Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δευτερα 21 Νοεμβριου 2016


Δείτε τι ψέματα έλεγαν στους Νορβηγούς για να μπουν στην ΕΕ
Ιουνιος 2016
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγινε μια απίστευτη προπαγάνδα με ψέματα, για να θέλουν οι λαοί να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αυτό συνεχίζει να γίνεται, για να φοβούνται να βγουν, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΟΛΕΣ οι χώρες που είναι στην ΕΕ (με κάποιες -όπως η Ελλάδα - να καταρρέουν, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή είναι στην ΕΕ και εκεί ισχύουν ΑΚΡΙΒΩΣ τα αντίθετα από αυτά που τους λένε οι πολιτικοί-υπηρέτες της ολιγαρχίας).
https://www.youtube.com/watch?v=upPjJU4ntDE
(Πατηστε τους υποτιτλους)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όταν έχεις κάνει τη μασαμπούκα επιστήμη, όταν σε φτύνει ολόκληρη η διαδήλωση του Πολυτεχνείου κι εσύ νομίζεις πως... ψιχαλίζει, όταν έχεις στραγγαλίσει με την πολιτική σου το βιοτικό επίπεδο όλης της κοινωνίας, όταν ετοιμάζεσαι να κλιμακώσεις την επίθεση του κεφαλαίου και της τρόικας στα εργασιακά με απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την εφεύρεση υπο-κατώτατων μισθών (!) στους εργαζομένους, θέλει θράσος να εγκαλείς στελέχη της Επαναστατικής Αριστεράς που ελέγχουν τα πεπραγμένα στην περιφέρεια για... έλλειψη αριστερής ηθικής! Μα η ηθική δεν υπάρχει πλέον για σας! Την έχετε ξεσκίσει! Όπως και τα μνημόνια!...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πλειστηριασμοί: Κρίσιμο αγωνιστικό ραντεβού στις 23/11 στη Θεσσαλονίκη
Μαζική, για ακόμη μια εβδομάδα, ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/11, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Η δυναμική παρουσία δεκάδων διαδηλωτών δεν επέτρεψε για άλλη μια φορά κανένα λαϊκό σπίτι, μαγαζί, οικόπεδο ή χωράφι να περάσει στα χέρια του κράτους ή των τραπεζιτών. Ίδιο και απαράλλακτο ήταν το σκηνικό και σε άλλα Ειρηνοδικείο της χώρας, καθώς και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά κανένας πλειστηριασμός.
Η επόμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό και κρίσιμο αγωνιστικό ραντεβού. Την ερχόμενη Τετάρτη 23/11 είναι προγραμματισμένος, για τρίτη φορά, ο πλειστηριασμός από την τράπεζα Πειραιώς του μοναδικού σπιτιού της πολυμελούς οικογένειας με πατέρα και ένα παιδί ΑΜΕΑ, τον οποίο η τεράστια κοινωνική κατακραυγή και η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση είχε αποτρέψει στις 28 Σεπτέμβρη. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης καλεί την Τετάρτη, στις 12.30 το μεσημέρι, σε παρέμβαση στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς (Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης) και στην συνέχεια σε πορεία προς τα δικαστήρια, με παρέμβαση και στην Τράπεζα Ελλάδος. Σε κάθε περίπτωση καλεί σε μαζικότατη συγκέντρωση στις 3.30 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, για τη ματαίωση των πλειστηριασμών.
«Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης, τις αρπακτικές διαθέσεις των τραπεζιτών, την αστυνομοκρατία, τις παρανομίες των μεγαλοσυμβολαιογράφων και την αναλγησία όλων τους, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά θα φωνάξει και στις 23 του Νοέμβρη “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και δεν θα τους επιτρέψει ούτε αυτό ούτε κανένα άλλο ν’ αρπάξουν», αναφέρει το κάλεσμα του Συντονισμού, ο οποίος την Τρίτη 22/11 στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιήσει και εξόρμηση ενημέρωσης στην πλατεία Αγ. Θεράποντα, στην περιοχή της Τούμπας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
H Deutsche Telecom κλέβει ότι βρει και το μεταφέρει στη Γερμανία.
Ποιά Eldorado ... η Deutche Telecom βρήκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού στην Ελλάδα
18/11/2016
- Είναι γνωστό ότι το ονομαζόμενο "κοίτασμα χρυσού" στις "Σκουριές" είναι αμελητέας ποσότητας και δύσκολα εκμεταλλεύσιμο. Αντίθετα το κοίτασμα είναι πλούσιο σε χαλκό. Η οξείδωσή του άλλωστε έδωσε και το όνομα στη περιοχή. Η τιμή του χαλκού στα ύψη, η εκμετάλλευση του εύκολη. Χαλκό θέλει κύρια να εκμεταλευτεί η Eldorado, όμως υπάρχει μια άλλη εταιρεία, που βρίσκει έτοιμους πολλούς τόννους χαλκού, που τους αφαιρεί από τις εγκαταστάσεις του (πρώην) ΟΤΕ και τους μεταφέρει στη Γερμανία.
Τεράστιες ποσότητες χαλκού, ο οποίος στο παρελθόν εξυπηρετούσε τις επικοινωνίες του ΟΤΕ, ανακαλείται από το φρεάτια του ΟΤΕ και στο Βόλο – Ν. Ιωνία και σε όλη τη χώρα, και σύμφωνα με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων (ΑΣΕ) ΟΤΕ, φορτώνεται σε φορτηγά και εξάγεται στη Γερμανία στο πλαίσιο των …επενδύσεων της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ. Τα καλώδια με το χαλκό, κόβονται από συνεργεία εργολάβου σε συγκεκριμένο μήκος και φορτώνονται σε φορτηγά, ζυγίζονται και μεταφέρονται για αξιοποίηση εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές που αναφέρουν πως κάθε φορτηγό αγωγού χαλκού έχει μεγάλη αξία. Εργασίες ανάκλησης αγωγών πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα σε Βόλο και Ν. Ιωνία με τους αγωγούς να εξάγονται από το υπέδαφος δίχως τομές στο οδόστρωμα αλλά από τα φρεάτια του ΟΤΕ, ο οποίος έχει αχρηστεύσει τους συγκεκριμένους αγωγούς μετά την τοποθέτηση οπτικών ινών.
Ωστόσο συνδικαλιστές τονίζουν πως η συγκεκριμένη περιουσία του ΟΤΕ, δηλαδή χρήματα που δαπανήθηκαν στο παρελθόν από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη φορολόγηση των Ελλήνων στην ουσία για να αναπτυχθούν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και να …αξιοποιούνται εκεί σαν να πρόκειται για αφαίρεση πολύτιμων στοιχείων από κάποια αποικία.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΑΣΕ – ΟΤΕ, με την έναρξη προ ετών της αφαίρεσης των αγωγών χαλκού, είχε επισημάνει και τα εξής: Οι επενδύσεις της Deutsche Telekom συνεχίζονται!
Τα γεγονότα δυστυχώς είναι πεισματάρικα. Οι επενδύσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει από την D.T μιλούν από μόνες τους:
