Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σαββατο 19 Νοεμβριου 2016


Γιάννενα: Ένα μικρό σημείωμα, μια απάντηση στον οχετό των απολογητών
Νοέ 19, 2016
Του Λευτέρη Παπαθανάση, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
«Αυτοί οι άνθρωποι διδάσκουν τα παιδιά μας». Αυτή τη σπόντα θεώρησε ότι έπρεπε να σερβίρει σαν φρέσκο γλυκάκι από τηλεόρασης στη συντηρητική κοινή γνώμη ο εκπρόσωπος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε όσους εκπαιδευτικούς αντιδράσαμε, φωνάζοντας συνθήματα, στην παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο μπλοκ του συλλόγου ΔΕΠ-ΠΙ κατά τη χθεσινή πορεία.
Πρόκειται για την πιστή αναπαραγωγή του δημόσιου λόγου των εκπροσώπων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Εμείς, «που διδάσκουμε τα παιδιά», πρέπει να μένουμε σιωπηλοί όταν οι εκτελεστές της κοινωνίας επιχειρούν να εξαπατήσουν για μια ακόμη φορά τα θύματα των πολιτικών τους, όταν επιχειρούν να πάρουν «αγωνιστικές» νομιμοποιήσεις κατεβαίνοντας στις πορείες της Μνήμης περιστοιχισμένοι από «στελέχη» και «μετακλητούς». Εμείς, «που διδάσκουμε τα παιδιά», πρέπει να δείχνουμε αστική ευγένεια απέναντι στα ειρωνικά γέλια των παρατρεχάμενων, απέναντι στις δηλώσεις «ναι, ψηφίζουμε μνημόνια και μαγκιά μας».
Εμείς, «που διδάσκουμε τα παιδιά», πρέπει να μάθουμε τα παιδιά ότι μπροστά στο δυνάστη πρέπει να σκύβουν το κεφάλι, να του λένε ότι έχει πάντα δίκιο. Αυτό είναι το μάθημα που θεωρεί σωστό ο εκπρόσωπος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Εύγε! Καταφέρατε να βυθιστείτε τόσο βαθιά στο βάλτο της πολιτικής εξαθλίωσης που ανασύρατε το βρωμερό νήμα που σας συνδέει με τις διώξεις του μετεμφυλιακού κράτους ενάντια στους αριστερούς δασκάλους, με την «αποστολή του εκπαιδευτικού» της 7ετίας, με τον επιθεωρητισμό και τον έλεγχο της δημόσιας και πολιτικής ζωής των εκπαιδευτικών, που οι μαζικοί αγώνες έστειλαν στον αγύριστο. Μπορείτε κι ακόμη χαμηλότερα, είμαστε βέβαιοι.
Εμείς λοιπόν, «που διδάσκουμε τα παιδιά», θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αξιοπρέπεια, με καθημερινό αγώνα μέσα κι έξω από την αίθουσα, ξέροντας πως αν τα σχολεία λειτουργούν ακόμη, αυτό οφείλεται στο φιλότιμο του κόσμου της Εκπαίδευσης. Εμείς, «που διδάσκουμε τα παιδιά», θα συνεχίσουμε να τους μιλάμε για την Ιστορία, τις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας, τα τιτάνια έργα των ανθρώπων που πάντα την Ελευθερία και την Αξιοπρέπεια υμνούσαν και ποτέ το γλείφτη και το ρουφιάνο, για τους νόμους κίνησης της φύσης και των κοινωνιών που μας διδάσκουν ότι όλα αλλάζουν και τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Τίποτα. Πόσο μάλλον μια θλιβερή κυβέρνηση και ένας γελοίος κύκλος απολογητών…
Λευτέρης, 17-11-2016, 21:30
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aπαιτουμε αδεια οπλοκατοχης για ολους τους Ελληνες
Στον Αλιμο καποιοι πληρωμενοι δολοφονοι (99% αλλοδαποι) επιοτεθηκαν στον ιδιοκτητη αντιπροσωπειας αυτοκινητων και αρχισαν να τον πυροβολουν. Είναι απολυτως βεβαιο ότι θα τον σκοτωναν αν εικεινος δεν ανταπεδιδε αμεσως τα πυρα με δικο του οπλο το οποιο προφανως και τρομοκρατησε τους επιδοξους δολοφονους και ετρεξαν να γλιτωσουν εγκαταλοιποντας την επιχειρηση δολοφονιας.
Όπως καταλαβαινετε η αναγκαιοτητα της οπλοφοριας πλεον στην Ελλαδα αποτελει δικαιωμα του Ελληνα πολιτη και υποχρεωση από την πολιτεια η οποια δεν μπορει να σταθει μονη της απεναντι στην παταξη του εγκληματος. Δεν είναι δυνατον οι αλλοδαποι να κυκλοφορουν με κουμπουρια και να απαγορευεται η οπλοφορια στους Ελληνες πολιτες.
Η οπλοφορια σαφως και μειωνει την εγκληματικοτητα κι αυτό αποδεικνυεται από τα στατιστικα των ΗΠΑ. Μολις μια αμερικανικη κομητεια επετρεψε την οπλοφορια ειδε μεσα σε ένα μολις μηνα αμεση μειωση των φονων κατά 8%, των βιασμων κατά 5% και των βιαιων επιθεσεων καυα 7%. Στο Τεξας την πολιτεια που πρωτη επετρεψε την οπλοφορια εδώ και ένα αιωνα τα εγκληματα κατά της ζωης είναι σχεδον μηδενικα, ενώ ληστεια σε τραπεζα εχει να συμβει από τη δεκαετια του 50. Ποιος ληστης θα τολμησει να ληστεψει καποιον όταν ξερει ότι λοι γυρω του οπλοφορουν και εχουν μαλιστα το δικαιωμα να τον καθαρισουν χωρις νομικες συνεπειες ειδικα αν ο ληστης εισβαλει σπιτι τους. Η Κρητη είναι γεματη με οπλα παρανομα όμως τα στατιστικα στοιχεια δε δειχνουν να πρωτοπορει στα εγκληματα με οπλο. Το αντιθετο μαλιστα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
"Documento" είναι ο τίτλος μιας νέας εβδομαδιαιας εφημερίδας του Βαξεβανη που διαφημίζεται. Έρχεται να προστεθεί στα "Real News", "Espresso", "Star" "Lifo", "Athens Voice" και τόσα άλλα έντυπα που μαζί με τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοσταθμούς με τα ξενόγλωσσα ονόματα δίνουν το μέτρο της συμπλεγματικής σχέσης του νεοελληνικού κόσμου με τη Δύση. Δεν είναι κάποιος κοσμοπολιτισμός, πόσο μάλλον διεθνισμός, αυτός που κάνει τόσους και τόσους Νεοέλληνες να κουβαλάνε στις τσέπες τους και σαλιάρες για να τις χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται μπροστά σε οτιδήποτε δυτικό. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχαμε και εφημερίδες και κανάλια κ.λπ. με ονόματα τούρκικα, αραβικά, περσικά και ινδικά.
