOPOULOS με σούπερ από κάτω City Plaza, σάματι είναι ο ιδιοκτήτης του να μας λέει πως η κυβέρνηση πρέπει να μάθει απ την παράνομη κατάληψη πως λύνεται το προσφυγικό. Δεν μας λέει, βέβαια, ο κύριος ότι η κατάληψη είναι υπό την αιγίδα και την συνεργασία της κυβέρνησης, ούτε από που χρηματοδοτείται. Και φυσικά ούτε ότι φόροι και λοιπά χαράτσια βαρύνουν εμένα.
Και φυσικά εξακολουθεί η απορία για τους "δημοσιογράφους" που κάνουν αυτά τα "ρεπορτάζ" δηλώνουν ότι είναι παράνομη κατάληψη αλλά δεν κάνουν καν τον κόπο να ρωτήσουν δυό πραγματάκια και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Εγώ άλλα ήξερα για την αντικειμενική και σφαιρική δημοσιογραφία παγκοσμίως... Είναι τόσο πολλά τα λεφτά, τελικά, Αρη;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σήμερα έλαβε τέλος ένα επιστημονικό θαύμα. 26 χρόνια μετά την απελευθέρωσή του από τον Μητσοτάκη λόγω «ανηκέστου βλάβης της υγείας», πέθανε ο Stilianos Pattakos
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προελαύνουν οι πασοκοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του συνεδρίου!
Νευρικότητα στις τάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί με τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών σε πολλές τοπικές. Η περσινή αποχώρηση των πραγματικών αριστερών δυνάμεων από το κόμμα και η έκθεση των "Προεδρικών" του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικές-μνημονιακές θέσεις σε μεγαλύτερο βαθμό από τον βαθμό έκθεσης των πασοκογενών, φέρνει αλλαγή σκηνικού ως τώρα (δεν έχουμε πλήρη εικόνα βεβαίως)! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε δήμο της Αττικής που υπάρχει αντίστοιχη τοπική του ΣΥΡΙΖΑ ο συντονιστής, φίλος της ηγεσίας βγήκε έκτος από τους 6 υποψήφιους και δεν εκλέχθηκε στην εκλόγιμη 4αδα, με νεοφερμένους από το ΠΑΣΟΚ να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις!
Σε έτερο δήμο της Αττικής και σε άλλη τοπική του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καταγγελίες νοθείας αφού στην θέση μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου εμφανίστηκαν άγνωστοι με τα επώνυμα τους γιατί απλά μέλη δεν ήθελαν να ψηφίσουν. Στην ίδια τοπική ο "τσιπρικός" καθοδηγητής πήρε την ψήφο των συγγενών του και δεν βγήκε ενώ προερχόμενοι από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ πήραν την θέση των συνέδρων! Με ενδιαφέρον περιμένουμε το Συνέδριο για αν δούμε τους πασοκογενείς και τις δυνάμεις τους, όπως και εξελίξεις με αποχωρήσεις από το κόμμα Τσιπρικών που θα χάσουν αναγκαστικά (λόγω νέων συσχετισμών) οφίτσια! Αν και Πασοκογενεις και ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί με στόχο να μην χαθούν τα μισθα!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί ο Σύριζα είναι ένα λούμπεν ακροδεξιό και αντιπολιτικό μόρφωμα;
Ζούμε μεγάλες στιγμές..Ο αρχιπασοκος ο Παππάς ο επί πάμπολλα χρόνια δημοσιογράφος που αποθεωνε τον Σημίτη,σε ένα εμετικο άρθρο στην φυλλάδα των Συντακτών εξισώνει Βενιζέλο και Αλαβάνο.. Ναι ρε πασοκε της παρακμής.. Οι ψεκασμένοι των συριζανελλ ειναι το πιό βρώμικο μόρφωμα της Μεταπολίτευσης ,γεμάτο λούμπεν,χουνταιους ,ακροδεξιους ψεκασμένους συνωμοσιολογους και κολλητάρια του Σημίτη,που κάθονταν στον ΣΥΝ και τους βολευε ο Σημίτης σε διαφορες θεσεις.. Ενα Μουσσολινικο μορφωμα,που κηρύσσει σήμερα την πιο ακραια οικονομικά Πινοτσετικη πολιτικη ,μια χυδαια ιδεολογια εθνικοφροσύνης του 50,με μεραρχια οικόσιτων ,που υιοθετούν τον πλέον χυδαίο αυριανισμό των φυλλάδων και των blogs που τους στηρίζουν,με μια φασιστική αντίληψη απα-ανθρωποποίησης των φτωχών με τα ‘κουπονια Φωτίου’ ,με απιστευτο Γκαιμπελισμό,(που ενώ εφαρμόζουν την πλέον ακροδεξια πολιτική πουλανε ‘αριστερό ήθος και δάκρυ’),και ταυτόχρονα έχουν πετάξει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα,που θα ντρεπόταν κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος να το πράξει….