• Απέσυραν τον ΟΤΕ από την FYROM πουλώντας την Cosmofon και την Germanos Telecom για 190 εκ. ευρώ. • Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Σερβία πουλώντας την Telekom Serbia για 380 εκ. ευρώ. • Απέσυραν τον ΟΤΕ από τη Βουλγαρία πουλώντας την Germanos Telecom και την Globul για 717 εκ. ευρώ. • Πούλησαν το μοναδικό δορυφόρο που είχε η χώρα της Hellas–sat για 208 εκ. ευρώ. • Σύνολο…… επενδύσεων 1,5 δις!
Χωρίς να υπολογίσουμε τις 4.000 θέσεις εργασίας που μειώθηκαν, τα 300 και πλέον καταστήματα του ΟΤΕ που έκλεισε στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια που κερδίζει στέλνοντας τα νεκρά υπόγεια καλώδια του ΟΤΕ από χαλκό και μολύβι στη Γερμανία κ.λ.π. Άμα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, να είναι βέβαιος και ο πρωθυπουργός και η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία και η μέση οικογένεια που χρυσοπληρώνει τις υπηρεσίες της D.T ότι οι επενδύσεις του ΟΤΕ μπορεί να φτάσουν μέχρι την εξάχνωση της περιουσίας ενός ακμαίου οργανισμού που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με το μόχθο και των ιδρώτα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού…»
Εικόνες από Ιωλκού στο Βόλο και Μαγνησίας στη Ν. Ιωνία.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
20/11/2016
Η φωτογραφία είναι από την σημερινή Κυριακατικη επίθεση με πύραυλο των τρομοκρατών "αντικαθεστωτικών" σε Δημοτικό σχολείο στη συνοικία Αλ Φουκάν στο Χαλέπι,σε σημείο που ελέγχεται από τον Συριακό Αραβικό Στρατό. 10 παιδάκια είναι τα επιβεβαιωμένα θύματα και 30 οι τραυματίες μέχρι τώρα Αυτή την φωτογραφία δεν θα σας την δείξει κανένα Δυτικό μέσο που κάνει την απαραίτητη Νατοική προπαγάνδα. Αυτή την φωτογραφία καλό είναι να την θυμούνται όλοι όσους βλέπουν να κραδαίνουν την μισθοφορική σημαία με τα 3 αστέρια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Φάκελος» Ηλένια
Τη μεγαλύτερη... απόδειξη για τους ανύπαρκτους νεκρούς υποτίθεται ότι συνιστά η περίπτωση της Ηλένιας. Πρόκειται για μια αστεία υπόθεση που έχουν κάνει σημαία οι χουντοδεξιοί και ανεμίζουν με κάθε ευκαιρία παλιοί και νέοι αρνητές του Πολυτεχνείου. Κάποιος νεαρός ακροδεξιος χουντικος στην πρώτη επέτειο της εξέγερσης (1974) είχε αναρτήσει στα κάγκελα του Πολυτεχνείου κι άλλους χώρους φωτογραφία μιας όμορφης κοπέλας με το εξής κείμενο: «Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της, αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Οποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».
Η υπόθεση προκάλεσε κάποια εντύπωση αρχικώς, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε ότι η Ηλένια Ασημακοπούλου (έτσι την ονόμαζε ο χουντικος «φίλος» που την αναζητούσε) ήταν ανύπαρκτη. Η φωτογραφία προερχόταν από διαφήμιση για αγγλικό σαμπουάν. Ο νεαρός καταδικάστηκε τον Φεβρουάριο του 1975 για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» σε οχτάμηνη φυλάκιση. Επέμενε ότι η Ηλένια ήταν υπαρκτό πρόσωπο, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος «παρέστησε ψευδώς φόνον ανυπάρκτου προσώπου. Με προφανή σκοπόν να επιτύχη την συμπάθειαν του αντιθέτου φύλου».
Θυμα της εξαπατησης του ακροδεξιου "νεαρου" επεσε ο Μπαμπης Γεωργουλας που δημοσιευσε τον ονομαστηκο καταλογο των 77 νεκρων του Πολυτεχνειου, και συμπεριελαβε μεσα και την "Ηλενα". Ο οποιος καταλογος του Γεωργουλα ειναι ο σωστος (αν εξαιρεσεις την "Ηλενα" του χουντικου), και οχι ο σημερινος των μονο 25 νεκρων, που δεν συμπεριλαμβανει ολους οσους τραυματιστηκαν, πηγαν νοσοκομειο, και μετα πεθαναν, η συνεληφθησαν, και πεθαναν απο τα βασανιστηρια. Για το οτι υπαρχουν 76 νεκροι γυρω απο το Πολυτεχνειο του 73 υπαρχουν αναριθμητες μαρτυριες.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ με αφορμή τη “black Friday” των public // Η «ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ – ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ
21/11/2016
Η «ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ
Με περίσσια περηφάνια η αλυσίδα πολυκαταστημάτων public μέσα από μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι στις 25/11 φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη “black Friday”. Πρόκειται για έναν προερχόμενο εξ Αμερικής θεσμό με «μοναδικές προσφορές για λίγες ώρες». Το νέο αναμεταδίδεται από ένα σωρό ενημερωτικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα σαν μια πρωτοποριακή κίνηση… Ωστόσο, κανείς δε φαίνεται να το ψάχνει λίγο παραπάνω για το τί πραγματικά σημαίνει αυτή η “black Friday” τόσο σε σχέση με τις καταναλωτικές συνήθειες που διαμορφώνει, όσο και σε σχέση με τη δοκιμασία που συνιστά για τους εργαζόμενους στα καταστήματα. Ούτε και κάνει κάποιες αναφορές στις χαοτικές καταστάσεις που διαμορφώνονται μέσα στα καταστήματα (στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα σχετικά videos) ή ακόμα και για τους θανάτους και τους τραυματισμούς που έχουν συντελεστεί και σχετίζονται με αυτή (7 και 98 αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Οι καταναλωτές, που μπορεί να περιμένουν και ώρες έξω από τα μαγαζιά για να προλάβουν τις προσφορές, καταλήγουν να ποδοπατιούνται και να πλακώνονται κυριολεκτικά μεταξύ τους. Και βέβαια η μανία τους παίρνει σβάρνα και τους εργαζόμενους, που πέρα από τον υψηλό και εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας που τους επιβάλλεται στο πλαίσιο της “black Friday”, έχουν να εξυπηρετήσουν-αντιμετωπίσουν τους λυσσασμένους καταναλωτές. Αλλά ουσιαστικά και τις σωματικές επιθέσεις τους στο πέρασμα τους από τους διαδρόμους στην αναζήτηση των προσφορών. Μάλιστα, το 2008 ένας 34χρονος εργάτης της Wal-Mart έχασε τη ζωή του, όταν ποδοπατήθηκε κυριολεκτικά από 200 περίπου καταναλωτές.