Όχι! Η συμπλεγματική σχέση με τη Δύση έχει να κάνει με την εναγώνια προσπάθεια απόρριψης της νεοελληνικής ταυτότητας, που καθορίζεται από τη θέση της Ελλάδας στην Εγγύς (Κοντινή, Near για τους συμπλεγματικούς) Ανατολή, όπως χαρακτηρίζουν την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας οι ίδιοι οι δυτικοί. Μια αστική τάξη που ήθελε και θέλει τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, αλλά και την κυριαρχία στην περιοχή, διαμόρφωσε ιδεολογικά έναν εθνικισμό που επιδιώκει σταθερά την απομάκρυνση από τον πραγματικό, τον νεοελληνικό πολιτισμό, άρα και την ελληνική γλώσσα, αλλά και από τους γειτονικούς λαούς.
Έτσι, ο Δημήτρης ποτέ δεν θα καταδεχόταν να τον πουν Ντιμιτάρ, αλλά ο ίδιος με καμάρι συστήνεται ως Τζίμι! Οι Ελληνοπούλες έγιναν Τζόρτζιες και Τζούλιες και Κάθριν, τα Ελληνόπουλα Τζον και Τζορτζ και Πολ, αλλά ποτέ δεν θα δέχονταν ένα όνομα τούρκικο, σλάβικο ή αλβανικό. Το μαγαζί που πουλάει παπούτσια βάζει ταμπέλα "Scarpe". Σε καμιά περίπτωση "Αyakkabılar". Γι' αυτό δεν μιλάμε για διεθνισμό σε καμιά τέτοια περίπτωση. Για το βαθύ κόμπλεξ του ανθρώπου της δικής μας Ανατολής μιλάμε και για τη στενοχώρια του που δεν γεννήθηκε κι αυτός σε μια Ρώμη, σ' ένα Παρίσι, σ' ένα Λονδίνο ή μια Νέα Υόρκη.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είχα κι εγώ κάποτε την αυταπάτη πως με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ένας ματατζής ή ένας ασφαλιτάκος να χαρακτηρίσει "πουτανάκι" μια διαδηλώτρια ή να βάλει χέρι σε μια 17χρονη κοπελίτσα που βούτηξε για προσαγωγή. Νόμιζα πως μια ανάλογη καταγγελία θα ξεσήκωνε τουλάχιστον εκείνες από τις συριζαίες που επί χρόνια συμμετείχαν στο γυναικείο κίνημα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει ακέραια την ευθύνη για το αποψινό όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Γιάννινα κατά την πραγματοποίηση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ξύλο, δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις (πολλές μάλιστα αρκετά μετά τη λήξη της πορείας), ανελέητος ξυλοδαρμός της αντιπροσωπείας σωματείων μέσα στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, όλα αυτά δείχνουν τη νέα φάση αντιμετώπισης του εχθρού-λαού την οποία επιλέγει η κυβέρνηση εν όψει ενός ακόμη κύκλου επίθεσης στα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, με “κορδόνια” ΜΑΤ να γεμίζουν το κέντρο της πόλης προκάλεσε τα δημοκρατικά αισθήματα των διαδηλωτών, που με την παραμονή τους στο χώρο του πεζοδρόμου της Περιφέρειας απαιτούσαν την απομάκρυνση τους. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ξεχύθηκε η επιχείρηση διάλυσης της πορείας με αδίστακτο ξύλο και δηλητηριώδη αέρια που γέμισαν το κέντρο (τα αέρια τα οποία ο πρωθυπουργός είχε υποκριτικά ζητήσει να καταργηθούν μετά την επίθεση στους συνταξιούχους). Η πανομοιότυπη εφαρμογή του ίδιου σχεδίου διάλυσης των διαδηλώσεων σε πολλές πόλεις δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ετούτη η κυβέρνηση, του τρίτου Μνημονίου, έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει προς τα βάθη της πολιτικής εξαθλίωσης, εάν φυσικά το επιτρέψουμε.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή κυβερνητικών στελεχών να βαδίσουν στην πορεία μαζί με τα θύματα των πολιτικών τους. Περιφρουρημένοι σε ασφαλείς δακτυλίους τοπικών κυβερνητικών στελεχών, ήρθαν στην πορεία για να συνεχίσουν τη θλιβερή παράσταση εξαπάτησης των εργαζομένων και της νεολαίας, επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την πορεία της επετείου της εξέγερσης για να λάβουν κάποια δημοκρατική “αγωνιστική” νομιμοποίηση των πολιτικών τους. Η Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων συμμετείχε και χαιρετίζει την έκφραση της πολιτικής αποδοκιμασίας προς τα πρόσωπα των κυβερνητικών βουλευτών κατά τη διάρκεια της πορείας. Απόλυτα θλιβερή ήταν η στάση του συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που έδωσε κάλυψη και στέγη στους κυβερνητικούς βουλευτές, επιλογή που δεν έχει κάνει στο παρελθόν κανένα από τα εργατικά σωματεία της πόλης μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους/ες και τους νεολαίους/ες που διαδήλωσαν απόψε ζωντανεύοντας με τον παλμό τους τα μηνύματα του Νοέμβρη, απάντησαν στις κυβερνητικές προκλήσεις και αντιμετώπισαν με θάρρος το όργιο αστυνομικής καταστολής. Με την ελπίδα ότι στις μέρες που έρχονται οι γραμμές μας θα πυκνώσουν, ότι η εργατική αγανάκτηση θα βρει και πάλι την έκφραση και την οργάνωσή της, καλούμε όλο το γιαννιώτικο λαό να πάρει μέρος στην απεργία της Πέμπτης, 24 Νοέμβρη.
Σ'αυτόν τον αγώνα για τη ζωή την ίδια, δεν θα νικήσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί αχυράνθρωποί του. Θα νικήσουμε εμείς με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και οργανωμένο αγώνα.
ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ!