Και προφανώς αποψεις του τύπου ‘Δεν έχουν σημασια οι πολίτες,αλλά η Χώρα’ παραπέμπουν σε αποσπάσματα του ‘Λαϊκού Παρατηρητή’…(Βαρεμένος).. Σιγά μην σας θίξουμε τον Μουσσολινίσκο τσέπης,,που αυτος και η κλίκα του έχουν εφαρμόσει κάθε μορφή ακροδεξιας αντιπολιτικής για να γαντζωθούν μερικους μήνες ακομα στην Εξουσια.. Και τέλος η χτεσινή καρακιτσάτη μάζωξη του κυβερνητικού θιάσου στο Μαξίμου και μάλιστα σε περιχαρές πλαίσιο,την ώρα που χειμάζεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας,αποτελεί Υβρη..
Πέραν των άλλων ξαναδείχνει τι σημαίνει λούμπεν μικροαστισμός ,που τον χαρακτηρίζει η λογική ‘είμαστε σπουδαίοι ναούμε που ξεγελάσαμε την πλέμπα’…και εμείς τρώμε και πίνουμε επιδεικτικά..ως τρυφηλή εξουσία.. Είναι η εκπλήρωση του πλέον λούμπεν μικροαστικου ονείρου εκείνου που ποτέ δεν φαντάστηκε πως θα ειναι ‘εξουσία’ έστω και μια ώρα..και κάνει τα πάντα για να την κρατήσει οσο γίνεται σε βάρος των ‘από κάτω’ Ιστορικα βέβαια γνωρίζουμε πως η Υβρις ακολουθείται από την χλεύη της κατάρευσης..(Και αυτό στην πλέον επιεική εκδοχή)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασημοφόρησαν τους διοικητές της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ", για την ανδρεία τους στις μάχες στο Χαλέπι... Oι "προοδευτικές συλλογικότητες", για ποιους θα διαδηλώσουν στις 20 Οκτώβρη στην Αθήνα; Για τους υπερασπιστές του νέου Στάλινγκραντ στο Χαλέπι ή για τη διάσωση των δολοφόνων-μισθοφόρων;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είπαμε, "κεντροαριστερός" είναι κι όχι μαλάκας, να μην υπερασπίσει τα συμφέροντά του και τις "επενδύσεις" του στις ΗΠΑ... "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ Ο κ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ!"