Αυτός είναι λοιπόν ο θεσμός που με τόση περηφάνια τα public φέρνουν στην Ελλάδα. Προφανώς, αυτό το κρούσμα εργοδοτικής καφρίλας δεν αποτελεί μια εξαίρεση. Είναι μια πτυχή -και μάλιστα κάπως «μαύρη»- της συνολικής επίθεσης των εργοδοτών και του καπιταλιστικού συστήματος απέναντι στα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Έρχεται να συμπληρώσει την όλη δυσχερή κατάσταση που βιώνουμε, με τους μισθούς-ψίχουλα ή και τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τις απολύσεις και την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, τις ατομικές συμβάσεις, την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, τη δουλειά τις Κυριακές, την ορθοστασία,… Κι αν εμείς σαφώς και δεν έχουμε κάποιο ζήτημα με τις «καλές τιμές», μιλώντας για τις «ευκαιρίες» που προσφέρει το public στο πλαίσιο της “black Friday” (και μάλιστα σε μια περίοδο που σημειώνει κερδοφορία), ο νους μας πάει αυτόματα στους «μισθούς-ψίχουλα» που προσφέρονται στους συναδέλφους μας. Φαίνεται ότι για την εργοδοσία των public οι «καλές τιμές» πάνε πακέτο με την κακή-εξευτελιστική τιμή της δουλειάς των εργαζομένων της.
Από την πλευρά μας δε θα σταματήσουμε να καταδεικνύουμε την εργοδοτική ασυδοσία και να προσπαθούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτήν. Και ήδη μέσα στο 2016 καταδείξαμε ακόμα μια καφρίλα της εργοδοσίας των public, όταν ενώ επέβαλε στους συναδέλφους να δουλεύουν τις Κυριακές, διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «οι δικές μας Κυριακές» . Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους μας θα θέλαμε να τους προτρέψουμε να μην κάνουν τίποτε παραπάνω από τις συμβατικές τους υποχρεώσειςκαι με κάθε τρόπο να γίνει σαφές ότι εμείς οι εργαζόμενοι αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα ή οι θηριοδαμαστές στην καταναλωτική αρένα που στήνουν τα αδίστακτα αφεντικά. Παράλληλα, καλούμε την εργοδοσία των public να δώσει ένα τέλος σε αυτά τα κρούσματα. Και σε κάθε περίπτωση την καθιστούμε υπεύθυνη για όποια προβλήματα προκύψουν, ιδίως στους συναδέλφους μας.
Τέλος, απευθυνόμενοι προς τους καταναλωτές δεν μπορούμε παρά να τους ζητήσουμε να αντιληφθούν και τη δική τους ευθύνη για τις χαοτικές-επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώνονται τόσο στις “black Fridays”, όσο και σε άλλες στιγμές κοσμοπλημμύρας μέσα στα μαγαζιά. Επίσης, τους ζητάμε να μην κάνουν την παραμικρή επιθετική κίνηση προς τους συναδέλφους μας. Και τους σημειώνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε τα προϊόντα της κανιβαλιστικής κατανάλωσης.
ΟΙ «ΜΑΥΡΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ» ΤΩΝ ΑΔΗΦΑΓΩΝ-ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΩΝ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανεξέλεγκτη εξουσία της Τρόϊκας (Ντοκιμαντέρ)
19/11/2016
Φυσικά στην Ελλάδα κανένα κανάλι δεν μπήκε στον κόπο να το προβάλλει... Το ντοκιμαντέρ των Harald Schumann και Árpád Bondy εξετάζει τον ρόλο της Τρόικας, το πείραμα της Ευρώπης στην Ελλάδα και τον λόγο που οι δανειστές δεν άφησαν τη χώρα να πτωχεύσει το 2010. «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα είναι να πέσει στα χέρια διεθνών γραφειοκρατών», λέει ο Pablo Negueira Batista, που είναι εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.
Το ντοκιμαντέρ Στα ίχνη της Τρόικας - Ανεξέλεγκτη Εξουσία, που προβλήθηκε στις 15 Μαρτίου το 2015 στο κρατικό κανάλι ARD και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία, φωτίζει την αρχιτεκτονική του πειράματος με δηλώσεις που δεν έχουμε ξανακούσει. Από τα επίσημα σημειώματα-εντολές που λάμβανε η Νόρα Κατσέλη ως υπουργός Εργασίας και φύλαξε στα αρχεία της έως τον Αμερικανό νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν, ή τις αμήχανες δηλώσεις λογιστάκων όπως ο Thomas Wieser, πρόεδρος του Eurogroup Working Group, που παραδέχονται ότι ελήφθησαν μέτρα κατά της κρίσης που δεν ήταν μέσα στο... ισχύον νομικό πλαίσιο της Ε.Έ.
Όλα άρχισαν εκείνη τη χρονιά, όταν η υπερχρεωμένη Ελλάδα συμφώνησε να πάρει τα χρήματα της Ευρώπης με αντάλλαγμα να υποταχθεί σε ένα θεσμό που δεν είχε προβλεφθεί ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή ένωση και σε κανένα σύνταγμα: της Τρόικας. Έτσι μια ομάδα υπαλλήλων απέκτησε εξουσία να αλλάξει και να αναδιοργανώσει μια χώρα σύμφωνα με τη θέληση των δανειστών, ενώ καμιά Βουλή δεν μπορούσε να τους ελέγξει. Στο βίντεο μιλούν, ανάμεσα σε πολλούς και σημαντικούς, ο Πολ Κρούγκμαν, ο διευθυντής του ΜΚΙΕ, Γιώργος Βήχας, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο και ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=b-QOlvTOlJ0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016
Εκλογές σήμερα στην Αϊτή
Τουλάχιστον 6 εκατομμύρια αϊτινοί ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να εκλέξουν πρόεδρο, 16 γερουσιαστές και 25 αντιπροσώπους για το κοινοβούλιο. Στις εκλογές αυτές αναμετρώνται 27 υποψήφιοι και από αυτούς οι επικρατέστεροι είναι οι Ζοβενέλ Μουάζ (Κόμμα Αϊτής Τετ Καλέ / PHTK), Ζυντ Σελεστίν (Εναλλακτική Λίγκα για την Πρόοδο και την Χειραφέτηση της Αϊτής /Lapeh), Μουάζ Ζαν-Σαρλ (Πλατφόρμα Πιτί Ντεσαλέν) και Μαρίζ Ναρσίς (Οικογένεια Λαβαλάς).
Λόγω του πλήθους των υποψηφίων αναμένεται διασπορά των ψήφων και αν κανείς από αυτούς δεν λάβει το 50% συν μια ψήφο θα χρειαστεί δεύτερος γύρος εκλογών στις 29 Ιανουαρίου 2017. Οι εκλογές επρόκειτο να γίνουν στις 9 του περασμένου Οκτώβρη αλλά αναβλήθηκαν εξαιτίας των καταστροφών του τυφώνα Μάθιου, που χτύπησε στις 4 Οκτώβρη τη νότια Αϊτή και άφησε πίσω του 573 νεκρούς και 175.000 πρόσφυγες. Μετά από ένα και πλέον μήνα από την τραγωδία, ο Νότος δεν έχει ακόμα συνέλθει, καθώς πολλές πόλεις και οικισμοί παραμένουν ερείπια και σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν επειγόντως επισιτιστική βοήθεια. Παρόλα αυτά, το Προσωρινό Εκλογικό Συμβούλιο (CEP) συγκάλεσε τις εκλογές για την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Ο προσωρινός πρόεδρος Ζοκελέρμ Πριβέ δήλωσε πολύ περήφανός για τη δουλειά της κυβέρνησης ώστε να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις εκλογές σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.
Τα εκλογικά κέντρα αναμένονται να ανοίξουν στις 8 το πρωί και να κλείσουν στις 4 το απόγευμα και όπως ανακοινώθηκε τα πρώτα αποτελέσματα θα βγουν μετά από μια εβδομάδα. Τα αποτελέσματα των εκλογών θα επικυρωθούν από μια επιτροπή του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και άλλη μια της Κοινότητας Καραϊβικής (Caricom).