Παρεμβαση Εκπαιδευτικων Ιωαννινων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ο κομμουνιστής που είναι διεθνιστής μπορεί να είναι και πατριώτης; Θεωρούμε πως όχι μόνο μπορεί, αλλά και επιβάλλεται να είναι". Μάο Τσε-τούνγκ
Όπως διεθνισμός δεν είναι να ανεμίζεις τη σημαία των φονιάδων της Ε.Ε. και να ισχυρίζεσαι πως υποχρέωσή μας είναι να στηρίξουμε τη βρώμικη συμμαχία των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών , έτσι δεν είναι και πατριωτισμός το να ενώνεις τη φωνή σου με τους απογόνους των ταγματαλητών και των χουνταίων βασανιστών επειδή καίγεται μια ελληνική σημαία απο καποιους ανεγκεφαλους, η εστω πληρωμενους απο ξενα συμφεροντα. Αν ήσουν ειλικρινά διεθνιστής, με τους λαούς που υφίστανται την ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση από την Ε.Ε. θα ήσουν και όχι με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν ήσουν ειλικρινά πατριώτης στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια θα ήσουν πριν απ' οτιδήποτε άλλο, ενάντια σ' αυτούς που υμνούν τους φασίστες κατακτητές της πατρίδας μας στα 1941-44 και τους πράκτορες που άνοιξαν την Κερκόπορτα στον Αττίλα το 1974.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτοί που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους επειδή καίγεται η ελληνική σημαία από πιτσιρικάδες που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιεξουσιαστές, και εχουν τα μυαλα πανω από το κεφαλι τους, γιατί δεν ενοχλούνται όταν η ίδια αυτή σημαία εξευτελίζεται στα χέρια μελών μιας αποδεδειγμένα εγκληματικής συμμορίας, που μάλιστα αντιγράφουν και τον χαιρετισμό των κατακτητών αυτού του τόπου που σώρευσαν ερείπια και αφάνισαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες; Πότε ζήτησαν επέμβαση του εισαγγελέα για προσβολή του εθνικού συμβόλου από υμνητές των κατακτητών της πατρίδας μας;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ο Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ φτάνει με γερμανικό αεροπλάνο στην Κρήτη. Τέλεια η προσφορά των υπηρεσιών του προς τον "Φύρερ", κάτω από τις "ζεστές πτέρυγες του αγκυλωτού σταυρού". Ο Τσολάκογλου προσπάθησε να εμφυσήσει πνεύμα ηττοπάθειας στους Έλληνες. Βρήκε, ομως, μια γρανιτένια αντίσταση. Οι Έλληνες από τη πρώτη μέρα της κατοχής ξεσηκώθηκαν ενάντια στον κατακτητή. Στυς Βρετανούς αιχμαλώτους, που τους πέρασαν από το κέντρο της Αθήνας, έριχναν λουλούδια, τσιγάρα και τους φώναζαν "victory" (νίκη). Ο Άντονυ Ήντεν, τότε υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, δήλωνε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως ο ελληνικός λαός έδειξε την αξιοπρέπειά του και μετά την κατάληψη από τους χιτλερικούς (Βλ. Βάσος Π. Μαθιόπουλος, Εικόνες Κατοχής, Φωτογραφικές μαρτυρίες από τα γερμανικά αρχεία για την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού, εκδόσεις "Τα Νέα", σελ. 52).
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΙΟ ΑΪΤΟ-ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ- κατεβαίνει ο Τσολάκογλου, περιστοιχισμένος από χιτλερικούς αξιωματικούς. Περιφρονώντας τα θύματα τπυ ναζισμού κατάθεσε στεφάνι στο μνημείο των Γερμανών που έπεσαν στην Μάχη της Κρητής. Κάθε μέρα κατεβαίνει κι από ένα σκαλί στη σκάλα της προδοσίας, αφού έκανε τον πρώτο συμβιβασμό με τον κατακτητή και έγινε ο ίδιος γέφυρα για να περάσει και να υποδουλώσει ευκολότερα τον τ'οπο ο εχθρός. Τα σκαλιά της προδοσίας οδηγούν όλο και πιο σίγουρα στο βάραθρο (Βλ. Βάσος Π. Μαθιόπουλος, Εικόνες Κατοχής, Φωτογραφικές μαρτυρίες από τα γερμανικά αρχεία για την ηρωική αντίσταση του ελληνικού λαού, εκδόσεις "Τα Νέα", σελ. 52).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βίντεο-ΣΟΚ από την Ιταλία δείχνει έναν 80 χρονο ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που εξαναγκάστηκε από την αστυνομία για να στεγάσει πολλους αφρικανους μεταναστες καθώς εκείνος προσπαθεί απεγνωσμένα να αντισταθεί στην κυβερνητικη δήμευση της περιουσίας του.
https://www.youtube.com/watch?v=BzZ6--p01KM
Ο γέρος που φαίνεται στο βίντεο είναι ο Luigi Fogli. Εχει το Ξενοδοχείο Lory στο Ficarolo, στην επαρχία του Rovigo. Ο Fogli εν συντομία εξέτασε την παροχή υπηρεσιών στέγασης άσυλο για τους μετανάστες που φτάνουν από τη Βόρεια Αφρική, αλλά έπεσε στο θέμα, όταν ανακάλυψε ότι θα πρέπει να του καταβληθουν μόνο 7 ευρώ ανά διανυκτέρευση για κάθε «πρόσφυγα».
"Σε εκείνο το σημείο, η τοπική νομαρχία κατασχεσε απλώς το ξενοδοχείο του και ανάγκασε ναδεχτει τους εισβολείς πάνω του," αναφέρει ο Macht Frei . Το βίντεο δείχνει το Fogli να προσπαθει με το μικρο σωμα του σαν οδόφραγμα τις πόρτες στο ξενοδοχείο του, ενώ λέει η αστυνομία, «Αυτό δεν είναι δικο σας!Όχι, δεν θα έρθετε μέσα! " Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι κάνει το "καθήκον" της λέγοντάς στον Fogli ότι αν δεν παραδώσει τα κλειδιά για τα δωμάτια του ξενοδοχείου, θα συλληφθει. "Θέλετε να τους βάλετε στο διαμέρισμά μου και εγώ;" ο Fogli παρακαλεί όπως οι μετανάστες εισέρχονται στο λόμπι του μικρού ξενοδοχείου του. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο Fogli αργότερα λιποθύμησε ως αποτέλεσμα του στρες που υπόμεινε.