Την επικύρωση της συμφωνίας CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά από την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο αρμόδιος Υπουργός κος Σταθάκης στη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τις διατλαντικές συμφωνίες. Η Greenpeace καταδικάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τονίζει ότι... κανένας από τους κινδύνους που φέρνει η συμφωνία δεν έχει περιοριστεί. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί και έχει ηθική υποχρέωση να αλλάξει τη στάση της και να ψηφίσει ενάντια στην επικύρωση της ερμηνευτικής δήλωσης της συμφωνίας στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εμπορίου στις 18 Οκτωβρίου. Ο κύριος Σταθάκης θεωρεί ότι η ερμηνευτική δήλωση της CETA βελτιώνει σημαντικά το περιεχόμενό της και επιλύει σημαντικά επίμαχα ζητήματα. Επιπλέον αναγνωρίζει οφέλη για την ελληνική οικονομία όπως για τη ναυτιλία και τις επενδύσεις. H ερμηνευτική δήλωση όμως που διέρρευσε χθες, δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη που να μετατοπίζει τη στόχευση της συμφωνίας από την προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών στην προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των πολιτών. «Καμία συμφωνία που σχεδιάστηκε πίσω από κλειστές πόρτες από και για τις πολυεθνικές και θυσιάζει κεκτημένα δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών, δεν μπορεί να έχει θετικό πρόσημο ούτε επιδέχεται βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής. Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί ακόμα να πει όχι στη CETA. Ο κος Σταθάκης καλείται να επιλέξει αν θα είναι υπουργός των Ελλήνων ή υπουργός των πολυεθνικών», δήλωσε η Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στις TTIP, CETA και TiSA στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ταξική δικαιοσύνη και πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών ανθρώπων για οφειλές 500 και 1000 ευρώ... Στο παντεσπάνι των αναδρομικών και των αυξήσεων μισθών της "ανεξάρτητης δικαιοσύνης"...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τσιπρας βγήκε να «κλαφθεί» στον Χατζηνικολάου, να μιλησει για σπέκουλα εναντίον του πατέρα του και να υποστηρίξει ότι, ο εκλειπών υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, συνελήφθη, φυλακίσθηκε, δικάσθηκε και καταδικάσθηκε.
Γιατι εδώ και καιρο ολοι οι δεξιοι και ακροδεξιοι προδοτες της Ελλαδας εχουν πασαρει στο κοσμο ότι ο πατερας του Τσιπρα συνεργαζοταν με τη χουντα του 1967, και εκανε τοτε μεγαλη περιουσια. Και παρουσιαζουν μια φωτογραφια με έναν που υποτιθεται ότι είναι ο πατερας Τσιπρας παρεα με τους χουντεους.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κι ο ιμάμης Moaz al-Khatib, "ηγέτης" της συριακής αντιπολίτευσης, στην κηδεία του Χασάπη της Κανά Σιμον Περες...
Το 1959 ο Σιμόν Πέρες εκλέγεται βουλευτής του Mapai, πρόδρομου του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ, ενώ από το 1984 έως το 1986 γίνεται Πρωθυπουργός κυβέρνησης εθνικής ενότητας Εργατικού Κόμματος-Λικούντ. Η δημοσιογραφική πορνεία τον εμφανίζει ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ”... Ποιος είναι ο "ιμάμης" που θα σώσει το λαό της Συρίας από το "αιμοσταγές καθεστως Άσαντ": Κανένα ΜΜΕ, καμία δημοσιογραφική πόρνη, δεν θα εμφανίσει την φωτογραφία του Ολάντ και το ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας (Νοέμβρης 2012), με τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο, με τονιμάμη Moaz al-Khatib. Ο οποίος την περίοδο της ενδο-αραβικής σύγκρουσης Ιράκ-Κουβέιτ, ξεσπάθωσε με κηρύγματα εναντίον των δυτικών και υπέρ του Osama bin Laden και της Αλ Κάιντα, αλλά το “δικτατορικό καθεστώς Άσαντ” του έδωσε χάρη κι έφυγε από τη Συρία. Τον ιμάμη Moaz al-Khatib, που στην επίσημη συνάντηση με τον Ολάντ, τα ΜΜΕ εμφάνιζαν ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “δικτάτορα”, αλλά δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας. Μάλιστα, τα ΜΜΕ τον παρουσίαζαν ως μετριοπαθή και Χριστιανό εκ Τουρκίας (sic!) που θέλει να εκδημοκρατίσει τη Συρία! Κανείς δεν ανέφερε ότι ο υπέρμαχος της Αλ Κάιντα ιμάμης, που χαριεντιζόταν ο Ολάντ, στο μεταξύ ήταν ΚΑΙ στέλεχος των ομίλων Shell, με εργασιακό αντικείμενο το leasing πετρελαίου και φυσικού αερίου!