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μεγαλο «αγκαθι» της διαπραγματευσης εξελισσονται οι ομαδικες απολυσεις. Εργασιακη ζουγκλα προωθει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ζητει πληρη απελευθερωση των ομαδικων απολυσεων και δεν αποδεχεται την υπερισχυση των κλαδικων συμβασεων.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκλογές ΤΕΕ: Επικρατηση Στασινού της ΝΔ και 'come back' του ΠΑΣΟΚ
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών του Γ.Στασινού έλαβε ποσοστό το 27,9%, ενώ δεύτερη δύναμη ανεδείχθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών με 13,38%. Τρίτη η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ με 7,31%.
Νοέμβριος 21 2016 10:11
Στις εκλογές του ΤΕΕ, ψήφισαν συνολικά 32978 μέλη, εκ των οποίων τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 31046, τα άκυρα 824 και τα λευκά 1108.
Τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης στο 100% των εκλογικών τμημάτων, έχει ως εξής: -Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών 27,90% -Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) 13,38% -Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί & Συνεργαζόμενοι 7,31% -Ανασυγκρότηση Μηχανικών - ΤΕΕ από την Αρχή ποσοστό 6,53% -Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών (ΚΚΕ) 6,09% -Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) (ΕΠΑΜ) 5,81% -Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ) 4,97% -Πρόοδος & Αναβάθμιση ΤΕΕ 4,67%. -Ακόμη 15 παρατάξεις και μεμονομένοι υποψήφιοι έχουν λάβει ποσοστά κάτω του 4%.
-Block ΤΕΕ Αριστερη Κινηση Εργαζομενων Ανεργων Μηχανικων 2,72% -Ανεξαρτητη Κινηση Ηλεκτρολογων-Μηχανολογων (ΑΚΜΗ) 3,14% -Ανεξαρτητοι Μηχανικοι Θρακης 0,54% -Αυτονομοι Μηχανικοι Ανατολικης Κρητης 1,09% -Αφετηρια 2,72% -Δημοκρατικη Παραταξη Μηχανικων (ΔΗΠΑΜ) 3,99% -Δημοκρτικος Αγωνας Μηχανικων 0,37% -ΔΥΝΑ.ΜΗ 2,50% -Ενωτικη Κινηση Χημικων Μηχανικων- Μηχανικων Διεργασιων 1,05% -Μηχανικοι Επι Τω Εργω 0,98% -Μηχανικοι της Εκπαιδευσης 0,73% -Περιφερειακη Συνεργασια Μηχανικων 2,72% -ΤΕΕ Υπο Κατασκευη – Μηχανικοι της Κατασκευης για το ΤΕΕ 1,54% -Καμαριωτης Σταυρος 0,46% -Πυργιωτης Λαμπρος 0,30%
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάλι δεξιά βγήκε στους μηχανικούς
Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών που πρόσκεται στη Νεα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στους μηχανικούς και πρόεδρος στο Τεχνικο Επιμελητήριο Ελλάδος επανεξελέγη ο σημερινός, δηλαδή ο Γ. Στασινός Ο ΣΥΡΙΖΑ ως «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» φέρεται να σημειώνει πτώση από το 11% που είχε προ τριετίας στο 8% Η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» που πρόσκειται στη ΝΔ, παρά την διάσπαση του χώρου, κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά του 2013, κερδίζοντας το 25,74% των ψήφων. Αν όμως συνυπολογιστεί και η υπόλοιπη δεξιά, τότε συνολικά οι δεξιές ψήφοι προσεγγίζουν σχεδον το 40% Η Δημοκρατική Συμπαραταξη Μηχανικών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ πήρε το 12,96 %
------------------------------------------------------------------------------------------------------
#block_TEE Αριστερη Κινηση Εργαζομενων Ανεργων Μηχανικων: τι ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις εκλογές του ΤΕΕ στις 20 Νοέμβρη 2016
Μια απλή επισκόπηση στο μωσαϊκό των δήθεν σοβαροφανών παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές του ΤΕΕ, εκτός του ότι προκαλεί πολύ γέλιο, είναι αποκαλυπτική της επιχείρησης εξαπάτησης των μηχανικών μέσω της συγκρότησης δήθεν διαφορετικών παρατάξεων λίγο πριν τις εκλογές, με σκοπό να ενοποιηθούν αυτόματα μετά τις εκλογές. Είναι τέτοια η αποστροφή των μηχανικών προς τις διοικήσεις του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και τις καταστροφικές αποφάσεις τους, που οι καθεστωτικές παρατάξεις εξαναγκάζονται να μεταμφιεστούν μπας και πάρουν κανένα ψηφαλάκι.
Από τη Λερναία Ύδρα του ψηφοδελτίου της ΔΗΣΥΜ του 2013, με τότε επικεφαλείς και πρώτους σε ψήφους τους κ.κ. Σπίρτζη (πρόεδρο του ΤΕΕ) και Γαμβρίλη (πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ), σε αυτές τις εκλογές του 2016 έχουν προκύψει τα εξής 7 (!) κεφάλια: • η «νέα» ΔΗΣΥΜ του κ. Μήλη, η οποία πρόσκειται απευθείας στο ΠΑΣΟΚ την κα. Γεννηματά και τον κ. Βενιζέλο, και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον νυν πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, τον οποίο άλλωστε έχει υπερψηφίσει • οι Μηχανικοί επί τω έργω, του κ. Σιούνα • η Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών του Θανάση Γιανναδάκη • η Αφετηρία των κκ. Παντουβάκη και Κοτζαμπασάκη • η Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ των κκ. Ζαννιά και Βογανάτση • ο κ. Καμαριώτης ως μεμονωμένος υποψήφιος • οι «Οικολόγοι» οι οποίοι μεταπηδούν από τον τότε κυβερνητικό εκλογικό συνασπισμό της ΔΗΣΥΜ στον σημερινό κυβερνητικό κατέβασμα της ΡΠΜ.
Μεταξύ των «διασπάσεων» της ΔΗΣΥΜ και της Κυβερνητικής ΡΠΜ κινούνται επίσης • ο Δημοκρατικός αγώνας του κ. Ζαχαρόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ το 2014 • οι Μηχανικοί της Θράκης
Από την έτερη Λερναία Ύδρα, το ψηφοδέλτιο της ΔΜΚ Ανανέωση Πρωτοπορία το 2013 με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο κ. Στασινό έχουν βγει άλλα 5 (!) κεφάλια: • η ΔΚΜ Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, με επικεφαλή τον κ. Στασινό • η Πρόοδος και Αναβάθμιση ΤΕΕ, στην οποία οι κκ. Κουτσίκος και Κουρνιώτης «συναντιούνται» με τους προερχόμενους από τη ΔΗΣΥΜ κκ. Ζαννιά και Βογανάτση • η παράταξη ΤΕΕ υπό Κατασκευή του κ. Γαγάλη • ο κ. Αμπακούμκιν ο οποίος κατέρχεται ως ως μεμονωμένος υποψήφιος στην ΕΕ των Αρχιτεκτόνων