Παρόμοιες περιπτώσεις συμβαίνουν σε όλη τη χώρα, με την υποβολή εκθέσεων DMF, "Σε ορισμένες περιοχές, όπως στο περιστατικό που περιγράφεται παραπάνω, οι ιδιοκτήτες αντιστεκονται? σε άλλες περιπτώσεις συνεργάζονται και άμυνας επαφίεται στους τοπικούς πολίτες. " Εν τω μεταξύ, οι πολίτες σε ολόκληρη την Ευρώπη που λαμβάνει κατ 'οίκον επισκέψεις, ακόμα και τη σύλληψή τους επειδη απλώς επικρίνουν ανοικτά την πολιτική της κυβέρνησής τους για την ανοιχτη πόρτα σε μετανάστες. Στην ολλανδική πόλη Leeuwarden, 20 αντίπαλοι του σχεδίου για τη δημιουργία ενός κέντρου παροχής ασύλου στην περιοχή "έλαβε επισκέψεις της αστυνομίας στο σπίτι", με άλλους να προειδοποιούνται οτι παρακολουθουντε τον "τόνο" τους στα social media. Προφανώς, αυτοί οι ρατσιστές είναι δυσαρεστημένοι είναι το ότι οι μετανάστες πολιτισμικά εμπλουτίζουν ευρωπαϊκές πόλεις με τη γοητευτικη και εξωτικά συμπεριφορά τους, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση στις δημόσιες κρήνες για τον καθαρισμό στον πρωκτό τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανύπαρκτες ποινικές ευθύνες για τον πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να εισαχθεί η χώρα σε καθεστώς μνημονίων, διαβλέπει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ιωάννης Κούτρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός, εξετάζοντας τις ευθύνες Γεωργίου ως προς το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να μη συσταθεί κατηγορία σε βάρος του. Η δικογραφία είχε επιστρέψει στα χέρια του κ. Κούτρα, ύστερα από αναίρεση που είχε ασκήσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αναίρεση της εισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου κυρίας Ξένης Δημητρίου. Η νέα κρίση από το Συμβούλιο Εφετών αναμένεται με ενδιαφέρον για μια υπόθεση που έχει λάβει σαφείς πολιτικές διαστάσεις, και με δεδομένο ότι ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παραμύθι των επενδύσεων
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι του κράτους μας εδώ και δεκαετίες, γνωρίζοντας επακριβώς το ανεγκέφαλο κοινό τους, επενδύουν, πρώτα και πάνω απ’ όλα, επάνω του. Στα χρόνια βέβαια των μνημονίων, αυτό το παραμύθι, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στο ψέμα και το παραμύθι χρειάζονται πάντα τουλάχιστον δύο. Αυτός που θα τα πει και αυτός ή αυτοί που θα τα ακούσουν. Τώρα αν αυτοί που θα τα ακούσουν και αποδεχτούν είναι πολύ περισσότεροι του ενός, αυτό δίνει όντως αξία στον εκφωνητή (ψεύτης ή παραμυθάς). Ένα από τα παραμύθια, που διαχρονικά, έχει αποδειχθεί πως κρατά το πόπολο σε καταστολή, είναι το παραμύθι των επενδύσεων. Το κακό στην όλη υπόθεση, δεν είναι το ψέμα, αλλά το γεγονός πως αυτός που το ακούει επενδύει…. επάνω του, χωρίς να θέτει ερωτήματα στον εαυτό του, για το πως, πότε, που και γιατί μπορεί, πρέπει να γίνει και είναι βιώσιμη μία επένδυση.
Ας πάρουμε ως παράδειγμα τον εαυτό μας. Ασφαλώς όταν εννοούμε επένδυση, δεν μιλάμε για κατάστημα ψιλικών. Μιλάμε για επένδυση αξίας εκατομμυρίων. Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, που στην περίπτωση της χώρας μας απλά δεν ισχύουν. 1). Για ποιο λόγο να επενδύσει κάποιος εκατομμύρια σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον; Αυτό συνέβαινε και προ κρίσεως, πόσο μάλλον τώρα. Σε μία χώρα που οι νόμοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και ανάλογα κατά πόσο αριστερά ή δεξιά γέρνει η εκάστοτε κυβέρνηση και τα συμφέροντα που την στηρίζουν. 2). Για ποιο λόγο να επενδύσει κάποιος σε μία χώρα όπου το κράτος μέσω της φορολογίας ή των συστημάτων ασφάλισης, γίνεται ουσιαστικά συνέταιρος του επιχειρηματία; 3). Για ποιο λόγο να επενδύσει κάποιος σε ένα φτωχοποιημένο καταναλωτικό κοινό; Ποιος άραγε θα αγοράσει τα παραγόμενα ή εισαγόμενα προϊόντα;
Η μόνη «επένδυση» που μπορεί ίσως να επιβιώσει, είναι η «επένδυση» σε υποδομές. Γράφω ίσως, διότι σε μία χώρα όπου ο πληθυσμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα προς το ζην, είναι φυσικό επακόλουθο να μην πληρώσει το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα. Επίσης την αναφέρω ως επένδυση παρ’ ότι ουσιαστικά είναι δώρο των κυβερνώντων στα αφεντικά τους εγχώρια ή όχι. Άφησα τελευταίο ίσως το πιο σημαντικό παραμύθι στο οποίο καλείται να πιστέψει ο αφελής: Η έξοδος στις αγορές. Έχουμε ξαναγράψει και πολλοί πριν από εμάς, πως έξοδος στις αγορές, δεν σημαίνει βγαίνω για ψώνια. Έξοδος στις αγορές σημαίνει πως βγαίνω να δανειστώ. Να επαναλάβω δηλαδή ό,τι με κατέστρεψε. Μα ένας λόγος που επιλέγεις να πας σε εθνικό νόμισμα, είναι για να μπορείς μόνος σου να χρηματοδοτήσεις την οικονομία σου και να πάψεις να δανείζεσαι.
Αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου. Σοφοκλής, 496-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός ‐ Ιχνευταί μτφρ: κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Εκτός αν είσαι Έλληνας ή ζεις στην Ελλάδα…Θα συμπλήρωνα.
Του Κωνσταντίνου Σταθόπουλου (Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ντροπιαστικές εικόνες στην Ειδομένη: Ύψωσαν χουντικές σημαίες
18/11/2016 21.00
Μετά την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, της περιοχής που έγινε το επίκεντρο όλου του πλανήτη από το καταυλισμο που έστησαν οι λαθρομετανάστες, έχει πλέον άλλη εικόνα και αυτή δεν είναι καθόλου καλή και μάλιστα είναι άκρως επικίνδυνη και εφιαλτική. Σύμφωνα με τοπικο site που ανέδειξε το θεμα δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τη γνωστή εικόνα και το μόνο που έχει μείνει είναι οι συρμάτινοι φράκτες.