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ Νέες δηλώσεις για τη συνεργασία με ΗΠΑ
ΜΑΝΙΛΑ.-- Σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες», ο υπουργός Αμυνας των Φιλιππίνων δήλωσε ότι θα σταματήσουν οι κοινές περιπολίες και ναυτικές ασκήσεις των Φιλιππίνων - ΗΠΑ στη Νότια Κινεζική Θάλασσα. Ο Ντελφίν Λορεντσάνα είπε ακόμα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που εμπλέκονται σήμερα στη λειτουργία μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών («drones») επιτήρησης, ενάντια σε μουσουλμάνους αντάρτες στο νότο, θα αποχωρήσουν από τη χώρα όταν η Μανίλα εξοπλιστεί ανάλογα, στο μέλλον. Ο Λορεντσάνα πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Ρ. Ντουτέρτε, θέλει οι Φιλιππίνες να σταματήσουν τις συνολικά 28 στρατιωτικές ασκήσεις που σήμερα διεξάγουν μαζί με τις ΗΠΑ, καθώς θεωρεί ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας χαρακτηριζόταν από μεγάλη «εξάρτηση» από τις ΗΠΑ. Πάντως, ο Φιλιππινέζος υπουργός εξέφρασε τη γνώμη ότι οι σχέσεις ΗΠΑ - Φιλιππίνων θα ανακάμψουν. «Οι σχέσεις μερικές φορές περνούν τέτοια στάδια... αλλά με τον καιρό θα διορθωθούν», είπε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΡΟΚΟ Στις κάλπες για νέα βουλή
ΡΑΜΠΑΤ.-- Εκατομμύρια Μαροκινοί ψηφοφόροι κλήθηκαν χτες στις κάλπες για τη νέα Βουλή, με φόντο την έκρηξη της ανεργίας (ιδιαίτερα στο νεανικό πληθυσμό) και την αύξηση της δράσης ακραίων ισλαμιστών. Την εξουσία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, το «μετριοπαθές» ισλαμικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PJD), με σύμβολο μία λάμπα (όπως και το τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρ. Τ. Ερντογάν) και ιδρυτή τον Φουάντ Αλι Ελ Χίμμα, παιδικό φίλο και στενό σύμβουλο του βασιλιά Μοχάμεντ Στ', που κυριαρχεί στο μαροκινό Κοινοβούλιο μετά τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη» του 2011 και είχε συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού με μικρότερα κόμματα και το κοσμικό «Κόμμα Αυθεντικότητας και Μοντερνισμού» (ΡΑΜ) με σύμβολο ένα τρακτέρ, που επίσης είναι φιλοβασιλικό. Οι εκλογές για τη σύνθεση της 395μελούς Ανω Βουλής γίνονται με τη συμμετοχή 7.000 υποψηφίων σε 92 εκλογικές περιφέρειες. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται έως απόψε. Στους εκλογικούς καταλόγους είναι γραμμένοι 15.700.000 ψηφοφόροι, όμως τα ποσοστά προσέλευσης στις κάλπες τα τελευταία χρόνια είναι χαμηλά, καθώς στις προηγούμενες εκλογές του 2011 είχαν ψηφίσει περίπου μόλις 5.000.000 άτομα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ZΑΓΚΡΕΜΠ.-- Σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού κατέληξαν χτες το μεσημέρι οι Κροάτες «συντηρητικοί» του επικεφαλής της «Κροατικής Δημοκρατικής Ενωσης», Αντρέι Πλένκοβιτς, και τα στελέχη ενός μικρότερου ακροδεξιού κόμματος, «Μοστ» του Μπόζο Πέτροφ, που συμμετέχει στη «Γέφυρα Ανεξάρτητων Υποψήφιων» και η οποία ήρθε τρίτη στις εκλογές της 11ης Σεπτέμβρη. Το κόμμα «Μοστ» θα αναλάβει τέσσερα υπουργεία στη νέα κυβέρνηση και θα μοιραστεί εκ περιτροπής με την «Κροατική Δημοκρατική Ενωση» τη θέση του προέδρου της βουλής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ Ζητάνε από τη Σ. Αραβία κατάργηση διακρίσεων σε παιδιά