• η Ανασυγκρότηση – ΤΕΕ από την αρχή, των κκ. Ακριτίδη και Καρλαύτη οι οποίοι πρόσκεινται στο περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη, και η οποία στην ΕΕ των Πολιτικών Μηχανικών κατεβαίνουν από κοινού με την Δύναμη του προερχόμενου από την Ελεμ κ. Αντιβαλίδη Η αποσχισθείσα από το ψηφοδέλτιο της Ελεμ το 2013, Δύναμη του κ. Αντιβαλίδη στην ΕΕ Η/Μ συνεργάζεται επίσης με την παραδοσιακά προσκείμενη στον χώρο της ΔΗΜΑΡ, ΑΚΜΗ Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων. Ενώ η Ενωτική Κίνηση Χημικών Μηχανικών – Μηχανικών Διεργασιών του κ. Κρεμαλή κινείται δορυφορικά προς την ΔΗΠΑΜ της κας Μοροπούλου. Σε όλη την παραπάνω μεταμφίεση αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι ότι όλες οι παραπάνω παρατάξεις είναι υπέρμαχες των μνημονίων και της ΕΕ, οργανικά συνδεδεμένες με το σύστημα ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ – Attica Bank παρατάξεις που έχουν εγκληματήσει κατ’ επανάληψη κατά των μηχανικών.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕλΕΜ – Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί Η παραταξη του ΕΠΑΜ
Πρόκειται για παράταξη που ξεκίνησε από το χώρο των μηχανικών που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Στις εκλογές του 2013 ήρθε τέταρτη με 9%, με το υψηλό αυτό ποσοστό να είναι η αιτία που "κέρδισε" και τη θέση του Προέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ με τον Γιάννη Κυριακόπουλο στην τελευταία τριετή θητεία. Ωστόσο, η ΕλΕΜ φαίνεται ότι έχει τραυματιστεί βαθιά αφενός λόγω της αποχώρησης εκλεγμένων στελεχών από τον κεντρώο και δεξιό χώρο.
-ΔΥΝΑ.ΜΗ
Η παράταξη Δυναμικοί Μηχανικοί αποτελείται από πρώην στελέχη της ΕλΕΜ και αρκετούς ανένταχτους μηχανικούς. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις εκλογές, παρά το ότι ο Παναγιώτης Αντιβαλίδης, που είναι επικεφαλής, έχει συνδικαλιστική εμπειρία και θήτευσε στην προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, όντας εκλεγμένος με την ΕλΕΜ από την οποία όμως αποχώρησε πολύ γρήγορα και συγκρότησε δική του παράταξη. Κινείται στον ευρύτερο κεντρώο και κεντροδεξιό χώρο και αναμένεται να καταγράψει καλή επίδοση σε αρκετές περιοχές της χώρας.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΚ! Η Τουρκια σε συζητησεις με τη Ρωσια για να αποκτησει πυραυλους S-400. Μετα την παραγγελια από τις ΗΠΑ 100 προηγμενων αεροπλανων F-35 , στα οποια θα εχει και συμπαραγωγη μεσα στην Τουρκια!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Υμηττος. «Παραθυρακια» υπερ καταπατητων απειλουν το δασος στον Καρεα
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανθελληνικο σχεδιο από τους διεθνεις τοκογλυφους με τα κοκκινα δανεια. Θα πουλησουν τα σπιτια μας κοψοχρονια στους λαθρομεταναστες! Ετσι θα μπορουν οι λαθρομεταναστες να γινονται μονιμοι κατοικοι της χωρας μας αφου θα εχουν δικο τους σπιτι! Το σχεδιο προβλεπει στεγανοποιηση των συνορων της Ελλαδας για να εγκλωβιζονται ολοι οι λαθρομετανστες στη χωρα μας αλλα και την επιστροφη δεκαδων χιλιαδων λαθρομεταναστων που βρηκαν καταφυγιο στη Γερμανια την Αυστρια και την Γαλλια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν διαφοροποιειται το Ισλαμ από το ISIS. Ηχηρο μηνυμα από τον Αρχιεπισκοπο του Καντερμπουρι. Δεν εδιστασε να επισημανει ότι το ISIS απειλει τους Χριστιανους με εξαφανιση και ότι δεν είναι ρατσιστικο να φοβαται κανεις το προβλημα της μεταναστευσεως. Οι τρομοκρατικες πραξεις του ISIS ακολουθουν την τρομοκρατικη μουσουλμανικη διδασκαλια.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Τουρκία: Ευρωβουλευτές εμποδίσθηκαν να συναντήσουν στη φυλακή ηγέτη του HDP
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, 16:36
Οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν σήμερα ευρωβουλευτές να συναντήσουν τον ηγέτη του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της χώρας, τον Σελαχατίν Ντεμίρτας, που είναι προφυλακισμένος στο πλαίσιο μιας έρευνας για "τρομοκρατία", έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η ομάδα από περίπου δέκα βουλευτές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), με επικεφαλής τον πρόεδρό τους, τον Βούλγαρο Σεργκέι Στάνισεφ, έμεινε αποκλεισμένη μπροστά στην πύλη της φυλακής της Αδριανούπολης (Εντίρνε, βορειοδυτική Τουρκία), κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ντεμίρτας βρίσκεται προφυλακισμένος από την αρχή του μήνα. "Δεν είναι μόνος, η πολιτική οικογένειά μας είναι αλληλέγγυα μαζί του", δήλωσε ο Στάνισεφ στη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας συνέντευξης Τύπου μπροστά από τη φυλακή, χαρακτηρίζοντας "θλιβερή" τη σύλληψη του Ντεμίρτας και "κακό πολιτικό σινιάλο από την πλευρά των τουρκικών αρχών".
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την προφυλάκιση των συμπροέδρων του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, που κατηγορούνται για "τρομοκρατικές" δραστηριότητες που σχετίζονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουδιστάν. Η σύλληψή τους επικρίθηκε έντονα από την ΕΕ και προκάλεσε ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, οι οποίες διέρχονται μια ιδιαίτερα θυελλώδη περίοδο, καθώς ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφθασε να μιλήσει για δημοψήφισμα αναφορικά με τη συνέχιση ή όχι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Ο Στάνισεφ δεν απέκλεισε "ένα πάγωμα των διαπραγματεύσεων ως πολιτικό σινιάλο" προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει "συμβιβασμός" σχετικά με τα ενταξιακά κριτήρια. Ένας βουλευτής του HDP που ήταν παρόν σήμερα στην αντιπροσωπεία, ο Χισιάρ Εζσόι, κατηγόρησε τις τουρκικές αρχές ότι "απομονώνουν" τους φυλακισμένους φιλοκούρδους αξιωματούχους. "Μείωσαν τις σχέσεις με το εξωτερικό", πρόσθεσε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πούτιν: Η επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ οδηγεί σε ρωσικά... αντίμετρα
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, 13:48