Αυτό όμως που προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα είναι το γεγονός πως μετά την εκκένωση της Ειδομένης κάποιοι λάτρεις των φαντασμάτων του παρελθόντος, σήκωσαν σημαίες της χούντας. Η σημαία με τρεις λωριδες μπλε ασπρη μπλε γράφει: "Ζήτω η 21η Απριλίου" στη μεση με την απρη λωριδα, εχοντας και το πουλι της χουντας, και βρίσκεται στα δύο πρώτα σπίτια, όταν κάποιος μπαίνει στην Ειδομένη. Όπως αναφέρει το τοπικό site ο δήμαρχος πιθανότατα δεν έχει δει τις σημαίες. Το τοπικό site αναφέρει πως ο κάτοικος ο οποίος στο σπίτι του έχει βάλει τη σημαία της Χούντας φέρεται ως μέλος του τοπικού συμβουλίου της Ειδομένης και εκλεγμένος με συνδυασμό υποψηφίας δημάρχου προερχόμενης από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Βρετανή συνελήφθη στο Ντουμπάι αφού κατήγγειλε τον βιασμό της
18/11/2016 18.00
Η οικογένεια Βρετανής η οποία συνελήφθη στο Ντουμπάι αφού κατήγγειλε στις αρχές τον βιασμό άρχισε διαδικτυακή εκστρατεία, ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση και τους απλούς πολίτες να βοηθήσουν για την αποφυλάκισή της. Σύμφωνα με την οργάνωση «Κρατούμενοι στο Ντουμπάι» η Βρετανίδα συνελήφθη και κατηγορείται ότι έκανε σεξ εκτός γάμου, αφού πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της. Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα επισημαίνουν ότι η υπόθεση αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη και βαθιά ριζωμένη προκατάληψη σε βάρος των γυναικών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Οι αρχές εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τις γυναίκες σαν να ήταν εγκληματίες, αντί να ερευνούν και να διώκουν τους δράστες», τόνισε ο Ντριούερι Ντάικ, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας. Κάλεσε επίσης τις αρχές των Εμιράτων να κάνουν περισσότερα για να σταματήσει η βία σε βάρος όλων των γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των τουριστριών και των αλλοδαπών που μετανάστευσαν εκεί για να εργαστούν. Το διαβατήριο της Βρετανής κατασχέθηκε και ενδέχεται να προσαχθεί σε δίκη. Αν κριθεί ένοχη, μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση ή σε μαστίγωμα. Οι φερόμενοι ως δράστες του βιασμού επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη στα Εμιράτα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Πορτογαλία: Διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων με αίτημα την αύξηση των μισθών
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 00:56
Πολλές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν την Παρασκευή στους δρόμους της Λισαβόνας διεκδικώντας την αύξηση των μισθολογικών τους απολαβών, καθώς επίσης τη γενίκευση της εργασίας 35 ωρών την εβδομάδα, μια από τις υποσχέσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Πυροσβέστες, καθηγητές, δημοτικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας της Πορτογαλίας αψηφώντας τη βροχή που έπεφτε και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο, φωνάζοντας το σύνθημα «αρκετά με το πάγωμα των μισθών, θέλουμε αυξήσεις!».
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών λιτότητας, την οποία εφάρμοσε η συντηρητική πρώην κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση διεθνούς βοήθειας, «οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν το 17,5% των εισοδημάτων τους» διαβεβαίωσε η Άνα Αβόιλα, επικεφαλής του Κοινού Μετώπου των Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Δημόσιου Τομέα. Βάζοντας τέλος στις περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση του Αντόνιο Κόστα «δεν έδωσε κάτι σε κανέναν, επέστρεψε αυτό που είχε κλαπεί» επισήμανε η επικεφαλής αυτής της ένωσης που συνδέεται με το συνδικάτο CGTP, που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα (PCP).
Αφού υπέστησαν το 2014 μειώσεις από 3,5% έως 10%, οι μισθοί των δημοσίων λειτουργών άνω των 1.500 ευρώ επανήλθαν στο προηγούμενο επίπεδό τους, ένα μέτρο που τα συνδικάτα κρίνουν, εντούτοις, ανεπαρκές. Ζητούν αύξηση των απολαβών τους της τάξης του 4%. Επιπλέον αξιώνουν την εφαρμογή της εβδομάδας του 35ώρου, που επανήλθε τον Ιούλιο, στο σύνολο των εργαζομένων του δημοσίου τομέα. Οι δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, υπολειτούργησαν σήμερα λόγω αυτής της ημέρας δράσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινή: Χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν να δοθεί μεγαλύτερη βοήθεια στους φτωχούς
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 00:11
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας πανό συνδικαλιστικών ενώσεων κι οργανώσεων της Αριστεράς, κατέκλυσαν την Παρασκευή τους δρόμους του Μπουένος Άιρες εμποδίζοντας την κυκλοφορία, προκειμένου να πιέσουν την νεοφιλελευθερη κυβέρνηση της χώρας να αυξήσει την οικονομική ενίσχυση προς τους φτωχότερους συμπολίτες τους.
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις της χώρας, μεταξύ αυτών η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών, έκλεισαν την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου –έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους παγκοσμίως– με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στην νεοφιλελευθερη ακροδεξια κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι να εγκρίνει το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αύξηση των επιδομάτων που δίνονται στους φτωχούς και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μέσω δημόσιας χρηματοδότησης. "Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση διαθέτει το κουράγιο να αλλάξει την κατάσταση" δήλωσε ο Πάμπλο Μογιάνο, αναπληρωτής γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου οδηγών φορτηγών.
"Αυτοί κυβερνούν προς όφελος πλουσιότερων τομέων. Εύχομαι να είχαν εργαστεί τόσο γρήγορα για την επίτευξη μιας λύσης προς όφελος των εργατών όπως έκαναν για τους αγρότες, για τους ανθρακωρύχους" συμπλήρωσε. Ο νεοφιλελευθερος ακροδεξιος κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον Μάκρι αντιτίθεται στο νομοσχέδιο, το οποίο ενέκρινε η Γερουσία αυτήν την εβδομάδα αλλά δεν έχει εξεταστεί από την κάτω Βουλή.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 23:58
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο Παλαιστίνιο κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης οι συμμετέχοντες στην οποία πετούσαν πέτρες κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος των παλαιστινιακών υπηρεσιών υγείας.
Μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων δήλωσε ότι στρατιώτες άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν "ταραχοποιούς" οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν το Τείχος ασφαλείας στα σύνορα και πρόσθεσε πως ερευνάται η πληροφορία ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Οι υγειονομικές αρχές της Γάζας ανέφεραν ότι ο Μοχάμαντ Αμπού Σαάντα, 26 χρονών, σκοτώθηκε από πυρά ισραηλινών στρατιωτών και άλλοι δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν. Δεκάδες διαδηλωτές παίρνουν μέρος σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα σύνορα με το Ισραήλ κάθε Παρασκευή και τα επεισόδια είναι συχνά.