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Τον τερματισμό των διακρίσεων και των βασανιστηρίων σε βάρος παιδιών που συλλαμβάνονται, λιθοβολούνται και θανατώνονται στη Σαουδική Αραβία απαίτησε χτες η «Επιτροπή Δικαιωμάτων του Παιδιού» του ΟΗΕ, στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη, καταδικάζοντας παράλληλα τις αεροπορικές επιδρομές της σαουδαραβικής μοναρχίας και των συμμάχων της στο λαό της Υεμένης, εξαιτίας του θανάτου και του ακρωτηριασμού πολλών εκατοντάδων βρεφών και παιδιών. Η επιτροπή 18 ανεξάρτητων ειδικών εισηγητών του ΟΗΕ εξέτασε επίσης κατά πόσο η Σαουδική Αραβία «συμμορφώνεται» με τη σύμβαση του ΟΗΕ που προστατεύει τους ανήλικους. Οι ειδικοί του ΟΗΕ εξέφρασαν βαθιά ανησυχία για το γεγονός ότι το Ριάντ «εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει τα κορίτσια ως πολίτες με πλήρη δικαιώματα και κάνει σοβαρές διακρίσεις σε βάρος τους νομικά και πρακτικά, ενώ τους επιβάλλει ένα σύστημα ανδρικής κηδεμονίας». Επισημαίνεται, ακόμη, πως τα παιδιά των Σιιτών Μουσουλμάνων και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων πέφτουν τακτικά θύματα διακρίσεων σε ό,τι αφορά την πρόσβαση σε σχολεία και το δικαστικό σύστημα στη Σαουδική Αραβία. Η Επιτροπή αναφέρθηκε στην περίπτωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φαϊχάν αλ Γάμντι, η ποινή του οποίου μειώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, «αφού βίασε, βασάνισε και σκότωσε την πεντάχρονη κόρη του» το 2012. Ο πρόεδρος της σαουδαραβικής «Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»,Μπάνταρ μπιν Μοχάμεντ αλ Αϊμπαν, απάντησε κυνικά πως... ο ισλαμικός νόμος «είναι πάνω από οποιονδήποτε άλλο νόμο και σύμβαση, περιλαμβανομένης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Σημειώνεται ότι στη Σαουδική Αραβία οι έφηβοι άνω των 15 ετών δικάζονται σαν ενήλικες και μπορούν να καταδικαστούν σε θάνατο. Από τους 47 ανθρώπους που εκτελέστηκαν στις 2 Γενάρη 2016, τουλάχιστον τέσσερις ήταν κάτω των 18 ετών.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΟΛΟΜΒΙΑ Δολοφονίες 13 αγωνιστών από τις 26 Αυγούστου
Πάντως, για να ξαναγυρίσουμε στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός της Κολομβίας, πέρα από τα ενδοαστικά παζάρια που γίνονται αυτές τις μέρες, για το πώς θα τροποποιηθεί (αν τροποποιηθεί) το κείμενο της συμφωνίας που υπογράφτηκε στις 24 Αυγούστου στην Αβάνα, μετά από 4 χρόνια διαπραγματεύσεων (και επισημοποιήθηκε στις 26 Σεπτέμβρη στην Καρταχένα), τα παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου, που έχουν τη στήριξη του αστικού κράτους, συνεχίζουν τη φονική τους δράση. Οπως κατήγγειλαν χτες οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μόνο από τις 26 Αυγούστου έχουν δολοφονηθεί στην Κολομβία 13 λαϊκοί αγωνιστές, στελέχη αγροτικών οργανώσεων, ιθαγένικων κοινοτήτων, επιτροπών αγώνα ενάντια σε πολυεθνικές που καταστρέφουν το περιβάλλον. Επίσης, το Κολομβιάνικο ΚΚ έχει καταγγείλει συνεχείς απειλές εναντίον μελών και στελεχών του, ιδιαίτερα στην περιοχή της Τολιμά. Συνολικά, εκτιμάται ότι μέσα στο 2016 έχουν σκοτωθεί 51 αγωνιστές (το 2015 105 και το 2014 78).