Η απόφαση του ΝΑΤΟ να επεκταθεί προς Ανατολάς οδηγεί τη Ρωσία να λάβει… αντίμετρα, τόνισε σε ντοκιμαντέρ του Όλιβερ Στόουν ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Γιατί αντιδρούμε τόσο έντονα στην επέκταση του ΝΑΤΟ; Ανησυχούμε για την πρακτική της λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε πώς λαμβάνονται αυτές» ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας στον διάσημο σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ukraine on fire» («Η Ουκρανία στις φλόγες»). Το εν λόγω ντοκιμαντέρ ασχολείται με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη διετία 2013-2014 στην Ουκρανία, με την κάμερα να εστιάζεται στις ναζιστικές στημενες και πληρωμενες από τους αμερικανους «διαδηλώσεις» της πλατείας Μαϊντάν στο Κίεβο που οδήγησαν στην ανατροπή του νομιμου εκλεγμενου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Ο Πούτιν τόνισε, επίσης, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα νέο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ «να αντισταθεί στις πιέσεις των ΗΠΑ να τοποθετήσει στο έδαφός του συστοιχίες πυραύλων και νέες στρατιωτικές βάσεις στο πλαίσιο δημιουργίας μιας αντιπυραυλικής ασπίδας». «Και τι θα κάνουμε; Πρέπει ως εκ τούτου να λάβουμε αντίμετρα, με άλλα λόγια να εκθέσουμε στα πυραυλικά μας συστήματα αυτά τα αντικείμενα τα οποία, κατά τη γνώμη μας, αρχίζουν να μας απειλούν. Η κατάσταση εντείνεται. Δεν καταλαβαίνω πάντοτε τη λογική των εταίρων μας» υποστήριξε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΣΥ! Σε ...έρανο τα νοσοκομεία
Πολλαπλά προβλήματα και συσσωρευμένες ελλείψεις υποδομών, εξοπλισμού, υλικών αλλά κυρίως ανθρώπινου δυναμικού αντιμετωπίζει το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία». Το ΕΣΥ καταρρέει, οι παρεχόμενες υπηρεσίες συρρικνώνονται και οι πολίτες βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με ....εράνους, δωρεές και παροχές ασθενών και εργαζομένων. Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για νοσηλεία ή χειρουργείο ενώ έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε νοσοκομεία.
Κύρια εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας των έκτακτων περιστατικών λόγω σημαντικών ελλείψεων προσωπικού και υλικών. Εφημερεύουν χωρίς να διαθέτουν Αιμοδυναμικά Εργαστήρια με αποτέλεσμα οι ασθενείς με εμφράγματα να αντιμετωπίζονται με μεγάλες καθυστερήσεις, δεν διαθέτουν Θωρακοχειρουργό ιατρό, παρότι εφημερεύουν για τραύματα ή άλλες ειδικότητες ειδικευμένων Ιατρών. Ιατρικά μηχανήματα δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν, ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς διακομίζονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να κάνουν Αξονική Τομογραφία.
Τα παραπάνω στοιχεία για τη δραματική κατάσταση του ΕΣΥ παρουσιάζει σχεδόν σε καθημερινή βάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτικά: οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5% του ΑΕΠ, όταν το δεύτερο Μνημόνιο προέβλεπε 6% και ενώ στις άλλες χώρες της Ευρώπης είναι στο 7,5% του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, το τελευταίο χρόνο, το προσωπικό του ΕΣΥ μειώθηκε κατά 4.050 άτομα παρά τις εξαγγελίες για προσλήψεις. Συνολικά υπηρετούν 45.000 εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 35.000. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, από το 2013 έως σήμερα μειώθηκε το προσωπικό κατά 15.000!
Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για τη δραματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Όπως υποστηρίζουν, χωρίς ούτε ένα ευρώ στα ταμεία τους καλούνται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους αρκετά δημόσια νοσοκομεία. Τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες για το 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν ακόμη και βασικά υλικά. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά, αναγκαίο εξοπλισμό και υποδομές είναι τραγικές και σε αρκετές περιπτώσεις τα νοσοκομεία παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. Το «ταβάνι» της χρηματοδότησης για τα δημόσια νοσοκομεία είναι στο ανεπαρκέστατο ποσό των 1,154 δισ., αναφέρει η Ομοσπονδία υπογραμμίζοντας ότι «η οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων παραμένει. Τα κονδύλια των λειτουργικών δαπανών για το 2016 έχουν ήδη εξαντληθεί». Το πρόσφατο κλείσιμο των χειρουργείων στο νοσοκομείο της Λαμίας - λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων - είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα που καταδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.
Σύμφωνα μάλιστα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, η προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμων γιατρών για το 2017 - τις οποίες έχει προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας - δεν φτάνουν για να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν από τις απολύσεις των επικουρικών, τις παραιτήσεις και τις συνταξιοδοτήσεις. Καταγγέλλουν δε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να «μπαλώσει» όπως όπως τα κενά με ...περιπλανώμενους υγειονομικούς από τη μία μονάδα υγείας στην άλλη, «με εξαναγκασμό σε εξοντωτική, απλήρωτη σε αρκετές περιπτώσεις υπερεργασία».
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τρίτη δύναμη στις εκλογες του ΤΕΕ η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών - Οικολόγοι Μηχανικοί - Συνεργαζόμενοι με ποσοστό 7,4%. Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 10,92% ενώ αυτή τη φορά την υποστήριζε και ο κ. Σπίρτζης που είχε δική του παράταξη πριν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα οι απώλειες είναι ακόμη μεγαλύτερες...
Αναλυτικά, στις εκλογές του 2013:
Η παράταξη ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία (26,39%) που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία ήταν η νικήτρια των εκλογών το 2013 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (23,05%) με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Σπίρτζη, κατέλαβε με μικρή διαφορά τη δεύτερη θέση. Τα κύρια χαρακτηριστικά των εκλογών αυτών του 2013 ήταν η ενσωμάτωση της ΠΑΣΚ του ΠΑΣΟΚ, που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών στην οποία συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον χώρο των οικολόγων, των εργοληπτών και της Ανανεωτικής Συνεργασίας. Η Νέα Δημοκρατία πήρε μέρος για πρώτη φορά ενωμένη ύστερα από 13 χρόνια και κέρδισε τις εκλογές. Ο δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκαν με το επίσημο ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών (10,92%) κατέλαβε την τρίτη θέση. Μεγάλη ήταν η αποχή το 2013 αφού από τους 106.000 μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα ψήφισαν μόνο οι 32.413