Από την 1η Οκτωβρίου 2015 μέχρι σήμερα 239 Παλαιστίνιοι, 36 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, ένας Ιορδανός, ένας Ερυθραίος κι ένας Σουδανός έχουν σκοτωθεί στο νέο κύμα βίας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Στην πλειονότητά τους οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν αγωνιζομενοι για την ανεξαρτησια της χωρας τους εναντια στη σιωναζιστικη κατοχη φέρονται απο τους σιωνζι ότι διέπραξαν επιθέσεις ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Οι επιθέσεις αυτές σε πολλές περιπτώσεις διαπράχθηκαν με μαχαίρια, αυτοσχέδια όπλα και αυτοκίνητα, κυρίως από νέους και νέες που ζουν σε καθεστώς απομόνωσης στη Δυτική Όχθη—μια παλαιστινιακή περιοχή που το Ισραήλ κατέχει από το 1967—στην Ιερουσαλήμ και στο Ισραήλ.
Παλαιστίνιοι ηγέτες και πολιτικοί επισημαίνουν ότι πολλές από τις επιθέσεις αυτές οφείλονται στην απόγνωση ειδικά των νέων, καθώς η ειρηνευτική διαδικασία έχει καταρρεύσει από το 2014 και η επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα ουσιαστικά μειώνουν όλο και περισσότερο τις ελπίδες τους να γίνουν μια μέρα πολίτες ενός ανεξάρτητου κράτους. Η ισραηλινή αστυνομία και οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία σε πολλές περιπτώσεις, καθώς πολλές από τις επιθέσεις θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί χωρίς οι δράστες να σκοτωθούν. Οι ισραηλινές αρχές διεξάγουν έρευνες για αρκετά περιστατικά τέτοιας φύσης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Νόμιμη η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Τουρκία εάν ο βιαστής παντρευτεί το θύμα
18 Νοεμβρίου 2016, 15:09
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να ανασταλεί η καταδίκη κάποιου για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, αν ο δράστης παντρευτεί το θύμα του, κάτι που έχει προκαλέσει την αγανάκτηση της κοινής γνώμης και οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.
Το νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης επί της αρχής, επιτρέπει την αναστολή της καταδίκης ενός άνδρα για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, εφόσον διαπράχθηκε «χωρίς τη χρήση βίας, απειλής η οποιασδήποτε άλλης μορφής παραβίασης της θέλησης» του θύματος και με την προϋπόθεση ότι ο δράστης θα το παντρευτεί. Η τουρκική κυβέρνηση υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, έχει στόχο να μην τιμωρούνται τα ζευγάρια ένα μέλος των οποίων είναι ανήλικο, επιχείρημα που απορρίπτουν οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών.
«Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) πέρασε νομοσχέδιο που συγχωρεί όσους παντρεύονται το παιδί που βίασαν», σχολίασε στο Twitter ο Εζγκίρ Εζέλ βουλευτής της κεμαλικής Κεντροαριστεράς (CHP). Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί και κατ’ άρθρο για να επικυρωθεί. Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «ηθελημένα διαστρεβλώνει το θέμα» και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έχει αντίθετα στόχο «να προστατεύσει τα παιδιά». «Οι γάμοι ανηλίκων είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα. Όταν ένα παιδί γεννιέται από αυτή την ανεπίσημη σχέση, ο γιατρός ενημερώνει τον εισαγγελέα και ο σύζυγος στέλνεται στη φυλακή, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες στη μητέρα και το παιδί», εξήγησε.
Οι άνδρες αυτοί «δεν είναι βιαστές», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το μέτρο αφορά περίπου 3.000 οικογένειες. Αυτή η επιχειρηματολογία έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε την έκφραση “σεξουαλική επίθεση χωρίς εξαναγκασμό”. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι άλλο», κατήγγειλε η Ρουχάτ Σενά Ακσενέρ της Διεθνούς Αμνηστίας. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, οι γάμοι ανηλίκων είναι μια πραγματικότητα στην Τουρκία, κυρίως στις ανατολικές περιοχές.
Κορίτσια υποκύπτουν στις πιέσεις του περιβάλλοντός τους και σπάνια είναι σε θέση να προβάλουν αντίσταση. Η κατώτερη νόμιμη ηλικία γάμου στην Τουρκία είναι τα 17. Ο νόμος όμως επιτρέπει τον γάμο ήδη από τα 16 «σε εξαιρετικές περιπτώσεις», με τη σύμφωνη γνώμη ενός δικαστή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Δημόσιο: Σαρωτικές αλλαγές για τους εργαζόμενους - Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο
19/11/2016 10.00
Κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.
Το νομοσχέδιο αφορά διοικητικούς υπαλλήλους και η κινητικότητα θα είναι εθελούσια. Προβλέπεται να γίνεται με μία αίτηση και υπογραφή, ενώ το αρμόδιο υπουργείο θα παρουσιάσει σύστημα το οποίο θα φαίνονται οι θέσεις και το τι θα μπορεί να κάνει με τις επιλογές του. Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται δικαστικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι φυλακών, του ιδρύματος Αρωγής Αρρένων Βόλου, και υπάλληλοι νοσοκομείων και ΕΚΑΒ, όπως επίσης και διοικητικοί υπάλληλοι, αλλά και σχολικοί φύλακες. Οι υποψήφιοι προς μετάταξη δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται από τριμελές όργανο του φορέα υποδοχής. Αυτό θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα.
Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνεται πάνω: α) στη συνάφεια των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με τη θέση που διεκδικούν β) στις εκθέσεις αξιολόγησής τους γ) στην εμπειρία τους σε συναφές αντικείμενο δ) σε κάθε στοιχείο του προσωπικού τους μητρώου που τεκμηριώνει την καταλληλότητά τους
Συνέντευξη Με στόχο την πληρέστερη αξιολόγηση των υποψηφίων από τον φορέα του Δημοσίου που δέχεται τους μετατασσόμενους, μετά από την αξιολόγηση των προς μετάταξη υπαλλήλων προβλέπεται η δυνατότητα συνέντευξης μεταξύ των τριών επικρατέστερων υποψηφίων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να έχει ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Άγριος ξυλοδαρμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή
19/11/2016 15.00
Στον Ερυθρό Σταυρό μεταφέρθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου, τραυματισμένος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής δέχθηκε επίθεση από 30 αγνώστους, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, στην οδό Αγ.Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, σε καφετέρια όπου βρισκόταν ο βουλευτής με την συνοδεία ενός αστυνομικού (άλλου βουλευτή) και μίας κοπέλας. Αφού τον ξυλοκόπησαν, οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν εναντίον και σπρέυ πιπεριού. Παραμένει νοσηλευόμενος ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες στη γύρω περιοχή.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προσχεδιο συμφωνιας του υπουργειου Εργασιας με την τροικα. Κερκοπορτα για ομαδικες απολυσεις.