Συνέχιση συζητήσεων κυβέρνησης - ανταρτών στην Αβάνα
Χτες, επίσης, βγήκε ένα κοινό ανακοινωθέν από την Αβάνα, των αντιπροσωπειών της κυβέρνησης και των ανταρτών, που συνεχίζουν τις συζητήσεις μετά το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του. Οπως δηλώνεται, θα διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός, όπου καλείται και αντιπροσωπεία του ΟΗΕ να την επιτηρήσει, και ταυτόχρονα σημεία της συμφωνίας μπορούν να προχωρήσουν και εκφράζεται η διάθεση να επιτευχθεί ένας νέος συμβιβασμός μέσα από το διάλογο. Στα ενδιαφέροντα της χτεσινής μέρας είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκρατικού Κέντρου» του Ουρίμπε, Χουάν Κάρλος Βέλες, μιλώντας εντελώς κυνικά στην εφημερίδα «Ρεπούμπλικα» και διάφορα ραδιόφωνα, ανέλυσε τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το στρατόπεδο του «όχι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα της 2 Οκτώβρη και τους χρηματοδότες του, μεγάλα μονοπώλια της χώρας. Αναφέρθηκε στη διαφοροποιημένη προπαγάνδα ανά περιοχή και την επιδίωξη ο κόσμος να πάει στις κάλπες «ανενημέρωτος, εκνευρισμένος και φοβισμένος». Η ...ειλικρίνεια αυτή του Βέλες εξόργισε τον αρχηγό του κόμματος Α. Ουρίμπε, ο οποίος διέψευσε τα λεγόμενά του και ανακοίνωσε την αποπομπή του από το κόμμα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΡΙΑ Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί
Στο μεταξύ, η χερσαία και εναέρια επιχείρηση των δυνάμεων του συριακού στρατού συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στο βόρειο Χαλέπι, όπου αντικαθεστωτικοί φέρεται πως κατέλαβαν νέες θέσεις στην πόλη μετά την ανακοίνωση της Δαμασκού ότι θα περιορίσει τις επιχειρήσεις της, για να δώσει περιθώρια στους αμάχους ή σε αντικαθεστωτικούς να φύγουν, αξιοποιώντας την πρόταση για αμνηστία. Ο Σύρος πρέσβης στη Μόσχα, Ριγιάντ Χαντάντ, μιλώντας στο ρωσικό κανάλι «Ροσίγια 24», σημείωσε πως η κυβέρνηση του Προέδρου Ασαντ σχεδιάζει να συνεχίσει την αντιτρομοκρατική συνεργασία με τη Ρωσία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «ξεριζώσει τον κίνδυνο της τρομοκρατίας» από το συριακό έδαφος. Αυτά ενώ χτες η ρωσική Δούμα ενέκρινε συμφωνία που θα επιτρέπει στα ρωσικά στρατεύματα την επ' αόριστον παραμονή τους στη Συρία.
Εντείνονται οι επιχειρήσεις των Τούρκων
Το ίδιο διάστημα, εντείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας για την απώθηση τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» (που έως πριν από λίγους μήνες στήριζε, εξόπλιζε και χρηματοδοτούσε...) από την τουρκο-συριακή μεθόριο. Στο πλαίσιο αυτό, τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν 18 στόχους στο συριακό έδαφος, κοντά στα σύνορα, καταστρέφοντας τουλάχιστον 15 κτίρια που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές. Επιπλέον, εκπρόσωπος του τουρκικού στρατού ανακοίνωσε χτες πως σκοτώθηκαν άλλοι 9 ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων (που στηρίζονται από την Αγκυρα) σε πολεμικές συγκρούσεις στο συριακό έδαφος και τραυματίστηκαν άλλοι 32.