5 σχόλια:

e-h είπε...



Want to celebrate May Day in Cuba?
Cuba Update Special, 20 November 2016
Join a Cuba May Day tour in 2017
No other country celebrates May Day quite like Cuba. The colour, music and joyous atmosphere of tens of thousands of Cubans celebrating together is a once in a lifetime experience. You can join the party in 2017 on one of our fantastic May Day tours.
Visit the Cuba Travel Shop today
http://www.cuba-solidarity.org.uk/tours/
If you would like a truly memorable experience then take your pick from our May Day Study Tour, or our May Day Cycle Challenge, and see the country as you never have before.
Both tours run from 27 April – 9 May 2017 and offer the chance to take part in Cuba’s spectacular May Day parades alongside Cuban workers, plus you will also have the chance to:
• Visit immaculately preserved colonial towns
• Try out your salsa steps in the exciting capital, Havana
• Meet with Cubans in their community organisations and local neighbourhoods
• Support Cuba and help the campaign to end the US blockade


Θέλετε να γιορτάσετε την Πρωτομαγιά στην Κούβα;
Κούβα Ενημέρωση Ειδικά, 20, Νοεμβρίου, 2016
Ενταχθειτε σε μια περιοδεία Πρωτομαγιάς της Κούβας το 2017
Καμία άλλη χώρα δεν γιορτάζει την Πρωτομαγιά αρκετά σαν την Κούβα. Το χρώμα, η μουσική και η χαρούμενη ατμόσφαιρα από δεκάδες χιλιάδες Κουβανους που γιορτάζουν μαζί είναι πρωτογνωρη εμπειρία ζωής. Μπορείτε να ενταχθειτε με το κόμμα το 2017 σε μία από τις φανταστικές περιηγήσεις της Πρωτομαγιά μας.
Επισκεφθείτε την Κούβα Travel Shop σήμερα
Αν θέλετε μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία, τότε πάρτε την επιλογή σας από Μαΐου Day Tour Φοιτητες , ή Πρωτομαγιά Ποδηλατικη πρόκληση , και δείτε τη χώρα, όπως δεν έχετε δει ποτέ πριν.
Και οι δύο περιηγήσεις τρέχουν από Απρίλιος 27 - Μάιος 9, 2017 και προσφέρουν την ευκαιρία να λάβετε μέρος σε θεαματικές παρελάσεις της Πρωτομαγιάς Κούβας παράλληλα με τους κουβανους εργαζομένους, καθώς θα έχετε επίσης την ευκαιρία να:
• Επισκεφθείτε άψογα διατηρημένες αποικιακές πόλεις
• Δοκιμάστε τα βήματα της salsa στη συναρπαστικη πρωτευουσα, Αβάνα
• Συναντηθείτε με τους Κουβανούς σε οργανώσεις της κοινότητας τους και τις τοπικες γειτονιές
• Υποστηρίξτε την Κούβα και βοηθήστε την εκστρατεία για τον τερματισμό του αποκλεισμού των ΗΠΑ



e-h είπε...

Our May Day Study Tour
A special invitation to join one million workers in the iconic Plaza de la Revolución for the colourful and inspiring May Day Rally makes this tour a genuine once in a lifetime experience. The tour also takes in visits to Pinar del Río and Viñales in western rural Cuba. Gain an insight into the achievements of the Cuban revolution with visits to health, education and community projects, plus meetings and opportunity to socialise with grassroots organisations.
Want to know how you can sign up for this trip of a lifetime today? Just click here
http://www.cuba-solidarity.org.uk/tours/article/13/may-day-study-tour-to-cuba-2017


Πρωτομαγια μας Φοιτητων Tour
Μια ειδική πρόσκληση για ένταξη στο ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι στην εικονική Plaza de la Revolución για το πολύχρωμο και εμπνευσμένη Πρωτομαγιάς Πορεια κάνει αυτή την περιοδεία μια πρωτογνωρη εμπειρία ζωής. Η ξενάγηση επίσης κανει επισκέψεις στο Pinar del Río και Viñales στη δυτική αγροτική Κούβα. Αποκτήστε μια εικόνα για τα επιτεύγματα της κουβανικής επανάστασης με επισκέψεις στην υγεία, την εκπαίδευση και τα κοινοτικά έργα, καθώς και συναντήσεις με την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθητε με οργανώσεις βάσης.
Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να εγγραφείτε για αυτό το ταξίδι της ζωής σας σήμερα;Απλά κάντε κλικ εδώ


e-h είπε...