Από την «πληρη απαγορευση» στην απελευθερωση με μονη εγγυηση μια προεγκριση μετρων κοινωνικης προστασιας των απολυμενων. Η αλλαγη στην εργατικη νομοθεσια βαζει στο στοχαστρο πλεοναζον προσωπικο σε ιδιωτικοποιημενες ΔΕΚΟ και πιστωτικα ιδρυματα.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συνεχιζουν τα επεισοδια οι λαθρομεταναστες στη Χιο. Συνεχη ψεματα από την αριστερα τους κομμουνιστες αναρχικων του Σορος και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηθεν στα επεισοδια είναι πρωταγωνιστες χρυσαυγιτες, προσπαθωντας να κρυψουν την αληθεια, ότι οι συμπλοκες είναι μεταξυ λαθρομεταναστων, οι οποιοι είναι σταμπαρισμενοι και από άλλες φορες για κακουργηματα, αλλα δεν εχουν συλληφθει, οι οποιοι λαθρομεταναστες εκλεψαν βεγγαλικα από μαγαζι και εβαλαν φωτια στις σκηνες, και αγανακτισμενων κατοικων της Χιου που δεν μπορουν να αντεξουν πια άλλη καταστροφη και κλεψιμο των προιοντων τους. Η αριστερα και οι κομμουνιστες στρεφονται εναντια στον ελληνικο λαο, υπερασπιζομενοι τουτς λαθρομεταναστες, λεγοντας ψεματα ότι δηθεν είναι ανακατεμενοι χρυσαυγιτες, ριχνοντας νερο στον μυλο της Χρυσης Αυγης, δινοντας λαβη στον Μιχαλολιακο να πει ότι παροτι οι χρυσαυγιτες δεν εχουν καμια σχεση με την Χιο αποτελει τιτλο τιμης για τη Χρυση Αυγη να λενε ότι οποιος Ελληνας αντιστεκεται στην καταστροφη της Ελλαδας και στους λαθρομεταναστες είναι χρυσαυγιτης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
H τροικα και οι ξενοι τοκογλυφοι ζητανε τωρα την καταργηση 13ου και 14ου μισθου. Να δουμε πως θα μας το φερει η νεα κατοχικη υπουργος εργασιας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ερχεται στην Αθηνα το μετρο (τραινα) χωρις οδηγο (και αν συμβουν δυστυχηματα? Ε δε πειραζει μορε τωρα!)
---------------------------------------------------------------------------------------------
Στο σφυρι ηλεκτρονικα (από το ιντερνετ) τα σπιτια των Ελληνων. Πλειστηριασμων συνεχεια με «νεα» κολπα. Για να γλιτωσουν από τις αντιδρασεις. Για να αντιμετωπισουν τις κινητοποιησεις. Ο σχεδιασμος για να αποφευχθουν οι «μαυρες» μερες της Τεταρτης. Τριβουν τα χερια τους ντοπια και ξενα «κορακια».
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΚΛΗΣΗ! 900 € (με λεφτά της Περιφέρειας) για ένα γεύμα της Ρένας Δούρου... Αφήνει πίσω της τον κ. απευθείας αναθέσεις Γιαννη Σγουρο...
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Δέσποινα Κουτσούμπα αποκάλυψε μέσω facebook το γεύμα των 900 ευρώ της Ρένας Δούρου σε μαγαζί της Γλυφάδας, το οποίο όπως θα δείτε στο... έγγραφο της Διαύγειας, πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής.
Η Δ. Κουτσούμπα έγραψε στη σελιδα της στο facebook: «Την Τρίτη στην Περιφέρεια Αττικής συζητάμε τον προϋπολογισμό. Μόνο της Περιφέρειας, και όχι του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής, από το οποίο μπορούν να περνούν πληρωμές όπως αυτή: 900 (!!) ευρώ στο MEZZE GLYFADA (πρώην Καστελόριζο;) "για την κάλυψη κόστους γεύματος για τις ανάγκες του γραφείου της προέδρου του ΔΣ του ΠΤΑ Αττικής". Πρόεδρος του ΔΣ είναι η κα Ρ. Δούρου. Απορία: πόσους τάισε για να φτάσει 900 ευρώ ο λογαριασμός; Την Τρίτη πάλι θα συζητάμε αν τα 100 ευρώ κατ' έτος είναι υπεραρκετά για τα νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα;».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανένα λαικο σπίτι σε χέρια κράτους-τραπεζίτη! Κανενα σπιτι χωρις νερο & ρευμα! Κάθε Τεταρτη 3.30 στο Ειρηνοδικειο Θες?νικης. Όχι στους πλειστηριασμους!!!!
Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης
Τηλεφωνο Επικοινωνιας Ενημερωσης και Αλληλεγγυης 6953030224
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ξεκίνησαν τον ένοπλο αγώνα εναντίον της "αραβικής άνοιξης made in usa" οι Κανταφικοί της Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Λαϊκής Σοσιαλιστικής Τζαμαχιρίας! - video
https://www.youtube.com/watch?v=Ub5OD2bR4_o
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Σου κόβουν το ρεύμα; Τηλεφώνησε στο 211 0192839 – Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα!
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ
Νοεμβρίου 15, 2016
…ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού" και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569. ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις. Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε 3.500 αντίτυπα,τέσσερα αποσπάσματα)
Α)Από το κεφάλαιο – «Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών: {..}Έτσι εμπόδισαν λογουχάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις.Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα,όσο -όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της. Αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας εγκρίνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας ,για να πουλούν οι ίδιοι στη χώρα μας ,σε υπέρογκες τιμές ,τα παράγωγα του μεταλλευτικού πλούτου που μας ληστεύουν. Απαγόρευσαν επανειλημμένα και κατηγορηματικά την ίδρυση εργοστασίου ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι στην Ελλάδα πολύ ευνοϊκές για να καλλιεργηθέι το ζαχαρότευτλο..{..} (Σημείωση δική μου: Τι θυμίζει, τι θυμίζει..!!)
Β) Από το κεφάλαιο -Συστηματική σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική: {..]Και το «Βήμα» της 11/1/55 σε άρθρο με τον τίτλο «Αιμοσταγής παιδεία » προτείνει να μην αναφέρονται στη σχολική Ιστορία θέματα σαν τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Αθανάσιο Διάκο , το Χάνι της Γραβιάς, το Μεσολόγγι κ.τ.λ. -να αρνηθούν δηλ. τα παιδιά μας τις πατριωτικές παραδόσεις του έθνους και να μετατραπούν σε ραγιάδες των καινούργιών κατακτητών – και φτάνει στο σημείο να πει ότι η τουρκική σκλαβιά «ήταν ευεργεσία γιατί ο σουλτάνος έγινε ασπίδα και μας προστάτεψε από τους σλάβους!!!»{..} (Σημείωση δική μου:Αντιγραφή και επικόλληση έχουν κάνει ο Φίλης, ο Λιάκος κ.λ.π. και μας τα παρουσιάζουν και σαν …νέα αφήγηση!)
Γ)Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού. (Σημείωση δική μου: Προς το παρόν αρκεί μόνο ο τίτλος γιατί εκτός των άλλων σύγχρονοι «αντιεθνικιστές», γράφουν ότι ο όρος «εθνομηδενισμός» – εθνικός μηδενισμός – είναι εφεύρεση ακροδεξιών.) Δ)Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..}Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό ,τ ο κ ύ ρ ι ο π ρ ό β λ η μ α σ τ η ν Ε λ λ ά δ α ε ί ν α ι τ ο ε θ ν ι κ ό π ρ ό β λ η μ α, τ ο π ρ ό β λ η μ α τ η ς ε θ ν ι κ ή ς μ α ς ύ π α ρ ξ η ς κ α ι υ π ό σ τ α σ ης{..}
ΥΓ. Προς «αριστερά» εθνομηδενιστικά, κρατικοδίαιτα ή/και ΕΕδίαιτα ρεμάλια: ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού" και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην Κωνσταντινούπολη ο γγ του ΝΑΤΟ Επιβεβαίωσε την υποβολή αιτήσεων ασύλου από Τούρκους στρατιωτικούς
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Ορισμένοι Τούρκοι αξιωματικοί που δουλεύουν στη δομή του ΝΑΤΟ (...) έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου στις χώρες όπου βρίσκονται», επιβεβαίωσε χτες ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. «Οπως πάντα, είναι θέμα για το οποίο θα υπάρξει αξιολόγηση και απόφαση από κάθε χωριστό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ ως εθνικό ζήτημα», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, που σήμερα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να παραβρεθεί στην 64η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα και με το «Ρόιτερς», ο Στόλτενμπεργκ στις ίδιες δηλώσεις του τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει κρίσιμος σύμμαχος για τη λυκοσυμμαχία και καταδίκασε τα γεγονότα της 15ης Ιούλη, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Αγκυρα πρέπει να σεβαστεί το κράτος δικαίου, ακόμα και αν χρειαστεί να απομακρύνει πιθανούς συνεργάτες των πραξικοπηματιών από τις Ενοπλες Δυνάμεις.
Σημειώνουμε ότι προχτές, γερμανικά και τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούν σε ΝΑΤΟική βάση στη νοτιοδυτική Γερμανία υπέβαλαν αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου (όπως και τα μέλη των οικογενειών τους), για να αποφύγουν την επιστροφή τους στην Τουρκία. Θυμίζουμε, ότι μετά την απόπειρα του δηθεν πραξικοπήματος που κατασκευασε ο σουλτανος ισλαμοφασιοστας Ερντογαν υπήρξαν πάρα πολλά στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που συνελήφθησαν ως πρωτεργάτες της δηθεν απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης του ΑΚΡ και συχνά - πυκνά εμφανίζονται ρεπορτάζ για αιτήσεις ασύλου και σε άλλες χώρες.
Η Τουρκία θεωρεί το ζήτημα καθοριστικό για το αν έχει «σεβασμό» από τους εταίρους της. Πρόσφατα, ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μάικλ Ροθ είχε πει ότι το Βερολίνο μπορεί να δεχτεί όποιον θέλει να υποβάλει αίτημα ασύλου, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε μέλη της αντιπολίτευσης ή συνεργάτες των πραξικοπηματιών, προκαλώντας ωστόσο τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Mετανάστευσης και Προσφύγων (Bamf), από το Γενάρη μέχρι τον Οκτώβρη της φετινής χρονιάς έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου 4.437 Τούρκοι, ενώ πέρυσι ο ίδιος αριθμός ήταν 1.767 και το ίδιο διάστημα του 2014 ήταν 1.806.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ Συνέχεια «αιχμηρών» επικρίσεων από Ευρωπαίους αξιωματούχους
ΑΓΚΥΡΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι σιωπώντας, τη στιγμή που στην Τουρκία δημοσιογράφοι, δικηγόροι και βουλευτές φυλακίζονται. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να παγώσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δεν είναι δική μας η ευθύνη, η αιτία είναι η συμπεριφορά του Προέδρου Ερντογάν. Επιδιώκουμε μια κατά το δυνατόν ευρεία πλειοψηφία, η οποία να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα», είπε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, δίνοντας συνέχεια στις επικρίσεις πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων απέναντι στην Τουρκία, ενώ μένουν ανοικτά πολλά παζάρια μεταξύ των δυο πλευρών (π.χ. «αντιμετώπιση» Προσφυγικού). Μάλιστα, σύμφωνα με το γερμανικό «Σπίγκελ», οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετική πρόταση την ερχόμενη βδομάδα στο Στρασβούργο.
Πάντως, παρά τις «τριβές», η ΕΕ δεν επιθυμεί οριστική διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία, ούτε και αναστολή των ενταξιακών συνομιλιών, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών. Αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ), Μάρτιν Σουλτς, που πριν μερικές μέρες ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Αγκυρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μίντενερ Τάγκεμπλατ», υποστήριξε πως «το να μη συνομιλεί κανείς δεν οδήγησε έως τώρα πουθενά, αντιθέτως ενέχει τον κίνδυνο της κλιμάκωσης». Αν διακοπούν οι συνομιλίες, συνέχισε, δεν θα κερδίσουμε τίποτα, «το αντίθετο, θα χάσουμε ένα μέσο να επηρεάσουμε την κατάσταση στην Τουρκία και να οδηγήσουμε τα πράγματα προς το καλύτερο». Ο ίδιος, πάντως, συμπλήρωσε ότι «εάν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, αυτό θα σήμαινε αυτομάτως και το τέλος των διαπραγματεύσεων».
Αντιδράσεις για νομοσχέδιο που προστατεύει δράστες σεξουαλικής κακοποίησης
Πάντως, ενδεικτική της κατάστασης στην οποία πρωτοστατεί η κυβέρνηση του ΑΚΡ στην Τουρκία, εναντιον του οποιου οι Βρυξελλες ασκουν κριτικη, είναι νομοσχέδιο που ουσιαστικά προστατεύει δράστες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί πάλι στις 22 Νοέμβρη (αφού ψηφίστηκε μόνο επί της αρχής και δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να εγκριθεί οριστικά), προβλέπει ότι στην περίπτωση που το θύμα σεξουαλικής κακοποίησης παντρευτεί «χωρίς βία ή απειλή» το δράστη της επίθεσης, τότε για το δράστη μπορεί να ανασταλεί η καταδίκη.