Our Cycle Cuba Challenge – sponsored bike ride
Cycle unspoilt country lanes and by turquoise blue Caribbean seas, relax by mountain lakes and on palm fringed beaches. The CSC Cycle Cuba Challenge is especially unique among the myriad of sponsored cycle rides on offer. Not only are the overall costs and minimum sponsorship lower than many others, but CSC’s Cycle Cuba Challenge also includes educational and cultural visits, raises money to help end the blockade of Cuba and funds projects directly in the country itself.
The 12-day 2017 route takes in an exhilarating 310 kilometres from the historic city of Santa Clara, home to the Che Guevara memorial and museum to Sancti Spíritus, one of Cuba’s seven original Spanish towns, via Cienfuegos and alongside the Escambray mountains. The start and finish of the trip are in Havana, the salsa capital of the world where you have the chance to explore this fascinating capital city with an expert local guide.
The tour includes an invitation to join the May Day rally in Cienfuegos and raises money for essential educational equipment for a school for children with disabilities and support the work of the Cuba Solidarity Campaign at the same time.


Ποδηλατικη μας Κούβα Challenge - χορηγία βόλτα με ποδήλατο
Ποδηλατικες λωρίδες άθικτες στη χώρα και από τυρκουάζ μπλε θάλασσες της Καραϊβικής, να χαλαρώσετε από ορεινές λίμνες και στην palm fringed παραλίες. Η CSC Ποδηλατικος Κούβα Challenge είναι ιδιαίτερα μοναδικό μεταξύ των μυριάδες χορηγία βόλτες με το ποδήλατο σε προσφορά. Δεν είναι μόνο το συνολικό κόστος και ελάχιστη χορηγία χαμηλότερο από ό, τι πολλοί άλλοι, αλλά Ποδηλατικος της Κούβας Challenge CSC περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις, συγκεντρώνει τα χρήματα για να βοηθήσει στον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας και των έργα κεφαλαίων άμεσα στην ίδια τη χώρα.
Η 12-ημέρα το 2017 διαδρομή διαρκεί σε μια συναρπαστική 310 χιλιόμετρα από την ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα, το σπίτι στο μνημείο Τσε Γκεβάρα και το μουσείο στο Σάνκτι Σπίριτους, μία από τις επτά αρχικές ισπανικές πόλεις της Κούβας, μέσω Cienfuegos και μαζί με τα βουνά Escambray. Η αρχή και το τέλος του ταξιδιού είναι στην Αβάνα, τη salsa πρωτεύουσα του κόσμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε αυτή τη συναρπαστική πόλη πρωτεύουσα με έναν ειδικό τοπικό ξεναγό.
Η περιήγηση περιλαμβάνει μια πρόσκληση για να συμμετάσχετε στην διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σιενφουέγος και συγκεντρώνει χρήματα για βασικους εκπαιδευτικους εξοπλισμούς για ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και να στηρίξετε το έργο της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα την ίδια στιγμή.



e-h είπε...




Be more than just a tourist!
Escape the usual tourist trail and discover the revolutionary island and its people. As well as our May Day tours we offer solidarity brigades three times a year, a Following Fidel Study Tour in November, and bespoke tours for small groups and organisations. Book onto one of our exclusive Cuba Travel Shop tours today. Find out more at www.cuba-solidarity.org.uk/tours, or call the office Monday – Friday 9.30am-5.30pm on 0207 490 5715.

We look forward to seeing you in Cuba for May Day
Yours in solidarity
The Cuba Solidarity Campaign team

Να είστε κάτι περισσότερο από έναν τουρίστα!
Ξεφύγετε από την συνηθισμένη τουριστική διαδρομή και ανακαλύψετε το επαναστατικο νησί και τους ανθρώπους του. Καθώς και περιηγήσεις της Πρωτομαγιάς προσφέρουμε ταξιαρχίες αλληλεγγύης τρεις φορές το χρόνο, μια Ακολουθώντας Φιντέλ Tour Φοιτητες το Νοέμβριο και κατά παραγγελία εκδρομές για μικρές ομάδες και οργανώσεις. Κάντε κράτηση στις επάνω από μια από τις αποκλειστικες μας εκδρομές στην Κούβα στο Travel Shop σήμερα. Μάθετε περισσότερα στο www.cuba-solidarity.org.uk/tours , ή καλέστε το γραφείο Δευτέρα - Παρασκευή εννέα και τριάντα - 17.30μμ στο 0207 490 5715.

Ανυπομονούμε να σας δούμε στην Κούβα για την Πρωτομαγιά
Δικός σας με αλληλεγγύη
Η ομάδα της Εκστρατείας Αλληλεγγύης στην Κούβα

e-h είπε...


Στην Αθήνα στις 26/11 η 3η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων για το νερό
Αιθουσα εκδηλωσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ, Πλατεια Καραισκακη, Καρολου 24, 3ος οροφος, (σταθμος μετρο Μεταξουργειο)
Διοργανωση. ΣΕΚΕΣ για Δημοσια ΕΥΔΑΠ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ – Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων
symmaxianerou.blogspot.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αθήνα 16/11/2016
3Η Πανελλαδική Συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων
Αθήνα 26/11/2016
Ακόμα και το Νερό;
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΣΠΙΔΑ για την προστασία του δημόσιου νερού σε όλη την Ελλάδα
Έχουμε συναντηθεί σε πολλούς αγώνες και δράσεις για την υπεράσπιση των κοινών αγαθών και ειδικά του νερού. Το Νερό είναι πάλι σε μεγάλο κίνδυνο.
Θα είναι σημαντικό οι συλλογικότητες της Αθήνας να συμμετάσχουν στην 3η πανελλαδική συνάντηση κινημάτων και συλλογικοτήτων για το νερό.

Το «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσία της κοινωνίας» ως μέλος της «Πανελλαδική Συμμαχία για το Νερό-Δίκτυο Κινημάτων και Συλλογικοτήτων» έχει αναλάβει τη διοργάνωση της 3ης πανελλαδικής συνάντησης της Συμμαχίας για το Νερό η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26-11-2016 , στην Αθήνα.

Επισυνάπτουμε σχετικό δελτίο τύπου.
Για συμμετοχή στείλτε email στο: info@sekes-eydap.gr

Σας περιμένουμε!

Με συναγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για το ΣΕΚΕΣ,